NYHETER, aug. - sept.
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2019: Alnö IF, Essviks AIF, Kubikenborgs IF,  Matfors IF, Medskogsbrons BK,  Nedansjö IK, Selånger FK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torpshammars IF.
Där sitter den! Jonas Richnau Erssons frispark i den 89:e minuten satt perfekt och betydde både 4-1 i matchen mot Arnäs och 4-3 totalt - och avancemang till division 3. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
Matchhjälten Jonas Richnau Ersson. Matchhjälten Jonas Richnau Ersson.

Play-off till division 3:
Matfors IF till division 3 efter Hitchcock-rysare på Thulevallen mot Arnäs


(2019-09-28)
Med bara fem minuter kvar hade Arnäs division 3-platsen i sin hand då det krävdes två hemmamål för avancemang.
Men undret på Thulevallen skedde!
Först nickade inhopparen Daniel Boström in 3-1 och i den 89:e fick Jonas Richnau Ersson på en drömträff på frispark och hans 4-1-mål betydde 4-3 totalt och spel i division 3 2020!

– Fantastiskt skönt. Avancemang till trean och jag står här med en kall, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Det blev en avgörande kvalrysare på Thulevallen. Inte ens gamle skräckresigören Alfred Hitchcock hade kunnat skriva ett mer spännande manus.
Matfors föll i onsdags med 0-2 upp i Övik vilket märktes i inledningen då Arnäs backade hem och överlät bollinnehavet till Matfors. Med kvarten spelad hamnade en förlupen boll hos Ville Johansson till höger framför mål och utan pardon tryckte han in det viktiga ledningsmålet för Brukets Blå. MIF fortsatte trycka på och lyfta in bollar in i straffområdet men Arnäs fredade sig bra och det var bara lagkaptenen Jimmy Holmgren som förmådde hota men där var siktet lite missriktat idag.

Den andra halvleken inleddes med en kanonstart för hemmalaget och medan Lokalfotbollen fortfarande befann sig i korvkön hittade Jimmy Holmgren rätt sedan han fått en boll på djupet och avslutat lågt i bortre gaveln. Skönt att just Jimmy fick sätta den! 2-0 och förlängningsläge.
Men hemmaglädjen blev kort. Bara dryga minuten ringde det nere hos Joel Molin. Molin som fick hoppa in för en skadad Kasper Pedro hade haft det lugnt innan men var chanslös på Björn Norén avslut när Lokalfotbollen fortfarande hade senap i mungipan...
Nu var Brukets Blå tvungna att dubbla sitt målskytte och man gick omgående till verket. Ett tag var det rena luftwaffe in i Arnös straffområde men det gulblå laget nådde allt som oftast högst eller fick ut ett täckande ben.
Tiden gick och när det återstod tio minuter gjorde Matfors ett dubbelbyte. In med Tony Salthammer och Daniel Boström. Och fem minuter senare gick den senare upp i luften på en frispark och nickade in 3-1. Sammanlagt alltså 3-3 men Arnäs fortfarande vidare tack vare bortamålssregeln.

För Övikslaget gällde nu parollen "bort med bollen". Åt vilket håll verkade inte spela någon roll. Med dryga minuten kvar drog man emellertid på sig en frispark från 30-talet meter. Fram stegade mittbacken Jonas Richnau-Ersson. Jonas som var tvungen att utgå i bortamatchen på grund av en sträckning i backsidan och riskerade att strykas inför den här matchen men bet ihop och fick en formidabel träff och bollen borrade sig in i det vänstra krysset (se bilden ovan) och decibelmätaren gick i topp när jublet på Thulevallen bröt ut!
Nu var det Arnäs tur att komma ur sin skyttegravar och gå till attack och man skapade också ett par strykare sista minuterna och när duktige domaren Andreas Olssons pipa gick för full tid bröt jublet ut igen och nästa år blir det åter division 3-spel på Thulevallen. För första gången sedan 2005. På tiden alltså!

Tränarsnack:
– Fantastiskt skönt. Avancemang till trean och jag står här med en kall. Vi gör en otroligt bra laginsats och vi spelade ett lite annat spel än det vi brukar. De är duktiga i luftrummet så vi försökte mer med instick i boxen och det var nära att resultera flera gånger. Vi vinner fullständigt rättvist och jag tror de inte hade så många fler chanser än målet, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
"En för alla, alla för en". Idag går det inte att sätta någon före någon annan. Det här var en l-a-g-s-e-g-e-r!

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med matchhjälten Jonas richnau-Ersson

fler bilder kommer att läggas in inom kort

Matfors IF - Arnäs IF 4-1 (totalt 4-3)
2019-09-28 - 14:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Wille Johansson (15), 2-0 Jimmy Holmgren (47), 2-1 Björn Norén (49), 3-1 Daniel Boström (85), 4-1 Jonas Richnau Ersson  (89)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 173
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Med kvarten spelad fick Matfors det viktiga och tidiga ledningsmålet när Wille Johansson fick tag i en förlupen boll och tryckte in den i bortre gaveln utan chans för Arnäs keeper Christoffer Larsson. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
Med fem minuter kvar nickar inhopparen Daniel "Borra" Boström in 3-1-målet efter en frisparkslyftning. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
Matfors Victor Steffansson vek aldrig ner sig i närkamperna. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
Matforskeepern Kasper Pedro bör hålla nollan i morgon om det ska bli avancemang till trean direkt utan vidare kvalspel. Matforskeepern Kasper Pedro bör hålla nollan i morgon om det ska bli avancemang till trean direkt utan vidare kvalspel.

Play-off till division 3:
Nu ska det avgöras! Matfors eller Arnäs?


(2019-09-28)
Arnäs leder i "halvtid" med 2-0.
I morgon eftermiddag möts lagen i returen på Thulevallen.

– Tror vi har goda chanser att vända det här, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Dags för andra "benet" av play-off-mötet mellan Matfors och Arnäs där vinnaren totalt efter två matcher är klara för division 3-spel nästa år.
Nolaskogsarna har Brukets Blå i brygga efter 2-0-segern i onsdags. Nu krävs sämst 2-0 för att nå en förlängning men gör Övikslaget ett mål måste Matfors upp på fyra.

Vad krävs för att Brukets Blå ska klara av uppgiften?
– Det krävs ett enormt tålamod och att vi går ut med ett stort hjärta och ett stort stort mod. Det är klart att det är ett otroligt tufft utgångsläge men omöjligt är det absolut inte. Tror vi har goda chanser att vända det här.
Sedan krävs det att vi är noga med boll såklart och inte gör om samma misstag som i match ett, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Mittbacksresen Jonas Richnau Ersson tvingades utgå redan efter några minuter i borta matchen. Status på honom?
– Jonas konkurrerar om en startplats, så mycket kan jag säga.

Skulle Matfors förlora får man emellertid en ny chans i kvalserien där nian i division 3 Mellersta Norrland (kan bli Lucksta!) och division 4-tvåorna i Jämtland/Härjedalen (Offerdals IF) och Södra Västerbotten (Umedalens IF alt. Tegs SK) i så fall väntar. En serie där bara ettan är givna för division 3-spel 2020.

Matfors IF - Arnäs IF 
2019-09-28 - 14:00 - Thulevallen
Domare: Andreas Olsson
Matchfakta
 

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mittbacksgiganten Jonas Richnau Ersson sträckte baksidan av låret redan efter två minuter. En olycka kommer sällan ensam. Mittbacksgiganten Jonas Richnau Ersson sträckte baksidan av låret redan efter två minuter. En olycka kommer sällan ensam.

Play-off till division 3:
Arnäs tog hem första kval-mötet – straffade Matfors med snabba omställningar


(2019-09-25)
Arnäs tog hem en 2-0-seger i den första play-off-natchen till division 3 sedan man utnyttjat två bolltapp på mitten från Matfors och ställt om blixsnabbt.
– Är övertygad om att vi vänder på det här hemma på Thulevallen på lördag, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Den första kvalmatchen av två började i moll för Matfors. Redan i den femte minuten tappade man boll på mittplan och Arnäs ställde om blixtsnabbt och anfallet avslutades med att Emil Nilsson kyligt lyfte bollen över en utrusande Kasper Pedro.
Matfors hade svårt att hitta någon spets under hela matchen utan fick fokusera på att freda sig från Arnäs långa bollar.
Med lite drygt kvarten kvar tappade åter gästerna bollen i fel läge med en snabb kontring som följd och en vaken Robin Östman såg att Kasper Pedro var en bit utanför sin mållinje och lobbade in bollen från 26 meter. Stiligt, men förödande för Brukets Blå kan det komma att visa sig. Och det hade kunnat sluta ännu värre sett med blå ögon då hemmalaget hade ytterligare bud på mål.
Nu krävs det en 3-0- alternativt 4-1-seger eller liknande för ett avancemang till division 3. Vid 2-0 i hemmafavör väntar en nagelbitande förlängning. Väl mött på Thulevallen på lördag för akt 2 i detta drama.

Tränarsnack:
– Så här direkt på slutsignal får vi vara glada att vi kom undan med bara 0-2 då det var nära ytterligare baklängesmål på slutet. Arnäs var duktiga på att utnyttja den trånga planen med sina konstanta långbollar men tyvärr bjuder vi dem på målen efter bolltapp i helt fel lägen. Vi gör en riktigt dålig match men jag är övertygad om att vi på lördag vänder hemma på ett Thulevallen med betydligt större ytor och naturgräs. Vi behöver göra minst tre mål och det är ju vad vi brukar göra hemma på Thule, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Ingen i Matfors nådde upp till sin normala standard idag.

Arnäs IF - Matfors IF 2-0
2019-09-25 - 19:30 - Human Resurs Arena
Mål: 1-0 Emil Nilsson (5), 2-0 Robin Östman (72).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: ca 100
Matchfakta
 

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Håller Matfors keeper Kasper Pedro nollan borta mot Arnäs har lagkompisarna lovat att fixa oavgjort. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Håller Matfors keeper Kasper Pedro nollan borta mot Arnäs har lagkompisarna lovat att fixa oavgjort. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Andreas Jonsson & Co. i Brukets Blå ser framemot kvalmatcherna mot Arnäs. Andreas Jonsson & Co. i Brukets Blå ser framemot kvalmatcherna mot Arnäs.

Play-off till division 3:
Ikväll tar Matfors IF första steget mot division3:
"Ser fram emot matcherna enormt"


(2019-09-25)
Ikväll är det meningen att Matfors IF ska ta sina första steg mot spel i division 3. 
Och detta för första gången sedan 2005.
Men först ska nolaskogsarna Arnäs läggas på rygg i ett dubbelmöte

– Vi ser fram emot dessa matcher något enormt, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Matfors IF spelade division 3-fotboll senast gången 2005- Då kom laget på tredje plats nerifrån och åkte ner i Medelpadsallsvenskan.
Ikväll är det meningen att man ska ta sina första kliv tillbaka till finrummet då man i nockout-kvalet möter Arnäs IF från Ö-vik och man inleder borta i afton och returmötet går av stapeln hemma på Thulevallen under lördagen. Arnäs som spelade i trean så sent som 2018 men åkte då ur lite snöpligt.
Lokalfotbollen tog ett snack meed Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson inför dubbelmötet.

Hur är läget i truppen när det gäller skador, sjukdomare och annat? 
– Vi mår väldigt bra överlag. Långtidsskador på Oliver Spjut och Alex Berggren samt skavanker på Dennis Westin och Albin Hallberg, i övrigt är alla tillgängliga.

Och den dryga veckan efter seriesegern och inför kvalet har varit?
– Den har varit bra, vi känner oss utvilad och spelsugna inför matchen, samt att vi hunnit få tillbaka en del spelare som varit sjuka.

Vad vet ni om Arnäs?
– Vi har hunnit skapa oss en bild och har sett dom några matcher i år. Helt klart ett duktigt fotbollslag med bra offensiv kraft, inget snack om saken. Samtidigt som vi vet deras styrkor så känns det som vi har bra koll på deras svagheter också. Vi ser fram emot dessa matcher något enormt.

Vem blir er viktigaste spelare i morgon?
– Tråkigt svar, men viktigaste blir dom arton i truppen.

Och vad krävs för ett bra resultat?
– Att alla drar åt samma håll och att alla är redo att bidra oavsett om man spelar 90- eller noll minuter. Ska detta gå vägen så krävs det att alla bidrar på sitt sätt, men där har vi en fantastisk spelartrupp så det är jag inte orolig för. Det krävs tålamod,disciplin och att vi tror på vårat spel som vi byggt på i två säsonger nu, avslutar Andreas Jonsson.

Matfors har i stort sett haft samma spelartrupp under flera säsonger där man satsat på egna produkter och slussat in dem i seniorspel via sitt andralag, som faktiskt vann Medelpadssfemman ifjol. Varje år har Brukets Blå tillhört favoriterna till seriesegern men har snubblat på olika hinder, framförallt har man kryssat för ofta mot lag längre ner i tabellen. Inför den här säsongen såg man på förhand ut att ha sin sämsta trupp på många år med bland annat tapp av Fredrik Broman och en långtidsskadad Oliver Spjut. Kanske är svaret på framgången att man fått slagit från underläge, inte minst efter de inledande matcherna i vår som var av lite mer tveksam art. Däremot blev hösten ståtlig, inte minst försvarssmässigt då man vann de där matcherna man tidigare år kryssat i.
Skulle man inte klara av Arnäs, vilket jag emellertid tror, väntar ett nytt försök med spel i kvalserien. Men mer om detta senare i så fall. Först gäller det att fokusera på Arnäsmatchen! 
 

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund ser fram emot kvalmatcherna mot Arnäs. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Play-off till division 3:
Arnäs väntar för Matfors i förkvalet till division 3 – får returmatchen hemma på Thulevallen


(2019-09-20)
Redan nu står det klart vilka Matfors får möta i förkvalet till division 3.
Detta trots att inte Ångermanlandsfyran är slutspelad ännu.

– Vi får möta Ö-vikslaget Arnäs och inleder borta, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Trots att division 4 Ångermanland inte är färdigspelad står det klart att Matfors IF, vinnarna av Medelpadsallsvenskan, ställs mot Arnäs IF i förkvalet. Friska Viljors andralag leder just nu serien, Arnäs ligger tvåa och Sidensjö IK trea. FV-laget får inte kvala medan Sidensjö tackat nej till kvalspel. Lite synd då Arnäs och Sidensjö har kvar att möta varandra i en "seriefinal".
Matfors får inleda uppe i Ö-vik kommande onsdag den 25 september och får returmatchen hemma på Thulevallen lördagen den 28:e.
- Vi hoppas givetvis på ett bra resultat och sedan avgöra hemma. Förhoppningsvis inför storpublik, säger Matfors 2:s assisteerande tränare Andreas Jonsson.
Det lag som förlorar förkvalet får en ny chans i kvalserien tillsammans med nian i division 3 och serietvåorna i division 4 Jämtland/Härjedalen och Västerbotten Södra.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det var betydligt fler närkamper än målchanser i seriefinalen på Thulevallen. Här är det Matfors Tony Salthammer och Alnös Tesfalidet Elias som bjuder upp varandra till dans. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var betydligt fler närkamper än målchanser i seriefinalen på Thulevallen. Här är det Matfors Tony Salthammer och Alnös Tesfalidet Elias som bjuder upp varandra till dans. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 18 (sista):

Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
14:00 Essviks AIF - Torpshammars IF 1-1
14:00 Matfors IF - Alnö IF 0-0
14:00 Medskogsbrons BK - Söråkers FF 6-2
14:00 Nedansjö IK - Kubikenborgs IF 2-3
14:00 Sidsjö-Böle IF - Selånger FK 2-4

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors IF - seriesegrare i Medelpadsallsvenskan 2019. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors IF - seriesegrare i Medelpadsallsvenskan 2019. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alnö obesegrade i serien men Matfors tog hem Medelpadsallsvenskan och får nu kvala


(2019-09-14)
Alnö förlorade inte en enda seriematch.
Men det är Matfors som tar hem årets upplaga av Medelpadsallsvenskan.
Det är kontentan efter den helt avgörande matchen på Thulevallen som slöt mållös.

– En tabell ljuger aldrig och vi tog två poäng mer än Alnö, säger tränaren Tobias Sjölund efter matchen.


Först och främst. Kul med en seriefinal mellan två klubbar som satsar helhjärtat på egna produkter.
Förutsättningarna inför matchen på Thulevallen mellan Matfors och Alnö var glasklara. Bortaseger var det enda som gällde för gästerna om man ville vinna Medelpadsallsvenskan och få kvala mot division 3.
Det här blev en ganska krampaktig historia där båda lagen visade upp ett starkt försvarsspel och det mesta av liret (nåja) bedrevs på mittplan. Alnö inledde bäst och skickade in många höga bollar in i MIF:s straffområde men där dominerade trion målvakten Kasper Pedro och mittbackarna Jonas Richnau Ersson och Oskar Åman.
De chanser som uppenbarade sig under den första halvan var en boll som gick längs hemmalagets mållinje någon meter ut. Något som även Mario Berlin i Matfors hade, plus ett kanonskott som Joakim Grannas reflexräddade.

I den andra öppnade det sig något och hemmalaget hittade nätet tidigt genom lagkaptenen Jimmy Holmgren med efterföljande jubel. Om det inte vore för den höjda flaggan för offside...
Lagen fortsatte stånga pannorna blodiga mot varandra på mitten och domaren Per Backlin fick använda sin pipa så ofta att man ett tag befarade att den rutinerade domaren skulle drabbas av blåskatarr. 
Tiden gick och man väntade på en tokoffensiv från Alnö men den kom aldrig. Men så i slutminuten fibblade hittills drypsäkre målvakten Kasper Pedro och en vaken Oliver Lindgren fick chansen men Pedro reparerade sitt misstag med en brytning precis utanför sitt straffområde. I momentet efteråt fick Pedro bollen på armen. Frispark! Straff! Utvisning! Arkebusering! Utropen från Alnös spelare, ledare och fans hördes över nejden. Men domare Backlin pipa förblev tyst då han ansåg att "handsen" var ofrivillig och Matfors kunde därefter lugnt spela hem den poäng man gått ut knappa timmen innan för att försvara. Matfors IF – segrare av Medelpadsallsvenskan 2019.


Men något avancemang till division 3 på direkten för "Brukets Blå" blir det inte utan först väntar kvalspel. Och där får man ta sig an antingen Arnäs IF eller Sidensjö IK från Ångermanlandsfyran i ett dubbelmöte. Skulle det bli förlust där så väntar en kvalgrupp med fyra lag där bara segraren tar steget upp. Kan faktiskt bli ett "El Fantastico" även i år då man kan få möta nabon Lucksta i kvalserien.
En tanke också till Alnö som inte förlorade en enda match i återkomsten från Medelpadsfemman men inte får vinna serien eller ens få chansen att kvala sig vidare. Men ön ska vara stolta över sitt röda (men för dagen gula) fotbollslag och den erfarenhet man spelat till sig i år kan bli ovärderlig nästa år.

Tränarsnack:
Klicka här för intervju med Matfors tränare Tobias Sjölund och Andreas Jonsson.
– Det här var enda matchen som vi inte gjorde mål i. Det märktes att det var två lag som inte ville släppa in något mål, speciellt i den andra halvleken. Spelmässigt kom vi runt på kanterna men det blev aldrig riktigt farligt inne i boxen. Vi nådde inte upp i vår standard men det var inte idag som vi tappade seriesegern utan det var kryssen mot Selånger och Kuben där vi tappade 2-0-ledningar och mot Söråker. Vi hade fyra oavgjorda på rad där försvann åtta poäng, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Har inte sett Matfors så mycket men är det där deras sätt att spela är det ingen rolig fotboll, fyller Alnös assisterande tränare Tony Tomley i.

Bäst på plan:
Matfors mittbackar Jonas Richnau Ersson och Oskar Åman tog bort allt i mitten medan målvakten Kasper Pedro tog hand om det som slank igenom.
I Alnö var det också en mittback som stack ut det där extra, nämligen veteranen Peter Flobecker.

Lokalfotbollen-TV:
• Matforsgabbarnas segerwsång


Matfors IF - Alnö IF 0-0
2019-09-14 - 14:00 - Thulevallen
Utvisning Alnö: Erik Edström Petré (90+1)
Domare: Per Backlin

Publik: 270
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

En omdiskuterad situation i slutminuten. Matfors målvakt Kasper Pedro fibblar men lyckas få en tå på bollen när Alnös Oliwer Lindgren ska passera honom. I momentet efter tar MIF-målvakten bollen med armen utanför straffområdet. "Ofrivilligt", sade domaren. Något som inte Alnös spelare, ledare och fans höll med om man säger så... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
En omdiskuterad situation i slutminuten. Matfors målvakt Kasper Pedro fibblar men lyckas få en tå på bollen när Alnös Oliwer Lindgren ska passera honom. I momentet efter tar MIF-målvakten bollen med armen utanför straffområdet. "Ofrivilligt", sade domaren. Något som inte Alnös spelare, ledare och fans höll med om man säger så... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors keeper Kasper Pedro var säker i luftrummet trots vinden i seriefinalen mot Alnö. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors keeper Kasper Pedro var säker i luftrummet trots vinden i seriefinalen mot Alnö. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Per Backlin fick döma en frän seriefinal och fick använda pipan, "kortleken" och sitt munläder väl. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Per Backlin fick döma en frän seriefinal och fick använda pipan, "kortleken" och sitt munläder väl. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hussein Sadegi kvitterade sent för Torpshammar, men förgäves kan det visa sig. Hussein Sadegi kvitterade sent för Torpshammar, men förgäves kan det visa sig.

Torpshammar kvitterade långt in på stopptid på Essviksvallen – till ingen nytta?


(2019-09-14)
Torpshammar ligger pyrt till för att bli tvångsnedflyttade till division 5.
Detta sedan man med en man mindre kvitterat borta mot Essvik långt in på stopptid.
Problemet var att det krävdes en seger...

– Då Selånger vann får vi förlita oss på division 3-lagen och Matfors i kvalen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Torpshammar jagade en seger på Essviksvallen för att inte riskera att bli tvångsnedflyttade till division 5. Men det blev hemmalaget som hittade nätet först sedan Daniel Johansson hittat Max Mårdstam vid den bortre stolpen efter ett vänsterinlägg.
Torpshammar jagade därefter en kvittering till att börja med vilket gav Essvik inbjudan till kontringar. Några mål åt något håll såg det inte ut att bli men däremot lite fajt. Efter en duell mellan Essviks Jens Svensson och Torpshammars Ali Rahimi fick den senare syna det röda kortet efter att ha fäktat med händerna i Essviksspelarens ansikte. 
Trots en man kort jobbade Torpshammar till sig en kvittering fem minuter in på stopptid. Efter en hörna landade bollen framför fötterna på Hussein Sadegi som från fyra och en halvmeteer sköt in 1-1. Ett mål som dock visade sig inte räcka för att hindra Selånger att passera i tabellen efter sin seger på Sidsjövallen.
Nu blir det till att hålla alla tillgängliga tummar för Matfors, Lucksta och Sund där två av de tre lagen måste kvalificera sig för division 3-spel.


Tränarsnack:
– Det här var en dålig match där inte många passningar nådde rätt adress. Vi skapade ändå en hel del chanser och borde stängt den här matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Essvik är kanske det lag genom åren som vi haft mest problem med. Men idag tycker jag att vi gör en bra insats men vi hade svårt att sätta våra chanser. Något som genomsyrat hela säsongen. Det blev lite slängig fotboll på slutet då vi var tvungna att vinna matchen då Selånger ledde mot Sidsjö-Böle. Vi fick till en kvittering men det var för lite tid kvar för ett segermål. Nu får vi förlita oss på division 3-lagen och Matfors för att inte bli tvångsnedflyttade till femman, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Jens Andersson och André Sjödal bäst i Essvik.
Vänsterbacken Olle Eriksson bäst i ett kämpande Torpshammar.


Essviks AIF - Torpshammars IF 1-1
2019-09-14 - 14:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Max Mårdstam (38), 1-1 Hussein Sadegi (90+5).
Utvisning Torpshammar: Ali Rahimi (90).
Domare: Ismet Altuntas

Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ramin Sajadi inledde Medskogs målande och levererade därefter flera fina framspelningar till sina lagkamrater. Ramin Sajadi inledde Medskogs målande och levererade därefter flera fina framspelningar till sina lagkamrater.

Ketchupflaskan i topp när Medskogs dödade matchen mot Söråker med tre mål på tio minuter


(2019-09-14)
Med tre mål på tio minuter i andra halvlek gick Medskogs från 2-1 till 5-1 för att strax därpå även utöka sin ledning till 6-1.
– Ketchupflaskan gick i topp, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund efter 6-2-vinsten.


Ett taggat Medskogs tog en tidig ledning. I den sjunde minuten slog Sayed Husseini en stenhård 40-meterspassning som nådde en löpande Ramin Sajadi bakom fiende land och vidarebifodrade passet in i mål med höger utsida. Kanske ett av årets vackraste mål i Medelpadsallsvenskan?
Ett tillbakapressat Söråker hade inte mycket att komma med men i mitten av halvleken kunde Jasmin Muratovic kvittera tvärt emot matchbilden.
Tio minuter senare återgav Emil Norrman hemmalaget ledningen sedan han fått på en kanonträff på en andraboll efter hörna.
Resultatet stod sig till minut 53 då Mohamadou Sumareh ökade på. Det blev startskottet till fyra snabba hemmamål. 4-1 Olle Kankainen (57), 5-1 Olle Kankainen (63) och 6-1 Hakim Rouass (77).
Men sista målet för året på Viforsplan fick inte hemmalaget göra utan med tre minuter kvar kunde Filip Petré Oskarsson dämpa Söråkers förlust till 2-6. 


Tränarsnack:
– Vi blev aldrig riktigt utmanade av ett blekt Söråker. Ett tag blev det frustrerande att vi inte kunde göra mål men så gick ketchupflaskan i topp när vi gick från 2-1 till 6-1 i första delen av andra. Mycken kvalitet och explosivt anfallsspel dödade matchen. 6-2 var faktiskt i underkant. Vi borde ha vunnit med 8-0! Sug på den "Zulan", säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– Det märktes att vi inte hade någonting att spela för. Redan innan avspark kändes det lojt och oinspirerat, tyvärr. Vi hängde i alla fall med målmässigt fram till paus men efter var det slätstruket från vårt håll, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Bäst på plan:
Många var bra i Medskogs. Mittbacken Emil Norrman krigade på trots ond fot och gjorde även mål. Olle Kankainen dominerade på mitten och framåt stod Ramin Sajad utöver sitt mål för delikata framspelningar till sina lagkamrater.
Joar Steen är den ende som får godkänt i Söråker och var antagligen en av få som behövde duscha efter matchen...


Medskogsbrons BK - Söråkers FF 6-2
2019-09-14 - 14:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Ramin Sajadi (7), 1-1 Jasmin Muratovic (23). 2-1 Emil Norrman (34), 3-1 Mohamadou Sumareh (53), 4-1 Olle Kankainen (57), 5-1 Olle Kankainen (63), 6-1 Hakim Rouass (77), 6-2 Filip Petré Oskarsson (87).
Domare: Christer Eriksson

Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Thelander frälste Kuben med sitt mål i 85:e minuten. Fredrik Thelander frälste Kuben med sitt mål i 85:e minuten.

Unge Fredrik Thelander frälste Kuben mot jumbon Nedansjö


(2019-09-14)
Kuben tog en 2-0-ledning men slappnade av och vips hade Staffan Söder nätat dubbelt för hemmalaget Nedansjö.
Men i den 85:e minuten kunde Fredrik Thelander från nära håll frälsa "Tigerränderna".

– Vi lyckades ta oss samman efter deras kvittering och avgöra sent, säger Kubens spelande tränare Haris Devic.


Kuben hade ett rejält övertag under den första halvleken på Nedansjö IP och borde haft en större ledning än det mål Benjamin Thorsell prickade in efter en halvtimme.
Tio minuter in i andra ökade spelande tränaren Haris Devic på till 2-0 men därefter hamnade den efterföljande lagfesten i fokus och vips hade inringde Staffan Söder målat dubbelt och hemmalaget var ikapp i målprotokollet.
Men med fem minuter kvar kunde Fredrik Thelander få en fot på bollen i en tilltrasslad situation framför Nedansjös mål och kunde frälsa "Tigerränderna" mot seriens jumbo.


Tränarsnack:
– Ja, lite som vanligt den här säsongen, ännu en sur och knapp förlust. Det var en jämn match, där Kuben hade första halvlek och vi den andra. Staffan Söder, som vi fick ringa in idag, var het och gjorde två mål, men nu är det bara för grabbarna att ladda om inför spel i Medelpadsfemman nästa säsong, säger Nedansjös tränare Christer Söder, 
– Vi brände minst tjugo lägen kändes det som. Mentalt tog vi ut segern efter 2-0 då fokus verkade vara på den efterföljande lagfesten, men vi lyckades ta oss samman efter deras kvittering och avgöra sent, säger Kubens tränare Haris Devic.

Bäst på plan:
Nedansjös bästa spelare idag var mittbacken Jonatan Söder, mittfältaren Viktor Bergman Gullmark och två måls skytten Staffan Söder.
I Kuben ska mittbacken Andreas Ottosson ha beröm och det ska även defensive mittfältaren och matchvinnaren Fredrik Thelander, 18, ha.


Nedansjö IK - Kubikenborgs IF 2-3
2019-09-14 - 14:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Benjamin Thorsell (31), 0-2 Haris Devic (56), 1-2 Staffan Söder (58), 2-2 Staffan Söder (75), 2-3 Fredrik Thelander (85).
Domare: Roger Lundbäck

Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tobias Gidlund skruvade in en läcker frispark. Tobias Gidlund skruvade in en läcker frispark.

Selånger klättrade förbi Torpshammar efter tre poäng på Sidsjövallen: "Spelade magnifik fotboll"


(2019-09-14)
Selånger avgjorde mötet på Sidsjövallen kring pausvilan då man ryckte ifrån till en 3-0-ledning.
– Vi spelade magnifik fotboll, säger Selångers tränare Anders Nyberg efter 4-2-segern.


För första gången i år fick Sidsjö-Böle spela en hemmamatch på Sidsjövallen. Men det blev ingen lyckosam premiär då ett poängtörstigt Selånger kom på besök. Vinst skulle kunna betyda att man gick förbi Torpshammar i tabellen och skapa sig ett bättre läge för att undvika tvångsnedflyttning senare i höst.
Det var svårspelat på den ojämna planen och i den starka vinden. Men Selånger verkade bemästra den svåra situationen bäst mot ett till synes omotiverat hemmalag. Det tog emellertid till den 43:e minuten innan Mustafa Batori nickade in Selångers ledningsmål. Innan domarens pipa ljöd för pausvila han även Senay Haile Gaim öka på.
När sedan Linus Stafrin tidigt i andra ökade på med trean var det så att säga "kalkat" för hemmalaget även om Joakim Hamrin fick till en reducering.
Tobias Gidlund skruvade i slutet av matchen in 0-4 över muren innan Henrik Eriksson nickade in en andra reducering för Sidsjö-Böle innan säsongen var över.
Selångers seger innebär att man passerade Torpshammar i den nedre regionen och förbättrar sitt läge om det skulle bli tvångsnedflyttningar.


Tränarsnack:
– Idag slog motivation klass. Vi var oengagerade och bjöd inte alls upp till dans. Lite synd när vi äntligen fick spela på våran hemmaplan Sidsjövallen. Men det var svårspelat i blåsten och planen är långt ifrån jämn. Men det var ju lika för båda lagen så det är inget jag vill skylla på, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi spelade magnifik fotboll i första halvlek och vår 2-0-ledning borde kanske ha varit den dubbla. Sidsjö-Böle fick bara slå långt om de ville ha boll på vår planhalva. 3-0 kom tidigt i andra och sedan var matchen avgjord. Är imponerad av vår insats och vi hade fyra 02:or från start, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
I Sidsjö-Böle är det bara Henrik Eriksson som får godkänt betyg efter en väl genomför kämpainsats och ett snyggt nickmål.
I Selånger ville man hylla hela lagets insats.
Överbetyg till domaren Rani Amir som höll en stabil och jämn nivå på matchen.


Sidsjö-Böle IF - Selånger FK 2-4
2019-09-14 - 14:00 - Sidsjövallen
Mål: 0-1 Mustafa Batori (43), 0-2 Senay Haile Gaim (45), 0-3 Linus Stafrin (49), 1-3 Joakim Hamrin (52), 1-4 Tobias Gidlund (84), 2-4 Henrik Eriksson (89, nick)
Domare: Rani Amir

Publik: 86
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Vem får jubla efter lördagens seriefinal? Matfors Filip Andersson-Roos eller Alnös Robin Nymo? Vem får jubla efter lördagens seriefinal? Matfors Filip Andersson-Roos eller Alnös Robin Nymo?

Matfors IF eller Alnö IF?
– i morgon avgörs vilka som vinner Medelpads-allsvenskan 2019


(2019-09-13)
I morgon lördag är det stor seriefinal mellan anrika kombatanterna Matfors och Alnö. Två klubbar med anor inom Medelpadsfotbollen.
För hemmalaget räcker det med kryss mellan laget från den vackra ön måste gå för seger.

– Vi har arton spelare i truppen som är kapabla att avgöra, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.
 Vem som helst är välkommen att avgöra hos oss, säger Alnötränaren Tomas Berglund


I morgon ska det avgöras vilket lag som tar hem årets upplaga av Medelpadsallsvenskan.
Och det sker på Thulevallen där ledande Matfors tar emot nykomlingarna för året Alnö IF. Ett  ö-lag som faktiskt "bara" ligger tvåa trots att man äntrar den gröna rektangeln i morgon obesegrade!
Normalt sett brukar seriesegrarna gå direkt upp i trean och tvåan får kvala. I år är det inget lag som tar hissen upp direkt utan tvingas kvala mot vinnaren i Ångermanlandsfyran medan tvåan spelat klart för året.
Därför ger morgondagens match epitetet "vinna eller försvinna".
Lokalfotbollen tog pulsen på lagens tränare och ställde några frågor inför morgondagens final.

Lagen har haft fjorton dagar på sig att ladda inför seriefinalen. Hur har ni laddat upp?
– Vi har mått bra av uppehållet & fått tillbaka skadade spelare och kunnat vässa deras matchform i division 5 med andralaget vilket känns bra. Vi har haft 25 uttagningsbara spelare till denna match vilket givetvis är en ren och skär lyx men även en stor utmaning för oss ledare att ta ut de 18 som är mest redo för denna fight. Men vi känner oss trygg i det beslutet. Rent träningsmässigt har vi haft två bra träningsveckor där vi följt våra rutiner och arbetat utifrån säsongsplaneringen, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
–Vi har tränat på som vanligt, med bra fokus och fart, säger Alnös tränare Tomas Berglund

Några skador eller annan frånvaro i truppen?
– Oliver Spjut, som bara spelat två matcher denna säsong, är fortsatt skadad och dessutom har vi Alex Berggren borta som opererade menisken i tisdags efter smällen mot Kuben 2 i femman. Saknar även två till pga sjukdom. Mer än så vill jag inte säga, säger Andreas Jonsson.
– Inga skador. Däremot har vi Kim Tomley avstängd, säger Tomas Berglund.

Vad säger ni om era motståndare säsong? Och någon spelare som ni får se upp extra med hos dem?
– Alnö har gjort en imponerande säsong som nykomling, något annat kan man inte säga. Tomas Berglund och de övriga i ledarstaben har fått ihop det bra, verkligen. Finns många duktiga spelare i Alnö, annars hade dom aldrig legat där dom ligger. Samuel Fisk håller ihop försvaret fint, även het på fasta. Måns Lind tycker jag har varit bra dom matcherna jag kollat. Sedan är det klart att Adam Johanssons 18 mål på 17 matcher sticker ut precis som Robin Nymos tio "strutar" på elva matcher, säger Andreas Jonsson.
– Matfors har gjort en bra säsong, framförallt har de varit mycket starka under nu under hösten. Vi tittar inte på individuella spelare, utan fokuserar på hela laget, säger Tomas Berglund.

Vad talar för att just ni vinner i morgon?
– Vi har arbetat med samma grupp i två säsonger nu, vi har kunnat arbeta efter vårt arbetssätt och process under lång tid och tillslut börjar det ge resultat. Vi har en otroligt bred trupp där det är bra konkurrens på samtliga positioner vilket driver spelarna framåt i utvecklingen. Vi har en trupp där många spelare varit i föreningen länge och samlat på sig viktig rutin. Men även våra unga spelare har rutin från liknande matcher då vi senaste åren hamnat i liknande situationer i både division 6 och 5. Jag hoppas att dessa delar ska vara till våran fördel imorgon och att vi kan ta tre poäng, säger Andreas Jonsson.
– Att vi hållit en bra och jämn nivå under i stort sett hela säsongen - samt att vi har många spelare som kan göra mål, säger Tomas Berglund

Och vem tror du avgör för er?
– Vi har 18 spelare i matchtruppen, samtliga arton är uttagna för att jag och "Tobbe" (Tobias Sjölund) tror att alla dom har kapacitet att bli matchvinnare, avslutar Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Spelar ingen roll, vem som helst är välkommen att avgöra (skratt).  Vi hoppas på en bra match inför förhoppningsvis mycket folk och fint väder., avslutar Alnötränaren Tomas Berglund

Lokalfotbollens kommentar och tips:
Härligt med en helt avgörande match om seriesegern även i år. Minns publikfesten uppe på Löta i Söråker ifjol där Luckstas Oliver Widahl avgjorde med åtta minuter kvar. Vilka som vinner idag? När det gäller matchen tror jag det blir kryss. 1-1 ligger nära till hands då båda lagen är försvarsstarka. Och det betyder att Alnö går obesegrade genom serien men "bara" kommer tvåa. När det gäller "Brukets Blå" väntar i så fall förkval mot Ångermanlandsettan, eller kanske blir det tvåan då Friska Viljors andralag just nu leder, just nu Arnäs IF som har två poäng tillgodo till trean Sidensjö IK. Vid seger i det dubbelmötet är det uppflyttning som gäller. Förlust och man får en ny chans i kvalserien där vinnaren i fyralagsfgruppen spelar division 3-fotboll 2020.

Omgång 18: Sista omgångens matcher, oddsen och Lokalfotbollens tips


Lördagens matcher (sista omgången):
14:00 Essviks AIF - Torpshammars IF (Lokalfotbollens tips: 4-2)
14:00 Matfors IF - Alnö IF (Lokalfotbollens tips: 1-1)
14:00 Medskogsbrons BK - Söråkers FF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
14:00 Nedansjö IK - Kubikenborgs IF (Lokalfotbollens tips: 1-4)
14:00 Sidsjö-Böle IF - Selånger FK (Lokalfotbollens tips: 4-4)

Klicka här för Coolbet.com:s odds för dagens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 17:

Resultat & Matchfakta

2019-08-31:
12:00 Torpshammars IF - Nedansjö IK 0-3
14:00 Alnö IF - Essviks AIF 5-2
14:00 Kubikenborgs IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
14:00 Selånger FK - Medskogsbrons BK 3-3
14:00 Söråkers FF - Matfors IF 1-2

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

Klicka här för Coolbet.com:s odds för dagens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Andersson-Roos spelade fram till Matfors kvittering och satte sedan själv segermålet. Filip Andersson-Roos spelade fram till Matfors kvittering och satte sedan själv segermålet.

Matfors illa ute på Löta
– men räddades av sina yttrar


(2019-08-31)
Matfors låg under uppe på Löta efter ett tidigt hemmamål av Saw En Gay.
Det dröjde till minut 66 innan serieledarna kunde kvittera genom Mario Berlin.
Fem minuter senare satte ytterkollegan Filip Andersson Roos segerbollen.

–Stabilt överlag och en kollektiv fin insats och vi ser fram emot en kraftmätning mot Alnö hemma på Thulevallen den 14 september, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Serieledarna Matfors hamnade i tidigt underläge sedan målvakten kommit ut helt snett på en djupledsboll och blivit bortdribblad av Jesper Andersson som sedan serverade Saw En Gay öppet mål.
Därefter blev Joar Steen fälld inne i gästernas straffområde men någon signal ljöd aldrig från domarens pipa. Något som förgrymmade såväl Söråkers spelare som ledare.
Matfors tar sedan över matchen allt mer men det dröjer till dryga tjugo minuter in i den andra halvleken innan man fick till en kvittering. Filip Andersson Roos får med sig bollen (med handen?) på högerkanten och centrar in i mitten där ytterkollegen Mario Berlin sätter bollen i nät.
Fem minuter senare satte en frispelad Andersson Roos 2-1 ur snäv vinkel sedan han hunnit före den utrusande Söråkermålvakten. Den assisterande domaren höjde sin flagga för offside, något som huvud-domaren inte valde att ta någon notis om och gästerna hade vänt på steken.
Ett resignerat Söråker orkade inte resa sig utan Matfors låg närmare nästa mål och kunde ta hem tre poäng och nu väntar en ren seriefinal mot Alnö hemma på Thulevallen den 14 september. Inför storpublik?

Tränarsnack:
– Vi inleder bra och gör också 1-0 och har bud på tvåan innan vi fick problem med domaren. Joar Steen är på väg igenom och bli solklart kapad innanför straffområdet men ingen signal. Horribelt! I andra ökar Matfors tempot men vi står emot bra men så i den 66:e minuten får deras spelare bollen på högerkanten och drar med sig den med handen, något som alla på Löta såg, utom domarna. På hans inspel gör de 1-1. Fem minuter senare gör de 2-1 efter en grov offside som den assisterande vinkar för men huvuddomaren plockar ner honom och dömer mål. Det här var nog århundradets sämsta domarinsats här uppe på Löta. Man kan förlora fotbollsmatcher men då ska inte domarna kliva in och avgöra, dundrar Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Första halvlek jämn som Söråker leder med 1-0. I andra slår vi på strömbrytaren och vänder matchen relativt bekvämt. Tycker vi gör en bra andra halvlek där vi kanske borde gjort både trean och fyran men tre poäng var viktigast och idag var dom aldrig hotad trots underläge i paus. Stabilt överlag och en kollektiv fin insats och vi ser fram emot en kraftmätning mot Alnö hemma på Thulevallen den 14 september. När det gäller domarna skötte sig trion galant, otroligt stabil insats, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Joar Steen och Jesper Andersson jobbade hårt på Söråkers mittfält och framåt oroade Oscar Fors.
I Matfors ska kollektivet hyllas men ett extra plus till yttrarna och målskyttarna Filip Andersson Roos och Mario Berlin.


Söråkers FF - Matfors IF 1-2
2019-08-31 - 14:00 - Söråkers IP
Mål: 1-0 Saw En Gay (7), 1-1 Mario Berlin (66), 1-2 Filip Andersson Roos (71).
Domare: Hans Söderblom

Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Adam Johansson gjorde hattrick när Alnö gick från 1-0 till 5-0 i början av den andra halvleken. Adam Johansson gjorde hattrick när Alnö gick från 1-0 till 5-0 i början av den andra halvleken.

Remarkabel kvart såg till att Alnö är klara för stor seriefinal om 14 dagar


(2019-08-31)
Adam Johansson snickrade till ett hattrick under en remarkabel kvart i den andra halvleken då Alnö kunde gå från 1-0 till 5-0 hemma på Släda mot Essvik.

– Vi återtog taktpinnen direkt i andra halvlek, säger Alnös tränare Tomas Berglund för vars lag nu väntar stor seriefinal de 14 september på Thulevallen..


Alnö hade inte råd med någon poängförlust hemma på Släda då Essvik gästade om man förutsatte att Matfors tog full pott borta mot Söråker i sin match. Något som också skedde efter mycket om och men.
Det började bra för Alnö då det inledande spelövertaget ledde till Måns Linds ledningsmål redan efter tio minuters spel.
I mitten av halvleken hittade Essvik in i matchen men någon utjämning skedde inte. 

Alnö öppnade bäst även i den andra halvleken och i den 54:e minuten ökade Adam Johansson på till 2-0 vilket blev startskottet till en bra hemmaperiod, 3-0 Adam Johansson (57), 4-0 Måns Lind (63) och 5-0 Adam Johansson (68). Fyra hemmamål på en kvart alltså och fullbordandet av en hattrick av unge herr Johansson.
En Johansson, Daniel, friserade sedan på slutet Essviks nederlag till 2-5 med sina två mål.
Nu väntar en grande finale den 14 september på Thulevallen mot Matfors för Alnö där seriesegern och en plats i kvalet ligger i potten. Alnö är tvungna att vinna och skulle man bara kryssa inträffar det ovanliga att ett lag som inte förlorar under seriens aderton matcher bara kommer tvåa, och i år inte ens får försöka att kvala sig upp...

Tränarsnack:
– Vi började bra i första halvlek och gjorde också 1-0. Sedan kom Essvik in i matchen och var lite bättre än oss sista tjugo. Vi återtog taktpinnen direkt i andra halvlek och gjorde välförtjänt fyra mål innan Essvik kunde reducera två gånger om på slutet, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi gör en helt okej match men har tyvärr många frånvarande redan från start. I första tycker jag att vi dominerar spelet och Alnö skapar inte speciellt mycket, dock är det de som får göra målet på vårt misstag. Känslan är ändå bra när vi går till halvtidspaus. I andra får de ett tidigt mål och vi sjabblar återigen med bollen. Tråkigt att vi bjuder Alnö på fyra av målen och det kan vi inte göra om vi ska vinna fotbollsmatcher. Men ändå starkt att vi gör två mål på slutet och vi har även chans på ett tredje. Nu är det bara att se till att ladda batterierna och avsluta säsongen snyggt hemma på "Vallen", säger Essviks spelande ass. tränare Mårten Gräntz..

Bäst på plan:
Alnös rutinerade Per Axelsson drev på bra på mitten och var planens bäste spelare även om Adam Johansson ordnade till ett hattrick och befäste sin ledning i skytteligan.


Alnö IF - Essviks AIF 5-2
2019-08-31 - 14:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Måns Lind (16), 2-0 Adam Johansson (52), 57 3-0 Adam Johansson (57), 4-0 Måns Lind (63), 5-0 Adam Johansson (68, straff), 5-1 Daniel Johansson (79), 5-2 Daniel ohansson (87).
Domare: Roger Lundbäck

Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Selångers 41-årige Stefan Näslund kan fortfarande. Selångers 41-årige Stefan Näslund kan fortfarande.

Selånger tappade 3-0-ledning – men undviker jumboplatsen 


(2019-08-31)
Selånger tappade 3-0-ledning hemma mot Medskogsbron under lördagen.

Men tack vare poängen räddar man sig undan jumboplatsen trots att en omgång återstår av Medelpadsallsvenskan.
– Vi gör vår sämsta match för säsongen. Vi ska ju stänga den när vi gör 3-0, säger Selångers tränare Anders Nyberg.


Selånger ledde med 3-0 mot Medskogsbron i paus.
Men i andra halvlek gick gästerna ikapp i målprotokollet men poängen innebär ändå att inte Nedansjö kan komma ikapp i den sista omgången och lämna över jumboplatsen.
Nu hänger det på vad som händer med Lucksta och Stöde i trean plus huruvida vinnarna i Medelpadsallsvenskan lyckas kvala sig upp och vad som händer med Selångers öde om det blir tvångsnedflyttning eller ej. Selånger har emellertid chansen att passera Torpshammar i tabellen i den sista omgången och då borde man vara säkra på spel i vår  högsta lokala serie även nästa år.

Om vi återvänder till själva matchen så tog Selånger ledningen i den tionde minuten sedan man sågat sig fram på högerkanten och efter ett snett inåt bakåt pass nätade Jonas Öhman. Knappt fem minuter senare stoppar en Medskogsförsvarare ett inspel från vänsterkanten med handen inne i straffområdet och veteranen Stefan Näslund placerar in 2-0 från elva meterspunkten.
Tidigt i andra halvlek känner Stefan Näslund två händer i ryggen innanför straffområdet och faller rutinerat och lägger därefter själv in 3-0 och Selånger på väg mot nytt kontrakt. 
I mitten av den andra halvleken hittar Denniz Ekman en livlina då han framspelad av Zhaver Missilu reducerar till 1-3. Fem minuter senare sätter Zhaver själv 3-2 på Ramin Sajadis passning och matchen får nytt liv.
Med fem minuter kvar vinner Jacob Melin bollen på mittplan och serverar ett smörpass till Ramin Sajadi som i farten suger in bollen med fötterna och rundar målvakten innan han rullar in kvitteringen.

Men matchen är långt ifrån över. I slutminuten kommer Medskogs två mot en men när Zhaver ska avsluta får han en knuff av målvakten men istället försöker han stå men skottet går utanför. Straffläge? Ja, och hade Shaver valt att ramla hade domaren med all säkerhet valt att blåsa straff, om man ska tro Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund. I anfallet därpå är det Selånger som är ytterst nära att lägga beslag på hela potten när en hemmaspelare knäar en målvaktsretur utanför öppet mål.

Tränarsnack:
– Vi gör vår sämsta match för säsongen. Vi ska ju stänga den när vi gör 3-0, men vi blev för försiktiga. Vi var inte riktigt på hugget idag. Synd att vi bjuder in Medskogsbron i matchen. Nu är det bara att ta nya tag. Vi gör en si så där insats idag, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Två olika halvlekar, två olika scenarior. Vi kom till spel starkt brandskattade och saknade eventuella lån från Lucksta då de matchade samtidigt. I den första halvleken bestämde Selånger skeendet i match och tog ledningen med 3-0 innan det typiska "Medskogssyndromet" slog till att vi börjar lira först efter att ha fått ett par bollar i baken och då kunde vi komma ikapp, säger Medskgsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.

Bäst på plan:
Selångers veteran Stefan Näslund drar på sig straffar och sätter dem själv och hans erfarenhet betyder mycket för det unga SFK-laget. Mittbacken Niclas "Graninge" Persson var en rese i mittförsvaret.
I Medskogsbron fastnade vi för en spelare i vardera lagdelen. Mittbacken Joel Januzaj städade undan allt som kom på djupet i den andra halvleken. Jakob Melin var säker på sin defensiva mittfältsposition men skapade även en hel del framåt och längst fram sysselsatte Ramin Sajadi Selångers försvar.


Selånger FK - Medskogsbrons BK 3-3
2019-08-31 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 1-0 Jonas Öhman (10), 2-0 Stefan Näslund (14, straff), 3-0 Stefan Näslund (49), 3-1 Denniz Ekman (57),  3-2 Zhaver Missilu (62), 3-3 Ramin Sajadi (85).
Domare: Rani Amir

Publik: 20
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kubens Karl Lindström fixade till ett äkta hattrick på blott tolv minuter. Kubens Karl Lindström fixade till ett äkta hattrick på blott tolv minuter.

Karl Lindström straffade Sidsjö-Böle med ett äkta hattrick när Kuben vände 0-1 till 4-1 på en kvart


(2019-08-31)
Sidsjö-Böle ledde med 1-0 fram till den 63:e minuten. Då kvitterade Pontus Lundqvist och kvarten senare hade Karl Lindström svarat för ett äkta hattrick, efter bland annat två exekuterade straffsparkar, och Kuben tagit hem en 4-1-seger.
– I andra kom vi ut som ett helt nytt lag och spelade ut dem totalt efter flera fina kombinationer, säger Kubentränaren Haris Devic.


Louison Likita gav Sidsjö-Böle ledningen i mitten av den första halvleken efter en snabb omställning. I den andra var Sidsjö-Böle ytterst nära att öka på efter en dubbelchans men först gick bollen jäms med mållinjen från höger till vänster och momentet efter från det andra hållet.
I anfallet därpå, i den 63:e minuten, kunde istället Pontus Lundqvist utjämna. Därefter tog Karl Lindström över och satte två straffsparkar på raken innan han fullbordade sitt äkta hattrick med att sätta 4-1 i den 77:e minuten. 
Fyra Kubenmål på mindre än en kvart vände alltså matchen och "Tigerränderna" var åter ett vinnande lag efter några motstötar.

Tränarsnack:
– Första halvlek var inte bra alls från vår sida och vi släppte in ett mål på deras omställning och hade svårt att etablera vårt spel. I andra kom vi ut som ett helt nytt lag och spelade ut dem totalt efter flera fina kombinationer och vänder och vinner med 4-1, säger Kubentränaren Haris Devic.
– I första halvlek har vi bra koll på läget. Kuben är det mer bollförande laget men ganska uddlöst samtidigt som vi försvarar oss väl. I mitten av första jämnas spelet ut tycker jag. Planen var att göra det trångt och ta vara på omställningarna som brukar komma. Det var på en sådan vi tar ledningen på. I andra fortsätter Kuben mata på men vi har ett kanonläge att göra 2-0 med två bollar som rullar längs mållinjen, men icke in i mål.
Kuben kan istället kvittera på ett lite snöpligt sätt i anfallet efter. Sedan drar vi på oss två straffar som gör det tungt att komma igen, många trötta ben. Kapten Mackan (Marcus Berglind) och ett par till gör ett jättejobb men det är just nu för många som inte håller för 90 minuter i Böle. Våra 04:or gör det bra, kliver in och tar för sig, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
Karl Lindström gjorde ett äkta hattrick i den andra halvleken, varav två straffar. Pontus Lundqvist gjorde sin bästa match i den svartgul-randiga tröjan och låg bakom Kubens fina spel i den andra halvleken och var svårstoppad. Överlag stort plus till hela lagets andra halvlek.
Plus till hela Sidsjö-Böle i första halvlek och en bit in i andra då man mattades markant. Lagkaptenen Marcus Berglind mycket bra i 90 minuter.


Kubikenborgs IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
2019-08-31 - 14:00 - Kubikenborgss IP
Mål: 0-1 Louison Likita (23), 1-1 Pontus Lundqvist (63), 2-1 Karl Lindström (65, straff), 3-1 Karl Lindström (71, straff), 4-1 Karl Lindström (77).
Domare: Henrik Olsson

Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nedansjös matchhjältar borta mot Torpshammar. Fr v. målskyttarna Viktor Sundstöm, Joakim Engblom och Dennis Nilsson (som stod för inspelet som Torpförsvararen stötte in i eget mål) samt keepern Fredrik Nordin som räddade två straffar och höll nollan. Foto: Hanna Westrin.
Nedansjös matchhjältar borta mot Torpshammar. Fr v. målskyttarna Viktor Sundstöm, Joakim Engblom och Dennis Nilsson (som stod för inspelet som Torpförsvararen stötte in i eget mål) samt keepern Fredrik Nordin som räddade två straffar och höll nollan. Foto: Hanna Westrin.

Nedansjös första bortaseger på två år gick från guld till sand


(2019-08-31)
Nedansjö vinner på Torpshammars IP sedan hemmalaget bränt två straffar och gjort ett självmål och samtidigt som NIK utnyttjat sina kontringslägen.
Men NIK:s första bortaseger på över två år gick från guld till sand då Selånger ett par timmar senare tog poäng mot Medskogsbron och nedflyttningen var ett faktum.
– Ja, inte oväntat, men vi njuter ändå av en skön derby seger, säger Nedansjötränaren Christer Söder.


Nedansjö var tvungen att vinna bortamatchen mot Torpshammar för att ha chansen att hänga kvar.
Och Christer Söders mannar lyckades med uppgiften sedan Fredrik Nordin räddat två straffar, Torpshammar gjort självmål och nyinbytta Joakim Engblom och Viktor Sundström nätat sista kvarten efter två vassa kontringar. 
Men NIK:s första bortaseger på över två gick från guld till sand då Selånger ett par timmar senare tog poäng mot Medskogsbron och nu väntar spel i division 5 igen för de blåklädda efter två år i Medelpadsallsvenskan. 

Tränarsnack:
– Det såg ängsligt ut från vår sida idag. Vi bytte chanser med varandra under den första halvleken men vi kunde inte göra mål, inte ens på straff. I andra backade Nedansjö hem, drog ner på tempot och satsade på kontringar. De spelade smart och efter resurserna medan vi aldrig hittade något vägvinnande spel. Vi hade cirka 70-30 i bollinnehav men var aldrig närmare än ett stolpskott och hann även bränna ytterligare en straff, säger Torpshammars sportchef Robert Blom.
– Vilken match! Och det var en match vi måste vinna för att ha en chans att hänga kvar. Vi startar bra och borde nog fått en straff när Joni Caddick vinner en nick duell mot deras målvakt, och blir sedan överkörd av densamme. På efterföljande anfall får istället Torpshammar straff, en straff som Fredrik Nordin räddar nere vid stolproten. Därefter får vi det viktiga 1-0- målet när Dennis Nilsson slår ett inlägg som en av deras spelare styr in i eget mål. I andra halvlek trycker Torpshammar på för en kvittering, men vi spelar oerhört lungt i försvarsspelet, och i den 76:e minuten får vi en kontring på dem, och nyss inkomne Joakim Engblom gör 0-2 på pass av Martin Färnström. Vi fortsätter stå emot deras press och kan ånyo slå till på en kontring, och nu är det nyinbytte Viktor Sundström som helt fri sätter spiken i kistan. Torpshammar får på slutet ännu en straff  men en omutlig Fredrik Nordin räddar även denna. Vi gör en grym laginsats idag, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Så här säger Christer Söder ett par timmar senare efter det att Selånger tagit poäng mot Medskogsbron och det står klart att det blir spel i Medelpadsfemman nästa år för Nedansjö IK:
– Ja, inte oväntat, men vi drog in Torpshammar i nedflyttningsracet om fler än ett lag åker ur, och dessutom så flyttade dom matchen för att få med dom bästa spelarna! Så vi njuter ändå av en skön derby seger!

Bäst på plan:
Ingen i Torpshammar kan kvittera ut något som kan liknas vid epitetet "bäst på plan".
I Nedansjö svarade målvakten Fredrik Nordin för sitt livs insats och räddade två straffar och höll nollan. Backlinjen med Joakim Wickberg i spetsen och Martin Färnström på mittfältet stack också ut i ett starkt NIK-kollektiv.

Domartrion med Per Backlin gjorde en strong match även om det blev ett par misstag. Men även solen har sina fläckar.

Torpshammars IF - Nedansjö IK 0-3
2019-08-31 - 12:00 - Torpshammars IP
Mål: 0-1 självmål (9), -2 Joakim Engblom (75), 0-3 Viktor Sundström  (88).
Sttraffmissar Torpshammar: Rikard Vikberg och Patrick Högdahl.
Domare: Per Backlin

Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ställer Essviks Danne Johansson till det för Alnö i eftermiddag? Ställer Essviks Danne Johansson till det för Alnö i eftermiddag?

Näst sista omgången –
men avgörs Medelpads-allsvenskan redan idag?


(2019-08-31)
I den sista omgången nästa helg möts toppduon Matfors och Alnö på Thulevallen.
Men först ska det spelas en omgång idag och jag är inte främmande för att serien avgörs då Essvik mycket väl kan sätta käppar i hjulet för Alnö på Släda IP.


Mycket talar för att vi får en ren seriefinal på Thulevallen nästa helg. Då möts ettan och tvåan Matfors och Alnö. Men samtidigt är jag inte främmande för att serien avgörs redan i eftermiddag, Vinner Brukets Blå uppe på Löta i Söråker samtidigt som Alnö tappar poäng hemma på Släda mot Essvik är det klart. Matfors tar hem årets upplaga av Medelpads-allsvenskan och får försöka kvala sig upp i division 3.
Men givetvis vore det en härlig kulmen på serien om vi fick en ren seriefinal kommande helg, eller hur?

I botten är det sista chansen för Nedansjö. Allt annat än seger borta mot Torpshammar betyder obönhörligen nedflyttning till Medelpadsfemman. Samtidigt möter man ett lag som gärna vill rycka gentemot Selånger som ligger näst sist och riskerar att "ryka" lite beroende på hur många medelpadslag som ramlar ur trean.

En hel del om och men och kanske det klarnar en hel del vid 16-tiden i eftermiddag. Ja redan klockan 14 då Torpshammar-Nedansjö går av stapeln med avspark 12:00.


Dagens matcher & Lokalfotbollens tips

12:00 Torpshammars IF - Nedansjö IK (LFs tips: 2-0)
14:00 Alnö IF - Essviks AIF (LFs tips: 1-1)
14:00 Kubikenborgs IF - Sidsjö-Böle IF (LFs tips: 1 3-2)
14:00 Selånger FK - Medskogsbrons BK (LFs tips: 1-3)
14:00 Söråkers FF - Matfors IF (LFs tips: 1-2)

Klicka här för Coolbet.com:s odds för dagens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 16:

Resultat & Matchfakta

2019-08-24:
12:30 Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF 5-1 (LFs tips: 1-2)
14:00 Matfors IF - Essviks AIF 3-1 (LFs tips: 3-2)
14:00 Medskogsbrons BK - Kubikenborgs IF 5-2 (LFs tips: 2-2)
14:00 Nedansjö IK - Alnö IF 1-4 (LFs tips: 0-3)
14:00 Söråkers FF - Selånger FK 2-1 (LFs tips: 2-1)

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

Klicka här för Coolbet.com:s odds för dagens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors målskyttar i 3-1-segern över Essvik. Fr v Jimmy Holmgren (2-0), Andreas Eriksson (3-0, straff) och Alfred Boman (1-0). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollem.nu-
Danne Johansson spräckte nollan när han reducerade till 1-3. Danne Johansson spräckte nollan när han reducerade till 1-3.

Matfors illa ute men vann till slut rättvist mot Essvik


(2019-08-24)
Essvik inledde första halvtimman bäst på Thulevallen men stoppades flera gånger av Matforskeepern Kasper Pedro, f d EAIF!
Istället kunde Alfred Boman sätta 1-0 för Brukets Blå, en ledning som utökades till 3-0 i andra halvlek innan gästerna kunde "tröstmåla".
– Vi gör ingen bra match men tillräckligt bra för att ta tre poäng, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson efter Brukets Blås niondre raka seger!


Det var gästande Essvik som sparkade igång bäst i solen på Thulevallen och vaskade fram tre bra lägen men varken Marcus Sawert, Robert Johansson eller Danne Johansson lyckades överlista storspelande Kasper Pedro i hemmamålet. Samtidigt var det ett par hörnor som var ytterst nära att resultera. Mot detta hade Brikets Blå nästan ingenting innan Alfred Boman efter en djupledsboll från Jimmy Holmgren fick bollen lite turligt efter en studs från en motståndarljumske och rullade in 1-0 mellan benen på bortakeepern Fredrik Fälldin. Filip Andersson Roos hade därefter en chipp i bröstet på Fälldin fram till 2-0.

I den andra halvleken tog Matfors över markant och vann mittfältet och tidigt in i andra kom Filip Andersson Roos runt på kanten och spelade in till Jimmy Holmgren som mötte på ett tillslag vid den främre stolpen.
Med timmen spelad rusade Fredrik Fälldin långt ut och boxade bort en djupledsboll, momentet efter fällde han en Matforsspelare och domaren blåste till stora Essviksprotester straff. Den tog Andreas Eriksson hand om och dundrade upp i nättaket utan pardon.
Brukets Blå låg därefter på för både ett femte- och sjätte mål men Fredrik Fälldin svarade för ett par bra parader.

Istället kunde Danne Johansson löpa sig fri efter en boll över backlinejn från Filip Åberg och spräcka Pedros nolla. Kasper Pedro som A-lagsdebuterade i just Essvik för några år sedan.
Någon extra energi verkade dock inte målet ge Essvik utan den sista kvarten spelades mer eller mindre av och Matfors kunde lämna planen som fortsatt serieledare.

Tränarsnack:
– Tycker vi har jätteproblem med Essvik första halvtimmen och då håller Kasper Pedro oss kvar i matchen, sedan justerar vi och går ner på 4-5-1. Vi gör ingen bra match men tillräckligt bra för att ta tre poäng. Andra halvlek uppträdde vi stabilt och säkrar upp segern, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Vi började bra och skapade en mängd lägen med både skott, frilägen och farliga hörnor men bollen ville inte in. Borde lett med tre-fyra mål i halvlek, de hade ingenting. då vi stängde ner kanterna Det läge de fick var ett skitmål som studsade till en fri spelare via vår gubbe. Inför andra gick jag göra flera ändringar, nästan hela backlinjen blev ny och sedan får de den där konstiga straffen vid 0-2 och med 0-3 var uppförsbacken väl brant även om vi fick till en reducering, säger Esvvikstränaren Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
Kasper Pedro i Matforsmålet storspelade mot sina gamla lagkamrater. Mittlåset Oskar Åhman och Jonas Richnau Ersson uppträdde stabilt sista timmen i Matfors.
Max Mårdstam svarade för ett piggt inhopp på högeryttern. Annars var de flesta bra första halvtimmen för att sedan mattas av.

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med Matfors tre målskyttar


Matfors IF - Essviks AIF 3-1
2019-08-24 - 14:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Alfred Boman (38), 2-0 Jimmy Holmgren (52), 3-0 Andreas Eriksson (60), 3-1 Daniel Andersson Johansson (74).
Domare: Rami Amir

Publik: 97
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Bilden: Alfred Boman gör 1-0 för Matfors mot Essvik inför bland annat lagets unga hejarklack. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors behåller serieledningen. På bildkollaget här dänger Andreas "Ante" Eriksson in 3-0 på straff förbi en chanslös Fredrik Fälldin i Essviksmålet. Matchen slutade 3-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
"Kubendödaren" Ramin Sajadi. "Kubendödaren" Ramin Sajadi.

Ramin Sajadis äkta hattrick i den andra halvleken sänkte Kuben på Viforsplan


(2019-08-24)
Efter 1-1 i paus lade Medskogs om taktiken och i andra formligen körde man över gästande Kuben hemma på Viforsplan och ta hem en 5-2-seger.
Ramin Sajadi satte ett äkta hattrick och spelade sedan även fram till det femte målet.

 Verkar som om lagen underskattar oss, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.

Det blev en jämn första halvlek på Viforsplan när Kuben gästade Medskogs och i paus stod det 1-1.
Efter en omställning i den tolfte minuten mötte Denniz Ekman ett inspel snett inåt bakåt från straffunkten och 1-0 till hemmalaget.
Tio minuter senare körde Tigerrändernas Jsper Andersson förbi Medskogs mittbackar i rasande fart och serverade sedan Gafari Yasin öppet mål.
Om den första halvleken var jämn gick den andra halvleken i grönsvart favör. Redan efter fem minuter rundade Ramin Sajadi gästernas försvar och satte 2-1. 3-1 kommer bara tre minuter senare efter en försvarsfadäs då mittbacken blir stressad av Olle Kankainen och ska spela hem till egen målvakt men inte uppmärksammat att Ramin Sajadi läst vad han skulle göra och hann emellan och placera bollen förbi Kubenkeepern.
Med knappa kvarten kvar fullbordade Ramin Sajadi sitt äkta hattrick med att även göra 4-1! Strax därpå spelade Ramin fram Sayed Mohammed Hussein till 5-1 och förnedringen var total. Pontus Lundqvist avslutade sedan målskyttet med ett hårt skott som satt perfekt inne i gaveln bakom en chanslös Markus Holdo i Medskogsmålet. En fullträff som var mer värt än bara som ett tröstmål.

Tränarsnack:
– Efter 1-1 efter den första halvleken gjorde vi ett par taktiska dispositioner. Olle Kankainen gick ner på mittfältet och blev involverad i spelet och vi satte sedan stenhård press på deras backlinje och stressade dem till misstag. Det och att vi har individuellt skickligare spelare än ett lättläst Kuben gjorde att vi kunde göra fyra mål i den andra halvleken. Verkar som om lagen underskattar oss, men vi har ett lag nu höst som kan slå alla lag, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– Det var vår sämsta match i år, gjorde fyra individuella misstag och bjöd motståndarna på fyra mål i den andra halvleken. Vi var inte ens nära  på den nivån som vi brukar vara på, säger Kubens tränare Haris Devic besviket

Bäst på plan:
Medskogsbrons lagkapten Anton Norberg var härförare från sin mittbacksposition. Trion Olle Kankainen, Ramin Sajadi (äkta hattrick och ett målpass) och Sayed Mohammed var på härligt spelhumör, speciellt under den andra halvleken.
I Kuben var det inte någon som var nära sin kapacitet.


Medskogsbrons BK - Kubikenborgs IF 5-2
2019-08-24 - 14:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Denniz Ekman (12), 1-1 Gafari Yasin (22), 2-1 Ramin Sajadi (50),  3-1 Ramin Sajadi (62), 4-1 Ramin Sajadi (76), 5-1 Sayed Mohammed Husseini (80), 5-2 Pontus Lundqvist (89),
Domare: Temesgen Habte Eyes

Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Robin Nymo fyllde på sitt målkonto med två nya fullträffar. Robin Nymo fyllde på sitt målkonto med två nya fullträffar.

Alnö sköt Nedansjö i sank redan första halvtimmen


(2019-08-24)
Jumbon Nedansjö fortsätter att släppa in tidiga baklängesmål.
Och möter man då ett topplag som Alnö är det dömt att misslyckas.
Gästerna vann också med 4-1 efter att producerat samtliga sina mål första dryga halvtimmen och fortsätter att ta rygg på ledande Matfors efter sin sextonde raka match utan förlust.


Alnö har fortfarande inte förlorat i årets Medelpadsallsvenska och fortsätter jaga ledande Matfors efter dagens 4-1-seger på svårspelade Nedansjö IP.
Jumbolaget Nedansjös akilleshäl är inledningarna av matcherna och dagens insats följde den inslagna linjen, tyvärr. Redan efter en dryg halvtimme ledde gästande Alnö med 4-0 efter dubbla fullträffar av Robin Nymo och en vardera av Jacob Larsson och Konrad Ålund Smedlund. Flera av målen förövrigt riktigt vackra. Då hjälpte det föga att Martin Färnström snyggt reducerade i den 38:e minuten efter en fin genomskärare från Joar Sjöströn. Uppförsbacken var redan alltför brant.
Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och båda lagen hade lägen till ytterligare nätkänningar men bra målvaktsspel kombinerat med bristande skärpa i avsluten gjorde att den andra halvan av matchen förblev mållös.

Tränarsnack:
– Alnö tog kommandot direkt i matchen och tog en rejäl ledning i första halvlek efter några fina mål där de avslutar distinkt. Vi fick ändå in en livlina då vi lyckades reducera till 1-4 på ett snyggt genombrott av Martin Färnström efter en fin genomskärare från Jakob Hiltunen. Sedan i andra halvlek spelade vi upp oss och skapade chanser, men fick inte in bollen i mål. Alnö är ett stort och duktigt lag, som tyvärr spelade med mycket efterslängar, vilket gjorde att vi fick några onödiga skador, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Vi gjorde en stabil match, med några svackor i spelet. Vi gjorde fyra fina mål i första halvlek och hade dessutom ett skott i stolpen. Nedansjös mål var en bjudning, men de hade ett par chanser i första och kunde gjort mål på någon av dessa också. I den andra har vi väldigt mycket boll. Vi skapar en hel del chanser, men kommer inte närmare än ett nytt stolpskott. Jag är, som sagt, nöjd med vår match och tre poäng, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Nedansjös främsta var den centrala mittfältaren Martin Färnström och Joar Sjöström ute på kanten samt målvakten Fredrik Nordin
Mittbacken Peter Flobecker var den som stod ut lite extra i ett homogent Alnö.


Nedansjö IK - Alnö IF 1-4
2019-08-24 - 14:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Robin Nymo (11), 0-2 Jacob Larsson (15), 0-3 Robin Nymo (26), 0-4 Konrad Ålund Smedlund (33), 1-4 Martin Färnström (38).
Domare: Ismet Altuntas

Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jesper Andersson frispelade sina lagkamrater till bägge målen. Jesper Andersson frispelade sina lagkamrater till bägge målen.

Söråker vände och vann hemma mot Selånger: "Spelade högt och hårt"


(2019-08-24)
Söråker hamnade i underläge efter en omställning hemma mot Selånger men vände till en uddamålsseger efter att förvaltat två frilägen.
– Vi låg på  och spelade både högt och hårt vänder rättvist, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Selånger tog ledningen efter dryga kvarten uppe på Lötas konstgräs efter en omställning och ett skott som Söråkermålvakten släppte retur på men Linus Stafrin följde med upp med att sopa in returen.
Strax innan halvtimmen matade Jesper Andersson kvicke Kyaw Soe på djupet och fri chippade han bollen över målvakten.
Båda lagen hade sedan chanser att ta ledningen och det blev hemmalaget som satte 2-1 genom Oscar Fors som i den 66:e minuten frispelad kunde rulla in, som det skulle visa sig, segermålet. Passningsleverantör var ånyo Jesper Andersson.

Tränarsnack:
– Vi låg på från början och spelade både högt och hårt men åkte på en omställning efter en kvart och 0-1. Efter en halvtimme fick vi dit kvitteringen. I andra satte vi rättvist tvåan och hade bud på både ett tredje och fjärde mål utan att lyckas sätta dit den. Sista fem pressade Selånger och hade ett par kvitteringschanser men vi höll undan. En bra insats av hela domartrion med Jan Söderlund i spetsen kan vara värt att nämna, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi förlorar matchen idag på grund av att vi missar alldeles för många chanser idag. Vi är så mycket bättre än Söråker, men fotboll  går det ut på att göra mål på sina chanser. I första halvlek så äger vi matchen. Vi gör en helgjuten insats hela laget. Domar insatsen var tyvärr slätstruken idag, vi skulle haft minst en straff, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
Oscar Fors och Jasmin Muratovic på det centrala mittfältet och "assistkungen" Jesper Andersson de främsta i Söråker.

I Selånger ska kollektivet framhållas


Söråkers FF - Selånger FK 2-1
2019-08-24 - 14:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 Linus Stafrin (16), 1-1 Kyaw Soe (29),
 2-1 Oscar Fors (66).
Domare: Jan Söderlund

Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Med två mål före paus och ytterligare ett direkt efter tog Louison Likita död på spänningen. Med två mål före paus och ytterligare ett direkt efter tog Louison Likita död på spänningen.

Louison Likita och Noel Enheim svarade för Sidsjö-Böles samtliga mål i 5-1-segern mot Torpshammar


(2019-08-24)
Louison Likita prickade in ett hattrick och blott 14-årige debutanten Noel Enheim hängde de andra två när Sidsjö-Böle spelade hem en fem-etta mot Torpshammar.

Effektivt försvarsspel och ännu effektivare omställningar grundlade segern, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Ett poängtörstande Torpshammar tog sig an ett formsvagt Sidsjö-Böle på NP3 Arena i jakten på viktiga pinnar i bottenstriden.
Det blev en kraschlandning! Torpshammar hade visserligen ett stolpskott i början av matchen men i paus stod det 4-0 till Sidsjö-Böle efter två mål vardera av Louison Likita och blott 14-årige debutanten Noel Enheim. När Likita fullbordade sitt hattrick tidigt i andra var kampen om poängen över. Tomas Decker kund med tio minuter kvar frisera siffrorna till 5-1. En klen trös denna soliga lunchmatch.

Tränarsnack:
– Effektivt försvarsspel och ännu effektivare omställningar grundlade segern. Fantastiskt kul att vi kan plocka upp egna talanger i A-laget och som Noel Enheim dessutom gör två mål i sin debut, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi var kollektivt dåliga idag. Böle var effektiva och gjorde mål på sina chanser. Det hände inte så mycket för oss på deras planhalva utan de straffade oss rejält när vi tappade boll och de har en spelare som Louison Likita framåt. Man kan säga att det var han som var skillnaden mellan, lagen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
I ett stabilt Sidsjö-Böle stack målskyttarna  Louison Likita och blott 14-årige debutanten Noel Enheim lite extra.
Slätstruket överlag i Torpshammar


Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF 5-1
2019-08-24 - 12:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Louison Likita (13), 2-0 Noel Enheim (28), 3-0 Louison Likita (29), 4-0 Noel Enheim (39), 5-0 Louison Likita (52), 5-1 Tomas Decker  (79).
Domare: Krister Sandin

Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 15:

Resultat & Matchfakta

2019-08-16:
19:00 Alnö IF - Sidsjö-Böle IF 4-1 (tips: 5-2)
19:00 Essviks AIF - Nedansjö IK 4-0 (tips: 4-1)
19:00 Kubikenborgs IF - Söråkers FF 3-2 (tips: 2-2)
19:00 Selånger FK - Matfors IF 1-4 (tips: 1-3)
19:00 Torpshammars IF - Medskogsbrons BK 3-1 (tips: 2-1)

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

Klicka här för Coolbet.com:s odds för kvällens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jacob Larsson återgav Alnö ledningen direkt efter Sidsjö-Böles kvittering. Jacob Larsson återgav Alnö ledningen direkt efter Sidsjö-Böles kvittering.

Alnö åter på vinnarspåret efter 4-1 mot rekordungt Sidsjö-Böle


(2019-08-16)
Efter ett par kryssmatcher nu i höst och förlorad serieledning vann åter Alnö.
Ett ungt Sidsjö-Böle, som bland annat ställde upp med två 15-åriga debutanter, fick ge sig med 1-4 på Släda IP.
– Skönt att studsa upp på vinnarspåret igen, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Robin Nymo gav Alnö ledningen i mitten av den första halvleken.
Ett Sidsjö-Böle med två 15-åringar i laget sprattlade till och kvitterade i minut 36 då Joakim Hamrin distinkt satte ett välplacerat skott från distans.
Men inom loppet av ett par minuter återgav Jacob Larsson ö-laget ledningen och tidigt i andra kunde Adam Johansson nicka in 3-1 och med kvarten kvar avslutade Konrad Ålund Smedlund målskyttet.

Tränarsnack:
– Skönt att studsa upp på vinnarspåret igen. Hade en bra känsla innan matchen. Vi gör fyra fina mål och hade kunnat gjort något eller några till. Var en bra fotbollsmatch där även Sidsjö-Böle bemödade sig om att försöka hålla bollen inom laget och efter marken, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi gör vad vi kan efter de omständigheter som gäller just nu. Tyvärr släpper vi till lite för enkla mål så vi får lite extra motvind hela matchen. Två 15-åringar debuterade i A-laget ikväll, Ruben Kruse och William Hägglund. Duon tog för sig och gjorde det riktigt bra, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
I Alnö plockar vi ut en i vardera lagdelen, mittbacken Johan Hammarström, Jakob Larsson på det centrala mittfältet och Robin Nymo framåt. I ett bra hemmalag var det ingen som föll ur ramen.
Ovan nämnda ungtupparna Ruben Kruse och William Hägglund imponerade bäst i ett för dagen riktigt ungt Sidsjö-Böle.


Alnö IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
2019-08-16 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Robin Nymo (22), 1-1 Joakim Hamrin (36), 2-1 Jacob Larsson (39), 3-1 Adam Johansson (52), 4-1 Konrad Ålund Smedlund (74).
Domare: Rami Amir

Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Robban" Johansson nätade två gånger om på volley första kvarten. "Robban" Johansson nätade två gånger om på volley första kvarten.

Robert Johansson och Mårten Gräntz målade dubbelt mot Nedansjö


(2019-08-16)
Nedansjö fortsätter att släppa in tidiga mål. Redan efter tretton minuter hade veteranen Robert Johansson nätat två gånger.
I andra halvlek var det Mårten Gräntz tur att strö salt i NIK-såret två gånger om.
– Nedansjö var håglösa och hade bara ett halvdant avslut på hela matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Veteranen Robert Johansson tryckte in två volleys från nära håll första tretton minuterna för Essvik hemma på "Vallen" mot Nedansjö och tog ett rejält grepp om händelserna.
I andra halvlek var det anfallskollegan Mårten Gräntz tur att måla dubbelt när jumbon 4-0-besegrades. Vid trean kom han igenom på en djupledsboll från Hampus Eriksson, fintade målvakten innan han rullade in bollen.
Essviks andra seger medan Nedansjö sjunker ner allt djupare i bottenträsket.

Tränarsnack:
– Vi borde ha gjort dubbelt så många mål. Nedansjö var håglösa och hade bara ett halvdant avslut på hela matchen. Det var i stor sett bara ett lag på planen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Ännu en gång släpper vi in tidiga mål trots att vi varje gång brukar prata om att hålla tätt i början. Men efter 0-2 spelade vi upp oss men blev åter snuvade på en straffspark när deras målvakt gjorde ner Joar Sjöström långt nere i straffområdet. Kanske hade det blivit en annan match om vi fått straffen och satt den. Det stod 0-2 då, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Dubbla målskyttarna Robert Johansson och Mårten Gräntz mest framträdande i Essvik
Nedansjös plus går till mittfältaren Martin Färnström och forwarden Joel Hiltunen. Ett omnämnande är Oskar Gill och Ganiel Lundgren värda som otränade ställde upp när Nedansjö hade ont om spelare.


Essviks AIF - Nedansjö IK 4-0
2019-08-16 - 19:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Robert Johansson (9), 2-0 Robert Johansson (13), 3-0 Mårten Gräntz (67), 4-0 Mårten Gräntz  (73).
Domare: Christer Eriksson

Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Kalles grabb", Vilde Ståhl målade i sin A-lagsdebut för Kuben mot Söråker. "Kalles grabb", Vilde Ståhl målade i sin A-lagsdebut för Kuben mot Söråker.

Vilde målade i debuten när Kuben uddamålsvann mot Söråker


(2019-08-16)
Vilde Ståhl, gamle GIF-mittbacken Kalles ättelägg, debuterade i A-laget mot Söråker – och satte viktiga 2-1 när Kuben vann med uddamålet av fem.

Söråker startade upp bäst och skapade chanser för ett ledningsmål och hade även en boll inne från Oscar Fors. Domaren hade dock blåst frispark för Söråker precis innan. 
Istället blev det hemmalaget Kuben som hittade nätet efter sitt första riktiga anfall sedan Kevin Åman hittat Jesper Andersson med en öppnande långboll. 
Efter ett vidlyftigt spel av hemmaförsvaret som bland annat innehåll en "indianare" snodde Saw en Gay bollen och chippade in 1-1 från långt håll över målvakten.
Resultatet stod sig till tio minuter in i andra då förre GIF-backen Kalle Ståhls ättelägg Vilde mötte ett inspel och med bredsidan satte den strax under ribban och hemmalaget hade återtagit ledningen.
I mitten av halvleken tog Fitim Ugzmaijli en löpning djupt ner i Söråkers straffområde och ur snäv vinkel drog han till med vänster och så var Kubenledningen 3-1. Ett effektivt Kuben satte sina lägen denna afton.
Med tio minuter kvar mötte Joar Steen Kuchi Wests vänsterinlägg på bästa sätt och såg till att matchen åter fick liv och gästerna var därefter nära kvittering ett par gånger om men "Tigerränderna" höll undan.

Tränarsnack:
– Vi är inte bra första 20-25 men sedan börjar vi hitta in och andra halvleken är helt OK. Vi var effektiva när vi fick chanserna idag och jag tycker inte vi släpper till mycket bakåt. Kul att Vilde fick göra mål i sin A-lagsdebut, säger Kubenmittfältaren Jesper Hellström.
– Kuben var effektivare än oss. Vi ägde hela matchen och hade 15 anfall men gör bara två mål, de hade fyra och gör tre. Lite synd att inte domaren använde sig av fördelsregeln när vi fick frispark iställlet för mål tidigt in i matchen. Lite besviken på domarinsatsen då han verkade ha olika måttstockar för lagen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bäst på plan:
Högeryttermittfältaren Vilde Ståhl hade bra fart under dojjorna i sin A-lagsdebut och fick även krydda den med ett mål. Jesper Hellström var nyttig på Kubens mittfälfält.
Trion Saw En Gay, Joar Steen och Oscar Fors stod ut lite extra hos Söråker.


Kubikenborgs IF - Söråkers FF 3-2
2019-08-16 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 1-0 Jesper Andersson (18) 1-1 Saw En Gay (26), 2-1 Vilde Ståhl (54), 3-1 Fitim Ugzmailji (66), 3-2 Joar Steen (80).
Domare: Henoc Ekanga

Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mario Berlins snabbhet sårade Selångers försvar. Mario Berlins snabbhet sårade Selångers försvar.

Mario Berlin var tungan på vågen när Matfors vann på Selånger IP


(2019-08-16)
Matfors kantspelare Mario Berlin satte tidigt 1-0 och därefter 2-1 sedan Selånger kvitterat på straff. Ett mål som serieledarna kunde rida vidare på och till slut vinna med 4-1.
– Det här var "en dag på jobbet-seger", säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Vindsnabbe kantspelaren Mario Berlin blev Matfors matchvinnare borta mot Selånger. Först satte han tidigt 0-1  efter att vikit in från sin vänsterkant och placerat bollen i bortre hörnet utom räckhåll för Selångerkeepern Markus Eriksson Hofling.
Efter att avdammade Stefan Näslund kvitterat på straff sedanJoel Molin fällt Linus Stafrin satte han 1-2 strax därpå.
Innan paus lobbade Linus Vallin in 1-3 från 33 meter och i slutminuterna av matchen satte Adam Forsström 1-4 på frispark.
Segern innebär att Matfors behåller serieledningen medan Selånger nu är tillbaka på nästjumboplatsen.

Tränarsnack:
–Vi leder efter den första halvleken för att vi är individuellt bättre och i den andra hade vi bra kontroll och det kändes aldrig oroligt och vi gör även ett fjärde mål strax före slutet. Det här var "en dag på jobbet-seger" även om Selånger är ett bättre lag nu än i våras, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Vi gör en jämn match mot serieledarna i 70 minuter men åker dit på ett par individuella misstag, Vid 2-1 fick vi ett mål tveksamt bortdömt för offside. Lite besviken på  serieledarnaa spel, stod mest och matade långbollar. Men de var effektiva och gör fyra mål på fem chanser, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
I Matfors hade Mario Berlin bra fart hela matchen och var svårfångad för gästernas försvar. Duktig var också Linus Vallin och tillika målskytt.
Selångers vänsterback Vidar Hagevi gjorde åter en stabil insats.
Domaren Roger Lundbäck gjorde en stabil insats i 90 minuter.


Selånger FK - Matfors IF 1-4
2019-08-16 - 19:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Mario Berlin (7), 1-1 Stefan Näslund (11, straff), 1-2 Mario Berlin (18), 1-3 Linus Vallin (43), 1-4 Adam Forsström (89)
Domare: Roger Lundbäck

Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linus Sjölander avgjorde med en läcker saxspark. Linus Sjölander avgjorde med en läcker saxspark.

Linus Sjölanders saxspark på volley säkrade Torps-hammars trea


(2019-08-16)
Ett distansskott och ett returmål förde Torpshammar till en 2-0-ledning innan Medskogs reducerade på nick precis innan pausvilan. 
Med timman spelad saxsparkade Linus Sjölander in 3-1 på volley vilket grundade för tre viktiga poäng.

– Vi har gjort bättre matcher utan att ta poäng. Idag var det lite tvärt om men vi vinner ändå rättvist, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Ett mål strax innan halvtimmen spelad och ett precis efter gav Torpshammar en bra grund att stå på i hemmamatchen mot Medskogsbron.
Tomas Decker satte ledningsmålet när han sköt iväg en "häxpipa" från 25 meter och bollen satt invid stolpen. Därefter vek Nils Högbom in i planen från sin vänsterkant och lossade med högern. Målvakten Anton Stadling räddade men på returen högg Hussein Sadegi i kamp med ett par Medskogsförsvarare.
Olle Kankainen hade därefter ett bra skott men som träffade en välplacerad Mattias Wikholm i hemmamålet.
Precis innan pausvilan reducerade emellertid Medskogs då Mohamadou Sumareh lobbnickade Kevin Tumfarts inlägg och den andra halvleken var öppen.
Olle Kankainen var ytterst nära att kvittera i början av den andra halvleken men träffade "plankan".
Linus Sjölander i hemmalaget hade många chanser den här matchen utan att få utdelning. Men kvarten in i andra lyfte Mattias Edling in bollen i centrum där Linus provade en avancerad saxspark på volley. Och med gott resultat och bollen satt perfekt bakom en maktlös Stadling.

Tränarsnack:
– Vi har gjort bättre matcher utan att ta poäng. Idag var det lite tvärt om men vi vinner ändå rättvist. Kanske borde vi gjort något mål ytterligare men vi fortsätter att bränna chanser även om vi satte dit tre idag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Av olika anledningar kom vi inte fram till matchen förrän strax innan avspark. Något inte helt optimalt. Om det var därför som vi gjorde flera juniormisstag första halvleken vet jag inte. Svårt att sätta fingret på det men det var inte mycket som stämde idag. Vårt mittfält fick jobba hårt men fick aldrig betalt. Ändå är vi inte så långt från att ta poäng. Nu vill jag inte ta något ifrån Torpshammar utan de var bra idag och vinner rättvist, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.

Bäst på plan:
I Torpshammar imponerade kantspelarna Hussein Sadegi och Ali Rahimi som båda visade spelförståelse och hittade offensiva lösningar.
Anton Stadling i målet höll nere siffrorna och duktig var även Olle Kankainen som med lite flyt blivit tvåmålsskytt för sitt Medskogsbron.


Torpshammars IF - Medskogsbrons BK 3-1
2019-08-16 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 1-0 Tomas Decker (27), 2-0 Hussein Sadegi (35), 2-1 Mohamadou Sumareh (44), 3-1 Linus Sjölander (59).
Domare: Henrik Olsson

Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

I den 14:e omgången bevakade Lokalfotbollen matchen mellan Söråker - Nedansjö. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 14:

Resultat & Matchfakta

2019-08-13:
19:00 Matfors IF - Torpshammars IF 2-1 (Lokalfotbollens tips: 3-0)
19:00 Medskogsbrons BK - Alnö IF 2-2 (Lokalfotbollens tips: 2-2)
19:00 Selånger FK - Kubikenborgs IF 1-2 (Lokalfotbollens tips: 1-2)
19:00 Söråkers FF - Nedansjö IK 4-2 (Lokalfotbollens tips: 3-0)
20:00 Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF 1-4 (Lokalfotbollens tips: 1-1)

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

Här är Coolbet.com:s odds för kvällens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Christian isaksson dominerade från sin mittbacksplats och "Chippen" nickade även in en hörna med kraft. Christian isaksson dominerade från sin mittbacksplats och "Chippen" nickade även in en hörna med kraft.

Hörnor effektivt vapen när Essvik tog hem en 4-1-victoria borta mot Sidsjö-Böle


(2019-08-13)
Tre hörnmål och en spark i luften av hemmamålvakten gav Essvik en 4-1-victoria mot Sidsjö-Böle på NP3 Arena och en studs tillbaka på vinnarspåret efter två förluster.
– Är speciellt nöjd med våra fasta situationer och gör tre mål från hörnflaggan, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Efter två höstförluster på raken är Essvik åter uppe på segerspåret. Åtminstone blev det vinst mot Sidsjö-Böle på NP3 Arena under tisdagskvällen.
André Sjödal skruvade in en hörna direkt i mål till 1-0 men Sidsjö-Böle kunde kvittera på straff sedan bortamålvakten kört över en hemmaspelare efter det att situationen var överspelad.
Christian "Chippen" Isaksson nickade därefter stenhårt in en hörna fram till 2-1 och ledning i paus.
I den andra tåade Tobias Strandlund in 3-1 efter en tilltrasslad situation. Lagets tredje mål efter hörna.
Essviks fjärde mål blev dråpligt. André Sjödal slog en långboll till Danne Johansson som inte fick till avslutet men gästernas keeper sparkade hål i luften och bollem rullade in i tomt mål...

Tränarsnack:
– Skönt att studsa upp på vinnarspåret igen. Idag rullade vi på bra, utnyttjade hela planens bredd och visade tålamod och skapade många fina chanser. Är speciellt nöjd med våra fasta situationer och gör tre mål från hörnflaggan. Bakåt släppte vi inte till något mer än målet som kom efter en onödig straff, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
(väntar på återkoppling från Sidsjö-Böle)

Bäst på plan:
I Essvik var Christian "Chippen" Isaksson en gigant i mittförsvaret och krönte sin insats med att nicka in en hörna – stenhårt. På mitten kuggade André Sjödal och Hampus Eriksson perfekt i varandra och vann mittfältskampen på knock out.
Temesgen Habte Eyes svarade för en bra domarinsats och lär han sig bara lägga in resultat och matchfakta samma dag som matcherna spelas kan det bli ett hack uppåt för den unge Temesgen.


Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF 1-4
2019-08-13 - 20:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 André Sjödal (9), 1-1 Joakim Hamrin (34, straff), 2-1 Christian Isaksson (40), 3-1 Tobias Strandlund (55), 4-1 Daniel Johansson (63).
Domare: Temesgen Habte Eyes

Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Saw En Gay prickar in 2-0 efter kvarten spelad för Söråker mot gästande Nedansjö. Till slut blev det 4-1 i hemmafavör. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Femte raka utan förlust för Söråker – avgjorde med tre mål första 17 minuterna hemma mot Nedansjö


(2019-08-13)
Efter en lite seg vår har Söråker kommit igång och spelat fem raka utan förlust.
Ikväll blev det 4-2 mot Nedansjö hemma på Löta efter att gått på knock och gjort 3-0 första 17 minuterna.

– Vi har gjort lite ändingar i truppen och har nu en bättre harmoni vilket även syns i spelet, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic som förklaring till framgångarna.

Gästande jumbon Nedansjö vann med 2-1 mot Söråker. Om man räknar matchens sista 77 minuter.
Dessvärre för NIK hade Söråker då prickat in tre fullträffar och mer eller mindre avgjort matchen. Redan i den andra minuten satte Jesper Andersson 1-0 på frispark. Ett frågetecken för muren där... 2-0 satte Saw Em Gay högt och snyggt förbi Fredrik Nordin i bortamålet (se bilden ovan) och två minuter senare landade en mindre lyckad rensning hos Joar Steen som från straffområdeslinjen mötte direkt med ett markskott.
Nedansjö reste sig efter chockstarten och flyttade upp spelet och blev belönad då Joakim Wickberg satte en reducering på frispark i den 25:e minuten.
Efter dryga halvtimmen fick Uros Kalember på en riktig bom från 20 meter och bollen borrade sig in i det bortre vänstra krysset och Söråker hade återtagit sitt tremålssförsprång.

Inför den andra halvleken tvingades bortakeepern Fredrik Nordin lämna in efter en handskada och Christian Nyberg tog plats mellan stolparna. Och svarade för en prickfri insats. Först ett par enkla nedplockningar och utboxningar innan han reflexräddade Faton Buzukus hårda vinkelskott från nära håll. Examen kom i slutminuten när Faton Buzuku skulle ta revansch från elva meter men Nyberg gick åt rätt håll och räddade straffen. Kul för laglojale Christian att få visa att han håller bra klass mellan stolparna.
I övrigt i andra hade även Nedansjö några lägen att komma närmare i målprotokollet men då var det Khaldoon Shaia i Söråker att få visa sig i aktion även om han hade problem med greppet på den blöta planen.
På det hela en trivsam match i hyfsat tempo där Nedansjö försökte hålla bollen efter marken trots det prekära tabelläget. Söråker försökte i sin tur komma runt på kanterna vilket fungerade bra i första men i andra blev det något för omständligt och NIK tätade till bra därbak.

Tränarsnack:
Klicka här för att se och höra Nedansjötränaren Christer Söder.
– Vi började riktigt bra och gör tre mål på dryga kvarten och har 4-1 i paus. I andra bevakar vi mer eller mindre ledningen och trots att de får in en reducering känns det aldrig farligt. Vi hade mycket boll även i andra men hade inte samma skärpa som under den första och brände bland annat både öppet mål och en straff, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Bäst på plan:
Joar Steen och Jasmin Muratovic på mittfältet pådrivare i Söråker.
Martin Färnström och Joar Sjöström på mitten plus Joel Hiltunen i anfallet de bästa i Nedansjö samt målvakten Christian Nyberg som kom in efter paus höll nollan och räddade en straff.
Domaren Per Backlin gjorde en bra match och hade en del utläggningar och motiveringar till spelarna om sina domslut i sedvanlig stil.


Söråkers FF - Nedansjö IK 4-2
2019-08-13 - 19:00 - Nedansjö IP
Mål: 1-0 Jesper Andersson (2), 2-0 Saw En Gay (15), 3-0 Joar Steen (17), 3-1 Joakim Wickberg (25) 4-1 Uros Kalember (32), 4-2 Jakob Hiltunen (50).
Straffmiss Söråker: Faton Buzuku (90)

Domare: Per Backlin
Publik: 78
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Söråkers målgörare i 4-2-segern över Nedansjö. Fr v Uros Kalember, Saw En Gay, Joar Steen och Jesper Andersson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Joar Steen sköt in 3-0 trots mycket "blått". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
4-1-målskytten Uros Kalember laddar bössan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Christian NYberg hoppade in mellan Nedansjös stolpar efter paus och ersatte handskadade Fredrik Nordin och höll nollan och i slutsekunderna krönte han sin fina insats med att rädda Faton Buzukus straffspark. Foto. Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mario Belin gav Matfors ledningen redan i den andra minuten. Mario Belin gav Matfors ledningen redan i den andra minuten.

Matfors nolla spräckt – men nya serieledare efter uddamålsseger mot Torpshammar


(2019-08-13)
592 minuter.
Så länge höll Matfors nollan innan Rikard Vikberg spräckte den i afton.
Som tröst tog Brukets Blå över serieledningen i Medelpads-allsvenskan då man till slut vann med uddamålet av tre och Alnö samtidigt kryssat mot Medskogsbron.

– Men Torpshammar var bra och vi hade kunnat tappa poäng idag, berömmer Alnös tränare Tomas Berglund.

Matfors fick en smakstart hemma mot Torpshammar då Mario Berlin tåade in 1-0 redan i den andra minuten.
Efter kvarten kom även 2-0. Bortamålvakten fick på en riktig "sorkmördare" med sin inspark. Victor Steffansson snappade upp bollen och frispelade Jimmy Holmgren som rundade den olycklie gårdvaren innan han rullade in tvåan.
Matchen avgjord?
Nej! Torpshammar repade mod och kunde efter dryga halvtimmen spräcka Matfors långa nolla och ända denna efter 592 minuter. Efter fint väggspel på högerkanten slog Pär Malmberg ett fint inlägg som Rikard Vikberg nickade in via stolpen.
Torpshammar jobbade på och kom vid ett tillfälle runt på kanten men Ali Rahimi fick aldrig någon riktig träff inne i centrum. Det var Matfors som låg närmast att hitta nätet efter paus med ett par ramträffar och ett friläge där man kom tre mot noll. Bästa chansen hade Jimmy Holmgren då han efter dryga timman spelad drog en straffspark i ribban . Men 2-1 stod sig tiden ut och Matfors är nya serieledare i Medelpadsfyran, som tröst att den långa nollan bakåt blev spräckt. Men lite på en skör tråd hängde det då Torpshammar hade en strykare utanför stolpen i slutsekunderna...

Tränarsnack:
– Torpshammar var bra och vi hade mycket väl kunnat tappa poäng i dag. Samtidigt borde vi dödat matchen i andra då vi hade flera klara chanser men brände alla, inklusive en straff, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Ytterligare en hedersam förlust. Sett till förra matchen var det som natt & dag gällande prestationen. Idag var vi alla fall med och tävlade även om vi hamnade i 0-2-underläge efter en kvart. Vi ställde upp för varandra och gjorde fortsättningsvis en bra match och var nära att spela till oss poäng, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Hos de nya serieledarna var det ingen som stack ur mängden.
Mittbacken Linus Backlund stadgade upp de bakre linjerna och på mitten svarade Martin Edlund för en bra insats.


Matfors IF - Torpshammars IF 2-1
2019-08-13 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Mario Berlin (2), 2-0 Jimmy Holmgren (15), 2-1 Rikard Vikberg (32).
Straffmiss Matfors: Jimmy Holmgren (61).

Domare: Henoc Ekanga
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mattias Nilsson är på gamla dar omskolad till forward och kvitterade i slutet mot Alnö. Mattias Nilsson är på gamla dar omskolad till forward och kvitterade i slutet mot Alnö.

Alnö tappade sin serie-ledning efter kryss på Viforsplan


(2019-08-13)
Alnö kryssade för tredje matchen på raken.
Ikväll blev det 2-2 borta mot Medskogs.
Något som medförde att Alnö blev av med serieledningen till Matfors.

– Vi skulle ha avgjort men är lite för tunna, omständliga och tar dåliga beslut, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Alnö tappade ikväll serieledningen till Matfors efter sin tredje raka kryssmatch. Hemmalaget Medskogsbron tog ledningen i den 18:e minuten. Emil Norrman slog en öppnande boll på kanten till Ramin Sajadi som i sin tur tog sig ner mot kortlinjen och centrade snett inåt bakåt till Jacob Melin som gjorde en tvåfotare innan han sköt. Joakim Grannas räddade skottet men var sedan chanslös när Jakob slog in returen.
Hemmajubliet fastnade dock i vrångstrupen bara minuten senare då Alnö utjämnade..Tobias Lodén kom runt på högerkanten och på hans inspel kunde Robin Nymo sätta 1-1. Alnö hade sedan bra lägen till utökning men fick vänta till slutet av halvleken då Robin Nymo blev fälld inne i straffområdet. Adam Johansson gjorde sedan sin plikt från elvameterspunkten.

Om Alnö hade det mesta av den första halvleken var det mer Medskogs i andra men gästerna var hela tiden farliga på sina omställningar.
Lägem hade även Medskogs. Ramin Sajadi kom in från kanten men Joakim Grannas räddade skottet nere vid sin stolprot. Med knappt tio minuter kvar gjorde Grannas en makalös räddning när han upphävde tyngdlagen. Olle Kankainen fick på en kanonträff från 18 meter som ändrade riktning på en försvarare men Grannas såg ut att vända i luften och styra bollen till hörna. På den hörnan nådde Olle Kankainen inhopparen Mattias Nilsson vid den bortre stolpen och han bredsidade in kvitteringen till Grannas stora besvikelse.
Men fem minuter kvar var det ytterst nära att gästerna fått till ett segermål men Medskogskeepern Markus Holdo räddade friläget och Alnö därmed inte längre serieledare i Medelpadsallsvenskan.

Tränarsnack:
– Alnö har bra bredd på sitt spel och spelade smart in i luckorna. För egen del sågar vi oss fram i mitten men får aldrig till någon riktig spets i första halvlek. I andra kliver Emil Norrman in och tar bort Robin Nymo och Anton Norberg stängde ytan mellan försvar och mittfält. Efter de taktiska direktiven tar vi bort många av deras farligheter. Vi lyckas efter flera chanser få till en rättvis kvittering med tio minuter kvar, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– En fysisk första halvlek men vi skulle ha avgjort då men är lite för tunna, omständliga och tar dåliga beslut. När vi ledde med 2-1 hade vi flera lägen att göra 3-1 och stänga matchen. Hade också en kanonläge med fem minuter kvar till seger, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
I Medskogsbron var Jakob Melin som en dynamo och slet framgångsrikt över stora ytor. Anton Norberg stängde den farliga ytan mellan försvar och mittfält i andra halvlek och plus även till Emil Norrman som kämpade på trots en ond fot.
I Alnö var Per Axelsson på mitten och "tian" Adam Johansson bäst. Robin Nymos första halvlek var också innan han mattades i andra.
Domartrion med Christer Eriksson i spetsen skötte sig med den äran.


Medskogsbrons BK - Alnö IF 2-2
2019-08-13 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Jakob Melin (18), 1-1 Robin Nymo (19), 1-2 Adam Johansson (42), 2-2 Mattias Nilsson (81).

Domare: Christer Eriksson
Publik: 69
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Gafari Yasins två mål räckte till tre Kubenpoäng


(2019-08-13)
Gafari Yasin blev Kubens matchvinnare med sina två mål borta mot Selånger.
Hemmalaget reducerade dryga kvarten in i andra genom Linus Stafrin men någon kvuittering fick de blåröd-randiga inte till.

– På slutet hade vi en touchnick som smet precis utanför, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

texten kan komma att uppdateras

Tränarsnack:
– Kuben var det bättre laget i första medan vi var det i andra och på slutet hade vi en touchnick som smet precis utanför. Tycker nog arr vi var värda en poöng i kväll, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
(väntar på återkoppling från Kuben)

Bäst på plan:
I Selånger svarade hela laget för en bra insats. Ingen nämnd, ingen glämd.


Selånger FK - Kubikenborgs IF 1-2
2019-08-13 - 19:00 - Selångers IP
Mål: 0-1 Gafari Yasin (36), 0-2 Gafari Yasin (50), 1-2 Linus Stafrin (57).

Domare: Santiago Bedoya
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 13:

Resultat & Matchfakta

2019-08-09:
19:00 Alnö IF - Söråkers FF 1-1
19:00 Essviks AIF - Medskogsbrons BK 2-5
19:00 Kubikenborgs IF - Matfors IF 0-2
19:00 Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF 1-2
19:00 Torpshammars IF - Selånger FK 1-2

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat
 

Här är Coolbet.com:s odds för kvällens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors tar en tidig ledning på Kubikenborgs IP. På Alfred Bomans högerinlägg störtar Daniel Boström fram i mitten och stöter in 1-0. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Två snabba mål framåt mot Kuben och sjätte raka nollan bakåt för Matfors:
"Nu går vi för serieseger"


(2019-08-09)
Är Matfors på väg att ta hem seriesegern i Medelpads-allsvenskan 2019?
Efter 2-0 borta mot Kuben och sjätte hållna nollan är man nu ikapp ledande Alnö rent poängmässigt.
– Som läget är nu går vi givetvis för serieseger, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Matfors tog ett robust initiativ om matchen direkt på Kubikenborgs IP. Redan i den elfte minuten lyfte Alfred Boman in ett högerinlägg som två blå var först på inne i boxen och det var Damiel Boström som satte bredsidan till.
Därefter hade Filip Amdersson Roos ett rungande stolpskott innan "Borra" Boström slog ett inlägg från vänster som Jimmy Holmgren mötte med pannan. Då visade matchuret på tretton minuter.
Gästerna hade fortsatt bra koll men sista kvarten fick Kuben lite mer att säga till om och Fredrik Thelander hade en bra nick som strök "slanan" efter en hörna. "Tigerrändernas" kanske bästa chans på hela matchen.

Den andra halvleken bestod till stora delar av ställningskrig. Kuben försökte skapa lägen men Matfors var synnerligen snåla i sitt försvarsspel och bjöd inte på någonting och målvakten Dennis Täck Forsberg behövde sällan visa sig på styva linan. Det fick istället Kubens 16-årige målvaktsdebutant Emil Calissendorf, bland annat fick ha reflexrädda Jimmy Holmgrens stenårda vinkelskott till hörna.
Matfors höll nu sin sjätte nolla på raken och då Alnö "bara" fick med sig ett kryss mot Söråker är Brukets Blå nu i kapp poängmässigt, men det fattas ett plusmål.
För Kubens del ser nu målsättningen om att åter spela division 3-fotboll nästa år att gå i stöpet, Med sex matcher kvar att spela är det hela elva poäng upp till toppduon. Mission impossible?

Tränarsnack:
– Vi förlorade matchen de första tjugo minuterna då vi släppte in två mål på det sätt vi snackade om innan matchen att vi inte skulle göra. Därefter blev vårt försvarsspel bättre men framåt skapade vi egentligen bara en rejäl målchans på hela matchen, säger Kubens tränare Haris Devic.
– Vi gör tidigt två snygga mål efter inlägg från kanterna och har fler chanser att utöka före paus. Efter vår 2-0-ledning trodde jag de skulle komma ut mer desperata till den andra halvleken. De flyttade visserligen  upp mer folk men jag tyckte inte att de skapade något utan det kändes kontrollerat hela vägen. Som läget är nu går vi givetvis för serieseger, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Energibomben Filip Andersson Roos på kanten och de centrala mittfältarna Andreas Eriksson och Johan Johansson stack utlite extra i ett starkt Matforskollektiv.
I Kuben var debuterande målvakten Emil Calissendorff bäst. 16-åringen svarade för en lovvärd insats och visade både pondus och mod när han gav sig ut i all trafik i straffområdet.
Ävem domaren Roger Lundbäck svarade för en utmärkt insats även om han kanske inte gick hem hos alla svartgulrandiga alla gånger. 

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med Matfors målgörare Damiel Boström, Jimmy Holmgren och målvaktsnollan Dennis Täck Forsberg.


Kubikenborgs IF - Matfors IF 0-2
2019-08-06 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 0-1 Daniel Boström (11), 0-2 Jimmy Holmgren (13).

Domare: Roger Lundbäck
Publik: 93
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matfors målskyttar Daniel Boström och Jimmy holmgren flankerar målvakten Dennis Täck Forsberg efter Matfors 2-0-seger på Kubikenborgs IP och den sjätte hållna nollan i rad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matfors målskyttar Daniel Boström och Jimmy holmgren flankerar målvakten Dennis Täck Forsberg efter Matfors 2-0-seger på Kubikenborgs IP och den sjätte hållna nollan i rad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Filip Andersson Roos (i blått) rammar vänster stolprot vid ställningen 0-1. 0-2 kom emellertid bara någon minut senare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Brukets Blå jublar efter Jimmy holmgrens 2-0-mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Adam Johansson rullade in Alnös ledningsmål i tom bur. Adam Johansson rullade in Alnös ledningsmål i tom bur.

Alnö tappade poäng igen – 1-1 hemma på Släda mot Söråker


(2019-08-09)
Alnö har inlett hösten trögt och har tappat sitt sexpoängsförsprång.
Idag fick man nöja sig med 1-1 hemma på Släda IP mot Söråker.
– Vi hade det tufft med Söråkers långa bollar och resultatet var rättvist, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Alnö har inlett hösten trögt och har tappat sitt sexpoängsförsprång och är nu bara ett ynka mål före ett formstarkt Matfors.
Idag blev det 1-1 hemma mot Söråker där Adam Johansson gav hemmalaget ledningen i början av den andra halvleken då han fick öppet mål efter en målvaktsfadäs. På en långboll missbedömde Khaldoon Shaia bollbanan och bollen studsade över honom till en soprent Adam Johansson.
Oscar Fors kvitterade rättvist för Söråker med tjugo minuter kvar sedan han tappats bort av hemmaförsvaret.
1-1 således inför pinsamt dåliga publiksiffrarn 47 på Släda IP. Alnö leder ändå serien...

Tränarsnack:
– Vi var det klart bättre laget och borde vunnit med ett par-tre mål men sätter inte våra chanser. Tycker att Matfors nog håller klart högre klass än Alnö, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– Vi hade det tufft med Söråkers långa bollar och hade en dipp efter vårt ledningsmål och då kvitterade de. Bytte lite spelare efter det och fick in energi och kom ofta runt på kanterna men saknade pricken över i:et i avsluten Resultatet 1-1 var rättvist, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Jakob Larsson på mitten och Adam Johansson framåt var Alnös mest skinande ljus denna afton.
Lagkaptenen och målskytten Oscar Fors i ett för dagen bra spelande Söråker.


Alnö IF - Söråkers FF 1-1
2019-08-06 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Adam Johansson (48), 1-1 Oscar Fors (70).

Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Förre hockeyhjälten Tommy Stenqvist var den som såg till att Medskogs kunde vända på Essviksvallen. Förre hockeyhjälten Tommy Stenqvist var den som såg till att Medskogs kunde vända på Essviksvallen.

Scenförändringen var total när Medskogs vände 0-2 till 5-2 på Essviksvallen: "Kvalitet rakt igenom"


(2019-08-09)
Essvik hade en 2-0-ledning efter en kvart.
När slutsignalen ljöd för full tid hade Medskogs vänt med fem raka fullträffar och förre hockeystjärnan Tommy Stenqvist haft en formidabel afton i anfallet.
– Det var bra synkronisering och kvalitet i allt vi gjorde sista 70 minuterna, analyserar Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Essvik såg revanschsugna efter förlusteni Söråker och inledde starkt hemma mot Medskogsbron och rev åt sig en 2-0-ledning efter en kvart efter att Daniel Johansson och Christian "Chippen" Isaksson hittat nätet.
Men efter 25 minuters spel "dog" hemmalaget och Medskogs och kunde ta över, och detta markant. Det blev en riktig scenförändring och i den 39:e minuten reducerade Jimmy "Finnen" Ilvonen fint framspelad av Tommy Stenqvist. Den förre hockeystjärnan i Sundsvall Hockey och Timrå IK hade därefter ett stolpskott till utjämning innan pausvilan.
Tidigt i andra hade Stenqvist bättre lycka då han satte 2-2.
Medskogs ledningsmål strax innan timmen spelad var en läckerbit, Olle Kankainen vred och vände och lyckades trots uppvaktning av tre essvikare ta sig förbi och placera in 2-3.
2-4 var ett dråpligt mål. Essviksmålvakten Michel Sjödal brydde sig inte om en djupledsboll i tron att det var offside och Tommy Stenqvist rullade in bollen i tomt mål, tittade sedan ut mot den assisterande och på huvuddomaren men varken flaggan höjdes eller någon domarsignal ljöd för offside utan bara för en målsignal.
Zhaver Missilu fastställde sedan slutresultatet till 2-5 i slutminuten och vändningen var total.

Tränarsnack:
– Vi spelade hyfsat första 25 och ledde med 2-0. Efter det gjorde de fem raka. Vet inte om vi tog slut eller vad som hände men vi var helt under isen. Vi fick lite tryck andra halvan av andra men det berodde mest på att de backade hem och försvarade sig, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
– Det var bra synkronisering och kvalitet i allt vi gjorde sista 70 minuterna, analyserar Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.

Bäst på plan:
I Essvik får ingen godkänt denna afton.
Anton Norberg var dirigent i Medskogs bakre regionerna och framåt var "enmansanffallet" Tommy Stenqvist formidabel.


Essviks AIF - Medskogsbrons BK 2-5
2019-08-06 - 19:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Daniel Johansson (7I  2-0 Christian Isaksson (16) 2-1 Jimmy Ilvonen (39), 2-2 Tommy Stenqvist (52), 2-3 Olle Kankainen (59), 2-4 Tommy Stenqvist (68), 2-5 Zhaver Missilu (90),

Domare: Christer Eriksson
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ville Bondén satte snyggt Sidsjö-Böles ledningsmål. Ville Bondén satte snyggt Sidsjö-Böles ledningsmål.

Sidsjö-Böle vann "historisk urusel match"


(2019-08-09)
Det märktes att det var två formsvaga lag som möttes på Nedansjö IP. Underhållningen blev också därefter.
– En historisk urusel match men vi vinner den på att vi inte var lika dåliga som dem, säger Sidsjö-Böles lagledare Mikael Bergdal.


Det var två formsvaga lag som möttes på Nedansjö IP och underhållningen blev därefter. Det blev en påver tillställning.
Nedansjö inledde i alla fall piggt men åkte i den 19:e minuten på en omställning. Joakim Hamrin stod för ett upplopp efter kanten och slog ett öppnande pass till Ville Bondén som mötte på ett tillslag och Sidsjö-Böle var i ledning,
0-2 kom sju minuter senare och var symptomatiskt för matchen. En Nedansjöanfallare hamnade i eget straffområde och råkade sparka bollen ur händerna på sin egen målvakt och in i eget mål. Det är sådana baklängesmål som brukar göra att man åker ur en serie...
I slutet av den första halvleken fick hemmalaget till fyra hörnor på raken och hade en tung press mot Sidsjö-Böle.
Istället kom reduceringen i mitten av den andra halvleken då Patrik "Putte" Nilsson lyckades peta in Staffan Söders inspel i boxen.
Strax därpå går samme Nilsson i gräset efter en duell men domaren väljer att fria, till NIK:arnas stora förtrytelse.
Närmare än så kom inte Nedansjö någon kvittering utan Sidsjö-Böle kunde bryta sin dåliga hösttrend och ta en trea.

Tränarsnack:
– Vi hade en bra period i början och slutet av den första halvleken men fick ingen utdelning förrän i den andra halvleken då vi låg under med 0-2. Vi blev åter blåsta på en straff den här säsongen när Patrik "Putte" Nilsson blev nermejad av både deras målvakt och en försvarare. Solklar straff i mina ögon!  Spelmässigt var vi värda minst en poäng, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– En historisk urusel match men vi vinner den på att vi inte var lika dåliga som dem. Hade vi haft bätte kyla hade vi gjort fler mål men vi var som sagt för dåliga idag för att kunna utnyttja dem. Kanske berodde det på ovanan att spela på naturgräs då vi numera både tränar och spelar våra hemmamatcher på konstgräs, säger Sidsjö-Böles lagledare Mikael Bergdal.

Bäst på plan:
Viktor Gullmark Bergman som mittback, Joel Hiltunen på mitten och Patrik "Putte" Nilsson i anfallet ska ha cred i Nedansjö.
Mittbacken Carl Sahlin säker och stabil i Sidsjö-Böle och klart bäst i laget. Övriga kan mycket mer.


Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF 1-2
2019-08-06 - 19:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Ville Bondén (19), 0-2 självmål (26), 1-2 Patrik Nilsson (67).

Domare: Henrik Olsson
Publik: 26
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Vidar Hagevi låg bakom mycket av Selångers seger. Vidar Hagevi låg bakom mycket av Selångers seger.

Selånger tog sig förbi Torpshammar efter seger: "Vår sämsta match i år"


(2019-08-09)
Vidar Hagevi gjorde ett mål och spelade fram till det andra och när sedan målvakten Markus Hofling räddade Linus Sjölanders straffspark kunde Selånger ta en tung trea och passera Torpshammar i bottenstriden.
– Vår sämsta match i år trots segern, säger Selångers tränare Anders Nyberg.


Selånger vann med uddamålet av tre och tog tre viktiga poäng i bottenstriden samtidigt som man drog ner Torpshammar i träsket.
I mitten av den första halvlekn skar Vidar Hegevi in i straffområdet och målade efter en skarv från Tobias Gidlund.
Tomas Decker kvitterade efter dryga halvtimmen fått sedan han ett instick och skjutit in bollen via målvakten Markus Eriksson Hofling.
En tråkig incident hände sedan när hemmamålvakten Simon Thyrén  kolliderade med en egen försvarare och fick åka ambulans till akuten med en befarad hjänskakning.
Och i vanlig ordning kommer en olycka sällan ensamt. Precis innan pausvilan återtog gästerna ledningen. Vidar Hagevi slog ett vänsterinlägg som Idris Abuukar Sheikh mötte direkt med bredsidan som inhopande keepern Mattias Wikholm var maktlös på.
I den andra halvleken jagade Torpshammar en utjämning och med tio minuter kvar fick man sig tilldömd en straffspark. Linus Sjölander stegade fram men Markus Eriksson Hofling gick åt rätt håll och räddade grant.
Med fem minuter kvar fick man även en frispark i farligt läge som linus Backlund sköt precis utanför. Nä, det här var inte Torpshammars afton och i och med segern passerade Selånger västralaget i tabellen.

Tränarsnack:
– Vet inte om det var stundens allvar som gjorde att det knöt sig. Vi var inte alls bra idag. Vi hade chanser men kunde i vanlig ordning inte göra mål och sätter man inte ens straffarna är det svårt att vinna matcher, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vår sämsta match i år trots segern. I andra halvlek vågade vi inte hålla i bollen utan bara slog den ifrån oss utan någon adress. Men bra att få vinna när man spelar dåligt. Det är inget som vi har någon vana av, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
Hussein Sadegi får godkänt i Torpshammar. Resten kan bättre.
Vidar Hagevi låg bakom båda Selångers mål och Markus Eriksson Hoflings straffräddning blev matchavgörande.


Torpshammars IF - Selånger FK 1-2
2019-08-06 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 0-1 Vidar Hagevi (26), 1-1 Tomas Decker (32), 1-2 Idris Abuukar Sheikh (40).
Missad straff  Torpshammar: Linus Sjölander (70)-

Domare: Henoc Ekanga
Publik: 66
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 12:

Resultat & Matchfakta

2019-08-06:
19:00 Kubikenborgs IF - Torpshammars IF 3-0
19:00 Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 4-0
19:00 Medskogsbrons BK - Nedansjö IK 4-0
19:00 Selånger FK - Alnö IF 2-2
19:00 Söråkers FF - Essviks AIF 2-1

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

Här är Coolbet.com:s odds för kvällens omgång

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Även den här gången var det Fitim Ugzmaijli som sänkte Torpshammar. Även den här gången var det Fitim Ugzmaijli som sänkte Torpshammar.

Fitim Ugzmaijli visade Torpshammar hur man hittar nätet när Kuben 3-0-vann


(2019-08-06)
Torpshammar hade de fetaste chanserna på Kubikenborgs IP innan Fitim Ugzmaijli i slutet av den första halvleken visade gästerna hur man sätter bollen i nät .
Fitim ökade sedan på i mitten av den andra halvleken innan Arti Saluka med dryga kvarten kvar satte dit spiken med sitt 3-0-mål. Passet kom från Fitim Ugzmaijli. Förstås! Fitim var den som sänkte Torpshammar även i bortamatchen.


ett längre referat kommer.

Tränarsnack:
– I första bjöd vi på slarvigt passningsspel men rättade till det i andra och hittade varandra bättre och skapade många chanser. Vi gör två mål i andra och vinner med 3-0 men bränner flera öppna lägen, bland annat slår jag en straff i ribban, säger Kubens spelande tränare Haris Devic.
– En jämn första halvlek där vi har de fetare chanserna men i vanlig ordning har vi svårt att sätta pricken över i:et. Bland annat kom Hussein(Sadegi) fri från kanten men deras målvakt var snabbt ute och täckte bort vinkeln. Vi tillät dem inte att knacka boll utan tvingade dem att slå långt. Men istället för att vi gör mål på våra chanser kunde de göra 1-0 i slutet av halvleken. De fick energi av sitt ledningsmål och i andra fick vi jaga. Tråkigt att deras 2-0-mål föregicks av en klar hands. Efter 0-2 flyttade vi fram och då bjöd vi på ytor bakåt vilket gav 0-3. Men på det hela taget gör vi en bra prestation men har inte marginalerna med oss, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Fitim Ugzmaijli var Kubens store matchvinnare med två mål och assist till det tredje. Fredrik Thelander var kommendanten i mittförsvaret uppbackad av spelande tränaren Haris Devic.
Torpshammars mittback Linus Backlund har en hög lägstanivå gör aldrig en dålig match och höll god klass även den här gången. I övrigt var det jämnt skägg.


Kubikenborgs IF - Torpshammars IF 3-0
2019-08-06 - 19:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 1-0 Fitim Ugzmailji (41), 2-0 Fitim Ugzmailji (67), 3-0 Bletuart Sallauka (73).
Straffmiss Kubikenborg: Haris Devic (70)

Domare: Rani Amir
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Ikväll var det Dennis Täck Forsbergs tur att hålla nollan i MIF-målet. Ikväll var det Dennis Täck Forsbergs tur att hålla nollan i MIF-målet.

Går det att göra mål på Matfors? Femte raka nollan efter 4-0 på Sidsjö-Böle


(2019-08-06)
Matfors satte tre bollar i nät andra halvan av den första halvleken hemma mot Sidsjö-Böle.
När man är genuint svåra att få hål på var segern säkrad.
I den andra halvleken fastställde Jimmy Holmgren slutsiffrorna till 4-0 med sitt andra mål för aftonen när han bombade upp bollen i nättaket.
Brukets Blå höll därmed sin femte raka nolla.


ett längre referat kommer under onsdagen.

Tränarsnack:
– Nollan hängde på en skör tråd vid ett tillfälle men vår målvakt Dennis Täck Forsberg gjorde en jätteräddning vid ställningen 1-0. I övrigt gör vi en bra offensiv insats och vinner till slut komfortabelt, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Förutsättningarna var inte de bästa när vi mötte topplaget Matfors då vi har en väldigt tunn trupp just nu av olika anledningar. De styrde och ställde på mitten och våra omställningar strandade på deras försvar. Vi hade en chans till kvittering men då gjorde deras målvakt en bra räddning på närskottet. Positivt idag var att vi inte klappade ihop, något som kunnat hänt sett till hur läget var inför matchen, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
I Matfors nötte anfallaren Jimmy Holmgren bra på mitten och svarade även för två av fullträffarna. Kul var också att se 17-årige Linus Vallin ta för sig rejält och respektlöst.
I Sidsjö-Böle var det jämnt överlag, ingar toppar men inte hller några som föll igenom.


Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 4-0
2019-08-06 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Filip Andersson Roos (24),, 2-0 Jimmy Holmgren (28), 3-0 Jonas Richnau Ersson (38), 4-0 Jimmy Holmgren (53).

Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Olle Kankainen sköt en straff över meN tog revansch när han något senare nickade in 3-0. Olle Kankainen sköt en straff över meN tog revansch när han något senare nickade in 3-0.

Proppen ur för Medskogs i andra halvlek mot ett trubigt Nedansjö


(2019-08-06)
Medskogs tog hem en klar victoria mot ett trubbigt Nedansjö trots en straffmiss tidigt in i andra halvlek.
Men två snabba mål strax därpå att lägga till 1-0 från den första halvleken och Michael Fredrikssons långskott till 4-0 gav tre fina poäng.


ett längre referat kommer under onsdagen.

Tränarsnack:
– Nedansjö inledde piggt och skapade ett par kvartschanser men efter 20-25 minuter började vi hitta in i vårt spel, speciellt offensiven. Men kreativiteten tog slut vid offensivt straffområde och vi blev lite otajmade och omständliga men kunde ändå gå till pausvila i ledning. Efter tio minuter in i andra gick proppen ur och vi kunde gå ifrån till en 4-0-seger. På det hela taget en kontrollerad seger där vi möjligtvis hade kunnat göra ännu fler mål. Vi hade bra kontroll på mittfältet, backlinjen var solid och vår målvakt Anton Stadling sattes aldrig på några svårare prov, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlun
– Vi gör en bra första halvlek rent spelmässigt men är för trubbiga framåt för att kunna hota på allvar. Istället har vi lite oflyt när bollen studsar på några spelare innan de gör 1-0 i slutet av den första halvleken. Sedan hänger vi inte med i början på andra halvlek, de gör både 2 och 3-0 inom tre minuter. Sedan kommer också fyran med tjugo minuter kvar. Efter det kommer vi igen något men Medskogsbron vinner helt rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder. 

Bäst på plan:
Guldstjärna i Medskogsbron till Michael Fredriksson på innermittfält som fick kröna sin insats med ett distansskott till 4-0. Kollegorna på mitten, Olle Kankainen och Jacob Melin ska också harangeras. Tommy Stenqvist var tillbaka efter långtidsskada, var riktigt spelsugen och sårade NIK-försvaret stora perioder i matchen. 
Nedansjös keeper Fredrik Nordin svarade för många fina räddningar och ska inte lastas för nederlaget. Joakim Wickberg var snabb och kvick i mittförsvare och på högerbacken stod Dennis Nilsson åter för en stabil insats.
Domaren Krister Sandin fick hoppa in med kort varsel och gjorde en excellent match.


Medskogsbrons BK - Nedansjö IK 4-0
2019-08-06 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 William Latifi (36), 2-0 Zhaver Missilu (50), 3-0 Olle Kankainen (52), 4-0 Michael Fredriksson (71).
Utvisning Medskogsbron: William Latifi (88)

Domare: Krister Sandin
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tobias ''Gidas'' Gidlund kvitterade i sin comeback match för Selånger efter många års frånvaro. Tobias ''Gidas'' Gidlund kvitterade i sin comeback match för Selånger efter många års frånvaro.

Serieledarna ledde med 2-0 efter en kvart mot näst-jumbon – tappade poäng


(2019-08-06)
Serieledarna Alnö ryckte åt sig en 2-0-ledning efter en kvartsspel och hade sedan bud på en tredje fullträff.
Men nästjumbon Selånger hämtade upp försprånget sista halvtimmen och kvitteringsmålet satte comebackande Tobias Gidlund när bara tre minuter återstod.


ett längre referat kommer under onsdagen.

Tränarsnack:
– Efter 2-0 backade Alnö hem och vi tog tag i taktpinnen och kunde rättvist gå ikapp efter ett skott utifrån och en bollerövring långt ner i deras straffområde, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Samuel Fisk nickade in 1-0 och Måns Lind satte 2-0 efter ett instick i boxen och vi hade sedan friläge till ett tredje mål. Hade vi fått det hade vi stängt matchen. Vid 2-1 hade Alex Tomley ett stolpskott. Istället kunde de kvittera till 2-2 i slutet efter ett försvarsslarv. Selånger har ett betydligt bättre lag än i våras och samtidigt kom inte vi upp i normal standard. Vi måste kunna kräva lite mer av vår prestation, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
En stark laginsats av Selånger med ett extra plus för backlinjen där Jakob Eriksson och Anton Nyberg stack ut lite extra. 35-årige veteranen Tobias Gidlund visade sig fortfarande hålla hög klass trots ett par sabbatsår.
Rutinerade mittbacken Peter Flobecker var den ende som kom upp i normal standard i Alnö.
Stabil insats även av domaren Henrik Olsson.


Selånger FK - Alnö IF 2-2
2019-08-06 - 19:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Samuel Fisk (12), 0-2 Måns Lind (14), 1-2 Sitthi Uppakarndi (63), 2-2 Tobias Gidlund (87).

Domare: Henrik Olsson
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Faton Buzukus frispark gav Söråker trenne poäng. Faton Buzukus frispark gav Söråker trenne poäng.

Faton Buzukus frispark i slutminuterna sänkte Essvik


(2019-08-06)
Vid ställningen 1-1 och bara dryga minuten kvar.
Då placerade Faton Buzuku en frispark förbi muren och in bakom Essviks målvakt och skrällen var ett faktum.
– Vi ägde matchen från minut 1 och borde gjort fler mål på de chanser vi skapade, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Längre referat kommer under onsdagen.

Tränarsnack:
– Vi ägde matchen från minut 1 och borde gjort fler mål på de chanser vi skapade. Skärpan måste bli bättre om vi ska kunna stänga matcherna tidigare, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bäst på plan:
I Söråker svarade målvakten Khaldoon Shaia ånyo för en stark insats.


Söråkers FF - Essviks AIF 2-1
2019-08-06 - 19:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 Daniel Johansson (58), 1-1 Saw En Gay (60), 2-1 Faton Buzuku (89).

Domare: Santiago Bedoya
Publik: 80
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 11:

Resultat & Matchfakta 

2019-08-02:
19:00 Alnö IF - Kubikenborgs IF 2-2
19:00 Essviks AIF - Selånger FK 6-0
19:00 Nedansjö IK - Matfors IF 0-3
19:30 Torpshammars IF - Söråkers FF 0-0
20:00 Sidsjö-Böle - Medskogsbrons BK 3-3

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jesper Anderssons reducering ledde sedan till Kubens kvittering. Jesper Anderssons reducering ledde sedan till Kubens kvittering.

Kuben spräckte Alnös fina svit med nio raka segrar


(2019-08-02)
Alnös fina svit på nio raka segrar bröts i hemmamatchen mot Kubikenborg under fredagskvällen.
Detta trots en 2-0-ledning.
– 2-2 var ett rättvist resultat då lagen hade var sin halvlek, säger Alnös tränare Tomas Berglund


Alnö hade nio raka segrar när Kuben gästade Släda IP under fredagskvällen.
Och ö-laget var på väg mot den tionde efteer att skytteligaledaren Robin Nymo satt 1-0 efter dryga halvtimmen och Måns Lind ökat på i inledningen av den andra halvleken.
Jesper Andersson replikerade inom fem minuter vilket gav matchen nerv och i mittem av halvleken kvitterade Fredrik Thelander till 2-2.
Ett resultat som sedan stod sig matchtiden ut.

Tränarsnack:
– 2-2 var ett rättvist resultat då lagen hade var sin halvlek. Men vi känner oss lite missnöjda eftersom vi ledde med 2-0, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Uppgift saknas ännu


Alnö IF - Kubikenborgs IF 2-2
2019-08-02 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Robin Nymo (34), 2-0 Måns Lind (47), 2-1 Jesper Andersson (51), 2-2 Fredrik Thelander (68).

Domare: Henoc Ekanga
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Daniel Johansson har gjort många hattrick i sin karriär. Mot Selånger kom ytterligare ett. Daniel Johansson har gjort många hattrick i sin karriär. Mot Selånger kom ytterligare ett.

Danne Johansson prickade in hälften av Essviks mål i 6-0-segern mot Selånger


(2019-08-02)
Selångers unga lag försökte trilla boll så gott det gick på Essviksvallen.
Men mot ett fysiskt hemmalag med en Danne Johansson i målform, hattrick, blev det förlust med tennissiffror, 0-6.
– En stabil seger där jag tycker att vi kontrollerar matchen från start, säger Essviks spelande ass. tränare Mårten Gräntz.


texten kan komma att uppdateras

Tränarsnack:
– En stabil seger där jag tycker att vi kontrollerar matchen från start. De gånger Selånger fick rulla bollen stod vi rätt i våra positioner och jag tycker inte att de skapade så mycket. De gånger de kommer fram slarvar vi i vårt passningsspel och de kan bryta. Dock rättar vi till det på ett bra sätt. 2–0 i halvtid är i underkant då vi har ett skott i stolpen och några fina lägen till som skulle ha kunnat resulterat i mål. Selånger har även ett friläge som Christofer Högbom räddar på ett föredömligt sätt. I andra trummar vi på och maler ner motståndarna. I slutändan var det en gedigen laginsats där alla drar sitt strå till stacken, något vi kan bygga vidare på inför de kommande matcherna, säger Essviks spelande ass. tränare Mårten Gräntz.
– Vi förlorade mot ett bättre lag och Essvik vinner rättvist, men jag tycker ändå att vi spelar för att utveckla våra unga talanger att bli bättre fotbollspelare medan Essvik skickar långa bollar på deras stora forward Robert Johansson som är 40 plus. Inte vet jag vad det är för utveckling i fyran men de får väl vinna matcher och tycka att de är bra, men det är inte i år vi ska kriga i toppen. Jag tror ändå att får vi bygga vidare på det vi har kommer vår tid att vara med där också, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

Bäst på plan:
Uppgift saknas ännu


Essviks AIF - Selånger FK 6-0
2019-08-02 - 19:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Mårten Gräntz (22), 2-0 Daniel Johansson (33), 3-0 Robert Johansson (54), 4-0 Marcus Sawert (58), 5-0 Daniel  Johansson (70), 6-0 Daniel Johansson (75).

Domare: Santiago Bedoya
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Andersson-Roos avslutade Matfors målskytte i derbyt mot Nedansjö. Filip Andersson-Roos avslutade Matfors målskytte i derbyt mot Nedansjö.

Tre mål framåt och fjärde nollan bakåt på raken för Matfors: "Spelar seriens finaste fotboll"


(2019-08-02)
Matfors fick en smakstart i derbyt på Nedansjö IP.
Redan i den första minuten satte Jimmy Holmgren 0-1 och till slut hade Brukets Blå prickat in tvenne mål ytterligare och samtidigt hållit sin fjärde raka nolla bakåt.
– Matfors är i mina ögon ett fantastiskt bra lag och spelar nog seriens finaste fotboll, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Matfors tog ledningen i derbyt på Nedansjö IP redan i den första minuten genom Jimmy Holmgren.
Andreas Eriksson ökade på i minut 36 och i den andra halvlekens 72:a minut stängde Filip Andersson Roos kiosken när han prickade in Brukets Blås tredje fullträff.
Inget att säga om Matfors seger men en eloge till Nedansjö som aldrig gav upp utan vaskade fram ett par halvchanser framför Joel Molin i MIF-målet. Oavsett vem som vaktar buren hos Brukets Blå ringer det aldrig. Ikväll höll laget sin fjärde nolla på raken och tillika fjärde raka segern.

Tränarsnack:
– Vi får en tung start då vi släpper  in 0-1 redan i första minuten men jag tycker vi spelar upp oss bra efter det, även om Matfors har mycket boll och kan öka på innan pausvilan. I andra lyfter vi oss ännu mer och vaskar fram nån halvchans, men Matfors är i mina ögon ett fantastiskt bra lag och spelar nog seriens finaste fotboll, och de gör även 0-3 med tjugo minuter kvar. Vi i ledarstaben är ändå väldigt nöjda med lagets prestation idag, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Nedansjös bästa spelare var Joel Hiltunen på innermitt, forwarden Emil Palmqvist och höger backen Dennis Nilsson.


Nedansjö IK - Matfors IF 0-3
2019-08-02 - 19:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Jimmy Holmgren (1), 0-2 Andreas Eriksson (36), 0-3 Filip Andersson Roos (72).

Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Torpshammar spelade ut Söråker
– men oförmågan att göra mål kostade segern


(2019-08-02)
Torpshammar var överlägsna Söråker rent spelmässigt - men kunde för allt i världen inte få in bollen bakom gästernas storspelande keeper Khaldoon Raid Hazim Shaia.
– Oförmågan att göra mål är en stor bidragande orsak att vi endast har åtta poäng, säger Torpshammars team manager Robert Blom.


När lagen möttes i den fortsatta avbrutna matchen från våren för en vecka sedan vann Torpshammar med 2-1.
Ikväll möttes lagen ånyo på Torpshammars IP och hemmadominansen var total och chanser skapades in masse. Skulle alla målchanser nämnas skulle detta bli årets längsta referat. Många mål således? Nix!  Däremot en kombination av en orgie av missade frilägen, stolpskott och storspel utav Söråkers keeper Khaldoon Raid Hazim Shaia. Hemmalaget studsade tillbaka spelmässigt efter förra omgångens möte med serieledarna Alnö.
Söråker hade en enda målchans och det hade varit typiskt för Torpshammar den här säsongen om gästerna satt sitt friläge.

Tränarsnack:
– Som lag gör vi en av våra bättre matcher för året men oförmågan att göra mål är en stor bidragande orsak att vi endast har åtta poäng. Det är ju inte första gången direkt vi har rapporterat till lokalfotbollen att just våra matcher har sett ut så här men just denna match var nog värst ur just den synvinkeln, säger Torpshammars team manager Robert Blom.

Bäst på plan:
I Torpshammar spelade Ali Rahimi på toppen av sin förmåga.
Stort beröm till Söråkers Faton Buzuku och jätteberöm till målvakten Khaldoon Raid Hazim Shaia .
Domare Christer Eriksson ska också ha cred för sin insats.


Torpshammars IF - Söråkers FF 0-0
2019-08-02 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 

Domare: Christer Eriksson
Publik: 104
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anton Norberg kvitterade sent men rättvist för Medskogsbron. Anton Norberg kvitterade sent men rättvist för Medskogsbron.

Kryss mellan Sidsjö-Böle och Medskogsbron: "Rånade på öppen gata"


(2019-08-02)
Medskogsbron lirade kanske sin bästa fotboll i år men låg ändå under med 2-3 när bara fyra minuter återstod.
Då kvitterade Anton Norberg.
– Denna kväll blev vi rånade på öppen gata. Sidsjö-Böle satte alla sina chanser och vi brände säkert tio klara lägen, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.


Medskogsbron lirade sin kanske bästa fotboll den här säsongen men låg ändå under mot Sidsjö-Böle med 0-2 efter mål av Joakim Hamrin och Casper Engstrand. I den 53:e minuten nickade Dennis Moberg, lånet från samarbetsklubben Lucksta, in reduceringsmålet och efter dryga timmen spelad kvitterade Ramin Sajadi.
Med sex minuter kvar återtog hemmalaget ledningen då Joakim Hamrin hittade rätt för andra gången denna afton. Men Anton Norberg hann kvittera innan slutsignalen för Medskogsbron vilket kändes mer än rättvist.

Tränarsnack:
– Denna kväll blev vi rånade på öppen gata. Sidsjö-Böle satte alla sina chanser och vi brände säkert tio klara lägen. Tyvärr är alla deras mål resultat av bristande koncentration från vår sida. Otroligt frustrerande eftersom vi spelade vår bästa fotboll i 60 minuter och det var en fröjd att se, men det hjälper ju inte nu, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
"Jocke" fortsätter:
– Domarteamet var under all kritik och jag börjar bli riktigt less på alla jävla sopdomare i distriktet, dundrar Hedlund.
(väntar på återkoppling från Sidsjö-Böle)

Bäst på plan:
Anton Norberg, Emil Norrman och Ramin Sajadi ska ha överbetyg för sina insatser i Medskogsbron.
(väntar på info från Sidsjö-Böle)


Sidsjö-Böle - Medskogsbrons BK 3-3
2019-08-02 - 19:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Joakim Hamrin (23), 2-0 Casper Engstrand (49), 2-1 Dennis Moberg (53, nickmål), 2-2 Ramin Sajadi (62), 3-2 Joakim Hamrin (84), 3-3 Anton Norberg (86).

Domare: Roger Lundbäck
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan