NYHETER, juli - sept.
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2019: Lucksta IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Omgång 26 (sista):
Resultat & Matchfakta

2019-09-28:
14:00 IF Älgarna - Östavalls IF 1-1
14:00 Lucksta IF - Härnösands FF 3-0
14:00 Ope IF - Sund IF 2-6
14:00 Sollefteå GIF FF - Iggesunds IK 0-1
14:00 Svartviks IF - Stöde IF 0-0
14:00 Söderhamns FF - Alsens IF 2-2

Frösö IF står över omgång 26.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jimmie Nordberg gillar att spela fotboll. Jimmie Nordberg gillar att spela fotboll.

3-0 mot Härnösand – nu väntar kvalspel för att hänga kvar för Lucksta

(2019-09-28)
Det blir fortsatt spel för Lucksta i höst.
Detta sedan man klarat en kvalplats efter 3-0-segern mot Härnösand.
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta inledde nervöst i den viktiga avslutningsmatchen hemma på Sörforsvallen mot Härnösand. Men allt eftersom släppte trådarna och i den 39:e minuten lyfter Ola Hagberg in en frispark som Linus Ljuslinder kan styra in.
Av bara farten kom Anton Jonssons 2-0-mål vilket var en riktig boost så pass nära pausvilan.
I den andra halvleken flyttade Härnösand upp laget och lite drygt tjugo minuter in kommer hemmamålvakten Anton Stadling ut fel och river ner en bortaspelare och bli målchansutvisad. Då målskillnaden kan komma att bli helt avgörande blir det åter nerver på och kring Sörforsvallen. In med veteranen Martin Ålin mellan stolparna men han hinner inte ingripa förrän hans lag kontrar och Oliver Widahl kan tråckla in 3-0. Ten and out!
Då Alsen bara förmådde kryssa nere i Söderhamn och Sund inte vann borta mot Ope med 30-0 blir det nu kvalspel för Lucksta och en chans att säkra spel i division 3 även nästa år.

Tränarsnack:
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt. Tyckte också vi blir bättre och bättre tillsammans så det känns positivt inför kvalet. Idag inledde vi lite skakigt men sedan började vi hitta in i spelet och gör två snabba mål före halvtid. I andra var spelet jämnt men vi blev oroliga sedan vår målvakt fått rött kort sedan han kom ut fel i en situation. Men vi kontrade nästa omgående in 3-0 och då kändes det underbart bra och vi jobbade fantastiskt med tio man och höll nollan, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Hela Lucksta ska ha cred för sin insats men en extra dubbeldaim till målskyttarna Linus Ljuslinder, Anton Jonsson och Oliver Widahl.

Lucksta IF - Härnösands FF 3-0
2019-09-28 - 14:00 - Sörforsvallen
Mål: -0 Linus Ljuslinder (39), 2-0 Anton Jonsson (41), 3-0 Oliver Widahl (66).
Utvisning Lucksta: Anton Stadling (62)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 59
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Zakaria Bel Mekki var en av Sunds tvåmålsskyttar. Zakaria Bel Mekki var en av Sunds tvåmålsskyttar.

Sund åkte ur trots storseger i avslutnings-matchen: "Känns surt"

(2019-09-28)
Sund avslutade säsongen med en 6-2-seger borta mot Ope.
Men det hjälpte föga.
Malandslaget åker trots det ner i fyran.
– Efter den här avslutningen känns det surt men vi fick ordning på grejorna alldeles för sent, säger tränaren Emad Nademi.


Sund gjorde vad man skulle i den sista omgången, det vill säga vann över superjumbon Ope.
Men då Lucksta besegrade Härnösand med klara siffror hemma på Sörforsvallen får Sund lämna division 3 och börja om i Medelpads-alllsvenskan.
Dagens match på Torvallen bjöd på en ganska händelsefattig första halvlek där Per Nymans mål efter dryga halvtimmen var enda avtrycket i målprotokollet.
I den andra öppnade det upp sig mer och Opes försvar var i vanlig ordning vidöppet och gästerna kunde friska på och sätta fem mål ytterligare medan hemmalaget fick nöja sig med två nätkänningar.
Christoffer Nerkman och Zakaria Bel Mekki målade dubbelt och hela Sundbänken fick speltid.

Tränarsnack:
– Efter den här avslutningen i serien känns det surt att åka ur. Men vi fick ordning på grejerna alldeles för sent under hösten och tappade många onödiga poäng. Tyvärr hann alldeles för många lag som vi borde haft bakom om oss i tabellen springa förbi oss. Är självklart jättebesviken att vi ramlar ur, men eloge till grabbarna som aldrig gav upp, säger den ene av Sunds huvudtränare Emad Nademi.

Bäst på plan:
väntar på info

Ope IF - Sund IF 2-6
2019-09-28 - 14:00 - Torvallen
Mål: 0-1 Per Nyman (32), 0-2 Zakaria Bel Mekki (55), 1-2 Martin Barsom (61), 1-3 Christoffer Nerkman (63), 1-4 Zakaria Bel Mekki (67), 2-4 Martin Barsom (71), 2-5 Samuel Taddesse (82), 2-6 Christoffer Nerkman (86).
Domare: Mauritz Grendin
Publik: 207
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Yaroslav Voloshyn avslutade årets målskytte för Östavall med att kvitterat till 1-1 på straff. Yaroslav Voloshyn avslutade årets målskytte för Östavall med att kvitterat till 1-1 på straff.

Östavalls bästa placering i historien: "Vansinnigt stolt"

(2019-09-28)
Östavall tippades av många åka ur i år.
Men nye tränaren David Nordberg lotsade in västralaget på en fin femteplats, klubbens bästa någonsin! 
Idag avslutande man seriespelet med kryss borta mot Älgarna. 
– Vansinnigt stolt över att få träna de här grabbarna, säger succétränaren själv.


Östavall har gjort en kanonsäsong sett till sina förutsättningar och med nye tränaren David Nordberg landade man på en finfin femteplats i tabellen, föreningens bästa någonsin i historien! Inte illa då de flesta så kallade "förståsigpåare" tippade västralaget på nedflytttningsplats och i vissa fall till och med jumbo.
I avslutningsmatchen hamnade Östavall i underläge borta på Ängevallen mot redan nedflyttningsklara Älgarna i den artonde minuten sedan man slarvat och inte lyckats rensA undan framför eget mål. Resten av halvleken blev medioker för gästerna.
I den andra halvleken var det ett helt annat Östavall som kom ut och man pressade tillbaka Älgarna och kunde utjämna genom Yaroslav Voloshyn på med en straffspark efter hands.
Några fler mål blev det inte den här säsongen trots att man vaskade fram otaliga chanser men oflytet och oförmågan gjorde att man inte kunde avgöra i egen fördel utan "fick nöja sig" med 1-1.

Tränarsnack:
– Det var både tunga ben och huvuden under den första halvleken och spelet funkade inte alls och vi gav dem mycket tid med bollen. Inför den andra halvleken flyttade vi upp en forward och spelade 4-3-3 och fick ett helt annat tryck på dem och fick också in en tidig kvittering. Därefter låg vi på för ett segermål men vi hade inte förmågan att avgöra idag trots många bra lägen. Men sett till säsongen i stort är jag oerhört stolt över vad grabbarna har presterat. Femteplatsen är klubbens bästa genom tiderna och den är välförtjänt tycker jag, säger Östavalls tränare David Nordberg.
David fortsätter:
– Vill också hylla Lokalfotbollen för sitt engagemang. Utan ditt jobb hade vi inte kunnat läsa om våra och de flesta övriga Medelpadslag. ST har t ex bara hört av sig till mig en enda gång under hela säsongen och det var när de skulle visa mötet mot Ope i TV.

Bäst på plan:
Ingen godkänd i första, alla i andra när det gäller Östavall.

IF Älgarna - Östavalls IF 1-1
2019-09-28 - 14:00 - Ängevallen
Mål: 1-0 Asmir Hadzibulic (18), 1-1 Yaroslav Voloshyn (56, straff).
Domare: Mattias Hiding
Publik: 77
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Svartvikstränaren Joakim "Jocke" Sjödin tackar för sig. Svartvikstränaren Joakim "Jocke" Sjödin tackar för sig.

Svartvik kryssade mot seriesegrarna i tränaren "Jocke" Sjödins avslut-ningsmatch

(2019-09-28)
Svartvik spelade 0-0 mot Stöde i epilogen uppe på Hemmanet.
Men det krävdes en jätteparad av comebackande Mikael "Sparris" Nordberg för att hålla nollan intakt.
– Skönt att få avsluta med ett kryss mot seriesegrarna, säger "Jocke" Sjödin efter sin avslutningsmatch som tränare för Svartvik.


Det blev en ganska avslagen epilog mellan Svartvik och redan klara seriesegrarna Stöde uppe på Hemmanet.
Lagen hade varsin halvlek, hemmalaget den första och gästerna den andra. Det här var en match med få målchanser och det som skapades kom på fasta situationer.
På slutet fick Stöde "matchens chans" men Svartvikskeepern för dagen, Mikael "Sparris" Nordberg gjorde en fantomräddning på närskottet.
Skönt för hemmatränaren "Jocke" Sjödin som fick avsluta sin sejour i Svartvik med ett kryss mot vinnarna i division 3 Mellersta Norrland 2019.
Stödeveteranen Håkan Helsing avslutade idag sin karriär i den klubb han representerat i 28 år. Respekt!

Tränarsnack:
– En tuff match med derbykaraktär som stundtals ändå kändes rätt avslagen. Men vi avslutar serien med en helt godkänd insats. Kryss var rättvist men Stöde låg närmast segern på slutet men vi får tacka "Sparris" (Mikael Nordberg) för den sanslösa räddningen på slutet. Vill passa på att gratulera Stöde till seriesegern och önskar dem lycka till i tvåan, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin efter sin avslutnings-match.
– Vi var inte riktigt fokuserade trots att vi försökte intala oss att ge hundra procent sista matchen. Det var slarvigt passningssspel hela matchen igenom men vi tar kampen bra. Svartvik är tunga att möta och har många bra spelare. Tycker det var rättvist med oavgjort även om vi hade bra med chanser sista kvarten. Skärpan dock för dålig, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Mikael "Sparris" Nordberg var felfri i sin division 3-comeback, inte minst för monsterräddningen på slutet.
Ryan Woodside bäst i Stöde och ett omnämnande också till Håkan Helsing som gjorde sin sista match efter 28 (!) säsonger i Stödetröjan.

Svartviks IF - Stöde IF 0-0
2019-09-28 - 14:00 - Svartviks IP
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordbergs vänsterfot skjuter Lucksta till kval? Jimmie Nordbergs vänsterfot skjuter Lucksta till kval?

Inför omgång 26 (sista):
Alsen, Lucksta eller Sund – vilka åker ur direkt och vilket lag får kvala

(2019-09-27)
Under lördagseftermiddagen spelas den sista omgången av årets upplaga av division 3 Mellersta Norrland.
Stöde är redan klara seriesegrar och Frösö får chansen att kvala sig upp. Lika klart är det vilka som kommer att hänga kvar, bland annat Östavall och Svartvik.
Men frågetecknet som ska rätas ut är vilka två lag som åker ur direkt och vilket som får försöka utnyttja livlinan kvalspel.
Sund har det sämsta läget av de tre lagen på 26 poäng och måste utöver att det krävs seger borta mot superjumbon Ope förlita sig på hjälp från både Söderhamn, som tar sig an Alsens hemma, och Härnösand på Sörforsvallen mot Luksta. När det gäller Lucksta vs Alsen skiljer ett enda mål så det lär bli en riktig rysare. Lucksta har fler gjorda mål så hamnar lagen på lika målskillnad grejar LIF kvalplatsen.
Otroligt tråkigt att de här matcherna, spciellt då Lucksta-Härnösand kolliderar med Matfors kvalmatch några kilometer bort och Giffarnas hemmamatch mot Sirius.
• Klicka här för aktuell tabell

Lördag 28 september:
14:00 IF Älgarna - Östavalls IF
14:00 Lucksta IF - Härnösands FF
14:00 Ope IF - Sund IF
14:00 Sollefteå GIF FF - Iggesunds IK
14:00 Svartviks IF - Stöde IF
14:00 Söderhamns FF - Alsens IF

Frösö IF står över omgång 26.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

 Omgång 25:
Resultat & Matchfakta

2019-09-21:
14:00 Alsens IF - Frösö IF 1-0
14:00 Iggesunds IK - Söderhamns FF 2-0
14:00 Stöde IF - Sollefteå GIF FF 3-2
14:00 Sund IF - Svartviks IF 4-2
14:00 Östavalls IF - Lucksta IF 1-1
16:00 Härnösands FF - Ope IF 4-0

IF Älgarna står över omgång 25.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Stöde IF är klara för division 2 2020! Inte undra på att det jublas! Bakre raden fr v. Niclas Möllhagen, Charlie Hornby, Mika Lindroos, Ryan Jackson, Felix Häggström, Håkan Helsing, Ryan Woodside, Robin Cardegren, Maxwell Osadolor och Adam Kerfstedt. Främre raden fr v. Rabii Hamdan, Tayron Martin, Josh Chatee, Semir Salia, Mattias Norin, Bleart Ugzmajli och Ben Slade. Foto: Linnea Zätterquist.
Niclas Möllhagen slapp spela back idag och tackade med att göra två mål. Niclas Möllhagen slapp spela back idag och tackade med att göra två mål.

Stöde säkrade serie-segern – nu väntar div. 2-spel för första gången

(2019-09-21)
För ett par säsonger sedan var Stöde IF på väg att börja om i Medelpadssexan.
Nu är man klar för division 2-spel sedan man vunnit över Sollefteå och Alsen samtidigt skrällt i derbyt mot Frösö.
– Fast idag gör vi ingen bra match, men vi gör vår plikt och vinner, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


Det började bra för Stöde hemma mot Sollefteå. Redan efter knappa kvarten hamnade bollen hos en fri Niclas Möllhagen som mitt framför mål kunde trycka in 1-0 med ett skott som gick under bortamålvakten.
I mitten av den första halvleken slog Möllhagen till igen då han mötte ett inspel direkt på volley och bollen gick i en båge över keepern och in under ribban.
Sollefteå var inte helt ofarliga i sina omställningar och fick också utdelning på en sådan efter en halvtimme, målskytt Eugeniu Samson.
Sju minuter senare bröt Felix Häggström in från vänsterkanten och avlossade en missil som skruvade sig in i det högra krysset.

Stöde gick ut till den andra halvleken med en till synes stabil tvåmålssledning. Om det var för att man redan tagit ut segern förtäljer inte historien men det var inte mycket som kuggade i för hemmalaget under den andra halvleken och man fick problem med positionsspelet då Sollefteå började slå långa bollar med precision bakom backlinjen och efter dryga timmen spelad kunde Eugeniu Samson göra sitt andra mål för dagen och nerven gjorde sig påmind i hemmalägret.
Det blev inte ens lugnare efter det att gästernas Sami Tekhlom dragit på sig ett rött kort. Kampen om poängen levde ända till slutsekunderna då Sollefteå fick en hörna. Den blev emellertid resultatlös och Stöde kunde ta sina tre poäng. När samtidigt beskedet kom att Alsen luggat Frösö på samtliga poäng bröt det stora jublet ut på Stöde IP. Stöde IF var seriesegrare och för första gången var man klara för division 2-spel. Och det bara ett par år efter att man funderade på att börja om i division 6 på grund av spelarbrist. Lokalfotbollen ber att få gratulera 101-åringen som lämnade trean för tvåan.

Tränarsnack:
– Vi spelade skapligt i första och sett till de chanser vi skapade borde vi gjort något mål till. Det blev sämre i andra då de matade långt bakom vår backlinje då vi aldrig fick riktig press på deras bollhållare och tappade i våra positioner. Det blev ett glapp mellan våra lagdelar. Det blev lite nervöst efter att de reducerat till 3-2 och trots att de fick en spelare utvisad skapade de ett par halvchanser och en hörna i slutsekunderna. Nä, vi gör ingen bra match idag totalt sett men vi gjorde vår plikt – vann. Och man kanske inte ska stå här och vara alltför kritisk när vi ändå vunnit serien, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson och skrattar.

Bäst på plan:
Niclas Möllhagen fick idag flytta upp i planen och spela "10:a" och tackade för förtroendet genom att göra två mål. I Stödemålet var Charlie Hornby säker i luftrummet. Men hela laget ska ha ett stort plus för kämpaandan när nu spelet inte var på plats.

Stöde IF - Sollefteå GIF FF 3-2
2019-09-21 - 14:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Niclas Möllhagen (14), 2-0 Niclas Möllhagen (23), 2-1 Eugeniu Samson (30), 3-1 Felix Häggström (37), 3-2 Eugeniu Samson (62).
Utvisning Sollefteå: Sami Tekhlom (73).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 45
Matchfakta

Måljubel! Foto: Linnea Zätterquist.
Ben Slade nickar undan. Foto: Linnea Zätterquist.
En fokuserad Tayron Martin driver på. Foto: Linnea Zätterquist.
Stödes Rabii Hamdan täcker yta. Foto: Linnea Zätterquist.
Stödekeepern Charlie Hornby var säker i luftrummet hela matchen.Foto: Linnea Zätterquist.
Ryan Jackson "doing tjhe seal" när seriesegern var klar. Foto: Linnea Zätterquist.
Pelle Nyman inledde målskyttet. Pelle Nyman inledde målskyttet.

Motiverat Sund vann derbyt mot Svartvik: "Liket lever fortfarande"

(2019-09-21)
Ett mer motiverat Sund gjorde sin plikt och besegrade Svartvik i derbyt hemma på Maland med 4-2.
Men frågan är om det räcker till att hänga kvar?
– Resultaten i de övriga matcherna gick lite emot men liket lever i alla fall fortfarande, säger Sunds lagledare Claes Nyman inför den sista omgången.


Sund var piskade att vinna hemmaderbyt mot Svartvik under lördagen för att kunna nå åtminstone kvalplatsen och inte åka ur direkt.
Per Nyman satte 1-0 i minut tolv men förre Sundspelaren Ahmad Khreis kvitterade tio minuter senare på den "lössläppta" gräsmattan.
Resultatet stod sig till den 57:e minuten då Christoffer Nerkman satte 2-1 och med tjugo minuter kvar ökade Ali Mahmoud på.
Gästerna såg därefter uppgivna ut, förutom Ahmad Khreis, som gjorde sitt andra mål med sju minuter kvar. Men då hade redan Zakaria Bel Mekki exekuterat en straff till 4-1 så målet var inte mer än kosmetika.

Sund har tack vare segern fortfarande chansen att nå kvalplatsen men då krävs det hjälp från både Härnösand och Söderhamn samtidigt som man själva inte får darra på manchetterna borta mot superjumbon Ope.

Den sista omgången nästa lördag blir en rysare och spelas enligt följande när det gäller ovanstående trio:
• Ope IF - Sund IF   Torvallens IP
• Lucksta IF - Härnösands FF   Sörforsvallen
• Söderhamns FF - Alsens IF

Tränarsnack:
– Skönt med första segern för hösten. Svartvik hade mer boll än oss men skapade inte så mycket medan vi kontade ganska bra och efter vårt 3-1-mål tappade de lite geist och motivation. Vi har tyvärr tappat många poäng i fel matcher och nu blir det tufft att hänga kvar, resultaten i ett par andra matcher måste gå vår väg samtidigt som vi måste vinna borta mot Ope men liket lever i alla fall ännu, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
(väntar på återkoppling från Svartvik)

Bäst på plan:
Israel "Issa" Kalenga svarade ånyo för en praktinsats på vänsterbacken och på mitten styrde och ställde Per Nyman på klassiskt manér.
Ahmad Khreis var en av få som visade några positiva takter i Svartvik och kämpade sig igenom alla 90 minuterna.

Sund IF - Svartviks IF 4-2
2019-09-21 - 14:00 - Malands IP
Mål: 1-0 Per Nyman (12), 1-1 Ahmad Khreis (22), 2-1 Christoffer Nerkman (57), 3-1 Ali Mahmoud (69), 4-1 Zakaria Bel Mekki (78, straff), 4-2 Ahmad Khreis (83).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: oräknad
Matchfakta

Oliver Widahl nickade in kvitteringen på Skogsvallen. Oliver Widahl nickade in kvitteringen på Skogsvallen.

Lucksta under nedflytt-ningsstrecket efter "bara" 1-1 på Skogsvallen: "Enormt besviken"

(2019-09-21)
Två mål direkt i öppningen av den andra halvleken betydde att Lucksta "bara" fick 1-1 borta mot Östavall.
Ett resultat som gör att de sistnämnda nu ligger på nedflyttningsplats inför slutomgången nästa lördag.
– Normalt ett bra resultat men idag behövde vi samtliga tre poäng så nu är jag enormt besviken, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Det märktes att Lucksta var det lag som hade mest att spela om på Skogsvallen då man behövde ta en trea för att kunna nå ovan den negativa kvalplatsen. Om det var stundens allvar som ställde till det är oklart men något speciellt välspelande match blev det inte. Massor av felpass och dito beslut. Första halvleken också mållös.
Direkt i andra ringde det. Ett fint hemmaanfall med många vägvinnande passningar avslutades med att Jesper Gulliksson passade till Daniel Wallsten som kunde näta.
Lucksta replikerade omgående med ett mål som också föregick av ett fint passningsspel innan Erik Backlund lyfte in ett inlägg i centrum där en omarkerad Oliver Widahl snyggt nickade in kvitteringen.

Därefter dog allt strukturerat lir och det blev mest kamp och en hel del slarv men Lucksta hittade nätet, dock avvinkat för offside sedan en bortaspelare förlängt en boll som troligen ändå gått in i mål. Snöpligt!
Målchanserna fortsatte att dyka upp men lagens målvakter, Östavalls Mykhailo Barabanov och Luckstas Anton Stadling vägrade låta sig överlistas och 1-1 stod sig tiden ut. Något som inte gynnade gästerna som nu hamnade under nedflyttningsstrecket på lika många poäng som Alsen på kvalplatsen men ett mål sämre i målskillnad. Även Sund har lika många poäng men där är inte målskillnaden konkurrenskraftig. Inget av dessa tre lag kan inför den sista omgången nå ovanför den negativa kvalplatsen efter dagens resultat. 

Den sista omgången nästa lördag blir en rysare och spelas enligt följande när det gäller ovanstående trio:
• Ope IF - Sund IF   Torvallens IP
• Lucksta IF - Härnösands FF   Sörforsvallen
• Söderhamns FF - Alsens IF

Tränarsnack:
– Det här var ingen bra fotbollsmatch, det kuggade inte alls i för något av lagen. Spelet böljade och det var långt mellan lagdelarna och båda lagen bjöds på chanser mer än man skapade dem själva. Den här matchen hade lika väl kunnat sluta 3-1 till oss eller Lucksta. Vi hade som sagt många chanser men vi är lite för "blöta" framför mål och ingen verkar vilja offra en hörntand för att sätta dit bollen, säger Östavalls tränare David Nordberg.
– 1-1 borta mot Östavall är egentligen inget att skämmas över men just nu när alla andra resultat går emot oss känns det extremt tungt. Extra jobbigt när vi gör 2-1 men blir tyvärr korrekt avvinkat för offside, en boll som extra surt skulle gått in utan skarven. I samma veva blir min tränarkollega Paul (Thompson) uppvisad på läktaren och det känns tråkigt. Vart är fingertoppskänslan hos domarteamet, det här var en viktig match med många känslor? Den andra halvleken inleds med att Östavall tar ledningen men vi kvitterar snyggt. Både vi och Östavall har chanser till fler mål. Vi försökte föra matchen och Östavall försvarade sig och gjorde det utmärkt och satsade på kontringar. Hade vi inte behövt de där tre poängen hade vi varit nöjda med insatsen. Nu är man så besviken att man inte vet vad man ska ta sig till. Hela laget är värda så mycket mera och nu kan vi inte nå mera än kvalplatsen. Så tungt för tillfället och behöver minst några timmar för att kunna ladda om. Jag skulle göra allt att för att klubben ska få spela division 3-fotboll även nästa säsong, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Martin Edlund har inte fått så mycket speltid i Östavall men visade nu att han håller på den här nivån. Idag var han bäste spelare och visade upp en trygghet med bollen på mitten och tog många bra beslut. Målvakten Mykhailo Barabanov var lugn och säker mellan stolparna och tog det han skulle plus lite till.
Luckstas främsta för dagen var Felix Drewsen och Dennis Moberg som lade ner ett otroligt arbete i matchen.

Östavalls IF - Lucksta IF 1-1
2019-09-21 - 14:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Daniel Wallsten (46), 1-1 Oliver Widahl (48).
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 86
Matchfakta

 Omgång 24
Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
14:00 Frösö IF - Iggesunds IK 3-1
14:00 Ope IF - Östavalls IF 0-4
14:00 Sollefteå GIF FF - Söderhamns FF 5-0
14:00 Svartviks IF - Härnösands FF 2-2
15:00 IF Älgarna - Alsens IF 0-2
15:00 Stöde IF - Sund IF 1-1

Lucksta IF står över omgång 24.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Christoffer Nerkman satte Sunds ledningsmål i 1-1-mötet på Stöde IP. Christoffer Nerkman satte Sunds ledningsmål i 1-1-mötet på Stöde IP.

Stöde kryssade mot Sund – tappade serieledningen medan Sund stärkte sina aktier i bottenstriden

(2019-09-14)
Stöde och Sund kryssade i den viktiga matchen för såväl topp som bottenstrid.
Något som innebär att de förstnämnda tappade sin serieledning till Frösö.
Samtidigt växte Sunds chanser att hänga kvar.
– 1-1 får väl anses som rättvist, säger Sunds tränare Emad Nademi efter att laget brutit sin dystra svit på fyra raka nederlag.


Stöde tog tidigt initiativet medan Sund föll ner i planen och täppte till ytor. Efter kvarten var alla på det klara över att hemmalaget skulle ta ledningen men Bleart Ugzmaijli lyckades med konststycket att nicka över öppet mål från två decimeters håll!
Istället kunde Sund göra matchens första mål. Efter en snabb kontring drev Zakaria Bel Mekki ner mot kortlinjen innan han centrade snett inåt bakåt till Christoffer Nerkman som bara hade att sätta bredsidan till.

Stöde fortsatte med stort bollinnehav även i den andra halvleken men skapade förvånansvärt lite. Då kändes Sunds omställningar farligare.
Med timman spelad fick Sund ett inkast på egen planhalva men i momentet senare stal hemmalaget bollen och en passning nådde Bleart Ugzmaijjli inne i straffområdet. Stödeanfallaren tog emot bollen innan han drog in den på volley och tog revansch för missen i den första halvleken.
Sista dryga kvarten öppnade matchen upp sig något och gästernas Petter Bergh drev in i straffområdet men Stödekeepern Charlie Hornby var snabbt nere och lade beslag på bollen. Hornby räddade även Christoffer Nerkmans avslut efter inspel från Xakaria Bel Mekki.
På den andra planhalvan var Bleart UIgzmaijli nära att bli matchhjälte då han vände runt i straffområdet men då var det Axel Hedenströms tur att freda sitt mål med en fin räddning.

Matchen slöt lika på ett vilket innebar att Stöde blev av med serieledningen till Frösö. Men Stöde har ändå saken i egna fötter då man har en match mindre spelad än jämtarna.
För Sunds del betyder poängen dels att man bröt sin svit på fyra raka förluster plus att man har häng på kvalplatsen som just nu innehas av Lucksta.

Tränarsnack:
– Vi hade mest boll medan Sund backade hem, tätade till och satsade på att ställa om när de vann bollen. Vi hade svårt att få till någonting framåt då kreativiteten saknades idag. Det öppnade upp sig något sista kvarten men då blev det mest Hawaiifotboll och inget konstruktivt spel, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.
– Det blev en förväntad matchbild där vi backade hem och stängde ner mitten och satsade på kontringar och gör också ett vackert mål precis i slutet av den första halvleken. I andra spelade vi lite på deras frustration men släppter till deras kvitteringsmål lite väl enkelt. På slutet hade vi ett par chanser att avgöra men det hade Stöde också så 1-1 får väl anses som rättvist, Hela laget gjorde verkligen jobbet till ett hundra procent idag. Något som krävs i varje match hädanefter om vi ska kunna hänga kvar, säger Sunds tränare Emad Nademi.

Bäst på plan:
Josh Chatee var bäst i Stöde men även han brast i spelet sista tredjedelen. I övrigt jämnt överlag utan riktiga toppar.
Zakaria Bel Mekki slet hårt både i offensiven som i defensiven där han vann många viktiga närkamper för sitt Sund. Plus i övrigt för hela lagets inställning.

Stöde IF - Sund IF 1-1
2019-09-14 - 15:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Christoffer Nerkman (45), 1-1 Bleart Ugzmajli (60).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: oräknad
Matchfakta

Jonas Axelsson gjorde en charmant insats på högerbacksplatsen. Jonas Axelsson gjorde en charmant insats på högerbacksplatsen.

Östavall straffade ett naivt spelande Ope

(2019-09-14)
Östavall gav flera spelare chansen som inte fått så mycket speltid i år då man mötte superjumbon Ope på Torvallen.
Redan efter dryga halvtimmen ledde man med 3-0 mot ett naivt spelande hemmalag.
– Ope satsade optimistiskt framåt men kom man förbi deras första press fanns det enorma ytor att laborera på. Något som jag tycker vi utnyttjade på ett bra sätt, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Ett naivt spelande Ope blev ett lätt byte för ett fokuserat Östavall.
Redan efter en dryg halvtimme stod det 0-3 på Torvallens resultattavla. 0-1 satte Haik Danielian från halva planen sedan han uppmärksammat att hemmamålvakten stod långt ut från sitt mål och skruvade bollen stenhårt runt honom och in i mål. Ett klassmål!
0-2 gjorde Albin Karlsson som fick chansen från start idag och trean kom efter spel hela vägen upp i planen fram till Yaroslav Voloshyn som avslutade med ett välriktat skott. Alla tre målen mellan minut 26 och 35. Matchen punkterad!
Den andra halvleken saknade till stora delar intensitet då det hela redan var avgjort. Ope fortsatte spela offensivt utan någon tanke på någon defensiv och Yaroslav Voloshyn kunde efter dryga timmen spelad göra sitt andra mål för dagen. Ett mål som blev matchens sista även om det fanns flera bra lägen till påfyllning i målprotokollet.

Tränarsnack:
– Ope satsade optimistiskt framåt men kom man förbi deras första press fanns det enorma ytor att laborera på. Något som jag tycker vi utnyttjade på ett bra sätt. Idag fick flera som inte fått så mycket speltid chansen och visade att vi har en bred och bra trupp. På den senaste träningen innan den här matchen hade vi t ex 19 spelare på träning. Hur många lag har det nu under hösten? Idag kan man väl säga att vi gör vår plikt då det var jumbon som vi mötte, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Östavall luftade några spelare som inte fått så mycket speltid i år och trion Martin Edlund på det centrala mittfältet, anfallaren Albin Karlsson och högerbacken Jonas Axelsson visade att västralaget har en både bred och bra trupp.

Ope IF - Östavalls IF 0-4
2019-09-14 - 14:00 - Torvallen
Mål: 0-1 Haik Danielian (26), 0-2 Albin Karlsson (32), 0-3 Yaroslav Voloshyn (35), 0-4 Yaroslav Voloshyn (61).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 43
Matchfakta

Oscar Lidström nickade in Svartviks sena kvittering mot Härnösand. Oscar Lidström nickade in Svartviks sena kvittering mot Härnösand.

Svartvik kämpade sig till poäng trots tvåmåls-underläge när bara fyra minuter återstod

(2019-09-14)
När fyra minuter återstod uppe på Hemmanet ledde Härnösand med 2-0 sedan bland annat Svartvik bränt en straff och HFF satt dit en.
Då reducerade först Tout Puissant Kanamugire innan
Oscar Lidström nickade in kvitteringen och en poäng räddad i en spännande och välspelad match mellan två bra lag.
Det oavgjorda resultatet innebär dock att lagen spelade bort varandra från chansen till serieseger eller kvalspel.


Tränarsnack:
– En bra match mellan två bra lag som har det mesta. Planen börjar ta skada av säsongen men jag tycker att båda lagen behärskar den hyfsat bra. Inga större lägen skapade frånsett ett par halvchanser åt båda håll under den första halvleken. Kanske ett spelmässigt litet övertag till Härnösand i medvinden. I andra öppnar matchen upp sig där vi bjuder på en kontring, "Jonte" Åhlin jobbar ikapp en motståndare men olyckligtvis träffar han fel i en närkamp inne i straffområdet och de kan göra 0-1 på den efterföljande straffen. "Sparris" (målvakten Mikael Nordberg) är dock nära att ta den. "Sparris" gör sin första match för i år då resterande målvakter är borta av olika anledningar. En skada på "Sparris" gör att han inte kan maxa men gör ett fantastiskt jobb mellan stolparna, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin. Tre minuter senare får även vi chansen från straffpunkten men Sani Tahir drar den i ribban.
"Jocke" fortsätter:
– Med tjugo minuter kvar går vi ned på en 3 backslinje och under uppflyttningen får de ännu en tveksam straff där samma kille bombar in 2-0 med sju minuter kvar. Vi har svårt efter det att få till ett ordnat anfallsspel men gör ett sista försök genom att flytta upp Gustav Arnberg i anfallet och körde en tvåbackslinje. Anfall efter anfall och till slut sätter "Toupi" (Tout Puissant Kanamugire) 1-2 i kaoset framför mål i den 87:e minuten. Minuten senare får vi frispark från höger där "Sparris" och allt flyttas upp. Fin frispark in från Sani och Oscar Lidström kan skarva in 2-2 med huvudet. Med fyra minuters övertid så går vi för det. Vi ligger kvar med 2 backar och lyfter in och har en boll på mållinjen som rensas.
"Jocke" igen:
– Efter slutsignalen börjar deras "starke man" Nicklas Hälldahl gnälla och skrika som han alltid gör och ifrågasätter våra spelare. En man som borde ha lite mer "vett och etikett" om hur man beter sig. Nä, han har jag inte mycket respekt för, tyvärr. Vi visar en stor moral då vi inte viker ned oss utan kommer tillbaka och är väldigt väldigt nära att avgöra i slutet. Vi var tvungen att vinna idag om vi skulle ha en ärlig chans i toppen men jag är ändå nöjd överlag. Vi har gjort en väldigt bra säsong med dom förutsättningar och de spelartapp vi drabbas av pga flytt och skador och vi har poängmässigt gjort det bästa resultatet på väldigt många år. Två matcher kvar där vi ska gå ut och försöka vinna.

Bäst på plan:
Många gör en fin match i Svartvik men Ahmad Khreis i anfallet var lysande och motståndarnas backlinje hade svårt att få fast honom med schyssta medel. "Toupi" Puissant Kanamugire och Sani Tahir stack även de ut lite extra i hemmalaget.
Beröm även till domaren Rickard Lingensjö.

Svartviks IF - Härnösands FF 2-2
2019-09-14 - 14:00 - Svartviks IP
Mål: 0-1 Emil Forsgren (53, straff), 0-2 Emil Forsgren (83, straff), 1-2 Tout Puissant Kanamugire (86), 2-2 Oscar Lidström (87).
Straffmiss Svartvik: Sani Tahir (56).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 69
Matchfakta

Zakaria Bel Mekkis Sund bör vinna bortaderbyt mot serieledarna Stöde i eftermiddag. Är det sånt som kallas "utmaning"? Zakaria Bel Mekkis Sund bör vinna bortaderbyt mot serieledarna Stöde i eftermiddag. Är det sånt som kallas "utmaning"?

Tufft när det gäller såväl toppstrid som kampen kring nedflyttnings-strecket

(2019-09-07)
Full omgång med flera spännande möten både när det gäller kampen om uppflyttning till division 2 som att undvika division 4-spel nästa år.

Full omgång idag och med avspark klockan 14 på alla arenor.
Och det bjuds på en serie spännande kamper både när det gäller topp- som strid kring nedflyttningsstrecket.
Stöde möter Sund i ett derby där poängen är viktig när det gäller båda striderna. Samtidigt tar Frösö emot Iggesund där båda jagar ledande Stöde.
Svartvik gästas av Härnösand och det lag som inte vinner kan glömma att blanda sig i toppstriden sista omgångarna. För vinnaren finns fortfarande chansen.
Förloraren av Älgarna-Alsen får med all säkerhet rikta in sig på division 4-spel nästa år.
Lucksta kämpar också kring nedflyttningsstrecket och innehar just nu kvalplatsen men står över idag.
Det femte medelpadslaget Östavall tar en tripp till Torvallen för möte med jumbon Ope.
Klockan 16:00 kanske några av dagens frågetecken rätats ut?

Inför omgång 24:
Spelprogram, oddsen och Lokalfotbollens tips

Dagens matcher:
14:00 Frösö IF - Iggesunds IK (Lokalfotbollens tips: 4-2)
14:00 Ope IF - Östavalls IF (Lokalfotbollens tips: 0-2)
14:00 Sollefteå GIF FF - Söderhamns FF (Lokalfotbollens tips: 1-0)
14:00 Svartviks IF - Härnösands FF (Lokalfotbollens tips:2-1)
15:00 IF Älgarna - Alsens IF (Lokalfotbollens tips: 2-1)
15:00 Stöde IF - Sund IF (Lokalfotbollens tips: 3-2)

Lucksta IF står över omgång 23.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

Klicka här för oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 23:
Resultat & Matchfakta

2019-09-07:
13:00 Ope IF - Svartviks IF 2-5
14:00 Lucksta IF - Stöde IF 2-4
14:00 Sollefteå GIF FF - Alsens IF 0-1
 14:00 Söderhamns FF - Östavalls IF 1-0
15:00 Frösö IF - Härnösands FF 6-0
15:00 IF Älgarna - Sund IF 5-4

Iggesunds IK står över omgång 22.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

När Zakaria Bel Mekki satte 4-3 till Sund på frispark med kvarten kvar kändes poängen i hamn, men... När Zakaria Bel Mekki satte 4-3 till Sund på frispark med kvarten kvar kändes poängen i hamn, men...

Chockförlust för Sund – tappade 4-3-ledning till 4-5-förlust på matchems sista spark

(2019-09-07)
Sund hade ett jätteläge att ta tre friska poäng i kampen kring nedflyttnings-strecket efter att Zakaria Bel Mekki hittat rätt med en frispark till 4-3 med kvarten kvar.
Älgarna kvitterade ganska omgående och med matchens sista spark var det deras tur att sätte en frispark i nät och chockförlusten var ett faktum!


Snacka om sexpoängsmatch på Ängevallen i Härnösand när Älgarna tog emot Sund. Två lag som vill undvika direkt nedflyttning till fyran.
Och det blev Sund som fick in första träffen då Mohammed Dirawi kunde göra 0-1 efter en pigg kontring.
Älgarna replikerade bara fem minuter senare genom Mohammed Kadura och direkt i den andra halvlekens öppning gjorde hemmalagets Mostafa Afzali 2-1. Nu var det Sunds tur att replikera då Christoffer Nerkman utjämnade bara några minuter senare. Det tog bara två minuter för gästerna att vända i och med Zakaria Bel Mekkis nätkänning till 2-3. Det här var emellertdi en riktig sluggermatch och strax hade Asmir Hadzibulic kvitterat till 3-3.
Efter en kvarts jabbande fick Zakaria Bel Mekk in en uppercut då han skickade in en frispark till 3-4. 
Men Älgarna gick till motoffensiv och mindre än fem minuter senare kvitterade hemmalaget ånyo. Den här gången genom Asmir Hadzibulic.

Likt två groggy tungviktare väntade man på knockoutslaget och det såg ut att komma när Christoffer Nerkman kom sopren, men sköt över...
Sista chansen till ett vinnande slag gick till Älgarna då man fick en frispark strax utanför Sunds straffområde i de absoluta slutsekunderna. Mihail Robu stegade fram och satte frisparken i nät och elva utslagna Sundspelare sågs på den blöta gräsmattan. 
Frågan är om Sund kommer att kunna resa sig efter den här käftsmällen? Läget är prekärt men inte omöjligt och kampen om att lägga beslag på kvalplatsen blir knivskarp. Just nu innehas den av Lucksta, tre pinnar före Sund men med en match mer spelad. Älgarna är fem poäng efter medan Alsen, som inte är helt avhängda, är sex efter men med en match mindre spelad än Lucksta. Det blir en rysarhöst både i toppen- och botten av serien.

Tränarsnack:
(väntar på återkoppling från Sund IF)

Bäst på plan:
uppgift saknas ännu


IF Älgarna - Sund IF 5-4
2019-09-07 - 15:00 - Ängevallen
Mål: 0-1 Mohammed Dirawi (34), 1-1 Mohammed Kadura (39), 2-1 Mostafa Afzali (47), 2-2 Christoffer Nerkman (53), 2-3 Zakaria Bel Mekki (55), 3-3 Asmir Hadzibulic (58), 3-4 Zakaria Bel Mekki (73, frispark), 4-4 Asmir Hadzibulic (77), 5-4 Mihail Robu (90+4, frispark).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

David Nordbergs Östavall kuggade inte i nere i Hälsingland. David Nordbergs Östavall kuggade inte i nere i Hälsingland.

Gick åt Hälsingland för Östavall – föll på övertid mot Söderhamn: "De ville mer än oss idag"

(2019-09-07)
Östavall har gått riktigt bra under hösten och hade inkasserat blott en enda förlust, borta mot Härnösand.
Idag kom höstens andra då Söderhamn avgjorde med matchens enda mål på stopptid.

– De ville mer än oss idag, konstaterade Östavalls tränare David Nordberg.

Östavall såg ut att fortsätta den fina hösten med bara en enda förlust, den borta mot Härnösand.
Trots att passningsspelet var mediokert från bägge lagen såg man ut att få med sig en pinne från Helsingehus Arena. 
Men på stopptid kom ett inlägg som Maytham Falah höll sig framme på och petade in. Tre viktiga poäng till ett Söderhamn som vill hålla medelpadslagen Lucksta och Sund bakom sig i kampen om nedflyttning och kval. 
För Östavall försvann chansen att blanda sig i striden om promovering till division 2. Något som i och för sig inte tillhörde klubbens målsättning.

Tränarsnack:
– Vi förlorade mot Söderhamn hemma i våras och ville gärna ta revansch idag. Men vi fick inte alls till vårt spel. Lagdelarna kuggade inte alls in i varandra och passningsspelet blev lidande. Inte heller Söderhamn var bra så det här var en medioker fotbollsmatch men till slut visade det sig att deras hetare vilja gav utslag. De ville helt enkelt mer än oss idag. Nä, den här matchen är ingen som man kommer att komma ihåg hela sitt liv, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Slätstruket överlag idag i Östavall.


Söderhamns FF - Östavalls IF 1-0
2019-09-07 - 14:00 - Hälsingehus Arena
Mål: 1-0 Maytham Falah (90+2).
Domare: Kalle Jansson
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Bleart Ugzmaijlis hattrick blev tungan på vågen. Bleart Ugzmaijlis hattrick blev tungan på vågen.

Bleart Ugzmaijlis hat-trick fixade Stödes seger i derbyt mot Lucksta – och fortsatt toppkänning

(2019-09-07)
Lucksta ledde med 2-1 i blötan på Sörforsvallen men topplaget Stöde vände och kunde åka västerut med tre viktiga pinnar.
Tungan på vågen blev Bleart Ugzmaijlis hattrick.
– Vi lyckades koppla ett vinnande grepp med halvtimmen kvar, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


Stöde fick en bra start på ett vått Sörforsvallen då Bleart Ugzmaijli satte 0-1 redan efter fem minuters spel.
Fredrik Ljuslinder kvitterade i den artonde minuten och efter en halvtimme brassade Robin Nordin 2-1. Båda målen tillkomna efter fasta situationer.
Någon ledning fick hemmalaget dock inte med sig in till paus för precis innan vilan tilldömdes Stöde en straff och på den gjorde inte Bleart Ugzmajli något misstag.
Första kvarten av den andra halvleken bestod till mångt och mycket av ställningskrig. Men i den 63:e minuten fick Bleart Ugzmajli med sig bollen mitt på Luckstas planhalva och drev rakt mellan mittförsvaret och placerade in 2-3.
Hemmalaget behöver poäng i kampen kring nedflyttningsstrecket och försökte kämpa sig till en kvittering men det tungsprungna underlaget började ge utslag och när Felix Häggström satte 2-4 med knappa kvarten kvar kunde Stöde hålla undan ganska komfortabelt.
Trots segern, den femte på raken, blev Stöde passerade i toppen av tabellen då Frösö gjorde rotmos av gästande Härnösand och vann med hela 6-0 och är nu två plusmål före "Red Devils".

Tränarsnack:
– Det var svårspelat och tungsprunget i vätan och Lucksta gav oss en rejäl match och vek aldrig ner sig även om vi lyckades koppla ett vinnande grepp med halvtimmen kvar. Vi rullade boll tålmodigt inom laget men hade svårt att växla upp i tempo i anfallen. Däremot tycker jag att vi hade bra koll på deras snabba omställningar. De var också hela tiden livsfarliga på sina fasta situationer och gör också sina mål på det. Märkligt att Lucksta ligger där nere i tabellen då jag tycker de är ett bra och svårspelat lag som aldrig ger sig, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.
(väntar på återkoppling från Lucksta).

Bäst på plan:
Stöde hade sina främsta i hattrickskytten Bleart Ugzmaijli och bollsäkre Rabii Hamdan som knappt tappade en boll på mitten. Har han bollmagneter i skorna? Slog allt som oftast passningar med tanke bakom och till rätt adress.


Lucksta IF - Stöde IF 2-4
2019-09-07 - 14:00 - Sörforsvallen
Mål: 0-1 Bleart Ugzmajli (5), 1-1 Fredrik Ljuslinder (18),  2-0 Robin Nordin (30), 2-2 Bleart Ugzmajli (45, straff), 2-3 Bleart Ugzmajli (63), 2-4 Felix Häggström (77).
Domare: Jonathan Forsgren
Publik: 60
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Jonathan Manousian var bäste Svartviksspelare mot Ope. Jonathan Manousian var bäste Svartviksspelare mot Ope.

Svartvik hade 3-0 i Ope efter en kvart: "Hade kunnat sluta 10-5 till oss"

(2019-09-07)
Svartvik gjorde 3-0 borta mot jumbon Ope på mindre än en kvart och 4-1-ledning i paus.
– Den andra halvleken byter vi chanser med varandra och det hade kunnat sluta 10-5 i vår favör, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


Det tog en kvart av strukturerat spel för Svartvik att avgöra mot jumbon Ope på Torvallen. Då hade trion Jonathan Åhlin, Ahmad Khreis och Jonathan Manousian hittat nätet. 
Därefter slappnade Svartvik av och vips kunde hemmalaget reducera. "Jonte" Åhlin ökade emellertid på till 4-1 i den 35;e minuten.
Den andra halvleken gick båda lagen ut utan skyddsnät och hade det inte varit för okoncentration i avsluten hade det, enligt Svartviks-tränaren "Jocke" Sjödin kunnat sluta "10-5 i Svartviksfavör".
Nu inskränkte sig målandet till varsitt. Ludvig Leman Uppling satte 1-5 med mindre än tjugo minuter kvar och Joel Eriksson avslutade målandet några minuter senare med att frisera Opes nederlag till 2-5.
Svartvik har tunt med spelare och idag gav man två 14-åringar chansen. Hugo Bergman och Daniel Åstrand fick hoppa in och visa upp sig sista kvarten.

Tränarsnack:
– Vi öppnar matchen fint med ett bra press- och passningsspel och kan redan efter 15 minuter gå ifrån till en 3-0 ledning. Sedan går vi ner oss i tempo och bjuder in Ope i matchen med en reducering. Vi gör senare  ett fjärde mål och i den andra halvleken byter vi chanser med varandra och det hade kunnat sluta 10-5 i vår favör. En okey match inte mer för vår del men vi gör det vi ska och vinner, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Bäst på plan:
Jonathan Manousian och Hampus Andersson svarade för fina insatser i Svartvik.


Ope IF - Svartviks IF 2-5
2019-09-07 - 13:00 - Torvallen
Mål: 0-1 Jonathan Åhlin (3), 0-2 Ahmad Khreis (9), 0-3 Jonathan Manousian (14), 1-3 Filip Lindgren (18), 1-4 Jonathan Åhlin (34), 1-5 Ludvig Leman Uppling (71), 2-5 Joel Eriksson (78).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 39
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Inför omgång 23
Fortfarande strid om seriesegern och nedflyttning – Lucksta vs Stöde en nyckelmatch

Det blir en spännande avslutning på hösten när det gäller division 3 Mellersta Norrland.
Och samtliga fem Medelpadslag har fortfarande mycket att spela om både när det gäller toppstrid som att undvika nedflyttning.


Några lag har fyra matcher kvar, några tre  i"mastodontrean" och serien lever när det gäller seriesegern, nedflyttningsstriden och de båda kvalstrecken.
Stöde sitter i förarsätet när det gäller seriesegern då man har en match mindre spelad än närmaste konkurrenterna Frös och Iggesund men bara två poäng bakom skuggar Härnösand.
Stöde möter Lucksta i derby på Sörforsvallen där hemmalaget krigar med näbbar och klor för att åtminstone kämpa hem en kvalplats för att hänga kvar. 
Frösö tar emot Härnösand i en "vinna eller försvinna-match" medan Iggesund står över denna helg.

Svartvik brände antagligen sina chanser att nå den övre kvalplatsen efter debacklet hemma mot Sollefteå man man kan faktiskt åter blanda sig i striden vid seger borta mot jumbon Ope.
Östavall har passerat Svartvik efter en imponerande höst och ska heller inte skrivas av. Idag väntar Söderhamn på bortagräs där hälsingarna sliter för att hålla Lucksta bakom sig kring nedflyttningsstrecket.
Sund föll senast hemma mot Lucksta och man har inte råd med några felsteg i slutet av serien. Och jag är rädda att Älgarna på Ängevallen kan vara ett sådant. De grönvitrandiga vann derbyt mot Härnösand och kommer till spel med gott självförtroende och måste bara ta en seger om man inte ska stå kvar på perrongen när tåget går till höstens avslutande kvalspel.
Många intressanta matcher även denna lördags således. Precis som det ska vara!

Lördagens matcher och Lokalfotbollens tips
13:00 Ope IF - Svartviks IF (LF tips: 0-3)
14:00 Lucksta IF - Stöde IF (LF tips: 1-2)
14:00 Sollefteå GIF FF - Alsens IF (LF tips: 2-1)
 14:00 Söderhamns FF - Östavalls IF (LF tips: 0-1)
15:00 Frösö IF - Härnösands FF (LF tips: 2-1)
15:00 IF Älgarna - Sund IF (LF tips: 3-0)

Iggesunds IK  står över omgång 22.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lucksta tog en stark 2-0-seger borta mot Sund och befäster kvalplatsen. Här jagar hemmaspelaren Ali Mahmoud mål men Luckstas rese i dubbel bemärkelse Linus Ljuslinder stör. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 22
Resultat & Matchfakta

2019-08-31:
13:00 Stöde IF - Ope IF 4-0
14:00 Alsens IF - Iggesunds IK 0-2
14:00 Sund IF - Lucksta IF 0-2
14:00 Svartviks IF - Sollefteå GIF FF 1-4
14:00 Östavalls IF - Frösö IF 3-1
16:00 Härnösands FF - IF Älgarna 0-1

Söderhamns FF  står över omgång 21.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

"Jocke" Sjödins Svartvik gjorde tyvärr årets plattmatch mot gästande Sollefteå. "Jocke" Sjödins Svartvik gjorde tyvärr årets plattmatch mot gästande Sollefteå.

Svartvik hade chansen att hänga på i toppen – men föll hemma mot Sollefteå: "Årets sämsta match"

(2019-08-31)
Svartvik hade läge att hänga med i toppen och samtidigt ge Lucksta och Sund ett par hjälpande fötter vid seger mot Sollefteå GIF.
Men efter en skral och likgiltig insats föll man med 1-4 mot ett betydligt hungrigare Nipstadslag.


Tränarsnack:
– Idag gör vi vår sämsta match för säsongen. Synd att vi inte ger oss själva chansen då samtliga underpresterar. Vi har stora problem att få folk att träna eftersom jobb, plugg, sjukdommar har kommit emellan. Igentligen var det nog bara en tidsfråga innan en reaktion skulle komma av den dåliga träningsnärvaron. Sollefteå spelade smart och bra. Ett lag som vill rulla och dom vinner välförtjänt.
Efter deras 3-1 mål i mitten på andra halvlek tapoar vi huvudena.
Vi tar inte jobbet, vi ser trötta ut och börjar ta ut våran dåliga prestation på domare och motståndare. Det ser inte alls bra ut och nu är det upp till oss själva att försöka ta tag i detta och försöka avsluta serien snyggt. När det gäller domaren var han lika dålig som oss och bör se om sitt jobb, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Tunnsått med plusvarianter i Svartvik denna dag men inhopparna Karl William Svedin, Ludvig Leman Uppling och Eric Nelin försökte i alla fall.


Svartviks IF - Sollefteå GIF FF 1-4
2019-08-31 - 14:00 - Svartviks IP
Mål: 0-1 Ion Pavlov (15), 1-1 självmål (21), 1-2 Mihai Bogaciuc (48),  1-3 Mihai Bogaciuc (64), 1-4 Kidus Daniel Alemu (70).
Utvisning Svartvik: Sani Tahir (90)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: ingen som räknade den...
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Daniel Wallsten gjorde ett mål och låg bakom ett till när Östavall vände mot serieledarna. Daniel Wallsten gjorde ett mål och låg bakom ett till när Östavall vände mot serieledarna.

Östavall vände underläge i paus till seger mot serie-ledarna Frösö: "Är sjukt stolt över grabbarna"

(2019-08-31)
Östavall fortsätter att visa god höstform.
Idag vände man underläge i paus mot serieledarna Frösö till en 3-1-seger efter en bortvändning och skott av Daniel Wallsten, ribbretur av Yaroslav Volyshin efter en "25-meters-bomb" från Wallsten samt en kontring från Khoger Hammad.


Tränarsnack:
– Frösö hade mest boll i första så deras ledning var rättvis. Men vi fortsatte tro på oss själva och gick ut till andra, körde vårt race och vände på matchen. Efter vår kvittering var det 20 minuters ställningskrig innan vi kunde göra 2-1 med sju minuter kvar. Synd att inte Wallstens kanonskott innan 2-1 fick gå direkt i mål. Men vaket av Yaroslav att följa upp och kruta in returen. Frösö är ett bra lag och de är enormt duktiga på fasta situationer men jag tycker vi bemästrar dem bra även om deras mål kommer efter ett av deras många långa inkast. Är sjukt stolt över grabbarna som visar upp en fantastisk lagmoral och vänder på den här matchen mot serieledarna. Det var nästan så att man fick en tår i ögat när Khoger satte 3-1 på övertid, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
En gedigen laginsats men Jesper Gulliksson som visade pondus ochh beslutsamhet på det centrala mittfältet måste lyftas fram tillsammans med Ebrahim Tajik på vänsterkanten för sitt uppoffrande slit.


Östavalls IF - Frösö IF 3-1
2019-08-31 - 14:00 - Skogsvallen
Mål: 0-1 Jesper Andersson (39), 1-1 Daniel Wallsten (56), 2-1 Yaroslav Voloshyn (83), 3-1 Khoger Hammad (90+4).
Domare: Robin Andersson
Publik: 102
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Luckstas vinnande trio mot Sund i sexpoängsmatchen på Maland. Fr v jimmie Nordberg, Anton Stadling och Oliver Widahl. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Lucksta befäster kvalplatsen efter derbysegern på Maland mot Sund

(2019-08-31)
Sund hade den första halvleken och blev "rånad" på ett friläge vid ställningen 0-0.
Istället kunde gästande Lucksta gå till pausvilan efter Jimmie Nordbergs frisparkslyftning över muren.
I andra ökade Oliver Widahl tidigt på sedan han tagit tillvara en ledig boll som ramlat ner framför fötterna på honom efter en frispark från kanten.
Lucksta utnyttjade därefter övertaget och borde kanske gjort ett eller ett par mål ytterligare sett till chanserna. 


Sund tog kommandot direkt och redan i den andra minuten kom Petter Bergh igenom från kanten men skottet gick hårfint utanför LuckstamålvaktenAnton Stadlings stolpe. Därefter kom Melker Lindqvist helt fri men stoppades av den assisterande domarens flagga. Ett beslut som inte Sunds spelare och ledare var speciellt nöjda över. Milt sagt! Den assisterande domaren erkände också sitt misstag senare. Sund hade fler chanser till ett ledningsmål, dock utan framgång.
Istället kunde gästerna ta ledningen i slutet av den första halvleken. En Luckstaspelare var på väg igenom men blev fälld och spelande tränaren Jimmie Nordberg lyfte in bollen över muren med sin vänsterfot och 0-1 var ett faktum. Inte helt rättvist i det läget även om Lucksta hade jobbat sig in i matchen så långt.

I den andra försökte Sund flytta upp för en kvittering vilket gav ytor för gästernas längre bollar. Knappt tio minuter in i andra lyftes en frispark in i Sunds straffområde av Jimmie Nordberg. Efter en luftduell landade bollen framför fötterna på Oliver Widahl och han tryckte av med gott resultat, 0-2.
Målet gav Lucksta både energi och självförtroende samtidigt som hemmaspelarna började hänga med huvudet. LIF låg därefter närmare ett tredje mål än Sund en kvittering. Oliver Widahl sköt till exempel högt över i fritt läge efter genombrott och Robin Nordin hade även han ett kanonläge framför mål. Närmast för Sund var Pelle Nyman vars skott tippades i stolpen av Anton Stadling. Martin Drugge Eriksson replikerade för Lucksta med ett rungande skott i vänsterstolpen sedan han dragit till direkt efter en hörnrensning.
Hakim Rouass satte sedan 0-3. Trodde han själv och alla andra sedan han kommit bakifrån och stött in Jimmie Nordbergs inspel i boxen från vänster. Men "målet" blev märkligt nog bortdömt för offside. En kompensation från offsidevinkningen från den första halvleken månne?

Lucksta tog tre synnerligen viktiga derbypoäng och befäster nu kvalplatsen före bland annat just Sund. Glappet upp till Söderhamn som nu innehar den viktiga åttondeplatsen i tabellen är det nu bara två poäng. Det blir en spännande fortsättning på hösten!

Tränarsnack:
– En tight första halvlek där vi ändå skapar mest med tre genomspel som resulterar i frilägen fast ur snäva vinklar där avsluten smeker utanför stolparna. Vi har ett solklart friläge som domaren felaktigt vinkar offside på Melker Lindqvist som rinner igenom men det var en avvaktande Pelle Nyman som stod offside men inte påverkar spelet. Linjedomaren bad om ursäkt på en gång. Stort ändå men det hjälper inte oss, istället är det Lucksta som får ledningen med sig till halvtidsvilan då de får chippa in en frispark då en av deras långbollar resulterar i att en av våra försvarare fäller den snabbe anfallaren. Inför den andra halvleken pratar vi om att ställa oss lite högre upp och jaga kvittering. Tiden går utan mål men istället gör de 0-2 på ännu en fast situation då vi missar en markering. Vi vaskar sedan fram en stolpe och ett inspel som vi inte rullar in i öppen kasse. Vi måste visa lite mer inställning på vissa håll och effektivitet, vi skapar chanser men vi sätter inte dit dem, säger Sundtränaren Mikael Kotermajer.
– Sund var bättre än oss under den första halvleken men vi växer in i matchen och tar ledningen i slutet av halvleken, I andra tycker jag att vi har bra koll och kontrollerar det ganska bra och lyckas tidigt öka på. Därefter känns det som att vi är närmare ett tredje mål än de en reducering även om de har ett stolpskott men det har även vi plus ett mål tveksamt bortdömt för offside. Skönt att studsa tillbaka efter vår mindre lyckade insats mot Svartvik, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Israel Kalenga, Elias Friberg och Ali Mahmoud bäst i Sund.
Fredrik Ljuslinder och Ola Hagberg på mitten stack ut ur Luckstas kollektiv där alla ska ha beröm sista timmen.

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med Luckstas vinnande trio Jimmie Nordberg, Oliver Widahl och målvakten Anton Stadling.


Sund IF - Lucksta IF 0-2
2019-08-31 - 14:00 - Malands IP
Mål: 0-1 Jimmie Nordberg (40), 0-2 Oliver Widahl (54).
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Bildkollage från Luckstas segermatch mot Sund. Överst forsar spelande tränaren Jimmie Nordberg fram och tillhöger har målvakten Anton Stadling ett stadigt grepp om bollen och nedan visar Oliver Widahl upp sina färdigheter. Foto: Pia skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bildkollage från Luckstas segermatch mot Sund. Överst forsar spelande tränaren Jimmie Nordberg fram och tillhöger har målvakten Anton Stadling ett stadigt grepp om bollen och nedan visar Oliver Widahl upp sina färdigheter. Foto: Pia skogman, Lokalfotbollen.nu.
Luckstas Linus Ljuslinder stoppar Sunds anfallsvapen Zakaria Bel Mekki. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Samling vid pumpen, eller är det hörna? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sunds Zakaria Bel Mekki vann den här bollduellen men matchen vann Luckstas Jimmie Nordberg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sunds Israel Kalenga bryter i sista stund när Luckstas Hakim Rouass är på väg igenom. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sunds Israel Kalenga bryter i sista stund när Luckstas Hakim Rouass är på väg igenom. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Semir Salia inledde Stödes målskytte redan i den tredje minuten. Semir Salia inledde Stödes målskytte redan i den tredje minuten.

Stöde avfärdade jumbon Ope på mindre än en halvtimme – leder nu serien!

(2019-08-31)
På mindre än en halvtimme avgjorde Stöde hemmamatchen mot jumbon Ope.
Semir Salia öppnade målandet i den tredje minuten innan Josh Chatee och Bleart Ugzmaihli spädde på.
Och i den andra halvleken fastställde tvåmålsskytten Bleart segern till 4-0 och Stöde tog nu över serieledningen.


Tränarsnack:
– Vi kontollerar matchen utan att spela bländande men vi agerar stabilt. Ope hade t ex bara ett enda skott på mål. Nu laddar vi batterierna till derbyt mot Lucksta, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Semir Salia och Bleart Ugzmaijli hotade hela tiden framåt och i mittfärsvaret uppträdde Ben Slade stabilt i Stöde.


Stöde IF - Ope IF 4-0
2019-08-31 - 13:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Semir Salia (3), 2-0 Josh Chatee (20), 3-0 Bleart Ugzmajli (29), 4-0 Bleart Ugzmajli (74).
Domare: Mattias Hiding
Publik: 185
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Blir Jimmie Nordbergs vänsterfot avgjörande för Lucksta i sexpoängs-matchen på Maland mot Sund? Blir Jimmie Nordbergs vänsterfot avgjörande för Lucksta i sexpoängs-matchen på Maland mot Sund?

Agnarna sållas från vetet – ödesderby mellan Sund och Lucksta idag

(2019-08-31)
"Ödesmatch" mellan Sumd och Lucksta på Maland i eftermiddag när det gäller kampen kring nedflyttningsstrecket.
Vinnaren sätter sig i förarsätet och kan därefter sikta på att köra ikapp Sollefteå som ligger ovanför just nu på säker mark.
Men det är bara en av flera intressanta matcher idag i trean där vi kanske kommer att kunna sålla agnarna från vetet.


Fyra lag åker ut direkt, och ett femte får försöka kvala sig kvar. Det är tuffa papper som gäller för division 3-klubbarna i år.
Och nu börjar agnarna sållas från vetet.
Ope är redan borta. Älgarna och Alsen är på fallrepet och har nog inte råd med förlust idag.
Av medelpadslagen kämpar Sund och Lucksta i "träsket". Och lagen möts i eftermiddag på Maland i en riktig så kallad sexpoängsmatch! Lucksta innehar just nu kvalplatsen medan Malandslaget ligger precis under. Båda lagen har 22 inspelade pinnar. Sollefteå GIF, närmaste lag på säker mark, ståtar med 26 poäng. Går de att nå? Ja, det hänger lite på Svartvik som tar emot "Giffarna" uppe på Hemmanet. En hemmaseger skulle ge en hjälpande hand.

Om vi tittar uppåt i tabellen och fokuserar på toppstriden. Frösö leder på 39 poäng, två före Härnösand på kvalplats och trean Stöde ytterligare en pinne efter. Men då ska man veta att de två senare har en match tillgodo på Frösö. Fyran Iggesund har 35 poäng men lika många matcher som Frösö, d v s 20 och placering bakom hittar vi Svartvik på 33 men 19 matcher. 
Ett formstarkt Östavall ligger sexa på 31 poäng och vid seger hemma på Skogsvallen mot serieledarna Frösö idag så ska man inte räknas bort.
Som synes, dagens omgång kan ge både svar och ännu mer frågetecken!
 

Dagens matcher med Lokalfotbollens tips:
13:00 Stöde IF - Ope IF (LF tips: 3-0)
14:00 Alsens IF - Iggesunds IK (LF tips: 1-1)
14:00 Sund IF - Lucksta IF (LF tips: 2-2)
14:00 Svartviks IF - Sollefteå GIF FF (LF tips: 2-1)
14:00 Östavalls IF - Frösö IF (LF tips: 1-1)
16:00 Härnösands FF - IF Älgarna (LF tips: 1-1)

Söderhamns FF  står över omgång 20.

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 21
Resultat & Matchfakta

2019-08-23:
18:00 Svartviks IF - Lucksta IF 3-1 (LF:s tips: 2-2)
19:00 Ope IF - Sollefteå GIF FF 1-2 (LF:s tips: 1-3)
2019-08-24:
14:00 Stöde IF - IF Älgarna 1-0 (LF:s tips: 2-1)
14:00 Sund IF - Frösö IF 0-1 (LF:s tips: 1-1)
14:00 Östavalls IF - Iggesunds I 1-0 (LF:s tips: 2-2)
16:00 Härnösands FF - Söderhamns FF 3-0 (LF:s tips: 4-0)

Alsens IF  står över omgång 20.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sunds ytterback Israel Kalenga gjorde en bra match mot serieledarna. Sunds ytterback Israel Kalenga gjorde en bra match mot serieledarna.

Sund föll mot serie-ledarna Frösö trots strong insats

(2019-08-24)
Frösö var det bättre laget på Maland under den första halvleken men hemmalaget höll tätt tack vare bra försvarsspel.
I andra jämnade Sund ut det hela – då satte topplaget matchens enda mål.
Malandslaget jagade sista halvtimmen en kvittering men trots bra chanser uteblev den.


Tränarsnack:
– En helgjuten insats mot topplaget Frösön men förlust. De ägde matchen spelmässigt första halvlek medan vi gjorde en mycket bra andra och var nog värda en pinne, säger Sunds lagledare Claes Nyman

Bäst på plan:
Ytterbackarna Ali Mahmoud och Isse Kalenga svarade för stronga insatser i Sund igen.


Sund IF - Frösö IF 0-1
2019-08-24 - 14:00 - Malands IP
Mål: 0-1 Jesper Andersson (56)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Straffräddaren på stopptid - Mykhailo Barabanov. Straffräddaren på stopptid - Mykhailo Barabanov.

Dramatik när Barabanov räddade straff på övertid och säkrade tre poäng mot topplaget Iggesund

(2019-08-24)
Yaroslav Voloshin hade gett Östavall ledningen på straff hemma på Skogsvallen.
På övertid fick topplaget Iggesund chansen att kvittera, även det på straff – och en något märkligt dömd sådan.
Men den räddade Mykhailo Barabanov och säkrade därmed tre poäng för det hårt kämpande västralaget.


Vill ni se dramatik? Åk till Skogsvallen i Östavall. I förra matchen kvitterade västralaget till 3-3 långt in på stopptid mot Sund. Idag ledde man mot topplaget Iggesund med 1-0 efter Yaroslav Voloshins straffmål från den 67:e minuten sedan han själv efter en djupledsboll fallit i kamp med Iggesunds målvakt. En straff modell billigare...
På stopptid kom Östavalls ukrainske keeper Mykhailo Barabanov ur ur sitt mål och fläkte sig och fick Iggesunds hårt satsande anfallare Niklas Normans sko mitt i nyllet. Frispark trodde alla och en irriterad Jordan Binns knuffade undan Norman från Barabanov. Efter att den store målvakten rest på sig efter smällen visar domaren upp det gula kortet för Binns - och därefter dömer straff då han enligt egen utsago aldrig blåst för frispark när Barabanov och Norman "stötte ihop". Upprörda känslor både på och vid sidan av planen efter domslutet. Den ende som verkade vara fokuserad var Barabanov som en sista gång skulle möta Niklas Norman igen. Den här gången med Iggesundsanfallaren med bollen vid straffpunkten. Och ännu en gång vann ÖIF-keepern duellen när han gick åt rätt håll och räddade segern åt sina hårt kämpande lagkamrater.

Tränarsnack:
– Vi var riktigt bra första kvarten och hade ett friläge som tyvärr Khoger Friad brände. Därefter tog Iggesund öveer något men skapade inte så mycket mer än ett par farliga hörnor. I slutet av halvleken kom vi tillbaka och övertaget höll sig hela den andra halvleken. Vi får en straff fram till 1-0 och har sedan bra kontroll till deras märkliga straffspark på övertid. Jag fattar inte vart han hittade den? Det borde ha varit frispark till oss när deras kille träffar "Micha" i ansiktet med dobbarna. Som tur vad räddade vår duktige målvakt straffen och rättvisa skipades. Vid 0-0 hade vi en boll inne men det missade domarna. Iggesund är ett riktigt bra lag men nu har vi tagit två 1-0-segrar mot dem så då är väl även vi ett bra lag?, frågar sig Östavalls tränare David Nordberg retoriskt.

Bäst på plan:
Mykhailo Barabanov i målet naturligtvis och inte bara för straffräddningen. Daniel Wallsten och André Rydén på mitten slet kopiöst och på högerbacken går Adam Norlin från klarhet till klarhet. Men på det hela taget med beröm väl godkänt till hela laget.


Svartviks IF - Lucksta 3-1
2019-08-24 - 14:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Yaroslav Voloshyn (67, straff)
Straffmiss Iggesund: Niklas Norman (90+2).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 150
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Segerskytten Daniel Näslund. Segerskytten Daniel Näslund.

Daniel Näslunds mål räckte hela vägen till tre poäng för Stöde: "Vi gör en dålig match"

(2019-08-24)
Daniel Näslunds mål när han drev in från kanten i den 39:e minuten plus att Charlie Hornby höll sin tredje raka nolla därbak räckte för att Stöde skulle ta hem tre poäng mot Älgarna och haka på i toppstriden.

Tränarsnack:
– Vi gör en dålig match idag. Spelet vi haft dom senaste två matcherna var som bortblåst. Positivt att vi inte ger Älgarna några chanser. Starkt trots allt att ta tre poäng utan att spelet stämmer, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Ingen stack ut något extra i Stöde denna eftermiddag.


Stöde IF - IF Älgarna 1-
2019-08-24 - 14:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Daniel Näslund (39)
Domare: Richard Grad
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Ahmad Khreis, utanför bild, har placerat in 3-1-bollen och Luckstas veterankeeper Martin "Ålla" Ålin, längst nere till höger, tittar långt efter bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ahmad Khreis stängde matchen definitivt med sitt 3-1-mål (se bilden ovan). Ahmad Khreis stängde matchen definitivt med sitt 3-1-mål (se bilden ovan).

Svartvik vann på sin effektivitet – Lucksta brände sina lägen

(2019-08-23)
Lucksta borde haft en klar ledning efter den första halvleken sett till spel och chanser i derbyt borta mot Svartvik.
Men halvlekens enda mål prickade hemmalagets Jonathan Åhlin in.
I andra kvitterade "retroaktivt" Jimmie Nordberg tidigt på straff men sedan "dog" Lucksta och Sani Tahiri och Ahmad Khreis kunde spela hem segern till "Blackbay" via varsitt mål.


Två lag som jagade tre poäng möttes i afton på ett soligt Hemmanet där det inte var lätt att hitta någon parkeringsplats.
Svartvik behöver poäng för att haka på toppen medan Lucksta behöver dem i striden kring nedflyttningsstrecket.
Och sett till inledningen av matchen såg det ut som om tabellplaceringarna varit det motsatta då Lucksta tryckte tillbaka Svartvik och skapade flera chanser men hemmakeepern Marcus Krutzén fick vid flera tillfällen rycka in som räddande ängel.
När inte gästerna fick in bollen landade en djupledsboll från Oscar Lidström hos Jonathan Åhlin efter dryga halvtimmen och han placerade bollen utom räckhåll för Luckstas veteranmålvakt Martin Ålin.

I den andra halvleken var Lucksta ytterst nära en tidig kvittering men Krutzén gjorde en mäktig enhandsräddning på det hårda skottet. På den efterföljande hörnan hamnade bollen på en hemmaarm och domaren Richard Lingensjös pipa ljöd för straffspark. Den placerade Jimmie Nordberg med vänsterfoten till höger om Krutzén, som gick åt rätt håll och var nära att rädda men den var för välplacerad (se bildsekvens här nedanför).
Istället för energi och momentum slaknade Lucksta betänkligt och Svartvik kunde ganska behändigt spela hem matchen. I den 68:e minuten löpte Sani Tahir in i boxen, fick ett pass och vände i fart bort Ålin i målet och satte 2-1. Med knappa kvarten kvar var det Ahmad Khreis som fick fritt fram, pass Oscar Lidström, och placerade in 3-1.
Martin Ålin fick sedan göra ett par bra räddningar, bland annat ett friläge från Oscar Lidström, för att hålla nere siffrorna.

En match med två ansikten där Lucksta var klart bättre men inte kunde få det den där pricken över i:et under den första halvleken medan Svartvik var synnerligen effektiva och satte sina tre mål på fyra lägen. Efter tredje målet gick dock effektiviteten ner även för "Blackbay" men segern var som sagt aldrig hotad.

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med Svartviks Ahmad Khreis som gjorde sitt tolfte mål i sin tolfte match för säsongen.

Tränarsnack:
– En viktig trea och vi har nu tagit tre raka segrar. Idag inledde Lucksta bättre än oss och stänger ner ytorna men vi får igång spelet på mitten sista kvarten av den första halvleken och tar också ledningen. Sani Tahir komme igång på mitten och med den fart han besitter är det svårt för motståndarna att hinna med. Sani skulle t ex haft en straff i första. Nu får de en i andra och gör mål på den. Vanligtvis kan sådana här mål sänka oss men idag visar vi moral och krigar till oss en seger. Vi flyttar bollen bra genom mittfältet och efter 3-1 låg vi närmare 5-1 än de en reducering. En viktig seger som gör att vi kan haka på i kampen om topplaceringarna, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
– Vi inleder riktigt bra men då vi inte sätter chanserna så händer det som brukar hända, motståndarna gör mål. Nä, vi borde haft en 3-0-ledning med oss in i paus istället för underläg 0-1. Vi får en tidig kvittering men det känns ändå som att vi inte är riktigt påkopplade i den andra halvleken, säger Luckstas veteranmålvakt Martin Ålin, 45.

Bäst på plan:
Sani Tahir och Filip Glantz på Svartviks centrala mittfält var tillsammans med alerte målvakten Marcus Krutzén "Blackbays" förgrundsspelare men ingen föll ur ramen sista timmen. Blott 14-årige Daniel Åstrand från de egna leden fick hoppa in och göra A-lagsdebut i slutminuterna och känna på lite hetluft.
Fredrik Ljuslinder och Ola Hagberg slet på bra i Lucksta, i övrigt var det slätstruket efter den lovande inledningen.


Svartviks IF - Lucksta 3-1
2019-08-23 - 18:00 - Svartsviks IP
Mål: 1-0 Jonathan Åhlin (33) 1-1 Jimmie Nordberg (48) 2-1 Sani Tahir (68), 3-1 Ahmad Khreis (76).
Domare: Richard Lingensjö
Publik: 110
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Svartviks mittfältare Sani Tahir fick upp farten efter en halvtimme och då hade Lucksta svårt att hinna med. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Svartviks Oscar Lidström är framme och hotar Luckstakeepern Martin Ålin. foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bildkollage när Jimmie Nordberg placerar in 1-1 på straff förbi Marcus Krutzén i Svartvolsmålet. Det var det sista positiva för gästande Lucksta denna kväll som mer eller mindre "dog" efter målet och Svartvik kunde ganska enkelt vinna med 3-1. Foto. Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ahmad Khreis satte Svartviks 3-1-mål mot Lucksta. Här ett kollage på den långe anfallaren. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 20
Resultat & Matchfakta

2019-08-16:
19:00 Alsens IF - Östavalls IF 0-2 
2019-08-17:
14:00 Frösö IF - Stöde IF 0-1
14:00 Lucksta IF - Ope IF 5-2
14:00 Söderhamns FF - Sund IF 3-1
15:00 IF Älgarna - Svartviks IF 1-2
2019-08-18:
14:00 Iggesunds IK - Härnösands FF 2-0

Sollefteå GIF  står över omgång 20

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

En glad Ahmad Khreis efter dubbla mål och tre poäng. En glad Ahmad Khreis efter dubbla mål och tre poäng.

Ahmad Khreis två mål vände till Svartviks fördel mot Älgarna

(2019-08-17)
Svartvik vände underläge på Ängevallen mot Älgarna efter två mål av Ahmad Khreis, alla mål tillverkade före paus.
– Det var tre sköna poäng trots att spelet inte stämde och var svårspelat i vinden, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik hamnade i underläge på Ängevallen mot Älgarna efter dryga kvarten sedan hemmalaget fått komma runt lite väl enkelt på kanten och spela snett inåt bakåt till Mohammed Kadura. Men i slutet av halvleken kunde Ahmad Khreis vända till en 2-1-ledning. Först efter att han satt dit bredsidan på Oscar Lidströms snett inåt bakåt pass och därefter vänt bort en försvarare och sänkt ett skott från strafflinjen som satt bra i bortre gaveln.
I andra halvlek skickade båda lagen långt i den tuffa vinden och det lilla som skapades kom från Svartvik. Dock utan utökning i målprotokollet.
Tack vare segern är "Blackbay" nu i allra högsta grad med och krigar om såväl en kvalplats som direktuppflyttning.

Tränarsnack:
– En svår bortamatch då Älgarna krigar om att hänga kvar och idag blåste det rejält så det var inte lättspelat. Älgarna öppnar piggast och vi hamnar på hälarna och de får komma runt på kanten och till slut hittar de snett inåt till fri spelare som gör 1-0 ganska enkelt. Vi jobbar in oss i matchen och har lite mer boll och kan göra 1-1. Vi lyfter oss efter målet och hittar fina ytor och Ahmad Khreis kan göra sitt andra mål. Inför den andra halvleken säger vi att vi ska ta mer hand om bollen men det blir raka motsatsen där båda lagen skickar långt. Vi skapar de få chanser som finns. Sani Tahir har ett skott i burgaveln och Khreis har en nick i farligt läge som deras målvakt styr undan.
"Jocke" fortsätter:
– Vi är inne i en tuff period där laget sätts på prov då vi ALLTID har gubbar borta och får jobba men tunt manskap. Tre borta idag och i nästa match mot Lucksta har vi lika många nya avstängningar. Men vi krigar otroligt bra med de vi har och det var tre sköna poäng trots att spelet inte stämde och var svårspelat i vinden, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
I Svartvik var mittbackarna Hampus Andersson och Gustav Arnberg solida plus att Jonathan Manousian gjorde ett otroligt bra defensivt jobb på mitten och Ahmad Khreis med sina två mål var de som sticker ut.


IF Älgarna - Svartviks IF 1-2
2019-08-17 - 15:00 - Ängevallen
Mål: 1-0 Mohammed Kadura (17), 1-1 Ahmad Khreis (30), 1-2 Ahmad Khreis (42).
Domare: Simon Svensson
Publik: 108
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Zakaria Bel Mekki fick nöja sig med ett straffmål i Söderhamn. Zakaria Bel Mekki fick nöja sig med ett straffmål i Söderhamn.

Sundförlust i sexpoängs-matchen i Söderhamn: "Kan inte göra mål"

(2019-08-17)
Sund föll i sexpoängsmatchen nere i Söderhamn med 1-3.
– Vi äger bollen till 80 procent och skapar nästan ett dussin chanser men kan inte få in bollen, säger Sunds tränare Emad Nademi.


Sund fick en tung start borta mot Söderhamn då hemmalagets Daniel Lundström satte 1-0 på straff redan i den fjärde minuten.
I den trettonde var det emellertid Sunds tur att få chansen från elva meter och den utnyttjade Zakaria Bel Mekki på bästa sätt.
Tio minuter senare återgav dock Dennis Schlömer Söderhamn ledningen sedan han tagit tillvara Sunds passivitet i försvarsspelet.
Sund hade därefter nästan ett dussintal chanser att utjämna men med två minuter kvar på uret kom spiken då Jonas Garcia Persson nickade in 3-1 i "sexpoängsmatchen" efter en kontring sedan Sund flyttat upp i princip allt.

Tränarsnack:
– Det börjar med att de får en jättebillig straff. Två spelare missar bollen och sparkar i luften, deras spelare ramlar medan vår håller sig på benen. Då dömer domaren straff till dem. Horribelt! Efter sitt 2-1-mål backar de hem och vi äger bollen till 80 procent. Vi skapar nästan ett dussin chanser men kan inte få in bollen utan skjuter över öppna mål, mitt på måvakten och utanför med mera. Ett normalt resultat hade varit 6-1 till oss men våra normalt säkra målskyttar hade tyvärr krutet blött idag. Hade vi förlorat på ett normalt sätt hade jag inte sagt något men nu är jag oerhört besviken på det sätt vi förlorar, säger Sunds tränare Emad Nademi.

Bäst på plan:
Sunds mittback Markus Pettersson skötte sig med den äran trots förlusten. Duktiga var även ytterbackarna Ali Mahmoud och Israel Kalenga. Petter Bergh stod för ett lovande inhopp.


Söderhamns FF - Sund IF 3-1
2019-08-17 - 14:00 - Hälsingehus Arena
Mål: 1-0 Daniel Lundström (4, straff), 1-1 Zakaria Bel Mekki (13, straff), 2-1 Dennis Schlömer (23), 3-1 Jonas Garcia Persson (88),,
Domare. Jonas Hägglund
Publik: 152
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Mr ÄKTA Hattrick Olive Widahl visar upp för junior hur många mål farsan gjorde idag. Foto: Kevin Tumfart, Lokalfotbollen.nu.

Äkta hattrick av Oliver Widahl när Lucksta tog tre sköna poäng mot Ope

(2019-08-17)
Vid ställningen 1-0 klev Oliver Widahl fram och satte ett äkta hattrick i den andra halvleken och grundlade Luckstas 5-2-seger och tre viktiga poäng i bottenstriden.
– Vi vinner stabilt, säger Luckstas spelande tränare Jimmue Nordberg.


Jumbon Ope inledde skarpt och vaskade fram tre hörnor första tre minuterna och satsade nästan allt framåt. Det gjorde att när Lucksta erövrade bollen fanns det stora ytor att laborera på. Och det var en bollerövring på offensiv planhalva som gjorde att Dennis Moberg kunde göra 1-0 i den tionde minuten.
Lucksta hade därefter flera chanser på utökning före paus men målen lät vänta på sig till efter pausvilan.
I den andra halvleken firade Oliver Widahl stora triumfen med att göra ett äkta hattrick på en kvart när hemmalaget gick ifrån till en 4-0-ledning där trean var en läckerbit då han vek in från vänster och placerade bollen i x-et.
Med tjugo minuter kvar reducerade Filip Lindgren men Anton Jonsson släckte jämtarnas hopp om poäng när han vackert lobbade in 5-1.
Tobias Wiklund rundade sedan av matchen när han i slutminuterna fastställde slutresultatet till 5-2.
Tre synnerligen viktiga poäng insamlade till den tuffa striden kring kval- och nedflyttningsstreck för Lucksta.

Tränarsnack:
– Ope satsade framåt och när vi vann bollen fanns det ytor att spela på och vi kunde också göra mål tidigt. Vi hade fler chanser att göra mål i första och var det bättre laget utan att få utdelning. I andra var det jämnare spelmässigt men då klev Oliver Widahl in i handlingarna med sina tre mål på raken och jag tycker vi vinner stabilt. Jag hoppas vi hittat en balans i laget även om det finns mycket som kan bli bättre och vi måste jobba hårt för att kunna hålla oss kvar, säger Luckstas spelande tränare Jimmue Nordberg.

Bäst på plan:
Bäst såklart Oliver Widahl med tre mål. Men många i Lucksta gjorde en klart bättre insats än senast.


Lucksta IF - Ope IF 5-2
2019-08-17 - 14:00 - Sörforsvallen
Mål: 1-0 Dennis Moberg (10), 2-0 Oliver Widahl (50), 3-0 Oliver Widahl (64), 4-0 Oliver Widahl (66), 4-1 Filip Lindgren (70), 5-1 Anton Jonsson (78), 5-2 Tobias Wiklund (86).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Bleart Ugzmaijlis mål räddade serien. Bleart Ugzmaijlis mål räddade serien.

Stödes Bleart Ugzmaijli "räddade" toppstriden
– satte dit segerbollen mot serieledarna Frösö


(2019-08-17)
Bleart Ugzmaijli räddade spänningen i toppstriden då han blev matchens enda målgörare mot serieledarna Frösö.
– Frösö lyfter mycket långt och är tunga att möta men vi står emot och sett till klara chanser vinner vi rättvist, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.Det blev en fysisk match med många och tuffa närkamper när Stöde gästade Frösöns pinsamt dåliga konstgräsplan.
Stöde fick en bra start då Bleart Ugzmaijlis skott från strax utanför straffområdet fumlades in av hemmakeepern.
Stöde var nära att utöka tio minuter senare då Bleart dribblade av ett par motståndare och spelade in till Josh Chatee central, men Josh totalbommade bollen...
Serieledarna Frösö hade även de chanser, inte minst tack vare deras långa inkast där ett par långa pjäser inne i straffområdet var svåra att få bukt med.
Om Stöde hade den första halvleken spelmässigt blev den andra klart jämnare och Frösö hade en riktigt klar kvitteringschans men placerade avslutningen på ett friläge utanför stolpen. Annars var det de där inkasten som skapade problem för gästerna som kunde hålla undan och ta en viktig trepoängare och se till att toppstriden fortfarande lever.

Tränarsnack:
– Frösö lyfter mycket långt och är tunga att möta men vi står emot och sett till klara chanser vinner vi rättvist. Vi klev på dem hårt, speciellt under den första halvleken, och vann många närkamper. En viktig detalj om man vill vinna fotbollsmatcher, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Ben Slade och Niclas Möllhagen vann mycket boll både på marken och i luften och framåt satte Bleart Ugzmaijli det vinstgivande målet


Frösö IF - Stöde IF 0-1
2019-08-17 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 0-1 Bleart Ugzmajli (15)
Utvisning Frösö: Viktor Larsson (68).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Yaroslav Voloshyns straffmål bröt dödläget när Östavall tog en viktig trea i Alsen. Yaroslav Voloshyns straffmål bröt dödläget när Östavall tog en viktig trea i Alsen.

Östavalls solida försvar nollade Alsen – Voloshyn och Danielian målskyttar

(2019-08-16)
Med två mål i den andra halvleken och ett solitt försvar kunde Östavall ta med sig tre viktiga poäng från Alsen.
–  Idag vinner vi tack vare vårt solida försvar och att vi skapar fler chanser och sätter två av dem, säger tränaren David Nordberg.


Alsen hade mycket boll i första men det var Östavall som hade flest chanser på Bleckåsvallens gröna rektangel. Närmast var André Rydén men hans projektil rammade hemmamålvakten Mikael Nilsson. 
Utdelningen lät vänta på sig fram till timmen spelad. Mattias Decker kom med fart in i Alsens straffområde och blev fälld, straff! Den satte Yaroslav Voloshy utom räckhåll för Mikael Nilsson.
På slutet flyttade Alsen upp laget i sin jakt på en kvittering men istället kunde Haik Danielian, fyra minuter in på stopptid, definitivt avgöra då han från långt håll sköt förbi en offensiv hemmamålvakt som inte hann ställa om i räddningsposition.

Tränarsnack:
–  Idag vinner vi tack vare vårt solida försvar och att vi skapar fler chanser och sätter två av dem. Är riktigt stolt över grabbarnas inställning och prestation ikväll, säger tränaren David Nordberg.

Bäst på plan:
Hela backlinjen i Östavall var solid, Adam Norling och Mattias Decker på flankerna och Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten i mitten, men hela laget ska ha beröm för sin insats.


Alsens IF - Östavalls IF 0-2
2019-08-16 - 19:00 - Bleckåsvallen
Mål: 0-1 Yaroslav Voloshyn (60, straff), 0-2 Haik Danielian (90+4).
Domare: Håkan Modigh
Publik:  60
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Omgång 18:
Matchfakta & Resultat

2019-08-09:
19:00 Sund IF - Iggesunds IK 2-2
2019-08-10:
14:00 Ope IF - IF Älgarna 4-3
14:00 Stöde IF - Söderhamns FF 2-0
14:00 Svartviks IF - Frösö IF 2-0
16:00 Härnösands FF - Alsens IF 1-1
2019-08-13:
19:00 Lucksta IF - Sollefteå GIF FF 1-1

Östavalls IF står över omgång 18.

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oliver Widahl hängde kvitteringsmålet. Oliver Widahl hängde kvitteringsmålet.

Lucksta kryssade hemma mot Sollefteå – Oliver Widahl kvitterade

(2019-08-13)
Lucksta hamnade i underläge i den andra halvleken men Oliver Widahl lyckades kvittera och rädda en viktig poäng i striden om nytt kontrakt.
– Men vi hade tre heta chanser på slutet att spela hem en trea så jag är lite besviken, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Den första halvleken slöt mållös mellan Lucksta och Sollefteå GIF där varje poäng nu är livsviktig i den jämna kampen om att hänga kvar.
I den andra halvleken tar gästerna ledningen efter en kontring. Planens bästa spelare, Sami Tekhlom , dribblar in från kanten och sätter bollen i nät bakom Mike Karinga Persson i LIF-buren.
Oliver Widahl lyckas emellertid få till en utjämning trots att spelet inte flyter.
Båda lagen går sedan för ett segermål. Sollefteå bränner ett friläge medan hemmalaget har några gyllene tillfällen att spela hem den där viktiga trean. Med årets sjunde kryss ligger man kvar under nedflyttningsstrecket och upp till säker mark, som är just Sollefteå, är det fyra poäng upp.

Tränarsnack:
– Vi börjar riktigt bra och tar tag i spelet men skapar inte de farliga målchanserna. I andra gör de 0-1 efter en omställning där vi hade både två och tre lägen att få bort bollen. Efter målet blir vi lite stressade och spelet är inte på topp men vi lyckas få in en kvittering. Båda lagen går sedan på max för att avgöra. De har ett friläge medan vi har tre riktigt heta chanser att spela hem trean så jag är lite besviken att vi inte lyckades avgöra, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Irrationelle Sami Tekhlom var inte bara Sollefteås bästa spelare utan planens. I Lucksta var det ingen som nådde upp i normal standard denna afton.


Lucksta IF - Sollefteå GIF 1-1
2019-08-13 - 19:00 - Sörforsvallen
Mål: 0-1 Sami Tekhlom, 1-1 Oliver Widahl.
Domare: Henrik Melin
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Bleart Ugzmajli satte båda Stödes mål. Bleart Ugzmajli satte båda Stödes mål.

Bleart Ugzmajlis två mål i andra halvlek fixade Stödesegern: "Spelade förjävla fin fotboll"

(2019-08-10)
Efter en mållös första halvlek där Stöde hade ett klart kommando satte Bleart Ugzmajli två fullträffar i den andra och säkrade en rättvis seger.
– Vi spelade förjävla fin fotboll, det såg riktigt bra ut, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


Stöde hade kommandot i hemmamatchen mot Söderhamn men det tog till timmen spelad innan Bleart Ugzmajli kunde bryta dödläget och ta emot en långboll och vrida in den i bortre gaveln.
Hemmalaget hade därefter ännu bättre kontroll på matchen men kunde inte stänga den definitivt förrän med fem minuter kvar. Semir Salia spelade in i straffområdet där Bleart Ugzmajli följde med i bollbanan innan han satte skottet i samma hörn som vid sitt första mål.

Tränarsnack:
– Vi spelade förjävla fin fotboll, det såg riktigt bra ut. Vårt grundspel satt perfekt och segersiffrona borde ha varit minst det dubbla. Vi tillät inte Söderhamn att skapa några farligheter alls i stort sett, säger Stödes ass. tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Högerbacken Ryan "Woody" Woodside utmärkte sig lite extra i ett starkt och välspelat Stöde där hela laget ska ha beröm.


Stöde IF - Söderhamns FF 2-0
2019-08-10 - 14:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Bleart Ugzmajli (59), 2-0 Bleart Ugzmajli (85).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 62
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Jonathan Manousian prickade in Svartviks 2-0-mål. Jonathan Manousian prickade in Svartviks 2-0-mål.

Svartvik lade  Frösö på rygg med nytt spelsystem

(2019-08-10)
Svartvik tog poäng av Frösö på bortaplan i våras trots TVÅ tidiga utvisningar.
Idag slapp man röda kort och vann returmötet mot serieledarna med 2-0.
– Vår defensiv idag var helt klanderfri och framåt skapade vi tillräckligt för att vinna rättvist,säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik tog poäng av Frösö på bortaplan den 11maj efter en heroisk försvarsinsats efter att ha fått två man utvisade matchens första kvart.
Idag hade serieledarna säkert tänkt ta en revansch men så blev det inte uppe på Hemmanet.
Svartvik testade ett nytt spelsystem då Frösö är starka centralt. Det föll riktigt bra ut och efter redan ha skapat ett par chanser satte man 1-0 i den 18:e minuten efter en bollvinst högt upp i planen och William Åsenlund sedan spelat till Oscar Lidström som bröt igenom och placerade in ledningsbollen.
Efter dryga halvtimmen fick Svartvik till ett visst tryck vilket avslutades med att Jonathan Manousian skottchippar över bortamålvakten.

Svartvik gick till halvtidsledning med ett tvåmålsförsprång men det hade kunnat varit jämnare i målprotokollet då Frösö vädjade för hands ett par gånger inne i hemmalagets straffområde. Dock utan att någon signal från domaren ljöd.
I den andra halvleken stängde Svartvik ner matchen men en silicontät defensiv och stor offervilja och kunde bärga tre synnerligen viktiga poäng och lämnar lite luft ner till bottenstriden.

Tränarsnack:
– Vårt nya spelsystem stämde mycket bra och många gör sina bättre insatser idag. Det var en helt okey div 3 match där jag tycker att vi inte ska be om ursäkt för segern. Vi lirade fin fotboll, försökte rulla och Frösö förlitade sig på lite längre bollar och långa inkast vilket dom är seriens vassaste lag på. Vår defensiv idag var helt klanderfri och framåt skapade vil tillräckligt för att vinna rättvist. Nu har vi lyckats nolla serieledarna Frösö i två matcher och det kändes idag som att vi är påväg åt rätt håll., säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Sani Tahir visade i 90 minuter att han är en klasspelare. William Åsenlund gjorde en av sina bättre matcher i backlinjen och på mitten ersatte nyförvärvet från Sundsvalls FF i division 6, Erik Nelin, sjuke Filip Glantz på fullgott sätt.Svartviks IF - Frösö IF 2-0
2019-08-10 - 14:00 - Svartviks IP
Mål: 1-0 Oscar Lidström (18), 2-0 Jonathan Manousian (34).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Zakaria Bel Mekkis fortsätter måla för Sund. Zakaria Bel Mekkis fortsätter måla för Sund.

"Zakas" dubbla full-träffar gav Sundpoäng mot topplaget Iggesund

(2019-08-09)
Sund var mindre än två minuter från att ta tre tunga poäng mot topplaget Iggesund efter två mål av stekhete Zakaria Bel Mekki.
Men i den 89:e minuten kvitterade hälsingarna och guldet blev till en pinne.
– Vi gjorde en taktisk mycket bra match men orkade inte stå emot när Iggesund slängde fram allt dom hade mot oss på slutet, säger Sundtränaren Emad Nademi.


Sund svarade för en bra prestation hemma på Maland mot topplaget Iggesund och i mitten av den första halvleken knorrade Zakaria Bel Mekki upp ledningsmålet i krysset efter fint förarbete av Christoffer Nerkman och Faress Mohammed.
Hemmalaget hade, både före och efter målet, lägen till fler fullträffar under den första halvleken men istället kunde Iggesund kvittera fyra minuter in på stopptiden.
Med kvarten kvar återtog Sund ledningen och återigen var det Zakaria Bel Mekki som nätade. Han tog emot ett pass inne i boxen och placerade den sedan säkert utom räckhåll för bortakeepen Andreas Dahlström.
Därefter gick Iggesund till motoffensiv och tryckte tillbaka ett allt mer tröttnande hemmalag och i den 89:e minuten lyckades Anders Fridlund frälsa hälsingarna.
Tråkigt för Sund som var på väg mot en tung trepoängare i kampen om att undvika nedflyttning. Men en pinne mot topplaget Iggesund är ändå inte fy skam.

Tränarsnack:
– De fick psykologiska mål i slutet av båda halvlekarna. Tycker annars att vi skapade tillräckligt många lägen i första halvlek för att kunna stänga matchen men tyvärr var inte siktet riktigt inställt. Vi gjorde en taktisk mycket bra match men orkade inte stå emot när Iggesund slängde fram allt dom hade mot oss efter vårt 2-1-mål. Vi blev tillbakatryckta och 2-2 är inte helt orättvist resultat, säger Sundtränaren Emad Nademi.

Bäst på plan:
Marcus Pettersson gjorde comeback efter nästan två års skadefrånvaro och svarade för 90 minuter av perfektion i mittförsvaret tillsammans med Per Nyman. Överbetyg i övrigt till hela laget

Sund IF - Iggesunds IK 2-2
2019-08-09 - 19:00 - Malands IP
Mål: 1-0 Zakaria Bel Mekki (24), 1-1 Wais Maihanparast (45+4), 2-1 Zakaria Bel Mekki (74), 2-2 Anders Fridlund (89).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 73
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Omgång 17:
Resultat, Matchfakta & Spelprogram

2019-08-03:
14:00 Alsens IF - Sund IF 2-1
14:00 Igesunds IK - Stöde IF 5-3
14:00 Sollefteå GIF FF - Östavalls IF 1-1
14:00 Söderhamns FF - Svartviks IF 3-1
2019-08-07:
19:00 Frösö IF - Ope IF 3-0
19:00 IF Älgarna - Lucksta IF 2-2

Härnösands FF står över omgång 17.

Klicka på resultat för matchfakta med mera –  referat kommer förhoppningsvis måndag p g a tekniska problem.

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Fredrik Ljuslinder nickade in Luckstas första mål. Fredrik Ljuslinder nickade in Luckstas första mål.

Lucksta ledde två gånger om borta mot Älgarna – men lyckades inte knyta ihop säcken

(2019-08-07)
Trots dubbla ledningar och en Älgautvisning fick Lucksta "bara" med sig en poäng från Ängevallen.
– När Älgarna fick en spelare utvisad kändes det som om vi skulle ta över men vi hade svårt att ta oss förbi deras låga försvar, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Det märktes att det här var en match med stor betydelse för bottenstriden. Mycket kamp och tuffa närkamper präglade tillställningen och det "vackra spelet" fick stå tillbaka denna afton.
Fredrik Ljuslinder nickade Lucksta till ledningen kring halvtimmen och man höll den till inledningen av den andra då det var Stefan Wallins tur att använda huvudet. Oliver Widahl såg emellertid till att LIF satte i förarsätet igen inom minuten då han satte 1-2.
Men Lucksta lyckades inte knyta ihop säcken. I minut 62 kvitterade nämligen Filip Ahlenius för det anrika Härnösandslaget.
Fem minuter senare fick hemmalagets Abdukarim Silla syna sin andra "ostskiva" och Lucksta fick förmånen att avsluta sista knappa halvtimmen med en man mer. Chanser skapades men man hade svårt att sätta pricken över i:et och fick "nöja sig" med 2-2 och en pinne i kampen om ett nytt kontrakt.

Tränarsnack:
–  Det märktes att det här var en måstematch för båda lagen. Det blev ställningskrig och passningsspelet var inte på topp. De chanser som skapades kom efter omställningar och fasta situationer. Samtliga mål kom också på liggande boll. När Älgarna fick en spelare utvisad kändes det som om vi skulle ta över men vi hade svårt att ta oss förbi deras låga försvar. Vi kom runt på kanterna några gånger i alla fall och fick till inläggslägen och hade ett par nickavslut som kunnat resultera, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Ljuslinder brothers, Linus och Fredrik, får högsta betyget i Lucksta.

IF Älgarna - Lucksta IF 2-2
2019-08-07 - 19:00 - Ängevallen
Mål: 0-1 Fredrik Ljuslinder (28), 1-1 Stefan Wallin (48), 1-2 Oliver Widahl (49), 2-2 Filip Ahlenius (62),
Utvisning Älgarna: Abdukarim Silla (67).
Domare: Richard Grad
Publik: 125
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

zakaria Bel Mekkis frisparksmål räckte tyvärr inte till poäng för Sund. zakaria Bel Mekkis frisparksmål räckte tyvärr inte till poäng för Sund.

Sund föll med uddamålet i "sexpoängsmatchen" i Alsen

(2019-08-03)
Det blev förlust borta mot Alsen i sexpoängsmatchen på Bleckåsvallen för Sund.
Hemmalaget vann med 2-1 efter ett sent frisparksmål i den första halvleken.
– En tung förlust, säger Sunds lagledare Claes Nyman. 


Det blev förlust för Sund i sexpoängsmatchen borta mot Alsen. Jimmy Hernerud nickade hemmalaget till ledning i den tolfte minuten men Zakaria Bel Mekki kvitterade på frispark mindre än två minuter senare.
Alsen återtog ledningen på övertid i den första halvleken genom Love Öiens frispark där bortakeepern Manne Vallström uppträdde tveksamt.
I den andra halvleken låg hemmalaget närmast en utökning på någon av sina omställningar sedan Sund öppnat sig i jakten på en kvittering.

Tränarsnack:
– En tung förlust. Efter 1-2-underläge i paus fick Alsen ett antal tillfällen att utöka ledningen då vi lämnade stora luckor i försvaret i ivern att kvittera, säger Sunds lagledare Claes Nyman. 

Bäst på plan:
Martin Brännström i defensiven och Ali Mahmoud framåt var bäst i Sund.

Alsens IF - Sund IF 2-1
2019-08-03 - 14:00 - Bleckåsvallen
Mål: 1-0 Jimmy Hernerud (12), 1-1 Zakaria Bel Mekki (14),  2-1 Love Öien Frisparksmål (45+1).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Felix Häggström drog på sig ett rött kort och ett decimerat Stöde föll med 3-5. Felix Häggström drog på sig ett rött kort och ett decimerat Stöde föll med 3-5.

Decimerat Stöde föll i målrik match mot Iggesund på Movallen

(2019-08-03)
Stöde tog ledningen i slutet av den första halvleken men Iggesund hann kvittera innan pausvilan.
I den andra gjorde först hemmalaget tidigt 2-1 innan Felix Häggström drog på sig ett rött kort och Iggesund kunde vinna den målrika matchen med 5-3,


Det började bra för Stöde på Movallen när blivande utlandsproffset Semir Salia gav sitt lag ledningen i slutet av den första halvleken. Men något övertag i målprotokollet in i omklädningsrummet för pausvila blev det inte då Iggesund hann kvittera genom Dennis Sjölén,
Fem minuter in i den andra halvleken gav notoriske målskytten Niklas Norman hemmalaget ledningen och strax därpå fick Stödes Felix Häggström syna det röda kortet och fick ta en tidig dusch. Ett avgörande moment då det öppnade upp för två snabba Iggesundsmål till 4-1, Andreas Rodin och Niklas Norman nätkännare.
Med lite drygt tjugo minuter kvar nickade Mika Lindroos in en reducering men det han aldrig bli någon nerv för Niklas Norman fullbordade sitt hattrick bara några minuter senare och Josh Chatees straffmål på övertid fungerade bara som kosmetika.
Resultatet innebär att Iggesund drar ifrån Stöde som nu har sex poäng upp till kvalplatsen.

Tränarsnack:
(väntar på återkoppling)

Bäst på plan:
uppgift saknas

Igesunds IK - Stöde IF 5-3
2019-08-03 - 14:00 - Movallen
Mål: 0-1 Semir Salia (40), 1-1 Dennis Sjölén (44), 2-1 Niklas Norman (50), 3-1 Andreas Rodin (61), 4-1 Niklas Norman (65), 4-2 Mika Lindroos (69, nick), 5-2 Niklas Norman (84), 2 5-3 Josh Chatee (90+2, straff).
Utvisning Stöde: Felix Häggström (56)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 133
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Daniel Wallsten nickade in Östavalls 1-1-mål. Daniel Wallsten nickade in Östavalls 1-1-mål.

Wallsten nickade hem en poäng för Östavall borta mot Sollefteå – men  borde tagit alla tre

(2019-08-03)
Östavall hamnade tidigt i underläge men skapade därefter tillräckligt med chanser att man borde gjort fler än Daniel Wallstens nickmål fram till 1-1.
– Det är vår egen oförmåga att inte ta tillvara på våra mängder av målchanser som gör att vi lämnar Sollefteå med bara en poäng, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Östavall hamnade tidigt i underläge efter en tveksam straff borta mot Sollefteå GIF på Nipvallen. Östavall brände därefter ett par jättelägen och fick gå till pausvila i underläge.
Östavall fortsatte att skapa chanser efter vilan och tio minuter in i andra nickade David Wallsten välförtjänt in kvitteringen på en hörna
Med kvarten kvar fick matchen avbrytas i drygt 20 minuter efter en huvudskada på en hemmaspelare innan ambulansen anlände.
Därefter blev det inte mycket till spel men nog borde Östavall åkt hem med tre poäng sett till spel och chanser.

Tränarsnack:
– Efter en kvart får de en straff som jag skulle vilja syna lite närmare. I övrigt är det väl en jämn första halvlek där vi hinner med och bränna två riktigt heta målchanser. I andra halvlek tar vi över totalt och vaskar fram många riktigt fina chanser och Daniel Wallsten kan nicka in 1-1 efter en hörna. Efter avbrottet på grund av huvudskadan blir det bara strul för våran del. Ska man summera detta så är det vår egen oförmåga att inte ta tillvara på våra mängder av målchanser som gör att vi lämnar Sollefteå med bara en poäng.Vi kan bättre än såhär, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Mittbacken Jordan Binnn, målskytten Daniel Wallsten och Mykhailo Barabanov mellan stolparna var mest till sin fördel i Östavall.

Sollefteå GIF FF - Östavalls IF 1-1
2019-08-03 - 14:00 - Nipvallen
Mål: 1-0 Eugeniu Samson (12, straff), 1-1 Daniel Wallsten (55).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

David Torberntsson reducerade för Svartvik men lyckades inte utjämna. David Torberntsson reducerade för Svartvik men lyckades inte utjämna.

Svartvik "kvar i bussen" och hamnade i tidigt två- målsunderläge – lyckades inte komma ikapp

(2019-08-03)
Svartvik var inte alls på tårna och hamnade tidigt i tvåmålsunderläge nere i Söderhamn och närmare än David Torberntssons reducering kom man inte utan fick åka hem tomhänta.
– På grund av individuella misstag, samt passivt försvarsspel, ligger vi under med 0–2 efter tio minuter, säger Svartviks lagledare Leif Viklund.


Svartvik verkade sitta kvar i bussen första tio minuterna i bortamatchen mot Söderhamn. Redan efter dryga minutens spel nickade Maytham Falah in in 1-0 och därefter ökade Filip Enarsson på några minuter senare. David Torberntsson reducerade efter dryga kvarten och "Blackbay" var inne i matchen igen.
Den andra halvleken bestod till mångt och mycket av ställningskrig och när Svartvik satsade mer offensivt kontrade Söderhamn och Maytham Falah kunde titulera sig tvåmålsskytt med fem minuter kvar och slaget på Helsingehus Arena var förlorat för Svartvik.

Tränarsnack:
– Vi är inte alls med i matchen i början och på grund av individuella misstag, samt passivt försvarsspel, ligger vi under med 0-2 efter tio minuter. Men vi samlar oss och kommer in i matchen och reducerar innan paus. Andra halvlek blir ett ställningskrig där vi har flera lägen att kvittera. När vi pressar på i slutet kontrar Söderhamn in 3–1 och så slutar matchen, säger Svartviks lagledare Leif Viklund.

Söderhamns FF - Svartviks IF 3-1
2019-08-03 - 14:00 - Helsingehus Arena
Mål: 1-0 Maytham Falah (2), 2-0 Filip Enarsson (10), 2-1 David Torberntsson (17), 3-1 Maytham Falah (85).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 59
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Omgång 16:
Resultat &Matchfakta

2019-07-27:
14:00 Ope IF - Söderhamns FF 0-2
2019-07-28:
14:00 Stöde IF - Alsens IF 2-1 (ips: 2-0)
2019-07-30:
19:30 Härnösands FF - Östavalls IF 2-0 (tips: 3-1)
2019-07-31:
19:00 Svartviks IF - Iggesunds IK 0-0 (tips: 1-1)
19:00 IF Älgarna - Sollefteå GIF FF 1-3 (tips: 2-1)
2019-08-01:
19:30 Lucksta IF - Frösö IF 2-2 (tips: 2-1)

Sund IF står över omgång 16.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

nton Jonsson nton Jonsson

Lucksta tog poäng mot serieledarna – och låg närmast ett segermål

(2019-08-01)
Lucksta tog poäng av serieledarna Frösö hemma på Sörforsvallen.
Men vid 2-2 var det hemmalaget som på slutet låg närmast ett segermål.
– Sista kvarten går Frösö på knäna och vi borde ha avgjort innan klockan tickad upp till 90 minuter, säger Luckstas sportchef Martin Ålin som för kvällen vaktade målet.


Serieledarna Frösö tog kommandot direkt på Sörforsvallen men Lucksta stod emot bra och höll tätt ända till det återstod fem minuter av den första halvleken då André Larsson bröt dödläget. Oliver Widahl replikerade emellertif med vändande post och lagen hade med sig 1-1 in i paus.
Den andra halvleken stod och vägde då Anton Jonsson gav hemmalaget ledningen i den 66:e minuten men den här gången var det Frösös tur att replikera då inhopparen Patrik Lindgren kvitterade bara två minuter senare efter att nyligen kommit in på planen.
Ju längre matchen sedan led tog Lucksta över allt mer men förmådde trots fina chanser inte få dit segerbollen...

Tränarsnack:
– Frösö börjar första tio i ett rasande tempo men vi försvarar oss bra och äter in oss i matchen mer och mer hela tiden. Sista kvarten går Frösö på knäna och vi borde ha avgjort innan klockan tickad upp till 90 minuter. Men 2–2 mot serieledarna får vi ändå vara ganska nöjd med, säger Luckstas sportchef Martin Ålin som för kvällen vaktade målet.

Lucksta IF - Frösö IF 2-2
2019-08-01 - 19:00 - SötforsballenP
Mål: 0-1 André Larsson (40), 1-1 Oliver Widahl (41), 2-1 Anton Jonsson (66), 2-2 Patrik Lindgren (68).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Svartvikskeepern Marcus Krutzén höll tätt. Svartvikskeepern Marcus Krutzén höll tätt.

Mållöst uppe på Hemmanet när Svartvik tog emot Iggesund

(2019-07-30)
Det blev mållöst uppe på Hemmanet när Svartvik tog emot Iggesund.
Trots en tidig utvisning för bortalaget låg de närmast ett ledningsmål.
– Sista tio vaskade vi fram två högkaratiga chanser och kunnat avgjort, men sett till hela matchen var nog resultatet rättvist, säger Svartvikstränaren "Jocke" Sjödin.


Iggesund inledde bäst i solen uppe på Hemmanet och vaskade fram ett par distansskott där hemmakeepern Marcus Krutzén visade sig på styva linan. Svartvik kontrade med ett par giftiga omställningar genom Sani Tahir, som två gånger om blev kapad av gästernas mittback Tobias Björk. Båda gångerna med gult kort som synligt bevis och färdigspelat redan efter dryga halvtimmen.
Svartvik utnyttjade sitt numerära övertag resten av halvleken och lirade en fin och rörlig fotboll och var ytterst nära ett ledningsmål innan pausvilan.

Iggesund inledde även den andra halvleken på ett bra sätt, en man kort till trots, och var ytterst nära ett ledningsmål i mitten av halvleken men skottet smet utom.
Med tio minuter kvar började Svartvik åter hitta in i matchen offensivt.
Först tog William Åsenlund fram bollen fint på en omställning och hittade en fri Sani Tahir som bara hade att stöta in den i öppen kasse men träffade insidan av stolpen. Därefter nådde en lyftning av Sani Tahir in till Ahmad Khreis inne i straffområdet. Han tog emot på bröstet och dunkade sedan en volley – som gick halvmeteern utanför.
Matchen slöt därmed mållös trots att bägge lagen hade chanser att bryta dödläget.

Tränarsnack:
– På det hela taget ett rättvist resultat trots våra vassa chanser att avgöra på slutet. Men Iggesund är ett bra lag och hotade oss i andra halvlek trots en man mindre då vi var bleka fram till det återstod tio minuter. Är nöjd med vårt försvarsspel under i stort sett hela matchen, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Hela backlinjen med Hampus Andersson och Gustav Arnberg i spetsen var tillsammans med målvakten Marcus Krutzén bäst i Svartvik.

Svartviks IF - Iggesunds IK 0-0
2019-07-31 - 19:00 - Svartviks IP
Utvisning Iggesund: Tobias Björk (32)
Domare: Mattias Hiding (bra insats!)
Publik: 98
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

David Nordberg tror på Härnösand som seriesegrare. David Nordberg tror på Härnösand som seriesegrare.

Östavall stred bra mot Härmösand men föll: "Har ett komplett lag"

(2019-07-30)
Härnösand fortsätter hösten som man avslutade våren – med att vinna fotbollsmatcher,
Ikväll vann ångermanlänningarna med 2-0 mot Östavall, båda målen i den första halvleken.
– De har ett komplett lag med några spelare av riktigt hög klass. Bara att lyfta på hatten för det lag som jag tror kommer att vinna serien, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Topplaget Härnösand blev för svåra för Östavall. Hemmalaget gjorde två mål första dryga halvtimmen. 1-0 satte Ion Cararus lågt vid den bortre stolpen i den 23:e minuten och tio minuter senare nätade Emil Forsgren efter ett inspel från kanten.
Haik Danielian var på väg igenom i den andra halvleken men en Härnösandförsvarare fick dit en extra lång tå när Haik skulle sätta 2-1-bollen. Närmare än så kom inte gästerna från västra Medelpad utan Härnösand kunde inleda hösten som man avslutade våren, med en seger.

Tränarsnack:
– De har ett komplett lag med några spelare av riktigt hög klass. Bara att lyfta på hatten för det lag som jag tror kommer att vinna serien. Lite synd att vi är delaktiga i de mål de gör då vi var för tama i dessa situationer. För att kunna ta poäng av ett lag av Härnösands kaliber är vi tvungna att göra en i stort sett prickfri insats. Det gjorde vi inte då passningsspelet var både långsamt och omstänligt idag. I andra halvlek flyttade vi upp positionerna och gav dem en match och var nära att få till en reducering. Annars lyckades vi inte hota dem på det sätt vi önskade, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Högerbacken Anton Norberg bäst i Östavall där hela laget ska ha cred för sin arbetsinsats även om själva spelet inte kuggade i.

Härnösands FF - Östavalls IF 2-0
2019-07-30 - 19:30 - Högslättens IP
Mål: 1-0 Ion Cararus (23), 2-0 Emil Forsgren (33).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 95
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

"Kvicksilvret" Robin Nordin har tagit steget över till Lucksta. "Kvicksilvret" Robin Nordin har tagit steget över till Lucksta.

Detta har hänt i våra division 3-klubbars spelartrupper under sommaruppehållet

(2019-07-30)
Hösten är här, åtminstone fotbollsmässigt.
Hur har då våra lokala klubbar sett till sina trupper?
Lokalfotbollen har kollat upp nyförvärv och spelarförluster under sommaruppehållet.


Höstens premiäromgång är i full gång, bland annat vann Stöde mot Alsen i söndags. Och idag spelar Östavall borta mot Härnösand. Svartvik gästas av Iggesund i morgon och på fredag lirar Lucksta hemma mot serieledarna Frösö och avslutar då omgången.
Vad har då hänt i våra lokala klubbar under sommaruppehållet när det gäller spelartrupperna?
Lokalfotbollen har pejlat läget hos våra fem lag.

Lucksta IF:
Nyförvärv: Robin Nordin (fw, IFK Timrå).
Förluster: – 

Stöde IF:
Nyförvärv: Tayron Martin (mf, åter efter spel i Costa Rica).
Förluster: Linus Backlund (mb, Torpshammars IF).

Sund IF:
Nyförvärv: – 
Förluster: Ahmed Abdelwahab (ymf/fw (Sund IF) och Alexander Vilminko-Svensson (mf/fw, avliden).

Svartviks IF:
Nyförvärv: Eric Nelin (fw, Sundsvalls FF).
Förluster: Oscar Lidström (fw, studier i Umeå) och Anders Bylin (b, flyttar till USA).

Östavalls IF:
Nyförvärv: – 
Förluster: Kamel AlMachhadini (mv, Ljusdals IF).

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Semir Salia är tillbaka efter proffsträning i Montenegro. Avgjorde direkt efter hemkomsten. Semir Salia är tillbaka efter proffsträning i Montenegro. Avgjorde direkt efter hemkomsten.

Hemma igen efter proffs-träning – avgjorde för sitt Stöde i höstpremiären

(2019-07-28)
Semir Salia är tillbaka efter ett par veckors proffsträning i Montenegros högsta division.
Efter hemkomsten satte han nästan direkt Stödes segermål.
– Han tog emot ett inspel och sopade in 2-1målet, säger assisterande tränaren Torbjörn Persson.


Semir Salia var tillbaka efter proffsträning i Montenegro. Men den målfarlige anfallaren fick inleda på bänken.
Trots värmen blev det en ganska tempostark höstpremiär. Men det märktes att tajmingen och passningsspelet i stora delar saknades efter sommaruppehållet. Något som gällde båda lagen.
Med kvarten spelad fick hemmalagets Niclas Möllhagen bollen på armen när han försökte täcka av ett inlägg. Då det hände innanför straffområdet fick Alsenspelaren Sylla Sundin chansen från elva meter. Något som han utnyttjade på bästa sätt.
Stöde hade mycket boll men hade synnerligen svårt att skapa målchanser och det tog till det återstod lite drygt 20 minuter innan man lyckades kvittera. Och det på något som inte kan räknas som en målchans direkt. Josh Chatee slog ett inlägg som blev något för brant men som den normalt drypsäkre bortamålvakten Mikael Nilsson på något märkligt sätt lyckades fumla in i eget mål.
Med bara sex minuter kvar på klockan kom 2-1 sedan inhoppande "proffset" Semir Salia fått ett inspel in i straffområdet, tagit emot bollen och därefter dräpt in den distinkt i nätmaskorna. Huruvida det blir någon flytt till Montenegro och proffslivet återstår att se.
– Håller tillsammans med min pappa som bäst på att väga för- och nackdelar, säger matchhjälten.
Ja, för matchhjälte blev han då Stöde inte hade några problem att bibehålla ledningen de minuterna som återstod till slutsignalen.

Tränarsnack:
- En lite märklig match. Mycket ställningskrig och få målchanser, ja det blev tre mål på två chanser. Det syntes att det varit uppehåll. Det var kantigt och osynkat och spelet flöt inte alls och vi kom fel i det mesta. Men det viktigaste var att vi fick inleda hösten med en seger då vi vet att vi kan mycket bättre, säger Stödes tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Josh Chatee och återvändaren Tayron Martin på mitten stack ut lite extra i Stöde.

Stöde IF - Alsens IF 2-1
2019-07-28 - 14:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Elis Sylla Sundin (16, straff), 1-1 Josh Chatee (68), 2-1 Semir Salia (84).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
Skytteligan

Alexander Vilminko Svensson blev bara 19 år. Alexander Vilminko Svensson blev bara 19 år.

Ung lovande Sundspelare hastigt bortgången: "Kan inte förstå att han inte är med oss längre"

(2019-07-24)
Oftast är det kul att skriva artiklar på Lokalfotbollen.
Dock inte denna gång när en ung lovande fotbollsspelare tragiskt rycks bort, nyss fyllda 19 år med hela livet framför sig.
R.I.P. Alexander Vilminko Svensson.


Nåddes häromdagen av det fasansfulla beskedet att en ung lovande fotbollsspelare inom lokalfotbollen hastigt gått bort, blott nyss fyllda 19 år ung. Det gör ont, och ändå kände jag inte spelaren i fråga speciellt väl mer än morsat på honom efter någon match. Men däremot har jag spelat i samma lag som hans far. Och jag vågar inte tänka på hur Heikki mår just nu.
Alexander Vilminko Svensson tog under försommaren steget över från IFK Timrå till Sund IF men är fostrad i Alnö IF.
Jag har varit i kontakt med hans tidigare tränare som bara har gott att säga om Alex men som samtidigt även de har svårt att ta in det fruktansvärda som hänt.

Emad Nademi, tränare i sund IF:
– Det är oerhört tragiskt. Jag kan inte förstå att han inte finns med oss längre. Alex var en jättefin kille som spred glädje med sin energi och optimism. Han var hos oss en kort tid men under den hann han komma väldigt många killar nära och det här har tagit jättehårt på oss. Han var väldigt seriös med fotbollen och ville hela tiden bli bättre och utvecklas. Han lämnar ett stort tomrum efter sig, framförallt för sin fina personlighet. Våra tankar finns hos Alex nära och kära.

Robert Englund, IFK Timrå:
– Jag nåddes av beskedet i måndags och ringde då runt till alla spelare i vår trupp och gav dem detta hemska besked. Förutom chock och sorg så är den gemensamma bilden hos oss alla att Alexander var en glad, positiv och energispridande kille. Min bild av honom förstärker det då han var väldigt social. Han kom ofta först på träningarna och vi pratade ofta om hur han skulle utvecklas, om hur han trivdes med fotbollen och killarna i laget och IFK Timrå. En ung och så fin kille som var på väg framåt i fotbollen och framförallt livet. En obeskrivlig förlust. Mina och våra tankar från IFK Timrå går till hans anhöriga.

Tomas Berglund, tränare i Alnö IF:
– Ja, det är jättetråkigt! Jag har bara positivt att säga om Alex. Väldigt målmedveten, positiv och ville gärna prata och diskutera detaljer i spelet. Vi kommer att inleda kvällens träningsmatch mot Svartvik mned att hedra Alex med en tyst minut och båda lagen kommer även att spela med sorgband. 

Stödes Semir Salia blir utlandsproffs. Stödes Semir Salia blir utlandsproffs.

Från spel i svenska  femtedivisionen till proffsspel i europeisk högstadivision

(2019-07-20)
Blir "doldisen" Semir Salia nästa medelpading att lämna för proffsspel utomlands?
Stödespelaren har fått ett kontraktsförslag från OFK Petrovac som spelar i Montenegros högsta division
– Har varit nere på två veckors provträning och fick med mig ett kontraktsförslag hem, säger 25-åringen.


För mångga fotbollsspelare är proffsspel utomlands ofta en ouppnåerlig dröm.
Dock inte för Stödes offensive mittfältare/forward Semir Salia.
25-åringen, som spelar i Sveriges femtedivision, får nu chansen i OFK Petrovac som spelar i Montenegros högsta division och som ifjol kom på sjunde plats i tiolagsserien.
Serien kör igång den 3 augusti och kanske finns Semir då på plats för att kampa om en startplats.
– Det stämmer, har varit här och tränat i två veckor men ska precis åka hem, säger Semir Salia.

Hur kommer det sig att du får chansen till det här äventyret?
– Allt började väl med att farsan har varit före detta proffs här i Montenegro och bland annat vunnit Jugoslaviska cupen med Sutjeska 1981 på ’’Marakana Beograd” i Belgrad, Röda Stjärnans hemmaarena. Så vi pratade om att det vore kul för mig att åka ner och pröva på. Pappa är som sagt ett känt ansikte här nere och har ett väldigt bra nätverk. Så jag klippte ihop lite klipp från mina matcher bland annat från förra året då jag spelade med Sund och stod för tio mål och femton målgivande passningar och våren nu i Stöde med sju mål och sex assist. Det ledde till två veckors provspel och ett kontraktserbjudande. Dessutom har jag fått väldigt mycket utveckling både som person och fotbollsspelare.

Vad händer nu?
– Nu ska jag åka hem och sammanfatta allting med familjen och resonera om det är rätt steg för mig just nu, säger Semir Salia, som kan bli nästa proffs från Medelpad. Alla GIF-spelare till trots.

Niklas Norman målfarlig herre i Iggesunds IK har hittat rätt 15 gånger i vår. Niklas Norman målfarlig herre i Iggesunds IK har hittat rätt 15 gånger i vår.

Iggesunds Niklas Norman leder skytteligan – Sunds Christoffer Nerkman tvåa

(2019-07-07)
Iggesunds Niklas Norman vann skytteligan ifjol och i år leder han den inför sommaruppehållet.
Bäste medelpading är Sunds Christoffer Nerkman som ligger tvåa fyra mål bakom.


Ifjol vann Niklas Norman skytteligan i division 3 Mellersta Norrland.
När serien nu tar sommaruppehåll är Iggesundsspelaren åter i topp. Detta trots att han missade några omgångar på grund av hans fars 60-årsfirande. 
Tvåa ligger Sunds Christoffer Nerkman som trots skadekänningar prickat in elva bollar.
Av våra lokala spelare i övrigt har Zakaria Bel Mekki gjort åtta mål sedan återkomsten från IFK Timrå. Lika många har Svartviks Ahmad Khreis prickat in.
Bleart Ugzmajli i Stöde har hittat rätt sju gånger men av dessa gjordes fyra under tiden i Svartvik.
Luckstas främsta målskytt är Oliver Widahl med sex "baljor", varav hälften kom i senaste matchen mot Söderhamn.
Daniel Wallsten vassast i Östavall med fem nätkänningar så här långt

15 mål:
Niklas Norman, Iggesunds IK

11 mål:
Christoffer Nerkman, Sund IF

10 mål:
Eugeniu Samson, Sollefteå GIF FF

8 mål:
Zakaria Bel Mekki, Sund IF
Adrian Borostean, Härnösands FF
Ahmad Khreis, Svartviks IF
André Larsson, Frösö IF
Hugo Svensson, Härnösands FF

7 mål:
Sebastian Koivisto Persson, Söderhamns FF
Akeem Prince Smith, IF Älgarna
Bleart Ugzmajli, Stöde IF (varav 4 för Svartviks IF)

• komplett skytteliga

Omgång 16:
Resultat & Matchfakta

2019-06-08:
14:00 Frösö IF - IF Älgarna 3-0
2019-07-02:
19:00 Östavalls IF - Sund IF 3-3
2019-07-03:
19:00 Sollefteå GIF FF - Härnösands FF 1-2
19:30 Söderhamns FF - Lucksta IF 2-4
2019-07-06:
14:00 Alsens IF - Svartviks IF 1-1
14:00 Iggesunds IK - Ope IF 6-0

Stöde IF står över omgång 16.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

David Torberntsson replikerade snabbt Alsens ledningsmål. David Torberntsson replikerade snabbt Alsens ledningsmål.

Svartvik kryssade i Alsen – två snabba mål, sedan följde 83 minuter utan nätrazzel


(2019-07-06)

Svartvik avslutade våren spel med att kryssa borta mot nästjumbon Alsen där matchens två mål producerades redan de sju första minuterna.
– En jämn match där Alsen hade lite mer farliga målchanser än oss, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik fick nöja sig med ett kryss borta mot ett för nytt kontrakt kämpande Alsen på vackerrt belägna Bleckåsvallen.
Hemmalaget tog en tidig ledning då Jimmy Hernerud efter en upprullning satte skallen till på ett hårt inlägg vid den främre stolpen.
David Torberntsson kvitterade efter Jonathan Åhlins inlägg innan Alsenlirarna och publiken jublat klart och några fler mål blev det inte utan mest ställningskrig. Men sett till de chanser som ändå skapades i matchen låg hemmalaget närmast trepoängaren.
Svartvik vilar på den sjätte platsen under sommaruppehållet bakom Stöde och Östavall men placeringen före Sund. Alsen för sin del ligger fortfarande näst sist.

Tränarsnack:
– En jämn match där Alsen hade lite mer farliga målchanser än oss. Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi ska och borde samtidigt var Alsen duktiga idag och förtjänade minst en poäng. Ett lag som jag tror kommer lyfta i tabellen en aning på hösten. Deras tidiga ledningsmål mål var en läckerhet efter ett fint anfall där vi stod på hälarna och satt kvar i bussen. Efter vårt kritteringsmål direkt på blev det mest ställningskrig. Alsen bjöd på fin gräsplan men vi hittade inte alls vår bekvämlighet i vårt boll rull utan lyfte mestadels långt och det blev jobbigt för oss. När vi dessutom kom till spel med bara tolv utespelare blev det jobbigt. Vi fick justera i andra och även fast vi blev bättre är jag inte riktigt nöjd med spelet. Är dock nöjd över att vi inte förlorar och krigar. Sista veckorna har varit hemska för oss där vi haft otroligt lite folk på träning, många sjuka, borta, avstängda och skadade så vi har inte alls varit så bra som jag vet att vi kan MEN jag hoppas och tror att hösten kan bli fin då vi förmodligen har tillbaka några spelare, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Bäst på plan:
Sani Tahir var bäst i Svartvik enligt ledarna i Alsen. Ett stort plus även till Gustav Arnberg i backlinjen, Marcus Krutzen i kassen, Oscar Lidström längst fram och David Torberntsson på mitten.

Alsens IF - Svartviks IF 1-1
2019-07-06 - 14:00 - Bleckåsvallen
Mål: 1-0 Jimmy Hernerud (6), 1-1 David Torberntsson (7).
Domare: Patrik Larsson (strålande insats)
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Oliver Widahl avslutade våren med ett hattrick. På bilden syns även Widahl junior.. Oliver Widahl avslutade våren med ett hattrick. På bilden syns även Widahl junior..

Oliver Widahl gjorde  hat-trick när Lucksta tog en viktig trea inför sommar-uppehållet


(2019-07-03)

Lucksta avslutade vårspelet med att besegra Söderhamn på bortaplan.
Vinsten skrevs till 4-2 efter att Oliver Widahl levererat ett hattrick.
– Skönt att få avsluta inför sommar-uppehållet med en trepoängare i ryggen, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Lucksta tog sin andra seger i år mot Söderhamns FF. Först vinst "hemma" på Westhagen i våras och idag blev det 4-2 borta på Helsingehus Arenas fina gräsmatta.

Ledningsmålet kom redan i den andra minuten då Martin Drugge Eriksson drev in från kanten och hans skott gick i mål via ett försvarsben.
Oliver Widahls mål efter en halvtimme var en läckerbit då han bombade in ett distansskott rakt upp i krysset.
Söderhamn hade därefter mycket av spelet men Luckstaförsvaret var tätt som silicon och med tjugo minuter kvar hann Oliver Widahl före en utrusande Söderhamns målvakt på en långboll och lobbnickade in 0-3.
Av bara farten kom Widahls fullbordande av ett hattrick. Ett dåligt målvaktsuppspel snappades upp av Anton Jonsson vars skott dock tog i ribban men på returen höll sig Oliver framme och nickade in 0-4.
Därefter fick Söderhamn utdelning och satte två snabba men det hann aldrig bli någon riktig nerv i matchen även om Lucksta i år tappat ett par klara ledningar.
 

Tränarsnack:
– Härligt att Oliver Widahl kommit igång med målskyttet, det behöver vi. Vi gör en defensivt bra match och då kommer automatiskt chanserna framåt. Skönt att få avsluta inför sommaruppehållet med en trepoängare i ryggen, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Bäst på plan:
Oliver Widahls hattrick var matchavgörande men viktigt var även comebackande Joakim Edströms återkomst på mittfältet och i mittförsvaret hade Ola Hagberg en lugnande effekt samtidigt som han är trygg med bollen och passningssäker.

Söderhamns FF - Lucksta IF 2-4
2019-07-03 - 19:00 - Helsingehus Arena
Mål: 0-1 självmål (2), 0-2 Oliver Widahl (30), 0-3 Oliver Widahl (71), 0-4 Oliver Widahl (72), 1-4 Maytham Falah (77), 2-4 Dennis Schlömer (83).
Domare: Robert Ahlman (godkänd)
Publik: 125
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Zakaria Bel Mekki dundrar in ett av sina två mål i 3-3-derbyt på Skogsvallen. Här är Sunds 1-1-boll på väg in i nät. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki dundrar in ett av sina två mål i 3-3-derbyt på Skogsvallen. Här är Sunds 1-1-boll på väg in i nät. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Daniel Wallsten fixade krysset för Östavall långt in på stopptid. Daniel Wallsten fixade krysset för Östavall långt in på stopptid.

Sund på väg att lyckas med den perfekta stölden – då kvitterade Östavall i den 94:e minuten


(2019-07-02)

Östavall skapade tillräckligt med chanser för en klar seger mot Sund.
Men det krävdes ett kvitteringsmål av Daniel Wallsten i den fjärde övertidsminuten för att det överhuvudtaget blev poäng.
– Det är verkligen blandade känslor efter den här matchen, säger både Östavalls tränare David Nordberg och Sunds Emad Nademi.


Östavall slet åt sig den där taktpinnen direkt och tryckte tillbaka gästande Sund och i den tionde minuten fick man utdelning genom Yaroslav Voloshyn. Hemmaspelarna och publiken hann dock knappt jubla klart förrän Zakaria Bel Mekki bjöd på ett "zlatanmål". "Zaka" fick bollen ute till vänster i Östavalls straffområde, vrickade sig förbi en försvarare innan han dundrade in kvitteringen med vänstern ur ganska dålig vinkel. Ett klassmål! (se bild ovan).
Sedan var det Sunds jubel som fastnade i halsen då Haik Danielian fick ett bra läge och återgav Östavall ledningen utan pardon. Tre mål på tio minuter!
Hemmalaget fortsatte att trumma på och borde sett till chanserna ökat på sin ledning rejält. Men Haik Danelian sköt en straff okoncentrerat utanför den högra stolpen och man fick även ett mål bortdömt för en knapp offside. Istället kunde Sund efter en upprullning kvittera i slutminuten av halvleken där Ali Mahmoud serverade Zakaria Bel Mekki öppet mål.

I den andra halvleken vred Östavall åt tumskruvarna ännu hårdare men brände chanser på löpande band. Med dryga kvarten kvar slog en hemmaspelare bollen rakt i gapet på Alexander Vilminko Svensson som ute till vänster drev in mot mål och avlossade ett skott som satt perfekt i det borte krysset. Ett chockmål då det bara varit Östavall för hela slanten! Jordan Binns hade en rökare från långt håll i stolpen, Jesper Gulliksson placerade ett friläge utanför med mera med mera.
När klockan tickat in en bra bit på stopptiden såg det ut som om Sund skulle lyckas med "stölden" och åka hem med hela poängskörden. Men så i den 94:e minuten förlöste Daniel Wallsten hemmapublikens jubel då han överlistade den förre ÖIF-keepern Manne Vallström, Manne som storspelat fick till slut resignera men erkände efteråt att hans gamla lag var värd en kvittering. 

Tränarsnack:
– Det är verkligen blandade känslor efter den här matchen. Känns som att vi var det klart bättre laget och skapade otroligt med chanser och på flera inspel i boxen verkade grabbarna ha för korta dobbar för att kunna stöta in bollen i mål. Bakåt assisterade vi dem tyvärr på två mål där vi tappade boll i helt fel lägen och de kunde ställa om. Det är första gången i år som vi släpper in tre mål. Men det borde inte ha spelat någon roll, den här matchen skulle vi vunnit ändå. Men positivt att vi visar mod och till slut kan kvittera. Vi ger oss aldrig, säger  Östavalls tränare David Nordberg.
– Det är verkligen blandade känslor efter den här matchen efter deras sena kvittering. Vi ställde upp med en fembackslinje och försökte krympa deras ytor men de hittade ändå in med bollar bakom vår backlinje även om det blev bättre sista tio i första halvlek. De styrde matchen och hade många målchanser samtidigt som vi var effektiva när vi fick våra. Men visst är det surt att tappa segern i slutsekunderna. Får ändå vara nöjd sett till förutsättningarna då vi saknade sjukt många spelare och vi fick använda några som varken spelat eller tränat på ett tag. Den här poängen kan visa sig bli viktig sent i höst, säger Sunds tränare Emad Nademi.

Bäst på plan:
Jordan Binns, Mattias Larsson och Daniel Wallsten den trio som stack ut lite extra i ett spelmässigt bra Östavall.
I Sund oroade Zakaria Bel Mekki hela tiden framåt, mellan stolparna gjorde förre Östavallkeepern Manne Vallström en stabil insats och Dennis Bergström slet hårt även sedan han fått bollen mitt på nosen så blodvite uppstod. Natanael Teklab hoppade in efter paus i backlinjen och visade inte att semesterveckorna satt några spår.

Lokalfotbollen intervjuar två ledarlegender efter 3-3 på Skogsvallen

Östavalls IF - Sund IF 3-3
2019-07-02 - 19:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Yaroslav Voloshyn (10), 1-1 Zakaria Bel Mekki (14), 2-1 Haik Danielian (20), 2-2 Zakaria Bel Mekki, 2-3 Alexander Vilminko Svensson (72), 3-3 Daniel Wallsten (90+4).
Straffmiss Östavall: Haik Danielian (28)
Domare: Robin Albertsson (bra match)
Publik: 101 (+ 100 miljoner små blodtörstiga knott)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Elias Wennerberg placerar in 2-1 för sitt Östavall förbi Manne Vallström i Sundmålet var det många som trodde. "Snigeln" dock avvinkad för en knapp offside. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
2-1 nudå? Nej, Haik Danielian får ingen ren träff på straffsparken och bollen är närmare att träffa Lokalfotbollens utsände än målet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alexander Vilminko Svensson skickar in Sunds 3-2-mål rakt upp i Mykhailo Barabanovs vänstra kryss. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alexander Vilminko Svensson skickar in Sunds 3-2-mål rakt upp i Mykhailo Barabanovs vänstra kryss. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här är det Jesper Gullikssons tur (eller otur) att bränna en utsökt målchans och kvittera till 3-3 för Östavall. Fri med Manne Vallström i Sundmålet placerar han skottet utom räckhåll för gårdvaren men även utanför stolpen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
...men så i den fjärde övertidsminuten kvitterade Daniel Wallsten till 3-3 och överraskade åtminstone Lokalfotbollens fotograf som inte alls hann med. Det gjore inte heller Sundförsvararen Jonas Nordström (#16). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
...men så i den fjärde övertidsminuten kvitterade Daniel Wallsten till 3-3 och överraskade åtminstone Lokalfotbollens fotograf som inte alls hann med. Det gjore inte heller Sundförsvararen Jonas Nordström (#16). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.