NYHETER (januari - juni)
Division 5 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsfemman 2019:
Fränsta IK, Hassels IF, Holms SK, IFK Sundsvall, Indals IF, Kovlands IF, Kubikenborgs IF 2, Matfors IF 2, Wiskans IF samt Ånge IF.

Omgång 9:
Resultat & Matchfakta

2019-06-26:
19:00 Fränsta IK - Matfors IF 2 4-1 
19:00 Holms SK - Kubikenborgs IF 2 3-4 
19:00 Indals IF - Hassels IF 2-3 
19:00 Kovlands IF - Wiskans IF 2-0 
19:00 Ånge IF - IFK Sundsvall 4-2 

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Gustaf Salomonsson placerar Indals målvakt Lars Skandewall Persson (tidigare i just Hassel) åt ena hållet och bollen åt det andra när Hassel skrällvann på Härevallen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Botten besegrade toppen – Indals första förlust hemma på Härevallen på två år kom mot Hassel


(2019-06-26)
Det blev en hel del skrällar i den sista våromgången.
På Härevallen besegrade t ex Hassel topplaget Indal.
Och man gör det fullkomligt rättvist!
– Vi har spelat fin fotboll även tidigare men fått dåligt betalt. Idag hade vi marginalerna med oss, säger Hassels team manager Seth Larsson.


Nästjumbon Hassel kom till Härevallen för ett nappatag med serietvåan Indal. Och då det här var skrällarnas afton i Meddelpadsfemman så kunde Hassel resa hem med hela potten. Och det fullkomligt rättvist.
Redan i den andra minuten erövrade Gustaf Salomonsson bollen på offensiv planhalva, drev mot mål och ur högerinnerposition sköt han bollen till vänster om hemmakeepern Lars Skandewall Persson och in i bortre gaveln.
Indal hade mest boll resten av halvleken men saknade både beslutsamhet och fokus och Hassel hade inga problem att freda sig på ett par undantag när men då räddades man av målvakten Pontus Hansson.
Efter en lättare "hårtork" startade Indal upp den andra halvleken bra och tryckte på men närmare en benparad av Hansson i målet när han såg ut att var överspelad och ett rungande ett stolpskott efter frispark av Samuel Buanie kom man inte innan offensiven avtog.

Med tretton minuter kvar kom en ny press från hemmalaget och nu fick man hål på mål-Hansson sedan Fredrik Karström tryckt in bollen från åtta meter. Då såg Indal ut att gå mot seger men bara ett par minuter senare gav sig högerbacken Arash Tarash sig iväg på en raid efter sin kant och i höjd med straffområdet blev han fälld av en hemmaförsvarare. Innanför eller utanför straffområdet var oklart men domaren dömde straff. En straff om Gustaf Salomonsson tog hand om. Skandewall i ett hörn och bollen i det andra och återtagen ledning.
Innan Indal hann hämta sig från chocken fick Max Olsén ett bra läge och skickade in 3-1 via ribban.

Indal gav emellertid inte upp och fick i 87:e minuten till en reducering då Fredrik Karström fick på en bra träff från straffområdeslinjen efter ett sidledspass. Men så mycket tid till en kvitteringsjakt fick man inte då domaren valde att blåsa av vid 90 minuter utan tillägg. Och nog borde han lagt till ett par minuter då det var en hel del spelavbrott. 
– Men vi har ingen tur med den här domaren. På de tre matcher han dömt oss har vi bara tagit en poäng. Det har varit alldeles för många konstiga beslut och anledningen till att han inte lade till något idag var att "vi var så sega i starten", dundrar Indals lagledare Jonas Wallvik.

Tränarsnack:
– Förlusten kom inte helt oväntat. Det var två år sedan vi förlorade här hemma på Härevallen och jag varnade också spelarna att vi hade den här matchen kvar att spela innan vi kunde gå på semester. Vi hade varken någon geist, koncentration eller vilja idag förutom i inledningen av den andra halvleken. Vi slog bort för många pass och skotten sköt i höjden. Vi verkar ha problem att spela mot lag som har sju-åtta man i försvaret och backar hem. Vi saknade Sergio Hinestroza ikväll på grund av skada men det ska ändå inte se så här tafatt ut, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Den här segern var jättenyttig för vår del. Vi har försökt spela fin fotboll med mycket rull men fått jäkligt dåligt betalt. Idag hade vi marginalerna på vår sida och nu ska vi bygga vidare under hösten. Precis som ifjol då vi också tog få poäng under våren men plockade många under hösten. Vi har fått ihop en bra sammanhållning och idag var det spelare i truppen som inte var uttagna ikväll men kom ändå och tittade på matchen och stöttade oss, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Bäst på plan:
I Indal är det bara comebackande anfallaren Henrik Pedersen som får godkänt även om han besitter lite "vinterteknik" ännu men lär bli ett sparkapital under hösten.
Hassels högerback Arash Tarsdh var outstanding på planen. Haidary Sayad, Max Olsén, målvakten Pontus Hansson samt tvåmålsskytten Gustaf Salomonsson svarade även de för insatser över det vanliga.

• Lokalfotbollen intervjuar Hassels tvåmålsskytt Gustaf Salomonsson

Indals IF - Hassels IF 2-3 
2019-06-26 - 19:00 - Härevallen
Mål: 0-1 Gustav Salomonsson (2), 1-1 Fredrik Karström (77), 1-2 Gustav Salomonsson (80, straff), 1-3 Max Olsén (81), 2-3 Fredrik Karström (87).
Domare: Roger Lundbäck (bör inte döma Indal på ett tag...)
Publik: 53
Matchfakta

Hassels målskyttar mot Indal på Härevallen. Fr v Gustaf Salomonsson 2 och Max Olsén. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hassels målvakt Pontus Hansson besegrad för stunden men stod ändå till slut som segrare mot topplaget Indal, mycket tack vare sitt spel mellan stolparna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jerry Backlund kan fortfarande göra mål. Jerry Backlund kan fortfarande göra mål.

Fränstas tyngd och rutin gav 4-1 mot ungdomligt Matfors 2


(2019-06-26)
Två mål av Andreas Modén och varsitt av veteranerna Tommy Göransson, nick, och Jerry Backlund såg till att Fränsta tog en klar 4-1-seger mot gästande Matfors 2.
– Dom spelade ut oss. Efter 90 minuter stod vi spritt språngande nakna på Myggvallen, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Tränarsnack:
– Det var en jäkla rolig och viktig vinst ikväll. Visserligen var Matfors underbemannade men vi jobbar hårt för varann och har ju några starka veterankort i "Henke" Larsson, Tommy Göransson och Jerry Backlund. Tommy gjorde ju första målet på ett klassiskt Oliver Bierhoff vis och nickade in en hörna. Mittlåset med Patrik Wärme och Ali Ebrahimi var delikata. Vid 2-0 snappade äldre herr Backlund en missad rensning och skickade plastbollen i nät. Andreas Modén gjorde 3-0 vilket var halvtidsresultatet. I andra började Matfors lite starkare och med solen i ryggen slet dom in 3-1 efter lite missförstånd hos oss. Strax efter det hamnade vi lite skevt igen och vips fick dom en straff som Tony Salthammer skickade till brännässlorna. Vår målvakt körde det gamla "byta ut snusen-tricket" och det föll ut perfekt! Så istället för 3-2 och nerv så sprang "Modde" in 4-1 och matchen dog, säger Fränstas assisterande tränare Björn Östgård.
– Trots att Fränstaspelarna är tio, femton och till och med tjugo år äldre och 30-40 kg tyngre så klär dom av oss totalt. Efter 90 minuter står vi spritt språngande nakna på Myggvallen Allt mod, beslutsfattande, energi och vilja var som bortblåst tyvärr. Jag måste fundera under uppehållet, kanske att det behövs en ny röst i division 5-gänget? Jag vet inte men jag verkar inte kunna motivera oss tillräckligt och då kanske det är bättre att kliva åt sidan. Det här var under all kritik, tyvär, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson besviket.
(Fränstas tränarkommentar kommer under torsdagen)

Bäst på plan:
Fränstas veterantrio Henrik"Henke" Larsson, Tommy Göransson och Jerry Backlund visade att gammal är äldst. Överbetyg även till tvåmålsskytten Andreas Modén.
I Matfors 2 var det ingen som nådde upp i normal standard.

Fränsta IK - Matfors IF 2 4-1 
2019-06-26 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Tommy Göransson (18), 2-0 Jerry Backlund (34), 3-0 Andreas Modén (44), 3-1 Oliver Andersson (66), 4-1 Andreas Modén (82).
Domare: Henoc Ekanga (blandade och gav)
Publik: 67
Matchfakta

Kuben 2 avslutade vårens spel med en seger på Holmvallen


(2019-06-26)
Kuben 2 avslutade våren med en 4-3-seger på Holmvallen.
Men det var nära att man tappat en klar 4-1-ledning då hemmalaget reducerade två gånger om sista kvarten.
– Vi gör en bra match, om vi bortser från sista kvarten, säger Kuben 2:s tränare Mattias Johansson.


Kuben 2 tog tidigt hand om initiativet på Holmvallen och efter tjugo minuters spel nickade Yosief Angosom in Mahad Yusuf Alis hörnspark.
Bara ett par minuter senare var det Mahad Yusuf Alis tur att måla efter att han blivit frispelad av Victor Wallgren med en läcker chipp.
Holm fick till en reducering före paus när Sihle Tabiso Mend hittade rätt.
Kuben 2 körde "systemet" att om man passat till ett mål så gör man nästa. Och så även vid 3-1 strax innan timmen spelad då Victor Wallgren målade efter fint väggspel med Alexander Nordin.
Men vid 4-1 sprack systemet då målskytten Aman Asfaha Desbele inte varit involverad i 3-1 utan fick istället hjälp av en hemmaspelare som inte fick iväg en rensning från det farliga området framför eget mål. Då återstod ungefär 25 minuter och "Tigerungarna" var säkra på att trepoängaren var säkrad och gav Holm en chans att komma tillbaka in i matchen med lite nonchalant spel. Först reducerade Tommi Torvela till 2-4 med ett jätteskott ribba in och därefter kom 3-4 genom Bereket Kiflay med sex minuter kvar. Kuben 2 kunde emellertid hålla tätt sista minuterna och fortsätta hänga med i toppstriden.

Tränarsnack:
- Tyvärr förlust i en sevärd match där Kuben 2 sätter de chanser som vi missar, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi gör en bra match, om vi bortser från sista kvarten, säger Kuben 2:s tränare Mattias Johansson.

Bäst på plan:
I Holm berömmer vi Sihle Tabiso Mendu.
Bäst på plan i Kuben 2 var högerbacken Hussein Haider Qasim Al-Jaddah men även Yosief Angosom och Victor Wallgren på centrala mittfältet och Liam Dahlgren i målet var duktiga och ska ha ett omnämnande.

Holms SK - Kubikenborgs IF 2 3-4  
2019-06-26 - 19:00 -Holmvallen
Mål: 0-1 Yosief Angosom (20), 0-2 Mahad Yusuf Ali (24), 1-2 Sihle Tabiso Mendu (40), 1-3 Victor Wallgren (57), 1-4 Aman Asfaha Desbele (61), 2-4 Tommi Torvela (78), 3-4 Bereket Kiflay (84).
Domare: Omar Medbil
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Oskar de Vahl var tillbaka och satte Kovlands ledningsmål. Oskar de Vahl var tillbaka och satte Kovlands ledningsmål.

Kovland tog första segern i sista vårmatchen – dängde serietvåan Wiskan


(2019-06-26)
Kovland överraskade i våravslutningen och tog årets första seger.
Och man gör det med 2-0 mot serietvåan Wiskan och dessutom kostade på sig lyxen att bränna en straff.
– Segern är en rejäl boost inför hösten, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.


Serietvåan Wiskan gästade jumbon Kovland i våravslutningen för att hämta tre poäng.
Och gästerna inledde också bäst innan KIF åt sig in matchen och jobbade till sig en straffspark. Unge William Nilsson stegade fram och slog bollen till vänster om Simon Eriksson, som gick mot samma stolpe och räddade.
Men bara sju minuter senare, i minut 28, fick Oskar de Vajö ett inspel från Christoffer Gredemyr och hemmalaget var i ledning.
I den andra tog Wiskan över men hade svårt att tränga igenom ett tätt hemmaförsvar och när man lyckades var rutinerade Mattias Jutman i vägen med ett par fantomräddningar. Vid ett tillfällle såg han överspelad ut men fick ut en "teleskoparm" och stoppade bollen som var på väg mot det "öppna" målet.
Med tolv minuter kvar var William Nilsson på väg igenom men blev fälld. Straff! Och fram klev "straffsumpare" Nilsson men visade en otrolig kyla och satte bollen mitt i målet.
Wiskan gick därefter "all in" men Jutman vägrade släppa till och Kovland kunde i den sista vårmatchen ta sin första seger. Och det mot serietvåan, som OM de vunnit tagit hand om serieledningen men det här var tydligen skrällarnas afton.

Tränarsnack:
– Vi började halvskakigt innan vi åt oss in i matchen men då brände vi en straff. Grabbarna ruskade av sig besvikelsen snabbt och Oskar de Vahl kunde göra 1-0 och vi avslutar den första halvleken bra. I andra nådde vi inte upp i samma standard och hamnade långt ned i planen men kul att vi ändå kan stänga ner matchen med ett andra mål, ta en trea och få en rejäl boost inför hösten, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.
– Jag var orolig för denna match redan på förhand och jag tror många med mig kände samma sak. Finns inga lätta matcher i denna serie och Kovland passade oss dåligt som motståndare. I andra matcher har mycket gått våran väg medan det i kväll känns som allt gick emot oss. Vi skapade absolut chanser för att göra ett par mål men d ville sig inte alls och deras målis gjorde en par fina räddningar. Vill ändå passa på att berömma hela laget för denna fina vårsäsong som vi trots allt gjort och nu passar d bra å få vila lite å ladda om inför hösten, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.

Bäst på plan:
Hela Kovland ska ha beröm för sin insats men tre lirare stack ändå ut lite extra. Målmannen Martin Jutman visade att takterna fortfarande sitter i, vänsterbacken Isac Ytterbom var svårpasserad och spelade moget och i anfallet var William Nilsson obekväm för Wiskanförsvaret.
I Wiskan kan alla bättre denna gång.

Kovlands IF - Wiskans IF 2-0 
2019-06-26 - 19:00 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Oskar De Vahl (28), 2-0 William Nilsson (78, straff).
Domare: Jan Söderlund
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Tobias Engström var en av två tvåmålsskyttar. Valerik Danielian var den andre. Tobias Engström var en av två tvåmålsskyttar. Valerik Danielian var den andre.

Ånge serieledare över sommaren efter vändning mot IFK Sundsvall – Tobias och Valerik målade dubbelt


(2019-06-26)
Ånge IF är serieledare efter vårens matcher.
Ikväll låg man under två gånger mot gästande IFK Sundsvall men lyckades vända och ta hem segern.


IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg satte direkt i matchöppningen 0-1 sedan en misslyckad Ångerensning hamnat mitt framför fötterna på honom bara någon meter från mållinjen.
Klockan hann knappt ticka upp till minut tio då Tobias Engström ryckte förbi en försvarare och tryckte in bollen mellan målvakten och främre stolpen.
Med dryga halvtimmen spelad återgav Olle Nordberg sitt lag ledningen efter en komunikationsmiss i Ångeförsvaret och målvakten rundas innan bollen rullas in. Men därefter tog det roliga slut för IFK Sundsvall.

I den andra halvlekens första minut laddade Tobias Engström från distans men bollen gick mitt på bortamålvakten Simon Molin, som på något märkligt sätt tappade in den i det egna målet.
Målet gav Ånge momentum medan IFK Sundsvall tappade mycket av sina koncepter. Och inte blev det bättre sedan Valerik Danielian nickade in 3-2 efter en fast situation i den 62;a minuten.
IFK gav inte upp men lyckades inte få till någon kvittering och på övertid bjöd även IFK på en kommunikationsmiss mellan målvakt och uteförsvar och Valerik Danielian kunde enkelt göra sitt andra mål för aftonen.
Ångesegern innebär också att laget är herrar på täppan under sommaruppehållet.

Tränarsnack:
– Vi hamnar i underläge två gånger under matchen. Och lyckas att ta oss ur det. Styrka från våran sida idag. Matchen som sådan bjöd på både toppar och dippar från båda lagen, säger Ånges assisterande tränare Henrik Liivlaid. 
– Helt jäkla sanslöst! Vi tappar huvudet helt och hållet i andra halvleken.
Spelar bra första och känns jämnt. Sedan tappar vi det totalt i andra halvlek, igen!. Blir så trött! Ofokuserat, tjafsigt och så jävla orutinerat agerande från vissa när vi leder matchen. Totalt onödig utvisning när vi behöver gå för kvittering! Det håller inte. Är mer besviken på gubbar i egna ledet idag än själva förlusten och tålamodet för detta agerande är slut nu. Ånge är också ett bra lag. De visar mer lagmoral än oss idag, säger IFK Sundsvalls tränare Olle Nordberg.
(info från Ånge kommer under torsdagen)

Bäst på plan:
I ett starkt Ånge var mittbacken Najib Azghari överallt i försvarsarbetet, målvakten Yassir Hamdani som klev fram och gjorde några riktigt fina räddningar när de som mest behövdes.
Alexander Aspenrud var bäst i IFK Sundsvall, sprang på allt och var nyttig.

Ånge IF - IFK Sundsvall 4-2 
2019-06-26 - 19:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 Olle Nordberg (5), 1-1 Tobias Engström (10), 1-2 Olle Nordberg (32), 2-2 Tobias Engström (46), 3-2 Valerik Danielian (62, nick). Nickmål), 4-2 Valerik Danielian (90).
Utvisning IFK Sundsvall: Mahmoud El Assir (90).
Domare: Nilla Sjöberg (tuff match med mycket tjaffs och filmningar)
Publik: 31
Matchfakta

Inför omgång 9:
Så spelas vårens sista matcher innan sommaruppehållet – med Lokalfotbollens tips

2019-06-26:
19:00 Fränsta IK - Matfors IF 2 (tips: 1-2)
19:00 Holms SK - Kubikenborgs IF (tips: 1-2)
19:00 Indals IF - Hassels IF (tips: 4-2)
19:00 Kovlands IF - Wiskans IF (tips: 0-2)
19:00 Ånge IF - IFK Sundsvall (tips: 1-2)

• Coolbet.com:s odde när det gäller kvällens matcher

Bästa spelet:
Ånge IF - IFK Sundsvall 2 (odds: 1,40 ggr)

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Omgång 8:
Resultat & Matchfakta

2019-06-19:
19:00 Fränsta IK - Indals IF 2-3 
19:00 Hassels IF - IFK Sundsvall 0-2 
19:00 Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF 8-1 
19:00 Wiskans IF - Ånge IF 5-3 
2019-06-20:
19:00 Matfors IF 2 - Holms SK 8-0 

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Coolbet.com:s odde när det gäller kvällens matcher både i Medelpadsfemman och div 3 Mellersta Norrland.

Bästa spelet:
Wiskans IF - Ånge IF X (odds 4,40)

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Hattrick av Philip Forsberg. Hattrick av Philip Forsberg.

Hattrick av Philip Forsberg när Matfors 2 tog hem en storseger över Holm


(2019-06-20)
De som hade hoppats och trott på en jämn match mellan Matfors 2 och Holm på Thulevallen blev grymt besvikna.
Hemmalaget var helt överlägsna på alla plan och kunde vinna med hela 8-0!
Philip Forsberg mest på hugget med ett hattrick.


Tränarsnack:
– Vi får en kanonstart och redan efter 2-0 känns det avgjort. 8-0 är stora siffror men de bjuder oss på tre-fyra mål. Samtidigt sätter vi en bra och hög press på dem som utnynnar i deras misstag, det får man inte glömma. Mest imponerad är jag på hur vi genomför matchen spelmässigt med tanke på hur många nya spelare vi hade ikväll. 03-laget hade match samtidigt så vi fick plocka in några spelare som inte gjort en match och knappt en träning i år plus att vi flyttade upp killar från 03-laget, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Vi hade ett bra lag på pappret och trodde på klar poängchans, precis som Lokalfotbollen. Men det mesta gick snett och blev en jättekonstig match där vi gör dem bra med våra misstag, säger Holms lagledare Peter Lind

Bäst på plan:
Hela Matfors 2 gjorde en bra match medan ingen når upp till godkänt i Holm.

Matfors IF 2 - Holms SK 8-0
2019-06-20 - 19:00 - Thulevallen
Mål Matfors 2: Philip Forsberg 3, Oscar Nilsson-Böös 2, Oliver Andersson, Johan Johansson och Pontus Andersson.
Domare: Omar Medbil (tveksam insats och samarbetet med sina assisterande hade kunnat varit bättre. Kan bättre!).
Publik: 34
Matchfakta

Olof Torstensson var inte bara målskytt utan planens bäste spelare. Olof Torstensson var inte bara målskytt utan planens bäste spelare.

Fränsta med utespelare mellan stolparna nära ta poäng mot Indal


(2019-06-19)
Med timman spelad ledde Fränsta med 2-1.
Då kvitterade Olof Torstensson och därefter satte Fabrizio Pisani Indals segermål mot ett tröttnande hemmalag som hade utespelaren och assisterande tränaren Björn Östgård mellan stolparna.


Tränarsnack:
– Indal var mer taggad och mer på tårna än oss. Dock så hade vi fem-sex man borta så vi hade det lite tufft på sidan med lite otränat och dåligt matchtempo i kropp och själ. Tyngst var ändå målvaktsposten då jag själv vaktade kassen och släppte ett för enkelt mål förbi mig, säger Fränstas assisterande tränaren, och för dagen alltså även målvakt, Björn Östgård.
– Vi försökte utnyttja kanterna i första halvlek och hade en del chanser men gjorde bara ett mål. Oftast fastnade vi i mitten. I andra tog de ledningen efter slarv från vår sida men innan vi kunde vända med ett hörnmål och ett efter fint spel. De slog mest långt medan vi försökte spela oss igenom, något jag tycker vi lyckades hyfsat med i andra halvlek och vinner rättvist till slut, säger Indals veteranback Pär-Anders Andersson.

Bäst på plan:
Fränstas Mohammad Mahdi Ahmadi , Patrik Värme och Henrik Larsson bäst i Fränsta medan Olof Torstensson var det klart skinande ljuset i Indal.

Fränsta IK - Indals IF 2-3
2019-06-19 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Henrik Larsson (18), 1-1 Emil Stiernman Viklund (24), 2-1 Jerry Backlund (54), 2-2 Olof Torstensson (60), 2-3 Fabrizio Pisani (70).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 42
Matchfakta

Olle Nordberg räddade tre pinnar åt sitt IFK Sundsvall. Olle Nordberg räddade tre pinnar åt sitt IFK Sundsvall.

Hårt pressat IFK Sundsvall kunde avgjöra på slutet tack vare Olle Nordbergs dubbel på Hasselbacken


(2019-06-19)
IFK Sundsvall fick verkligen slita för att få med sig en seger hem från Hasselbacken.
Hemmalaget var ett stolpskott från ledningen men på slutet kunde spelande tränaren Olle Nordberg måla dubbelt för gästerna i en match där krysset nog varit det mest rättvisa då lagen hade varsin halvlek.


Tränarsnack:
– Vinsten satt långt inne. Vi skapade fina lägen i första halvlek men fick inte in bollen. Hassel stod upp bra och gjorde en bra match med lågt försvarsspel. Men vi kämpade på och gick fram med fler gubbar på slutet och det resulterade i ledningsmålet från Olle Nordberg på en fin hörna av Robin Holmlund. Vi kontrollerar sedan matchen och kontrar in spiken in i kistan på en frispelning av Kevin Sundin till Olle som behärskat rullade in bollen i mål.  Riktig skön seger efter senaste matchernas resultat då vi inte varit oss lik och tappat poäng på grund av egna misstag, säger IFK Sundsvalls tränare Claudio Moraga.
– Vi gör en bra match, de är bättre i första medan vi har den andra halvleken men kan inte göra mål. Vi har t ex ett stolpskott innan de tar ledningen och när vi jagar kvittering kontrar de in 2-0. Spelmässigt gör vi en av vårens bästa matcher men fotboll går ut på att göra mål och IFK gör två och vi noll. Har nog aldrig varit med om ett så gnälligt lag som IFK under alla mina år. De klagade på allt, och då menar jag allt, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Bäst på plan:
Mittbacken Oscar Söderholm, ytterbackarna Arash Tarah och Jesper Bäckström samt Haidary Sayad som yttermittfältare de bästa i Hassel.
I IFK Sundsvall visade mittbackslåset Jonas Lundin och Oscar Palmqvist samt pigga inhopparna Kevin Sundin och Mafaz Kelani framfötterna.

Hassels IF - IFK Sundsvall 0-2
2019-06-19 - 19:00 - Hasselbacken
Mål: 0-1 Olle Nordberg (77), 0-2 Olle Nordberg (90).
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Två hattrickskyttar när Kuben 2 städade av Kovland med 8-1 – Mahad Yusuf och Endri Zeneli


(2019-06-19)
3-0 efter en halvtimme utökades till 8-1 då Kuben 2 körde över jumbon Kovland.
Mahad Yusuf och Endri Zeneli svarade för varsitt hattrick medan KIF fick hjälp med sitt mål av en hemmaförsvarare.


Tränarsnack:
– Vi gör åtta mål och skapar mycket men jag är inte helt nöjd med passningsspelet även om vi hade en hel del fina kombinationer. Luftade hela bänken så alla fick speltid, även jag själv som passade fram till ett mål men hann även bränna ett friläge, säger Kubens coach Mattias Johansson.
– Inte så mycket att säga om matchen mer än att jag är imponerad av Kubens spel där de rullade boll och hade bra rörelse. Själva blev vi stillastående och fick inte alls igång vårt spel, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.

Bäst på plan:
Andrè Ongsara Åström på mitten, Endri Zeneli på kanten och Mahad Yusuf i anfallet. De båda sistnämnda prickade in tre mål var.
I Kovland var det ingen som höjde sig över mängden direkt.

Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF 8-1
2019-06-19 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Mahad Yusuf (7), 2-0 Endri Zeneli (14), 3-0 Endri Zeneli (23),
4-0 Gafari Yasin (31), 5-0 André Ongsara Åström (47) nick 6-0 Endri Zeneli (58), 7-0 Mahad Yusuf (64), 7-1 självmål (86), 8-1 Mahad Yusuf  (88).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 47
Matchfakta

Filip Bergman gjorde två mål när Wiskan vände 0-3 med fem raka mål. Filip Bergman gjorde två mål när Wiskan vände 0-3 med fem raka mål.

Underläge 0-3 efter sex minuter – sedan vände Wiskan med fem raka fullträffar


(2019-06-19)
Wiskan låg under hemma mot serieledarna Ånge med 0-3 efter sex minuters spel och allt såg mörkt ut.
Då reste sig de blåvit-randiga och vände på matchen med fem raka mål!
– Vi visar vilken fin moral vi har i laget när vi vänder på det här, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Ånge kom till Viskans IP och uppträdde som den serieledare man var och efter blott sex minuters spel hade man ryckt åt sig en 3-0-ledning och man undrade om hemmagrabbarna fortfarande satt kvar i omklädningsrummet.
Segern biff, verkade Ånge tänka och istället för att fortsätta mata på gav man hemmalaget ett lillfinger att komma in i matchen. Christian Widmark prickade stolpen vilket ändå var ett tecken på att Wiskan var på väg in i matchen och i den 25:e minuten kom reduceringen när Filip Bergman  tryckte in bollen sedan bortakeepern Henrik Liivlaid kommit snett i situationen.
Med fem minuter kvar av halvleken slog Johan Skog en hörna rakt i mål vilket var en psykologiskt viktig fullträff.

I andra är det Wiskan som är piggast i inledningen och det märks att man har momentum i matchen. I den 53:e minuten tilldöms man en straff som Andreas Blom sätter trots att Henrik Liivlaid går åt rätt håll och har handskarna på bollen.
Därefter blir det grinigt hos gästerna och det klagas både internt och på domaren, något man sällan tjänar på brukar det visa sig och strax innan timmen spelad blir man decimerade sedan Javid Azimi fått syna sin andra "ostskiva" och får ta en tidig dusch. Mindre än fem minuter senare nickar Christian Wilhson resolut in en hörna och hemmalaget har vänt på steken.
Ånge vaskar därefter fram en jättechans till kvittering men det öppna målet missas.
Med tio minuter kvar tar sig istället Filip Bergman förbi ett par Ångespelare på väg mot målet från kanten och inne i straffområdet  dundrar han in femman och säkrar inte bara segern utan att hans Wiskan tar sig förbi Ånge i tabellen.


Tränarsnack:
– Ja vad hände...och vad hände inte. Vi råkade ut för rena chocköppningen med 0-3 efter bara sex minuter. Det gick många tankar runt i skallen då kan jag säga. Försökte behålla lugnet och hoppas att vi skulle kunna ta oss in i matchen, något som vi lyckades med efter att jag själv prickade stolpen och före paus fick vi in två bollar och hade ordentlig häng inför den andra halvleken, som jag sedan tycker att vi har den rakt igenom. De blir griniga och det är vi inte sena att utnyttja till egen fördel och med momentum i matchen kan vi både kvittera och gå ifrån i målprotokollet. Vi visar vilken fin moral vi har i laget när vi vänder på det här, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Såg stabilt ut värre vid 3-0. Vid 3-2, efter ett par svaga ingripanden från min sida, börjar vi hänga med huvudena, klagar och tappar spelet. Efter deras kvitteringsmål försöker vi komma tillbaka in i matchen igen men åker på ett fjärde i baken. Vi missar sedan ett öppet mål innan de kan stänga matchen med en femte fullträff. säger Ånges målvakt och assisterande tränare Henrik Liivlaid.

Bäst på plan:
I Wiskan ska hela laget hyllas för sin moral att komma tillbaka efter mardrömsstarten.
Horphee Mabokoy den ende i Ånge som kommer undan med hedern i behåll efter raset.

Wiskans IF - Ånge IF 5-3
2019-06-19 - 19:00 - Viskans IP
Mål: 0-1 David Danielian (3), 0-2 Javid Azimi (4), 0-3 Valerik Danielian (6), 1-3 Filip Bergman (25), 2-3 Johan Skog (40), 3-3 Andreas Blom (53, straff), 4-3 Christian Wilhsson (62), 5-3 Filip Bergman  (80).
Utvisning Ånge: Javid Azimi (58).
Domare: Roger Lundbäck (imponerade med sitt lugn i hetsig match även om även solen hade sina fläckar).
Publik: 42
Matchfakta

Inför omgång 8:
Så spelas omgångens matcher – med Lokalfotbollens tips

2019-06-19:
19:00 Fränsta IK - Indals IF (tips: 0-1)
19:00 Hassels IF - IFK Sundsvall (tips: 2-4)
19:00 Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF (tips: 4-1)
19:00 Wiskans IF - Ånge IF (tips: 1-1)
2019-06-20:
19:00 Matfors IF 2 - Holms SK (tips: 1-1)

• Coolbet.com:s odde när det gäller kvällens matcher både i Medelpadsfemman och div 3 Mellersta Norrland.

Bästa spelet:
Wiskans IF - Ånge IF X (odds 4,40)

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Omgång 7:
Resultat & matchfakta

2019-06-16: 
14:00 Holms SK - Fränsta IK 5-1
14:00 IFK Sundsvall - Wiskans IF 1-1
14:00 Indals IF - Matfors IF 2 5-1
14:00 Kovlands IF - Hassels IF 1-4 (tips: 1-3)
14:00 Ånge IF - Kubikenborgs IF 2 2-1 (tips: 3-1)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

Coolbet.com:s odde på dagens matcher

• Matchreferat nedan här på sidan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Holmveteranen Niklas Wikholm klädde formligen av Fränsta i den andra halvleken och skickade in fyra bollar bakom Fränstakeepern. På bilden efter bedriften ser han själv ut att ha blivit avklädd... Foto: Peter Lind.
Holmveteranen Niklas Wikholm klädde formligen av Fränsta i den andra halvleken och skickade in fyra bollar bakom Fränstakeepern. På bilden efter bedriften ser han själv ut att ha blivit avklädd... Foto: Peter Lind.

Holmunderläge i paus – då skickade Niklas Wikholm in fyra bollar i Fränstas nät


(2019-06-16)
Efter Fränstaledning i halvtid påHolmvallen  klev hemmalagets veterananfallare Niklas Wikholm fram i den andra halvleken och satte fyra bollar i nät och såg till att Holm kunde vända till en 5-1-seger. 

Smcka om scenförändring!

Vilken scenförändring på Holmvallen.
Andreas Modén gav gästande Fränsta en tidig ledning och en utökning hängde i luften. 0-1 stod sig till tio minuter in i andra.
Då målexploderade hemmalagets anfallsikon  Niklas Wikholm och skickade in fyra bollar bakom bortakeepern Sebastian Backlund, normalt utespelare, och såg till att vända matchen  till en 5-1-victoria.
Först kvitterade Wikholm och satte sedan ledningsmålet med kvarten kvar innan nyförvärvet från Söråker, Tommi Torvela, stack emellan med 3-1-målet. Anfallsikonen avslutade sedan med sitt tredje och fjärde mål innan domaren tyckte det fick räcka med fyra fullträffar och blåste för full tid.


Tränarsnack:
– Vi mönstrade idag en väldigt stark trupp där små detaljer avgjorde vilka som skulle starta och vem som skulle börja på bänk, Fränsta däremot hade fått många återbud samma dag och hade fullt upp att få ihop lag. Därför kom 0-1 redani den tredje minuten som en kalldusch. Vi försökte ta tag i matchen men hade svårt att få igång tempot mot ett hårt jobbande Fränsta, 0-1 stod sig till paus. Inledningen av den andra fortsatte i samma stil. Vi hade förtvivlat svårt att få till det sista och Fränsta var nära att få till ett amdra mål. Då kvitterade vi och med kvarten kvar kom ledningsmålet och efter 3-1 kändes matchen avgjord till vår fördel och vi kunde också göra både fyran och femman, säger Holms tränare Thomas Åslin.
– Inte den bästa uppladdningen då vi fick fem-sex spelares bortfall en trejkvart före samling på grund av sjukdom, skador, jourjobb och barnkalas och tvingades ställa Sebastian "Basse" Backlund mellan stolparna. Var inte själv med på matchen så jag har inga detaljer som matchen, säger assisterande tränaren Björn Östgård, som emellertid lovar att komma med matchinformation senare.

Bäst på plan:
Niklas Wikholm! Gör man fyra mål sitter epitetet "bäst på plan" som gjuten. Andreas "Nisse" Nilsson och debutanten Tommi Torvela är också väl värda omnämnanden.

Holms SK - Fränsta IK 5-1
2019-06-16 - 14:00 - Hol,mvallen
Mål: 0-1 Andreas Modén (3), 1-1 Niklas Wikholm (55), 2-1 Niklas Wikholm i minut (74), 3-1 Tommi Torvela (??), 4-1 Niklas Wikholm (??).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: Ja
Matchfakta

Olle Nordberg kvitterade på stopptid för sitt IFK Sundsvall. Olle Nordberg kvitterade på stopptid för sitt IFK Sundsvall.

IFK Sundsvall kvitterade på stopptid – Wiskan tappade serieledningen


(2019-06-16)
Wiskan var på väg mot seger borta mot IFK Sundsvall trots en tidig utvisning i andra halvlek.
Men på stopptid kvitteradde IFK Sundsvall och gästarna tvingades lämna över serieledningen till Ånge.


Matchen fick flyttas från naturgräsplanen till konstgräset på Balders på grund av dubbelbokning av kommunen med friidrotten.
Om det var för att IFK Sundsvall kände sig mer hemma på konstgräset förtäljer inte historien men man tog hand om både bollinnehav och initiativ men Wiskan backade hem och tätade till och bjöd upp tuill fränt spel. Inga mål före paus.
Knappt tio minuter in i andra åkte gästernas Niklas Vallsten på det röda kortet men istället för att lägga sig på rygg tog man ledningen genom Filip Bergman som efter en fin prestation nickade in sin egen retur när blott sju minuter återstod och man såg ut att befästa sin serieledning.
Men på stopptid kvitterade Olle Nordberg för hemmalaget sedan han stött in en retur efter skott från lillebror Eskil och Ånge kunde smita förbi i toppen av den jämna tabellen.
 

Tränarsnack:
– Vi äger första halvlek och skapar flera bra lägen. Är en man mer efter utvisning i andra i över en halvtimme och lyckas ändå inte stänga matchen. Det här är tredje matchen i rad som vi visar 0 inställning när det gäller. Ska sägas att viskan försvarar sig riktigt bra i 90 minuter och är tunga att möta. Kul med lag som fortfarande spelar fysiskt istället för å bara gnälla, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.
– Taktiskt mycket väl genomförd match av oss.
Vi låter dem ha mycket boll men tvingar dom att slå långt matchen igenom och där är vi starka. Första halvlek känns ganska lungt även fast det är ett bra lag vi möter. I andra får vi en tidig utvisning, inget att säga om den. blir såklart jobbigt för oss i värmen men vi jobbar verkligen hårt för varandra idag och vi tar också ledningen. Den blir dock inte långvarig då IFK lyckas trycka in en boll på övertid. Vi känner oss nöjda med vår prestation idag även om kvitteringen kom lite snöpligt, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.

Bäst på plan:
I IFK Sundsvall ska blott mittbacken Kristoffer Bodin ha beröm.
I Wiskan ska hela laget ha en eloge för sin försvarsinsats med en extra chokladask till Christian Wilhson.

IFK Sundsvall - Wiskans IF 1-1
2019-06-16 - 14:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Filip Bergman (83), 1-1 Olle Nordberg (90+2).
Utvisning Wiskan: Niklas Vallsten (54).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (blandade betyg, beror på vem man frågar).
Publik: inte räknad
Matchfakta

"Sigge" är i målform. Två nya mot Matfors 2 i eftermiddag. "Sigge" är i målform. Två nya mot Matfors 2 i eftermiddag.

Fem-etta för Indal i topp-mötet med Matfors 2


(2019-06-16)
Indal inledde toppmatchen mot Matfors 2 bestämt och tog en rask 2-0-ledning.
I den 23:e ökade Olof Torstensson på med trean.
Sergio Hinestroza satte sedan sitt andra mål i den andra halvleken innan gästerna tröstmålade.
I slutminuterna fastställde Markus Persson slutsegern till 5-1.

 

Tränarsnack:
– Vi hade kontroll på matchen från start , kom runt på kanterna o skapade bra lägen. 2-0 redan efter nio minuter och ssedan fortsatte spelet flyta på och chanser skapades. De hade någon kontring som vi dock tog bra hand om. Deras mål i andra kommer efter ett felpass från vår sida men det är en smäll man kan ta om man gör fem mål framåt säger Indalsspelaren Pär-Anders Andersson.

– Allt som behövs för att vinna en fotbollsmatch saknade vi idag, tyvärr. Framförallt saknade vi aggresivitet och duellspel. Vi är inte påkopplad kort och gott Sådant händer, men framförallt var Indal otroligt bra, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Alla i Indal svarade för en mycket bra insats men anfallaren Olof Torstensson och ytterbackarna Patrik Strandh och Robin Jonasson var de som höjde sig lite extra över mängden.
Ingen i Matfors 2 nådde normal standard.

Indals IF - Matfors IF 2 5-1
2019-06-16 - 14:00 - Härevallen
Mål: 1-0 Lamin Saidy (6), 2-0 Sergio Hinestroza (9), 3-0 Olof Torstensson (23), 4-0 Sergio Hinestroza (61), 4-1 Oscar Nilsson-Böös (68), 5-1 Markus Persson (87).
Domare: Oscar Moss
Publik: för många för att räkna?
Matchfakta

Äkta hattrick av Gustav Salomonsson när Hassel tog sin första vinst


(2019-06-16)
På en kvart kunde Gustav Salomonsson snickra till ett äkta hattrick när Hassel kunde ta årets första seger efter 4-1 på Ånäsvallen i jumbomötet mot Kovland.
 

Tränarsnack:
– Vi spelade bra och strukturerat första 25 minuterna och ledde då med 3-0. Därefter blev det mest Hawaiifotboll och det kunde ha varit 8-1 i paus med lite mer skärpa. I andra inledde vi också bra men sedan tog Kovland över och var det bättre laget och förutom sitt mål hade de ett ribbskott och ett i kryssribban medan vi hade två stolpskott. På slutet kunde vi göra 4-1 på en riktig strumprullare ur dålig vinkel som deras målvakt släppte mellan benen. Matchen blev förskjuten sedan Jonas Stiernström bröt armen strax nedanför axeln efter en kollission, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Vi är inte med i matchen första halvtimmen och jobbade inte som ett lag. I pausvilan styrde vi upp en del saker och gör en mycket bättre andra halvlek och hade utöver målet en hel del bud på fler. Men det var lite sent att vakna då men vi tar med oss den andra halvleken, säger spelande tränaren Jonas Nilsson d ä, som tyvärr fick utgå på grund av en bristning i baksida lår.

Bäst på plan:
I Kovland svarade vänsterbacken Arvid Häggqvist för en gedigen insats och gjorde knappt ett misstag. Inhopparen Ivan Edlund kom in i haltid och visade attityd och framåtanda i anfallet.
Hela Hassellaget med Gustav Salomonsson i spetsen spelande en bländande fotboll första 25 minuterna fram till 3-0. Resten av matchen var det bara Haidary Sayad  som visade framfötterna, först som yttermittfältare och sedan som ytterback.

Kovlands IF - Hassels IF 1-4
2019-06-16 - 14:00 - Ånäsvallen
Mål: 0-1 Gustav Salomonsson (12, straff), 0-2 Gustav Salomonsson (13), 0-3 Gustav Salomonsson (27), 1-3 självmål (53), 1-4 Lulzim Ugzmailji (90).
Domare: Jan Öberg
Publik: 27
Matchfakta

Javid Azimi satte Ånges 2-0-mål med en man utvisad. Javid Azimi satte Ånges 2-0-mål med en man utvisad.

Ånge besegrade Kuben 2 trots en man mindre i hela 72 minuter


(2019-06-16)
Ånge tog ledningen redan i den andra minuten.
I den 22:a fick man en spelare utvisad men trots en man kort i 78 minuter lyckades man ta hem en 2-1-seger.


Ånge fick en praktstart då David Danielian satte 1-0 redan i den andra minuten.
I mitten av halvleken drabbades man av en motgång då Najib Azghari fick syna det röda kortet. Men trots detta kunde Javid Azimi öka på till 2-0 tio minuter senare.
Hugo Stenquist reducerade omgående efter en målvaktsretur men närmare än så kom inte "Tigerungarna" trots numerärt öveertag i 78 minuter.


Tränarsnack:
– Av alla de lag jag tränat var det här den sämsta insatsen någonsin, dundrar Kuben 2:s tränare Mattias Johansson.

Bäst på plan:
Alla underkända i Kuben 2.

Ånge IF - Kubikenborgs IF 2 2-1
2019-06-16 - 14:00 - Ånge IP
Mål: 1-0 David Danielian (2), 2-0 Javid Azimi (32), 2-1 Hugo Stenquist (34).
Utvisning Ånge: Najib Azghari (22).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 41
Matchfakta

Tre nya poäng in på kontot för Christian Widmarks spellediga Wiskan. Tre nya poäng in på kontot för Christian Widmarks spellediga Wiskan.

Kuben 2 tappar tre poäng efter att ha använt en icke kvalificerad spelare – Wiskan ny serieledare


(2019-06-13)
Wiskan är nya serieledare!
Detta efter att först ha förlorat mot Kuben 2 med 1-3 den 5 juni men nu i efterhand fått en 3-0-seger sedan "Tigerungarna" använt en icke kvalificerad spelare.


Den 5 juni besegrade Kuben 2 Wiskan på bortaplan med 3-1.
Nu har det visat sig att man använt en spelare som deltagit i division 4-lagets match innan och inte varit kvalificerad för spel i andralaget. Därför har förbundets tävlingskommité givit Wiskan en 3-0-seger och en motsvarade 0-3-förlust för Kuben 2.
Detta medför att "Tigerungarna" sjunker till en sjätteplats i tabellen medan Wiskan nu toppar Medelpadsfemman tack vare tre "gratispoäng".

Omgång 6:
Resultat & matchfakta


2019-06-09:
14:00 Fränsta IK - Kovlands IF 9-1
14:00 Hassels IF - Ånge IF 3-5
14:00 Indals IF - Holms SK 4-1
14:00 Kubikenborgs IF 2 - IFK Sundsvall 1-0
19:00 Matfors IF 2 - Wiskans IF 3-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Matchreferat nedan här på sidan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

"Sigge" Hinestroza gjorde två av målen när Indal vände mot Holm. "Sigge" Hinestroza gjorde två av målen när Indal vände mot Holm.

Indal var illa ute mot Holm men vände efter utvisning – två mål av "Sigge"


(2019-06-09)
Holm ledde i paus men drog på sig en utvisning i slutet av den första halvleken.
Man stod emot den första halvan av andra innan Indal först kvitterade och därefter kunde gå ifrån till en 4-1-seger.

– Vi orkade inte riktigt stå emot hela vägen men grabbarna ska ha en eloge för sitt kämpande, säger Holmtränaren Thomas Åslin.


Holm var på väg att stå för en rejäl bedrift i bortamatchen mot Indal på Härevallen. Yonas Tesfamaryam Teklemaryam satte 0-1 efter en kvart men i slutskedet av den första halvleken fick man Bereket Kiflay utvisad.
Trots en man mindre höll man tätt till tjugo minuter in i andra då Muhammad Omar kunde utjämna för hemmalaget. Därefter rann orken ur ett kämpande Holm och Sergio Hinestroza kunde sätta 2-1 i den 73:e minuten och av bara farten kom även Patrik Strandhs 3-1. Innan domaren blåste för full tid hann "Sigge" Hinestroza näta för andra gången och faställa Indals seger till 4-1.

Tränarsnack:
– Vi startar segt och gör en mindre bra första halvlek. I andra går vi ut och känns som ett annat lag. Vi vinner tillslut rätt komfortabelt. Långa stunder var det spel mot ett mål, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Vi hade många borta men alla som var på planen gjorde ett kanonjobb, speciellt efter utvisningen. Vi orkade inte riktigt stå emot hela vägen utan Indal gjorde några mål på slutet. Grabbarna ska ha en eloge för sitt kämpande, säger Holmtränaren Thomas Åslin.

Bäst på plan:
Patrik Strandh och Fredrik karström var Indals främsta för dagen medan det blir kollektivt plus till alla kämpande "Holmare" trots förlusten.

Indals IF - Holms SK 4-1
2019-06-09 - 14:00 - Härevallen
Mål: 0-1 Yonas Tesfamaryam Teklemaryam (15), 1-1 Mohammad Omar (66), 2-1 Sergio Hinestroza (73), 3-1 Patrik Strandh (76), 4-1 Sergio Hinestroza (89).
Utvisning Holm: Bereket Kiflay (45)
Domare: Omar Medbil
Publik: 35
Matchfakta

Kubens lilla stora mittfältare Yahje Shino var bäst på plan. Kubens lilla stora mittfältare Yahje Shino var bäst på plan.

Kuben 2 ny serieledare efter matchens enda mål mot IFK Sundsvall


(2019-06-09)
Endri Zenelis mål efter knappa halvtimmen spelad räckte hela vägen till en rättvis Kuben 2-seger och övertagande av serieledningen.
– Hatten av! De kör över oss spelmässigt i den andra halvleken, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.


IFK Sundsvall föll i den förra omgången mot Matfors 2. Idag blev det ännu en förlust mot ett andralag då Kuben 2 kunde segra med matchens enda mål hemma på sitt konstgräs. Strax innan halvtimmen lyfter Yahje Shino in en frispark i boxen som IFK-keepern Simon Molin missbedömmer studsen på och tippar upp den i ribban och på returen kan Endri Zeneli raka in bollen i öppet mål.
Resten av halvleken är jämn men i slutet har IFK en jättechans att utjämna men bränner ett kanonläge framför Kubenmålet.
Om det var den missen som gjorde det är oklart men den andra halvleken gick helt i Kubens favör och man spelar fin fotboll och är betydligt närmare ett andra mål än gästerna en kvittering. Men några fler mål blir det inte och Kuben 2 passerar därmed IFK Sundsvall i tabellen och toppar nu Medelpadsfemman, med Matfors 2 som "runner up". Inget av dessa lag får ta steget upp i Medelpadsallsvenskan enligt gällande regelverk.

Tränarsnack:
– En jämn match med mycket kamp där vi gör en bra andra halvlek och krigade på med vårt unga manskap och vinner rättvist, säger Kuben 2:s coach Mattias Johansson. 
– Relativt jämn första halvlekn där vi släpper in ännu ett skitmål efter en fast situation och borde kvitterat i slutet när vi fick ett helt öppet läge framför mål. I andra halvlek kroknar vi och de kör över oss spelmässigt. Är imponerad över deras driv och bolltempo. Hatten av för Kubenspelarna. För egen del behöver vi verkligen rannsaka oss själva efter den här insatsen, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.

Bäst på plan:
Kuben 2:s kapten Yahje Shino vann allt trots sin mindre fysik och fördelade bollar briljant. Duktiga var även målvakten Zacharias Svenlin och högerbacken Hussein Al-Jaddah.
Ingen i IFK Sundsvall nådde upp till normal standard.

Kubikenborgs IF 2 - IFK Sundsvall 1-0
2019-06-09 - 14:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Endri Zeneli (28)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 48
Matchfakta

Omgång 5:
Resultat & matchfakta


2016-06-05:
19:00 Holms SK - Hassels IF 3-1
19:00 Kovlands IF - Indals IF 0-3
19:00 Wiskans IF - Kubikenborgs IF 2 1-3 *
19:00 Ånge IF - Fränsta IK 3-1
20:00 IFK Sundsvall - Matfors IF 2 1-2

* 3-0 sedan Kuben använt en icke kvalificerad spelare i matchen.

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Matchreferat nedan här på sidan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Dennis Täck Forsberg storspelade mellan stolparna. Dennis Täck Forsberg storspelade mellan stolparna.

IFK Sundsvalls första förlust efter "chockmål" i slutminuterna


(2019-06-05)
Olle Nordberg gav sitt IFK Sundsvall ledningen.
Därefter storspelade Matfors 2:s målvakt Dennis Täck Forsberg och gav sitt lag chansen att vända matchem.
Fredrik Broman segerskytt i slutminuterna.

– Oerhört tung förlust då vi hade de farligaste lägena i matchen, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.


IFK Sundsvall fick i afton inkassera sin första förlust, och det hemma på Balders, mot Matfors 2 som därmed passerade kamraterna i tabellen.
Men det var hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen i mitten av den första halvleken då Olle Nordberg kom fri och rundade bortamålvakten Dennis Täck Forsberg innan han rullade in 1-0. Täck Forsberg gjorde sedan skäl för sitt namn genom att täcka resten av alla de skott IFK riktade mot honom. Han gjorde helt enkelt en stormatch och höll kvar sitt lag i matchen och åtta minuter in i andra kunde David Smed kvittera efter en hörna. MIF-målvakten fortsatte sitt storspel och i slutminuten kom chocken när hemvändaren Fredrik Broman satte gästernas segermål efter en frispark. Ridå!

Tränarsnack:
– Åker på två skador tidigt i första och tvingas spela vissa på ovana positioner. Blev mycket långa i laget. I andra går vi ner på 4-5-1 och försöker säkra och hålla bollen inom laget men schabblar in 1-1 på hörna. Har 2-3 lägen att göra mål och återta ledningen men deras målvakt storspelar och då åker vi på ett hemskt baklängesmål på fast situation sista minuterna. Oerhört tung förlust då vi vaskar fram fler farliga lägen än Matfors och var värda minst ett kryss, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.

Bäst på plan:
Få kom upp i normal standard i IFK Sundsvall men Johan Grundberg ska lyftas fram. Var i vanlig ordning oerhört jämn och stabil på sin ytterbackspossition och gör nästan aldrig gör en dålig match. IFK:s egen Teddy Lucic.
I Matfors 2 kan man tacka målvakten Dennis Täck Forsberg för de tre poängen.

IFK Sundsvall - Matfors IF 2 1-2
2019-06-05 - 19:00 - Baldershovs IP
Mål: 1-0 Olle Nordberg (22), 1-1 David Smed (53), 1-2 Fredrik Broman (89).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (gör ingen bra insats idag. Släpper för i princip allt och låter det bli riktigt irriterat på planen. Borde vart några ostskivor för tjafs och knuffar efter avblåsningar).
Publik: 23
Matchfakta

Niklas Wikholm fortsätter leverera år efter år. Niklas Wikholm fortsätter leverera år efter år.

Hassel ledde i paus på Holmvallen men hemma-laget vände till en klar vinst


(2019-06-05)
Hassel ledde i paus men Holm vände i andra halvlek efter bland annat två mål av "inventarien" Niklas Wikholm.
– I andra var vi det bättre laget och vänder och vinner rättvist, konstaterade Holms tränare Thomas Åslin.


Gästande Hassel var något hetare under en annars spelmässigt jämn inledning och Gustav Salomonssons ledningsmål i den elfte minuten var helt på sin plats.
Kring halvtimman började Holmförsvaret få bukt med Hassels offensiv och sakta gled övertaget över i hemmafavör och i inledningen av den andra halvleken var kvitteringen ett faktum. Niklas Wikholm fick på en bra träff efter en nickskarv och samma Wikholm nickade sedan in 2-1-bollen efter ett fint inlägg från Sihle Tabiso Mendu. Då visade uret på 77 minuter.
Med fyra minuter kvar visade Kristian Karlsson spänst och nickade in 3-1 ribba in efter en frisparkslyftning från vänsterkanten och trepoängaren var därmed helt säkrad.

Tränarsnack:
– Hassel tog ledningen tidigt men efterhand fick fick ordning på försvarsspelet och i andra var vi det bättre laget och vänder och vinner rättvist, säger Holmtränaren Thomas Åslin.

Bäst på plan:
Holminventarien Niklas Wikholm gör två mål och visar en aldrig sinande vilja. I övrigt ska hela hemmalaget ha beröm för sin andra halvlek.

Holms SK - Hassels IF 3-1
2019-06-05 - 19:00 - Holmvallen
Mål: 0-1 Gustav Salomonsson (11), 1-1 Niklas Wikholm (48), 2-1 Niklas Wikholm (77), 3-1 Kristian Karlsson (86).
Utvisning Hassel: Arash Tarah (86)
Domare: Jan Söderlund
Publik: ej räknad ännu...
Matchfakta

Sergio Hinestroza satte två av Indals tre mål mot Kovland. Sergio Hinestroza satte två av Indals tre mål mot Kovland.

Indal nollade Kovland i tuff derbybatalj: "Kunde gå ifrån först på slutet"


(2019-06-05)
För inte så länge sedan var Indal farmarlag till Kovland.
Numera är de förstnämnda "storebror" och vann också det kampfyllda derbyt med 3-0 på Ånäsvallen.

– En tuff match och det var inte föränn i mitten av andra halvlek som vi kunde gå ifrån i målprotokollet, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Indal dominerade derbyt mot Kovland på Ånäsvallen med eftertryck. Pålitlige målskytten Sergio Hinestroza satte 0-1 efter dryga kvarten men därefter gick det grus i målmaskineriet samtidigt som hemmalaget försvaradde sig bra med Martin Jutman mellan stolparna i spetsen. KIF-spelarna klev inte undan i närkamperna vilket gjorde matchen småful då inte heller Indal höll igen.
Kampen om poängen levde ända till tjugo minuter in i andra halvlek då Alexander Sundström satte 0-2 och med tio minuter kvar kom även trean då Sergio Hinestroza hittade nätet för andra gången denna afton.

Tränarsnack:
– Vi hade ett spelövertag sett över hela matchen men hade svårt att utnyttja det. Det var inte förrän i mitten av andra halvlek som vi kunde gå ifrån i målprotokollet. Det blev en riktig kampmatch på en studsig plan. Lägg därtill en domare som tillät lite för mycket tuffa och fula tag vilket tyvärr spelare från bägge lagen utnyttjade. Vi ska vara glada att det inte blev fler spelare som gick från planen skadade, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Bäst på plan:
I Indal gjorde notoriske målskytten Sergio Hinestroza två "strutar". Niklas Nygren och Samuel Buanie kompade bra ihop på det centrala innermittfältet och i backlinjen var Francesco "Franne" Alvear lugnet självt.

Kovlands IF - Indals IF 0-3
2019-06-05 - 19:00 - Ånäsvallen
Mål: 0-1 Sergio Hinestroza (16), 0-2 Alexander Sundström (65), 0-3 Sergio Hinestroza (80).
Domare: David Lundgren (släppte iväg matchen för långt)
Publik: 48
Matchfakta

Bletuart "Arti" Sallauka gav Kuben 2 ledningen. Bletuart "Arti" Sallauka gav Kuben 2 ledningen.

Kubens 2:s starka andra halvlek räckte till seger i toppmatchen på Viskans IP


(2019-06-05)
Efter en mållös första halvlek var Kuben 2 det starkaste laget efter pausvilan och kunde rättvist vinna toppmötet på Viskans IP med 3-1.
– Vi gör en god insats mot en för dagen bättre motståndare, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Efter en mållös första halvlek där hemmalaget Wiskan låg närmast ett ledningsmål, stolpskott, satte istället Kuben 2 matchens första fullträff tidigt in i andra genom Bletuart Sallauka och tog över initiativet i matchen. I mitten av halvleken ökade Endri Zeneli på till 2-0 innan Filip Bergman  gav matchen nerv med sitt reduceringsmål med sju minuter kvar. Benjamin Thorsell tog dock snabbt död på all eventuell spänning när han nästan omgående satte "Tigerungarnas" tredje mål.

Tränarsnack:
– I första halvlek gör vi en stabil insats. Vi skapar chanser för att ta ledningen och har en stolpträff. I andra ökar de trycket på oss och skapar mycket framåt. De tar välförtjänt ledningen och vi går lite  på knäna. Inte långt senare får de även in tvåan. Efter det visar vi moral, gör lite ändringar och lyckas få in ett reduceringsmål. I takt med att vi flyttar upp och chansar uppstår möjligheter bakåt och de får in 3:an. Jag tycker trots förlusten att vi gör en god insats mot en för dagen bättre motståndare, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.

Bäst på plan:
Wiskans främsta var lagkaptenen Niklas Vallsten och målvakten Simon Eriksson som gjorde några mycket fina räddningar. 

Wiskans IF - Kubikenborgs IF 2 1-3 *
2019-06-05 - 19:00 - Viskans IP
Mål: 0-1 Bletuart Sallauka (48), 0-2 Endri Zeneli (66),  1-2 Filip Bergman (83), 1-3 Benjamin Thorsell (85).
Domare: Henrik Olsson (bra insats i tuff match)
Publik: 43
Matchfakta


* Medelpads FF:s tävlingskommité har i efterhand ändrat till 3-0 för Wiskan sedan Kuben 2 använt en icke kvalificerad spelare i matchen. (scrolla uppåt för artikel).

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan (länk kommer)
Ånges mittback Salman Alizaden var bäst på plan och visade åter att han spelar i fel division. Ånges mittback Salman Alizaden var bäst på plan och visade åter att han spelar i fel division.

Salman Alizaden bäst på plan när Ånge tog hem västraderbyt


(2019-06-05)
Ånge tog hem västraderbyt mot Fränsta tack vare två mål sista kvarten och storspel av mittbacken Salman Alizaden.
– Vi gör ingen bra match men lyckas vinna ändå, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.


Det blev hemmaseger i dagens inte speciellt välspelade västraderby i Medelpadsfemman. Ånges ledningsmål kom redan innan klockan tickat upp till de tio då Javid Azimi kom in i straffområdet efter att ryckt förbi en Fränstaförsvarare och placerat bollen förbi Andreas Modén. "Modde" som fick ta en för laget och vakta buren då ordinarie målman saknades.
Ledningen stod sig till det återstod mindre än tjugo minuter kvar att spela. Då nickade Omid Ebrahimi in 1-1 efter ett fint inlägg.
Det tog emellertid bara fem minuter för hemmalaget att återta ledningen. Kvällens bästa anfall avslutades med att Alexander Sjödin kunde servera "Jogge" Johansson öppet mål.
Av bara farten kom även 3-1. David Danielian drev inåt mott straffområdet från ytterläge och det välplacerade skottet satt perfekt i det högra krysset, chanslöst för den vikarierande keepern Modén i FIK-målet.

Tränarsnack:
– Vi gör ingen bra match men lyckas vinna ändå. I första halvlek spelar vi långsamt, slår bort många bollar och hamnar i "lyftalångtspelet" där Fränsta lätt kunde nicka undan bollar. Lite bättre blev det i andra när vi periodvis får till det efter att ha gjort några byten för att försöka ändra matchbilden. Och när vi håller boll efter backen och kommer med fart kunde vi också säkra segern med två mål, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.

Bäst på plan:
Bäst i Ånge var Salman Alizaden. Mittbacken kämpade och hade några fina brytningar när Fränsta stack upp. Även ytterbacken nattapong Perada stod för en fin insats, spelade enkelt utan krusiduller och följde med upp i anfallen på ett modernt sätt vid flera tillfällen. Horphee Mabokoy inledde som ytterback men avslutade på mittfältet där han tog tag i spelet på ett bra sätt, vann mycket boll och gav Ånge välbehövlig stadga för att vinna matchen.

Ånge IF - Fränsta IK 3-1
2019-06-05 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Javid Azimi (9), 1-1 Omid Ebrahimi (71), 2-1 Giorgius Johansson (75), 3-1 David Danielian (80).
Domare: Nilla Sjöberg (några tveksamma domslut men godkänd)
Publik: 65
Matchfakta

Omgång 4:
Resultat & matchfakta


2019-05-28:
19:00 Hassels IF - Wiskans IF 2-4
2019-05-29:
19:00 Fränsta IK - IFK Sundsvall 0-6
19:00 Holms SK - Kovlands IF 6-2
19:00 Matfors IF 2 - Kubikenborgs IF 2 0-2
2019-05-30:
14:00 Indals IF - Ånge IF 7-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Matchreferat nedan här på sidan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Niklas Nygren gjorde hattrick i sin debut för Indals IF. Niklas Nygren gjorde hattrick i sin debut för Indals IF.

Ketchupeffekt för Indal – skickade hem decimerat Ånge med en 0-7-förlust


(2019-05-30)
0-0 efter 25 minuters spel.
Då räddade en Ångeförsvarare på mållinjen med händerna och blev utvisad och straffspark.
Därefter blev spelet enkelriktat och Indal kunde ta hem en 7-0-seger mot decimerade gäster.
–Vi har haft problem med att göra mål i år så det här var rena ketchupeffekten, säger Indals tränare Dennis Hägg. som gladde sig lite extra över debutanten Niklas Nygrens hattrick.


Niklas Nygren har vunnit Medelpadsallsvenskan med både Svartvik och Kuben. Nu har han gjort comeback och spel i Indal. Och redan i debuten prickade mittfältaren in ett hattrick.
Matchen mot Ånge hemma på Härevallen var till en början en jämn och oviss historia då bortaspelaren Najib Azghari räddade på mållinjen med händerna i den 25:e minuten och fick syna det röda kortet. Jonny Nutt gjorde inget misstag från elvameterspunkten och med decimerat manskap i dryga timmen orkade inte Ånge stå emot. Innan pausvilan klackade Niklas Nygren fram Olof Torstensson till 2-0 och en frispelad Sergio Hinestroza ökade på till 3-0.
Tio minuter in i andra väggspelade sig Niklas Nygren och Olof Torstensson sig fram till 4-0. Nygren satte sedan 5-0 med ett skott från distans. Sergio Hinestroza utmanade sin försvarare och tog sig förbi innan han sköt in 6-0 i bortre gaveln. 
I den 90:e minuten avslutades målskyttet då Niklas Wallvik hittade Niklas Nygren inne i straffområdet. Nygren vände på en gammeldags femöring och skickade in sitt tredje mål för dagen.

Tränarsnack:
– Det blev lite proppen ur idag. Vi har haft lite problem med målskyttet i inledningen av serien och det var skönt att få göra många mål idag även om vi med lite skärpa kunnat gjort minst tio. Det var en ganska jämn match fram till utvisningen men jag är övertygad om att vi vunnit ändå idag. Den här vinsten behövde vi, säger Indals tränare Dennis Hägg.
(väntar på återkoppling från Ånge IF)

Bäst på plan:
Nye Niklas Nygren, hattrick i debuten, var bärande på mitten och lär bli ännu bättre med lite mer flås. Olof Torstensson och Samuel Buanie drev mannarna framåt och i de bakre leden styrde Jonny Nutt.
Javid Azimi  klart bäst i Ånge.

Indals IF - Ånge IF 7-0
2019-05-30 - 14:00 - Härevallen
Mål: 1-0 Jonny Nutt (26, straff), 2-0 Olof Torstensson (41), 3-0 Sergio Hinestroza (45+7), 4-0 Niklas Nygren (55), 5-0 Niklas Nygren (68), 6-0 Sergio Hinestroza (84), 7-0 Niklas Nygren (90).
Utvisning Ånge: Najib Azghari (25)
Domare: Omar Medbil (syntes inte mycket, d v s bra)
Publik: 
Matchfakta

Fyra IFK-spelare men sex mål. Här är Kamrateernas målgörare i 6-0-segern på Myggvallen. Fr v. IFK Sundsvalls målgörare mot Fränsta 2019_Alexander Aspenrud, Mahmoud El Assir (2), Olle Nordberg och Jimmy Söderberg (2). Foto: Anders Aspenrud.

Sexig seger för IFK Sundsvall på Myggvallen


(2019-05-29)
IFK Sundsvall körde över Fränsta på Myggvallen.
Efter 21 minuters spel stod det 3-0 i bortafavör.
Till slut skrevs IFK:s seger till 6-0.
– vi gör en klockren match! Kul att vara tränare när vi får till allt det vi snackade om i omklädningsrummet ute på planen, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.


IFK Sundsvall visade upp ett bländande anfallsspel på Myggvallen och vann med hela 6-0. Så här gick de tre snyggaste målen till
0-2. Jimmy Söderberg efter en snygg skarvlobb på en touch över målvakten efter hårt inspel frånMahmoud El Assir på vänsterkanten.
0-3 kom efter ett riktigt mönsteranfall där målvakten Simon Molin kastade bollen till Alexander Aspenrud som passade direkt upp till Olle Nordberg som skarvade tillbaka ut till djupledslöpande Aspemrud J:r som vek in och drog dit en fin vristare i bortre. Blott fyra tillslag krävdes!
5-0. Claudio Moraga passade ut på kanten till Assir som bröt in från vänster och borrade in bollen i bortre krysset.

Tränarsnack:
– Vi hade alldeles för stor respekt för IFK och spelade inte på det sätt vi borde. Efter 0-3 började vi få lite koll på dem – men målen fortsatte ändå att trilla in. Mycket av deras spel går genom Olle Nordberg och det måste man ha med i beräkningen när man möter dem. Egentligen inte så imponerad av IFK trots förlusten men vi gör en skitmatch och måste skärpa till oss till nästa match, säger Fränstas assisterande tränare Björn Östgård.
– vi gör en klockren match! Kul att vara tränare när vi får till allt det vi snackade om i omklädningsrummet ute på planen. Vi räknade med svårspelad plan och långa bollar från Fränsta och valde därför att möta dem med ett spikrakt spel och låta deras backar få jobba mycket felvända mot våra tunga anfallare och snabba yttrar. Det föll väl ut och många av målen kom efter snabba uppspel med få tillslag. Vi visar även stor lagmoral när siffrorna drar iväg, och blir inte för ”målkåta” utan fortsätter att ta jobbet även i försvar och hålla säsongens andra nolla, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg..

Bäst på plan:
Veteranerna Tommy Göransson och Henrik "Böjen" Larsson slet hårt på Fränstas mitfält i ett ihåligt Fränsta.
Hela laget ska ha beröm i IFK Sundsvall och om några ska lyftas fram får det bli ”Mårten” El Assir som ständigt utmanade från sin kant, Jimmy Söder berg som gick på som en ångvält topp och Jonas Lundin som gör en felfri debut i rollen som mittback.

Fränsta IK - IFK Sundsvall 0-6
2019-05-29 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 0-1 Mahmoud El Assir (8), 0-2 Jimmy Söderberg (17), 0-3 Alexander Aspenrud (21), 0-4 Olle Nordberg (36), 0-5 Mahmoud El Assir (60), 0-6 Jimmy Söderberg  (69).
Domare: Rani Majed Amir (bra i en tuff men schyst match)
Publik: 63
Matchfakta

Johan Smott kan än. Hela fem mål idag! Johan Smott kan än. Hela fem mål idag!

Johan Smott skickade in fem "kassar" när Holm tog en storseger i derbyt mot Kovland


(2019-05-29)
Den gamle goalgettern Johan Smott kan än.
När Holm vann derbyt mot Kovland skickade han in fem (!) "kassar" på raken (!) i 6-2-segern hemma på "Vallen".
– Han var riktigt vass ikväll, berömmer Holmtränaren Thomas Åslin efter säsongens första seger.


Tränarsnack:
– En helgjuten match av oss, speciellt i första halvlek där vi var överlägsna. Gick runt på en 17-mannatrupp idag där alla gör ett kanonjobb men där Johan Smott stack ut lite extra. Han var riktigt vass ikväll, säger Holmtränaren Thomas Åslin.
(väntar på återkoppling från Kovlands IF)

Bäst på plan:
Johan Smot fem mål, enoguh said! 

Holms SK - Kovlands IF 6-2
2019-05-29 - 19:00 - Holmvallen
Mål: 1-0 Tabiso Mendu (3), 2-0 Johan Smott (6),
3-0 Johan Smott (12), 4-0 Johan Smott (24), 5-0 Johan Smott (26), 
6-0 Johan Smott (68), 6-1 Ture Lindblom (69), 6-2 Anton Hallengren (83).
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 
Matchfakta

Kuben 2 nollade Matfors 2 på Thule-vallen: "Andra halvlek bedrövlig"


(2019-05-29)
Yasin Gafaris- och Eric Hellers mål från den första halvleken räckte till seger på Thulevallen mot Matfors 2 trots en utvisning på målvakten i andra.
– Vi gör en bra match i första men andra halvlek är bedrövlig från bägge lagen, säger Kubens 2:s tränare Mattias Johansson.


Matfors 2 var inte alls med i matchen den första halvleken och Kuben 2 kunde gå till pausledning på Thulevallen. 0-1 kom i minut 37 efter bra presspel, Endri Zeneli släpper ut boll till höger där Yasin Gafari avslutar distinkt mellan målvakt och förstastolpen.
I slutminuten slår Endri Zeneli ett inlägg som studsar fram till Eric Heller som drar till på halvvolley och bollen går in högt mellan MIF-målvakten och ribban.
Tolv minuter in i den andra halvleken slår hemmalaget en crossboll från höger till vänster på djupet och på den blir det en kollision mellan en Matforsspelare och Kubenmålvakten Zacharias Svenlin och domaren halar upp det röda kortet för keepern, målchansutvisning.
Trots en man mer i en dryg halvtimme förmår inte hemmalaget skapa några jättechanser mot inhoppande utespelaren Pontus Lindqvist som med stabilt spel håller tätt resten av matchen.

Tränarsnack:
– Vi ställer ut skorna i första halvlek, Robin Linnes i målet får godkänt men resten totalt under isen. Ingen som har ambitioner om att vinna närkamper, ingen som kommunicerar, ingen som är beredd att löpa för att skapa ytor, ingenting fungerade och ingen visade energi. Oroväckande att ingen under första 45 visar ambitioner eller viljan att kriga för en plats i nästa div 4 omgång, sådant gör mig bekymrad, besviken och fruktansvärt irriterad. Andra halvlek är ändå godkänd utifrån förutsättningarna. Vi fick göra alla byten i halvtid på grund av skador och bla ställa en utespelare i mål, så utifrån det tycker jag ändå att sista 45 är godkänd.
– Rättvis 2-0 seger. Vi rullar bra med boll i första och skapar några farligheter men tyvärr så studsade bollen upp i fel läge när avslut skulle tas, Thulevallen ser bättre ut än Kubikenborgs IP men den tillåter inget skönlir på ännu. Andra halvlek är bedrövlig av båda lagen, vi slarvar i passningsspelet och hotar för lite bakom deras backlinje som vi pratade om i halvtid. Matfors skapar inget efter det och det gör inte vi heller, säger Kuben 2-tränaren Mattias Johansson.

g(målvakten siste man), ingen aning om det var korrekt.
Så 10v11 lite mer än 30 min men vår vänsterytter Pontus kliver ner som målvakt och gör det galant. Vi fick en målchansutvisning på två målvakt drygt tio minuter in i andra 

Bäst på plan:
I Matfors 2 fick Linus Wallin och Albin Hallberg göra division 5-debut och gjorde det riktigt bra. Wallin var kanske den på mittfältet som vann mest boll och dessutom visade prov på ett fint passningsspel.
I Kuben 2 var Yahje Shino bäst på plan i första halvlek men tappar fokus i andra och börjar ta dumma beslut vilket drar ner betyget. Pontus Lindqvist stabil mellan stolparna när han tvingades hoppa in efter utvisningen. Yasin Gafari och Eric Heller var hela tiden ett orosmoment där framme.

Matfors IF 2 - Kubikenborgs IF 2 0-2
2019-05-29 - 19:00 - Thulevallen
Mål: 0-1 Yasin Gafari (37), 0-2 Eric Heller (44).
Utvisning Kuben 2: Zacharias Svenlin, mv (57)
Domare: Oscar Medbil (något ojämn men godkänd)
Publik: 
Matchfakta

Tom Hultin fick inte spela forward - gjorde hattrick! Wiskan Tom Hultin fick inte spela forward - gjorde hattrick! Wiskan

Tom Hultins tre mål på Hasselbacken gav tre Wiskanpoäng – och serieledning


(2019-05-28)
Wiskans Tom Hultin var i målform på Hasselbacken.
Unge Hultin prickade nämligen in ett hattrick i 4-2-segern.
– Tom fick inte spela forward ida! Det tackade han med att göra tre mål från sin ytterposition, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Wiskan river åt sig en tvåmålsledning redan i matchöppningen på Hasselbacken. Efter en hörnretur stänker Erik Byström in 0-1 vid stolproten och strax därpå ökar Tom Hultin på. Hassel har även de sina chanser och efter elva minuter hittar Yehannes Gebremichael Abera rätt bakom duktige Simon Eriksson i bortamålet. Innan klockan tickat upp till de 20 sätter emellertid Tom Hultin Wiskans trea.
Efter den målurladdningen dröjer det till sju minuter in i andra innan nästa mål faller och då är det hemmalagets Oliwer Sundström som nätar. Men inte heller denna gång får Hassel jubla länge. Bara två minuter senare fullbordar Tom Hultin sitt hattrick, Tom som inte ens fick spela forward idag.
Wiskan fortsätter därmed ta rygg på ledande IFK Sundsvall och det är bara målskillnad som skiljer.

Tränarsnack:
– Det är tufft nu. Förlust tre matcher i rad. Idag når vi framför allt inte upp i den nivå vi alla bör göra, vi kan så mycket bättre. Vi släpper  till alldeles för enkla mål på chanser som det inte ens bör gå att göra mål på. Vi möter idag ett lag som utifrån sina förusättningar får ut max av de chanser de får under matchen och vinner rättvist, och det främst för att vi inte är där i början av matchen. I övrigt har jag aldrig varit med om så många avblåsningar från en domare . Vi fokuserade också alldeles för mycket på honom och drog på oss massor av gula kort. Det utmynnade i den klassiska följden att vi blev "rånade" på två helt solklara straffsituationer. Den här matchen är bara att glömma och blicka framåt till nästa, säger Hassels team manager Seth Larsson. 
– Fick en härlig start på matchen och har bra frenesi första halvtimmen och skapar mycket. Hassel är dock inte ofarliga när dom sticker upp men backlinjen plus Simon Eriksson i målet gör som vanligt en kanonmatch. Tom Hultin fick inte spela forward idag, det "tackade" han med att göra hattrick från sin ytterposition! Finns mycket att säga om denna match men just nu tar vi oss tid och njuter lite, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.

Bäst på plan:
Extra plus i Wiskan till Simon Eriksson i målet, hattrickskytten och kapten Niklas Vallsten som håller upp laget i andra halvlek.
I Hassel var Oliwer Sundström den ende som nådde upp i normal standard.

Hassels IF - Wiskans IF 2-4
2019-05-28 - 19:00 - Hasselbacken
Mål: 0-1 Erik Byström (2), 0-2 Tom Hultin (6), 1-2 Yehannes Gebremichael Abera (11), 1-3 Tom Hultin (18), 2-3 Oliver Sundström (52), 2-4 Tom Hultin (54).
Domare: Roger Lundbäck (använde verkligen sin pipa)
Publik: 14
Matchfakta

Omgång 3:
Resultat & matchfakta


2019-05-22:
19:00 Kovlands IF - Matfors IF 2 2-2
19:00 Wiskans IF - Fränsta IK 1-1
19:00 Ånge IF - Holms SK 4-2
20:00 IFK Sundsvall - Indals IF 3-3
20:15 Kubikenborgs IF 2 - Hassels IF 5-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Matchreferat nedan här på sidan

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Matchens lirare - Fitim Ugzmaijli, två mål och två ass. Matchens lirare - Fitim Ugzmaijli, två mål och två ass.

Fitim Ugzmaijli bakom Kubikenborg 2:s 5-0 mot Hassel – två mål och två assists


(2019-05-22)
Fitim Ugzmaijli hade en bra afton mot Hassel.

Kuben 2-anfallaren svarade för två mål och två assist mot sin gamla klubb i 5-0-segern.
– Resultatet speglar inte matchen utan Fitim var den stora skillnaden mellan lagen, säger Hassels team manager Seth Larsson.


Kubens löpstarka ungdomar sprang formligen sönder ett gästande Hassel samtidigt som man var effektiva när man fick sina chanser. Plus att man hade Fitim Ugzmaijli. Den förre Hasselspelaren svarade för två mål och två assists. I minut 13 spelade han fram Gafari Yasin till 1-0. Tidigt in i andra låg han bakom Gafari Yasins andra mål fram till 3-0 innan han själv avslutade med att sätta fyran och femman avslutningskvarten. 
För den som undrar var det Pontus Lundqvist som satte 2-0-målet en drygt halvtimme in i matchen.

Tränarsnack:
– 2-0 i halvtid men mycket slarv från vår sida, håller i bollen för länge och tar felbeslut i passningsspelet. I andra fortsätter samma stil men vi gör 3 mål till framåt. Bakåt släpper vi inte till några farliga chanser så där är jag nöjd. Vi gjorde sex byten i andra, även "Coachmatte" får hoppa in och är nära att näta, skrattar Kuben 2-coachen Mattias Johansson.
– Resultatet speglar inte matchen. Fitim Ugzmaijli var den stora skillnaden mellan lagen. Ett par måls övervikt för Kuben hade varit rättvist för det var ingen 0-5-match. De hade mycket spring i benen och var snabbt sju spelare tillbaka på rätt sida när de förlorade boll samtidigt som de var många i anfallet när de vann den. Vi spelade stundtals fin fotboll men nådde aldrig fram till de riktigt vassa lägena. Grabbarna kämpade i 90 minuter och gav aldrig upp vilket var positivt. Negativt var att de fick göra några lite väl enkla mål men det var ett bra lag vi mötte som var numret större än oss, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Bäst på plan:
Fitim Ugzmaijli överlägset bäst på plan. Läs referatet ovan.
Gustav Salomonsson gjorde en bra match i anfallet och tog fast många uppspel så Hassel kunde flytta upp laget. Adam Persson alltid nyttig på mittfältet och i försvarslinjen gjorde Arash Tarah en bra insats i sin debut som högerback.

Kubikenborgs 2 - Hassels IF 5-0
2019-05-22 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Gafari Yasin (13), 2-0 Pontus Lundqvist (32), 3-0 Gafari Yasin (53), 4-0 Fitim Ugzmailji (59), 5-0 Fitim Ugzmailji (82).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 34
Matchfakta

IFK Sundsvall tappade 3-0-ledning sista dryga kvarten mot Indal: "Fet chans till ett segermål"


(2019-05-22)
Vilken scenförändring!
IFK Sundsvall ledde komfortabelt med 3-0 men Indal åt sig ikapp den avslutande kvarten.
– Vi visar moral och skapar till och med en fet chans till ett segermål, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.IFK Sundsvall ledde mot Indal med klara 3-0 när det bara var dryga kvarten kvar. När domaren Roger Lundbäck blåste av matchen var det Indal som låg närmast segern. Vilken scenförändring!
Indal startade upp bäst första halvtimmen men ett bolltapp gjorde att Robin Holmlund kunde frispela Olle Nordberg och vips var hemmalaget i ledningen. 
Fem minuter senare upprepades det hela med skillnaden att Olle Nordberg drev bollen ner till kortlinjen innan han spelade Robin Holmlund fri och 2-0.
Indal gav inte upp utan jobbade hårt för en reducering i den andra halvleken när Jimmy Söderberg bufflade in en hörna till 3-0 för IFK efter 54 spelade minuter.

Ridån ner för Indal i sina röda tröjor? Nej, gästerna flyttade upp backen Mohammad Omar som med lite dryga kvarten kvar fick på en veritabel fullträff och bollen gick i en båge över IFK-keepern Simon Molin och in i krysset. I den 77:e minuten tappade Molin bollen i en luftduell och den hamnade framför fötterna på 40-årige Lamin Saidy som enkelt stötte in   3-2.
I samband med målet skadade sig mv-Molin och tvingades utgå och in med förre basketstjärnan Johan Sundberg mellan stolparna. Han fick dock inte röra bollen förrän Indal kvitterat. Nästan direkt på avspark erövrade Olof Torstensson bollen efter en "indianare", tog en 20-meterslöpning och ur tajt vinkel rullade han in bollen i den bortre gaveln förbi Sundberg som inte hann ner och täcka.
Indal var därefter ytterst nära att plocka hem hela potten men Fransisco Alvears skott skruvade sig precis utanför stolpen.

Tränarsnack:
– Vi spelade stressigt i första halvlek men vi var effektiva och efter vårt 3-0-mål tidigt i andra kändes det som vi hade kontroll på matchen. Men då började vi slarva samtidigt som Indal höjde sig, flyttade upp laget och fick tryck på oss och var ett helt annat lag. Inte bra att tappa en 3-0-ledning men vi är i alla fall fortfarande obesegrade, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.
– Vi spelade bra men bjöd på lite för mycket. Vi visade bra moral med att komma tillbaka från 0-3 och skapa en fet chans till ett segermål. Betänk att vi saknade offensiva krafter som Sergio Hinestroza och Artagan Keskin idag, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.

Bäst på plan:
Robin Holmlund på det centrala mittfältet var den ende i IDK Sundsvall som jobbade stenhårt i samtliga 90 minuter.
I Indal blev Mohammad Omars uppflyttning från ytterback till forward en lyckoträff, och då inte bara för det fantastiska skottet som gav 3-1 och en livlina in i matchen. Robin Jonasson som klev ner på Omars plats i försvarsslinjen imponerade också precis som mittbacken Victor Munter.

IFK Sundsvall - Indals IF 3-3
2019-05-22 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Olle Nordberg (35), 2-0 Martin Eriksson (40), 3-0 Jimmy Söderberg (56), 3-1 Mohammad Omar (73), 3-2 Lamin Saidy (77), 3-3 Olof Torstensson (78).
Domare: Roger Lundbäck (helt OK insats)
Publik: 19
Matchfakta

Ånge säkrade seger mot Holm under en tiominutersperiod i andra halvlek


(2019-05-22)
En effektiv tio minutersperiod efter dryga timman såg till att säkra Ångesegern mot gästerna Holm.
Då gick hemmalaget från 1-1 till 4-1 och då hjälpte det inte för Holm med en reducering .
– Vi gör inte någon höjdarmatch idag, utan glimtar till under vissa perioder och det visade sig räcka, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.


På Ånge IP tog hemmalaget ÅIF emot bottenlaget Holm men det var svårt att se att det skiljde ett antal poäng i tabellen då spelet stundals var mycket jämnt. En kvart in i matchen fick Ånge en frispark strax utanför straffområdet som Salman Alizaden knorrade in via stolproten.
Holm deppade inte ihop och efter halvtimman spelad hann Lars-Eric Sollén före försvar och målvakt på Daniel Haglunds inlägg och styrde in utjämningen. 
I slutminuterna av den första halvleken spelades Johan Smott fri men hemmamålvakten Yassir Hamdani räddade med både tur och skicklighet.

Matchen stod sedan och vägde fram till den 64:e minuten då hemmalaget fick en lidersk knäpp och prickade in tre bollar på tio minuter. Rycket inleddes med att ytterbacken Joakim Andersson slog en hörna i mål via en touch på en bortaspelare. Strax därpå drar den andre ytterbacken Najib Azghari på och Alexander Sjödin stöter in 3-1. Tiominutersperioden avslutas med att Joakim Andersson skottar in 4-1 efter ett snett inåt bakåt pass.
Plösen dragen över Holmspelarna? Nej, man reser sig rejält och trycker på sista kvarten och pressat tillbaka hemmalaget. Johan Smott dundrar in 4-2 med sin vänsterslägga och Kristian Karlsson hade en klockren nick i stolpen. Mål där och det blivit riktig nerv i slutfasten av matchen.

Tränarsnack:
– Vi gör inte någon höjdarmatch idag, utan glimtar till under vissa perioder där vi har ett rappt, snabbt effektivt spel över hela banan. Sista kvarten var Holm riktigt bra och reducerade och hade flera lägen till mer men vi höll ut och tog tre sköna hemmapoäng. På slutet luftade vi två 15-åringar från vårt pojklag och de skötte sig bra, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.
– Vi gör en bra match men tappar allt under tio minuter in i andra då de gör tre mål efter hörnor och fasta. Därefter spelar vi vår bästa fotboll i matchen och med lite tur hade vi kommit i kapp. Vi skapade i alla fall chanser till det, säger Holms lagledare Peter Lind.

Bäst på plan:
Hela backlinjen med målvakten Yassir Hamdani i spetsen var bra och på mitten vann Horphee Mabokoy kom in och tog tag på mitten med många bollvinster.
Johan Smott hela tiden giftig framåt i Holm och mellan stolparna imponerade Tommy Ankarmark trots de fyra insläppta bollarna.

Ånge IF - Holms SK 4-2
2019-05-22 - 19:00 - Ånge IP
Mål: 1-0 Salman Alizaden (14), 1-1 Lars-Eric Sollén (31), 2-1 Joakim Andersson (64) 3-1 Alexander Sjödin (67), 4-1 Joakim Andersson (74), 4-2 Johan Smott (75).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 39
Matchfakta

Fränstas Patrik "Putte" Larsson forsar fram på Viskans IP i 1-1-matchen. Foto: Björn Östgrård.
Fränstas Patrik "Putte" Larsson forsar fram på Viskans IP i 1-1-matchen. Foto: Björn Östgrård.

Wiskan och Fränsta kryssade i fränt västraderby


(2019-05-22)
Det blev en frän derbymatch mellan Wiskan och Fränsta där lagen hade matchen i olika perioder och slöt 1-1, båda målen före paus.
– Det blev en bitter poängförlust, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Wiskan startade bäst och med längre bollar pressade man tillbaka Fränsta och tar ledningen sedan Niklas Wallsten styrt in en frispark. Hemmalaget har sedan bud på ytterligare mål men Jonas Badman i gästernas mål uppträder inspirerat. Istället kommer lite överraskande en kvittering när hemmamålvakten Simon Eriksson halvräddar men bara för att sedan få se Kent "Kekke" Larsson slå in returen.
I den andra plockade Fränsta ner bollen på marken och tar över men då är det Simon Eriksson som plockar fram storspelet mellan Wiskans stolpar plus att både Jerry Backlund och Andreas Modén sköt över i bra lägen. 
Med kvarten kvar kommer Wiskan tillbaka i samband med att tröttheten börjar ta över hos gästerna. Många bollar in i straffområdet blir det men Badman äger luftrummet och matchen slutar 1-1.


Tränarsnack:
– Det blev en bitter poängförlust. Vi borde ha avgjort matchen innan deras kvitteringsmål. Efter det hade vi svårt att ta oss tillbaka in i matchen igen och Fränsta hade en bra period i andra halvlek men Simon i målet gjorde några fina räddningar. På slutet tog vi över igen men fick inte till något segermål. Ingen förlust åtminstone och det får vi ta med oss plus att vi var många i truppen, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Det var en dålig plan, bollen studsade mest och for och Wiskan fick bra betalt för sina "långa bollar på Bengt". Inte helt rättvist med 1-1 i paus då Wiskan hade fler chanser än oss. I andra plockade vi ner bollen på marken och då tog vi över och pressade tillbaka dem men vi saknade den rätta skärpan i avsluten. På slutet tröttnade vi och det haglade in bollar in i vårt straffområde, ett tag var det 20 spelare där inne men vi stod emot luftvärnsattackerna och fick med oss en pinne hem, säger Fränstas assisterande tränare Björn Östgård.

Bäst på plan:
Vänsterbacken Martin Nordlander och målvakten Simon Eriksson bäst i Wiskan.
Även Fränsta hade en bra sista utpost i Jonas Badman och bra var också Robert Åström i backlinjen och Kent "Kekke" Larsson till vänster på mittfältet.

Wiskans IF - Fränsta IK 1-1
2019-05-22 - 19:00 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Niklas Vallsten (13), 1-1 Kent Larsson (38),
Domare: Rani Majed Amir
Publik: 85
Matchfakta

Albin "Trädet" Jonsson räddade en MIF-poäng på slutet. Albin "Trädet" Jonsson räddade en MIF-poäng på slutet.

Kovland på väg mot första segeern – då kvitterade "Trädet" för Matfors 2


(2019-05-22)
Det blev en hel del långbollande på Ånäsvallens allt annat än jämna gräsrektangel då den inte inbjöd till markbunden fotboll.
Båda lagen hade ledningen i matchen men slöt 2-2 då Matfors 2:s Albin "Trädet" Jonsson kvitterade med ett sent lobbskott.
– Kovland var något bätte än oss men vi visade moral med att komma tillbaka och kvittera, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, stolt storebror till "Trädet".


Ånäsvallens gräsmatta (nåja) inbjöd inte till något fotbollsspelande med bollen efter marken utan det blev ett evigt långbollande i både höjd och sidled.
Kovland började bäst men det var gästande Matfors 2 som kunde ta ledningen efter en indirekt frispark från nära håll. Efter ett vaket pet fick Philip Forsberg öppet mål.
"Brukets bilaga" höll sedan ledningen innan KIF rättvist kunde utjämna med knappa timmen spelad på Anton Hallengrens nick efter hörna.
En kvart senare petades en frispark till samma Hallengren och han sköt in ledningsmålet för hemmalaget. Målet såg ut att fixa Kovlands första seger för säsongen men ett kämpande Matfors 2 kunde kvittera med bara två minuter kvar sedan Albin "Trädet" Jonsson fått till ett perfetk lobbskott.
Surt för Kovland som sett till spel och chanser nog borde vunnit den här matchen men glömde knyta åt säcken.

Tränarsnack:
– Tycker Kovland är det bättre laget från start, vi känns väldigt yr & det är inte så konstigt, många offensiva spelare som tvingas spela på defensiva positioner p g a skador och sjukdomar.  Vi kommer inte alls upp i vår kapacitet denna kväll. Överlag är Kovland det bättre laget men vi visar god moral som reser oss och fixar en pinne i slutet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson, som inte var helt nöjd med underlaget.
– Man kan ställa sig frågan om matchen borde ha spelats på Ånäsvallen? Jag vet inte vad man kan klassa underlaget som? Men fotbollsplan? Nja,
 men det var lika för båda lagen så det säger jag inget om men rent utvecklingsmässigt för dessa unga killar tror jag inte denna matchen gav så mycket, snarare nackspärr på 22 spelare plus inhoppare som fick vara med om en långbollsorgie, säger Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Bäst i Matfors var ytterbacken Albin Lodin, född 02, som i sin debutmatch på seniornivå stängde ner sin kant 

Kovlands IF - Matfors IF 2 2-2
2019-05-22 - 19:00 - Ånäsvallen
Mål: 0-1 Philip Forsberg (11), 1-1 Anton Hallengren (57), 2-1 Anton Hallengren (73), 2-2 Albin Jonsson (87)
Domare: Oscar Moss (duktig)
Publik: 
Matchfakta

Tuff utmaning väntar för Dennis Häggs Indal då man gästar IFK Sundsvall på Balders. Tuff utmaning väntar för Dennis Häggs Indal då man gästar IFK Sundsvall på Balders.

Full omgång i Medelpads-femman: "IFK Sundsvall blir en utmaning"


(2019-05-22)
Full omgång i Medelpadsfemman, kul!
Och flera intressanta matcher, bland annat IFK Sundsvall mot ett formletande Indal.
– Vi behöver poäng men det här blir en stor utmaning då IFK inlett starkt, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Ikväll är det full omgång i Medelpadsfemman. Fem intressanta kamper där IFK Sundsvall vs Indal på Balders konstgräs på förhand ser ut som det mest spännande.
IFK Sundsvall har, som väntat, inlett med två klara vinster medan likaledes topptippade Indal dippat i inledningen och bara fått med sig en ynka pinne och letar efter formen.
– Tror och hoppas att det blir en bra fotbollsmatch! Vi var ju några i laget som förlorade båda matcherna mot Indal ifjol, då i Holmtröjan, så kommer inte att bli någon underskattning. Deras öppning har dock varit betydligt svagare än jag hade gissat. De är säkerligen revanschsugna, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.
Olle fortsätter:
– Vi har Johan Hallström borta ikväll vilket såklart är ett avbräck, annars i princip full trupp. Vågar vi bara spela vårt spel och är med från start så tror jag vi kommer greja en hemmaseger ikväll.
– Vi behöver poäng men det här blir en stor utmaning då IFK inlett starkt, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Västraderbyt Wiskan vs Fränsta ser även den synnerligen intressant ut. Wiskan är ett av tre lag som inlett med två raka trepoängare men Fränsta är även de obesegrade. WIF är starka hemma på IP men Fränsta har en kontringsspelare av rang i form av Andreas Modén. Kan bli fränt och målrikt på Viskans IP?
– Derby och finväder så det blir en kanonkväll. Hoppas på en tuff men fair match. Vill gärna att vi håller i taktpinnen och kniper alla tre poängen, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark..

Matfors 2 är det tredje laget som inlett med dubbla segrar och man tar en tripp till Ånäsvallen för möte med seriens jumbo. Kovland har två förluster och målskillnaden 2-12 och lär komma revanschsugna. Men räcker det mot "Brukets Blås" bilaga? Tveksamt.
I övrigt tar Ånge emot Holm som given favorit och Kuben 2 gästas av Hassel. Ett Hassel som jag varnar för och som mycket väl kan ta hem hela potten på Kubens konstgräs, eller förlora med 0-7...
Game on!

Kvällens matcher, med Lokalfotbollens tips:
19:00 Kovlands IF - Matfors IF 2 (tips: 1-3) Coolbet: 2 = inget odds
19:00 Wiskans IF - Fränsta IK (tips: 3-3) Coolbet: X = 4.70 ggr
19:00 Ånge IF - Holms SK  (tips: 4-0) Coolbet: 1 = 1.40 ggr
20:00 IFK Sundsvall - Indals IF (tips: 3-2) Coolbet: 1 = 1.25 ggr
20:15 Kubikenborgs 2 - Hassels IF (tips: 1-3) Coolbet: 2 = inget odds

Omgång 2:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-05-11:
14:00 Kovlands IF - Ånge IF 1-6 (referat nedan)
2019-05-15:
19:00 Fränsta IK - Kubikenborgs IF 2 5-4 (referat nedan)
19:00 Holms SK - IFK Sundsvall 0-6 (referat nedan)
20:15 Indals IF - Wiskans IF 1-2 (referat nedan)
20:15 Matfors IF 2 - Hassels IF 4-3 (referat nedan)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Referat till ovanstående matcher finner ni här nedan på sidan, match för match.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Wiskans spelande tränare Christian Widmark och tvåmålsskytten Andreas Blom var nöjda efter 2-1-segern på Balders mot Indal. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Effektivt Wiskan lade Indal på rygg: "Straff, snyggt inlägg, två mål. Galant!"


(2019-05-15)
Wiskan var effektiva på Balders konstgräs.
Två chanser och två mål.
Då hjälpte det inte att Indal hade mest boll och flest lägen, västralaget tog sin andra raka seger.
– En straff, ett snyggt inlägg, två mål. Galant, kommenterar Wiskans Andreas Blom sina bägge mål.


Indal hade siktat in sig på att slåss i toppen, Wiskan på att hänga kvar.
Efter två omgångar har Indal bara en poäng medan Wiskan spelat ihop sex poäng. Full pott alltså.
Detta efter att Wiskan lagt Indal på rygg efter 2-1 på Balders konstgräs.
I den första halvlekens sista minut fick Wiskan en straff sedan en "guldgul" gått omkull i en duell. Andreas Blom sköt den efterföljande straffen under (!) Joakim Karlsson och in i mål.
Lite drygt tio minuter in i andra kvitterade Sergio Hinestroza och låg sedan på för ett ledningsmål, dock utan framgång.

I stället kunde Wiskan på en omställning återta ledningen. På ett fint inlägg satte Andreas Blom dit pannan.
Indals ägde därefter resten av matchen men Wiskan höll undan. Närmast var Sergio Hinestroza som kom fri från kanten men Simon Eriksson kom ut från sitt mål, gjorde sig stor och parerade.
Andreas Blom tillsammans med Simon Eriksson stor matchhjälte för västralaget.
– En straff, ett snyggt inlägg, två mål. Galant, kommenterar Wiskans Andreas Blom sina bägge mål.

Tränarsnack:
– Ganska tajt matchen igenom. Vi gör ett bra jobb i första men i andra fick de lite mer tryck på oss men jag tycker vi löser situationerna bra och har egentligen ganska bra koll hela matchem, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Förstår inte hur vi kunde förlora den här matchen sett till hur den såg ut spelmässigt. Kanske är vi för naiva och tror att det ska lösa sig ändå?, frågar sig Indals tränare Dennis Hägg och skakar på huvudet.

Lokalfotbollen-intervju med Wiskans tvåmålsskytt Andreas Blom och spelande tränaren Christian Widmnark

Bäst på plan:
Simon Eriksson svarade för en grym insats i Wiskansmålet. Plus även till tvåmålsskytten Andreas Blom och högerbacken "Jocke" Sjödin.
I Indal kan alla bättre.

Indals IF - Wiskans IF 1-2
2019-05-15 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Andreas Blom (44, straff), 1-1 Sergio Hinestroza (56), 1-2 Andreas Blom (66).
Domare: Roger Lundbäck (inte lika poppis i bägge lagen)
Publik: 25
Matchfakta

Vita Indal hade svårt att tränga igenom ett tätt och gulsvart Wiskanförsvar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sergio Hinestroza fick ett gyllene tillfälle att kvittera för Indal i slutminuterna men Wiskankeepern Simon Eriksson parerade vinkelskottet från nära håll och räddade segern åt sitt lag. Till vänster hemmalagets lagkaptenFrancisco Alvear . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu-
Wiskans högerback "Jocke" Sjödin var lysande mot Indal men skadade sig olyckligt på slutet och tvingades utgå. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Wiskanspelarna, med Christian Wilhson till vänster, hade bra uppsikt på Indals giftige Sergio Hinestroza under matchen. Här under överinseende av domaren Roger Lundbäck. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
William Dalenius sänkte Hassel med två minuter kvar. William Dalenius sänkte Hassel med två minuter kvar.

Hassel ledde derbyt med
3-1 i paus – Matfors 2 vände och avgjorde med sent segermål


(2019-05-15)
Hassel hade en magisk sista kvart i första halvlek och ledde med 3-1 inför den andra.
Där vände Matfors 2 tillbaka derbyt efter två mål av Oskar Nilsson-Böös och William Dalenius, som satte 4-3-målet i den 88:e minuten.
– Surt att tappa alla poängen i absoluta slutskedet, säger Hassels team manager Seth Larsson.


Tråkigt nog tvingades derbyt mellan Matfors 2 och Hassel flytta in till stan då inte Thulevallen är spelklar ännu. Men det blev ändå en spännande tillställning på Kubens konstgräs. "Hemmalaget" MIF 2 inledde bra och tog ledningen innan kvarten spelad. Efter en indirekt frispark kunde Alex Berggren stöta in 1-0 från 37 centimeter.
Därefter tog Hassel över spelet och prickade in tre bollar före pausvilan via Yehannes Gebremichael Abera, Max Olsén och Oliver Sundström.

"Brukets Bilaga" fick en superstart på den andra halvleken då Oscar Nilsson-Böös stressar en Hasselspelare högt upp i planen, vinner boll och reducerar. Med dryga kvarten spelad i andra gör "ONB" om proceduren, stjäl boll högt upp i planen och kvitterar.
Ett chockat Hassel hittar därefter åter in i matchen igen och är ett ribbskott från att återta ledningen och returen trycker man rakt på duktige MIF-målvakten Arvid Östlund.
Istället kunde förre Hasselspelaren William Dalenius skjuta segern till Matfors med bara två minuter kvar. Detta efter en ribbretur sedan Oscar Nilsson-Böös träffat plankan på en Philip Forsberg-hörna.

Tränarsnack:
– Första halvlek gjorde mig ledsen, gav mig migrän och grått hår så den fyrtiofemman glömmer jag gärna. Vi tar med oss andra halvlek som vi vinner med 3-0. Vi jobbar som en enhet i allt vi gör och då ger det resultat, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Surt att tappa alla poängen i absoluta slutskedet. Annars gör vi en bra match, speciellt när vi går från 0-1 till 3-1. Sedan får de ett tidigt mål i andra när vi slarvar och det gör vi även vid 3-3. Och vi är sedan bara en ribbträff och retur från att ta tillbaka ledeningen. Istället kan de avgöra på ett liknande sätt med bara någon minut kvar , säger Hassels team manager Seth Larsson.

Bäst på plan:
Matfors 2:s sista utpost Arvid Östlund äddade tre poäng med flertalet fina räddningar. Oscar Nilsson-Böös andra halvlek var också ett trevligt inslag. Plus även till MIF:s 16- och 17-åringar som fortsätter att ta för sig i seniorfotbollen.

Matfors IF 2 - Hassels IF 4-3 
2019-05-15 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Alex Berggren (13), 1-1 Yehannes Gebremichael Abera (26), 1-2 Max Olsén (30), 1-3 Oliver Sundström (41), 2-3 Oscar Nilsson-Böös (47), 3-3 Oscar Nilsson-Böös (61), 4-3 William Dalenius (88).
Domare: Jan Söderlund (hela trion var bra)
Publik: 
Matchfakta
 

Olle Nordberg gjorde två av IFK Sundsvalls sex mål i sin återkomst till Holmvallen. Olle Nordberg gjorde två av IFK Sundsvalls sex mål i sin återkomst till Holmvallen.

Holm chanslösa mot sina "gamla lagkamrater" – IFK Sundsvall vann blankt


(2019-05-15)
Återvändarna från Holm till IFK Sundsvall hade inga problem att ta en storseger på sin ganla hemmaplan.
Gästerna från stan vann med 6-0 och tog hem matchen "blankt".
– Vi tog kommandot direkt på en svårspelad och gropig plan, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg, en av dem som hade Holmvallen som hemmaplan ifjol


Ifjol tappade IFK Sundsvall i stort sett ett helt lag till Holms SK, och åkte ner i Medelpadsfamman.
I år valde de allra flesta att återvända till "kamratklubben" och ikväll styrde man kosan tillbaka till Holmvallen.
Och det blev en lyckosam återkomst då man vann med hela 6-0 mot ett skadeskjutet Holm som saknade flera tongivande pjäser. Utan Thomas Axelsson storspel mellan stolparna och räddande av mängder frilägen hade siffrorna säkerligen dubblerats.

Olle Nordberg, en av de som spelade i Holm ifjol och nu spelande tränare i IFK Sundsvall, inledde målgörandet med en hård nick vid främre stolpen efter Robin Holmlunds perfekt slagna hörna i den elfte minuten. Johan Hallström passade sex minuter senare Oskar Åberg som satte 0-2. Martin Eriksson chippade sedan fram Olle Nordberg till hans andra mål. Då visade matchuret på 38. Inga mer mål före paus trots ett otal chanser.
Spelet bytte nu riktning men mot samma målvakt. Bara tre minuter in i andra centrade Pontus Serrander in till Alexander Aspenrud och 0-4 var ett faktum. Serrander satte själv både femman och sexan sista halvtimmen efter löpningar in från sin kant på pass från Jimmy Söderberg respektive Lennyns Rios.

Tränarsnack:
– Vi tar kommandot direkt på en svårspelad och gropig plan och sett till spel och chanser borde vi haft ledningen med mer än 3-0 i paus men det borde varit det dubbla men bollarna studsade snett i de avgörande lägena plus att deras målvakt gjorde många riktigt fina räddningar. I andra halvlek slår vi av på tempot och hittar inte samma fina spel utan blir trubbigare. Undantaget då Pontus Serrander som först passar till ett mål och gör två tack vare sina djupledslöpningar från kanten. En eloge till ett schyst spelande Holm som dessutom lånade ut matchstrumpor till oss när vi fått med oss fel färg, säger IFK Sundsvalls tränare Olle Nordberg.
– Vi saknade en hel del spelare men nog hade vi hoppats kunna prestera ett tätare försvarsspel. De kom igenom alldeles för enkelt, säger Holms tränare Thomas Åslin.

Bäst på plan:
Alla var bra i IFK Sundsvall men extra heta var Martin Eriksson som fördelar fantastiska bollar och driver upp anfallen från mitten och överbetyg till Pontus Serranders andra halvlek. två mål och ett ass.
Holmmålvakten Thomas Axelsson redan nämnd och det hade runnit iväg ordentligt utan hans extravagansa insats.

Holms SK - IFK Sundsvall 0-6 
2019-05-15 - 19:00 - Holmvallen
Mål: 0-1 Olle Nordberg (11), 0-2 Oscar Ågren (17), 0-3 Olle Nordberg (38), 0-4 Alexander Aspenrud (48), 0-5 Pontus Serrander (65), 0-6 Pontus Serrander 81).
Domare:  Henoc Ekanga (höll god klass matchen igenom)
Publik: 27
Matchfakta

Fyramålsskytten Andreas Modén. Fyramålsskytten Andreas Modén.

Modén fyramålsskytt när Fränsta svarade för mäktig vändning mot Kuben 2


(2019-05-15)
Kuben 2 ledde med 4-2 på Myggvallen.
Då drog gästerna på sig en utvisning.
Och Fränsta kunde svara för en mäktig upphämtning, gå förbi och vinna med 5-4
Andreas Modén prickade in fyra av målen och nyförvärvet Robert Åström ett.
– Utvisningen korrekt men vårt försvarsspel var bland det sämsta jag sätt, säger Kubentränaren Mattias Johansson.


Fränsta och Kuben två sparkade boll, inte spelade, på Myggvallens ojämna underlag. Det blev med andra ord många slagna lång- och tjongbollar på det svårbemästrade underlaget. Men det blev en match med både spänning och vändning.
Endri Zeneli gav gästerna ledningen i den 13:e minuten men Andreas Modén utjämnade knappt tio minuter senare. Ett resultat lagen hade med sig in till halvtidsvilan. Kanske med något övertag för "Tigerungarna".
Kuben fick lite retroaktiv utdelning första kvarten i andra då Viggo Gillow först drog in en frispark och Gafari Yasin satte 1-3. Andreas Modén stack nästan omgående dit en reducering, bara för att få se Aman Asfaha Desbele göra Kubens fjärde mål i den 72:a. Då var det krattat i manegen för gästerna.

Men bara ett par minuter senare hände det något som fick matchen i en helt annan färdriktning. Kubens Endri Zeneli kickade till en hemmaspelare efter en frispark och domaren Nilla Sjöberg kunde inte annat än att hala upp det röda kortet. Andreas Modén reducerade i den 78:e. erfarne nyförvärvet Robert Åström kvitterade två minuter därpå med ett lågt välplacerat vänsterskott och vändningen var total när Andreas Modén satte sitt fjärde mål i den 83:e minuten rakt upp i nättaket.
Men det krävdes en mäktig räddning av Jonas Badman i slutsekunderna för att "tigern" kunde slaktas.
Som sagt, ingen välspelad matchen men händelserik och spännande.

Tränarsnack:
– Svettig kamp detta. Om medelvikten var viktig i första matchen så var nog medelåldern viktigare i denna. 1-1 i halvtid och det var då matchen startade. Kuben trummade på med ungdomlig glans och spelade till sig flera ledningar. Men helt plötsligt så började "Moddes" tigerbalsam att verka och han sprang ifrån allt inklusive linjedomarna. Robert Åström drog in en patenterad vänster vid stolproten till 4-4 och vips så dundrade Modde in 5-4 i nättaket. Kuben tog av några viktiga lirare vid 2-4 och slappnade av och började gnälla. Rutinerade Nilla skickade ut den gnälligaste och vi fick vind i seglen. Att inte Kent "Kekke" Larsson fick en straff med sig när 2 kubenpojkar siktade in sig på varsin ljumske är dock en gåta. I sista anfallet fick vår målis fälla ut en schweizisk knivarm och göra en svettig räddning, säger Fränstas Thomas "Håkki" Eriksson. 

– Vi har 1-1 i paus med mersmak, går ifrån till 4-2 i andra med bud på mer. Då drar vi på oss ett idiotiskt rött kort. Utvisningen var korrekt dömd men vårt försvarsspel därefter var bland det sämsta jag sett, säger Kubentränaren Mattias Johansson.

Bäst på plan:
Andreas Modén fyra "strutar", enough said. Kim Jekisol och Robert Åström ska också ha överbetyg i Fränsta.
I Kuben 2 ska inte trion Gafari Yasin, Aman Asfaha Desbele och Yahje Shino lastas för nederlaget utan svarade för en stark insats. Viggo Gillow likaså enligt FIK-ledarna, som även ville plussa för sina kollegor i Kuben.

Fränsta IK - Kubikenborgs IF 2 5-4
2019-05-15 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 0-1 Endri Zeneli (13), 1-1 Andreas Modén (21), 1-2 Viggo Gillow (53, frispark), 1-3 Gafari Yasin (61), 2-3 Andreas Modén (62), 2-4 Aman Asfaha Desbele (73), 3-4 Andreas Modén (78), 4-4 Robert Åström (80), 5-4 Andreas Modén  (83).
Utvisning Kuben 2: Endri Zeneli (76).
Domare: Nilla Sjöberg (klart godkänd)
Publik: 82
Matchfakta
 

Debuterar Fränstas nyförvärv Tommy Göransson i afton för sin nya klubb? Debuterar Fränstas nyförvärv Tommy Göransson i afton för sin nya klubb?

Hälften av kvällens matcher spelas på naturgräs


(2019-05-15)
I lördags vann Ånge borta mot Kovland med tennissiffrorna 6-1.
Ikväll spelas resterande fyra matcher i omgång 2 av Medelpadsfemman.
Här nedan lite kort inför matcherna.


Fränsta har gjort klart med veteranduon Tommy Göransson från Ljunga och Robert Åström från Torpshammar inför dagens hemmapremiär  på Myggvallen mot Kuben 2.
Holm tappade tillbaka ett helt lag till IFK Sundsvall inför den här säsongen. Nu återvänder IFK:arna till sina gamla jaktmarker Holmvallen som stora favoriter. Intressant match i matchen mellan Niklas Eikholm och Olle Nordberg.
Indal får vänta ett tag med att äntra Härevallens naturgräs så hemmamatchen mot Wiskan blir på Baldershovs konstgräs. Trots detta är Indal klara favoriter.
Även derbyt mellan Matfors 2 och Hassel är "utlokaliserat" och avgörs på  Kubens konstgräs. Det skulle förvåna mycket om Hassel skulle betvinga fjolårets seriesegrare.
Födelsedagsbarnet Valerik Danielian firade med ett hattrick. Födelsedagsbarnet Valerik Danielian firade med ett hattrick.

Hattrick av ex-keepern Valerik Danielian när
Ånge vände underläge
mot Kovland


(2019-05-11)
Ånge hamnade i tidigt underläge mot Kovland men kvitterade snabbt, gick förbi och sedan utökade till 6-1.
– Skönt att borsta av sig premiärförlusten, säger tränaren Henrik Liivlaid.


Det blev en bra dag för födelsedagsbarnet Valerik Danielian. Ja, kanske inte till en början då William Nilsson gav Kovland ledningen redan i den fjärde minuten, men sedan. Först kvitterade Mohammad Ahmadi nästan omgående efter en målvaktsretur innan den förre keepern Valerik satte ledningsmålet knappa halvtimmen in i matchen. "Jogge" Johansson ökade på ett par minuter senare innan Valerik satte sin andra fullträff innan pausvilan.
I den andra halvleken fixade Javid Azim fem-ettan innan Valerik fullbordade sin födelsedag med ett hattrick och spikade segern till 6-1 med två minuter kvar.

Tränarsnack:
– Jämfört med matchen mot Matfors 2 så gjorde vi den här gången en helgjuten insats, om vi bortser från de fem första minuterna. Efter deras tidiga mål följde vi matchplanen till punkt och pricka. Skönt att ta en klar seger och borsta av oss premiärförlusten, säger Ånges tränare Henrik Liivlaid.
– Vi började precis som förra matchen bra och tog ledningen men efter kvitteringen tappade vi koncepterna och släppte in tre mål till före paus. I halvtid formerade vi om hårddisken och det såg mycket bättre ut. Vi passade också på att lufta hela bänken så alla ombytta skulle få speltid, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.

Bäst på plan:
Valerik Danielian firade alltså sin födelsedag med att pricka in ett hattrick. På mitten slet ungtuppen Theo Evjen och visade även upp ett storstilat passningsspel. Offensivt var Javid Azim ett konstant hot mot KIF-försvaret samtidigt som han inte tummade på defensiven.
I Kovland ville tränare Nilsson ge hela laget beröm för sin andra halvlek.

Kovlands IF - Ånge IF 1-6
2019-05-11 - 20:15 - Westhagen
Mål: 1-0 William Nilsson (4), 1-1 Mohammad Ahmadi (7), 1-2 Valerik Danielian (29), 1-3 Giorgios Johansson (31), 1-4 Valerik Danielian (38).   1-5 Javid Azimi (76), 1-6 Valerik Danielian (88)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (skötte sig väl)
Publik: 23
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)

Omgång 1:
Resultat, matchfakta & spelprogram


2019-05-06
20:15 IFK Sundsvall - Kovlands IF 6-1 (referat & bilder nedan)
2019-05-08
19:00 Wiskans IF - Holms SK 3-2 (referat nedan)
19:00 Ånge IF - Matfors IF 2 2-4 (referat nedan)
20:15 Kubikenborgs IF 2 - Indals IF 1-1 (referat nedan)
20:15 Hassels IF - Fränsta IK 2-2 (referat nedan)

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan (länk kommer)

Henrik "Böjen" Larssons straffspark räddade poäng till Fränsta. Henrik "Böjen" Larssons straffspark räddade poäng till Fränsta.

Kryss när två vitt skilda fotbollsstilar möttes


(2019-05-08)
Hassels bolltrillande mot Fränstas mer raka spel slutade med ett kryss.
Hasseö hade ledningen men Henrik Larsson exekuterade en straffspark till 2-2 med tio minuter kvar.
– Vi hade 25 minuter i andra då vi spelade ut dom fullständigt och hade bud på ett tredje mål flera gånger om. Hade vi fått det tror jag att vi vunnit, säger Hassels teammanager Seth Larsson.


Hassel hade hyrt Westhagen för sin premiärmatch mot gästande Fränsta. Men inget av lagen kom in i några omklädningsrum då det inte var upplåst och när matchen började var kuren där speakerutrustning och matchur även det låst.
– Och det är andra gången i år, det hände även vid en träningsmatch, suckar klubbens starke man Seth Larsson.

Efter lite om och men blev det till slut match, men utan resultattavla. I en DM-martch i vinter prickade Andreas Modén in hela fem mål på Hassel. Efter nio minuter idag var det dags igen då han satte 0-1.
Det var två helt skilda spelfilosofier som möttes. Hassel bemödade sig om att försöka hålla bollen efter marken och inom laget medan Fränsta allt som oftast sökte långa bollar på Andréas Modén.
Västralagets taktik verkade räcka långt men under en 25 minutersperiod tog hemmalaget över markant. Först utjämnade Yehannes Gebremichael Abera efter timman spelad och bara ett par minuter senare såg Isac Halvarsson till att Hassel satt i förarsätet. Och man hade sedan även bud på ett tredje mål .

Istället blev Andreas Modén fälld inne i straffområdet med tio minuter kvar. Rutinerade Henrik "Böjen" Larsson stegade fram och i vanlig ordning satte han nätet i dallring från elvameterspunkten.
Båda lagen gick därefter för ett segermål men trots ett par bra lägen stod sig resultatet tiden ut.

Tränarsnack:
– Vi hade 25 minuter i andra då vi spelade ut dom fullständigt och hade bud på ett tredje mål flera gånger om. Hade vi fått det tror jag att vi vunnit. Man vill ju vinna en premiär så det är med tvekan jag är nöjd med en pinne, säger Hassels teammanager Seth Larsson.
– Hassel stod för konditionen och vi för lägena, de flesta brände Andreas Modén. Minst 1 200 kilo i viktskillnad mellan lagen. Hassel rullade fin boll i perioder men oavgjort var nog rättvist, säger Fränstaspelaren Tomas "Håkki" Eriksson.

Bäst på plan:
Innermittfältaren Gustav Salomonsson höjde sig över mängden i Hassel medan Fränstas främsta var de rutinerade pjäserna Henrik Larsson och Jerry Backlund.

Hassels IF - Fränsta IK 2-2
2019-05-08 - 20:15 - Westhagen
Mål: 0-1 Andreas Modén (9), 1-1 Yehannes Gebremichael Abera (60), 2-1 Isac Halvarsson (64), 2-2 Henrik Larsson (80, straff).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)
Sergio Hinestroza gav Indal ledningen men Kuben 2 kvitterade. Sergio Hinestroza gav Indal ledningen men Kuben 2 kvitterade.

Kuben 2 och Indal delade inte på poängen – kryssade och fick bara en pinne var


(2019-05-08)
Kuben 2 var det bättre laget i premiären mot Indal men fick nöja sig med ett kryss. Och det sedan man kvitterat gästernas ledning med kvarten kvar.
– Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, säger Kuben 2: coach Mattias Johansson.


Efter en mållös första halvlek där Kubens "tigerungar" hade det bästa spelet och de flesta chanserna men som man inte lyckades förvalta.
Första målet kom efter dryga timmen spelad och då var det gästerna Indal som hittade rätt sedan Olof Torstensson frispelat Sergio Hinestroza.
Kuben fick en rättmätig kvittering med kvarten kvar då Yasin Gafari dribblade av en motståndare, vek in från kanten och avlossade ett lågt skott som satt perfekt i bortre gaveln.
Kuben hade sedan ett jätteläge att avgöra efter ett friläge och lobb men inhoppande Indalsmålvakten Lars Skandevall Persson hann tillbaka på ett mirakulöst sätt och räddade bollen på mållinjen, eller var den över? Domaren valde i brist på VAR att inte döma mål och matchen slöt 1-1. Tre poäng fanns i potten men lagen delade inte på poängen utan fick bara en var...

Tränarsnack:
– Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, det var frilägen, ribbträffar och en lobb som nog var inne, säger Kuben 2: coach Mattias Johansson.
– Vi får vara nöjda med en pinne då vi inte alls kom upp i den nivå vi vill vara på. Kuben var bättre och låg närmast segern, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Bäst på plan:
Pluspoäng för hela kollektivet i Kuben 2 men extra för Yasin Gafari och Liam Dahlgren mellan stolparna.
I Indal visade kantspelaren Patrik Strand sin slitstyrka. I övrigt kan alla bättre.

Kubikenborgs IF 2 - Indals IF 1-1
2019-05-08 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 0-1 Sergio Hinestroza, 1-1 Yasin Gafari,
Domare: Henoc Ekanga (överlag bra med några småmissar. Dock sen med inrapporteringen av matchfakta).
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)
Matfors Oskar "ONB" Nilsson Böös fortsätter att göra mål. Matfors Oskar "ONB" Nilsson Böös fortsätter att göra mål.

Fjolårets seriesegrare i Medelpadsfemman inledde med seger borta mot Ånge


(2019-05-08)
Ifjol vann Matfors 2 Medelpadsfemman
I seriepremiären i år blev det seger direkt borta i Ånge för "Brukets Bilaga".
– Vi ändrade spelsystem till den andra halvleken vilket gav resultat, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Ånge och fjolårets seriesegrare Matfors 2, men som inte fick gå upp i Medelpadsallsvenskan i enlighet med gällande regelverk, bjöd på en fysisk och typisk premiärmatch. Trots att det var ganska tillknäppt spel bjöd matchen på hela sex mål.
"Brukets Bilaga" tog ledningen innan vi nått upp till kvarten på matchuret då Oskar Åman nickade in Philip Forsbergs hörna. Gästerna ökade på efter halvtimmen. Lukas Gillström lyfte in ett inlägg som hamnade framför fötterna på Oskar Nilsson Böös som vidarebifordrade bollen upp i nättaket. 
Ånge var inte helt ofarliga och David Danielian såg till att krympa gästernas ledning före pausvilan med en välavvägd frispark.
– Ånge hade mer boll före paus men det kändes ändå kontrollerat, kommenterar Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Matchen stod och vägde i andra när gästerna gjorde 1-3. En indirekt frispark inne i Ånges straffområde som slogs kvickt av Oskar "Trädet" Jonsson till Philip Forsberg som drog till men skottet blockades. På returen högg "ONB", Oskar Nilsson Böös och visar ingen pardon.
Bara ett par minuter senare vann Philip Forsberg boll högt upp i planen och spelade fram till "Trädet" Jonsson som vek in från kanten, drog sin gubbe och placerade in bollen i det "korta" hörnet. En fin prestation! 
Med sex minuter kvar satte David Danielian sitt andra frisparksmål för kvällen och gjorde därmed bokslut.

Tränarsnack:
– I andra halvlek gick vi ifrån 4-4-2 till en 4-5-1 för att tajta till på mitten. Vi fick bättre koll och lyckades bromsa deras anfall i tid vilket visade sig resultera även i målprotokollet, säger Andreas Jonsson.. 
– Vi kom inte riktigt upp i vår nivå, bollen ville inte studsa vår väg i afton helt enkelt. Vi släpper in två mål efter fasta situationer och bjuder även på de andra två via individuella misstag, säger Ångetränaren Henrik "Salle" Liivlaid

Bäst på plan:
I Ånge var frisparksfantomen David Danielian och Javid Azimi  toppduon.
Stort plus till "Brukets Bilagas" fem debutanter födda 02-03. Theo Westerlund fantastiskt duktig i mittlåset, Viktor Lindblom en fältherre på mitten i andra. Även inhoppande Felix Westerlund, Edvin Bylund och Emil Bergman gjorde en fin arbetsinsats genom att jobba hårt och försvara ledningen.

Ånge IF - Matfors IF 2 2-4
2019-05-08 - 19:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 Oskar Åman (13), 0-2 Oscar Nilsson-Böös (29), 1-2 David Danielian (39), 1-3 Oscar Nilsson-Böös (62), 1-4 Albin Jonsson (66)
Domare: Nilla Sjöberg (helt OK)
Publik: 72
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)
Wiskans spelande tränare och målskytt Christian Widmark. Wiskans spelande tränare och målskytt Christian Widmark.

Wiskan vände 0-2-underläge till seger: "Magisk kväll!" 


(2019-05-08)
Holm ledde med 2-0 på Viskans IP när lite drygt 20 minuter återstod.
Då vände hemmalaget efter två mål av Filip  Bergman och ett av spelande tränaren Christian Widmark.
– En magisk kväll i Wiskan! Är så jäkla stolt över grabbarna, säger Christian Widmark.


Holm var rejält påkopplade när Wiskan bjöd på naturgräs och tog ledningen i den 19:e minuten sedan veteranen Niklas Wikholm rakat in 
Daniel Haglunds hörna. Bara tre minuter senare dyngde Kristoffer Sahlén in en frispark ribba in via en touch på notoriske måltjuven Johan Smott.
Simon Eriksson i Wiskanmålet gjorde därför en sanslös räddning på Gebremeskel Elias  närskott som hade betytt 0-3 och trolig stängning av matcheen..
Men med 20 minuter kvar inledde istället hemmalaget en mäktig upphämtning. Först löpte Filip Bergman ifrån gästernas försvar och reducerade till 1-2.  Två minuter senare provade spelande tränare Christian Widmark sig på en lobb från långt håll med lyckosamt resultat, kvitterat.

Momentum hos Wiskan och i den 84:e minuten hastade Filip Bergman återigen ifrån "Holmarna" och satte segermålet rakt upp i nättaket och vilt jubel bland hemmaspelare, ledare och publik. Decibellen klart överskridet ett jumbojet! Holmspelarna i sin tur hävdade att målet föregicks av en offside.

Tränarsnack:
– En magisk kväll i Wiskan. Trots att vi låg under  i halvtid men kände vi ändå på något sätt att vi hade bra koll. Vi kom in till andra halvlek och bara körde på egentligen som i första men nu trillade bollarna in, säger Christian Widmark.
Christian fortsätter:
– Så jäkla skönt och se moralen idag..man blir stolt, säger nye tränaren som alltså fick inleda med en "magisk" sger. 
– Efter deras 3-2-mål orkar vi inte resa oss trots försök med trebackslinje och fyrmanna anfall, säger Holms lagledare Peter Lind.

Bäst på plan:
I Wiskan utmärkte sig målskyttarna Christian Widmark och Filip Bergman samt målvakten Simon Eriksson.
Även Holms målvakt, ny från Selånger, Andreas Larsson var bra men bäst var Kristoffer "Salle" Sahlén.

Wiskans IF - Holms SK 3-2
2019-05-08 - 19:00 - Viskans IP
Mål: 0-1 Niklas Wikholm (19), 0-2 Johan Smott (22), 1-2 Filip Bergman (68), 2-2 Christian Widmark (70), 3-2 Filip Bergman (84).
Domare: Santiago Bedoya (hela trion skötte sig väl)
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)
Förre Dragonsstjärnan i basket, Johan Sundberg, har gjort comeback i målet hos IFK Sundsvall. I premiären fick han hoppa in och lira ute och tackade för förtroendet genom att göra kvällens vackraste mål när hen tog ytan framför Kovlandsförsvaret på hörnan och klackade in bollen. Bilden tagit precis innan klacken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Förre Dragonsstjärnan i basket, Johan Sundberg, har gjort comeback i målet hos IFK Sundsvall. I premiären fick han hoppa in och lira ute och tackade för förtroendet genom att göra kvällens vackraste mål när hen tog ytan framför Kovlandsförsvaret på hörnan och klackade in bollen. Bilden tagit precis innan klacken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

IFK Sundsvall inledde Medelpads-femman med  en 6-1-seger efter tidigt underläge: "Lite skakigt i början"


(2019-05-06)
Kovland inledde bäst och tog ledningen med ett skott i krysset.
Men därefter var det i stort sett bara IFK Sundsvall och seriefavoriterna satte dit sex raka mål, några av dem riktigt vackra.
– Det var lite skakigt i början men efter kvitteringen släppte nerverna, säger lagets två spelande tränare Claudio Moraga och Olle Nordberg.


Seriefavoriterna IFK Sundsvall inledde lite nervöst i premiären hemma på Balders mot Kovland. Och inte blev det färre asplöv i IFK sedan gästernas William Nilsson skickade upp 0-1 i Simon Mohlins ena kryss.
Men IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg visade sedan vägen genom att först kvittera i minut 19 och dryga fem minuter senare sätta sitt andra mål.
Därefter kunde IFK spela ut och utöka sin ledning genom Jonas Lundin före pausvilan, ett straffmål av Johan Hallström knappt tio in i andra innan man avslutade med två hörnmål. Det första av dem klackade Johan Sundberg in, den gamle baskethjälten i Sundsvall Dragons då det begav sig. Johan är normalt målvakt men den här gången fick han chansen att hoppa in som utespelare. Det här var hans första mål någonsin i seniorsammanhang och då kan man lika gärna göra det läckert
Det andra hörnmålet styrde Johan Hallström in med kroppen och bollen rann in i vätan förbi förre IFK-keepernoch numera KIF-tränaren Charlie Mercheant.

Tränarsnack:
– Inte så mycket att säga om förlusten. IFK är tippade att vinna serien medan vi egentligen skulle lirat i sexan. Vi har många unga spelare i laget  som spelade i P17 ifjol och blandar upp det med några mer rutinerade och det är kanske inte mot lag av IFK:s kaliber som vi ska ta våra poäng, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.
– Det var lite skakigt i början men efter kvitteringen släppte nerverna. Vi valde att gå ner på trebackslinje i andra då de slog mycket långbollar, Vi har spelat bättre under försäsongen mot division 4-lag så vi har mer att ge, säger IFK Sundsvalls spelande tränarduo Olle Nordberg och Claudio Moraga.

Lokalfotbollen intervjuar IFK Sundsvalls nya spelande tränarduo Claudio Moraga och Olle Nordberg

Bäst på plan:
Mittbacken Johan Hallström, Jonas Lundin och anfallaren Olle Nordberg bäst i IFK Sundsvall. I Kovland var det jämnt överkag,

IFK Sundsvall - Kovlands IF 6-1
2019-05-06 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
Mål: 0-1 William Nilsson (7), 1-1 Olle Nordberg (19), 2-1 Olle Nordberg (25), 3-1 Jonas Lundin (36), 4-1 Johan Hallström (54, straff), 5-1 Johan Sundberg (66), 6-1 Johan Hallström (74).
Domare: Rani Majed Amir (bra på plan, men sen in med matchrapporten)
Publik: 29
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
•  Skytteligan (länk kommer)
Den spelande tränarduon Olle Nordberg och Claudio Moraga har fått uppdraget att omgående föra IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan. I kväll väntar första "hindret" Kovland när femman tjuvstartar.
Den spelande tränarduon Olle Nordberg och Claudio Moraga har fått uppdraget att omgående föra IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan. I kväll väntar första "hindret" Kovland när femman tjuvstartar.
Kovland tränas av förre IFK-målvakten Charlie Mercheant. Kovland tränas av förre IFK-målvakten Charlie Mercheant.

Seriens stora favoriter IFK Sundsvall tar emot Kovland när Medelpadsfemman tjuvstartar i kväll


(2019-05-06)
Ifjol spelade bägge lagen i Medelpads-allsvenskan.
I kväll möts IFK Sundsvall och Kovland när femman tjuvstartar med IFK som stora seriefavoriter.
– Vi bör kunna slåss om uppflyttningsplatsen, säger en av lagets spelande tränare Olle Nordberg.


I kväll tjuvstartar Medelpadsfemman! Och med de stora seriefavoriterna IFK Sundsvall som ena part.
Ett ungt Kovland står på andra sidan och båda lagen möttes även ifjol, och då i fyran. En serie som IFK fick lämna av sportsliga skäl medan KIF tvingades dra sig ur på grund av spelarbrist. Kovland skulle egentligen spela i sexan men fick en frisläng då det saknades lag i femman. Man kommer till spel med fjolårets P17-lag som grundstomme plus ett par mer rutinerade som valde att stanna kvar i klubben. Tränare är duon Jonas Nilsson d ä och Charlie Mercheant, som även vaktat målet i IFK Sundsvall.

När det gäller IFK Sundsvall är det i stort sett ett helt nytt lag som man ställer på benen, bland annat har man fått tillbaka "ett helt lag från Holms SK". Spelande tränarduon Olle Nordberg och Claudio Moraga är två av dem som nu ska se till att IFK tar sig tillbaka till Medelpadsallsvenskan, till att börja med.
– Resultatmässigt siktar vi på topp 3! Vi är en av förhandsfavoriterna och bör kunna slåss om uppflyttningsplatsen. Men vet också hur skador lätt kan ställa till det och att inga matcher vinns gratis, säger Olle Nordberg.
Olle fortsätter:
– Det viktigaste för oss har varit att skapa trivsel i och runt laget. Jag  och Claudio gör detta obetalt på fritiden. Att vi har jäkligt kul ihop är därför vår huvudambition i år. Vi hoppas även kunna stärka lag- och föreningskänslan. IFK har några tuffa år bakom sig och vi hoppas att vi tillsammans skapar en mer positiv atmosfär runt klubben, arenan och våra lokaler.

Mer fakta om kvällens båda klubbar kommer i samband med den "stora" premiären på onsdag. Då kommer även Lokalfotbollens tips om hur serien slutar.
David Danielian gjorde hattrick mot sin gamla klubb för sin moderförening. David Danielian gjorde hattrick mot sin gamla klubb för sin moderförening.

Så här gick det i helgens träningsmatcher – där klubbarna levererat in resultat och matchfakta


(2019-04-15)
Fem träningsmatcher har våra lag i Medelpadsfemman lirat i helgen.
Några har lämnat ifrån sig resultat och uppgifter på målgörare, andra dessvärre inte. Kanske jobbigt att rapportera in, vad vet jag?
Heder i alla fall till dom klubbar, och domare, som bemödat sig.


Ljunga IF - Ånge IF 1-7
201904-14 - 12:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 David Danielian (13), 0-2 David Danielian (20), 0-3 Alexander Sjödin (28), 1-3 Joel Eriksson (47), 1-4 David Danielian (61), 1-5 Giorgios Johansson (64), 1-6 Javid Azimi (84). 1-7 Valerik Danielian
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 53
Matchfakta

Medskogsbrons BK - Holms SK 3-1
20190-4-14 - 14:30 - Baldershovs IP KG
Mål: 1-0 Sayed Mohammed Husseini (1), 2-0 Michael Fredriksson (17),
3-0 Zhaver Missilu (36), 3-1 Johan Smott (81).
Domare: Krister Sandin
Publik: 13
Matchfakta

Indals IF - Selånger FK 2-3
20190-4-14 - 15:30 - Westhagen
Mål: 0-1 Mustafa Batori, 0-2 Abraham Brhane, 1-2 ej inrapporterat ännu, 1-3 Linus Sttafrin, 2-3 ej inrapporterat ännu.
Domare: Jan Öberg
Publik: 
Matchfakta saknas

IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle IF 2-3
2019-04-13 - 12:00 - Baldershovs IP KG
Mål: 0-1 Louison Likita (36), 0-2 Louison Likita (60), 0-3 Carl Sahlin (71) 1-3 Jimmy Söderberg (81). 2-3 Alexander Aspenrud (84).
Domare: Omar Meqbil
Publik: 
Matchfakta

Hassels IF - Selånger FK 1-2
2019-04-13 - 14:30 - Baldershovs IP KG
Mål: 0-1 Hamidou Gaye, 1-1 ej inrapporterat ännu, 1-2 Mustsfa Batoei.
Domare: Fredrik Thelander
Publik: 
Matchfakta
Tre mål från IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg mot Alnö. Tre mål från IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg mot Alnö.

Olle Nordberg gjorde hat-trick när IFK Sundsvall träningsvann mot Alnö

(2019-04-07)

Holms SK deltog i helgen i Söråker Cup medan Indals IF, Matfors IF 2 2 och IFK Sundsvall träningsmatchade där dom sistnämndas spelande tränare Olle Nordberg snickrade till ett hattrick mot division 4-laget Alnö IF.
Övriga sex lag i Medelpadsfemman valde att vila sig i form.


Indals IF - Matfors IF 2 2-0
2019-04-06 - 11:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Olof Torstensson, 2-0 Olof Torstensson.
Domare: uppgift saknas
Publik: 
Matchfakta (saknas på fogis)

IFK Sundsvall - Alnö IF 4-2 
2019-04-06 - 12:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål: 1-0 Olle Nordberg, 1-1 ej inrapporterat ännu, 2-1 självmål, 3-1 Olle Nordberg, 4-1 Olle Nordberg, 4-2 ej inrapporterat ännu.
Domare: Johan Skyttberg
Publik: 
Matchfakta
Tränarkommentar:
Olle Nordberg, IFK Sundsvall:
– Jag tycker första halvlek var spelmässigt ganska jämn. Alnö höll mycket boll med många passningar inom laget, vilket vi lät dem. Men vi låg klockrent i positionerna å de rullar mest runt i sin försvarszon. Vi stängde deras giftiga innermittfält bra. Tycker vi är vassare  framåt även om vi ofta inte har tålamod att bygga upp alla anfall idag.
– I andra går vi ut och lägger i en till växel tidigt och rycker åt oss en klar ledning. Sedan blir det lite Hawaii och rörigt på slutet då Alnö pressar på för att jämna ut. Egentligen bjuder vi in dem i matchen på ett försvarsmisstag men sett till 90 är vi det bättre laget idag. Även om jag imponeras över Alnös sätt att rulla boll och byta kant.
– Idag var samtliga på topp! Men vill lyfta Lennys Rios som gör en kanonbra debut på kanten och Robin Holmlund som jobbade enormt i sin ”Kanté roll”. Johan Hallströms passningsfot var glödhet idag med 3 ass tror visst att han fick till ?

Ljunga IF - Wiskans IF inställd
2019-03-06 - 14:00 - Ånge IP

Charlie Mercheant höll nollan för sitt Kovland mot Holm, Charlie Mercheant höll nollan för sitt Kovland mot Holm,

Så träningsspelade lagen i Medelpadsfemman i helgen 

(2019-03-31)

Så här gick det i helgens träningsmatcher för Medelpadsfemmans lag.

I ett par fall har vi även glädjande nog fått tränarkommentarer.

Ånge IF - Järvsö BK 1-4 (1-1)
2019-03-31 - 12:00 - Ånge IP
Mål Ånge: Javid 
Domare: David Lundgren
Publik:
Matchfakta
Tränarkommentarer:
Filip Filipovic, Ånge:
– Javid målade i den första halvleken för oss som slutade 1-1. Vi spelade bra och höll bollen inom laget, pressade dom högt och kontrollerade den första halvleken och borde haft ledningen. I andra tappade vi, precis som mot Indal igår, totalt och föll med 1-4. Känns som vi bara spelar fotboll i 45 minuter. Vi måste jobba på inställningen och inse att matcherna pågår i TVÅ halvlekar. Måste få nämna Vincent Karlsson. Han är bara 14 år och gör bra insatser i helgens bägge matcher. Blir spännande att följa hans framtida utveckling.

Ljunga IF - Bräcke SK 1-4 (0-2)
2019-03-30 - 14:00 -Ånge IP
Mål: 0-1 Enajat Ziaie (36), 0-2 Lukas Vikberg (44), 0-3 Lukas Vikberg (55, straff, 55), 1-3 Rasmus Söderman (71), 1-4 Enajat Ziaie (77).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 47
Matchfakta
Tränarkommentarer:
väntar på kommentarer från Ljunga.

Indals IF - Ãnge IF 5-4 (1-3)
2019-03-30 - 00:00 - spelplats okänd
Mål Indal: ej inrapporterat ännu
Mål Ånge: Joakim Andersson, Javid, Theo och Rani Amir.
Domare: uppgift saknas
Publik:
Matchfakta finns inte
Tränarkommentarer:
Filip Filipovic, Ånge:
– Vi spelar bra och leder med 4-1 i början av den andra halvleken men därefrter rasar vi ihop och Indal kan vända till en 5-4-seger.
Väntar på kommentarer från Indal.

Hassels IF - Medskogsbrons BK 3-1 (0-1)
2019-03-30 - 17:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Zhaver Missilu (42), 1-1 Adam Persson (55) (frispark direkt i mål), 2-1 Jordy Ouvanguiga (80, straff), 3-1 Adam Persson (90)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 25
Matchfakta
Tränarkommentarer:
väntar på kommentarer från lagen

Kovlands IF- Holms SK 1-0 (0-0)
2019-03-29 - 19:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Arvid Häggkvist (84)
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 23
Matchfakta
Tränarkommentarer:
Peter Lind, Holm (lagledare):
– Vi hade tre ribbskott och två i stolpen och en utebliven straff. Hade vi haft dig på topp hade vi vunnit med 4-0. Kovland hade en målchans och satte den, men det var ett snyggt skott direkt på volleys som satte högt i nät. Enda gången som dom var på vår planhalva på hela den andra halvleken. Andreas Moreau på innermittfält var bäst i Holm plus inhopparna. I Kovland dominerade Marcus Lindmark.
Väntar på kommentarer från Kovland.

Krister Wikner nätae i sin återkomst till IFK Sundsvall. Krister Wikner nätae i sin återkomst till IFK Sundsvall.

IFK Sundsvall höll länge division 3-Östavall stången: "Jättebra insats"

(2019-03-22)

Krister Wikner gav IFK Sundsvall ledningen på Ånge IP i träningsmatchen mot Östavall.
Det var först när det återstod tio minuter som Yaroslav Voloshin kunde rädda division 3-lagets ära.
– Vi hade bara med oss en avbytare upp men gör en jättebra insatst, säger den gamle målvaktsfantomen Anders Aspenrud, nu ledare i IFK Sundsvall.


IFK Sundsvall träningsspelade mot division 3-laget Östavallls IF under fredagskvällen. Och det var gästerna som tog ledningen på Ånge IP i den 20:e minuten genom Krister Wikner som nu återvänt ttill IFK på "ålderns höst".
Haik Danielian kvitterade innan paus men sedan dröjde det ända till det bara återstod tio minuter trots markant spelövertag innan Yaroslav Voloshin kunde säkra division 3-lagets seger och rädda äran.
– Vi hade bara med oss en avbytare upp men gör en jättebra insats och det var som sagt först med tio minuter kvar som dom kunde sätta segermålet. Hela laget gör en formidabel kämpainsats i defensiven, säger den gamle målvaktsfantomen Anders Aspenrud, nu ledare i IFK Sundsvall.

• Läs även Östallstränarens kommentarer om matchen.

Östavalls IF - IFK Sundsvall 2-1
2019-03-22 - 19:15 - Ånge IP
Målen: 0-1 Krister Wikner (20), 1-1 Haik Danielian (37), 2-1 Yaroslav Voloshin (80).
Domare: Rani Majed Amir
Publik:
Matchfakta

Jonas Wallvik tveksam till att Indal tar steget upp i fyran. Jonas Wallvik tveksam till att Indal tar steget upp i fyran.

Blir det Indals IF från femman som ersätter Ljunga IF i Medelpads-allsvenskan?


(2019-02-13)
Vilket av lagen i Medelpadsfemman tar hand om den vakanta platsen efter Ljunga IF i fyran?
Indals IF sitter i förarsätet sett till turordningen.
– Rent spontant är jag tveksam,säger Indals lagledare Jonas Wallvik på Lokalfotbollens fråga om uppflyttning.


Först drog sig Kovland ur Medelpadsallsvenskan och ersattes av Medskogsbron.
Nu har även Ljunga dragit sig ur fyran, även det på grund av spelarbrist.
Vilket av lagen i Medelpadsfemman som kommer att ta den vakanta platsen är ännu oklart. Enligt turordningen har Indal första "tjing" och därefter Ånge. Tackar även dom nej går erbjudandet till Selånger. Indal tackade nej förra gången men både Ånge och Söråker var positiva när Kovland skulle ersättas men då låg alltså Medskogs före i turordningen sedan Indal som sagt tackade nej.
Huruvida Indal kommer att tacka ja eller nej den här gången är frågan.
– Det här var nytt för mig, säger Indals lagledare Jonas Wallvik när Lokalfotbollen får tag i honom.
– Rent spontant är jag tveksam den här gången också till uppflyttning då vi förberett oss för division 5-spel. Men vi får kolla upp förutsättningarna och vad killarna i laget har för synpunkter, fortsätter Jonas Wallvik.
Andreas Modén väljer spel i Fränsta/Ljunga och Medelpadsfemman i år. Andreas Modén väljer spel i Fränsta/Ljunga och Medelpadsfemman i år.

Nykomlingarna Fränsta IK har klart med ledarstab och första nyförvärven


(2019-02-07)
Ledarstaben och första nyförvärven är klara hos nykomlingarna Fränsta/Ljunga.
– Målskyttarna Hasse Sjölander och Andreas Modén har skrivit på och som tränare kommer "Kekke" Larsson, Björn Östgård och Mats Larsson att fungera, säger Thomas "Håkki" Eriksson.


Ifjol vann Fränsta IK den stympade Medelpadssexan (då som Fränsta/ Ljunga) men var lite tveksam att ta steget upp. Men efter en tids fundering tog man beslutet att lira i femman. Stommen kommer, precis som i sexan, att bli en blandning av rutin och ungdomar. Men man har tyvärr drabbats av ett par kännbara avbräck.
– Ja, på minussidan så gör det ju fortfarande ont att Migrationsverket har tvångsflyttat Siwar och Hassan Al Ahmed  för dom var jäkla bra spelare och bra människor, säger Thomas "Håkki" Eriksson som tackade för sig efter den gångna säsongen men nu åter fått blodad tand.

Hur ser det ut på spelarsidan i övrigt?
– Kim Jekisol, Patrik "Putte" Larsson, Henrik "Böjen" Larsson, Tommy Göransson, Andreas "Modde" Modén, Hasse Sjölander och "Basse" Backlund är påkritade för Fränsta/Ljunga. Dessutom Jesper Eriksson som är en tvåvägsspelare som kommer från en Gävleklubb.

Några fler på ingång?
– Har eventuellt några fler som kommer när vi kommer ut på gruset. Inga nybörjare direkt men alla vet om att dom får komma när ungarnas läxor är gjorda och diskmaskinen är urplockad. Men det finns även ett gäng grabbar från Fränstas ungdomslag som kommer få prioriterad matchtid.

Spel för egen del?
– Jag har sorterat mina skor under plast på Blåtippen och kommer bara att hjälpa till som speaker och sköta mediarelations.

Klart på ledarsidan?
– "Kekke" Larsson och Björn Östgård tillsammans med Mats Larsson kommer vara ledarbasen. Robert Åström är scout och bollplank till ledarstaben. Vi saknar i skrivande stund en materialare. Det är bara att höra av sig till mig om man är sugen att hjälpa till, avslutar Thomas "Håkki" Eriksson.

Nyförvärv och spelarförluster så här långt i Fränsta IK:
In: Hans Sjölander (Stöde IF), Andreas Modén, Kim Jekisol och Tommy Göransson (Ljunga IF) och Jesper Eriksson (Gävleklubb).
Ut: Siwar och Hassan Al Ahmed (flyttat, nya klubbar ej klara)
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska Olle Nordberg ochClaudio Moraga träna IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska Olle Nordberg ochClaudio Moraga träna IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
Robuste Johan Hallström är tillbaka i IFK Sundsvall. Robuste Johan Hallström är tillbaka i IFK Sundsvall.

Det andas åter optimism uppe på Balders höjder: "Ser riktigt bra ut"


(2019-02-01)
26 spelare i truppen, och kanske fler på väg in.
Efter den dystra fjolårssäsongen andas åter optimismen uppe på Balders höjder.
– Ser riktigt bra ut och vi har bra uppslutning på träningarna, säger IFK Sundsvalls nye spelande tränaren Olle Nordberg.


Använde 49 spelare
Ifjol vid den här tiden hade IFK Sundsvall varken någon tränare eller egentlig spelartrupp.
Till slut ordnade det upp sig och man kunde genomföra säsongen. Och man använde inte mindre än 49 (!) spelare i Medelpadsallsvenskan, inklusive dom man lånade in från samarbetsklubben Sund IF. Det var många som kom in, och sedan raskt försvann. Och utan någon som helst kontinuitet och med få vältränade spelare blev det för första gången sedan tidigt 1960-tal respass till division 5 och tränaren Tommy Hedin lämnade även om han var nära att lyckas med "mission impossible".

Andas åter optimism
Nu, den 1 februari, är läget ett helt annat och det andas åter optimism hos ex-allsvenskarna. Olle Nordberg och Claudio Moraga är nya som tränare och man har fått tillbaka många spelare, inte minst från Holms SK, dit många gick under fjolåret.
– Tyvärr har det ju blivit så att vi ”skövlat” Holm. Men det har varit spelarna själva som haft en önskan att komma tillbaka mer än att vi hört av oss. De flesta var ju gamla IFK:are som ville återvända, säger tränaren Olle Nordberg.
Olle och Claudio har en bred trupp att jobba med även om många från fjolårets spelartrupp inte längre finns med.
– Ja, det är många som inte hört av sig ännu fast vi kallat dom till möte och träning men vi är i dagsläget 26 spelare i truppen inklusive mig och "Clabbe", säger den notoriska målspottaren som kommer att kombinera tränarsysslan med spel är det meningen.
– Ja, så blir det. Men någon av oss tränare måste nog coacha från sidlinjen, säger Olle Nordberg.

Pluggar i Umeå
Av spelarförlusterna är det egentligen bara Uros Kalember (Söråkers FF), Jesper Hellström (Kuben), Daniel Lindberg (Torpshammars IF), Ahmed Haysow (ny klubb ej klar) samt Elias Bergqvist (slutar p g a skada) som kan räknas som rena förluster.
– Kevin Berg pluggar i Umeå men kommer att spela med oss sista vårmatcherna och första höstmatcherna. Oklart även om Kristoffer Bodin kommer att fortsätta. Han funderar men givetvis hoppas vi att han kör vidare. När det gäller långtidsskadade duon Jesper Lampinen och Nils Andersson är dom förhoppningsvis tillbaka i april, säger Olle Nordberg.
– Utöver dom redan klara nyförvärven har vi tre killar till som är och tränar med oss. Får se om vi knyter dem till oss, avslutar Olle Nordberg. som är mycket nöjd med uppslutningen på träningarna så här långt.
När det gäller IFK Sundsvalls nyförvärv har Lokalfotbollen redan presenterat dom flesta och ber er därför att scrolla ner på den här sidan om ni vill läsa artiklarna.

Nyförvärv och spelarförluster så här långt i IFK Sundsvall:
In: Johan Grundberg (Nedansjö IK), Olle Nordberg, Claudio Moraga, Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Eskil Nordberg, Robin Holmlund och Simon Mohlin, mv (samtliga Holms SK) samt Jonas Lundin och Johan Sundberg, mv (comeback).
Ut: Uros Kalember (Söråkers FF), Jesper Hellström (Kubikenborgs IF), Daniel Lindberg (Torpshammars IF), Ahmed Haysow (ny klubb ej klar), Elias Bergqvist (slutar p g a skada), Jesper Lampinen och Nils Andersson (långtidsskadade).
Jens Hedin, ny i Holms SK. Jens Hedin, ny i Holms SK.

Andra nyförvärvet för Holms SK i hamn: "Förflutet i GIFoch IFK"


(2019-01-30)
Holms SK tappar inte bara spelare.
Nu har man säkrat årets andra nyförvärv - Jens Hedin från Hassels IF.
– Jens är allround och kan spelare på flera platser i laget, säger lagledaren Peter Lind.


Holms SK har tappat "halva laget", dom flesta tillbaka till IFK Sundsvall.
Men allt är inte nattsvart.
Nu har man gjort klart med sitt andra nyförvrärv efter målvakten Andreas Larsson från Selånger. Det är Jens Hedin från Hassels IF, men som tidigare även spelat med både GIF och IFK Sundsvall, som har valt Holmvallen som sin hemmaplan under 2019.
– Jens är allround och kan spelare på flera platser i laget och kommer att bidra med hårt jobb och fina passningar, säger lagledaren Peter Lind.

Läget i Holms SK:s trupp när det gäller nyförvärv och spelarförluster:
In: Andreas Larsson (mv, Selånger FK) och Jens Hedin, allround (Hassels IF).
Ut: Mikael Kotermajer, tränare (Sund IF), Olle Nordberg, Claudio Moraga, Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund, Kenneth Lindberg och Simon Mohlin (samtliga IFK Sundsvall).
Fem av Ånges sju nyförvärv så här långt. David Danielian (stora bilden), Valerik Danielien, Mohammad Ahmadi (övre), Najib Azghari och Omid Ebrahimi (nedre). Javid Azimi och Rani Majed Amir saknades det tyvärr bild på vid skrivande stund.
Fem av Ånges sju nyförvärv så här långt. David Danielian (stora bilden), Valerik Danielien, Mohammad Ahmadi (övre), Najib Azghari och Omid Ebrahimi (nedre). Javid Azimi och Rani Majed Amir saknades det tyvärr bild på vid skrivande stund.

Två bröder Danielian återvänder till Ånge IF: "Tappade suget för fotbollen"


(2019-01-24)
Ifjol blev han utsedd till Medelpadsallsvenskans högerback av Lokalfotbollen.
Nu lämnar David Danielian Ljunga/Fränsta, tillsammans med lillebror Valerik, och "varvar ner" i moderklubben Ånge IF i femman.
– Tappade suget efter förra säsongen, säger David Danielian.


Uttagen i fyrans All Star Team
David Danielian blev ifjol uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Medelpadsallsvenskans som högerback och det fanns anbud från division 3. Men istället väljer han nu att lämna Ljunga/Fränsta och "varva ner" i moderklubben Ånge IF i division 5.
– Tråkigt att säga, men jag tappade verkligen suget för fotbollen helt efter förra säsongen fast man kanske gjorde sin bästa i karriären, säger David Danielian.
David fortsätter:
– Att jag väljer Ånge beror på att Filip Filipovic kommer att tränar laget. Filip är som en storebror för mig och jag vill gärna vara med och hjälpa upp hans lag till division 4 om jag kan. Ytterligare en anledning är att jag får mer tid över att hälsa på mina föräldrar samt umgås mer med mina kompisar i Ånge. Hoppas och tror att detta byte kommer ge mig mycket av suget tillbaka.
– Vi får in en viktig pusselbit i laget, en spelartyp alla vill ha. Snabb, orädd och skottvillig. Dessutom en bra pådrivare ute på plan. Och framförallt en enormt bra kantspelare, säger en av tränarkollegorna till Filip Filipovic, Henrik "Salle" Liivlaid.

Lillebror slår följe
David är inte ensam Danielian att lämna Ljunga/Fränsta för Ånge IF. Med följer även lillebror Valerik. "Valle" gjorde flera bra matcher mellan stolparna under säsongen men i Ånge är det meningen att han kommer att spela ute.
– Han är lika bra ute som i mål, säger Henrik Liivlaid, som även han gillar att vakta målet och därmed slipper den konkurrensen.
– Ha ha ha, ja, kanske det. Men man kan aldrig ha för många målvakter, säger "Salle".

Fyllt på truppen ytterligare
Ånge IF har fyllt på truppen med ytterligare fem spelare. Så här presenterar Henrik Liivlaid spelare för spelare:
Rani Majed Amir:
– Är en Ångegrabb som tillhört Sidsjö-Böle men nu återvänder. En offensiv spelare, bollskicklig och snabb. Rami är även en duktig fotbollsdommare.
Omid Ebrahimi:
– En spelare som trivs bäst på yttermittfältet och bidra i det offensiva spelet. Bra bollvinnare och med bra fart under fötterna. Kommer närmast från spel med Torpshammars IF.
Mohammad Ahmadi:
– En kille som lirar både mittfältare och forward. Besitter en bra teknik, är snabb och har ett bra skott. Kommer precis som Omid från spel med Torpshammars IF.
Najib Azghari:
– En försvarsspelare som kan spela både ytter- som mittback. Besitter en bra blick för spelet. Ger alltid hundra procent. Har bra fart och spelar med ett stort lugn. Kommer närmast, precis som bröderna Danielian, från Ljunga/Fränsta.
Javid Azimi:
- En ung lovande mittfältare alternativt forward. Har en fantastisk teknik som kommer att få försvarsspelare att vilja gå och köpa korv när säsongen drar igång. Har bra fart och kämpar och sliter. Kommer närmast från spel med Selånger FK i både deras division 5- och 6-lag.

Läget i Ånge IF:s trupp:
In: David Danielian, b/mf, Valerik Danelian, allround och Najib Azghari, b (Ljunga/ Fränsta), Omid Ebrahimi, mf och Mohammad Ahmadi, nf/fw (Torpshammars IF), Rani Majed Amir, mf/fw (Sidsjö-Böle IF) samt Javid Azimi (Selånger FK).
Ut: Tobias Engström, mf/fw (Ljunga/Fränsta).
"The Legend Is Back" "The Legend Is Back"

Fyra "sabbatsår" fick räcka – Thomas Åslin tillbaka som tränare för Holms SK


(2019-01-17)
En legend är tillbaka på Holmvallen.
Efter fyra "sabbatsår" är Thomas Åslin åter tränare för klubben i sitt hjärta.
– Jag ser detta som att bidra med att föreningen överlever, säger Holmlegenden Thomas Åslim.


Bäst i Holm – någonsin!
Thomas Åslin är Holms SK:s bäste spelare genom tiderna och skördade fina framgångar som mittback i IFK Sundsvall åren 1985 till och med 1994 med bland annat kvalspel till Allsvenskan mot Helsingborg som grädda på moset. Därefter återvände han till sin moderklubb där han mestadels vaktat målet på grund av en nackskada som hindrat honom från att spela ute. Han har under många säsonger kombinerat med att träna laget.
Efter fyra "sabbatsår" väljer nu 55-åringen att återuppta uppdraget som tränare för sitt hjärtas klubb. Varför?
– Jag ser detta som att bidra med att föreningen överlever. Byn Anundsgård har ju tappat i befolkning. Affär, skola med nera är ju också borta. Föreningen är fortsatt en viktig del i det som finns kvar, säger Thomas Åslin.
Thomas fortsätter:
– 2019 är ett år där vi kommer att ha målsättningen "Det ska vara kul att spela fotboll i Holm" där alla i truppen ska känna sig lika viktiga. Med den inställningen tror jag att vi kommer att ta en hel del poäng också. Från och varit lite av favorittippade ifjol så blir vi nog mera underdogs i år, säger Thomas Åslin.
– Det är gott att altmeister är tillbaka. Som assisterande tränare blir spelarna Andreas Lundberg och "Larsa" Sollén, säger lagledaren Peter Lind.

Bra med folk på träningarna
Som Lokalfotbollen tidigare berättat om (scrolla ner en bit på sidan) har Holm tappat många spelare tillbaka till IFK Sundsvall så den kommande målsättningen blir kanske inte toppstid.
– Nej, vi hoppas i alla fall att hänga kvar i femman då framförallt Olle Nordberg och Johan Hallström är tunga avbräck. Vi har bara gjort klart med ett nyförvärv så här långt och det är målvakten Andreas Larsson som vi snärjt från Selånger. Givetvis hoppas vi kunna knyta fler spelare till oss och kanske några gamla uvar som väljer att göra comeback, säger Peter Lind.
Trots det stora spelartappet har träningarna så här långt varit välbesökta.
– Killarna som är kvar har visat bra moral och vi har haft ungerfär femton man per gång på träningarna så här långt vilket är glädjande, säger lagledare Lind, som själv är med och kör emellanåt.
Det har diskuterats ett samarbete mellan Holms SK och Kovlands IF, som tackade nej till division 4-spel och valde självmant att gå ner i sexan.
– Det hänger lite på om KIF spelar i sexan i år eller om förbundet väljer att utöka femman om det blir för få lag i sexan. I så fall blir det svårt att samarbeta med ett lag i samma serie men på sikt kan det vara ett måste för klubbarna på landet, säger Peter Lind.

Läget i truppen:
In: Andreas Larsson (mv, Selånger FK).
Ut: Mikael Kotermajer, tränare (Sund IF), Olle Nordberg, Claudio Moraga, Johan Hallström, Eskil Nordlund, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund, Kenneth Lindberg och Simon Mohlin (samtliga IFK Sundsvall).

Debuterade i IFK Sundsvalls A-lag som 16-åring – nu gör Jonas Lundin comeback hos Kamraterna


(2019-01-16)
Jonas Lundin debuterade som 16-åring i IFK Sundsvall 2003.
Nu gör den 31-årige mittfältaren comeback.
– Jonas är en grovjobbande mittfältare med god speluppfattning och är både kvick i fötterna och stark i kroppen, säger IFK-tränaren Olle Nordberg.


För de som följt IFK Sundsvall över tid är Jonas ett bekant ansikte. Alnösonen Jonas Lundin debuterade i IFK Sundsvalls A-lag redan som 16-åring 2003. Det blev sedan totalt fem säsonger för Kamraterna (2003-2007) med spel i både division 3 Mellersta Norrland och division 2 Norrland.
2008 flyttade Jonas till Jönköping för utbildning och spel med Bankeryds SK. Därefter blev det Stockholm och Karlbergs BK innan han 2011 lade skorna på hyllan och flyttlasset gick till Oslo och arbete inom träning och hälsa. Men efter drygt åtta år i vårt västra grannland har Jonas nu flyttat hem till Sundsvall och valt att göra comeback i IFK Sundsvall.
– I Jonas får vi in en rutinerad kille och lagspelare med stort IFK hjärta. Jonas är en grovjobbande mittfältare med god speluppfattning och är,trots åldern, både kvick i fötterna och stark i kroppen. Jonas kan användas över i princip hela planen och blir ett viktigt tillskott för oss dem kommande säsongen, säger tränaren Olle Nordberg.
Jonas kommer även ansvara för lagets fysträning då han har både utbildning och stor erfarenhet inom detta gebit.
Källa: IFK Sundsvalls hemsida.

Läget i truppen:
In: Olle Nordberg, Claudio Moraga, Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund och Simon Mohlin (samtliga Holms SK) samt Jonas Lundin och Johan Sundberg (comeback).
Ut: Uros Kalember (Söråkers FF) och Daniel Lindberg (Torpshammars IF). Dessutom har några spelare i fjolårstruppen inte bestämt sig ännu gällande en fortsättning.
Johan Sundberg är mest känd som forward i Sundsvall Dragons när det begav sig. Nu gör han comeback, men 37-åringen väljer fotboll och sista utpost i IFK Sundsvall. Foto: IFK Sundsvall.
Johan Sundberg är mest känd som forward i Sundsvall Dragons när det begav sig. Nu gör han comeback, men 37-åringen väljer fotboll och sista utpost i IFK Sundsvall. Foto: IFK Sundsvall.

Förre basketstjärnan gör comeback – men byter sport och ställer sig mellan stolparna i IFK Sundsvall 


(2019-01-14)
Han har spelat i basketlandslaget och Sundsvall Dragons.
Nu gör 37-årige Johan Sundberg comeback – men byter sport och ställer sig mellan stolparna i IFK Sundsvall.
– Johan är ett oprövat kort men har under träning överaskat positivt, säger nye IFK-tränaren Olle Nordberg.


Johan Sundberg har ett förflutet som basketstjärna i Sundsvall Dragons och fick även prova på landslagsspel.
Nu väljer han att göra comeback, men byter sport. Den drygt två meter långe 37-åringen tänker vakta IFK Sundsvalls mål den här säsongen.
– Johan har faktiskt ett förflutet i IFK Sundsvall som junior innan han valde att satsa helt och fullt på basketen där han bland annat blev svensk mästare i Dragons. Efter spelarkarriären har han under många år verkat som idrottsledare och baskettränare för funktionshindrade ungdomar. I Johan får vi in en social och ödmjuk ledarpersonlighet med både vinnarskalle och erfarenhet av elitidrottande.., säger nye IFK-tränaren Olle Nordberg.
Olle fortsätter:
– Som målvakt på seniornivå är Johan ett oprövat kort men har under träning överaskat positivt och visat på styrkor i framförallt spänst, greppsäkerhet och tajming i luftspelet. Det blir en hälsosam konkurrens mellan Johan och likaledes nye Simon Mohlin och det är bara positivt med två bra målvakter i truppen.
IFK har fler spelare på väg in.
– Ja, det är några som efter provträning bestämt sig men vi väntar på att släppa namnen då vi vill göra helt klart med deras tidigare klubbar först, avslutar Olle Nordberg.
Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs. Anton Stadling är tillbaka i fyran med Medskogs.

Medskogsbron ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan: "Flyt" 


(2018-12-22)
Den enes bröd osv.
Det blir Medskogsbron som ersätter Kovland i Medelpads-allsvenskan 2019.
Detta trots att man "bara" kom femma i femman.
– Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, säger klubbens duktige målvakt Anton Stadling när han fått reda på att både Indal och Holm tackat nej till den vakanta platsen i fyran.


"Inte förtjänat platsen"
Kovlands IF tackade nej till fortsätt spel i Medelpadsallsvenskan.
Förfrågan gick därefter enligt turordningsprincipen till Indals IF och Holms SK. Men båda klubbarna tackade nej.
– Vi tappade sju spelare, varav sex tillbaka till IFK Sundsvall, så vi har inte tillräckligt stark trupp för att göra oss gällande i fyran, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Vi tackade nej, egentligen av två anledningar. Vi hade ett spelarmöte efter säsongen där vi tillsammans med spelartruppen bestämde oss för att bygga vidare i Medelpadsfemman på det vi påbörjat. Även om vi slutade på en helt okej position i tabellen så avslöjar väl vår prestation under höstsäsongen att vi inte är redo för division 4 ännu. Vi vill förtjäna en plats i en högre serie genom att ha spelat oss dit, förhoppningsvis har vi förtjänat det redan inför säsongen 2020, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Seriefemman ersätter
Seriesegrarna Matfors IF 2 var aldrig aktuella att få ta steget upp då Medelpadsallsvenskan bara är öppen för representationslag och det faktum att redan "Brukets Blås" A-lag spelar där.
Det blir nu istället seriefemman Medskogsbrons BK som ersätter.
– Medskogs har ju haft som mål att spela division 4-fotboll sen vi åkte ur för ett par år sedan. Visst är det ju lite flyt att få gå upp som femma men det köper vi, och jag tycker att fyran ser lättare ut än vad den har varit på många år då det är så pass många Medelpadslag i trean. Vi lär ju inte vinna utan målet är nytt kontrakt och försöka locka mer ungdomar till Viforsen helt enkelt, säger lagets duktige målvakt Anton Stadling

Kovland tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan – ersätts av Medskogs?


(2018-12-19)
Kovlands IF tackar nej till spel i Medelpadsallsvenskan.
På grund av spelarbrist och för ung trupp.
Vilket lag som ersätter är i dagsläget oklart.
– Tackar Indal och Holm nej så tar vi chansen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.


Många turer...
Kovlands IF tvingas tacka nej till Medelpadsallsvenskan 2019. Spelarbrist och för ung spelartrupp anses vara orsaken. Nu blir det att starta om i sexan.
Vilket lag kommer då att ersätta? Där har turerna varit många under onsdagen. Först tackade IFK Sundsvall ja, därefter Selånger FK och nu senast Medskogsbron.
– Vi har en turordning som vi går efter och det är tabellen i årets Medelpadsfemma, dock bara representationslagen, säger Medelpads Fotbollsförbunds Roger Magnusson.
Medskogsbrons BK, som kom femma, är det lag som kommer på tur om Indal och Holm tackar nej.
– Vi kommer att tacka ja om dom tackar nej. Styrelsen och spelarrådet är på det klara med att vi ska ta chansen om vi erbjuds platsen, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Han fortsätter:
– Vi anser att det är lättare att hänga kvar i fyran än att ta sig genom nålsögat att vinna femman. Tror också att det både är lättare att få nya spelare till klubben som det är att få behålla stommen där dom flesta verkar extra motiverade inför den kommande säsongen.

Hänger på Indal och Holm
Både Selånger och IFK Sundsvall är intresserade av att ta den vakanta platsen efter Kovland. Något som inte blir aktuellt nu när Medskogs tackar ja.
Nu hänger det alltså på huruvida Indal eller Holm beslutar. Dom senare har redan flaggat för att man tackar nej sedan man tappat sju spelare ur årets trupp. Inte heller Indal verkade alltför sugna på efter samtal med tränaren Dennis Hägg.
– Vi diskuterar frågan men det lutar åt ett nej för att både ledare och spelartrupp är inställda på division 5-spel även nästa år.
Beslutet måste vara förbundet tillhanda senast den 21 december så lagen har ett par dagar till att fundera på.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.
Ifjol spelade dom ihop i Holms SK. Nu ska duon träna IFK Sundsvall. "Två grabbar med IFK-hjärta", kommenterar sportchefen Mikael Kotermajer.

Olle och Claudio ny tränarduo när ex-alllsvenska IFK Sundsvall bygger nytt: "Vårt förstaspår"

(2018-12-10)
För första gången sedan tidigt 1960-tal är IFK Sundsvall nere i division 5.
Det blir den spelande duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som i sina första tränaruppdrag ska lotsa den ex-allsvenska klubben tillbaka till fyran.
Till att börja med.
– Alla bra tränare ska väl börja någonstans, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Bygger nytt

Efter en tids sondering har IFK Sundsvall nu hittat duon som ska ta anrika ex-allsvenska IFK Sundsvall tillbaka till Medelpadsallsvenskan. Till att börja med.
Efter flera år med stora spelarförluster gick tappen ur tunnan ifjol då i stort sett hela A-truppen försvann. Trots samarbetet med Sund IF gick inte kontraktet att rädda trots en uppryckning i mitten av hösten.
Nu laddar man som sagt om och det blir duon Olle Nordberg och Claudio Moraga som ska lotsa kamraterna tillbaka upp i fyran. Båda har ett förflutet som både ungdomsspelare och seniorer i IFK men spelade ifjol ihop i Holms SK, en av konkurrenterna i Medelpadsfemman nästa år. Den som följer Lokalfotbollen vet också attOlle tog hem seriens skytteliga i år. Överlägset dessutom.
– Den här duon var faktiskt vårt förstaspår när vi sökte nya tränare. Dom kommer även att spela, säger sportchefen Mikael "Kotten" Kotermajer.


Tränarrookies

Det är två "tränarrookies" som tar över IFK Sundsvall efter degraderingen.
– Inget som vi ser som ett problem. Alla bra tränare ska väl börja någonstans och med den här duons fotbollskunskaper och sociala kompetens är vi övertygade om att vi träffat rätt, säger "Kotten".
När det gäller nyförvärv har man utöver Olle och Claudio gjort klart med ytterligare en kvintett. Samtliga från just Holm, utom en. Dessa är Johan Hallström, Oskar Palmqvist, Pontus Serrander, Robin Holmlund och Simon Mohlin,
– Men det är grabbar som lirat i IFK tidigare, sånär som på målvakten Mohlin som har IFK Timrå som moderklubb.
Klubben har fler tentakler ute, framförallt spelare med IFK-hjärta. Alltså lirare som varit i klubben tidigare och är sugna att föra IFK tillbaka.


Högt i tak

Hur kom det då sig att Olle Nordberg tog beslutet om att, tillsammans med Claudio Moraga, ta över som tränare för en anrika föreningen?
– Ja, det blev ett beslut från hjärta och mage. Har fostrats i IFK så det känns jättekul att til lslut kunna ställa upp och ge nått tillbaka, säger 36-åringen Nordberg.
Olle fortsätter:
– Jag och Claudio kommer köra som huvudtränare ihop vilket känns klockrent! Vi har kompat ihop tidigare och han har sidor som kompletterar mina. Det är lite ”brunkare” möter ”finlir” så det blir spännande att se var vi landar
Någon målsättning har man ännu inte satt. Rent sportsligt.
– Vi har inte satt oss ner och diskuterat dom sportsliga ambitionerna för 2019 ännu och har tyvärr inte koll på alla spelare från ifjol. Men vi kommer att köra igång med träningar så snart vi kan. Vår förhoppning är att många från årets lag vill vara kvar och vi har även några nya namn som kommer och provar under vintern.


Trotjänare fortsätter

I staben fortsätter lagledaren Lars Bodin och målvaktstränaren Anders "Aspen" Aspenrud.
– Ren lyx med två sådana kompetenta ledare som har rutn från såväl med- som motgång, kommenterar Olle Nordberg.
IFK Sundsvalls ekonomi är fortfarande inte "på topp".
– Vi gör inte det här för pengar. Vi ställer upp gratis utan vårt fokus är att få ihop ett härligt gäng där vi lirar för att det är roligt och älskar sporten. Dynamik och trivsel blir A och O och vi hoppas kunna ha en bra dialog med grabbarna om vart vi vill tillsammans. Vi vill bygga ett lag för framtiden, säger Olle Nordberg.
– Har som sagt aldrig tränat ett fotbollslag tidigare men har jobbat med ledarskap inom det civila, säger fortsätter den målfarlige anfallaren. 


Upptaktsträff efter nyår

IFK Sundsvall kommer att hinna med en träning innan jul och efter nyår blir det en upptaktsräff.
– Då kommer vi att bjuda in flera spelare som även kommer att provträna med oss. Det är redan flera före detta IFK-spelare som hört av sig till oss och vi till några andra. Det här kommer att bli spännande, avslutar Olle Nordberg, som alltså tillsammans med Claudio Moraga kommer att leda laget.

Joakim Hedlund "byter upp sig" från lagledare till tränare. Joakim Hedlund "byter upp sig" från lagledare till tränare.

Lagledaren Jocke Hedlund ersätter Matte Pettersson som tränare i Medskogs

(2018-11-23)
Det blev bara en säsong som tränare för tennisspelaren "Matte" Pettersson i Medskogsbron trots framgångarna.
Hetaste namnet att ta över är lagledaren Joakim Hedlund.
– Det lutar med 95 procents säkerhet åt att styrelsen ordnar en tränarutbildning åt mig och jag tar över efter "Matte", säger "Jocke" Hedlund.


Lämnar över stafettpinnen

Medskogsbron gjorde en fin säsong med sitt lite ålderstigna lag. Och det hade kunnat blir några fler poäng och någon placering högre om manskapet orkat hålla upp spelet i 90 minuter. Trots den fina femteplatsen väljer tränaren och tennisproffset "Matte" Pettersson att tacka för sig efter blott en säsong vid rodret.
– Jag skickar stafettpinnen vidare i Medskogs BK. Känner mig nöjd med den förändring som jag och "Jocke" Hedlund implementerade i Medskogs den gångna säsongen. Nu ska jag försöka hinna med att spela lite mer tennis, säger Mattias "Matte" Pettersson.
Det lutar starkt åt att det blir årets lagledare Joakim Hedslund som tar hand om stafettpinnen.
– Det lutar med 95 procents säkerhet åt att styrelsen ordnar en tränarutbildning åt mig och jag tar över efter "Matte". Hur stor ”staben” blir är inte klart ännu, men Fredrik Allgren kommer att hjälpa mig med tränarbiten.


Viktigt med kontinuitet

Viktigt att Joakim Hedlund blir kvar i den så kallade staben även om han väljer en ny syssla i klubben.
– Visst kan det vara bra med viss kontinuitet på ledarsidan. Det håller jag med om men fotbollskunskapen i truppen är gedigen så mitt jobb blir mest att motivera och se till att grabbarna trivs. Då tror jag resultaten kommer av sig själva. Vi brukar ha en bra dialog om matchplan och taktik i laget, säger "Jocke" Hedlund.
Medskogs hade som nämnts ovan lite problem med orken i fjol.
– Jo, det var lite si och så med den i år. Att alla ska orka i 90 minuter är ju förvisso en målsättning, säger Hedlund.


• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Filip Filipovic är en av dom tre som tar över som tränare i Ånge IF. Filip Filipovic är en av dom tre som tar över som tränare i Ånge IF.

Trojka tar över i Ånge IF efter avgående Magnus Bjurén

(2018-11-23)
Magnus Bjurén slutar som tränare för Ånge IF och ersätts av en trojka.
– Ja, det blir Filip Filipovic, "Jogge" Johansson och Henrik Liivlaid, säger klubbens ordförande Magnus Bjurén.


Magnus Bjurén fungerade i år både som ordförande och tränare i Ånge IF.
Nu har han tackat för sig som tränare och lämnar över till en trio.
– Ja, det blir Filip Filipovic, "Jogge" Johansson och Henrik Liivlaid. Är mycket nöjd med denna lösning. Det känns kul att ha klart med unga hungriga tränare som dessutom är lokala förmågor fostrade i Ånge IF. Jag tror också att denna trio kommer att komplettera varandra mycket bra. Klart är att Filip bara kommer att ha rollen från sidlinjen medan "Salle" och "Jogge" fortfarande kommer att ha handskar på händerna respektive dobbar under skorna, säger Magnus Bjurén.

• Resultat, Matchfakta & Sluttabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall. Mikael Kotermajer har tagit över som sportchef i IFK Sundsvall.

IFK Sundsvalls nye sportchef: "Fokus är ny huvudtränare"

(2018-10-15)
Mikael Kotermajer har tidigare både tränat och spelat i IFK Sundsvall.
Nu har han återvänt som ny sportchef och efterträder Kenneth Kile som flyttat "hem" till Norge.
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp, säger "Kotten".

 

IFK Sundsvall åkte som bekant ur Medelpads-allsvenskan för första gången sedan 1960 i år.
Nu är det meningen att man ska ta sig tillbaka.
Ny sportchef efter Kenneth Kile, som flyttat åter till Norge, är Mikael Kotermajer. "Kotten" som redan påbörjat sin verksamhet var under några år huvudtränare för IFK Sundsvall. Nu är han tillbaka hos Kamraterna och jobbar för fullt för att sy ihop ledarstaben för den kommande säsongen.
– Några poster är klara. Lars Bodin, tidigare materialansvarig, har nu tagit på sig en lagledarroll. Michael Fredriksson kommer dela den rollen med Lars och ta ett mer administrativt ansvar. Materialansvarig blir Andreas Bäck, säger Mikael Kotermajer.

Och tränarbiten?
– Jesper Hellström förlänger ett år som assisterande och förhoppningsvis blir det även som spelare. Anders Aspenrud fortsätter även han att inrikta sig på målvaktssidan. Fokus är nu på huvudtränare då Tommy Hedin valt att kliva av och ytterligare en assisterande med inriktning på fysik och rehab.

Spelartruppen?
– Där jobbar vi med samtal just nu, vilka stannar och vilka går vidare. Utifrån så är det stort intresse nu att komma tillbaka och hjälpa föreningen men i nuläget nämner jag inga namn eftersom transferfönstret inte öppnat ännu.

Varför väljer du att komma tillbaka till IFK Sundsvall, och det som sportchef?
– Jag har räckt upp handen på att hjälpa IFK i en sportchefroll för att försöka få ordning på ledarstab och spelartrupp med bemanning och nyckelordet där är tydlighet och att skapa en bra lagandra i hela föreningen. Men jag har också sagt att i första hand vill jag ha en tränarroll och kommer att vänta och lyssna på de erbjudande som kommer inom närmsta tiden. Många frågor kommer få svar inom någon månad och innan jag tagit ställning till vad jag ska åta mig så vill jag säkerställa att IFK Sundsvall har en bra position inför säsongen 2019. Det är allt jag kan säga just nu, avslutar Mikael Kotermajer.
Vem vet? Kanske slutar det meda att både IFK Sundsvalls sportchef och huvudtränare blir en och samma person?

Ifjol vann Matfors 2 division 6. I år tog Brukets Blås bilaga hem Medelpadsfemman! Imponerande! Men någon uppflyttning till fyran medger inte regelverket. Övre raden fr v. Jimmy Holmgren, Arvid Östlund, Dennis Westin, Jens Hallberg, Philip Clack, Robin Linnes, Christian Isaksson, tränaren Andreas Jonsson,  Alfred Boman, Oskar Åman och William Dalenius. Nedre raden fr v. Alex Berggren, Philip Forsberg, Albin Jonsson, Oscar Nilsson Böös och Lucas Gillström.
Ifjol vann Matfors 2 division 6. I år tog Brukets Blås bilaga hem Medelpadsfemman! Imponerande! Men någon uppflyttning till fyran medger inte regelverket. Övre raden fr v. Jimmy Holmgren, Arvid Östlund, Dennis Westin, Jens Hallberg, Philip Clack, Robin Linnes, Christian Isaksson, tränaren Andreas Jonsson, Alfred Boman, Oskar Åman och William Dalenius. Nedre raden fr v. Alex Berggren, Philip Forsberg, Albin Jonsson, Oscar Nilsson Böös och Lucas Gillström.
Alnö IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro. Detta efter att man kommit tvåa i femman efter Matfors IF 2 som inte får avancera. Längst bak fr v: Måns Lind och Patrik Sundberg. Övre raden fr.v. Urban Berglund, Henrik Ekdahl, Richard Åkerback, Magnus Wilsson, Albin Röström, Tobias Lodén, Albin Morin-Hedström, Elias Lindholm, Peter Flobecker, Per Axelson, Erik Edström-Petré, Alex Tomley och Nils Söderqvist. Nedre raden fr.v Tomas Berglund (tränare), Linus Grelsson, Tobias Hagljung, Oliwer Lindgren, Marcus Johansson (materialförvaltare), Jakob Larsson, Samuel Fisk, Joakim Grannas, Jonathan Marklund. Liggande: Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alnö IF är tillbaka i Medelpadsallsvenskan efter bara ett års frånvaro. Detta efter att man kommit tvåa i femman efter Matfors IF 2 som inte får avancera. Längst bak fr v: Måns Lind och Patrik Sundberg. Övre raden fr.v. Urban Berglund, Henrik Ekdahl, Richard Åkerback, Magnus Wilsson, Albin Röström, Tobias Lodén, Albin Morin-Hedström, Elias Lindholm, Peter Flobecker, Per Axelson, Erik Edström-Petré, Alex Tomley och Nils Söderqvist. Nedre raden fr.v Tomas Berglund (tränare), Linus Grelsson, Tobias Hagljung, Oliwer Lindgren, Marcus Johansson (materialförvaltare), Jakob Larsson, Samuel Fisk, Joakim Grannas, Jonathan Marklund. Liggande: Robin Nymo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.