NYHETER 

Allsvenskan

Medelpadslag i Allsvenskan 2019: GIF Sundsvall

Efter två säsonger som assisterande tränare i GIF Sundsvall tar nu 40-årige Henrik Åhnstrand över huvudansvaret. Foto: Pär Olert, Bildbyrån.

Tränarklart i GIF Sundsvall – Henrik Åhnstrand tar över: "Spännande framtidsman"

(2019-12-12)
GIF Sundsvall löser tränarbiten internt.
Ny huvudansvarig blir Henrik Åhnstrand.
40-åringen tar klivet upp från assisterande och får Andreas Pettersson och förre keepen Tommy Naurin som assisterande.
– Åhnstrand är en mycket spännande framtidsman inom tränaryrket, säger sportchefen Urban Hagblom.


Det blev som det spekulerats i att ny tränare efter Tony Gustavsson, som inte förlängde kontraktet, blev en intern lösning. Henrik Åhnstrand, 40, som varit assisterande tränare under två år tar klivet upp som huvudtränare medan Andreas Pettersson fortsätter sin roll som assisterande. Med i trojkan blir även gamle keepern Tommy Naurin.

– Vi jobbar med utveckling av talanger i Norrland, men inte bara spelare. Henrik Åhnstrand är ett tydligt bevis på vår talangutveckling även med tränare i regionen, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.

Hagblom fortsätter:
– Åhnstrand är en mycket spännande framtidsman inom tränaryrket, därför är vi stolta över att vi har hittat denna framtidslösning över 2020-2022 med Åhnstrand samt att vi får använda Pettersson och Naurin med deras spetsegenskaper på ett bra sätt för att utveckla spelartruppen och laget.

Henrik Åhnstrand tränade Hudiksvalls FF innan flytten norrut och har även ett förflutet som ungdomsspelare i GIF Sundsvall.

Omar Eddahri lämnar GIF Sundsvall? Omar Eddahri lämnar GIF Sundsvall?

Profilvärvningen kan vara på väg bort från GIF: "Inte rätt miljö"

(2019-12-10)
Peter Wilson, 23, lämnar GIF Sundsvall. Enligt SportExpressens uppgifter är anfallaren klar för moldaviska FC Sheriff.
Egna produkten Wilson spelade 27 matcher (varav 19 matcher från start) för GIF i år. Totalt gjorde han fyra mål och två assist.

läs mer

Peter Wilson blir proffs i - Moldavien! Peter Wilson blir proffs i - Moldavien!

Anfallaren lämnar GIF – klar för utländsk klubb

(2019-12-09)
Han har kontrakt med GIF Sundsvall över den kommande säsongen – ändå kan profilvärvningen inför 2019 lämna klubben.
Enligt uppgifter till ST pågår samtal mellan GIF och Omar Eddahri om att säga upp avtalet i förväg.
– Vi är överens om att GIF Sundsvall kanske inte är rätt miljö för hans fortsatta utveckling, säger sportchefen Urban Hagblom om uppgifterna.

läs mer

Sportchefen Urban Hagblom. Sportchefen Urban Hagblom.

Uppgifter: GIF Sundsvall kan ersätta Gustavsson internt

(2019-12-03)
GIF Sundsvall hoppas göra klart med tränarteamet inför kommande säsong under den här veckan.
Enligt uppgifter är ett spår en helt intern lösning.
– Vi har en hög kompetens inom föreningen, säger sportchefen Urban Hagblom.

läs mer

Oliver Berg flyttar hem till Norge? Oliver Berg flyttar hem till Norge?

Åkte ur Allsvenskan – nu kan han återvända

(2019-12-07)
GIF Sundsvall åkte som alla känner till ur Allsvenskan i år.
Nu kan norrmannen Oliver Berg återvända till sin moderklubb Raufoss.
Ett bud har lagts som dock Giffarna valt att nobba.
– Jag känner till att de är intresserade, säger Berg till Sundsvalls Tidning.  

läs mer

Carlos Moros Gracia lämnar GIF Sundsvall efter degraderingen. Carlos Moros Gracia lämnar GIF Sundsvall efter degraderingen.

Kaptenen lämnar GIF Sundsvall

(2019-11-25)
Carlos Moros Gracia lämnar GIF Sundsvall efter nedflyttningen.
Han tog över lagkaptensbindeln när Linus Hallenius lämnade i somras.
Men nu bekräftar sportchef Urban Hagblom att 26-åringen lämnar.
–  Det är klart att han lämnar, säger han till Sundsvalls tidning. 

läs mer

Ingen Tony Gustavsson i GIF Sundsvall 2020. Ingen Tony Gustavsson i GIF Sundsvall 2020.

Chockbeskedet! Tony Gustavsson tackar nej till en fortsättning som tränare i GIF Sundsvall

(2019-11-21)
Idag kom beskedet som få vill höra.
Tony Gustavsson tackar nej till en fortsättning som tränare för GIF Sundsvall.

– Orsaken till att jag säger nej är att jag behöver stanna upp. Jag har avslutat ett av mina mest intensiva år som tränare, säger Tony Gustavsson till ST-sporten.


Tony Gustavsson kom in som en frisk fläkt som tränare för GIF Sundsvall sedan Joel Cedergren fått silkessnöret.
Efter en uppryckning där man såg ut att gå mot nytt kontrakt föll man i de tre sista matcherna med degradering till Superettan som följd.

GIF Sundsvall och klubbens supportrar hade ändå hoppats på en förlängning med den 46-årige tränaren från bygden. Men jakten på ett återtåg till Allsvenskan får bli med en annan tränare vid rodret. Under torsdagen tackade nämligen Tony Gustavsson nej efter ett par veckors funderingar på framtiden.

- Det har varit ett väldigt stort beslut om man kanske ska flytta hem för gott. Att bli mottagen på det sätt jag blivit har gjort att jag inte ångrat en dag att jag gjorde det här. Att då komma tillbaka och möta de människorna i dag gjorde det extra jobbigt. Det har fällts en del tårar i dag, det ska jag erkänna. Jag är en känslomänniska och det här är människor jag trivts med, säger Tony Gustavsson till ST-sporten.

Det hängde inte på lön eller något liknande, enligt Gustavsson.
– Under hela den här perioden har det inte varit någon förhandling, så det har inte strandat på det. Klubben har inte ens erbjudit mig ett kontraktsförslag utan det har handlat om att jag behövt tid att tänka och känna in. I måndags kände jag att jag behövde två dagar för mig själv och det blev några långa promenader. Då kände jag att tajmingen att ta ett långtidsprojekt i GIF Sundsvall inte är rätt, jag behöver landa. Det är ett av de tuffaste besluten jag tagit i min tränarkarriär, säger GIF-tränaren.

GIF Sundsvall är därmed tillbaka på ruta ett när det gäller huvudtränare men Tony Gustavsson är ändå positiv till klubbens framtid.

– Jag tror att GIF Sundsvall har en väldigt spännande framtid till mötes. Dels de diskussioner jag själv tagit del av och fått presenterade för mig, hur man ska använda motgången till en långsiktig framgång. Sedan får jag signaler om framtidstro i motgångens stund som imponerar på mig.

Något kontrakt från någon annan förening klart för påskrift finns det inte enligt Gustavsson.
– Sedan är det självklart så att det kan gå fort i den här branschen, men orsaken till att jag säger nej är att jag behöver stanna upp. Jag har avslutat ett av mina mest intensiva år som tränare och i att vinna VM-guld och sedan åka ur Allsvenskan finns väldigt många lärdomar att ta, och jag vill bli bättre genom att hämta de lärdomarna, avslutar Tony Gustavsson.

Så här skriver GIF Sundsvall om beslutet på sin facebooksida:
"Idag kan vi meddela att Tony Gustavsson väljer att inte förlänga sitt uppdrag som tränare för GIF Sundsvall.
GIF vill passa på att tacka för hans engagemang och tydliga vilja att skapa någonting kraftfullt och bra, ett stort lycka till Tony med allt du har framför dig".

GIF Sundsvalls bäste spelare genom tiderna, Leif "Lill-Foppa" Forsberg i en match mot Malmö FF då det begav sig. Foto: Bildbyrån.
GIF Sundsvalls bäste spelare genom tiderna, Leif "Lill-Foppa" Forsberg i en match mot Malmö FF då det begav sig. Foto: Bildbyrån.
Som samlarbild tidigt 1990-tal. Som samlarbild tidigt 1990-tal.

Leif "Lill-Foppa" Forsberg bäste GIF-spelare genom tiderna!

(2019-11-17)

ST-sporten har under hösten lagt ner ett idogt arbete och rankat de 100 bästa spelarna i GIF Sundsvall genom alla tider.
Och nu i helgen har man kommit fram till #1.
Det Leif "Lill-Foppa" Forsberg, målskytt och publikfriare av rang!
– Jag är jättestolt, det är fantastiskt kul. Det är många som passerat i föreningen, säger Leif Forsberg.


Det blev inte helt oväntat Leif "Lill-Foppa" Forsberg som toppar ST-sportens ranking över GIF Sundsvalls 100 bästa spelare genom tiderna.
Så här lyder gamle sportchefen Roland Engströms motivering:

"Engströms kommentar: "Med pappa Lennart i fortfarande någorlunda färskt minne hos den mogna fotbollspubliken blev han förstås snabbt "Lill-Foppa" hos sportmurvlarna i stan, när det var dags för debut i Giffarnas A-lag som 17-åring. Sedan följde en drygt 20-årig karriär i sitt hjärtas klubb, där endast två säsonger i IFK Göteborg bröt av det hela. Härligt ryck och hårt tryck i skotten – och Cruyff-finten gjorde han nästan bättre än originalet.".

– Jag är jättestolt, det är fantastiskt kul. Det är många som passerat i föreningen och framför allt på senare tid många duktiga spelare och profiler, men de kanske varit där lite för kort tid, säger Leif Forsberg.
"Lill-Foppa" har varit sitt GIF-trogen så när på en sejour till IFK Göteborg och har varit med om både med- och motgångar.
– Ser man tillbaka så har jag fått vara med och spela upp Giffarna en serie fyra gånger, varav tre till Allsvenskan. Men jag har bara åkt ur en gång, så jag ligger på plus om man säger så, säger Forsberg och skrattar.

Han fortsätter:
– Man har ju gjort några år och bidragit hoppas jag. Jag var även med när det gick riktigt dåligt och vi fick kämpa utan betalning. Föreningen var skyldig pengar som man skrev av. Jag kunde ha satt klubben i konkurs, men det ville jag ju inte.

Leif är givetvis inte nöjd med årets GIF-säsong,
– För dåligt att de åker ur, jag tycker inte de spelat bra fotboll. Jag är faktiskt otroligt besviken på året och tycker inte de ska behöva åka ur. Några gånger gick jag hem, jag blev så förbannad. Jag lider med laget och vill inte att det ska gå dåligt, och jag blev så arg att jag inte kunde vara kvar. När Norrköping gjorde 3–3 gick jag hem, då blev jag tokig. Jag såg efteråt att det blev fler mål, på vägen hem gick jag och muttrade hela vägen

Mitt roligaste minne från Leif Forsberg var när Celtic var här och träningsspelade mot GIF Sundsvall och "Lill-Foppa" hade lekstuga med den skotske landslagsbacken Danny Grain. Det var dragningar deluxe och till och med en tunnel in och tunnel ut innan den ärrade backkämpen försökte tackla Forsberg ur prästbetyget men den tekniske anfallaren gled unda och Grain åkte på röven ut över sidlinjen. Efter matchen påpekade stjärnspelaren, som under 1970-talet mött många storheter, på stående fot sade att han aldrig mött någon liknande, en "vålnad", från den svenska andradivisionen. Det ryktades också om att Celtic skulle ta med sig "Lill-Foppa" hem till Glasgow...

Här är listan från 1 till 100:
1) Leif Forsberg.
2) Linus Hallenius.
3) Fredrik Sundfors.
4) Kjell Eriksson.
5) Anders Grönhagen.
6) Gunnar Samuelsson.
7) Emil Forsberg.
8) Tomas Brolin.
9) Håkan Sandberg.
10) Michael Brundin.
11) Åke Andersson.
12) Joel Cedergren.
13) Yngve "Pekka" Nordin.
14) Ari Skúlason.
15) Lennart Forsberg.
16) Anders Lindahl.
17) Andreas Yngvesson.
18) Rúnar Sigurjónsson.
19) Leopold Jihage.
20) Fredric Lundqvist.
21) David Batanero.
22) Mattias Nylund.
23) Mikael Lustig.
24) Bengt-Göran "Kinna" Stenbäcken.
25) K-G Jansson.
26) Conny Klack.
27) Jonas Wallerstedt.
28) Tommy Bergersen.
29) Juanjo Ciércoles.
30) Dick Lidman.
31) Stefan Ålander.
32) Tobias Eriksson.
33) Tommy Naurin.
34) Håkan Holmström.
35) Cain Dotson.
36) Kent Johansson.
37) Mats Olsson.
38) Hans "Lillis" Jonsson.
39) Jukka Ikäläinen.
40) Hans Lundberg.
41) Magnus "Fimpen" Svensson.
42) Patrik Eriksson Ohlsson.
43) Jarl Andrén.
44) Marcus Danielson.
45) Hasse Bergh.
46) Lennart Carlsson.
47) Göran "Pisa" Nicklasson.
48) Johan Eklund.
49) Hannes Sigurdsson.
50) Torsten Runsvik.
51) Per Nilsson.
52) Jón Gudni Fjóluson.
53) Sören Isaksson.
54) Öyvind Svenning.
55) Stig "Vittjärv" Sundqvist.
56) Karl Ståhl.
57) Åke Jansson.
58) Arne Persson.
59) Magnus Wikström.
60) Nicklas Karlström.
61) David Myrestam.
62) Ture Fröberg.
63) Hasse Sandberg.
64) Robert Lundström.
65) Daniel Näsholm.
66) Mats Parling.
67) Lennart Andersson.
68) Hasse Lindblad.
69) Carlos Moros Gracia.
70) Björn Broman.
71) Mats Barkemo.
72) Eric Larsson.
73) Mattias Thorsell.
74) Dennis Östlundh.
75) Bertil Hage.
76) Ola Persson.
77) Gösta Hällström.
78) Kenneth Ulander.
79) Göran Sundqvist.
80) Anders "Svängen" Wengrud.
81) Patrick Walker.
82) Dennis Olsson.
83) Lennart "Kulo" Enlund.
84) Stefan Holmström.
85) Magnus Olsson.
86) Pa Dibba.
87) Mikael Dahlberg.
88) Sven-Arne Larsson.
89) Calle Pierre.
90) Gösta "Göken" Cederholm.
91) Tommy Rudström.
92) Arne "Trusse" Andersson.
93) Lennart "Pipas" Dahlgren.
94) Fredrik Holster.
95) Magnus Ohre.
96) Peter Wilson.
97) Lars Gerson.
98) Peter Andersson.
99) Theodor "Todde" Malm.
100) Kakha Tshadadze.

Medelpads bäste fotbollsspelare 2019 - GIF Sundsvalls centrala mittfältare Juan José "Juanjo" Ciércoles. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Spanskt igen när årets bäste fotbolls-spelare i Medelpad korades – priset till Juan José "Juanjo" Ciércoles

(2019-11-12)

Årets fotbollsspelare i Medelpad 2019?
Jo, det blev spanskt även i år.
Men inte David Batanero den här gången utan mittfältskollegan Juan José "Juanjo" Ciércoles.
– När vi nu åkte ur tycker jag egentligen inte att någon i vårt lag varit bäst, säger den "ofrivillige" pristagaren.


Ifjol tog GIF Sundsvalls spanske mittfältare David Batanero hem utmärkelsen "Årets Fotbollsspelare" i Medelpad.
I år blev det också en central mittfältsman i Giffarna som tog hem priset. Nämligen Juan José "Juanjo" Ciércoles.
– Vi har inte haft någon bra säsong i år. Hade vi inte åkt ur hade det varit okey men nu tycker jag egentligen inte att någon i vårt lag varit bäst, säger den kraftfulle och spelskicklige spanjoren.

Juryns motivering:
"Denna spelare har under sina två säsonger i Allsvenskan visat att han är en av de absolut bästa i sin roll på mittfältet. Trots vissa språksvårighet har han genom ett bra kroppsspråk och en härlig attityd visat att han är en naturlig ledare ute på planen. Han har förutom en av Sveriges säkraste passningsfötter en extremt hög spelförståelse som gjort hans omgivning stor nytta vecka in och vecka ut. Denna spanskfödde spelare fick snabbt smeknamnet "El Pulpo" från Patronerna (GIF Sundsvalls supporterklubb, reds anm). Detta smeknamn grundar sig såklart i hans stora upptagningsområde på mittfältet som betyder just "Bläckfisken"."

Nu återstår det om "Juanjo" följer med GIF Sundsvall ner i Superettan och kommande säsong hjälper laget tillbaka till Allsvenskan.

Johan Blombergs kvitteringsmål på sina forna lagkamrater räckte inte till poäng för GIF Sundsvall. Johan Blombergs kvitteringsmål på sina forna lagkamrater räckte inte till poäng för GIF Sundsvall.

Så var GIF Sundsvalls allsvenska sejour över för den här gången: "Känns fruktansvärt"

(2019-11-02)

GIF Sundsvall höll spelet uppe bra på Friends Arena i ödesmatchen.
Men likt förbenat slutade det hela med en 1-2-förlust och degradering till Superettan.
– Vi är det bättre laget på bortaplan men får inte in bollen. Det känns fruktansvärt, säger GIF-tränaren Tony Gustavsson.


Efter att ha tappat en 3-0- och 4-3-ledning hemma mot IFK Norrköping avslutade GIF Sundsvall serien med tre raka uddamåls-förluster där man spelmässigt var det bättre laget men utan att kunna omsätta övertaget i mål.

I eftermiddag blev det 1-2 på Friends Arena mot AIK och bye-bye Allsvenskan. Ett faktum som känns så otroligt onödigt...
Om vi bara ser till dagens match så sköt Johan Blomberg i stolpen i den första halvleken vid ställningen 0-0 och det var också han som kvitterade med en fin yttersida i krysset med knappa kvarten kvar.

Blomberg hade även chansen att ge GIF ledningen men skottet i bra läge gick över. Istället kunde AIK-veteranen Henoc Goitom glidtackla in segermålet på stopptid.

– Vi är det bättre laget trots bortaplan men får inte in bollen. Då blir resultatet det hemskaste möjliga. Det känns fruktansvärt men det är inte den här matchen vi åker ur allsvenskan. Det är andra där vi skulle kunna ha tagit poäng, säger GIF-tränaren Tony Gustavsson.

Tony fortsätter:
– Jag är otroligt stolt över spelarnas attityd och vilja att fajtas till den sista droppen för GIF Sundsvall. De har tömt sig fullständigt.

TV:
• Höjdpunkter från AIK - GIF Sundsvall

Läs även:
• GIF Sundsvall ramlar ur Allsvenskan
• GIF Sundsvall och AFC åker ur – Kalmar får kvala
• Tony Gustafsson: ”Det här känns fruktansvärt”

• Rasade samman – KFF tvingas kvala
• Falkenberg kvar i allsvenskan – avgjorde på stopptid
• Efter stor dramatik, stolpskott och missat jätteläge – GIF Sundsvall åker ur Allsvenskan
• Efter förlusten och degraderingen – så betygsätts GIF-spelarna: "Han är alldeles för bra för Superettan"

AIK - GIF Sundsvall 2-1
2019-11-02 - 13:00 - Friends Arena
Mål: 1-0 Kolbeinn Sigþórsson (69), 1-1 Johan Blomberg (76), 2-1 Henok Goitom (90+2).
Domare: Kasper Sjöberg

Publik: 14 355
Matchfakta
 

Omgång 30:
SM-guldet till Djurgården – jobbade sig ikapp 0-2-underläge i Norrköping

2019-11-02:
13:00 AIK - GIF Sundsvall 2-1
13:00 Falkenbergs FF - AFC Eskilstuna 1-0
13:00 Hammarby IF - BK Häcken 4-1
13:00 Helsingborgs IF - IF Elfsborg 1-2
13:00 IFK Göteborg - Östersunds FK 7-1
13:00 IFK Norrköping FK - Djurgårdens IF 2-2
13:00 IK Sirius FK - Kalmar FF 3-0
13:00 Örebro SK - Malmö FF 0-5


Klicka på resultatet för matchfakta med mera

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytte- & andra ligor

Kan Tony Gustavsson leda GIF till seger på Friends? Kan Tony Gustavsson leda GIF till seger på Friends?

Kan vi hoppas på ett mirakel, GIF Sundsvall?

(2019-11-03)

Idag får vi svaret.
Har Sundsvall något lag i Allsvenskan nästa år? Blir det kval? Eller får vi blicka fram mot spel i Superettan?


Klockan 13:00 är det avspark för årets sista omgång i Allsvenskan. Och kanske den sista med GIF Sundsvall på många, många år.

Efter en säsong med blott fyra segrar krävs nu en femte, och det på självaste nationalarenan i Solna mot AIK. Ett AIK som brände alla sina chanser till ett nytt SM-guld förra omgången då det blev förlust i Malmö och inte har så mycket mer än äran och en fjärdeplats att spela om. Fast å andra sidan hade inte heller Helsingborg något att spela för förra veckan på NP3 Arena...

Det jäkliga är att det kanske inte ens räcker med en GIF-seger på Friends då Kalmar möter Sirius och Falkenberg Eskilstuna. Giffarna har det med andra ord inte ödet i egna fötter. 

Strax före 15-blecket vet vi svaret vilka som åker ur, får kvala och tar hem SM-guldet. Kan vi hoppas på ett mirakel? Peter Wilson gör Giffarnas segermål, Sirius dänger Kalmar och Eskilstuna tar poäng av Falkenberg?


• Senaste resultaten, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Tobias Eriksson vinklade snyggt in GIF:s kvitteringsmål, bara för att åka på 1-2-målet dryga minuten senare. Tobias Eriksson vinklade snyggt in GIF:s kvitteringsmål, bara för att åka på 1-2-målet dryga minuten senare.

Superettan here we come – nu lär det krävas mirakel på Friends Arena för GIF Sundsvall

(2019-10-26)

Det som inte fick hända hände.
GIF Sundsvall fortsatte att bränna feta målchanser och föll med 1-2 hemma mot ett effektivt Helsingborg. Ett HIF som inte hade mer än äran att spela för.
Nu lär det krävas ett mindre mirakel nere på Friends Arena nästa helg mot ett guldjagande AIK.

Och risken är att inte ens det kommer att hjälpa...

Edit:

Då Falkenberg besegrade Kalmar borta ned 3-2 är det nu bara seger som gäller för GIF Sundsvall i bortamatchen mot ett guldjagande AIK nästa lördag. Annars bli det spel i Superettan nästa år...

TV:
• Höjdpunkter från GIF Sundsvall - Helsingborgs IF

Läs även:
• Kallduschen för Sundsvall - föll sent mot HIF
• Mardröm för Sundsvall – efter HIF:s supermål
• Blytung förlust för Sundsvall efter drama

• Doldisen briljerar – skickar in dubbla drömmål
• GIF Sundsvall förlorade mot Helsingborg
• Galna slutminuterna – GIF föll i ödesmatchen: "Brände jätteläge"

GIF Sundsvall - Helsingborgs IF 1-2
2019-10-26 - 13:30 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Tobias Mikkelsen (82), 1-1 Tobias Eriksson (85), 1-2 Tobias Mikkelsen (86).
Domare: Victor Wolf

Publik: 4 863
Matchfakta

• Senaste resultaten, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Marc Mas Costa hade ett jätteläge att kvittera för GIF på stopptid men AFC-keepern  Ihor Levchenko gjorde en jätteräddning på närskottet. Marc Mas Costa hade ett jätteläge att kvittera för GIF på stopptid men AFC-keepern Ihor Levchenko gjorde en jätteräddning på närskottet.

GIF Sundsvall fick aldrig hål på AFC Eskilstuna och föll i "sexpoängsmatchen"

(2019-10-18)

Fotbooll går ut på att göra mål.
Det fick GIF Sundsvall bli varse om i kvällens bortamöte med AFC Eskilstuna.
Sett till spel och chanser borde Giffarna rest hem med tre poäng från Tunavallen men istället satte hemmalaget en av sina två chanser i matchen och bjöds in i kampen om nytt allsvenskt kontrakt och är nu bara en pinne bakom Medelpadingarna.
– Det är vi som för spelet och skapar lägena, så det är jäkligt tungt att vi inte får dit den, säger en besviken Johan Blomberg till
P4 Västernorrland.

TV:
• Höjdpunkter från AFC Eskilstuna - GIF Sundsvall

Läs även:
• Sundsvalls mardröm - föll efter jättemissar
• AFC tog sista chansen i bottenstriden
• Förlust när GIF Sundsvall mötte AFC Eskilstuna borta

• Trots stolpskott och bortdömt mål – GIF Sundsvall föll i bottenmötet mot AFC

AFC Eskilstuna - GIF Sundsvall 1-0
2019-10-18 - 19:00 - Tunavallen
Mål: 1-0 Onyedikachukwu Samuel Nnamani (28)
Domare: Bojan Pandzic

Publik: 2 248
Matchfakta

• Senaste resultaten, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

GIF Sundsvalls Peter Wilson var framåt mot IFK Norrköping. Ett mål, ett assist och på sluet ett jätteläge att sätta 5-4. Foto: GIF Sundsvall.
GIF Sundsvalls Peter Wilson var framåt mot IFK Norrköping. Ett mål, ett assist och på sluet ett jätteläge att sätta 5-4. Foto: GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall hade 3-0 i halvtid – fick "nöja sig" med 4-4 mot IFK Norrköping

(2019-10-05)

Solitt försvarsspel och sylvassa kontringar gav GIF Sundsvall 3-0 i den första halvleken.
I andra jobbade sig IFK Norrköpimg sig ikapp och låg på för ett fjärde mål.
Då kontrade hemmalaget in 4-3!
Men "Snoka" kom tillbaka ännu en gång till 4-4.
Därefter var det Giffarna som låg närmast ett segermål via en gång Peter Wilson och två gången Johan Blomberg i en synnerligen svängig tillställning.


TV:
• Höjdpunkter från GIF Sundsvall - IFK Norrköping

Läs även:
• Galen målfest i Sundsvall - Norrköping kom tillbaka
• Oavgjort mellan GIF Sundsvall - Norrköping efter målfest
• Galna upphämtningen efter katastrofstarten

• Galna scener i norr – målfest och vändningar

GIF Sundsvall - IFK Norrköping FK 4-4
2019-10-05 - 13:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Johan Blomberg Nickmål (16), 2-0 Omar Eddahri (32), 3-0 Peter Wilson (41), 3-1 Alexander Fransson (52), 3-2 Christoffer Nyman (65), 3-3 Sead Haksabanovic (71), 4-3 Johan Blomberg (77), 4-4 Rasmus Lauritsen (80).
Domare: Magnus Lindgren

Publik: 4 733
Matchfakta

• Senaste resultaten, Matchfakta & Tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Äldre årgångar av 
Allsvenskan

GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!
GIF Sundsvall ledde Allsvenskan 2016 efter 5 omgångar!