ÄLDRE NYHETER (jan. - maj)
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Omgång 4:
Resultat & Matchfakta

2019-05-28:
19:00 Söråkers FF - Kubikenborgs IF 1-3
19:00 Medskogsbrons BK - Torpshammars IF 2-2
19:00 Nedansjö IK - Essviks AIF 1-3
19:00 Matfors IF - Selånger FK 5-1
19:45 Sidsjö-Böle IF - Alnö IF 0-1

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Veteranen Samuel Fisk prickade in Alnös segermål. Veteranen Samuel Fisk prickade in Alnös segermål.

Torsk för Sidsjö-Böle – 

Fisk avgjorde för Alnö


(2019-05-28)
Mötet mellan Sidsjö-Böle och Alnö bjöd på många klara målchanser.
Men det enda målet gjorde Alnös Samuel Fisk med ett "slumpskott".
– Den tog via en försvarare och ställde Petter Sjölund i målet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Sidsjö-Böle, ni vet laget med en hemmaplan man aldrig lirar på, fick idag NP3 Arena tilldelad som matcharena. Kanske var det detta som gjorde att de grönsvarta tog tag i matchen och tryckte tillbaka Alnö där rutinerade keepern Joakim Grannas svarade för den ena paraden efter den andra. Mållöst i paus således.
I den andra jämnade spelet ut sig och blev mer ett ställningskrig när Samuuel Fisk kvarten in i andra fick på ett skott som via en försvarare ställer letade sig in i mål och ställer Petter Sjölund i hemmamålet.
Efter målet öppnade matchen upp sig och båda lagen vaskade fram bra med chanser men Sidsjö-Böle fick inte bollen förbi Grannas hur mycket man än försökte. Även Bölekeepern Sjölund briljerade med räddningar, bland annat använde han huvudet på ett närskott. Måns Lind har en boll i ribban men trots alla chanser blev det inte några fler mål i matchen så Samuel Fisks målskott visade sig ge Sidsjö-Böle torsk.

Tränarsnack:
– Vi för spelet i första och har bra kontroll på deras försök till omställningar. Vi skapar chanser men deras keeper gör en stormatch. I inledningen av andra jämnar spelet ut sig och de gör mål på ett halvdant skott. Efter det tar vi över igen och skapar chanser men deras keeper fortsätter att vara i vägen. Det var vår målvakt Petter Sjölund också när Alnö hade lägen att stänga matchen med ett andra mål. På det hela taget surt att inte få med oss någon poäng då vi gör en riktigt bra match. Det är inte så mycket vi kunnat gjort annorlunda mer än mål då förstås, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Det var en mycket tuff match ikväll. Sidsjö/Böle var bra och tunga att möta. De hade klart mest boll i första halvlek och hade några chanser, men Grannas i målet spelade bra och säkert. Vi jämnade ut bollinnehavet i den andra halvleken och skapade förutom målet tre jättechanser. Måns hade ett skott i ribban, ett snyggt snett inåt bakåt till Adam Johansson som målvakten gjorde en fenomenal räddning med huvudet och ett snett inåt bakåt till Tess Elias där målvakten också gjorde en fantastisk räddning på. S/B hade också flera bra chanser att göra mål. Matchen hade lika gärna kunnat ha slutat 3-0 till oss, eller 1-3 till motståndarna. Oavgjort hade nog varit mest rättvist, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Jämnt skägg i ett starkt Sidsjö-Böle.
Målvakten Joakim Grannas redan nämnd i Alnö och visade att "gammal är äldst". Plus till hela laget för hårt jobb.

Sidsjö-Böle IF - Alnö IF 0-1
2019-05-28 - 19:40 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Samuel Fisk (61).

Domare: Johan Skyttberg (bra i vanlig ordning)
Publik: 80
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Jesper Svensson bredsidan in 1-0 för Kuben i seriefinalen mot Söråker uppe på Lötas konstgräs. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jesper Svensson bredsidan in 1-0 för Kuben i seriefinalen mot Söråker uppe på Lötas konstgräs. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Khalil Masri reducerade till 1-2. Khalil Masri reducerade till 1-2.

Kuben enda laget med full pott efter segern mot Söråker i seriefinalen


(2019-05-28)
Två lag med full pott möttes uppe på Löta i Söråker.
Men efter matchen var det bara gästande Kuben som ståtade med idel segrar i tabellraden. 
– Vi var inte där i första halvlek men i andra var det bara vi på planen, säger Kubentränaren Haris Deivc efter 3-2-segern.


Toppmatch på Löta. Och det blev en bra division 4-match mellan Söråker och Kuben. Båda lagen kom till mötet med full pott,
Hemmalaget var piggast i stort sett hela den första halvleken men någon boll bakom Joakim Wallin fick man inte till. Ett ribbskott var närmast trots ett bra grepp.
Kuben fick en smakstart i andra då Jesper Svensson fick fritt fram efter ett hopslag och bredsidade distinkt in "Tigerrändernas" ledningsmål (se bilden ovan).
Målet gjorde att matchen öppnade upp sig och båda lagen hade sina chanser där gästerna kändes något vassare i avsluten. Och det skulle också bli Kuben som även gjorde matchens andra mål då "Arti" Saluka utnyttjade ett bra läge.

Söråker ner på trebackslinje i sin jakt på en reducering och tio minuter senare hann Khalil Masri före en utrusande Wallin och stötte bollen förbi målvakten och den studsade in i det tomma målet.
Hemmalaget fortsatte jaga på men tröttheten gjorde att man tappade en del boll på mitten och åkte på omställningar där gästerna hade flera feta lägen att stänga matchen. Hemmalaget skulle emellertid göra en sista kraftansträngen och vaskade fram två sylvassa chanser men först sköt Emil Sjögren mitt på Wallin och den andra skottade han utanför den vänstra stolpen.
I matchens döende sekunder kunde istället Jesper Amdersson driva bollen 30 meter innan han placerade den förbi sin förre lagkompis Khaldoon Shaia  mellan Söråkers stolpar.

Tränarsnack:
– Idag hade vi inte det rätta flytet med oss. I första halvlek hade vi större delen av spelet, bland annat ett ribbskott och ett par andra bra möjligheter att ta ledningen. I andra gjorde Kuben två mål på slumpchanser men vi visade moral genom att inte ge upp och vi fick till ett reduceringsmål och hade även flera lägen till en kvittering då vi låg på hårt. Men på övertid gjorde de ett tredje mål. Sett till hela matchen borde vi haft minst en pinne, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi var inte där i första halvlek, då var de bättre. Vi tog ett snack i paus och i andra var det bara vi på planen, säger Kubentränaren Haris Deivc.

Lokalfotbollen snackar med Kubens succétränare Haris Devic efter segern i seriefinalen

Söråkers FF - Kubikenborgs IF 1-3
2019-05-28 - 19:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 Jesper Svensson (48), 0-2 Bletuart Sallauka (65), 1-2 Khalil Masri (75), 1-3 Jesper Andersson  (90+2).
Domare:  Per Backlin (något ojämn nivå men får godkänt)
Publik: 63
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Vänsterbacken Tobias Strandlund gjorde inga mål men var bäst på plan. Vänsterbacken Tobias Strandlund gjorde inga mål men var bäst på plan.

Essvik vände till sseger på Nedansjö IP: "Tog över helt och hållet"


(2019-05-28)
Nedansjö tog ledningen hemma på IP mot Essvik men Njurundalagt vände på steken till en 3-1-seger.
– Vi började lite trevande första 20 men sedan tog vi över helt och hållet, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Nedansjö kickade igång bra hemma på IP och tog rättvist ledningen efter 20 minuters spel då Jonathan Söder frispelar Patrik "Putte" Nilsson med en vaken frispark när Essviksspelarna står på hälarna.
Ledningen höll till halvtimman. Då halkade just Jonathan Söder och  Marcus Sawert kunde kvittera med en äkta strumprullare.
I den andra halvleken kom gästerna ut bättre förberedda och spelade med en helt annan tyngd och den assisterande tränaren Mårten Gräntzz kunde ge bortalaget ledningen tio minuter in i halvleken.
Nedansjö fortsätte att kämpa på men ett ödestigert felpass ledde till en straffspark för Essvik efter en kapning på Daniel Johansson. Då klev altmeister Robert Johansson fram och lade locket på.

Tränarsnack:
– Det blev en ny förlust men vi gör åter en jättebra första halvlek där Essvik mest får försvara sig. I andra ökade Essvik trycket med sina långbollar och kan inte hindra dem från att gå till en 3-1-seger.  Vi gör en oerhört mycket bättre match idag än mot Alnö senast och det tar vi med oss, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Vi började lite trevande första 20 men sedan tog vi över helt och hållet fram till 2-1 innan vi gick ner oss lite men hade fortfarande kontroll. Danne Johansson fick utgå sedan han blivit kapad i samband med straffen till 3-1 och tvingades utgå, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
I ett slitande Nedansjö ska trion högerbacken Joar Sjöström, innermittfältaren Emil Palmqvist och målgöraren Patrik "Putte" Nilsson ha ett extra omnämnande.
Essviks vänsterback Tobias Strandlund var rejäl i sitt spel oavsett om det gällde glidtackla, snedrackla, passa eller kasta in bollar.

Nedansjö IK - Essviks AIF 1-3
2019-05-28 - 19:00 - NedansjöIP
Mål: 1-0 Patrik Nilsson (21), 1-1 Marcus Sawert (29), 1-2 Mårten Gräntz (55), 1-3 Robert Johansson (75, straff).
Domare: Santiago Bedoya (bra insats)
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Drömmål och första Medskogspoängen: "En bomb i krysset från 35 meter"


(2019-05-28)
Medskogsbron och Torpshammar bjöd på en medioker match. Men som hade fyra mål fördelat på lika två.
Och ett var extra spektakulärt.
– Sayed Mohammed satte en bomb i krysset, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund lyriskt.


Årspremiär på Biforsplan och viktiga poäng som stod på spel när de på förhand tippade bottenlagen Medskogsbron och Torpshammar drabbade samman. Och det syndes att det var lag tillhörande bottenregionen. Det här blev ingen bra fotbollsmatch men den som gillar mål fick i alla fall se fyra stycken.
Gästerna tog ledningen efter en kvart. Albin Karlsson tog emot ett snabbt inkast med ryggen mot målet, lyfte in en bakåtspark in i boxen där Hussein Sadegi  kom farande och nickade in bollen.
Tio minuter senare kom matchens cloui. Sayed Mohammed drev bollen på mittplan innan han från 35 meters håll stenhårt skickade in bollen rakt upp i krysset. Kanske årets mål när Medelpadsallsvenskan summeras senare i höst.
Med timmen spelad samarbetade duon från Östavall framgångsrikt. Efter en upprullning på högerkanten slog Christoffer Strandin ett perfekt inlägg till Albin Karlsson som bara hade att sätta pannan till.
Med lite drygt tio minuter kvar landade en förlupen boll på kanten hos Sayed Mohammed Husseini som centrade in till Denniz Ekman som mötte direkt, fick ingen bra träff men bollen hittar in bakom gästernas keeper Simon Thyrén via stolproten.
Målandet över för dagen och varsin poäng utdelade till de bägge lagen. För hemmalaget var det för övrigt årets första.

Tränarsnack:
– Vi började bra men efter en kvart tog Torpshammar över en period. Då bytte vi spelsystem till 3-5-2 och kom mer rätt i spelet. Utöver målen hade vi flera chanser. Emil Norrman träffade deras målvakt från två meter, Olle Kankainen hade ett skott precis utanför krysset men på det stora hela var kryss mest rättvist, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– Vi har spelat bra i våra tidigare matcher men idag var det mest skräp. Riktigt dålig nivå på spelet och vi slarvade kopiöst och förvaltade inte vårt omställningsspel. Känns som om vi slarvar bort segern idag, går inte att slå bort så många pass som vi gör, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom besviket.

Bäst på plan:
I Medskogs var Sayed Mohammed nyttig i båda färdriktningarna på sin kant och svarade som sagt för ett fantastiskt mål. Målvakten Anton Stadling och mittbacken Emil Norrman såg till att Torpshammars kontringar strandade. Norrman svarade för en äkta "Hysénbrytning" när en bortaspelare var på väg att bli helt fri.
I Torpshammar fördelade Patrik Högdahl  bollar på mitten och en av få som nådde normal standard,

Medskogsbrons BK - Torpshammars IF 2-2
2019-05-28 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 0-1 Hussein Sadegi (15), 1-1 Sayed Mohammed (25), 1-2 Albin Karlsson (60), 2-2 Denniz Ekman (79).
Domare: Rani Majed Amir (godkänd)
Publik: 38
Matchfakta


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Mohammed Rezai var först med att hitta nätet för Selånger i år. Mohammed Rezai var först med att hitta nätet för Selånger i år.

Selånger spräckte nollan efter 330 minuter – men föll ändå klart mot Matfors


(2019-05-28)
Efter 330 minuter spräckte äntligen Selånger sin målnolla framåt.

Målskytt Mohammed Rezai.
Det hjälpte dock föga då Matfors redan prickat in fem bollar.


Det tog bara åtta minuter för Matfors att få hål på ett lågt spelande Selånger sedan matchens lirare Andreas Eriksson frispelat Mario Berlin. Strax innan halvtimmen spelad löpte Filip Andersson Roos på djupet och fri med Selångers målvakt placerade han in 2-0.
3-0 kommer nästa direkt på och då hittar passningsläggare Andreas Eriksson Jimmy Holmgren som avslutade med ett skott upp i det vänstra krysset.
Trots 3-0 var det inte bara muntra miner i det blåvita laget. "Brukets Blås" lagkapten Jonas Richnau-Ersson fick näsan i blod i en nickduell och tvingades utgå.
I andra backade gästerna om möjligt ännu längre ner mot sitt mål. Men det hjälpte inte. 4-0 kom i minut 47 av inhoppande Philip Forsberg och samme Forsberg spelade sedan fram Jimmy Holmgren till femman.
Med timman spelad fick Selånger lön för sitt slit då man äntligen fick spräcka nollan efter tre matcher och 60 minuter. Målskytt Mohammed Rezai.

Tränarsnack:
– Vi spelade inte alltför ofta i djupled då Selånger låg lågt men dom.gånger vi fick chansen så var vi hänsynslösa. Vi visar att hur lågt motståndarna än ligger mot oss så hittar vi lösningar att  ta oss till heta chanser vilket är kul att se, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Vi gör mycket bra match undantaget några små misstag. Vi kommer till match med bra inställning gott mod fast vi har åkt på tre raka förluster. Jag måste bara berömma hela laget att fast vi får tre skitmål mot oss i första halvlek, så faller vi inte ihop. Vi krigar oss vidare hela andra halvlek och lyckas också spräcka nollan för året, mycket strong insats, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
Matfors centrala mittfältare Andreas "Ante" Eriksson vann och fördelade bollar. "Ante" vann 434 närkamper av 433.
I Selånger plussar vi för Mustafa Batori, Linus Stafrin och 16-årige Oskar Jonsson för deras jobb under hela matchen. En eloge också till premiärmålskytten Mohamed Rezai.

Matfors IF - Selånger FK 5-1 
2019-05-28 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Mario Berlin (8), 2-0 Filip Andersson Roos (28) 3-0 Jimmy Holmgren (30), 4-0 Philip Forsberg (47),  5-0 Jimmy Holmgren (52),
 5-1 Mohammed Rezai (61).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (fin insats)
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Avgör Khalil Masri seriefinalen? Avgör Khalil Masri seriefinalen?

Full omgång i Medelpads-allsvenskan i afton – bland annat seriefinal mellan Söråker och Kuben


(2019-05-28)
Ikväll är det en späckad lokal fotbollstisdag.
Bland annat full omgång i Medelpads-allsvenskan där kronan i juvelen är seriefinalen på Löta mellan Söråker och Kuben.
– Vi är rejält taggade! Hoppas att det blir en bra match och storpublik, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


I afton är det full omgång i Medelpadsallsvenskan. Fem intressanta matcher där det största intresset tilldrar sig seriefinalen mellan Söråker och Kuben där båda lagen inlett med idel vinster. En öppen historia där hemmalaget kan visa upp ett nyförvärv i form av vänsterbacken Kevin Sundström, senast från Hassel men fostrad i IFK Timrå.
Alnö har även de inlett seriespelet utan förlust så nykomlingar de är och för dem väntar Sidsjö-Böle, ett lag som aspirerar på en topplats i år. Vidöppet även där.
Matfors, tippade som seriesegrare av experterna, vann senast mot Essvik och kanske börjar man få fyr under pannorna? Nu väntar jumbon Selånger och allt annat än en klar hemmaseger vore en rejäl överraskning.
Essvik föll senast mot Matfors och ikväll väntar nästjumbon på bortagräs. Given tvåa på stryktipset men Nedansjö brukar vara svårtuggade hemma. Men har Njurundalaget verkligen råd med ännu en poängförlust?
Medskogs och Torpshammar tillhör den skara som får kriga om att hänga kvar. Nu möts lagen på Viforsplan och det är viktiga poäng som det spelas om där det gäller att samla i ladorna inför hösten.

Matfors IF - Selånger FK (Lokalfotbollens tips: 4-1)
2019-05-28 - 19:00 - Thulevallen
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Torpshammars IF (Lokalfotbollens tips: 1-1)
2019-05-28 - 19:00 - Viforsplan
Domare: Rani Majed Amir
Matchfakta

Nedansjö IK - Essviks AIF (Lokalfotbollens tips: 1-2)
2019-05-28 - 19:00 - NedansjöIP
Domare: Santiago Bedoya
Matchfakta

Söråkers FF - Kubikenborgs IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
2019-05-28 - 19:00 - Söråkers IP
Domare:  Per Backlin
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Alnö IF (Lokalfotbollens tips: 1-1)
2019-05-28 - 19:40 - NP3 Arena

Domare: Johan Skyttberg
Publik: 
Matchfakta

Kolla in Coolbet.com:s odds i kvällens matcher (inkl div 3 och 5)!

Lokalfotbollens fyrling:
Matfors IF - Selånger FK 1 = 1,10 ggr
Medskogsbrons BK - Torpshammars IF X = 4,55 ggr
Söråkers FF - Kubikenborgs IF X = 4,20 ggr
Sidsjö-Böle IF - Alnö IF X = 4,55 ggr
Totalt odds: 95,65 ggr/pengarna

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Alnös Adam Johansson följde upp förra omgångens två mål med ett hattrick idag. Alnös Adam Johansson följde upp förra omgångens två mål med ett hattrick idag.

Adam Johanssons hattrick tog död på Nedansjös poängfunderingar


(2019-05-25)
Nedansjö hängde med en dryg halvlek.
Sedan tog Alnö över och gick från 1-0 till tennissiffrorna 6-0.
Värste skarprättare var Adam Johansson med sina trenne mål.
– Efter pausvilan tog vi över matchen mer och mer och prickade in några snygga mål, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Den första halvleken bjöd på sevärd fotboll och Nedansjö höll jämna steg mot Alnö fram till dess att Adam Johansson satte 1-0 i den 35:e minuten efter ett fint inspel.
Tidigt i andra ökade Erik Edström Petré och därefter kom ketchupen.
Alnö vann med tennissiffrorna 6-0 sedan Adam Johansson prickat in två mål ytterligare och lagt beslag på epitetet "Mr Hattrick".
Övriga målskyttar hos vinnarlaget var Erik Edström Petré och Tesfalidet Elias


Tränarsnack:
– Den första halvleken var ganska jämn mellan två lag som verkligen försökte spela fin fotboll. Efter pausvilan tog vi över matchen mer och mer och prickade in några snygga mål efter fint kombinationsspel, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi gör en bra första halvlek som vi faktiskt borde haft ledningen efter, men oturen grinar oss just nu i ansiktet. Först och främst borde vi fått en straff när Martin Färnström i fritt läge blir överkörd bakifrån, sedan skadar sig våran mittback Jonatan Söder i armen och inte nog med det  bjuder vi återigen på ett friläge där Alnö gör 1-0. I den andra gör Alnö 2-0 på en hörna, vi försöker flytta fram våra positioner, men då kommer trean i baken efter ännu en hörna. Då börjar luften gå ur oss och sedan kommer 4-0 efter en solklar offside. 5-0 är ett självmål, och till sist så blir det också 6-0. Även om siffrorna talar sitt tydliga språk tycker jag att de är lite missvisande, och några mål förstora. Men vi får försöka jobba ännu hårdare framöver, och hoppas det ger resultat, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Alnös Adam Johansson var bäst på plan och förutom att göra hattrick var han rörlig och ständigt spelbar. En oroshärd för Nedansjös försvar.
Nedansjö hade sina främsta i Emil Palmqvist innemitt och Gustav Sahlin ute på kanten.

Alnö IF - Nedansjö IK 6-0
2019-05-25 - 14:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Adam Johansson (35), 2-0 Erik Edström Petré (53), 3-0 Erik Edström Petré (69), 4-0 Adam Johansson (72), 5-0 Tesfalidet Elias (80), 6-0 Adam Johansson (86).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (stabil insats)
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Söråker använde huvudet – tre nickmål, varav två av Nicklas (!), i 5-0-segern över Selånger


(2019-05-24)
Söråker tog hem en klar 5-0-seger mot Selånger i en match där mångt och mycket huvuspelet kom att bli utslagsgivande.
Laget från Lötas höjder nickade nämligen in tre av målen.
– Vi är starka på fasta och i andra tycker jag även att vi spelar bra och får i sär deras försvar, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Selånger gjorde det svårt för Söråker under den första halvleken då man backade hem och tätade till. Söråker var tvungna att använda huvudet och vad passade bättre än att Nicklas (!) Mattsson var den som knoppade in ledningsmålet när han nådde högst på en frisparkslyftning in i straffområdet. Tidigt in i andra nickade samma Nicklas in Khalil Masris fin inlägg från högerkanten.
0-3 kom några minuter senare då Khalil Masri sköt in bollen via en Selångerförsvarare. Med timmen spelad brände Selånger ett friläge och på motanfallet gör Söråker 0-4 efter en snabb imställning som avslutas med att Jesper Andersson serverat honom tomt mål med ett öppnande pass.
Att det inte var Selångers kväll visade sig med kvarten kvar då Khaldoon Hazim räddade Lars Rolfhamres straffspark.
Med åtta minuter kvar avslutade Kuchi West målgörandet, naturligtvis med skallen, på Albin Norlander högerinlägg. Söråkers tredje mål på nick för aftonen.


Tränarsnack:
– 0-5 var missvisande. Vi har lägen att hitta in i matchen men bränner man straffar, missar öppna mål och bjuder på baklängesmål är det svårt att vinna matcher även om själva spelet fungerar bra. Av de lag vi mött så här långt är Kuben det bästa lag vi mött. Söråker är alldeles för långsamma där bak, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Vi mötte ett lag som backade hem vilket gav oss ett överlägset stort bollinnehav i första halvlek men fick bara till ett enda mål. I den andra ökade vi på trycket ännu mer, fick isär deras försvar på ett bättre sätt och kunde gå ifrån till en 5-0-seger. 

Bäst på plan:
Vidar Hagevi spelar normalt i försvaret eller på mitten men idag fick han lira forward och 17-åringen slet på bra i anfallet och var Selångers bästa för kvällen.
I ett jämnt Söråker ska debuterande målvakten Khaldoon Hazim och målgörarna ha en extra stjärna i kanten.

Selånger FK - Söråkers FF 0-5
2019-05-24 - 20:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Nicklas Mattsson (33), 0-2 Nicklas Mattsson /47), 0-3 självmål (53), 0-4 Khalil Masri (60), 0-5 Kuchi West (82).
Straffmiss Selånger: Lars Rolfhamre, (75)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Matfors tog första segern – höll undan efter tidig 2-0-ledning: "Visste värdet av en trepoängare"


(2019-05-24)
Matfors tog hem årets första seger när man betvingade Essvik med uddamålet av tre uppe på Balders konstgräs.
"Brukets Blå" rev åt sig en 2-0-ledning första halvtimmen och närmare än en reducering efter paus kom inte Essvik.
– En kollektiv seger där alla inför matchen visste värdet av en trepoängare, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.


Det blev en spelmässigt jämn match på Balders konstgräs mellan Essvik och Matfors.
Men det hindrade inte "Brukets Blå" från att riva åt sig en 2-0-ledning första halvtimmen. Först nickade Mario Berlin, trots sin ringa längd, in en hörna och därefter var det Jimmy Holmgrens tur att använda huvudet där upprinnelsen var ett inkast, tillbakaspel och efterföljande inlägg in i boxen.
Första kvarten i andra har Danne Johansson ett gyllene läge att reducera men Matfors årsdebuterande keeper Joel Molin kommer ut snabbt och får bollen på sig. Bättre lyckades Danne J när han fick sitt nästa friläge strax innan timmen spelad och då var det reducerat.
Kvitteringen var på gång något senare men den här gången var det Mårten Gräntz som blev snuvad av Joel Molin.
Även Matfors hade sina chanser, bland annat två ribbträffar.
Sista kvarten avtog Essviks attacker och Matfors kunde spela hem årets första trepoängare.


Tränarsnack:
– I en jämn match som den här har man inte råd att bränna två frilägen och släppa in hörnmål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, som kände sig snuvad på poängen.
– En bra första halvlek lade grunden. Det här var en kollektiv seger där alla inför matchen visste värdet av en trepoängare, säger Matfors ass. tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Christian "Chippen" Isaksson på Essviks centrala mittfält slet som en galärslav och löpte ett halvt maraton och visade offervilja.
I Matfors ska kollektivet hyllas.

Essviks AIF - Matfors IF 1-2
2019-05-24 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Mario Berlin (11), 0-2 Jimmy Holmgren (30), 1-2 Daniel Johansson (59).
Domare: Christer Eriksson (konsekvent)
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Sidsjö-Böle avgjorde med matchens sista spark på Torpshammars IP:
"Ett förlösande mål"


(2019-05-24)
Torpshammar ledde till den 82:a minuten men fick lämna planen tomhänta sedan gästande Sidsjö-Böle avgjort med matchens sista spark då en fri Jimmy Forsgren satte 1-2.
– Ett förlösande mål som vi ändå jobbat ihop till, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Ja, vad säger man? Em grym förlust men Sidsjö-Böle var starka i andra och pressade oss hårt, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Sidsjö-Böle varvade upp turbon på en gång och hade sett till spel och chanser kunnat haft en 2-0-ledning redan efter kvarten spelad.
Efter den inledningen växter hemmalaget in i matchen och jämnade ut spelet. Då fick gästerna straffspark. Likita Louison stegade fram men nye Torpshammarmålvakten Simon Thyrén gick åt rätt håll, och "blekingen" nöp även returen.
Straffräddningen gav Torpshammar glödgat järn och efter en hörna i den 36:e minuten hamnade bollen hos Anton Skarpsvärd Olsson som dräpte upp bollen i nättaket.
Precis som i den första halvleken klev Sidsjö-Böle ut hårt i den andra och den här gången släppte man aldrig initiativet utan förlade det mesta av spelet på hemmalagets planhalva. Men bollschlingen verkade inte vara sugen att hamna i Torps nätmaskor.
Det skulle krävas straff nummer två för ett kvitteringsmål. Den här gången var det Carl Sahlin som stegade fram, Simon Thyrén gick åt rätt hålll igen och fick en hand på bollen men i det våta gräset smet den in.
Och det skulle bli värre för hemmalaget. På övertid slank en boll under en hemmaförsvarares fot vilket friställde Jimmy Forsgren som visade rutin och kallt placerade in segerbollen. Stort jubel bland Sidsjö-Böles lag och djup depression bland spelare. ledare och publik i Torpshammar.

Tränarsnack:
– Vi gör en bra sista halvtimme i första halvlek meni andra hamnar vi för långt ner och de får ett rejält tryck på oss som vi inte kommer ur och de kan vända matchen. Surt givetvis att vi inte får med oss poäng idag trots vårt fina försvarsspel. Men så är fotbollen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi började bra men sedan blev det mer trevande. Inför den andra gick vi ner på trebackslinje och flyttade upp laget och fick till ett bättre tryck på dem men det tog ett bra tag innan vi fick utdelning. Lite flyt på segermålet men jag tycker ändå att vi iandra halvlek jobbade hem segern. Tror att många lag kommer att få svårt här på Torpshammars IP, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
Simon Thyrén imponerade i sin debut mellan Torpshammars stolpar och Tomas Decker höll ihop försvarslinjen på ett bra sätt.
Parsa Pichkah slet stenhårt på Sidsjö-Böles mittfält, vann bollar och nötte hälsenor i 90 minuter. Ett plus också till hela laget för sin andra halvlek.

Torpshammars IF -Sidsjö-Böle IF 1-2
2019-05-24 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 1-0 Anton Skaprsvärd Olsson (36), 1-1 Carl Sahlin (82, straff), 1-2 Jimmy Forsgren (90+1)
Domare: Fredrik Eriksson (mycket bra)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Vad väljer diu ikväll? Giffarnas David Batanero mot AIK eller match i MedelpadsallsvenskanP Vad väljer diu ikväll? Giffarnas David Batanero mot AIK eller match i MedelpadsallsvenskanP

Krock ikväll – GIF spelar hemma samtidigt som Medelpadsallsvenskan matchar


(2019-05-24)
Ikväll krockar Giffarnas hemmamatch mot AIK med tre matcher i Medelpads-allsvenskan, en division 3-match och ett derby i Damtvåan.
Hur har man tänkt till här?


Om vi kollar in Medelpadsallsvenskan liras det som sagt tre matcher i afton och där GIF presumtivt tappar hundratalet åskådare. Och hur många tappar division 4-lagen?
Synd för oss som gärna sett både GIF och en match i Medelpadsallsvenskan denna majfredag. De lokala serierna borde inte få matcha samtidigt som GIF Sundsvall spelar hemma i Allsvenskan.

Så här spelas, och slutar, kvällens matcher:
19:00 Torpshammars IF - Sidsjö-Böle IF (tips: 0-1) Coolbet: 2 = 1,50 ggr
20:00 Essviks AIF - Matfors IF (tips: 2-2) Coolbet: X = 4,40 ggr
20:00 Selånger FK - Söråkers FF (tips: 1-3) Coolbet: X = 1,22 ggr

Övriga matcher i omgång 3:
Alnö IF - Nedansjö IK spelas i morgon lördag 14:00. Coolbet: X = 1,35 ggr
Kubikenborgs IF - Medskogsbrons BK 4-1 spelades 4 maj.

Lokalfotbollens fyrling hos Coolbet.com ger 10,87 ggr pengarna.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Hussein Sadegi hängde två nör Torpshammar tog en trea Nedansjö IP. Hussein Sadegi hängde två nör Torpshammar tog en trea Nedansjö IP.

Hussein Sadegi tvåmåls-skytt när Torpshammar knep tre poäng i Nedansjö


(2019-05-19)
Hussein Sadegi gjorde två mål när Torpshammar vann med 3-1 på Nedansjö IP.
2-1-målet i 83:e blev matchavgörande. 
– Vi är det bättre laget matchen igenom och vinner fullständigt rättvist, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Nedansjö IP är gropig och det saknas gräs lite här och var men regnet som kom innan avsparken gjorde faktisk planen mindre svårspelad visade det sig och matchen fick också två tidiga mål.
Hussein Sadegi fiskade upp ett bolltapp från hemmalaget och drev in från kanten och placerade snyggt in 0-1 efter marken.
NIK kvitterade sedan Joar Sjöström från straffpunkten nickat in en välavvägd hörna.
Resterande halvtimme av den första halvleken bestod till stora delar av ställningskrig.
I andra tog Torpshammar över allt mer och ju mer markant ju längre matchen led. Med sju minuter kvar kom det 1-2-mål som hängde i luften och då var det Torpshammars tur att nicka in en hörna då Hussein Sadegi hittade krysset efter Patrik Högdahls spark från pinnen med flaggan.
Anton Skarpsvärd Olsson lovade att göra mål om han fick hoppa in och i den 85:e minuten infriade han sitt löfte då han nöp in Torpshammars tredje mål och definitivt säkrade västralagets trepoängare.

Tränarsnack:
– Vi var lite förande i första men i andra malde Torpshammar ner oss med sina många långa bollar. Vi hade svårt att komma till i offensiven då de försvarade sig bra och grabbarna gick mest på egna genombrott istället för att utnyttja sina lagkamrater. Nä, Torpshammar vinner den här matchen klart rättvist. Bara att bryta ihop och komma igen, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Med tanke på underlaget spelade vi riktigt bra och är det bättre laget hela matchen, de hade bara några få farligheter på fasta. Sista 20 formligen sköljde vi över dem med offensiva attacker och fick också rättvis utdelning till slut, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom som firade vinsten med en avkopplande joggingtur i hembygden.

Bäst på plan:
Nedansjös trebackslinje med Joar Sjöström, Jonathan Söder och Jakob Hiltunen lade ner ett enormt jobb i försvarsarbetet.
I Torpshammar ska kollektivet premieras. Ingen nämnd, ingen glömd således

Nedansjö IK - Torpshammars IF 1-3
2019-05-19 - 15:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Hussein Sadegi (5), 1-1 Joar Sjöström (15), 1-2 Joar Sjöström (83), 1-3 Anton Skarpsvärd Olsson (86).
Domare: Temesgen Habte Eyes (bra)
Publik: 58
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Adam Johansson, en nöjd tvåmålsskytt efter vändningen. Adam Johansson, en nöjd tvåmålsskytt efter vändningen.

Alnö fick fyr under pannorna i andra: "Segersiffrorna nästan i underkant"


(2019-05-19)
Essvik tog en tidig ledning efter en snabbt slagen frispark.
Och var sedan en ribbträff från 2-0.
Men i andra blev det en scenförändring då Alnö tog över och skickade in fyra bollar i Essviksmålet.
– Vi stängde ner deras djupledsspel och fick till vår offensiv och siffrorna var nästan i underkant, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

 

Lagen på Westhagen hade varsin halvlek.
I första var det Essvik som höll i taktpinnen medan Alnö dominerade den andra med eftertryck.
Essviks övertag ledde till 1-0 efter en snabb frispark av Daniel Johansson som utmynnade i brorsan Hampus Erikssons ledningsmål lite drygt tio minuter in i matchen. Mårten Gräntz var sedan nära att utöka men han träffade ribban.
Alnö fick en tidig kvittering då Anton Fellbrink nickade in en hörna och därefter var det bara ö-laget för hela slanten mot ett förvånande lojt Essvik. Bara ett par minuter senare förpassade Adam Johansson Tesfalidet Elias inspel från kanten till 1-2. Med dryga kvarten kvar slog lagkaptenen Samuel Fisk in en målvaktsretur innan en djupledslöpande Adam Johansson fick ett pass mellan mittbackarna på stopptid och kunde fastställa Alnösegern till 4-1.

Tränarsnack:
– Vi gör en helt OK första halvlek även om det kändes som alla inte var där mentalt. Vi gör ändå ett mål och har bud på fler och släppte inte till ett enda skott mot eget mål. Vi drabbades av ett par skador. I första halvlek tvingades målskytten Hampus Eriksson utgå efter en känning i baksida lår och precis innan deras kvittering var det mittbacken Stefan Lindfors otur att kliva av. Men det vi faller på är att vi uppträder synnerligen lojt och det är för många som slutar både löpa och kämpa. Då faller spelet ganska snabbt, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson besviket.
– Essvik var farliga i sitt djupledsspel i första. I andra lyckades vi stänga ner dem och de hade inte ett enda skott på mål i andra. Vi fick också till vårt offensiva spel och segersiffrorna var nästan i underkant, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Ytterbackarna Filip Svensson och Max Olsson de enda som får 90 godkända minuter i Essvik.
I Alnö ska hela laget ha beröm för sin resning i andra halvlek men ett extra omnämnande till årsdebuterande Erik Edström Petré  som svarade för en stark insats på sin högerbacksplats.

Essviks AIF - Alnö IF 1-4
2019-05-19 - 12:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Hampus Eriksson (11), 1-1 Anton Fellbrink (51), 1-2 Adam Johansson (55), 1-3 Samuel Fisk (72), 1-4 Adam Johansson (90+1).
Domare: Johan Skyttberg (bra dialog med spelarna och tydlig i sina domslut).
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

khalil Masris klackmål i öppen kasse fördömdes av Matfors. khalil Masris klackmål i öppen kasse fördömdes av Matfors.

Söråker vann irriterat möte med Matfors – verbala smockor efter matchen

(2019-05-18)
Matfors tog ledningen i mitten av den första halvleken.
Men strax innan timmen spelad vände Söråker med två snabba mål och tog hem en viktig seger i toppstriden.
– Vi vänder och vinner tack vare vår laganda, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

 

Ifjol höst möttes Söråker och Matfors i en match som blev väldigt infekterad på slutet. Och grollet verkade sitta i när lagen möttes i eftermiddag på Balders konstgräs (Thulevallen är inte spelklar ännu).
Men mer om det senare. Det spelades fotboll också.
I mitten av den första halvleken tog "Brukets Blå" ledningen när Jimmy Holmgren spelade snett inåt bakåt från kortlinjen till Mario Berlin som satte bollen i målvakten Joel Nilssons vänstra hörn. Som före detta Ljustorpsspelare var glädjen lite extra att göra mål på just Söråker.
Ledningen stod sig till drygt tio minuter in i andra halvleken då målvakt och försvarare i MIF missade i den interna kommunikationen och Khalil Masri fick öppet mål, stannade bollen på mållinjen innan han väntade några sekunder innan han klackade in bollen i tomt mål. Något som fick spelare och ledare i Matfors att "go bananas". 

Den resterande speltiden blev det extra grinigt både på planen och bredvid och inte blev stämningen bättre när Söråker sedan gjorde 1-2. Victor Selander spelade till Jesper Andersson som dribblade av både back och målvakt innan han retsamt (?) rullade in bollen.
Matfors flyttade därefter upp i sin jakt på kvittering men närmare än ett par fasta situationer offensivt förmådde man inte. Då var snarare Söråker närmast att stänga matchen på någon av sina kontringar.
Efter slutsignalen var det märkbart irriterat och om detta kan ni läsa under "tränarsnack" här nedan.

Tränarsnack:
– Vi vänder och vinner tack vare vår laganda. På slutet flyttade de upp men då tätade vi till och det kändes som det var vi som låg närmast nästa mål på någon av våra kontringar. Vill avslutningsvis säga att Matfors är en fin förening, mina båda bröder har spelat där, men de har en ledare som skämmer ut klubben med sitt beteende vid sidan av planen. Kallade till exempel Söråkers FF för "den vidrigaste föreningen i Medelpad", dundrar Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– Jag säger grattis till Söråker, idag vann den smutsiga sidan av fotbollen. Vid deras 1-1-mål blev det ett missförstånd mellan vår back och målvakt så bollen nickas förbi. Söråkerspelaren får öppet mål, väntar 15 sekunder innan han hånfullt klackar in den. Så fruktansvärt respektlöst och att det uppmuntras från Söråkers bänk är bara beklagligt. Hade någon av mina spelare uppträtt sådär hade jag plockat av honom direkt. I vanlig ordning jublas det mot motståndarbänken och så vidare när det blir mål. Osportsligt, men ingen är förvånad. "Zulan" bad mig suga k*k efter matchen. Tack för mig. Jag har inget mer att säga, avslutar Matfors synbart irriterade assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
I Söråker imponerade Jasmin Muratovic på det centrala mittfältet och mittbackarna Niklas Mattsson och Oscar Fors men ingen spelare föll ur ramen medan det var jämnt överlag i Matfors.

Matfors IF - Söråkers FF 1-2
2019-05-18 - 15:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Mario Berlin (25), 1-1 Khalil Masri (56), 1-2 Jesper Andersson (58).
Domare: Rani Majed Amir (skötte sig i tuff drabbning)
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Kubens matchhjälte Fitim Ugzmaijli och målvakten Joakim Wallin som höll nollan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Byttes in, avgjorde, byttes ut – Fitim Ugzmaijli stor matchhjälte för Kuben: "Drog på med vänstern"


(2019-05-17)
0-0 och matchen stod och vägde drygt timman spelad. 
Då kastade Kuben in Fitim Ugzmaijli och strax därpå slog åskan ner på Westhagen då Fitims vänsterfot stenhårt förpassade bollen över Sidsjö-Böles keeper och in under ribban.
– Jag drog på med vänstern och den satt perfekt, säger matchhjälten efter 1-0-segern.

 

Det blev ett tätt derby med myckt prestige när Sidsjö-Böle och Kuben möttes på ett välfyllt Westhagen där publiken stod tätt intill sidlinjerna. Synd att man ännu inte fått dit några läktare ännu, men vi är ju bara inne i maj... 
Det var Kuben som inledde bäst och lade beslag på bollen och tryckte tillbaka Sidsjö-Böle, som emellertid försvarade sig väl. Första halvlek slöt mållös men lagen hade varsin ramträff men 0-0 efter den första halvleken således.
I andra jämnade spelet ut sig och halvleken bestod till största delen av ställningskrig där lagen vägrade släppa till några luckor.

0-0 med drygt timman spelad. Då kastade Kuben in Fitim Ugzmaijli och strax därpå, med sin första bolltouch, slog åskan ner på Westhagen då Fitims vänsterfot stenhårt förpassade bollen över Sidsjö-Böles keeper Jonatan Blomér och in under ribban.
– Jag drog på med vänstern och den satt perfekt, säger matchhjälten efter 1-0-segern.
För det blev segermålet. Sidsjö-Böle flyttade upp och fick till en press och två bra kvitteringschanser, först ett inspel som smet precis förbi två framstormande hemmaspelare och ett vinkelskott som tog vägen halvmetern utanför den bortre stolpen.

Lokalfotbollens intervju med matchhjälten Fitim Ugzmaijli

Tränarsnack:
– Jag tycker vi inleder bra första kvarten, sedan tog de över något. I andra var det åter vi som förde matchen då de såg trötta ut och hade bra kontroll på dem. På slutet tog de över och jagade kvittering men det blev aldrig riktigt farligt kändes det som och vi hade bra koll på deras Likita Louison. Skönt med en bra start och vi är fortfarande obesegrade, säger Kubentränaren Dick Svedin.
– Det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher. Kuben var bättre än oss i första och förde matchen men utan att skapa något. Sedan blev det en jämn andra halvlek då vi flyttade upp våra positioner och där tillfälligheter kom att avgöra. Fitim gör ett vackert mål men därefter tycker jag att vi skapar tillräckligt för att få med oss en poäng. Det här var en match som kunnat sluta hur som helst men vi saknade det där lilla extra framåt idag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm i Kuben men energiknippet Fitim Ugzmaijli kom in och gjorde skillnad den korta tid han var inne. Plus även för Kubens backlinje där ingen fyllt 20 ännu.
Bäst i Sidsjö-Böle var Markus Bergling som svarade för en mycket stabil insats. Överlag en bra laginsats.

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 0-1
2019-05-17 - 20:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Fitim Ugzmaijli (65).
Domare: Temesgen Habte Eyes (bra dömt men lyckas inte lägga in matchfakta samma dag som den spelas, ja inte ens resultatet...)
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

 Omgång 1:
Resultat, matchfakta & spelprogram

2019-05-01
14:00 Selånger FK - Sidsjö-Böle IF 0-4 
2019-05-04
17:00 Kubikenborgs IF - Medskogsbrons BK 4-1 (tillhör omg. 3)
2019-05-07
19:00 Söråkers FF - Medskogsbrons BK 4-2
20:00 Alnö IF - Matfors IF 1-1 
20:00 Kubikenborgs IF - Nedansjö IK 2-1 
2019-05-10
19:30 Torpshammars IF - Essviks AIF 1-3 
2019-05-11
15:00 Kubikenborgs IF - Selånger FK 4-0 (tillhör omg. 5) (referat kommer).

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Jesper Andersson brände en straff, sedan tog han revanch med tvenne fullträffar Jesper Andersson brände en straff, sedan tog han revanch med tvenne fullträffar

Kubenseger efter mållös första halva och straffmiss: "Sämre än korpen"


(2019-05-11)
Efter en mållös halvlek inklusive en straffmiss började Kuben spela fotboll efter paus och kunde göra fyra mål och samtidigt  hålla tätt bakåt mot Selånger
Två mål av straffsumparen Jesper Andersson var en stark revansch.
– Jag har sett många korpmatcher som varit bättre än första halvlek, säger Kubentränaren Dick Svedin.


Tränarsnack:
–  info kommer
– 

Bäst på plan:
info kommer

Kubikenborgs IF - Selånger FK 4-0
2019-05-11 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Jesper Andersson (52) 2-0 Eddie Åman (62) 3-0 Jesper Andersson (68), 4-0 Jesper Hellström (77)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 
Matchfakta
Fotnot: Den här matchen tillhör omgång 5.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Det var Johansson som grejade Essviks seger i premiären mot Torpshammar. "Den gamle" Robert gjorde ett mål och "Den snabbe" Danne stod för två.
Bert-Ove Blom var nöjd trots Torpshammars förlust. Måste varit första gången? Bert-Ove Blom var nöjd trots Torpshammars förlust. Måste varit första gången?

Torpshammar störde Essvik i premiären: "Mycket bra insats men vi föll mot ett bättre lag"


(2019-05-10)
Essviks AIF är tippade att slåss om seriesegern.
Torpshammars IF att få kämpa om att hänga kvar i Medelpads-allsvenskan.
Ändå fick Njurundalaget slita för de tre premiärpoängen.
– Vi gjorde vad vi kunde att stoppa Essvik och gör en riktigt bra match, men vi förlorar helt enkelt mot ett bättre lag, erkänner Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

 

Essvik inledde med en hel del boll men hade svårt att få utdelning med sitt djupledsspel då Torpshammar låg rätt i positionerna och tätade till.
Det krävdes ett inkast med mindre än tio minuter kvar innan paus för att bryta dödläget. Den gamle goalgettern Robert Johansson visade att han kan än, tog emot inkastet, innan han tryckte av med högern och bollen satt som gjuten förbi nye hemmakeepern från Fränsta, Asad Mozaferi.
Essvik ökade på innan paus då Asad, som annars var mycket bra, fumlade in Daniel Johanssons skott från distans. Asad skulle sedan revanschera sig åtskilliga gånger senare i matchen så ingen skugga ska falla över den unge och ambitiöse gårdvaren.

Torpshammar fick en smakstart direkt i inledningen av den andra halvleken. Efter ett vackert anfall där bollen gick som på ett snöre nådde den Rikard Vikberg som i sin tur passade till Tomas Decker som fick på ett hårt. lågt och välplacerat vinkelskott som satt perfekt i gavlen.
Torp hade sedan en bra period och 2-2 låg i luften, bland annat efter en tilltrasslad situation framför målet.
Med lite drygt tio minuter kvar fick en djupledslöpande Daniel Johansson en stickare från Filip Svensson, rundade Asad och kunde ur snäv vinkel rulla in 1-3.
Därefter erkände sig ett hårt kämpande Torpshammar sig besegrade och resten av matchen spelades mer eller mindre av.

Tränarsnack:
– Vi hade full kontroll på matchen fram till deras reducering. Därefter blev vi lite stirriga och de hade lägen till kvittering. Efter 3-1-målet var det åter great, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.
– Jag hatar att förlora men idag är jag stolt över grabbarna trots 1-3.  Vi har alltid haft problem med Essvik och deras djupledsspel men idag lyckades vi stänga ner dem riktigt bra. Efter vår reducering hotade vi rejält och det hade inte varit orättvist med en kvittering. Men Essvik är kanske seriens bästa lag och att förlora mot dem är ingen skam och vi gjorde allt vi kunde för att störa dem. Vi förlorade helt enkelt mot ett bättre lag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Tvåmålsskytten Danne Johansson, givetvis. Filip Svensson stod för två målpass och ett i övrigt vägvinnande spel.
Den lille Torpmålvakten Asad Mozaferi var som vanligt helt orädd och gav sig respektlöst ut på höjdbollarna i straffområdet i kamp med bland annat "Robban" Johansson. I övrigt ska hela laget ha med beröm godkänt för sitt slit och att man höll sig kollektivt till matchplanen.

Torpshammars IF - Essviks AIF 1-3
2019-05-10 - 19:30 - Ånge IP
Mål: 0-1 Robert Johansson (37), 0-2 Daniel Johansson (43), 1-2 Tomas Decker (47), 1-3 Daniel Johansson (78).
Domare: Per Backlin (OK insats)
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Arti Saluka satte Kubens segermål visade det sig. Arti Saluka satte Kubens segermål visade det sig.

Nedansjötränaren otroligt besviken: "Vi blev rånade på öppen gata mot Kuben"


(2019-05-07)
I den 90:e minuten kvitterade Nedansjö borta mot Kuben sedan hemmakeepern tappat in ett inlägg i egen bur. 
– Men domaren dömde horribelt bort det till synes solklara målet, dundrar NIK-tränaren Christer Söder

 

Nedansjö tog överraskande ledningen i mitten av den första halvleken genom Joakim Wickberg som löpte in från kanten och fick på ett bra skott som smet in vid den främre stolpen.
Glädjen blev dock kortvarig då en frispelad Jesper Andersson kvitterade blott ett par minuter senare.
Med timmen spelad gav Bletuart "Arti" Sallauka "Tigerränderna" ledningen efter ett inägg och såg ut att gå mot sin andra seger i inledningen av Medelpadsallsvenskan. Speciellt som Patrik "Putte" Nilsson drog på sig ett rött kort med lite drygt 20 minuter kvar.
- "Putte" blev fälld inne i deras straffområde och sedan blev det en dispyt med en av deras spelare och "Putte" blev utvisad för att ha slagit honom i huvudet. Något som "Putte" nekade till, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Men avslutningen skulle bli händelserik. Med en man mindre såg mot alla odds Nedansjö ut att ha utjämnat i slutsekunderna och räddat en pinne sedan hemmamålvakten tappat ett för brant inlägg i eget mål.
– Men domaren dömde horribelt bort målet och när jag ville få en förklaring från honom vägrade han att ge mig någon. Det känns som om vi blivit rånade på öppen gata, säger en frustrerad Christer Söder.
Han fortsätter:
– Jag tycker synd om våra spelare som kanske gör sitt livs match men inte få med sig något. Verkar inte som bonngäng som oss ska få vinna inne i stan?
Det sista sagt mer på skämt.

Fredrik Nordin i Nedansjömålet gjorde en mycket bra match, Jonathan Söder i mittfärsvaret och Dennis Nilsson på topp var trion som stack ut lite extra i ett väl kämpande "bonnalag".

Sökte även Kubentränaren för kommentar men lyckades aldrig få kontakt.

Kubikenborgs IF - Nedansjö IK 2-1
2019-05-07 - 20:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Joakim Wickberg (22), 1-1 Jesper Andersson (25), 2-1 Bletuart "Arti" Sallauka (60).
Utvisning Nedansjö: Patrik Nilsson (67).
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Andreas Eriksson räddade poäng åt Matfors. Andreas Eriksson räddade poäng åt Matfors.

Alnö stängde ner Matfors anfallsspel – kryssade: "Hade jätteläge till 2-0"


(2019-05-07)
Matfors hade mycket boll men Alnö låg hela tiden rätt i sina försvarspositioner och lyckades till stora delar stänga ner seriefavoriternas anfallsförsök. 
– Jag är nöjd med en poäng i kväll trots att vi hade ett jätteläge till 2-0 i anfallet innan deras kvittering, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Matfors är favoriter till att ta hem Medelpadsallsvenskan 2019 och gick ut och tog kommandot i premiären mot Alnö, som backade hem och täppte till och hela tiden låg rätt i sina försvarspositioner. Alnö var inte sena att kontra när tillfälle gavs och det var också de för dagen gultröjade "hemmalaget" (matchen spelades på Balders konstgräs) som tog ledningen strax innan halvtimmen sedan Tesfalidet Elias förpassat Tobias Lådéns inspel från högerkanten i nät
"Brukets Blå" fortsatte att dominera bollinnehavet och tio minuter in i andra fick man lön för mödan då Andreas Eriksson fick på en halvvolley som borrade sig in i högra burgaveln.

Inget av lagen förmådde därefter vaska fram några sylvassa chanser för ett avgörande utan matchen slöt 1-1.
– Jag är nöjd med en poäng i kväll trots att vi hade ett jätteläge till 2-0 i anfallet innan deras kvittering, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Alnö spelade 4-5-1 med lågt försvarsspel och vi hade svårt att penetrera dem trots att vi hade spelet markant. Vi hade lite otur med skador, t ex fick vår lagkapten Jonas Richnau Ersson utgå efter att han spräckt ena ögonbrynet, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Johan Hammarström är tillbaka i Alnös mittförsvar och visade omgående sedvanlig pondus och spelskicklighet. I övrigt var det ingen som föll ur ramen utan följde matchplanen till punkt och pricka.
Andreas Eriksson på Matfors centralt  mittfält löpte i vanlig ordning över stora ytor och var den som hotade Alnöförsvaret mest, och det var även han som räddade poängen till seriefavoriterna med sin fullträff.

Alnö IF - Matfors IF 1-1
2019-05-07 - 20:00 - Baldershovs IP,, konstgräs
Mål: 1-0 Tesfalidet Elias (27), 1-1 Andreas Eriksson (55).
Domare: Christer Eriksson
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Söråkers nytillskott, f d Ljustorp, Kuchi West, var framåt värre och även gjorde mål när de rödsvart-randiga vann sin premiär hemma mot Meedskogsbron med 4-2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Söråker höll på att tappa segern trots    4-0-ledning mot Medskogsbron:
"En inställningsfråga"


(2019-05-07)
Söråker gjorde 4-0 på Medskogs i inledningen i andra halvlek.
Ändå var man nära att tappa segern.
– Jag får ta på mig att det blev onödigt spännande på sluter då jag bytte in för många spelare vid 4-0-ledning. Men det är en inställningsfråga också, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic självkritiskt.


Lagkaptene Oscar Fors gav Söråker ledningen efter en hörna dryga tio minuter spelade. I den 20:e frispelade Joar Steen Jesper Andersson och 2-0 var ett faktum. I den 36:e minuten nickade Khalil Masri in trean efter en ny hörna.
- Mycket nöjd med vår första halvlek, nästan så vi borde gjort några mål till, säger tränaren Nermin Zulovic.
När förre Ljustorpsspelaren Kuchi West hittade rätt med ett skott direkt i öppningen av den andra var det många som böjrade fråga efter den klassiska kulramen.

Men istället gick Söråker ner i tempo och tappade sitt samspel samtidigt som Medskogs reste sig spelmässigt och med timman spelad reducerade Zhaver Missilu med ett mäktigt skott som fastnade inne i buren. Två minuter senare reducerade samme Shawer ytterligare en gång och det började bli nerv i matchen. Gästerna hade sedan ett stolpskott av Olle Kankainen och Zhawer var en ribbträff från ett hattrick.
4-3 i det läget med dryga kvarten kvar och det hade blivit en spännande avslutning i regnet uppe på "Löta".

Söråkertränaren Nermin Zulovic var självkritisk efteeråt.
– Jag får ta på mig att det blev onödigt spännande på sluter då jag bytte in för många spelare vid 4-0-ledning. Men det är en inställningsfråga också att appa spelet så här.
"Zulan" fortsätter:
– Det är för dåligt! Med bättre skärpa hade vi gjort sex, sju, ja åtta mål och inte släppt in något.
– Mot Kuben låg vi under med 0-2 innan vi började lira boll och idag stod det 0-4. Det håller inte, säger Medskogs tränare Fredrik Allgren, som ändå var nöjd med lagets uppryckning och att man vann den andra halvleken.

I Söråker plussar vi för trion Oscar Fors, Victor Selander och Faton Buzuku. Medskogs hade sina främsta i Olle Kankainen, Olle Waldehag och tvåmålsskytten Zhawer Missilu.
Beröm även till comebackande domaren Johan Skyttberg som även visade sitt temperament/pondus.

Lokalfotbollen intervjuar Söråkers lagkapten och premiärmålskytt Oscar Fors efter 4-2-segern i premiären

Söråkers FF - Medskogsbrons BK 4-2
2019-05-07 - 19:00 - Söråkers IP
Mål: 1-0 Oscar Fors (12), 2-0 Jesper Andersson (20), 3-0 Khalil Masri (36), 4-0 Kyaw Soe Kyaw Soe  (Kuchi West) (46), 4-1 Zhaver Missilu (60), 4-2 Zhaver Missilu (62).
Domare: Johan Skyttberg (välkommen tillbaka, höll hög klass)
Publik: 60
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Söråkers målskyttar mot Medskogsbron i premiären. Fr v Jesper Andersson, Faton Buzuku (inget mål men ville gärna vara med på bild), Oscar Fors, Khalil Masri och Kuchi West. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen..nu.
Söråkers nyförvärv Faton Buzuku håller undan för Medskogs Mattias Nilsson under överssende av comebackande domaren Johan Skyttberg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det blir Jonas Richnau Erssons Matfors som tar hem Medelpads-allsvenskan 2019. Det blir Jonas Richnau Erssons Matfors som tar hem Medelpads-allsvenskan 2019.

"Brukets Blås" tur i år att ta hem Medelpadsallsvenskan – och nabon Nedansjö slutar jumbo 


(2019-05-07)
Två matcher har redan spelats.
Men det är i kväll som Medelpads-allsvenskan kickar i gång på "riktigt" – och med "Brukets Blå" som favoriter till seriesegern.
– Vår målsättning är att vinna alla fotbollsmatcher, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson..


Sidsjö-Böle och Kuben ståtar redan med varsin seger när Medelpadsallsvenskan kickar i gång på riktigt i afton med fyra spännande matcher.
Matfors är favoriter till oddset 2:35 men serien ser öppen ut både i topp och botten.
– Vår målsättning är att vinna alla fotbollsmatcher vilket betyder att vi i så fall vinner serien, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
I år går inte vinnaren direkt upp i trean utan får försöka kvala sig upp. Och i botten kan det bli tufft då flera lokala lag riskerar att åka ur trean då hela fyra lag åker direkt och ett får försöka att kvala sig kvar. Tuffa papper!

Lokalfotbollen brukar både tippa hur serien slutar med motivering och presentera lagen utförligt. Men tyvärr måste jag skjuta lite på det då jag av tekniska anledningar inte alls hunnit med mig – och dessutom saknar svaren från några av klubbarna på den enkät jag skickat ut. Men ett serietips utan motivering kan jag i alla fall bjuda på.

Så här slutar Medelpadsallsvenskan 2019:
1. Matfors IF
2. Essviks AIF
3. Sidsjö-Böle IF
4. Söråkers FF
5. Kubikenborgs IF
6. Alnö IF
7. Medskogsbrons BK
8. Torpshammars IF
9. Selånger FK
10. Nedansjö IK
Coolbets odds för serieseger
(ber att få återkomma med motiveringar, hinns tyvärr inte med just nu)

Här kommer tipsen till kvällens matcher:
19:00 Söråkers FF - Medskogsbrons BK (tips: 3-1)
20:00 Alnö IF - Matfors IF (tips: 1-2)
20:00 Kubikenborgs IF - Nedansjö IK (tips: 4-0)
Coolbets odds till kvällens matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Matchhjälten Eddie Åhman, två mål och ett ass. Matchhjälten Eddie Åhman, två mål och ett ass.

Eddie Åhmans dubbla fullträffar och ett ass fixade Kubens premiärseger mot Medskogs


(2019-05-04)
Eddie Åhman blev stor matchhjälte i serie-premiären då han svarade för två mål och ett assist när Kuben besegrade Medskogs med 4-1
– Eddie hittade en bra yta på kanten mellan deras mittfältare och backlinje, berömmer nytillträdde tränaren Dick Svedin.


Mitt i omgång 1 spelade Kuben och Medskogs en match i den tredje sedan  matchen framflyttats till idag. Varför? Det verkar det inte vara någon som hade koll på orsaken.
– Kuben frågade oss i samband med spelordningsmötet om vi ville flytta match och det hade vi inget att erinra om, säger Medskogs lagledare Joakim Hedlund.
Därför blev detta möte lagens seriepremiärer.

Kuben tog ledningen i minut 14 efter ett vackert anfall där man kom runt på kanten och avslutades med ett snett inåt bakåt pass som Eddie Åhman tryckte in på bästa sätt.
Efter dryga halvtimmen stod det 2-0. Karl Lindström fick på en perfekt träff på bollen efter en utboxning från Medskogskeepern Anton Stadling som sedan var maktlös på det låga och välplacerade skottet.
Kuben klart bäst i första och kanske borde gjort något ytterligare mål.

I den andra halvleken gick Kuben ner sig något medan Medskogs höjde sig och det blev en jämn och böljande fyrtiofemma. Dock utan att det skapades några rejäla chanser. Fram till slutminuterna vill säga.
Först hittade Zhaver Missilu krysset efter Emil Norrmans inspel. Inhopparen Pontus Lundqvist spelade i anfallet efter snett inåt bakåt till Eddie Åhman som för andra gången målade från nära håll. Medskogs 
Petrus Sundling satte sedan ribban i dallring till 3-2. Nära mål men istället kontrade Kuben in 4-1 efter Pontus Lundqvist inbrytning och låga avslut i bortre hörnet och kiosken stängd och låst en gång för alla.
– Vi spelade bra i första och låg helt rätt i positionsspelet. Defensiven var bra och vi släppte bara till en chans och framåt hade vi kunnat gjort fler mål, säger Kubentränaren Dick Svedin.
Kubentränaren fortsätter:
– Vi blev lite spretigare i andra och Medskogs hittade några luckor i vår försvarsmur men vi vinner helt rättvist.

Om tvåmålsskytten Eddie Åhman säger Dick Svedin:
– Eddie hittade en bra yta på kanten mellan deras mittfältare och backlinje och gör som sagt även två mål..
– Vi var ganska tempofattiga i första och hade svårt att erövra boll. Inför den andre gick vi över till att spela 4-5-1 och lyckades bryta deras anfall både tidigare och högre upp i planen. Även våra omställningar blev bättre, säger Medskogs "Jocke" Hedlund.

Nämnde Eddie Åhman var bäst på planen och hela backlinjen ska ha beröm hos Kuben.
Anton Stadling i målet höll Medskogs länge kvar i matchen och Anton Norberg visade kunnande och pondus i mittförsvaret.

Kubikenborgs IF - Medskogsbrons BK 4-1
2019-05-04 - 17:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Eddie Åman (14), 2-0 Karl Lindström (32), 2-1 Zhaver Missilu (86), 3-1 Eddie Åman (88), 4-1 Pontus Lundqvist  (89).
Domare: Per Backlin
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Dick Svedin och Haris Devic delar på tränarjobbet i jubilerande 100-åringen Kuben efter att Åke Andersson entledigats från uppdraget.

Inför premiären:
Kubikenborgs IF: "Vi bygger från grunden"


(2019-05-03)
I år firar den klassiska föreningen i de sydliga nejderna av Sundsvalls stad 100 år.
Och det ska Kubikenborgs IF fira med att bygga nytt från grunden. 
– Målet är att knyta ihop hela föreningen och jobba tillsammans. Från pojklag via ungdomslagen till vårt A-lag, säger klubbens "Jocke" Blomqvist.


Sejouren i division 3 blev kortast möjliga och nu är man lagom till 100 års firandet tillbaka i de lokala serierna. Men Kuben har en vision att ta sig tillbaka till "finrummet" omgående enligt devisen "Kuben bygger från grunden – tar sats mot kommande 100 år".
Så här säger "Tigerrändernas" Joakim Blomqvist:
– Efter några års arbete i föreningen så har nu Kuben något bra på gång. En helhet där målet är att knyta ihop hela föreningen och jobba tillsammans. Från pojklag via ungdomslagen till vårt a-lag. Det ena inte viktigare än det andra och samtidigt skall ekonomin vara under full kontroll. Med föreningens spelarutbildningsplan i grunden så är det viktigt att alla tränare och ledare är med på tåget. Utbildning och engagemang är grunden för en bra miljö för våra spelare.

Två av Kubens nyförvärv i år är Haris Devic från Svartvik och och Jesper Hellström från IFK Sundsvall.
– Det var två av de nyförvärven som vi hade på önskelistan för att nå förenings framtidsmål. Haris och Jesper är såklart viktiga för laget och spelet i årets division 4 men vi ser stor potential i de båda som medarbetare, ledare och drivande krafter i föreningen. Vi vill hitta spelare och ledare som trivs hos oss i Kuben och som dessutom är med i det långsiktiga arbetet. Det är tyvärr inte helt lätt att i dessa tider hitta spelare som engagerar sig och är delaktiga i föreningarnas långsiktiga plan, säger Joakim Blomqvist.
"Jocke" fortsätter:
– Bra ledare och en förening som funkar är förutsättningen för att vi ska kunna ha en stabil förening även kommande 100 år. Vi jobbar mot föreningens uppsatta mål och där vill vi ha in engagerade och välutbildade tränare och ledare som står bakom föreningen och tillsammans med oss övriga ser till att vi utvecklas i rätt riktning.

Det har varit en turbulent försäsong som kulminerade i entledigandet av tränaren Åke Andersson, 60, den gamle storbacken som spelat allsvenskt i både IFK och GIF Sundsvall. Nu tar assisterande Haris Devic över tillsammans med Dick Svedin.
– Haris har en full tränarutbildning. Ihop med sin erfarenhet och fotbollskunnande blir det såklart riktigt kul att ha med honom i föreningen. Haris spel på planen blir en viktig del för oss i årets seriespel men det är Haris ledaregenskaper och mål att bli tränare som tilltalade oss mest, säger "Jocke" Blomqvist.

Lokalfotbollen ställde några frågor till tränarduon Dick Svedin och Haris Devic inför lördagens seriepremiären mot Medskogsbron.

Vad är er målsättning i år?
– Föreningen har satt upp målet att vi ska vinna serien och vi tränare ser ingen omöjlighet i det. Men vi är också medveten om att det är svårt att vinna en serie. Men förutsättningar finns.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi har ju bara haft två veckor på oss att sätta spelidé och arbetssätt och har kommit en lite bit på försvarsspelet. Vi anser att om vi kan få bra ordning på det är grunden säkrad. Så småningom kommer vi att försöka spela en fotboll som innebär stort bollinnehav och vi kommer att jobba på att få en trygghet i det spelet. Men en sak i taget. Vi kan lova att det ser riktigt bra ut när vi kommit in i säsongen en bit.

Nöjd med truppen?
– Vi är ganska nöjda med den, förutom att den är relativt sårbar, då den är numerärt liten och vi har några spelare som kommer att göra militärtjänstgöring under säsongen. Så det vore bra med några tillskott till vår unga trupp. Vi har dock ett lovande U19-lag, med bra tränare, Tobbe Fanberg och Mattias Johansson, som förser oss med spelare vid behov, både på träning och match, vilket vi är tacksamma för.

Vad säger du om er försäsong?
– Jag är nöjd för min del (Haris) . För Dick har den varit kort. Han blev klar för tre veckor sedan och har inte fått sett laget spela någon match än. Han skulle ha sett träningsmatchen mot Alnö IF helgen som var men den blev inställd...


Någon spelare som är värd att hålla ett extra öga på för motståndare och publik?
– Svårt att säga så här tidigt på säsongen, men det finns några lovande och det kommer att utkristallisera sig under våren vem som kommer att bli utropstecken. Vi har kanske en spännande ung spelare på gång, men det tar vi då det eventuellt blir klart.

Någon spelare från konkurrenterna i Medelpadsallsvenskan som du gärna haft i ditt lag? 
– Både jag och Dick måste villigt erkänna att vi kan för lite om Medelpadsallsvenskan för att kunna önska någon spelare, så vi är nöjd med det vi har.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Vi i Kubikenborgs IF vill gärna vara med och fightas om det tillsammans med Essvik, Sidsjö-Böle och kanske Matfors och Söråker som utmanare.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Etta!

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Största avbräcket just nu är jag (Haris) som dras med en axelskada. Sedan har det har varit lite småskavanker och sjukdomar som stör den dagliga träningen. Men som sagt, vi har fått stor hjälp av vårt U19-lag.

...och hur går det i premiären mot Medskogs i morgon?
– Såg Medskogs i söndags mot vårat U19-lag, där Medskogs vann med 3-1. Jag känner att det kan gå bra för oss i den matchen och vi vinner den, låter det vara osagt vilket resultat det blir

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller "Tigerränderna"?
– Jag tror att det kommer att bli ett bra Kubenår 2019, med 100-årsjubileum och allt och att det kommer att spelas underhållande och trevlig fotboll på Kubikenborgs IP i år.
-

Fakta:
Kubikenborgs IF


Grundad: 5 april 1919
Dräkt: Svart-gul-randiga tröjor, svarta byxor och svart-gul-tvärrandiga strumpor (byte: vit/vit/vit).
Hemmaplan: Kubikenborgs IP
Publikrekord:  3 324 mot Fagerviks GF i en div. 3-match 1953 (satt på Idrottsparken).
Meriter: 2 säsonger i div. 2 Norra (då den näst högsta serien), som bäst 6:a 1971.
Tränare: Dick Svedin och Haris Davic (spelande) (1:a säsongen).
Ass. tränare: –
Lagledare: Olle Bihlin och Mikael Åhman.
Målvaktstränare:
Materialförvaltare: Peter Vängberg
Nyförvärv: Haris Devic, b/mf (Svartviks IF) och Jesper Hellström, imf (IFK Sundsvall).
Förluster: Bleart Ugzmaijli, fw, Adam Sjöström, b, Karl-William Svedin ochJonathan Bertilsson, mb (Svartviks IF), Khaldoon Raid Hazim Shaia, mf (Söråkers FF) och Kevin Wöhrman, mf/fw (Essviks AIF).
Spelartruppen 2019 (klicka på länken strax, under uppdatering)

Joakim Hedlund (bilden) och Fredrik Allgren leder Medskogs i fyran. Joakim Hedlund (bilden) och Fredrik Allgren leder Medskogs i fyran.

Inför premiären:
Medskogsbrons BK: "Hänger kvar om nyckel-spelarna får vara skadefria"


(2019-05-03)
Ifjol landade Medskogsbron på en femteplats i division 5.
Det hindrade inte att man ändå blev uppflyttade till Medelpadsallsvenskan.
– Vi kan bli allt mellan femma och tia. Mycket hänger på att våra nyckelspelare får vara hela, säger lagledaren "Jocke" Hedlund.


Trots "bara" en femteplats i division 5 är Medskogsbrons BK tillbaka i Medelpads-allsvenskan och i morgon spelar man sin premiär. Och man gör det på bortaplan mot Kubikenborgs IF. Förra helgen besegrade man "Tigerrändernas" U17-lag med 3-1. Ett gott omen?
Men premiären är ingen match från den första omgången utan den tillhör den tredje.
– Kuben ville byta speldag och vi hade ingenting emot det, säger Medskogs lagledare Joakim Hedlund.
"Jocke" fick också svara på några frågor inför morgondagens premiär.

Vad är er målsättning i år?
– Att placera oss någonstans mellan sexa och åtta.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Enkel vägvinnande fotboll med uppstyrt försvarsspel och friare anfallsspel.

Nöjd med truppen?
– Nöjd med helheten och att vårt samarbetslag Lucksta IF säkerligen kommer att kunna bidra med några pusselbitar som ökar kvalitén ytterligare.

Vad säger du om er försäsong?
– Började segt och dåligt som vanligt för oss i MBK, men tre raka segrar i april månad mot gradvis svårare motstånd gör att vi känner oss förväntansfulla att säsongen drar igång. Vi är redo.

Någon spelare som är värd att hålla ett extra öga på för motståndare och publik?
– Olle Kankainen brukar alltid bjuda på fotbollsgodis för publiken.

Någon spelare från konkurrenterna i Medelpadsallsvenskan som du gärna haft i ditt lag? 
– De fyra spelarna som vi varit och ryckt i under försäsongen har samtliga tackat nej av olika anledningar, så det känns onödigt att nämna någon av dessa vid namn.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Jag tror att det är Essviks tur i år men att Matfors och Sidsjö-Böle kommer att utmana.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Kan bli allt mellan femma och tia. Mycket hänger på att våra nyckelspelare får vara hela.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– En spelare som eventuellt inte blir spelklar, en med virusinfektion plus en som är upptagen med att coacha ett ungdomslag. Annars full trupp.

...och hur går det i premiären mot Kuben i morgon?
– Vi krigar till oss ett kryss.

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller Medskogs?
– Vi siktar på att etablera oss i Medelpadsallsvenskan i år och fortsätta locka till oss unga spelare och bygga vidare både på vårt lag och att profilera Medskogsbrons BK som förening. Vår barn- och ungdomssektion är fantastisk och vi hoppas att också representationslaget kan bidra med samma fina anda och fair play.
-

Fakta:
Medskogsbrons BK


Grundad: 11 september 1972.
Dräkt: Svarta tröjor, byxor och strumpor (byte: grön/svart/grön).
Hemmaplan: Viforsens IP (102 x 53 m)
Publikrekord: 390 mot IFK Sundsvall i div. 3 Södra Norrland 1985.
Meriter: 5 säsonger i div. 3, som bäst 4:a i Mellersta Norrland 1993. 19 säsonger i div. 4.
Tränare: Fredrik Allgren (1:a säsongen).
Ass. tränare: Joakim Hedlund (2:a säsongen).
Lagledare: se ass. tränare
Materialförvaltare: Roterar på tränare och spelare
Nyförvärv: Henri Sjödal och Milian Dahlgren (Essviks AIF), Petrus Sundling och Denniz Ekman (Sidsjö-Böle IF), Sayed Mohammed Husseini (Söråkers FF) och Jakob Melin (comeback efter skada).
Förluster: Christoffer Brännström (Bergsjö IF), Andreas Wikander (Matfors IF), Alexander Söderblom, Jens Ader och Mathias Andersson (slutar).
Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Likita  Louison gjorde två mål under den första halvleken när Sidsjö-Böle vann premiären på Westhagen mot nykomlingarna Selånger. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Likita Louison gjorde två mål under den första halvleken när Sidsjö-Böle vann premiären på Westhagen mot nykomlingarna Selånger. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sidsjö-Böle avgjorde redan under den första halvleken i premiären mot Selånger


(2019-05-01)
En bra halvlek räckte för Sidsjö-Böle i seriepremiären mot nykomlingarna Selånger på Westhagen.
– Men vi gör en riktigt dålig andra halvlek då vi inte alls var påkopplade, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf kritiskt trots 4-0-segern. 


Medelpadsallsvenskan tjuvstartade den 1 maj med mötet mellan nykomlingarna Selånger och intressanta Sidsjö-Böle. Dom senare har en spännande blandning ungt och rutinerat. Man har även fått Likita Louison från Östersunds FK:s U19 som redan under försäsongen visat att han är en talang utöver det vanliga. Och i premiären satte han två bollar direkt under den första halvleken. Det var emellertid Kalle Appelqvist som satte det tidig ledningsmålet. Redan i den fjärde minuten nätade han mot sina förra lagkamrater. Joakim Hamrin ökade på efter kvarten spelad innan Likita kring halvtimmen prickade in sina två bollar.
Trots sina två mål var inte Likita nöjd.
– Nej, vi skulle ha vunnit med större siffror, vi spelade jättedåligt, säger han efter matchen.
Tränaren Mikael Eklöf var inne på samma linje.
– Vi säkrar segern under den första halvleken, men vi gör en riktigt dålig andra då vi inte alls var påkopplade och inte spelade som vi kommit överens om. Kanske var det så att vi omedvetet slappnade av efter 4-0?

Två mål i premiären, siktar du på att vinna skytteligan i år, Likita?
– Ja, det gör jag och jag tror också att jag kommer att göra det, säger den 19-åriga anfallaren frankt.

Selångers tränare Anders Nyberg var inte alltför nedslagen efter premiärförlusten.
– Vi har ett ungt lag och har inte erfarenheten ännu att spela på den här nivån. Annars tycker jag att vi spelmässigt gör det bra och att det är en jämn match. Tyvärr gör vi tre individuella misstag under den första halvleken som blev kostsamma.

Markus Eriksson Hofling i Selångermålet gjorde en groda på ett av målen men gjorde i andra ett par riktigt spektakulära reflexräddningar. I övrigt var det jämnt överlag i SFK och man ska ha en eloge att man fortsatte kämpa trots 0-4 redan efter dryga halvtimmen.
I Sidsjö-Böle ska målskyttarna framhävas tillsammans med hela laget för sin första halvlek. I andra var det slätstruket överlag.

• Lokalfotbollen intervjuar tvåmålsskytten Likita Louison.

Selånger FK - Sidsjö-Böle IF 0-4
2019-05-01 - 14:00 - Westhagen
Mål Sidsjö-Böle: 0-1 Kalle Appelquist (4), 0-2 Joakim Hamrin (15), 0-3 Louison Likita (31), 0-4 Louison Likita (35).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra kontroll)
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Inför premiären:

Medelpadsallsvenskan tjuvstartar idag med möte mellan två "ess" – Selånger och Sidsjö-Böle


(2019-05-01)
Idag är det 1 maj.
Men jag tänker inte demonstrera att Medelpadsallsvenskan kicka i gång då "ess-lagen" Selånger och Sidsjö-Böle drabbar samman på Westhagen när vår högsta lokala serie tjuvstartar i eftermiddag.
Därför passar det väl som målvaktshandsken att presentera dessa två lag först?

Lokalfotbollen tippar:

Selånger FK - Sidsjö-Böle IF 0-3. Bortaseger ger 1:30 på Coolbet.com.

Ifjol sjua i division 5 men trots detta spelar man i Medelpadsallsvenskan i år. Här är Selångers ungdomar som ska försöka fixa nytt kontrakt. Foto: S

Inför premiären:
Selånger är tillbaka i div. 4 – hoppas hänga kvar: "Vi har seriens yngsta lag"


(2019-05-01)
Ifjol kom Selånger sjua i femman.
Efter diverse avhopp och annat tackade man ja man ja till spel i Medelpas-allsvenskan.
Och man gör det rejält nederlagstippade.
– Vi har seriens yngsta lag men siktar på att lägga beslag på åttondeplatsen och hänga kvar, säger tränaren Anders Nyberg,


2015 landade Selånger sjua i division 2 Norrland. Efter den säsongen tvingades man dra sig ur serien på grund av ekonomi och spelarbrist och börja om i Medelpadssexan med i stort sett bara pojk- och juniorspelare.
Sjua kom man även ifjol i division 5 men efter en hel del avhopp och lag som tackade nej till uppflyttning spelar man i år i Medelpadsallsvenskan.
Och man gör det nederlagstippade. Spelbolaget Coolbet.com tippar dom rödblå-randiga näst sist till oddset 31 gånger pengarna. 
Lokalfotbollen brukar av tradition varje år presentera lagen i Medelpad och ställa ett antal frågor till tränarna/lagledarna, så även i år. För Selångers tränare Amders Nyberg är det första gången. Han tog över som huvudtränare så sent som ifjol höst sedan Tomas Jonsson klivit av.

Så Amders Nyberg, vad är er målsättning i år?
– Hålla oss kvar.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Rulla bollen inom laget och ha stort boll innehav.

Nöjd med truppen?
– Vi saknar erfarna spelare, som kan hjälpa våra yngre. Rutin är en viktig egenskap.

Vad säger du om er försäsong?
– Vi har en ganska stor trupp men vi har haft för mycket skador och sjukdomar under försäsongen. Vi har inte spelat en endast match med de tilltänkta elva  start spelarna.

Någon spelare som är värd att hålla ett extra öga på för motståndare och publik?
– Ingen speciell, vi har kollektivet.

Någon spelare från kokkurrenterna i Medelpadsallsvenskan som du gärna haft i ditt lag? 
– Ingen aning, Jag har dålig koll på övriga lagens spelartrupper.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Matfors tror vi tar hem fyran. De har den bredaste truppen och har imponerat mest under försäsongen.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Åtta.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Ja, vi har fyra skador som stör oss väldigt mycket.

...och hur går det i premiären mot Sidsjö-Böle idag?
– Det blir tufft! Förlust 0-3 kanske?

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller Selånger?
– Att vi har ett väldigt ungt lag, förmodligen seriens överlägset yngsta. Vi har en medelålder på någonstans mellan 18-19 år.

Fakta:
Selånger FK


Grundad: 10 maj 1991 (var tidigare en sektion i Selånger SK, som bildades 1921).
Dräkt: Vinröd-marinblå randiga tröjor, marinblå byxor, och vinröda strumpor. (Reserv: vit/blå/vit).
Hemmaplan: Selånger IP
Publikrekord: 522 mot IK Sirius i div. I Norra 21 april 2013.
Meriter: 1 säsong i div. I Norra, 13:e 2013 efter serieseger i division 2 Norrland året innan.
Tränare: Anders Nyberg, 50 (2:a säsongen samt 10 år i ungdomslag i Selånger) och Mikael Öhman, 48 (ny för i år men tidigare åtta år i ungdomslag i Selånger).
Assisterande: Rikard Persson, 49 (ny för i år).
Lagledare: Ingen
Materialförvaltare: Erik Johansson
Nyförvärv: Omar Meqbil (Alnö IF), Lars Rolfhamre (Delsbo IF), Linus Lind, mv (Kovland IF), Yosief Angosom, Sund IF U, Hamidou Diallo Gaye, Idris Abuukar Sheikh och Kebron Habteab Ukbladet (Sidsjö-Böle IF U) samt Jakob Eriksson (Essviks AIF U).
Förluster: Tomas Jonsson, tränare (slutar), Oskar Bruzell, mf (Nedansjö IK), Andreas Larsson, mv, Holms SK) och Javid Azimi (Ånge IF).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

I år kommer Mikael Eklöf att träna ett lag för toppstrid. I år kommer Mikael Eklöf att träna ett lag för toppstrid.

Inför premiären:
Sidsjö-Böle har ett lag för toppstrid i år: "Målsättning är topp 5"


(2019-05-01)
Sidsjö-Böle har lyckats bra på transfer-marknaden och ser ut att ha fått ihop ett lag för toppstrid i Medelpadsallsvenskan.
Åtminstone hur det sett ut under försäsongen.
Tränaren Mikael Eklöf är emellertid lite mer återhållsam.
– Topp 5 är vår målsättning.


Sidsjö-Böle har åkt lite jojo mellan fyran och femman det här seklet. Nu jobbar man hårt för att etablera sig och i år ser man ut att ha det bästa och mest spännande manskapet på många många år. Det har sett stabilt ut under försäsongen och framåt har man fått in en kvick målspruta i Likita Louison från Östersunds FK:s U19. Kan redan nu utlova honom som "årets fynd" i Medelpadsallsvenskan. Dessutom har man fått in yngre välutbildade spelare. Och vad jag sett kommer Sidsjö-Böle slåss i toppen med Matfors, Essvik och kanske även Söråker. Oddset för serieseger är 4:50 på Coolbet.com. Ett inte helt oävet spel enligt mitt sätt att se det.

Ifjol kunde man inte spela en enda match hemma på Sidsjövallen. Och oklart om det blir några i år heller. Planens beskaffenhet är inte direkt något Wembley.
– Den främjar inte för att spela fin fotboll på men visst vore det skönt om man fick till planen, en hemmaplan ska ju ändå vara en borg, säger tränaren Mikael Eklöf.
Istället blir det precis som ifjol att varva hemmaplaner i kommunen. Något som inte är optimalt.

I samband med dagens premiär i Medelpadsallsvenskan fick tränare Eklöf svara på ett antal frågor från Lokalfotbollen.nu.

Er målsättning i år?
– Övre halvan.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– En fotboll som sprider glädje hos både spelare och publik.

Nöjd med truppen?
– Absolut. Vi har både bredd och kvalité, det senare om alla är tillgängliga. Vi har ett ungt och hungrigt lag. För många är det första riktiga seniorsejouren och de kommer växa in i det under säsongen.

Vad säger du om er försäsong?
– Vi är nöjda. Motståndet har varit av lite blandad kvalité men vi är nöjda med hur vi genomfört matcherna. Vi har jobbat med och landat lite i en spelstil som passar vår trupp. Resultaten har visat på att vi börjat göra mål och att vårt försvarsspel börjar sitta, något som var lite svajigt ifjol.

Någon spelare som är värd att hålla ett extra öga på för publiken och motståndarna?
– Absolut, det finns ett antal spännande spelare som kommer att bli intressanta att följa. Både offensivt och defensivt. Jag tycker man får komma och se själv eller ev läsa om dem på Lokalfotbollen.

Någon spelare i dom övriga lagen i Medelpadsallsvenskan som du gärna haft i ditt lag?
– Vi har ett ganska komplett lag och har inget behov av någon särskild spelare från något av de andra lagen.

Vilket lag tippar du tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Tror främst på Matfors och Essvik i år. De var bra redan ifjol och nu har de fått jobba ihop sig ett år till. Sen tycker jag det är ganska öppet mellan tre-fyra lag om vilka som kan vara med och hota där uppe. Det är svårt att efter bara försäsongsresultat säga hur bra lagen är när det väl gäller.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Topp 5

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Alltid.

...och hur går det i premiären mot Selånger i eftermiddag?
– Seriepremiär efter Valborg! Vi tänker trots det inleda med en vinst, mest för att vi vill få en bra start på säsongen.

Avslutningsvis, något i övrigt som är värt att nämna inför den här säsongen när det gäller Sidsjö-Böle?
– Vi får väl se om det blir några hemmamatcher på Sidsjövallen i år. Vet ärligt inte om det gynnar något lag att spela där om skicket är som senast det begav sin men en hemmaplan är alltid en borg.

Fakta:
Sidsjö-Böle IF


Grundad: 4 januari 1957
Dräkt: Grönsvarta tröjor, svarta byxor och strupor (byte: gul/svart/gul).
Hemmaplan: Sidsjövallen (105 x 63 m)
Publikrekord: Inget speciellt
Meriter: Över 20 säsonger i div. 4, som bäst 2:a 2007. Förlorade dock mot Sandvikens AIK i kvalet till div. 3.
Tränare: Mikael Eklöf, 46 (4:e säsongen, kom från Kubikenborgs IF U17)
Assisterande: Mikael Bergdahl och Thomas Dahl.
Lagledare: Mikael Bergdahl
Materialförvaltare: Alla, gör det mesta som en enhet.
Nyförvärv: Sam Slade (Marchwood Rangers, England), Louison Likita, fw (Östersunds FK U19), Carl Sahlin (GIF Sundsvall U17), Jimmie Forsgren (Sandviks IK), Carl-Philip Göransson, yb (Svartvik IF), Viktor Enqvist och Parsa Pichkah (Kubikenborgs IF), Jakob Davidowic och Kalle Appelquist (Selånger FK), Anders Bodin (IFK Sundsvall), Casper Engstrand, fw, Albert Edström och Alexander Nilsson (Kovlands IF)
Förluster: Innocent Manzi (Lucksta IF), Faton Buzuku (Söråkers FF), Rani Majed Amir, mf/fw (Ånge IF) och Adrian Goeble (slutar).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Jesper Hellström har tagit steget över till Kuben. Jesper Hellström har tagit steget över till Kuben.

Jesper Hellström – en mittfältare med många säsonger i Medelpads-allsvenskan under västen


(2019-04-30)
Bara 27 år.
Men redan inne på sin fjärde klubb i Medelpadsallsvenskan.
I år ska mittfältaren med den känsliga högerfoten vara med och föra Kuben tillbaka till division 3 är det meningen.
–  Vi har ett ungt och spännande lag på gång, säger Jesper Hellström.


Jesper Hellström är bara 27 år men har redan spelat i Medelpads-allsvenskan i många år. Och där i flera olika föreningar. Granlo BK, Essviks AIF och moderklubben IFK Sundsvall innan han den här säsongen tog klivet över till 100 års-firande Kubikenborgs IF (presentation om Kuben kommer senare i samband med premiären mot Medskogs).
–Jesper ser vi som en riktigt bra värvning, även på lång sikt. En stark kraft med ett stort engagemang. Jesper vill vi gärna leda in på några tränarutbildningar inom kort men just nu ligger fokus på själva fotbollen och ledaregenskaperna på planen. Han kommer också att vara en bra tillgång som en drivande kraft i en sportgrupp kring A-laget, säger Joakim Blomqvist i Kubens styrelse..
Jesper fick några frågor att svara på om övergången och säsongen.

Varför valde du att lämna ditt kära IFK Sundsvall?
– Valet var ändå ganska självklart. Jag ville inte spela i division 5 utan fortsätta spela minst i fyran.

Hade du några andra alternativ på klubbar? Och varför landade valet på Kuben tillslut?
– Jag hade några andra spännande alternativ som jag var nära att göra klart med men när Kuben hörde av sig och jag träffade dem var det inget att tveka  på. Dom lade upp dom bästa förutsättningarna för mig och har ett ungt och spännande lag på gång. Långsiktigt kommer Kuben vara det bästa valet för min egen del.

Vad är din personliga målsättning i år?
– Min personliga målsättning är att spela varje match och att utvecklas som spelare ännu mer. Att gå framåt som fotbollsspelare varje träning som match.

Lagets målsättning i år?
– Det är att jobba med att utveckla yngre spelare och vinna serien såklart. Men om vi ska göra detta måste vi behålla truppen och hitta 2-3 äldre spelare som har erfarenhet! Då blir det riktigt bra.

Vad hoppas du kunna bidra med i Kuben?
– Min rutin och energi till grabbarna. Vara en av de pådrivande spelarna på träningar och matcher samt hjälpa till att utveckla och komma med tips och idéer till dom yngre spelarna.

Åke Andersson fick gå bara någon dryg vecka innan seriestarten (läs nedan). Hur är känslan i laget när nu Dick Svedin klivit in och delar ansvaret med Haris Devis?
– Det är lite för tidigt att säga men det har blivit lite mer "go" och några tycker att det blivit bättre övningar. Men som sagt, lite för tidigt att säga ännu.

Och hur går det i seriepremiären mot Medskogs dem 4 maj?
– Vi vinner med 3-1!

• Resultat, matchfakta & tabell 
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)
Jesper Hellström i action under sin tid i numera nedlagda Granlo BK. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Jesper Hellström i action under sin tid i numera nedlagda Granlo BK. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Åke Andersson får lämna tränarsysslan i Kuben. Åke Andersson får lämna tränarsysslan i Kuben.

Med dryga veckan kvar till seriestart – Kuben kickar tränaren


(2019-04-21)
100-årsfirande Kuben sparkar tränaren Åke Andersson med lite drygt en vecka kvar till seriestart.
– Det visade sig vara ett stort missnöje från spelartruppen och vi riskerade att stå utan lag, säger Tommy "Hoppa" Holmgren i Kubens styrelse.


Ifjol åkte Kuben ur trean och får fira sitt 100-års-jubileum i Medelpadsallsvenskan.
Och får göra det med en ny tränare. I veckan fick nämligen Åke Andersson gå.
– Det visade sig vara ett stort missnöje från spelartruppen och vi riskerade att stå utan lag, säger Tommy "Hoppa" Holmgren i Kubens styrelse.
"Hoppa" fortsätter:
– Dom tyckte bland annat att det var för dåliga träningar och coaching på matcherna.
Efter säsongen ifjol klev Conny Sjödin av som assisterande tränare och ersattes inför den här med Haris Devic, som senast kommer från Svartvik som spelare.
– Det blir Haris och Dick Svedin som tillsammans kommer att leda laget. Oklart ännu hur rollerna kommer att fördelas, säger "Hoppa".
Tränarparet har att se fram emot en rivstart då Kuben inleder serien med tre matcher på en vecka!

Åke Andersson själv blev överraskad när han fick beskedet om att han entledigats.
– Blev inkallad till ett möte och jag trodde vi skulle diskutera lite justeringar men istället fick jag sparken. Så det är klart att jag är besviken men kan det här hjälpa Kuben framåt så är det väl bra då, frågar sig Åke Andersson.
Han fortsätter:
– Jag kommer att gå på Kubens matcher då jag har grabben (Jesper) kvar i laget och det är klart att jag hoppas att det går bra för dom. 

• Resultat, matchfakta & tabell (länk kommer)
• Kommande matcher (länk kommer)
Daniel Johansson prickade in sex mål när Essvik körde över Nätra med sanslösa 14-2. Daniel Johansson prickade in sex mål när Essvik körde över Nätra med sanslösa 14-2.

Så här gick det i helgens träningsmatcher – Danne Johansson sexmålsskytt när Essvik vann med 14-2!


(2019-04-15)
Lokalfotbollen brukar göra ett svep när det gäller våra division 4-klubbars träningsmatcher.
Så även denna helg även om intresset bland flera klubbar att rapportera in resultat och eventuella målgörare är obefintligt, tyvärr.
Positivt från helgen är att Essvik vann med hela 14-2 mot Nätra GIF. Sex mål av Danne Johansson och fyra av anfallskollegan Mårten Gräntz.


Medskogsbrons BK - Holms SK 3-1
20190-4-14 - 14:30 - Baldershovs IP KG
Mål: 1-0 Sayed Mohammed Husseini (1), 2-0 Michael Fredriksson (17),
3-0 Zhaver Missilu (36), 3-1 Johan Smott (81).
Domare: Krister Sandin
Publik: 13
Matchfakta

Indals IF - Selånger FK 2-3
20190-4-14 - 15:30 - Westhagen
Mål: 0-1 Mustafa Batori, 0-2 Abraham Brhane, 1-2 ej inrapporterat ännu, 1-3 Linus Sttafrin, 2-3 ej inrapporterat ännu.
Domare: Jan Öberg
Publik: 
Matchfakta saknas

IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle IF 2-3
2019-04-13 - 12:00 - Baldershovs IP KG
Mål: 0-1 Louison Likita (36), 0-2 Louison Likita (60), 0-3 Carl Sahlin (71) 1-3 Jimmy Söderberg (81). 2-3 Alexander Aspenrud (84).
Domare: Omar Meqbil
Publik: 
Matchfakta

Delsbo IF - Matfors IF 4-0
2019-04-13 - 14:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 1-0 Alexander Karlsson (21), 2-0 Linus Sundqvist (24), 3-0 Anton Camel (61), 4-0 Linus Sundqvist (72).
Domare: Erik Lindqvist
Publik: 20
Matchfakta

Hassels IF - Selånger FK 1-2
2019-04-13 - 14:30 - Baldershovs IP KG
Mål: 0-1 Hamidou Gaye, 1-1 ej inrapporterat ännu, 1-2 Mustsfa Batoei.
Domare: Fredrik Thelander
Publik: 
Matchfakta

Söråkers FF - Näsvikens IK 1-2
2019-04-13 - 16:00 - Timrå IP KG
Mål: 0-1 Carl Embretsén (18), 0-2 Tobias Johansson (59), 1-2 Emil Sjögren (81).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 25
Matchfakta

Alnö IF - Forsa IF (resultat ej inrapporterat)
2019-04-13 - 17:00 - Westhagen
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 
Matchfakta

Essviks AIF - Nätra GIF 14-2 (8-2)
2019-04-13 - 17:15 - Baldershovs IP KG
Mål: 1-0 Daniel Johansson (3), 2-0 Mårten Gräntz (4), 3-0 Daniel Johansson (10), 4-1 Mårten Gräntz (12), 4-1 Daniel Johansson (13), 5-1 Daniel Johansson (23), 5-1 Mitch Ryan Igiraneza (31),  6-1 Christian Isaksson (34), 7-1 Stefan Lindfors (40). 8-2 Habib Ilaldayev (41), 9-2 Daniel Johansson (47), 10-2 Mårten Gräntz (51), 11-2 Daniel Johansson (73), 12-2 Daniel Johansson (78), 13-2 Mårten Gräntz (79), 14-2 Tobias Strandlund (84).
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 12
Matchfakta
Sidsjö-Böle tog sig ända till final i Söråker Cup i helgen. Där blev dessvåärre blå-vita Bergsjö för svåra och vann efter 0-0 och straffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sidsjö-Böle tog sig ända till final i Söråker Cup i helgen. Där blev dessvåärre blå-vita Bergsjö för svåra och vann efter 0-0 och straffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Söråker Cup i helgen för fem av våra division 4-lag, träningsmatcher för tre och inställt för Kuben


(2019-04-07)
Flera av våra division 4-lag deltog i helgen i Söråker Cup, Medskogsbrons BK, Nedansjö IK, Selånger FK, Sidsjö-Böle IF (tog sig ända till final) och arrangerande Söråkers FF.
Så här gick det för övriga division 4-lag i träningsmatcherna:


IFK Sundsvall - Alnö IF 4-2 
2019-04-06 - 12:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål: 1-0 Olle Nordberg, 1-1 ej inrapporterat ännu, 2-1 självmål, 3-1 Olle Nordberg, 4-1 Olle Nordberg, 4-2 ej inrapporterat ännu.
Domare: Johan Skyttberg
Publik: 
Matchfakta

Sund IF - Matfors IF 4-1
2019-04-06 - 13:00 - Westhagen
Mål; 1-0 Per Nyman (7), 2-0 Christofer Nerkman (17), 2-1 uppgift saknas ännu (26), 3-1 Christofer Nerkman (54), 4-1 uppgift saknas ännu.
Domare: Christer Eriksson
Publik: 20
Matchfakta

Härnösands FF - Kubikenborgs IF inställd
2019-04-06 - 16;30 - Högslättens IP

Lucksta IF - Essviks AIF 1-0 (1-0) 
2019-04-05 - 19:15 - 19:15 - Baldershovs IP KG
Mål 1-0 Joakim Edsttröm (27)
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik: 23
Matchfakta
Sidsjö-Böles Henrik Eriksson sänkte Alnö med sitt andra mål för dagen. Sidsjö-Böles Henrik Eriksson sänkte Alnö med sitt andra mål för dagen.

Så gick det i helgens träningsmatcher för division 4-lagen – bara Sidsjö-Böle vann


(2019-03-31)
Bara Sidsjö-Böle av våra division 4-lag avgick med seger i helgen träningsmatcher. Och då mötte man seriekollegan Alnö.
Essvik förlorade med uddamålet av sju mot Forsa och Kuben fick rejält med däng mot division 3-laget Svartvik.

– Blåstem förstärde det mesta spelet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Alnö IF - Sidsjö-Böle IF 2-3
2019-03-31 - 12:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Målen: 1-0 Måns Lind (15), 1-1 Louison Likita (33), 1-2 Henrik Eriksson (??), 2-2 Tesfalidet Elias (45), 2-3 Henrik Eriksson (56).
Domare: Jan Söderlund
Publik:
Matchfakta
Tränarkommentarer:
Mikael Eklöf, Sidsjö-Böle:
– Tja, vad finns det att säga? Det mesta spelet blåste bort så det finns inte så mycket att förtälja. Matchen var ganska jämn, vi skapade mer i motvinden men dom tog ledningen efter en kvart. Vi vänder på steken men dom kvitterar i samma minut, 45. I medvinden i andra vinner vi med tack vare Henrik Erikssons andra mål i matchen efter Louisons fina soloprestation. Vi vädrade många spelare denna match. Nöjd med vinst under rådande omständigheter.

Svartviks IF - Kubikenborgs IF 7-2
2019-03-31 - 12:00 - NP3 Arena
Mål Svartvik: ej inrapporterat ännu
Mål Kuben: ej inrapporterat ännu
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik:
Matchfakta
Tränarkommentar:
väntar på återkoppling

Essviks AIF - Forsa IF 3-4 (1-0) 
2019-03-30 - 13:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
Målen: 1-0 Daniel Johansson (1), 1-1 Nils Jakobsson (51), 1-2 Tom Hellberg (straff, 51), 2-2 Daniel ohansson (straff, 61), 2-3 Jesper Koskinen (66), 2-4 Tom Hellberg (67), 3-4 Mitch Ryan Igiraneza (74)
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 11
Matchfakta
Tränarkommentar:
Fredrik Martinsson, Essvik:
– En dåligt match där vi slarvade alldeles för mycket men ändå hade ledningen i paus tack vare bra försvarsspel. I den andra gjorde vi för många individuella misstag som dom utnyttjade. André Sjödal och Mitch Ryan Igiraneza var bäst hos oss.
Tony Salthammer, Matfors IF:s försvarare. Tony Salthammer, Matfors IF:s försvarare.

Forsa satte sina chanser
– Matfors inte: "Ganska jämn match annars"


(2019-03-23)
Matfors nollade i träningsmatchen borta mot Forsa nere i Hudiksvall.
– Dom satte sina chanser medan vi brände våra, säger Matfors skäggige ytterback Tony Salthammer.


Matfors IF tog en tripp söderut till Glysis konstgräs i Hudiksvall för möte med Forsa IF.
Det blev en 0-3-förlust men ytterbacken Tony Salthammer var inte speciellt nedstämd efteråt.
– Stundtals spelade vi bra men hade också perioder då det funkade mindre bra och vi hamnade lite i baktakt. Forsa var ett bra lag och klev på rejält och malde ner oss. Dom satte dessutom sina chanser medan vi brände våra. På det hela taget en ganska jämn match annars, säger "Saltis".
Trion Robin Bergström, Wille Johansson och Mario Berlin spelade riktigt uppoffrande och bra och ska ha överbetyg.

Forsa IF - Matfors IF 3-0 (2-0)
2019-03-23 - 17:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål Forsa: ej inrapporterat ännu
Domare: Nils Karlsson
Publik:
Matchfakta
Jesper Svensson målade för Kuben. Jesper Svensson målade för Kuben.

Håglöst Kuben chanslösa mot division 3-laget Sund: "Slätstruket överlag"


(2019-03-23)
Trots en rejäl medvind låg Kuben under med 1-4 efter den första halvleken mot Sund.
1-0 och seger i den andra gladde inte Kubentränaren Åke Andersson nämnvärt.

– Nä, idag var det slätstruket överlag.


Trots en rejäl motvind under den första halvleken kunde Sund göra fyra mål i träningsmatchen mot Kuben på ett vindpinat NP3 Arena och gå till pausvila med 4-1 efter bland annat tvenne fullträffar av Jonas Nordström. 
Efter en utvisning bara ett par minuter in i andra på Adrian Yman kunde Kuben reducera till 4-2 och vinna den halvleken.
– Det var svårspelat men vi var väldigt effektiva trots motvinden. I andra åkte vi tidigt på en billig utvisniing och fick fokusera på det defensiva, säger Sundtränaren Emad Nademi.
– Vi stod på hälarna i den första halvleken och bjuder dom på fyra mål. Inte heller den andra halvleken är bra trots att vi ändå vinner den. Nä, idag var det slätstruket överlag, suckar Kubentränaren Åke Andersson.

Sund IF - Kubikenborgs IF 4-2 (4-1)
2019-03-23 - 12:00 - NP3 Arena
Målen: 1-0 Robin Nymo, 1-1 Jesper Svensson , 2-1 Jonas Nordström, 3-1 Faress Mohammed, 4-1 Jonas Nordström, 4-2 Pontus Lundqvist.Domare.
Utvisning Sund: Adrian Yman
Anton Sjöberg
Publik: 50
Matchfakta
Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan. Roy B Olsson & Co. i Ljunga IF bygger nytt i sexan.

Ljunga avslutar samarbetet med Fränsta – och begär sig ner i sexan: "Tappat hela fjolårstruppen"


(2019-02-13)
I två år höll samarbetet mellan Ljunga IF och Fränsta IK.
Nu avslutas det och Ljunga drar sig även ur Medelpadsallsvenskan och börjar om i sexan.
– Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från ifjol, säger ordföranden Roy B Olsson.


Begär sig ner i Medelpadssexan
Det blir inget tredje år när det gäller samarbetet mellan västraklubbarna Ljunga IF och Fränsta IK.
Dom förstnämnda drar sig ur både samarbetet med sina grannar och spel i Medelpadsallsvenskan.
– Ja, så blir det. Vi har tappat i stort sett hela spelartruppen från fjolåret. Tre spelare har gått till Stöde i trean medan fem vardera har tagit steget över till Fränsta IK respektive Ånge IF, säger Ljunga IF:s ordförande Roy B Olsson.
Laget börjar nu om i Medelpadssexan, om det nu blir någon då det är så få lag anmälda.
– För någon vecka sedan hade vi knappt någon spelartrupp men nu jobbar vi på att ändå få ihop ett lag i seriespel i år. Många som slutat eller gick till andra klubbar i samband med sammanslagningen är tillbaka och i dagsläget har vi 20 namn i spelartruppen. Stöde IF kommer inte att ha något andralag i seriespel och dom har lovat att vi kan få spelare från deras lag om grabbarna själva är intresserade, säger Roy B Olsson, och tillägger:
– I år blir den första säsongen i historien som vi spelar i en lägre serie än Wiskan (skratt).

Ånge tar den vakanta platsen i fyran?
När det gäller nytillträdde tränaren, nygamle, Marco Padellaro fortsätter han oavsett division.
– Och Alex Johansson fortsätter sitt strävsamma jobb som lagledare och tillsammans med Marco jobbar för fulla muggar för att få ihop en spelartrupp, säger Roy B Olsson.
Om det nu inte blir så att det kan bli en utökad femma och ingen sexa.
Vilket lag som tar den vakanta platsen efter Ljunga i Medelpads-allsvenskan är ännu oklart. Enligt turordningen går första "tjing" till  Indals IF och därefter Ånge IF och i tredje hand Selånger FK.
I samband med att Kovland drog sig ur tackade Indal nej medan både Ånge och Selånger sade sig vara intresserade men då gick Medskogsbrons BK före i kön.
– Det här var nytt för mig, säger Indals lagledare Jonas Wallvik när Lokalfotbollen får tag i honom.
– Rent spontant är jag tveksam den här gången också till uppflyttning då vi förberett oss för division 5-spel. Men vi får kolla upp förutsättningarna och vad killarna i laget har för synpunkter, fortsätter Jonas Wallvik.
– Vad jag vet så har vi ännu inte fått någon förfrågan från förbundet. Innan det är det svårt att ta något beslut hur vi kommer att göra, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.
Indals IF var den gången först att tillfrågas men tackade som sagt då nej. Huruvida man kommer att tacka ja eller nej denna gång återstår att se.
Det här är det andra avhoppet från Medelpadsallsvenskan inför den kommande säsongen. Före jul drog sig Kovlands IF ur (scrolla ner en bit på den här sidan för artikel) och nu Ljunga IF. Det här är inget som känns bra när det gäller den lokala fotbollen.
Andreas Wikander gör comeback. Andreas Wikander gör comeback.

Rutinerad mittback med division 2-rutin gör comeback – ny klubb Matfors IF


(2019-02-07)
Han har spelat division 2-fotboll i Ånge IF och var senast med och vann trean med IFK Timrå 2015.
Nu gör 32-årige mittbacken Andreas Wikander comeback.
– Hängde med på en träning. Sedan dess har jag varit fast, säger Brukets Blås senaste nyförvärv.


Under många år var han en stabil mittback på division 2- och 3-nivå och spelade i Ånge IF och avslutningsvis i IFK Timrå där han var med och förde upp laget i division 2 2015 innan han lade skorna på hyllan. Han har även hunnit med spel i fyran med Östavalls IF.
Nu gör mittbacken Andreas Wikander comeback som 32-åring. Och han gör det i Medelpadsallsvenskan med Matfors IF.
– Det är Emil Nordell som har, efter en längre tid, lyckas övertala mig till en comeback. Till slut föll man för trycket och hängde med på en träning. Sedan dess har jag varit fast, säger Brukets Blås senaste nyförvärv.
Så här beskriver sig Andreas som spelare.
– Mina styrkor är nog mitt lugn och kan kanske bidra med lite rutin.
– Andreas har haft uppehåll i två säsonger men nu var han sugen igen. Tränat med oss några veckor nu och imponerat. Placeringssäker, duktig med boll, styr och ställer bakifrån. Vi får in en rutinerad kille till vårt unga lag vilket jag tror kommer bli viktigt. Riktigt kul att han väljer spel i Brukets Blå i år, säger den assisterande tränaren Andreas Jonsson.

Läget i Matfors trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Dennis Täck Forsberg, mv (Essviks AIF), Mario Berlin, ymf/fw (Ljustorps IF), Arvid Östlund, mv (uppflyttat från U-laget) samt Andreas Wikander, mb (comeback, senast IFK Timrå 2015).
Förluster: Axel Drewsen, mb (Lucksta IF) och Christian "Chippen" Isaksson, b/mf (Essviks AIF).
En in och ingen ut. Det har varit en lugn silly season för Christer Söders Nedansjö IK så här långt. En in och ingen ut. Det har varit en lugn silly season för Christer Söders Nedansjö IK så här långt.

Nästan stiltje i Nedansjö IK under silly season – mitt-fältare från Selånger enda nyförväret så här långt


(2019-02-04)
Bara en spelare in så här långt i Nedansjö IK, mittfältaren Oskar Bruzell från Selånger FK.
Men i gengäld inga förluster.
– Det har varit ganska lugnt på fronten när det gäller nyförvärv och spelarförluster, säger tränaren Christer Söder.


Det har inte hänt mycket sedan Nedansjö IK för första gången i historien förnyade nytt kontrakt i Medelpadsallsvenskan i höstas.
Klubben har aldrig spelat två år i rad i fyran men nu är det dags för det svåra andraåret.
– Men när det gäller nyförvärv och spelarförluster har det varit ganska lugnt på den fronten. Vi har fått in Oskar Bruzell från Selånger FK. En rapp och teknisk mittfältare som jag tror vi kommer att få stor nytta av i år, säger tränaren Christer Söder.
Christer fortsätter:
– Vi har varit lite tunt på folk på grund av skader och sjukdomar men det börjar ordna till sig.
Precis som ifjol kommer NIK att ha ett samarbete med Wiskans IF i Medelpadsfemman. Och det cirkulerar även lite om att det ska komma in några mya spelare.
– Det har väl gått lite surr bland spelarna om ev några killar som vill komma och träna med oss, men dom har inte dykt upp än, avslutar Christer Söder.

Läget i Nedansjös trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Oskar Bruzell, mf (Selånger FK).
Ut: Johan Grundberg (IFK Sundsvall, spelade dock inget ifjol).
Hampus Eriksson återvänder till Essvik efter ensejour i GIF Sundsvall U17. Hampus Eriksson återvänder till Essvik efter ensejour i GIF Sundsvall U17.

Essviks AIF får tillbaka lovande spelare från GIF Sundsvall U – men tappar duo till Sund i trean


(2019-02-04)
Lovande Hampus Eriksson återvänder till Essviks AIF efter en kortare sejour i GIF Sundsvall plus att anfallaren Johan Kolbäck gör comeback.
På förlustsidan finns duon Elias Friberg och Melker Lindqvist som båda går till division 3-laget Sund IF.
– Vi har även flyttat upp 17-årige yttern Max Mårdstam från egna led, säger tränaren Fredrik Martinsson.


Essvik tappar, som Lokalfotbollen redan skrivit om (klicka här), duon Elias Friberg och Melker Lindqvist, efter bara en säsong på "Vallen", till division 3-laget Sund IF.
I gengäld återvänder unge Hampus Eriksson, Danne Johanssons lillebror, efter en kortare sejour i GIF Sundsvall U17 plus att Johan Kolbäck gör comeback. Från egna led flyttar man upp Max Mårdstam.
– Hampus är 17 år och central mittfältare och har sina styrkor i en bra passningsfot och fin spelförståelse. Max är lika ung och är en ytter som är bra på utmana när han kommer rättvänd. Ligger även inne med ett vasst skott. Johan är en snabb, avig och orädd forward/ytter, säger tränaren Fredrik Martinsson.
Sedan tidigare har Essvik förstärkt med Daniel Johansson, forward, och André Sjödal, mittback (båda Svartviks IF), Kevin Wöhrman, mittfältare/forward (Kubikenborgs IF) samt Christian "Chippen" Isaksson, back/mittfältare (Matfors IF). Scrolla ner på den här sidan för mer info om dessa övergångar.

Läget i Essviks trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Hampus Eriksson (GIF Sundsvall U17), Daniel Johansson, fw, och André Sjödal, mb (Svartviks IF), Kevin Wöhrman, mf/fw (Kubikenborgs IF) och Christian "Chippen" Isaksson, b/mf (Matfors IF), Max Mårdstam, ymf/fw (uppflyttad från U-laget) och Johan Kolbäck, fw (comeback).
Ut: Elias Friberg, mf, och Melker Lindqvist, ymf (Sund IF), Ted Åkerlund, mb (Svartviks IF), Dennis Täck Forsberg, mv (Matfors IF).
mikael eklöf kör på ännu en säsong som tränare för Sidsjö-Böle. mikael eklöf kör på ännu en säsong som tränare för Sidsjö-Böle.

Sidsjö-Böle IF ser med tillförsikt fram mot årets säsong: "Starka nyförvärv"


(2019-01-30)
Sidsjö-Böle klarade nytt kontrakt galant i sin division 4-comeback.
Inför den kommande säsongen har man gjort klart med flera intressanta nyförvärv.
– Vi har fått ihop ett bra gäng att bygga vidare på, säger tränaren Mikael Eklöf.


Best of the rest
Sidsjö-Böle IF klarade sin målsättning ifjol galant. Man siktade på nytt kontrakt i sin division 4-comeback men "vann" undre halvan. Detta trots att man inte kunde spela en enda hemmamatch på "ogästvänliga" Sidsjövallen.
– Vi nådde vårt uppsatta mål och spelade stundom riktigt rolig och bra fotboll. Vi har också fått ihop ett bra gäng att bygga vidare på, säger tränaren Mikael Eklöf, som väljer att fortsätta minst en säsong till.
– Ja, nu är det för spännande och roligt för att låta någon annan ta över, skrattar skånebördige Eklöf.
Eklöf hade många roliga minnen från den gångna säsongen.
– Ja, ett av dom var efter en träning där förre AIK- och GIF-mittbacken Kalle Ståhl deltog så fick lagledaren "Micke" Bergdahl frågan av en yngre spelare; ”Vem är det där, han är ju bra…signa honom!”.

Flera starka nyförvärv
Det var inte mycket negativt från fjolåret som Sidsjö-Böletränaren kunde komma på.
– Att vi på grund att diverse frånvaro behövde rotera så mycket på spelare vilket gjorde våra prestationer något ojämna. Den så efterlängtade kontinuiteten ville inte riktigt infinna sig.
På spelarsidan har man inför den kommande säsongen tappat tongivande Faton Buzuku till Söråkers FF och Innocent Manzi som gått till division 3-nykomlingarna Lucksta IF.
– Givetvis tråkigt att tappa bra spelare men i gengäld har vi fått flera fina nyförvärv, säger Mikael Eklöf.
Det är bara att hålla med. Eller vad sägs om dessa lirare?
Carl Sahlin (GIF Sundsvall U19) Louison Likita (Östersunds FK U19), Francis Chukwunalu (IFK Timrå), Arwid Nyström och Carl-Philip Göransson (Svartviks IF), Casper Engstrand, Albert Edström och Alexander Nilsson (Kovlands IF).
– Vi är mycket nöjda med samtliga nyförvärv då de inte bara bidrar med fotbollskvalitéer. De bidrar även med god stämning och passar bra in i vårt lagbygge inför 2019, säger Mikael Eklöf.

Så här säger Mikael Eklöf om sina nyförvärv, spelare för spelare:
Carl Sahlin
– En träningsvillig, teknisk och skolad spelare som kan spela på flera positioner.
Louison Likita
– Snabb ytter eller forward, en spelare som precis som Carl fått skolning i en större förening än Böle.
Arwid Nyström
– En teknisk och fysisk spelare med många goda kvalitéer. Går ev att nyttja på fler positioner än som högerback. Visar stort hjärta på plan.
Carl-Philip Göransson
– Naturlig vänsterfot som kan användas både i en defensiv- som offensiv roll. Snabb och teknisk, villig att ta avslut.
Casper Engstrand
- Teknisk måltjuv som har näsa för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Snabb och löpvillig.
Albert Edström
– Rejäl, spelande mittback som även går att nyttja på andra positioner. Alexander Nilsson
– Kvick löpvillig ytter alternativt forward.
Francis Chukwunalu
– Ung orädd målvakt som tar steget upp i seniorfotbollen.

Läget i Sidsjö-Böle IF:s trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: Carl Sahlin (GIF Sundsvall U19) Louison Likita (Östersunds FK U19), Arwid Nyström och Carl-Philip Göransson (Svartviks IF), Casper Engstrand, Albert Edström och Alexander Nilsson (Kovlands IF).
Ut: Innocent Manzi (Lucksta IF), Faton Buzuku (Söråkers FF) och Adrian Goeble (slutar).

texten kan komma att uppdateras med mer info om nyförvärven.
Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund tror på samarbetet med Lucksta. Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund tror på samarbetet med Lucksta.

Medskogsbron inleder samarbete med division 3-klubb: "Gynnsamt för båda föreningarna"


(2019-01-30)
Medskogsbrons BK inleder samarbete med division 3-nabon Lucksta IF.
– Är övertygad om att samarbetet med Lucksta kommer att bli gynnsamt för båda föreningarna, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


"Gynnsamt för båda föreningarna"
Medskogsbron är fast beslutna att hänga kvar i Medelpadsallsvenskan så nykomlingar man är.
Nu har man gjort klart med ett samarbete med nya division 3-laget Lucksta IF.
– Vi klubbar kring Marmen måste samarbeta och vi är övertygade om att samarbetet med Lucksta kommer att bli gynnsamt för båda föreningarna. Vi i MBK hoppas kunna stärka vår startelva med ett par namn från LIF så gott som varje match. I dagsläget är tre-fyra spelare ur vår trupp redo att kunna träna och vid behov även spela matcher med LIF under säsongen, säger lagledaren "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi strävar också efter att ha gemensamma träningar och lagaktiviteter under säsongen för att stärka sammanhållningen lagen emellan.

"Hjälpa Medskogs att hänga kvar"
Luckstas sportchef Martin Ålin:
– Vi vill gärna vara med och hjälpa Medskogs att hänga kvar i fyran genom att låta dom som inte fick speltid i senaste matchen få lira på en bra nivå. Vem vet? Kanske någon Medskogslirare vill prova på spel i trean, kanske dom vill skriva över sig till oss, säger Martin Ålin.
Några klara nyförvärv kan man dock inte Medskogs presentera i dagsläget.
– Just nu är det tre spelare som provtränar med oss men för tidigt att spekulera huruvida det blir några övergångar. Värt att påpeka är att samtliga är 18 år eller yngre vilket är glädjande. Det kan bli en förstärkning på spelarsidan efter sommaruppehållet som jag vet redan nu. På förlustsidan är det Alexander Söderblom och Mathias Andersson som tackat för sig så här långt, avslutar "Jocke" Hedlund.

Läget i Medskogsbrons BK:s trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster så här långt:
In: –
Ut: Alexander Söderblom och Mathias Andersson (slutar).
Dennis Täck Forsberg byter från Essvik till seriekonkurrenten Matfors. Dennis Täck Forsberg byter från Essvik till seriekonkurrenten Matfors.

Matfors värvar ung målvakt från seriekonkurrenten Essvik


(2019-01-30)
Vara kvar i Essvik eller ta steget över till Medskogsbron?
Valet blev – Matfors IF!
– Känns bra att ha säkrat upp målvaktsposten med honom plus Arvid Östlund från U-laget, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson.


Dennis Täck Forsberg var på väg till Medskogsbron. Men den 18-årige Essvikskeepern, med förflutet tidigare även i GIF Sundsvalls pojklag, valde Matfors.
– Ja, han tränade med dom men tog sedan steget över till oss.  Dennis får en fin utvecklingsmöjlighet hos oss helt klart. Känns bra att ha säkrat upp målvaktsposten med honom plus Arvid Östlund från U-laget, säger Brukets Blås assisterande tränare Andreas Jonsson.
Fredrik Allgren blir ny huvudtränare i Medskogs. Fredrik Allgren blir ny huvudtränare i Medskogs.

Fredrik Allgren ny huvud-tränare i Medskogsbron – "Jocke" Hedlund fortsätter som lagledare


(2019-01-16)
Det blir mittbacken Fredrik Allgren som tar över som huvudtränare efter Matte Pettersson i Medskogsbron.
"Jocke" Hedlund fortsätter som lagledare.
– Ska bli ett spännande år och det blir en utmaning att göra oss konkurrenskraftiga i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar, säger Fredrik Allgren., säger Fredrik Allgren.


Ny tränare
Som ni kan läsa i en artikel längre ner på sidan blev det fjolårets seriefemma i Medelpadsfemman som ersätter Kovland i fyran.
Ny tränare efter Matte Pettersson som tackade för sig efter fjolårssäsongen blir mittbacken Fredrik Allgren.
– Ska bli ett spännande år och det blir en utmaning att göra oss konkurrenskraftiga i Medelpadsallsvenskan som nykomlingar, säger Fredrik Allgren, som gör sitt första år som huvudtränare på den här nivån.
– Ja, så blir det. Jag hade ansvaret för IFK Sundsvalls andralag i femman för några år sedan och var senare assisterande till Mikael Kotermajer i A-laget, säger Allgren.
Vad hoppas du kunna tillföra och vilka är dina styrkor som tränare?
– Jag hoppas kunna skapa lite struktur på träningarna och försöka utveckla dom yngre spelarna och motivera dom äldre.
Kommer du att spela eller bara fokusera på tränarbiten?
– Jag är för gammal och trasig för och spela boll på division 4-nivå så det är på andra sidan sidlinjen jag tänkte stå i år. Kanske blir någon minuts inhopp om det fattas folk? Vi får se, säger 40-åringen.

Ny målvakt på G
Ett tag var det meningen att lagledaren Joakim Hedlund skulle ta över tränarposten men nu står det klart att "Jocke" fortsätter den viktiga lagledarsysslan.
På spelarsidan har man ännu inte fått in några förstärkningar, men inte heller tappat några spelare.
– Nja, Alexander Söderblom som gjorde comeback ifjol har valt att åter lägga skorna på hyllan. Men "Alex" kommer vid behov att ställa upp runt laget vid matcher som matchvärd eller dylikt, säger "Jocke" Hedlund, som hoppas på att göra klart med första nyförvärvet inom kort.
– Essviks målvakt Dennis Täck Forsberg har provtränat med oss och vi håller tummarna för att han vill ansluta till laget. Dennis skötte sig utmärkt mellan stolparna förra säsongen dom gånger han lånades in och ersatte Anton Stadling. Dennis är framför allt en bra person som skulle passa in i vårt schyssta gäng, säger Hedlund.

Brännström följer med upp i fyran
I övrigt i truppen är Anton Norberg återställd från skada och dom sent inkomna nyförvärven från förra året; Christoffer Brännström, Magnus Johansson, Olle Waldehag och Michael Fredriksson fortsätter.
– Något som känns utmärkt. På ledarsidan kommer förhoppningsvis Tony Broman att kunna ställa upp så ofta han hinner och axla målvaktstränarmanteln samt vara tredjemålvakt, säger Hedlund och fortsätter:
– Ambitionen är att vi ska, som tränare Allgren säger, vara konkurrenskraftiga nog att klara nytt kontrakt och även störa dom presumtiva topplagen när och om vi kan ställa vår bästa elva på benen, avslutar lagledaren Joakim "Jocke" Hedlund.. 
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Danne Johansson har gjort mål i Essviksdressen tidigare. Här bland annat mot Lucksta i en match i Värmecupen för några år sedan. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målkungen återvänder till Essviks-vallen: "Vill vinna både serien och skytteligan" 


(2019-01-13)
Skyttekungen har varit rejält uppvaktad.
Nu har han bestämt sig för att återvända till Essviksvallen.
– Jag har som målsättning att både vinna serien och skytteligan i år, säger Daniel "Danne" Johansson efter fyra säsonger i grannklubben Svartviks IF.


"Dubbel skyttekung"
Efter en tids funderande. Dubble skytteligavinnaren i Medelpadsallsvenskan har nu bestämt sig. Daniel Johansson återvänder till Essviks AIF och "Vallen" efter några år i Kuben och Svartviks IF.
– Danne har öst in mål dom senaste säsongerna och kommer närmast från Svartvik. Ifjol gjorde han elva mål i trean och året dessförinnan svarade han för 18 fullträffar. Både 2015 och 2016 vann han skytteligan i Medelpadsallsvenskan med rekordnoteringar. Även det i Svartvik, säger Essvikstränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson.
– Jag är otroligt nöjd över att Danne har valt att komma till oss med tanke på alla andra lag som jagat honom. Danne behöver väl ingen större presentation då alla fotbollsintresserade i Medelpad vet att han har sprutat in mål i många år, och jag tror och hoppas att han kommer fortsätta göra det även hos oss, fortsätter "Snuvan".

"Vinna både serien och skytteligan"
På klubbens facebooksida sade det målfarliga nyförvärvet så här om valet om att återvända till Essvik:.
– Den stora anledningen till att jag valde Essvik och spel i division 4 är för att slippa resorna och helgmatcherna, sen känns Essvik spännande och jag har massa gamla kompisar där.
Vad hoppas du kunna bidra med till laget?
– Jag hoppas kunna bidra med poäng i första hand.
Vad är din målsättning den här säsongen?
– Min målsättning är att vinna både serien och skytteligan, säger Daniel "Danne" Johansson.
Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.
Åke Andersson blir kvar som tränare i Kuben trots degraderingen. Ex-allsvensken får Haris Devic till sin hjälp som spelande assisterande.

Åke Andersson fortsätter i Kuben
– får Haris Devic som spelande assisterande tränare


(2018-12-17)
Åke Andersson, 61, fortsätter som huvudtränare i Kuben trots nedflyttningen till Medelpadsallsvenskan.
Till sin hjälp får han Haris Devic som assisterande. 
34-åringen från Svartvik kommer även att finnas med på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på, säger lagledaren Olle Bohlin.


Kubikenborgs IF:s unga lag var chanslösa att hänga kvar i division 3.
Nu siktar man på att göra sejouren i Medelpadsallsvenskan kortast möjlig.
Åke Andersson, 61, blir kvar som huvudtränare och får Haris Devic från Svartvik som assistent. Den 34-årige allroundspelaren, från Svartvik, kommer även att finnas tillgänglig på planen är det meningen.
– En kompetent duo som vi tror mycket på och som går hem hos killarna, säger lagledaren Olle Bohlin.
Lagets interna skyttekung, Bleart Ugzmajli har gått motsatt väg som Haris Devic medan mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia väljer en av nästa års tuffaste motståndare för Kuben, Söråkers FF.
– Annars ser det ut som vi får behålla truppen. Det är några nya som är med och provtränar och som vi hoppas kunna göra klart med, säger Olle Bohlin.
En av dom som tränar med "Tigerränderna" är Danne Johansson, som även moderklubben Essvik är sugen att sätta tänderna i. Även ett par spelare från GIF:s U-lag är med och kör.
"All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF. "All Star-spelaren" Uros Kalember lämnar IFK Sundsvall för Söråkers FF.

Söråker värvar från Kuben och IFK Sundsvall – men riskerar att tappa bägge målvakterna

(2018-12-16)
Söråker har gjort klart med en "All Star-spelare" och en som provade på division 3-lir under säsongen.
Samtidigt ser det ut som om klubben kan tappa bägge sina målvakter.
– Dags att ge ungdomarna chansen då jag börjar blir gammal, säger succékeepern Mikael Gustafsson. 28 (!).

Lagt basketskorna på hyllan

Söråker siktar på att bli ett topplag även nästa år.
Nu har man värvat Uros Kalember från IFK Sundsvall. 20-åringen, som tidigare var en baskettalang av rang, satsar numera på fotbollen och kan spela såväl ytter som anfallare.
– Det känns riktigt skönt, har tränat med Söråker i ett par veckor nu och det är ett väldigt bra gäng med bra ambitioner. Jag hoppas att min fart, min energi och mitt driv hjälper laget att ta steget upp till trean nästa säsong, för det känns helt klart gångbart. Som sagt så har de redan ett bra lag, det såg man redan förra säsongen, så jag hoppas bara jag kan tillföra med ännu mer och göra laget ännu bättre. Jag har tidigare haft svårt att komma till bra mållägen, men jag kan säga att det redan blivit bättre efter några träningar med Söråker, dom har ett riktigt fint spel som verkligen passar mig som spelare.
Uros fortsätter:
– Basketskorna har jag lagt på hyllan, och nu är det fotboll som gäller. Spelar naturligtvis mycket basket på fritiden, men tycker fotbollen är roligare numera, säger Uros som förra helgen var med och lirade med Lokalfotbollens division 4 All Stars.


28 år och "för gammal"

Söråker har även värvat centrala mittfältaren Khaldoon Raid Hazim Shaia. 21-årige "Kalle" gjorde fyra matchen i trean den gångna säsongen med "Tigerränderna", vilka han nu får möta i Medelpadsallsvenskan den komna säsongen.
Ett aber dock för klubben är att man ser ut att kunna tappa högerbacken Oliwer Karlsson till Sund och båda sina målvakter, Mikael "G" Gustafsson och Joel Nilsson.
– Jag flaggade tidigt att det här var min sista säsong. Börjar bli gammal och det kan vara dags att ge ungdomarna chansen. Flickvännen pluggar i Östersund och eventuellt kommer jag att flytta dit. Men inget är hugget i sten ännu så jag stänger inga dörrar helt, säger den 28-årige (!) succé-målvakten Gustafsson.
Är bara att hoppas på att duglige "G" kommer på bättre tankar och kör på några säsonger till. Finns alldeles för få verbala och duktiga keeprar i distriktet som det är. Alldeles för många lägger av för tidigt! Även om man inte bhöver hålla på till man fyllt 54 som somliga...

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen. André Sjödal är tillbaka i Essvik efter några år i förskingringen.

Kubenspelare klar plus att rutinerad duo återvänder till Essvik – och hoppas på drömvärvning

(2018-12-15)
Essviks AIF värvar Kevin Wöhrman från Kuben plus att André Sjödal och Christian "Chippen" Isaksson återvänder till "Vallen".
Och tränaren Fredrik Martinsson hoppas på ett fjärde nyförvärv och en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning!

Essviks AIF tappar lovande mittbacken Ted Åkerlund till Svartviks IF men i gengäld går rutinerade André Sjödal den andra vägen över sundet. André som varit biorta några år från halvön och testat vingarna i både Kuben och "Blackbay". Dom senaste säsongerna dock förstörda av knäskador.
Återvänder efter ett par års nedvarvande i Matfors andralag gör också Christian "Chippen" Isaksson. En vältränad och motiverad "Chippen" håller god division 4-klass.
Men tränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson håller tummarna och hoppas starkt på en tredje återvändare.
– Ja, Danne Johansson vore en drömvärvning. Han har varit med och tränat med oss i uppstarten i alla fall, säger "Snuvan".
Dessutom gjorde man klart med Kubens Kevin Wöhrman så sent somn igår och unge målvakten Fredrik Fälldin.
– Stor stark kille som kan spela både forward och mittback med bra tillslag på bollen. Fredrik vet jag inte så mycket om än mer än att han är ung och lovande, berömmer "Snuvan" som också avslöjar att det är fler spelare på väg in.
– Det är några som provtränat med oss så vi får se vad som händer.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år. Mario Berlin lirar med "Brukets Blå" nästa år.

Tränarduon kvar i Matfors – Mario Berlin första nyförvärvet

(2018-12-12)
Tränarduon Tobias Sjölund och  Andreas Jonsson fortsätter i "Brukets Blå" efter årets tredjeplats i Medelpadsallsvenskan.
Man har även gjort klart med sitt första nyförvärv.
– Det är Mario Berlin som lämnar Ljustorp för oss och är en spelare som jag jagat i flera år, säger Andreas Jonsson.


Blommade ut under hösten

Efter en liten seg vårsäsong blommade Matfors ut under hösten och vann bland annat "El Fantastico", derbyt mot blivande seriesegrarna Lucksta med klara siffror efter en gedigen insats.
Nu räckte det inte ända fram till en kvalplats men väl en "bronsblecka", fyra poäng bakom tvåan Söråker.
Nu har "Brukets Blå" gjort klart med fjolårets tränarduo Tobias "Tobbe" Sjölnnd och Andreas Jonsson.
– Det stämmer att vi bli kvar, säger Andreas Jonsson.


Från Ljustorp till Matfors

Första nyförvärvet är i hamn och det är kantspelaren Mario Berlin som hämtats in från Ljustorps IF,
– Ser en enorm potential i Mario och det är lite upp till honom själv hur pass bra han vill bli den kommande säsongen. Har faktiskt jagat honom under en längre tid men det var först nu som det passade för båda parter att han tog steget till "Brukets Blå". Han besitter en fin teknik och snabbhet , god spelförståelse och är duktig på att slå ut sin gubbe. Tror att han i vår miljö kan utvecklas till en riktigt duktig poängspelare, säger Andreas Jonsson.
Andreas fortsätter:
– Med förstärkningen av Mario skulle jag vilja påstå att vi besitter en otroligt fin uppsättning av yttermittfältare/forwards så där känner vi oss redo inför säsongen. Vi har lyckats behålla hela truppen utom två från ifjol trots att vissa division 3-klubbar slitit vilt i våra spelare. Det tyder på att gruppen trivs tillsammans och tror på det som vi har på gång. Något som är otroligt glädjande.
Dom två som lämnat är försvarsspelaren Axel Drewsen som tar det "förbjudna" steget över till det nya division 3-laget och grannen Lucksta IF. Christian "Chippen" Isaksson återvänder till Essvik. "Chippen" valde dock under sina två år i klubben att spela med andralaget i division 5 där han var en av stöttespelarna bakom seriesegern där han tillförde det unga manskapet med både kompetens och rutin.

• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen". Marco Padellaro har återvänt till "brottsplatsen".

Tränarklart i Ljunga/ Fränsta – gör sin tredje sejour

(2018-12-03)
Ljunga/Fränsta har gjort klart med en ny tränare efter avgående Tommy Göransson.
Ny, nåja, blir Marco Padellaro.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger 50-åringen.


Känd röst tar över

Det blir ett välbekant ansikte och en känd röst som efterträder avgående Tommy Göransson som huvudtränare i Ljunga/Fränsta.
Det blir Marco Padellaro som återvänder efter ett par år som tränare för Ånge IF:s damer och senast assisterande till Bert-Ove Blom i seriekonkurrenten Torpshammars IF.
– Jag går in på min tredje sejour som huvudtränare på Ljungalid, säger den 50-åriga Ljungalegenden, som även spelade ett antal säsonger i den svarta tröjan.
– Vi är glada att Marco återvänder till oss. En meriterad tränare med pondus, säger lagledaren Alex Johansson.
Alex som själv går mot sin åttonde säsong 2019.


Hela ledarstaben klar

Utöver Marco och Alex kommer ledarstaben att bestå av Andreas "Linkan" Lindqvist (spelande) och materialduon Dennis Näckstrand och Robin Liundahl, som även dom därmed fortsätter.
Spelarsidan ser även den ut att bli intakt.
– Ingen av årets spelare har aviserat att byta klubb. Kanske blir det någon som lägger skorna på hyllan men inget är klart, säger Alex Johansson.
Marco Padellaro kommer att få en "mjukstart" som tränare då laget inte kör igång förrän den 13 januari.
– Då har vi bokat NCC-hallen i Timrå och dom som vill komma och provträna med oss är välkomna, säger Alex.
Han fortsätter:
– Anledningen att vi inte kör igång tidigare är att nästan alla i truppen lirar innebandy eller hockey. Dom som inte gör det kommer att sköta sin träning individuellt är det meningen. Fotbollssäsongen är ändå tillräckligt lång som den är.

texten kan komma att uppdateras


• Resultat, matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliver Widahl tog hem Medelpadsallsvenskans skytteliga 2018. Här Luckstas "blonde bombare" in action i den avgörande seriefinalen mot Söråker. En match där han stod för bägge av seriesegrarnas fullträffar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.