NYHETER (1 maj -30 juni)
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2019: Lucksta IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Omgång 15:
Resultat & Matchfakta


2019-06-27:
19:00 Sollefteå GIF FF - Sund IF 4-1
2019-06-28:
19:00 Östavalls IF - Svartviks IF 1-1 (tips: 1-1)
2019-06-29:
14:00 Iggesunds IK - IF Älgarna 2-3
14:00 Söderhamns FF - Frösö IF 0-2
15:00 Alsens IF - Lucksta IF 3-2
16:00 Härnösands FF - Stöde IF 5-1

Ope IF står över omgång 15.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

Spelsugen? Klicka här för oddsen på Coolbet.com.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Bleart Ugzmaijli gjorde Stödes mål men brände ett friläge fram till 2-2. Bleart Ugzmaijli gjorde Stödes mål men brände ett friläge fram till 2-2.

Luften gick ur Stöde i toppmatchen mot Härnösand – tappade 

1-1 till 1-5 


(2019-06-29)
Härnösands FF visade upp sig från sin bästa sida i toppmötet med Stöde och kunde ta hem en klar fem-etta.
– Luften gick ur oss efter deras 2-1-mål och siffrorna blev kanske lite för stora, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


Härnösand fick en fin start i toppmötet hemma på Högslätten mot Stöde då Gideon Tinat nickade in ett långt inkast. Stöde hade därefter sin bästa period i matchen och strax innan halvtimman kvitterade Bleart Ugzmajli. Resten av halvleken blev jämn.
HFF fick en bra start även i andra då snabbe Ishida Yudai satte 2-1 och tog sedan över matchen. Bleart Ugzmaijli var emellertid ytterst nära en kvittering men hemmamålvakten Elijah Shade räddade friläget.
Istället kunde Hampus Svensson sätta 3-1 och HFF kund då därefter spä på med två bollar till mot ett uppgivet Stöde och ta hem en riktig fem-etta.

Tränarsnack:
– Luften gick ur oss efter deras 2-1-mål och siffrorna blev kanske lite för stora. Att två av våra tongivande spelare, Josh Chatee och Ryan Woodside tvingades utgå av skador gjorde naturligtvis sitt. Härnösand var duktiga och hade bra fart både med och utan boll och var hungrigare i närkamperna. Det gav utslag, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
I Stöde var Rabii Hamdan  klart bäst. Både Josh Chatee och Ryan Woodside höll god klass fram till sina skador.

Härnösands FF - Stöde IF 5-1
2019-06-29 - 16:00 - Högslättens IP
Mål: 1-0 Gideon Tinat (8), 1-1 Bleart Ugzmajli (28), 2-1 Ishida Yudai (47), 3-1 Hampus Svensson (64), 4-1 Emil Forsgren (77), 5-1 Ion Cararus (90).
Domare: Anastasia Oberlauf
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

När Jimmie Nordberg satte 3-1 på straff såg Lucksta ut att ta hem "sexpoängsmatchen". När Jimmie Nordberg satte 3-1 på straff såg Lucksta ut att ta hem "sexpoängsmatchen".

Lucksta var på väg mot revansch – men tappade 3-1-ledning mot Alsen


(2019-06-29)
Lucksta var på god väg att få revansch på Alsen för premiärförlusten.
Men 3-1-ledningen blev till sand, eller rättare sagt, 3-3.
Märk väl att samtliga hemmamål kom efter nickar.
– När jag satte 3-1 på straff kändes det som om vi skulle ta hem det, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Alsen inledde aggressivt och bäst hemma på Bleckåsvallen men det var Lucksta som gjorde första målet. I mitten av den första halvleken fick Martin Drugge Eriksson tag i ett inkast från vänster, avancerade innan han sköt 0-1.
Spelet jämnade ut sig, eller spel och spel, det var mest ett evigt stångande på mitten. På stopptid, när alla väntade på pausvisslan, fick gästerna till en kontring som avslutades med att Dennis Moberg satte 0-2.
I den andra halvleken började hemmalaget använda huvudet. Först nickade Erik Johansson in en hörna. Med timmen spelad lyfte Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg in en frispark i straffområdet och när Oliver Widahl skulle nicka in den fick han en knuff i ryggen med straffspark som följd. Jimmie Nordberg lade säkert in den med sin vänsterfot, men målet dömdes bort då Dennis Moberg varit för het och klivit över linjen. "Jimman" fick ett nytt försök, och den här gången blev målet godkänt.
Alsen hivade därefter all defensiv över bord i sin poängjakt och med tjugo minuter kvar nickade Filip Englund in livlinan och tio minuter senare kom kvitteringen genom Jimmy Hernerud. Givetvis på nick. Jämtarnas tredje fullträff med skallen i den andra halvleken.
Båda lagen gick sedan för ett segermål men då orken var på upphällningen förmådde inget av lagen skapa någon rejäl möjlighet för att ta en trea.

Tränarsnack:
– Alsen inledde aggressivt men efterhand började vi äta oss in i matchen och kunde gå till pausvila med 2-0. De får en tidig reducering men när jag satte 3-1 på straff med halvtimmen kvar kändes det som om vi skulle ta hem det men Alsen kom med en tung forcering och fick extra energi efter sitt 3-2-mål och kunde även gå ikapp, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
I Lucksta ska överbetyg ges till ytterbackarna Oliver Karlsson och Erik Backlund som följde med upp bra i offensiven samtidigt som de inte tummade på det defensiva.

Alsens IF - Lucksta IF 3-2
2019-06-29 - 15:00 -Bleckåsvallen
Mål: 0-1 Martin Drugge Eriksson (24), 0-2 Dennis Moberg (45), 1-2 Erik Johansson (54), 1-3 Jimmie Nordberg (59, straff), 2-3 Filip Englund (71), 3-3 Jimmy Hernerud (80).
Domare: Andreas Olsson (hade bra koll)
Publik: 15
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Khoger Hammad kvitterade. Khoger Hammad kvitterade.

Kryss på Skogsvallen – Oscar Lidström och Khoger Hammad hittade målet


(2019-06-28)
Oscar Lidström, efter en kvart, och Khoger Hammad, tidigt i andra, satte varsitt friläge när Östavall och Svartvik kryssade på Skogsvallen inför över 200 åskådare. 
– Nöjd med att vi visar tåga att komma igen i den andra halvleken efter vår första som var en av årets sämre, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Svartvik var klart bäst under den första halvleken på Skogsvallen och tog rättvist ledningen efter dryga kvarten då Oscar Lidström fick ett perfekt pass mellan mittback och vänsterback från Jonathan Åhlin, bröt in och satte den. Gästerna hade sedan övertaget och bud på fler mål före pausvilan.
I den andra halvlekens öppning fick Khoger Hammad en genomskärare, tog med bollen i farten och rullade den behärskat förbi Svartvikskeepern Henoc Ekanga.
Kvarten senare skulle duon mötas igen. Khoger fick på ett bra skott i öppet läge som gick mellan benen på Henoc men den storvuxne keepern fick dit baksidan på klacken och styrde bollen utanför stolpen och matchen slutade 1-1 även om båda lagen hade lägen till ytterligare nätkänningar.

Tränarsnack:
– Svartvik var klart bättre än oss i första halvlek och hade kunnat gjort fler mål sett till chanserna. Vi slarvade i passningsspelet och bollmottagningarna och fick inte alls igång vårt spel, en av årets sämsta halvlekar och det enda jag var nöjd med var att det bara stod 0-1. I andra fick vi in ett tidigt kvitteringsmål och kunde resa oss och göra den andra halvleken jämn. Ja, vi hade nog flera klarare chanser än dem, bland annat Khoger Hammads skott som deras målvakt klackade utanför egen stolpe. Trots att vi låg närmast segern i andra är jag ändå nöjd med att vi visar tåga att komma igen i den andra halvleken efter vår usla första halvlek, säger Östavalls tränare David Nordberg.
– Tycker vi börjar matchen bra och vi skapar oxå dom vassaste målchanserna under den första halvleken och gör också ett vackert fotbollsmål. Sedan har vi några riktigt farliga chanser på fasta situationer där både ribba och stolpe är i vägen. I andra är vi inte riktigt påkopplad där vi har egen inspark och dom vinner en nickduell och vår backlinje sover lite och Khoger kan nosa upp läget och gör 1-1.
Därefter är det mest kamp och dueller och inget riktigt skönlir. Vi skapar varsitt drömläge att avgöra matchen men den slutar 1-1 där vi är aningen missnöjd med två tappade poäng. Tycker vi har lägena i första att sätta punkt för matchen. Men vi får vara nöjda med 1 poäng efter att ha tre avstängda på viktiga spelare och inte kunnat tränat bra på 2 veckor så grabbarna gör det jättebra, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Östavalls ytterback Anton Norling bra i 90 minuter. I övrigt underkänt till alla i ÖIF för den första halvleken men där laget spelade sig upp till klart godkänt efter paus.
I Svartvik berömmer vi Hampus Andersson på mitten och Oscar Lidström i anfallet. Kul att se en comebackande Hampus Olsson äntra planen med tio minuter kvar efter långtidsskada.

Östavalls IF - Svartviks IF 1-1
2019-06-28 - 19:00 -Skogsvallen
Mål: 0-1 Oscar Lidström (16), 1-1 Khoger Hammad (47).
Domare: Håkan Modigh (seriens bästa domare?)
Publik: 203
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Zakaria Bel Mekki kvitterade till 1-1 för Sund. Sedan tog det roliqa slut för medelpadingarna. Zakaria Bel Mekki kvitterade till 1-1 för Sund. Sedan tog det roliqa slut för medelpadingarna.

Sollefteå tog revansch på Sund för  premiär-förlusten – hattrick av Ion Pavlov


(2019-06-27)
I premiären vann Sund en målrik match med 5-4 på Westhagens konstgräs.
Ikväll möttes lagen igen, och Sund släppte åter in fyra bollar. Skillnaden var att man den här gången bara gjorde ett framåt.
Ion Pavlov stor matchhjälpte för Nipstadslaget med sitt hattrick.
Sund hade chansen att få lite luft ner till nedflyttnings-strecket inför hösten men så blev det tyvärr inte.


Tränarsnack:
(väntar på återkoppling från Sund)

Bäst på plan:
Ion Pavlovs hattrick räckte långt i afton.
Uppgift saknas ännu när det gäller vilka som var bäst i Sund.

Sollefteå GIF FF - Sund IF 4-1
2019-06-27 - 19:00 -Nipvallen
Mål: 1-0 Ion Pavlov (18), 1-1 Zakaria Bel Mekki (24), 2-1 Mihai Bogaciuc (45), 3-1 Ion Pavlov (75), 4-1 Ion Pavlov (80).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 14:
Resultat & Matchfakta


2019-06-19:
19:00 Frösö IF - Sollefteå GIF FF 3-0
19:00 Stöde IF - Östavalls IF 2-2
19:00 Sund IF - Härnösands FF 0-5
19:30 IF Älgarna - Söderhamns FF 2-3
2019-06-20:
19:00 Ope IF - Alsens IF 0-2
19:30 Lucksta IF - Iggesunds IK 0-4

Svartviks IF står över omgång 14.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Iggesunds tremålsskytt Niklas Norman. Iggesunds tremålsskytt Niklas Norman.

Iggesunds Niklas Norman gillar att göra mål på Medelpadslag – ikväll  hattrick mot Lucksta


(2019-06-21)
Iggesunds Niklas Norman har en fabless att göra mål på Medelpadslag.
I afton blev det hattrick mot Lucksta på Sörforsvallen.
Matchen stod länge och vägde och frågan är om inte hemmalaget hade en boll inne till 1-1 i första?
Efter 2-0 med tjugo kvar kunde Hälsingelaget spela ut och även om Mike Karinga Persson räddade en straff  kunde siffrorna skrivas till 4-0 i bortafavör.


Tränarsnack:
– Vi är med i matchen ända till de gör 0-2 på en kontring med tjugo kvar och därefter rinner det iväg. Vi gör annars spelmässigt en rätt bra match men lyckas inte skapa de där riktigt vassa målchanserna även om alla krigar och kämpar. Närmast mål var Oliver Widahl vars frispark i första halvlek som målvakten ser ut att gräva ur målet vid stolpen. Frågan är om den inte var inne och vände?, frågar sig Luckstas sportchef Martin Ålin.

Bäst på plan:
Anton Jonsson ute på vänsterkanten och Martin Drugge Eriksson centralt på mitten var bäst i dagens Lucksta.
I Iggesund kretsade mycket till "anfallsillern" och tremålsskytten Niklas Norman.

Lucksta IF - Iggesunds IK 0-4
2019-06-21 - 19:00 - Sörforsvallen
Mål Iggesund: Niklas Norman 3 och Andreas Rodin.
Domare: Robin Albertsson
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Khoger Hammad, utanför bild, nickar in Östavalls 2-2-mål på Mattias Larssons frispark tre minuter in på stopptid mot sitt förra lag Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Östavall chockade Stöde med ett nytt övertidsmål: "Vi ger oss aldrig!"


(2019-06-20)
När Stöde och Östavall möttes förra gången kvitterade de gröna på stopptid.
Ikväll upprepade sig historien då Khoger Hammad nickade in 2-2 i den 93:e minuten.
– Vi visar Östavallshjärta och ger oss aldrig, säger tränaren David Nordberg efter 0-2-upphämtningen.


Det bjöds inte direkt på champagnefotboll i derbyt på Stöde IP. Men detta uppvägdes med en spänning utöver det vanliga.
Målchanserna stod inte direkt som spön i backen och blott två chanser är värda att nämna. I den tionde minuten kom förre Stödespelearen Khoger Hammad fri men Charlie Hornby i hemmamålet kom ut och räddade med kroppen. Och i mitten av halvleken höll sig Stödes nyförvärv från Svartvik framme och satte 1-0 efter em frispark. Annars var det mest "nästanlägen" där försvaren var starkare än anfallarna.

Stöde fortsatte att ha mest boll även i den andra halvleken men körde fast i och kring gästernas straffområde där Jordan Binns styrde likt en fältherre. Det var först efter dryga timman som det hettade till när Josh Chatee fick skottläge till höger inne i straffområdet men svårstavade bortekeepern Mykhailo Barabanov sträckte ut och tippade bollen till hörna. På den efterföljande "flaggsparken" var en Östavallsspelare uppe och flaxade med armarna och fick bollen på en av dem. Given straffspark som Bleart Ugzmaijli lade beslag på och skickade in bakom Barabanov utan pardon.

Då var det inte mycket som talade för annat än en hemmaseger men det röda laget backade hem och överlät initiativet till gästerna och med mindre än tjugo minuter kvar bjöd man på ett farligt frisparksläge och Joakim Andersson satte den i nät och nerv i matchen.
Stöde såg emellertid ut att reda ut det hela men tre minuter in på stopptid fick Östavall en frispark ute till höger och upp med allt och alla inklusive målvakten Barabanov. Men det var Khoger Hammad, en av planens kortaste spelare, som var först på Mattias Larssons boll och vid den främre stolpen nickade han in 2-2. 
Fyra mål, samtliga efter fasta situationer, i en match som innehöll på sin höjd sex egentliga målchanser. Ytterligare ett bevis på hur viktiga fasta situationer är i modern fotboll.

Tränarsnack:
– Historien upprepade sig. Precis som när vi mötte Östavall borta kvitterade de på övertid efter en fast situation. Spelmässigt är vi det klart bättre laget i 71 minuter. Sedan backar vi hem vilket gör att de kan flytta upp och få press på oss och få övertag. Surt att tappa ännu en poäng när serien är så pass jämn. Vi har sex kryss nu vilket är lika med två förluster, säger Stödes Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi skapade inte mycket mer än målen. Stöde hade mycket boll men de skapade inga vassa lägen heller utöver sina mål. Spelmässigt var det väl ingen höjdarmatch men jag är otroligt nöjd hur vi kan resa oss ur askan och få med oss poäng trots 0-2-underläge. Då visade vi verkligen Östavallshjärta och gav aldrig upp och även idag gav det poängutdelning, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Nyförvärvet från Stöde, Bleart Ugzmaijli var bara sekunder från att bli stor matchhjälte med sina två mål. Josh Chatee och Ryan Woodside tillhörde också matchens främsta. 
Mittbacken Jordan Binns visade toppklass även idag men hela Östavall ska ha en eloge att man aldrig gav upp trots bekymmersamt läge.

Lokalfotbollen-TV:
Intervju med Östavalls målgörare Joakim Andersson och Khoger Hammad

Stöde IF - Östavalls IF 2-2
2019-06-20 - 19:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Bleart Ugzmajli (22), 2-0 Bleart Ugzmajli (63, straff), 2-1 Joakim Andersson (71), 2-2 Khoger Hammad (93).
Domare: Håkan Modigh (höll sedvanlig hög klass)
Publik: 169
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Med mindre än att det återstod tjugo minuter låg Östavall under med 0-2 i derbyt på Stöde IP. Men först reducerade Joakim Andersson, t v, och tre minuter in på stopptid nickade Khoger Hammad in kvitteringen mot sitt förra lag. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stödes nyförvärv Bleart Ugzmaijl var bara sekunder från att bli stor matchhjälte efter sina två mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Stjärnsmäll för Sund – föll med hela 0-5 mot Härnösand


(2019-06-20)
Sund överraskade i den förra omgången då man lade ner Stöde i derbyt.
Av den insatsen syntes intet när Härnösand gästade Maland och åkte hem med en 5-0-vinst.


Tränarsnack:
(väntar på återkoppling från Sund)

Bäst på plan:
uppgift saknas ännu

Sund IF - Härnösands FF 0-5
2019-06-20 - 19:00 - Maland
Mål: 0-1 Emil Forsgren (14), 0-2 Hugo Svensson (35), 0-3 Hugo Svensson (50), 0-4 Ishida Yudai (68), 0-5 Emil Forsgren (85).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Fjolårets succéspelare Reid Strain är tillbaka i Stöde. Fjolårets succéspelare Reid Strain är tillbaka i Stöde.

Stöde förändrar i truppen inför derbyt mot Östavall


(2019-06-15)
Stöde fyller på sin trupp med två nya spelare, Reid Strain och Bleart Ugzmajli.
Samtidigt släpper man en trio till andra klubbar.
Och ikväll gäller derby hemma på IP mot Östavall.
– En svår match men vi känner oss inte slagna på förhand, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Ikväll är det derby på Stöde IP när Östavall gästar. Och det är en viktig match där det bara skiljer tre poäng mellan hemmalaget på andraplats och gästerna på en sjätte.
Stöde har värvat två spelare senaste tiden. Det är anfallaren Bleart Ugzmaijli från Svartvik, där han inte fick ut sin fulla potential. Dessutom återvände fjolårets succéspelare Reid Strain efter en sejour i Värmland där han dock inte trivdes. Han lär få debutera från start idag då mittbacken Mika Lindroos är avstängd.
Stöde har även tappat spelare och det är Bamakee Touré som gått till IFK Timrå medan duon Lamin Kargbo och Subhan Kaki tagit klivet över till Sund, där man för övrigt var med och besegrade sitt gamla lag i den förra omgången.

Sund i sin tur matchar också idag och förhoppningsvis är Maland spelbar då man tar emot Härnösands FF. Även det en viktig batalj då tre poäng i den jämna tabellen kan ge en skjuts uppåt.
Lucksta matchar inte förrän i morgon och då står Iggesund på menyn hemma på Sörforsvallen.
När det gäller Svartvik står laget från Hemmanets höjder över den här spelomgången.

Missa inte Lokalfotbollens tips och förslag till trippel på Coolbet.com nedan.

Kvällens matcher:
19:00 Sund IF - Härnösands FF (tips: 1-3)
19:00 Stöde IF - Östavalls IF (tips: 2-1)
19:00 Frösö IF - Sollefteå GIF FF (tips 2-1)
19:30 IF Älgarna - Söderhamns FF (tips: 2-0)
19:00 Ope IF - Alsens IF (tips: 0-1)

I morgon torsdag:
19:30 Lucksta IF - Iggesunds IK (tips: 1-3)

Svartviks IF står över omgång 14.

Så här står oddsen för kvällens matcher på Coolbet.com

Lokalfotbollens trippel:
Sund IF - Härnösands FF 2 (odds 1,88)
Frösö IF - Sollefteå GIF FF 1 (odds 1,57)
IF Älgarna - Söderhamns FF 1 (odds 2,32)
Totalt odds: 6,85 gånger pengarna

Omgång 13:
Resultat & Matchfakta


2019-06-14:
19:00 Sund IF - Stöde IF 3-2
19:00 Östavalls IF - Ope IF 5-1
2019-06-15:
14:00 Alsens IF - IF Älgarna 0-2
14:00 Iggesunds IK - Frösö IF 1-1
14:00 Söderhamns FF - Sollefteå GIF FF 2-1
16:00 Härnösands FF - Svartviks IF 3-3

Lucksta IF står över omgång 13.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Oscar Lidström chippade in Svartviks kvittering i sista minuten. Oscar Lidström chippade in Svartviks kvittering i sista minuten.

Ledde med 2-0, tappade till 2-3 – men Svartvik fick sista ordet i slutminuten


(2019-06-15)
Svartvik ledde klykderbyt borta mot Härnösand med 2-0, båda målen av Sani Tahir.
I andra vände hemmalaget till en 3-2-ledning innan Oscar Lidström kunde chippa in kvitteringen i slutminuten efter en lång utspark från målvakten Marcus Krutzén.
– 3-3 får vi vara nöjda med men samtidigt är jag missnöjd med att vi ger bort matchen och initiativet i andra, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Härnösand och Svartvik hade varsin halvlek i klykderbyt uppe på Högslätten. Gästerna rev åt sig en 2-0-ledning redan innan halvtimmen spelad efter att Sani Tahir prickat in sina första mål för "Blackbay", det första på straff.
I den andra tappade Svartvik initiativet sedan Ishida Yudai fått till en tidig reducering för HFF efter ett skott som styrts på vägen och ställt Marcus Krutzén i målet. Emil Forsgren utjämnar därefter i den 63:e minuten på straff efter en hands och samme Forsgren skickar sedan in ledningsmålet med knappa kvarten kvar sedan inte Svartviksförsvaret fått bort bollen inne i boxen. Då såg det mörkt ut för Njurundalaget men i matchens sista minut nådde en lång utspark från målvakten Marcus Krutzën via en skarv Oscar Lidström som fri med hemmamålvakten Elijah Shade chippade bollen över honom och en poäng var räddad.

Tränarsnack:
– Vi äger första halvlek och har en rättvis ledning. Härnösand har svårt att få kontroll på vårt fina passningsspel. I andra öppnar dom starkt och kan vända till en 3-2-ledning och är mycket bättre än oss i halvleken och ser ut att gå mot segern när vi i slutminuten hittar en väg att kvittera. Summa summarum, 3-3 får vi vara nöjda med men samtidigt är jag grymt missnöjd med att vi ger bort matchen och initiativet i andra, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Marcus Krutzén i Svartviksmålet gjorde en bra match trots tre insläppta men räddade minst lika många "givna". Sani Tahir och David Torberntsson ska båda ha beröm för sin första halvlek.

Härnösands FF - Svartviks IF 3-3
2019-06-15 - 16:00 - Högslättens IP
Mål: 0-1 Sani Tahir (14, straff), 0-2 Sani Tahir (29), 1-2 Ishida Yudai (50), 2-2 Emil Forsgren (63, straff), 3-2 Emil Forsgren (76), 3-3 Oscar Lidström (90).
Domare: Thilip Nadarajah (hade svårt att hitta rätt nivå i matchen)
Publik: 85
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Sunds lagkapten Pelle Nyman gick ner i försvaret vid 3-1-ledning och höll ihop de bakre leden. Här en perfekt brytning till Stödes Semir Salias besvikelse. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Underläge i paus – sedan vände Sund derbyt och tog död på Stödes svit


(2019-06-14)
Elva matcher. 
Så lång blev Stödes svit utan förlust.
Ikväll vände nämligen Sund 0-1-underläge till seger i derbyt på NP3 Arena.
– Vi höjer oss rejält i andra halvlek och vi kör över dem, säger tvåmålsskytten Ali Mahmoud efter 3-2-vinsten.


Stöde tog direkt hand om bollen i derbyt på NP3 Arena mot Sund, dit matchen flyttats då Maland är regnkänslig, medan Sund backade hem och gick för snabba omställningar. Trots markant bollinnehav skapade inte gästerna några vassare chanser samtidigt som Sunds omställningsspel fick ett avbräck då Christoffer Nerkman tvingades utgå efter en känning i en baksida.
Med halvtimman spelad tog Josh Chatee ett eget initiativ och drev in i Sunds straffområdet och blev stoppad regelvidrigt och domaren Rickard Lingensjö flöjtade för straff. Chatee tog själv hand om elvameterssparken och överlistade Axel Hedenström mellan stolparna.
Därefter följde en kanonard mot Hedenström. Felix Häggström fick på en bra träff som Sundkeepern var snabbt nere på marken och parerade, både Josh Chatee och Mika Lindroos hade fräsande skott precis över och så även Mattias Norin vars skott nog var ett av de hårdare på NP3 Arena i år, men även den mörsaren tog vägen ovan ribban.

Inte mycket talade för Sund inför den andra halvleken men man flyttade upp positionerna och lyckades hålla bollen inom laget istället för att bara slå ifrån sig och när Ali Mahmoud stressade en bortaspelare till ett misstag och satte kvitteringen vägde plötsligt matchen över i Sundfavör även om Stöde fortsatt var tunga på fasta situationer men då klev åter Axel Hedenström fram och visade pondus i luftrummet och sin reaktionsförmåga.
Istället kom 2-1. Inhopparen Mohammed Dirawi dribblade av flera Stödespelare och inne i straffområdet blev han kapad och domare Lingensjö fick blåsa sin andra straffspark för aftonen. Zakaria Bel Mekki hade precis innan bränt ett friläge, sköt i stolpen, men visade nu inga nerver utan placerade snyggt in bollen förbi en maktlös Christoffer Göransson.

Lagkaptenen Pelle Nyman visade sedan klass när han slog en perfekt djupledsboll på läppen till Ali Mahmoud som löpte sig fri och rullade in trean.
Därefter klev härförare Nyman ner i backlinjen där han styrde och ställde. Men det skulle bli nerv i matchen. På en hörna lobbnickade Mika Lindroos in 3-2 men därefter tog energin slut för bortalaget och Sund kunde freda sig med ett uppoffrande spel och tog en, för att citera tvåmålsskytten Ali Mahmoud, "en typisk Sundseger", d v s vinna mot topplagen medan man brukar ha det svårare mot lagen på nedre halvan.
Sund tog även död på Stödes svit på elva raka utan förlust.

En poäng i matchen är att Sundtränaren Emad Nademi hade ingen aning om att laget kvitterat till 1-1.
– Jag tog hand om vår högerbacks brutna lillfinger och märkte inte alls att vi gjort mål. Tog nog en tio minuter innan jag tittade på resultattavlan och såg att det stod 1-1. Gissa om jag blev snopen, säger Emad Nademi.

Tränarsnack:
– Vi visste att Stöde ville ha mycket boll och hitta igenom i mitten. Därför kom vi överens om att tajta till där och ligga rätt i positionerna. De flesta avsluten de hade kom utifrån och efter fasta situationer. I andra kontrade vi bra där vi utnyttjade Zakaria Bel Mekkis snabbhet och styrka och snabbt kunde flytta upp mittfältet samtidigt som vi utnyttjade deras misstag. Stöde är seriens bästa och mest kompletta lag som kan utnyttja hela planen. Långa bollar, kortpassningsspel, kan komma fram i mitten och runt på kanterna och riktigt tunga att möta på fasta sitiuationer. Samtidigt har vi visat att vi kan slå alla lag när vi har vår bästa dag, säger Sunds tränarduo Emad Nademi och Mikael Kotermajer.
– Sett till spel och chanser borde vi väl vunnit men Sund var duktiga att utnyttja våra misstag. Är ändå ganska nöjd med spelet ute på planen och det enda jag är missnöjd med, utöver förlusten givetvis, är att vi inte satte våra chanser. Så länge vårt spel fungerar är jag inte orolig. Vi fortsätter utveckla vårt spel och får träna på att undvika att göra misstag som kostar baklängesmål. Ibland måste man acceptera att man kan förlora fotbollsmatcher, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Axel Hedenström i målet, Per Nyman på mittfältet och sedermera i backlinjen, Ali Mahmoud på högerkanten, Zakaria Bel Mekki framåt och inhopparen Mohammed Dirawi var den femling som stack ut mest och bäst i Sund.
Ryan Woodside på det centrala mittfältet ska ha högsta betyget i Stöde. 

Lokalfotbollen intervjuar Sunds tvåmålsskytt Ali Mahmoud

Sund IF - Stöde IF 3-2
2019-06-14 - 19:00 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Josh Chatee (34, straff), 1-1 Ali Mahmoud (60), 2-1 Zakaria Bel Mekki (71, straff), 3-1 Ali Mahmoud (74), 3-2 Mika Lindroos (77).
Domare: Rickard Lingensjö (bra match, men lyckades inte lägga in matchfakta samma dygn som den spelades).
Publik: 57
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Tre faktorer till Sunds seger mot Stöde.Sund. Ali Mahmoud (tvåmålsskytt), Mohammed Dirawi (kom in och gjorde skillnad), Axel Hedenström (storspelade mellan stolparna). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sundkeepern Axel Hedenström släppte visserligen in två bollar, som han var chanslös på, men såg tack vare sina räddningar till att bärga segern mot sitt förra lag. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sundkeepern Axel Hedenström släppte visserligen in två bollar, som han var chanslös på, men såg tack vare sina räddningar till att bärga segern mot sitt förra lag. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det började bra för Stöde när Josh Chatee placerade in 1-0 på straff bakom Sundkeepern Axel Hedenström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Två mål från mittbacken Jordan Binns. Två mål från mittbacken Jordan Binns.

Östavall på fortsatt målhumör – 5-1 mot jumbon Ope


(2019-06-14)
Östavall förlade det mesta av spelet på Opes planhalva och efter Jordan Binns välplacerade skott till 2-0 i slutet av den första halvleken gav jumbon mer eller mindre upp och Östavall kunde ta en komfortabel fem-etta.
Västralaget har nu gjort elva mål på de tre senaste matcherna.
– Vi har tidigare haft problem med målskyttet så det är skönt att det nu har släppt, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Östavall har fått igång målproduktionen.
Tre mål mot vardera Älgarna och Lucksta följdes i afton upp med fem "strutar" till vilket gör elva mål, tre segrar och nio inspelade poäng och en tredjeplats i tabellen.
1-0 kom i mitten av den första halvleken då Khoger Hammad stötte in bollen från nära håll och den tog sig precis över mållinjen. Tvåan satte Jordan Binns psykologiskt precis före halvtidsvilan då han med vänstern placerade bollen invid den bortre stolpen.
När sedan Yaroslav Voloshyn drev in från kanten tidigt i andra halvlek och satte den lågt i bortre även han kändes det bara som hur stor hemmasegern skulle bli.
4-0 kom tjugo minuter in i andra då Jordan Binns fläkte sig och styrde in bollen i hård kamp med Khoger Hammad (!) och femman satte Haik Danielian sedan han fått fritt fram på en djupledsboll.
Med kvarten kvar fick Ope ett tröstmål på straff, men hemmakeepern Mykhailo Barabanov var på Jonas Lundqvists "stramare".
Östavall hade därefter, och även innan, flera lägen till nätkänningar men en fem-etta räcker långt.

Tränarsnack:
– Vi spelade mestadels på deras planhalva men var lite för kladdiga med bollen i första halvlek. Spelet flöt bättre i andra och vi hade kunnat gjort ännu fler mål. Vi har haft problem med målskyttet men i de här tre senaste matcherna har vi kommit igång och spelar något rakare och tar fler och bättre löpningar vilket öppnar upp motståndarförsvaren istället för att på handbollsvis bara rulla boll utanför straffområdet. Trots att vi mötte jumbon var vi fullt påkopplade redan innan start, ingen underskattning här inte, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Överbetyg till alla i Östavall men de som stack ut extra var unge Martin Edlund som gjorde division 3-debut från start och var i stort sett prickfri på det centrala mittfältet. På vänsterbacken svarade Mattias Decker åter för en storstilad insats.

Östavalls IF - Ope IF 5-1
2019-06-14 - 19:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Khoger Hammad (22), 2-0 Jordan Binns (43), 3-0 Yaroslav Voloshyn (48), 4-0 Jordan Binns (65), 5-0 Haik Danielian (69), 5-1 Jonas Lundqvist (74, straff).
Domare: Andreas Olsson (bra match)
Publik: 112
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Derby på NP3 Arena och Östavall tar emot jumbon Ope


(2019-06-14)
Ikväll spelas det derby på NP3 Arena (flyttat från Maland) när Sund tar emot Stöde. 
Går man efter formen lär det bli en stabil bortaseger men som det heter. "derby är derby".
På Skogsvallen gästas Östavall av jumbon Ope, som bara fått ihop en enda poäng så här långt. Rätt inställning för hemmagrabbarna och det blir en grön trea på Skogsvallen.


Lokalfotbollen tippar:

Sund IF - Stöde IF (tips: 2-3)
2019-06-14 - 19:00 - NP3 Arena
Domare: Rickard Lingensjö
Matchfakta

Östavalls IF - Ope IF (tips: 2-0)
2019-06-14 - 19:00 - Skogsvallen
Domare: Andreas Olsson
Matchfakta

Kolla gärna in oddsen på matcherna på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 12:
Resultat & Matchfakta


2019-06-08:
14:00 Svartviks IF - Sund IF 5-3
14:00 Ope IF - Härnösands FF 1-4
2019-06-09:
14:00 Sollefteå GIF FF - Stöde IF 2-2
2019-06-10:
19:15 Lucksta IF - Östavalls IF 1-3
2019-06-11:
19:00 Frösö IF - Alsens IF 2-0
19:00 Söderhamns FF - Iggesunds IK 2-2

IF Älgarna står över omgång 12.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

André Rydén var bäst på plan. André Rydén var bäst på plan.

Östavall starkast i derbyt på Sörforsvallen


(2019-06-10)
Östavall tog hem en stabil 3-1-seger borta mot Lucksta där samtliga mål gjordes under den första halvleken.

– Vi var drypsäkra därbak och framåt hade vi mängder av chanser så segern var fullkomligt rättvis, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Östavall tog ett tidigt kommando i derbyt på Sörforsvallen och tog följdriktigt ledningen i den åttonde minuten när Daniel Wallsten dök upp vid den bortre stolpen och nickade in en lyftning in i boxen.
0-2 kom efter tjugo minuter och den här gången var det Jesper Gulliksson som använde huvudet när han på Yaroslav Voloshyns frispark från mittplan nådde högst.
Med halvtimman spelad var det hemmalagets tur att visa vad man kan göra med huvudet. Efter en andravåg nådde bollen Oliver Widahl vid den bortre stolpen och han skallade in Luckstas viktiga reduceringsmål.
I slutet av halvleken ställde Östavall om snabbt efter en bollvinst och efter en 70-meterslöpning kunde André Rydén möta bollen på ett inspel inne i straffområdet och dunka in 1-3.
I den andra halvleken förmådde inte Lucksta sätta in någon tyngre press och gästerna hade inga problem att mota attackerna utan låg närmare både ett fjärde och ett femte mål än hemmalaget en reducering.
Östavall har nu två raka segrar medan Lucksta tagit emot två raka torskar.

Tränarsnack:
– Spelmässigt så är det en jämn match men Östavall är dock hetare än oss i alla situationer samtidigt som vi slarvar i försvaret. Östavall vinner rättvist, säger Luckstas sportchef och reservmålvakt Martin Ålin.
– Lucksta skickade mycket långt men vi var drypsäkra därbak. Framåt hade vi mängder av chanser, speciellt i andra då vi missade sista passet när vi kom två mot noll. Segern var fullkomligt rättvist, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Östavalls André Rydén på det centrala mittfältet löpte kopiöst, vann och fördelade bollar. Yaroslav Voloshyn var ett ständigt hot i offensiven och mellan stolparna uppträdde Mykhailo Barabanov med pondus.

Lucksta IF - Östavalls IF 1-3
2019-06-10 - 19:15 - Sörforsvallen
Mål: 0-1 Daniel Wallsten (8), 0-2 Jesper Gulliksson (20), 1-2 Oliver Widahl (30), 1-3 André Rydén (43).
Domare: Rickard Lingensjö (något släpphänt men godkänd)
Publik: ej inrapporterat
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Ben Slade räddade Stödes svit på stopptid. Ben Slade räddade Stödes svit på stopptid.

Inhopparen Ben Slades sena kvittering räddade Stödes svit


(2019-06-09)
Stöde var på väg mot årets första förlust efter Sollefteås sena ledningsmål.
Men på stopptid kunde Ben Slade kvittera till 2-2 för serieledarna och elfte raka matchen utan förlust var ett faktum.
– Att vi inte vinner matchen har vi bara oss själva att skylla då vi inte har bättre effektivitet på våra chanser, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

 

Serieledarna Stöde fick en bra start då Semir Salia satte ledningsmålet i den elfte minuten. Gästerna hade därefter bud på mer under den första halvleken.
I den andra flyttade Sollefteå upp sina positioner samtidigt som Stöde blev passiva och tappade initiativet och med lite drygt 20 kvar satte Michael Strandberg utjämningen med en vacker frispark förbi Christoffer Göransson som fick hoppa in mellan stolparna sedan Charlie Hornby skadat sig på uppvärmningen.

När det bara återstod två minuter knoppade hemmalagets Ion Pavlov in 2-1 efter en hörna och Stödes svit på tio matcher utan förlust hängde på en skör tråd.
Två minuter in på stopptid räddade emellertid Ben Slade sviten när han satte 2-2-bollen bakom hemmalagets förtvivlade keeper Alexandru Cojocari.


Tränarsnack:
– Vi styrde spelet helt i första halvlek och skapade många chanser men lyckades inte få till det i avslutningarna. I andra tappade vi spelet då vi blev lite trötta men fortsatte ändå vaska fram chanser men istället för utökning lyckades Sollefteå kvittera på en snygg frispark. Målet gav dem energi och satte 2-1 på en hörna med bara ett par minuter kvar. Då bytte vi in Ben Slade. flyttade upp laget och lyckades kvittera på övertid. Att vi inte vinner matchen har vi bara oss själva att skylla då vi inte har bättre effektivitet på våra chanser, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Jämnt skägg överlag i Stöde.

Sollefteå GIF FF - Stöde IF 2-2
2019-06-09 - 19:00 - Nipvallen
Mål: 0-1 Semir Salia (11), 1-1 Michael Strandberg (69), 2-1 Ion Pavlov (88), 2-2 Ben Slade (90+2).
Domare: Roland Adelsson
Publik: 123
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Ett äkta hattrick av Ahmad Khreis vände matchen. Ett äkta hattrick av Ahmad Khreis vände matchen.

Ahmad Khreis äkta hat-trick vände derbyt till Svartviks fördel


(2019-06-08)
Sund tog en tidig ledning men ett äkta hattrick från förre Sundspelaren Ahmad Khreis vände matchen och trots en utvisning tio minuter in i andra kunde Svartvik avgå med en 5-3-seger i derbyt.
 

Det hände grejor redan från scratch i derbyt mellan Svartvik och Sund uppe på Hemmanet. Först satte skytteligaledaren Christoffer Nerkman 0-1 för gästande Sund. Men bara minuten senare utjämnade Ahmad Khreis på nick och satte sedan 2-1 i den 25:e minuten. I den 33:e fullbordade Khreis sitt äkta hattrick.
Sund fick en bra inledning efter paus då Zakaria Bel Mekki reducerade till 3-2 knappa tio minuter in. När sedan Filip Glantz drog på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch vädrade gästerna morgonluft. Men istället för en kvittering utökade Oscar Lidström på till 4-2 med pannan i minut 68.
Med åtta minuter kvar satte Christoffer Nerkman sitt andra mål för dagen och gav matchen åter nerv. Något fjärde mål lyckades inte gästerna få till utan på stopptid kunde Jonathan Manousian säkerställa segern med sitt 5-3-mål.


Tränarsnack:
väntar på återkoppling från bägge lagen.

Bäst på plan:
Ahmad Khreis i Svartvik satte ett äkta hattrick mot sitt förra lag och var bara en straffmiss från en fjärde nätkänning.

Svartviks IF - Sund IF 5-3
2019-06-08 - 14:00 - Svartviks IP
Mål: 0-1 Christoffer Nerkman (4), 1-1 Ahmad Khreis (5), 2-1 Ahmad Khreis (25), 3-1 Ahmad Khreis (33), 3-2 Zakaria Bel Mekki (54), 4-2 Oscar Lidström (68), 4-3 Christoffer Nerkman (82), 5-3 Jonathan Manousian (90+2).
Utvisning Svartvik: Filip Glantz (55).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 74
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 11:
Resultat & Matchfakta


2019-06-05:
19:00 Sund IF - Ope IF 3-2
19:00 Stöde IF - Svartviks IF 2-1
19:00 Östavalls IF - IF Älgarna 3-0
19:00 Härnösands FF - Lucksta IF 5-0
2019-06-06:
14:00 Iggesunds IK - Sollefteå GIF FF 1-0
14:00 Alsens IF - Söderhamns FF 0-1

Frösö IF står över omgång 10.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Josh Chatee satte viktiga 2-0-målet. Josh Chatee satte viktiga 2-0-målet.

Stöde vann toppmötet mot Svartvik med uddamålet: "Fick igång spelet i andra halvlek"


(2019-06-06)
Svartvik hade det mesta och det bästa i toppderbyt borta mot Stöde under den första halvleken.
Ändå var det hemmalaget som gick till pausvila efter ett sent mål.
En ledning man utökade tidigt in i andra och sedan höll hela vägen trots en sen reducering från Svartvik..
– Vi fick i gång spelet efter vårt tidiga 2-0-mål, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


En typisk derbymatch med mycket kamp och stängda ytor där de längre bollarna var legio. Svartvik var det lag som skapade de bästa chanserna under den första halvleken men det var Stöde som tog ledningen på ett slumpmål i den sista matchminuten. En boll damp ner framför fötterna på Ryan Woodside som bara hade att peta in den. 
Tidigt in i andra hann Josh Chatee före Svartviks målvakt Henoc Ekanga och ur snäv vinkel lyckades han skruva in 2-0 efter att ha gjort en halvomvändning.
Fortsättningen blev böljande då gästerna jagade en livlina in i matchen och Stöde fick stora ytor att kontraslå på. Trots chanser att stänga ner matchen lyckades man inte och när Ahmad Khreis fick på ett fint skott från distans betydde det reducering. Det var emellertid för lite tid att vifta på för en Svartvikskvittering utan Stöde kunde lägga till tre pinnar till sin tidigare skörd.
Stöde fortsätter sin obesegrade era och toppar serien medan Svartvik ligger trea.

Tränarsnack:
– Vi provade spela efter vår vanliga spelidé men Svartvik stängde igen mittplan vilket tvingade oss att hitta bollar på djupet. Svartvik var farliga när dom kom fram i straffområdet då de har starka spelare och de var också något bättre än oss men vi lyckades toffla in en boll på slutet av första. I andra halvlek tappade Svartvik positionsspelet och det blev ytor på mitten och vi fick i gång spelet efter vårt tidiga 2-0-mål. Svartvik anföll hejdlöst med fem man och lämnade sin backlinje vind för våg men lyckades få till en snygg reducering men vi kunde sedan hålla ut, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.
– En tung förlust idag där vi verkligen ger seriefavoriterna en match. I första halvlek är det vi som dominerar och Stöde slog mest långbollar, därför kom deras ledningsmål som en kalldusch strax före pausvilan. Efter paus tog Stöde över spelet mer och mer och dom höll bollen mer efter marken. 2-0 kom ganska tidigt i halvleken men vi fortsatte att jaga. Reduceringen kom i slutminuten men vi forcerade för kvittering på stopptid men vi lyckas inte. Tycker ändå att vi ska vara stolta över vår insats idag, säger Svartviks lagledare Leif Wiklund.

Bäst på plan:
Josh Chatee på Stödes mittfält var den drivande i hemmalaget.
I Svartvik ville man framhålla laget.

Stöde IF - Svartviks IF 2-1
2019-06-05 - 19:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Ryan Woodside (45), 2-0 Josh Chatee (48), 2-1 Ahmad Khreis (90).
Domare: Jonas Hägglund (inte på topp)
Publik: 86
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

En nöjd Daniel Wallsten efter det viktiga nickmålet. En nöjd Daniel Wallsten efter det viktiga nickmålet.

Wallstens nickmål fick det att väga över för Östavall mot Älgarna


(2019-06-06)
David Wallstens nickmål i den 20:e minuten fick matchen att väga över till Östavalls fördel.
Till slut landade hemmasegern på 3-0.
– Efter första kvarten tycker jag att  vi har bra kontroll på Älgarna och vinner matchen rättvist, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Efter en jämn första kvart där lagen kände på varandra likt tungviktsboxare tog Östavall över och pressade Älgarna mot repen och fick in en bra träff i den 20:e minuten när Daniel Wallsten nickade in  Yaroslav Voloshyns välavvägda inlägg. Efter dryga halvtimmen slet sig Khoger Friad Hammad loss och kyligt placerade in 2-0.
Med timman spelad stängde Haik Danielian kiosken sedan han frispelats på djupet av Ebrahim Tajik och sprungit in 3-0.
Tre viktiga poäng till Östavall och klättring i tabellen.

Tränarsnack:
– Efter första kvarten tycker jag att  vi har bra kontroll på dem och vinner matchen rättvist, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
En stabil laginsats i Östavall.

Läs även:
• Stabil hemmaseger för ÖIF mot Älgarna

Östavalls IF - IF Älgarna 3-0
2019-06-06 - 19:00 - Skogsvallen
Mål: 1-0 Daniel Wallsten (20),  2-0 Khoger Friad Hammad (32), 3-0 Haik Danielian (60).
Domare: Robin Albertsson (helt OK insats)
Publik: 88
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Bingoförlust för Lucksta mot Härnösands FF – 0-5


(2019-06-05)
0-1 efter 45 minuter förvandlades hastigt och olustigt till 0-5 i den andra halvleken för ett formstarkt Lucksta uppe på Högslätten mot Härnösands FF.

Tränarsnack:
(väntar på återkoppling)

Bäst på plan:
(info saknas)

Härnösands FF - Lucksta IF 5-0
2019-06-05 - 19:00 - Högslättens IP
Mål: 1-0 Gideon Tinat (13), 2-0 Hugo Svensson (54), 3-0 Adrian Borostean (62), 4-0 Hampus Svensson (69), 5-0 Hampus Svensson (90).
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 54
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 10:
Resultat & Matchfakta


2019-05-31:
19:00 Lucksta IF - Sund IF 4-1
2019-06-01:
14:00 Ope IF - Stöde IF 0-5
16:00 IF Älgarna - Härnösands FF 3-3
2019-06-02:
14:00 Frösö IF - Östavalls IF 2-1
14:00 Iggesunds IK - Alsens IF 2-1
14:00 Sollefteå GIF FF - Svartviks IF 2-0

Söderhamns FF står över omgång 10.

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marcus Krutzén höll länge Svartvik kvar i matchen. Marcus Krutzén höll länge Svartvik kvar i matchen.

Två sena mål sänkte Svartvik på Nipvallen: "Sollefteå mycket mer taggade" 


(2019-06-02)
Med två sena mål lade Sollefteå GIF topplaget Svartvik på rygg hemma på Nipvallen.
– De var mycket mer taggade än oss, spelade bra och förtjänade att vinna, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik äntrade Nipvallen som serieledare efter sju raka matcher utan förlust. Men "Blackbay" stod inte alls att känna igen utan svarade för en håglös insats och räddades av sin keeper Marcus Krutzéns inspirerade spel mellan stolparna. Men till slut kunde inte ens "Krutte" stå emot Sollefteås anstormning. I den 78:e minuten nickade Mattias Persson välförtjänt 1-0 och tre minuter senare fastställde Eugeniu Samson ångermanlänningarnas seger till 2-0.

Tränarsnack:
– De var mycket mer taggade än oss, spelade bra och förtjänade att vinna. Vi hade en bra period i inledningen av den andra halvleken men efter kvarten var det Sollefteå för hela slanten igen. Låter kanske märkligt men idag är jag glad att siffrorna inte rann iväg mer än till 0-2, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
I Svartvik var det bara målvakten Marcus Krutzén som kommer undan med hedern i behåll.

Sollefteå GIF FF - Svartviks IF 2-0
2019-06-02 - 14:00 - Nipvallen
Mål: 1-0 Mattias Persson (78, nick), 2-0 Eugeniu Samson (81).
Domare: Thilip Nadarajah (bra!)
Publik: 68
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Ebrahim Tajik reducerade för Östavall på stopptid. Ebrahim Tajik reducerade för Östavall på stopptid.

Östavall saknade många spelare – föll med udda-målet på Frösön: "Gör ändå en bra prestation" 


(2019-06-02)
Östavall föll med uddamålet av tre på den erbarmligt dåliga konstgräsplanen på Frösön.
– Idag fick vi leta långt ner i lådan efter spelare och efter förutsättningarna gör vi en bra prestation trots förlusten, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Förutsättningarna för Östavall var inte på topp inför det tuffa bortamötet med Frösö då många spelare saknades på grund av olika anledningar.
Redan i minut nio var man på det klara att anteckna en tidig hemmaledning sedan Pär Malmberg krokat en fri hemmaspelare med straffspark som följd. Men ÖIF-keepern Mykhailo Barabanov nöp André Larssons stramare. Men efter halvtimmen kom ändå Frösös ledningsmål, och det lite turligt. Jesper Anderssons skott tog på en försvarare och gick i en båge över Barabanov och in i mål.
Östavall fick slita i defensiven och gjorde det bra och med ojämna mellanrum fick man till en och annan omställning men man hade svårt att penetrera sista tredjedelen. Undantaget var i den andra halvleken när Khoger Friad fick mer eller mindre öppet mål men bollen studsade till på det ojämna konstgräset och bollen tog vägen över ribban. 
Med fyra minuter kvar avgjordes matchen och det efter en bra prestation. På ett hårt inspel från kanten fläkte sig Patrik Lindgren mellan Östavalls backlinje och målvakt och styrde in 2-0. Ett mål som lär ha kostat ett rejäl brännsår. Men som det heter, "blessyrer övergår, poängen består".

Tränarsnack:
– Idag fick vi leta långt ner i lådan efter spelare och efter förutsättningarna gör vi en bra prestation trots förlusten. Många fick hoppa in och spela på ovana platser och vi visade fighting spirit i försvarsarbetet. Tyvärr lyckades vi inte knäcka koden sista tredjedelen framåt, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
I Östavall var försvarsblocket med målvakten Mykhailo Barabanov tillsammans med de vikarierande mittbackarna Jesper Gulliksson och Daniel Wallsten bäst. Bra jobb även av ytterbackarna Mattias Decker och Pär Malmberg, 37.

Frösö IF - Östavalls IF 2-1
2019-06-02 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 1-0 Jesper Andersson (31), 2-0 Patrik Lindgren (86), 2-1 Ebrahim Tajik (90+2),.
Straffmiss Frösö: André Larsson (9)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 89
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Robin Cardegren kan även göra mål i Stödes tröja, mot Ope två stycken till och med. Robin Cardegren kan även göra mål i Stödes tröja, mot Ope två stycken till och med.

2 x Häggström, 2 x Cardegren + 1 x Salia = Stöde 5, Ope 0 


(2019-06-01)
Ope orkade stå emot bra i den första halvleken men i andra kunde Stöde spela ut mot ett tröttnande Ope och ta en 5-0-seger.
– Den stora planen gav oss ytor som vi kunde utnyttja med vårt fina passningsspel, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.


Mot Svartvik senast föll Ope med 0-10. Nu väntade nästa Medelpadslag, Stöde. Och det blev gästerna som redan från start tog hand om initiativet och 0-1 kom efter dryga kvarten då Felix Häggström målade efter en hörnretur. Stöde har därmed gjort mål efter hörna i vårens samtliga nio matcher! En lika osannolik som imponerande svit.
Svartvik fortsatte trycka på resten av halvleken men ett hårt jobbande Ope försvarade sig väl med ett uppoffrande försvarsspel.
Tidigt in i andra satte Felix Häggström sitt andra mål och därefter började orken tryta för hemmalaget och även Robin Cardegren hamnade i målprotokollet dubbelt innan Semir Salia avslutade målskyttet för dagen med klass. Semir bröt in från kanten och drog upp bollen i bortre krysset med vänstern.

Tränarsnack:
– Den stora planen gav oss ytor som vi kunde utnyttja med vårt fina passningsspel där grunderna som vi tränat på satt bra även om utdelningen lät vänta på sig till den andra halvleken, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Stödes inhoppare Robin Cardegren, två mål, och Ben Slade i mittförsvaret, visade framfötterna efter ha fått suttit en hel del på bänken i vår. Nu visade bägge att man vill strida om en plats i startelvan. I övrigt var det en bra laginsats.

Ope IF - Stöde IF 0-5
2019-06-01 - 14:00 - Torvallen
Mål: 0-1 Felix Häggström (17), 0-2 Felix Häggström (48), 0-3 Robin Cardegren (71), 0-4 Robin Cardegren (73), 0-5 Semir Salia (84).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 71
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Luckstas Anton Jonsson gjorde inte bara mål utan var en av planens bästa spelare. Luckstas Anton Jonsson gjorde inte bara mål utan var en av planens bästa spelare.

Luckstas form håller i sig – vände underläge till seger mot Sund i derbyt


(2019-05-31)
Per Nyman gav Sund ledningen på Sörforsvallen i kvällens derby.
Hemmalaget lucksta vände sedan på steken och kunde ta en 4-1-victoria.
– Efter en dålig första halvlek tar vi över och vinner rättvist,  säger Luckstas lagledare Martin Ålin.


Den första halvleken på ett blåsigt Sörforsvallen bjöd inte på något direkt skönspel i kombination av en svårspelad plan. Chanser skapades ändå och den första hade Elias Lindqvist när han sköt över öppet mål. Istället kunde Sund ta ledningen då lagkaptenen Per Nyman fick ett pass snett inåt bakåt och tryckte till direkt mitt i straffområdet.
Gästerna såg ut att gå till pausvila när Linus Ljuslinder på övertid fick bollen framför fötterna efter en touch från en Sundförsvarare på en hörnspark. Ett psykologiskt mål skulle det visa sig.
Hemmalaget tog med sig energin från det sena kvitteringsmålet och lade beslag på den andra halvleken. Redan efter ett par minuter slog Jimmie Nordberg ett inlägg med högerfoten (!) som Oliver Widahl mötte på volley med bredsidan.
Ett mål kan gå fort i fotboll och Sund låg under med bara ett men sedan Dennis Moberg och Oliver Widahl vunnit boll i närheten av Sumds straffområde och den senare lagt upp för Amton Jonssons distinkta avslut till 3-1 dog spänningen.
På övertid kom matchens vackraste mål.  Mohamadou Sumareh slog ett inlägg från mittlinjen som Martin Drugge Eriksson liggande i luften mötte på volley och bollen ven förbi en chanslös Axel Hedenström i bortamålet.

Tränarsnack:
– En dålig första halvlek med lågt tempo och svagt passningsspel från båda lagen, mycket beroende på planens beskaffenhet. I andra börjar vi spela bättre och tar över och vinner rättvist. Efter en lite tveksam start på serien är vi på gång. Vi har fått tillbaka flera skadade spelare och trots att vi saknade flera även idag gör vi en stabil insats,  säger Luckstas sportchef och lagledare Martin Ålin.
– Den första halvleken gick klart till vår favör och vi leder framt till övertid i första då de får ett riktigt skitmål. Lucksta var klart bättre än oss i andra halvlek då de var hetare i närkamperna och vann fler andrabollar. Vi har vår styrka framåt medan det brister i defensiven men det kanske beror på att vi tvingas byta mittbackar i parti och minut, säger Sunds lagledare Claes Nyman.

Bäst på plan:
Mittbacken Linus Ljuslinder, vänsterbacken Erik Backlund, Jimmie Nordberg på det centrala mittfältet samt Anton Jonsson ute till höger var Luckstas främsta i derbyt.
I Sund var Per Nyman ensam att nå upp i standard-

Lucksta IF - Sund IF 4-1
2019-05-3 - 19:00 - Sörforsvallen
Mål: 0-1 Per Nyman (25), 1-1 Linus Ljuslinder (45+1), 2-1 Oliver Widahl (49), 3-1 Anton Jonsson (79), 4-1 Martin Drugge Eriksson (90+3).
Domare. Andreas Olsson (klart godkänd)
Publik: 151
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Nätar Oliver Widahl i kvällens derby? Nätar Oliver Widahl i kvällens derby?

Intressant derby på Sörforsvallen mellan
två formstarka lag


(2019-05-31)
Ikväll möts två formstarka lag på Sörforsvallen då Lucksta och Sund drabbar samman.
Sund hämtade upp ett 0-2-underläge på slutet mot Älgarna och dessförinnan tog man en imponerande trea på Frösön.
Lucksta kryssade mot Stöde med mersmak, oavgjort även mot Svartvik och bortavinst mot Ope.
Vilka drar längsta strået i eftermiddag?


Tränarsnack:
– Vi har några skador, tyvärr. Hakim Rouass och Ola Hagberg kan inte medverka , Jimmy "Finnen" Ilvonen är bortrest.medan Axel Drewsen, William Latifi och Innocent Manzi är på studentresa  Tillbaka i truppen är "Jocke" Edström och Emil Svensson, säger lagledaren Martin Ålin.
"Ålla" fortsätter:
– Det blir en tuff match mot Sund . Vinst senast mot Frösö som jag tycker är det bästa laget vi har mött i år. Även vi gör också en bra match mot topplaget Stöde så det kommer bli ännu en tuff derby-match. Jag är förhoppningsfull att vi firar helgen med en uddamåls  vinst.
(väntar på återkoppling från Sund)

Lokalfotbollen tippar:
Två lag med vitt skiljda spelsystem. Men vilket blir mest vägvinnande i afton? Hemmalaget har några tunga avbräck medan Sund fått ett par förstärkningar. Detta gör att det väger över till en bortaseger. Jag tippaar 1-3 i Sundfavör. Fast 4,00 ggr på Coolbet.com för ett kryss känns faktiskt som ett frestande spel...

Kolla oddsen på Coolbet.com

Lucksta IF - Sund IF
2019-05-3 - 19:00 - Sörforsvallen
Domare. Andreas Olsson
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 9:
Resultat & Matchfakta


2019-05-28:
19:00 Stöde IF - Lucksta IF 2-2
19:00 Sund IF - IF Älgarna 2-2
2019-05-29:
20:00 Härnösands FF - Frösö IF 1-2
2019-05-30:
14:00 Svartviks IF - Ope IF 10-0
14:00 Alsens IF - Sollefteå GIF FF 1-1
14:00 Östavalls IF - Söderhamns FF 0-2

Iggesunds IK står över omgång 9

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Det blev förlust för David Nordberg & Co. i årspremiären på Skogsvallen. Det blev förlust för David Nordberg & Co. i årspremiären på Skogsvallen.

Östavall lottlösa på Skogs-vallen – Söderhamn åkte hem med hela potten efter två sena mål


(2019-05-30)
Dennis Schlömer. Så heter fotbolls-spelaren som förstörde Östavalls Kristi Himmelfärdsdag.
Vid ställningen 0-0 och mindre än tio minuter kvar slog Söderhamnsspelaren till två gånger och såg till att ta med sig hela potten hem till Hälsingland.
– Så går det när oförmågan gör att man inte sätter sina chanser, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Det finns en "sanning" som säger att om man inte gör mål på sina chanser sticker motståndaren upp och gör det istället". 
Det var vad som hände när Östavall äntrade Skogsvallen för första gången när det gällde match för säsongen. För motståndet stod Söderhamns FF. Östavall hade mycket boll men hade svårt att penetrera gästernas försvar. Samtidigt var det stabilt bakåt så mycket talade för 0-0. Men i den 82:a minuten tappade man bort Dennis Schlömer vid den bortre stolpen efter en hörn och han var inte sen att utnyttja läget, 0-1. När tre minuter återstod utnyttjade samme Schlömer ett felpass i hemmalaget och lobbade in bollen över ÖIF-keepern Mykhailo Barabanov. Och vips tvingades Östavall inkassera noll poäng i en match man borde plockat hem tre.

Tränarsnack:
– Spelmässigt ute på planen var det OK men vi var alldeles för veka och obeslutsamma när det kom till de avgörande lägena på sista tredjedelen. Vår oförmåga att göra mål utmynnade istället att Söderhamn sattetvå mål på slutet. Är ändå nöjd hur backlinjen skötte sig med tanke på att både mittbackarna (Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten, reds anm) inte var med, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Backlinjen ska ha godkänt i Östavall men i I övrigt var det slätstruket. Alla kan bättre.

Östavalls IF - Söderhamns FF 0-2
2019-05-30 - 14:00 - Skogsvallen
Mål: 0-1 Dennis Schlömer (82), 0-2 Dennis Schlömer (87).
Domare. Håkan Modigh
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Förre Kubenspelaren Bleart Ugzmajli prickade in sitt första hattrick för Svartvik. Förre Kubenspelaren Bleart Ugzmajli prickade in sitt första hattrick för Svartvik.

Ope inledde med ett tidigt självmål – Svartvik vann med 10-0!: "Parkerade på deras planhalva"


(2019-05-30)
Det är inte alltför ofta en match på den här nivån slutar med tvåsiffrigt.
Men idag vann Svartvik med 10-0 över gästamde Ope efter att jämtarna inlett med ett tidigt självmål.
– Vi parkerade på deras planhalva nästan hela matchen, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Svartvik - Ope 10-0! Ja, ni läste faktiskt rätt. "Blackbay" gjorde tvåsiffrigt mot jämtarna på Westhagen.
Redan efter fem minuter gjorde gästerna självmål och därefter fortsatte motgångarna i strid ström. I paus stod det 4-0 och i andra utökade Svartvik segern med sex bollar till där många av målen var riktigt vackra. Bleart Ugzmajli var målgladast med ett hattrick och gjorde sin främsta insats sedan han kom från Kuben i vintras. Sani Tahir visade även han sin betydelse då han passade fram till inte mindre än sex av målen. Värt att nämna är också att den unga egna produkten Joacim Johansson fick avsluta målandet med att sätta dit en straff när fem minuter återstod.
Segern innebär att Svartvik nu toppar en haltande tabell med 17 inspelade poäng på åtta matcher.

Tränarsnack:
– Vi för matchen från minut ett och skapar många målchanser. Parkerar mestadels på deras planhalva och löser det på ett bra sätt.
Vi har många borta men de som fick chansen istället visar att man vill vara med att konkurrera. Vi bjöd på många fina mål men jag tycker synd om Ope som krigar efter sin förmåga, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Sani Tahir stod för hela sex målpass och var outstanding på planen. David Torberntsson löpte flera mil, vann bollar och skapade ytor. Blear0 Ugzmaijli prickade in ett hattrick och svarade för sin bästa match i Svartvikströjan plus att Ludvig Lehman Uppling gjorde ett inhopp som lovar mer, mycket mer. På det hela taget ska hela laget ha beröm. Fattas bara efter en 10-0-vinst, eller hur?

Svartviks IF - Ope IF 10-0
2019-05-30 - 14:00 - Westhagen
Mål: 1-0 självmål (5), 2-0 Ahmad Khreis (16), 3-0 Bleart Ugzmajli (33), 4-0 Ahmad Khreis (44). 5-0 William Åsenlund (47), 6-0 Bleart Ugzmajli (48), 7-0 Karl-William Svedin (53), 8-0Jonathan Åhlin (54), 9-0 Bleart Ugzmajli (78), 10-0 Joacim Johansson (85, straff).
Domare. Robin Albertsson (mycket bra, höll god dialog med spelare och ledare).
Publik: 36
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Zakaria Nel Mekkis mål räddade en poäng till Sund. Zakaria Nel Mekkis mål räddade en poäng till Sund.

Sund hämtade in 0-2-underläge sista tio mot Älgarna


(2019-05-28)
Med mindre än tio minuter kvar låg Sund under med 0-2 mot Älgarna.
När domaren blåste för full tid hade Christoffer Nerkman och Zakaria Nel Mekki sett till att de röda kommit ikapp.
Nerkman var även nära att nicka in ett segermål.


Sund hamnade i ett tidigt underläge på Balders konstgräs då Älgarnas notoriske målskytt Akeem Prince Smithm satte bollen bakom Axel Hedenström. I slutet av halvleken ökade Ossian Anderson på för Härnösandslaget och uppförsbacken för Sund sågs brant ut inför den andra halvleken.
Med lite knappt tio minuter kvar låg Sund fortfarande under med två mål men en forcering efter att man gått ner på en trebackslinje gav en reducering genom Christoffer Nerkman. Målet gav hopp och energi och bara dryga minuten senare kvitterade Zakaria Nel Mekki.
Momentum nu hos de röda och Christoffer Nerkman hade i slutet en nick som smet strax utanför. Så nära var Sund en magisk vändning!

Tränarsnack:
väntar på återkoppling

Bäst på plan:
uppgift saknas

Sund IF - IF Älgarna 2-2
2019-05-28 - 19:30 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål: 0-1 Akeem Prince Smithm (5), 0-2 Ossian Anderson (43), 1-2 Christoffer Nerkman (82), 2-2 Zakaria Nel Mekki (84).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Rabii Hamdan och Stöde hade mycket boll medan Lucksta ofta skickade långt på Hakim Rouass. Foto: Linnea Zätterquist.
Rabii Hamdan och Stöde hade mycket boll medan Lucksta ofta skickade långt på Hakim Rouass. Foto: Linnea Zätterquist.

Raffel när Stöde och Lucksta kryssade i derbyt: "2-2 rättvist"


(2019-05-28)
Stöde klev ut som klara favoriter i derbyt mot Lucksta men ett kämpande bortalag kunde resa hem med en pinne, som hade kunnat varit tre!
– Oliver Widahl var nära att skjuta 3-2 i slutet men deras målvakt gjorde en jätteräddning, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Derbyt på Stöde IP mellan hemmalaget och Lucksta kanske inte blev så välspelad, men rafflande blev det.
Stöde rev åt sig både initiativ och bollinnehav i årspremiären hemma på IP men gästerna backade hem och täppte till i mitten och när Lucksta erövrade boll lyfte man långt på forwards vilket gjorde att det inte skapades så många chanser första halvleken. Det ska vara de gånger Stöde kom runt på kanterna men avsluten ur snäva vinklar ställde aldrig till det för Mike Karinga Persson mellan stolparna. Halvleken såg ut att sluta mållös när gästerna i den sista minuten vann boll på mitten och plötsligt var Anton Jonsson fri och sköt förbi Charlie Hornby i hemmamålet.
Den andra halvleken hann emellertid inte bli gammal förrän Niclas Möllhagen kunde nicka in kvitteringen.
Stöde fortsatte föra matchen och Lucksta försvarade sig och lyfte långt. Och på en långboll löper sig Oliver Widahl sig fri men hakas upp av Mattias Norin och domaren visslar för en solklar straff. Widahl tar själv hand om straffen och slår den till höger om Charlie Hornby, som går åt rätt håll och tippar bollen till hörna.
Med dryga kvarten kvar får Lucksta en frispark strax utanför Stödes straffområde och medan Charlie Hornby dirigerar sin mur trycker Jimmie Nordberg av och bollen seglar in i tomt mål. Många röda fiollådor efter det målet.
Men Luckstas spelande tränare hann knappt jubla klart förrän Stöde åter var ikapp i målprotokollet. Minuten senare hamnar Shane Marshalls långa inkast inne i Luckstas straffområde och efter lite flipper hamnar bollen hos Semir Salia som kan trycka in 2-2.
Stöde går sista kvarten för seger och ett vinstmål för hemmalaget Närmast är man när Daniel Näslund kommer runt på sin vänsterkant och levererar in bollen framför mål där TVÅ hemmaspelar missar bollen från bara ett par meter från mållinjen.
I slutsekunderna är Lucksta nära att stjäla matchen då Oliver Widahl tråcklar sig igenom får på ett bra skott mot den bortre gaveln när Charlie Hornbys "teleskoparm" vecklas ut och enhandsräddar nere vid stolproten. Då var det Luckstaspelarnas tur att se ut som fiollådor.
Efter matchen känns 2-2 rättvist då det varit grymt för något av lagen att förlora.

Tränarsnack:
– Godkänt spel från oss men fick inte till avsluten. Hamnade gärna i ytterliägen. Lucksta slog långt hela jävla tiden mot deras forwards och vände snabbt så det gällde att vara vaken när vi tappade boll. Efter vårt kvitteringsmål borde vi satt ett tredje med tanke på vårt tryck på slutet. Samtidigt hade vi kunnat förlora men Charlie (Hornby) gjorde en sanslös räddning i slutsekunderna, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.
– Stöde för spelet och vi försvarar oss och försöker ställa om snabbt när vi vinner boll. Så kan man sammanfatta själva spelet. Är lite besviken att de kvitterar så snabbt efter våra ledningsmål, vi hade behövt få "vila" lite längre i ledningen. Speciellt surt att släppa in en kasse direkt efter vårt 2-1-mål. Har lite blandade känslor. De hade oss i brygga på slutet men samtidigt har vi en jättechans att avgöra men deras keeper gör en superräddning. När jag jag tänker efter är jag nog nöjd med en poäng. Stöde var spelmässigt bättre än oss ikväll men vi löpte kopiöst och försvarade oss otroligt bra och hela laget spelade uppoffrande, säger Luckstas tränare Jimmie Nordbeerg.

Bäst på plan:
Rabii Hamdan på Stödes centrala mittfält styrde det mesta av spelet och fördelade bollar i god still. Jämnt överlag i övrtigt.
Hlögerbacken Fredrik Ljuslimnder var klockren och i övrigt ska hela Lucksta ha en eloge för sitt idogt löpande och täckande av ytor.

Läs även:
• X i derbyt
• Stöde formstarka svit fortsätter efter 2–2 mot Lucksta

Stöde IF - Lucksta IF 2-2
2019-05-28 - 19:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Anton Jonsson (45), 1-1 Niclas Möllhagen (48),  1-2 Jimmie Nordberg (74), 2-2 Semir Salia (75).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 127
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Mål igen i afton för Srödes Thomas Colby? Mål igen i afton för Srödes Thomas Colby?

Tre Medelpadslag i elden ikväll i två derbyn


(2019-05-28)
Mycken lokal fotboll denna tisdag med bland annat två derbyn i trean.
Stöde tar emot Lucksta och "iklykderbyt" mellan Sund och Älgarna.
På förhand säkra "ettor" men Lucksta var ytterst nära att lägga Svartvik på rygg senast och Älgarna hängde länge med Stöde i målprotokollet. Varning utfärdas härmed för överraskningar!

Coolbet.com:s odds

Här nedan följer Lokalfotbollens tips:

19:00 Stöde IF - Lucksta IF 2-1
19:00 Sund IF - IF Älgarna 2-2

Omgång 8:
Resultat & Matchfakta


2019-05-23:
19:00 Lucksta IF - Svartviks IF 2-2
2019-05-24:
19:30 Iggesunds IK - Östavalls IF 0-1
2019-05-25:
14:00 Frösö IF - Sund IF 2-3
14:00 Söderhamns FF - Härnösands FF 1-5
14:00 Sollefteå GIF FF - Ope IF 2-1
15:00 IF Älgarna - Stöde IF 1-5
 
Alsens IF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Thomas Colby skickade in sitt femte och sjätte mål i årets serie mot Älgarna. Thomas Colby skickade in sitt femte och sjätte mål i årets serie mot Älgarna.

Tre mål på fem minuter säkrade Stödes seger mot Älgarna – är nu serie-ledare


(2019-05-25)
Vid ställningen 1-1 på Högslätten med knappa timmen spelad satte Stöde tre mål på fem minuter och säkrade segern.
För säkerhets skull skickades det in en femte boll bakom Älgarnas målvakt.
I och med segern toppar nu Stöde serien.
– Kul att se grabbarna spela ut hela registret i 90 minuter, säger Stödes Mats "Pinnen" Edlund.


Efter en mållös första halvlek där Stöde dominerade men inte fick in bollen och Älgarna ställde om snabbt ett par gånger och Charlie Hornby fick träda in och rädda satte Stödes notoriske målskytt Thomas Colby tidigt 0-1 tidigt i andra uppe på Högslätten efter ett öppnande pass från Josh Chatee..
Älgarnas giftige Akeem Prince Smith kvitterade ganska omgående efter en kontring men topplaget Stöde har Thomas Colby och tre minuter senare var Stöde åter i förarsätet efter ett nickpass från Niclas Möllhagen – och sedan drog man bara ifrån. Josh Chatee 1-3 i den 62:a sedan Thomas Colby "bjudit tillbaka" och serverat Josh öppet mål efter en dribblingsraid och 1-4 skickade Rabii Hamdan in från halva planen i 64:e, d v s tre mål på fem minuter och älgen nedlagd. Innan slutsignalen förvandlades segern till en fem-etta efter Semir Salias avslutande fullträff.
I och med segern toppar ett obesegrat Stöde IF nu division 3 Mellersta Norrland. Hur länge blir man kvar som herre på täppan?

Tränarsnack:
– Vi gjorde en bra prestation i dag. Bra rull i grundspelet där vi kunde vända spelet i backlinjen samt spela upp på våra uppspelspunkter. Älgarna kunde inte pressa fast oss så vi fick till fina kombinationer framförallt på vänsterkanten och hade flera fina chanser i första halvlek som vi borde gjort något eller några mål på säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.
Tobbe fortsätter:
– Vi snackade i pausen om att fortsätta rulla boll vilket snabbt resulterade i ett mål där Thomas Colby vände upp och sköt ett distinkt skott strax utanför straffområdet. Efter målet tappade vi spelet som gjorde att älgarna hade en period på tio minuter där dom fick in ett inspel från vänster som studsade fram och tillbaks innan de lyckades peta in den i mål. Efter målet tog vi tag i spelet igen och då var det inget snack längre. Vi dominerade totalt och tack vare fint passningsspel skapades ett flertal chanser och vi kunde gå ifrån till en en 5-1-seger. Kul att se att vi också lyckas göra mål på hörna. Har varit lite si och så med den vararn i vår. 

Bäst på plan:
En laginsats från Stödes sida men tvåmålsskytten Thomas Colby och oerhört nyttige Josh Chatee ska ha ett extra omnämnande.

Läs även:
• Fem-etta för Stöde IF
• Stöde ny serieledare efter seger mot Älgarna

IF Älgarna - Stöde IF 1-5
2019-05-25 - 15:00 - Högslättens IP
Mål: 0-1 Thomas Colby (47), 1-1 Akeem Prince Smith (56), 1-2 Thomas Colby (59), 1-3 Josh Chatee (62), 1-4 Rabii Hamdan (64), 1-5 Semir Salia (82).
Domare: Magnus Wiklund
Publik: 132
Matchfakta

Christoffer Nerkman är guld värd för Sund. Christoffer Nerkman är guld värd för Sund.

Två nyförvärv klara, Nerkman tvåmålsskytt mot Frösö och Sund har åter äntrat segertåget


(2019-05-25)
Lamin Kargbo från Stöde och Alexander Vilminko Svensson från Timrå är klara för Sund.
Det firade man genom att vända ett tidigt 0-1 till en 3-2-seger mot erkänt tuffa Frösö på bortakonstgräs.
– Vi gjorde en storstilad insats på Lövsta IP:s bedrövliga konstgräs, säger Sunds lagledare Claes Nyman.


Först 0-6-förlust mot Iggesund.
Sedan tappade man en 3-0-ledning mot Söderhamn.
Man kan inte säga att oddsen stod på Sunds sida inför bortamatchen mot topplaget Frösö.
Hur det gick?
Christoffer Nerkman gjorde två mål och Sund vann med 3-2 trots ett tidigt undeläge!
...och nu har man även gjort klart med Lamin Kargbo från Stöde och Alexander Vilminko Svensson från Timrå och spetsat truppen ytterligare.

Tränarsnack:
– Vi gjorde en storstilad insats på Lövsta IP:s bedrövliga konstgräs och vi ledde med 3-1 till matchens sista minut då Frösö kunde reducera på en mycket tvivelaktig straff i minut, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
– Vi möter en av de bättre lagen i serien och vi gör den bästa matchen denna säsong. Vi stänger ner dem i större delar av matchen. De slår några längre bollar mot kanterna som de sedan lyfter in i boxen och blir farliga på grund av deras långa spelare. De har också långa inkast som är farliga. Vi rullar boll så bra vi kan och jobbar hårt i defensiven och Pelle Nyman vinner många dueller och gör allting rätt på mitten. Det resulterar i att vi kan äga mycket boll. Vi gör tre mål och har bud på fler, Zakaria Bel Mekki, missar exempelvis ett friläge vid ställningen    0-0. Vi leder med 3-1 i slutet av matchen och de får en straff utav ingenting så 3 - 2 är i underkant tycker jag. Men vi är glada och nöjda med att hämta 3 poäng borta på Frösön, säger Sundtränaren Mikael Kotermajer.

Bäst på plan:
Kollektivet i Sund men med trion Elias Friberg, Per Nyman och Christoffer Nerkman som russinen i den goda kakan.

Frösö IF - Sund IF 2-3
2019-05-25 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 1-0 Andreas Roos (10), 1-1 Christofer Nerkman (26),1-2 Zakaria Bel Mekki (31), 1-3 Christofer Nerkman (49), 2-3 André Larsson (90, straff).
Domare: Håkan Modigh
Publik: 81
Matchfakta

Yaroslav Voloshyn satte Östavalls segernål via ribban. Yaroslav Voloshyn satte Östavalls segernål via ribban.

Starkt försvarsspel och Voloshyns riba in gav Östavall tre poäng i Iggesund


(2019-05-24)
Yaroslav Voloshyn skickade in segermålet ribba in i minut 51 borta mot topplaget Iggesund.
– Vi sätter försvarsspelet och krigar till oss en härlig trepoängare, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Iggesund inledde med att på sitt karäktäristiska sätt lyfta långa bollar som sökte sig bakom Östavalls backlinje. Men ett förvarnat bortalag backade hem och täppte till och inte gav dem det utrymmet de sökte. Det blev en chansfattig första halvlek men målvakterna fick kliva fram och visa sig på styva linan varsin gång. Östavalls Mykhailo Barabanov på ett vasst skott från distans och Iggesunds Magnus Svärd på en makalös reflexräddning sedan Magnus Rimeslåtten dragit på från nära håll efter en hörna.
Tidigt in i andra fick inte hemmaförsvaret bort bollen utan den hamnade hos Yaroslav Voloshyn som tog ner bollen innan han krutade in den via ribban, ner i marken och upp i nättaket via stolpen.
Iggesund jagade därefter en kvittering i duggregnet men närmare ett bra tryck och ett par bollar som dansade precis utanför stolparna kom man inte utan Östavall kunde resa hem med trenne tunga poäng.

Tränarsnack:
– Vi har varit lite naiva i vårt försvarsspel tidigare och tog ett steg tillbaka i planen och satsade på snabba omställningar när vi erövrade boll. Vi visste att Iggesund skickar mycket långt och att de är bra synkade i det spelet och tunga att möta. Men jag tycker vi klarade av deras attacker på ett bra sätt. Vi levde inte bara på omställningar i offensiven utan bjöd på en hel del fina anfall där vi höll bollen inom laget. Är mycket nöjd att vi sätter försvarsspelet så pass bra mot ett så duktigt lag som Iggesund. De här tre poängen gör inte direkt ont om man säger så, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Kollektivet hävdar tränare Nordberg men nog märktes det att Jordan Binns var tillbaka och styrde sitt försvar med järnhand. En av seriens allra bästa försvarsspelare.

Iggesunds IK - Östavalls IF 0-1
2019-05-24 - 19:00 - Movallen
Mål: 0-1 Yaroslav Voloshin (51)
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 57
Matchfakta

Hakim Rouass var bäst på plan i derbyt på Sörforsvallen. Hakim Rouass var bäst på plan i derbyt på Sörforsvallen.

Svartvik kvitterade sent i derbyt mot Lucksta på Sörforsvallen


(2019-05-23)
Svartvik ledde derbyt på Sörforsvallen efter den första fyrtiofemman.
I andra vände hemmalaget Lucksta men Hampus Andersson kvitterade för gästerna i den 82:a minuten. 
– Vi gör en riktigt bra prestation men surt att inte få med oss alla tre poängen. Tycker vi var värda dem, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta premiärspelade för året hemma på Sörforsvallen och duggregnet gjorde planen svårbemästrad och det märktes att både hemmalaget och Svartvik hade respekt för underlaget första kvarten-tjugo minuterna och det slogs mycket långt. Vartefter insåg lagen att det även gick att spela fotboll efter marken vilket höjde kvalitén på matchen.
Den första halvleken såg ut att sluta mållös, närmast att göra mål var Luckstas mittback Axel Drewsen som fick en felträff vid en rensning och sopade bollen i egen ribba. Men så i slutminuten nådde ett inlägg till Svartviks David Torberntsson vid den bortre stolpenoch han rakade enkelt in gästernas ledningsmål. 

Lucksta jagade en kvittering i andra och kunde lite turligt kvitteera knappt 20 minuter in i andra. Svartviksmålvakten Henoc Ekanga blev lite hindrad av sina försvarare när han skulle ut och greppa en frisparkslyftning och fick bara en näve på bollen, som damp ner framför fötterna på Limnus Ljuslinder som kunde göra ett av sina enklare mål i karriären.
Momentum nu hos hemmalaget som därefter fick ettmål bortdömt då bollen varit utanför kortlinjen momentet inna och därefter frått en Jimmie Nordberg nick räddad på mållinjen. Men så med kvarten kvar
 kom Luckstas ledningsmål efter ett fint samspel mellan Oliver Widahl och Hakim Rouass där den senare kunde rulla in 2-1 ur minimal vinkel.

Svartvik gick därefter ner på en trebackslinje och flyttade upp spelet och satte tryck på hemmalaget och vaskade fram en hel del fasta situationer och då man är tunga framåt osade det katt emellanåt. I den 83:e minuten var det LIF-målvakten Mike Karinga Perssons tur att få problem i luftrummet och Hampus Andersson kunde nicka in kvitteringen.
Momentum överflyttat till rödvitt och efter en ny fast situation var det ytterst nära ett bortamål men det sppännande derbyt slutade 2-2.

Tränarsnack:
– Vi tog tag i taktpinnen från start och det kändes surt att gå till pausvila med 0-1 då det var vår halvlek. I andra lyckades vi vända men de var tunga att stå emot på slutet när det jagade kvittering. Vi gör en riktigt bra prestation och jag är nöjd med insatsen men visst känns det snöpligt att vi inte får med oss alla tre poängen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
– Det här var en match med två ansikten då vi hade den första halvleken och de den andra. Vi visste på förhand att det skulle bli en krigarmatch med tanke på planen och vädret. Inget finspel men tycker att vi kontrollerar matchen i första halvlek ochhar två-tre fina lägen utöver Torberntssons mål, bland annat en ribbträff och ett friläge från sidan. I andra lyfter Lucksta upp och hittar ytor bakom oss och vi blir för bekväma. 1-1 är en liten bjudning från oss men det studsar och far i straffområdet när det är så blött så det kan hända.
Efter deras mål är det Lucksta som har energi och spelet där deras forward kommer in fint på oss. 2-1-målet från snäv vinkel är starkt att han får in. Vi vaskar om och går ner på en trebackslinje och vi blir bättre men knte mycket men så pass att vi ändå lyckas få in en 2-2 boll. 2-2 är ett rättvist resultat där vi har varsin halvlek. Jag är ändå besviken på två tappade poäng för detta är en match vi ska vinna. Men jag är nöjd med att vi krigade in en kvittering i slutet, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Luckstas rörliga anfallare Hakim Rouass var bäst på plan, stressade Svartviks backlinje på egen hand och var delaktig i anfallsspelet på ett för gästerna påtagligt sätt. Överbetyg även till mittbacksparet Linus Ljuslinder och Axel Drewsen.
I Svartvik kretsade mycket kring löpstarke målskytten David Torberntsson.

Lucksta IF - Svartviks IF 2-2
2019-05-23 - 19:00 - Sörforsvallen
Mål: 0-1 David Torberntsson (44), 1-1 Linus Ljuslinder (63),
2-1 Hakim Rouass (75), 2-2 Hampus Andersson (82).
Domare:  Håkan Modigh
Publik: 
Matchfakta

Omgång 7:
Resultat & matchfakta


2019-05-17:
19:30 Östavalls IF - Alsens IF 2-2
2019-05-18:
13:00 Ope IF - Lucksta IF 2-3
 13:00 Sund IF - Söderhamns FF 3-3
16:00 Härnösands FF - Iggesunds IK 2-0
16:00 Stöde IF - Frösö IF 2-2
2019-05-19:
12:30 Svartviks IF - IF Älgarna 2-0
 
Sollefteå GIF FF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tout-Puissant Kanamugire nickade in 2-0-målet. Tout-Puissant Kanamugire nickade in 2-0-målet.

Svartvik avgjorde redan före pausvilan mot Älgarna


(2019-05-19)
En kraftsamling från Svartvik gav en     2-0-ledning efter två fasta situationer första 35 minuterna och segern kunde säkras.
– Vi gör en fin första halvlek då vi flyttade boll bra, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.


Ett bestämt Svartvik tog tag i matchen redan från början och jobbade till exempel till sig sju hörnor första dryga halvtimmen. Övertaget gav även 2-0 i mål. Sani Tahir slog en välavvägd frispark som Hampus Andersson snyggt knoppade in. Sani Tahir slog sedan en lika perfekt hörna som David Torberntsson, efter en fin löpning mot främre stolpen, skarvnickar till Tout Puissant Kanamugire som i sin tur förlängde den in i mål med huvudet.
En älgaspelare drar strax därpå på sig sitt andra gula kort och får lämna sina lagkamrater med en man kort.
Det borde givit Svartvik mer ytor att laborera på men istället blev man låga i bolltempot och tog inte heller de löpningar som krävs samtidigt som Härnösandslaget backade hem, tätade till och slet kopiöst. Men Svartviks seger var aldrig ohotade men någon utökning av ledningen blev det därför inte.

Tränarsnack:
– Vi gör en fin första halvlek då vi flyttade boll bra, tar fina löpningar och gör också två mål första 35 minuterna. Efter deras utvisning bestämmer vi oss för att flytta upp och spela med en trebackslinje men vi blir alldeles för bekväma, Vår andra halvlek är helt enkelt en av de sämre i år men vår ledning var aldrig hotad. En eloge till Älgarna som stängde ner oss med hårt jobb för varandra, , säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Backlinjen med Hampus Andersson och Gustav Arnberg i mitten och, William Åsenlund och Tout Puissant Kanamugire på flankerna som tillsammans med säkre målvakten Marcus Krutzén höll ihop de bakre leden på ett förträffligt sätt.

Svartviks IF - IF Älgarna 2-0
2019-05-19 - 12:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Hampus Andersson (28), 2-0 Tout Puissant Kanamugire (35).
Domare: Thilip Nadarajah
Publik: 57
Matchfakta

Semir Salia inledde målandet i matchen. Semir Salia inledde målandet i matchen.

Stöde tappade dubbla ledningar mot Frösö: "Bästa laget vi mött"


(2019-05-18)
Stöde ledde toppmötet med både 1-0 och 2-1.
Men Frösö kom tillbaka båda gångerna och kvitterade. 
– Surt att tappa ledningen men Frösö är bästa laget vi mött i serien så här långt, berömmer Stödetränaren Anders Strandlund.


Stöde IP är inte riktigt spelklar ännu så därför förlades toppmatchen mellan Stöde och Frösö på läktarlösa Westhagen i Sundsvall.
"Hemmalaget" inledde förtroendeingivande och efter en hörna med kvarten spelad kunde Semir Salia lätta in ledningsbollen i bortre hörnet.
I mitten av halvleken tog Frösö över med sitt tunga och metodiska spel men det dröjde till början av den andra halvleken innan kvitteringen föll. Och det snöpligt. Ett inlägg från Majed Saedi singlade över Charlie Hornby i Stödemålet och in i bortre gaveln.
Bara fyra minuter senare återtog Stöde ledningen. Frösö fick inte bort bollen ur sitt straffområde utan den hamnade hos Rabii Hamdan som nöp in den från elva meter.
Inte heller Stöde fick jublas speciellt länge innan André Larsson exekuterade en straffspark på bästa sätt.
Sista halvtimmen blev mållös men där Stöde låg närmast ett segermål..

Tränarsnack:
– Surt att tappa ledningen men Frösö är bästa laget vi mött i serien så här långt, stora och tunga spelare, berömmer Stödetränaren Anders Strandlund som också erkände att oavgjort nog var rättvist.

Bäst på plan:
Mittbacken Mika Lindroos bra i vanligt ordning. Sittande mittfältaren Rabii Hamdan styr mycket av Stödes spel och gör det bra. Josh Chatee nyttig i sitt eviga löpande även om han inte fick ut så mycket denna eftermiddag. Adam Kerfstedt är tillbaka efter skada och gjorde ett piggt inhopp. 

Stöde IF - Frösö IF 2-2
2019-05-18 - 16:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Semir Salia (15), 1-1 Majed Saedi (49), 2-1 Rabii Hamdan (53), 2-2 André Larsson (59, straff).
Domare: Jonas Hägglund (kunde inte beskyllas för att vara hemmavänlig).
Publik: 37
Matchfakta

Ali Kanso Mahmoud var en av Sunds tre målskyttar. Ali Kanso Mahmoud var en av Sunds tre målskyttar.

Sund tappade 3-0-ledning i andra halvlek mot Söderhamn: "Backade hem omedvetet"


(2019-05-18)
Det är inte bara i Champions League man kan tappa klara ledningar.
Idag ledde Sund med 3-0 i paus men fick nöja sig med en pinne mot Söderhamn.
– Vi backade hem omedvetet och lät dem komma in i matchen, säger Sunds tränare Mikael Kotermajer.


Det blev en match med två ansikten när Sund tog emot Söderhamn på "parkeringen" Westhagen – och två helt olika spelstilar. Sunds samspel mellan lagdelarna var vida överlägsna Söderhamns "lång bollar på Bengt". Åtminstone i den första halvleken. Pelle Nyman satte 1-0 efter cirka kvarten på Christoffer Nerkmans frispelning. I mitten av halvleken drog Ali Kanso Mahmoud in 2-0 rakt upp i krysset med en fin volleyträff och innan pausvilan drev Christoffer Nerkman förbi sin back innan han med ett "knackskott" förpassade bollen över Söderhamnskeepern. Mot denna Sundoffensiv hade hälsingarna ett stolpskott som bäst.

Sebastian Koivisto Persson reducerade tidigt in i andra för Söderhamn och det blev oro i Sundleden och man backade hem och det fina passningsspelet och bollhållandet från den första var som bortblåst. De gulsvarta gästerna fortsatte lira långt men man fick nu ett helt annat tryck på hemmalaget och Sebastian Koivisto Persson kunde pricka in sin andra fullträff med lite drygt tio minuter kvar.
Sund såg emellertid ut att hålla undan men två minuter in på stopptid drog man på sig en frispark och på den efterföljande lyftningen blev det en touch och på den satte Jonas Garcia Persson dit skallen på och Sunds tremålsförsprång var uppätet och två poäng borttappade. Så det är inte bara i Champions League man kan tappa klara ledningar...

Tränarsnack:
– I första halvlek hade vi allt spel, bjöd på fina kombinationer och gjorde tre vackra mål medan de bara lyfte långt. I andra vet jag inte riktigt vad som hände men vi backade hem omedvetet och vi fick problem med deras långbollande och inte alls fick ordning på vårt passningsspel i andra utan tappade boll tidigt och i fel lägen. Nä, den här matchen borde vi stängt tidigt och kastat bort nyckeln, säger Sundtränaren Mikael Koteermajer besviket efter matchen.

Bäst på plan:
Zakaria Bel-Mekki var duktig som speluppbyggare och Faress Mohammed skötte sig bra både först som mittfältare och därefter som mittback sedan han ersatt en huvudskadad Jonas Nordström på den senare positionen.

Sund IF - Söderhamns FF 3-3
2019-05-18 - 13:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Per Nyman (16), 2-0 Ali Kanso Mahmoud (24), 3-0 Christofer Nerkman (39), 3-1 Sebastian Koivisto Persson (48), 3-2 Sebastian Koivisto Persson (78) 3-3 Jonas Garcia Persson (90+2).
Domare: Robert Ahlman
Publik: 85
Matchfakta

Luckstas Hakim Rouass var både glad och nöjd efter vändningen och sina två mål. Luckstas Hakim Rouass var både glad och nöjd efter vändningen och sina två mål.

Lucksta vände 0-2-underläge borta mot Ope: "Reduceringsmålet gav energi"


(2019-05-18)
Efter halva den första halvleken låg Lucksta under med 0-2 mot Ope borta.
Men efter 90 minuter var det medel-padingarna som åkte hem med hela potten, bland annat efter två mål av Hakim Rouass.
– Vi fick energi av vårt sena reduceringsmål i första och i andra kom vi ut och vände till seger, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta hade bra driv i inledningen av matchen men plötsligt stod det 2-0 till Ope. Joakim Starkman svarade för en fin prestation då han dribblade på kanten, vek in och avlossade ett bra skott. Mike Karinga Persson styrde skottet upp i ribban men Starkman visade styrka och nickade in returen. 
Tio minuter senare fick inte Luckstaförsvaret undan en hörnbolle från det farliga området framför eget mål, något som Edvard Vesterlund utnyttjade och nätade till 2-0 och Luckstas uppförsbacke såg synnerligen brant ut.
Men precis innan pausvilan smekte Jimmie Nordberg fram bollen till Hakim Rouass som satte "livlinan" som gav Sörforsgänget hopp inför den andra halvleken.

Reduceringsmålet gav Lucksta momentum och den andra halvleken gick nästan helt i grön favör. Tio minuter in kommer även kvitteringen. Efter ett fint samspel mellan Anton Jonsson och Kevin Tumfart nådde bollen Jimmy Ilvonen framför målet och "Finnen" satte distinkt 2-2.
Strax därpå nickade Axel Drewsen men OpemålvaktenJoacim Bergström tippade bollen i ribban men Hakim Rouass höll sig framme och stötte in returen. Hans andra viktiga mål för dagen.
Ope gick därefter all-in och vaskade fram en trippelchans. Mike Karinga Persson räddade ett skott, men släppte retur, men revanscherade sig och räddade även det skottet innan han var överspelad på det tredje försöket. Men då dök lagkaptenen Emil Norrman upp som en räddande ängel och fick undan bollen på mållinjen
Efter det hade Lucksta inga bekymmer att säkra segern utan var vid flera tillfällen nära att stänga med ett 4-2-mål efter kontringar. 

Tränarsnack:
– Vi fick energi av vårt sena reduceringsmål i första och i andra kom vi ut och vände till seger, På det hela taget gör vi en bra match i 70 minuter. Det var bara en tiominutersperiod när de gjorde målen iförsta och tio efter vårt 3-2-mål när de jagade kvittering som är deras, annars är det vår match, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Kollektivet ska hyllas men russinen i kakan var Söråkersförvärvet på mittfältet, Anton Jonsson, och givetvis tvåmålsskytten Hakim Rouass.

Ope IF - Lucksta IF 2-3
2019-05-18 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 Joakim Starkman (12), 2-0 Edvard Vesterlund (23), 2-1 Hakim Rouass (43), 2-2 Jimmy Ilvonen (55), 2-3 Hakim Rouass (58).
Domare: Joakim Nilsson
Publik: 67
Matchfakta

Haik Danielian satte en av Östavalls fullträffar. Haik Danielian satte en av Östavalls fullträffar.

Östavall tappade segern i slutet: "Poängen är det enda jag är nöjd med"


(2019-05-17)
Östavall var på väg mot segern.
Då kvitterade gästande Alsen till 2-2.
– Vi gör en riktigt dålig prestation. Det enda jag är nöjd med är poängen, säger en besviken David Nordberg, Östavalls tränare.


Östavall hade hoppats få spela hemma på Skogsvallen i afton men den bör vila någon vecka till så det blev åter Ånge IP när det var Alsens tur att komma på besök. 
Oavsett hemmaplan inledde Östavall i stor stil och tog ledningen redan i den fjärde minuten. Daniel Wallsten fick på ett skott som smet in i bortre gaveln under Alsenmålvakten Mikael Nilsson. Fem minuter senare möttes kombatanterna igen. Haik Danielian blev nerdragen nära Alsens mål och domaren Håkan Modigh blåste straff. Den här gången visade sig Nilsson gå vinnare ur striden då han knep Wallstens "stramare" med en högkaratig räddning nere vid sin vänstra stolprot..
Ett hårt slag för Östavall som tappade både spelet och inspirationen och lät. Alsen ta över tillställningen. Det märktes att pådrivaren Jordan Binns stod på sidan av planen, skadad.

Men det tog ett trubbigt Alsen till en bit in i den andra halvleken innan man lyckades utjämna. En lång boll över Östavallsförsvaret nådde en löpande Alex Mårtensson som rundade ÖIF-keepern Mykhailo Barabanov innan han ur snäv vinkel rullade in 1-1. 
Efter straffmissen hade Östavall endast några sporadiska anfall men i den 66:e minuten kom ett fint på vänsterkanten där Yaroslav Voloshyn öppnade upp för Haik Danielian som dribblade av en försvarare och sätta 2-1 i öppet mål.
Men någon seger skulle det inte bli. Med sex minuter kvar fick inte hemmaförsvaret undan bollen och från straffområdeslinjen krutade Filip Englund på utan att någon grönsvart försökte offra sig och åtminstone försöka täcka skottet och tre poäng omvandlades till en enda. 

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt dålig prestation. Det enda jag är nöjd med är våra första tio minuter och poängen. Efter straffmissen blev vi håglösa och likgiltiga inför uppgiften och vinner knappt några dueller och lyckades vi erövra bollen tappade vi den nästan omgående. Idag var det någon form av mental härdsmälta, säger Östavalls tränare David Nordberg besviket.

Bäst på plan:
I Östavall var det bara högerbacken Jesper Gulliksson som kom upp i normal standard. I övrigt slätstruket.

Östavalls IF - Alsens IF 2-2
2019-05-17 - 19:30 - Ånge IP
Mål: 1-0 Daniel Wallsten (4), 1-1 Alex Mårtensson (53), 2-1 Haik Danielian (66), 2-2 Filip Englund (84).
Straffmiss Östavall: Daniel Wallsten (9)
Domare: Håkan Modigh (bra, som vanligt)
Publik: 75
Matchfakta

Omgång 6:
Resultat & matchfakta


2019-05-10:
19:00 Iggesunds IK - Sund IF 6-0 

2019-05-11:
14:00 Söderhamns FF - Stöde IF 1-2 
14:00 Frösö IF - Svartviks IF 0-0 
15:00 IF Älgarna - Ope IF 5-0
2019-05-12:
14:00 Alsens IF - Härnösands FF 2-3
2019-05-13:
19:00 Sollefteå GIF FF - Lucksta IF 2-1
 
Östavalls IF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mohamadou Sumareh svarade för Luckstas reduceringsmål. Mohamadou Sumareh svarade för Luckstas reduceringsmål.

Tung uddamålstorsk i Sollefteå för Lucksta: "Vi hade spelet, de gjorde målen"


(2019-05-13)
Det blev en tung uddamålsförlust i "sexpoängsmatchen" på Nipvallen i Sollefteå för Lucksta.
– Vi har större delen av spelet, men de gör målen, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.


Lucksta drabbades av manfall på morgonen då tre spelare ringde och "sjukanmälde" sig. Därför ställde laget upp med ett nytt spelsystem.
Men efter 0-2 i paus, båda målen av Eugeniu Samson, det ena på nick efter inlägg och det andra en straff efter en nerdragning, gick man i andra över till det mer beprövade 4-4-2 och fick ett bättre grepp om matchen. Det gav en reducering med knappt halvtimmen kvar att spela efter Mohamadou Sumareh nickmål.
Gästerna jagade sedan poäng och vaskade fram en hel del chanser, friläge av Hakim Rouass, miss i bra läge av spelande tränaren Jimmie Nordberg och ett par nickar i utsökta lägen som smet utanför.
Det blåklädda hemmalaget hade också sina chanser att stänga matchen efter kontringar men det hela slutade 2-1 i hemmafavör och Lucksta tappade viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning i höst.

Tränarsnack:
– Vi fick jaga efter 0-2, vårt nya spelsystem sket sig. I andra gick över till 4-4-2 som killarna känner sig mer bekväma med och vi hade flera chanser att kvittera efter vårt reduceringsmål. Men vi var inte tillräckligt heta framför deras mål. Vi har större delen av spelet, men de gör målen och det är ju det som det här spelet går ut på, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Bäst på plan:
Sollefteås anfallsduo Mattias Persson och Eugeniu Samson var ett konstant hot för Luckstaförsvaret matchen igenom.
I Lucksta var ingen på topp i första halvlek medan hela laget höjde sig efter pausvilan. Dock ingen som stack ut det där extra.

Sollefteå GIF FF - Lucksta IF 2-1
2019-05-13 - 19:00 - Nipvallen
Mål: 1-0 Eugeniu Samson (7), 2-0 Eugeniu Samson (34), 2-1 Mohamadou Sumareh (64).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 
Matchfakta

Thomas Colby kan inte sluta göra mål i vår. Thomas Colby kan inte sluta göra mål i vår.

Colby avgjorde sent för Stöde mot Söderhamn – vem annars?: "Hysterisk målform"


(2019-05-11)
Efter en skral första halvlek och underläge gick Stöde ut i andra och vände till seger.
Matchhjälte blev Thomas Colby med ett sent mål.
– Vi fick ett helt annat grepp på Söderhamn efter paus, säger Stödes assisterande tränaren Torbjörn Persson.


Topplaget Stöde hade stora problem att bemästra Söderhamns "långbollande" under den första halvleken, Dessutom råkade man hamna i ett tidigt underläge sedan Jonas Garcia Persson skruvat in en hörna direkt i mål.
I den andra fick Stöde till sitt spel och fick bättre kontroll på hemmalaget och efter 20 minuter hann Felix Häggström först på ett inspel från vänster och kvitteringen var ett faktum.

Med kvarten kvar var man på det klara att plita ner 1-2 sedan Robin Cardegren stött in en målvaktsretur på Thomas Colbys skott. "Målet" dock bortdömt för offside.
Men Stöde skulle ändå avgå med segern och det genom Thomas Colby som är i en hysterisk målform nu i vår. Robin Cardegren slog ett perfekt inspel från högerkanten som Colby förpassade i mål. 
Men det hann bli nervöst då Söderhamn fick en hörna långt in på stopptid och efter lite gröt framför mål fick Stödespelarna bort bollen ur det farliga området och tre poäng var säkrade om än med daller på ribban..

Tränarsnack:
– Söderhamn lyfte bara långt i första och vi hamnade snett i positionerna. Det rättade vi till inför den andra halvleken och fick ett helt annat grepp på dem och även vårt spel med boll blev bättre. Vi kvitterar också och får sedan ett korrekt mål bortdömt, domaren bad om ursäkt efteråt, innan vi till slut kan göra segermålet. Vi spottade upp oss i andra och vinner sett till hela matchen rättvist, säger Stödes assisterande tränare Torbjörn Persson.

Bäst på plan:
Felix Häggström löpte över stora ytor och var bra som "10:a". Mika Lindroos var en klippa i mittförsvaret i vanlig ordning men hela laget ska ha ett stort plus för sin andra halvlek.

Söderhamns FF - Stöde IF 1-2
2019-05-11 - 14:00 - Hälsingehus Arena
Mål: 1-0 Jonas Garcia Persson (8), 1-1 Felix Häggström (65), 1-2 Thomas Colby (88).
Domare: Augin Melki
Publik: 105
Matchfakta

Henoc Ekanga årsdebuterade med att ta en straff, returen och hålla nollan! Henoc Ekanga årsdebuterade med att ta en straff, returen och hålla nollan!

Galen Svartvikspoäng på Frösön trots två tidiga utvisningar plus tveksam straffspark: "Heroisk insats"


(2019-05-11)
Två onödiga utvisningar tidigt i matchen höll på att bli förödande för Svartvik på Frösön.
Och strax därefter fick hemmalaget straff - som årsdebuterande Henoc Ekanga räddare!
Det ska egentligen inte gå men Svartvik höll tätt hela matchen och åkte hem med en osannolik men välsmakande poäng.
– En fullständigt heroisk insats av gubbarna, säger tränaren "Jocke" Sjödin lyriskt.


Idag kom svart på vitt att även 0-0-matcher kan vara händelserika och ha sin charm.
Svartvik inledde positivt på Frösön i toppmatchen och ett ledningsmål låg i luften. Men i den elfte minuten stämplade Jonathan Manousian en motståndare och fick syna det röda kortet. Drygt fem minuter senare är Svartvik reducerade till åtta utespelare sedan lagkaptenen Ahmad Khreis först snackat till sig en varning och därefter fått ytterligare en "ostskiva" för en eftersläng. Morsning & goodbye och 75 minuter kvar.

Men det var inte nog där. I minut 22 får hemmalaget en straffspark. André Larsson kliver fram men årsdebuterande Henoc Ekanga räddar "stramaren" – och även returen!
Frösö blev konfuderade och förmådde inte utnyttja sitt dubbla numerära övertag utan Svartvik jobbar stenhårt i defensiven och släppte inte till speciellt mycket resten av halvleken.

Frösö fortsatte trumma på i andra men det var trubbigt och omständligt och Svartviksspelarna vek inte en tum i defensiven.
Men så på slutet får straffmissaden André Larsson ett gyllene läge till att spräcka nollan men hans nick från nära håll smet preciiiiis utanför Henocs ena stolpe och den och en smått osannolik poäng var vunnen.

Tränarsnack:
– En fullständigt heroisk insats av gubbarna. Efter utvisningarna gick vi ner och spelade 4-3-1 men jag trodde deet var kört när de fick den där billiga straffen kort efter utvisningarna men då kom Henoc upp stort. Vi försvarade oss sedan fantastiskt och städade undan allt som kom ner mot straffområdet och reser faktiskt hem med en synnerligen välförtjänt poäng, säger tränaren "Jocke" Sjödin lyriskt.
"Jocke" fortsätter:
– Nu ska Älgarna vara VÄLDIGT bra om de ska slå oss nästa söndag!
(Älgarna som besegrade Ope idag med hela 5-0, reds anm.)

Bäst på plan:
Henoc Ekanga i målet givetvis! Sedan ska alla kvarvarande åtta utespelarna ha överbetyg för sin heroiska försvarsinsats. När det gäller duon Manousian och Khreis, som satte sina lagkamrater i knipan, lär få sina fiskar varma av tränare Sjödin kan jag tänka mig.

Frösö IF - Svartviks IF 0-0
2019-05-11 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Utvisningar Svartvik: Jonathan Manousian (11) och Ahmad Khreis (16).
Straffmiss Frösö: André Larsson (22)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 86
Matchfakta

Game, set & match – Sund föll med 0-6 i Iggesund: "Genomklappning deluxe"


(2019-05-10)
Sund förlorade bortamatchen på Movallens naturgräs mot Iggesund med tennissiffrorna 0-6. Game, set & match!
– Trots 0-1 i paus gjorde vi en bra första halvlek. I den andra bjöd vi på en genomklappning deluxe, säger Sunds tränarduo Emad Nademi och Mikael Kotermajer.


Sund tog tag i den berömda taktpinnen direkt och satte sig i förarsätet i traktorn på Movallens naturgräs och i minut tio kom nyförvärvet Zakaria Bel Mekki fri från kanten och sköt mot det korta hörnet men målvakten Mathias Svärd räddade med lårbenet. Pelle Nyman vände bort en försvarare inne i straffområdet men det hårda skottet rammade en välplacerad Svärd. Sund hade fler chanser men inga mål och då gick det som det brukar gå, motståndarna gör mål. Efter väggspel och ett instick bakom backlinjen kunde Viktor Jansson ge Iggesund ledningen. Inte helt rättvist.

Sund kom ut i andra i fast förvissning att vända på matchen men istället kunde Anders Fridlund utöka hemmalagets ledning.
Då lade sig Sundspelarna sig på rygg och lämnade ut sin målvakt Axel Hedenström till vargarna. Trots mängder av mer eller osannolika parader lyckades Iggesund förpassa ytterligare tre bollar bakom den storspelande gårdvaren. Utan Axel hade det här slutat i en resultatmässig katastrof. 

Tränarsnack:
– Iggesund tjongade bara långt utan finess och trots 0-1 i paus gjorde vi en bra första halvlek och det kändes som vi hade bra kontroll på matchen. I den andra inledde vi också förtroendeingivande men efter deras 2-0-mål bjöd vi på en genomklappning deluxe. Vi gjorde ingenting av det vi pratade om före matchen och i paus. Spelet och glöden från den första halvleken var som bortblåst Vi blev stående och tappade vi boll var det ingen som jobbade igen den. Iggesund var sugnare på allt. Bara att bryta ihop och komma igen, säger Sunds tränarduo Emad Nademi och Mikael Kotermajer.

Bäst på plan:
Axel Hedenström i målet var den ende som kunde lämna Movallens ojämna gräsplan med högburet huvud i Sund.

Läs även:
• Defensiv genomklappning när Sund föll mot Iggesund
• Seger mot Sund

Iggesumds IK - Sund IF 6-0
2019-05-10 - 19:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Viktor Jansson (36), 2-0 Anders Fridlund (53), 3-0 Viktor Jansson (64), 4-0 Andreas Rodin (67), 5-0 Lukas Nilsson (73), 6-0 Anders Fridlund (77)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 121
Matchfakta

Omgång 5:
Resultat & matchfakta 


2019-05-04:
13:00 Sund IF - Alsens IF 2-1 (tips: 2-1) (referat nedan)
14:00 Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 0-0 (referat nedan)
16:00 Stöde IF - Iggesunds IK 1-1 (referat nedan) 
2019-05-05:
12:00 Svartviks IF - Söderhamns FF 5-1 (referat nedan)
2019-05-06:
19:30 Lucksta IF - IF Älgarna 2-2 (resultat & bilder kommer)
2019-05-07:
19:00 Ope IF - Frösö IF 1-3
 
Härnösands FF står över omgång 5

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Zakaria Bel Mekki är tillbaka i den röda Sunddressen efter sejouren i IFK Timrå. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Zakaria Bel Mekki är tillbaka i den röda Sunddressen efter sejouren i IFK Timrå. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Zakaria Bel Mekki återvänder till Sund från IFK Timrå: "Viktig förstärkning"


(2019-05-07)
Tre segrar på de fyra inledande omgångarna.
Och nu återvänder anfallaren Zakaria Bel Mekki till Sund från IFK Timrås division 2-lag.
– Med "Zaka" både breddar vi och spetsar truppen, säger tränaren Emad Nademi.


Zakaria Bel Mekki lämnar IFK Timrå och återvänder till Sund IF, den klubb som anfallaren lämnade efter att ha spelat upp dem i trean 2017 och svarat för flera viktiga mål. Brist på speltid i division 2-laget anses vara orsaken.
– För oss är värvningen jätteviktig och med "Zaka" både breddar vi och spetsar truppen, säger tränaren Emad Nademi.
Sund har inlett serien med tre segrar på fyra matcher. Något som "experterna" nog inte hade räknat med
- Positivt för oss att få lag tror på oss. Alltid en fördel att kunna slå underifrån, säger Emad Nademi.

Men snart är det få lag som kommer att underskatta Malandslaget.
– Det är inga enkla segrar vi tagit utan vi har fått slita rejält för framgången. Vi har en bra mix mellan yngre och rutinerade äldre spelare. Senast mot Alsen hade vi med fyra grabbar under 19 år, påpekar Nademi.
På fredag väntar Iggesund borta i en toppmatch och hälsingarna får tillbaka sin skyttekung Niklas Norman som saknats ett par omgångar,
– Vi hoppas också att få tillbaka några spelare. För vår del skadade och avstängda spelare. Då ska vi kunna matcha dem. Och precis som tidigare är det hårt jobb som gäller, säger Sundtränaren. 

Zakaria Bel Mekki är spelklar till fredagens match mot Iggesund och det ryktas att det är fler spelare med god division 3-kvalitet som är på väg in.
– Inga kommentarer, flinar Sundtränaren Emad Nademi.

Luckstas Oliver Widahl jublar efter sitt sena nickmål till 2-2 mot Älgarna. I bakgrunden den besvikne Älgarmålvakten Eugeniu Cheptene. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Luckstas Oliver Widahl jublar efter sitt sena nickmål till 2-2 mot Älgarna. I bakgrunden den besvikne Älgarmålvakten Eugeniu Cheptene. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Lucksta kvitterade mot Älgarna i 88:e minuten: "Gav bort tre poäng"


(2019-05-06)
Efter en tidig ledning tappade Lucksta till ett 1-2-underläge mot Älgarna efter två snabba mål av Akeem Prince Smith efter dryga halvtimmen spelad.
Men med en man mer och två minuter kvar nickade Oliver Widahl in en hörna och räddade en viktig pinne.
– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.


Det började bra för Lucksta "hemma" på Westhagen då Elias Lindqvist mötte ett inspel och efter lite flyt hamnade bollen in bakom Älgarmålvakten. Lägen fanns sedan till utökning men efter dryga halvtimmen satte Akeem Prince Smith dubbla fullträffar och momentum låg plötsligt hos gästerna.
I den andra halvleken hade Lucksta svårt att hitta rätt med passen sista tredjedelen och det man skapade kom efter fasta situationer. Älgarna däremot hade ett par klara chanser där man borde "dödat" matchen. 
Bränningarna skulle visa sig bli kostsamma och när man dessutom fick Phaniel Kakopande utvisad med kvarten kvar. Det gjorde att Lucksta kunde etablera en press men såg ändå ut att få lämna planen tomhänta då, i den 88:e minuten, Oliver Widahl nådde högst på en vänsterhörna och knoppade vid straffpunkten in kvitteringen till vänster om keepern. En viktig nick kan det visa sig långt fram i höst.

Tränarsnack:
– Sett till spelet gav vi bort två poäng. Det här är en match som vi bara ska vinna. Man får inte bara tappa in två snabba mål som vi gjorde till 1-2 när vi har lägen till både 2-0 och 3-0, säger tränaren Paul Thompson trots den sena utjämningen.

Bäst på plan:
Det var jämnt överlag. Bra första halvtimme och sista. Däremellan mest mellanmjölk.

Lucksta IF - IF Älgarna 2-2
2019-05-06 - 19:30 - Westhagen
Mål: 1-0 Elias Lindqvist (10), 1-1 Akeem Prince Smith (34), 1-2 Akeem Prince Smith (36), 2-2 Oliver Widahl (88).
Utvisning Älgarna: Phaniel Kakopande (76)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 17
Matchfakta

Elias Lindqvist gjorde egentligen 1-0 för sitt Lucksta mot Älgarna. Men domaren valde att ge målet till Hakim Rouass istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Elias Lindqvist gjorde egentligen 1-0 för sitt Lucksta mot Älgarna. Men domaren valde att ge målet till Hakim Rouass istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bleart Ugzmaijli avslutade matchen med tvenne fullträffar. Bleart Ugzmaijli avslutade matchen med tvenne fullträffar.

Fem-etta när Svartvik klädde av Söderhamn – Khreis & Ugzmaijli två-målsskyttar


(2019-05-05)
Svartvik formligen klädde av gästande Söderhamn i dagens möte på NP3 Arena.
"Rödvästarna" vann med hela 5-1, Ahmad Khreis och Bleart Ugzmaijli tvåmålsskyttar, och svingade sig upp på andraplats i en tidig tabell.
– I ärlighetens namn hade siffrorna kunnat varit ännu större, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.


Svartvik var påkopplade från start och inledde med att skapa ett par bra målchanser redan innan Ahmad Khreis nätade i den sjunde minuten. Kanske gick det för lätt i inledningen? Söderhamn kom in i matchen, spelade fin fotboll och efter halvtimmen utjämnade Martin Elffors. 
Målet blev en väckarklocka för "Blackbay" och efter ett par justeringar tog Svartvik tillbaka matchen, och släppte därefter aldrig initiativet. Och man kunde också gå till pausvila efter Oscar Lidströms 2-1-mål efter hörna.
Efter att Ahmad Khreis gjort sitt andra mål precis innan timman spelad blev det mer eller mindre defilering fram till 5-1 sedan Bleart Ugzmajli även han målat dubbelt. Siffrorna hade stigit i höjden utan bortakeepern Alexander Bloms många parader.

Tränarsnack:
– Utöver en period när Söderhamn gjorde målet var det vår match. Vi flyttade boll bra och vaskade fram många målchanser och tryckte ner dem totalt, speciellt då i andra. I ärlighetens namn hade siffrorna kunnat varit ännu större. Vi börjar se bättre och bättre ut även fast vi har en bit till i oss känns det som. Det känns skönt att få vila några dagar till nästa match borta mot starka Frösö som vi ser som en av favoriterna till att vinna serien, säger Svartviks tränare Joakim "Jocke" Sjödin.

Bäst på plan:
Hampus Andersson och Gustav Arnberg visade pondus i mittförsvaret och även fungerade som bas i uppspelen. Men på det hela taget skulle man räkna upp hela laget från målvakt till vänsterytter.
I Söderhamn var Alexander Blom mellan stolparna den bäste. Då förstår ni Svartviks dominans.

Svartviks IF - Söderhamns FF 5-1
2019-05-05 - 12:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Ahmad Khreis (7), 1-1 Martin Elffors (30) 2-1 Oscar Lidström (38) , 3-1 Ahmad Khreis (58), 4-1 Bleart Ugzmajli (64), 5-1 Bleart Ugzmajli (87)
Domare: Roland Adelsson
Publik: 59
Matchfakta

Vinst idag för "Jocke" Sjödins Svartvik? Vinst idag för "Jocke" Sjödins Svartvik?

Tredje raka trean i trean för Svartvik?: "Vi är väl förberedda"


(2019-05-05)
Vinner Svartvik dagens "lunchmatch" klättra "rödvästarna" upp till plats 2 i tabellen.
– Vi känner oss väl förberedda till dagens match mot Söderhamn, säger tränaren "Jocke" Sjödin.


Svartvik bjuder på tidig avspark idag. Redan klockan 12:00 kickar man igång mot Söderhamn på NP3 Arena.
Vid seger klättrar "rödvästarna" upp till andraplatsen i tabellen trots den inledande förlusten mot Östavall. Därefter har det blivit tvenne segrar. Och läget ser bra ut när det gäller spelarfronten.
– Jorå, nu är de som jag räknar med tillbaka. Klart att Grönlund, Arwid, KW och Ted saknas men de har längre skador. I övrigt känns truppen bra och vi känner oss väl förberedda till dagens match mot Söderhamn, säger tränaren "Jocke" Sjödin.

Lokalfotbollens tips:
3-0 i hemmafavör. Söderhamn imponerade inte i sitt förra besök i staden (förlust mot Lucksta) santidigt som Svartvik bör bli alltmer samspelta plus att man får tillbaka skadade spelare.
Ettan ger 1:58 på Coolbet.com för den spelsugne.

Svartviks IF - Söderhamns FF
2019-05-05 - 12:00 - NP3 Arena
Domare: Roland Adelsson

Thomas Colby verkar vara i hysterisk målform. Thomas Colby verkar vara i hysterisk målform.

Stödetränaren efter 1-1 i toppmatchen mot Iggesund: "Borde tagit död på matchen i första"


(2019-05-04)
Stöde och Iggesund hade varsin halvlek i toppmötet på Westhagen.
Det helröda var klart bättre i första medan hälsingarna var rejält spelförande i andra.
Hur det slöt? 1-1.
– Vi borde dödat matchen i första men efter andra är jag tacksam att vi fick poäng, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


I toppmötet i division 3 Mellersta Norrland på Westhagen var det Stöde som dominerade den första halvleken men trots bra spel och otaliga chanser lyckades man inte spräcka Iggesundsmålvakten Mathias Svärds nolla. Svärd gjorde några knivskarpa räddningar och höll sitt lag kvar i matchen.
Den andra halvleken blev som en omvänd hand och spel mot samma mål men den här gången Charlie Hornbys. Men när Thomas Sundberg nickade in 0-1 vid den bortre stolpen efter ett långt svepande inlägg var han maktlös och dödläget brutet.

0-1 stod sig till slutminuterna. Först var det ytterst nära en utökning med fem minuter kvar men efter att ha rundat Charlie Hornby hittade inte Alvin Brisvåg det öppna Stödemålet. I motanfallet direkt på fick Thomas Colby bollen utanför Iggesunds straffområde, vände bort sin försvarare och sköt hårt, lågt och distinkt till höger om målvakten och en poäng var räddad.

Tränarsnack:
– Återigen borde vi tagit död på matchen under den första halvleken
 I andra blev det en rejäl scenförändring och vi får vara nöjda med en poäng. Vi blev långa i laget, något som Iggesund utnyttjade. Sett till två halvlekar får väl oavgjort anses som rättvist, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Såklart surt att tappa ledningen med så lite kvar och ganska god kontroll på matchen mot en av seriefavoriterna. Men sett över två halvlekar ganska rättvist till slut. Och sammantaget kanske den bästa insatsen hittills för säsongen, säger Iggesunds tränare Jonas Höglund.

Bäst på plan:
Mittbacksparet "M&M", Mattias Norin och Mika Lindroos var tillsammans med Josh Chatee, Shane Marshall och påhittige Semir Salia på mitten de främsta tillgångarna i Stöde för dagen.
I Iggesund plussar vi i första hand för Andreas Rodin, vilken bollvinnare och kämpe på mitten och mittbacken Joel Hallberg.

Kuriosa:
Så här beskrev en Iggeundsledare Westhagen:
"Matchen spelades på Westhagens IP, eller IP förresten, IP betyder idrottsplats/ idrottspark. Det kan man inte beteckna Westhagen som. Westhagen är en parkeringsplats som man byggt en konstgräsplan på. Helt klart utan konkurrens norra Europas oskönaste "fotbollsplan". Ansvariga på Sundsvalls kommun kan inte sitta och slå sig själva för bröstet när dom tänker på Westhagen. Eller så gillar man öststatsfeelingen helt enkelt".

Läs även:
• Poäng med mersmak mot Stöde

Stöde IF - Iggesunds IK 1-1
2019-05-04 - 16:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Thomas Sundberg (52), 1-1 Thomas Colby (85).
Domare:  Richard Grad
Publik: 54
Matchfakta

Mihail Barabanov hade inte så mycket att göra mot Sollefteå men Östavalls ukrainske målvakt höll nollan och uppträdde stabilt mellan stolparna.
Mihail Barabanov hade inte så mycket att göra mot Sollefteå men Östavalls ukrainske målvakt höll nollan och uppträdde stabilt mellan stolparna.

Östavall närmast segern i mållös hemmamatch mot S0llefteå: "Hade tillräckligt med chanser"


(2019-05-04)
Östavall hade greppet mot Sollefteå-giffarna men lyckades inte lägga ångermanlänningarna på rygg.
Samtidigt var inte Nipstadslaget helt ofarliga i sina framstötar.
– Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att vinna matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.


Det gick att spela fotboll i drygt 75 minuter på Ånge IP, därefter kom det både snö och hagel och gjorde plan och boll slippriga så allt ordnat spel var bara att glömma.
Och innan dess var det i ärlighetens namn inte mycket till ordnat spel heller...
Kanske lite elakt för Östavall hade faktiskt ett par fina anfall men lyckades inte i det avgörande momentet med att få in bollen i nät. En nog så viktig uppgift. Daniel Wallsten hade ett giftigt skott men som Sollefteå-giffarnas målvakt Alexandru Cojocari gjorde en utsökt parad på.
Nipstadslaget var inte helt ofarliga men när man väl kom till avslut var det Östavalls keeper Mykhailo Barabanov tur att visa sig på styva linan. Sett till de målchanser som skapades var Östavall närmast en trepoängare.

Tränarsnack:
- Sista kvarten är det inte så mycket att orda om på grund av vädret.  Men vi skapade tillräckligt med chanser idag för att vinna matchen I första spelade vi bra och borde haft en ledning i paus. Sett till hela matchen skapade vi totalt tio bra lägen men vi saknade den sista lilla "edgen". Vi hade faktiskt kunnat förlorat matchen på någon av deras kontringar. Lite typiskt i så fall då vi själva inte gör mål på sina egna chanser. Det här var ändå ett fall framåt sedan senaste matchen, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan:
Båda målvakterna, Östavalls Mykhailo Barabanov och Sollefteås Alexandru Cojocari, höll båda nollan och är redan nämnda.
Högerbacken i hemmalaget Joakim Andersson ska också ha överbetyg.

Östavalls IF - Sollefteå GIF FF 0-0
2019-05-04 - 15:00 - Ånge IP
Domare: Håkan Modigh
Publik: 75
Matchfakta

Ett mål och ett ass från Christoffer Nerkman gjorde susen. Ett mål och ett ass från Christoffer Nerkman gjorde susen.

Sund tog en osannolik seger med målvakten utvisad och två straff-sparkar emot


(2019-05-04)
Alsen var en man mer i en dryg halvlek, fick två straffar, gjorde mål efter målvaktsmiss.
Hur mycket vann då jämtarna med?
Nej, det var Sund som avgick med segern!
– Vi hade Nerkman, säger Sunds tränare Emad Nademi.


Sund tog sin tredje seger på de fyra inledande matcherna. Men idag krävdes det en hel del matjord i tränarduon Emad Nademiis- och Mikael Kotermajers fickor. Trots en målvaktstavla i slutet av den första halvleken och några minuter senare blev samma målvakt utvisad plus att Alsen tilldömdes två straffsparkar i den första halvlekens slutskede kunde Sund osannolikt avgå med en 2-1-seger.

Om vi tar det från början så inledde Sund bäst och i den 20;e minuten tog man ledningen sedan Christer Nerkman gett sig ut på en egen offensiv raid från mittlinjen och avslutat med att överlista gästernas keeper Mikael Nilsson.
Sista tio minuterna av den första halvleken tog Alsen över totalt och radade upp chanser som både stolp- och ribbskott men det krävdes en tavla av årsdebuterande Manne Vallström då han olyckligt släppte in Love Öiens distansskott under sig.

Strax därpå hann Manne före en Alsenspelare i en utrusning men fullföljde med en hög armbåge och efter diskussion med sin assisterande visade domarn ut Manne och dömde även straff. 
Dags för Love Öien att ge Alsen ledningen med sitt andra mål? Nix, han sköt utanför. Innan paussignalen gick hann gästerna skapa ett par kanonchanser till och blev även tilldömda ytterligare en straffspark. Love Öinen klev fram ännu en gång för en duell med inhoppande Erik Hedenström. Den här gången slog Öinen bollen utanför den andra stolpen... 
Det var ett Sund som hängde över repen när domaren till slut avkunnade att den första halvleken var till ända.

Alsens forcering i den andra halvleken kom aldrig. Och tio minuter in drev Christoffer Nerkman bollen på kanten, centrade in i mitten till Ali Kanso Mahmoud, som smart hopade över bollen, därmed friställde Jonas Nordström som förpassade 2-1-bollen in i mål.
Målet verkade komma som en chock för jämtarna och Sund hade, trots en man kort, inga större problem att spela av matchen och ta sin tredje trepoängare.

Tränarsnack:
– Vi var illa ute i slutet av den första halvleken men inför den andra omorganiserade vi oss och blev noggranna och kämpade hårt för varandra. Det var nästan så att vi låg närmare ett tredje mål än dem en kvitteering även om de hade ett par halvchanser på slutet, säger Sundtränaren Emad Nademi.

Bäst på plan:
Christoffer Nerkman svarade för ett mål och ett assist och skapade stor förvirring bland Alsenspelarna ute på sin vänsterkant med både sin snabbhet och finurlighet. Hela backlinjen plus Jonas Nordström och Elias Friberg centralt på mtten höll yppersta klass. Pelle Nyman som "tia" var i vanlig orning en klasslirare.

Läs även:
• Matchreferat på Alsens hemsida

Sund IF - Alsens IF 2 -1
2019-05-04 - 13:00 - Westhagen
Mål: 20 1-0 Christofer Nerkman (20), 1-1 Love Öien (40), 2-1 Jonas Nordström (55).
Utvisning Sund: Manne Vallström (44).
Domare: Thilip Nadarajah (silade mygg och svalde kameler).
Publik: 55
Matchfakta

Innebandytalang väljer att satsa på fotbollen – går till Svartviks IF: 
"Stor, stark och snabb"


(2019-05-03)
Svartvik fyller på sin spelartrupp.
Nu väljer innebandy- och fotbolls-talangen Måns Holst att ta klivet över till division 3-klubben.
– Trots att han är blott 17 år är han stor, stark och snabb, säger tränaren "Jocke" Sjödin.


Förra veckan värvade Svartvik Sani Tahir från Superettan (scrolla ner en bit på sidan för artikel) och i onsdags besegrade man serieledarna Iggesunds IK på bortaplan.
Nu har man gjort klart med ännu ett nyförvärv, men kanske inte lika spektakulärt, men intressant. Det är innebandytalangen (Timrå IBC) Måns Holst, 17, som även tillhört GIF Sundsvall men har Kubikenborgs IF som moderklubb när det gäller fotbollen.

Varför blev det Svartvik?
– Har bara hört bra om föreningen och att det är en härlig stämning i laget. Jag ser väldigt goda förutsättningar till att utvecklas i denna miljö, säger 17-åringen på klubbens facebooksida.

Tränaren "Jocke" Sjödin:
– Måns är en ung spännande spelare. Trots att han är blott 17 år är han stor, stark och snabb. Han är villig att göra jobbet varje träning och en väldigt lugn och fin kille som kommer passa bra in i gruppen.
Vi ska ha tålamod med Måns men jag blir inte förvånad om vi redan i år får se honom på planen.

Omgång 4:
Resultat & matchfakta 


2019-05-01:
13:00 Iggesunds IK - Svartviks IF 1-2 (referat & fakta nedan)
13:00 Söderhamns FF - Ope IF 1-1
14:00 Frösö IF - Lucksta IF 3-1 (referat & fakta nedan)
14:00 Alsens IF - Stöde IF 0-2 (referat & fakta nedan)
15:00 Östavalls IF - Härnösands FF 0-1 (referat & fakta nedan)
17:00 Sollefteå GIF FF - IF Älgarna 0-0
 
Sunds IF står över omgång 4

Klicka på resultat för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Östavalls tränare David Nordberg var mycket besviken efter 0-1. Östavalls tränare David Nordberg var mycket besviken efter 0-1.

Östavalls första förlust betydde Härnösands första seger: "Fruktans-värt besviken"

(2019-05-01)
Härnösand backade hem och satsade på kontringar.
Östavall hittade inte nyckeln till deras försvarslås och föll med 0-1,
Östavalls första förlust och Härnösands första seger.
– Är fruktansvärt besviken över vår egen insats, dundrar Östavalls tränare David Nordberg.


Det blev en svidande förlust för Östavall "hemma" på Ånge IP när Härnösands FF gästade och vann med matchens enda mål.
Västralaget kom till klykderbyt efter två vinster och ett kryss, HFF utan seger.
Trots ett rejält spelövertag var det gästerna som tog ledningen i mitten av den första halvleken. Adrian Borostean fick en boll djupt inne i Östavalls straffområde och bröt sig in efter kortlinjen och brassade in segermålet ur en snäv vinkel.
Östavall lyckades under 90 ninuter plus stopptid inte hitta nyckeln till gästernas försvarslås
– Härnösand kom hit och parkerade bussen och skickade sedan bara långbollar på vinst och förlust. Men de vann matchen med sin taktik så det är inte så mycket att orda om. Men jag är fruktansvärt besviken över vår egen insats att vi inte kunde bemästra deras spel. Känns som en inställningssak och det är inget jag eller någon annan i ledningen accepterar, dundrar Östavalls tränare David Nordberg.

David fortsätter:
– Vi fick aldrig till några riktigt vassa lägen då vi hela tiden försökte hitta in med passningar in i deras mittförsvar istället för att visa mer tålamod och försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar. Nu blev det mest en massa kladdande på bollen. Nä, den här matchen kändes det som om vi gav bort. Nu komer vi att snacka igenom matchen och sedan blir det revansch. Alla kan mycket bättre. Det har vi visat tidigare och tänker visa det igen, avslutar den frustrerade Östavallstränaren.

Östavalls IF - Härnösands FF 0-1
2019-05-01 - 14:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 Adrian Borostean (24)
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 
Matchfakta

Tvåmålsskytten Thomas Colby. Tvåmålsskytten Thomas Colby.

Thomas Colbys två mål gav Stöde tre poäng: "Jäkla bra första halvlek"

(2019-05-01)
Stöde tog en stabil 2-0-seger borta mot Alsen.
Stor matchhjälte blev Thomas Colby som hängde båda.
– Vi gjorde en jäkla bra första halvlek och en stabil andra, säger tränaren Anders Strandlund.


Stöde slet formligen åt sig taktpinnen direkt och vaskade fram den ena målchansen efter den andra. Semir Salia hade två gyllene lägen, Thomas Colby nickade strax utom från nära håll och hemmamålvakten Mikael Nilsson reflexräddade Felix Häggströms närskott.
– När vi missade chanserna väntade man nästan på ett ledningsmål för Alsen, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
Men så fick Thomas Colby ett fint pass från Mattias Norin, vände bort en försvarare och dängde upp bollen med både kraft och precision rakt upp i bortre krysset.
– Ett lite förlösande mål faktiskt. V gjorde en jäkla bra första halvlek och borde haft en större ledning och stängt matchen, säger Anders Strandlund.

Thomas Colby visade tidigt i andra vilja och beslutsamhet när han fläkte sig före en försvarare på ett vänsterinspel från Khoger Hammad och styrde in sitt andra mål för dagen.
– Därefter blev det mest ställningskrig och det hettade egentligen inte till förrän i slutminuterna, säger tränare Strandlund.
Då tilldömdes Alsen en straff sedan en Stöde spelare styrt upp bollen på sin egen hand. Erik Johansson sköt men varken hårt eller nära stolpen så när Charlie Hornby gick åt rätt håll var straffräddningen ett faktum.
– Skönt att Charlie räddade straffen så man slapp stå nervös sista minuterna, kommenterar Anders Strandlund.
"Strappa" fortsätter:
– Vi gör en stabil andra halvlek och det kändes aldrig riktigt farligt, speciellt inte efter Charlies straffräddning.
Beröm givetvis till tvåmålsskytten Thomas Colby. Lagkaptenen Mattias Norin i mittförsvaret och mittfältarna Josh Chatee och Niclas Möllhagen höll även de hög klass.

Alsens IF - Stöde IF 0-2
2019-05-01 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 0-1 Thomas Colby (38), 0-2 Thomas Colby (52).
Domare: Jonathan Fiorsman 
Publik: 47
Matchfakta

Hakim Rouass gjorde ett snyggt tröstmål för Lucksta. Hakim Rouass gjorde ett snyggt tröstmål för Lucksta.

Två sena mål före paus tog loven ur Lucksta på Frösön: "Slarvmål"

(2019-05-01)
Lucksta lyckades inte följa upp segern senast mot Söderhamn.
Idag blev Frösö för svåra.
– Två onödiga slarv på egen planhalva gav dem två psykologiska mål i slutet av den första halvleken, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg besviket.


Lucksta var på väg att gå till pausvila med 0-0 borta mot Frösö.
Men två sena mål gav öborna det försprång man behövde och kunde vinna matchen med 3-1 och är därmed fortfarande obesegrade i inledningen av serien.
För Lucksta är det det motsatta. Segern senast mot Söderhamn kunde inte följas upp och nykomlingarna har nu tre förluster på de fyra första omgångarna.
– Idag släppte vi in två onödiga mål i slutet av den första halvleken efter slarv på egen planhalva. Det gav dem två psykologiska mål, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg besviket.
"Jimman" fortsätter:
– Frösö hade mycket boll men vi försvarade oss bra så de skapade inte speciellt mycket. Innan de två målen vill säga.

Lucksta försökte flytta upp för en reducering i andra men förmådde aldrig riktigt hota och när André Larsson med 20 minuter kvar vann duellen från elva meter mot Martin Ålin i LIF-målet var det mer eller mindre klart.
– Kanske inte den mest solklara straff jag sett men domaren blåste och det får man acceptera, säger Jimmie Norberg.
Med kvarten kvar fick emellertid Lucksta lite att glädja sig åt då Hakim Rouass löpte igenom på Martin Drugge Erikssons fina framspelning och tröstmålade.
– Ett vackert mål och kul att kunna spräcka nollan, säger 
Luckstatränaren som saknade en hel del viktiga pjäser inför den svåra bortamatchen.
– Joakim Edström, Oliver Widahl och målvakten Mike Karinga Persson kunde av olika anledninga inte vara men det är inget jag vill skylla förlusten på. Frösö var helt klart bättre än oss idag, avslutar Jimmie Nordberg.
Högermittfältaren Martin Drugge Eriksson bäst för dagen i Lucksta.

Frösö IF - Lucksta IF 3-1
2019-05-01 - 14:00 - Länsförsäkringar AC
Mål: 1-0 självmål (43), 2-0 Jesper Andersson (45+1), 3-0 André Larsson (71, straff), 3-1 Hakim Rouass (75).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 68
Matchfakta

Gustav Arnberg satte dit Svartviks segerboll. Gustav Arnberg satte dit Svartviks segerboll.

Svartvik besegrade serie-ledarna Iggesund på bortaplan – Åhlin och Arnberg hittade nätet


(2019-05-01)
Svartvik åkte ner till Hälsingland för ett nappatag med serieledande Iggesund, som inlett med tre raka segrar och noll insläppta mål.
"Blackbay" tog bussen hem med tre poäng i bagaget efter  "Jonte" Åhlins- och Gustav Arnbergs båda fullträffar.
– En match med två ansikten, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.


Med Superettanförvärvet Sani Tahiri i startelvan tog sig Svartvik an serieledarna Iggesund på Glysis i Hudiksvall. Ett Iggesund som saknade sin skyttekung Niklas Norman då han firar sin fars 60-årsdag.
Jonathan Åhlin gav Svartvik ledningen efter dryga kvarten sedan han fått utrymme inne i Iggesunds straffområde. 
Christian Brolin nickade sedan in hemmalagets kvittering efter knappa halvtimmen men mittbacken Gustav Arnberg återgav "Blackbay" ledningen inom fem minuter och kunde rättvist gå till pausledning.

Den andra halvleken bestod mestadels att Iggesund tryckte ner Svartvik i sin jakt på en kvittering. Och den hängde i luften men trots idoga försök kunde Marcus Krutzén freda sitt mål och se till att tre viktiga poäng säkrades och den andra raka trepoängaren kunde cashas in.
Sani Tahiri visade i sin debutmatch, trots bristande matchrutin, att det är en spelare som kommer att göra skillnad. Den lille mittfältaren kommer att bli en given tillgång för ett Svartvik på väg uppåt i tabellen.
– En match med två ansikten. Vi borde stängt matchen i den första halvleken sett till våra chanser. I den andra var det Iggesund som hade de flesta chanserna. Sett över 90 minuter tycker jag att vi vinner rättvist och jag tänkeer inte be om ursäkt för segern, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Iggesunds IK - Svartviks IH 1-2

2019-05-01 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 0-1 Jonathan Åhlin (17), 1-1 Christian Brolin (28, nick), 1-2 Gustav Arnberg (32).
Domare: Andreas Olsson
Publik: 157
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Sani Tahir är spelklar för Svartvik mot serieledarna Iggesund. Sani Tahir är spelklar för Svartvik mot serieledarna Iggesund.

Kick-off:
Svartviks klassvärvning debuterar direkt mot serieledarna – tuffa matcher för övriga medelpadslag


(2019-05-01)
Klassvärvningen Sani Tahir debuterar för Svartvik mot serieledarna Iggesund, manfall för Lucksta inför bortamötet mot Frösö, Stöde har också en svår bortamatch mot ett revanschsuget Alsen.
Enda Medelpadslag som spelar hemma är Östavall som siktar på fjärde raka utan förlust.


Iggesunds IK - Svartviks IH:

Svartvik får tillgång direkt till sitt spektakulära nyförvärv från Superettan, Sani Tahir, när laget reser ner för möte med serieledarna Iggesund. Hälsingarna som saknar sin skyttekung Niklas Norgren då han firar sin fars 60-årsdag.
– Kul att Sani får debutera. Några skador har vi fortfarande men vi är hyfsat i fas med skadorna nu. 
Kanske ett bra läge att rida vidare på segern mot Alsen senast?
Några skador men vi är hyfsat i fas med skadorna ändå. För att besegra Iggesund krävs att vi jobbar stenhårt defensivt och vårdar bollen när vi har den, säger Svartvikstränaren Joakim Sjödin.

Frösö IF - Lucksta IF:
Även Lucksta har en svår match då man tar sig an svårspelade Frösö borta. Förlust i förra gången på resande fot, 0-3 mot Iggesund men seger senast mot Söderhamn på Westhagen.
– Ja, dags för ny bortamatch och bryta trenden även där. Tyvärr manfall på grund av olika anledningar vilket gör att vi inte har full trupp. Men de som åker upp är redo för att ta med sig poäng hem. Vi hoppas ha hittat division 3-tempot på samtliga nu, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Östavalls IF - Härnösands FF:
Östavall är obesegrade efter tre derbymatcher. Idag möter man för första gången ett lag "utifrån" när Härnösands FF gästar Ånge IP.
– Förväntar mig en tuff match mot ett hungrigt Härnösand som inte haft den inledning på serien de hoppats på. Vi ska vara ödmjuka och jobba hårdast av alla lag och det gäller även mot Härnösand sen får vi se om det räcker till att ta poäng, säger Östavalls tränare David Nordberg

Alsens IF - Stöde IF:
Stöde stod över den förra omgången och lär vara mäkta spelsugna kan jag tänka mig. Alsen föll senast mot Svartvik och släppte för ovanlighetens skull in hela tre mål under den första halvleken. Ett  revanschsuget Alsen kan vara en hård nöt att knäcka.
– Vi åker upp med 18 man så det känns bra.
Alsen borta alltid en tuff match så riktigt hårt jobb kommer krävas, säger Stödetränaren Anders Strandlund.

Sund står över den här omgången.