NYHETER (juli-sept.)
Division 5 Medelpad

Deltagande 10 lag i Medelpadsfemman 2019:
Fränsta IK, Hassels IF, Holms SK, IFK Sundsvall, Indals IF, Kovlands IF, Kubikenborgs IF 2, Matfors IF 2, Wiskans IF samt Ånge IF.

Omgång 18 (sista):
Resultat & Matchfakta

2019-09-22:
14:00 Fränsta IK - Hassels IF 2-0
14:00 Holms SK - Wiskans IF 6-2
14:00 Indals IF - Kubikenborgs IF 2 1-4
14:00 Kovlands IF - IFK Sundsvall 1-3
14:00 Matfors IF 2 - Ånge IF 2-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Olle Nordberg fastställer IFK Sundsvalls seger på Ånäsvallen till 3-1. Kovlands duktige målvakt Mattias Jutman maktlös. Foto: Lars Bodin.

IFK Sundsvall avgjorde med en man utvisad och lade beslag på andraplatsen
– Kovland riskerar tvångsnedflyttning


(2019-09-22)
1-1 och båda lagen jagade seger på Ånäsvallen.
Då drog IFK Sundsvall på sig ett rött kort med tjugo minuter kvar – men avgjorde trots detta matchen med att göra två mål!.

– Vi gör en skitbra match spelmässigt, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.

Förutsättningarna inför säsongsavslutningen på Ånäsvallen var att hemmalaget Kovland riskerade att hamna näst sist vid förlust vilket skulle kunna betyda tvångsnedflyttning medan gästerna hade chansen att säkra andraplatsen som möjligen kan ge uppflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenskan senare i höst. Mycket hänger på vad som händer i division 3 och kvalet dit.

Den första halvleken slöt mållös trots att IFK hade flertalet bra chanser att ta ledningen men hemmakeepern Martin Jutman var rena väggen.
Tidigt i andra kontrade Kovland istället in 1-0 sedan Ture Lindgren iskallt lobbat över Simon Molin i IFK-målet.
Olle Nordberg hade bränt fler lägen i matchen men efter timmen spelad nickskarvade han in en Robin Holmlundslagen hörna i krysset och det var utjämnat.
Tio minuter senare drog bortalagets Krister Vikner på sig sitt andra gula kort och fick syna även det röda. Men trots en man kort fortsatte IFK anfalla och fem minuter efter utvisningen passade nyss inbytte Mikael Kotermajer Kevin Wöhrman som via en Kovlandsspelare lobbskjuter 1-2.

Efter målet backade IFK hem och överlät bollinnehavet till Kovland men satsade på kontringar vid läge. Och ett sådant dök upp med fyra minuter kvar och återigen var det Mikael Kotermajer som spelade fram till målet. En boll över Kovlands backlinje nådde Olle Nordberg som drog till direkt på halvvolley med sträckt vrist och både segern och andraplatsen i serien var bärgad.

Tränarsnack:

– Vi bestämde oss för att bara njuta av läget och försöka avsluta snyggt. Vi gör också en skitbra match spelmässigt, varierat spel och fina anfallskombinationer. Men! Vi bränner kopiöst med lägen. Skulle normalt haft en 3-4 måls ledning efter första halvlek. Men gick troll i avsluten, var själv den värsta målsumparen, samtidigt som deras målvakt var riktigt vass, räddar tre frilägen bland annat. De gör oväntat 1-0 men vi kvitterar rätt omgående. Vi åker sedan på en utvisning men fortsätter att pressa dem långt ner i eget straffområde och får till ett ledningsmål trots att de försvarar sig tappert. Den press vi haft i princip hela matchen avtar och vi ligger lägre med laget men med några minuter kvar får vi ett kontringsläge och kan sätta 3-1, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg.
Olle fortsätter:
– Vi hade stor press, kanske oförtjänt i och med helt nytt lag, på oss själva innan säsongen. Vi får en lite turbulent vårsäsong. Men är ända sjukt nöjd med hur killarna tar tag i det och visar inställning under framförallt höstsäsongen! Både jag och Claudio (Moraga) har upplevt det som en lyx att få vara med denna grupp. Den som nu tar över som tränare får ett kanongäng att jobba med.
(väntar på återkoppling från Kovland)


Bäst på plan:
Mattias Jutman i Kovlands mål visade att han fortfarande har mycket kvar att ge mellan stolparna.
Kollektiv seger. Men försvaret var en extra stark lagdel idag, där vi knappt släppte igenom något. Lennys gjorde även ett fint inhopp har utvecklats mycket i år. Även Kottens två assist på 25 minuter bör ju nämnas.

Kovlands IF - IFK Sundsvall 1-3
2019-09-22 - 14:00 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Ture Lindblom (51), 1-1 Olle Nordberg (60), 1-2 Kevin Wöhrman (75), 1-3 Olle Nordberg (86).
Utvisning IFK Sundsvall: Krister Vikner (70)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 45
Matchfakta

IFK Sundsvalls Martin Fors kliver dit i en närkamp. Foto: Lars Bodin.
IFK Sundsvalls Pontus Serrander visar hur en bredsida ska slås i 3-1-segern mot Kovland på Ånäsvallen. Foto: Lars Bodin.
IFK Sundsvalls Kristoffer Bodin har precis vunnit en duell och söker passningsalternativ. Foto: Pappa Lars Bodin.
IFK Sundsvalls spelande tränare, tillsammans med Olle Nordberg, lyfter in en frispark i Kovlands box. Foto: Lars Bodin.
Sunds tränare och även IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer har precis lyft fram bollen till Olle Nordbergs 3-1-mål och väntar på att ta emot lagkompisarnas gratulerationer. Foto;`: Lars Bodin.
Kent "Kekke" Larsson slet på bra på Fränstas mittfält när Hassel besegrades. Kent "Kekke" Larsson slet på bra på Fränstas mittfält när Hassel besegrades.

Hassel åker ur efter förlust på Myggvallen: "Sämst när det gäller"


(2019-09-22)
Efter en spelmässigt jämn första halvlek ledde Fränsta över Hassel med 2-0 hemma på Myggvallen.
I andra var gästerna helt under isen och kunde med all säkerhet säkra nytt kontrakt medan Hassel nu får börja om i sexan.

– Vi var som sämst när det gällde som mest. I andra låg de närmare 6-0 än vi en vändning, säger Hassels team manager Seth Larsson besviket.

Viktigt möte på Myggvallen. Gästande Hassel var mer eller mindre tvungna att vinna medan Fränsta också behövde poängen för att eventuellt undvika tvångsnedflyttning senare i höst.
Hassel spelade ett nästan charmant passningsspel och hade en jättechans att ta ledningen men hemmakeepern Asad Mozaferi tippade avslutet i ribban.
Istället kunde Max Eriksson spela snett inåt bakåt till Nawid Tajik som kunde ge Fränsta ledningen efter tolv minuter. Något senare kom Max Eriksson helt fri men Hassels eminente keeper svarade för en läcker benparad. Hassel var inte ofarliga och jagade en kvittering men saknade den rätta potensen för att lyckas tränga igenom och i slutet av halvleken kunde istället Hannes Karlström öka på till 2-0 efter en jättelöpning från sin högerbacksplats i ren Dani Alves-klass.
2-0-målet verkade knäcka gästerna för i andra var det mer eller mindre spel mot ett mål men Pontus Hansson mellan Hassels stolpar stred som ett "jellon" och räddade det ena friläget efter det andra. När Oliver Sundström fick syna det röda kortet lite drygt tio minuter in i andra var det så att säga "kalkat" för Hassel.
Men några fler mål under säsongen blev det inte, och det vare, eller på grund av? Pontus Hansson superinsats.
Segern innebär att Fränsta svingade sig förbi Kovland i tabellen och upp på en sjundeplats i sluttabellen. Något som bör räcka till nytt kontrakt men det hänger nu, som de flesta vet, på vad som händer i division3 och kvalet dit.

Tränarsnack:

– Vi spelade ett fint passningsspel under den första halvleken men var för uddlösa framåt medan Fränsta satte sina chanser. I den andra halvleken var vi håglösa, det var som att se Giffarna, ingen geist, inga vunna närkamper och motlägg. Vi var som sämst när det skulle avgöras och de låg närmare 6-0 än vi en vändning. Allt som vi sade i paus gick vi ut och gjorde precis tvärtom. Vi drog också på oss ett rött kort när vi skulle elda på framåt vilket inte främjade vår offensiv. Vi har ett på pappret bra lag men har fått ut väldigt lite. Sporadiskt har vi gjort kanonmatcher, Indal borta till exempel, men topparna har varit för få. Nä, nu får vi börja om i sexan nästa år. Om klubben finns då, suckar Hassels besvikne team manager Seth Larsson
– Vi startade matchen lite halvdåligt men jobbar oss in. Max bryter lös på kanten och slår in den snett bakåt, navid tar bollen och lägger in den i mål. Senare har max ett fri läge som målvakten gör en jätte ben parad på. Efter ett tag spelat så tar hannes en riktig dani Alves löpning från högerbacken upp till straffområdet och rullar bollen i mål och utökar våran ledning till 2-0. Halvtiden kommer och vi säger då att vi sjunker lite och håller resultatet vi flyttar ner en forward till mitt mitt så vi kör en mer där då kent och Henke kände sig som en mindre där. Matchen går och vi har mer lägen och hade vi bara haft skärpa så hade de kunna ståt 8-0 till oss. Matchen slutar 2-0 till oss och kontraktet bör nu vara säkrat, säger Fränstas spelande tränare Sebastian "Basse" Backlund.


Bäst på plan:
Kollektivet ska hyllas i Fränsta men en lite Gilette till Tommy Göransson, som trots krasslighet, klev in och avlastade mittfältarna när de behövde vila.

Fränsta IK - Hassels IF 2-0
2019-09-22 - 14:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Nawid Tajik (12), 2-0 Hannes Karlström (40).
Utvisning Hassel: Oliver Sundström (56)
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 32
Matchfakta

For the ladies, and some gays! Så här ser fyramålsskytten Johan Smott ut in på bara skinnet, och kemiskt ren från solstrålar, med segercigarren. Foto: Peter "Bingo" Lind.

Johan Smotts fyra mål gjorde susen när Holm säkrade nytt kontrakt?


(2019-09-22)
Johan Smott var på särdeles målhumör när Holm vann "måstematchen" mot Wiskan.
6-2-segern gjorde att man passerade Kovland i tabellen och nu hänger det på vad som händer när det gäller nedflyttning från division 3 och om Matfors kan kvala sig upp från fyran.

Vi har i alla fall gjort vårt, säger Holms lagledare Peter Lind.

I den sista omgången av Medelpadsfemman låg Holm näst sist och lite pyrt till i tabellen
Man riskerade nedflyttning vid förlust och vid fel resultat i ett par andra matcher
Båda lagen började lite trevande, Holm kanske för att läget var lite spänt!
och Wiskan kanske var tagna av gårdagens festligheter och hade heller inte så mycket att spela för. Men hur som helst så ska alla matcher spelas av och tabellen skall fastställas
Hemmalaget skapar flest chanser framåt och efter sexton minuters spel får man utdelning genom lagkaptenen för dagen Johan Smott. Smott som under eftermiddagen skulle visa att krutet var torrt. Före paus sattte han ett äkta hattrick, de två första efter pass från förra omgångens fyramåls-skytt och anfallskollega Niklas Wikholm.

I paus får Holms lagledning information om att Fränsta leder med 2-0 mot Hassel i den ena av de två andra viktiga matcherna som har betydelse för Holms fortsatta vara eller icke vara i serien.
Hemmagrabbarna bestämmer sig för att fortsätta köra på allt vad tygen håller!! och göra allt man kan för att hålla i detta och mycket riktigt så gör man också 4-0 ganska tidigt i andra halvlek. Givetvis genom för dagen stekhete Johan Smott.
Johan Smott är på riktigt målhumör denna dag så han gör sitt 4:e raka mål runt minut 48.
Holms lagledning matas med information via mobiltelfoner om att IFK Sundsvall leder mot Kovland i en annan match av vikt för Holm. I detta läge så kliver Holm förbi grannen Kovland och ”sitter säkert”.
Men i minut 51 reducerar Wiskan och hemmaspelarna känner sig nog lite oroliga och stressade men då sliter sig Niklas Wikholm loss och gör 5-1 i minut 63 – men Wiskan reducerar ånyo.
5-2 står sig till det återstår tio minuter av säsongen då Niklas Wikholm slår till igen! Denna gång får han på ett bra skott på egen retur i mål och nu ska det väl vara klart från Holms sida?

Lagledningen nås av nyheten att IFK Sundsvall utökat sin ledning mot Kovland plus att Fränsta-Hassel slutat 2-0.
Ett härligt jubel och en stor lättnad sänkte sig ner över den för dagen fantastiska Holmvallen. Segercigarren tändes och man firade en lång stund efter matchen med hamburgare, läskeblask men även glass och godis för dom minsta.
Till och med domartrion fick vara med och äta hamburgare denna dag! En domartrio som var väl godkänd till skillnad mot andra i tidigare matcher. Nu hoppas vi också att det läggs in på fogis också samma dag som den här matchen.
/ Peter Lind, lagledare Holms SK

Tränarsnack:

– Fotbollssäsongen 2019 har nu nått sin slutdestination och så här med facit i hand var det roligt att det var spännande ända in i slutet. Men lite onödigt spännande kanske? Vi har varit väldigt bra i flera matcher och lite sämre i andra men så är det ju på den här nivån. Vi har verkligen visat att vi kan anfalla och göra mål framåt, mest då Johan Smott och Niklas Wikholm, trots tappet av fjolårets och hela femmans skyttekung Olle Nordberg som gick tillbaka till IFK Sundsvall. Vi visar att vi inte står och faller med de spelarförluster vi fick före denna säsong och det känns bra att vi visar att vi fortfarande fungerar som lag! Detta beror oxå på bra ledarskap från Thomas Åslin och Stefan Bjertung. Personligen så var detta en av mina målsättningar med säsongen och jag trodde länge och ofta att detta år skulle bli väldigt svårt och tufft, säger Holms lagledare Peter Lind.
Lind fortsätter.
- Jag citerar lite fritt Thorsten Flink ”vi reser oss igen”
Ett stort tack riktas till alla runtomkring laget ända från styrelsen med dess engagemang till den trogna publiken som sluter upp och hejar! Ett stort tack riktas oxå till våran materialare och planskötare Bengt Sjödin som alltid stämplar in på jobbet och sprider trygghet till ledarna och till Gunilla och de som ställer upp och jobbar i kiosken på hemmamatcherna och under evenemang. Det är tufft att hålla igång ett fotbollslag så här ute på landsbygden! Utan deras ideella krafter och engagemang skulle det inte vara möjligt! Nu tar vi en välbehövlig vila! och vi ska unna oss att gå ut och äta middag tillsammans alla i och omkring laget 5 oktober, avslutar Peter Lind.
– Hade ett jäkla stök å få ihop lag till sista matchen men på nåt mirakulöst vis lyckades vi få ihop så Holm iallafall fick spela för att stanna kvar i femman. Gamla tränarn ställde sig i mål och ordförande spelade 90 minuter. Vi började värma tio minuter innan match och en spelare sprang direkt från omklädningsrummet ut på plan, mycket som är som hämtat från filmen "Offside". Dock ska sägas att vi efteråt håller humöret uppe och såg det som en grej att minnas. Sett till hela säsongen är jag oerhört tacksam över hur grabbarna ställt upp och vi har gjort en bättre säsong än på länge måste man ju konstatera. Grabbarna/gubbarna är redan sugna på inomhusträning så se upp för Wiskan 2020! Vill avsluta med att gratta Holm. Ett roligt lag att möta och Holmvallen är trevligt att besöka, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Bäst på plan:
Fyramålsskytten Johan Smott och tvåmålsditon Niklas Wikholm var outstanding i Holm.
I Wiskan plussar vi för den kollektiva kämpainsatsen.

Holms SK - Wiskans IF 6-2
2019-09-22 - 14:00 - Holmvallen
Mål: 1-0 Johan Smott (16), 2-0 Johan Smott (36),0 3-0 Johan Smott (41), 4-0 Johan Smott (48), 4-1 Johan Skog (57), 5-1 Niklas Wikholm (63), 5-2 Mojtaba Abdul Alrazaq (75), 6-2 Niklas Wikholm (80).
Domare: Temesgen Habte Eye
Publik: 32
Matchfakta

Abraham Brhane avslutade serien som tvåmålsskytt. Abraham Brhane avslutade serien som tvåmålsskytt.

Kuben 2 vann klart över seriesegrarna Indal i säsongsavslutningen


(2019-09-22)
Kuben 2 avslutade säsongen med att lägga seriesegrarna Indal på rygg.
"Tigerungarna" vann på Härevallen med klara 4-1 efter två mål av Abraham Brhane.

 Bra match av oss där vi fortsatte spela bra anfallsspel, säger Kubencoachen Mattias Johansson.

Indal hade redan vunnit serien och ställde över flera normalt ordinarie spelare och gav flera som inte fått så mycket speltid under chansen att lufta sig i säsongsavslutningen.
Ett pigga Kuben 2 visade sig bli övermäktiga och framförallt straffade man hemmalaget med snabba omställningar efter bollvinst och kom flera gånger fyra mot tre och dylikt. Abraham Brhane satte 0-1 i mitten av den första halvleken och Yosief Angosom ökade på efter dryga halvtimmen.
Mohammad Omar nickade in ett långt inlägg vid den bortre stolpen efter knappa timmen och Indal kändes som att det var på gång. Med tolv minuter kvar släckte Theo Sjölén Kruse dessa förhoppningar då han satte 1-3 och fem minuter senare prickade Abraham Brhane in sitt andra mål till slutresultatet 1-4.
I slutminuterna drog sedan Indals Victor Munter på sig höstens andra röda kort innan säsongen var över för i år

Tränarsnack:

– Vi lät flera som inte lirat så mycket i år få chansen och samtidigt var Kuben duktiga att ställa om när vi tappade boll och löpte mycket och kom ofta förbi vårt mittfält där vi saknade några ordinarie pjäser. Det hundraprocentiga adrenalinpåslaget fanns inte heller där idag då vi redan var klara seriesegrare. Trodde ändå att vi skulle vända på matchen sedan Mohammed Omar nickat in 1-2 men idag hade vi inte kapaciteten, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
– Såg inte matchen men har stämt av med min tränarkollega "Tobbe" Fanberg. Bra match av oss där vi fortsatte spela bra anfallsspel, något som vi har tjatat om hela hösten. Vill gratulera seriesegrarna Indal och stort lycka till i Medelpadsallsvenskan nästa år, säger Kubencoachen Mattias Johansson.


Bäst på plan:
Indals målvaktsveteran Lars Persson Skandevall räddade flera frilägen och var bäst i laget tillsammans med Olof Torstensson på mitten som aldrig gör en dåligt match.
Överbetyg till hela Kubenlaget.

Indals IF - Kubikenborgs IF 2 1-4
2019-09-22 - 14:00 - Härevallen
Mål: 0-1 Abraham Brhane (22), 0-2 Yosief Angosom (33), 1-2 Mohammad Omar (59), 1-3 Theo Sjölén Kruse (78), 1-4 Abraham Brhane (83).
Utvisning Indal: Victor Munter (86).
Domare: Rani Amir
Publik: 43
Matchfakta

Tvåmålsskytten  Oscar Nilsson-Böös. Tvåmålsskytten Oscar Nilsson-Böös.

Firma Bergström & "ONB" fixade segern åt Matfors 2


(2019-09-22)
Oscar Nilsson-Böös nätade dubbelt, båda gångerna efter inlägg från lagkaptenen Robin Bengtsson. 
En tidigt i andra och en sent.
– Rättvis seger  efter en mycket fint genomförd andra halvlek, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Efter en mållös första halvlek på Thulevallen där gästernas David Danielian hade de bästa chanserna kunde hemmalaget ta en tidig ledning i andra sedan Robin Bergström levererat ett perfekt inlägg till Oscar Nilsson-Böös.
Matfors 2 hade ett bra grepp om spelet och hade flera lägen att stänga matchen men när David Danielian löpte till sig ett bra läge luktade det kvittering men skottet smet utanför stolpen.
När det återstod två minuter upprepade sig melodin från 1-0, d v s inlägg Bergström, mål "ONB".

Tränarsnack:

– Rättvis seger  efter en mycket fint genomförd andra halvlek. Vi hade bud att döda matchen tidigare men brände några fina lägen. Grymt imponerad hur vårt rekordunga lag står upp, styr och ställer efter pausvilan. Det syntes inte att enbart sex av fjorton spelare var myndiga. Fint avslut på en säsong där många unga killar fått känna på seniorfotboll vilket bådar gott inför nästa år, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Vi skapade de bästa chanserna under den första halvleken och borde nog gjort mål på någon av våra lägen. Efter pausen kom de till mycket fler lägen, framförallt efter våra bolltapp, och vinner rättvist även om vi hade någon farlig chans, säger Ånges målvakt och assisterande tränare Henrik "Salle" Sahlberg. David Danielian slet i vanlig ordning men hade inte flytet i avslutningarna idag och duktig var även Tobias Engström. 


Bäst på plan:
Duon Oscar Nilsson-Böös och Robert Bergström låg bakom bägge målen och var de som stack ut lite extra i ett bra Matfors 2.
Ånges keeper Henrik "Salle" Sahlberg avslutade sin karriär med en fin insats och höll nere Ånges förlustsiffror.

Matfors IF 2 - Ånge IF 2-0
2019-09-22 - 14:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Oscar Nilsson-Böös (47), 2-0 Oscar Nilsson-Böös (88).
Domare: Oscar Moss
Publik: 43
Matchfakta

Omgång 17:
Resultat & Matchfakta

2019-09-15:
14:00 Hassels IF - Matfors IF 2 3-2
14:00 IFK Sundsvall - Holms SK 7-1
14:00 Kubikenborgs IF 2 - Fränsta IK 2-4
14:00 Wiskans IF - Indals IF 1-5
14:00 Ånge IF - Kovlands IF 8-2

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Stefan Eriksson har stoppat massor av frilägen och reflexräddat många närskott. Men nu är karriären över för västraprofilen mellan stolparna Stefan Eriksson. Och han avslutade med stil genom att vakta Wiskans mål mot seriesegrarna Indal iklädd smoking.

Målvaktsprofilen i västra avslutade karriären med stil – lirade i smoking


(2019-09-16)
I 25 år har Stefan Eriksson vaktat målburar runt om i Medelpadd – och i Blekinge!
Men nu är det finito.
Sista matchen spelade han mot Indal i söndagens mot seriesegrarna Indal.
Och han avslutade med stil - spelandes i smoking!
– Man tar med sig många fina minnen under åren, säger målvaksfantomen med de snabba reflexerna.


En målvaktsprofil lägger handskarna på hyllan. Det är Wiskans keeper Stefan Eriksson som tagit beslutet. Sin sista match spelade han mot seriesegrarna Indal, och han gjorde det stilrent, iklädd smoking!
Wiskan föll men utan Stefans storspel hade nog Indals vinst slutat med ett dubbla istället för 5-1.
– Egentligen hade jag bestämt mig redan förra året att lägga av. Men sen kom det en lagfest emellan och man råkade lova att spela ett år till, säger Stefan Eriksson.

Hur tycker du att din sista sässong varit?
– Lyckades hålla motivationen uppe under våren och var utlånad ett par månader under våren till Stöde i trean och det var kul att få riktigt bra träning där, tack CG (Christoffer Göransson). Men därefter tröt motivationen och jag sa till "Widis" (spelande tränaren Christian Widmark) i Wiskan att jag kunde vara med som backup ifall det behövdes. Så det har blivit två kamper mellan stolparna och en som utespelare i år.

Kul att få avsluta hemma på Viskans IP?
– Jag är väldigt tacksam att jag fick avsluta min karriär med en sista hemmamatch i Viskan.

Vad minns du bäst från din karriär?
– Man tar med sig många fina minnen under åren. Ungdomsåren i Stöde där vi bl.a. vann P15-serien före både Giffarna och Timrå med spelare som Stefan Ålander och Johan Melander. Juniorallsvenskan med Stockvik och Mika Sankala som tränare. När jag pluggade och spelade med IFK Karlshamn där vi hade 400 på läktaren i division 4. Åren med Västra United där vi fick igång hur många som helst som inte spelat fotboll sen ungdomsåren. Serievinsten i Medelpadsallsvenskan med Stöde 2015 när vi gick obesegrade genom serien. Och såklart alla åren i Wiskan där jag fick förtroende från första början av Lennart "Lörta" Wallsten. Totalt blev det tretton säsonger i Wiskan och 25 totalt. Men nu är det över. 

Varför slutar du? Du är ju inte lastgammal? 
– När både tiden, motivationen och kroppen tryter så känns det helt rätt. Har under många år känt att jag bara blivit bättre och bättre som målvakt. Men senaste åren och speciellt i år har man känt att kroppen inte är på min sida. Jag är ju en förhållandevis liten målvakt som levt mycket på min spänst och kvickhet. Även om man kan gå mycket på rutin, när inte kroppen är med dig så går motivationen ner. Jag vill inte fortsätta som en sämre version av mig själv. Så därför känns det helt rätt att nu lägga handskarna på hyllan. Jag fixade grönt kort tidigare i sommar. Så kommer inte ha några problem att fördriva tiden (skratt). Nu gäller det bara att inte lova nånting på avslutningsfesten eller svara i telefon när "Widis" ringer, avslutar numera ex-målvakten Stefan Eriksson.

Sergio Hinestroza satte ett hattrick när Indal säkrade seriesegern. Sergio Hinestroza satte ett hattrick när Indal säkrade seriesegern.

Indal säkrade seriesegern efter en fem-etta på Viskans IP – hattrick av Sergio Hinestroza


(2019-09-15)
Indal darrade inte på manchetterna när seriesegern skulle säkras på Viskans IP.
Sergio Hinestroza prickade in ett hattrick när Indal tog hem en fem-etta och för första gången sedan 1992 är klara för Medelpadsallsvenskan.
– Vi var taggade och satte ett tidigt mål och därefter var det bara ett lag på planen, rena defilieringen faktiskt, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Wiskan borta är ingen match man bara skrattar bort. Men idag kunde inte hemmalaget mönstra sin starkaste elva och blev därför ett lätt byte för ett taggat Indal som vid kryss säkrat seriesegern.
Men det blev inget kryss, ja det var inte ens nära. Sergio Hinestroza satte 0-1 redan i den sjunde minuten och kringa halvtimmen satte han även 0-2 och Olof Torstensson fyllde på med trean.
I den 53:e minuten drog Wiskan på sig en utvisning vilket inte direkt förbättrade oddsen...
I mitten av den andra halvleken fullbordade Sergio Hinestroza sitt hattrick till 0-4 innan Johan Skog tröstmålade för hemmalaget i den 87:e minuten.
Artagan "Acke" Keskin såg därefter till att Indals kunde säkra sin serieseger med en fem-etta.
Lokalfotbollen ber att få gratulera Indals IF till seriesegern och återkomsten till Medelpadsallsvenskan efter 27 års frånvaro.

Tränarsnack:

– Vi gör en helt okej match idag mot ett bra motstånd och spelar nästan oavgjort i andra halvlek så det får vi ta med oss. Vi hade behövt alla tillgängliga idag och då är jag säker på att vi hade kunnat bjuda på riktigt bra motstånd. En eloge till de som ställde upp idag som inte varit med på hela säsongen och såg till att vi fick ihop fullt lag. Vill även plussa för vår trogna och hängivna publik för årets säsong. Vill även gratulera Indal till seriesegern, säger Wiskans tränare Christian Widmark.
– Vi var taggade och satte ett tidigt mål och därefter var det bara ett lag på planen, rena defilieringen faktiskt. Tror de hade ett enda avslut på mål, ett långskott. Idag luftade vi alla arton spelare som var med till Viskan. Fantastiskt roligt att få vinna en serie och kvalificera oss för division 4, en serie som inte Indal spelat i sedan 1992, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Bäst på plan:
Wiskans målvakt Stefan Eriksson avslutade sin karriär med en strong insats, och som sig bör, spelandes i smoking.
Hela Indal ska ha beröm idag men att frångå hattrickskytten Sergio Hinestorza med en extra blomma kan inte gå för sig. Även Samuel Buanie  stack ut lite extra.

Wiskans IF - Indals IF 1-5
2019-09-15- 14:00 -Viskans IP
Mål: 0-1 Sergio Hinestroza (7), 0-2 Sergio Hinestroza (27), 0-3 Olof Torstensson (35), 0-4 Sergio Hinestroza (67), 1-4 Johan Skog (87), 1-5 Artagan Keskin (90).
Utvisning Wiskan: Per Magnus Olof Sjödell (53)
Domare: Per Backlin
Publik: 63
Matchfakta

Gustav Salomonssons två mål gör att Hassel fortfarande har chansen att hänga kvar. Gustav Salomonssons två mål gör att Hassel fortfarande har chansen att hänga kvar.

Hassel greppade sista halmstrået – hoppet om att hänga kvar lever: "Spelade fin fotboll"


(2019-09-15)
Hassel tog tre synnerligen viktiga poäng när man besegrade Matfors 2 i derbyt med uddamålet av fem.
– Vi spelade en fin fotboll med många fina kombinationer inför årets rekordpublik på Hasselbacken, säger Hassels team manager Seth Larsson.


För Hassel gällde inget annat än seger för att undvika jumboplatsen och nedflyttning till Medelpadssexan.
Men det var gästande Matfors 2 som gjorde derbyts första mål då Linus Vallin skruvade in en hörna direkt i mål i minut 36.. Hemmalaget svarade emellertid omgående sedan man direkt på avspark sågade sig igenom och Gustav Salomonsson avslutade kliniskt.
Tio minuter in i den andra halvleken satte Jordy Ouvanguiga 2-1 till Hassel och våldsamt jubel (nåja) på läktaren. I mitten av den andra halvleken kom även 3-1 och det var Gustav Salomonsson som ökade på med sitt andra mål, åteerigen efter ett fint kombinationsspel.
Med dryga kvarten kvar vann Matfors 2 boll och ställde om sylvasst. Två pass och Daniel "Borra" Boström var igenom och reducerade.
Åter nerv i matchen men Hassel förmådde hålla undan och kunde ta en synnerligen viktig trepoängare vilket innebär att man "lever" inför den sista omgången.

Tränarsnack:

– Vem som helst kunde ha vunnit den här matchen men för ovanlighetens skull var det vi som vann en jämn match. Vi spelade en fin fotboll med många fina kombinationer inför årets rekordpublik på Hasselbacken och vi har nu fortfarande chansen inför den sista omgången nästa söndag att hänga kvar, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Ber om ursäkt till lagen i botten för detta resultat Vi fick inte alls ihop det som lag, en insats som var långt ifrån godkänd, säger Matfors 2:s besvikne tränare Andreas Jonsson.


Bäst på plan:
Det fanns många duktiga i Hassel denna eftermiddag. Anfallaren Gustav Salomonsson gjorde två mål, mittbacken Jesper Bäckström städade undan i mittförsvaret och Max Olsén imponerade på en ovan högerbacksplats.
Matfors 2 nådde inte upp till normal standard men Albin Hallberg på mitten är värd beröm. 

Hassels IF - Matfors IF 2 3-2
2019-09-15- 14:00 - Hasselbacken
Mål: 0-1 Linus Vallin (36), 1-1 Gustav Salomonsson (37), 2-1 Jordy Ouvanguiga (56), 3-1 Gustav Salomonsson (68), 3-2 Daniel Boström (73).
Domare: Rani Amir
Publik: 26
Matchfakta

Robin Holmlund låg bakom fyra av IFK Sundsvalls sju mål. Robin Holmlund låg bakom fyra av IFK Sundsvalls sju mål.

Fokuserat IFK Sundsvall körde över Holm hemma på ett slirigt Balders


(2019-09-15)
Holm var förvarnade på att IFK Sundsvall är starka på fasta situationer.
Ändå kunde kamraterna göra tre mål på liggande boll bara under den första halvleken.
Till slut skrevs IFK:s seger till 7-1.
– Stabil match där vi inte släpper till många lägen bakåt och tar vara på fasta situationer som vanligt, säger IFK Sundsvalls tränare Claudio Moraga.


Inte mindre än elva spelare lämnade Holm för IFK Sundsvall inför den här säsongen. Även om de flesta kom till Holm från just IFK säsongen innan.
Förra helgen besegrade Holm topplaget Ånge med hela 8-2, kanske en jämna match mot serietvåan på Balders?
Nej. Och trots att man borde ha koll att hemmalaget är starka på fasta kom första halvlekens tre samtliga mål på liggande boll. Först prickade Robin Holmlund Olle Nordbergs panna med en hörna redan i den tredje minuten och i mitten av halvleken landade en frispark från Robin Olles huvud och 2-0.
3-0 kommer innan paus och då är det Jonas Lundin som kan trycka in bollen efter ett långt inkast från Krister Vikner.

Tidigt i andra halvlek ger Johan Smott gästerna hopp med en reducering fem minuter senare är långkastare Vikner igång igen och den här gången når bollen Robin Holmlund.
IFK byter in Sundtränaren Mikael Kotermajer som trots sin bastanthet fortfarande vet vart målet är beläget och han nätar dubbelt innan Olle Nordberg faställer resultatet till 7-1 när han fullbordar sitt hattrick efter frispelning från Lennyns Rios. Olle hade också chansen till ett fjärde mål sedan Holmmålvakten förgripit sig på en hemmaspelare, med rött kort och straffspark som följd. Olle halkade dock i skottögonblicket i blötan och fyran blev till intet.
Matchen avslutades, tyvärr, med ännu en Holmutvisning.

Inför slutomgången kan IFK Sundsvall säkra andraplatsen i serien vid vinst på Ånäsvallen. Kamraterna ligger en pinne före ett jagande Ånge.
För Holm väntar en nagelbitare mot Wiskan där en seger är att föredra om man inte vill åka ner i sexan.

Tränarsnack:

– Stabil match där vi inte släpper till många lägen bakåt och tar vara på fasta situationer som vanligt. Vi gör en stabil försvarsinsats där Simon Molin fick röra bollen tre-fyra gånger på sin höjd. Nu ska vi se till att behålla andraplatsen så får vi se vad som händer senare i höst om det räcker till uppflyttning, säger IFK Sundsvalls tränare Claudio Moraga, som var avstängd som spelare och kunde koncentrera sig på coachandet.
– Inför den här säsongen lämnade hela elva spelare Holm för IFK Sundsvall. Vi vann senast mot topplaget Ånge med 8-2 och hade hoppats på en ny bra match. Men så blev det inte. Vi föll med 1-7 och tyvärr skämde vi ut oss med två utvisningar på slutet. Nu är vi neddragna i bottenstriden och nu lär det krävas en seger mot Wiskan hemma på Holmvallen i den sista omgången, säger Holms lagledare Peter Lund.


Bäst på plan:
Alexander Aspenrud gör en fin insats i IFK Sundsvall som högerback. Robin Holmlund visade upp sig som en poängspelare med ett eget mål och framspelningar till tre. Olle Nordberg gör sitt hattrick och var ständigt på språng i djupet och hela tiden farlig på fasta situationer tack vare sitt fina huvudspel. Inhopparen Mikael Kotermajer kliver in och leverar med två mål.
Holms ålderman Magnus Johansson och mittbacken Daniel Haglund är de enda som får godkänt idag.

Läs även:
• Överkörda på Baldershov

IFK Sundsvall - Holms SK 7-1
2019-09-15- 14:00 - Balderwshovs IP
Mål: 1-0 Olle Nordberg (3), 2-0 Olle Nordberg (23),  3-0 Jonas Lundin (39), 3-1 Johan Smott (48), 4-1 Robin Holmlund (53),  5-1 Mikael Kotermajer (67), 6-1 Mikael Kotermajer (71), 7-1 Olle Nordberg (84).
Utvisningar Holm: Andreas Larsson (90) och Nils Borgström (90+1).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: oräknad
Matchfakta

Fränstas målvakt Asad Mozaferi var bäst på den blöta och leriga planen. Fränstas målvakt Asad Mozaferi var bäst på den blöta och leriga planen.

Fränsta tog viktig tre-poängare mot Kuben 2
– bör hänga kvar nu


(2019-09-15)
Fränsta tog en viktig trea borta mot Kuben 2 och nu ska det mycket till för att det ska bli nedflyttning till division 6 nästa år för västraklubben.
– Vi hade en bra period i första då vi gick fram till 3-0 och då grundlade vi segern, säger Fränstaspelaren Sebastian Backlund.


Kubikenborg 2 matchade "omlott" med sitt U19-lag (seger 3-1 mot Friska Viljor). Något som gästande Fränsta utnyttjade och kunde efter en fokuserad insats åka hem med en 4-2-seger och klart förbättrat läge när det gäller att hänga kvar i Medelpadsfemman.
Efter inledande ostruktuerat spel från bägge lagen första 15-20 minuterna på den svårspelade planen tog Fränsta ledningen efter hörna genom Omid Ebrahimi
I minut 33 tilldömdes gästerna en frispark strax ovan mittlinjen. Den tog Patrik Wärme hand om och skickade bollen hela vägen in i Kubenmålet.
Sju minuter senare kom Max Eriksson ren med hemmamålvakten och tunlade denne till 3-0.
Även Kuben har en Max (Blomqvist) och han kastade i en livboj när han reducerade till 1-3 efter en hörna.

Inför den andra halvleken plockade Kuben in några lirare från U19-laget som precis besegrat Friska Viljor. Något som verkade göra susen och "Tigerungarna" tog över initiativet i matchen. Men mellan Fränstas stolpar var Asad Mozaferi på bästa bollmotarhumör så istället för ytterligare en reducering kunde gästerna kontra in 4-1 där Andreas Modén avslutade med ett skott över Kubenkeepern.
I mitten av den andra halvleken hade Patrik Wärme oturen att åter måla, den här gången i egen bur sedan han hårt trängd nickat in en boll i eget mål. Upprinnelsen var Yahje Shino som slog en bra frispark som Asad Mozaferi räddade och stötte upp i luften.
Närmare än så kom inte Kuben i målprotokollet utan Fränsta kunde ta tre synnerligen viktiga poäng i kampen om nedflyttning. Nu skall det till max otur om man ska bli tvångsnedflyttade senare i höst.

Tränarsnack:

– Svårt att spela två matcher i stort sett samtidigt. Vi byter in två spelare som spelat med U19 direkt i andra och får till ett bättre spel då men vi blev straffade rejält på misstag i den första halvleken samtidigt som Fränsta fredade sitt mål bra, säger Kuben 2:s coach Mattias Johansson.
– Innan domaren blåste igång matchen sade vi till varandra att vi skulle spela vårt eget spel. Vi skulle inte springa ihjäl oss och bara jaga boll. Första kvarten var det ett ganska svajigt spel på grund av att planen var så dålig, mycket vatten och rena leråkern på vissa ställen. I alla fall började vi därefter spela upp oss och kan gå ifrån till en 3-0-ledning. I slutet reducerar de och i andra får Kuben 2 in spelare från U19-matchen och då tar de över. Men så får vi till en kontring och så leder vi med 4-1. Vi vinner till slut med 4-2 efter ett självmål, säger Fränstas spelare Sebastian Backlund.


Bäst på plan:
En av få ljuspunkter i Kuben var de två spelarna från U16 som visade klass. Gaaj Laurin var bäst i laget och kollegan Ayham Karhem även han duktig. Yahje Shino, som precis spelat 90 minuter med U19, kom in direkt till den andra halvleken och visade klass.
Asad Mozaferi  gjorde mångaa fina räddningar i Fränstamålet men plus till hela lagets kämpainsats.

Kubikenborgs IF 2 - Fränsta IK 2-4
2019-09-15- 14:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 0-1 Omid Ebrahimi (21), 0-2 Patrik Wärme (33), 0-3 Max Eriksson (40), 1-3 Max Blomqvist (42), 1-4 Andreas Modén (51), 2-4 självmål (68).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 27
Matchfakta

Ånges lagkapten Joakim Andersson var bäst på plan och var den som avslutade dagens målskytte. Ånges lagkapten Joakim Andersson var bäst på plan och var den som avslutade dagens målskytte.

Fyra mål på en kvart när Ånge vann med 8-2 över Kovland: "Spelmål rakt igenom"


(2019-09-15)
Ånge avslutade årets hemmaspel på bästa sätt – en 8-2-seger över Kovland.
Fyra mål sista kvarten av den första halvleken grundlade storsegern.
– Våra åtta mål är spelmål rakt igenom, säger Ånges assisterande tränare Henrik Sahlberg.


Ånge har senaste tiden visat upp en ganska risig form. Förra helgen föll man till exempel med 2-8 borta mot bottenlaget holm.
Men i hemmaavslutningen idag bjöd man sin publik på målfest och vände på siffrorna från Holmvallen. Även om det började illa då William Nilsson gav gästerna ledningen redan i den tredje minuten.
Mohammad Ahmadi kvitterade bara ett par minuter senare och hemmalaget pressade därefter tillbaka Kovland och  efter en halvtimme gav David Danielian Ånge ledningen. Innan pausvilan hade hemmalaget gått ifrån till en fem-etta och segern var säkrad.
Den andra halvleken bjöd på ytterligare fyra mål, fördelat på tre för Ånge och ett för Kovland. Ett KIF som saknade några av sina rutinerade pjäser vilket också syntes på planen.

Tränarsnack:

– Vi skapade många målchanser redan från start men det var först efter en halvtimme som vi började få utdelning ordentligt med fyra mål sista kvarten. Vi gav tre spelare -04 chansen att spela på det centrala mittfältet en halvtimme och de klarade av det bra. Till slut vinner vi med 8-2 och våra åtta mål är spelmål rakt igenom, säger Ånges assisterande tränare Henrik Sahlberg.


Bäst på plan:
Lagkaptenen och mittbacken Joakim Andersson var bäst på plan och fick även dagen till ära måla när han fastställde segersiffrorna 8-2 i slutminuten. Ett omnämnade även till de unga mittfältarna, födda 2004, Gabriel Bjurén, Ville Evjen och Jesper Eriksson.

Ånge IF - Kovlands IF 8-2
2019-09-15- 14:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 William Nilsson (3), 1-1 Mohammad Ahmadi (6), 2-1 David Danielian (30), 3-1 Omid Tajik (32), 4-1 David Danielian (39), 5-1 Tobias Engström (43), 6-1 David Danielian (72),  7-1 Tobias Engström (82), 7-2 Ture Lindblom (89), 8-2 Joakim Andersson (90).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 54
Matchfakta

Tänker Wiskans Christian Wilhsson & Co. i Wiskan förstöra Indals uppflyttningsfest. Tänker Wiskans Christian Wilhsson & Co. i Wiskan förstöra Indals uppflyttningsfest.

Inför omgång 17:
Idag kan Indals IF säkra seriesegern – kryss räcker på Viskans IP


(2019-09-08)
Indals IF kan idag bli klara seriesegrare i Medelpadsfemman.
Det "räcker" nämligen med ett kryss på Viskans IP för att saken ska vara så att säga "biff".
– Vi är ödmjuka inför uppgiften. Vi föll mot wiskan i våras så vi vet att det är ett bra lag som man inte får underskatta. Men visst är vi revanschsugna, säger Indals tränare Dennis Hägg inför eftermiddagens match.

Spelprogram, oddsen & Lokalfotbollens tips

2019-09-15:
14:00 Hassels IF - Matfors IF 2 (Lokalfotbollens tips: 3-2)
14:00 IFK Sundsvall - Holms SK (Lokalfotbollens tips: 3-2)
14:00 Kubikenborgs IF 2 - Fränsta IK (Lokalfotbollens tips: 5-2)
14:00 Wiskans IF - Indals IF (Lokalfotbollens tips: 2-2)
14:00 Ånge IF - Kovlands IF (Lokalfotbollens tips: 1-3)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Omgång 16:
Resultat & Matchfakta

2019-09-08:
14:00 Fränsta IK - Wiskans IF 2-1
14:00 Hassels IF - Kubikenborgs IF 2 4-6
14:00 Holms SK - Ånge IF 6-2
14:00 Indals IF - IFK Sundsvall 3-1
14:00 Matfors IF 2 - Kovlands IF 3-2

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Här kanske årets Medelpadsfemma avgörs? Sergio Hinestroza har blivit fälld och lägger själv straffen - i mål! Målet betydde 2-1 mot IFK Sundsvall och till slut vann Indal med 3-1 och nu är seriesegern nära. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här kanske årets Medelpadsfemma avgörs? Sergio Hinestroza har blivit fälld och lägger själv straffen - i mål! Målet betydde 2-1 mot IFK Sundsvall och till slut vann Indal med 3-1 och nu är seriesegern nära. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Indal kopplade greppet om seriesegern efter 3-1-vinsten i toppmötet med IFK Sundsvall


(2019-09-08)
Indal är nära seriesegern i Medelpadsfemman nu och uppflyttning till Medelpadsallsvenskan.
Detta efter 3-1-segern i seriefinalen mot IFK Sundsvall hemma på Härevallen.
– Idag grundlade vi segern tack vare vårt spel utan boll och en enorm inställning, säger Indals stolte tränare Dennis Hägg.


Det vankades seriefinal på Härevallen när serieledarna Indal gästades av IFK Sundsvall. Och det var gästerna som öppnade bäst och Olle Nordberg hade en nick som hemmamålvakten Joakim Karlsson reflexräddade i krysset.
Men IFK skulle ändå ta ledningen i minut 13 efter att Indalsmålvakten fått en försvarsbrytning mitt i bröstet och domaren bedömt det som medveten bakåtpassning. Något som upprörde både hemmaspelare som ledare. Efter en petning i sidled drog Claudio Moraga till och bollen gick i mål via en försvarare.
Lite drygt fem minuter senare var det utjämnat på Härevallen. Sergio Hinestroza kämpade till sig bollen och frispelade anfallskollegan Henrik "Hank The Tank" Pedersen och han placerade bollen utom räckhåll för före detta basketstjärnan Johan Sundberg i IFK-målet.
Fortsättningen av halvleken var spelmässigt jämn men det var hemmalaget som vaskade fram de farligaste chanserna, bland annat tre frilägen där duon Hinestroza/Pedersen vid samtliga tillfällen placerade bollen utanför målramen.

IFK Sundsvall startade även upp den andra halvleken bäst men tappade boll på mitten i den 51:a minuten och hemmalaget slog om och högg som en kobra. Sergio Hinestroza löpte in i straffområdet och blev fälld bakifrån och straffen var odiskutabel. "Sigge" lade själv upp bollen på straffpunkten, tog sats, fintade på vägen, innan han placerade in 2-1 med bredsidan (se bildsekvens ovan).
Momentum hos hemmalaget men gästerna fick en gyllene chans till kvittering med tjugo kvar, men "Jocke" Karlsson kom vesselsnabbt ut ur sitt mål och täckte bort friläget med bröstet. En viktig räddning i det skedet då Indal återtog initiativet och kunde några minuter senare öka på till 3-1. Ännu en gång bröt man ett IFK-uppspel. Bollen till Sergio Hinestroza på vänsterkanten och han centrade in i mitten där Niklas Nygren mötte direkt med bredsidan och bollen for in mellan benen på den långe Sundberg i bortamålet.

Men avgjort? Nej! Men först dundrade Jonny Nutt en frispark i ribban från 4-1! IFK Sundsvall flyttade upp och satte högre press och vaskade fram några riktigt bra chanser. Inhopparna Pontus Serrander träffade ribban och Jimmy Holmgren missade öppet mål och Indal kunde behålla sitt tvåmålssförsprång utan att det blev alltför mycket nervdaller på slutet även om lagledaren Jonas Wallvik inte kunde slappna av förrän domaren blåste full tid.
På det hela taget en bra division 5-match där båda lagen saknade viktiga pjäser. Indal följde sin matchplan till 99 procent och fick IFK Sundsvall lite dit de ville. Det visade också bli utslagsgivande denna soliga höstdag på Härevallen. Nu krävs "bara" en pinne i de två avslutande matcherna mot Wiskan borta och Kuben 2 hemma.
IFK Sundsvall får hoppas på skrällar och själva se till att hålla serietrean Ånge bakom sig för att behålla andraplatsen som kan ge uppflyttning i slutändan. Ånge, som för övrigt, havererade på Holmvallen och föll med hela 2-6. Var det någon som sade att bollen är rund?

Tränarsnack:

– Fantastisk roligt. Vi vet att IFK har ett grymt bra anfall och mittfält. Vi försökte komma runt på kanterna och lyckades riktigt bra men brände tre frilägen före paus. Som tur var fick vi retroaktiv utdelning i andra. Vi saknade viktiga Artagan Keskin, Francisco Alvear och Olof Torstensson men grabbarna visade en enorm inställning och visade att vi inte står och faller med vissa spelare. Idag var det nästan så att vi vann matchen tack vare spelet utan boll. Vi låg hela tiden nära deras bollhållare så de inte kunde slå de där öppnande passningarna till Olle Nordberg på topp, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Kändes som att vårt försvar darrade som det inte gjort på hela hösten, vi var riktigt kalla bakåt. Det märktes också att inte folk kommer och tränar så kontinuerligt som krävs. Då blir det också lite osynkat och darrigt på match. Vi gav dem mycket lägen samtidigt som vi inte satte våra, bland annat gjorde deras målvakt en reflexräddning i krysset på min nick. Mot ett bättre lag som Indal märks indiviuella misstag så mycket mer.
Indal vinner rättvist och det är bara att gratulera, säger IFK Sundsvalls tränare Olle Nordberg.
 

Bäst på plan:
Högerbacken Sebastian Höglund, Niklas Nygren på mitten, tunge Henrik Pedersen skapade ytor i anfallet plus "Sigge" Hinestroza som gör ett mål och passar till de övriga två var kvartetten som stack ut lite extra i ett starkt Indalskollektiv. 
I ett lite ihåligt IFK Sundsvall kom nyförvärvet Kevin Wöhrman in i den andra halvleken och försökte göra skillnad. Plus även till Robin Holmlund på ovan plats i mittförsvaret. I övrigt många som kan bättre.

Lokalfotbollen-TV:
• "Vill ni vinna en serie? Värva Niklas Nygren" - Lokalfotbollen intervjuar den eminente mittfältaren

Indals IF - IFK Sundsvall 3-1
2019-09-08 - 14:00 -Härevallen
Mål: 0-1 Claudio Moraga (13), 1-1 Henrik Pedersen (19), 2-1 Sergio Hinestroza (51, straff), 3-1 Niklas Nygren (72).
Domare: Krister Sandin
Publik: 42 (men det var nog närmare det dubbla)
Matchfakta

Indals målgörare i seriefinalen IFK Sundsvall, fr v. Niklas Nygren, Sergio Hinestroza och Henrik Pedersen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Indals Jonny Nutt drar en frispark i ribban. IFK Sundsvalls keeper Johan Sundberg är chanslös. Så nära var Indal 4-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Patrik Strandh lyfter ett inlägg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Patrik Strandh lyfter ett inlägg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg är på språng men Indals målvakt Joakim Karlsson och lagkapten Jonny Nutt reder ut situationen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Indals Patrik Strandh i kamp med IFK Sundsvalls Martin Fors. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Indals Patrik Strandh i kamp med IFK Sundsvalls Martin Fors. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sergio Hinestroza i full aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sergio Hinestroza i full aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Indals Niklas Nygren utmanar IFK Sundsvalls Robin Holmlund ute på högerkanten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fyra mål, inkl. ett äkta hattrick, av Holms veterananfallare Niklas Wikholm. Fyra mål, inkl. ett äkta hattrick, av Holms veterananfallare Niklas Wikholm.

Stekhet Niklas Wikholm sänkte Ånge i solen på Holmvallen – gjorde fyra mål!


(2019-09-08)
Toppen mot botten på Holmvallen.
Men det blev en oväntat utgång då hemmalaget formligen körde över serietrean Ånge med 6-2.
Redan innan halvtimmen var spelad ledde Holm med 4-0!
– Ja, idag så tog vi verkligen vara på chanserna särskilt Niklas Wikholm som gjorde fyra av målen, säger Holms lagledare Peter Lind.


Serietrean Ånge jagar promovering till Medelpadsallsvenskan och reste idag till Holmvallen för möte med ett hemmalag som efter ett antal förluster nu låg strax ovanför nedflyttningsstrecket.
Och matchen avgjordes kvickt. Men kanske inte på det förväntade sättet. Holm har tidigare under säsongen släppt in tidiga mål och tvingats jaga men idag var man på tårna ordentligt, och speciellt Mr Holm, Niklas Wikholm.
Men det var Yonas Tesfamaryam som inledde målskyttet redan i den andra minuten med ett perfekt skott i krysset.
Niklas Wikholm svarade därefter för ett äkta hattrick på en kvart mellan minut 10 och 25. Först missade gästernas försvar att ställa offside och en fri Wikholm rundade Ångemålvakten innan han rullade in 2-0. Vid 3-0 satte han pannan till på en hörna och vid 4-0 slog Kristian Karlsson en snabb frispark i djupled som Wikholm löpte sig fri på och fullbordade sitt äkta hattrick.

Veteranen Wikholm var emellertid inte klar med sitt målskytte denna soliga höstdag. Men först skulle Salman Alizaden reducera till 1-4 innan det var dags för Wikholms fjärde mål med timman slagen.
Johan Smott satte sedan 6-1 innan Ånges Omid Tajik avslutade dagens målskytte in den 84:e minuten.
En viktig trepoängare för Holm i bottenstriden då även Fränsta vann idag medan Hassel föll.
Ånge kan nog glömma seriesegern utan får nu kämpa med IFK Sundsvall om andraplatsen i tabellen.

Tränarsnack:

–  Ja, idag så tog vi verkligen vara på chanserna, särskilt Niklas Wikholm som gjorde fyra av målen. I vanliga fall i år har vi hamnat i tidiga målunderlägen men idag var det vi som lade beslag på förarsätet och kunde ta ett tidigt initativ som vi sedan behöll hela matchen, säger Holms lagledare Peter Lind.
– Ja, vad säger man? Vi hade lägen att göra mål men tog dem inte medan Holm satte sina chanser. Vi var lite kort om folk på grunda av förkylningar och skador plus att flera kom fram sent till Holmvallen så uppvärmningen blev lidande. Kanske satt det i när matchen började då vi snabbt låg under med 0-4, I andra började vi spela fotboll och hann reducera innan de gjorde både 5-1 och 6-1 och då var det ju kört , säger Ånges assisterande tränare och målvakt Henrik "Salle" Sahlberg.
 

Bäst på plan:
I Holm gjorde anfallsveteranen Niklas Wikholm fyra mål och var matchens gigant men hela laget ska ha stort A för sin insats idag.
I Ånge berömmer vi mittfältarna Jesper Eriksson, född -04:a, och Theo Evien, som "slapp" vakta målet idag. 

Läs även:
• Sexigt värre i hemmavinsten mot Ånge

Holms SK - Ånge IF 6-2
2019-09-08 - 14:00 - Holmvallen
Mål: 1-0 Yonas Tesfamaryam (2), 2-0 Niklas Wikholm (10), 3-0 Niklas Wikholm (25, nick), 4-0 Niklas Wikholm (40), 4-1 Salman Alizaden (53) 5-1 Niklas Wikholm (60), 6-1 Johan Smott (68), 6-2 Omid Tajik (84).
Domare: Omar Medbil
Publik: 30
Matchfakta

Philip Forsberg producerade två av Matfors 2:s tre mål. Philip Forsberg producerade två av Matfors 2:s tre mål.

Två sviter bröts när Matfors 2 besegrade gästerna från Kovland


(2019-09-08)
Matfors 2 bröt sin svit på fyra raka förlusten medan Kovland föll för första gången på sju matcher.
Det blev kontentan på Thulevallen när Philip Forsberg nätade dubbelt då MIF 2 vann med uddamålet av fem.


Ett formsvagt Matfors 2 tog emot ett motsvarande starkt Kovland.
Men det blev hemmalaget som bröt sin trista svit på fyra raka nederlag medan Kovland som efter den fina sviten på sju raka utan förlust nu fick se sig besegrade.
Hemmalaget fick en bra start då Philip Forsberg satte 1-0 redan i den femte minuten och tre minuter senare ökades ledningen på efter ett självmål från gästerna.
William Nilsson reducerade efter en kvart men det tog bara ett par minuter för Philip Forsberg att göra sitt andra mål för dagen och återställa tvåmålsövertaget.
Siffrorna stod sig fram till den 72:a minuten då Kovland fick en straffspark som Anton Hallengren tog sitt fulla ansvar på.
Men bara tre minuter senare drog Christoffer Gredemyr på sig sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch. 
Med en man mer kunde "Brukets Bilaga" behålla sin ledning matchen ut och klättra ett pinnhål upp till plats fem i tabellen.


Matfors IF 2 - Kovlands IF 3-2
2019-09-08 - 14:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Philip Forsberg (5), 2-0 självmål (8), 2-1 William Nilsson (15), 3-1 Philip Forsberg (19), 3-2 Anton Hallengren (72, straff).
Utvisning Kovland: Christofer Gredemyr (75).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 47
Matchfakta

Andreas Modén satte Fränstas viktiga andra mål. Andreas Modén satte Fränstas viktiga andra mål.

Straffmiss av Wiskan i slutminut gav Fränsta tre välbehövliga poäng och spräckt svit


(2019-09-08)
Ledning 2-1 och tre välbehövliga poäng på väg in på Fränstas konto.
Då tilldöms Wiskan en straffspark i slutminuten – som "sköts in i brännässlorna"!
– En lika skön som viktig seger, säger Fränstas Björn Östgård, som var den som orsakade straffen.


Fotbollens Dag på Myggvallen visade sig sluta positivt för Fränsta IK. Som avslutning vann damerna med 6-2 över Stöde 2 men först lade herrlaget Wiskan på rygg. FIK:s första seger efter sex raka förluster och kamp kring nedflyttnings-strecket. 
Men det var en seger som satt hårt åt, minst sagt.
Efter en mållös första halvlek där hemmalaget låg närmast ett ledningsmål fick man utdelning i den 54:e minuten lite retroaktivt. Max Eriksson drev in från kanten, stannade upp, innan han knorrade in bollen i det bortre hörnet. Knappt tio minuter senare löpte sig Andreas Modén fri på en öppnande passning och ökade på till 2-0.
Därefter blev det Wiskan för hela entrépengen. Johan Skog reducerade med ett otagbart skott i första krysset, med ett vinkelskott, ganska snabbt och trots en rejäl press såg det ut som om kvitteringen skulle ute bli. Men i slutminuten föll hemmalagets Björn Östgård i eget straffområde samtidigt som en Wiskanspelare sköt. Östgård skyddade ansiktet och bollen tog på armen och domaren blåste straff. Andreas Blom tog hand om straffen men den normalt så säkre exekutorn sköt över och in bland brännässlorna och hela potten blev kvar på Myggvallen.

Tränarsnack:

– Vi spelade ut Wiskan i första halvlek och hade vi utnyttjat våra situationer hade vi ledat med 5-0, ja kanske till och med 6-0, i paus. I andra tröttnade vi men vi fick retroaktiv utdelning med två mål. Vi backade hem och de pressade oss hårt men vi fredade oss bra och slog bollen till skogs om det så behövdes. I slutminuten ramlade jag inne i straffområdet och skyddade ansiktet när deras kille sköt och domaren blåste straff med motiveringen att jag "gjorde mig större". Rättvisa skipades när de sköt straffen långt över. En lika skön som viktig seger, de här tre poängen behövde vi verkligen, säger Fränstas assisterande tränare och spelare Björn Östgård.
– I första var det lite ställningskrig och kamp men jag tycker vi har bra spel stundtals och skapar en del chanser. I andra tar vi över mer och mer ju längre matchen lider och Fränstaspelarna är väldigt trötta. Vi ligger på och skapar mycket men sätter inte dit tillräckligt många. Det är största skillnaden lagen emellan idag är att de sätter sina chanser, det gör inte vi. Surt att det inte blev oavgjort åtminstone, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
 

Bäst på plan:
Kollektivet ska hyllas i ett Fränsta där alla kämpade för varandra på ett föredömligt sätt. Något som inte varit alltför vanligt nu i höst.
Niklas Jonsson bäst i Wiskan medan domarveteranen Nilla Sjöberg svarade för ett gott dagsverke.

Fränsta IK - Wiskans IF 2-1
2019-09-08 - 14:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Max Eriksson (54), 2-0 Andreas Modén (63), 2-1 Johan Skog (69).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 98
Matchfakta

Abraham Brhane var bäst på plan. Abraham Brhane var bäst på plan.

Hassel illa ut efter förlust i målrik match mot Kuben 2 – ledde tre gånger men föll 


(2019-09-08)
Hassel jagade seger för att undvika nedflyttning till sexan.
Och man ledde tre gånger hemma mot Kuben 2.
Men gästerna vände till en 6-4-seger och nu är läget mer än prekärt för Hassel.


Det blev målrikt värre på Hasselbacken. Hela tio mål bjöds det på där hemmalaget länge satt i förarsätet. Lulzim Ugzmailji och Peter Eckman såg till att Hassel rev åt sig en 2-0-ledning efter tolv minuters spel. Eric Heller reducerade nästan mitt i Hasseljublet och i den 23:e hade Abraham Brhane utjämnat för gästerna.
Gustav Salomonsson fixade halvtidsledning med sitt 3-2-mål i slutskedet av halvleken.
Tolv minuter in i den andra halvleken kvitterar ånyo Kuben 2. Den här gången var det Elliot Collén som hittar nätet. Men hemmalaget var på tårna och tog för tredje gången ledningen i matchen då Martin Gabrielsson Ling satte 4-3 bara två minuter senare.

"Tigerungarna" visade sig vara sega värre och med dryga kvarten kvar drog Yahje Shino in en frispark och blott ett par minuter senare kom även Ali Rezais 4-5 och Kuben 2 var för första gången i ledningen i matchen.
När dryga minuten återstår kom det definitiva avgörandet. Eric Heller fick ett perfekt instick av Yahje Shino och löpte sig fri men Hassels målvakt Pontus Hansson gjorde för andra gången den här matchen en frilägesräddning, bara för att få se Abraham Brhane rulla in sexan i tomt mål.
En tung förlust för Hassel som nu får det otroligt svårt att undvika jumboplatsen då både Holm och Fränsta, lagen precis ovanför i tabellen, vann sina matcher.

Tränarsnack: 

– Vi spelar bra anfallsspel överlag där vi ofta spelar inuti deras breda organisation trots en dålig och liten plan. Är stolt över grabbarna att vända underläge tre gånger och att vi fortsätter spela vårt spel medan de bara ville slå långt och ta dueller. Men jag tycker vi hanterar deras längre bollar överlag och inte faller in i deras spel och låga tempo utan fortsätter spela vårt spel och ha tempo i matchen. De är starkare än oss på fasta situationer och gör två mål på det. En rättvis seger och skönt att vårt anfallsspel bara blir bättre och bättre men vi kan inte hålla på att släppa in så många mål, säger Kuben 2-coachen Mattias Johansson..
(väntar på kommentar från Hassels IF)
 

Bäst på plan:
I Kuben 2 fastnade vi mest för Abraham Brhane som svarade för två mål och ett assist och hela tiden var delaktig och bra i spelet.

Hassels IF - Kubikenborgs IF 2 4-6
2019-09-08 - 14:00 - Hasselbacken
Mål: 1-0 Lulzim Ugzmailji (10), 2-0 Peter Eckman (12), 2-1 Eric Heller (13), 2-2 Abraham Brhane (23), 3-2 Gustav Salomonsson (42), 3-3 Elliot Collén (57), 4-3 Martin Gabrielsson Ling (59), 4-4 Yahje Shino (74), 4-5 Ali Rezai (78), 4-6 Abraham Brhane (89).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 15
Matchfakta

Inför omgång 16:
Seriefinal på Härevallen!

(2019-09-08)
Idag spelas omgång 16 av 18 i Medelpadsfemman. 
Det intressantaste mötet på förhand är givetvis seriefinalen mellan Indal och IFK Sundsvall på Härevallen.
Serietrean Ånge reser till Holmvallen för att försöka hänga på och fortsätta utmana.
Och i botten kämpar Holm, Fränsta och Hassel om att slippa jumboplatsen. Tas det några viktiga poäng där månne?


2019-09-08:
14:00 Fränsta IK - Wiskans IF (LF:s tips: 3-3)
14:00 Hassels IF - Kubikenborgs IF 2 (LF:s tips: 4-4)
14:00 Holms SK - Ånge IF (LF:s tips: 2-3)
14:00 Indals IF - IFK Sundsvall (LF:s tips: 1-1)
14:00 Matfors IF 2 - Kovlands IF (LF:s tips: 1-2)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Omgång 15:
Resultat & Matchfakta

2019-09-01:
11:00 Kubikenborgs IF 2 - Matfors IF 2 4-1 (LF tips: 3-1)
14:00 IFK Sundsvall - Fränsta IK 5-2 (LF tips: 7-1)
14:00 Kovlands IF - Holms SK 5-3 (LF tips: 3-1)
14:00 Wiskans IF - Hassels IF 2-2 (LF tips: 1-2)
14:00 Ånge IF - Indals IF 0-3 (LF tips: 2-3)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Indal måljublar i gamla Granlotröjor efter en av fullträffarna i seriefinalen på Ånge IP. Från vänster: Samuel Buanie, Fredrik Karström och Franscesco Alvear. Foto: Roger Matsson, Lokalfotbollen.nu.

Ett påkopplat Indal malde ner Ånge i seriefinalen: "Tog oss an utmaningen på rätt sätt"


(2019-09-01)
Efter en första halvlek som slutade 0-0 i seriefinalen på Ånge IP avgjorde Indal i andra med tre mål och leder nu serien.
– Ja, vad ska man säga? Vilket gäng vi har! Snacka om att ta sig an en utmaning på rätt sätt, säger Indals stolte tränare Dennis Hägg.


Första halvleken kändes mest som ett ställningskrig mellan lagen och det tog nästan en kvart in i halvleken innan första riktiga skottet mot mål kom. Efter dryga 20 minuter är ändå Indal nära att ta ledningen efter ett fint kombinationsspel mellan Artagan Keskin och Fredrik Karström men stoppades i sista sekund av Ånges försvar.
I den 33:e minuten var nog alla redo att anteckna 0-1 i målprotokollet då Keskin är helt ren med Ånges målvakt. Men normalt utespelande Theo Evien lyckas med något som måste vara en av årets räddningar på Ånge IP och hemmasupporters kunde andas ut.
En märklig situation uppstod i slutet av halvleken när en av Ånges spelare blir liggande i motståndarnas straffområde och domaren ger signal i pipan för att spelet ska fortsätta.

Två minuter in på andra halvlek hittar Fredrik Karström ribban och nära att ge gästerna ledningen. Men minuten senare kontrar Ånge med ett skott i burgaveln som lika gärna kunnat ge hemmalaget ledningen.
I matchminut 57 kom kanske något som blev avgörande för matchen, Ånges vindsnabbe forward David Danielian rinner igenom och är ensam på väg mot mål när hans tröja blir två storlekar större. Gult kort från domaren och frispark blir resultatet, ingen hade nog protesterat om det röda kommit fram i situationen. Där hade Rasmus Högdahl domaren på sin sida.

Minuterna senare gör Ånge ett förödande misstag på mittfältet som resulterar i 0 -1 och målskytt den ständigt farlige Fredrik Karström. För att i den 67:e minuten åter igen delta i ett mycket fint anfall som avslutas av Patrik Strandh som ger gästerna ledningen med 0-2.
Att sedan 0-3 kommer efter en strulig hörna där Victor Munter var sist på bollen i den 82:a minuten så ser sig hemmalaget besegrat och det är närmare 0-4 än reducering.
Vem det nu blir av dessa två lag som tar klivet upp, eller om IFK Sundsvalll kan hota?, så kommer de säkerligen att göra bra i fån sig i Medelpadsallsallsvenskan  nästa säsong.
/ Roger Matsson, Lokalfotbollen.nu

Tränarsnack:

– Vi gjorde tyvärr en av årets sämre matcher och det blev lite för många nonchalanta ingripanden och felbeslut. Försvarsspelet var också tafatt i blötan och de hade kunnat göra fler mål medan vi inte skapade mycket över två halvlekar. Kanske det hade blivit en annan matchbild om deras spelare fått rött kort när han försökte klä av en fri david Danielian. Då stod det 0-0, säger Ånges assisterande tränare Henrik "Salle" Sahlberg.
– Ja, vad ska man säga? Vilket gäng vi har! Snacka om att ta sig an en utmaning på rätt sätt. Just nu är det fantastiskt roligt att få vara med och leda det här laget. Ingen viker ner sig i enda situation och alla gör verkligen allt för att hjälpa varandra. Det var många år sen jag såg ett få fokuserat och motiverat lag som vi har just nu. Vi åker upp till Ånge i vetskapen om att det kanske är årets tuffaste match. Vi saknar bland annat Niklas Nygren och Sergio Hinestroza som i mina ögon är bland de bättre spelarna i serien. Trots det åker vi upp med ett starkt lag och i mina ögon så var det inget snack om saken. Idag var det bara ett lag som förtjänade segern och det var vi. Med lite skärpa i avsluten hade det kunnat blivit något mål till också, säger Indals tränare Dennis Hägg.
 

Bäst på plan:
Klart plus i hemmalaget till målvakten Theo Evien och den ständigt löpande David Danielian.
Av många duktiga i Indal var Patrik Strandh klockren i sin vänsterbacksposition och pådrivaren Fredrik Karström, f d Ånge IF, de som visade vägen för resten av laget.

Ånge IF - Indals IF 0-3
2019-09-01 - 14:00 - Ånge IP
Mål: 0-1 Fredrik Karström (60), 0-2 Artagan Keskin (67), 0-3 Victor Munter (81).
Domare: Oscar Moss
Publik: för många att räkna?
Matchfakta

Indal försvarar sig på Ånge IP genom Mohammed Omar, Victor Munter och Jonny Nutt medan hemmalagets Ånge spelar "Jogge" Johansson, Salman Alizaden och Alexo Lopez försöker kriga in bollen. "Jocke" Karlsson avvaktar mellan stolparna. Foto: Roger Matsson, Lokalfotbollen.nu.
Ånges Tobias Engström lyfter in ett inlägg som Indals Patrik Strandh försöker täcka bort.  I bakgrunden löpvillige David danelian. Foto: Roger Matsson, Lokalfotbollen.nu.
Ånges Tobias Engström lyfter in ett inlägg som Indals Patrik Strandh försöker täcka bort. I bakgrunden löpvillige David danelian. Foto: Roger Matsson, Lokalfotbollen.nu.
Stilstudie på Kovlands unge tvåmålsskytt Isac Ytterbom. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.

Kovland vann målrikt derby mot Holm
– Isac Pettersson tvåmålsskytt


(2019-09-01)
Kovland fortsätter visa god höstform.
Idag blev det seger i ett målrikt derby mot Holm hemma på Ånäsvallen där man hade målmässig kontroll redan efter en kvart med 2-0 och kunde ta hem det hela med 5-3. 
–Men hade vi fått in 5-4 där med tio minuter kvar så tror jag att vi tagit poäng för Kovland såg trötta ut då, säger Holms lagledare Peter Lind.


Kovland rev åt sig en 2-0-ledning första kvarten sedan Nils Backlund utnyttjat en tappad målvaktsboll efter en hörna och Isac Petterssons fina skott utifrån.
Johan Smott reducerade i mitten av halvleken efter ett fint inspel från Tommi Torvela och siffrorna hade lagen med sig in till pausvilan.
Kovland rivstartade i den andra halvleken då William Nilsson satte 3-1 i den andra halvlekens första minut och Isac Pettersson följde upp nästan omgående med att bli tvåmålsskytt i matchen efter att  hittat rätt efter ett inspel från kanten.
Gästerna gav sig inte utan Yonas Tesfamaryam fick på ett välplacerat skott till 4-2 men veteranen Christofer Gredemyr såg ut att stänga matchen några minuter senare med en stänkare i krysset från distans.
Holm fortsatte att kämpa på och fick till ytterligare ett reduceringsmål. Denna gång genom Niklas Wikholm. Johan Smott hade strax därpå en strykare utanför stolpen och 5-4 hade gett rejäl nerv på slutet.

Tränarsnack:

–Hade vi fått in 5-4 där med tio minuter kvar så tror jag att vi tagit poäng för Kovland såg trötta ut då. Tyvärr lider vi nu av att vårt försvarsspel inte är på topp och vi saknar en riktig ledare på planen som visar vägen, säger Holms lagledare Peter Lind.
 

Bäst på plan:
Spelande Kovlandstränaren Jonas Nilsson d ä var utsökt som mittback var tillsammans med Christofer Gredemyr bäst i hemmalaget. Kul också att unge Isac Pettersson fick näta dubbelt.
I Holm stack Yonas Tasmaryam och Johan Smott ut lite extra.

Kovlands IF - Holms SK 5-3
2019-09-01 - 14:00 - Ånäsvallen
Mål:  1-0 Nils Backlund (13), 2-0 Isak Pettersson (15), 2-1 Johan Smott (24), 3-1 William Nilsson (46), 4-1 Isak Pettersson (48), 4-2 Yonas Tesfamaryam (58), 5-2 Christofer Gredemyr (65), 5-3 Niklas Wikholm (68).
Domare: Krister Sandin
Publik: 48
Matchfakta

Christian Wilhsson nickade in Wiskans 2-2-kvittering mot Hassel. Christian Wilhsson nickade in Wiskans 2-2-kvittering mot Hassel.

Hassel tog viktig poäng borta mot Wiskan – nu lika många pinnar som Fränsta


(2019-09-01)
Efter en mållös första halvlek på Viskans IP satte både Hassel och hemmalaget varsin straffspark kring timman spelad.
Med tio minuter kvar gav Lulzim Ugzmailji  gästerna ledningen men i stort sett omgående nickade Christian Wilhsson kraftfullt in kvitteringen på hörna.
Hassels kryss gör att man är ikapp Fränsta poängmässigt, men med sämre målskillnad, och har två pinnar upp till Holm.


Tränarsnack:

– Efter en händelsefattig första halvlek gör vi en bra andra, De tar visserligen ledningen på straff men vi replikerar strax därpå då Andreas Blom sätter en straffspark nära stolproten. Efter detta ligger vi på för ett segermål och har rejält övertag. Dock får dom en kontring och återtar ledningen. Men vi fortsätter anfalla och efter en hörna så kan Christian Wilhsson nicka in 2-2. Lite surt känns det att det inte blev 3 pinnar idag men vi tar det nästa match, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Bäst på plan:
Kraftfulle Christian Wilhsson bäst i Fränsta.
Altmeister Nilla Sjöberg sjötte pipblåsandet på ett fullgott sätt med bra assistans av sina assistenter på linjen.

Wiskans IF - Hassels IF 2-2
2019-09-01 - 14:00 - Viskans IP
Mål:  0-1 Martin Gabrielsson Ling (57, straff), 1-1 Andreas Blom (63, straff), 1-2 Lulzim Ugzmailji (80), 2-2 Christian Wilhsson (82).
Domare: Nilla Sjöberfg
Publik: 29
Matchfakta

Mafaz Kelani säkrade IFK Sundsvalls seger med sitt hattrick. Mafaz Kelani säkrade IFK Sundsvalls seger med sitt hattrick.

Mafaz Kelanis hattrick bakom IFK Sundsvalls seger mot Fränsta – ny serietvåa


(2019-09-01)
IFK Sundsvall ledde med 3-0 tack vare fint samarbete mellan anfallsduon Olle Nordberg och Mafaz Kelani.
Men i mitten av den andra halvleken reducerade Fränsta två gånger via Andreas Modén och Max Eriksson och drar därefter en boll i ribbträff. Så närav var det 3-3.
Istället avslutade Mafaz Kelani med två sena mål och fullbordade både sitt hattrick som IFK:s trepoängare.
Nu väntar en härlig seriefinal för IFK Sundsvall mot Indal medan Fränsta får kriga vidare om att slippa jumboplatsen.


Tränarsnack:

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek vilket gav oss en 3-0-ledning. 1-0 kom efter ett fint anfall och en dubbelnick frå  Mafaz Kelani in till Olle Nordberg och målet. 2-0 kom via Mafaz som blev serverad av Olle och drog in den på volley. 3-0 kom via en spelvändning där Krister Wikner slog ett perfekt inlägg till Olle som behärskat nickade in sitt andra mål för halvleken. Den andra halvleken forsatte med fördel från oss men Fränsta jobbar sig in i matchen, gjorde två snabba mål och hade därefter ett ribbskott. Vi fick en skada på mittbacken André Grim och vi tappade lite i försvarat. Men vi kämpade på och Mafaz Kelani kunde göra det förlösande 4-2 och sedan även vårt femte mål när han med sin snabbhet tagit sig in i straffområdet och fått två bollar serverad av Olle, säger spelande tränarkollegan till Olle Nordberg, Claudio Moraga. 
– Vi säger innan matchen att vi ska sjunka lite med backlinjen eftersom IFK slog mycket långt på Olle Nordberg i första mötet. Vi börjar halvskakigt och tappar deras forwards och hamnar i 0-3-umderläge efter den första halvltimmen. Vår backlinje skickade långt mot Andreas Modén och Max Eriksson som inte IFK-försvaret hade några probelm att stoppa.   I halvtid pratar vi om att vi måste börja spela genom vårt mittfält mera. Sagt och gjort börjar vi rulla boll och det gav utdelning. Ville Meskanen spelar in bollen till "Modde" som stöter in reduceringen och nollan var spräckt. Något senare blir det samma scenario fast på andra kanten. Från mitten ut till våran vänster mitt som slår in bollen i höft höjd mot Max Eriksson som petar bollen över sig själv och backen som försöker bryta och drar in den på volley i krysset! Kort efter det får max även ett läge men drar den i ribban! Vi lyfter upp spelare från backlinjen då kontrar de in två bollar på slutet, säger dagens spelande Fränstacoach Sebastian Backlund.


Bäst på plan:
IFK Sundsvalls anfallsduo Olle Nordberg och Mafaz Kelani låg bakom lagets samtliga fem mål. Comebackande André Grim visade pondus i mittförsvaret och det blev lite luckor när han var tvungen att utgå på grund av skada en bit in i andra halvlek.
Fränstas anfallare Andreas Modén och Max Eriksson skapade chanser ur "ingenting". Plus även till Tommy Göransson på mitten och unge Ville Meskanen som presterar i sin A-lagsdebut.

IFK Sundsvall - Fränsta IK 5-2
2019-09-01 - 14:00 - Baldershovs IP
Mål: 1-0 Olle Nordberg (24), 2-0 Mafaz Kelani (25), 3-0 Olle Nordberg (28), 3-1 Andreas Modén (65), 3-2 Max Eriksson (68), 4-2 Mafaz Kelani (84), 5-2 Mafaz Kelani (87).
Domare: Henrik Olsson
Publik: 34
Matchfakta

Yahje Shino visade god klass trots en månads oträning efter sin semester i Somalia. Yahje Shino visade god klass trots en månads oträning efter sin semester i Somalia.

Kuben starkast i "amdra-lagsmötet" med Matfors på "fältet"


(2019-09-01)
Kuben vann "andralagsmötet" mot Matfors med 4-1 på svårspelade Kubenfältet.
Aman Asfaha satte 1-0 sedan Eric Heller frispelat honom i den tolfte minuten.
Yahje Shino hann knappt komma hem från en månads semester i Somalia förrän han med sträckt vrist gjorde 2-0 efter en hörna tidigt i andra halvlek.
Abraham Brhane ökade strax därpå till 3-0 innan matchen avrundades med en MIF-reducering av 14-åriga Jonatan Sundin innan Abraham Brhane fastställde segern till 4-1 med sitt andra mål för dagen. Eric Hellers andra frispelning.


Tränarsnack:

– Vi spelade på fältet och det tillåter inte så direkt skönspel, bollen studsar lite väl mycket. Överlag en bra prestation av oss där vi spelar ett varierat anfallsspel och har bra koll på dem i försvarsspelet.
Klart rättvis seger. Vi hade en stor variation av bra och dåligt spel men överlag helt okey, säger Kubens coach Mattias Johansson.
– Kuben vinner rättvist men tycker ändå vi står upp bra, vi blir hårt straffade i egen box däremot vilket gör att vi släpper in två för enkla mål. Men det är en process för dessa unga grabbar så vi  ska ej stirra oss blinda på resultat. 14 åriga Jonathan Sundin fick göra sitt andra inhopp och tackade med att pricka in vårat mål. Beklagligt dock att Alex Berggren fick åka på sjukhus med en knäskada. Lider med honom som åkt på skada efter skada och kämpar sig tillbaka gång efter gång, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Bäst på plan:
Godkänt till hela Kuben 2 men extra till inhopparen Yahje Shino som trots en månads träninfgsfrånvaro visade hög klass.
Jämnt överlag i Matfors 2 där alla kämpade och försökte.

Kubikenborgs IF 2 - Matfors IF 2 4-1
2019-09-01 - 11:00 - Kubikenborgs IP, fältet
Mål: 1-0 Aman Asfaha (12), 2-0 Yahje Shino (48), 3-0 Abraham Brhane (55), 3-1 Jonatan Sundin (87), 4-1 Abraham Brhane (90).
Domare: Omar Medbil
Publik: ingen räknade den...
Matchfakta

Omgång 14:
Resultat & Matchfakta

2019-08-24:
13:00 Indals IF - Kovlands IF 1-1 (LF:s tips: 2-2)
2019-08-25:
14:00 Fränsta IK - Ånge IF 2-6 (LF:s tips: 1-3)
14:00 Hassels IF - Holms SK 4-3 (LF:s tips: 3-2)
16:00 Matfors IF 2 - IFK Sundsvall 1-3 (LF:s tips: 2-2)
18:00 Kubikenborgs IF 2 - Wiskans IF 6-0 (LF:s tips: 3-1)

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Inte hatten av för Aman Asfahas hattrick utan mössan på. Inte hatten av för Aman Asfahas hattrick utan mössan på.

Hattrick av Aman Asfaha när Kuben 2 vann med tennissiffror mot Wiskan


(2019-08-25)
Kuben 2 var på spelhumör men fick först hål på Wiskan i den första halvlekens slutminut genom Aman Asfaha.
Sista halvtimmen i matchen fick "Tigeru-ngarna" till skärpan och kunde gå ifrån till en "tennisseger med blankt set" sedan bland annat Aman fullbordat sitt hattrick.


Tränarsnack:

– En enkel seger som borde ha varit dubbelt så stor. Aldrig sett så många missar som vi hade i första men vi fick mer normalutdelning i andra som bäddade för en stabil seger. Vi spelade bra närkampsspel så hade inga problem där heller även om de bara slog långt så vann vi ofta både första och andra bollarna. Varierat anfallsspel där vi både spelar igenom deras organisation, kommer runt på kanterna, hotar djupled och har några fina spelvändningar så det är en glad coach i dag även om vi bör ha gjort fler mål, säger Kuben 2:s tränare Mattias Johansson.
– Vi drabbades av rejält mannfall idag och jag tror också matchen mot Matfors satt kvar i bena på många av oss. Kuben spelade bra och hade mycke spring i benen. Vi höll ändå 0-0 till sista minuten av första då dom gör psykologiskt 1-0. I andra steppar vi upp bra i början av halvleken men de gör dock 2-0 efter en kvart. Vi biter oss kvar å skapar några chanser för att komma in i matchen och trycker på men åker på en kontring där de tyvärr får en helt feldömd straff. De sätter den och går upp till 3-0 och då  går ridå ner för oss. Det rinner iväg lite på slutet vilket är synd men det är inget snack om att de är bättre än oss idag, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.


Bäst på plan:
Plusbetyg till hela Kuben 2 men lite extra till "coachmatte" Mattias Johansson, som hoppar in tidigt i andra och gav laget mer tryck längst fram som bärgade för segern.
Trots de många insläppta ska Wiskanmålvakten Simon Eriksson och mittbacken och lagkaptenen Niklas Vallsten ha beröm för sina insatser.

Kubikenborgs IF 2 - Wiskans IF 6-0
2019-08-25 - 18:00 - Kubikenborgs IP
Mål: 1-0 Aman Asfaha (45), 2-0 Abraham Brhane (60), 3-0 William Sjödal (70), 4-0 Aman Asfaha(80, straff),  5-0 Abraham Brhane (87), 6-0 Aman Asfaha 89).
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 23
Matchfakta

IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg och Claudio Moraga gjorde två att de tre målen borta mot Matfors 2.
IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg och Claudio Moraga gjorde två att de tre målen borta mot Matfors 2.

IFK Sundsvalls fasta situationer, omställningar och försvarsspel gav tre poäng på Thulevallen


(2019-08-25)
IFK Sundsvall jagar uppflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
Idag vann man med 3-1 på Thulevallen mot ungdomliga Matfors 2.
– Inget skönspel, men en effektiv försvarsinsats. Vi är vassa på fasta och i omställningar, säger IFK Sundsvalls spelande tränarduo Claudio Moraga och Olle Nordberg.


Efter en bister vår är IFK Sundsvall med i jakten på uppflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
Idag vann man borta mot Matfors 2:s unga lag där man tog ledningen redan i den åttonde minuten efter en hörna och lite "flipper" innan Jonas Lundin kunde skicka in bollen i mål.
IFK backade sedan hem i värmen och överlät stor del av bollinnehavet till hemmalaget och satsade nästan enbart på omställningar.
I mitten av halvleken kunde Claudio Moraga utöka efter en indirekt frispark från nära håll efter att en hemmaspelare glidtacklat och bollen rullat tillbaka till egen målvakt som tog upp den med händerna. Ett horribelt domslut enligt hemmaspelare och tränare. Claudio visade ingen pardon utan bombade upp bollen i nättaket efter petning.
0-2 står sig till den 78:e minuten då Olle Nordberg får fritt fram efter ett individuellt misstag på mittplan av en MIF-spelare och matchen helt avgjord.
Matfors 2 fick emellertid in en sen reducering sedan bortakeepern tappat ett inlägg och Viktor Lindholm utnyttjat tillfället.
Tack vare segern har nu IFK Sundsvall bara tre poäng upp till ledande Indal och två till tvåan Ånge. En spännande höst väntar.

Tränarsnack:

– Vi hamnar i tidigt underläge och vid 0-2 får de en indirekt frispark nära mål efter att vår mittback glidtacklat bollen som siste man i straffområdet. Enligt domaren avsiktligt hemåtpass vilket gör glidtacklingen till världshistoriens bästa  genom tiderna, otroligt skickligt att kunna glidtackla som siste man med avsikt att spela den hemåt. Tll slut förlorar vi med 1-3 men spelmässigt var det en jämn fight. Tycker att vi med vårat unga lag gör en fin match, framförallt andra halvlek är bra. IFK spelar mycket längre och det spelet ger resultat, dom ska inte be om ursäkt för tre pinnar utan fotboll handlar om att göra fler mål än moståndarna och det gör IFK idag. Men jävligt kul att se dessa unga spelare ta steg match för match. Stolt att tillhöra en förening som släpper fram sina egna förmågor så som vi gör nu. Utöver stommen född 02 så gjorde idag Jonathan Sundin och Gustav Lange seniordebut , båda 14 år. Framtiden ser ljus ut och det är skoj att vara en del av detta, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Inget skönspel, men en effektiv försvarsinsats. Vi är vassa på fasta och i omställningar, vilket vi fick nytta av denna kväll mot ett fysiskt mindre motstånd. Vi gör det som krävs för tre pinnar idag utan att imponera. En styrka i sig. Vi är som ett helt nytt lag nu på hösten och alla jobbar för varandra på ett helt annat sätt! Redan i mitten av andra känns matchen märkligt nog nästan klar. Vår solida försvarslinje i kombination med värmen gör att det inte känns som att Matfors kommer lyckas eller orka skapa farlig press trots massivt bollinnehav och sedan vi kontrat in trean var det helt avgjort, säger IFK Sundsvalls spelande tränarduo Claudio Moraga och Olle Nordberg.


Bäst på plan:
I Matfors 2 delar vi ut ett extra wienerbröd till Theo Westurlund i mittlåset.
I IFK Sundsvall märktes att Martin Fors var tillbaka idag. Han och Kristofer Bodin låg alltid rätt och tog bort i princip alla deras uppspel med pannbenen. Claudio Moraga gjorde också en grym match. Förutom 1+1 stod han för ett jäkla krig på mitten.

Matfors IF 2 - IFK Sundsvall 1-3
2019-08-25 - 16:00 - Thulevallen
Mål: 0-1 Jonas Lundin (8), 0-2 Claudio Moraga (22), 0-3 Olle Nordberg (78), 1-3 Viktor Lindblom (88).
Domare: Henrik Olsson
Publik: 76
Matchfakta

Ännu ett hattrick in på kontot för Ånges David Danielian. Ännu ett hattrick in på kontot för Ånges David Danielian.

Bröderna Danielians avgjorde för Ånge när västraderbyt stod och
vägde


(2019-08-25)
Ånge rev åt sig en 3-0-ledning på Myggvallen på mindre än en halvtimme.
Men Fränsta reducerade två gånger om och gav matchen näring. 
Då klev bröderna Danielian in i handlingarna med tre raka fullträffar.
– Ja, de där Danielians är svårstoppade, medger Fränstas Thomas "Håkki" Eriksson.


Derbyt mellan Fränsta och Ånge såg ut att vara avgjort innan halvtimmen. Redan i den femte minuten fick Joakim Andersson en drömträff på volley från strafflinjen efter Javid Aziimi hörna och bollen passerade hela bunten av spelare och förbi cn chanslös Thomas Axelsson i Fränstamålet. I den 24:e skar David Danielian in i boxen och avslutade kliniskt och tre minuter senare fick Rani Amir bollen på vänsterkanten, drev in i straffområdet innan han placerar skottet i den bortre gaveln. 

Klappat och klart?
Nejdå! Innan paus kunde en omarkerad Henrik "Böjen Larsson nicka in en reducering efter en hörna och tidigt i andra pricksköt Sebastian "Basse" Backlund från 14 meter och det var plötsligt match igen.
Då klev bröderna Damielian in i bilden på allvar. David satte 4-2 bara tre minuter senare och innan timmen spelad rundar lillebror Valerik Axelsson innan han rullar in femman.
Med kvarten kvar fullbordar David Danielian sitt hattrick och den resterande matchtiden var det Ånge vs Thomas Axelsson där den senare vann samtliga dueller mot målsugna motståndare tack vare flera monsterräddningar.

Tränarsnack:

– Danielians är svårstoppade, och när våra snabba spelare flyttat och spelar innebandy så visste vi att det skulle bli svettigt. Ånge började med att göra årets mål. Efter det rann de igenom flera gånger och gick upp till 0-3. Om man vill välja ett lag att ligga under med 0-3 mot så är det Ånge för då börjar de klacka, vissla och dribbla, framför allt i det bakre leden. Efter en hörna nickade "Böjen" in en läskigt lös nick och helt plötsligt hade vi lite driv igen. Efter pausen pricksköt "Basse" Backlund i bästa Thierry Henry-stil 2-3 och vi hade mersmak. I nästa moment fick vi ett bra frisparksläge, och då deras målvakt justerade muren så var det helt öppet mål och "Kekke" Larsson skulle bara skyffla in den. Tyvärr var han på dansgolvet kvällen innan så fötterna var snedställda och de drog istället en kvick inspark och 2 sekunder senare var det 2-4. Efter det var vi aldrig nära deras straffområde tror jag.  Ånge måste därefter ha missat femton frilägen och öppna mål samtidigt som Thomas Axelsson skötte sig strålande, säger Fränstas Thomas "Håkki" Eriksson.
– Vi gör en rätt bra första halvlek, rullar bra och gör några fina mål. Går ner oss lite sista kvarten i första och då skapar Fränsta lite lägen och gör även ett mål på fast situation. Vi gör några byten  i andra halvlek. Men lyckas hålla spelet uppe rätt bra ändå. Borde gjort några fler mål, vi bommade några öppna mål idag samt så gör ränstas målvakt Axelsson flertalet räddningar. Noterbart är att vi sätter in två pojklagsspelare sista kvarten, Wille Evjen och Jesper Eriksson födda -04. En eloge till dem, säger Ånges assisterande Henrik "Salle" Sahlberg.


Bäst på plan:
Fränstas målvakt Thomas Axelsson var duktig trots halvdussinet insläppta. Hannes Karlström och Patrik Wärme ska även dem ha beröm.
Joakim Andersson, Rani Amir och David Danielian bäst i Ånge och plus även till Theo Evien som åter ställde sig mellan stolparna och gjorde det förtjänstfullt.

Fränsta IK - Ånge IF 2-6
2019-08-25 - 14:00 - Myggvallen
Mål: 0-1 Joakim Andersson (5), 1-2 David Danielian (24), 0-3 Rani Amir (27), 1-3 Henrik Larsson (38,), 2-3 Sebastian Backlund (49), 2-4 David Danielian (52), 2-5 Valerik Danielian (58), 2-6 David Danielian (76).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 46
Matchfakta

Gustav Salomonssons hattrick gjorde att tungan fick bägaren att väga över. Gustav Salomonssons hattrick gjorde att tungan fick bägaren att väga över.

Gustav Salomonssons hattrick gav Hassel tre poäng – men det satt hårt åt på slutet


(2019-08-25)
Efter Gustav Salomonssons hattrick och 4-1-ledning för Holm med kvarten kvar såg matchen klar ut och nyckeln bortkastad.
Då reducerade gästerna Holm två gånger om.
– Vi kände kniven mot strupen och de hade tung press på oss men vaskade inte fram någon jättechans. Det här var en riktig sexpoängsmatch, säger Hassels team manager Seth Larsson.


Jumbon Hassel ledde med 4-1, efter bland annat fint spel och hattrick av Gustav Salomonsson, och var på motorvägen mot tre viktiga poäng i bottenstriden. Men med kvarten kvar gjorde Johan Smott sitt andra mål och reducerade och med fem minuter kvar prickade ännue en veteran, Tommi Torvela, in4-3 och Holm pressade hårt på för en utjämning men hemmalaget kunde hålla undan och pusta ut. Ännu ett bevis att en fotbollsmatch pågår i minst 90 minuter.

Tränarsnack:

– Vi spelade otroligt bra första 25-30 minuterna. Nästan omgående efter vårt 3-0-mål reducerar Holm och resten av halvleken är jämn. I andra började de spela "Holmfotboll", det vill säga långa bollar upp till sina anfallare medan vi fortsatte hålla bollen efter backen och hålla den inom laget och gör också 4-1. På slutet blev det onödigt spännande då vi släpper in två mål och vi kände kniven mot strupen och de hade tung press på oss men vaskade inte fram någon jättechans. Det här var en riktig sexpoängsmatch, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– Vi gjorde Hassel bra och uppträdde stundtals som yra höns under den första halvleken och snubblade både på boll och motståndare. Vi gjorde några byten i andra, får på ett bra tryck och är nära att komma ikapp, säger Holms lagledare Peter Lind.


Bäst på plan:
Gustav Salomonssons hattrick för Hassel blev till slut tungan på vågen. Vänsterbacken Isac Halvarsson visade upp ett modernt försvarsspel och var både vårdad i passningsspelet och hade offensiva raider utan att tumma på defensiven.
Andreas Moreau bäst i Holm för dagen i ovan position som mittback Inhopparna och 50-plussarna Tomas Åslin och Torbjörn Lyrén (f dlind) kämpade på bra. Plus även till en annan veteran, tvåmålsskytten Johan Smott, som säkert gör mål om han så blir väckt mitt i natten.
Förre hockeykeepern och ditodomaren Nicklas Dyrén är en comingman numera inom fotbollen.

Läs mer:
• "The walking dead" på Hasselbacken

Hassels IF - Holms SK 4-3
2019-08-25 - 14:00 - Hasselbacken
Mål: 1-0 Oliver Sundström (11), 2-0 Gustav Salomonsson (12), 3-0 Gustav Salomonsson (28), 3-1 Johan Smott (29), 4-1 Gustav Salomonsson (54), 4-2 Johan Smott (74), 4-3 Tommi Torvela (85).
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 10
Matchfakta

Kovlands Ture Lindblom och Arvid Häggkvist firar med Anton Hallengren (mitten) efter den sistnämdes nickmål i 1-1 Matchen mot Indal. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.

Serieledarna Indal tappade poäng hemma mot "höstens lag" Kovland


(2019-08-24)
Efter en mållös timme i derbyt på Härevallen kunde veteranbacken Åke Arvidsson bryta dödläget och ge hemmalaget Indal ledningen med en lobbnick efter inlägg.
Knappt tio minuter senare knoppade Anton Hallengren in kvitteringen på en hörna för Kovland och "höstens lag" kunde "stjäla" två pinnar av serieledarna.


Tränarsnack:

– Vi är inte nöjd med insatsen men vi kontrollerar matchen tillräckligt och skapar lägen som bör räcka för att vinna matchen. Tyvärr har vi lite oskärpa i sista tredjedelen vilket gör att matchen blir onödigt jämn. Kovland gör det bra och sliter på och tar inga risker, men vi kan inte riktigt utnyttja det spelövertag vi ändå har. Känns även surt då vi fick två mål bortdömda för offside. Sen tycker vi även att vi skulle haft ett par straffar för hands, men den regeln verkade inte gälla den här matchen då domaren även viftade bort några handsfrisparkar som Kovland skulle ha haft, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Första halvlek går både spel- som chansmässigt helt till Indal. De spelar fin fotboll och vi har problem med att vi får ett för långt lag. Men vi gör det bra i backlinjen och de skapar ändå inte allt för farliga chanser men vi får vara glada att vi har 0-0 i paus. Men en riktigt bra kämpainsats i första halvlek. I den andra håller vi ihop laget på ett bättre sätt och jämnar därmed ut spelet något. Vi börjar skapa lite chanser och vågar tro på det allt mer. Efter en timme tar dock Indal ledningen rättvist men tio minuter senare kvitterar vi. Efter det så har Indal två-tre riktigt farliga chanser samtidigt som vi har ett friläge med en halv minut kvar av matchen, där deras målvakt gör en bra räddning. Så en poäng känns lite som en seger för oss och vi är riktigt nöjda med den. Vår höst har verkligen startat på ett bra sätt och det är roligt att se våra yngre spelare ta kliv hela tiden i seniorfotbollen., säger Kovlands lagledare Andreas Svedberg.


Bäst på plan:
Beröm i Indal till målvakten Joakim Karlsson som återigen visar sig vara oerhört viktig. Räddar ett friläge som Kovland fick på slutet då Indal tryckte upp folk för ett ledningsmål. Överbetyg även till ytterbacken Patrik Strandh som inte tar ett enda felsteg på 90 minuter. Överlägsen på planen.
Kovland, med tränaren och före detta mittbacken Jonas Nilsson d ä mellan stolparna idag ska ha en kollektiv eloge för sin arbets- och kämpainsats. Kanske med en extra blomma till uteförsvaret.

Indals IF - Kovlands IF 1-
2019-08-24 - 13:00 - Härevallen
Mål: 1-0 Åke Arvidsson (61),  1-1 Anton Hallengren (70).
Domare: Omar Medbil
Publik: ej inrapporterat ännu
Matchfakta

Kovlands tränare och tidigare mittback Jonas Nilsson d ä fick agera målvakt i matchen mot Indals IF och gjorde det på ett charmant sätt. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
Indals Artagan Keskin är tillbaka på planen efter långtidsskada, här i duell med Kovlands unge Albin Häggkvist. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
Kovlands rappe veteran Håkan Åström jagar boll i kamp med Indalsspelarna Patrik Strandh (t v) och Francisco Alvear (t h). Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
Indals målvakt Joakim Karlsson kommer ut snabbt och täcker bort vinkeln för Kovlands William Nilsson. Fredrik Karström avvaktar situationen. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
Tuff duell mellan Indals Patrik Strandh och Kovlands Robin Persson. Bild: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
Stilstudie på Kovlands Isac Ytterbom. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.
William Nilsson, Kovland, och Fredrik Karström, Indal, i en bollduell. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.

Omgång 13:
Resultat & Matchfakta

2019-08-21:
18:30 Holms SK - Indals IF 0-2
18:30 IFK Sundsvall - Kubikenborgs IF 2 2-1
18:30 Kovlands IF - Fränsta IK 3-0
18:30 Wiskans IF - Matfors IF 2 2-0
18:30 Ånge IF - Hassels IF 6-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från ovanstående matcher.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Sergio Hinestroza var den ende som satte bollen i rätt mål. Sergio Hinestroza var den ende som satte bollen i rätt mål.

Indal vann en välspelad match på Holmvallen mot ett hårt arbetande hemma-lag


(2019-08-21)
Indals Fredrik Karström hade ett stolpskott innan Sergio Hinestroza kunde löpa med ett inspel på djupet och sätta 0-1 efter dryga halvtimmen.
Niklas Wikholm hade sedan en lobbnick i ribbam från 25 meter till Holmkvittering.
Strax innan timmen spelad hade "stolp-träffare" Karström bättre lycka då ett hårt inspel i boxen tog på ett Holmben och in i mål och det tvåmålsförsprånget behöll serieledarna fram till fulltid.


Tränarsnack:

– Vi spelade riktigt bra ikväll med bra rörelse och höll bollen inom laget men hade svårt att omsätta spelet i fler än två mål. Ett löpstarkt Holm satte hög press på oss under hela matchen och gjorde det svårt för oss och när vi gick ner något i tempo efter vårt 2-0-mål fick Holm lite mer att säga till om framåt men vi lyckades freda oss och ta tre viktiga poäng mot ett Holm som alltså inte gav oss någon lätt resa, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
– Vi svarade för en stark arbetsinsats mot seriens bästa lag men de har några klasspelare som Sergio Hinestroza och Fredrik Karström vilka också kom att bli något av tungan på vågen. Niklas Wikholm hade en nick i ribban och en som de räddade på mållinjen så vi hade några chanser att jämna ut matchen i målprotokollet, säger Holms lagledare Peter lind.

Bäst på plan:
Indals playmaker Olof Torstensson var bäst på plan och överbetyg även än en gång till hårt jobbande ytterbackarna Robin Jonasson och Patrik Strandh.
Mittbacken Daniel Haglund och vänsterbacken Sndreas Nilsson får bästa betygen i Holm.
Henoc Ekanga svarade för en bra insats med pipan.

Läs även:
• Förlust i hemmaderbyt mot Indal


Holms SK - Indals IF 0-2
2019-08-21 - 18:30 - Holmvallen
Mål: 0-1 Sergio Hinestroza (35), 0-2 självmål (58),
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 37
Matchfakta

Olle Nordberg vände matchen med två mål. Olle Nordberg vände matchen med två mål.

IFK Sundsvall "stal" segern av Kuben 2 – Olle Nordberg tvåmålsskytt


(2019-08-21)
Kuben 2 såg ut att ta en rättvis seger på Baldershov efter Abraham Brhanes drömskott i krysset som gick in via ribban efter halvtimmen.
Då vände IFK Sundsvall efter en desperat slutforcering.
Först kvitterade Olle Nordberg på straff och med tre minuter kvar satte den spelande tränaren även 2-1-målet som han tryckte in via målvaktens händer.
Rättvist? Inte ett dugg sett till spel och chanser men det är som bekant målen som räknas.


Tränarsnack:

– Det här var en sån här match där tiden bara rinner iväg och man inte tror man ska vinna – och sedan står man där i duschen med tre poäng. Kuben 2 är som en kryptonit för oss och utnyttjade hela planen och formligen spelade ut oss i mer än 70 minuter. Sedan blir Jonas Lundin fälld och vi får straff som vi gör mål på. Och efter det går vi för tre poäng och forcerar in ett segermål på slutet, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg, som förövrigt va den som gjorde båda IFK-målen-
– Oförtjänt, IFK är ett pisslag, bara massa långbollar och när det gäller domaren höl han en konstig nivå, säger Kuben 2:s tränare Mattias Johansson.


Bäst på plan:
Simon Molin i målet höll kvar sitt IFK Sundsvall med ett par avgörande räddningar vid ställningen 0-1. Kristofer Bodin stabil i mittförsvaret i Martin Fors frånvaro och Pontus Serrander, vars inhopp vände matchbilden, ska tillsammans med tvåmålsskytten Olle Nordberg harangeras.
Max Blomqvist i Kuben var planens bäste aktör. Duktiga var även målvakten Liam Dahlgren, Theo Sjölén Kruse och William Sjödal, 

IFK Sundsvall - Kubikenborgs IF 2 2-1
2019-08-21 - 18:30 - Baldershovs IP
Mål: 0-1 Abraham Brhane (31), 1-1 Olle Nordberg (72, straff), 2-1 Olle Nordberg (87).
Domare: Jan Söderlund
Publik: 35
Matchfakta

Nytt drömmål av Håkan Åström. Nytt drömmål av Håkan Åström.

Nytt drömmål av Håkan Åström när Kovland knäckte Fränsta


(2019-08-21)
Med ett mål i slutet av den första halvleken och två i den andra kunde Kovland spela hem segeern mot Fränsta.
Håkan Åströms spik i kistan, 3-0-målet, kom efter en slalomraid förbi ett antal Fränstaspelare från vänster till höger inklusive målvakt innan han rullade in bollen i tomt mål. Den evigt unge 39-åringen fortsätter att briljera.


Tränarsnack:

– Ingen supermatch men tre nya poäng in på kontot och alla fick speltid. Det enda på minuskontot var att vi gav dem ett par frilägen då vi slarvade. Det hade kunnat blivit kostsamt om de utnyttjat chanserna bätte. Men på det hela ändå en stabil seger, säger Kovlands tränare Jonas Nilsson d ä.
– Förra gången vi mötte Kovland så saknade de fyra-fem rutinerade krigare och vi vann enkelt.. idag saknade vi lika många bastanta fotbollsherrar och då förlorade vi. Men vi slet på bra och var faktiskt nära att ta ledningen när Asad kom fri med Jutman. Dock gjorde Jutman det gamla Tommy Salo-tricket och lade sig tidigt med ett segt hängande ben och det grundlurade vår för dagen hårt arbetande Asad. Vår målis Thomas Axelsson gjorde sin bästa match i FIK-tröjan och boxade vid behov och skopade när möjlighet gavs. På deras 1-0 mål räddade han först en frispark i krysstrakten men kunde bara se på när returen skickades in.
Omid Ebrahimi och Mirwais Haydari var riktigt bra för oss men vi räckte inte riktigt till. Deras rutinerade kvartett gjorde susen för Kovland idag. 2-0 kom på ett hårt inlägg efter backen och 3-0 på genomlöpning. Bra domare, ledare och kaffe, säger Fränstas Thomas "åkki" Eriksson.


Bäst på plan:
I Kovland gjuter veteranmålvakten Martin Jutman stabilitet i laget och framåt är irrationelle Håkan Åström, 39, ett ständigt oroosmoment. Jesper Janssons andra halvlek är också värd beröm.  
Målvakten Thomas Axelsson, Asad Mozaferi, Omid Ebrahimi och Mirwais Haydari var värda en extra kaka till kaffet i Fränsta
Överbetyg även till domaren Roger Lundbäck.

Kovlands IF - Fränsta IK 3-0
2019-08-21 - 18:30 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Ture Lindblom (40), 2-0 Isak Pettersson (73), 3-0 Håkan Åström (80).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 63
Matchfakta

Johan Sjölén hängde tvåan. Johan Sjölén hängde tvåan.

Wiskan grunlade segern mot Matfors 2 tack vare en fin första halvlek


(2019-08-21)
Wiskan var det klart bättre laget under den första halvleken och grundlade då segern hemma på IP mot Matfors 2 efter mål av före detta Stödespelarna Filip Bergman och Johan Sjölén.
Gästerna spelade upp sig i andra men fick aldrig hål på stabile Simon Eriksson i Wiskanmålet.Tränarsnack:

– Idag studsar vi tillbaka och gör en fin stabil insats.
Första halvlek spelar vi mycket boll och kombinerar oss fram till 2 fina mål! 2-0 i halvlek var rättvist. I andra blir det mer kämpa å dom tar över spelet. De skapar inte jättemånga farliga lägen och  det som passerar uteförsvaret är räddar Simon Eriksson i målet, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Wiskan vinner på grund av vår första halvlek där vi inte är med. Dålig närvaro i duellspel och agressiviteten var som bortblåst Andra halvlek är betydligt bättre men tyvärr lyckas vi inte sätta dit våra chanser. Men så här är det med ett ungt lag, man måste tillåta att det går upp och ner, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
Andreas fortsätter:
– Lite tråkigt att matchen blir så pass grinig, 34 frustrerade spelare och ledare sista 45. Jag har lite svårt att förstå varför domarna inte vill ha en dialog med spelarna, istället för att tiga. Stämningen på plan blir ju så mycket trevligare.  Alla borde åka och kolla på när "Crille" Eriksson dömer, där snackar vi bra dialog. Och eftersom Moss inte vill prata med mig så får jag istället via lokalfotbollen meddela att jag tycker han är en duktig domare men som skulle tjäna på att ha en dialog med spelare och ledare. Men sett till matchen en rättvis seger för Wiskan och en bra läxa för oss då man inte kan kasta bort 45 minuter av en fotbollsmatch


Bäst på plan:
I Wiskan ska laginsatsen hyllas medan det i Matfors 2 var jömnt överlag. Ingen som stack ut det där lilla extra.

Wiskans IF - Matfors IF 2 2-0
2019-08-21 - 18:30 - Viskans IP
Mål: 1-0 Filip Bergman (15), 2-0 Johan Sjölén (38).
Domare: Oscar Moss
Publik: uppgiift ej inrapporterat ännu
Matchfakta

Javid Azimi satte Ånges två första mål. Javid Azimi satte Ånges två första mål.

Långa svepande bollar var Ånges metod som gav en storseger mot Hassel


(2019-08-21)
Långa svepande bollar från 30-40 meter förbi och över Hassels försvar var Ånges framgångsrecept denna afton.
Det gav en 4-0-ledning i paus och till slut en 6-1-seger efter det att Hassel spelat upp sig i andra halvlek och tätat till ytorna bättre.
Javid Azimi och bröderna Danielian, David och Valerik, blev dubbla målskyttar för Ånge.


Tränarsnack:

– Vi blandade och gav spelmässigt men vi gör spelmål rakt igenom där vi sårade Hassel duktigt i första halvlek med våra längre bollar bakom deras försvar. Spelet hade som sagt kunnat varit bättre men man kan ju inte ta mer än tre poäng. Värt att nämna att vi hade en utespelare mellan stolparna. Det var Theo Evien "som tog en för laget!" och ställde sig, och han gjorde det på ett fullgott sätt, säger assisterande tränaren Henrik "salle" Sahlberg.
– De gör en bra första halvlek och leder med 4-0 men vi stoppar blödningen och gör en bra andra halvlek och det är först på slutet som de kan göra två mål till. Verkade också som att Ånge trodde att det skulle vara lika enkelt att göra mål i andra och blev många gånger själviska och ville avgöra själva. Med lite mer skärpa hade vi faktiskt kunnat hota ännu mer med fler mål. 2-4 och 3-4 och det hade blivit nerv. Det finns mycket spel i mina killar men vi har svårt att få ut något i resultatväg. Det var annars många år sedan som vi spelade så fin fotboll som i år. Men tyvärr gör vi inte mål på våra chanser och släpper in för många enkla mål, säger Hassels team manager Seth Larsson.


Bäst på plan:
Joakim Andersson var resolut i Ånges mittförsvar och var tillsammans med utespelaren i målet, Theo Evien, de bästa i hemmalaget.
I Hassel plussar vi för laget som rester sig efter 0-4.

Ånge IF - Hassels IF 6-1
2019-08-21 - 18:30 - Ånge IP
Mål: 1-0 Javid Azimi (4), 2-0 Javid Azimi (27), 3-0 Valerik Danielian (32), 4-0 Valerik Danielian (36), 4-1 Martin Gabrielsson Ling (48), 5-1 David Danielian (78). 6-1 David Danielian (90).
Domare: Nilla Sjöberg
Publik: 47
Matchfakta

Infö omgång 13:
I skuggan av cupmatchen mellan IFK Timrå och IFK Norrköping spelas full omgåmg i Medelpadsfemman i afton

Kvällens matcher med Lokalfotbollens tips:
18:30 Holms SK - Indals IF (Lokalfotbollens tips: 1-4)
18:30 IFK Sundsvall - Kubikenborgs IF 2 (Lokalfotbollens tips: 2-0)
18:30 Kovlands IF - Fränsta IK (Lokalfotbollens tips: 5-0)
18:30 Wiskans IF - Matfors IF 2 (Lokalfotbollens tips: 1-1)
18:30 Ånge IF - Hassels IF (Lokalfotbollens tips: 4-1)

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Omgång 12:
Resultat & Matchfakta

2019-08-14:
19:00 Hassels IF - Kovlands IF 1-5
19:00 Kubikenborgs IF 2 - Ånge IF 3-3
19:00 Wiskans IF - IFK Sundsvall 0-3
2019-08-16:
19:00 Fränsta IK - Holms SK 1-3
2019-08-18:
15:00 Matfors IF 2 - Indals IF 0-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Sebastian Falk kan göra mål även utan skridskor på fötterna. Sebastian Falk kan göra mål även utan skridskor på fötterna.

Indal vann mot Matfors 2 med matchens enda mål trots en man mindre en dryg  halvlek


(2019-08-18)
Sebastian Falk gav Indal ledningen från nära håll efter en halvtimmes spel borta mot Matfors 2.
Det visade sig bli matchens enda mål trots att Indal drabbades av en utvisning och fick spela en dryg halvlek men en man kort.
– Vi inledde första halvtimmen strålande men efter vår utvisning fick vi möblera om och det blev mest ställningskrig resten av matchen, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Lagen inledde matchen med att bränna varsitt friläge innan Indal tog ledningen efter dryga halvtimmen. Olof Torstensson gick omkull i en närkamp och den efterföljande frisparken slogs kort och Viktor Munters skott fastnade i blocket men Sebastian Falk höll sig sedan framme och nätade från nära håll. Därefter låg ett andra Indalsmål i luften.
Men några minuter efter 1-0-målet ljöd ett könsord över Thulevallen och Victor Munter fick ta en tidig dusch. Inte så muntert sett med Idalsögon, eller kanske öron.
Trots en man kort i en dryg halvlek lyckades Indal tack vare hårt jobb stå emot hemmalagets numerära överläge och ta tre viktiga poäng och kunde inte bara befästa sin serieledning utan utöka den till tre poäng.

Tränarsnack:

– Indal är ett bra lag och vinner rättvist och jag är stolt över vårt unga lags prestation. Vår taktik var att backa hem och låta dem ha mycket boll samt ha bra bevakning på Olof Torstensson. Förjävligt bara att deras mål föregicks av en filming av Olof som domaren gick på. Synd också att vi brände ett friläge vid 0-0, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– Vi inledde första dryga halvtimmen strålande men efter vår utvisning fick vi möblera om och det blev mest ställningskrig resten av matchen och vi fick mest löpa och täcka ytor och vi skapade inte mycket framåt, säger Indals tränare Dennis Hägg.


Bäst på plan:
Mittbacken Theodore Westerlund och målvakten Robin Linnes bäst i Matfors 2.
Jonny Nutt var stabil i Indals mittförsvar och på högerbacken tog Robin Jonasson hand om sin kant från hörnflagga till hörnflagga och på mitten dominerade Niklas Nygren i vanlig ordning.

Matfors IF 2 - Indals IF 0-1
2019-08-18 - 15:00 - Thulevallen
Mål: 0-1 Sebastian Falk (34)
Utvisning Indal: Anton Munter (39)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 57
Matchfakta

Emilio Pilotti satte spiken när Holm vann mot Fränsta. Emilio Pilotti satte spiken när Holm vann mot Fränsta.

Holm vann chansrik men dålig fotbollsmatch på Myggvallen i Fränsta


(2019-08-16)
Holm tog hem tre poäng borta på Myggvallen.
I minut 89 såg Emilio Pilotti definitivt till att Fränsta blev poänglösa.
– En match som borde ha slutat 4-5 eller något liknande eftersom båda lagen var jämndåliga och bjöd varandra friskt  på målchanser, säger Holms eminente lagledare Peter Lind.


Holm tog en tidig ledning på Myggvallen. I den sjätte minuten slog mittbacken Kristian Karlsson en lång boll som nådde fram till Bereket Kiflay vid den bortre stolpen och han överlistade förre Holmmålvakten Thomas Axelsson. Målet ledde inte matchen till några högre höjder rent spelmässigt även om det bjöds på många målchanser. Något som dock mest berodde på svajigt försvarsspel.
0-1 stod sig, trots flera bortalägen, ribbskott från Fränsta och att Andreas Modén var igenom ett par gånger, ända till knappa kvarten återstod då gästernas veterananfallare Niklas Wikholm dubblade ledningen.
Med fyra minuter kvar fälldes Andreas Modén inne i straffområdet och Sebastian Backlund kunde reducera från elva meterspunkten. 
Det hann dock aldrig bli någon riktig nerv för inhopparen Magnus Johansson frispelade Emilio Pilotti som lade locket på med gästernas tredje fullträff.

Tränarsnack:
– Vi har drabbats av en moralsvacka då flera spelare slutat av olika anledningar och ikväll bröt som lök på laxen Jerry Backlund nyckelbenet och blir borta resten av säsongen. Idag vinner Holm rättvist och nu gäller att vi tar oss samman om vi ska hänga kvar i Medelpadsfemman, säger Fränstas tränare Björ Östgård.
– En match som borde ha slutat 4-5 eller något liknande eftersom båda lagen var jämndåliga och bjöd varandra friskt  på målchanser, säger Holms eminente lagledare Peter Lind.


Bäst på plan:
Mittbacken Hannes Karlström höll god klass i Fränsta. Duktig var även målvakten Thomas Axelsson mot sina förra lagkamrateer.
Tommi Torvela och försvaret med vänsterbacken Anders Nilsson bäst i Holm.

Fränsta IK - Holms SK 1-3
2019-08-16 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 0-1 Bereket Kiflay (6), 0-2 Niklas Wikholm (77), 1-2 Sebastian Backlund (86, straff), 1-3 Emilio Pilotti (89).
Domare: Krister Sandin
Publik: 62
Matchfakta

Robin Holmlund satte IFK Sundsvalls 2-0-mål på Viskans IP. Robin Holmlund satte IFK Sundsvalls 2-0-mål på Viskans IP.

IFK Sundsvall säkrade segern i den första halvleken på Viskans IP


(2019-08-14)
Olle Nordberg nickade in 0-1 redan efter sex minuter på Viskans IP.

Innan halvleken var till ända ledde IFK Sundsvall med 3-0. Siffror som stod sig resterande speltid.
– Efter en lite trevande inledning var det bara ett lag på planen i den första halvleken. Den andra var inte alls lika bra från vår sida, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.


Gästande IFK Sundsvall fick en bra öppning på Viskans IP då Olle Nordberg nickade in Claudio Moragas hörna redan i den sjätte minuten. Ett samarbete mellan kamraternas båda spelande tränare. 
0-2 kom i mitten av halvleken efter ett fint anfall där Jimmy Söderberg via mitten spelade fri Robin Holmlund som iskallt rullade in den i vänstra hörnet förbi en maktlös Simon Eriksson i hemmamålet.
Även Wiskan hade lägen till nätkänning men kammade noll och strax före pausvilan kom även 0-3. Efter ett anfall på högerkanten där pigge Alexander Aspenrud rundade en försvarare innan han spelade snett inåt bakåt till Jimmy Söderberg som satte den snävt invid stolpen.
Wiskan gav trots det prekära läget aldrig upp utan kämpade vidare men trots flera lägen, inte minst efter fasta situationer där Christian Wilhson var en dominant i luftrummet, fick man aldrig måljubla utan kamraterna från Sundsvall kunde behålla sitt tremålsöverläge fram till full tid.

Tränarsnack:
– Båda lagen skapade chanser i första, skillnaden var att vi brände våra medan IFK satte sina. Tyvärr saknade vi tongivande spelare som Filip Bergman, Niklas Vallsten och Andreas Blom. Med dem på planen hade det säkert sett annorlunda ut. Vi gör ändå en stilig andra halvlek där vi inte viker ner oss utan krigar vidare och hade vi fått in en reducering hade det kunnat bli nmer i matchen. Kändes som att IFK var glada över att ha 3-0 att gå på efter den första halvleken, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– Efter en lite trevande inledning var det bara ett lag på planen i den första halvleken. Vi spelade bra fotboll med variation via mitten och kanterna. Den andra var inte alls lika bra från vår sida. Wiskan kämpade på och var hela tiden farliga på fasta situationer men vi lyckades ändå hålla tätt hela matchen, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.

Bäst på plan:
Niklas Jonsson var följsam och brytsäker i Wiskans försvar och Christian Wilhson var hela tiden ett hot på fasta situationer tack vare sin styrka i luftspelet.
I IFK Sundsvall var förre basketstjärnan och numera målvakten Daniel Sundberg och hans uteförsvar täta och framåt var hela tiden Alexander Aspenrud ett hot.
Domaren Gebremeskel Elias skötte sig med den äran i en fysisk match där han hade en hel del att bestyra.

Wiskans IF - IFK Sundsvall 0-3
2019-08-14 - 19:00 - Viskans IP
Mål: 0-1 Olle Nordberg (6, nick), 0-2 Robin Holmlund (22), 0-3 Jimmy Söderberg (43).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 30
Matchfakta

David Danielian prickade in ett hattrick, men Kuben 2 kvitterade i slutminuten. David Danielian prickade in ett hattrick, men Kuben 2 kvitterade i slutminuten.

Händelserikt i 90 minuter mellan Kuben 2 och Ånge: "En match med två ansikten"


(2019-08-14)
Det var händelserikt på Kubikenborgs konstgräs under onsdagen.
Två utvisningar, en straffmiss, sex mål, en hattrickskytt och ett kvitteringsmål i slutminuten.
– En match med två ansikten. Kuben 2 hade den första markant medan vi hade den andra så resultatet var väl rättvist även om det var surt att deras 3-3 kom i slutsekunderna, säger Ånges assisterande tränare Henrik "Salle" Sahlberg.


Det blev både målrikt och händelserikt när Kuben 2 tog emot Ånge på konstgräset.
Hemmalaget varvade upp direkt och redan efter fem minuter serverade Yosief Angosom Eric Haller öppet mål efter ett inspel.
I minut 13 tog David Danielian med sig ett långt uppspel i farten och dundrade upp kvitteringen i det första krysset. Ett av få Ångeanfall under den första halvleken.
Ett par minuter senare återtog Kuben 2 ledningen sedan Yosief Angosom brutit in från vänster och avslutat med ett skott i bortre gaveln.
Trots stundtals markant övertag från hemmahåll stod sig 2-1 fram till pausvilan.

Den andra halvleken gick mer i Ånges favör, mycket beroende på att Endri Zeneli drog på sig sitt andra gula kort sedan han stått för nära vid en frispark. Bara två minuter senare satte David Danielian kvitteringsbollen på ett snarlikt sätt som sin första fullträff. Med dryga kvarten kvar fullbordade mellanbror Danielian sitt hattrick då han fick en lyftning över försvaret och trots att han var hårt trängd av en hemmaförsvarare fick han in bollen förbi hemmamålvakten.
Därefter var det Najib Azghari s tur att få ett rött kort och lagen var lika många spelare på planen igen. 
Kuben 2 flyttade upp och jagade kvittering och med åtta minuter kvar fick man ett gyllene tillfälle. Men Mahad Yusuf Ali brände den utdömda straffsparken. Men så, i den sista minuten, kom kvitteringen. Efter en lång boll in i Ånges straffområde blir det lite kalabalik innan Abraham Brhane kan kötta in den till 3-3.
Därefter blåste duktiga domaren Henoc Ekanga av matchen och torkade svetten av pannan. 

Tränarsnack:
– Blandade känslor då vi borde straffat deras dåliga organisation i första och haft en fyra-fem - ett-ledning i halvtid men vi är ju inte van att möta lag med så dålig organisation. I andra tar vår spelare ett idiotiskt andra gult då han ställer sig framför när de får frispark och de får då göra två mål. Vi missar även en straff vid ställningen 2-3 men köttar in ett mål i slutminuterna och får ändå med oss en poäng.. Svårt att vinna matcher när man bränner frilägen och andra bra målchanser, straff och tar ett rött kort, säger Kubens 2:s tränare Mattias Johansson.
– En match med två ansikten. Kuben 2 hade den första markant då vi var riktigt usla och kunde inte slå en passning på två meter rätt en gång medan vi hade den andra så resultatet var väl rättvist även om det var surt att deras 3-3 kom i slutsekunderna, säger Ånges assisterande tränare Henrik "Salle" Sahlberg.

Bäst på plan:
I Kuben 2:s mittförsvar var Max Blomqvist lika överlägsen som förre Giffaren Marcus Danielsson, numera i Djurgården, är i allsvenskan.
I Ånge kretsade det mesta kring hattrickskytten David Danielian. Plus även till Javid Azimi som krigade på förtjänstfullt på Ånges mittfält.
Domaren Henoc Ekanga är redan nämnd och tillhörde matchens bättre aktörer.

Kubikenborgs IF 2 - Ånge IF 3-3
2019-08-14 - 19:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
Mål: 1-0 Eric Heller (6), 1-1 David Danielian (13), 2-1 Yosief Angosom (16), 2-2 David Danielian (65), 2-3 David Danielian (73), 3-3 Abraham Brhane (90).
Straffmiss Kuben 2: Mahad Yusuf Ali (83)
Utvisning Kuben 2: Endri Zeneli (62)
Utvisning Ånge: Najib Azghari (75)
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 42
Matchfakta

William Nilsson, Kovlands 16-åriga löfte, låg bakom tre av målen mot Hassel. William Nilsson, Kovlands 16-åriga löfte, låg bakom tre av målen mot Hassel.

Kovland tog hem en fem-etta på Hasselbacken – 16-åring bakom tre av målen


(2019-08-14)
16-årige William Nilsson gjorde matchens två första mål och låg sedan bakom straffen till 4-1 när Kovland tog en fem-etta på Hasselbacken.
– De klara siffrorna till trots gör vi ingen bra insats men dödar matchen med vårt straffmål till 4-1, säger Kovlands lagledare Andreas Svedberg.


16-årige anfallaren William Nilsson blev lite tungan på vågen när formstarka Kovland vann borta på Hasselbacken. Först satte han 0-1 redan fjärde minuten och i den 18:e ökade han på.
Hassel kom tillbaka in i matchen men hade svårt sista tredjedelen och tio minuter in i den andra kom så även 0-3. Och det var riktigt snyggt! Anton Hallengren chippade en frispark över muren till Håkan Åström som i sin tur lobbade över en snopen Pontus Hansson i Hasselmålet.
Bara två minuter senare spräckte Mahir Ademi hemmalagets nolla men det hann aldrig bli någon nerv i matchen. William Nilsson blev fälld av Pontus Hansson inne i straffområde och Anton Hallengren gjorde sedan inget misstag från punkten, 1-4.
Med fem minuter kvar rundade Ture Lindgren av matchen med att fastställa bortasegern till 5-1.

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt usel insats. vi har säkert 70/30 i boll innehav men  gör otroligt med felbeslut matchen igenom både framåt och bakåt.  Vi släpper till tre mål som inte finns på världskartan att man ska kunna släppa till, säger Hassels team manager Seth Larsson besviket.
– De klara siffrorna till trots gör vi ingen bra insats men dödar matchen med vårt sttraffmål till 4-1. Den andra halvleken var klart bättre än vår första men det är starkt att ändå vinna med 5-1 även om det inte var en lika enkel seger som siffrorna ger sken av, säger Kovlands lagledare Andreas Svedberg.

Bäst på plan:
I Hassel var Jesper Bäckström bäst. Alla andra kan mycket, mycket bättre...
Unge Kovlandsanfallaren William Nilsson var utropstecknet i matchen med två mål och låg bakom ett tredje. Längst bak spred målvakten Martin Jutman stabilitet och gjorde också ett par viktiga räddningar när Hassel jagade kontakt.

Hassels IF - Kovlands IF 1-5
2019-08-14 - 19:00 - Hasselbacken
Mål: 0-1 William Nilsson (4), 0-2 William Nilsson (18), 0-3 Håkan Åström (55), 1-3 Mahir Ademi (57), 1-4 Anton Hallengren (60, straff), 1-5 Ture Lindblom (85).
Domare: Oscar Moss
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Omgång 11:
Resultat & Matchfakta

2019-08-07:
19:00 Holms SK - Matfors IF 2 2-5
19:00 Indals IF - Fränsta IK 6-3
19:00 Ånge IF - Wiskans IF 8-2
2019-08-08:
19:00 Kovlands IF - Kubikenborgs IF 2 4-2
2019-08-11:
18:00 IFK Sundsvall - Hassels IF 4-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

Oddsen från Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Hattrickskytten Olle Nordberg. Hattrickskytten Olle Nordberg.

Olle Nordberg gjorde hattrick men nyförvärven imponerade mest när IFK Sundsvall vann efter ryck


(2019-08-11)
IFK Sundsvall gjorde ett ryck innan timman spelad då man gick från 1-0 till 4-0 på lite drygt fem minuter och avgjorde den uppskjutna matchen mot Hassel från i onsdags.
Spelande tränaren Olle Nordberg satte ett hattrick.
– Jag gjorde personligen ingen bra match men det gjorde våra nyförvärv Martin Fors och Andreas Karlsson i mittförsvaret och Kristoffer Bodin på mittfältet, säger Olle Nordberg.


IFK Sundsvall kom till spel med två nya mittbackar inför mötet med Hassel. Martin Fors från Svartvik och Andreas Karlsson från Sidsjö-Böle. Två rutinerade pjäser. Detta gjorde att man kunde flytta upp Kristoffer Bodin på mitten. 
Men det var spelande tränaren Olle Nordberg som bröt dödläget efter 25 minuters spel då han satte 1-0 via ryggen på Hasselmålvakten Pontus Hansson efter en hörna.
Hassel stod annars upp bra under den första halvleken och i inledningen av den andra hade Gustav Salomonsson chansen att kvittera men lade över bollen till sin bättre fot men då rann möjligheten ut i gräset.
Istället kom 2-0. Robin Holmlund slog in ett inlägg som Jimmy Söderberg tog ner på låret vid straffområdesgränsen och satte den stenhårt på uppstuds. Strax därpå ryggade (!) Olle Nordberg in Claudio Moragas hörna och kort därefter blev inhopparen Alexander Aspenrud nergjord bakifrån inne i straffområdet och Olle Nordberg kunde fullborda sitt hattrick med den efterföljande "elfmetern". Tre mål på sex minuter och matchen var avgjord. Ett femte mål låg också i luften men Pontus Hansson räddade Lennyns Rios straff.

Tränarsnack:
– Vi hade ett helt annat lag idag och nyförvärven Martin Fors och Andreas Karlsson gav laget det stöd det behövde. Tidigare har våra uppspel till mångt och mycket bestått av tjongbollar. Nu kunde vi spela oss genom mittfältet. Hassel stod dock upp bra så länge de orkade. Efter det fick vi stora ytor och laborera på. Med våra nyförvärv kommer vi bli svåra att göra mål på, säger spelande tränaren Olle Nordberg som trots sitt hattrick inte var nöjd med sin insats.
– Jag gjorde personligen ingen bra match, säger Olle Nordberg.
– Vi stod upp bra i första och hade ett kvitteringsläge tidigt i andra innan vi tyvärr tappade koncepterna under några minuter då de får göra tre mål, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Bäst på plan:
Trion med nya mittbackarna Martin Fors och Andreas Karlsson var tillsammans med uppflyttade Kristoffer Bodin till mittfältet var IFK Sundsvalls toppar.
Mittbacken Mahir Ademi agerade lugnt, säkert och strukturerat i Hassel och Pontus Hansson i målet räddade bland annat en straffspark.

IFK Sundsvall - Hassels IF 4-0
2019-08-11 - 18:00 - Baldershovs IP
Mål: 1-0 Olle Nordnerg (25), 2-0 2-0  Jimmy Söderberg (51), 3-0 Olle Nordberg (55), 4-0 Olle Nordberg (57, straff).
Straffmiss IFK Sundsvall: Lennyns Rios
Domare: Omar Medbil
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Två gentlemän och två ungtuppar i Kovland som besegrade Kuben 2 med 4-2. Stående är målskyttarna Håkan Åström, Ture Lindblom och William Nilsson samt knästående målvakten Martin Jutman som stod för ett stabilt spel mellan stolparna. 2-0-skytten Christoffer Gredemyr saknas på bilden och tillhör det gamla gardet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Håkan Åströms drömmål sänkte Kuben och lyfte Kovland från jumboplatsen


(2019-08-08)
Jumbon Kovland ledde med 3-0 i paus men i andra reducerade Kuben 2 dubbelt.
Då frälste veteranen Håkan Åström KIF med ett drömmål fram till 4-2
– Gjorde en Cruyff-fint och kom förbi backen innan jag satte bollen i bortre krysset,
kommenterade 39-åringen den matchavgörande fullträffen.


I våras föll Kovland med hela 1-8 mot Kuben 2.
Men idag ledde jumbon Kovland med 3-0 i paus mot Kuben 2 efter årets bästa halvlek. William Nilsson satte 1-0 i den tolfte minuten sedan bortakeepern gått tvärbom på Håkan Åströms långboll och Nilsson hade bara att rulla in bollen i övergivet mål. Tre minuter senare nådde en Håkan Åström-hörna Christoffer Gredemyr utanför straffområdet och han placerade upp bollen i nättaket. 
Innan halvtimmen spelad kom även ett tredje hemmamål då Ture Lindblom fick fritt fram och snyggt satte bollen i nät
Därefter drog Christoffer Gredemyr orutinerat på sig två gula kort inom loppet av tre minuter och matchbilden vände.

I den andra halvleken parkerade "Tigerungarna" på hemmalagets planhalva och fick också till två reduceringar genom Abraham Brhane  och Arvid Nilsson och hade därefter ett par "strykare" utanför vardera stolpen som hemmakeepern Martin Jutman tittade långt efter innan han kunde pusta ut.
Men istället för en kvittering stack Kovland upp och bollen hamnade hos veteranen Håkan Åström som frälste sitt lag med ett drömmål.
– Fick bollen på kanten och gjorde en Cruyff-fint och kom förbi den första innan jag vek in mellan mittbackarna och satte bollen i bortre krysset, kommenterade 39-åringen den matchavgörande fullträffen.
Kuben 2 var ett slaget lag och närmast ett mål var Kovlands Ture Lindblom men hans skott från straffområdesgränsen hamnade närmare målet än Lokalfotbollens utsända.
I och med segern klättrade man förbi Hassel i botten av tabellen och samtidigt tog man en skön revansch för 1-8-förlusten mot Kuben 2 i lagens förra möte.

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt bra första halvlek och leder rättvist med 3-0 i paus och de hade knappt någonting framåt. Tyvärr drar vi på oss en onödig utvisning i slutet av första och i andra blir vi rejält tillbakapressade stora delar men fredar oss bra även om vi släpper till två bakåt. Otroligt skönt när Håkan Åström gör sitt fantastiska mål, säger Kovlands tränare Gharles "Challe" Mercheant.
– Vi gör ingen bra första halvlek då försvarsspelet var darrigt. I andra spelar vi upp oss och är nära att gå ikapp men det är svårt att vinna matchen när man ger 0-3 i handikapp, säger Kuben 2:s Joel Falk.

Bäst på plan:
En kollektiv insats där man ändå måste lyfta fram Håkan Åström som gör ett klassmål och ligger bakom två andra. Lagkaptenen och mittbacken Anton Hallengren rensade undan det mesta som kom i hans väg och enade styrkorna med sin pondus.
I Kuben 2 visade kvicke Abraham Brhane fina takter och beröm även till inhopparen Mahad Yusuf som gjorde skillnad och även målade.

Lokalfotbollen intervjuar Kovlands veteraner Martin Jutman och Håkan Åström efter den något överraskande 4-2-segern över Kuben 2

Kovlands IF - Kubikenborgs IF 2 4-2
2019-08-08 - 19:00 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 William Nilsson (12), 2-0 Christoffeer Gredemyr (15), 3-0 Ture Lindblom (26), 3-1 Abraham Brhane (50), 3-2 Arvid Niksson (68), 4-2 Håkan Åström (82).
Domare: Omar Medbil
Publik: 80
Matchfakta

Alex Berggren satte två av Brukets Bilagas fem mål. Alex Berggren satte två av Brukets Bilagas fem mål.

Holm hämtade upp 0-2-underläge mot Matfors 2 – men serietvåan avgjorde på slutet


(2019-08-07)
Holm hämtade upp ett 0-2-underläge mot serietvåan Matfors 2.
Men med tre mål matchens tio sista minuter såg serietvåan till att spela hem tre poäng.
– Vi gör en ganska bra match men vi orkar inte i 90 minuter, säger Holms lagledare Peter Lind. 


Det var en jämn första halvlek på Holmvallen där hemmalaget brände sina lägen men Oscar Andersson visade hur det går till efter kvarten spelad, visserligen med god hjälp av en Holmförsvarare som skickade in inspelet i eget mål förbi en chanslös Tommy Ankarmark.
Holm fortsatte hålla spelet väl upp men så var det det här med att sätta chanserna och i mitten av den andra halvleken ökade Alex Berggren på för Matfors 2 efter en kontring.
Det krävdes en straffspark av Tommi Torvela för att spräcka Arvid Östlunds nolla och bara några minuter senare testade Torvela sig på ett skott från halva plan med lyckat resultat och det var hastigt kvitterat.
Med tio minuter kvar återtog gästerna ledningen då Alex Berggren hittade rätt med en frispark, hans andra mål för kvällen. Minuten senare nickade Oscar Andersson in 4-2, även han dubbel målgörare. 
Albin Ögren kunde sedan fastställa Brukets Bilagas seger till 5-2 mot ett uppgivet Holmmanskap.

Tränarsnack:
– Vi gör en ganska bra match men vi orkar inte i 90 minuter och slarvar i försvaret vid fel tillfällen och vid fasta situationer så bjuder vi på minst ett par mål varje match, något som man inte har råd med. Kan vi fixa till detta skulle vi kunna matcha samtliga lag i serien och utmana rejält, säger Holms lagledare Peter Lind. 
(hann aldrig få tag i Matfors 2:s ledare under onsdagskvällen innan klockan blev för mycket).

Bäst på plan:
Holms främsta för kvällen var mittbacken Daniel Haglund och tvåmålsskytten Tommi Torvela. Nyförvärvet från Söråker visade åter att han blir en tillgång i höst.

Läs även:
• Hemmaförlust mot Matfors 2

Holms SK - Matfors IF 2 2-5
2019-08-07 - 19:00 - Holmvallen
Mål: 0-1 Oliver Andersson (16), 0-2 Alex Berggren (67), 1-2 Tommi Torvela (70, straff), 2-2 Tommi Torvela (74), 2-3 Alex Berggren Frisparksmål (80), 2-4 Oliver Andersson (81, nick). 2-5 Albin Öberg (86).
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 25
Matchfakta

Henrik Pedersen var en av tre tvåmålsskyttar i Indal. Henrik Pedersen var en av tre tvåmålsskyttar i Indal.

Tre tvåmålsskyttar när Indal vann över gästande Fränsta – kvar i topp!


(2019-08-07)
Fränsta tog ledningen men därefter kunde Indal bjuda på tre tvåmålsskyttar, Sergio Hinestroza, Patrik Strandh och Henrik Pedersen, och vinna matchen med 6-3 och behålla serieledningen.


Det blev en händelserik inledning på Härevallen. Henrik "Hank the Tank" Pedersen gav Indal ledningen i den tionde minuten men innan klockan tickat upp till kvarten hade gästande Fränsta vänt via mål av Daniel Sundkvist och Max Eriksson.
I mitten av halvleken kvitterade Sergio Hinestroza på nick och minuten senare satte han även 3-2 och hemmalaget hade vänt tillbaka.
Strax innan halvtimmen hängde Patrik Strand 4-2 men i halvlekens sista minut reducerade veteranen Kent "Kekke" Larsson och såg till att nerven fanns kvar inför den andra halvleken.
FIK kom dock inte närmare i målprotokollet. Med dryga kvarten kvar ökade Patrik Strand på med sitt andra mål för aftonen och i slutminuten såg Henrik Pedersen till att indal fick sin tredje tvåmålsskytt i matchen.
Segern innebär att Indal ligger kvar i toppen av tabellen.

Tränarsnack:
(hann aldrig få tag i någon av lagens ledare under onsdagskvällen innan klockan blev för mycket).

Bäst på plan:
uppgift saknas ännu

Indals IF - Fränsta IK 6-3
2019-08-07 - 19:00 - Härevallen
Mål: 1-0 Henrik Pedersen (10), 1-1 Daniel Sundkvist (13), 1-2 Max Eriksson (15), 2-2 Sergio Hinestroza (24, nick), 3-2 Sergio Hinestroza (25), 4-2 Patrik Strandh (28), 4-3 Kent Larsson (44), 5-3 Henrik Pedersen (74), 6-3 Sebastian Falk (86).
Domare: Krister Sandin
Publik: 22
Matchfakta

Ånges mittback Salman Alizaden visade upp ett solitt mittbacksspel och kryddade det med två fina mål. Ånges mittback Salman Alizaden visade upp ett solitt mittbacksspel och kryddade det med två fina mål.

Wiskan hängde inte med på det våta konstgräset – Ånge vann med hela 8-2


(2019-08-07)
Ånge prickade in hela åtta bollar i toppmötet med Wiskan på det våta konstgräset.
– Vi gör fina mål både på fasta situationer och rena spelmål, säger Ånges assisterande tränare Henrik "Salle" Liivlaid.


Ånge tog en storseger i toppmötet med Wiskan och fick revansch för poängförlusten på Viskans IP i våras. Gästerna hängde inte alls med på det blöta konstgräset och släppte in hela åtta mål. Då räckte de två egna inte långt i konkurrensen...

Så här berättar Ånges assisterande tränare Henrik Liivlaid om målens historia:
1-0 (9). Valerik Danelian trycker sig förbi en Wiskan-försvarare och avslutar hårt efter backen innanför målvakten Simon Erikssons bortre stolpe.
2-0 (11). David Danelian löper sig fri, rundar målvakten och lägger in bollen i mål. En krigande försvarare samt Eriksson hann ej få undan bollen.
3-0 (29) Ånges mittback Salman Alizaden får bollen cirka 35 meter från Wiskans mål och trycker till stenhårt med vänsterfoten. Bollen går i hög fart på det blöta konstgräset och får en liten förrädiskt studs precis framför Simon Eriksson som blir ställd.
4-0 (36). Mittbacken Salman Alizaden skjuter en frispark runt muren och in under Simon Eriksson vid stolpen. Salmans andra mål för kvällen.
4-1 (45). Fredrik Hammarlund reducerar för Wiskan i slutet av den första halvleken efter en fast situation.
5-1 (51)., Luis Wedin frispelar David Danelian som lobbar in bollen.
5-2 (55). Ångeförsvaret missar att ställa offside och en fri Tom Hultin gör inget misstag.
6-2 (61) Alexo Lopez blir frispelad av Joakim Andersson.
7-2 (75). "Jogge" Johansson sätter bollen distinkt efter Rani Amirs snett inåt bakåt pass.
8-2 (90). Valerik Danelian får en fin krossboll, tar med bollen till utkanten av straffområdet lyfter bollen över försvarare och målvakt och Tobias Engström dyker upp vid den borte stolpen och sätter pannan till och avslutar målskyttet.
Tio mål är det inte så ofta det bjuds på så det är bara att tacka och ta emot.

Tränarsnack:
– Skön revansch efter tappade poäng mot Wiskan borta innan uppehållet. Vi gör en bra match idag och gör fina mål både på fasta situationer och rena spelmål, säger Ånges assisterande tränare Henrik "Salle" Liivlaid.
– Jobbig match ikväll för oss mot en för dagen bättre motståndare. De utnyttjade både planens och sin egen snabbhet till sin fördel medan det mest var ovant för oss med snabbt konstgräs. De gjorde några fina mål i första halvlek och drog iväg till en 4-0-ledning. Vi lyckades emellertid få in 4-1 innan halvleken är slut och får nåt att jobba med iallafall. Vi kommer ut mycket bättre i början på andra men de hinner göra 5-1 innan vi kan göra 5-2 och sedan får lite darr på matchen efter 5-3. Tror vi. Dock blåstes det bort för att bollen tydligen var över linjen i momentet innan. Istället gör de ett sjätte mål kort därpå och matchen är körd för våran del. Bara glömma och gå vidare, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark. 

Bäst på plan:
En gedigen insats av hela Ångelaget men ett extra omnämnande till mittbackarna Salman Alizaden, två snygga mål, och Najib Azgari.
Bäst i Wiskan var Fredrik Hammarlund.

Ånge IF - Wiskans IF 8-2
2019-08-07 - 19:00 - Ånge IP
Mål: 1-0 Valerik Danielian (9), 2-0 David Danielian (11), 3-0 Salman Alizaden (29), 4-0 Salman Alizaden (36), 4-1 Fredrik Hammarlund (45), 5-1 David Danielian (50), 5-2 Tom Hultin (55), 6-2 Alexander Kflom Eyob (61), 7-2 Giorgius Johansson (75), 8-2 Tobias Engström (90).
Domare: Jan Söderlund
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

Omgång 10:
Resultat & Matchfakta

2019-07-31:
19:00 Hassels IF - Indals IF 0-6
19:00 IFK Sundsvall - Ånge IF 1-1
19:00 Kubikenborgs IF 2 - Holms SK 3-3
19:00 Wiskans IF - Kovlands IF 3-3
2019-08-04:
16:00 Matfors IF 2 - Fränsta IK 5-2

Klicka på resultatet för matchfakta med mera

Intervju med Ånges tränare Filip Filipovic och poängräddaren David Danielian efter 1-1-matchen mot IFK Sundsvall

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

Oliver Andersson inledde matchen med att måla dubbelt. Oliver Andersson inledde matchen med att måla dubbelt.

Matfors unga andralag med i toppstriden efter vinst i hängmatchen


(2019-08-04)
Matfors unga manskap tog hem en klar seger mot ett mer robust och otränat Fränsta när hängmatchen i Medelpads-femmans höstpremiär gick av stapeln.
– Kontrollerat från start till mål, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Längre referat kommer...

Tränarsnack:
– Kontrollerat från start till mål tycker jag, jättekul att se detta unga lag ta för sig och haka på toppen av Medelpadsfemman. Idag hade vi tre spelare över 20 år med i startelvan, resterande var spelare född mellan 16-19 år. Vi testade ett helt nytt spelsystem vilket föll väl ut, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.
– De var starka idag Matfors stora småkillar. Efter 15 återbud (nytt rekord) så fick jag leta fram ett par Puma King och spela 80min.. ingen vacker syn. Matfors tog ledningen med en genomlöpare, sedan gjorde dom 2 mål på något märkligt vis! Vi misstänker att bollen var drönarstyrd och skall lämna in en av bollarna till CSI Miami för undersökning. I andra morskade vi upp oss och gjorde 2 rappa mål genom Max Eriksson och bl.a ett friläge från halva plan. Då hade vi krut och vilja men det försvann på en kontring då deras ungdomar sprang extra fort och donade in 4-2.
Vi var 13 man men "Moddes" (Andreas Modén) lår sprakade till i minut 1 så då blev vi tolv och det kändes av. Riktigt uselt att vi inte fick in en liten kanna kaffe i omklädningsrummet, säger Fränstas Thomas "Håkki" Eriksson.

Bäst på plan:
Oliver Hagblom fick tid att dominera händelserna på planen och utnyttja sitt spelsinne. Duon Linus Vallin/Anton Hallberg slet enormt. Oliver Andersson, som var ett ständigt hot på sin högerkant, bör också nämnas. Med lite skärpa hade han kunnat hänga både fem och sex "strutar" ikväll. Ett omnämnande är också Edvin Bylund värd som han ordnade med två framspelningar innan han blev skadad efter 40 minuter.
Tvåmålsskytten Max Eriksson och Patrik "Putte" Larsson visade bäst takter i Fränsta.
Överbetyg även till domaren Krister Sandin som vilat sig i form under våren.

Matfors IF 2 - Fränsta IK 5-2
2019-08-04 - 16:00 - Thulevallen
Mål: 1-0 Oliver Andersson (21), 2-0 Oliver Andersson (22), 3-0 Linus Vallin (35, hörna direkt i mål), 3-1 Max Eriksson (56), 3-2 Max Eriksson (57), 4-2 Albin Jonsson Frisparksmål (42, frispark), 5-2 Oscar Nilsson-Böös (90+2).
Domare: Krister Sandin
Publik: 24
Matchfakta

IFK Sundsvalls Lenny Rios utmanar en ännu icke identifierad Ångeförsvarare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Sundsvalls Lenny Rios utmanar en ännu icke identifierad Ångeförsvarare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
David Danielian gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han kvitterade. David Danielian gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han kvitterade.

Ånge tappade serie-ledningen efter kryss mot IFK Sundsvall på Balders: "Borde tagit tre poäng"


(2019-07-31)
Matchen mellan IFK Sundsvall och Ånge bjöd på ett tidigt och ett sent mål.
Olle Nordberg satte 1-0 och David Danielian kvitterade sista tio för Ånge.
– Vi hade varsin halvlek men våra andra var bättre så jag tycker vi borde tagit tre poäng, säger Ånges tränare Filip Filipovic.


IFK Sundsvall tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och tog också ledningen i den sjunde minuten då Robin Holmlunds frispark förlängdes av Claudio Moraga till sin tränarkollega Olle Nordberg som kunde tåa in 1-0. Enligt Olle var det dock lagkaptenen Jonas Lundin som var sist på bollen men Olle fick målet officiellt
Därefter jämnades spelet ut sig, med någon fördel IFK men det var Ånge som var närmast matchens andra nätkänning med en nick i ribban. Annars var försvarsspelet snäppet bättre än anfallsditot under den första halvleken.
I den andra tog Ånge över taktpinnen och hemmalaget kom mest i sporadiska anfall som emellertid avväpnades av bortaaförsvaret. Tror faktiskt inte IFK vaskade fram en enda högkaratig målchans efter pausvilan. Olle Nordberg var alldeles för ensam på topp och fick inte det understöd han behöver utan Ångeförsvaret hade bra kontroll på den löpstarke anfallaren.

Ånge visade sig mer taggade och bjöd stundtals på ett fint passningsspel men när pricken över i:et skulle sättas dit så brast det och blev mest knallpulver. Undantaget var ett vackert anfall där man sågade sig igenom innan David Danielian avslutade med en riktig mörsare som dock gick halvmetern utanför. Ett skott som var värt ett bättre öde som det brukar heta. Men David skulle bli Ånges poänghjälte ändå. På en djupledsboll mellan IFK:s mittbackar hann David före en dubbelt tvekande Simon Molin mellan hemmalagets stolpar och kunde enkelt kvittera med sitt sjunde mål för säsongen. Ett mål som var välförtjänt. Klicka här för att lyssna på Davids kommentarer om målet.
I slutsekunderna kom Davids lillebror Valerik Danielian sopren och föll i kamp med mv-Molin men någon straffsignal kom aldrig utan istället blåste domaren Omar Medbil av matchen. Straff eller inte beror på vilket läger man frågar. Oavsett vilket tappade Ånge två poäng och blev nu passerade i toppen av Indal men toppstriden är fortsatt knallhård.

Tränarsnack:
Klicka här för att se och lyssna till Ångetränaren Filip Filipovics kommentarer.
– Två olika halvlekar. Jag tyckte vi var bättre i första och rullade på bra men hade svårt med sista passningen men kom till hyfsade lägen ändå. I andra flyttade de upp och spelade bättre än oss. Vi gör totalt sett ingen bra match. Om straffsituationen på slutet? Absolut ingen straff i mina ögon, han får en liten liten tocuch och domaren gör en rätt bedömning, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.

Bäst på plan:
Kristoffer Bodin var en rese ii IFK Sundsvalls mittförsvar.

Fler bilder från matchen kommer senare

IFK Sundsvall - Ånge IF 1-1
2019-07-31 - 19:00 - Baldershovs IP
Mål: 1-0 Olle Nordberg (7), 1-1 David Danielian (80).
Domare: Omar Medbil
Publik: 25
Matchfakta

IFK Sundsvalls Kevin Sundin driver på i matchen mot Ånge. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Sundsvalls Kevin Sundin driver på i matchen mot Ånge. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fredrik Karström hängde en dubbel. Fredrik Karström hängde en dubbel.

Indal nya serieledare efter "tennisseger" borta mot Hassel – inför ögonen på Charlotte Kalla!


(2019-07-31)
6-0 ser ut som en säker seger.
Och så blev det också till slut när Indal vann på Hasselbacken och tog revansch för vårens förlust.
Ett sent ledningsmål i slutet av första och tre mål på fyra minuter i inledningen av andra grundlade storsegern.
Och det inför ögonen på skidstjärnan Charlotte Kalla!

 

Indal gick upp i serieledning efter en klar 6-0-seger på Hasselbacken.
Men det dröjde till den första halvlekens sista minut innan Fredrik Karström kunde bryta dödläget.
Med tre mål på fyra minuter i inledningen av den andra halvleken stängde Indal kiosken. 0-2 och 0-3  Anton Munter (51 respektive 52) och 0-4 Fredrik Karström igen (55). Därefter lyckades hemmalaget stoppa blödningen. Men när Oliver Sundström i minut 68 fick syna det röda kortet kunde Erik Wallvik och Alexander Sundström spä på segern till tennissiffror inför ögonen på bland annat skidstjärnanan Charlotte Kalla. Då Ånge tappade poäng på Balders tog Indal nu över serieledningen i Medelpadsfemman.

Tränarsnack:
– Vi gör en bra första halvlek men bränne tre frilägen och slutet av halvleken tar de ledningen efter en tveksamt dömd frispark. Vi fick även vår duktige vänsterback Jesper Bäckström skadad efter ett motlägg. En olycka kommer som bekant sällan ensam. I början av den andra halvleken gör de tre mål på fyra minuter och de är överlägsna oss och vi drar också på oss en utvisning så siffrorna drog i väg, sägeer Hassels team manager Seth Larsson.
– Det blev tillsluten rätt komfortabel seger. Vi började ganska trevande och spelade inte särskilt bra i första halvlek även om vi var det bollförande laget. Hassel stack upp ibland i första och hade några halvlägen för att ta ledningen. Istället gjorde vi 1-0 precis innan paus vilket kändes mycket viktigt. I andra halvlek var det inget snack om saken utan vi spelar ut vårt register fullständig. Nu leder vi serien med 10 spelade omgångar, vi har släppt in minst mål och gjort flest. Vi är jättenöjda med vad vi presterat hittills och vi hoppas kunna fortsätta på samma sätt. Extra roligt idag var att vi använde alla spelare i matchtruppen, d v s 17 lirare fick speltid och vi kunde ändå vinna med komfortabla siffror vilket visar på en fin bredd i truppen, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Bäst på plan:
Pontus Hansson mellan Hassels stolpar ska ha överbetyg trots sex insläppta och duktig var även Adam Persson.
I Indal gjorde Anton Munter ett mäktigt inhop och gör två mål och banar väg för segern. Även slitvargen Fredrik Karströmm ska ha beröm och gör även han tvenne mål.

Hassels IF - Indals IF 0-6
2019-07-31 - 19:00 - Hasselbacken
Mål: 0-1 Fredrik Karström (45), 0-2 Anton Munter (51), 0-3 Anton Munter (52), 0-4 Fredrik Karström (55), 0-5 Erik Wallvik (81), 0-6 Alexander Sundström (85).
Utvisning Hassel: Oliver Sundström (68).
Domare:  Hans Söderblom
Publik: 17 (inkl. Charlotte Kalla!)
Matchfakta

Tremålsskytten Filip Bergman. Tremålsskytten Filip Bergman.

Kovland tog poäng mot topplaget Wiskan – som räddades av Filip Bergmans hattrick


(2019-07-31)
Jumbon Kovland tog poäng i en omväxlande match mot topplaget Wiskan när hösten kickade igång.
Och hade det inte varit för Filip Bergmans hattrick hade Wiskan fått lämna IP poänglösa.
Snyggaste målet gjorde emellertid KIF:s William Persson, född -03, då han dribblade av fyra motståndare innan han fri satte 2-3-målet.


Tränarsnack:
– Kovland börjar matchen bra å skapar en hel del chanser, vi sticker upp i några kontringar med bra möjligheter även vi. Det står 1-1 ända till slutminuterna av första då de gör psykologiska 1-2. I andra kommer vi ut och tar tag i taktpinnen och nästan omgående får vi en straff med oss. Straffen räddas av deras målvakt men Filip Bergman är påpassligt framme och petar in returen. 2-2 i matchen och vi är bra på gång. Vi skapar mycket men de är fortfarande farliga i sina omställningar. Båda lagen gör sedan varsitt mål och där har vi slutresultatet. Vi hade två bollar till i nät men som vinkades av för offside varav det ena var ytterst tveksamt. Med det sagt vill jag ändå berömma den unga domartrion som gjorde en bra insats trots en del knepiga situationer. Tycker att oavgjort speglar matchen rätt bra och jag tror att båda lagen är skapligt nöjda med det även om man ju helst vill vinna även om vi hade många ordinarie spelare borta denna match, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.
– En bra match från vår sida, framförallt den första halvleken. Vi vinner mycket boll på mitten och har två snabba yttrar som ställer till en hel del oreda men vi är lite för ineffektiva i första för att kunna vinna matchen.
De har framförallt Filip Bergman som under hela matchen är ett hot, men vår unga backlinje, tre spelare födda 2003 plus tränaren Jonas Nilsson gör ett bra jobb där bak,  trots det gör han tre mål i matchen. Första halvlek är vi det bättre laget, den andra är lite fördel för Wiskan efter en tidig kvittering på en straffretur. De skapar lite fler farliga lägen än vi i andra också så lika känns trots allt ändå rättvist. Vi tappar i ork och lite fokus på spelet och skapar inte lika mycket i andra halvlek. William Nilssons 2-3- mål var vackert men de lyckades kvittera. Som sagt, vi hade behövt gjort fler mål i första halvlek på de lägena vi hade för att kunna ta tre poäng, men nöjd med vårt spel och en pinne, framförallt när fem spelare anländer en kvart innan matchstart och inte hinner värma upp. säger Kovlands lagledare Andreas Svedberg.
– Tycker vi gör en bra match där vi är det klart bättre laget i första halvlek och ska egentligen avgöra matchen då. Sen är Wiskan bättre i andra och får en helt gratis straff. Domaren Moss måste ha fått hjärnsläpp när han blåste för den. Jag räddade straffen men de slog in returen. Målet betydde 2-2, säger KIF-målvakten Charlie Mercheant.

Bäst på plan:
Magnus Söderberg Fredrik Hammarlund och dagens hattrickskytt Filip Bergman, som återigen visar att han är vass framför mål, var Wiskans bästa spelare i afton.
Veteranerna Christoffer Gredemyr och Håkan Åström imponerade på Kovlands mittfält, framförallt i den första halvleken. Bra var även kantspelarna Ture Lindgren och Jack Pettersson (ny från Selånger under uppehållet) var giftiga tack vare sin speed. Plus även till ytterbacken Jesper Jansson. 

Wiskans IF - Kovlands IF 3-3
2019-07-31 - 19:00 - Myggvallen
Mål: 1-0 Filip Bergman (18), 1-1 Håkan Åström (27), 1-2 Nils Backlund (43), 2-2 Filip Bergman (49), 2-3 William Nilsson (64), 3-3 Filip Bergman (65).
Domare: Oscar Moss
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Filip Filipovic är en av tre tränare hos serieledarna Ånge IF. Filip Filipovic är en av tre tränare hos serieledarna Ånge IF.

Ånge toppar Medelpads-femman inför hösten – Kovland ligger jumbo

(uppdaterad 2019-07-31)
Ikväll är det dags för Medelpadsfemman att kicka igång efter sommar-uppehållet.
Ånge toppar medan Kovland innehar jumboplatsen.
– Är helt klart nöjd med där vi ligger i serien, säger målvakten och en i tränartrojkan Henrik Liivlaid. 


Igår inledde Medelpadsallsvenskan hösten.
Ikväll är det dags för den lokala femman att kicka igång efter sommaruppehållet där Ånge toppar en tajt tabell. 
– Vi hade som målsättning att ligga topp 3 med tanke på de spelare vi fick in i år så jag är helt klart nöjd med där vi ligger i serien, säger målvakten och en i tränartrojkan Henrik Liivlaid. 
Målsättningen under hösten är att fortsätta kriga i toppen.
– Vi har det i våra egna fötter och spelar vi den fotboll som jag vet att vi kan så kommer vi att ligga med i toppen. Hänger på oss själva rent mentalt hur mycket  vi vill vinna serien, säger Henrik Liivlaid, som dock missar kvällens match på Balders mot IFK Sundsvall på grund av jobbet..

Närmast Ånge i tabellen är Indal och överraskningslaget Wiskan som bara är en poäng bakom. Andralagen i Kuben och Matfors skuggar ytterligare en pinne bakom.
Vårens besvikelse är IFK Sundsvall som allmänt tippades ligga i topp men innehar en blygsam sjätteplats. Dock för tidigt att avskriva ex-allsvenskarna från seriesegern även om det är fyra poäng upp till Ånge och fem lag därimellan.
I botten ligger Kovland på fyra poäng, tre upp till "räddningsplankan" Hassel.
Det blir en spännande fotbollshöst, på alla plan!

Vad har då hänt under sommaruppehållet i klubbarna när det gäller nya spelare, förlorade eller skador?

1. Ånge IF, 18 poäng
Nyförvärv: Isak Halmin (b/mf, hockeyspelare som comeback i fotboll).
Förluster: Alexander Sjödin (mf, knäskada, oklart när han är tillbaka)

2. Indals IF. 17 p
Nyförvärv: Oskar Lund (mf, comeback).
Förluster: Artagan Keskin, mf (ser ut att även missa hösten p g a sin knäskada).

3. Wiskans IF, 17 p
Nyförvärv: –
Förluster: Hampus Meskanen (flyttar till hockeygymnasium)

4. Kubikenborgs IF 2. 16 p
Nyförvärv: Francis Chukwunalu (mv, Sund). Abraham Brhane (fw, Selånger FK).
Förluster: –

5. Matfors IF 2, 16 p
Nyförvärv: –
Förluster: –

6. IFK Sundsvall, 14 p
Nyförvärv: Andreas Karlsson
Förluster: Firat Aksoy (FC Norr United), Mahmoud El Assir (ny klubb ej klar), Johan Hallström (b/mf, skadad) Kenneth Lindberg (skadad) Krister Wikner (jobb i Åre) samt Martin Eriksson och Oscar Ågren (sommarlov, åter i september)

7. Fränsta IK, 11 p
Nyförvärv: –
Förluster: några tillbaka efter skada

8. Holms SK, 9 p
Nyförvärv: Oliver Hallberg (Kovlands IF)
Förluster: –

9. Hassels IF, 7 p
Nyförvärv: Martin Gabrielsson-Ling (GIF Sundsvall U16).
Förluster: –

10. Kovlands IF, 4 p
Nyförvärv: –
Förluster: Oliver Hallberg (Holms SK)

Kvällens omgång, med Lokalfotbollens tips, se nedan:

19:00 Hassels IF - Indals IF (tips: 2-3)
19:00 IFK Sundsvall - Ånge IF (tips: 2-2)
19:00 Kubikenborgs IF 2 - Holms SK (tips: 4-1)
19:00 Wiskans IF - Kovlands IF (tips: 1-0)
2019-08-04:
16:00 Matfors IF 2 - Fränsta IK

Här är oddsen på Coolbet.com

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher 
• Skytteligan

IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg leder skytteligan i femman. IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg leder skytteligan i femman.

Spelande tränare leder Medelpadsfemmans skytteliga i halvtid

(uppdaterad 2019-07-09)
I halvtid leder IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg skytteligan. 
Med sina tolv fullträffar ligger han två före Indals Sergio Hinestroza och ytterligare en före Fränstas Andreas Modén.
Hela trion har stora erfarenheter att ligga i diverse skytteligors toppskikt under många år.


12 mål:
Olle Nordberg, IFK Sundsvall1

10 mål:
Sergio Hinestroza, Indals IF

9 mål:
Andreas Modén, Fränsta IK

8 mål:
Valerik Danielian, Ånge IF

7 mål:
Gustav Salomonsson, Hassels IF
Johan Smott, Holms SK 
Niklas Wikholm, Holms SK

6 mål:
Filip Bergman, Wiskans IF
David Danielian, Ånge IF
Endri Zeneli, Kubikenborgs IF 2

• Komplett skytteliga

15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
15-årige talangen Alex Tomley trycker in Alnös ledningsmål redan i matchöppningen förbi en maktlös Fredrik Enqvist i Ljustorpsmålet. Något senare skruvade Tonys ättelägg in en vänsterhörna direkt i mål och därefter rullade det bara på till 10-0 och en plats i Medelpadsallsvenskan nästa år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.