NYHETER
Division 1 Norrland (d)

Medelpadslag i serien 2019: Selånger FK

Emma Westlund, Kovland, utsedd till Årets Tränare 2019. Emma Westlund, Kovland, utsedd till Årets Tränare 2019.

Emma Westlund Årets Tränare i Medelpad 2019:
"Otroligt stor grej"

 

(2019-12-20)

Emma Westlund, Kovlands IF.
Så heter Årets Tränare i Medelpad 2019.
Emma som ifjol tog över som huvudtränare efter pappa Anders har nu två raka serie-segrar – och det utan någon förlust.
– Detta är såklart en otroligt stor grej att vara med om, säger den välförtjänta pristagaren.


Kovlands IF:s damer tog hem sin fjärde raka serieseger i år.
Efter de två första tackade tränaren Anders Westlund för sig som huvudtränare – och ersattes av dottern Emma Westlund sedan man tackat nej till uppflyttning till division 1 och blivit degraderade till den lokala damtrean.
Efter årets serieseger i division 2 Mellersta Norrland valde Kovland att tacka ja till spel i ettan och man håller för fullt på med att förstärka truppen (läs artiklar här nedan).
Men KIF-damerna vann inte bara serien. Nu har Emma Westlund blivit utsedd till Årets Tränare i Medelpad av ST-sporten och Medelpads Fotbollförbund. Fattas bara annat efter två säsonger utan någon förlust och två överlägsna seriesegrar
– Detta är såklart en otroligt stor grej att vara med om, speciellt efter endast två år som ledare. Men jag har många runt omkring mig att tacka för detta, framförallt Anders Westlund , Torbjörn Sandberg samt hela min andra familj i Kovlands IF, säger den stolta och välförtjänta pristagaren.

Juryns motivering:
”Det lokala laget som har siktat uppåt och gått framåt, det lokala laget som har vunnit mest och dessutom haft roligast. Det lokala laget som med gemenskap och glädje har gått som en raket i seriespelet, i match efter match, från avspark till slutsignal. Med energi och entusiasm har hon lett Kovlands IF – Emma Westlund är årets tränare."

Ella Alm är en av fyra spelare från IFK Timrå som tar steget över till seriekonkurrenten Selånger. Ella Alm är en av fyra spelare från IFK Timrå som tar steget över till seriekonkurrenten Selånger.

Spelarkarusellen fortsätter – brandskattat Selånger värvar tre spelare till från IFK Timrå


(2019-12-19)

SDFF och Kovland värvar spelare från Selånger.
Som i sin tur plockar fyra spelare från seriekonkurrenten IFK Timrå.


För ett par dagar sedan skrev Lokalfotbollen om att Selånger tappat åtta spelare efter säsongsslutet, flest till division 1-klubbarna SDFF och Kovland, men även gjort klart med sitt första nyförvärv i form av Linnéa Jensen från IFK Timrå (läs artikel nedan).
Nu hämtar SFK in en trio ytterligare från seriekonkurrenten norr om stan.
Dessa är Ella Alm, Agnes Söderg och Wilma Söderberg.

Så här säger sportchefen och tränaren Stefan Wickström om sina nytillskott:
– Ella är född 2003 och kan spela på många positioner, och det gör hon bra. Hon är snabb, har ett fint tillslag och är rejäl i närkamperna. Detta är en tjej som har utvecklats rejält på sistone, vi hoppas att detta fortsätter hos oss i Selånger.
– Agnes är född 2001 och är en mittfältare med sin fysik som fämsta egenskap. Funktionell teknik på mindre ytor är också en bra egenskap.
Har provtränat ett tag med oss - känns som en spännande spelare att få in i vår trupp.
– Wilma är född 1999 och spelar oftast på mittfältet. Hon är en snabb tjej med bra inställning och bommar inte många träningar . Ävwn Wilma har priovtränat med oss ett tag och väljer nu att komma över till oss.

Verkar vara en rejäl spelarkarusell på damsidan där SDFF och Kovland plockar spelare från Selånger, som i sin tur värvar lirare från IFK Timrå.
Var det detta man menade med "samarbete" när damfotbollens framtid diskuterades på Medelpads Fotbollsförbunds möte i början av den här månaden?

Linnéa Jensen lämnar IFK Timrå för seriekollegan Selånger. Linnéa Jensen lämnar IFK Timrå för seriekollegan Selånger.

Selånger har tappat åtta spelare  – men har nu gjort klart med sitt första nyförväv


(2019-12-16)

IEfter en höst med många tunga spelartapp har nu Selånger fått in poängspelaren Linnéa Jensen från seriekonkurrenten IFK Timrå.
– Vi får ett starkt tillskott i Linnea, säger Stefan Wickström., säger sportchefen och tränaren Stefan Wickström.


Efter degraderingen från division 1 har "talangfabriken" Selånger tappat många spelare, hela åtta stycken så här långt. Eller vad sägs om Emmie Björklund, Jennifer Larsson och Ella Zetterberg (Sundsvalls DFF), Angelica Lindholm-Forsell, Amanda Hamrin, Maja Scharin och Denice Persson Feist (Kovlands IF), Isabelle Forslun (IFK Timrå), Josefine Jonsson (Söråkers FF) sant Tove Hanold.
– Det har varit en mörk höst med många spelare som lämnat oss men vi önskar alla lycka till i sina nya klubbar, säger sportchefen och nye tränaren Stefan Wickström.
Men nu har man även fått in ett nyförvärv i form av poängspelaren Linnéa Jensen, 20, från seriekonkurrenten IFK Timrå och kommer därmed att återförenas med sin före detta tränare Kent Gustafsson.
– Linnéa har sina styrkor i ett fint tillslag, teknisk och snabb. Hon spelar oftast på  yttermittfältet och tar gärna en frispark när läge ges.
Vi får ett starkt tillskott i Linnea, säger Stefan Wickström.

Denice Persson Feist tar även hon steget från Selånger till Kovland. Denice Persson Feist tar även hon steget från Selånger till Kovland.

Kovlands femte nyförvärv klart – det fjärde från Selånger


(2019-12-11)

Kovland har gjort klart med ett fjärde nyförvärv från Selånger och det femte totalt.

Senast i raden är mittfältaren Denice Persson-Feist.


Kovland fortsätter hämta in spelare från "fotbollslagret" i Selångeer.

Den fjärde i raden är Denice Persson Feist.

Så här skriver KIF-damerna på sin facebook om 20-åringen:

"Denice" är vårt femte nyförvärv. Hon är en redan ung duktig spelare som har potential att bli hur bra som helst. Vi tror att hon i en ny miljö kommer att ta nästa steg i en stigande utvecklingskurva! Hon har mest spelat centralt på mittfältet men är användbar på flera positioner." 

Läs nedan om Kovlands fem nyförvärv så här långt.

"Angen" vill lira division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller. "Angen" vill lira division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller.

Fotbollsprofilen "Angen" väljer spel hos division 1-nykomlingarna


(2019-12-10)

Är Kovland på väg att ta över herraväldet inom damfotbollen i Medelpad?
Nu väljer även distriktets "grand old lady" Angelica Lindholm-Forsell spel hos division 1-nykomlingarna och lämnar därmed Selånger.
– Jag känner att jag vill passa på att spela division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller, säger 34-åriga tvåbarnsmamman.


Kovlands damer har redan presenterat några starka nyförvärv inför debuten i division 1 Norrland (läs artiklar här nedan).
Och nu har man även gjort klart med Medelpadsfotbollens "grand old lady" Angelica Lindholm-Forsell. 34-åriga "Angen" lämnar därmed Selånger FK efter många års spel i Bergsåkerklubben. Fotbollsprofilen har även ett förflutet i såväl SDFF som Sund.
– Jag känner att jag vill passa på att spela division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller och det funkar familjemässigt. Har tidigare spelat med många som är i KIF så jag känner de flesta. Jag tror det kommer bli en rolig säsong, säger "Angen" om övergången.

Hur känns det att lämna Selånger efter alla år?
– Selånger som klubb, tjejer och ledare, har betytt och betyder enormt mycke för mig och dom kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, jag kommer sakna dom väldigt mycket, säger Angelica Lindholm-Forsell.

Så här skriver KIF-damerna på sitt Instagram:
Nästa nyförvärv behöver ingen större presentation i fotbollsmedelpad. Vi är glada att presentera Angelica Lindholm Forsell som vårt nästa nyförvärv. "Angen" kommer senast från spel i Selånger. Hon är en målfarlig spelare som kommer att bidra med både rutin och förhoppningsvis några mål. Välkommen till KIF". 
 

Läs även:
• Fotbollsprofilens dramatiska förlossning – fick föras till Umeå med ambulansflyg: "Ta det dag för dag"

Isabelle Lindgren snörar på sig fotbollsskorna igen efter tre års uppehåll. Isabelle Lindgren snörar på sig fotbollsskorna igen efter tre års uppehåll.

Förre SDFF-spelaren Isabelle Lindgren gör comeback – väljer spel i Kovland


(2019-12-04)

Efter tre års uppehåll väljer Isabelle Lindgren att göra comeback.
Senast hon kickade boll var med SDFF 2016 men nu har 23-åringen kommit på bättre tankar och har skrivit på för division 1-nykomlingarna Kovland.


Kovland fortsätter att se om sitt hus efter uppflyttningen till division 1.
Senast i raden att skriva på är Isabelle Lindgren.
23-åringen har haft ett uppehåll med sin fotboll i tre år och representerade senast SDFF i Elitettan dit hon kom från Alnö IF 2016. Hon har även ett förflutet i Selånger och moderklubben Söråkers FF men nu när det vankas comeback så hamnade valet på Kovlands IF.

Så här skriver KIF på sitt Instagram:
"Vi är otroligt glada att få presentera Isabelle Lindgren som vårt tredje nyförvärv. Hon kommer från ett uppehåll från fotbollen, men senaste klubben hon representerade var SDFF. Isabelle är en spelare som kan användas på alla positioner och bidrar med sin teknik, fart, speluppfattning och sin höga arbetskapacitet. Hon kommer att bli en stor tillgång när hon tränat ikapp efter sitt uppehåll. Vi ser fram emot att se Isabelle i KIF-tröjan nästa säsong. Välkommen"

Hoppas kunna bjuda på en intervju med Isabelle Lindgren inom kort,

Även Maja charin kommer från Selånger. Även Maja charin kommer från Selånger.

Även Kovlands andra nyförvärv hämtas in från Selånger – Maja Scharin har kritat på


(2019-11-29)

Kovland värvar fler spelare från Selånger.
Nu har man även gjort klart med 25-åriga Maja Scharin.
– Det kommer bli en spännande och rolig säsong med ett härligt gäng vinnarskallar, säger Maja Scharin.


Igår presenterade Kovland sitt första nyförvärv för den kommande säsongen (se artikel nedan) och redan idag kommer nyförvärv #2, även denna gång från Selånger.
Det är 25-åriga Maja Scharin som kommer att representera KIF i division 1 Norrland.

Vad gjorde att du valde Kovland?
– Valet gjorde jag genom att det är många rutinerade spelare i KIF och jag ser att jag själv kommer utvecklas som spelare på grund av det. Sen var det väldigt roligt på träningarna, både spelare och ledare har välkomnat mig på ett bra sätt. De har visat en genuint intresse och skött allt supe bra, säger Maja Scharin.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag har en bra spelförståelse och att jag inte räds för att gå in i spelsituationer

Hur började karriären och vilka klubbar har du spelat med?
– Jag började som flickspelare i Nedansjö IK och har därefter spelat i flera klubbar i Medelpad. Från Nedansjö gick jag till Matfors sedan Lucksta, SDFF och spelade i Alnö första året i division 1. Därefter flyttade jag till Chicago.

Inga planer att återvända till andra sidan Atlanten?
– Självklart saknar jag atmosfären och collegefotbollen men just nu har jag inga planer på att återvända och fortsätta mina studier i USA då jag tog examen för ungefär ett år sedan.

Vad tror du om den kommande säsongen i ettan med Kovland?
– Det kommer bli en spännande och rolig säsong med ett härligt gäng vinnarskallar, avslutar Maja Scharin.

Så här skriver KIF på sitt Instagram:
"Vi är mycket glada att Maja Scharin har valt spel i KIF nästa säsong. Även detta är en spelare som kommer från Selånger men som även haft en sejour i USA. Maja är en tuff och stark spelare med bra speluppfattning som agerar mest centralt på plan men kan användas på andra positioner."

Amanda Hamrin tar steget över till Kovland. Amanda Hamrin tar steget över till Kovland.

Kovland värvar mittbacken Amanda Hamrin från Selånger: "Hoppas på en personlig utveckling"


(2019-11-28)

Kovland har gjort klart med sitt första nyförvärv inför premiär-säsongen i ettan.
Det är den 21-åriga mittbacken Amanda Hamrin som tar steget över från Selånger.
– Jag hoppas på en personlig utveckling med lagkamrater som har samma mål som jag, säger Ananda Hamrin.


Nya division 1-laget Kovlands IF har landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är mittbacken Amanda Hamrin som tar steget över från Selånger FK. Den 21-åriga mittbacken kommer ursprungligen från Heffnersklubban men har även hunnit med spel i Sundsvalls DFF.
– Det känns superkul att vara en del av Kovland kommande säsong och ser framemot det mycket! Från första samtalet kändes det väldigt bra och på träningarna har jag känt mig väldigt välkommen av spelare och tränare. Det är ett bra gäng och väldigt bra fotbollsspelare, säger Amanda Hamrin.
Amanda har även haft anbud från en av sina gamla klubbar.
– Jo, SDFF har också kontaktat mig men Kovland har skött kontakten väldigt bra och visat intresse på ett seriöst sätt. Jag hoppas på en personlig utveckling med lagkamrater som har samma mål som jag, säger Kovlands första nyförvärv inför den kommande säsongen.

Så här skriver KIF på sitt Instagramkonto:
"Vi är mycket glada att äntligen kunna presentera vårt första nyförvärv. Amanda Hamrin är en stabil back som senast kommer från spel i Selånger. Vi tror att Amanda kommer att bidra med mycket på planen, men även på sidan med sitt härliga humör." 

Tränarduon "Dotter & Far", Emma Westlund och Anders Westlund, fortsätter leda Kovlands damer i division 1. Även lagledaren Torbjörn Sandberg hänger med upp i ettan.
Tränarduon "Dotter & Far", Emma Westlund och Anders Westlund, fortsätter leda Kovlands damer i division 1. Även lagledaren Torbjörn Sandberg hänger med upp i ettan.

Kovlands ledartrojka hänger med upp i ettan: "Tråkigt att det inte blir några derbyn mot SDFF"


(2019-11-20)

Dotter och far fortsätter att träna Kovlands damer inför debuten i division 1 Norrland.
– Men tyvärr blir det inga derbyn mot SDFF då Svenska Fotbollförbundet placerat oss i olika serier, säger tränaren Emma Westlund som delar ansvaret med sin pappa Anders.


Kovlands damer vann övertygande division 2 Mellersta Norrland. Och till skillnad mot när man vann tvåan 2017 väljer man den här gången att avancera till division 1. När man tackade nej förra gången blev man tvångsnedflyttade ner i vår lägsta serie, damtrean.
– Men tyvärr blir det inga derbyn mot SDFF då Svenska Fotbollförbundet placerat oss i olika serier. Hade varit jättekul och höjt tempen på serien men nu blev det tyvärr inte så, säger tränaren Emma Westlund, som lett laget med pappa Anders, säger Emma Westlund. 
– Ja, jag och pappa blir kvar och delar på ansvaret som huvudtränare!
Vi är även glada att ”Tobbe” (Torbjörn Sandberg, reds anm) blir kvar som lagledare då han är en viktig pusselbit i ledarstaben.

Något mer nytt?
– Ja, vi har även fått in Maxine Björkholm som fystränare plus att förre spelaren Erica Höglund kliver in och stöttar upp ”Tobbe”.

Hur är läget i spelartruppen inför den historiska säsongen?
– Spelartruppen är ännu inte satt och vi har ganska nyligen kommit igång igen efter uppehåll. Vi får behålla den större delen av vår trupp och det var ju vår första prio. Vi har riktigt duktiga spelare som är och provtränar, självklart önskar vi att få in några av dom i truppen, avslutar Emma Westlund.

Lagen i division 1 Norrland, damer 2020:
• Härnösands SK
•IFK Östersund  
• Kovlands IF (uppflyttade från div 2) 
• Luleå SK  
• Infjärdens SK 
• Notvikens IK 
• Kågedalens AIF (uppflyttade från div 2) 
• Myckle IK (uppflyttade från div 2) 
• Själevads IK
• Sunnanå SK, Skellefteå
•Team TG FF, Umeå 
• Umedalens IF 

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Selångers tränarduo 2020 - Kent Gustafsson och Stefan Wickström.

Gus & Wickan ska försöka styra Selånger-skutan tillbaka till division 1: "Två gamla gubbar vid rodret"


(2019-11-12)

Det bli sportchefen Stefan Wickström och fjolårets Alnötränare Kent Gustafsson som tar vid efter Tommy Lerstrand.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.


Selånger har gjort klart med tränarbyte efter avgående Tommy Lerstrand.
Det blir duon Kent "Gus" Gustafsson, som senast kommer från Alnö och tidigare IFK Timrå, och sportchefen Stefan Wickström.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.
– För många år sedan tränade vi Fagerviks herrar i fyran och trivdes med varandra då och har samma synsätt på hur fotboll ska spelas. Det här kommer att bli kanon, lovar "Wickan". 

SDFF är och rycker i nio av era spelare. Riskerar ni spelarflykt?
– Tror inte det. De flesta av tjejerna som jag pratat med är revanschsugna och vill vara med och försöka spela oss tillbaka till ettan.

Så här säger Kent Gustafsson om varför han valde att träna Selånger:
– Orkade inte med "Wickans" tjat,  så sent en kväll sa jag okey. Skämt åsido, så hade jag tänkt lägga av men när Stefan kom med förslaget att vi skulle ta Selånger tillsammans så var det värt att fundera på i alla fall. Sedan kom jag väl fram till att det skulle ju vara kul att jobba tillsammans. Vi pratar trots allt fotboll flera dagar i veckan, säger Kent Gustafsson.
"Gus" fortsätter:
– Det var ett tag sedan som vi jobbade tillsammans, så jag tror att det kommer bli både kul och bra. Det var ju några år sedan vi kamperade tillsammans i Fagervik.

Enligt "Wickan" har ni samma synsätt på hur fotboll ska spelas?
– Vi har inte hunnit sätta oss ner och riktigt planera inför den kommande säsongen, men jag hoppas och tror att vi kommer att komplettera varandra på ett bra sätt så det blir en bra miljö att vara i för tjejerna.. Det blir väl först och främst att försöka spika en trupp och helst vill vi såklart få det klart så fort som möjligt, så vi vet vad vi har att jobba med, avslutar tränare Gustafsson.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger dam. Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger dam.

Efter degraderingen – Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger


(2019-10-15)

Selånger åkte nyligen ur division 1.
Nu väljer tränaren att kliva av sitt uppdrag.
– Tror att både tjejerna och jag behöver få ny energi, säger Tommy Lerstrand.


Selånger har en säsong som gått i moll och laget slutade sist i division 1 Norrland och degraderas till tvåan.
Nu väljer tränaren Tommy Lerstrand att tacka för sig och lämna över till en ny kraft.
– Blev ett tufft år för oss med flertalet skador som påverkade truppen och resultatet. Att kämpa hela året som tjejerna gör är fantastiskt men också väldigt krävande. Därav tror jag att både tjejerna och jag behöver få ny energi och lämnar därför för att ge plats åt någon annan som kan starta om med dessa fantastiska tjejer. Hoppas att så många som möjligt i truppen är revanschsugna och vill vara kvar för att ta tillbaka laget till division 1, säger Tommy Lerstrand.

Vad händer nu för dig som tränare?
– Jag har som ambition att vara kvar som Spelarutbildare för flicksidan, Distriktsförbundskapten för pojkar födda 2005, samt fortsätta hålla kurser i Medelpads FF:s regi.

Vet du vem som kommer att ersätta dig som Selångertränare?
– Vill inte avslöja något men jag vet att det jobbas på ett intressant namn. Tycker det vore skitkul om denna person tar över. Det skulle kunna bli riktigt bra för klubbens damverksamhet, avslutar Tommy Lerstrand.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 22 (sista):
Resultat & Matchfakta

2019-09-28:
14:00 Härnösands SK - Domsjö IF 2-1
14:00 IF Team Hudik - Notvikens IK DFF 0-5
14:00 Själevads IK - Luleå SK 2-1
14:00 Sunnanå SK - Selånger FK 4-0
14:00 Team TG FF - Infjärdens SK 4-4
14:00 Umedalens IF - IFK Östersund 1-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Det bidde förlust borta mot seriesegrarna Sunnanå för Tommy Lerstrands Selånger. Det bidde förlust borta mot seriesegrarna Sunnanå för Tommy Lerstrands Selånger.

Selånger föll mot serie-segrarna Sunnanå i avslutningsmatchen


(2019-09-28)

Seriesegrarna Sunnanå vann med 4-0 i avslutningen hemma mot Selånger.
Men jumbon från Medelpad stod upp bra och hade riktigt oflyt med på ett par av baklängesmålen.
– De gör 3-0 på hörna efter ett byte där vi knappt hinner få in vår spelare på planen, säger tränaren Tommy Lerstrand kritiskt.


Selånger gjorde en bra match men hamnade i underläge efter en straff i den 27:e minuten och såg ut att hålla 0-1 in i pausvilan då serieledarna ökade på till 2-0.
I mitten av den andra halvleken kommer även 3-0 till Sunnanå efter ett märkligt ingripande från domaren (läs Tommy Lerstrands kommentar under "tränarsnack" här nedan).
Modet sjunker därefter för Selångertjejerna och Sunnanå kan fastställa segermarginalen till 4-0 på ett felriktat inlägg som snöpligt dimper in i Selångermålet.

Tränarsnack:
–  Vi gör en bra match mot värdiga seriesegrare. De gör två mål före paus, det andra lite olyckligt precis innan halvtid. Deras 3-0 i den 66:e minuten kan diskuteras. Både vi och Sunnanå byter. Domaren har blåst av. Spelarna hinner inte in mer än tio meter innan hörnan slås. Domaren har inte gett signal för att hörnan får slås. Alla står som frågetecken. Domaren dömer mål. Efteråt förklarar han att han tycker att alla fått komma på plats och att han tänkt blåsa precis så det gjorde inget. För mig helt galet. Den som byttes in hade en viktig position för vårt försvar på första stolpen. Sunnanå var också väldigt konfunderade till denna bedömning. I stället för 2-0 och känsla att än finns chansen, så blev det 3-0 på ett väldigt underligt sätt och många huvuden som åkte ner och de kan även göra ett fjärde mål, en riktig turträff som inte ens var menat att gå på mål. Sunnanå var bättre än oss, men vi låg rätt i positioner och hade en del kontringar som oroade. Vi tränar på måndag, därefter välbehövlig vila och tid till reflektion, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på pplan:
Jämnt överlag i Selånger.

Sunnanås SK - Selånger FK 4-0
2019-09-28 - 14:00 - Electrolux Home Arena
Mål: 1-0 Sofia Lindmark (27), 2-0 Villemo Dahlqvist (41), 3-0 Ellen Maund (66),  4-0 Jessica Sikström (88).
Domare: Hamza Mohamed
Publik: 146
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 21:
Resultat & Matchfakta

2019-09-21:
14:00 IFK Östersund - Sunnanå SK 1-4
14:00 Infjärdens SK - Härnösands SK 1-3
14:00 Luleå SK - Team TG FF 0-6
14:00 Selånger FK - IF Team Hudik 3-2
15:00 Notvikens IK DFF - Själevads IK 2-0
2019-09-22:
14:00 Domsjö IF - Umedalens IF 1-8

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Jennifer Larsson satte Selångers segermål med bara två minuter kvar. Jennifer Larsson satte Selångers segermål med bara två minuter kvar.

Selånger dubblade antalet segrar efter Jennifers 3-2-mål i 88:e minuten


(2019-09-21)

Selånger ledde med både 1-0 och 2-1 men gästande och kontraktsjagande Team Hudik jobbade sig ikapp två gånger om.
Men när Jennifer Larsson satte hemmalagets tredje mål med bara två minuter kvar hade inte hälsingetjejerna något motmedel.
Selånger dubblade därmed antalet segrar för säsongen.


Tränarsnack:
– En väl genomförd match. Men vi borde avgjort den tidigare med tanke på alla farliga målchanser vi hade. Egentligen har vi bara en svacka i matchen och det var efter halvtidsvilan. Vi kom ut och var lite bekväma. Vi fortsatte inte spela som vi gjorde så framgångsrikt i första. Vi blev passiva samtidigt som de flyttade upp spelare i banan och satt press på oss. Vi visste om vad matchen betydde för dem och var väl medvetna om hur andra halvlek skulle te sig. Starkt att vi lyckas ta ledningen tre gånger om och tjejerna visar moral då de lyckas ställa om efter två tunga kvitteringar. Att få avsluta med en seger hemma efter en så fruktansvärt tung säsong är oerhört skönt. Jag är stolt över att tjejerna fortsatt kämpa och slita hela säsongen. Det har varit en väldigt tung uppförsbacke, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på pplan:
Alicia Holmberg bäst i ett för dagen bra Selånger.

Selånger FK - IF Team Hudik 3-2
2019-09-21 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 1-0 Linn Jonsson (40), 1-1 Caroline Andersson (48), 2-1 Angelica Lindholm Forsell (62), 2-2 Litéa Karlsson (76), 3-2 Jennifer Larsson (88).
Domare: Katrin De Boer
Publik: 65
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 20:
Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
14:00 Härnösands SK - Team TG FF 2-1
14:00 Luleå SK - Notvikens IK DFF 0-5
14:00 Själevads IK - Selånger FK 5-0
14:00 Umedalens IF - Infjärdens SK 0-1
15:00 IF Team Hudik - IFK Östersund 1-2
2019-09-15:
15:00 Sunnanå SK - Domsjö IF 12-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Olivia Wallner fick chansen mellan Selångers stolpar idag men kunde inte hindra en ny förlust. Olivia Wallner fick chansen mellan Selångers stolpar idag men kunde inte hindra en ny förlust.

Selånger föll tungt i klyk-derbyt mot Själevad


(2019-09-14)

Det blev en tung 0-5-förlust borta mot Själevad i Västernorrlandsderbyt för Selånger.
Och vad värre var – siffrorna var i underkant om man ska trot på rapporterna från matchen.
Ämdå tog det ända till minut 37 innan Clara Lindberg nickade in ledningsbollen.


Tränarsnack:
– Vi gör en bra försvarsinsats i första halvlek. Har väl nån kontring som kunde ha resulterat..men bollinnehav klart till Själevad. I minut 37 år de en frispark i ett bra läge och det är 1-0.och precis före halvtid kommer 2-0.
Årets Selångerupplaga som har haft en tung säsong fixar motgångar rätt dåligt. Man ser att axlarna åker ned på många.
3-0 direkt i andra är exakt vad vi inte behövde..
Redan där och då så är matchen i princip över.
Slutar 5-0 och ännu en tung förlust. Ok insats fram till 1-0. Efter det väldigt mycket försvarsspel och bollinnehav i alltför korta sekvenser.
Vi gratulerar våra motståndare som gör en bra match, säger Selångers sportchef Stefan Wickström som coachade laget i Tommy Lerstrands frånvaro.

Bäst på pplan:
Ingen som stack ut det där extra i Selånger idag.

Själevads IK - Selånger FK 5-0
2019-09-14 - 14:00 - Själevads IP
Mål: 1-0 Clara Lindberg (37), 2-0 Josefin Larsson (44), 3-0 Josefin Larsson (46), 4-0 Matilda Norberg (51), 5-0 Moa Våglund (90+3).
Domare: Anna Hörnström
Publik: 84
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 19:
Resultat & Matchfakta

2019-09-06:
19:00 Team TG FF - Umedalens IF 0-4
2019-09-07:
13:00 IFK Östersund - Själevads IK 0-3
14:00 Domsjö IF - IF Team Hudik 0-4
14:00 Infjärdens SK - Sunnanå SK 1-1
2019-09-08:
13:00 Härnösands SK - Luleå SK 2-0
13:00 Selånger FK - Notvikens IK DFF 0-5

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Tommy Lerstrands Selånger blev idag definitivt klara för nedflyttning till division 2. Tommy Lerstrands Selånger blev idag definitivt klara för nedflyttning till division 2.

Förlusten mot Notviken innebär spel i division 2 nästa år för Selånger


(2019-09-08)

Klara Grahn gav topplaget Notviken ledningen redan i den fjärde minuten mot Selånger på Timrå IP:s konstgräs dit matchen flyttats.
Klara avslutade även målskyttet med att sätta 5-0 på straff med kvarten kvar.
Förlusten innebär att Selånger nu inte ens matematiskt har en chans att hänga kvar utan det blir spel i division 2 nästa år för de rödblå-randiga som i år haft en skadelista av modellen diger.


Selånger FK - Notvikens IK DFF 0-5
2019-09-08 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Klara Grahn (4), 0-2 Jennifer Lindgren (25), 0-3 Paulina Hedquist (32), 0-4 Anna-Lisa Vestin (58), 0-5 Klara Grahn (74, straff).
Domare: Santiago Bedoya
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 18:
Resultat & Matchfakta

2019-08-29:
18:00 Själevads IK - Domsjö IF 4-0
2019-08-31:
12:00 Notvikens IK DFF - IFK Östersund 4-0
14:00 Luleå SK - Selånger FK 1-0
14:00 Sunnanå SK - Team TG FF 4-1
14:00 Umedalens IF - Härnösands SK 0-1
2019-09-01:
12:00 IF Team Hudik - Infjärdens SK 1-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Det blev en blytung förlust uppe i Luleå för Tommy Lerstrands Selånger. Det blev en blytung förlust uppe i Luleå för Tommy Lerstrands Selånger.

Förlust i ödesmatchen för Selånger – nu räcker det inte ens med ett mirakel för att hänga kvar


(2019-08-31)

Förra helgen var det glädje efter årets första seger.
Idag var det dock mungiporna ner efter förlusten borta mot Luleå SK efter matchens enda mål.
Nu räcker det inte med ett mirakel för Selånger för att hänga kvar utan något mycket mer...


Tränarsnack:
– En match utan målchanser ändå förlorar vi med 0-1. Är väl så när man har haft en så tung säsong som vi haft. Blev en match med derbykaraktär pga att det var viktiga poäng för båda lagen. En tuff match där vi står upp och vinner många kamper. Detta är något vi inte riktigt gjort tidigare och kanske kunnat satt oss i en annan sits. I slutet trycker vi på och har mycket folk framåt. Dock spelar Luleå ett mycket bra försvarsspel där de ligger lågt och jobbar framåt mot boll hela tiden. Vi är väldigt ledsna och besvikna. Vi ville verkligen vinna denna match. Nu blir det en lång och tråkig hemresa, säger en besviken Selångertränare Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
Jämnt överlag i Selånger.

Luleå SK - Selånger FK 1-0
2019-08-31 - 14:00 - Hertsö IP
Mål: 1-0 Elin Engström (69)
Domare: Andreas Forsberg
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Bara vinst som gäller idag för Tommy Lerstand och hans Selångertjejer. Bara vinst som gäller idag för Tommy Lerstand och hans Selångertjejer.

Selånger MÅSTE vinna borta mot Luleå SK för att hoppet ska leva vidare


(2019-08-31)

Fem omgångar kvar och Selånger ligger fortfarande klar jumbo och har sju poäng till närmaste lag ovanför nedflyttnings-strecket, Luleå SK.
Och det är just norrbottniskorna som man möter idag på bortaplan.
Vinst och det skiljer "bara" fyra pinnar inför de avslutande omgångarna och hoppet lever.
Förlust och det är "bye bye".

Omgång 17:
Resultat & Matchfakta

2019-08-23:
19:00 Notvikens IK DFF - Infjärdens SK 3-2
2019-08-24:
12:00 Luleå SK - IFK Östersund 2-1
13:00 IF Team Hudik - Härnösands SK 0-1
14:00 Selånger FK - Domsjö IF 5-3
14:00 Själevads IK - Team TG FF 5-4
2019-08-25:
14:00 Sunnanå SK - Umedalens IF 0-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Först landslagsuttagen, sedan blev 15-åriga Frida Olsson tvåmålsskytt i sin A-lagsdebut. Först landslagsuttagen, sedan blev 15-åriga Frida Olsson tvåmålsskytt i sin A-lagsdebut.

17:e gången gillt – äntligen fick Selånger smaka på segerns sötma!


(2019-08-24)

Äntligen!
Efter sexton försök tog Selånger årets första seger, och inte helt utan dramatik.
En 4-1-ledning, efter två mål av 15-åriga debutanten Frida Olsson, mot Domsjö krympte till bara ett måls övervikt och nerverna var på helspänn innan veteranen Angelica Lindholm Forsell säkrade segern med sitt  5-3-mål. Pust!


Tränarsnack:
– Idag tog vi äntligen tre pinnar. Å så jag har väntat!!! Vi har fortfarande chansen, men det kommer krävas lika fantastisk inställning som idag. Idag kämpade och slet alla i värmen. Lite stressat på slutet, men vi grejar det och tar tre otroligt viktiga pinnar! Nästa helg åker vi upp till Luleå och hoppas få en skön hemresa, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
Selångers nya landslagsspelare Frida Olsson gör sin första match från start och gör två fantastiska mål. Även Emmie Björklund som springer och ger verkligen allt idag, samt ett otroligt skönt mål, ska också lyftas fram. Men alla är förtjänta av överbetyg idag! 

Selånger FK - Domsjö IF 5-3
2019-08-24 - 13:00 - Selånger IP
Mål: 1-0 Vilma Abrahamsson Frisparksmål (9, frispark), 1-1 Alice Rosén (42), 2-1 Frida Olsson (43), 3-1 Frida Olsson (49),
56 Frida Olsson (ut) Alicia Holmberg (in) 4-1 Emmie Björklund (59), 4-2 Johanna Björk (73), 4-3 Johanna Björk (85), 5-3 Angelica Lindholm Forsell (90+1).
Domare: Michael Lie
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 16:
Resultat & Matchfakta

2019-08-17:
12:00 IFK Östersund - Selånger FK 1-1
13:30 Team TG FF - IF Team Hudik 3-0
14:00 Härnösands SK - Sunnanå SK 2-0
14:00 Umedalens IF - Luleå SK 1-1
15:00 Infjärdens SK - Själevads IK 2-4
2019-08-18:
14:00 Domsjö IF - Notvikens IK DFF 1-8

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

"Angens" kvitteringsmål räckte till poäng. "Angens" kvitteringsmål räckte till poäng.

Bortapoäng för Selånger
– den första sedan serie-premiären


(2019-08-17)

Selånger hamnade i underläge efter knappa halvtimmen spelad uppe i Östersumd.
Precis före pausvilan kvitterade Angelica Lindholm Forsell efter ett friläge och då den andra halvleken slöt mållös kunde Selånger åka hem med sin första bortapoöng sedan seriepremiären mot Umedalen.
– Vi är nöjda med poängen men vi hade ett par fina lägen att göra fler mål men det hade även dem, säger tränaren Tommy Lerstrand
.


IFK Östersund - Selånger FK 1-1
2019-08-17 - 12:00 -Jämtkraft Arena
Mål: 1-0 My Jonsson (29), 1-1 Angelica Lindholm Forsell (45).
Domare: Michaela Backman
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 15:
Resultat & Matchfakta

2019-08-10:
13:00 Härnösands SK - Själevads IK 3-1
13:30 Team TG FF - Notvikens IK DFF 3-3
14:00 Infjärdens SK - Selånger FK 4-1
15:00 Umedalens IF - IF Team Hudik 3-0
2019-08-11:
14:00 Domsjö IF - IFK Östersund 2-2
14:00 Sunnanå SK - Luleå SK 5-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Maja Scharin reducerade med ett vackert skott från distans för Selånger. Maja Scharin reducerade med ett vackert skott från distans för Selånger.

Enkla misstag sänkte Selånger i Infjärden: "Problem att tro på oss själva"


(2019-08-10)

Selånger hamnade i 0-2-underläge efter två misstag som Infjärden utnyttjade.
Maja Scharin reducerade med ett fint distansskott men hemmalaget satte därefter 3-1 och i andra utökade man marginalen med ytterligare ett.
– I den situation vi befinner oss i får vi genast problem att tro på oss själva då vi hamnar i underläge, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.


Tränarsnack:
–  Tyvärr gör vi två enkla misstag och hamnar i 0-2-underläge första halvtimmen. I den situation vi befinner oss i får vi genast problem att tro på oss själva och trots en fin reducering av Maja Scharin hamnar vi i ett 1-3-underläge före paus.. I andra börjar vi riktigt bra. Har två bra lägen och för matchen första kvarten. Tyvärr får vi ingen utdelning och Ingfjärden äter sig in i matchen igen. Vi gör tre byten och försöker bli än mer offensiva för att reducera. Tyvärr tröttnar vi och de kan göra 4-1 och stänga butiken säger Selångertränaren Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
Ingen stack ut något extra i Selånger denna dag.

Infjärdens SK - Selånger FK 4-1
2019-08-10 - 14:00 - IVAB Arena
Mål: 1-0 Ainhoa Abrisketa Ullibarri (9), 2-0 Cajsa Hedlund (26), 2-1 Maja Scharin (37), 3-1 Ida Sundkvist (44), 4-1 Cajsa Hedlund (83).
Domare: Andreas Forsberg
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 14:
Resultat & Matchfakta

2019-08-03:
13:00 IF Team Hudik - Sunnanå SK 0-4
13:00 IFK Östersund - Infjärdens SK 2-2
14:00 Selånger FK - Team TG FF 1-7
14:30 Notvikens IK DFF - Härnösands SK 5-0
15:00 Luleå SK - Domsjö IF 3-0
2019-08-04:
14:00 Själevads IK - Umedalens IF 0-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

15-åriga Frida Olsson svarade även för ett piggt inopp - och gjorde Selångers mål! 15-åriga Frida Olsson svarade även för ett piggt inopp - och gjorde Selångers mål!

Ny käftsmäll direkt för Selånger i höststarten:
"Tunna och håglösa"


(2019-08-03)

Selånger åkte på en ny käftsmäll när höstomgången körde igång.
Det blev en ny förlust, 1-7, mot gästande Team TG.
– Vi var tunna och håglösa i dag, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.


Tränarsnack:
– Vi mötte ett för dagen betydligt starkare lag än oss. Team TG spelade ut oss och vinner välförtjänt. Enda riktigt positiva i matchen är Frida Olssons mål. Hon gjorde ett mycket piggt inhopp som jag hoppas gav henne självförtroende inför kommande landslagsläger. Vi var tunna och håglösa i dag. Många som fick spela på ovana positioner då det var ett helt knippe som saknades, men det börjar vi bli vana med... Vi fortsätter emellertid kämpa och det blir bra matchträning för våra yngre spelare, säger Selångertränaren Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
15-åriga Frida Olsson svarade som sagt för ett piggt inhopp och ett snyggt mål.

Selånger FK - Team TG FF 1-7
2019-08-03 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Cornelia Wiklund (13), 0-2 Moa Sjöström (16), 0-3 Madeleine Norberg (31), 0-4 Emma Åström (33), 1-4 Frida Olsson (70),  1-5 Karolina Rinnau Widding (73), 1-6 Zabibu Nduwimana (75),1-7 Moa Sjöström (89).
Domare: Michaela Backlund
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Selångertränaren Tommy Lerstrand har långt ifrån gett upp. Selångertränaren Tommy Lerstrand har långt ifrån gett upp.

Ska Selånger lyckas med "mission impossible"?
"Jobbar hårt för att hänga kvar"


(2019-08-03)

Selånger har bara tagit två poäng under våren och har elva pinnar upp till räddningsplankan Team Hudik.
Det lär krävas ett mirakel för nytt kontrakt.
– Finns ingen mirakelkur. Vi tränar hårt och jobbar med hur vi skall spela för att lyckas ta de poäng som behövs för att vara kvar, säger Tommy Lerstrand.


Selånger inledde serien med ett kryss mot Umedalen.
Därefter kom elva raka förluster - innan man ånyo mötte västerbottniskorna med ett nytt kryss som följd.
De rödblårandiga tjejerna hade en vår med massor av stolpe ut, skador, sjukdomar – men framförallt tappat självförtroende.
Med två inspelade poäng och elva pinnar upp till närmaste räddningsplankan Team Hudik lär krävas ett mirakel för att Selånger ska spela division 1-fotboll även nästa år.
- Finns ingen mirakelkur. Vi tränar hårt och jobbar med hur vi skall spela för att lyckas ta de poäng som behövs för att vara kvar. Vi kommer göra allt vi kan för att lyckas med den målsättningen. Vi tror på det vi gör och tjejerna har en fantastisk inställning till att träna hårt. Det blir tufft, men det är vi förberedda på! säger tränaren Tommy Lerstrand.

Hur komner det sig att ni hamnat i den här sitsen enligt dig?
- Analyserar man våren så har vi inte kommit upp i den nivå vi presterat under vintern och på försäsongen. Skador är nog den största orsaken. Därefter har vi blivit ängsliga och tappat självförtroende. Flera matcher har vi spelmässigt varit med i, men enkla misstag har försatt oss i tunga underlägen. Tjejerna kan så mycket mer än vad vi lyckats få fram i serien. Delvis beror detta på att vi fått gå runt på otroligt många spelare då vi brottats med tuffa skador. Har 3 korsband, 2 benbrott, 1 armbrott, 2 med hjärtproblem, en ordentlig fotledsskada, en med knäproblem, en som varit på en 3-månaders resa, samt småskador som ständigt följer med fotbollslag.

Några förstärkningar utifrån inför hösten?
- Nej, inga nyförvärv men glad att Emmie Björklund är tillbaka i träning efter benbrottet. Däremot tar Celina Berglund ett uppehåll. Varit mycket med studier och fotboll under våren.

Nu väntar tuffa Team TG i höstpremiären§ i eftermiddag hemma på IP. Första steget på en framgångsrik höst?

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Skytteligaledaren Cajsa Hedlund, Infjärdens SK. Skytteligaledaren Cajsa Hedlund, Infjärdens SK.

Skytteligaledaren Cajsa Hedlund har gjort fler mål än hela Selånger

(2019-07-08)
Cajsa Hedlund, Infjärdens SK, leder skytteligan när division 1 Norrland tar sommarlov.
Med sina 19 mål har hon gjort fyra fler än vad hela Selånger mäktat med...


Nu är det sommaruppehåll även i division 1 Norrland.
Och ser vi till skytteligan så leds den av Infjjärdens Cajsa Hedlund på 19 gjorda mål, fyra fler än hela Selångers lag..där Jennifer Larsson är bäste producent med fyra fullträffar, vara tre på straff.
Värt att notera är även att f d Timråspelarna Maya Pitts och Bupe Olufunmilola Okeowo, båda numera Sunnanå, ligger topp fem på tretton respektive elva mål.

19 mål:
Cajsa Hedlund, Infjärdens SK

18 mål:
Moa Sjöström, Team TG FF

15 mål:
Moa Våglund, Själevads IK

13 mål:
Maya Pitts, Sunnanå SK

11 mål:
Bupe Olufunmilola Okeowo. Sunnanå SK

9 mål:
Johanna Byström, Domsjö IF
Therese Kapstad, Team TG FF

8 mål:
Elin Engström, Luleå SK
Natalie Johnson, IFK Östersund
Josefin Larsson, Själevads IK
Ellen Schampi, Sunnanå SK

Selångers målskyttar under våren:
4 mål:
Jennifer Larsson (3 straffar)
2 mål:
Angelica Lindholm Forsell
Emmie Björklund
Ida Rönnqvist
1 mål:
Alicia Holmberg
Amanda Hamrin
Linn Jonsson
Maja Medelberg
Malin Kristmansson

• komplett skytteliga

Omgång 13:
Resultat & Matchfakta

2019-07-03:
19:00 Notvikens IK DFF - Sunnanå SK 3-0
19:30 IFK Östersund - Härnösands SK 1-1
2019-07-04:
19:00 Domsjö IF - Team TG FF 3-4
2019-07-05:
19:00 Luleå SK - Infjärdens SK 2-3
2019-07-06:
14:00 Selånger FK - Umedalens IF 2-2
14:00 Själevads IK - IF Team Hudik 8-4
2019-07-07:
10:00 IFK Östersund - Notvikens IK DFF 1-3 (tillhör omg. 7)

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Först gjorde Linn Jonsson 2-0 och därefter tvingades hon utgå skadad. Först gjorde Linn Jonsson 2-0 och därefter tvingades hon utgå skadad.

Selånger ledde med 2-0 i matchens slutskede – men Umedalen hann kvittera:
"Fruktansvärt tungt"


(2019-07-06)

Selånger hade elva raka förluster.
Idag bröt man den dystra sviten då Umedalen kom på besök, 2-2.
Men Selångers tränare var ändå långt ifrån nöjd.
– Vi leder med 2-0 och har bud på mer när det bara återstår några minuter. Så fruktansvärt tungt. säger Tommy Lerstrand.


Selånger hade elva förluster på raken sedan krysset i premiären borta mot Umedalen.
Idag stod västerbottenlaget åter för motståndet och Selånger tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Angelica Lindholm Forsell. Strax innan timman spelad ökade Linn Jonsson vackert på till 2-0 men tvingades därefter utgå lårskadad. Hur många skador ska egentligen årets upplaga av Selånger dra på sig?
SFK har därefter lägen även till ett tredje mål innan Umedalen fick till en reducering med sex minuter kvar. Nervöst i hemmalaget och i den sista matchminuten kom även kvitteringen.
Känns som om Selånger skulle önska man kunde "erase och rewind" årets vårsäsong...

Tränarsnack:
– Så fruktansvärt tungt. Leder med 2-0 och har bud på mer. De reducerar i 84:e och därefter 2-2 i 90:e. Känns som en förlust. Vi gör en bra match men bjuder på fasta situationer i slutet där de är otroligt starka. Nu är det uppehåll, men vi hade verkligen behövt den där trean inför hösten, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
Maja Scharin och Denice Persson Feist slet tungt men framgångsrikt på mitten! Linn Jonsson målade och var duktig till det att hon klev av skadad efter sitt mål.

Selånger FK - Umedalens IF 2-2
2019-07-06 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (26), 2-0 Linn Jonsson (58), 2-1 Sara Bäckström (84), 2-2 Lina Vikner (90).
Domare: Erika Horst
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 12:
Resultat & Matchfakta

2019-06-23:
13:00 Härnösands SK - Selånger FK 2-1
14:00 Sunnanå SK - Själevads IK 6-2
2019-06-30:
12:00 IF Team Hudik - Luleå SK 0-1
14:00 Umedalens IF - Notvikens IK DFF 1-2
15:00 Infjärdens SK - Domsjö IF 5-0
16:00 Team TG FF - IFK Östersund 1-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Joanna Wallgren når högre än Känguru-Kid (googla alla icke gamla Buster-läsare) och nickar in Härnösands SK:s ledningsmål på Selånger. "Klättring", enligt SFK-tränaren Tommy Lerstrand. Foto: Csportsbloggen.
Joanna Wallgren når högre än Känguru-Kid (googla alla icke gamla Buster-läsare) och nickar in Härnösands SK:s ledningsmål på Selånger. "Klättring", enligt SFK-tränaren Tommy Lerstrand. Foto: Csportsbloggen.
Snart måste Tommy Lerstrands tjejer vinna rubbet för att inte åka ur. Snart måste Tommy Lerstrands tjejer vinna rubbet för att inte åka ur.

Ännu en Selångerförlust – nu är läget mer än prekärt: "Spelet fortsätter krampa"


(2019-06-29)

Selånger får inte till det.
Idag mot Härnösands SK kom elfte raka förlusten och nu är läget i botten mer än prekärt.
Upp till Team Hudik ovanför nedflyttningsstrecket är det nu hela tolv poäng – och två lag emellan.
– Spelet fortsätter att krampa, suckar Selångers tränare Tommy Lerstrand.


Tränarsnack:
– Trist att det blir som det blir. Vid 1-0 klättrar deras spelare på en av våra och nickar in bollen utan att domaren reagerar (se bilden ovan). Då blir det uppförsbacken igen, inte minst mentalt. Spelet fortsätter att krampa för oss och det båda "hackar" och "fastnar" och med mindre än tio minuter kvar kan de göra 2-0. Efter det är det som om vi vågar släppa på och "Angen" (Angelica Lindholm Forsell) får ett friläge där hon försöker dra målvakten som dock är följdsam och räddar. Men vi fortsätter att jobba på och kan reducera då ---- sätter en straff efter en hands. Vi orkade inte mobilisera för ett kvitteringsmål så nu kommer resten av våra matcher att vara som cupfinaler då vi inte har råd med så många poängförluster i höst, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
Vänsterbacken Linnea Söderberg som (se bild nedan) var den enda som stack ut i ett annars jämngrått Selånger.

Övrigt:
En olycka kommer sällan ensamt och tyvärr bröt Ella Zetterberg vadbenet i dagens match. Oturen är inte nådig för Selångers upplaga 2019.

Klicka här för fler bilder från matchen på Csportsbloggen

Läs även:
• Wallgren visade vägen mot Selånger

Härnösands SK - Selånger FK 2-1
2019-06-29 - 13:00 - Högslättens IP
Mål: 1-0 Joanna Wallgren (31, nick), 2-0 Joanna Wallgren (84), 2-1 Jennifer Larsson (89, straff).
Domare: Erika Horst
Publik: 84
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Selångers Linnea lyckas med en brytning i bortamatchen mot Härnösands SK. Trots detta blev det SFK:s elfte raka förlust. Foto: Csportsbloggen
Selångers Linnea lyckas med en brytning i bortamatchen mot Härnösands SK. Trots detta blev det SFK:s elfte raka förlust. Foto: Csportsbloggen

Omgång 11:
Resultat & Matchfakta

2019-06-29:
12:00 Notvikens IK DFF - IF Team Hudik 7-2
15:00 Domsjö IF - Härnösands SK 2-5
15:00 IFK Östersund - Umedalens IF 2-2
15:00 Infjärdens SK - Team TG FF 9-4
15:00 Luleå SK - Själevads IK 2-4
16:00 Selånger FK - Sunnanå SK 0-6

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Maja Scharin var en av Selångers bästa mot serieledarna. Maja Scharin var en av Selångers bästa mot serieledarna.

Idag kom Selångers tionde förlust – mot ett Sunnanå som tog sin elfte raka seger


(2019-06-23)

Selånger kom till spel med nio raka förluster.
Gästerna Sunnanå med tio raka segrar.
Men hemmalaget höll tätt mer än halva första halvleken innan det trillade in fyra snabba mål före paus.
Till slut kunde serieledarna åka hem med en 6-0-vinst efter att förra Timråspelarna Maya Pitts och Bupe Okeowo svarat för hälften av fullträffarna.


Tränarsnack:
– Sunnanå är bästa laget i serien. Ett lag med få svagheter och de har stort bollinnehav hela matchen. Trots detta har vi bra inställning och försöker freda oss efter bästa förmåga. Resultatet är odiskutabelt och rättvist naturligtvis, säger Stefan Wickström, vikarierande coach när ordinarie Tommy Lerstrand är nere på Halmstadslägret med framtida talanger.

Bäst på plan:
Maja Scharin och Ella Zetterberg skötte sig bäst i Selånger.

Selånger FK - Sunnanå SK 0-6
2019-06-23 - 15:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Maya Pitts (26), 0-2 Bupe Okeowo (30), 0-3 Lova Andersson (34), 0-4 Maya Pitts (45), 0-5 Sofia Lindmark (66), 0-6 Ellen Maund (90).
Domare: Anja Collén
Publik: 87
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 10:
Resultat & Matchfakta


2019-06-15:
12:00 Sunnanå SK - IFK Östersund 3-1
13:00 Härnösands SK - Infjärdens SK 1-0
2019-06-16:
14:00 Umedalens IF - Domsjö IF 2-0
15:00 Själevads IK - Notvikens IK DFF 0-4
16:30 Team TG FF - Luleå SK 4-3
2019-06-17:
19:00 IF Team Hudik - Selånger FK 3-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Fortsatt tungt för Tommy Lerstrands tjejer. Fortsatt tungt för Tommy Lerstrands tjejer.

Inte ens en 2-0-ledning i paus hjälpte – Selånger inkasserade nionde raka förlusten


(2019-06-17)

Det häxar rejält för Selångers damer.
2-0-ledning efter den första halvleken efter årets bästa spel förbyttes till en 2-3-förlust borta mot Team Hudik efter flera individuella misstag-
– Vi måste sluta bjuda på enkla baklängesmål, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.


Selånger var på väg att bryta sin långa förlustsvit då man ledde i paus med 2-0 borta mot Team Hudik efter årets bästa spel och man hade bud på betydligt mer.
När domaren blåste full tid stod likt förbenat SFK-tjejerna som förlorare för nionde gången på raken efter en bedrövlig halvlek med flera individuella misstag. Vid segermålet missade t ex annars säkra målvakten Nellie Maxén bollen vid en utrusning och gav Elin Åslund öppet mål.

Tränarsnack:
– Vi gör en jättebra första halvlek, den kanske bästa i år, och leder med 2-0 och hade bud på mer och skulle t ex haft ytterligare två straffsparkar. Först när "Angen" blir kapad och sedan när deras målvakt lägger sig över Maja Medelberg. Vår andra halvlek blev dessvärre bedrövlig där vi går in och bjuder dem på tre mål. Att vi skulle gå in och göra en så dålig  andra fanns inte på karten efter vår fina första men självförtroendet är nere i skoskaften och det enkla blir plötsligt jättesvårt. Men vi måste sluta bjuda på enkla baklängesmål, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

Bäst på plan:
I Selånger gör Malin Kristmansson och Maja Scharin ett hjättejobb på mitten matchen igenom.

IF Team Hudik - Selånger FK 3-2
2019-06-17 - 19:00 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 0-1 Jennifer larsson (26, straff), 0-2 Malin Kristmansson (32), 1-2 Alicia Dahlgren (50), 2-2 Alicia Dahlgren (74), 3-2 Elin Åslund (74).
Domare: Julia Planeskog
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 9:
Resultat & Matchfakta & Kommande matcher


2019-06-08:
14:00 Notvikens IK DFF - Luleå SK 2-0
15:00 Infjärdens SK - Umedalens IF 1-0
2019-06-09:
12:00 IFK Östersund - IF Team Hudik 2-1
15:00 Domsjö IF - Sunnanå SK 1-3
15:00 Selånger FK - Själevads IK 0-3
15:00 Team TG FF - Härnösands SK 7-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 8:
Resultat, Matchfakta & Kommande matcher


2019-06-01:
14:30 Luleå SK - Härnösands SK 1-3
2019-06-02:
13:00 Notvikens IK DFF - Selånger FK 4-0
14:00 Sunnanå SK - Infjärdens SK 5-1
14:00 Själevads IK - IFK Östersund 0-2
15:00 IF Team Hudik - Domsjö IF 2-1
2019-06-04:
19:30 Umedalens IF - Team TG FF 1-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Fortsatt tungt för Tommy Lerstrands tjejer. Fortsatt tungt för Tommy Lerstrands tjejer.

Selånger fortsätter att förlora – sjunde raka kom mot Notviken


(2019-06-02)

Läget börjar bli allt mer prekärt för Selånger i bottenträsket.
0-4 mot Notviken uppe i Luleå betyder sjunde raka förlusten och förankrad jumboplats.
– De är ett lag i medvind och stort självförtroende medan vi är i en motsatt situation, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.


Tränarsnack:
– Det kändes bra innan och vi spelar helt rätt fram till det att vi släpper in ett mål. Då blir det en tung ryggsäck för tjejerna att bära på. Vi hade en hel del anfall men Notviken var duktiga på att försvara sig och det märks att de är ett lag i medvind och stort självförtroende medan vi är i en motsatt situation. Lite typiskt då att de gör 1-0 då vi har en spelare skadad på sidan av planen och i andra drar de in två långskott som är svåra att försvara sig emot, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

B'st på plan:
Isabelle Forslund och Ella Zetterberg i Selångers mittförsvaret hade det hektisk och skötte sig bra. Det gjorde även Nellie Maxén mellan stolparna trots de fyra insläppta målen.

Notvikens IK DFF - Selånger FK 4-0
2019-06-02 - 13:00 - Tunavallen, Luleå
Mål: 1-0 Jennifer Lindgren (35), 2-0 Klara Grahn (51), 3-0 Marika Bäc (53), 4-0 Klara Grahn (90)
Domare: Keijo Hyvärinen
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 7:
Resultat & Matchfakta


2019-05-29:
19:00 Domsjö IF - Själevads IK 3-5
2019-05-30:
12:00 Infjärdens SK - IF Team Hudik 0-2
13:00 Härnösands SK - Umedalens IF 0-2
13:00 Selånger FK - Luleå SK 1-4
14:00 Team TG FF - Sunnanå SK 1-3
2019-07-07:
10:00 IFK Östersund - Notvikens IK DFF

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

"Angen" tillbaka på planen - och i målprotokollet. "Angen" tillbaka på planen - och i målprotokollet.

"Angen" tillbaka, och målade direkt i come-backen – men förlust igen för Selånger


(2019-05-30)

Angelica Lindholm Forsell är tillbaka i den rödblå-randiga Selångertröjan efter barnafödande och fotskada.
Och mål gjorde hon direkt i comebacken.
Problemet är att det bara räckte till ett tröstmål mot tidigare seriejumbon Luleå SK.
– Kom in när det stod 0-2 och då kändes det som om vi skulle kunna vända på det här men tyvärr är vi för passiva hela matchen, säger "Angen".


Trots förlusten häromdagen mot IFK Östersund kändes det som om Selånger var på gång och första segern skulle tass idag när jumbon Luleå SK gästade och sedan skulle det bära iväg uppåt i tabellen.
Men det blev en kraschlandning! LSK kom, sågs och segrade med 4-1 efter ett hattrick av Moa Blomquist.
– Hade vi byggt vidare från Östersundsmatchen hade vi vunnit. Vi blir för passiva och vi uppträder som yra höns i den andra halvleken och släpper in tre mål, säger Angelica Lindholm Forsell.
"Angen" som hoppade in i den andra halvleken och gjorde comeback efter barnafödande och skada. Det var också "Angen" som satte Selångers tröstmål till 1-4 i slutminuten.
– Kom in när det stod 0-2 och då kändes det som om vi skulle kunna vända på det här men tyvärr är vi för passiva hela matchen även om det var kul att spela fotboll igen och göra mål. Nu när jag är tillbaka på planen ska jag göra allt jag kan för att försöka få tjejerna att förstå hur jävla bra fotbollsspelare de är. Vi är så mycke bättre än vad tabellen visar. Det gäller att varje spelare tror på sig själv och på sina medspelare. Det har varit frustrerande att inte kunnat spelat första sex matcherna och kunna bidra på planen. Jag tror på oss. Vi SKA vända detta, säger "Angen" bergsäkert.

Tränarsnack:
– En riktigt tung förlust. Vi börjar bra, men faller igenom i andra då Luleå gör tre mål. Finns inget mirakelmedel, utan det gäller fortsätta jobba och ge järnet. Det kommer vända, frågan är bara när. Tror det viktiga nu är att jobba som ett lag och våga ta ut sig för lagets bästa. Kan vi därefter minska våra misstag, som tyvärr ofta lett till farligheter för motståndarna, så ger  en stabilare grund. Vi vägrar ge upp, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.

B'st på plan:
Linn Jonsson och Ella Zetterberg gjorde så gott de kunde. Nellie Maxén i målet stod för bra snack och gjorde några räddningar som höll Selånger kvar i matchen.

Selånger FK - Luleå SK 1-4
2019-05-30 - 13:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Moa Blomquist (25), 0-2 Moa Blomquist (52), 0-3 Moa Blomquist (57), 0-4 Charlotte Forsberg (73), 1-4 Angelica Lindholm Forsell (90+1).
Domare: Michael Lie
Publik: 49
Matchfakta

Selånger hade sina chanser hemma på IP. Här är Maja Medelberg framme och provar lyckan men IFK Östersunds eminenta målvakt räddar både Majas första skott och även returen och hindrar SFK att få med sig någon poäng. Seriens bäste keeper?. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Selånger hade sina chanser hemma på IP. Här är Maja Medelberg framme och provar lyckan men IFK Östersunds eminenta målvakt räddar både Majas första skott och även returen och hindrar SFK att få med sig någon poäng. Seriens bäste keeper?. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Femte raka förlusten för Selånger: 

"Inte värda att förlora matchen" 

(2019-05-26)

Selånger skapar chanser men får inte in bollen.
Då skickar IFK Östersunds Natalie Johnson upp bollen i krysset och SFK tvingas inkassera sin femte raka förlust.
– Jag lider med tjejerna, idag ska vi inte förlora matchen men oturen grinar oss i ansiktet just nu, suckar Selångertränaren Tommy Lerstrand.


Efter fyra raka förluster fick äntligen Selånger komma hem och få spela på IP. För motståndet stod topplaget IFK Östersund men SFK stod upp bra med ett försvarsspel som var som natt och dag sett till de svängdörrar man bjöd på förra helgen mot Domsjö (2-6). Gästerna hade mycket boll men när man närmade sig Selångers straffområde var det tätt som silicon. Det var överlag en tät match så inte heller Selånger skapade speciellt mycket framåt. Första egentliga chansen dröjde till tio minuter in i andra då Mikaela Jensen drev in från kanten, gjorde en pausfint och sköt ett välplacerat skott mot den bortre stolpen men Östersunds duktige keeper Kelsey Devonshire sträckte ut i hela sin längd och tippade bollen till hörna.

IFK Östersund kontrade med ett hårt skott som smet precis över ribban innan Natalie Johnson i den 66:e minuten fick på en projektil från distans som borrade sig in i Nellie Maxéns högra kryss. 
Gästerna tog därefteer över och såg ut att kontrollera matchen när hemmalaget fick till en vass omställning och på ett inspel från högerkanten fick Maja Medelberg chansen från tio meter men Kelsey Devonshire kom ut kvickt som en iller och parerade Majas skott, och nöp sedan även returen (se bilden ovan). Ett lite resingerat Selånger förmådde inte vaska fram någon fler het chans utan fick inkassera årets femte raka förlust och ligger kvar under nedflyttningsstrecket. Men så här är det att ligga i botten av en serie. Man skapar tre feta chanser och motståndarna en och vinner matchen. Nu väntar Luleå SK hemma på IP på torsdag. Då kommer första segern vågar jag utlova!

Tränarsnack:
Klicka här för att lyssna på Lokalfotbollens intervju av Selångers tränare Tommy Lerstrand efter 0-1 mot IFK Östersund

B'st på plan:
Ella Zetterberg och Isabell Forslund gör en bra prestation som mittbackspar tillsammans men det var egentligen ingen som föll ur ramen. Något som borgar gott inför fortsättningen.

Selånger FK - IFK Östersund 0-1
2019-05-26 - 15:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Natalie Johnson (66).
Domare: Hanna Lajanen (fin insats)
Publik: 50
Matchfakta

Selångers Linn Jonsson utmanar IFK Östersunds Åse Perman. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Maja Medelberg kliver på i en närkamp. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Maja Medelberg kliver på i en närkamp. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Maja Medelberg på srpång igen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Maja Medelberg på srpång igen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Ännu en Selångerförlust – hela 2-6 mot Domsjö betyder fortsatt näst jumbo

(2019-05-19)

Ett helt gruslass verkar ha kastats in i Selångers maskineri.
I genrepet vann man mot Domsjö med 4-1.
Idag blev det torsk med hela 2-6 mot samma motstånd!
– Vill inte skylla på skador men idag var hela elva spelare indisponibla och då är det svårt att göra oss själva rättvisa, suckar tränaren Tommy Lerstrand


texten 

Tränarsnack:
– Vi börjar riktigt bra. Tar ledningen och kunde nog ha gjort minst ett till. Tyvärr får vi inte in bollen. I stället gör de 1-1 och vi hamnar lite i gungning. Tycker vi reder ut det och fortsätter skapa chanser och spelar offensivt. Därefter faller vi ihop efter att de gjort 2-1. Tar inte lång tid innan de även gör 3-1. Vi rycker upp oss lite precis innan halvtidsvilan och reducerar till 3-2, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.
Tommy fortsätter:
– I andra tappar vi det mesta. Vi skapar inte på samma sätt som i första och de sårar oss centralt och springer i väg ganska snabbt till både 4-2 och 5-2. Tjejerna ska ha en eloge att de inte slutar kämpa, men tyvärr släpper vi in lite för enkla mål bakåt. Får kolla på matchvideon och titta varför det brister i dag. Tycker de lyckas med för många centrala genombrott. Dessutom borde vi satt någon av våra många chanser vi hade i inledningen av matchen.
– Idag hade vi elva spelare indisponibla. Hoppas vi börjar få tillbaka av några av de som är på skadelistan. Behöver tuffa till oss och få en ordentlig konkurrenssituation om startplatserna.

B'st på plan:
Det var ingen som stack ut något extra i Selånger. Det gjorde däremot Domsjös anfallare Johanna Byström som svarade för hälften av Ö-vikslagets fullträffar och med rätta kan titulera sig epitetet matchhjälte.


Domsjö IF - Selånger FK 6-2
2019-05-19 - 13:00 - Skyttis
Mål: 0-1 Ida Rönnqvist (5), 1-1 Alice Rosén (24), 2-1 Johanna Byström (39), 3-1 Kelli Francine Zickert (42), 3-2 Maja Medelberg (44),  4-2 Johanna Byström (50), 5-2 Alice Rosén (54). 6-2 Johanna Byström (86).
Domare: Mauritz Grendin
Publik: 187
Matchfakta

Omgång 4:
Resultat & matchfakta


2019-05-11:
13:00 IF Team Hudik - Umedalens IF 2-3
13:00 Själevads IK - Härnösands SK 2-1
14:00 Notvikens IK DFF - Team TG FF 1-3
 14:00 Luleå SK - Sunnanå SK 3-6
2019-05-12:
13:00 Selånger FK - Infjärdens SK 2-4
15:00 IFK Östersund - Domsjö IF 4-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Malin Kristmansson är en av få tjejer med självförtroende i SFK just nul. Malin Kristmansson är en av få tjejer med självförtroende i SFK just nul.

Tredje Selångerförlusten: "Saknar självförtroende"

(2019-05-12)

Selånger har inte alls fått det att stämma så här långt, ett kryss och tre förluster.
Idag blev det 2-4 mot gästande Infjärden.

– Vi har inte det rätta självförtroendet för att vinna fotbollsmatcher just nu, säger tränaren Tommy Lerstrand.


texten kommer att uppdateras

Selånger FK - Infjärdens SK
2019-05-12 - 13:00 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Cajsa Hedlund (7), 1-1 Jennifer Larsson (62, straff), 1-2 Cajsa Hedlund (70), 2-2 da Rönnqvist (72), 2-3 Cajsa Hedlund (73), 2-4 Malin Holm (88).
Domare: Katrin De Boer
Publik: 40
Matchfakta

Omgång 3:
Resultat & matchfakta


2019-05-04:
13:30 Team TG FF - Selånger FK 3-1 (referat kommer)
14:00 Infjärdens SK - IFK Östersund 2-0
14:00 Umedalens IF - Själevads IK 0-2
16:00 Sunnanå SK - IF Team Hudik 8-0
2019-05-05:
13:00 Härnösands SK - Notvikens IK DFF 0-1
14:00 Domsjö IF - Luleå SK 4-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Alicia Holmberg tröstmålade. Alicia Holmberg tröstmålade.

Selånger får inte till det i serieöppningen: "Saknar rätta vinnargnistan"

(2019-05-04)

Selånger verkar ha tappat formen i samband med seriestarten.
Idag kom den andra raka förlusten, 1-3 borta mot Team TG.

– Vi släpper in för enkla mål och gör får få framåt. Verkar sakna den rätta vinnargnistan just nu, säger tränaren Tommy Lerstrand.


texten kommer att uppdateras

Team TG FF - Selånger FK 3-1
2019-05-04 - 13:30 - Umeå Energi Arena
Mål: 1-0 Amanda Westman (24), 2-0 Moa Sjöström (42), 3-0 Tyra Norman (80), 3-1 Alicia Holmberg (87).
Domare: Anja Collén
Publik: 87
Matchfakta

Omgång 2:
Resultat & matchfakta


2019-04-27:
13:00 Selånger FK - Härnösands SK 3-4 (resultat & fakta nedan)
13:00 Själevads IK - Sunnanå SK 3-7
14:00 Notvikens IK DFF - Umedalens IF 1-1
14:00 Luleå SK - IF Team Hudik 0-2
17:00 IFK Östersund - Team TG FF 3-1
2019-04-28:
15:00 Domsjö IF - Infjärdens SK 3-2

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Emmie Björklund gjorde två av Selångers mål - till ingen nytta... Emmie Björklund gjorde två av Selångers mål - till ingen nytta...

Selånger FK föll i målrik match mot Härnösands SK: "Svag insats av oss idag"

(2019-04-27)


Det blev målrikt i Selångers hemma-premiär.

Och det blev gästande Härnösands SK som gjorde majoriteten av fullträffarna. Bland annat prickade Emelie Vesterlund in dubbla frisparksmål vilket i slutändan blev avgörande.
– Svag insats av oss idag, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Kryss i premiären följdes upp med en uddamålsförlust mot nykomlingarna Härnösands SK.
Selångertränaren Tommy Lerstrand var inte nöjd med dagens insats och säger så här om matchen:
– Svag insats av oss idag. Vi går inte att känna igen. Svårt att vinna matcher när vi släpper in fyra mål. Startar riktigt illa där de snabbt går upp i en 2-0 ledning. Vi är inte ens tvåa på bollarna. Därefter starkt att gå ikapp i första halvlek till 2-2 med en sådan start.

Tommy Lerstrand fortsätter:
– Kommer ut i andra och hoppas att vi ska ta över men vi kommer inte upp i nivå. Slarvar med passningar och gör inte som vi pratat om i uppspelen. Känns håglöst och tafatt. Vi kan så mycket bättre. De lyckas göra 3-2 och jag känner direkt att det här får vi svårt att vända ytterligare en gång. Dom gör sedan ett fjärde mål men vi fortsätter kriga och det skall tjejerna ha en eloge för. Vi lyckas få till en reducering till 3-4, men närmare kommer vi inte. Bara att gratulera Härnösand.
– Vi får fundera på varför vi inte kommer upp i normal nivå. Bara att gå in i en tuff träningsvecka och försöka få pusselbitarna på plats.

Selånger FK - Härnösands SK 3-4
2019-04-22 - 13:00 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Linnea Strand (10), 0-2 Emelie Vesterlund (12), 1-2 Emmie Björklund (23), 2-2 Emmie Björklund (40), 3 2. Emelie Vesterlund (71), 2-4 Alma Davis (86), 3-4 Jennifer Larsson (86)
Domare: Aina Collén
Publik: 127
Matchfakta

Linn Jonsson är ett osäkert kort om hon kommer till spel. Skada oroar. Linn Jonsson är ett osäkert kort om hon kommer till spel. Skada oroar.

Ungdomlig entusiasm när Selånger tar emot Härnö-sand i dagens "klykderby"

(2019-04-27)

Selånger inledde med ett kryss mot nykomlingarna Umedalen på bortaplan.
Nu väntar hemmapremiär och klykderby mot ett annat nytillskott till serien. 
– Vi har hyfsad koll på Härnösands SK och precis som oss satsar dom ungt, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Selånger kryssade borta i seriepremiären mot nykomlingarna Umedalen.

Idag väntar nästa nykomling i serien då Härnösand kommer på besök.
– Vi nådde kanske inte upp i normal nivå den andra halvleken av premiären men vi fick en poäng med oss hem. Nu har vi haft en bra träningsvecka och känslan är bra inför mötet med Härnösands SK.

Vad vet du om dagems motståndare?
– Har hyfsad koll på dom. Några har varit med och spelat mot Härnösand under Vårcupen. Dessutom spelade vi i samma serie i fjol med vårt utvecklingslag.

Läget i truppen?
– Vi har två spelare på skadelistan. Det är Angelica Lindholm Forsell och Linn Jonsson. "Angen" kan inte vara med. Får se hur det är med Linn, avslutar Tommy Lerstrand.

Lokalfotbollens tips:
2-2 – ett möte mellan två synnerligen unga lag där medelåldern ligger under 20 år och med mycket spring i benen. Detta talar för en både välspelad och fartfylld tillställning på NP3 Arena. Och inte minst oviss!

Selånger FK - Härnösands SK
2019-04-22 - 13:00 - NP3 Arena
Domare: Aina Collén

Omgång 1:
Resultat & matchfakta


2019-04-13
15:00 Infjärdens SK - Luleå SK 2-1
2019-04-17
19:30 Team TG FF - Domsjö IF 5-1
2019-04-21
15:00 IF Team Hudik - Själevads IK 0-2
2019-04-22
13:00 Umedalens IF - Selånger FK 1-1 (referat & fakta nedan)
14:00 Härnösands SK - IFK Östersund 0-1
18:00 Sunnanå SK - Notvikens IK DFF 1-0

Klicka på resultat för matchfakta och mer info

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Amanda Hamrin satte Selångers premiärmål. Amanda Hamrin satte Selångers premiärmål.

Selånger kryssade i serie- premiären: "Idag vann vi en poäng"

(2019-04-21)

Selånger ledde premiären efter Amanda Hamrins mål i mitten av den första halvleken.
Tio minuter in i andra kvitterade Umedalen som därefter jagade ett segermål i medvinden.
– Idag vann vi verkligen en poäng, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand och pustar ut.

 

Selånger kom till seriepremiär utan sin fotledsskadade Angelica Lindholm Forsell vilket var ett stort aber.
– "Angen" saknas alltid när hon inte är med. Hennes rutin är ovärderlig, säger tränaren Tommy Lerstrand.
Nykomlingarna Umedalen tog tag i taktpinnen direkt och formligen sköljde över gästande Selånger som verkligen fick freda sig med både näbbar och klor.
– Men efter 20 minuter började vi hitta in i matchen, säger Tommy Lerstrand.
Och i den 26:e minuten tog man ledningen efter en hörna. Efter lite studsar hamnade bollan framför fötterna på Amanda Hamrin som bara hade att stöta in ledningsmålet.
Resterande halvleken var jämn, kanske med ett litet plus för Selångeer i medvinden.
Umedalen kom ut som frustrerande tjurar (kan man skriva så när det handlar om damer?) i den andra halvleken.
– Dom öste på med långa bollar och tryckte tillbaka oss rejält och vi fick aldrig fast bollen vare sig i anfallet eller på mitten, säger Tommy Lerstrand.
Tio minuter in i andra kom också kvitteringsmålet. Även det efter hörna där Selånger inte lyckades rensa undan till fullo utan Agnes Svedberg fick på ett bra skott som smet in vid stolpen.

Umedalen hade sedan ett ribbskott och hade även en boll i mål, som emellertid blev bortdömt sedan målvakten Nellie Maxén fått en spark på handen.
– Men vi lyckades freda oss på ett bra sätt men idag vann vi verkligen en poäng och inte tappade två trots att vi inte kunde hålla vår pausledning. Vi hade nog behövt något mål till att gå på. Umedalen var ett bra lag även om deras spel kanske var primitivt men ändå effektivt på något sätt, säger Tommy Lerstrand.
Unga Ella Zetterberg och rutinerade Malin Kristmansson tongivande i Selångers försvar.
– Men alla ska ha en stor eloge för sin kämpainsats och att vi aldrig vek ner oss. Tjejerna fick verkligen löpa kopiöst idag, avslutar en nöjd Selångertränare.

Umedalens IF - Selånger FK 1-1
2019-04-22 - 13:00 - Umedalens IP
Mål: 0-1 Amanda Hamrin (26), 1-1 Agnes Svedberg (55).
Domare: Anja Collén
Publik: 67
Matchfakta

Nu kickar Tommy Lerstrands Selångertjejer igång seriespelandet. Nu kickar Tommy Lerstrands Selångertjejer igång seriespelandet.

Selånger har bytt division 1-serie i år – premiär i morgon annandag påsk:
"Vi siktar på topp 3"


(2019-04-21)

I morgon är det annandagpåsk.
Då begår Selångers damer premiär i division 1 Norrland med bortamatch mot Umedalens IF.
– Vi siktar på tre poäng. Vill alltid vinna matcherna vi spelar, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Selånger FK tar bussen upp till Umeå i morgon för seriepremiär mot Umedalens IF.
SFK som inför den här säsongen bytt division 1 Norra Svealand till Norrlandsditon. Ska bli intressant att se vad det unga Selångerlaget, med en medelålder på strax över 19 år, kommer att stå sig i konkurrensen mot äldre motstånd. Det är väl egentligen bara nykomlingarna Härnösands SK som kan slå medelpadskorna på fingrarna när det gäller medelåldern. Trots sitt unga lag har Selånger redan många spelare i truppen med flerårig rutin från division 1- och seniorspel.
– Vi satsar på ungdomlig entusiasm och hunger. Vi har flera som fortfarande går på gymnasiet och bland annat NIU. Vi har även oerhört nyttig rutin i Angelica "Angen" Lindholm Forsell och Malin Kristmansson, säger tränaren Tommy Lerstrand som tog vid mitt under den förra säsongen.

Lokalfotbollen ställde några fler frågor till Tommy Lerstrand i samband med morgondagens premiär.

Er målsättning i år?
– Vi vill fortsätta utveckla vårt spel både offensivt och defensivt. Hoppas därefter att vår prestation kan ge oss resultat för att vara i toppen och kriga.

Vilken typ av fotboll kommer ni att spela?
– Vi vill anfalla och vara kreativa. Vill hota motståndarna och tvinga dem ta beslut som vi sedan kan nyttja i vårt anfallsspel för hur vi skall komma till avslut och göra mål.

Nöjd med truppen?
– Jättenöjd!. Fått in rutin med "Angen" och Malin. Därefter fått behålla alla våra unga lovande spelare, samt fått in några fler unga hungriga som vill ta nästa steg i sin utveckling.

Vad säger du om er försäsong?
– Har varit lite upp och ner. Började bra med Gimmel Cup. Därefter en svacka. Få tider och små ytor gör att vi haft lite tid att jobba med det stora spelet. Sedan gjorde vi ett antal bra matcher med bra spel. Däremot så fanns det mer att önska av genrepet förra helgen även om vi vann mot seriekonkurrenten Domsjö med 4-1.

Har ni någon ung spelare som kan/kommer att få sitt genombrott i år och kan vara värd att hålla ett extra öga på för publiken?
– Ella Zetterberg var bra redan i fjol. I år tror jag hon blir ännu bättre. Dessutom tror jag att Emmie Björklund får sitt genombrott i år. Hon har haft en riktigt bra försäsong. Men självklart har vi många duktiga spelare som kommer bidra med fina insatser.

Vilket lag tar hem serien och vilka blir första och andra utmanare?
– Team TG tror jag blir det lag att slå. Därefter hoppas jag att vi är med och krigar. En ny serie med lag jag vet väldigt lite om än så länge.

Och vilken placering tippar ni er själva på?
– Vi siktar topp 3.

Skador eller annat som stör inför premiären?
– Tyvärr är Lina Edberg korsbandsskadad. Philippa Johansson på väg tillbaka efter en likadan skada. "Angen" åkt på en kraftig stukning. Denice Persson Feist är på resa. Vilma Gustavsson har problem med hjärtfrekvensen och Kajsa Bergsten har slutat.

...och hur går det i premiären mot Umedalen i morgonens premiär?
– Vi siktar på tre poäng. Vill alltid vinna matcherna vi spelar. Är man realistisk så är det premiär och vi får kanske vara nöjda med oavgjort:

-

Fakta:
Selånger FK


Tränare: Tommy Lerstrand (2:a säsongen, kom i mitten av fjolårssäsongen).

Nyförvärv: Amanda Hamrin, b (Sundsvalls DFF), Maja Medelberg, fw, och Felicia Lerstrand, fw (Sundsvalls DFF F19), Mikaela Jensen, fw, och Isabelle Forslund, mb/imf (IFK Timrå), och Lina Edberg, b/mf/fw (Sundsvalls FF), Malin Kristmansson, b (comeback, senast Kovlands IF) och Angelica Lindholm Forsell, fw (comeback efter barnafödande).

Förluster: Julia Wänglund, fw (Gamla Upsala SK) och Kajsa Bergsten (slutar).

Spelartruppen 2019 (klicka på länken)

Fot-o på "Angens" stukade fot, Fot-o på "Angens" stukade fot,

Selånger vann genrepet – men fick "Angen" skadad

(2019-04-13)

Selånger vann genrepet mot seriekollegan Domsjö med 4-1.
Men fick en av målskyttarna, Angelica Lindholm Forsell skadad. 
– Åkte på en rejäl stukning, säger "Angen".


Selånger  vann genrepet mot seriekollegan Domsjö. Efter en mållös första halvlek bröt Angelica Lindholm Forsell dödläget direkt i upptakten av andra.
Gästerna från Ö-vik kvitterade efter dryga timmen spelad men sista 20 gjorde Selånger ett ryck och tog hem segern efter mål av i tur och ordning Vilma Abrahamsson, Mikaela Jensen och Jennifer Larsson.
Ett aber var att man fick nyttige Angelica "Angen" Forsell skadad och tvingades utgå.
– Åkte på en rejäl stukning och har ont som fan just nu och det känns bara bajs. Men förhoppningsvis är jag OK till seriepremiären annandagpåsk när vi möter Umedalen, säger "Angen".


Selånger FK - Domsjö IF 4-1
2019-04-14 - 12:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (46), 1-1 Olivia Näsström (62), 2-1 Vilma Abrahamsson (70), 3-1 Mikaela Jensen (83), 4-1 Jennifer Larsson (90).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Maja Medelberg knorrade in en hörna direkt i mål. Maja Medelberg knorrade in en hörna direkt i mål.

Selånger brände massor av chanser – då drog Maja in en hörna direkt i mål

(2019-04-02)

Selånger brände chanser i parti och minut mot seriekollegan Team Hudik på borta-plan och såg ut att få nöja sig med 0-0. 
– Då spräckte Maja Medelberg nollan med en hörna direkt i mål, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Selånger matchar tätt

Selånger matchar tätt och spelade i afton sin fjärde match på lite drygt en vecka. Och det blev seger mot nya seriekollegan Team Hudik på bortaplan även om man fick vänta länge på avgörandet.
Selånger gjorde en fin första halvlek borta mot Team Hudik och gjorde allt utom mål.
– Skön match i kväll mot Hudik. Mängder av chanser som vi bränner. Kunde lätt ha gjort en 3-4 i första. I stället går vi till halvtidsvila med 0-0, säger tränaren Tommy Lerstrand.
I den andra kom Hudik ut som ett helt annat lag och spelade aggressivt och ofta längre bollar. Något som störde Selångertjejerna. Åtminstone i inledningen av halvleken.
– Vi tappar vårt fina spel från första halvlek och spelar för mycket på ett tillslag och slarvar en del, så vi får inte äga boll utan det blir otroligt mycket omställningar, säger Lerstrand.
Han fortsätter:
– Vi ändrar spelsätt och gör en del byten. Helt plötsligt kommer vi betydligt lättare in i spelyta bakom deras backlinje och skapar igen mängder med chanser.
Men några mål? Nej! Och vad brukar hända när ett lag bränner mängder av chanser? Jo, motståndarna kontrar in en "balja".
Dock inte denna gång. Med lite drygt tio minuter kvar att spela slår Maja Medelberg en hörna direkt in i mål.
– Vi brände otalet med chanser och så spräcker vi nollan med en hörna direkt i mål. Det är ju nästan lite komiskt, säger tränaren Tommy Lerstrand.


2-0 kom av bara farten

Bara minuten senare kommer även 2-0. Emmie Björklund driver in framför backen efter en löpduell och kan enkelt placera in bollen vid sidan av målvakten.
Strax därpå slocknar stålkastarna på Glysis av någon anledning och matchen tvingas avslutas.
- Vi är nöjda med matchen, men borde tagit tillvara på någon eller några av dom chanserna vi hade i inledningen för att få en bättre matchbild. Hudik krigar på bra och överraskar oss i andra och tar stundtals över spelet. Skönt att vi lyckas vända igen och avsluta bra, avslutar Tommy Lerstrand.
Ella Zetterberg, Nellie Maxén och Emmie Björklund förtjänar lite extra beröm i kvällens Selånger.

IF Team Hudik - Selånger FK 0-2
2019-04-02 - 19:30 - Glysis Sparbanken Arena
Mål: 0-1 Maja Medelberg (79), 0-2 Emmie Björklund (80).
Domare: Oscar Schilke
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Angelica Lindholm Forsell sänkte två pytsar redan första sex minuterna. Angelica Lindholm Forsell sänkte två pytsar redan första sex minuterna.

Selånger FK knäckte Ope redan i matchöppningen via dubbla fullträffar av "Angen".

(2019-03-24)

Selånger, och speciellt då "stålmormor" Angelica Lindholm Forsell, inledde i tempo furioso och ledde efter blott sex minuter med 2-0.
I paus stod det 3-0 och i den andra spädde dom rödblårandiga på till 5-0.
– Försvarsmässigt en riktigt bra match. Vi bjuder inte på något, säger tränaren Tommy Lerstrand.


Selånger avgjorde tidigt när Ope gästade staden vid kusten.
– Vi lyckades stressa och pressa Ope första 20 minuterna så de gjorde misstag som vi nyttjade på ett mycket bra sätt. "Angen" gjorde två snabba och liknande mål, säger tränaren Tommy Lerstrand.
I slutet av den första halvleken utökade Linn Jonsson på till 3-0 då hon säkert placerade bollen utom räckhåll för Ope-målvakten med ett skott från straffområdeslinjen.
– I andra kommer Ope ut och har förändrat en del samtidigt som vi startade lite lojt, säger Tommy Lerstrand.
Men SFK kom åter igång och strax innan timmen spelad sätter Jennifer Larsson en straff distinkt i mål.
Emily Björklund avslutade sedan målskyttet med åtta minuter kvar sedan hon rundat bortakeepern och rullar in bollen i tomt mål.
– Försvarsmässigt en riktigt bra match. Vi bjuder inte på något. Sedan riktigt kul att vi skapar så mycket framåt, säger Tommy Lerstrand.
Extra beröm i Selånger till Linn Jonsson och Ida Rönnqvist som båda hade bra fart i benen.

Selånger FK - Ope IF 5-0
2019-03-31 - 17:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (5), 2-0 Angelica Lindholm Forsell (6), 3-0 Linn Jonsson (37), 4-0 Jennifer Larsson (57, straff), 5-0 Emmie Björklund (82)
Domare:  Santiago Bedoya
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Michaela Jensen har fin målform under försäsongen. Michaela Jensen har fin målform under försäsongen.

Selånger FK föll på sista sparken mot Ljusdal – men vann klart mot IFK Timrå

(2019-03-24)

Selånger luftade stora delar av truppen i helgen med dubbla matcher.
Under lördagen blev det förlust med matchens sista spark mot Ljusdal men tog en 3-0-victoria mot IFK Timrå under söndagen.


Selånger träningsmatchade dubbelt i helgen. Under lördagen mötte man Ljusdal på Ön i Edsbyn sedan tältet i Ljusdal rasat ihop.
Mikaela Jensson gav Selånger ledningen i den 20:e minuten. Jennifer Larsson drog på en frispark från femton meter som Ljusdalsmålvakten räddade men på returen höll sig Mikaela framme och chippade bollen över den liggande LjIF-keepern.
I den blåsiga andra halvleken vände fjolårets Elitettanlag med att först kvittera och därefter, med matchens sista spark, spela hem segern.
– Otroligt surt att vi åtminstone inte får med oss ett oavgjort resultat. Även om resultatet är underordnat prestationen i träningsmatcherna, säger tränaren Tommy Lerstrand.
På söndagen stod IFK Timrå på menyn och få av lördagens spelare dubblerade. Det blev en klar 3-0-seger efter fullträffar av Angelica Lindholm Forsell , Maja Medelberg och Ella Zetterberg.
 
Selånger FK - IFK Timrå 3-0
2019-03-24 - 16:00 - NP3 Arena
Mål Selånger: Angelica Lindholm Forsell , Maja Medelberg och Ella Zetterberg. 
Domare: Oskar Moss
Publik: 
Matchfakta

Ljusdals IF - Selånger FK 2-1 (0-1)
2019-03-24 - 15:00 - Öns IP, Edsbyn
Mål Selånger: Mikaela Jensen 
Domare: Mats Eriksson
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Tvåbarnsmamman Angelica Lindholm Forsell har inte glömt hur man målar. Tvåbarnsmamman Angelica Lindholm Forsell har inte glömt hur man målar.

Selånger FK vann mot Alnö – där Ronja i målet höll nere siffrorna

(2019-03-09)

Selånger vann träningsmatchen mot division 2-laget Alnö.
Men "bara" med 4-0.
– Vi spelade riktigt bra. Kunde lika gärna blivit 10-0 men deras målvakt (Ronja Johansson, reds anm) gjorde flera riktigt bra räddningar, berömmer 1-0-skytten Angelica "Angen" Lindholm Forsell.


Selånger träningsspelade mot division 2-laget Alnö och vann, som väntat, med rätt klara siffror, 4-0.
Men ö-tjejerna stred på bra och släppte under den första halvleken bara till veteranen Angelica Lindholm Forsells mål efter kvarten spelad.
Emmie Björklund ökade på först i den 52:a minuten innan Julia Holmlund avslutade med dubbla nätkänningar sista tio minuterna.
– Vi spelade riktigt bra. Kunde lika gärna blivit 10-0 men vi var lite oskärpta i avsluten många gånger samt att deras målvakt (Ronja Johansson, reds anm) gjorde flera riktigt bra räddningar. Hon var superduktig!, säger 1-0-skytten "Angen".
– Vi hade tyvärr lite för många borta på sportlov så inget att säga om förlusten. Selånger hade det mesta av spelet, även om vi stod emot bra i första halvlek, så hade vi det jobbigare i andra då vi fick några skador. Vi fick till och med spela med tio spelare sista tjugo så Selånger kunde ha gjort några mål till men Ronja i målet gjorde några riktigt vassa räddningar, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
– Vill ge hela vårt lag beröm idag och i Alnö fanns det många duktiga tjejer som kommer att synas i högre divisioner om några år, berömmer "Angen".
 
Selånger FK - Alnö IF 4-0
2019-03-09 - 16:30 - Np3 Arena
Målen: 1-0 Angelica Lindholm Forsell (15), 2-0 Emmie Björklund (52), 3-0 Julia Holmlund (79), 4-0 Julia Holmlund (87).
Domare: Domare: Mimmi Damtew
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mikaela Jensen satte Selångers ledningsmål mot SDFF. Mikaela Jensen satte Selångers ledningsmål mot SDFF.

Selånger spelade jämnt mot SDFF – föll "bara" med uddamålet efter ledning

(2019-02-19)
Selånger matchade idag mot länets enda elitlag på damsidan.
Och man tog ledningen efter dryga timmen spelad.
Men det tog SDFF bara några minuter att vända på steken och vinna med 2-1.


Bara två månader kvar innan Elitettans seriepremiär. Och stor kris i vårt enda elitlag Sundsvalls DFF. När laget skulle möta Selånger i en träningsmatch under lördagen fanns bara fyra spelare kvar från fjolårets trupp. Och av dom kommer Ellinor Johansson att flytta till huvudstaden inom kort och är inte aktuell för spel i årets upplaga.
Istället var det flera ur F19-laget och provspelare som fick chansen där många svarade för goda insatser. Men fullfjädare elitettanspelare? Nja..
Efter en dryg timmes spel utan mål gav Mikaela Jensen, ny från Timrå, Selånger ledningen. Celina Karlsson kvitterade i stort sett med vändande post innan Maja Winsa satte segerbollen för SDFF ett par minuter senare. Även Maja kommer från plantskolan IFK Timrå.

Se höjdpunkter från matchen här

Sundsvalls DFF - Selånger FK 2-1
2019-02-19 - 17:30 - Nordichallen
Målen: 0-1 Mikaela Jensen (63), 1-1 Celina Karlsson (64), 2-1 Maja Winsa (69).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 68
Matchfakta

Får vi se altmeister "Angen" på planen i Selångers seriepremiär? Får vi se altmeister "Angen" på planen i Selångers seriepremiär?

Selånger FK inleder serie-spelet med bortamatch mot Umedalen

(2019-02-05)

Umedalens IF. Ja, så heter Selånger FK:s premiärmotståndare i division 1 Norrland 2019.
Avspark den 22 april uppe i Umeå.
Hemmapremiären går av stapeln helgen därpå och då väntar ett "klykderby" på Np3 Arena mot Härnösands SK.


Selånger FK har som bekant skiftat division 1-serie från Norra Svealand till Norrland och i premiären tar sig dom rödblårandiga an Umedalens IF i årets seriepremiär den 22 april. Och man inleder på bortakonstgräs.
Helgen därpå, den 27 april, är det hemmapremiär. Nåja, matchen kommer att spelas på Np3 Arena och det blir ett "klykderby" på en gång när nykomlingarna Härnösands SK gästar.
Men först väntar DM och ett antal träningsmatcher för vårt enda division 1-lag.
Klicka här för premiäromgången och spelprogrammet

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Anfallsduon årgång 2002, Maja Medelberg och Felicia Lerstrand, väljer spel i division 1 och Selånger före spel i F19-serien med SDFF.
Anfallsduon årgång 2002, Maja Medelberg och Felicia Lerstrand, väljer spel i division 1 och Selånger före spel i F19-serien med SDFF.

Selånger FK förstärker från SDFF F19: "Två lovande anfallare"

(2019-01-28)

Selånger fortsätter förstärka truppen.
Senast in är två spelare från SDFF:s F19-lag, "02:orna" Maja Medelberg och Felicia Lerstrand.
– Två lovande anfallare, säger sportchefen Stefan Wickström.


Selånger har plockat in två unga lovande "02:or" från SDFF:s F19-lag.
Det är Maja Medelberg och Felicia Lerstrand, den senare dotter till tränaren Tommy L, som tagit klivet över till division 1-klubben.
Så här säger sportchefen Stefan Wickström sina unga anfallstillskott:
– Maja är en av distriktets största talanger och är en forward som spelar ett moget spel trots sin ungdom. Hon har Njurunda IK som moderklubb men har även spelat i Sundsvalls FF. Ansvarstagande, teknisk, fysisk stark och vet vart målet är beläget är några av hennes bra egenskaper
– När det gäller Felicia är hon en back som skolats om till forward, och har sin snabbhet som främsta tillgång. Hängiven och ambitiös,bra inställning på både träning och match, en riktig lagspelare, säger "Wickan".

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Mikaela Jensen från IFK Timrå och Amanda Hamrin från Sundsvalls DFF är senaste Selångerförvärven.
Mikaela Jensen från IFK Timrå och Amanda Hamrin från Sundsvalls DFF är senaste Selångerförvärven.

Selånger värvar på – Mikaela från Timrå och Amanda från SDFF senast in

(2019-01-10)

Selånger fortsätter förstärka sin trupp inför den kommande säsongen.
Ytterligare en spelare från IFK Timrå och en från SDFF men fostrad i Heffnersklubban är klara.
– Mikaela Jensen och Amanda Hamrin är två puzzelbitar ytterligare till en spännande trupp, säger sportchefen Stefan Wickström.


Selånger har gjort klart med ytterligare två spelare till årets trupp. Efter en tids träning med klubben har nu även IFK Timrås Mikaela Jensen, som gör som tidigare lagkamraten Isabelle Forslund (läs artikel nedan), och Amanda Hamrin, senast i SDFF men fostrad i Heffnersklubban, tagit det fiullödiga  steget över till vår enda lokala division 1-klubb.
Så här säger sportchefen om sina senaste förvärv:

Mikaela Jensen:
– Hon är född 1996 och kommer som sagt närmast från IFK Timrå. En förening som hon representerat under hela sin karriär. Vi vill använda Mikaela som en offensiv kraft men hon har även spelat som back under perioder, en spelare som med andra ord kan användas på flera positioner. Styrkor är snabbheten, bra tillslag, rätt inställning och ledaregenskaper.

Amanda Hamrin:
– Amanda är född 1998 och kommer närmast från SDFF. Hon är back och har spelat både mittback och ytterback. Hennes främsta egenskaper är ett riktigt vasst tillslag som är ett vapen på fasta situationer, stark i duellspelet och väldigt bra inställning till både match och träning. I Amanda får vi ett riktigt starkt nyförvärv i Amanda och vi tror att vi kan få en spelare som kan utvecklas ytterligare trots att hon byter divisionstillhörighet.
– Mikaela Jensen och Amanda Hamrin är två puzzelbitar ytterligare som kommer att passa bra till en redan spännande trupp, avslutar sportchefen Stefan Wickström.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Malin Kristmansson är tillbaka i Selånger. Malin Kristmansson är tillbaka i Selånger.

Selånger byter serie och Malin Kristmansson och "Angen" gör comeback

(2018-12-15)

Selånger byter serie till div 1 Norrland.
Nu står det också klart att både Malin Kristmansson och Angelica Lindholm Forsell gör comeback efter barnafödande.
– Två starka och rutinerade pjäser, säger sportchefen Stefan Wickström.


Selånger byter serie kommande säsong från division 1 Norra Svealand till "bussresornas förlovade serie" - division 1 Norrland.
Nu har man gjort klart med en rutinerad duo. Och det är Malin Kristmansson, med förflutet även i SDFF och Kovland, och Angelica "Angen" Lindholm Forsell som gör comeback efter barnafödande.
– Två starka och rutinerade pjäser. Malin kommer bli ett mycket starkt nyförvärv för oss, snabb spelare som har rutin från att spela på en högre nivå och är väldigt bollbekväm Har väl oftast spelat ytterback men kan användas på flera positioner. Vad gäller "Angen" vet väl alla vad hon kan och kommer att bidra med vid det här laget, säger sportchefen Stefan Wickström.
Tommy Lerstrand, som under säsongen tog över efter Kenneth Svensson, fortsätter som tränare medan det på lagledarsidan blir nytt och krytt i form av "Bettan" Engström från IFK Timrå.

Lagen i division 1 Norrland 2019:
• Domsjö IF (Ångermanland)
• Härnösands SK (Ångermanland)
• IFK Östersund (Jämtland/Härjedalen)
• IF Team Hudik (Hälsingland) (ersätter Kramfors-Alliansen)
• Infjärdens SK (Norrbotten)
• Luleå SK (Norrbotten)
• Notvikens IK (Norrbotten)
• Selånger FK (Medelpad)
• Själevads IK (Ångermanland)
• Sunnanå SK (Västerbotten)
• Team TG FF (Västerbotten)
• Umedalens IF (Västerbotten)

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Först uttagen till Lokalfotbollens All Star Team för Damtrean och sedan värvad till Selånger för Sundsvalls FF:s Lina Edberg. Först uttagen till Lokalfotbollens All Star Team för Damtrean och sedan värvad till Selånger för Sundsvalls FF:s Lina Edberg.

Selånger värvar duo från IFK Timrå och Sundsvalls FF

(2018-11-01)

Selånger har även gjort klart med tvenne nyförvärv.
– Ja, det är Isabelle Forslund och Lina Edberg som glädjande nog valt att komma till oss, säger sportchefen Stefan Wickström.


Selånger har inte bara gjort klart med tränare (läs artikel nedan) utan även med ett par lokala nyförvärv i form av Isabelle Forslund från IFK Timrå och Lina Edberg, Sundsvalls FF. Den senare uttagen i Lokalfotbollens All Star Team för Damtrean så sent för en vecka sedan.

Så här säger sportchefen Stefan Wickström om Isabelle Forslund:
– Hon är född -97 och har mestadels spelat mittback genom åren men har också spelat innermittfältare. En tjej som är väldigt seriös i det hon företar sig, både då det gäller träning och matcher. Bra tillslag och bra i huvudspelet, rejäl i duellspelet är några starka egenskaper.

...och Lina Edberg:
– En ung spännande spelare som har lirat i Sundsvalls FF och har varit en verklig stöttespelare där. Född -01 och har mestadels spelat back men kan användas vart som helst på planen och lösa det på ett bra sätt! Styrkor är speed och en härlig känsla i passningarna och skottstyrka 

Selånger jobbar på fler utvecklingsbara spelare,och kanske någon mer rutinerad. Och vem vet? Kanske gfår vi se Angelica "Angen" Lindholm Forsell i den blårödrandiga tröjan igen efter lille Ebbes tillkomst.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

Tommy Lerstrand fortsätter i Selånger. Tommy Lerstrand fortsätter i Selånger.

Tommy Lerstrand förlänger med Selånger: "Bra kemi"

(2018-11-01)

Tommy Lerstrand tog under säsongen över som tränare i Selånger sedan Kenneth Svensson fått det s k silkessnöret.
Nu står deet klart att han fortsätter som "slavdrivare" över 2019.
– Tommy och laget fick en bra kemi under hösten och det skall bli jättespännande att se hur laget kan utvecklas då Tommy får vara med från start, säger sportchefen Stefan Wickström.


Kenneth Svensson fick gå mitt under säsongen och ersattes av förre Kuben- och Luckstatränaren Tommy Lerstrand.
Nu står det klart att Lerstrand fortsätter leda Selångers division 1-tjejer.
– Mycket glädjande för föreningen då vi får en tränare med hög kompetens och som har en stark drivkraft att utveckla spelare och lag, säger sportchefen Stefan Wickström.
"Wickan" fortsätter:
– Tommy och laget fick en bra kemi under hösten och det skall bli jättespännande att se hur laget kan utvecklas då Tommy får vara med från start. Vi är mycket nöjda och förväntansfulla med att Tommy väljer att fortsätta verka i vår förening.

Så här säger Tommy Lerstrand själv om varför han förlänger och lite av målsättningen:
–Vi har spänt bågen och siktar på att göra en riktigt bra säsong. Tjejerna är ambitiösa och har visat att de verkligen vill satsa för att nå nästa nivå. Deras inställning till träning och match, samt vi ömsesidigt har samma ambitioner gjorde det lätt att fortsätta. Kommer bli en otroligt spännande den säsong som kommer.

• Resultat, matchfakta & aktuell tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga & Publikliga

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 1 Norrland (d)

Selånger FK spelade under både 2017 och 2018 i division 1 Norra Svealand.
Selånger FK spelade under både 2017 och 2018 i division 1 Norra Svealand.
Timråmålvakten Frida Forslund hade en hel del att bestyra under 2017 men det räckte tyvärr inte att hålla kvar IFK Timrå i division 1 Norrland utan det blev degradering. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Timråmålvakten Frida Forslund hade en hel del att bestyra under 2017 men det räckte tyvärr inte att hålla kvar IFK Timrå i division 1 Norrland utan det blev degradering. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.