ÄLDRE NYHETER (juni - juli)
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2019: Alnö IF, Essviks AIF, Kubikenborgs IF,  Matfors IF, Medskogsbrons BK,  Nedansjö IK, Selånger FK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torpshammars IF.

Omgång 10:

Resultat & Matchfakta 

2019-07-26:
19:30 Söråkers FF - Torpshammars IF 1-2 (avbruten från omg. 8)
2019-07-30: 
19:00 Kubikenborgs IF - Essviks AIF 1-1
19:00 Matfors IF - Medskogsbrons BK 3-0
19:00 Selånger FK - Nedansjö IK 3-1
19:00 Söråkers FF - Sidsjö-Böle IF 6-3
19:00 Torpshammars IF - Alnö IF 0-4

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nödvändig vändning av Selånger i jumbomötet mot Nedansjö


(2019-07-30)
Nedansjö hade chansen att rycka i bottenträsket vid seger mot jumbon Selånger.

Men trots ledning kunde de blårödrandiga vända på steken och ta hem en 3-1-seger och lämna tillbaka träsleven till gästerna.
– Sett till 90 minuter är de bättre än oss och vinner välförtjänt, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Nedansjö tog ett fast grepp om händelserna och vaskade fram ett par rejäla chanser innan man lite turligt kunde ta ledningen efter kvarten spelad. Debuterande Selångermålvakten Johannes Wårlin rensade efter en utrusning så olyckligt att bollen träffade Patrik "Putte" Nilsson och han hade bara att följa med bollen in i det tomma målet. Den unge gårdvaren, född -02, kom därefter upp stort och svarade för ett par reflexräddningar.
Allt eftersom halvleken led ebbade Nedansjös offensiv och hemmalaget fick bättre betalt för sitt passningsspel. I den 39:e minuten kom ett svepande inlägg från vänsterkanten in framför NIK-målet. Viktor Bergman Gullmark skulle bara styra undan bollen men fick en snedträff och satte den i eget nät. Snöpligt värre.

En olycka kommer som bekant sällan ensam. Efter ett skott som NIK-målvakten Fredrik Nordin räddade fick han liggande på marken en ful stämpling på axeln. Oavsiktlig eller inte men niog borde den åtgärden gett minst ett gult kort, ja kanske t o m ett rött men förseelsen gav ingen åtgärd från domaren. Något som Nedansjös tränare Christer Söder blev mäkta förgrymmad över. Ut med Nordin och in med Christian Nyberg som fick hoppa in och göra sin första match mellan stolparna på flera år. Enligt honom själv var det för några år sedan borta mot Indal och nu alltså dags igen.

I den andra halvleken inledde Selånger bäst men på en kontring löpte sig "Putte" Nilsson sig fri och satte den lågt till höger om hemmakeepern Johannes Wårlin som emellertid hann ner och räddade grant. En matchavgörande räddning skulle det visa sig.
Med tretton minuter kvar jobbade sig Selånger till sig en högerhörna. Den blev lång och vid den bortre stolpen dök Mustafa Batori och tryckte in den mellan benen på Christian Nyberg. Men var bollen inne? Domaren Temesgen Habte Eyes tog hjälp av sin assisterande domare innan han blåste för mål.

Nedansjö försökte därefter flytta upp men blev sårade av Selångers kvicka omställningar och det låg närmare ytterligare ett hemmamål i luften än en kvittering. Bland annat snuvade Christian Nyberg två helt fria hemmaspelare på konfekten. Men så i den näst sista minuten kunde Omar Medbil driva in 3-1-bollen utom räckhåll för Nyberg och den "nödvändiga" trepoängaren i bottenmötet var säkrad. I och med segern bytte nu lagen plats i tabellen och Nedansjö har åter tagit hand om träsleven.

Tränarsnack:
Klicka här för att se och lyssna till Selångertränaren Anders Nyberg.
– Vi verkar inte tåla att släppa in mål. Vi har ganska bra kontroll första halvtimmen men sedan tappar vi orken och gör några misstag som de kan utnyttja. Sett till 90 minuter är de bättre än oss och vinner välförtjänt. Nu blir det en enorm kamp för oss att åter klättra tillbaka ovanför nedflyttningsstrecket, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Selångers nyförvärv från Sund, Niclas "Graninge" Persson var bäst på plan och styrde sina styrkor med järnhand från sin mittbacksplats. En stark insats också av målvaktsdebutanten Johannes Wårlin. Han gjorde inte mycket "by the book" men va fan, han tog ju bollarna och det är det viktigaste.
Ytterbackarna Johan Kaijser och Dennis Nilsson var de främsta i Nedansjö.


Selånger FK - Nedansjö IK 3-1
2019-07-30 - 19:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Patrik Nilsson (15), 1-1 självmål (39), 2-1 Mustafa Batori (77), 3-1 Omar Meqbil (89).

Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan 

Selånger vände 0-1 till en 3-1-seger i jumbomötet med Nedansjö.Omar Medbil och Mustafa Batori målade för SFK plus att man fick hjälp med ett av en bortaförsvarare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selånger vände 0-1 till en 3-1-seger i jumbomötet med Nedansjö.Omar Medbil och Mustafa Batori målade för SFK plus att man fick hjälp med ett av en bortaförsvarare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oliwer Lindgren avslutade Alnös målskytte på Torpshammars IP. Oliwer Lindgren avslutade Alnös målskytte på Torpshammars IP.

Alnö fortsätter hösten som man avslutade våren – med vinst: "Nionde raka"


(2019-07-30)
Alnö avslutade våren med  med åtta raka segrar.
Nu inledde man hösten med den nionde när man betvingade Torpshammar på bortaplan.
– Jag är mycket nöjd med både vårt offensiva spel som det defensiva. Tre av våra fyra mål kommer efter fint spel och snygga instick in i boxen, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Alnö kom till Torpshammar efter att ha avslutat vårspelet med åtta raka segrar vilket gett en serieledning med sex poäng.
Men Torpshammar bjöd på bra motstånd, åtminstone under den förta halvleken och jobbade fram två bra lägen som kunnat resultera. Först kom Hussein Sadegi vid den bortre stolpen och nickade ett vänsterinlägg som Alnökeepern Joakim Grannas fick göra en grann räddning på. Något senare räddade han ett läge från Linus Sjölander. Alnö hade också chanser och i slutet av den första halvleken fick Adam Johansson ett instick in i boxen och avslutade kliniskt.
Den andra halvleken dominerades till stora delar av serieledarna och efter dryga timmen spelad nådde en lång frispark Samuel Fisks panna och då var det 0-2.
Därefter resignerade Torpshammar och Alnö kunde spela ut och dubbla målskörden innan slutsignalen genom Måns Lind och Oliwer Lindgren. 

Tränarsnack:
– Vi hade de fetaste chanserna i en jämn första halvlek innan de kunde göra 0-1 efter två handssituationer som domaren släppte. Efter 0-2 flyttade vi upp och då fick Alnö stora ytor att leka på. Synd att domaren hade olika måttstockar. Det som Alnö kom undan med blåste han mot oss i motsvarande situationer, helt inkonsekvent, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Torpshammar skapade ett par bra chanser innan vi fick igång vårt spel med bra fart på bollen efter marken. Jag är mycket nöjd med både vårt offensiva spel som det defensiva. Tre av våra fyra mål kommer efter fint spel och snygga instick in i boxen. Skönt att få ta vår nionde raka vinst men vi försöker fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften, säger Alnötränaren Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Stefan Lindman och Linus Backlund i mittförsvaret svarade för en gedigen insats.
I Alnö skall hela laget ha beröm då ingen föll ur ramen.


Torpshammars IF - Alnö IF 0-4
2019-07-30 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 0-1 Adam Johansson (40), 0-2 Samuel Fisk (62), 0-3 Måns Lind (73), 0-4 Oliwer Lindgren (85).

Domare: Roger Lundbäck
Publik: 83
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jesper Andersson satte Kubens ledningsmål. Jesper Andersson satte Kubens ledningsmål.

Kuben skapade flest och bäst målchanser – men fick nöja sig med kryss mot Essvik


(2019-07-30)
Kuben hade chanser att stänga matchen hemma mot Essvik efter sitt 1-0-mål.
Men istället kunde Danne Johansson kvittera mot sina gamla lagkamrater tidigt i den andra halvleken.
– Känns som en förlust då jag tycker vi var det bättre laget och skapade både bäst och flest målchanser säger Kubentränaren Haris Devic.


Essvik inledde bäst men det blev Kuben som tog ledningen efter drygt 20 minuters spel. Fitim Ugzmaijli löpte sig fri men Michel Sjödal räddade skottet men Jesper Andersson följde upp med att nicka in returen.
Kuben hade därefter lägen för att öka på men tidigt i andra kvitterade istället Danne Johansson efter att han fått en perfekt djupledare mellan mittbackarna från Christian "Chippen" Isaksson och rundat hemmamålvakten.
Trots att båda lagen skapade chanser blev det inga fler mål utan bägge lagen tappade två pinnar på ledande Alnö.

Tränarsnack:
– Känns som en förlust då jag tycker vi var det bättre laget utom i båda halvlekarnas första tio minuter. Något som vi fick betala dyrt för. Efter vårt ledningsmål hade vi tre-fyra chanser som vi borde utnyttjat och då stängt matchen, säger Kubentränaren Haris Devic, som ville hylla kollektivet.
– Vi slarvade på deras mål men ser man till antalet klara målchanser låg vi närmast segern. bland annat missade vi öppet mål i den första halvleken, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
I Kuben ska kollektivet hylla medan inhoppande veterananfallare Robert Johansson och Hampus Eriksson var Essviks mest skinande solar.

Läs mer:
• Norskt besök på Kuben-Essvik


Kubikenborgs IF - Essviks AIF 1-1
2019-07-30 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Jesper Andersson (21), 1-1 Daniel Johansson (49).

Domare: Per Backlin
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Daniel Boström visade både spelsinne och känsla i fötterna när han lobbsköt 2-0. Daniel Boström visade både spelsinne och känsla i fötterna när han lobbsköt 2-0.

Matforsseger i Marmen-derbyt – tredje raka nollan bakåt: "Kontrollerad seger"


(2019-07-30)
Matfors brukar ha besvär med Medskogs.
Men idag blev det klara siffror i Marmen-derbyt och Brukets Blå fortsätter att hålla tätt bakåt.
– En kontrollerad seger och skön start på hösten, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson. 


Matfors avslutade våren med två hållna nollor. I höstpremiären kom den tredje då man besegrade Medskogsbron i Marmenderbyt med klara siffror.
Filip Andersson Roos gav Brukets Blå ledningen i mitten av den första halvleken sedan han nätat från nära håll på en retur. Annton Stadling höll med sitt spel mellan stolparna kvar Medskogs i matchen och det var ytterst nära att man fick till en kvittering men då var det hemmakeepern Dennis Täck Forsberg som gjorde en kanonräddning på Zhaver Missilus avslut.

Istället kom 2-0 bara dryga minuten innan pausvilan. Efter ett bolltapp på egen planhalva kunde Daniel Boström påpassligt lobbskjuta över en Anton Stadling som hamnat på mellis.
Efter dryga timmen spelad avgjordes matchen definitivt sedan Jimmy Holmberg blivit kapad inne i straffområdet och därefter själv slagit in den efterföljande "stramaren".
Att det här inte var Medskogskväll bevisades när Ramin Sajadi s hårt skruvade skott tog i kryssribban och sedanner på mållinjen innan det studsade ut.

Tränarsnack:
– En kontrollerad seger och skön start på hösten Linus Wallin,Oliver Andersson och Albin Hallberg, alla födda -02, fick göra debut i division 4, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson. 
– Matfors var en storlek för stora för oss ikväll, samspelta och fyllde hela tiden på i offensiven. Trots 0-2-underläge efter den första halvleken vägrade vi ge upp utan försökte flytta upp för en reducering men hade svårt att få till några kvalitativa målchanser. Det var först efter deras 3-0-mål som vi hade ett skott i kryssribban och ner på mållinjen, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.

Bäst på plan:
Hög klass överlag men extra plus till den ovan nämnda "02-trion" som svarade för en A-lagsdebut som lovar mer.
I Medskogs stod målvakten Anton Stadling ut.


Matfors IF - Medskogsbrons BK 3-0
2019-07-30 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Filip Andersson Roos (26), 2-0 Daniel Boström (44), 3-0 Jimmy Holmgren (62, straff).

Domare: Santiago Bedoya
Publik: 79
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Faton Buzuku satte två mål och passade till lika många. Faton Buzuku satte två mål och passade till lika många.

Låg under med 0-3 efter tio minuter – sen vände Söråker till en 6-3-seger!


(2019-07-30)
Med 0-3 efter tio minuters spel mot Sidsjö-Böle var de flesta inställda på att Söråker var på väg mot sin femte raka förlust.
Men likt fågel Fenix reste sig "Lötalaget" ur askorna och vände till en 6-3-seger. 
Trots en straffmiss!
– Vi fick en rejäl boost av vårt 1-3-mål och kunde rida vidare på den resten av matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.


Det var en märklig match som utspelades sig uppe på Löta. Efter tio minuters spel hade gästande Sidsjö-Böle ryckt åt sig en 3-0-ledning efter lika många omställningar och fina individuella prestationer av Johan Hellberg gånger två och "Jocke" Hamrin.
Då tydde ALLT på att Söråker var på väg att förlänga vårens förlustsvit från fyra till fem matcher speciellt som man var ytterst nära även ett fjärde mål efter en hörna, nick strax över.
Men likt fågel Fenix reste sig hemmalaget ur askorna, spottade i nävarna och jobbade sig in i matchen samtidigt som Sidsjö-Böle började uppträda lite väl naivt i sitt spel och i den 22:a minuten kunde Robert Lagergren reducera till 1-3 på nick efter Faton Buzukus inlägg. Det blev startskottet till en mäktig vändning. Tre minuter senare frispelade Jesper Andersson Emil Sjögren till 2-3. I minut var det Uros Kalembers tur att få en öppnande passning från Jesper Andersson och så var det kvitterat.

I den andra halvleken jagade Söråker ett ledningsmål och i den 65:e minuten fick man ett gyllene tillfälle då man tilldömdes en straff. Jesper Andersson placerade den vid den ena stolproten men Sidsjö-Böle-keepern Petter Sjölund låg som en rem efter marken och räddade. Något som öppnade för en ny vändning i matchen? Nej, så blev det inte. Söråker fortsatte mala på och med tio minuter kvar drev Faton Buzuku bollen från mittplan innan han lossade bössan och 4-3 var ett faktum.
Av bara farten kom även både 5-3 och 6-3. Joar Steen centrade in till Faton Buzuku och det hela avslutades med att Jasmin Muratovic glidtacklade in Faton Buzukus inspel i boxen.
Därefter blåste duktige domaren Rani Amir av den märkliga matchen som hade två ansikten.


Tränarsnack:
– Vi var inte alls på tårna i början. 0-1 efter bara en minut och 0-3 efter tio. Huga! Då undrade jag vart det hela var på väg då vi hade fyra raka förluster i ryggsäcken. Men vår reducering gav laget en rejäl boost som vi kunde rida vidare på resten av matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Ingen anledning att gräva ner sig för det här. Vi får ta det här som en träningsmatch helt enkelt. Vi saknade mycket folk och drog ner laget och satsade på omställningar. Något som vi lyckades över förväntan med första kvarten. Vi spelade lite väl naivt och omständigt vid 3-0-ledning och när vi blev trötta, tvingades spela med halvskadade spelare, och då rann iväg lite på slutet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
Många var bra i Söråker. Joar Steen gick i bräschen med sitt kämpande på mitten, Alexande Hellberg i mittförsvaret, Jesper Andersson framåt i anfallet samt finurlige Faton Buzuku med sina två mål och lika många assists stack ut lite extra.
I Sidsjö-Böle var det ingen som spelade till sig något överbetyg denna gång trots den första imponerande kvarten.


Söråkers FF - Sidsjö-Böle IF 6-3
2019-07-30 - 19:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 John Hellberg (2), 0-2 John Hellberg (4), 0-3 Joakim Hamrin (10), 1-3 Robert Lagergren (22), 2-3 Emil Sjögren (25), 3-3 Uros Kalember (38), 4-3 Faton Buzuku (80), 5-3 Faton Buzuku (88), 6-3 Jasmin Muratovic  (90).
Straffmiss Söråker: Jesper Andersson (72).

Domare: Rani Amir
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alnös tränare Tomas Berglund är herre på täppan inför seriens andra halva. Alnös tränare Tomas Berglund är herre på täppan inför seriens andra halva.

Så här är läget i lagen inför kvällens höststart i Medelpads-allsvenskan


(2019-07-30)
Alnö har ryckt åt sig en sexpoängsledning efter vårens spel.
Frågan är om nykomlingarna förmår göra en lika bra höst och fixa en serieseger?
– Vår målsättning är att försöka göra allting lika bra som under våren, så får vi se vad det räcker till, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Sommarlovet är över för lag och spelare i Medelpadsallsvenskan.
Ikväll inleds höstens spel och efter några dagars värmebölja är vi tillbaka till "normal" svensk sommar.
Nykomlingarna Alnö har ryckt åt sig en sexpoängsledning efter halva serien vilket imponerar. Nu gäller det att förvalta ledningen med en bunt jagande vargar bakom. 
– Det krävs att vi gör jobbet varje match. Främst defensivt där vi släppt in lite mål. Det har varit vår starkaste del under våren. Vår målsättning är att försöka göra allting lika bra även under hösten, så får vi se vad det räcker till, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
I år går inget lag upp direkt utan vinnaren får försöka kvala sig upp i trean. Samtidigt blir det inget kvalspel för tvåan så det är förstaplatsen som gäller.

I botten ligger Selånger på nedflyttningsplats med Nedansjö en pinne före. Intressant inbördes möte i afton således på Selånger IP. Det finns dock en riskt för fler lag att hamna på nedflyttning då risk föreligger att något eller några av våra division 3-lag trillar ur samtidigt som inget lag går upp från fyran. Om Medelpads Fotbollförbund utökar Medelpadsallsvenskan till tolv lag om så sker eller om det blir tvångsnedflyttningar återstår att se.

Lokalfotbollen har kolla läget i spelartrupperna när det gäller nyförvärv och/eller förluster under uppehållet.
Vi presenterar lagen efter tabelläge:

Alnö IF, 25 poäng:
Nyförvärv: –
Förluster: Max Hulinder (återvänder till studier på västkusten i mitten av augusti).

Matfors IF, 19 p:
Nyförvärv: –
Förluster: Philip Forsberg (fw, borta tre veckor p g a benskada), Oliver Hagblom (mf) och Arvid Östlund (mv) (lämnar under hösten på ggrund av studier). 

Essviks AIF, 18 p:
Nyförvärv: Ahmed Abdelwahab (ymf/fw (Sund IF).
Förluster: Christoffer Högbom (mv, åter till IFK Timrå efter lån).

Kubikenborgs IF, 18 p:
Nyförvärv: Kevin Åhman, (mb/mf, Sidsjö-Böle IF).
Förluster: Albin Stark och Viggo Gillow (vpl) och William Östman Rutenius (långtidsskadad, brott i foten).

Sidsjö-Böle IF, 15 p:
Nyförvärv: Tobias Johansson (b, Ramlösa Södra FF) och Andeers Bodin (b/mf, comeback, tidigare IFK Sundsvall).
Förluster: Kevin Åhman, (mb/mf, Kubikenborgs IF), Kalle Appelqvist (fw, vpl) och Hamad Ibrahim (mf, ny klubb ej klar).

Medskogsbrons BK, 13 p:
Nyförvärv. Joel Januzaj (b, Ljustorps IF), Jacob Wiklund (mf, klubblös) och Anton Norberg (åter efter skada).
Förluster: Tommy Stenqvist och Gabriel Jonsson (båda indisponibla tills vidare p g a skador).

Söråkers FF, 10 p:
Nyförvärv: Saw En Gay (mf, Ljustorps IF).
Förluster: –

Torpshammars IF, 7 p:
Nyförvärv: –
Förluster: Stefan Lindman (mb, flyttar för studier i slutet av augusti).

Nedansjö IK, 4 p:
Nyförvärv: –
Förluster: –

Selånger FK, 3 p:
Nyförvärv: Nicklas "graninge" Persson (b) och Henric Nylund (ymf) (Sund IF),
Förluster: –

Kvällens omgång:
19:00 Kubikenborgs IF - Essviks AIF 
19:00 Matfors IF - Medskogsbrons BK 
19:00 Selånger FK - Nedansjö IK 
19:00 Söråkers FF - Sidsjö-Böle IF 
19:00 Torpshammars IF - Alnö IF 

Spelsugen? Klicka här för Coolbet.com:s odds


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Stefan Lindman avgjorde med pannan i minut 90. Stefan Lindman avgjorde med pannan i minut 90.

Torpshammar avgjorde den avbrutna matchen mot Söråker i slutminuten – Stefan Lindman hjälte


(2019-07-26)
Söråker fick ett mål bortdömt i slutet för ruff när den avbrutna matchen mot Torpshammar spelades färdigt i afton.
Istället kunde Stefan Lindman nicka in segermålet i slutminuten.
– Vi gör ingen bra match men vinner rättvist i värmen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Den avbrutna matchen från den 8:e omgången den 25 juni spelades färdigt i afton. Khalil Masri bröt efter dryga kvarten då fotleden och efter det kom lagen och domaren överens om att bryta matchen. De sista 74 minuterna spelades alltså färdigt ikväll, men inte på Söråkers IP utan på Torpshammars IP.
I den 30 gradiga värmen blev det här ingen match i högt tempo och båda lagen saknade spelare av olika anledningar. För Söråkers del var det så illa att man bara kunde ställa upp med elva man. Ingen avbytare alltså.
Linus Sjölander fick det första riktiga kanonläget att spräcka nollan men då svarade Söråkerkeepern för dagen, Joel Hammarström för en mäktig fotparad och returen daskade Tomas Decker i ribban.

Men den första halvleken skulle inte sluta mållös. I den 43:e minuten tog Linus Sjölander revansch på sig själv när han nickade in Rikard Wikbergs högerinlägg.
I den andra halvleken låg Torpshammar närmast att öka på då Söråker fick en frispark efter timmen spelad som Faton Buzuku drog till på och på returen var Jasmin Muratovic framme och högg och kvitteringen var ett faktum.
Torpshammar hade lägen till att återta sin ledning men när fyra minuter återstod hittade Söråkers Alexander Hellberg nätet men målet blev bortdömt för ruff. Istället kunde Torpshammar ta sin blott andra seger för säsongen då Stefan Lindman nådde högst på Linus Sjölanders hörna i den 90:e minuten. En efterlängtad seger för Torpshammar medan det blev en grym förlust för Söråker.

Tränarsnack:
– Sett till förutsättningarna med många borta och utan avbytare i värmen gör vi en bra match och jag tycker att vi är värda en poäng. Speciellt som vi får ett mål bortdömt på slutet och det gör sitt segermål efter det, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– I vår har vi gjort flera bra prestationer men inte fått med oss något. Idag gör vi ingen bra match utan det var ganska avslaget men steppade upp något efter deras kvittering och fick till ett vinstmål. Vi är dock det något mindre dåliga laget och vinner ändå rättvist i värmen. Hade förväntat att vi skulle gjort en bättre insats då det sett riktigt bra ut på träningarna efter uppehållet, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Linus Sjölander svarade för ett mål och ett assist och var bäst i Torpshammar medan Pontus Andersson Knut gjorde en fin insats i sin första match från start i Söråker i år.


Söråkers FF - Torpshammars IF 1-2
2019-07-26 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 0-1 Linus Sjölander (43), 1-1 Jasmin Muratovic (60),  1-2 Stefan Lindman (90).

Domare: Henoc Ekanga (godkänd men tillät lite väl mycket spel med armarna).
Publik: 63 betalande, ca 80 totalt
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Khalil Masris skadade sig illa i lagens möte och idag ska matchen mellan Söråker och Torp spelas klart. Khalil Masris skadade sig illa i lagens möte och idag ska matchen mellan Söråker och Torp spelas klart.

Efter Khalil Masris svåra skada för en månad sedan – ikväll slutförs matchen Söråker och Torpshammar


(2019-07-26)
Matchen mellan Söråker och torpshammar fick avbrytas den 25 juni sedan hemma-lagets anfallare Khalil Masri brytit fotleden.
Ikväll är det meningen att matchen ska färdigspelas. Men på Torpshammars IP.
– Det var något vi kom överens om när vi beslutade om att inte spela vidare, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


För en dryg månad sedan bröt Söråkers anfallare Khalil Masri olyckligt fotleden i den 16:e minuten i mötet med Torpshammars IF uppe på "Löta". Det tog ett tag för ambulansen att komma så lagen kom överens om att bryta matchen. Läget var då 0-0 och ikväll kommer de avslutande 74 minuterna att spelas. Men inte på Söråkers IP utan på Torpshammars hemmaplan.
– Det var något vi kom överens om när vi beslutade om att inte spela vidare i förra matchen, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.


Söråkers FF - Torpshammars IF 
2019-07-26 - 19:00 - Torpshammars IP

Domare: Henoc Ekanga

Lokalfotbollen tippar:
Söråker - Torpshammar 1-2
(märk väl att matchens spelas på Torpshammars IP)

Coolbet.com:s odds: 1 (1.55), X (5.00), 2 (3.25)

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Alnös Adam Johansson (bilden) delar ledningen i skytteligan med Essviks Danne Johansson. Alnös Adam Johansson (bilden) delar ledningen i skytteligan med Essviks Danne Johansson.

Johanssons toppar skytte-ligan på elva mål – därefter följer en oktett med fem vardera

(uppdaterad 2019-07-09)
Det är Johanssons i topp i Medelpads-allsvenskans skytteliga efter halva serien.
Alnös Adam och Essviks Daniel tronar med elva mål vardera.
Därefter följer, på behörigt avstånd, åtta spelare som prickat in fem fullträffar.


11 mål:
Adam Johansson, Alnö IF
Daniel Johansson, Essviks AIF

5 mål:
Jimmy Holmgren, Matfors IF
Louison Likita, Sidsjö-Böle IF
Zhaver Missilu Muendo, Medskogsbrons BK
Robin Nymo, Alnö IF
Hussein Sadegi, Torpshammars IF
Ramin Sajadi, Medskogsbrons BK
Filip Svensson, Essviks AIF
Fitim Ugzmailji, Kubikenborgs IF

• Mer om läget i skytteligan

Omgång 9:

Resultat & Matchfakta

2019-06-28:
19:00 Alnö IF - Torpshammars IF 4-2 
19:00 Essviks AIF - Kubikenborgs IF 5-0
19:00 Medskogsbrons BK - Matfors IF 0-2 
19:00 Nedansjö IK - Selånger FK 2-0 
19:00 Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 3-2 

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

"Jocke" Grannas räddade minst fyra-fem frilägen. "Jocke" Grannas räddade minst fyra-fem frilägen.

Alnö avslutade våren med ännu en seger: "Men Torp var det bättre laget idag"


(2019-06-28)
Alnö leder serien.
Torpshammar krigar i botten.
Då spelar det ingen roll hur spelet ser ut - topplaget hittar ändå ett sätt att vinna matchen.
– Torpshammar var bättre än oss spelmässigt idag men vi var effektiva och tog vara på våra chansen samtidigt som Joakim Grannas i vårt mål var på bästa bollmotarhumör, säger Alnös tränare Tomas Berglund.


Det blev en föga väntat matchbild när toppen tog emot botten på Släda IP.
Det var nämligen Torpshammar som visade upp det bästa spelet, men hade svårt att omsätta sina lägen till målprotokollet. Det hade inte Alnö.
1-0 kom i den elfte minuten då Måns Lind hittade in med ett instick till Robin Nymo mellan Torpshammars mittbackar.
2-0 kom åtta minuter senare. Adam Johansson kom runt på kanten och lyfte in bollen centralt där Måns Lind mötte direkt på volley.
Torpshammar skapade också några lägen före paus men utan lycka.
I andra tog gästerna ett ännu större grepp om bollinnehav och chanser. Då kom 3-0 efter tio minuter. Alnö kom i ett tre mot två läge men Adam Johansson valde att gå på eget avslut. Ett bra beslut visade det sig då skottet vred sig in i den vänstra gaveln.

Men så, i den 58:e minuten, lyckades Torpshammar få hål på hemmalagets 35-årige keeper. Och på ett friläge dessutom då Hussein Sadegi behärskat rullade bollen förbi honom.
Ytterligare reduceringsmål hängde sedan i luften men oskärpa och Grannas i en kombination såg till att man aldrig kom i närkontakt. Istället kunde Tesfalidet Elias driva in från sin vänsterkant, få ett pass och sätta bollen i det högra hörnet. Då återstod bara två minuter.
Hussein Sadegi satte därefter på stopptid 4-2 efter ett inlägg från högerkanten men målet fungerade bara som kosmetika.

Tränarsnack:
– Torpshammar var bättre än oss spelmässigt idag men vi var effektiva och tog vara på våra chansen samtidigt som Joakim Grannas i vårt mål var på bästa bollmotarhumör. Annars var vårt passningsspel under all kritik och vi verkade osynkade, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Matchbilden speglade definitivt inte resultatet. Det här borde vi vunnit men så här har det sett ut i vår. Vi får otroligt lite betalt för vår fina fotboll. Idag rullade vi formligen ut Alnö i den andra halvleken men vi får jobba så in i h.....e för att få bollen i nät. Men det är bara att låta sig imponeras av Alnö. De visade oss hur man sätter sina chanser, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
I Alnö storspelade målvakten Joakim Grannas och var tryggheten själv och svarade för några svettiga parader när nöden så krävdes.
Linus Sjölander kämpade och slet i Torpshammars anfall och det var "bara" målen som saknades. Hussein Sadegi visade bra effektivitet då han satte två av sina fyra chanser.


Alnö IF - Torpshammars IF 4-2
2019-06-28 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Robin Nymo (11), 2-0 Måns Lind (19), 3-0 Adam Johanssn (55), 3-0 Hussein Sadegi (58), 4-1 Tesfalidet Elias (88), 4-2 Hussein Sadegi (90+1).

Domare: Reza Nematbakhsh (bra match)
Publik: 82 (men nog var det över 100 åskådare?)
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Mårten Gräntz hade en gränslös afton och var inblandad i Essviks samtliga fem mål. Mårten Gräntz hade en gränslös afton och var inblandad i Essviks samtliga fem mål.

Mårten Gräntz galakväll – äkta hattrick och spelade fram till de övriga två när Essvik 5-0-vann


(2019-06-28)
Först satte Mårten Gräntz ett äkta hattrick i den första halvleken.
Därefter låg han bakom Kubens självmål och spelade fram anfallskompisen Danne Johansson till 5-0 i den andra.
Aldrig har det varit enklare att utse Matchens Lirare!
– Vi lät Kuben ha mest boll men det var vi som skapade flest chanser och gjorde målen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Essvik visade ingen pardon när serietvåan Kuben gästade uppe på "Vallen".  I den sjunde minuten fick Marcus Sawert bollen på vänsterkanten och centrade in i mitten där Mårten Gräntz mötte på volley och bollen satt lågt i ena hörnet. I mitten av halvleken blev Mårten Gräntz frispelad av en "Kubare" och så var det 2-0. Gräntz fullbordade sedan sitt äkta hattrick innan paus med att öka på till 3-0 bara halvmetern från Kubens mållinje efter ett målvaktstavla. Det märkliga var att Kuben hade mest bollinnehav före paus men det var hemmalaget, eh Mårten Gräntz, som gjorde alla målen.
Mårten Gräntzs härjningar var gränslösa och fortsatte i den andra halvlekens nittonde minut då han spelade in i boxen där en försvarare satte bollen i det egna nätet.  Med lite mindre än tjugo minuter kvar tog Mårten Gräntz ner Victor Fahlbergs passning på bröstet innan han frispelade Danne Johansson till 5-0.
Kuben då? Jo, de fick en bra chans att spräcka nollan men Fitim Ugzmaijlis straffspark sköts över och  har nog knappt landat ännu.

Tränarsnack:
– Vi lät Kuben ha mest boll men det var vi som skapade flest chanser och gjorde målen. Vår backlinje tog bort allt som kom i deras väg. Christoffer Högbom dirigerade sitt försvar med pondus och behövde knappt ingripa, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi hade en halvt ny backlinje och nykomponerat mittfält, vilket alltid är svårt att få till på en träning. Vårt mål under våren har varit att utgå från försvarsspelet och utgå därifrån. Det lyckades vi med de fem första omgångarna, sedan drog studentfirandet igång, vi har tio -00:or, vilket gjort att vi inte tränat som vi velat. Många skador nu med spelare som varit mer eller mindre bärande under våren, Magnus Östman, brutet ben i foten, gips sex veckor, Jesper Svensson, långtidsskadad,, "Arti" Saluka, avstängd efter tre gula, Eddie Åhman, ryggproblem, Viggo Gillow och Albin Stark, rekryten, Abdi, fotskada, ja, jag kanske har missat någon. Men så har vi haft tur att kunnat plocka upp duktiga spelare från vårt U19-lag, där Benjamin Thorsell verkligen har visat framfötterna. Sedan finns det spelare vi trott mer på, men inte levererat som förväntat, man tar inte jobbet helt enkelt, säger Kubentränaren Dick Svedin.

Bäst på plan:
Mårten Gräntz var inblandad i Essviks samtliga fem mål och var outstanding på planen. I mittförsvaret dominerade Mitch Ryan Igiraneza de gånger Kuben visade sig.
I Kuben stack Fredrik Thelander ut mest. Jesper Hellström bet ihop bra efter en ihopskallning med lagkompisen Andreas Ottosson och klev in på mitten och försökte skapa något framåt.


Essviks AIF - Kubikenborgs IF 5-0
2019-06-28 - 19:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Mårten Gräntz (7), 2-0 Mårten Gräntz (24), 3-0 Mårten Gräntz (38), 4-0 självmål (64), 5-0 Daniel Johansson (71),

Domare: Joel Störvold (stabil insats)
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

"Ante" Eriksson stängde kiosken med sitt 2-0-mål. "Ante" Eriksson stängde kiosken med sitt 2-0-mål.

Matforsseger i Marmen-derbyt på Viforsplan – en tidig- och en sen fullträff blev avgörande


(2019-06-28)
Med ett tidigt- och ett sent mål tog Matfors hem Marmenderbyt mot Medskogsbron på Viforsplan.
– Vi styr matchen som vi vill men hade svårt att sätta pricken över i:et, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Med ett tidigt- och ett sent mål tog Matfors hem Marmenderbyt mot Medskogsbron på Viforsplan.
Philip Forsberg petade in 0-1 på klassiskt måltjuvsmanér redan i den andra minuten och förde spelet och Brukets Blå med eftertryck men det tog ända fram till det bara återstod fyra minuter kvar innan Andreas Eriksson säkrade segern definitivt med ett skott från straffområdeslinjen som gick in i ena gaveln.

Tränarsnack:
– Jättebra insats efter förutsättningarna då vi fick totalt tolv återbud inför dagens match och inte fick in några "lånespelare" från Lucksta. Vi fyllde ut bänken med spelare som inte varit aktiva på två år. Vi försökte stänga av spelvägarna centralt och satte två av våra snabbaste spelare på deras duktiga yttrar då vi visste att de är ett hot varje gång de kommer med fart. Försvarsmässigt låg vi rätt i 80 minuter, och jag tar på mig att vi släpper in 0–2 eftersom vi flyttar upp med tre forwards för att försöka åstadkomma en kvittering. Men idag var Matfors totalt sett för bra kollektivt och hade kvalitet i samtliga lagdelar, säger Medskogsbrons lagledare Joakim Hedlund.
– Vi styr matchen som vi vill men hade svårt att sätta pricken över i:et. Det kändes som att segern var aldrig i fara även om en 1-0-ledning ofta kan vara skör, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Målvakten Anton Stadling stabil i vanlig ordning i Medskogs kasse och Milian Dahlgren, som debuterade som mittback, skötte sig också förträffligt i sin ovana roll.
Matfors Filip Andersson Roos skapade hela tiden lägen framåt på sin kant och var fläckfri även i defensiven, bäst på plan helt enkelt. I målet var unge Arwid Östlund felfri när han nu fick göra sin första hela division 4-match.


Medskogsbrons BK - Matfors IF 0-2
2019-06-28 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Philip Forsberg (2), 2-0 Andreas Eriksson (86).

Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra!)
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Nedansjös matchhjältar i jumbomötet med Selånger! Fr v Dennis Nilsson, matchens lirare, Ftedrik Nordin, höll nollan, samt målgörarna Patrik "Putte" Nilsson och Jakob Hiltunen. Foto: Hanna Westrin.

Nedansjö lämnade över träsleven till Selånger – fick smaka på segerns sötma för första gången i år 


(2019-06-28)
Två tidiga mål fick Nedansjö att lyfta från botten och lämna över träsleven till Selånger över sommaren.
Först nickade Joakim Hiltunen in en hörna och därefter satte Patrik "Putte" Nilsson ett friläge och längst bak höll Fredrik Nordin tätt när Selånger jagade reducering.
– Är oerhört nöjd med att få ta en seger innan uppehållet och jag tycker vi vinner rättvist, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Det tog till den sista våromgången innan Nedansjö fick smaka på segerns sötma. De blå fick en smakstart då Jakob Hiltunen nickade in Viktor Bergman Gullmarks hörna efter tio minuter spelad. I mitten av halvleken serverade ytterbacken Johan Keijser en djupledslöpande Patrik "Putte" Nilsson ett friläge som han förvaltade på bästa sätt. Något senare hade "Putte" ytterligare ett friläge men placerade då bollen utanför stolpen.
Nedansjö spelade sedan på resultatet och det närmaste Selånger kom var då Mustafa Batori sköt över öppet mål med tjugo minuter kvar. Mål där och det hade blivit nerv i jumbomötet. I och med segern lämnade Nedansjö över träsleven till Selånger under sommaruppehållet.

Tränarsnack:
– Är oerhört nöjd med att få ta en seger innan uppehållet! Vi gör en toppenmatch rakt igenom idag, vi tar tag i taktpinnen direkt och river åt oss en 2-0-ledning efter en kvart. Vi fortsätter spela en aggressiv fotboll och Selånger skapar inte mycket, vi hade även ett stolpskott i första. Borde även fått några straffar då vi hade fyra neddragningar under matchen, men fick ingenting med oss, bara ett gult kort emot för filmning, så vi hade kunnat vinna större. En oerhört stark laginsats gjorde segern kassaskåpssäker, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Vi kände oss stressade av matchens betydelse och har några dåliga minuter när de gör sina två mål och de är även bara ett stolpskott från 3-0. Vi jämnar ut matchen något i andra halvlek och får ett par lägen till kontakt men bränner dessa, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan:
I Nedansjö var ytterbackarna Dennis Nilsson och Johan Keijser bäst på plan men även Fredrik Nordin visade upp ett stabilt spel mellan stolparna och höll nollan.
Vidar Hagevi och lagkaptenen Anton Nyberg var Selångers främsta för aftonen.


Nedansjö IK - Selånger FK 2-0
2019-06-28 - 19:00 - Nedansjö IP
Mål: 1-0 Jakob Hiltunen (11), 2-0 Patrik Nilsson (23).

Domare: Santiago Bedoya (silade mygg och svalde kameler, kan mycket bättre).
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Sidsjö-Böles unge tvåmålsskytt Joakim Hamrin. Sidsjö-Böles unge tvåmålsskytt Joakim Hamrin.

Stabil Sidsjö-Böle-seger mot Söråker – Joakim Hamrin tvåmålsskytt


(2019-06-28)
Sidsjö-Böle och Söråker bjöd mestadels på ställningskrig men hemmalaget satte sina chanser och bland annat var Joakim Hamrin extra het med sina två fullträffar.
– Ingen spektakulär match men vi tar hem en stabil seger, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Idag var det NP3 Arena som gällde som hemmaplan för Sidsjö-Böle för andra matchen på raken. Och den här gången gick det bättre. Efter tjugo minuters spel kom ledningsmålet sedan bollen gått som på ett snöre innan den spelades snett inåt bakåt till Joakim Hamrin, som tog emot bollen och fintade kyligt bort målvakten innan han rullade in 1-0.
Ledningen stod sig till sju minuter in i andra då Kuchi West fick tag i bollen och placerade in den bakom Petter Sjölund i hemmamålet.
Därefter blev det mycket ställningskrig innan rutinerade Henrik Eriksson i den 79:e minuten krigade in 2-1 trots snäv vinkel. Några minuter senare fick "Jocke" Hamrin på ett rejält skott från distans som ven förbi en maktlös Joel Nilsson.
Söråker gav emellertid inte upp trots det prekära läget men närmare ett reduceringsmål i slutminuten genom Faton Buzuku kom man aldrig.

Tränarsnack:
– Ingen spektakulär match utan mest ställningskrig men vårt spel kändes ändå tryggt och vi tar hem en stabil seger. Deras spel gick mest ut på att nå FatonBuzuku med långa bollar, något jag tycker vi redde ut bra. Skönt också att kunnaa studsa tillbaka efter vår förra match som inte var bra, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi hade stora delar av spelet i första halvlek med flera skarpa målchanser, men vi lyckades inte få in bollen utan de gjorde enda målet före paus. I andra halvlek fortsatte vi ligga på och fick in en tidig kvittering. Efter det stod matchen och vägde innan de kunde göra två mål. Vi gav inte upp utan krigade på och på stopptid fick vi in en boll men det var för lite tid kvar för att hinna kvittera, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bäst på plan:
Joakim Hamrins två mål är givetvis värda ett par extraplus i kanten. Sidsjö-Böles mittbackar Jakob Melin och Anders Bodin höll också hög klass.
I Söråker gjorde Faton Buzuku en bra insats i anfallet och var hela tiden farlig med sina löpningar.


Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 3-2
2019-06-28 - 19:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Joakim Hamrin (20), 1-1 Kyaw Soe Kyaw Soe (Kuchi West) (52), 2-1 Henrik Eriksson (79), 3-1 Joakim Hamrin (83), 3-2 Faton Buzuku (90),

Domare: Per Backlin (skötte sig bra)
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Målar Selångers Linus Stafrin i kvällens jumbomöte på Nedansjö IP? Målar Selångers Linus Stafrin i kvällens jumbomöte på Nedansjö IP?

Inför omgång 9: Våravslutning med skrällar?


(2019-06-28)
Ikväll är det våravslutning av Medelpads-allsvenskan och oavsett vad som händer i afton står det redan klart att nykomlingarna Alnö kommer att leda inför sommaruppehållet.
– Absolut inget vi trodde på inför seriestarten. Hade varit nöjda med en plats på övre halvan, säger tränaren Tomas Berglund.


I torsdagens våravslutning i Medelpadsfemman blev det många skrällresultat. Och vem vet, det kan upprepas i afton när Medelpadsallsvenskan gör bokslut inför sommaruppehållet.
Inte ens den "givna" Alnösegern mot Torpshammar är speciellt säker. Kanske är det dags för västralaget att få till en fullträff där resultatet går deras väg.
Om Alnö vinner har inte Kuben råd med någon förlust på Essviksvallen vilket gör att jag tror på bortaseger trots att de grönvita är favoriter på Coolbet.com. Favorit i fara enligt mig.
Det kan även sägas om Matfors i Marmenderbyt på Viforsplan. Brukets Blå har genom åren haft grava problem med Medskogs och har ofta tappat poäng i de mötena, oavsett tabellplacering. Medskogs har kommit igång och kan mycket väl lägga favoriterna MIF på rygg i afton.
Söråker fick sin anfallare Khalil Masri skadad senast mot Torpshammar och blir borta resten av säsongen. Matchen fick t o m avbrytas och det lär vara ett något skärrat Söråker som får möta ett revanschsuget Sidsjö-Böle på NP3 Arena. Utan sin bästa målskytt väger tipsen över i hemmafavör.
Avslutningsvis bottenmötet mellan Nedansjö och Selånger där förloraren får ta hand om träsleven under sommaren. Båda lagen har stundom lirat bra boll men fallit på alltför många egna individuella misstag bakåt. Så i afton gäller: Minst misstag vinner matchen!

Lokalfotbollens tips finner ni nedan:

Omgång 9:
Spelprogram & Lokalfotbollens tips

2019-06-28:
19:00 Alnö IF - Torpshammars IF (tips: 2-1)
19:00 Essviks AIF - Kubikenborgs IF (tips: 2-3)
19:00 Medskogsbrons BK - Matfors IF (tips: 2-1)
19:00 Nedansjö IK - Selånger FK (tips: 1-2)
19:00 Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF (tips: 2-1)

Spelsugen? Klicka här för Coolbet.com:s odds för kvällens matcher

Lokalfotbollens fyrling:
Essviks AIF - Kubikenborgs IF 2 (odds: 2.85)
Medskogsbrons BK - Matfors IF 1 (odds: 3.00)
Nedansjö IK - Selånger FK 2 (odds: 2.40)
Sidsjö-Böle IF - Söråkers FF 1 (odds: 1.75)
Totalt odds: 35.91 gånger insatsen

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

 Omgång 8:
Resultat & Matchfakta

2019-06-25:
19:00 Kubikenborgs IF - Alnö IF 1-2
19:00 Matfors IF - Nedansjö IK 8-0
19:00 Medskogsbrons BK - Sidsjö-Böle IF 2-1
19:00 Selånger FK - Essviks AIF 0-7
19:30 Söråkers FF - Torpshammars IF (avbruten efter skada)

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Söråkers anfallare khalil Masris säsong tog slut kvart i åtta under tisdagen. Söråkers anfallare khalil Masris säsong tog slut kvart i åtta under tisdagen.

Matchen mellan Söråker och Torpshammar avbruten efter Khalil Masris olyckliga benbrott


(2019-06-25)
Efter dryga kvarten spelad bröt Söråkers anfallare Khalil Masri olyckligt fotleden efter en duell med en Torpshammars-spelare.
Efter nästan en timmes uppehåll valde man att avbryta matchen helt och spela om den vid ett annat tillfälle.


Matchen mellan Söråker och Torpshammar avbröts efter hemmalagets anfallare Khalil Masris olyckliga fotledsbrott efter en duell med en bortaspelare.

Det tog en halvtimme för ambulansen att ta sig till Löta och därefter lika lång tid att behandla stackars Masri som låg på planen och vred sig i oerhörda plågor med en fot som pekade åt helt galet håll.
Efter ett uppehåll på nästan en timme kom lagen och domaren Henoc Ekanga överens om att inte återuppta matchen ikväll. Ett vettigt beslut.
Frågan är när matchen ska spelas om då det är ny omgång redan på fredag.
– Deras tränare Bert-Ove Blom och Claes Nyman på förbundet vill att matchen ska spelas i morgon uppe i Torpshammar. Något som vi i Söråkers FF motsätter oss, säger tränaren Nermin Zulovic.

Söråkers FF - Torpshammars IF avbruten
2019-06-25 - 19:00 -Söråkers IP
Matchen avbruten efter 16 minuters spel

Domare: Henoc Ekanga
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Alnös nöjda målskyttar mot Kuben i seriefinalen. Fr v. Samuel Fisk och Måns Lind. Foto. Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnös nöjda målskyttar mot Kuben i seriefinalen. Fr v. Samuel Fisk och Måns Lind. Foto. Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alnö befäster serieledningen – 2-1-vinst efter vändning på Kubikenborgs IP


(2019-06-25)
Kuben tog ledningen efter en kvart sedan Fitim Ugzmaijli tryckt in Gafari Yasins pass snett inåt bakåt.
Måns Lind kvitterade efter halvtimman och i den 77:e chippade Samuel Fisk in 1-2. Klicka här för att lyssna på hur målen gick till.
Därefter räddade inhopparen Erik Edström uppoffrande på mållinjen TVÅ gånger inom loppet av två sekunder. Först från Jesper Svensson och därefter en fläkning på Pontus Lundqvists avslut.


Lokalfotbollen intervjuar Alnös målskyttar Måns Lind och Samuel Fisk, berättar bland annat om sina fullträffar

Tränarsnack:
– Det var en fysisk match i högt tempo där vi hela tiden ligger rätt i våra defensiva positioner. Vi låter dem medvetet ha mycket boll men tillåter inte att de skapar något direkt farligt utöver målen och i slutet av matchen när dom verkligen trycker tillbaka oss i sin jakt på en kvittering. Vi har också chanser till fler mål men överlag var detta en ganska chansfattig match då de avgörande passen aldrig nådde sina adresser, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
(Kubens ledare han försvinna innan Lokalfotbollen hann ta ett snack med dem).


Bäst på plan:
Max Hulinder var tillbaka efter plugg i Göteborg och var lysande. Anton Fällbrink stabil i mittförsvaret och på mitren visade Adam Johansson bra rörelse både med och utan boll. Men på det hela taget var det ingen i Alnö som föll ur ramen.

Kubikenborgs IF - Alnö IF 1-2
2019-06-25 - 19:00 -Kubikenborgs IP
Mål: 1-0 Fitim Ugzmailji (15), 1-1 Måns Lind (30), 1-2 Samuel Fisk (77).

Domare: Reza Nematbakhsh (stabil insats)
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Alnös segermål på väg in i nätet. Ditförpassade av Samuel Fisk utanför bild. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnös segermål på väg in i nätet. Ditförpassade av Samuel Fisk utanför bild. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Inhopparen Erik Edström fläker sig och räddar framför mållinjen för andra gången inom ett par sekunder i matchens slutskede och räddar Alnös seger i seriefinalen på Kubikenborgs IP. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Inhopparen Erik Edström fläker sig och räddar framför mållinjen för andra gången inom ett par sekunder i matchens slutskede och räddar Alnös seger i seriefinalen på Kubikenborgs IP. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Seriefinalen mellan Kuben och Alnö innehöll fler tuffa närkamper än målchanser. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Seriefinalen mellan Kuben och Alnö innehöll fler tuffa närkamper än målchanser. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnös Måns Lind in action. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnös Måns Lind in action. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Danne Johansson var på ett stålande målhumör. Danne Johansson var på ett stålande målhumör.

Danne Johansson gjorde fyra mål mot Selånger i 7-0-krossen


(2019-06-25)
Danne Johansson satte fyra mål borta mot Selånger.
Men den vackraste fullträffen gjorde Filip Svensson när han dräpte in en volley till 4-0 i inledningen av den andra halvleken.
Essvik vann till slut med hela 7-0.


Tränarsnack:
– Essvik spelade tjomngfotboll enligt devisen "långa bollar på Bengt". Rent spelmässigt och med att hålla bollen inom laget var vi bättre på men de kontrade när vi missade sista avgörande passet och vi bjöd dem på alla tre målen i den första halvleken. Vi fick vår målvakt skadad och fick sätta in vår kortaste utespelare mellan stolparna men han gjorde flera fina räddningar, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– De parkerade bussen framför sitt mål redan från start men vi fick hål på dem tidigt när först Marcus Sawert blev serverad öppet mål av deras försvarare och strax därpå kom 0-2 på ett liknande sätt. Selånger hade inte ett enda avslut på mål i första och två i andra. Stundtals spelade vi fin fotboll med bra kombinationer och framåt gjorde Danne Johansson fyra mål, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
 

Bäst på plan:
Mustafa Batori  på Selångers centrala mittfält, Vidar Hagevi på högerbacken och inhoppande utespelaren i målet, Lars Rolfshamre, gjorde en bra match trots 0-7-förlusten.
Hos Essvik var Danne Johansson framfusig värre och gjorde fyra mål. Högerbacken Filip Svensson flyttades upp ett hack i planen i den andra och tackade för förtroendet med att sätta två "kassar", bland annat en volley i krysstrakten.

Selånger FK - Essviks AIF 0-7
2019-06-25 - 19:00 - Selånger IP
Mål: 10-1 Marcus Sawert (12), 0-2 Daniel Johansson (13), 0-3 Daniel Johansson (43), 0-4 Filip Svensson (47), 0-5 Filip Svensson (60), 0-6 Daniel Johansson (72), 0-7 Daniel Johansson (78, straff).

Domare: Rani Amir
Publik: 44
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Lånet från samarbets-klubben Lucksta, Dennis Moberg, satte tunga 2-0-målet. Lånet från samarbets-klubben Lucksta, Dennis Moberg, satte tunga 2-0-målet.

Medskogsbron heta i regnet – fjärde raka segern kom i afton mot Sidsjö-Böle


(2019-06-25)
Ett formstarkt Medskogsbron tog i afton sin fjärde raka seger.
Sayed Mohammed Husseinis- och Dennis Mobergs mål inom loppet av ett par minuter i mitten av den första halvleken grumndlade vinsten mot gästande Sidsjö-Böle, som ändå bet tillbaka med ett vackert mål i slutet av den första halvleken.
I andra kontrollerade hemmalaget händelserna och segern kändes trygg även om den bara blev med uddamålet.


Tränarsnack:
– Dagens seger grundlades i första halvlek där vi efter en lite tveksam inledning visade upp hela vårt anfallsregister och gjorde två vackra mål. I andra halvlek såg vi till att ligga rätt i positionerna, drog ned en forward till mittfältet och kontraslog vid läge med snabba passningar i djupled. Vi hade flera lägen att stänga matchen i andra men avsluten strandade endera på deras mittbackar eller målvakt. Vår backlinje förtjänar överbetyg då de inte släppte någon över bron. Segersviten är så klart trevlig och ett resultat av hårt arbete både på träningar och match. Vi ställs på prov ordentligt redan på fredag mot Matfors men vi hoppas kunna förlänga sviten, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– Vi gör inte någon av våra bättre matcher, låg hela tiden steget efter och tappade markeringen på deras spelare i viktiga lägen. Hamnade också tidigt i 0-2-underläge och fick löpa oss trött utan boll. Vår reducering i slutet av första var ett vackert skott nästan i krysset och vi gjorde några förändringar i paus och försökte komma in i matchen. Vi har sista halvtimmen spelmässigt men skapade aldrig något riktigt hett kvitteringsläg, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Bäst på plan:
Ingen föll ur ramen i Medskogsbron men "box till box-spelaren" Olle Kankainen stod i en klass för sig på planen.
I Sidsjö-Böle ger vi målvakten Petter Sjölund och mittbacken Marcus Berglind beröm. I övrigt slätstruket.

Medskogsbrons BK - Sidsjö-Böle IF 2-1
2019-06-25 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Sayed Mohammed Husseini (21), 2-0 Dennis Moberg (23), 2-1 Joakim Hamrin (40).

Domare: Santiago Bedoya
Publik: 44
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Philip Forsberg var den ende som mäktade med mer än ett mål. Philip Forsberg var den ende som mäktade med mer än ett mål.

3-0 efter blott nio minuters spel – Matfors överlägsna Nedansjö i derbyt


(2019-06-25)
Matfors gjorde tre mål på nio minuter.
Sedan var spänningsmomentet på Thulevallen mot Nedansjö över.
Till slut vann Brukets Blå med hela 8-0.
– Matfors är det bästa laget vi mött i år, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Matfors vann derbyt mot Nedansjö, och man gjorde det med eftertrck! Hela 80! Att göra ett matchreferat känns nästan överflödigt så här kommer istället målens historia:
• 1-0 (5). Långt inspel från Philip Forsberg, på bortre stolpen dyker Lucas Gillström in och placerar fint in bollen vid bortre stolpen
• 2-0 (7). Philip Forsberg vinner en nickduell och stöter bollen fram till Jimmy Holmgren som på halv-volley trycker in den.
• 3-0 (9). Inspel snett inåt bakåt till Philip Forsberg som placerar in trean.
• 4-0 (56). Fin långboll från Oskar Åman till Philip Forsberg i djupled, Forsberg tar emot på bröstet innan han placerar in bollen i bortre. Klassmål!
• 5-0 (60). Philip Andersson Roos bryter sig fri innan han iskallt lobbar in bollen vid bortre stolpen, ett fantastiskt fint avsluyt.
• 6-0 (74). Frispark från långt håll som Oliver Hagblom dundrar in lågt på ett fantastiskt vis
• 7-0 (85). Straff från "Jonte" Richnau Ersson efter att Alex Berggren blivit fälld
• 8-0 (90). Skott utifrån från Alex Berggren som styrs i mål

Tränarsnack:
– Stark första kvart där vi går ut och dödar matchen direkt, fortsätter sedan att skapa chanser halvleken ut, med lite mer kyla i avsluten hade halvtidsresultatet kunnat varit ännu större. I andra forsätter vi att ösa på framåt och vi fortsätter att ha tålamod i vårat spel genom att flytta bollen i bra tempo & inte slå den avgörande passningen för tidigt. Nu njuter vi av segern en dag innan vi nollställer oss inför derbyt mot Medskogs/Lucksta på fredag, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Förlust idag mot det bästa lag vi mött i år, 0-3 redan efter nio minuter och matchen var över för vår del. Synd att det rinner iväg lite väl mycket, men vi får försöka ladda om till matchen mot Selånger på fredag då vi verkligen behöver en vinst, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
(Matfors tränarsnack kommer under onsdagen) 


Bäst på plan:
Bra prestation från samtliga 17 som fick speltid i Matfors. Extra plus till Philip Forsberg som borrat ner huvudet & visat i div5-laget att han är värd en chans från start i fyran och som han tog den, 2 mål och lika många ass. och duktig alla de 65 minuter som han var på planen.
Nedansjös främsta var mittbacken Viktor Bergman Gullmark, mittfältaren Emil Palmqvist och anfallaren Patrik "Putte" Nilsson.

Matfors IF - Nedansjö IK 8-0
2019-06-25 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Lucas Gillström (5), 2-0 Jimmy Holmgren (7), 3-0 Philip Forsberg (9), 4-0 Philip Forsberg (56), 5-0 Filip Andersson Roos (60), 6-0 Oliver Hagblom (75), 7-0 Jonas Richnau Ersson (84, straff). 8-0 Alex Berggren (90).
Utvisning Nedansjö: Joar Sjöström (61).

Domare: Per Backlin 
Publik: 93
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Spikar Alnös veteran-keeper Joakim Grannas igen i seriefinalen? Spikar Alnös veteran-keeper Joakim Grannas igen i seriefinalen?

Inför omgång 8: Båda lagen tippades tillhöra "mittens rike" – möts ikväll i seriefinal


(2019-06-25)
Det vankas seriefinal i afton på Kubikenborgs IP då Alnö gästar.
Två nykomlingar som innan serien tippades kämpa i "mittens rike".
– Självklart hade vi inte väntat oss att ta så många poäng som vi gjort, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

 

Före säsongen var seriens nykomlingar, Kuben nedflyttade från trean och Alnö uppflyttade från femman, tippade att tillhöra "mittens rike".
Ikväll möts lagen i en seriefinal i Medelpads-allsvenskan!
Alnö är obesegrade och har vunnit sex av sina sju matcher. Kuben i sin tur har sex vinster och en förlust och ligger två pinnar bakom ö-laget.

Hade ni förväntat er att spela seriefinal i precis innan serieuppehållet?
– Nej, självklart hade vi inte väntat oss att ta så många poäng som vi gjort men jag hade en positiv känsla redan i vintras och trodde på en mittenplacering. Det är ju mycket kvar av serien och mycket kan hända, men de poäng vi redan har tagit kan ingen ta ifrån oss, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi trodde nog att vi skulle vara ett av topplagen när serien sparkade igång.. Ikväll möter vi seriens bästa lag då en tabell aldrig ljuger. Ska bli intressant att se hur tabellen ser ut efter matchen, säger Kubentränaren Haris Devic.

Läget i truppen inför aftonens drabbning, och hur trår du det går?
– Läget inför ikväll är mycket bra. Inga avstängningar eller skador som stör. Vi var 28 på vår senaste träning så konkurrensen är hård - vilket är positivt. Jag vill inte tippa kvällen, men hoppas på en bra och underhållande match. Vi ska göra allt vad vi kan för att vinna den, men det kommer att bli tufft, säger Tomas Berglund.
– Laget ser bra ut. Vi har gjort  två bra träningsveckor och hoppas att vi vinner ikväll, säger Haris Devic.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Linus Backlund blir en viktig pjäs i Torpshammars mittförsvar. Linus Backlund blir en viktig pjäs i Torpshammars mittförsvar.

Torpshammar på väg att bli en "Stödekoloni"?


(2019-06-25)
Först skrev Linus Sjölander på för Torpshammars IF.
Nu har även lillebror Rasmus, Nils Högbom och inte minst stabile mittbacken Linus Backlund tagit klivet över från Stöde IF.
– Det här är inte bara kanonkillar. Jag får även en bredare trupp att laborera med, säger tränaren Bert-Ove Blom.

 

Den förre stortalangen Linus Shölander var först att lämna Stöde IF för Torpshammars IF.
Nu tar även lillebror och försvarsspelaren Rasmus Sjölander och mittfältaren/anfallaren Nils Högbom klivet över. Men vassaste förvärvet kanske mittbacken Linus Backlund är. Linus lade av i vinter men har tidigare varit en stöttespelare i Stödes division 3-försvar under många år men har nu fått tillnaka suget på fotboll.
– Det här är inte bara kanonkillar. Jag får även en bredare trupp att laborera med och när det gäller Linus Backlund är han spelklar till kvällens bortamatch mot Söråker, säger tränaren Bert-Ove Blom.

Torpshammar står bara på fyra inspelade poäng så här långt, vilket inte alls är i proportion med hur spelet sett ut.
– Vi har spelat riktigt bra men hittat olika sätt att ändå förlora. Precis som inte grabbarna själva tror på det. Vi har inte varit utspelade en enda gång men mot Sidsjö-Böle förlorade vi efter matchens sista spark och mot Kuben senast är vi nära att hämta in 0-3 men deras målvakt gjorde en sanslös räddning på övertid, säger Bert-Ove Blom.
Bert-Ove fortsätter:
– Det var egentligen bara efter matchen mot Matfors som jag var riktigt besviken. Vi leder med 1-0 då de får en utvisning men ändå låter vi dem vända.

Ikväll väntar nu Söråker på Lötas konstgräs för Torpshammar.
– Och på fredag har vi Alnö borta- Två tuffa avslutningar innan sommaruppehållet men givetvis hoppas vi på bra prestationer, om inte annat grunda inför hösten, avslutar Bert-Ove Blom. 


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Kubens Benjamin Thorsell i hård kamp med en hemmaspelare och den assisterande domaren Nilla Sjöberg på Torpshammars IP. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

 Omgång 7:
Resultat & Matchfakta

2019-06-18:
19:00 Alnö IF - Selånger FK 4-0
19:00 Essviks AIF - Söråkers FF 3-0
19:00 Nedansjö IK - Medskogsbrons BK 0-3
19:00 Torpshammars IF - Kubikenborgs IF 2-3
19:45 Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-0

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Sidsjö-Böles trio som bäddade för Louison Likitas segermål i slutminuten tack vare sina eminenta prestationer, fr v Parsa Pichkah, Petter Sjölund och Ville Bondén.
"Rånaren" Louison Likita med bollen han avgjorde matchen med i slutminuten. "Rånaren" Louison Likita med bollen han avgjorde matchen med i slutminuten.

Rån på öppen gata när Sidsjö-Böle stal poängen från Matfors i slutminuten


(2019-06-18)
Matfors gjorde allt utom mål och missade bland annat ett friläge med en minut kvar.
Istället kunde Louison Likita skjuta ett skott ribba in i slutminuten och råna Brukets Blå på hela potten.
– Idag hade vi med oss alla marginaler i världen, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

 

Laget med ambullerande hemmaplan, Sidsjö-Böle, tog idag emot Matfors på NP3 Arena. En jämn match rent spelmässigt men det var gästerna som vaskade fram de mest och bästa chanserna men ofta strandade man på utsökte målvakten Petter Sjölund i hemmamålet. En bra målvakt ska också ha tur och det hade han när ett skott i underkant ribban landade på mållinjen och inte innanför.
Matchen såg ut att förbli mållös trots att Matfors skapade flera bra lägen även i andra. I slutminuten såg man ut att få lön för mödan då Jimmy Holmgren kom fri med Sjölund men placerade bollen strax utanför målramen. Istället kunde hemmalaget vinna boll på mitten och Louison Likita löpte från mitten innan han lossade ett skott som gick ribba in och "rånet på öppen gata" var ett faktum.

Tränarsnack:
– Idag hade vi med oss alla marginaler i världen som vi inte hade med oss mot Alnö. De hade ett ribbskott och ner på mållinjen i första, på slutet sköt de utanför i friläge och i slutsekunderna får Louisin Likita på ett skott som går ribba in efter en omställning. Matfors hade fler bra lägen och var även hela tiden farliga på sina fasta situationer, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

– Fruktansvärt tung förlust. Minuten innan har vi ett friläge
Sedan går vi bort oss i en omställning och förlorar matchen. Vi har nog med chanser för att göra minst två mål men idag var marginalerna emot oss. Sidsjö-Böle hade också sina chanser ska sägas men det här är inte en match som vi ska förlora, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Trion Parsa Pichkah (löpte kopiöst i 90 minuter), Petter Sjölund (mängder av räddningar) och Ville Bondén (satte knappt en fot fel, bröt uppspel och serverade bollar framåt) var den trio som stack ut lite extra i Sidsjö-Böle (se bild ovan).
Målvakten Dennis Täck Forsberg bäst i Matfors.

Sidsjö-Böle IF - Matfors IF 1-0
2019-06-18 - 19:45 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Louison Likita (90).

Domare: Per Backlin (godkänd men lite svajig emellanåt)
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Kubens matchvinnare borta mot Torpshammar. Fr v. tvåmålsskytten Fitim Ugzmaijli, målvakten Zacharias Svenlin som svarade för flera fina parader samt mittbacken Andreas Ottosson som satte 0-2-målet efter en hörna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Torpshammar nära att äta ikapp 0-3-underläge mot Kuben – stoppades av "Mål-Zacke"


(2019-06-18)
Torpshammar låg umder med 0-3 trots en spelmässigt bra första halvlek.
I den andra är man nära att äta sig ikapp men nådde aldrig längre än två reduceringsmål.
– Deras målvakt gör en reflexräddming i slutminuterna på Linus Sjölanders skott och vi har flera chanser att gå ikapp till 3-3, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

 

Torpshammars skånske målvakt Simon Thyrén har imponerat sedan han kom till klubben. Men i hemmamatchen mot serietvåan blev han något av en syndabock. Först släppte han Fitim Ugzamijlis frispark mellanhänderna till 0-1 och vid 0-3 "hängde han tvätt" på en hörna som Kubens mittback Andreas Ottosson enkelt kunde förpassa in i nät.
På Fitim Ugzmaijlis andra mål, 0-2, från nära håll ska ingen skugga falla över målmannen. Till Thyréns försvar ska sägas att han ruskade av sig motgångarna och höll bra klass resten av matchen. 
Att det stod 0-3 i paus speglade inte alls spelet då det var hemmalaget som vaskade fram chanserna men avsluten tog vägen utanför eller ovanför målramen. Utom en gång men då svarade Kubens målvaktsdebutant Zackarias Svenlin för två reflexräddningar på skott från nära håll.

Torpshammar fortsatte sitt fina spel i andra och nu fick man också utdelning. Mindre än fem minuter in i andra kunde inte Svenlin hålla Linus Sjölanders hårda frispark och Anton Skarpsvärd Olsson höll sig kvickt framme och nickade in returen.
I den 65:e minuten manövererade sig Rikard Vikberg i läge och fick utrymme för ett välplacerat högerskott och nu skiljde bara ett mål.
Kuben hade lägen att kontra in ett fjärde mål men Thyrén höll då kvar sitt lag i poängchans och det krävdes sedan två kanonräddningar från kollegan Svenlin i Kubenmålet för att hindra Torpshammar poäng denna afton. Speciellt reflexräddningen med högerhanden till hörna på Linus Sjölanders skott från straffpunkten blev helt matchavgörande.
En ny tung förlust för Torpshammar efter bra spel och hade det funnits någon rättvisa så hade man inte lämnat planen lottlösa. Samtidigt en viktig trepoängare för topplaget Kuben som i nästa omgång tar emot serieledarna Alnö hemma på IP.

Tränarsnack:
– Man måste göra mål på sina chanser och samtidigt inte bjuda motståndarna på mål som vi gjorde ikväll. Men det är ju målen som räknas och står i historieböckerna, inte att vi spelade bra. Vi möter Kuben som kanske är seriens bästa lag när det gäller passningsspelet. Vi ligger hela tiden rätt så de måste slå långt. Vi kontrar bra och skapar chanser men sätter dem inte. Hade vi varit lika effektiva som Kuben hade vi vunnit med 6-2. Istället ligger vi under i paus med 0-3 och sedan jobbar vi oss så när ikapp och är jävulskt nära att kvittera men deras målvakt gör en reflexräddning i slutminuterna på Linus Sjölanders skott precis under ribban och vi har flera chanser att gå ikapp till 3-3 före det, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom. 

– Vi kommer undan med andan i halsgropen. Torpshammar var duktiga men skapade inte så mycket medan vi fick spela på kontringar vilket egentligen inte är vår melodi då vi vill spela oss fram efter marken. Men idag sökte vi längre bollar bakom deras ytterbackar där de lämnade stora blottor. Tyvärr hittade inte många passningar dit. Om den första ändå var okey var den andra inte det och vi är nära att tappa en 3-0-ledning. Kanske borde vi stängt matchen på någon av våra kontringar men vi blev för omständliga och vår målvakt "Zacke" fick rädda oss på slutet, säger Kubens tränare Dick Svedin. 

Bäst på plan:
I Torpshammar var högerbacken Mathias Edlund, mittbacken Stefan Lindman och Linus Sjölander på mitten lagets främsta.
Zacharias Svenlin i målet, mittbackarna Andreas Ottosson och Fredrik Thelander och Fitim Ugzmaijli var hela tiden giftig framåt. Benjamin Thorsell ska ha beröm för sina första halvlek men mattades något i den andra på grund av en förkylning.

•  Lokalfotbollen intervjuar Kubens tvåmålsskytt Fitim Ugzmaijli och succédebutanten mellan stolparna Zacharias Svenlin

Torpshammars IF - Kubikenborgs IF 2-3
2019-06-18 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål:  0-1 Fitim Ugzmailji (20), 0-2 Fitim Ugzmailji (41), 0-3 Andreas Ottosson (42), 1-3 Anton Skarpsvärd Olsson (49), 2-3 Rikard Vikberg (65).

Domare: Jan Söderlund (hade bra koll).
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Så här ser en hattrickskytt ut. Så här ser en hattrickskytt ut.

Hattrick av Robin Nymo när Alnö tog en 4-0-vinst över Selånger


(2019-06-18)
Alnö fortsätter att leda Medelpads-allsvenskan.
Ikväll blev det en 4-0-seger över gästerna från Selångeer efter bland annat ett hattrick av Robin Nymo.

 

Tränarsnack:
– Vi tar hem en stabil 4-0-seger, men där vi inte är helt nöjda med vår insats. I den första halvleken har vi mycket boll, men bolltempot är alldeles för lågt. Passningsspelet var inte heller godkänt. Vi steppar upp i andra. Där gör vi två mål, men många fler lägen att utöka målskörden. Vi hade t ex en i stolpen och  Adam Johansson två i ribban och skyttekungen gick mållös idag. Sammantaget en godkänd insats, men vi kan betydligt bättre, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

– Vi gör en jättebra match. Vi krigar verkligen i 90 minuter. Alnö vinner på grund av deras tyngd och storlek. De är väldigt effektiva på de chanser som vi bjuder dom på. Resultatet speglar inte matchen, säger Selångertränaren Anders Nyberg.

Bäst på plan:
Alnös Robin Nymo hade en bra afton och snickrade till ett hattrick.
I Selånger berömmer vi laginsatsen.

Alnö IF - Selånger FK 4-0
2019-06-18 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Robin Nymo (11), 2-0 Robin Nymo (36), 3-0 Robin Nymo (64), 4-0 självmål  (68).

Domare: Santiago Bedoya Sierra
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Filip Svensson satte två bollar trots att Essvik då var en man kort. Filip Svensson satte två bollar trots att Essvik då var en man kort.

Essvik åkte på en utvisning och gjorde sen tre mål – Söråkers första bortatorsk sedan 2017


(2019-06-18)
0-0 efter timman spelad.
Då åkte en hemmaspelare på rött kort.
Essvik fortsatte emellertid gneta på och kunde under matchens sista tio minuter pricka in tre bollar i Söråkers mål.
– Vi kontrollerar matchen hela vägen, även med en man kort, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

 

Det var en jämn tillställning med viss fördel för hemmalaget på Essviksvallen men något publikjubel fick man sig inte till livs första fyrtiofemman.
Med halvtimmen kvar åkte man dock på en utvisning och Söråker vädrade morgonluft. Men ett stabilt hemmalag fortsatte som tidigare och med mindre än tio minuter kvar tog man ledningen. När Söråker sedan flyttade upp för en kvittering kontrade hemmalaget in två bollar ytterligare och kunde till slut vinna med 3-0.
Filip Svensson satte två bollar i nät och Daniel Johansson en.

Tränarsnack:
– Vi kontrollerar matchen hela vägen och hade tillräckligt med chanser att göra mål även i den första halvleken. I andra fortsätter vi gneta på och trots att vi drabbas av en utvisning med halvtimmen kvar för vi matchen och lyckas få hål på dem till slut, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

– Vi började matchen rätt bra och även om Essvik hade bollen mest kom de aldrig till några farliga lägen. Vi spelade disciplinerat och var inte sena att komma i omställningar och var nära att ta ledningen efter en hörna. Kändes även i andra som vi hade kontroll på matchen men på slutet blev vi trötta och de kunde avgöra. Vi hade lite kort om folk och ställde bland annat upp med två killar födda -05 och ett par äldre inte så tränade. Aldrig kul att förlora men idag faller vi med flaggan i topp och alla kämpar och sliter efter sin förmåga. Bara att gratulera Essvik till segern, vi kommer tillbaka, lovar Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Bäst på plan:
I Essvik bidrog samtliga till segern och i Söråker ska även där laget ha en eloge för sin insats.

Essviks AIF - Söråkers FF 3-0
2019-06-18 - 19:00 - Essviksvallen
Mål Essvik: Filip Svensson gjorde 2 och Daniel Johansson.

Domare: Temesgen Habte Eyes (bra match men i vanlig ordning problem med att lägga in matchfakta efter uppdraget).
Publik: uppgift ej inlagd ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Olle Kankainen inledde Medskogs målskytte med en projektil Olle Kankainen inledde Medskogs målskytte med en projektil

Medskogs formkurva pekar uppåt – ikväll kom tredje raka segern


(2019-06-18)
Medskogs formkurva pekar uppåt.
Ikväll kom tredje raka segern då jumbon Nedansjö nollades samtidigt som Ramin Sajadi hittade nätet två gånger och Olle Kankainen en gång.
– Totalt sett tycker jag att resultatet var rättvist, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund. 

 

Medskogsbron har rullat igång. Ikväll kom tredje raka vinsten och på dem har man gjort tretton mål. Ikväll avfärdade man jumbon Nedansjö på bortaplan där man lade grunden för segern under den första halvleken.
Efter kvarten spelad drog Olle Kankainen på från 25 meter och bollen satt stenhårt nära hemmakeepern Fredrik Nordins högra stolpe. Passningsläggare var Ramin Sajadi. Ramim satte själv 0-2 efter dryga halvtimmen med en yttersida i målvaktens högra hörn från cirka tio meter efter att ha kroppsfintat bort en försvarare. Assist Jakob Melin.
Nedansjö spelade upp sig i andra halvlek och vaskade också fram några riktigt bra lägen för en reducering men då klev Medskogskeepern Anton Stadling in i handlingarna och snuvade hemmaspelarna på konfekten vid minst tre tillfällen med jätteräddningar.
Istället kunde Andreas Jonsson vinna boll på mittplan, mata fram Jakob Melin som i sin tur frispelade Ramin Sajadi med lite drygt tio minuter kvar att spela. Ramin lurade ned mål-Nordin och avslutade högt från 9,5 meter och trepoängaren var helt i hamn.

Tränarsnack:
– Ikväll var vi inte ens nära. Det blev en ny förlust då vi mötte Medskogsbron. Vi gör en bedrövligt dålig första halvlek och ligger under med 0-2. Vi stuvar om i laget inför andra halvlek och spelar upp oss rejält och vi har många lägen att reducera. Men oförmågan att göra mål plus att deras målvakt gör några riktigt vassa räddningar gör att vi blir både poäng- och mållösa, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

– Totalt sett tycker jag att resultatet var rättvist då vi även brände ett par-tre fina lägen och Denniz Ekman hade ett skott i stolpen. Nedansjö snuvades på mål i dag tack vare vår målvakt Anton Stadling som stod för tre avancerade parader när de jagade reducering, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund. 

Bäst på plan:
Nedansjös främsta var försvararnaJoar Sjöström och Viktor Bergman Gullmark som gjorde en riktigt bra andra halvlek.
Ramin Sajadi var inblandad i Medskogs samtliga tre mål och var hela tiden på hugget i anfallen. Anton Stadling höll en välförtjänt nolla och bidrog till att Nedansjö inte kom in i matchen målmässigt. Lägg därtill fina inhopp på veteranerna Henri Sjödal och Andreas Jansson. På det hela taget en stabil bortainsats lagmässigt.

Nedansjö IK - Medskogsbrons BK 0-3
2019-06-18 - 19:00 - Nedansjö IP
Mål: 0-1 Olle Kankainen (15), 0-2 Ramin Sajadi (33), 0-3 Ramin Sajadi (78).

Domare: Abdisadiq Muse Farah (hela trion hade bra kontroll på matchen)
Publik: ingen räknade den
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

 Omgång 6:
Resultat & Matchfakta

2019-06-11:
19:00 Matfors IF - Kubikenborgs IF 4-2
19:00 Medskogsbrons BK - Essviks AIF 2-1
19:00 Selånger FK - Torpshammars IF 4-2
19:00 Söråkers FF - Alnö IF 1-6
20:01 Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK 4-1

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Louison Likita hängde två. Louison Likita hängde två.

Sidsjö-Böle åter en vinnare efter två mållösa matcher – 4-1 mot Nedansjö


(2019-06-11)
Efter två mållösa matcher och förluster tog Sidsjö-Böle åter en seger då man skickade in fyra bollar bakom Nedansjös målman varav två kom från Likita Louison.
– Kul att vinna igen efter ett par dåliga matcher, säger Sidsjö-Böles lagledare Mikael Bergdahl.

 

Nedansjö har gjort flera bra förstahalvlekar i år och så även ikväll. Oskar Brusell satte följdriktigt 0-1 efter dryga kvarten med en hederlig gammal, men ack så underskattad, tåfjutt. Då såg det bra ut för gästerna men bara knappt fem minuter senare slog Jonathan Söder en bakåtpassning till sin keeper Fredrik Nordin som olyckligt släppte bollen under fotsulan och den rann in i det egna målet. Lite märkligt, men hemmalagets Ville Bondén krediterades målet som på hockeyvis. Han var väl närmast...
Innan halvtimmen var spelad kom nämnde Ville Bondén loss på högerkanten och serverade sin lagkompis Louison Likita, som tappats bort av NIK-försvaret inne i straffområdet, och han hade inga problem att sätta 2-1.
Tungt för Nedansjö att ligga under med 1-2 trots en bra halvlek rent spelmässigt. Lite typiskt för ett lag som krigar i botten av tabellen.
Bara fem minuter in i den andra halvleken matade Ville Bondén en Louison Likita på språng som helt fri placerade in 3-1. Ett mål som NIK-spelarna ville fått bortdömt för offside.
Efter det målet dog matchen och det enda noterbara sista 40 minuterna var väl Carl-Philip Göranssons straffmål till 4-1 med lite drygt tio minuter kvar.

Tränarsnack:
– Kul att vinna igen efter ett par dåliga matcher. Nu blickar vi vidare mot nästa drabbning, säger Sidsjö-Böles lagledare Mikael Bergdahl.
– Vi är inne i en ond trend med bjudningar. Idag bjuder vi på ett regelrätt självmål och några individuella misstag och dåliga markeringar. Men vi gör återigen en mycket bra första halvlek men likt förbaskat så ligger vi under med 1-2. I andra är de bättre än oss, mycket beroende på att vi tappar energi efter deras offsidemål till 3-1, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Ville Bondén, Sidsjö-Böles vasse flankspelare, var planens bäste och var tillsammans med tvåmålsskytten Louison Likita riktigt på hugget.
I Nedansjö var mittbacken Jonatan Söder brytsäker, Joel Hiltunen och Oskar Brusell slet hårt på det centrala mittfältet. Plus även till Dennis Nilsson på kanten.

Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK 4-1
2019-06-11 - 20:01 - Westhagen
Mål: 0-1 Joakim Wickbergm(Oskar Brusell enligt NIK) (16), 1-1 Ville Bondén (egentligen självmål) (20), 2-1 Louison Likita (27), 3-1 Louison Likita (50), 4-1 Carl-Philip Göransson (79, straff).

Domare: Rani Amir (bra insats)
Publik: 48
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Philip Pallin driver in i straffområdet och avslutar distinkt till 4-0 för sitt Alnö borta mot Söråker. Till slut blev det hela 6-1 i bortafavör. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alnö till serieledning efter krossen i toppmatchen: "Fem rena spelmål"


(2019-06-11)
Alnö sprang Söråkers försvar sönder och samman och tog en övertygande 6-1-vinst uppe på "Löta".
Ett rejält övertag i första gav "bara" ett mål medan det lossnade rejält i målskyttet efter pausvilan.
– Vi gör två bra halvlekar och fem av målen är rena spelmål, säger Alnös tränare Tomas Berglund, som nu kan titulera sig serieledare. 
Inte illa av en nykomling!

 

Det blev aldrig någon riktig kamp när serietrean Söråker tog emot tvåan Alnö uppe på Löta i kallblåsten. Gästerna hade turbon påkopplad medan Söråker knappt hade några pedaler till cykeln. Tobias Lodén satte 0-1 redan i minut fem efter en snyggt anfall. Alnö hade sedan bud på ett andra mål och hittade även nätet men Adam Johansson fick fullträffen bortdömd för offside. Alnös 1-0 i paus var i underkant.
Direkt i andra utökade Robin Nymo till 0-2 och strax därpå rann sinnet över för hemmalagets Jesper Andersson sedan domaren släppt en klar hands och först kapat en Alnöspelare och därefter haft åsikter om herr domares kompetens. Sånt beteende brukar ovillkorligt utmynna i ett rött kort och så även denna gång. Som lök på laxen gjorde Adam Johansson 0-3 på den efterföljande frisparken. Ridå!
Philip Pallin får några minuter senare fritt fram inne i straffområdet och distinkt sätter gästernas fjärde mål (se bilden ovan).
En liten hemmauppryckning gör att Kuchi West kan reducera minuterna därpå men nästan omgående sätter Adam Johansson ett vinkelskott fram till 1-5. Då visar uret på 62 minuter, fyra mål på tio minuter.
Alnö jagar därefter mera mål medan hemmaspelarna bara vill att domaren ska blåsa av matchen. Hade inte Alnöspelarna blivit så ivriga i sina jakt på mål hade man säkert kunna stänka in fler bollar än "bara" Oliver Lindgrens 1-6.
I och med segern och att Matfors klådde Kuben är nykomlingarna Alnö nu högst upp i Medelpadsallsvenskans tabell.
 
Tränarsnack:
– En dålig match från vår sida, efter 0-1 i paus gick vi ut och sov i andra och släpper in fem mål. Vi var knappt tvåa på bollen och när vi fick tag i den lyckades vi inte i passningsspelet, tappade bollar på mittplan och fick omställningar emot oss, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.
– Vi gör två bra halvlekar och fem av målen är rena spelmål. Vi var lite väl ivriga i första och löpte offside onödigt ofta. I andra visade vi ett bättre tålamod och då var det inget snack om vart segern skulle gå, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:
Tre spelare får godkänt i Söråker, mittbacken Oscar Fors, Joar Steen och Victor Selander på mitten.
Alnö hade trygga mittbackar i rutinerade duon Peter Flobecker och Samuel Fisk (många år i Söråker) men överlag var det inga som föll ur ramen.

Lokalfotbollen intervjuar Alnös tvåmålsskytt och skytteligaledare Adam Johansson.

Söråkers FF - Alnö IF 1-6
2019-06-11 - 19:00 - Söråkers IP
Mål: 0-1 Tobias Lodén (5), 0-2 Robin Nymo (46), 0-3 Adam Johansson (52), 0-4 Philip Pallin (58), 1-4 Kyaw Soe Kyaw Soe (Kuchi West) (60),     1-5 Adam Johansson (62), 1-6 Oliwer Lindgren (82).
Utvisning Söråker: Jesper Andersson (51).

Domare: Temesgen Habte Eyes (hade inte sin bästa dag, kan bättre)
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Alnös glada målskyttar efter 6-1-krossen i Söråker. Fr v: Robin Nymo, Philip Pallin, Oliwer Lindgren, Adam Johansson (två mål) och Tobias Lodén. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stilstudie på Alnös Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mittbacken Jonas Richnau Ersson satte hälften av Matfors mål. Mittbacken Jonas Richnau Ersson satte hälften av Matfors mål.

Matfors ändade Kubens svit på fem raka segrar


(2019-06-11)
Kuben var det bättre laget i den första halvleken men nådde "bara" 2-2.
I den andra tog Matfors över och kunde sno åt sig en 4-2-seger och åsamka "Tiger-ränderna" deras första förlust.
– Nöjd med hur vi genomför andra halvlek både taktiskt och spelmässigt, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson

 

Två formstarka lag äntrade Thulevallen under tisdagskvällen. Hemmalaget Matfors hade tre raka segrar men gästerna Kuben var etter värre med fem raka trepoängare och serieledning.
Och det var "Tigerränderna" som började bäst och i den elfte minuten utnyttjade Fitim Ugzmaijli ett misstag i hemmaförsvaret och satte 0-1 utan pardon. 
0-2 hänger sedan i luften men i den 25:e minuten krigar Jonas Richnau Ersson in kvitteringsbollen efter kalabalik framför målet efter en hörna.
Kuben återtar ledningen nästan direkt på sedan Bletuart Sallauka snappar upp en för dålig bakåtpassning och placerar in 1-2.
Det tar emellertid bara till dryga halvtimmen innan Matfors är ifatt i målprotokollet igen då Victor Steffansson är hetast inne i boxen på Filip Andersson Roos inspel.
2-2 efter den första halvleken var siffror som hemmalaget ska skatta sig lyckliga över. 

Om den första halvleken gick på poäng till Kuben var det hemmadominans i den andra. Kuben fick inte alls igång sitt spel medan Matfors såg allt mer väloljat ut, inte minst när det gäller fasta situationer. Det var också efter en sådan som Wille Johansson kunde peta in 3-2 med dryga kvarten kvar. Jonas Richnau Ersson drog sedan in en frispark till 4-2 när han helt säkrade segern i minut 82.
Matfors fjärde raka seger betydde Kubens första förlust och tapp av serieledningen till Alnö.

Tränarsnack:
– Nöjd med hur vi genomför andra halvlek både taktiskt och spelmässigt. I den första var Kuben bättre och vi hamnade väldigt lågt i vårt försvarsspel och blev passiva, något som jag får ta på mig. I andra flyttar vi fram bättre och lyckas låsa Kuben på ett effektivt vis. Andra halvlek till oss helt och hållet, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson
– Vår sämsta match i år men det har sina förklaringar. Vi har haft två riktigt dåliga träningsveckor då vi saknat folk, bland annat var tio spelare på en studentresa utomlands. Och som man tränar spelar man. Alla deras mål kommer efter fasta situationer. Bara att gratulera motståndarna, de var det bättre laget idag och vinner rättvist, säger Kubens tränare Haris Devic.

Bäst på plan:
Överbetyg till alla i Matfors för den andra halvleken men en extra fång rosor till offensive Mario Berlin som var "snuskigt bra" för att citera tränaren Andreas Jonsson.
I Kuben var insatsen helt OK i första halvlek, kollektivt underkänt i andra.

Matfors IF - Kubikenborgs IF 4-2
2019-06-11 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 0-1 Fitim Ugzmailji (11), 1-1 Jonas Richnau Ersson (25), 1-2 Bletuart Sallauka (27), 2-2 Victor Steffansson (34), 3-2 Wille Johansson (73), 4-2 Jonas Richnau Ersson (83).

Domare: Santiago Bedoya (höll en bra nivå i en svår match)
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Medskogs dängde Essvik hemma på Viforspla. Målskyttar var Ramin Sajadi och Tommy Stenqvist och längst bak spred målvaktsbjässen Anton Stadling trygghet. Foto: Jocke Hedlund.

Medskogsbron lade lojt Essvik på rygg: "Grundlade segern i första halvlek"


(2019-06-11)
Medskogsbron följde upp fredagens 8-2-seger över Selånger med att även klå Essvik med uddamålet av tre hemma på Viforsplan.
– Vi grundlade den här segern under den första halvleken, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.

 

Medskogsbron tog sin första seger i fredags då man slog tillbaka Selånger med hela 8-2. Idag var det Essviks tur att få på "moppo" när man gästade Viforsplan. 
Strax innan halvtimman spelad placerade Ramin Sajadi 1-0 upp i krysset förbi Michel Sjödal i Essviksmålet. 
Spelövertaget gav även 2-0 innan pausvilan då Denniz Ekman ryckte ner mot kortlinjen och centrade snett inåt bakåt till Tommy Stenqvist som mötte direkt.
Essviksspelarna åkte på en hårtork i halvtid och fick till en snabb reducering i andra halvlek. Mårten Gräntz sköt ett bra skott som Anton Stadling i hemmamålet tippade i stolpen och på returen höll sig Daniel Johansson framme och i kamp med Stadling stötte han in bollen.
Essvik pressade därefter tillbaka Medskogs men hemmaförsvaret med Anton Stadling i spetsen stod emot bra. När inte blev någon bortautdelning ebbade offensiven ut och Medskogs kunde ta sin andra raka hemmavinst.

Tränarsnack:
– Vi grundlade den här segern under den första halvleken då vi plockade bort deras långbollar och gjorde två fina mål framåt. I andra blev vi tillbakapressade i inledningen innan vi åter fick kontroll på matchen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
– Vår inställning var beklämmande och på det sättet vi uppträdde ger inga segrar. Nä, vi förtjänade inga poäng idag utan Medskogs visar hjärta och vinner rättvis, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Bäst på plan:
Anton Stadling stod för några viktiga räddningar när Essvik jagade kvittering och visade att det var han som ägde straffområdet. I mittförsvaret visade lånet från Lucksta, Mohamadou Sumarehl pondus medan Olle Kankainen och Tommy Stenqvist var både slitvargar och kreatörer på mitten.
I Essvik var det slätstruket överlag.

Medskogsbrons BK - Essviks AIF 2-1
2019-06-11 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Ramin Sajadi (27), 2-0 Tommy Stenqvist (39), 2-1 Daniel Johansson (47).

Domare: Christer Eriksson (konsekvent, tillätt i vanlig ordning fränt spel)
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Linus Stafrin sårade Torpförsvaret i 90 minuter. Linus Stafrin sårade Torpförsvaret i 90 minuter.

Selånger vände underläge mot Torpshammar till årets första seger


(2019-06-11)
Selånger var på väg mot sin sjätte raka förlust.
Underläge 1-2 hemma mot Torpshammar med mindre än tjugo minuter kvar.
Då satte Linus Stafrin, Mustafa Batori och Hamidou Diallo Gaye tre snabba och de blårödrandiga hade tagit sin första seger!
– Verkligen skönt för killarna att äntligen få smaka på segerns sötma, säger Selångertränaren Anders Nyberg.

 

Selånger är på papperet. Ikväll kom nämligen första segern då Torpshammar gästade IP. Men det såg länge ut att bli förlust #6. Innan kvarten spelad satte Stefan Lindman 0-1. Precis innan pausvilan utjämnade Hamidou Diallo Gaye för Selånger sedan han dunkat upp bollen i nättaket efter en hörna.
Gästerna återtog ledningen, även denna gång knappa kvarten in i halvleken, då Albin Karlssons skott satt perfekt invid stolpen. Ett taggat Selånger lät sig inte nedslås och avslutade med att vända till en 4-2-seger. Först satte hela tiden farlige Linus Stafrin kvitteringsbollen och med tio minuter kvar kom Mustafa Batoris ledningsmål innan Hamidou Diallo Gaye kryddade matchens med ett synnerligt vackert mål. Ett anfall på kanten, en överlappning och inlägg där Hamidou mötte liggande på volley och bollen borrade sig in lågt i den bortre gaveln.

Tränarsnack:
– Verkligen skönt för killarna att äntligen få smaka på segerns sötma och man får göra det efter en riktig laginsats där alla jobbade för varandra, säger Selångertränaren Anders Nyberg.
– Vi hittade än en gång ett sätt att förlora en fotbollsmatch. Vi spelar riktigt bra i 80 av de 90 minuterna i matchen men när vi har svackor i spelet är vi riktigt dåliga och bjuder på billiga mål. Inte kul att slarva bort ännu en seger, suckar Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
I Selånger var yttermittfältaren Hamidou Diallo Gaye på humör, två mål och ett assist, medan anfallaren Linus Stafrins löpvägar. smabbhet och irrationella spel gav Torpförsvaret full huggning och mellan stolparna svarade Linus Lind för ett antal viktiga parader. 
Vänsterbacken Daniel Lindberg bäst i ett ojämnt Torpshammar.

Selånger FK - Torpshammars IF 4-2
2019-06-11 - 19:00 - Selångers IP
Mål: 0-1 Stefan Lindman (14), 1-1 Hamidou Diallo Gaye (44), 1-2 Albin Karlsson (58), 2-2 Linus Stafrin (72), 3-2 Mustafa Batori (80), 4-2 Hamidou Diallo Gaye (82).

Domare: Per Backlin (en bra insats)
Publik: 32
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Kvartetten i topp möts inbördes i afton
– spricker Kubens vinstsvit på Thulevallen?


(2019-06-11)
Ikväll ställs de fyra topplagen mot varandra!
Fullpottaren Kuben åker till Thulevallen för möte med seriefyran Matfors och uppe på Löta tar trean Söråker sig an tvåan Alnö.
Och det är bara två av fem spännande matcher i Medelpads-allsvenskans sjättte omgång denna afton.


Ikväll ställs de fyra topplagen mot varandra!
Kuben har inlett med fem raka segrar. I kväll väntar uppåtgående Matfors på Thulevallen. Spricker sviten?
Trean Söråker tar emot tvåan Alnö i en minst lika intressant toppmatch. Även den känns vidöppen.
Essvik smyger med som femma och för deras del väntar ett Medskogs som tog en storseger (8-2) mot Selånger i den uppskjutna matchen från omgång 2 som spelades i fredags.
Sjätteplacerade Sidsjö-Böle, som jag tippade skulle vara med och slåss i toppen, möter Nedansjö och för att rädda säsongen krävs med all säkerhet seger mot nästjumbon för att inte bli för långt efter teten.
Nykomlingarna Selånger har kammat noll så här långt och i fredags blev det smisk med hela 2-8 mot Medskogsbron. Nu väntar ett Torpshammar som gjort bra matcher men sällan fått med sig några poäng. Kommer årets andra Torpseger eller tar Selånger sin första? 

Kvällens matcher:
19:00 Matfors IF - Kubikenborgs IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
19:00 Medskogsbrons BK - Essviks AIF (Lokalfotbollens tips: 2-4)
19:00 Selånger FK - Torpshammars IF (Lokalfotbollens tips: 1-3)
19:00 Söråkers FF - Alnö IF (Lokalfotbollens tips: 1-2)
20:01 Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK (Lokalfotbollens tips: 3-0)

• Spelsugen? Så här ligger oddsen på Coolbet.com.

Bästa spelet?
Krysset på Matfors - Kuben till 4,10 på Coolbet.com.

Medskogsbron körde över Selånger i nykomlingsmötet. 


(2019-06-07)
Medskogsbron tog en storseger i nykomlingsmötet med Selånger i den uppskjutna matchen från omgång 2.
Hela 8-2 skrevs siffrorna till där Denniz Ekmans 3-0-mål precis före pausvilan var matchens prestation.
– Denniz genomförde en soloraid från mittlinje till straffområdesgränsen innan han avlossade en riktig kanon, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund hänfört.


Tränarsnack:
– Väl genomförd match av oss undantaget några få koncentrationsmissar och att vi inte hade riktigt bra bolltempo i slutet av första och satte oss i lite krångliga situationer. I övrigt var backlinjen solid, mittfältet en bra mix av bollvinster och härliga tacklingar samt individuella prestationer på hög nivå och anfallet sylvasst när Zhaver Missilu byttes in i andra. Glädjande var också att alla på bänken kom in och bidrog, säger Medskogsbrons lagledare "Jocke" Hedlund.
– Medskogsbron kom till match med ett helt annat lag  än det som mötte Alnö i tisdags. Sedan är siffrorna alldels för stora. Vi krigar så gott vi kan, lite ovana med underlaget. Vi gör kollektivt ett gott arbete, men Medskogsbron var för bra idag. Vi kommer igen till nästa match, lovar Selångertränaren Anders Nyberg.

Bäst på plan:
Jakob Melin var planens vassaste spelare i ett Medskogs där alla ska ha överbetyg för sin insats.

Medskogsbrons BK - Selånger FK 8-2
2019-06-07 - 19:00 - Viforsplan
Mål: 1-0 Mohamadou Sumareh (8), 2-0 Tommy Stenqvist (39, straff), 3-0 Denniz Ekman (44), 4-0 Jakob Melin (51), 5-0 Zhaver Missilu (53), 6-0 Zhaver Missilu (56), 6-1 Mustafa Batori (59), 6-2 Omar Meqbil (63, straff), 7-2 Ramin Sajadi (69), 8-2 Mattias Nilsson  (90+1).

Domare: Per Backlin (klart godkänd)
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

 Omgång 5:
Resultat & Matchfakta

2019-06-04:
19:00 Alnö IF - Medskogsbrons BK 5-2
19:00 Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 2-0
19:00 Nedansjö IK - Söråkers FF 0-0
19:00 Torpshammars IF - Matfors IF 1-2
Redan spelad:
Kubikenborgs IF - Selånger FK 4-0

Klicka på resultatet för matchfakta och scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Adam Johansson prickade in ett hattrick. Adam Johansson prickade in ett hattrick.

Adam Johansson fortsätter att måla för Alnö – hattrick ikväll mot Medskogs 


(2019-06-04)
Adam Johansson fortsätter att hitta nätet för sitt Alnö.
Ikväll blev det hattrick när Medskogs tog bron över till Släda IP och fick åka hem med en 2-5-förlust efter ett psykologiskt Alnömål i slutet av första halvlek och en bra andra.
– Ja, i andra var vi det bättre laget och den känner vi oss nöjda med, säger Alnös tränare Tomas Berglund.  


Tränarsnack:
– Första halvleken var ganska jämn. Medskogs hade ett starkt mittfält som vi fick slita hårt mot. Vi gör 1-0 ganska tidigt, en stickare till Adam Johansson som enkelt rullar in den. 1-1 kommer efter 25 minuter. En cross från sidan, som efter lite strul friställer Medskogs-spelaren Tommy Stenqvist som rullar in bollen. Precis före halvtid nickar Philip Pallin in 2-1 på en frispark. För oss kom detta lägligt, vi är inte nöjda alls med vår första halvlek. Den andra inleds med att vi nickar in 3-1 på en hörna. Målet döms dock bort för stängning av målvakten. 3-1 kommer ändå lite senare genom Adam efter fint samspel med Måns Lind. Efter ca 70 minuter gör Jakob Larsson 4-1, efter en fin djupledslöpning. 5-1 gör Adam efter ett instick. Medskogs gör 5-2 i slutminutrarna, efter en bjudning av oss i uppspelsfasen. I den andra halvleken var vi det bättre laget och den känner vi oss nöjda med, säger Alnös tränare Tomas Berglund.  
– Mycket bra första halvlek både spel- och inställningsmässigt från vår sida. Kollektivt sämre insats i andra där vi fick för långt lag, tappade boll i fel situationer och Alnö sårade oss rejält med sina omställningar. Vi kunde ha gått till halvtidsvila med 1-1 eller ännu bättre 1-2 sett till chanser men i stället gör Alnö ett psykologiskt viktigt 2-1 mål på hörna precis innan halvtid. Tyvärr också lite för många byten i positionsförändringar i andra halvlek då vissa spelare löpte ”tomt” p g a att vi hamnade fel i presspelet, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund..

Bäst på plan:
I Alnö ges en eloge till Anton Fellbrink, som för första gången spelade ytterback på ett mycket bra sätt. Givetvis en stor blomma till tremålsskytten Adam Johansson.
I Medskogsbron hotade Ramin Sajadi varje gång han fick bollen på sista tredjedelen och fick välförtjänt sätta en balja i andra halvlek, Tommy Stenqvist gjorde en debut på innermitt som lovar gott inför resten av serien. Mikael Fredriksson och Jakob Melin lysande i första halvlek.

Alnö IF - Medskogsbrons BK 5-2
2019-06-04 - 19:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Adam Johansson (8), 1-1 Tommy Stenqvist (24), 2-1 Philip Pallin (44), 3-1 Adam Johansson (63), 4-1 Jacob Larsson (78), 5-1 Adam Johansson (83),

Domare: Per Backlin (bra insats)
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

André Sjödal höll ihop Essviks försvar och var bäst på plan. André Sjödal höll ihop Essviks försvar och var bäst på plan.

Essvik tog tre poäng i "vägskälsmatch": "En krigarinsats"


(2019-06-04)
Filip Svenssons mål efter dryga halvtimmen spelad och Daniel Johanssons precis i slutet gör att Essvik hänger bra med i tabellens övre regioner medan Sidsjö-Böle tappar rejält på teten och riskerar att få harva i "mittens rike" fortsättningsvis. Men, det har bara spelats fem omgångar ännu så serien är fortfarande ung.
– En krigarinsats från vårt håll, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Tränarsnack:
– Äntligen hemmapremiär på vallen! Jag tycker vi tar tag i taktpinnen direkt från start och stör Sidsjö-Böle tidigt i deras uppspelsfas. Vi vinner också många dueller och skapar tryck på motståndarna. Men 1 - 0 satt långt inne men välförtjänt. skönt att den komma innan paus. Sidsjö-Böle bjöd på tufft spel och många hårda dueller. I andra skapar de tryck första 20 minuterna då dom kommer ut med mer energi än oss. Skönt att vi rider ut stormen. Efter det tycker jag matchen öppnar upp sig lite mer och vi byter halvchanser ett tag innan vi kan sätta spiken i kistan med 2-0 på en kontring. En krigarinsats från vårt håll, såväl start- som bänkspelare, då vi jobbar hela matchen och inte viker ner oss, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi tar tag i taktpinnen direkt från start och stör Sidsjö-Böle tidigt i deras uppspelsfas. Vi vinner också många dueller och skapar tryck. Men 1-0 satt långt inne men kom välförtjänt innan paus. I andra halvlek skapar dom tryck första 20 minuterna då dom kommer ut med mer energi än oss. Efter det öppnar matchen upp sig lite mer och vi byter halvchanser ett tag innan vi kan sätta spiken i kistan med 2-0 på en kontring. En krigarinsats från vårt håll då vi jobbar hela matchen och inte viker ner oss, säger Essviks assisterande tränare Mårten Gräntz.

Bäst på plan:
Alla ska ha eloge i Essvik men extra plus till André Sjödal som styrde och pushade laget på ett föredömligt sätt. Ett omnämnande även till Christoffer Högbom som var tillbaka på "Vallen" efter sejourer i Kuben och Tinrå.

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 2-0
2019-06-04 - 19:00 - Essviksvallen
Mål: 1-0 Filip Svensson (34), 2-0 Daniel Johansson (86).

Domare: Abdisadiq Muse Farah (något ojämn).
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Mållöst på Nedansjö IP: "Bollen rullade inte in för oss"


(2019-06-04)
Trots 90 minuters spel på Nedansjö IP lyckades varken hemmalaget eller gästande Söråker hitta nätet denna afton.
Både Fredrik Nordin och Khaldoon Shaia höll "sina lakan rena".
– Dagens match skulle vi ha vunnit. Vi hade flera bra lägen men bollen rullade inte in för oss denna kväll. Trots flera klara målchanser lyckades vi inte, säger Söråkers lagledare Tony Andersson besviket.


Tränarsnack:
– En jämn match där båda lagen hade chanser att avgöra, vi gör återigen en toppeninsats där vi för en gångs skull gör en bättre andra än första halvlek. Viktig poäng för självförtroendet och att dessutom få ta den mot ett topplag gör inte saken sämre, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
– Dagens match skulle vi ha vunnit. Vi hade flera bra lägen men bollen rullade inte in för oss denna kväll. Trots flera klara målchanser lyckades vi inte, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bäst på plan:
I Nedansjö höll målvakten Fredrik Nordin sin första nolla, Joel Hiltunen på innermittfältet och forwarden Johan Kaijser
I Söråker var det ingen som stack ut något extra.

Nedansjö IK - Söråkers FF 0-0
2019-06-04 - 19:00 - Nedansjö IP
Utvisning Söråker: Utvisning Pradiphat Yudaen (89)

Domare: Rani Majed Amir (femstjärning insats")
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Jimmy Holmgren satte Matfors segermål med en man kort. Jimmy Holmgren satte Matfors segermål med en man kort.

Seger för Matfors trots både tidig utvisning och baklängesmål på Torpshammars IP


(2019-06-04)
I den elfte minuten fick Matfors sin målvakt utvisad.
På frisparken strax därpå nätade Torpshammars nyförvärv från Stöde, Linus Sjölander.
Trots en man mindre försvarade sig inte bara gästerna väl utan med knappt 20 minuter kvar satte man två bollar inom loppet av fem minuter genom Wille Johansson och Jimmy Holmgren och avgick med segern!
– En enorm laginsats där alla slet som djur, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson


Mötet mellan Torpshammar och Matfors blev en spännande tillställning skulle det visa sig. I den elfte minuten slarvade gästerna och Brukets Blås målvaktsdebutant Arvid Östlund kom på mellanhand och tvingades riva ner giftige hemmaanfallaren Hussein Sadegi. Efter överläggning med sin assisterande drog Henoc Ekanga det röda då det ansågs vara målchansläge. På den efterföljande frisparken klev nyförvärvet från Stöde, Linus Sjölander, fram och även om det inte blev världens bästa skott letade den sig in i mål via en motståndartå vilket ställde inhoppande keepern Robin Linnes totalt.
Trots en man mindre är det gästerna som har ett litet övertag i spelet och visar fin moral mot ett ängsligt hemmalag..

Matfors fortsätter jaga kvittering i den andra halvleken men öppnar sig bakåt och bjuder in Torpshammar till kontringar. I den 70:e minuten spelade Rikard Vikberg bort målvakten och bara hade att dunka in kulan i nätet men skottet blev tamt och en bortaförsvarare gavs chansen att rädda på mållinjen. 2-0 där och Matfors hade hamnat rejält i brygga. Men två minuter senare, efter ett slarv på högerkanten, utnyttjar vindsnabbe Mario Berlin läget och kunde efter ett motlägg ge bollen en konstig bana över utmärkt spelande hemma målvakten Asad Mozaferi, upp i ribban och ner på mållinjen eller om den var innanför. Den assisterande flaggade i vilket fall för mål.

Matfors fortsatte pumpa på och efter en av alla hörnor så fick man utdelning och efter en liten tilltrasslad situation så trycker Jimmy Holmgren in segermålet!
Sista tolv flyttade hemmalaget upp positionerna men då kontraslog Matfors och brände några jättelägen samt att Asad i målet gjorde några riktigt vassa räddningar.

Tränarsnack:
– Matfors vinner rättvist och gör det tack vare sin fysik och att vi blir oerhört passiva när vi har ledningen i matcherna, Det här var inte första gången där poängen flög sin kos i slutskedet, vi visar att vi är där iallafall och kan med en bra dag slå alla lag i serien, det är bara att tro på det lite mera, säger Torpshammars team manager Robert Blom.
– Utvisning efter elva minuter för division 4-debuterande Arvid Östlund var givetvis tungt, han kommer lite fel i utrusningen. Min första tanke var att det enbart är gult kort eftersom vi har två spelare i linje med deras spelare som blir fälld men samtidigt såhär i efterhand så var det kanske ändå en målchansutvisning. En väldigt svår situation för domarna men det känns trots allt som det blev rätt, hade det varit tvärtom hade jag ropat på utvisning satt bra dömt, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson om den tidiga utvisningen.
Andreas fortsätter;.
– Tungt att dom gör mål på efterföljande frispark men jag tycker ändå vi visar ett enormt tålamod och vi spelar stundtals riktigt fin trots en gubbe mindre. Wille Johansson har en nick från nära håll som ska vara mål, vi har ett friläge på Jimmy Holmgren och ytterligare lite chanser så trots 0-1- underläge i paus känns det ändå som vi har kommandot och ska vända detta I andra inleder vi bra första tio och skapar några fina chanser, inhoppande Robin Linnes i mål gör en fin räddning på ett friläge och på returen räddas bollen av Jonas Richnau Ersson på mållinjen
– Vi går ner oss lite grann i tio minuter där mellan 55-65 men sedan går vi ner på en trebackslinje och får också resultat direkt. Ett otroligt fult fotbollsmål, Mario Berlin skjuter på Wille Johansson och bollen går i en båge över deras målvakt, via ribban och precis ner på rätt sida mållinjen för oss. Som sagt, årets fulaste mål helt klart. Efter målet återgår vi till fyrbackslinje och får ganska omgående ledningsmålet, tilltrasslad situation efter hörna där Jimmy Holmgren är sist på bollen
Efter det skapar vi många chanser att punktera matchen men vi är lite oskärpt i sista tredjedelen
– En enorm laginsats där alla slet som djur & verkligen trodde på matchplanen trots en man mindre i drygt 80 minuter, vi missar många solklara lägen men lyckas göra två skitmål och dom räknas ju också,  en dag som denna hyller man kollektivet, otroligt fin moral visar vi idag, avslutar Andreas Jonsson

Bäst på plan:
Jämnt överlag i Torpshammar och i Matfors ska kollektivet hyllas.

Torpshammars IF - Matfors IF 1-2
2019-06-04 - 19:00 - Torpshammars IP
Mål: 1-0 Linus Sjölander Frisparksmål (12, frisparkdirekt i mål), 1-1 Wille Johansson (72), 1-2 Jimmy Holmgren (77).
Utvisning Matfors: Arvid Östlund (11) 

Domare: Henoc Ekanga (bra match trots ett par kniviga situationer)
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)

Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)
Varje spelare i Lokalfotbolens All Star-lag fick en T-shirt att visa upp som bevis att man deltagit i välgörenhetsmatchen. Även Tomas Decker kommer att få en i efterhand då dom inte räckte till. Även ledarstaben med Nermin Zulovic, Tony Andersson och Peter Lind kommer att få en. Trycket på tröjorna är fixat av Lokalfotbollens fotograf Pia Skogman och hennes dotter Josefin. Kanske kan det bli en till team managern också ;-)