DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Medelpad 2018

IFK Timrå är bäst i Medelpad! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare 2018.
IFK Timrå är bäst i Medelpad! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare 2018.

Sent segermål i DM-finalen – Oskar Nordlund avgjorde för Timrå med bara fem minuter återstod

(2018-05-28)
IFK Timrå försvarade sin titel som distriktsmästare i Medelpad.
Senast DM spelades var 2016 då man tog en paus med turneringen ifjol.
Men det blev full huggning och det var först med bara fem minuter kvar som Oskar Nordlund gjorde sitt andra mål vilket betydde 2-1, pokal och deltagande i Svenska Cupen nästa år.
– Men Svartvik ska ha all cred för sin insats. Vi gör ingen bra match men vår större tyngd vinner till slut, säger Timrås tränare Robert Englund.


Regerande mästare

Den senaste DM-finalen på herrsidan spelades hösten 2016. En turnering som IFK Timrå då vann. I afton var man framme i sin andra raka final då 2018 års mästare skulle koras. På andra sidan mittlinjen väntade Svartviks IF:s rödvita elva som dagen till ära fick ståta med hemmaplan uppe på Hemmanet i Svartvik.
Och det började bra för hemmalaget då Tout Puissant gjorde 1-0 efter en hörna från Felix Häggström. "Toupi" gjorde en fin löpning in och ryckte sig loss från sin bevakning och nickade snyggt in bollen.
Men Svartvik fick inte rida länge på den framgången. Mindre än två minuter senare kvitterade Oskar Nordlund för division 2-laget.
– Ett fint spelmål men ettt av dom få momenten under matchen som vi fick till ett bra anfall, säger Timråtränaren Robert Englund.
Fortsättningen av halvleken blev sedan ganska händelsefattig sett till målchanser men den som gillar hårda men schyssta närkamper fick delar av sitt lystmäte förgyllt.


Svartvik närmaste en ledningsmål, men...

I den andra halvleken var det hemmalaget som tog hand om initiativet och vaskade fram en hel del chanser och nog borde det blivit mål på någon eller några av dom. Oskärpa och bra målvaktsspel från Viktor Holmsten, som gjorde comeback efter långtidsskada, bravurräddade ett par gånger.
Och då gick det som det brukar gå när ett "sämre" lag bränner lägen, det "bättre" får en chans och gör mål. Med fem minuter kvar slog Granit Buzuku en frispark in i boxen från vänsterkanten. Efter en duell där bollen studsade upp i luften gick Oskar Nordlund till väders och nickade in segerbollen över målvakten Alexander Panayioti.
– Borde dömts bort då Oskar i momentet innan satte händerna i ryggen och knuffat vår målvakt. Solklar frispark till oss, säger Svartvikstränaren Joakim Sjödin, som inte ville skylla förlusten på domaren.
– Arian Chalak var mycket bra i övrigt men det var synd att han missade det där.


"Var bättre än Timrå"

Finalförlusten till trots var inte "Jocke" Sjödin helt däckad:
– Vi gör en klockren prestation och jag tycker handen på hjärtat att vi är bättre än Timrå idag. Vi skulle avgjort tidigare då vi hade fyra-fem fina målchanser men bollen ville inte in. Jättestolt över grabbarna som sliter som djur därute och förtjänade verkligen att få vinna idag. Men deet är bara att gratulera "Robbans" Timrå till avancemanget till Svenska Cupen. Beröm till alla idag men ett extra plus till mittbacken Arwid Nyström och Felix Häggström som stoppade ner Mehmet Hafisovic i fickan idag, säger Joakim Sjödin.
 

Klart för spel i Svenska Cupen

DM-titeln till dom regerande mästarna och utöver blomsterkvasten är kman kvalificerad till spel nästa års Svenska Cupen.
– Vi gör som sagt ingenbra match. Vi kämpar och sliter men spelet flöt inte alls och stundtals såg det lire slarvigt ut i passningsspelet där vi spelade fast varann för ofta. Men cred till Svartvik som krigade om varje meter på planen och gjorde det svårt för oss. Men till slut var det vår tyngd och rutin från spel i en högre serie som avgjorde, säger Robert Englund.
Nämnda tvåmålsgöraren Oskar Nordlund och målvakten Viktor Holmsten redan nämnda men frågan är om man vunnit utan mittfältaren Johan Ödmarks sista halvtimme som var formidabel.
– Det är Johan som till slut vinner matchen åt oss även om det är Oskar som gör segermålet, säger Robert Englund.

Svartviks IF - IFK Timrå
2018-05-28 - 19:00 - Svartviks IP
Målen: 1-0 Tout Puissant (4), 1-1 Oskar Nordlund (6)
Domare: Arian Chalak (stabil insats, men hann (?) inte lägga in matchfakt på MFF:s hemsida samma dag som matchen spelades).
Publik: ca 150-200
Matchfakta

Oskar Nordlund stor matchhjälpte i DM-finalen. Först kvitterade han snabbt Svartviks ledningsmål och sedan avgjorde han med bara fem minuter kvar av finalen.
Oskar Nordlund stor matchhjälpte i DM-finalen. Först kvitterade han snabbt Svartviks ledningsmål och sedan avgjorde han med bara fem minuter kvar av finalen.
Skräller "Jocke" Sjödins Svartvik i DM-finalen på hemmaplan? Skräller "Jocke" Sjödins Svartvik i DM-finalen på hemmaplan?

DM-final i afton – kan Svartvik rå på Timrå?

(2018-05-28)
Ikväll spelas årets DM-final på herrsidan.
Svartvik från trean möter topplaget i division 2 Norrland – IFK Timrå.
Och man får göra det hemma på Hemmanet.
– Det blir en utmaning och vi har allt att vinna, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Vackert väder och DM-finale uppe på Hemmanet där Svartvik tar emot IFK Timrå. Borde kunna locka en hel del fotbollskunnig publik.
Topplaget i division 2 Norrland är givetvis klara favoriter men "Blackbay", från trean, brukar vara svårtuggade hemma på Hemmanet.
– Tuff match och vi saknar Haris Devic som skadade sig i matchen senast och vi vill inte chansa. Det blir en utmaning och vi har allt att vinna. Timrå är stora favoriter men det ska bli kul att lira match mot ett såpass bra lag för vårt unga gäng, säger Svartvikstränaren Joakim "Jocke" Sjödin.
– Att vinna DM och spela Svenska Cupen är ett av våra objekt denna säsong så vi går verkligen in för att ta hem detta. Det ska bli roligt att möta "Jockes" Svartvik då det finns några duktiga spelare i deras lag. Vi tränade på deras gräsplan igår för att känna på mattan så vi är förberedda och laddade för att bjuda upp till en bra match. Hoppas det kommer mycket folk till Svartviks IP i det fina vädret, säger Timråtränaren Robert Englund.

Svartviksmålvakten Alexander Panayioti grundlade Svartviks avancemang i DM med en jätteräddning mot sitt gamla lag. Svartviksmålvakten Alexander Panayioti grundlade Svartviks avancemang i DM med en jätteräddning mot sitt gamla lag.

Svartvik slog ut Giffarna och är klara för DM-final: "Vår tyngd avgjorde"

(2018-05-02)
Svartvik är efter Alexander Panayiotis jätteräddning i den första halvleken och Oscar Lidströms och Samuel Taddesse mål i den andra halvleken klara för DM-final mot IFK Timrå den 30 maj.
– Jag tror det var vår tyngd som till slut fällde avgörandet, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


GIF mest bollinnehav

GIF Sundsvall ställde upp med spelare från sina U19- och U17-lag i DM-semifinalen mot Svartvik, som i sin tur luftade spelare som inte fått så mycket matchtid i treans inledning.
Det blev en välspelad match där det unga GIF-laget hade mest med boll, 55-45, och var närmast att bryta dödläget under den första halvleken men då svarade vesselsnabbe Svartvikskeepern Alexander Panayiotis för en monsteräddning mot sitt förra lag.
I inledningen av den andra halvleken frispelade Samuel Taddesse Oscar Lidström som helt ren rullade in 1-0 till division 3-laget förbi duktige målvakten, 16-årige Wille Stenman, som just kommer från Njurunda-klubben.
Med lite drygt tio minuter kvar satte Samuel Taddesse själv tvåan efter en fin omställning där han driver bollen, fintar pass, men går själv och sätter den snyggt. 


Hade varsin halvlek spelmässigt

Efter det orkade inte "Smågiffarna" resa sig utan Svartvik är nu klara för DM-final den 30 maj mot division 2-topplaget IFK Timrå. När Svartvik senast spelade DM-final får man leta efter i historieböckerna. Om det ens hänt.
– Vi visste att GIF skulle ha mycket boll och rulla på så vi valde att ta hem laget. Vi hamnade dock alldeles för lågt och lät dom rulla lite väl mycket. Inför den andra halvleken flyttade vi upp rejält och satte lite högre press vilket också gav utslag idag. Vi höjde oss bra i andra och den är jag relativt nöjd med spelmässigt. GIF hade första och vi andra och jag tror vår tyngd blev avgörande, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.
– Ganska jämnt både spel- och chansmässigt men det var Svartvik som gjorde målen, säger GIF-tränaren Benny Matsson.
Speedige Oscar Lidström var hela tiden farlig framåt i Svartvik och beröm även till Samuel Taddesse amdra halvlek. Plus även till försvarsspelet i "Blackbay".
Utöver målvakten Stenman gjorde mittbacken Hugo Keller en strong insats.

GIF Sundsvall - Svartviks IF 0-2
2018-04-02 - 19:00 - Np3 Arena
Målen: 0-1 Oscar Lidström (50) ...friläge.
0-2 Samuel Taddesse (78) (enligt domaren Ludvig Leman Uppling vilket är felaktigt).
Domare: Andreas Wiklander (bra, men fel målskytt på andra målet).
Publik: ?
Matchfakta

Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin tror det blir Tout-Puissant Kanamugire, alias "Toupi", som avgör DM-semin. Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin tror det blir Tout-Puissant Kanamugire, alias "Toupi", som avgör DM-semin.

GIF Sundsvall utan A-lags-spelare mot ett "roterande" Svartvik i DM-semifinal 2

(2018-05-02)
Blir det GIF Sundsvall eller Svartviks IF som får ta sig an IFK Timrå i DM-finalen den 30 maj?
Det avgörs i afton på Np3 Arena.
– Inga A-lagspelare blir med den här gången så det blir tufft ikväll, men vi ska ge allt, säger GIF-tränaren Benny Matsson.


Igår blev IFK Timrå klara för DM-finalen.
Ikväll ska deras motståndare utses då GIF Siundsvall och Svartvik möts på Np3 Arena.
Svartvik gick vidare till semi efter en straffrysare mot Sund medan Giffarna besegrade Lucksta med 4-2 med ett "kombolag" med bland annat fura spelare från A-truppen.
– Vi kommer spela med spelare som behöver matchtid från U19 och U17. Inga A-lagspelare blir med den här gången så det blir tufft ikväll, men vi ska ge allt, säger tränaren Benny Matsson.
– Vi är inne i en intensiv period nu med mycket matcher och det är klart att man vill vara lite försiktig. Vi hade som mål att nå semifinal i DM och där är vi nu och får möta ett bollskickligt Giffarna så det ska bli kul. Vi har en viktig match redan på lördag i serien mot en av favoriterna Frösö IF så vi kommer rotera lite ikväll. Vi väljer att vila några helt men jag tycker det ser bra ut. Vi har lite bättre bredd i iår än förra säsongen även fast vi har kanske tappat i spets så jag är positiv till kvällens match och det ska bli kul att se om någon kan slå sig in i startelvan till lördagens match. Jag tror på en tuff match där fokuset idag ligger på att sätta det defensiva men samtidigt kunna hålla lite boll. Tippar 2-2 och vi vinner på straffar och "Toupi" (Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire) avgör på sin straff, säger Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin, som gillar årets DM-upplägg även om det blivit mycket matchande sista veckorna.
– DM upplägget har varit bra tycker jag och detta ska förbundet spinna vidare på i framtiden, berömmer Sjödin.

Zakaria Bel Mekki skickade in ett hattrick. Zakaria Bel Mekki skickade in ett hattrick.

Hattrick av Zakaria Bel Mekki när IFK Timrå blev finalklart i DM

(2018-05-01)
IFK Timrå är klara för DM-final.
Detta efter en klar fem-etta mot division 3-laget Östavall trots att man ställde upp med nio nya sedan helgens seriematch.
Zakaria Bel Mekki var en av dom som tog chansen och virkade till ett hattrick.
– Dom som fick chansen idag visade alla att dom vill ha en plats i startelvan stundande helg, säger Timråtränaren Robert Englund.


Enligt lagledaren Calle Fröberg ställde IFK Timrå upp med nio elftedelar nytt lag på benen gentemot helgens segermatch i tvåan.
Det hindrade inte laget från att ta  hem en fem-etta i DM-semifinalen mot Östavall och man är nu klar för final. Zakaria Bel Mekki hade en bra dag och svarade för ett hattrick.
– "Zakka" gör alltid mål när han får spela och ligger väldigt nära en plats i startelvan även i serien, berömmer tränaren Robert Englund.
– Vi tog tidigt ledningen men Östavall kvitterade och hängde med bra fram till det att vi gjorde 3-1-målet. Efter det syntes det att det är en nivåskillnad lagen emellan och dom blev allt tröttare. Det syns också att vi har en bred och kompetent trupp och dom som fick chansen idag visade alla att dom vill ha en plats i startelvan till helgen. Det är viktigt under säsongen att ha en stark och motiverad trupp med hård konkurrens om platserna, säger Timråtränaren Robert Englund.
Zakaria Bel Mekki gjorde alltså hattrick men den snyggaste fullträffen stod Jonathan Manousian sedan han viktigt in från sin vänsterkant och bombat in bollen i det bortre högra krysset.
I morgonkväll avgörs det om finalmotståndarna blir GIF Sundsvall eller Svartviks IF.

IFK Timrå - Östavalls IF 5-1
2018-05-01 - 13:00 - Timrå IP KG)
Målen: 1-0 Zakaria Bel Mekki (13), 1-1 Daniel Wallsten (14), 2-1 Jonathan Manousian (18), 3-1 Mehmed Hafizovic (43), 4-1 Zakaria Bel Mekki (62), 5-1 Zakaria Bel Mekki (89).
Domare: Anton Sjöbberg
Publik: 57
Matchfakta

Semifinaldags i DM – Timrå och GIF lägger beslag på final-biljetterna?

(2018-05-01)
Så var vi framme vid semifinalerna i DM och föga överraskande är GIF Sundsvall, IFK Timrå, Svartviks IF och Östavalls IF kvalificerade dit.
Och dom förstnämnda är favoriter att ta dom båda finalplatserna.
– Men vi kommer att göra vårt absolut bästa, lovar Östavallsw lagledare Sten-Ingvar Fredlund, vars lag skrällt tidigare i DM-sammanhang.


Fyra lag återstår i herrarnas DM och idag och i morgon avgörs semifinalerna.
Först ut är division 2-laget IFK Timrå som tar sig an Östavall från trean på konstgräset bakom ishallen. Båda lagen är mitt uppe i seriespelet och bara för en dryg vecka sedan spelade lagen kvartsfinal i DM.
Detta talar kraftigt för hemmalaget som har en betydligt bredare trupp än gästerna från väst.
– Vi kör i stort sett med samma lag som mot Frösön i helgen och Stöde på fredag då vi inte har så mycket att laborera med. Men vi kommer i alla fall i vanligt orning att göra vårt absolut bästa, lovar Östavallsw lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Det andra division 3-laget som är kvar, Svartvik, ställs mot GIF Sundsvall på Np3 Arena. Förra veckan ställde GIF upp med en blandning av spelare från A-laget ner till U16 som behövde matchtid. Kan bli något liknande i morgon. Och hur slitet är Svartvik då det blivit en hel del matchande sista tiden?

Så spelas semifinalerna:
Tisdag 1 maj, 13:00:
IFK Timrå - Östavalls IF (Timrå IP KG) tips: 4-0
Onsdag 2 maj, 19:00:
GIF Sundsvall - Svartviks IF (Np3 Arena) tips: 3-2

"Rosa pantern" Svartviksmålvakten Henoc Ekanga gratuleras av sina lagkamrater sedan han i den avgörande straffläggningen mot Sund först räddat en straff och sedan själv snyggt hängt in den avgörande. Foto: Svartviks IF.
"Rosa pantern" Svartviksmålvakten Henoc Ekanga gratuleras av sina lagkamrater sedan han i den avgörande straffläggningen mot Sund först räddat en straff och sedan själv snyggt hängt in den avgörande. Foto: Svartviks IF.
Henoc Ekanga - stor matchhjälte i Svartvik. Henoc Ekanga - stor matchhjälte i Svartvik.

Svartvik till semifinal efter 2x45 minuter, förlängning
samt 22 straffsparkar – Henoc stor matchhjälte


(2018-04-23)
Svartvik och Sund blev en segdragen historia.
0-0 efter 2x45 minuter, 0-0 efter förlängning 1x15 minuter.
Men efter 22 straffsparkar var Svartviks målvakt Henoc Ekanga den stora matchhjälten.
Först räddade han straff nummer 21 och slog sedan dit den 22:a och sista själv!
– Är glad för segern men skall jag vara ärlig var Sund det bättre laget av oss idag och borde vunnit, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


Svartvik inledde bäst första kvarten men sedan tog Sund över det mesta och hade tre-fyra bra lägen att ta ledningen och Svartvik skall vara tacksamma att inte gå till pausvila i underläge.
– Vi tar inte jobbet och vi lyckas i ärlighetens namn inte med mycket där ute, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin efter den första halvleken.
Sund har greppet första halvan av den andra, men några mål? Nix! Därefter börjar Svartvik få lite mer ordning på spel och inställning och tar över men får inte till mer än ett par halvchanser.
0-0 och förlängning. En förlängning som bara spelades 1x15 och inte två halvlekar. Spelet böljade och båda lagen hade chanser att sätta dit den men det ville sig inte och det hela fick avgöras på straffar.
Och det blev en segdragen historia. Efter ordinarie fem straffar stod det 4-4 efter varsin miss. Därefter följde sudden death-straffar och till slut hade man gått laget runt och bara målvakterna återstod.
Sunds Kasper Pedro hade oturen att slå sin straff inte bättre än att kolleganHenoc Ekanga kunder rädda. Henoc klev sedan fram och satte sin stramare både högt och säkert förbi Kasper och Svartvik stod till slut som segrare med 10-9!
– Är glad för segern men skall jag vara ärlig var Sund det bättre laget av oss idag och borde vunnit. Nu krävs det att vi höjer oss rejält inför seriematchen mot Anundsjö till helgen, säger Joakim Sjödin.
– Imponerande att grabbarna stod upp så bra men synd att vi inte klarade av att sätta chanserna under ordinarie speltid. Tycker att vi var värda att få vinna idag. Känner lite extra för Kevin Berg som var bäst på plan men ändå inte fick vinna matchen, säger Sunds tränare Göran Sundqvist. 
Nu väntar GIF Sundsvall i semifinal den 2 maj.

Svartviks IF - Sund IF 0-0 (10-9 efter straffar)
2018-04-23 - 19;00 - Idrottsparken
Streffmål Svartvik: Gustav Arnberg, Daniel Johansson, Haris Devic, Jonathan Åhlin, Ludvig Leman Uppling, Martin Fors, Oscar Lidström Hampus Andersson, Arwid Nyström och Henoc Ekanga.
Straffmål Sund: Haris Hadzic, Victor Bergman Rönnqvist, Per Nyman, Natnael Teklab, Reda Fakhiri, Kevin Berg, Adrian Yman, Niclas Persson och Marcus Pettersson.
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: ?
Matchfakta

• Tidigare kvartsfinaler – läs nedan

Svartvik eller Sund fjärde semifinallaget i DM?

(2018-04-23)
GIF Sundsvall, IFK Timrå och Östavalls IF.
Nu avgörs det om Svartviks IF eller Sund IF slår trion följe till Distriktsmästerskapets semifinaler på herrsidan.


I afton på Idrottsparken skall det avgöras vilka av Svartviks IF eller Sund IF som gör trion GIF Sundsvall, IFK Timrå och Östavalls IF sällskap till DM-semifinalerna.
Båda lagen premiärspelade i division 3 i fredags och därmed fick man skjutta fram onsdagsmatchen tills idag måndag. Det gjorde i alla fall att man fick en dags ytterligare vila.
Svartvik kommer från en derbyseger i premiären mot Kuben medan Sund förlorade klart mot Alsen borta i en "knepig match".
Favoritskapet i afton hos Svartvik men det krävs motivation och vem vet, kanske Sunds revanschlusta från förlusten väger tyngre? Avspark 19:00.

• Tidigare kvartsfinaler – läs nedan

Division 2-laget vann som väntat kvartsfinalen mot Matfors IF. Men laget från Medelpadsfyran försvarade sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Division 2-laget vann som väntat kvartsfinalen mot Matfors IF. Men laget från Medelpadsfyran försvarade sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Mattias Norin visade upp sina fina skotegenskaper när Östavall slog ut Wiskan i DM. Mattias Norin visade upp sina fina skotegenskaper när Östavall slog ut Wiskan i DM.

Det blev dom väntade lagen till semifinal – men inte helt utan besvär

(2018-04-18)
Det blev dom förväntade lagen som gick vidare till semifinalerna i DM på herrsidan.
Men så enkla avancemang blev det inte som man på förhand kanske kunde tro.
Vilket lag som tar den fjärde semifinalplatsen avgörs den 23 april då division 3-lagen Svartvik och Sund drabbar samman.


Det tog en halvlek för Timrå att bryta ner Matfors försvar

Division 2-laget IFK Timrå hade besvär med att ränga igenom Matfors försvarsmur under den första halvleken. Det var rena siliconförsvaret från Brukets Blå och det man släppte igenom tog ung verbale gårdvaren Johan Fredriksson, nyss fyllda 17, hand om. Enda gången han var maktlös var när Jonathan Manousian kom helt fi. Men Jonathans "toffelspark" träffade nästan hörnflaggan...
Redan i den första minuten av den andra halvleken spräckte Timrå Fredrikssons nolla då han i ett rängt läge inte fick iväg sin utboxning utan den hamnade hos Ridwan Beyan som mötte direkt och 0-1 var ett faktum.
Jimmie Gustafsson bredsidade sedan in tvåan och Cevin Dotson fick i stort sett öppet mål vid trean. Fredrik Broman fick sedan ett friläge till en reducering men Cristofer Högbom kom ut stort och nöp sedan även Elias Lindqvists retur.
– Synd där, hade varit skönt att få med oss ett mål, säger Matfors nygamle tränare Tobiias Sjölund.
Istället kunde Zakaria Bel Mekki göra sitt första måli sin första tävlingsmatch för Timrå sedan ankomsten från Sund när han fastställde segersiffrorna till 4-0 i slutminuten.
– En bra genomkörare för oss och att få träna försvarsspel i 90 minuter. Tyvärr orkade vi inte ställa om alla gånger till farligheter när vi väl vann boll men jag är mycket nöjd med vår laginsats, säger Tobias Sjölund.
– Jag luftade några bänkspelare och både Osman Aksoy och Zakaria Bel Mekki fick göra sina första riktiga matcher för oss. Dom höjer konkurrensen i truppen ytterligare. Idag dominerade vi men blandade och gav lite i anfallsspelet samtidigt som Matförs var duktiga att stänga till. Men skönt att vara klara för semifinal, säger Timrås tränare Robert Englund, och blickar framåt mot helgens hemmamatch mot Boden.

Matfors IF - IFK Timrå 0-4
2018-14-18 - 19;15 -Kubikenborgs IP KG
Målen: 0-1 Ridwan Beyan (46), 0-2 Jimmie Gustafsson (68), 0-3 Cevin Dotson (73), 0-4 Zakaria Bel Mekki (89).
Domare: Jan Boström
Publik: 52
Matchfakta


Tidigt ledningsmål bäddade för GIF Sundsvalls "blandlag"

GIF Sundsvalls "blandlag" fick en smakstart när Filip Tägtström nickade in 0-1 redan efter tre minuters spel på Balders konstgräs. Sebastian Friman skottade sedan in 0-2 i den 20:e minuten och när William Lydén satte 0-3 tidigt in i andra kändes matchen avgjord.
Men Lucksta gav inte upp och framåt hade man Oliver Widahl som konstant hotade GIF-försvaret och det var även han som nickade in reduceringen till 1-3 efter knappa timman spelad.
A-trupspelaren Erik Granat drev i den 66:e in från kanten och fri satte han 1-4 men några minuter senare bombade Oliver Widahl in ännu en reducering rakt upp i krysset. Närmare än så kom inte Lucksta utan GIF-ungdomarna stängde därefter mer eller mindre ner matchen.
– Vi ställde upp med ett lag med spelare som behöver speltid så vi hade en blandning av unga A-truppspelare, U19, U17 och U16. Det var härligt att se hur Filip Tägström, Erik Granat, Sebastian Friman och Amaro Bahtijar kom in och bidrog med så mycket energi och tre av dom gjorde också mål. Rent spelmässigt hade vi mycket boll och tack vare vår fina start kändes det aldrig som vi var hotade när det gällde segern, säger GIF-tränaren Benny Mattsson.
– Tycker att vi står upp bra och skapar en hel del chanser. Men GIF var duktiga på att straffa oss med omställningar när vi tappade boll i fel lägen och dom fick några lite väl enkla mål, säger Luckstas lagledare Kenth Elfving.

Lucksta IF - GIF Sundsvall 2-4
2018-14-18 - 19:30 - Baldershovs IP KG)
Målen: 0-1 Filip Tägtström (3), 0-2 Sebastian Friman (20), 0-3 Willian Lydén (53), 1-3 Oliver Widahl (58), 1-4 Erik Granat (66), 2-4 Oliver Widahl (72).
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik:
Matchfakta


Väntad Östavallsseger men all heder till Wiskan

Den som hade förväntat sig ett målkalas mellan division 3-laget Östavall och nykomlingarna i Medelpadsfemman, Wiskan, blev besvikna.
Visst vann Östavall men man gjorde "bara" två mål per halvlek.
Niclas Möllhagen satte 1-0 i den adertonde minuten och Mattias Norin frisparkade in 2-0 i den 39:e.
I den 53:e provade Mattias Norin från distans vilket betydde 3-0 och med tio minuter kvar prickade Jordan Binns in 4-0 efter en hörna, vilket som sagt även blev slutresultatet.
– Vi gör en habil laginsats och hade utöver målen även träffar i både stolpe och ribba men all heder till Wiskan som slet och kämpade i 90 minuter och gjorde det inte lätt för oss, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund som såg den här matchen som ett bra genrep inför helgens seriestart då nykomlinganra från Jämtland/Härjedalsfyran, Lillhärdas IF, väntar.

Östavalls IF - Wiskans IF 4-0
2018-14-18 - 19:30 - Ånge IP
Målen: 1-0 Niclas Möllhagen (18), 2-0 Mattias Norin (39), 3-0 Mattias Norin (53), 4-0 Jordan Binns (80).
Domare: Omar Vali
Publik: 49
Matchfakta


Semifinaler den 2 maj och stora finalen den 30:e samma månad

Semifinalerna spelas den 2 maj och där möts IFK Timrå och Östavall medan i den andra ställs GIF Sundsvall mot segraren av Svartvik och Sund.
DM-finalen spelas sedan den 30 maj på Idrottsparken och segrarna är klara för spel i Svenska Cupen. Skulle GIF ta hem turneringen kommer platsen att ges till finalförlorarna.

Läs mer:
• Klara segrar i DM-kvartsfinalerna – här är lagen som är klara för semifinal

Ikväll spelas tre av dom fyra DM-kvartsfinalerna för herrarna

(2018-04-18)
Damerna har redan spelat sin final.
Herrarna är bara framme vid kvartsfinalerna och där spelas tre av dom fyra matcherna i afton.
Den fjärde spelas den 23 april då både Svartvik och Sund spelar seriepremiärer i division 3 nu på fredag.


Herrarna är framme vid kvartsfinalerna i DM och i afton spelas tre av dom fyra kamperna.
Först ut är division 4-laget Matfors IF som tar sig an IFK Timrå, topplag i tvåan och redan igång med seriespelet. Avspark 19:00 på Kubens konstgräs. Allt annat än en Timråseger skulle förvåna även om division 2-laget säkert kommer att lufta en hel del bänk och matcha spelare som inte fått så mycket speltid i dom två inledande omgångarna.
Även Lucksta IF tillhör Medelpadsallsvenskan och ställs nu mot GIF Sundsvall. Giffarna ställer, tyvärr, inte upp med sitt representationslag utan U19/U17. Kan nog tänka mig att ungdomarna springer sönder LIF och tar sig till semifinalen ändå. Likt väl den öppnaste matchen i afton.
Avslutningsvis möts Östavalls IF och division 5-nykomlingarna Wiskans IF. Kan bli kattens lek med råttan då ÖIF säkert tar den här matchen som genrep inför helgens premiär i division 3. Men man lär få möta ett taggat lag från Medelpadsfemman. Men hur länge räcker orken och entusiasmen? Östavall till semi.
Den fjärde och avslutande kvarten spelas mellan Svartviks IF och Sund men är framflyttat till den 23 april då dessa båda lag har sina seriepremiärer i trean redan nu på fredag.

Kvällens kvartsfinaler:
19:00 Matfors IF - IFK Timrå (Kubikenborgs IP KG)
19:30 Lucksta IF - GIF Sundsvall (Baldershovs IP KG)
19:30 Östavalls IF - Wiskans IF (Ånge IP)

Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.
Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.

SDFF som väntat distriktsmästare på damsidan 2018 – men Kovland stod upp bra: "Men orken tog slut"

(2018-04-04)
Det krävdes bara två matcher för att Sundsvalls DFF skulle ta hem DM-titeln på damsidan.
Först 9-0 mot Selånger och nu ikväll 5-0 mot Kovland i finalen.
Men division 3-laget stod emot bra och det stod bara 1-0 timmen spelad. Mycket tack vare KIF-keepern Sandra Sjögrens storspel mellan stolparna
– På slutet tar vår ork slut och tyvärr rinner det iväg, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Att Kovlanbd skulle ha en sportkeps mot elitlaget SDFF var det inte många som trodde.
Men efter timmen spelad var det bara Ellinor Johansson som fått bollen förbi division 3-lagets storspelande målvakt Sandra Sjögren.
Men sista halvtimmen tog SDFF:s bättre ork och spelstyrka resultat och till slut kunde Elitettanlaget vinna med 5-0.
– Skulle ljuga om jag sa att vi inte fick försvara oss hela matchen och egentligen är 5-0 inga siffror att tala om, men som dom vinnarskallar tjejerna i laget är så är det alltid surt med förlust. Vi höll ihop länge och Sandra Sjögren storspelade i målet men på slutet tar vår ork slut och tyvärr rinner det iväg. Imorgon när bitterheten lagt sig så kommer vi klart vara nöjd med matchen. Vi spelar i division 3, dom i Elitettan så jag är jättenöjd med tjejernas insats, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Kovlands IF - Sundsvalls DFF 0-5
2018-04-04 - 19:00 - Idrottsparken
Målen: 0-1 Ellinor Johansson (20), 0-2 Elsa Burvall (63), 0-3 Venera Rexhi (75), 0-4 Sara Nimani (83), 0-5 Venera Rexhi (85)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 53
Matchfakta

Senaste nytt! Det blir DM-final för damerna trots snöandet

(2018-04-04)
Ikväll är det dags för årets DM-final på Idrottsparken mellan SDFF och uppstickarna Kovland från Damtrean.
Det var länge osäkert om det skulle bli match men nu är beslutet taget att köra.


Det var länge oklart om det skulle bli någon DM-final på damsidan idag då vintern hittat tillbaka efter en fin påskhelg.
Men trots blötsnön blir det finalmatch mellan vårt elitlag Sundsvalls DFF och Kovlands IF från distriktets lägsta serie, Damtrean.
Att KIF skall kunna röra SDFF borde vara en omöjlighet även om bollen är rund.
– Haha, ja vad ska man säga? Vi åker ju inte dit för att kasta in handduken och vi får se det som en rolig utmaning!! Är väl alltid roligt att möta lag som är så pass högt i divisionerna som dom är, sade KIF-tränaren Emma Westlund sedan man slagit ut IFK Timrå i semifinalen.
Men att stå emot ett SDFF som städade av Selånger med 9-0, och då gjorde ite SFK någon dålig insats, i 2 x 45 finns inte på kartan. Det vore ju som att Östersund skulle slå Arsenal på Emirates Stadium i London...  

Kovlands IF - Sundsvalls DFF
2018-04-04 - 19:00 - Idrottsparken
Domare: Elsa Wisting

Ida Brännström (bilden) och Ericsa Höglund gjorde två mål var när Kovland slog ut IFK Timrå i DM-semifinalen. Ida Brännström (bilden) och Ericsa Höglund gjorde två mål var när Kovland slog ut IFK Timrå i DM-semifinalen.

SDFF till DM-final mot division 3-laget Kovland

(2018-03-28)
Det blev som Lokalfotbollen förutspådde.
Årets DM-final på damsidan går mellan Elitettanlaget Sundsvalls DFF och division 3-laget Kovlands IF.
Det står klart efter kvällens semifinaler.
– Riktigt skönt med vinst, skulle ljuga om jag sa att jag kommer sova dåligt i natt, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


SDFF överlägsna Selånger

Inför kvällens semifinaler i damernas DM tippade jag SDFF och Kovland som segrare. Och jag fick rätt. Kanske inte så överraskande i och för sig i den första matchen och där var också Elitettanlaget överlägsna. Redan efter 20 minuter stod det 4-0, alla målen inom nio minuter, och resten var en ren expeditionssak. Till slut skrevs SDFF:s segersiffror till 9-0 sedan Wilma Wärulf frisparkat in det avslutande målet.
– Stora siffror men tjejerna gjorde det bra och vek aldrig ner sig utan kämpade på hela matchen. Det var bara det att SDFF var så mycket bättre på allt, precis som det skall vara egentligen, och sånt här motstånd möter vi ju inte i serien sedan, säger en inte alltför nedslagen Selångertränare Kenneth Svensson.

Sundsvalls DFF - Selånger FK 9-0 (6-0)
2018-03-28 - 18:30 - Idrottsparken
Målen: 1-0 Ellinor Johansson (12), 2-0 Odeta Nimani (13), 3-0 Elsa Burvall (18), 4-0 Ida Markström (21, nick), 5-0 Anisa Guajardo (34), 6-0 Venera Rexhi (39, nick), 7-0 Elsa Burvall (55), 8-0 Venera Rexhi (70), 9-0 Wilma Wärulf (77, frispark).
Domare: Jan Boström
Publik: i.u.
Matchfakta


Kovland till final som division 3-lag

Inte ofta som ett lag från distriktets lägsta serie tar sig till DM-final.
Men Kovland från Damtrean aktade inte för rov och slog ut division 2-laget IFK Timrå med klara siffror. Och då skall man veta att Timrå besegrade ettanlaget Selånger i gruppspelet.
Kovland vann med 4-0 efter två mål vardera av Ida Brännström och Erica Höglund samt bra målvaktsspel av Emelie Berg och på mitten "ägde" Petra Blückert.
– Riktigt fina mål! Ida sätter den i princip tom kasse på första målet och det andra är ju en straff som hon placerar upp i krysset. Ericas sista mål är ett riktigt klass mål, spelar genom i princip hela laget och hon placerar in den vid stolpen drypsäkert, säger tränaren Emma Westlund.
Hon fortsätter:
– Riktigt skönt med vinst, skulle ljuga om jag sa att jag kommer sova dåligt i natt. Tjejerna gör en kämparinsats och spelar stundtals riktigt fin fotboll! Men helt nöjd är vi inte, vi slår bort lite för mycket boll men i det stora hela är vi tillfreds och jag tycker absolut resultatet speglade matchen! Det är härligt att se dom yngre tjejerna vi har som verkligen visar framfötterna.
...och nu väntar SDFF i finalen. Blir en, som man säger i politiken när det gäller omöjliga uppdrag, utmaning.
– Haha, ja vad ska man säga? Vi åker ju inte dit för att kasta in handduken och vi får se det som en rolig utmaning!! Är väl alltid roligt att möta lag som är så pass högt i divisionerna som dom är. avslutar Emma Westlund.
Finalen spelas nästa onsdag på Idrottsparken, eller vad den då kommer att heta...

IFK Timrå - Kovlands IF 0-4 (0-1)
2018-03-28 - 19:15 - Westhagen
Målen: 0-1 Ida Brännström (4), 0-2 Erica Höglund (76), 0-3 Ida Brännström (79, straff), 0-4 Erica Höglund (90).
Domare: Michael Lie
Publik: 71
Matchfakta

Emma Westlund är ny tränare i det enda kvarvarande division 3-laget Kovland. Emma Westlund är ny tränare i det enda kvarvarande division 3-laget Kovland.

Semifinaldags i damernas DM med ett lag från varje division

(2018-03-28)
Ett division 3-lag kvar i DM när semifinalerna spelas i afton.
SDFF från Elitettan, Selånger FK från division 1, IFK Timrå från tvåan och så Kovlands IF från den lokala Damtrean.
– Det är ingen omöjlighet att vinna mot Timrå och vi kommer inte att kasta in handduken om vi får möta SDFF heller, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


DM-turneringen rullar på och ikväll skall damernas semifinaler avhandlas. Och det är två intressanta matcher som står på programmet med lag från Elitettan, division 1, 2 och 3.
Först ut på är SDFF och Selånger på Idrottsparken där vårt Elitettanlag är klara favoriter. Avspark där klockan 18:30.
19:15 är det kick-off för den andra semifinalen mellan IFK Timrå och Kovlands IF på Westhagen. En match som ser mer öppen ut trots att det skiljer en division mellan lagen. Timrå åkte ur ettan medan Kovland blev "tvångsnedflyttade" till trean sedan man ifjol vunnit division 2 Mellersta Norrland men tackat nej till uppflyttning.
– Det skall bli riktigt kul, vi har några som gick till Timrå i fjol så det blir ett prestigemöte. Det är Timrå som har pressen på sig, de tränar på ett helt annat sätt och spelar i en högre division. Men vi har några riktiga tjurskallar vi också, sade Kovlands tränare Emma Westlund till st.nu efter kvartsfinalsegern mot Fränsta IK:
– Det är ingen omöjlighet att vinna mot Timrå och vi kommer inte att kasta in handduken om vi får möta SDFF heller, fortsatte Emma.
Och vilka tror Lokalfotbollen möts i finalen?
Jag tippar SDFF och Kovlands IF. Elitettan mot division 3 alltså. Skall bli spännande att se hur stor skillnaden verkligen är.

Lina Candell inledde kvartsfinalen med mål redan efter tolv sekunder. Lina Candell inledde kvartsfinalen med mål redan efter tolv sekunder.

Kovlands IF till DM-semifinal efter klar seger mot ett väl kämpande Fränsta IK

(2018-03-21)
Ett rutinerat Kovland gav inte ett väl kämpande Fränsta någon chans i DM-kvartsfinalen.
Redan efter tolv sekunder spräckte Lina Candell nollan och därefter rullade det bara på till 9-0.
– Vi spelar fin fotboll i första halvlek och gör en stabil andra, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Kovland tryckte gasen i botten redan från start i DM-kvartsfinalen på Ånge IP mot Fränsta. Redan efter tolv sekunder satte Lina Candell 0-1 och i den sjätte ökade samma tjej på till 0-2. I den nionde spädde sedan Emelie Birgersson på till 0-3 med en distinkt frispark.
Innan paus målade även Agnes Cöster, Erica Höglund och Jonna Wistrand, dom båda senare dubbelt, och KIF kunde gå till pausvila med enniomålsledning.
Trots ett omöjligt underläge kämpade Fränsta på och var bara ett par minuter från att kryssa i den andra halvleken – men då såg Jonna Wistrand till att fullborda sitt hattrick.
– Inte så mycket att orda om när man vinner med 9-0 men mycket vill ha mer heter det. Nä, skämt o sido, vi spelar fin fotboll i första halvlek och gör en stabil andra. Vi gör jobbet! Härligt att se alla tjejer idag men vill plussa för Lina Candell lite extra, hon är verkligen i form! Nu blir det intressant match mot IFK Timrå nästa vecka, kul, säger Kovlands nya tränare Emma Westlund och fortsätter:
– En eloge även till Fränsta som fortsätter jobba hela matchen, härliga tjejer som håller humöret uppe trots ett resultat som går dom emot.

Fränsta IK - Kovlands IF 0-9
2018-03-21 - 19:30 - Ånge IP
Målen: 0-1 Lina Candell (12 sekunde) 0-2 Lina Candell (6), 0-3 Emelie Birgersson (9), 0-4 Agnes Cöster (26), 0-5 Jonna Wistrand (35), 6-0 Erica Höglund (38), 7-0 Jonna Wistrand (39), 8-0 Erica Höglund (41), 9-0 Jonna Wistrand (87).
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Publik: 30
Matchfakta

Kan Linda Bortans Fränsta skrälla i kvällens DM-kvart mot Kovland? Kan Linda Bortans Fränsta skrälla i kvällens DM-kvart mot Kovland?

DM-lvartsfinal för damerna – drar FränstaIK eller Kovlands IF det längsta strået ikväll?

(2018-03-21)
Igår avgjordes herrarnas åttondelsfinaler i DM.
På damsidan gäller en enda kvartsfinal för att få fram IFK Timrås semifinalmotståndare.
På Ånge IP möts division 3-lagen Fränsta och Kovland om den platsen.


Slutspelsdags i DM även för damerna.
Och där spelas idag den enda kvartsfinalen där det gäller att utse IFK Timrås semifinalmotståndare.
På Ånge IP tar Fränsta IK emot seriekollegan Kovlands IF där det skulle förvåna om inte det mer rutinerade bortalaget åker hem med både seger och avancemang. Men en bortamatch på en vardag kan betyda att man kan tvingas lämna spelare hemma p g a olika orsaker.
– Vi har lite sjukdom men vi står ej och faller med någon enstaka spelare. Förlorar vi så gör vi det isåfall för att Fränsta är det bättre laget för dagen och inte pågrund av att vi har spelare borta. Vi åker upp med ett bra lag och spelar vi som vi kan så tror jag att vi vinner. Dock kan orken straffa oss lite, första matchen ute och 2x45 minuter, men skall bli riktigt kul att möta ett lag vi inte mött förut, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Fränsta IK - Kovlands IF
2018-03-21 - 19:30 - Ånge IP
Domare: Santiago Bedoya Sierra

Läs artiken nedan för mer info om DM-slutspelet längre ner på sidan.

Oliver Widahl var kvällens man i åttondelsfinalerna med sina fem fullträffar. Oliver Widahl var kvällens man i åttondelsfinalerna med sina fem fullträffar.

Lucksta och Wiskan vidare i DM från herrarnas åtton-delsfinaler

(2018-03-20)
Det blev som Lokalfotbollen förutspådde - Lucksta IF och Wiskans IF vidare från herrarnas åttondelsfinaler.
Lucksta vann division 4-mötet mot Kovland med hela 10-2 medan Wiskan vände mot Ljustorp i "femmans" inbördes möte.


Resultatet speglade inte matchen

Lucksta vann med förkrossande 10-2 i den ena åttondelsfinalen mot Kovland. Men siffrorna ljuger. Det här var en betydligt jämnare tillställning än  vad resultatet visar.
– Ja, Kovland inledde bättre än oss och tog också ledningen på nick efter hörna och vi såg inte alls ut att vara på tårna. Därefter lyckades även vi göra två nickmål efter hörna, båda gångerna genom Patrik Högdahl, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Därefter klev Oliver Widahl in i handlingarna och satte fyra mål på raken.
– Hans första mål kom efter ett vackert anfall där vi höll bollen inom laget och t o m var ner och vände på målvakten Mike Karinga Persson innan Oliver avslutade med 3-1-målet.
Trots 1-4-underläge i paus var inte Kovland uträknade utan inledde även den andra halvleken på ett bra sätt – men fick ingen utdelning och därmed kontakt.
– Vi gjorde femman med halvtimmen kvar och därefter gjorde vi nog mål på allt, utom en straffspark då som deras målvakt räddade, säger Jimmie Nordberg.
Nu väntar GIF Sundsvalls U19 i kvartsfinalen.
– Det blir en helt annan karaktär på den matchen men det skall bli kul att mäta krafterna med dom, avslutar Jmmie Nordberg.
– 10-2 är svårt att förklara bort. Är ändå nöjd med det vi gör spelmässigt i första halvlek. Känns som att vi har bra koll på dom om det inte vore för defensiva hörnor. Vi pratade lite om fokus där innan match och ändå släpper vi in tre mål i första halvlek på hörna... Men spelmässigt jämnare än 4-1 i paus. Vi har lite bud på 4-2 i andra men de gör istället 5-1 och sen rinner det iväg, något vi måste kunna hantera bättre, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén och fortsätter:
– Svårt att inte imponeras av Lucksta. Har svårt att se något lag matcha dom i årets fyra. Har nog aldrig sett ett lag på lokal nivå som spelat så konsekvent och i princip aldrig slog av på takten trots att siffrorna rann iväg.

Kovlands IF - Lucksta IF  2-10 (1-4)
2018-03-20 - 18:30 - Westhagen
Målet: 1-0 Victor Munter (8), 1-1 Robert Högdahl (13), 1-2 Robert Högdahl (17), 1-3 Oliver Widahl (22), 1-4 Oliver Widahl (24), 1-5 Oliver Widahl (60), 1-6 Oliver Widahl (63), 1-7 Nebil Beyan (73), 1-8 Oliver Widahl (75, straff), 1-9 Elvin Jasari (81), 1-10 Dennis Moberg (84), 2-10 Victor Munter (86).
Domare: Hans Söderblom (bra insats)
Publik: i.u.


Wiskan vände efter paus

Ljustorp inledde "division 5-mötet" i DM:s åttondelsfinal bäst och tog också tidigt ledningen genom lagets bäste spelare Mario Berlin.
– Vi inledde trevande men allt eftersom kom vi in i matchen, började skapa chanser och fick även till en kvittering genom Joakim Tarberg efter en hörna som han petade in, säger spelande tränaren Fredrik Viklund.
I halvlekens slutminut fick Mario Berlin en genomskärarare och drev in ett vinkelskott i bortre och Ljustorp kunde gå till pausvila i ledningen.
I den andra fick Wiskan jaga och efter en perfekt slagen hörna av Fredrik Viklund hamnade den precis på Christian Wilhssons panna.
– Tror inte det är många försvarare i femman som kan mäta sig med Wilhssons huvudspel, berömmer hörnläggare Viklumd.
Som med tio minuter kvar ännu hittade Wilhsson med en hörnspark med 3-2 som resultat.
Ljustorp flyttade sedan upp sitt manskap i jakten på en kvittering och förlängning men med bara ett par minuter kvar ställde FredrikViklunds frispark från 40 meter Ljustorps lite för långt ut stående målvakt i trubbel. Och på returen störtade Joakim Tarberg fram och vräkte upp bollen i nättaket.
– Efter det orkade inte Ljustorp resa sig och nu väntar Östavall i nästa omgång. Det var nog inte så många som tippade att Wiskan skulle gå så här långt. Nu skall det bli intressant att se hur mycket det skiljer mellan femman och trean, avslutar Fredrik Viklund.

Wiskans IF - Ljustorps IF 4-2 (1-2)
2018-03-20 - 19:30 - Ånge IP
Målen: 0-1 Mario Berlin (7), 1-1 Joakim Tarberg (28), 1-2 Mario Berlin (45), 2-2 Christian Wilhsson (70), 3-2 Christian Wilhsson (84), 4-2 Joakim Tarberg (89).
Domare: Christer Eriksson (klockren, 5 av 5 lokalfotbollar)
Publik: 5

Dennis Moberg gjorde sanslösa sju mål i helgens träningsmatch. Hur skall Kovland få stopp på målmaskinen i afton? Dennis Moberg gjorde sanslösa sju mål i helgens träningsmatch. Hur skall Kovland få stopp på målmaskinen i afton?

Ikväll spelas herrarnas åttondelsfinaler i DM

(2018-03-20)
Slutspelsdags i DM.
Ikväll spelas åttondelsfinalerna i DM där motståndarna till GIF Sundsvall och Östavalls IF skall plockas fram.


Kovlands IF och Lucksta IF gör upp på Westhagen om vilka som får ta sig an GIF Sundsvall medan paret Wiskans IF och Ljustorps IF äntrar Ånge IP där vinnaren stöter på division 3-laget Östavall i kvartsfinal.
Om jag skall tippa vilka som tar sig vidare till kvarten så får det bli Lucksta och Wiskan. Dennis Moberg gjorde hela sju mål i helgens träningsmatch mot Alnö och kan bli svår att få stopp på för KIF om målformen håller i sig.
Wiskan - Ljustorp känns mer öppen men känslan säger att Wiskans rutin kommer att fälla avgörandet.
Damerna inleder sitt sluspel i morgon med en kvartsfinal mellan division 3-lagen Fränsta IK och Kovlands IF där vinnaren får ta sig an IFK Timrå i semi.
 
Kvällens åttondelsfinaler

18:30 Kovlands IF - Lucksta IF (Westhagen)
19:30 Wiskans IF - Ljustorps IF (Ånge IP)

Läs artiken nedan för mer info om DM-slutspelet.

Matfors ass. tränare Andreas Jonsson ser kvartsfinalen mot IFK Timrå som en härlig utmaning. Matfors ass. tränare Andreas Jonsson ser kvartsfinalen mot IFK Timrå som en härlig utmaning.

DM-slutspelet lottat – inleds den 20 mars

(2018-03-12)
DM-slutspelet är lottat både på dam- och herrsidan.
På damsidan möts favoritlagen SDFF och Selånger redan i semifinalen medan Matfors tar sig an division 2-laget IFK Timrå i kvartsfinal på herrsidan.
– En härlig utmaning och som det heter, "bollen är rund", säger MIF:s ass. tränare Andreas Jonsson efter lottningen.


Slutspelet, herrar:
 
Åttondelsfinaler

20 mars:
18:30 Kovlands IF - Lucksta IF (Westhagen) M1
19:30 Wiskans IF - Ljustorps IF (Ånge IP) M2

Kvartsfinaler
18 april: 
19:00 Matfors IF - IFK Timrå (Kubikenborgs IP KG) M3
19:00 Segraren Kovlands IF / Lucksta IF - GIF Sundsvall (Balders KG) M4
19:30 Östavalls IF - Segraren Wiskans IF / Ljustorps IF (Ånge IP) M5
23 april:
18:30 Svartviks IF - Sund IF (Idrottsparken) M6

Semifinaler
2 maj:
19:00 Segraren match 6 - Segraren match 5
19:00 Segraren match 4 - Segraren match 3

Final
30 maj:
19:00 Segrarna i respektive semifinal (Idrottsparken)

Slutspelet, damer:

Kvartsfinal
21 nars:
19:30 Fränsta IK - Kovlands IF (Ånge IP)

Semifinaler
28 mars:
18:30 Sundsvalls DFF - Selånger FK (Idrottsparken)
 19:00 IFK Timrå - Segraren Fränsta IK / Kovlands IF (Timrå IP KG)

Final
4 april:
19:00 Segrarna i respektive semifinal (Idrottsparken)

Med bara tre minuter kvar rullade Wiskans Cliff Nordin laget vidare till slutspel. Med bara tre minuter kvar rullade Wiskans Cliff Nordin laget vidare till slutspel.

Wiskans IF vidade med tre minuter tillgodo när DM-gruppspelet avslutades

(2018-03-03)
Idag avslutades gruppspelet i DM och dom sista lagen som gick vidare till slutspelet blev Sund IF, Matfors IF, Lucksta IF och Wiskans IF på herrsidan och Selånger FK, IFK Timrå och Fränsta IK på spinnsidan.

Så gick det i söndagens matcher:

Söråkers FF - Lucksta IF (H3) 1-6 (0-3)
Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg visade vägen med sitt ledningsmål efter åtta minuter och därefter rullade det bara på. Martin Drugge Eriksson 2-0 och Hakim Rouass 3-0 före paus.
I den andra bredsidade Emil Norrman in 4-0 tidigt innan Joar Steen tröstmålade för Söråker.
Jimmie Nordberg hittade därefter nätet en andra gång innan Nebil Beyan fastställde slutresultatet till 6-1 två minuter in på stopptid.
– Vi hade chansen till gruppsegern men vi var inte alls på tårna idag och gjorde tyvärr en riktig skräpmatch, kommenterar Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi lyckades göra mål tidigt och sedan vågade vi hålla i bollen och gjorde det bra. Många som ville vara delaktiga i spelet. Sedan tycker jag att det var jämnare än siffrorna visade, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
Tack vare segern är Lucksta i praktiken klart för slutspel – om nu inte Essvik vinner med mer än tolv mål mot Torpshammar i nästa match... (läs nedan om den matchen).
Matchfakta

Essviks AIF - Torpshammars IF (H3) 8-2 (4-1)
Essvik var tvungna att vinna med tolv måls marginal mot Torpshammar för att snuva Lucksta på gruppsegern. En smått omöjlig uppgift på förhand men man gav det en chans och efter 4-1 i paus dubblade man ledningen till slutsignalen.
Marcus Sawert öppnade målskyttet efter sex minuter. Därefter fick man hjälp av Torpshammar till 2-0 tio minuter senare. Rikard Vikberg reducerade i den 26:e minuten på frispark) innan Alnöförvärvet Robin Nymo i stort sett omgående ökade på till 3-1 och  Mårten Gräntz hann även sätta 4-1 innan pausvilan. Tre mål på tre minuter.
Elias Friberg, även han ny från Alnö, drygade ut ledningen till 5-1 i den 39:e minuten och två minuter senare nickade veteranen Robert Johansson in 6-1. Mårten Gräntz och Elias Friberg blev sedan tvåmålsskyttar innan Patrik Högdahl tröstreducerade till 8-2 med tio minuter kvar på klockan.
Trots 8-2-segern räckte det inte att passera Lucksta som tog hand om gruppsegern och avancemanget till slutspelet från grupp 3.
– Det var bara ett lag på planen och med lite bättre skärpa framåt och bakåt hade vi kunnat gjort dom d'är 12-0 som krävdes för gruppseger, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi har haft fler skador på en månad än på hela fjolårsäsongen och vi har fått ställa upp med vad vi fått ihop. Några har t ex inte spelat fotboll på flera år. Vill inte nedvärdera dom som ställt upp utan tvärt om även om det blev ett par stora förluster. Vi drar inte så stora växlar på det här inför den kommande säsongen. Vi har heller aldrig matchat så här tidigt på säsongen, säger en inte allt för nedslagen Torpshammartränare, Bert-Ove Blom.
Matchfakta

Heffnersklubbans BK - Selånger FK (D1) 0-3 (0-2)
IFK Timrå blev "gruppsegrare i kavaj" sedan enda hotet Heffnersklubban förlorat med 0-3 i den avslutande matchen mot Selånger. Detta medför också att det blir division 1-laget SFK som följer Timrådamerna till slutspelet.
Jennifer Larsson gav Selånger ledningen på straff i den tolfte minuten och lite drygt tio minuter senare ökade Philippa Johansson på efter att Julia Wänglund kommit runt på kanten och serverat Philippa ett perfekt snett inåt bakåt pass mot den bortre stolpen.
Nio minuter in i andra kom så 3-0. Philippa Johansson lyfte in en frispark från mittplan ute vid sidlinjen som seglade ända in i nätmaskorna.
– Vi gör en bättrematch än mot Timrå, rejälare och bättre passningsspel och gör tre mål på en timme. Inte helt nöjd med defensiven dock då vi slarvade lite och gav Heffnersklubban några lägen, säger Selångers tränare Kenneth Svensson.
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - IFK Sundsvall (H2) 2-0 (1-0)
Det blev ett tungt DM-gruppspel för brandskattade IFK Sundsvall. Det blev trenne förluster och inget gjort mål framåt. Idag blev Ljunga/Fränsta för svåra och vann med 2-0.
Mujtaba Haydari lobbade in 1-0 sedan IFK-försvaret inte lyckats rensa undan en höörna. 2-0 kom i mitten av den andra halovleken då Andreas Modén fick tag i konstlädret och skickade upp den högt bakom IFK-keepern Axel Hedenström.
Matchens huvudfigur var Daniel Näslund i sin roll som spelfördelare på Ljunga/Fränstas mittfält.
– Såg riktigt bra ut för vår del då vi ägde matchen från start till mål. Vi läg närmare 3-0 än dom en reducering, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
Matchfakta

Matfors IF - Sund IF (H2) 0-1 (0-0)
Matfors hade länge greppet om matchen men med tretton minuter kvar kunde Semir Salia skjuta Sund till gruppseger och vidare till slutspelet med en frisparkslyftning som hittade ända in i målet. Matfors hade en stor kvitteringschans men Ali Kanso Mahmoud nickade bort en hörna på mållinjen. Nu blev det inte helt avgörande då Brukets Blå följer med Sund till slutspelet som tvåa i gruppen.
– Vi hade marginalerna med oss idag då Matfors var det bättre laget. Vi provade en hel del nya och några fick spela på ovana platser. Men vi är vidare i DM och det är det viktigaste, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
Matchfakta

Matfors IF - Njurunda IK (D3) 0-2 (0-1)
Njurunda var det vassare laget och kunde efter mål av Caroline Dahlberg efter en kvart och Wilma Matssons fullträff efter 34 minuter avgå med en 2-0-seger.
Matchfakta

Fränsta IK - Sundsvalls FF (D3) 1-0 (0-0)
Fränsta tog hem damernas grupp 3. Linda Borthans mål åtta minuter in i den andra halvleken visade sig räcka till seger i gruppfinalen mot Sundsvalls FF.
Matchfakta

Selånger FK - Ånge IF (H6) 1-0 (0-0)
Linus Stafrin lade bollen på ytan mot den främre stolpen och där dök Bereket Kiflays och bredsidade in Selångers vinnande fullträff mot Ånge.
– En ganska jämn tillställning. Ånge är nog det kvalitetsmässigt bästa laget vi mött i gruppspelet. Dom höll ihop det bra och skapade en del chanser men vi var något vassare och kunde vinna, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
Matchfakta

Wiskans IF - Medskogsbrons BK (H6) 2-1 (1-0)
Med bara tre minuter kvar säkrade Wiskan den sista slutspelsplatsen. Då skickade Cliff Nordin in 2-1 mot Medskogs i mer eller mindre tom bur.
Jens Söderberg gav dom blåvitrandiga ledningen i den första halvleken men Anton Norberg kvitterade i den andra på en fin frispark och såg ut att spela gruppsegern till Selånger. Men Cliff Nordin ville som sagt annat.
– Det var en av dom enklare målen jag gjort i karriären. Vi bröt ett uppspel och bollen hamnade därefter ute på kanten till Christian Wilhsson som bröt in och serverade bollen på läppen. Men segern var rättvis tycker jag då vi hade fler chanser än Medskogs, säger matchjjälten Cliff Nordin.
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Niclas Möllhagen sköt Östavall till kvartsfinal i DM. Niclas Möllhagen sköt Östavall till kvartsfinal i DM.

Både Kovlands herrar och damer vidare till DM-slutspelet efter lördagens avslutande gruppspel

(2018-03-03)
Östavalls IF, Svartviks IF, Ljustorps IF och Kovlands IF på herrsidan samt dom senare även på damsidan är vidare till slutspel från gruppspelet i DM. Det står klart efter lördagens matcher.
Gruppspelat avslutas under söndagen.


Lördagens matcher:

Hassels IF - Granlo BK (H5) 0-5 (0-0)
Efter en mållös första halvlek där Hassel var det piggare laget steppade Granlo upp sig i andra – och detta markant!
Fem minuter in satte Artagan Keskin 1-0, fint förarbetad av Francisco Alvear. Ett par minuter senare fick Sergio Hinestroza en djupledsboll och fri med Hasselkeepern = 2-0.
Därefter kom DN-turneringens snyggaste mål. Fabrizio Pisani mötte ett stenhårt inspel och på volley klackade han in 3-0. Ett mål som inte kan beskrivas utan måste ses!
Sergio Hintestroza gjorde sedan 4-0 mot ett uppgivet Hassel innan Johan Martinsson avslutade målskyttet med att snyggt vräka in femman på halvvolley efter en misslyckad försvarsrensning.
– Vi var lite slöa i första men så slängde vi in vår italienare Fabrizio Pisani och han visade vägen med sin vilja och energi och satte även ett drömmål. Vi har haft mycket folk borta men idag var dom flesta med och kul också att Jonas Högman fick hålla nollan i sin comeback mellan stolparna, säger Granlotränaren Dennis Hägg.
Dagens seger till trots lär det inte bli något slutspel för Granlo.
Matchfakta

Ljustorps IF - Holms SK (H5) 3-2 (2-1)
Ljustorp skulle vid seger mot Holm gå vidare från gruppspelet i DM. Och visst blev det seger. LjIF rev åt sig en 2-0-ledning efter två hörnmål. Niklas Wikholm reducerade visserligen för Holm innnan pausvilan men Ljustorp ökade på till 3-1 på straff i andra. Niklas Wikholm satte sin andra fullträff och gav matchen nerv men närmare än så kom aldrig Holm denna förmiddag.
– Vi hade bra tryck på slutet och vaskade fram flera fasta situationer men idag var Ljustorp bättre än oss på dom, säger Holms tränare Mikael Kotermajer.
Matchen avslutades med ett tumult med ett handgemäng mellan flera spelare.
Hoppas kunna erbjuda mer info från matchen senare efter återkoppling från lagens ledare.
Matchfakta

Alnö IF - Stöde IF (D2) 0-2 (0-1)
Stöde tog ledningen med tio minuter kvar av den första halvleken sedan Clara Högbom vunnit en bollduell mot Alnös djärvt långt ut spelande målvakt Malin Petterson och rullat in 1-0 i det övergivna målet.
Ställningen stod sig till tio minuter kvar av matchen då Claras radarparter i anfallet, Anna Edin, kunde sätta 2-0 på just pass från Clara.
– Vill ändå ge en eloge till Alnös unga lag som stod emot riktigt bra men vår tyngd blev till slut utslagsgivande, säger Stödes tränare Anette Bergman.
Matchfakta

Söråkers FF - Kovlands IF (D2) 1-2 (0-1)
Rutin besegrade ungdomlig entusiasm när Kovland vann mot Söråker. KIF tog ledningen efter cirka kvarten spelad och höll ledningen fram till paus.
I inledningen av andra var Tuvali Andersson nära att kvittera efter ett friläge – men brände. Tuvali tog emellertid revansch strax därpå och satte 1-1 när hon fick chansen på nytt. Glädjen blev dock kortvarig då det mer rutinerade Kovland återtog ledningen bara nån dryg minut senare.
– Sur förlust. Men vi spelade jättebra och borde nog vunnit sett till våra klara lägen men stolpen var t ex i vägen en gång. Kovland var dock bättre på att hålla bollen inom laget och satte dessutom sina chanser. Något som det hela ändå går ut på, säger Söråkers lagledare Sven Lagerqvist.
Matchfakta

Stöde IF - Östavalls IF (H1) 0-2 (0-1)
När lagen möttes i trean ifjol vann Stöde bägge matcherna. Nu fick Östavall revansch och kunde avgå med en 2-0-seger och dessutom säkra en kvartsfinalplats.
1-0 satte Niclas Möllhagen knappa halvtimmen in i den första halvleken sedan han hunnit före Stödemålvakten på ett inspel mot den främre stolpen. 0-2 kom i mitten av den andra efter ett vackert anfall som avslutades med att Niclas Möllhagen tryckte in Khoger Friads nickpassnbing.
Stöde var långt i från ofarliga men längst bak hade Östavall sin oldtimer Tony Eklund som vägrade låta sig överlistas denna helg heller.
– Vi kommer från en gyumpahall och är jtteglada över att få komma in på ytorna i Nordichallen. Matchen mot Stöde var jämn men jag tycker nog att vi vinner rättvist i slutändan, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Matchfakta

Svartviks IF - Kubikenborgs IF (H1) 3-1 (2-0)
Även Svartvik är vidare till kvartsfinal. Och man fick en smakstart mot Kuben. Redan i den första minuten satte Danne Johansson 1-0.
I den 17:e nickade Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire in 2-0 men  Bleart Ugzmajli gjordematch av det hela igen med sin reducering fyra minuter efter pausvilan. Nicklas Larsson säkrade sedan Svartviks seger och avancemang med knappa tjugo kvar med skallen.
(kommentarer från Jocke Sjödin kommer)
Matchfakta

Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF (H4) 0-1 (0-0)
Sidsjö-Böle avgjorde när det återstod fem minuter med matchens enda mål i mötet med Nedansjö sedan Hanad Ibrahim Muhammed hittat rätt med ett avslut från nära håll efter väggspel med Abed Aref.
– Vi tog tidigt tag i taktpinnen och hade initiativet hela matchen även om vi inte riktigt fick till det sista tredjedelen. Men vi vinner rättvist och det var kanske en kombination av vi spelade bra och Nedansjö inte riktigt nådde upp till sin kapacitet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som nu får hålla en tumme eller två för Alnö iunder lördagens sista match.
– Vi hade idag för många bra spelare borta för att kunna utmana Böle, och vi fick mest försvara oss. Det gjorde vi ganska bra men för att ha en chans att gå vidare så måste vi vinna. På slutet flyttade vi därför upp men då vi tappade bollen vid deras straffområde så slog dom till med en snabb kontring och avgjorde matchen, resultat helt rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Matchfakta

Alnö IF - Kovlands IF (H4) 0-5
Alnö fick tidigt en spelare skadad och då man inte hade några avbytare fick man spela med bara tio man resten av matchen. Detta gjorde att Kovland kunde vinna ganska komfortabelt med 5-0 och vinna grupp 4 före Sidsjö-Böle och ta sig vidare till slutspelet.
(uppgifter om målskyttar och kommentarer från Kovland kommer).
Matchfakta

Texten kan komma att uppdateras beroende på mer info och återkopplingar.

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

En nöjd Oliver Widahl efter sina fem mål för sitt Lucksta mot Torpshammar. En nöjd Oliver Widahl efter sina fem mål för sitt Lucksta mot Torpshammar.

Lucksta målfrossade mot Torpshammar – Oliver Widahl femmålsskytt!

(2018-02-25)
Nio matcher avhandlades under dagen när DM-gruppspelets andra omgång gick av stapeln.
Roligast hade nog Luckstas nyförvärv från IFK Timrå som svarade för hela fem mål i 9-0-krossen av Torpshammar.


Söndagens matcher:

Kovlands IF - Sidsjö-Böle IF (H4) 2-0 (0-0)
Efter en mållös första halvlek klev John Hellberg fram i den andra och målade dubbbelt för Kovland. 1-0 satte han till vänster och tvåan tryckte han in efter ett snett-inåt-bakåt-pass.
–Vi gjorde en bra första halvlek och lät bollen rulla bra genom lagdelarna. I den andra blev det sämre men paradoxalt då gjorde vi målen, säger KIF-tränaren Fredrik Åhsén.
Matchfakta

Alnö IF - Nedansjö IK (H4) 1-1 (0-0)
Nedansjö hade bästa chansen i den första halvleken att bryta dödläget men Alnökeepern Pontus Ålund, ny från Söråker, räddade friläget.
Däremot kunde han inte göra något åt en Patrik "Putte" Nilssons straff två minuter in i den andra halvleken.
Med kvarten kvar kvitterade Almö genom Tobias Lodén efter en spelvändning och ett välplacerat skott från strafflinjen.
Oliver Lindgren, även han ny från Söråker, hade därefter två fina lägen att skjuta segern till Alnö men krysset stod sig speltiden ut.
– Spelet gick i vågor och sammantaget var det rätt jämnt. För vår del var det ett snäpp upp från förra helgen och vi hade mer fart i benen, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Rättvist resultat sett till spelet. Vi hade mer i första och dom i andra. Vi blev lite naiva efter vårt ledningsmål vilket straffade sig, säger Nedansjös tränare Christer Söder, som ville plussa extra för trion Viktor Bergman-Gullmark, Jakob Hiltunen och Oliver Forsberg.
Matchfakta

Sundsvalls FF - Njurunda IK (D3) 4-1 (3-1)
Sundsvalls FF fick en prima start när Ebba Wilhelmssons vinkelskott letade sig in över Njurundamålvakten redan i minut tre.
Njurunda var sedan nära en kvittering men en offsidestående NIK:are kunde inte hålla sig utan petade in en boll som var på väg in i mål. Domaren hade inget alternativ än att blåsa bort målet för offside.
Istället kunde Anna Törnblom öka på till 2-0 i den 16:e minuten och bara tre minuter senare fick Lina Edberg en genomskärare och satte 3-0.
NIK fick en livlina in i matchen då Annamaria Grahn reducrade med fem minuter kvar av den första halvleken.
NIK jagade därefter ytterligare reducering men med fyra minuter kvar av matchen stände Fanny Häggström ner matchen sedan hon vänt runt efter ett pass snett inåt bakåt och placerat in 4-1.
– Segern till trots gör vi en mindre bra match. Offensiven var bra men försvarsspelet kan bli mycket bättre. Kanske blir det en 4-4-2-uppställning i framtiden, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg..
Matchfakta

Fränsta IK - Matfors IF (D3) 3-1
Matfors damer tog ledningen i den 12:e minuten genom Ida Pettersson Nygren.
Därefter tog Fränsta över målandet och Ida Skarpsvärd Olsson kvitterade med fem minuter kvar av den första halvleken och västradamerna hann även sätta en ledningsboll innan vilan sedan Linda Bortan hittat rätt.
Med sju minuter kvar säkrade Eva Skarpsvärd Olsson Fränstas seger med sitt andra mål för dagen. Eva som även blev dubbel målskytt i förra helgens match mot Njurunda IK.
Matchfakta

Ånge IF - Medskogsbrons BK (H6) 1-0 (0-0)
Ånges andra halvlek tog knäcken på Medskogs och trots att det "bara" blev 1-0 kändes segern kassaskåpssäker.
Segermålet kom i mitten av den andra halvleken. Amir Husseini vann en andraboll och drev in i straffområdet och pangade in segerbollen.
– Ingen match att skryta över. Det var lite för långt mellan gångerna vi spelar bea fotboll. Dom här borde vi sprungit sönder men det märks att vi inte är vana stora ytor ännu. Stundtals hade vi i alla fall några uppspel och anfall som var riktigt bra, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Matchfakta

Selånger FK - Wiskans IF (H6) 1-2 (1-2)
Den som missade den här matchens fem första minuter blev snuvad på hela målkonfekten. Redan i den första minuten gav Abraham Brhane Selånger ledningen men Wiskan replikerade med två snabba mål genom Jens Söderberg och Christian Wilhsson.
Dom resterande 55 minuterna förblev resultatlösa sedan det öppna spjällets fotboll avtog markant.
– Oavgjort hade nog varit mer rättvist om man tittat på spelet men vi lycjades inte ned så mycket som vi hade avsikt att göra. Vi blev allt bättre ju längre matchen led men skapade väl inte så mycket. Det blev några halvchanser och ett par straffsituationer, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
Matchfakta

Torpshammars IF - Lucksta IF (H3) 0-9 (0-6)
Det här blev en ensidig historia. Lucksta var totalt överlägsna och svarade för hela nio mål medan Torpsammar nådde ett ribbskott som bäst vid ställningen 0-7...
Spelande tränaren Jimmie Nordberg öppnade målskyttet tidigt, Oliver Widahl hängde tvåan i den 11:e minuten och Martin Drugge Eriksson trean efter kvarten spelad. Widahl ökade på med två nya mål i den 23:e och 27:e innan Dennis Moberg spädde på till 7-0 med mål på varsin sida om pausvilan.
Oliver Widahl var målhungrig värre och i den 46:e minuten satte han sitt fjärde mål och med fyra minuter kvar sitt femte för dagen.
– Det var klasskillnad och vi spelade ut dom totalt. Hade nog förväntat mig lite mer av Torpshammar, säger Luckstas reservmålvakt för dagen, Matin Ålin som nog hade det tuffarare att hålla koll på alla målgörarna än Mike Karinga Persson som tog platsen mellan stolparna i dag.
Matchfakta

Essviks AIF - Söråkers FF (H3) 1-2 (0-1)
Söråker vann med uddamålet av tre i mötet mot Essvik. Oscar Fors satte en straffspark precis innan pausvilan och kvarten in i andra ökade Jasmin Muratovic på med ett grannt skot i målvaktens högra kryss.
När det återstod tre minuter blev det nerv i matchen då det  var Essviks tur att få straff och Mårten Gräntz gjorde inget misstag från elvameterspunkten. Närmare än så kom dock inte Essvik.
– En skön seger även om spelet stundtals var lite stressat. Vår andra halvlek var i alla fall bättre än den första och efter deras reducering släppte vi inte till något bakåt, säger lagledaren Tony Andersson, som dessvärre fick se sin son Oskar utgå med ett skadat ledband.
– Det var  i alla fall inget brutet men det blir några veckors rehabilitering, säger Andersson.
Matchfakta

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK (D1) 0-0 (0-0)
DM-helgen avslutades med turneringens första mållösa match. Trots genensamma ansträngningar lyckades inte lagen överlista vare sig Hannah Norberg i Timråmålet eler Frida Forslund mellan Heffnersklubbans stolpar. Frida som i år förövrigt återvänt till moderklubben från IFK Timrå inför den här säsongen.
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Saw En Gay tvåmålsskytt för Ljustorp i morgonmatchen. Saw En Gay tvåmålsskytt för Ljustorp i morgonmatchen.

En hel del raffel och straff-dramatik i dagens DM-matcher

(2018-02-24)
Det blev en händelserik lördag i DM-fotbollen i Nordic Hallen med straffar, uteblivna utvisningar och sena mål.
Här nedan kan ni läsa mer om matcherna.


Lördagens matcher:

Hassels IF - Ljustorps IF (H5) 0-2
Ljustorp vann lördagens första match nu på morgonen med 2-0 mot förra helgens överraskningslag Hassel och tog sin andra raka seger i gruppspelet. Saw En Gay svarade för LjIF:s bägge mål. 1-0 vred han upp i vänstra krysset från strax utanför straffområdet i minut 12 och i den 49:e kom han fri efter en genomlöpning och kallat rullade in bollen.
– Vi nådde aldrig upp till förra helgens standard. Ljustorp var bättre, smartare, säkrare adress på passningarna samt löpte mer, säger Hassels team manager Seth Larsson.
Matchfakta

Granlo BK - Holms SK (H5) 3-2 (1-1)
Det blev en hel del raffel när Granlo och Holm drabbade samman. Redan efter fem minuters spel blåste domaren Thomas Berglund sin första straffspark. Johan Martinsson darrade inte utan gav Granlo ledningen.
Fem minuter senare kom straff nummer två och på den var Nilas Wikholm lika obeveklig och kvitterade. Altmeister Wikholm gav sedan Holm ledningen i den 36:e minuten. Givetvis på straff!
Dryga kvarten in i andra bröt Alexander Sundström mönstret genom att kvittera till 2-2 från en annan punkt än straffpunkten. Johnny Nutt lyfte in en lång frispark, Johan Martinsson vann en luftduell och nickade ner till Alexeander som satte den i nät.
Matchen såg sedan ut att sluta oavgjord men då satte Sundström sitt andra mål på ett identiskt vis och gav Granlo segern minuten in på stopptid.
– Oförtjänt seger. Holm skapade mer än oss men vi var effektivare. Vi spelade upp oss från förra helgen även om vi blev tillbakatryckta men vi saknar en sex-sju spelare som normalt går in i startelvan så det var ändå starkt att vinna, säger Granlos tränare Dennis Hägg.
Matchfakta

Kubikenborgs IF - Östavalls IF (H1) 0-1 (0-1)
Det blev dramatik även i den här matchen. Jordan Binns gav Östavall ledningen i slutet av den första halvleken sedan han nickat in Mattias Norins frispark. Nästan direkt på avspark fällde ÖIF-målvakten Tony Eklund en Kubenspelare innanför straffområdet. Straff och målchansutvisning på veterankeepern. Men vänta nu, domaren Victor Grönlund råkade visa fel färg på kortet och Eklund fick vara kvar på planen. Och den efterföljande straffen räddade Tony! Och inte bara det , han höll nollan även resten av matchen!
–  Vi hade tur som vann. Kuben hade mer av spelet medan vi hade den större tyngden, inte minst i luftspelet. Kuben trillade boll riktigt bra och det märks att vi inte är vana stora ytor ännu och hade lite problem i positionsspelet, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Matchfakta

Sund IF - IFK Sundsvall (H2) 3-0 (2-0)
IFK Sundsvall backade hem redan från start och fredade sig bra men allt eftersom tog Sund över. 1-0 kom i den 22:a minuten sedan Dennis Marzouki nickat in en hörna. Strax innan pausvilan fick ungdomsspelaren Eric Bergkvist på ett distinkt skott från distans som ven in precis under ribban.
IFK Sundsvall hade inte så mycket framåt och när Per Nyman vann en duell mot duktige IFK-keepern Axel Hedenström och chippade in 3-0 fyra minuter in i andra tog spänningen slut.
– Efter en lite trög inledning hade vi chanser på att göra både fem och sex mål mot ett defensivt IFK, säger Magnus Bild som coachade Sund då Göran Sundqvist var och smörjde kråset på en 50-årsfest.
Matchfakta

Matfors IF - Ljunga/Fränsta (H2) 1-1 (1-0)
Matfors förde matchen men när man kom fram till straffområdet brast det i avsluten. Dock med ett undantag - Johan Johanssons i den första halvlekens sista minut.
Målet såg ut att räcka till seger men i matchens slutminut kvitterade Karmand Mahmud med ett lågt skott i bortre gaveln och MIF-spelarna blev långa i synen. Det här var en match som Brukets Blå borde vunnit men som den vedertagna klyschn: "Det är målen som rknas".
– Vi följde vår matchplan med det material vi hade idag. Matfors var spelförande men jag är nöjd med vår defensiv där Valerik Danielian var bra mellan stolparna. Tycker inte att vi skall be om ursäkt för poängen även om kvitteringen kom sent, säger Ljunga/Fränstas tränare Tommy Göransson.
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

DM:s andra gruppspels-omgång fortsäter – bara herrar idag lördag

(2018-02-24)
Med avspark kl. 08:30 fortsätter den andra gruppspelsomgången av DM.
Endast avbruten av GIF Sundsvalls cupmatch mot IFK Värnnamo 14:00.


Lördagens matcher:
08:30 Hassels IF - Ljustorps IF (H5)
09:45 Granlo BK - Holms SK (H5)
11:00 Kubikenborgs IF - Östavalls IF (H1)
16:15 Sund IF - IFK Sundsvall (H2)
17:30 Matfors IF - Ljunga/Fränsta (H2)

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Veteranen Ida Brännström tog på sig skorna igen - och målade. Veteranen Ida Brännström tog på sig skorna igen - och målade.

Dubbla förluster för Stöde i kvällens DM-matcher – damerna mot Kovland och herrarna mot Svartvik

(2018-02-23)
Ett rutinerat Kovland fick en smakstart mot division 2-laget Stöde och kunded vinna med 3-0.
Söråker och Alnö kryssade i den andra matchen i damernas grupp 2.
I herrmatchen vände Svartvik 0-1 till 2-1 mot Stöde. Segerskytt? Danne Johansson. Vem annars?


Torsdagens matcher:

Kovlands IF - Stöde IF (D2) 3-0 (2-0)
Kovlands IF:s damer vann division 2 Mellersta Norrland ifjol men tackade sedan nej till spel i ettan och blev tvångsnedflyttade till Damtrean.
Det hindrar inte laget från att fortsätta vinna fotbollsmatcher.
I afton blev det en 3-0-seger i DM mot nya division 2-laget Stöde IF. Detta efter en smakstart med Ida Brännsträms 1-0-mål redan i den första halvleken men effektiv tåfjösare och påspädning bara ett par minuter senare genom Nathalie Jonasson-Collett.
I den andra halvlekens sjätte minut ökade Jonna Wistrand på till oinitagliga 3-0 med ett präktigt skott i krysset från dryga 20 meter vilket även blev slutresultatet.
– Vi har matchen från början till slut förutom att vi tappade lite efter vårt 3-0-mål, säger nye tränaren Emma Westlund, som delar ansvaret med Emelie Åkersten.
Matchfakta

Söråkers FF - Alnö IF (D2) 1-1 (1-0)
Söråker startade upp bäst och hade ett ribbskott av Anna Eriksson innan Isabell Lindgren snyggt splade fram Alva Byström efter knappa halvtimmen spelad till 1-0.
I den andra halvleken tog Alnö över och ett kvitteringsmål hängde i luften och i den 47:e minuten kunde 16-åriga Ida Gustafsson stöta in kvitteringen efter ett fint uppbyggt anfall.
Ö-laget hade sedan ett par halvchanser till ett segermål men 1-1 stod sig.
– Rättvist kan jag tycka. Vi hade varsin halvlek, vi den första och Alnö den andra. Vi var inte på topp ikväll utan lite svajiga spelmässigt. Framförallt under den andra halvleken, säger Söråkers lagledare Sven Lagerqvist.
– Vi var lite slarviga i passningsspelet i den första halvleken men i andra skärpte vi till det och tog över markant och fick också rättvist in ett snyggt kvitteringsmål, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
Matchfakta

Svartviks IF - Stöde IF (H1) 2-1 (1-1)
Stödes Josh Chatee gav Stöde ledningen efter en fin soloprestation där han gjorde bort ett par Svartviksspelare innan han rullade in 1-0 med bara två minuter kvar av den första halvleken.
Ändå fick man inte gå till pausvila i ledningen. Efter ett försvarsmisstag kunde nyförvärvet från IFK Sundsvall, Oscar Lidström, tacka för bjudningen och kvittera precis innan halvttidssignalen ljöd.
I andra tog Svartvik över allt mer och i den 37:e minuten höll sig Danne Johansson framme med 2-1 som resultat.
– Vi kom ut till den andra halvleken och rullade boll riktigt bra och hade utöver målen bud på ett par till och punktera matchen. Stöde var inte helt ofarliga men jag tycker nog att vi var snäppet bättre i en spelmässigt ganska jämn match, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
Extra plus i Svartvik till vänsterbacken Felix Häggström som fyllde på bra i anfallen från sin kant.
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Målar Clara Högbom även i den andra DM-omgången? Målar Clara Högbom även i den andra DM-omgången?

Andra omgången av DM:s gruppspel inleds ikväll
– bl a matchar både Stödes herrar och damer


(2018-02-22)
Då GIF Sundsvall spelar Svenska Cupen under helgerna i Nordic Hallen får DM-fotbollen även ta till vardagarna.
Och ikväll torsdag spelas tre matcher, två dam och en herr.


Kvällen inleds med en gruppfinal mellan helgens båda vinnare Kovland och Stöde där segraren troligen säkrar avancemang på damsidan. 
Den matchen följs upp av dom båda förlorande lagen i grupp 2, Söråker - Alnö.
Stödes herrar kan koppla ett rejält grepp om grupp 1 vid seger mot Svartvik i kvällens sista match. Men lättare sagt än gjort och det är också två lag som går vidare från "elitgruppen" som även består av Kuben och Östavall. Dessa båda möts inbördes på lördag.

Så spelas torsdagens matcher:

18:00 Kovlands IF - Stöde IF (D2)
19:15 Söråkers FF - Alnö IF (D2)
20:30 Svartviks IF - Stöde IF (H1)

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Kenneth Kile jagade febrilt spelare till dagens DM-match. Lyckades få ihop elva man men föll mot Matfors. Kenneth Kile jagade febrilt spelare till dagens DM-match. Lyckades få ihop elva man men föll mot Matfors.

IFK Sundsvall kom till spel i DM – men föll mot Matfors trots tapper insats

(2018-02-18)
DM-fotbollen rullade på under söndagen med hela nio matcher.
Dagen inleddes med IFK Sundsvall - Matfors klockan 09:00 och avslutades med intressanta "bonnamötet" Holms SK och Hassels IF som avslutades strax efter klockan 20:00.


Så gick det i söndagens matcher:

IFK Sundsvall - Matfors IF (H2) 0-2 (0-0)
Ända fram till avspark jagade Kenneth Kile spelare så hans IFK Sundsvall skulle få ihop fullt lag mot Matfors. Något som man till slut lyckades med. Men med bara elva startande orkade man inte stå emot ett tyngre Matfors. Med knappa kvarten kvar fick Johan Johansson hål på Axel Hedenström i IFK-målet. Strax därpå rann EmilNilsson igenom på en djupledsboll slagen av Jimmy Holmgren och fastställde MIF-segern till 2-0.
– Vi fick ihop elva spelare efter ett enormt jagande. Vi har t ex tre spelare som är på domarkurs här i Nordic Hallen som inte kunde vara med. Och dessutom fick vi ett par sena avhopp men vi kom i alla fall till spel, säger Kenneth Kile.
– IFK kämpade emot väl med tanke på situationen i klubben. Vi var det bollförande laget och vann rättmätigt, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson. 
Matchfakta

Ljunga/Fränsta - Sund IF (H2) 0-5 (0-3)
Division 3-laget Sund var ett par nummer för stort för Ljunga/Fränsta och det syntes att västralaget inte varit ute på en stor plan ännu i år.
Semir Salia satte ledningsmålet i den 18:e minuten och fyra minuter senare svarade Haris Hadzic 2-0 innan nyförvärvet från Lucksta satte sitt andra mål för dagen i den 27:e minuten.
0-4 kom sedan i den andra halvlekens sjunde minut genom Henric Nylund innan nytillskottet från IFK Sundsvall, Kevin Berg, avslutade målskyttet med fyra minuter kvar.
Matchfakta

Alnö IF - Kovlands IF (D2) 0-1 (0-1)
Rutinerade Kovland vann mötet mot Alnös nybygge. Matchens enda mål kom efter cirka tio minuters spel sedan ett Alnöuppspel hamnat rakt i gapet och friställt KIF-spelaren Lina Candell (ej Juni Lindblom som domaren trodde och därför fel i matchprotokollet) som inte gjorde något misstag.
– Vi bygger ett helt nytt lag i år med flera tjejer födda 03. Det var en jämn match och vi skapade en hel del chanser. Tyvärr utan att lyckas sätta pricken över i:et, säger Alnös nuye tränare Kent Gustafsson som ändå var nöjd med laget trots förlusten.
Matchfakta

Stöde IF - Söråkers FF (D2) 1-0 (0-0)
Stöde och Söråker bjöd på en jämn och tuff tillställning där division 3-laget Söråker höll uppe spelet bra och hade bra koll på Stödes fruktade anfallsduo Clara Högbom och Anna Edin.
Ändå var det Clara på pass från Anna som avgjorde matchen i slutskedet.
– Vi hade tre frilägen på slutet men deras duktiga målvakt (Ida Sperring, reds anm) räddade segern till Stöde. Stundtals hade vi ett visst spelövertag och vi borde fått med oss åtminstone en poäng, säger Söråkers lagledare Sven Lagerqvist.
– Håller inte riktigt med Söråkers ledare om spelövertaget. Vi hade fina lägen i första att avgöra då både Anna och Clara kommer fria. Tyvärr lyckades vi inte sätta dit dom då Söråkers målvakt gjorde många fina räddningar. I den andra tog vi över allt mer men efter vårt ledningsmål blev vi lite slarviga och gav Söråker ett par gratisfirlägen men då kom Ida (Sperring) ut stort och räddade, säger Stödes tränare Anette Bergman som hylla motståndarna.
– Söråker kommer definitivt att vara ett topplag i division 3 med sitt mogna spel och en mycket duktig målvakt.
Bäst i Söråker var målvakten Wilma Ålund tillsammans med sin backlinje. Även nämnda Ida Sperring var duktigt när det krävdes och framåt kretsade det mesta i vanlig ordning om "firma Edin & Högbom".
Domaren Santiago Bedoya Sierra svarade även han för en stark insats.
Matchfakta

Nedansjö IK - Kovlands IF (H4) 1-1 (0-0)
Efter en mållös första halvlek satte Nedansjös skyttekung Andreas Sundqvist (Patrik "Putte" Nilsson enlig domaren) 1-0 med sju minuter kvar efter att ha tagit tillvara på en fin genomnskärare från Jakob Hiltunen.
Därefter jagade Kovland kvittering och hade flera lägen och till slut kunde John Hellberg i slutminuten snyggt hänga 1-1 med ett vackert skott som gick i en båge över Simon Gröning i NIK-målet och in i den bortre gaveln.
– Vi inledde fantastiskt bra och skapade fem målchanser mot ingen för Kovland första 20 minuterna. Därefter tog KIF över och behöll initiativet till strax innan vårt ledningsmål. Kovland kom tillbaka starkt och deras kvittering var rättvis, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Johan Kaiser och Jonathan Söder i backlinjen var NIK:s främsta för dagen.
– Nöjd med att vi spelmässigt tog vid där vi slutade i höstas. Försöker att vårda boll hela tiden och försvarsspelet satt kvar. 1-1 får anses rättvist då antalet målchanser i matchen var lätträknade. Vi får jobba på det offensiva spelet i veckan, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén. 
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Alnö IF (H4) 1-0 (1-0)
Sidsjö-Böles nytillskott från IFK Timrå, Innocent Manzi, satte matchens enda mål mot Alnö i den 21:a minuten sedan han fläkt sig och petat in en nickskarv efter hörna.
–Nöjd med segern även om det var höga berg och djupa dalar i vår premiärmatch. Men vi hade nio nya i startelvan som aldrig spelat ihop tidigare. Segern var ändå rättvis även om vi tappade lite i andra, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
I segrarlaget skall centrala mittfältaren Innicent Manzi och mittbacken Jakob Johansson lyftas fram lite extra.
Matchfakta

Östavalls IF - Svartviks IF (H1) 1-1 (1-0)
Efter en jämn första halvlek ledde Svartvik med 1-0 sedan Daniel Johansson målat efter Arwid Nyströms snett inåt bakåt pass.
I den andra tog Svartvik över och dominerade den markant enligt Svartviks tränare. Men gjorde inga fler mål.
– Det var bara ett lag på planen och vi skapade flera chanser efter fina kombinationer, bland annat flera rena frilägen, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.
Men så skedde det som brukar hända när ett lag inte kan göra mål. Östavall kvitterade! Med en minut kvar höll sig Christoffer Strandin och rakade in 1-1 efter en fast situation.
– Vi borde lett med 3-0 innan dom fick sin kvittering. Men sån är fotbollen, säger "Jocke" Sjödin, nöjd med spelet men missnöjd med resultatet.
– Svartvik kändes vassa framåt men även vi hade chanser men träffade virket ett par gånger så 1-1 var inte helt orättvist, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Matchfakta

Ljustorps IF - Granlo BK (H5) 2-1 (1-0)
Ett mer vältränat Ljustorp vann mot Granlo med 2-1 efter pausledning med 1-0. LjIF hade länge ett klart grepp om händelserna men efter det att Artagan Keskin dragit in en frisparksreducering blev det lite nerv i matchen.
– Vi saknade många normalt tongivande spelare idag men vi blev allt bättre och mer samspelta ju längre matchen led och på slutet var vi nära att även få till en kvittering, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
Matchfakta

Holms SK - Hassels IF (H5) 1-2 (1-1)
Holm har värvat starkt under silly season medan det varit ganska tyst från Hassel. Ett favorittippat Holm inledde bäst men det var Hassel som tog ledningen efter cirka kvarten spelad genom Reza Resai.
Olle Nordberg löpte igenom och kvitterade precis innan pausvilan och i andra var det mest Holm men laget brände chanser i parti och minut. Olle Nordberg var meste målsumpare. Skapade själv chanserna men fick inte till avsluten.
Hassel hade några giftiga omställningar och på en av dom tog man också ledningen i mitten av den andra halvleken. Återigen var Reza Resai sist på bollen men det målet skall Jordy Ouvanguiga ha det mesta cred för då det var han som stod för det mesta av förarbetet.
– Vi skulle ha avgjort matchen sett till chanserna långt innan dom fick sitt andra mål men det ville sig inte. Och när vi väl fick in bollen efter en hörna hade domaren blåst slutsignal sekunden innan Olle Nordberg satte bollen i nät, säger Holms nye tränare Mikael Kotermajer.
– Tycker nog att det var en ganska jämn match där båda lagen hade såväl bra som dåliga perioder, säger Hassels team manager Seth Larsson, som ville berömma sin nye målvakt Salah Salen lite extra.
– Han har bara stått i futsal tidigare och var överraskande bra i ett stort mål och på stor plan.
Matchfakta

• Resultat, Matchfakta & Tabeller

Mårten Gräntz satte Essviks segermål i slutminuterna mot Lucksta. Mårten Gräntz satte Essviks segermål i slutminuterna mot Lucksta.

Ungt Essvik imponerade i DM-fotbollen, Stöde slog Kuben och vändningar i dammatcherna

(2018-02-17)
Redan klockan 08:15 var det avspark i dagens DM-fotboll.
Totalt spelades fem matcher innan GIF Sundsvall tog sig an Boråslaget Norrby IF i Svenska Cupen.


Så gick det i lördagens matcher:

Matfors IF - Sundsvalls FF (D3) 1-3 (1-0)
Matfors fick en bra start på morgonen då Anna NilssonBöös gav laget en tidig ledning. En ledning som höll sig tio minuter in i den andra halvleken då Ebba Wilhelmsson kvitterade.
Mindre än tio minuter senare hade Sundsvalls FF vänt matchen via tvenne mål av tränardottern Lina Edberg och Sara Johansson.
Segern var rättvis men MIF var något "handikappade" då man tvingades ställa en utespelare mellan stolparna.
Matchfakta

Njurunda IK - Fränsta IK (D3) 1-2 (1-0)
Precis som i matchen innan fick Njurunda en kanonstart med
ledningsmål i matchöppningen. Och precis som i föregående kamp blev det en vändning i den andra halvleken. Eva Skarpsvärd Olsson kvitterade med sex minuter kvar och precis innan slutsignalen fungerade Eva även som skarprättare med sitt segermål för Fränsta.
Matchfakta

Lucksta IF - Essviks AIF (H3) 1-2 (0-1)
Lucksta anses som en av favoriterna att ta hem Medelpadsallsvenskan i år. Men idag blev det förlust mot ynglingarna I Essvik i en jämn tillställning.
Essvik tog ledningen efter knappa halvtimmen genom 15-åringen Hampus Eriksson. Division 2-förvärvet från Timrå, Oliver Widahl, kvitterade nästan direkt efter avspark i den andra halvleken och därefter stod matchen och vägde. Båda lagen hade flera fina lägen att avgöra men det märks att man inte tränat avslut ännu då det blev en hel del "knallpulver" när väl bollen skulle sättas i nät.
Med två minuter kvar kom så Essviks segermål genom nyförvärvet från IFK Sundsvall, Mårten Gräntz. Det krävdes dock ett rejält missförstånd mellan Luckstas målvakt och hans uteförsvar för att det skulle bli en nätkänning.
Bäst på plan var Essviks 16-årige innermittfältare Elias Friberg som styrde spelet plus vann många närkamper mot betydligt äldre motståndare.
Matchfakta

Stöde IF - Kubikenborgs IF (H1) 1-0 (0-0)
Stöde hade greppet mot ett ungt Kuben men det dröjde till det återstod dryga tio minuter innan Josh Chatee kunde göraa segermålet för dom röda.
Kuben försökte trilla på bra men såg ut att väga lite för lätt mot de mer robusta Stödespelarna.
Matchfakta

Söråkers FF - Torpshammars IF (H3) 3-0 (1-0)
Söråker tog en komfortabel victoria mot seriekollegan Torpshammar. Efter Jesper Anderssons 1-0-mål efter 20 minuter ökade sedan Martin Vestin på med två mål efter paus, det sista med bara ett par minuter kvar.
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabeller

IFK Timrå skrällde i premiären av årets DM-fotboll genom att besegra division 1-laget Selånger FK. Rosie Nilsson satte segermålet och Emelie Berg (bilden) svarade för en prickfri insats mellan stolparna och höll nollan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrå skrällde i premiären av årets DM-fotboll genom att besegra division 1-laget Selånger FK. Rosie Nilsson satte segermålet och Emelie Berg (bilden) svarade för en prickfri insats mellan stolparna och höll nollan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Rosie Nilsson - Timrås segerskytt mot Selånger. Rosie Nilsson - Timrås segerskytt mot Selånger.

Rosie Nilsson årets första DM-målskytt när Timrå skrällde mot Selånger

(2018-02-16)
DM är nu igång och det började med en liten knall då IFK Timrå betvingade division 1-laget Selånger FK med enda målet. Inprickat av veteranen Rosie Nilsson.
På herrsidan vann däremot Selånger sin match medan seriekollegorna Wiskan och Ånge kryssade.

Matcherna fredag 16 februari:


Selånger FK - IFK Timrå 0-1
Det var meningen att hon skulle lägga av.
Istället avgjorde 32-årige veteranen Rosie Nilsson DM-premiären när hennes IFK Timrå lite överraskande besegrade division 1-laget Selånger FK. I den 22:a minuten stötte hon in ett inlägg sedan SFK-keepern tvekat.
– Selånger var bättre än oss i den andra halvleken men vi gör en förnämlig insats när det gäller försvarsspelet vilket lade grunden till segern. Framåt hade vi inte så mycket men satte den chans vi fick, säger nye Timråtränaren Patrick Davies som även imponerades av tjejernas kämpainsats.
Matchfakta

Wiskans IF - Ånge IF 1-1
Wiskan fick en smakstart då Christian Widmark exekuterade en tidig straffspark. Ånge replikerade därefter med ett straffmål genom Mohammad Ahmadi i slutet av den första halvleken.
I den andra hade Ånge flera chanser att avgöra men nye Wiskankeepern från Torpshammar, Simon Eriksson, räddade grant ett par frilägen och utsågs till matchens lirare.
– Det märktes att det var första gången båda lagen var ute på en stor plan. Blev mycket hawaii, hafsigt och kamp. Inte så mycket struktur men kul att vara igång, säger Wiskans tränare Fredrik Viklund.
Matchfakta

Medskogsbrons BK mot Selånger FK 0-2
Selånger tog en 2-0-seger i premiäromgången mot Medskogs. Gottfrid Sjödin prickade in ettan på straff i minut 22 sedan en Medskogsförsvarare räddat med handen på mållinjen. 
Med tre minuter kvar av matchen säkrade Linus Stafrin segern efter en fin omställning.
– Sett utifrån förutsättningarna såg det bra ut. Vi besatt en något högre kvalitet i en annars ganska jämn match så segern var rättvis, säger Selångers tränare Tomas Jonsson.
En tråkig incident var att SFK:s Ahmed "Mido" Kadora tvingades ta ambulansen till akuten efter matchen.
–  "Mido" fick en armbåga i huvudet, inget medvetet oschyst, och tuppade av på planen. Men när ambulansen kom var han både på benen och vid medvetande men åkte med för säkerhetsskull, säger Jonsson.
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabeller

Ikväll kickaar "nya" senior-DM igång – ett Eldorado för den som älskar lokal fotboll

(2018-02-16)
Ett Eldorado för den som älskar lokal fotboll och som är nyfikna hur det står till hos Medelpads fotbollsklubbar en bit in på försäsongen. 
I afton startar nämligen "nya" DM igång och nytt för i år är att den inledande omgången avgörs via gruppspel.
Inte mindre än 17 matcher avverkas bara under den här veckändan.


Ikväll är det kick-off i vinterns enda egentliga försäsongsturnering då det varken blir någon inhomhusliga eller värmecup i år.
Tre matcher står på agendan i afton och första paret ut är Selånger FK:s- och IFK Timrås daner, Avspark i Nordic Hallen kl. 18:00.
Därefter tar herrarna planen i besittning med tvenne matcher. Kl. 19:15 tar sig Wiskans IF an Ånge IF, båda lagen ifjol i division 6 men i år i Medelpadsfemman.
Kl. 20:30 är det dags för Medskogsbrons BK mot Selånger FK. Även dom huserar i femman.
I morgon lördag och söndag rullar sedan gruppspelets första omgång på med fjorton matcher till. Ett Eldorado för den som älskar lokal fotboll och som är nyfikna hur det står till hos Medelpads fotbollsklubbar en bit in på försäsongen. 

Gruppspelet fortsätter i helgen med följande matcher:

Lördag 17 februari:
08:15 Matfors IF - Sundsvalls FF (D3)
09:30 Njurunda IK - Fränsta IK (D3)
10:45 Lucksta IF - Essviks AIF (H3)
12:00 Stöde IF - Kubikenborgs IF (H1)
13:15 Söråkers FF - Torpshammars IF (H3)

Söndag 18 februari:
09:00 IFK Sundsvall - Matfors IF (H2)
10:15Ljunga/Fränsta - Sund IF (H2)
11:30 Alnö IF - Kovlands IF (D2)
12:45 Stöde IF - Söråkers FF (D2)
14:00 Nedansjö IK - Kovlands IF (H4)
15:15 Sidsjö-Böle IF - Alnö IF (H4)
16:30 Östavalls IF - Svartviks IF (H1)
17:45 Ljustorps IF - Granlo BK (H5)
19:00 Holms SK - Hassels IF (H5)

Senior-DM är tillbaka – så spelas herrturneringen 

(2018-01-14)
Seniorernas distriktsmästerskap är tillbaka efter ett "sabbatsår".
I år kommer DM att färdigspelas under försäsongen.
– Det kommer att ge fina träningsmatcher för lagen då den inledande omgången fungerar som gruppspel med minst tre matchere vardera, säger Claes Nyman i MFF:s tävlingskommitté.


Efter att ha lagt senior-DM i malpåse under fjolåret är nu den klassiska turneringen tillbaka. Och i år kommer den att avgöras under försäsongen och som vanligt kommer vinnarna att få en plats i Svenska Cupen utöver den fina titeln.
Den inledande omgången fungerar som gruppspel med start 16-18 februari och ytterligare två helger framåt. Matcherna kommer att spelas i Nordic Hallen.
– Det kommer att ge fina träningsmatcher för lagen då den inledande omgången fungerar som gruppspel med minst tre matchere vardera och vi har delat upp grupperna efter serietillhörighet för att lagen skall få möta jämbördigt motstånd, säger Claes Nyman i MFF:s tävlingskommitté.
Tävlingen är öppen enbart för representationslag och är dessutom obligatorisk.
Då Inomhusligan och Värmecupen gått i graven, oklart om dom någonsin kommer att grävas upp, blir det här vinterns enda tävlingsmatcher. Speltiden i gruppspelet kommer att vara 2 x 30 minuter.

Herrturneringen:

Grupp 1:
Kubikenborgs IF
Stöde IF
Svartviks IF
Östavalls IF
• Spelprogrammet

Grupp 2:
IFK Sundsvall
Ljunga IF/Fränsta IK
Matfors IF
Sund IF
• Spelprogrammet

Grupp 3:
Essviks AIF
Lucksta IF
Söråkers FF
Torpshammars IF
• Spelprogrammet

Grupp 4:
Alnö IF
Kovlands IF
Nedansjö IK
Sidsjö-Böle IF
• Spelprogrammet

Grupp 5:
Granlo BK
Hassels IF
Holms SK
Ljustorps IF
• Spelprogrammet

Grupp 6:
Medskogsbrons BK
Selånger FK
Wiskans IF
Ånge IF
• Spelprogrammet

Damturneringen:

Grupp 1:
Heffnersklubbans BK
IFK Timrå
Selånger FK
• Spelprogrammet

Grupp 2:
Alnö IF
Kovlands IF
Stöde IF
Söråkers FF
• Spelprogrammet

Grupp 3:
Fränsta IK
Matfors IF
Njurunda IK
Sundsvalls FF
• Spelprogrammet

Slutspelet, herrar:
• Gruppsegrarna i 3-6 går vidare till 1/16-final där lotten avgör hemmaplan. Då är vi inne i mars och matcherna kommer att spelas utomhus på våra konstgräsplaner.
• Vinnarna i ovanstående spelar kvartsfinal med ettan och tvåan från grupperna 1 och 2 tillsammans med GIF Sundsvall och IFK TImrå som då går in i turneringen. Fri lottning gäller.
• Segrarna till semifinal.
• Finalen spelas den 30 maj på Idrottsparken.

Slutspelet, damer:
• Gruppsegrarna i 2-3 går vidare till kvartsfinal där lotten avgör hemmaplan. Då är vi inne i mars och matcherna i slutspelet kommer att spelas utomhus på våra konstgräsplaner.
• Vinnaren i ovanstående match spelar semifinal med ettan och tvåan från grupp 1 tillsammans med Sundsvalls DFF som då går in i turneringen. Fri lottning gäller.
• Vinnarna där spelar final i april på Idrottsparken.

DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Tidigare år

Sundsvalls DFF - Distriktsmästare 2016. Foto: Thomas Åslin för Lokalfotbollen.nu.
Sundsvalls DFF - Distriktsmästare 2016. Foto: Thomas Åslin för Lokalfotbollen.nu.
DM-segrare 2016 - IFK TIMRÅ
DM-segrare 2016 - IFK TIMRÅ

Överst fr v. Mikael "Kallis" Karlsson (målvaktstränare), Tomas Hugosson (lagledare) Björn "Nalle" Johansson (materialförvaltare), Israel Kallenga, Linus Ljuslinder, Oliwer Sundström, Johan Sjöberg, Fredrik Olofsson, Daniel Andersson och Carl- Olof Fröberg (lagledare).
Mellersta raden fr. v. Per Nyman, Oliver Widahl, Philip Lundqvist, Faton Buzuku, Fredrik Ljuslinder och Oscar Fors.
Främre raden fr v. Cevin Dotson, Philip Olofsson, Robert Englund (ass. tränare), Pontus Melander (tränare), Mattias Norin, Joakim Edström och Marcus Krutzén.