NYHETER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Medelpadslag i div. 2 Mellersta Norrland 2019:
Alnö IF, Heffnersklubbans BK, IFK Timrå, Kovlands IF, Selånger FK 2 och Stöde IF.

Celina Berglund från Selånger och Miranda Padellaro från Fränsta är Stödes första nyförvärv inför den kommande säsongen. Foto: Stöde IF.
Celina Berglund från Selånger och Miranda Padellaro från Fränsta är Stödes första nyförvärv inför den kommande säsongen. Foto: Stöde IF.

Stöde har gjort klart med sina första nyförvärv: "Duktiga fotbollsspelare"
 

(2019-12-21)

Lagom till julhelgen har Stöde gjort klart med två nya spelare.
Dessa är Celina Berglund från Selånger och Miranda Padellaro från Fränsta.
– Duktiga fotbollsspelare som vi ser fram emot att se mer utav i Stöde IF, säger klubbens damansvariga AnnSofie Brännvall.


Det har varit ganska lugnt i Stödes trupp sedan Marco Padellaro ersatte Anette Bergman som ny huvudtränare efter säsongen.
Nu kan damerna visa upp sina första nyförvärv inför den kommande säsongen lagom inför julhelgerna. 
Dessa är duon Celina Berglund, 22-årig försvarsspelare från Selånger men tidigare i Ånge, och tränarens egen dotter Miranda Padellaro, 18, från Fränsta IK. Även Miranda har ett förflutet i Ånge.
– Duktiga fotbollsspelare som vi ser fram emot att se mer utav i Stöde IF, säger damansvarige AnnSofie Brännvall.

Emma Westlund, Kovland, utsedd till Årets Tränare 2019. Emma Westlund, Kovland, utsedd till Årets Tränare 2019.

Emma Westlund Årets Tränare i Medelpad 2019: "Otroligt stor grej"
 

(2019-12-20)

Emma Westlund, Kovlands IF.
Så heter Årets Tränare i Medelpad 2019.
Emma som ifjol tog över som huvudtränare efter pappa Anders har nu två raka serie-segrar – och det utan någon förlust.
– Detta är såklart en otroligt stor grej att vara med om, säger den välförtjänta pristagaren.


Kovlands IF:s damer tog hem sin fjärde raka serieseger i år.
Efter de två första tackade tränaren Anders Westlund för sig som huvudtränare – och ersattes av dottern Emma Westlund sedan man tackat nej till uppflyttning till division 1 och blivit degraderade till den lokala damtrean.
Efter årets serieseger i division 2 Mellersta Norrland valde Kovland att tacka ja till spel i ettan och man håller för fullt på med att förstärka truppen (läs artiklar här nedan).
Men KIF-damerna vann inte bara serien. Nu har Emma Westlund blivit utsedd till Årets Tränare i Medelpad av ST-sporten och Medelpads Fotbollförbund. Fattas bara annat efter två säsonger utan någon förlust och två överlägsna seriesegrar
– Detta är såklart en otroligt stor grej att vara med om, speciellt efter endast två år som ledare. Men jag har många runt omkring mig att tacka för detta, framförallt Anders Westlund , Torbjörn Sandberg samt hela min andra familj i Kovlands IF, säger den stolta och välförtjänta pristagaren.

Juryns motivering:
”Det lokala laget som har siktat uppåt och gått framåt, det lokala laget som har vunnit mest och dessutom haft roligast. Det lokala laget som med gemenskap och glädje har gått som en raket i seriespelet, i match efter match, från avspark till slutsignal. Med energi och entusiasm har hon lett Kovlands IF – Emma Westlund är årets tränare."

Ella Alm är en av fyra spelare från IFK Timrå som tar steget över till seriekonkurrenten Selånger. Ella Alm är en av fyra spelare från IFK Timrå som tar steget över till seriekonkurrenten Selånger.

Spelarkarusellen fortsätter – brandskattat Selånger värvar tre spelare till från IFK Timrå


(2019-12-19)

SDFF och Kovland värvar spelare från Selånger.
Som i sin tur plockar fyra spelare från seriekonkurrenten IFK Timrå.


För ett par dagar sedan skrev Lokalfotbollen om att Selånger tappat åtta spelare efter säsongsslutet, flest till division 1-klubbarna SDFF och Kovland, men även gjort klart med sitt första nyförvärv i form av Linnéa Jensen från IFK Timrå (läs artikel nedan).
Nu hämtar SFK in en trio ytterligare från seriekonkurrenten norr om stan.
Dessa är Ella Alm, Agnes Söderg och Wilma Söderberg.

Så här säger sportchefen och tränaren Stefan Wickström om sina nytillskott:
– Ella är född 2003 och kan spela på många positioner, och det gör hon bra. Hon är snabb, har ett fint tillslag och är rejäl i närkamperna. Detta är en tjej som har utvecklats rejält på sistone, vi hoppas att detta fortsätter hos oss i Selånger.
– Agnes är född 2001 och är en mittfältare med sin fysik som fämsta egenskap. Funktionell teknik på mindre ytor är också en bra egenskap.
Har provtränat ett tag med oss - känns som en spännande spelare att få in i vår trupp.
– Wilma är född 1999 och spelar oftast på mittfältet. Hon är en snabb tjej med bra inställning och bommar inte många träningar . Ävwn Wilma har priovtränat med oss ett tag och väljer nu att komma över till oss.

Verkar vara en rejäl spelarkarusell på damsidan där SDFF och Kovland plockar spelare från Selånger, som i sin tur värvar lirare från IFK Timrå.
Var det detta man menade med "samarbete" när damfotbollens framtid diskuterades på Medelpads Fotbollsförbunds möte i början av den här månaden?

Linnéa Jensen lämnar IFK Timrå för seriekollegan Selånger. Linnéa Jensen lämnar IFK Timrå för seriekollegan Selånger.

Selånger har tappat åtta spelare  – men har nu gjort klart med sitt första nyförvärv


(2019-12-16)

IEfter en höst med många tunga spelartapp har nu Selånger fått in poängspelaren Linnéa Jensen från seriekonkurrenten IFK Timrå.
– Vi får ett starkt tillskott i Linnea, säger Stefan Wickström., säger sportchefen och tränaren Stefan Wickström.


Efter degraderingen från division 1 har "talangfabriken" Selånger tappat många spelare, hela åtta stycken så här långt. Eller vad sägs om Jennifer Larsson och Ella Zetterberg (Sundsvalls DFF), Angelica Lindholm-Forsell, Amanda Hamrin, Maja Scharin och Denice Persson Feist (Kovlands IF), Isabelle Forslun (IFK Timrå), Josefine Jonsson (Söråkers FF) sant Emmie Björklund och Tove Hanold.
– Det har varit en mörk höst med många spelare som lämnat oss men vi önskar alla lycka till i sina nya klubbar, säger sportchefen och nye tränaren Stefan Wickström.
Men nu har man även fått in ett nyförvärv i form av poängspelaren Linnéa Jensen, 20, från seriekonkurrenten IFK Timrå och kommer därmed att återförenas med sin före detta tränare Kent Gustafsson.
– Linnéa har sina styrkor i ett fint tillslag, teknisk och snabb. Hon spelar oftast på  yttermittfältet och tar gärna en frispark när läge ges.
Vi får ett starkt tillskott i Linnea, säger Stefan Wickström.

IFK Timrå har gjort klart med en trio nya spelare varav två är återvändare, Felicia Högkvist och Isabelle Forslund. 14-åriga jättelöftet Carine Rugumaho kommer från Fränsta IK.
IFK Timrå har gjort klart med en trio nya spelare varav två är återvändare, Felicia Högkvist och Isabelle Forslund. 14-åriga jättelöftet Carine Rugumaho kommer från Fränsta IK.
Michael Wahlroos - ny huvudtränare för IFK Timrå dam. Michael Wahlroos - ny huvudtränare för IFK Timrå dam.

Klart med ny huvudtränare för IFK Timrå  – och tre nyförvärv 


(2019-12-11)

IFK Timrå har gjort klart med både en ny huvudtränare och trenne nyförvärv.
– Jag hoppas kunna sätta min prägel på laget, säger Michael Wahlroos som flyttat upp ett hack efter två år som assisterande.


IFK Timrå har gjort klart med en ny huvudtränare efter Patrick Davis och det blir Michael Wahlroos som efter två år som assisterande kliver upp ett snäpp.
26-åringen får Irma Nordmark och Julia Edström som assistenter medan Marie Pettersson fortsätter som lagledare.
– Spännande och inspirerande och jag hoppas kunna sätta min prägel på laget. Framförallt kommer vi att fortsätta pränta in känslan att "vi är bra", säger Michael Wahlroos.


IFK Timrå har även gjort klart med en trio nya spelare varav två är återvändare.

Felicia Högkvist har varit mammaledig och är en offensiv spelare centralt och lirade senast i Kovland.
Efter bara en säsong i Selånger är Isabelle Forslund tillbaka i fadershuset.
Det tredje nytillskottet är 14-åriga jättetalangen Carine Rugumaho från Fränsta.
– "Issa" är division 2:s bästa mittback med fantastiska ledaregenskaper. Felicia är en offensiv kraft som vi kommer att få mycket nytta av och i Carine får vi in en oslipad diiamant, säger Michael Wahlroos när han beskriver sina nyförvärv i korthet.

IFK Timrå har även tappat spelare. Målfarliga Linnéa Jensen har valt Selånger FK medan duon Mica Löfgren och Emma Häggquist gått till grannen Söråker.
– Speciellt Linnéa är ett tungt avbräck. Poängspelare som hon är svåra att ersätta men det är bara att hälsa henne lycka tilll i Selånger, säger Wahlroos.
I helgen kommer första testet för truppen då man arrangerar Lucia Cupen i NCC-hallen och möter två lag från SDFF, Kovland, Selånger och Heffnersklubban.

Denice Persson Feist tar även hon steget från Selånger till Kovland. Denice Persson Feist tar även hon steget från Selånger till Kovland.

Kovlands femte nyförvärv klart – det fjärde från Selånger


(2019-12-11)

Kovland har gjort klart med ett fjärde nyförvärv från Selånger och det femte totalt.

Senast i raden är mittfältaren Denice Persson-Feist.


Kovland fortsätter hämta in spelare från "fotbollslagret" i Selångeer.

Den fjärde i raden är Denice Persson Feist.

Så här skriver KIF-damerna på sin facebook om 20-åringen:

"Denice" är vårt femte nyförvärv. Hon är en redan ung duktig spelare som har potential att bli hur bra som helst. Vi tror att hon i en ny miljö kommer att ta nästa steg i en stigande utvecklingskurva! Hon har mest spelat centralt på mittfältet men är användbar på flera positioner." 

Scrolla ner för artiklar om Kovlands fem nyförvärv så här långt.

Jennifer Larsson byter fotbollsmiljö. Jennifer Larsson byter fotbollsmiljö.

Selångers Jennifer Larsson till SDFF: "Tvekar aldrig att gå in i en duell" 

(2019-12-11)
Jennifer Larsson tar steget från Selånger till SDFF och blir därmed kvar i division 1.
– Känner mig redo för nya utmaningar, säger den 19-åriga mittbacken.

 

För ett par veckor sedan tog Ella Zetterberg steget över till SDFF från Selånger.

Nästa blårödrandiga som tar samma kliv är 19-årige mittbacken Jennifer Larsson som under sin tid i SFK skolats om från anfallare men gärna kliver upp på fasta situationer.
– Anledningen att jag byter klubb är att jag känner mig redo för nya utmaningar och jag har ju spelat på division 1-nivå nu ganska länge och hoppas att kunna bidra till lite rutin även fast jag är ganska ung själv! Jag är ju en spelare som gillar att ta mycket ansvar och peppa lagkamrater så det kommer jag fortsätta att göra, säger Jennifer Larsson.
Jennifer kommer ursprungligen från Team Hudik innan det blev en flytt norrut hösten 2016 och var då även med på ett uttagningsläger för flicklandslaget.

Så här skriver SDFF om sitt nyförvärv på Instagram:
"En stark spelare som inte tvekar att gå in i en duell. Även duktig att styra och peppa sina lagkamrater"

Söråkers fem nyförvärv så här långt inför division 2-debuten 2020. Josefine Jonsson (övre vänster: ), Mica Löfgren (nedre vänster), Emma Häggquist (mitten), Tess Larsson-Eriksson (övre höger) och Anna Barsch (nedre höger).

Handfull nyförvärv klara för division 2-nykomlingarna Söråker: "Jättenöjda"


(2019-12-10)

Söråker har gjort klart med tre nya spelare inför debuten i division 2 kommande säsong.
Med de två som Lokalfotbollen redan berättat om är det nu r
totalt fem nya i truppen
–  Vi är jättenöjda med våra nyförvärv, säger lagledaren och assisterande tränaren Sven Lagerqvist.


Söråkers FF ser verkligen om sitt hus efter avancemanget till division 2.
Lokalfotbollen har redan skrivit om högerbacken Josefin Jonsson från Selånger och mittfältaren Anna Barsch från Järvsö, båda 20 år (scrolla ner på sidan för artikel).
Nu är ytterligare en trio klara för årets segrare i Damtrean.
• Mica Löfgren, 22-årig yttermittfältare, från IFK Timrå.
• Emma Häggquist, 16-år. Även hon yttermittfältare från IFK Timrå.
• Tess Larsson-Eriksson, 18 år och högerback från Heffnersklubban.
– Vi är jättenöjda med våra nyförvärv! Kul att tjejer söker sig till oss! Fem nya som breddar vår trupp på ett bra sätt! Mycket kamp om platserna på träningarna gör laget bättre! Inte bara duktiga på fotboll och fina tjejer på sidan av planen, härligt stämning i truppen, säger lagledaren och assisterande tränaren Sven Lagerqvist.
Redan till helgen kommer flera av dem att luftas i Lucia cupen.
Roligt att IFK Timrå ordnar med cup i NCC-hallen, hoppas på spännande och välspelade matcher, säger Lagerqvist.

"Angen" vill lira division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller. "Angen" vill lira division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller.

Fotbollsprofilen "Angen" väljer spel hos division 1-nykomlingarna


(2019-12-10)

Är Kovland på väg att ta över herraväldet inom damfotbollen i Medelpad?
Nu väljer även distriktets "grand old lady" Angelica Lindholm-Forsell spel hos division 1-nykomlingarna och lämnar därmed Selånger.
– Jag känner att jag vill passa på att spela division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller, säger 34-åriga tvåbarnsmamman.


Kovlands damer har redan presenterat några starka nyförvärv inför debuten i division 1 Norrland (läs artiklar här nedan).
Och nu har man även gjort klart med Medelpadsfotbollens "grand old lady" Angelica Lindholm-Forsell. 34-åriga "Angen" lämnar därmed Selånger FK efter många års spel i Bergsåkerklubben. Fotbollsprofilen har även ett förflutet i såväl SDFF som Sund.
– Jag känner att jag vill passa på att spela division 1-fotboll så länge "gammkroppen" håller och det funkar familjemässigt. Har tidigare spelat med många som är i KIF så jag känner de flesta. Jag tror det kommer bli en rolig säsong, säger "Angen" om övergången.

Hur känns det att lämna Selånger efter alla år?
– Selånger som klubb, tjejer och ledare, har betytt och betyder enormt mycke för mig och dom kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, jag kommer sakna dom väldigt mycket, säger Angelica Lindholm-Forsell.

Så här skriver KIF-damerna på sitt Instagram:
Nästa nyförvärv behöver ingen större presentation i fotbollsmedelpad. Vi är glada att presentera Angelica Lindholm Forsell som vårt nästa nyförvärv. "Angen" kommer senast från spel i Selånger. Hon är en målfarlig spelare som kommer att bidra med både rutin och förhoppningsvis några mål. Välkommen till KIF". 
 

Läs även:
• Fotbollsprofilens dramatiska förlossning – fick föras till Umeå med ambulansflyg: "Ta det dag för dag"

Isabelle Lindgren snörar på sig fotbollsskorna igen efter tre års uppehåll. Isabelle Lindgren snörar på sig fotbollsskorna igen efter tre års uppehåll.

Förre SDFF-spelaren Isabelle Lindgren gör comeback – väljer spel i Kovland


(2019-12-04)

Efter tre års uppehåll väljer Isabelle Lindgren att göra comeback.
Senast hon kickade boll var med SDFF 2016 men nu har 23-åringen kommit på bättre tankar och har skrivit på för division 1-nykomlingarna Kovland.


Kovland fortsätter att se om sitt hus efter uppflyttningen till division 1.
Senast i raden att skriva på är Isabelle Lindgren.
23-åringen har haft ett uppehåll med sin fotboll i tre år och representerade senast SDFF i Elitettan dit hon kom från Alnö IF 2016. Hon har även ett förflutet i Selånger och moderklubben Söråkers FF men nu när det vankas comeback så hamnade valet på Kovlands IF.

Så här skriver KIF på sitt Instagram:
"Vi är otroligt glada att få presentera Isabelle Lindgren som vårt tredje nyförvärv. Hon kommer från ett uppehåll från fotbollen, men senaste klubben hon representerade var SDFF. Isabelle är en spelare som kan användas på alla positioner och bidrar med sin teknik, fart, speluppfattning och sin höga arbetskapacitet. Hon kommer att bli en stor tillgång när hon tränat ikapp efter sitt uppehåll. Vi ser fram emot att se Isabelle i KIF-tröjan nästa säsong. Välkommen"

Hoppas kunna bjuda på en intervju med Isabelle Lindgren inom kort,

Även Maja charin kommer från Selånger. Även Maja charin kommer från Selånger.

Även Kovlands andra nyförvärv hämtas in från Selånger – Maja Scharin har kritat på


(2019-11-29)

Kovland värvar fler spelare från Selånger.
Nu har man även gjort klart med 25-åriga Maja Scharin.
– Det kommer bli en spännande och rolig säsong med ett härligt gäng vinnarskallar, säger Maja Scharin.


Igår presenterade Kovland sitt första nyförvärv för den kommande säsongen (se artikel nedan) och redan idag kommer nyförvärv #2, även denna gång från Selånger.
Det är 25-åriga Maja Scharin som kommer att representera KIF i division 1 Norrland.

Vad gjorde att du valde Kovland?
– Valet gjorde jag genom att det är många rutinerade spelare i KIF och jag ser att jag själv kommer utvecklas som spelare på grund av det. Sen var det väldigt roligt på träningarna, både spelare och ledare har välkomnat mig på ett bra sätt. De har visat en genuint intresse och skött allt supe bra, säger Maja Scharin.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag har en bra spelförståelse och att jag inte räds för att gå in i spelsituationer

Hur började karriären och vilka klubbar har du spelat med?
– Jag började som flickspelare i Nedansjö IK och har därefter spelat i flera klubbar i Medelpad. Från Nedansjö gick jag till Matfors sedan Lucksta, SDFF och spelade i Alnö första året i division 1. Därefter flyttade jag till Chicago.

Inga planer att återvända till andra sidan Atlanten?
– Självklart saknar jag atmosfären och collegefotbollen men just nu har jag inga planer på att återvända och fortsätta mina studier i USA då jag tog examen för ungefär ett år sedan.

Vad tror du om den kommande säsongen i ettan med Kovland?
– Det kommer bli en spännande och rolig säsong med ett härligt gäng vinnarskallar, avslutar Maja Scharin.

Så här skriver KIF på sitt Instagram:
"Vi är mycket glada att Maja Scharin har valt spel i KIF nästa säsong. Även detta är en spelare som kommer från Selånger men som även haft en sejour i USA. Maja är en tuff och stark spelare med bra speluppfattning som agerar mest centralt på plan men kan användas på andra positioner."

Amanda Hamrin tar steget över till Kovland. Amanda Hamrin tar steget över till Kovland.

Kovland värvar mittbacken Amanda Hamrin från Selånger: "Hoppas på en personlig utveckling"


(2019-11-28)

Kovland har gjort klart med sitt första nyförvärv inför premiär-säsongen i ettan.
Det är den 21-åriga mittbacken Amanda Hamrin som tar steget över från Selånger.
– Jag hoppas på en personlig utveckling med lagkamrater som har samma mål som jag, säger Ananda Hamrin.


Nya division 1-laget Kovlands IF har landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är mittbacken Amanda Hamrin som tar steget över från Selånger FK. Den 21-åriga mittbacken kommer ursprungligen från Heffnersklubban men har även hunnit med spel i Sundsvalls DFF.
– Det känns superkul att vara en del av Kovland kommande säsong och ser framemot det mycket! Från första samtalet kändes det väldigt bra och på träningarna har jag känt mig väldigt välkommen av spelare och tränare. Det är ett bra gäng och väldigt bra fotbollsspelare, säger Amanda Hamrin.
Amanda har även haft anbud från en av sina gamla klubbar.
– Jo, SDFF har också kontaktat mig men Kovland har skött kontakten väldigt bra och visat intresse på ett seriöst sätt. Jag hoppas på en personlig utveckling med lagkamrater som har samma mål som jag, säger Kovlands första nyförvärv inför den kommande säsongen.

Så här skriver KIF på sitt Instagramkonto:
"Vi är mycket glada att äntligen kunna presentera vårt första nyförvärv. Amanda Hamrin är en stabil back som senast kommer från spel i Selånger. Vi tror att Amanda kommer att bidra med mycket på planen, men även på sidan med sitt härliga humör." 

Söråkers  ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.
Söråkers ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.

Söråkers ledartrojka följer med upp i division 2 – och två nyförvärv redan klara


(2019-11-27)

Söråkers damer spelar för första gången i division 2 den kommande säsongen.
Och med upp från Damtrean följer ledartrojkan Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg

– Det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan, säger den assisterande tränaren och lagledaren Sven Lagerqvist.


Söråkers damer gjorde sin bästa insats någonsin i år och tog hem division 3 Medelpad/Hälsingland och kvalificerade sig för spel i division 2 Mellersta Norrland 2020 för allra första gången.
Ledarstaben med huvudtränaren Alejandro Ahumada och de assisterande tränarna/lagledarna Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp.
– Vi har hela tiden sagt att framgångarna beror på att vi fungerar tillsammans, men utan Alejandros kunskaper i fotboll så hade det inte blivit så mycket, säger Sven Lagerqvist och fortsätter:
– Men Alejandro förtjänar ett extra omnämnande efter många års arbete med olika damlag. I Söråker har han jobbat mycket med att låta bollen göra jobbet, positionen på plan och att våga ta för sig!
Man ska komma ihåg vilken nivå vi hade när Alejandro kom till föreningen till vad vi har idag. Såklart har vi andra ledare lika stor del i det, med allt som skall fungera, men själva fotbollskunnandet har Alejandro förmedlat och därför är det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan.

Hur ser det ut i truppen i dagsläget? Några nyförvärv?
– Ja, Josefine Jonsson, högerback från Selånger, och Anna Barsch, mittfältare från Järvsö, är klara. Sedan har vi fem-sex spelare  som provtränar, säger Sven Lagerqvist.

Några som lämnar eller slutar?
– Ingen som lämnat föreningen men målvakten Wilma Ålund lägger handskarna på hyllan, Tuvali Andersson satsar helhjärtat på bandyn medan Ellinor Tellebo gör det på studier. Dessutom är Anna Eriksson gravid, berättar Svens Lagerqvist.
Anna Eriksson är gravid, Ellinor Tellebo studier!

Tränarduon "Dotter & Far", Emma Westlund och Anders Westlund, fortsätter leda Kovlands damer i division 1. Även lagledaren Torbjörn Sandberg hänger med upp i ettan.
Tränarduon "Dotter & Far", Emma Westlund och Anders Westlund, fortsätter leda Kovlands damer i division 1. Även lagledaren Torbjörn Sandberg hänger med upp i ettan.

Kovlands ledartrojka hänger med upp i ettan: "Tråkigt att det inte blir några derbyn mot SDFF"


(2019-11-20)

Dotter och far fortsätter att träna Kovlands damer inför debuten i division 1 Norrland.
– Men tyvärr blir det inga derbyn mot SDFF då Svenska Fotbollförbundet placerat oss i olika serier, säger tränaren Emma Westlund som delar ansvaret med sin pappa Anders.


Kovlands damer vann övertygande division 2 Mellersta Norrland. Och till skillnad mot när man vann tvåan 2017 väljer man den här gången att avancera till division 1. När man tackade nej förra gången blev man tvångsnedflyttade ner i vår lägsta serie, damtrean.
– Men tyvärr blir det inga derbyn mot SDFF då Svenska Fotbollförbundet placerat oss i olika serier. Hade varit jättekul och höjt tempen på serien men nu blev det tyvärr inte så, säger tränaren Emma Westlund, som lett laget med pappa Anders, säger Emma Westlund. 
– Ja, jag och pappa blir kvar och delar på ansvaret som huvudtränare!
Vi är även glada att ”Tobbe” (Torbjörn Sandberg, reds anm) blir kvar som lagledare då han är en viktig pusselbit i ledarstaben.

Något mer nytt?
– Ja, vi har även fått in Maxine Björkholm som fystränare plus att förre spelaren Erica Höglund kliver in och stöttar upp ”Tobbe”.

Hur är läget i spelartruppen inför den historiska säsongen?
– Spelartruppen är ännu inte satt och vi har ganska nyligen kommit igång igen efter uppehåll. Vi får behålla den större delen av vår trupp och det var ju vår första prio. Vi har riktigt duktiga spelare som är och provtränar, självklart önskar vi att få in några av dom i truppen, avslutar Emma Westlund.

Lagen i division 1 Norrland, damer 2020:
• Härnösands SK
•IFK Östersund  
• Kovlands IF (uppflyttade från div 2) 
• Luleå SK  
• Infjärdens SK 
• Notvikens IK 
• Kågedalens AIF (uppflyttade från div 2) 
• Myckle IK (uppflyttade från div 2) 
• Själevads IK
• Sunnanå SK, Skellefteå
•Team TG FF, Umeå 
• Umedalens IF 

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Selångers tränarduo 2020 - Kent Gustafsson och Stefan Wickström.

Gus & Wickan ska försöka styra Selånger-skutan tillbaka till division 1: "Två gamla gubbar vid rodret"


(2019-11-12)

Det bli sportchefen Stefan Wickström och fjolårets Alnötränare Kent Gustafsson som tar vid efter Tommy Lerstrand.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.


Selånger har gjort klart med tränarbyte efter avgående Tommy Lerstrand.
Det blir duon Kent "Gus" Gustafsson, som senast kommer från Alnö och tidigare IFK Timrå, och sportchefen Stefan Wickström.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.
– För många år sedan tränade vi Fagerviks herrar i fyran och trivdes med varandra då och har samma synsätt på hur fotboll ska spelas. Det här kommer att bli kanon, lovar "Wickan". 

SDFF är och rycker i nio av era spelare. Riskerar ni spelarflykt?
– Tror inte det. De flesta av tjejerna som jag pratat med är revanschsugna och vill vara med och försöka spela oss tillbaka till ettan.

Så här säger Kent Gustafsson om varför han valde att träna Selånger:
– Orkade inte med "Wickans" tjat,  så sent en kväll sa jag okey. Skämt åsido, så hade jag tänkt lägga av men när Stefan kom med förslaget att vi skulle ta Selånger tillsammans så var det värt att fundera på i alla fall. Sedan kom jag väl fram till att det skulle ju vara kul att jobba tillsammans. Vi pratar trots allt fotboll flera dagar i veckan, säger Kent Gustafsson.
"Gus" fortsätter:
– Det var ett tag sedan som vi jobbade tillsammans, så jag tror att det kommer bli både kul och bra. Det var ju några år sedan vi kamperade tillsammans i Fagervik.

Enligt "Wickan" har ni samma synsätt på hur fotboll ska spelas?
– Vi har inte hunnit sätta oss ner och riktigt planera inför den kommande säsongen, men jag hoppas och tror att vi kommer att komplettera varandra på ett bra sätt så det blir en bra miljö att vara i för tjejerna.. Det blir väl först och främst att försöka spika en trupp och helst vill vi såklart få det klart så fort som möjligt, så vi vet vad vi har att jobba med, avslutar tränare Gustafsson.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Anette Bergman slutar som tränare för Stödes division 2-damer. Hon ersätts av Marco Padellaro och Selim Tahiraj.

Anette Bergman slutar som tränare för Stödes division 2-damer – ersätts av Marco Padellaro


(2019-11-07)
2017 blev hon utsedd till distriktets bästa tränare.
Efter tre framgångsrika säsongeer väljer nu Anette Bergman att kliva av som tränare för Stödes division 2-lag.
Ersättare blir Marco Padellaro som till sin hjälp får han Selim "Chelsea" Tahiraj.
– Det känns väldigt inspirerande. Jag ser med tillförsikt fram emot att leda Stödes breda trupp, säger Marco Padellaro.


Anette Bergman kliver av som tränare för Stödes damer. 2017 fick hon utmärkelsen "Årets damtränare" i Medelpad sedan laget tagit hem Damtrean i stor stil, 18 segrar på 18 matcher!
– Nu ska jag träna min dotter som spelar i ett av klubbens flicklag, säger Anette Bergman.
– Jättekul att hon blir kvar inom föreningen och är med om att utveckla framtidens damlagsspelare med den stora kunskapen hon besitter, säger klubbens ordförande Mattis Backlund.

Nya tränare för division 2-laget blir Marco Padellaro, 51, och till sin hjälp får han Selim "Chelsea" Tahiraj, 41
– Marco är bosatt i Rombäck och kommer senast ifrån Ljunga IF där han varit huvudtränare för deras herrlag i sexan men även gjort sejourer tidigare i omgångar. Han har även tränat Fränstas herrar, Ånges damer plus varit assisterande till Benny Matsson i Ånges divion 2-lag och även i Torpshammar tillsammans med Bert-Ove Blom. säger Mattis Backlund.
– Det känns väldigt inspirerande. Jag ser med tillförsikt fram emot att leda Stödes breda trupp, säger Marco Padellaro.

När det gäller Selim har han varit engagerad i de flesta av Fränstas ungdomslag, både på pojk- och flicksidan. Han kamperade även ihop med Marco i Ånges damlag så nu kan man säga att cirkeln sluts..
– Det känns skönt att vi har löst det. Spännande med nytt ledarskap. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger damansvarige AnneSofie Brännwall.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Patrick Davis slutar som tränare för Timrås damer efter två säsonger. Patrick Davis slutar som tränare för Timrås damer efter två säsonger.

Patrick Davis slutar som tränare för IFK Timrå dam – så här sammanfattar han sina två år


(2019-11-04)
Efter två säsonger som tränare för IFK Timrås division 2-damer väljer nu Patrick Davis och föreningen att gå skilda vägar.
Här nedan berättar Patrick själv om sina tränarår i klubben:


"Vilka roliga år!  Mina två år i IFK Timrå har fungerat både bra – men även dåligt.
Första året när jag kom så var jag förväntansfull och lite nervös över hur det skulle fungera eftersom klubben skulle starta om efter att ha åkt ur division 1. Vi hade en stor trupp och spelade i två serier, division 2 och den lokala trean. Klubben ville att vi skulle rotera på spelarna mellan lagen, även att ha bestämda speltider på alla matchuttagna spelare för att försäkra om utveckling och ge alla chans att spela i division 2. Jag hade mest varit ledare för ungdomslag innan, så jag tyckte att ha fokus på utveckling är bra. Dock föll inte upplägget sig i smaken för spelarna som ville att vi skulle satsa och alltid spela med bästa laget i tvåan. Men vi körde på efter styrelsens upplägg hela våren och det tärde på spelarna och det var väldigt mycket konflikter med styrelsen som tyckte att jag inte följde konceptet fullt ut, men det finns det mycket dokumentation på att jag gjorde. Istället blev det laget som blev lidande, många var missnöjda och stämningen i laget var inte bra. Under sommaruppehållet fick spelarna styrelsen att ändra sig i sitt upplägg och vi körde fullt ut på bästa laget i tvåan, utom då när vi skulle möta de obesegrade seriesegrarna Kovland i trean. Stämningen, tempot på träningarna och engagemanget ökade på hela truppen och det kändes bra. Vi gjorde en mycket bra höst med båda våra lag. Att vi gjorde en bra höst och att många till en början sade att de ville fortsätta gjorde att jag också körde på, jag tänkte först ta beslutet att sluta efter alla jobbiga konflikter som jag var involverad i. 
 
Tyvärr blev vintern en lång historia av att flera tjejer försvann, den största anledningen som kommunicerades till sportansvarig var att de var så less på att styrelsen inte lyssnade på dem och allt strul kring deras försök till påverkan på spelaruttagningar, regler, tyckande med mera. 
Men vi fick ändå ihop ett bra gäng och denna säsong har varit roligare än den första på grund av att det var mindre konflikter, plus att vi har haft ett mycket bra och hjärtligt klimat i gruppen även om resultaten inte blev som vi hoppades och trodde på. Många tjejer skall vara nöjd med vad de presterat i år och har gått framåt. Jag ser på deras framtida fotbollssäsong med stor spänning. Tyvärr blir det på avstånd jag får se deras säsong då jag inte kommer att träna IFK Timrå nästa år. Jag kommer sakna ledarteamet som i år och förra året har varit helt fantastiska, utan dem hade jag aldrig orkat ens första halvåret. Givetvis kommer jag också sakna tjejerna extremt mycket, det kunde vara tungt att åka ner från Härnösand ibland när det var tjafs runt omkring laget eller om jag var trött på grund av jobbet. Mem så blev jag alltid glad och full av energi när jag träffade tjejerna.   

Jag hoppas att alla som jag tränat i år och förra året känner att de har blivit sedd och respekterad av mig. Nu skall jag bara njuta av att kunna åka och titta på fotboll runt i Medelpad, Ångermanland och uppe i Umeå där jag har mina flickor som går fotbollsgymnasiet. 
 Nästa säsong i IFK Timrå ser jag också framemot att följa. Det kommer att bli ett bra lag. Bara alla förstår vilka bra förutsättningar man får i Timrå så skulle det stå många på kö för att få spela där. Ledarteamet kommer att bli mycket bra med många kompetenser. Träningsmöjligheterna är helt otroligt bra och om laget tar med energin som vi hade i slutet av året så finns alla möjligheter till serieseger inom räckhåll! 

Kommande utmaning i Medelpad
 Medelpadsfotbollen står inför en riktigt tuff utmaning kommande säsong. Det som dock är bra är att det finns många lag att spela i, ett problem blir kanske att ha kvar alla lag och tjejer. Ingvar Näslund, vår materialare, delade ut ett pris på vår avslutning till en tjej som spelar på år efter år, kämpar på i med- och motgång och poängterade vikten av att få tjejer att spela längre. Där håller jag med till ett hundra procent! Priset gick för övrigt till Desirée Öberg. 
Jag tror det skulle vara en vinst om alla lag träffades och pratade om kommande säsong. Jag förstår att alla vill få så bra lag som möjligt osv, men på den nivå, typ division 2 som de flesta lag håller på så är det, spela fotboll för kul som gäller. Jag har hört flera tränare i år gnälla på sina spelare att de åker utomlands, jobbar, prioritera annat än fotbollen, men det är ju på den nivån vi håller på. Jag tycker att alla borde jobba för att ge tjejerna precis det som de behöver, vill man spela för kul så skall man få göra det, vill man satsa skall man få göra det.
Vid ett möte skall man tex kunna komma fram till vilket lag som gör vilket, givetvis skall det satsas mest på SDFF där det för övrigt borde vara standard att alla som går NIU skall spela i SDFF, då skulle de kunna få in de bästa tjejerna från Medelpad, Ångermanland, Hälsingland mm varje år och säkra upp utvecklingen underifrån. Utöver SDFF så tycker jag att de bästa tjejerna ska hamna i Selånger och Timrå. Det är enkelt att motivera varför, de är de största föreningarna och har bästa möjligheterna. Sedan bör man fylla upp resten av klubbarna med "massan", det vill säga de som vill spela för kul skull. Det är svårt att ha alla varianter i samma lag och "lika barn leker bäst". De lag då som tar hand om massan har en extremt viktig uppgift, alltså få tjejer att spela längre, skapa en trevlig och rolig miljö. 
 
Så lycka till alla föreningar i Medelpad, lyssna och samarbeta med varandra. Kom ihåg att viktigast av allt är tjejerna som spelar och att vi alla vill få så starka tjejer på och utanför planen som möjligt! Det är för tjejernas skull vi håller på", avslutar Patrick Davis, Ångermanlänningen som "gästtränat" i Medelpad under två säsonger 

Någon ny huvudtränare efter Patrick Davis är inte utsedd ännu.
– Vi jobbar med att hitta en ersättare men assisterande tränaren Michael Wahlroos och lagledaren Marie Pettersson fortsätter till 99 procent, säger sportchefen Tomas Aune.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger dam. Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger dam.

Efter degraderingen – Tommy Lerstrand slutar som tränare för Selånger


(2019-10-15)

Selånger åkte nyligen ur division 1.
Nu väljer tränaren att kliva av sitt uppdrag.
– Tror att både tjejerna och jag behöver få ny energi, säger Tommy Lerstrand.


Selånger har en säsong som gått i moll och laget slutade sist i division 1 Norrland och degraderas till tvåan.
Nu väljer tränaren Tommy Lerstrand att tacka för sig och lämna över till en ny kraft.
– Blev ett tufft år för oss med flertalet skador som påverkade truppen och resultatet. Att kämpa hela året som tjejerna gör är fantastiskt men också väldigt krävande. Därav tror jag att både tjejerna och jag behöver få ny energi och lämnar därför för att ge plats åt någon annan som kan starta om med dessa fantastiska tjejer. Hoppas att så många som möjligt i truppen är revanschsugna och vill vara kvar för att ta tillbaka laget till division 1, säger Tommy Lerstrand.

Vad händer nu för dig som tränare?
– Jag har som ambition att vara kvar som Spelarutbildare för flicksidan, Distriktsförbundskapten för pojkar födda 2005, samt fortsätta hålla kurser i Medelpads FF:s regi.

Vet du vem som kommer att ersätta dig som Selångertränare?
– Vill inte avslöja något men jag vet att det jobbas på ett intressant namn. Tycker det vore skitkul om denna person tar över. Det skulle kunna bli riktigt bra för klubbens damverksamhet, avslutar Tommy Lerstrand.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteliga

Omgång 18 (sista):

Resultat & Matchfakta

2019-09-28:
13:00 Brunflo FK - Krokom/Dvärsätts IF 1-5
13:00 IFK Östersund 2 - Heffnersklubbans BK 2-1
13:00 Kovlands IF - Ope IF 6-2
13:00 Selånger FK 2 - IFK Timrå 0-2
13:00 Stöde IF - Alnö IF 5-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Kovlands damer som tog hem seriesegern i division 2 Mellersta Norrland 2019. Klubbens fjärde raka serieseger kom efter 18 matcher, 18 segrar och mäktiga 111-6 i målskillnad.
Jonna Wistrand inledde och avslutade målandet när Kovland vann med 6-2 mot Ope i avslutningsmatchen. Jonna Wistrand inledde och avslutade målandet när Kovland vann med 6-2 mot Ope i avslutningsmatchen.

18 matcher gav 18 segrar och 111-8 i målskillnad – avslutade med 6-2 mot serietvåan Ope


(2019-09-28)
Kovland klarade även av det sista hindret för full pott då man besegrade serietvåan Ope.
Detta med 6-2 hemma på Ånäsvallen vilket betydde 18 segrar av lika många möjliga och 111-6 i målskillnad!
– Kanske inte vår bästa match spelmässigt, samtidigt bjöd Ope upp till kamp, säger Kovlands tränare Emma Westlund


Kovland var redan klara seriesegrare när tvåan Ope gästade Ånäsvallen inför avslutningsmatchen. En sista värdemätare således och frågan gällde om man skulle gå ren genom hela säsongen?
Jonna Wistrand satte 1-0 i den åttonde minuten och efter kvarten nickade lagkaptenen Ida Markström in 2-0 och det såg ut att rinna iväg. Men Ope vägrade kapitulera och strax innan halvtimmen reducerade Sandra Nilsson.
Matchen stod sedan och vägde, även om Kovland hade klart bollövertag, fram till knappt tio minuter in i andra halvlek då Emelie Birgersson satte förlösande 3-1. Marlene Ejerås ökade på efter dryga timman men Ope reducerade strax därpå till 4-2 genom Karin Jonasson.
Någon närmare kontakt fick inte Ope utan Amanda Sevefjord kunde stänga matchen med knappt tio minuter kvar med sitt 5-2-mål. Därefter avslutade den som inledde dagens målande, Jonna Wistrand, med att fastställa den adertonde raka segern i år till 6-2 och det stora firandet kunde ta sin början. 


Tränarsnack: 
– Kanske inte vår bästa match spelmässigt, samtidigt bjöd Ope upp till kamp. Alla kämpade till hundra procent. Vi går igenom hela serien med vinster vilket är otroligt unikt och tjejerna är värd all beröm de kan få efter detta år! Nu ska vi fira, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Bäst på plan:
Hela laget, hela säsongen!

Kovlands IF - Ope IF 6-2
2019-09-28 - 13:00 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (8), 2-0 Ida Markström (15), 2-1 Sandra Nilsson (28), 3-1 Emelie Birgersson (54). 4-1 Marlene Ejerås (61) 4-2 Karin Jonasson (63),  5-2 Amanda Sevefjord (81), 6-2 Jonna Wistrand (90).
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Östersunds veteran mellan stolparna, Heike Lippertz, var omutlig och rädda t o m en straff i den 88:e minuten. Östersunds veteran mellan stolparna, Heike Lippertz, var omutlig och rädda t o m en straff i den 88:e minuten.

Östersund 2:s veteran-keeper bakom segern mot Heffnersklubban – nöp en straff i 88:e minuten


(2019-09-28)
Agnes Hurtig Edlund fick tidigt på en praktpärla borta mot Östersund 2.
Men fler bollar vägrade hemmalagets Heike Lippertz släppa förbi sig, oavsett om det var frilägen eller straffsparkar.
Det gjorde att jämtskorna kunde vända via två mål av Thea Arvidsson sista halvtimmen
– Fotboll är inte alltid rättvist, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Heffnersklubban inledde starkt och redan i den åttonde minuten fick Agnes Hurtig Edlund  på en praktpärla till 0-1 förbi en chanslös Heike Lippertz. Det var den enda bollen veterankeepern släppte förbi sig denna eftermiddag. Hon stod ivägen för fem-sex ja kanske sju frilägen. Och vad brukar hända då man inte gör mål? Jo, motståndarna gör det. Så även nu när Thea Arvidsson späckte Frida Forslunds långvariga nolla efter timmen spelad. 
Heffnersklubbans anfall fortsatte förlora dueller med Lippertz och med tio minuter kvar satte Thea Arvidsson IFK Östersund 2:s andra mål och ledning.
Gästerna gick nu all-in för en kvittering och med två minuter kvar jobbade man sig fram till en straffspark. Fram stegade Sara Khamis men även den envigen vann Heike Lippertz.
Nåja, förlusten var mer av akademisk art då Heffnersklubban redan cementerat sin tredjeplats i tabellen.


Tränarsnack: 
– Vi tog en tidig ledning efter ett kanonskott av Agnes Hurtig Edlund men stod deras målvakt i vägen för allt och de kunde vända till 2-1 Vi gick ner på trebackslinje sista tio minuterna och forcerade fram en straff i 88:e minuten för kvittering. Men även den räddade deras målvakt. Fotboll är inte alltid rättvist. Är riktigt nöjd med vår höst och vår avslutning, grymt stolt över mina tjejer som alltid sliter hårt och ger allt för varandra och för laget även om det nu inte blev seger i avslutningsmatchen, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
Heike Lippertz, 40+, i IFK Östersund 2:s mål var helt suverän och visade att "gammal är äldst".

IFK Östersund 2 - Heffnersklubbans BK 2-1
2019-09-28 - 13:00 - Jämtkraft Arena
Mål: 0-1 Agnes Hurtig Edlund (8), 1-1 Thea Arvidsson (59) 2-1 Thea Arvidsson (80).
Straffmiss Heffnersklubban: Sara Khamis (88).
Domare: Marcus Noterius
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

IFK Timrås damer som avslutade serien med en 2-0-seger mot Selånger 2.

IFK Timrå avslutade med en seger – avgjorde första kvarten i andra halvlek


(2019-09-28)
Efter en mållös första halvlek på Selånger IP satte gästande IFK Timrås Linnéa Jensen och Ella Alm varsitt mål första kvarten i andra och såg till att få avsluta med en seger.
– Tjejerna gjorde en mycket stabil match. Vi gjorde två mål framåt och stängde totalt bakåt, säger Timråtränaren Patrik Davis.


Efter fem raka förluster under hösten avslutade IFK Timrå med två raka segrar. 2-1 förra helgen mot Stöde följdes upp idag med en 2-0-victoria borta mot Selånger 2.
Efter en mållös första halvleken avgjordes matchen första kvarten i den andra. Först satte Linnéa Jensen 0-1 i minut 53 och sex minuter senare utökade Ella Alm ledningen. En ledning bortalaget behöll säsongen ut. Det var närmare 0-3 än en hemmareducering.


Tränarsnack: 
– Det var en trevlig avslutning på säsongen. Tjejerna gjorde en mycket stabil match. Vi gjorde två mål framåt och stängde totalt bakåt. Kanske var segersiffrorna något i underkant till och med, säger Timråtränaren Patrik Davis.

Bäst på plan:
Kollektivet ska det plussas för i IFK Timrå.

Selånger FK 2 - IFK Timrå 0-2
2019-09-28 - 13:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Linnéa Jensen (53), 0-2 Ella Alm (59).
Domare: Jan Söderlund
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emilia Johansson avslutade årets målskytte för Stöde dubbelt. Emilia Johansson avslutade årets målskytte för Stöde dubbelt.

Taggat Stöde körde över Alnö i epilogen: "Spel mot ett mål"


(2019-09-28)
Ett taggat Stöde körde över ett håglöst Alnö hemma på IP med klara 5-0 efter bland annat två mål  vardera av just Clara Högbom och Emilia Johansson.
– Vi tog tag i taktpinnen från start och sen var det spel mot ett mål, säger Stödes tränare Anette Bergman.


Stöde satte plattan i mattan direkt mot ett håglöst Alnö och tog ledningen efter dryga kvarten genom Anna Edin. Trots mängder av chanser dröjde det till den 43:e minuten innan anfallskollegan Clara Högbom satte 2-0. Innan pausvilan hann Clara även med trean och kampen om poängen var över.
Stödes dominans fortsatte under den andra halvleken och då klev mittfältaren Emilia Johansson fram och målade dubbelt vilket gjorde att avslutningssegern kunde skrivas till 5-0. Siffror som sett till spel och chanser faktiskt var lite i underkant.


Tränarsnack: 
– Mycket nöjd med dagens match! Efter två tunga förluster med oflyt var det vi som tog tag i taktpinnen från start och sen var det spel mot ett mål, säger Stödes tränare Anette Bergman.
– Vi avslutade säsongen med ett riktigt bottennapp, tyvärr. Vi visade dålig inställning medan de var hetare och vann både första- och andrabollar. Verkade som vi tagit en tidig semester för vi fick aldrig igång vårt spel. Det här var min sista match som tränare för Alnö dam. Vad som händer i framtiden vet jag inte. Har fått en del anbud men tackat nej till alla. Som det känns just nu lutar det åt ett sabbatsår. Men man vet aldrig, suget kan komma tillbaka, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Mest framträdande i Stöde var Emilia Johansson, Frida Åsell, Johanna Aikio samt anfallarna Clara Högbom och Anna Edin.
Slätstruket överlag i Alnö.

Läs 'även:
• Vi avslutar säsongen starkt med en skön vinst

Stöde IF - Alnö IF 5-0
2019-09-28 - 13:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Anna Edin (16), 2-0 Clara Högbom (43), 3-0 Clara Högbom (45), 4-0 Emilia Johansson (53), 5-0 Emilia Johansson (63).
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 17:

Resultat & Matchfakta

2019-09-21:
13:00 Alnö IF - Kovlands IF 0-5
13:00 IFK Timrå - Stöde IF 2-1
13:00 Ope IF - Brunflo FK 6-1
2019-09-22:
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - IFK Östersund 2 1-4
2019-09-23:
19:00 Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 2-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Fotbollsderby på Nya HK-vallen en septemberkväll i eljus. Foto: Lena Hamrin, Heffnersklubban.
Fotbollsderby på Nya HK-vallen en septemberkväll i eljus. Foto: Lena Hamrin, Heffnersklubban.
Frida Forslund höll i afton sin nionde raka nolla! Frida Forslund höll i afton sin nionde raka nolla!

Heffnersklubbans nionde raka nolla – ikväll 2-0 mot Selånger FK 2


(2019-09-23)
Ett mål i vardera halvleken och den nionde raka nollan betydde 2-0 när Heffners-klubban tog emot Selånger 2 i måndagens derby.
– När vi gjorde vårt 1-0-mål kändes det ganska tryggt då vi vet att vi är svåra att göra mål på, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Heffnersklubban startade upp derbyt på Nya HK-vallen bäst och i minut aderton fick Felicia Andersson ett pass från Sanna Bergström Älmqvist, bröt in och drev in bollen i den bortre gaveln utan chans för duktige Nelly Maxén i Selångermålet.
Då hemmalaget inte släppt in något mål i de senaste åtta matcherna var oddsen emot det unga Selångerlaget, som ändå hotade tack vare jättetalangen Frida Olsson men Heffnersklubbans försvar är solitt och längst bak har man Frida Forslund.
Nio minuter in i den andra halvleken slog Agnes Hurtig Edlund en inåtskruvad hörna som landade hos Sanna Bergström Älmqvist som nöp till direkt och 2-0 kom upp på resultattavlan.
Selånger 2 gav inte upp men mer än ett par halvchanser skapade man inte så siffrorna stod sig matchtiden ut. I och med segern säkrade Heffnersklubban tredjeplatsen i serien. För Selånger 2 är det dystrare. Oavsett placering så kommer man att bli nedflyttade då A-laget rasar ner från division 1.


Tränarsnack: 
– Vi har ganska bra kontroll på matchen och gör tidigt 1-0 och då kändes det ganska tryggt då vi vet att vi är svåra att göra mål på då vi hade åtta raka nollor innan den här matchen. De har ju jättesnabba Frida Olsson men jag tycker vårt försvar bemästrade henne väl även om det fick strida en del och de skapade bara ett par halvchanser. Det gjorde vi också utöver målen men kanske borde vi utnyttjat ett par frisparkar bättre. I och med segern så säkrade vi tredjeplatsen i serien efter "omöjliga" Kovland och Ope fast det återstår en omgång, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
– Tycker det var en match med svagt passningsspel, inte mycket konstruktiv fotboll från något av lagen. Snedsparkar och tveksamheter präglade vår första halvlek.  Lite bättre i andra halvlek men vi kommer inte alls upp i nivån som vi vill. Rätt jämn match där dom tar vara på sina lägen och inte vi, säger Selånger 2:s tränare Stefan Wickström.

Bäst på plan:
I Heffnersklubban svarade försvarslinjen med vänsterbacken Fanny Selin, mittlåset Sandra Nilsson och Liv Lundström Lundin samt högerbacken för dagen, Sara Khamis, för en solid insats. Agnes Hurtig Edlund på mitten och Sanna Bergström Älmqvist framåt. Sanna som var tillbaka och visade att hon med sin styrka och spelförståelse betyder mycket.
Frida Olsson var klart bäst i Selånger 2..försökte hela tiden vara konstruktiv och utnyttja sin snabbhet. I målet skötte sig Nellie Maxén bra.

Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 2-0
2019-09-23 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Felicia Andersson (17), 2-0 Sandra Nilsson (54).
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 47
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Marlene Ejerås var rena Duracellkaninen i Kovlands seger mot Alnö. Marlene Ejerås var rena Duracellkaninen i Kovlands seger mot Alnö.

Rutinmässig 5-0-seger för Kovland mot Alnö: "Många slitna efter cupmatchen"


(2019-09-21)
Kovland hade svårt att ladda om efter onsdagens cupmatch mot Umeå IK.
Men ett ungt Alnö kunde som väntat inte hota utan KIF-damerna vann en rutinmässig 5-0-seger på Släda IP.
– Det var många slitna kroppar idag, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Det var många stela kroppar och ben i Kovland efter det tuffa cupmötet mot Elitettanlaget Umeå IK i onsdags.
Men det hindrade inte KIF-damerna att gå ut och göra jobbet på Släda IP där det unga och orutinerade hemmalaget Alnö slet och kämpade mot övermakten. Jenny Nordenberg satte 0-1 efter dryga tio minuter. Jonna Wistrand satte därefter två fullträffar på varsin sida om halvtimmen.
Alnö lade sig inte på rygg utan spelade upp sig något och visade allt mindre respekt för de namnkunniga motståndarna efter pausvilan men kunde inte hindr Marlene Ejerås från att göra 0-4 i den 57:e minuten. I matchens slutskede fastställde Ida Markström segersiffrorna till 5-0 i Kovlandsfavör och den sjuttonde segern av lika många möjliga var bärgad. Nu väntar bara avslutningen mot serietvåan Ope, Kan jämtskorna sätta en käpp i hjulet för Kovlands perfekta tabellrad?


Tränarsnack: 
– Vi var dubbelt så bra den här gången gentemot förra mötet med Kovland som slöt 0-10. Vi gör det bra under de förutsättningar som vi har, vi möter ändå seriens och Medelpads bästa lag. Flera av tjejerna höjde sig i andra och visade inte lika stor respekt utan vågade mer vilket var kul att se, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
– Det var många slitna kroppar efter Umeåmatchen i onsdags och svårt att motivera oss efter den urladdningen som var både fysisk och mental. Vi förde det mesta av spelet på deras planhalva och vinner ändå med 5-0 tack vare att vi är tyngre än dem och har mycket mer rutin, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Bäst på plan:
Alnös mittbacksduo Emma Pettersson och Hanna Sahlin fick slita ont men gjorde det mycket bra. Ida Gustafsson på det centrala mittfältet visade också gott gry.
I Kovland var Marlene Ejerås rena Duracellkaninen i vanlig ordning och löpte över stora ytor i 90 minuter och även hamnade i målprotokollet.

Alnö IF - Kovlands IF 0-5
2019-09-21 - 13:00 - Släda IP
Mål: 0-1 Jenny Nordenberg (12), 0-2 Jonna Wistrand (27), 0-3 Jonna Wistrand (32), 0-4 Marlene Ejerås (57), 0-5 Ida Markström (89).
Domare: Jan Söderlund
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnea Jenssens två mål vände till Timråseger. Linnea Jenssens två mål vände till Timråseger.

Linnéa Jensens dubbel vände till Timråseger hemma mot Stöde och bröt trist svit


(2019-09-21)
Efter fem raka förluster fick IFK Timrå åter smaka på segern sötma.
Detta efter att ha vänt 0-1 hemma mot Stöde till seger efter två mål av Linnéa Jensen och Malin Petterssons storspel mellan stolparna.
– På slutet var det många trötta tjejer men vi orkade hålla undan och ta en efterlängtad seger, säger Timråtränaren Patrick Davis.


IFK Timrå löste Stödes höga press på ett bra sätt under den första halvleken men hade svårt att omsätta sina anfall i vassa lägen. Stöde var närmast mål med en stolpträff men 0-0 speglade nog ändå den första halvan rätt bra.
I andra fick gästerma mer tryck på hemmalaget men det var på en stickare mellan mittbackarnna som Clara Högbom på sitt karaktäristiska sätt sprintade sig fri och satte Stödes ledningsmål tidigt i den andra halvleken.
Gästerna hade därefter flera bud på utökning men då klev hemmakeepern Malin Pettersson fram som en gäckande skugga för Stöde och tog allt.
Ett allt mer tröttnande Timrå verkade få utomjordisk kraft och energi när Malin höll dem kvar i matchen och Jonia Henriksson kunde frispela Linnéa Jensen till 1-1 i den 71:a minuten.
Med tio minuter kvar vann Linnéa Jensen en duell med en Stödeförsvarare och kunde från nära håll klämma in segermålet mellan målvakten och stolpen.
De sista minuterna gick hemmalaget formligen på ångorna men lyckades hålla undan och bryta sin trend på fem raka "torskar".


Tränarsnack: 
– Stöde satte hög press på oss i första men vi visade mod och kunde spela oss ur och gå till anfall. Tyvärr har vi fortfarande svårt att göra mål så det var mållöst i paus. I andra var vi darriga, speciellt efter deras ledningsmål men då klev vår målvakt Malin Pettersson fram och räddade oss kvar i matchen. Vi hämtade vatten långt nere i brunnen idag då vi fick två tidiga skador och bara två avbytare men vi lyckades kämpa till oss en kvittering och sedan ett segermål. På slutet var det många trötta tjejer men vi orkade hålla undan och ta en efterlängtad seger, säger Timråtränaren Patrick Davis.
(väntar på återkoppling från Stöde)

Bäst på plan:
Många var duktiga i Timrå men bästa betygen till mittbackarna Desirée Öberg och Emelie Brundin, spelskickliga Olivia Sundström, Ella Alm och Sofia Hedlund på mitten samt Malin Pettersson mellan stolparna.  

IFK Timrå - Stöde IF 2-1
2019-09-21 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Clara Högbom (49), 1-1 Linnéa Jensen (71), 2-1 Linnéa Jensen (80).
Domare: Henrik Olsson
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Annina Wede gav Umeå ledningen här på bilderna. Men Kovland kom igen och kvitterade och höll förlängningsläge till tio minuter in i andra då Elitettans ledarlag gjorde två snabba och kunde gå ifrån till en 6-2-seger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Marielle Bergman löpte många mil på sin vänsterkant i cupmatchen mot Umeå. Marielle Bergman löpte många mil på sin vänsterkant i cupmatchen mot Umeå.

Svenska Cupen:
Kovlands damer stod emot Elitettanledarna Umeå en dryg halvlek i Svenska Cupen: "Orken tröt"


(2019-09-18)
Kovlands saga i Svenska Cupen är all.
Men efter den första halvleken kändes det som om rekordpubliken skulle få vara med om en jätteskräll.
Men i andra halvlek lade Elitettans ledarlag Umeå IK i en högre växel och kunde gå från 1-1 till en 6-2-seger.
– Det var jättekul att få mäta sig med ett så här pass bra lag och se vad man står, säger kantspelaren Marielle Bergman.


Umeå inledde cupmatchen bestämt och visade vilket av lagen som var på väg upp i Damallsvenskan och efter tjugo minuter kom också ledningsmålet sedan Kovland tappat boll i uppspelsfasen och åkt på en omställning som avslutades med att en fri Anina Wede kunde sätta bollen sedan hon fått en fin skarv.
Kovland ruskade bara av sig motgången och gick till motattack. Ida Markström har en nick  över i kamp med gästernas målvakt innan hon strax därpå drar på från 30 meter med vänstern och bollen sitter perfekt i krysset. 1-1 och stort jubel från rekordpubliken.
Jenny Nordenberg är nära att ge KIF-tjejerna ledningen men skottet hamnade i burgaveln på utsidan. Andra halvan av halvleken är Kovlands och division 2-laget känns närmare 2-1 än det gamla storlaget.

Kovland inleder optimistiskt i andra men tio minuter in kommer en djupledsskarv till en synes offsidelöpande Elin Nilsson, som avslutar kliniskt. 
Kovland rustade återigen av sig motgången och vaskar fram en bra chans efter en hörna där det luktade straff innan Umeåkeepern Agnes Granberg  kunde greppa bollen uppe vid ribban ovanför mållinjen.
I kontraanfallet därpå dribblade Anina Wede förbi en hemmaförsvarare och satte ett vinkelskott via Emelie Bergh. 

Målet gjorde att Kovland började trampa allt mer luft samtidigt som ett passningsskickligt Umeå fick större ytor att spela på och siffrorna rann iväg till 1-6 efter ett par vackra mål innan Jonna Wistrand vackert kunde frisera nederlaget till 2-6 efter hon fläkt sig och styrt in ett högerinlägg.
– Det var jättekul att få mäta sig med ett så här pass bra lag och se vad man står. Vi visade lite stor respekt för dem i början men sedan tycker jag vi spelar upp oss och gör en jättebra första halvlek. I andra orkade vi inte längre stå emot dem  och de kunde göra några mål. Men vi visade att vi aldrig ger upp och får också till ett andra mål, säger kantspelaren Marielle Bergman.

Tränarsnack:
– Vi gör en bra match och att vi inte orkar stå emot i 90 minuter är inget att säga om. Vi gör en fantastiskt bra första halvlek då vi ett tag till och med pressar ett lag som är på väg upp i Damallsvenskan. På den här nivån blir man straffade vid minsta lilla misstag. Vi är jättenöjda med den här resan tjejerna gjort i år. Först seriesegern och sedan vår insats i cupen där vi slår ut två division 1-lag och spelar jämnt med Umeå i nästan en timme, säger tränaren Emma Westlund och assisterande trämaren. pappa Anders.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm för sin kollektiva kämpainsats men ett extra plus för Ida Markström, Marielle Bergman, Jonna Wistrand och Emelie Birgersson.

Video:
• Se höjdpunkter fråm matchen

Kovlands IF - Umeå IK FF 2-6
2019-09-18 - 19:30 - NP3 Arena
Mål: 0–1 Anina Wede (20), 1–1 Ida Markström (26), 1–2 Elin Nilsson (54), 1–3 Anina Wede (58), 1–4 Johanna Nyman (68), 1–5 Ebba Åberg Zingmark (78), 1–6 Wilma Öhman (84), 2–6 Jonna Wistrand (90+1).
Domare: Camilla Friberg
Publik: 1 007 (inkl. förköp, men 450 åskådare på plats)
Matchfakta


• Resultat, matchfakta Svenska Cupen

Kovlands målvakt Emelie Bergh har haft det ganska lugnt mellan stolparna i vissa matcher. Så lär det icke bli i afton... Kovlands målvakt Emelie Bergh har haft det ganska lugnt mellan stolparna i vissa matcher. Så lär det icke bli i afton...

Svenska Cupen:
Förra storlaget Umeå IK väntar för Kovland i Svenska Cupen ikväll: "Utmaning"


(2019-09-18)
Anrika Umeå IK är på tillbaka till Damallsvenskan.
Ikväll ställs det forna storlaget mot Kovland i S venska Cupens tredje omgång.
– Snacka om utmaning, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.


Kovland är redan klara segrare i division 2 Mellersta Norrland.
Och efter att ha slagit ut division 1-lagen Team Hudik och IFK Östersund med klara siffror väntar nu förra storlaget, och nuvarande ledarna av Elitettan, Umeå IK i Svenska Cupens tredje omgång.

Har ni någon chans?
– Ja, vi går aldrig ut till match i tron att vi ska förlora. Inte ens idag då vi möter det bästa laget vi någonsin mött. Men visst, snacka om utmaning, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.

Och är det någonting som Kovland inte har någon större vana över så är det att förlora fotbollsmatcher. Senast man förlorade en seriematch var i division 2-premiären borta mot Krokom/Dvärsätt den 1 maj 2017. Dessförinnan var det den 22 augusti 2016 då Gefle IF kom, sågs och segrade på Ånäsvallen. Det blev visserligen en förlust även ifjol, men det var i Svenska Cupen och först efter både förlängning och straffar mot IFK Östersund. Ett Östersund som man alltså tog revansch på i år.
Under både 2018 och i år har det blivit idel segrar, 32 matcher och osannolika 247-6 i målskillnad!

Fina siffror, men idag går ni knappast ut som favoriter?
– Nej, det här blir nog första gången vi får slå ur underläge. Lite ovant att gå ut som "underdogs". Det här kommer att bli en rolig match för både oss ledare och spelare och lite grädde på moset efter seriesegerna så här i slutet av säsongen, säger Anders Westlund.

Vad krävs för att ni ska kunna göra en jämn match?
– Att vi vågar gå ut och ha roligt och spela vårt spel så långt det går. Med tanke på motståndet har vi gjort några justeringar men inte mycket. Vi måste spetsa till allt som vi gjort bra tidigare ännu mer. Umeå leder ju Elitettan och håller närmast Damallsvensk klass så det blir ingen enkel uppgift.

Finns det NÅGONTING som talar för er?
– Att vi är ett gäng vinnarskallar som hatar att förlora plus att vi har ett par spelare som varit på den här nivån. Vår största akilleshäl är väl att de har den dubbla träningsmängden mot för oss.

Och hur slutar det?
– Måste jag tippa? Ja, jag tror vi skräller och går vidare till Svenska Cupens gruppspel i vinter och vinner med 2-1, avslutar en optimistisk Anders Westlund.


• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 16:

Resultat & Matchfakta

2019-09-14:
13:00 IFK Timrå - Alnö IF 0-1
14:00 Brunflo FK - Kovlands IF 0-9
2019-09-15;
14:00 Selånger FK 2 - Krokom/Dvärsätts IF 2-1
17:00 Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-1
2019-09-16:
19:00 IFK Östersund 2 - Ope IF 1-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

För andra matchen på raken sköt Sara Khamis segern till Heffners-klubban. För andra matchen på raken sköt Sara Khamis segern till Heffners-klubban.

Heffnersklubban staplar    1-0-segrar – idag i derbyt borta mot Stöde


(2019-09-15)
1-0 mot AlnÖ, 1-0 mot Timrå och nu 1-0 mot Stöde.
Heffnersklubban staplar 1-0-segrar på hög.
Och dessutom var det här målvakten Frida Forslunds fjärde raka nolla.
– Jag har sagt det tidigare, men det finns inget skönare än 1-0-segrar, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz


För tredje gången på raken vann Heffnersklubban sin match med 1-0. Denna gång på Stöde IP. Gästerna hade flyttat upp Sara Khamis i anfallslinjen och var ytterst nära att ge Heffnersklubban ledningen i den tjugonde minuten men skottet strök stolpens utsida. Ett par minuter senare provade Sara skott från 21 meter och bollen satt perfekt i Ida Sperrings högra vänstra kryss.
Därefter blev det mest spel mellan straffområdena, typ "volleybollfotboll", och de gånger det slank igenom något var målvakterna Ida Sperring och bortalagets Frida Forslund på alerten. Frida som därmed höll sin fjärde raka nolla!


Tränarsnack: 
– Heffnersklubban var snabba att sätta hög press på oss och vi blev stressade. Samtidigt försvarade de sig bra bakåt och spelade fysiskt. Vi hade svårt att hinna fylla på framåt och med bara två anfallare mot deras fyra snabba försvarare kom vi till korta. Vi kom runt på kanterna några gånger men våra inlägg plockade deras målvakt ner som mogna äpplen, säger Stödes tränare Anette Bergman.
– Jag har sagt det tidigare, men det finns inget skönare än 1-0-segrar. Vi har ju en mycket bra defensiv men svårare att göra mål. Var faktiskt lite orolig före matchen då vi bara hade en avbytare då vi har många borta. Men vi ändrade om lite i laget och Sara Khamis fick spela forward. Ett bra drag då det var hon som gjorde vårt segrmål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Bäst på plan:
Sanna Pålsson i Stödes mittförsvaret var i vanlig ordning en stabil pjäs.
På mitten fördelade Emilia Johansson bollar på ett bra sätt.
I Heffnersklubban ska hela backlinjen med Sandra Nilsson som kapten för skutan premieras extra.

Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-1
2019-09-15 - 17:00 - Stöde IP
Mål: 0-1 Sara Khamis (23)
Domare: Krister Sandin
Publik: 100
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Selångers stortalang Frida Olsson nätade mot K/D. Selångers stortalang Frida Olsson nätade mot K/D.

Matchen fick flyttas till Nya HK-vallen – Selånger vann ändå mot K/D


(2019-09-15)
Selånger 2 fick spela hemmamatchen mot Krokom/Dvärsätt på Nya HK-vallen.
Efter fint spel och två vackra mål under den första halvleken kunde man i den andra hålla undan och vinna med uddamålet.
– Tycker ändå vi vinner rättvist, säger tränaren Stefan Wickström.


Selånger IP var inte spelbar och därför flyttades mötet med Krokom/Dvärsätt till Nya HK-vallens konstgräs.
Selånger 2 fick en praktstart då Johanna Hallberg pricksköt 1-0 från kanten. Efter dryga halvtimmen fick jättetalangen Frida Olsson bollen och i fart rundade hon K/D-målvakten innan hon rullade in 2-0.
I den andra halvleken tog gästerna över något och med tolv minuter kvar reducerade Emilia Persson. 
Slutet blev nervigt men Selånger 2 kunde hålla undan och ta hem en skön trea. Vinsten till trots kommer SFK 2 att åka ur tvåan då A-laget kommer ner i den här serien nästa år efter en tung säsong i Norrlandsettan. Samma klubb får nämligen inte ha två lag i samma division.


Tränarsnack: 
– Stabil första halvlek där vi gör två fina mål. Något svagare andra halvlek där vi tillåter K/D att få mer att säga till om. Tycker ändå vi vinner rättvist, säger tränaren Stefan Wickström.

Bäst på plan:
Stark comeback av Vilma Gustafsson som imponerade.
Även Alicia Holmberg var värd en extra blomma i ett för dagen duktigt Selånger 2. 

Selånger FK 2 - Krokom/Dvärsätts IF 2-1
2019-09-15 - 14:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Johanna Hallberg (4), 2-0 Frida Olsson (31), 2-1 Emilia Persson (78).
Domare: Johan Skyttberg
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Lagkaptenen Ida Markström nickade in mål nummer 100 för Kovland. Lagkaptenen Ida Markström nickade in mål nummer 100 för Kovland.

Alin Bisping gjorde fem mål i den första halvleken – men Ida Markström satte Kovlands mål nummer 100


(2019-09-14)
Alin Bisping prickade in hela fem bollar under den första halvleken borta mot Brunflo.
En halvlek som slutade 8-0 till Kovland!
Efter pausvilan verkade krutet blött och enda målet nickade lagkaptenen Ida Markström in – Kovlands ett hundrade mål i serien i år!


Kovland lirade fin och vägvinnande fotboll under den första halvleken och ledde i paus med hela 8-0 borta mot Brunflo efter fem mål från Alin Bisping. Det var också Alin som öppnade målskyttet redan i matchens första minut.
I den andra halvleken var det fina spelet som bortblåst och enda fullträffen nickade lagkaptenen Ida Markström in.
Och det var inte vilket mål som helst, utan Kovlands mål nummer 100 i årets serie!
Nu väntar en betydligt svårare uppgift på onsdag då topplaget i Elitettan och forna storlaget, Umeå IK, kommer på besök i Svenska Cupens tredje omgång. Matchen går av stapeln på NP3 Arena då Ånäsvallen saknar belysning. Kliver Kovland fram som "jättedödare" ännu en gång?


Tränarsnack: 
(väntar på återkoppling från Kovland)

Bäst på plan:
Alin Bisping gjorde fem mål under den första halvleken för Kovland. En starkt bedrift bara det.

Brunflo FK - Kovlands IF 0-9
2019-09-14 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Alin Bisping (1), 0-2 Jenny Nordenberg (21), 0-3 Alin Bisping (23), 0-4 Alin Bisping (29), 0-5 Marlene Ejerås (30), 0-6 Alin Bisping (31), 0-7 Alin Bisping (33), 0-8 Veronica Söderström (42), 0-9 Ida Markström (63).
Domare: Jens Östlund
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sitt gamla lag. Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sitt gamla lag.

Rosie Nilsson avgjorde derbyt mot sina forna lagkamrater


(2019-09-14)
Det blev målfattigt i derbyt mellan IFK Timrå och Alnö.
Matchens enda målskytt blev Rosie Nilsson som stötte in en stolpretur efter en frispark i slutet av den första halvleken.
Rosie som därmed avgjorde mot sitt gamla lag.
Var det någon som påstod att "släkten är värst"?


Tränarsnack: 
– Återigen en sur uddamålsförlust men vi spelade grym fotboll första 42 minuterna i matchen men kunde inte omsätta det fina spelet i mål. Istället kunde de göra 0-1 efter en frispark och stolpretur där vi var lite för passiva. I andra blev vi lite trötta och hade svårt att sätta tryck på Alnö. Kanske borde vi kunnat göra något mål på någon av våra många hörnor. Är ändå rätt nöjd med spelet och våra tre "03:or" på mitten gjorde det bra, säger Timråtränaren Patrick Davis.
– En tät och jämn match där Timrå börjar bäst, men där vi tar över efter cirka halvtimmen och tar också ledningen i slutet av halvleken. En ganska chansfattig match som vi vinner rättvist, säger Alnös tränare Kent Gustafsson..

Bäst på plan:
"03:orna" på Timrås mittfält, Nova Reis, Olivia Sundström och Ella Alm, gjorde en kanonmatch.
Rosie Nilsson både bäst i Alnö och på planen.

IFK Timrå - Alnö IF 0-1
2019-09-14 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Rosie Nilsson (43)
Domare: Elin Lundberg
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 15:

Resultat & Matchfakta

2019-09-07:
13:00 Alnö IF - Brunflo FK 5-0
13:00 Kovlands IF - IFK Östersund 2 12-0
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - Stöde IF 1-4
17:30 Ope IF - Selånger FK 2 10-0
2019-09-11:
19:00 Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Straffskytten sara Khamis avgjorde derbyt. Straffskytten sara Khamis avgjorde derbyt.

Ännu en 1-0-seger för Heffnersklubban – Sara Khamis straffade Timrå


(2019-09-11)
Heffnersklubban vann i förra omgången derbyt mot Alnö med med matchens enda mål.
Ikväll blev det onyå 1-0 i ett derby, denna gång mot IFK Timrå. Sammar resultat som i våras således.
Segerskytt blev Sara Khamis som satte en straff efter hands i den 28:e minuten i en annars ganska händelsefattig match sett till målchanser utan det var mest fysiskt spel på mittplan. Närmast ytterligare en fullträff var hemmalaget när Felicia Andersson var igenom i den andra halvleken.
Heffnersklubban befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.


Tränarsnack:
– Åter ett tätt intensivt derby mot Timrå, trots att vi inte når upp till nivå idag på vårt spel så vinner vi årets andra match mot Timrå med 1-0, ruskigt skönt. Uddamålsssegrar är de skönaste att ta hem, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz som även var mycket nöjd med lagets tredje hållna nolla på raken.
– En tät match med mycket kamp på mitten som tyvärr för vår del avgjordes på en straff i första halvlek efter en hands. Vi gick in i andra halvlek med bra inställning och kämpade tappert, men vi fick dock inte något riktigt bra tryck på Heffnersklubban som försvarade sig bra, säger Timråtränaren Patrick Davis.

Bäst på plan:
Heffnersklubbans bästa för dagen var mittbacken Sandra Nilsson som stängde till därbak med skicklighet och pondus.
Jämnt överlag i IFK Timrå.

Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-0
2019-09-11 - 19:30 - Nya HKrvallen
Mål: 1-0 Sara Khamis (28, straff).
Domare: Birile Elias
Publik: oräknad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Opes Rebecca Billl gjorde fyra mål och har nu totalt nätat 22 gånger. Opes Rebecca Billl gjorde fyra mål och har nu totalt nätat 22 gånger.

Selånger 2:s unga lag maktlösa mot serietvåan Ope – föll med tvåsiffrigt


(2019-09-07)
Det unga Selånger 2-laget hamnade i underläge redan i den tredje minuten borta mot serietvåan Ope.
Innan matchen var över hade jämtskorna prickat in tio bollar, varav fem på en dryg kvart i den andra halvleken.
Rebecca Bill var målhungrigast och prickade in fyra av dem.


Ope IF - Selånger FK 2 10-0
2019-09-07 - 17:30 - Torvallen
Mål: 1-0 Rebecca Bill (3), 2-0 Therese Stjerna (10), 3-0 Sandra Nilsson (28), 4-0 Karin Jonasson (47), 5-0 Rebecca Bill (53), 6-0 Ella Backman (55), 7-0 Rebecca Bill (61), 8-0 Rebecca Bill (64), 9-0 Lena Lindström (82)  10-0 Sandra Nilsson (87).
Domare: Nils-Allan Lindgren
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Julia Sperring avslutade målskyttet när Stöde vann borta mot K/D med 4-1. Julia Sperring avslutade målskyttet när Stöde vann borta mot K/D med 4-1.

Stöde spred på gracerna när det gällde målskyttet mot Krokom/Dvärsätt


(2019-09-07)
Stöde hamnade i underläge sent i den första halvleken borta mot Krokom/Dvärsätt.
Men Stöde hann kvittera innan paus och i andra skickade man in tre bollar till bakom hemmalagets duktiga målvakt.
– Vi valde i andra halvlek att försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar centralt med pass snett inåt bakåt och det lyckades vi bra med, säger Stödetränaren Anette Bergman.


Krokom/Dvärsätt har förstärkt under hösten med tre spelare plus en duktig målvakt och har bland annat tagit poäng av Heffnersklubban och vunnit över Timrå. En svår bortamatch för Stöde väntades således på en våt men fantastisk gräsmatta på Hissmovallen i Dvärsätt.
Och det blev också hemmalaget som tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Linnea Lisselandes. Lite mot matchbilden då det var Stöde som hade mest boll och spel. Minuten före pausvilan lyckades emellertid Hannah Massagli få hål på storspelande K/D-keepern Angelica Forsberg. Ett psykologiskt mål.
I andra började Stöde utnyttja kanterna mera och kom runt för inspel i boxen och i den 56:e gav Clara Högbom gästerna ledningen. Med tjugo minuter kvar ökade anfallskollegan Anna Edin på till 3-1 innan Julia Sperring fastställde bortasegern till 4-1 i slutet av matchen. En arbetsseger där tålamodet visade sig bli avgörande. 

Tränarsnack:
– Vi hade allt spel under den första halvleken men de försvarade sig bra och kunde ta ledningen i slutet. Men vi lyckades kvittera före paus och i andra fick vi hål på dem ganska tidigt. Vi valde att försöka komma runt på kanterna och luckra upp deras försvar centralt med pass snett inåt bakåt och det lyckades vi bra med och kunde göra två mål till i andra. Vi hade tur med vädret, det spöregnade både före och efter matchen men det var uppehåll under, säger Stödetränaren Anette Bergman.

Bäst på plan:
Stödes centrala mittfältare Maria Gidhammar slet över stora ytor både offensivt och defensivt. I anfallet löpte Clara Högbom i vanlig ordning många kilometer och skapade ytor för sina lagkamrater,

Krokom/Dvärsätts IF - Stöde IF 1-4
2019-09-07 - 14:00 - Hissmovallen
Mål: 1-0 Linnea Lisselandes (41), 1-1 Hannah Massagli (44), 1-2 Clara Högbom (56), 1-3 Anna Edin (70), 1-4 Julia Sperring (84).
Domare: Stefan Westberg
Publik: 63
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands IF:s damer som idag säkrade seriesegern i division 2 Mellersta Norrland efter 12-0 mot IFK Östersund 2. Detta trots att tre omgångar återstår!
Kovlands IF:s damer som idag säkrade seriesegern i division 2 Mellersta Norrland efter 12-0 mot IFK Östersund 2. Detta trots att tre omgångar återstår!

12-0 och säkrad serieseger – en bra eftermiddag för Kovlands damer:
"Hade kunnat varit det dubbla"


(2019-09-07)
12-0 mot IFK Östersund 2 betydde inte bara ännu en storseger utan även att seriesegern nu är klappad och klar trots att tre omgångar återstår.
Målgladast för dagen var duon Jonna Wistrand och Jenny Nordenberg med en kvartett fullträffar var.
– Idag körde vi full gas i 90 minuter, säger Kovlands tränare Emma Westlund


Kovland säkrade idag seriesegern trots att tre omgångar återstår av division 2 Mellersta Norrland.
Och man gjorde det efter ännu en storseger - 12-0 mot IFK Östersund 2. Låt vara att gästerna inte kunde använda sig av A-lagets bänkspelare som matchade samtidig men man gör ändå inte tolv mål på beställning.
Målhungrigast var duon Jonna Wistramd och Jenny Nordenberg som skickade in en kvartett mål bakom Östersunds smått fantastiske målvakt Heike Lippertz som räddade sitt lag från en mastodontförlust. Som KIF-tränaren Emma Westlund sade efter matchen: "Hade inte deras målvakt storspelat så hade vi nog gjort det dubbla idag". Det säger det mest om hur dagens match så ut. Det var spel mot ett mål.
Tabellraden när tre omgångar återstår är mäktig" Eller vad sägs om 15 segrar, noll kryss och noll förluster och 91-4 i målskillnad. Siffror som talar sitt eget språk – Kovland bäst!

Tränarsnack:
– Idag körde vi full gas i 90 minuter. I första halvlek fick vi stora ytor att jobba på och utnyttjade detta genom att göra sju mål. I andra tätade de till bättre, framförallt på kanterna, och gjorde det svårare för oss. Men vi var på spelhumör och gjorde fem mål till. Hade inte deras målvakt storspelat så hade vi nog gjort det dubbla idag, säger Kovlands tränare Emma Westlund, som naturligtvis var glad över att seriesegern nu var säkrad.

Bäst på plan:
Fyra mål till trots av vardera Wistrand & Nordenberg ville tränarteamet hylla LAGINSATSEN idag. I IFK Östersund 2 kretsade allt kring målvakten Heike Lippertz. Med en "normal" målvakt hade det blivit minst 20-0!

Kovlands IF - IFK Östersund 2 12-0
2019-09-07 - 13:00 - Åmäsvallen
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (12), 2-0 Marlene Ejerås (25),  3-0 Jenny Nordenberg (30), 4-0 Jonna Wistrand (31), 5-0 Jenny Nordenberg (38), 6-0 Olivia Olofsson (40), 7-0 Jonna Wistrand (44), 8-0 Jonna Wistrand (75), 9-0 Jenny Nordenberg (78), 10-0 Amanda Sevefjord (81), 11-0 Jenny Nordenberg (89), 12-0 Marlene Ejerås
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 43
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Mira Hulinder och Rosie Nilsson (bilden) inledde respektive avslutade dagens målskytte dubbelt. Mira Hulinder och Rosie Nilsson (bilden) inledde respektive avslutade dagens målskytte dubbelt.

Sjunde hemmasegern för Alnö – Mira Hulinder och Rosie Nilsson dubbla målskyttar


(2019-09-07)
Alnö tog en komfortabel seger hemma på Släda IP mot gästande Brunflo.
Mira Hulinder gjorde de två första målen och spelade sedan fram till trean tidigt i andra när "Islanders" vann med 5-0 och tog sjunde hemmavinst.
– Vi är starka hemma och siffrorna var i underkant, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.


Det var svårspelat på Släda IP i regnet. Men Alnö verkade bemästra underläget bäst och tog också ledningen i den tionde minuten genom Mira Hulinder. Trots mängder av chanser stod sig resultatet fram till slutminuten i första då Mira gjorde sitt andra mål.
Den andra fortsatte med hemmadominans och även nu fick Alnö ett tidigt mål då Mira passade till Thea Taflin för 3-0.
Med kvarten kvar ökade veteranen Rosie Nilsson på med två fullträffar inom loppet av två minuter med kvarten kvar. 5-0 och en snabb studs tillbaka på vinnarspåret efter 0-1-förlusten mot Heffnersklubban på bortaplan i veckan. Det här var sjunde raka segern hemma på Släda IP i år.

Tränarsnack:
– Vi är starka hemma på Släda IP. Idag var det svårspelat men segersiffrorna var i underkant då vi skapade många chanser hela matchen efter fina anfall, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Mira Hulinder gör Alnös två första mål och spelar fram till trean och verkar trivas i sin anfallsroll. I mittförsvaret spred Hanna Sahlin och Emma Pettersson lugn och säkerhet.

Alnö IF - Brunflo FK 5-0
2019-09-07 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Mira Hulinder (13), 2-0 Mira Hulinder (44), 3-0 Thea Taflin (52) 4-0 Rosie Nilsson (75), 5-0 Rosie Nilsson  (77).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 33
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 14:

Resultat & Matchfakta

2019-08-29:
18:30 Selånger FK 2 - Kovlands IF 0-6
2019-08-31:
13:00 IFK Timrå - Krokom/Dvärsätts IF 1-2
16:00 Stöde IF - Ope IF 4-4
2019-09-02:
19:00 IFK Östersund 2 - Brunflo FK 4-3
2019-09-04:
19:00 Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Segermålet! Nr 50, Sanna Bergström Älmqvist, har precis placerat bollen förbi en liggande Ronja Johansson i Alnömålet precis i slutet av den första halvleken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Segermålet! Nr 50, Sanna Bergström Älmqvist, har precis placerat bollen förbi en liggande Ronja Johansson i Alnömålet precis i slutet av den första halvleken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Derbyhjälten Sanna Bergström Älmqvist. Derbyhjälten Sanna Bergström Älmqvist.

Sanna Bergström Älmqvist avgjorde derbyt mot Alnö med ett kyligt avslut


(2019-09-04)
Derbyt mellan Heffnerskluban bestod till stora delar av spel mellan straffområdena.
Men i den första halvlekens slutminut satte Sanna Bergström Älmqvist segermålet efter en kylig avslutning.
– Det brukar vara täta och jämna matcher mot Alnö. Förra gången vann de och vi var revanschsugna idag, säger Heffmnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Alnö var nära att ta ledningen efter en hörna direkt i matchöppningen på Nya HK-vallen. Därefter förmådde inte gästerna från den vackra ön hota mer offensivt i matchen. Spelet var OK fram till sista tredjedelen, sedan tog idéerna slut samtidigt som Heffnersklubbans försvar uppträdde resolut .
Den första halvleken bestod mestadels av spel mellan straffområdena. Enda egentliga chansen hade Olivia Moen då hon nickade över i bra läge. Ett undantag till kom i halvlekens sista minut då Olivia Moen tog sig fram på kanten och centrade in i mitten till Sanna Bergström Älmqvist, som tog emot bollen, dribblade förbi en försvarare innan hon även fintade ner Almnömålvakten och placerade den i mål.

Den andra halvleken påminde till stor del om den första och det var först i slutet som spelet öppnade sig då Alnö klev fram i sin jakt på kvittering. Men närmast mål var då hemmalaget. Olivia Moen fick kanonläge inne i straffområdet men Ronja Johansson reflexräddade. Därefter fick Sanna Bergström Älmqvist en gyllene chans att punktera matchen men sköt högt över.
Alnö fick en viss press sista fem minuter men närmare än en hörna kom man aldrig utan det helblå hemmalaget kunde ta hem tre poäng och överta tredjeplatsen i tabellen efter den överlägsna duon Kovland och Ope.

Tränarsnack:
Klicka här för en intervju i ord och bild med HK-tränaren Jonas Prytz.
– Vi började bra men sedan föll det mesta platt. Vi fick ett par olyckliga återbud innan matchen men vårt unga lag kämpade men vi saknar den riktiga spetsen idag. Idag förlorar vi helt enkelt mot ett bättre lag, säger Alnötränaren Kent Gustafsson.

Bäst på plan:
Heffnersklubbans segerskytt Sanna Bergström Älmqvist i anfallet, Sara Kamis och Liv Lundström Lundin bäst men där ingen föll ur ramen.
Målvakten Ronja Johansson stod ute lite extra i Alnö.

Heffnersklubbans BK - Alnö IF 1-0
2019-09-04 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Sanna Bergström Älmqvist (45).
Domare: Santiago Bedoya
Publik: ca 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom gjorde två mål vardera när Stöde spelade 4-4 mot serietvåan Ope.
Anfallsduon Anna Edin och Clara Högbom gjorde två mål vardera när Stöde spelade 4-4 mot serietvåan Ope.

Stöde tog poäng mot serie-tvåan Ope i målrik match -– två mål vardera av anfallsduon Edin/Högbom


(2019-08-31)
Det blev en svängig match när Stöde tog emot serietvåan Ope.
Anna Edin satte 1-0 redan i den andra minuten men Ope kvitterade innan kvarten. 
Clara Högbom återgav Stöde ledningen lite drygt tio minuter senare.
Ope kvitterade dock innan pausvilan och i den 72:a minuten tog man ledningen.
Men fem minuter senare utjämnade Anna Edin och 4-4 stod sig matchtiden ut.


Tränarsnack:
Så här säger Stödes tränare Anette Bergman om matchen:

– Återigen visar Stödes damer att vi kan stå upp mycket bra mot tufft motstånd. Vi har nu mött Ope både vår och höst och tagit 4 poäng mot den solklara tvåan i serien. Vi visste på förhand att det är ett mycket skickligt Ope vi tar emot som har enormt kvicka spelare på sina kanter och är tuffa att möta men vi visste också hur vi skulle kunna kontra på dem och lyckas återigen utnyttja deras svagheter.
– Vi startar matchen med hög press som vi kommit överens om och lyckas redan efter några minuter ta ledningen i matchen. Därefter tar Ope över spelet och snabbt sätter de dit 1-1 målet. Vi får det jobbigt under en period där de har hårt tryck på oss, de har flertalet fina och mycket farliga hörnor och vi får slita hårt i defensiven utan att riktigt få tag i bollen. Här visar våra mittbackar Sanna och Viktoria verkligen klass. Trots anstormningen är det ändå vi som återigen på kontring tar ledningen i 35:e minuten och vi hoppas få gå till pausvila med ledning men tyvärr så varar inte ledningen länge då Ope till slut sätter dit 2-2 på just en hörna precis innan paus.
– I pausvilan pratar vi om att inte stöta lika högt utan spela med en lägre press och utifrån det vinna boll och kontra alternativt försöka etablera ett spel istället för att jaga boll. I inledningen av andra är vi lite ostrukturerade och Ope lyckas för första gången ta ledningen i matchen men därefter hittar vi in i vår taktik vilket fungerar mycket bra. Ope blir något stressat av att vi inte ger dem några ytor för deras kvicka yttrar och vi kan ännu en gång kontra och runda deras målvakt högt upp i planen och sätta dit 3-3. Opes offensiva spel mattas markant och vi arbetar oss in i matchen och i andra böljar sedan spelet fram och tillbaka med tidvis mycket fint spel från båda lagen. I 72:a lyckas Ope sätta 3-4 med ett snyggt skott, otagbart för vår Ida som gör många fina ingripanden denna match, tidvis briljerar hon med räddningar på många fina anfall av Ope.
– Vi visar nu att vi aldrig ger upp och att vi tänker sälja oss väldigt dyrt och 5 minuter efter att Ope tagit över ledningen igen har vi kvitterat till 4-4. Vi är enormt farliga när vi kontrar med våra slitande forwards Anna och Clara som gör två mål var idag och visar hög standard.
– Matchen slutar 4-4 och denna gång får vi varit mycket nöjda med en poäng då Ope ändå för mycket av spelet men vi är också mycket rutinerade att ställa om efter olika matchplaner och motstånd och hade lika gärna kunnat vinna matchen då vi hade flera lägen där vi kunnat avgöra men det gällde så även Ope.
– Idag är det hela teamet som ska ha beröm, från försvarslinjen och ända upp till forwards, stolthet för vårt hjärta där ute på plan, att vi dessutom visar oss mycket mogna i vårt agerande där ute gör att man inte kan annat än att älska dessa spelare, både på och utanför fotbollsplanen, de är föredömen och förebilder som många i vårt lilla Stöde ser upp till och de kommer de för alltid att vara.

Bäst på plan:
Anfallskollegorna Anna Edin och Clara Högbom delade jämnt på de fyra hemmamålen och ska givetvis ha beröm. Något som hela laget ska ha efter fyra poäng av sex möjliga i de båda mötena med topplaget Ope.

Stöde IF - Ope IF 4-4
2019-05-31 - 16:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Anna Edin (2), 1-1 Therese Stjerna (14), 2-1 Clara Högbom (26), 2-2 Sandra Nilsson (40), 2-3 Ella Backman (46), 3-3 Clara Högbom (53( 3-4 Sandra Nilsson (72), 4-4 Anna Edin (77).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 40
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Linnéa Jensens kvitteringsmål räckte inte till poäng mot jumbon K/D. Linnéa Jensens kvitteringsmål räckte inte till poäng mot jumbon K/D.

Krokom/Dvärsätt tog årets första seger – mot IFK Timrå


(2019-08-31)
Krokom/Dvärsätt hade spelat tretton matcher utan att få smaka på segerns sötma.
Men efter bortamatchen mot IFK Timrå fick man njuta av den goda smaken.
Emilia Persson sköt in segermålet 2-1 precis under ribban när bara fem minuter återstod.
Det här var IFK Timrås tredje raka förlust och fjärde utan vinst.


Tränarsnack:
– De hade mer vilja än oss men vårt kunnamde borde ändå ha räckt till seger. Vid 1-1 skapade vi flera chanser men blev ofta avvinkade för offside. Men förlusten grundlades av vår dåliga första halvlek då K/D visade betydligt bättre inställning. De ville helt enkelt mer än oss idag och det räckte. Enda positiva var väl att vi lyckades göra mål för första gången i höst, säger Timråtränaren Patrick Davis.

Bäst på plan:
Fränstaprodukten Alicia Larsson debuterade i målet och visade sig vara helt orädd och gjorde flera fina räddningar och var duktig med fötterna.

IFK Timrå - Krokom/Dvärsätts IF 1-2
2019-05-31 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 0-1 Madelene Norman (12), 1-1 Linnéa Jensen (62), 1-2 Emilia Persson (85).
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 27
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands målgörare i regnet på Selånger IP. Fr v. Marlene Ejerås, Jenny Nordenberg (3) , Ida Cöster och Emelie Åkersten. Längst till höger Emelie Bergh som höll nollan igen. Foto: Kovlands IF damer.

Jenny Nordenberg gjorde hälften av Kovlands mål i 6-0-segern över Selånger 2


(2019-08-29)
Kovland vann med tennissiffror på Selånger IP.
Serieledarna gjorde 6-0 och tre av målen skickade Jenny Nordenberg in.
KIF-damerna fortsätter att vara giftiga på fasta situationer och två av målen tillkom i afton efter hörnor men idag imponerade även spelet ute på planen med många fina kombinationer trots det något svårbemästrade underlaget.


Tränarsnack:
– Det var lite svårspelat och slirigt i regnet när gräset släppte men vi gör en habil match och gör sex mål och kunde även gjort några fler men även Selånger 2 hade en chans som vi räddade framför mållinjen, säger Kovlands spelare Emelie Åkersten, som gjorde ett av målen.
– Vi spelar stundtals mycket fin fotboll, variation och fantasi i anfallet. Jenny Nordenberg var i toppform idag och visar varför hon leder skytteligan! Vi ska inte heller glömma att vi har ett välorganiserat och stabilt försvar som gör att vi kan anfalla med mycket folk, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– Förlusten är ju inte förvånande då vi möter seriens absolut bästa lag. Fyra av målen är på fasta situationer där dom är riktigt starka. Positionsspelet i själva spelet är helt okey där vi jobbar som vi bestämt innan, säger Selångers sportchef Stefan Wickström.

Bäst på plan:
Signe Csstenäs var bra och Johanna Hallberg slet kopiöst i Selånger 2 men alla visade upp en bra inställning.
Jenny Nordenberg gjorde hattrick och sånt ger beröm hos Lokalfotbollen, speciellt som man också leder skytteligan. Men det var ingen som föll ur ramen.

Selånger FK 2 - Kovlands IF 0-6
2019-05-29 - 18:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Ida Cöster (16), 0-2 Alin Bisping (28) (men det var Jenny Nordenberg som målade), 0-3 Jenny Nordenberg (40), 0-4 Jenny Nordenberg (58), 0-5 Emelie Åkersten (71), 0-6 Marlene Ejerås (74).
Domare: Jan Söderlund
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 13:

Resultat & Matchfakta

2019-08-22:
18:30 Kovlands IF - Stöde IF 7-0
2019-08-24:
13:00 Alnö IF - IFK Östersund 2 2-1
13:00 Ope IF - IFK Timrå 4-0
2019-08-25:
13:00 Brunflo FK - Selånger FK 2 0-5
14:00 Krokom/Dvärsätts IF - Heffnersklubbans BK 0-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Frida Forslund höll nollan. Frida Forslund höll nollan.

Oskärpa bakom Heffners-klubbans mållösa match mot jumbon Krokom/ Dvärsätt


(2019-08-25)
Heffmersklubban dominerade ganska markant matchen på Hissmovallen mot jumbon Krokom/Dvärsätt.
Men då det var oskärpa i anfallen lyckades man inte bryta ner motståndarförsvaret utan fick nöja sig med 0-0.


Tränarsnack:
– Idag fick vi inte in bollen, skulle gjort något eller några mål i första halvlek. Vi får ta nya tag till nästa match, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz som själv inte kunde vara med upp till Jämtland idag.

Bäst på plan:
I Heffnersklubban var det ingen som stack ut det där extra idag.

Krokom/Dvärsätts IF - Heffnersklubbans BK 0-0
2019-05-25 - 14:00 -Hissmovallen
Domare: Emanuel Vikander
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emelie Norberg satte 1-0 och 3-0 när Selånger 2 5-0-vann i Brunflo. Emelie Norberg satte 1-0 och 3-0 när Selånger 2 5-0-vann i Brunflo.

Selånger 2 i fin höstform – idag 5-0 borta mot Brunflo


(2019-08-25)
Förra helgen vann Selånger 2 med 4-1 mot IFK Östersund 2.
Idag följde man upp den segern med hela 5-0 borta mot Brunflo efter 2-0 i paus.
Emelie Norberg svarade för två av målen och längst bak höll Olivia Wallner tätt och fick göra ett par fina räddningar i den första halvleken.


Tränarsnack:
– Resultat speglade matchen. Vi var klart bättre men Brunflo ändå hade ett par chanser inledningsvis, säger Selånger 2:s tränare Stefan Wickström som själv inte var med i bussen upp idag.

Bäst på plan:
Kollektivt beröm för Selånger 2:s insats.

Brunflo FK - Selånger FK 2 0-5
2019-05-25 - 13:00 -Åkreäng
Mål: 0-1 Emelie Norberg (19), 0-2 Linn Jonsson (27), 0-3 Emelie Norberg (52), 0-4 Martine Norqvist (70), 0-5 Maja Medelberg (82).
Domare: Anna-Linnéa Löfgren
Publik: 71
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

IFK Timrå var med i matchen mot serietvåan Ope i en dryg halvlek


(2019-08-24)
IFK Timrå hängde med i en dryg halvlek borta på Torvallen mot serietvåan Ope,
Men efter Wilma Engströms andra mål kunde det vit-blå jämtskorna gå ifrån till en 4-0-seger.


Tränarsnack:
Hann aldrig få tag i någon Timråledare under lördagen då det var så många fler matcher att bevaka och så få klubbar som hade möjlighet att rapportera in sina resultat och eventuella målgörare. Har yrkat om fler timmar per dygn men ännu inte fått igenom mina önskemål...

Bäst på plan:
uppgift saknas ännu

Ope IF - IFK Timrå 4-0
2019-05-24 - 13:00 - Torvallen
Mål: 1-0 Wilma Engström (26), 2-0 Wilma Engström (48), 3-0 Sandra Nilsson (71), 4-0 Karin Jonasson (81).
Domare: Magnus Proos
Publik: 75
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Matchhjälten Zoe Tomley är inte bara en duktig fotbollsspelare utan en lovande konståkerska. Matchhjälten Zoe Tomley är inte bara en duktig fotbollsspelare utan en lovande konståkerska.

Alnö tog hem dramatisk match trots straffmiss och utvisning


(2019-08-24)
Zoe Tomley klackade in 1-0 för Alnö men brände sedan en straff.

När Östersund 2 strax därpå kvitterade på just en straff och Alnö fick en spelare utvisad såg Zoe ut att bli lite av en syndabock.

Då klämde hon dit en frispark med tio minuter kvar och sköt hem segern till sitt Alnö.

 Rättvisa skipades, konstaterade Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.


Det bjöds på en hel del dramatik på Släda IP denna soliga lördagsefteermiddag. Alnö var det klart bättre laget under den första halvleken och Zoe Tomleys klackmål efter inspel i boxen i mitten av halvleken var helt i sin ordning. Kanske skulle försprånget i halvtid varit något mål större.
Strax innan timman såg det ändå ut som om Alnö skulle göra sitt 2-0-mål retroaktivt. Mira Hulinder blev nerdragen inne i offensivt straffområde men Östersundsmålvakten Heike Lippertz  räddade Zoe Tomleys straff och returen dräpte den lovande konståkerskan över!
Några minuter senare rinner en boll ner till Alnömålvakten Ronja Johansson då mittbacken Hanna Sahlin stänger löpvägen för en jagande anfallare som springer rakt in i Hanna. Domarens pipa ljuder, för straffspark till Östersund, och ett rött kort tilldelas Hanna. Emma Wikstrand överlistar Ronja och resultattavlan visar 1-1.
Men trots en tjej mindre lyckas Alnö sätta matchens nästa mål. Med tio minuter kvar hittar Zoe Tomley, vem annars?, nätet efter en frispark.
Slädatjejerna håller sedan stånd och kan ta hem en rättvis 2-1-seger och klättra upp till plats 3 i tabellen efter överlägsna duon Kovland och Ope.

Tränarsnack:
– Tuff och jämn match, som vi vinner rättvist, även om vi avgör ganska sent. Vi är det bättre laget i första halvlek och kanske borde gjort nåt mål till. Även i andra skapar vi några bra chanser innan vi bränner straffen. Känns tungt när de sätter en straff lite senare och vi även får en märklig utvisning emot i samband med den. Trots en man mindre fortsätter vi skapa chanser och rättvisa skipades när Zoe Tomley sätter den där frisparken med tio kvar, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Bäst på plan:
Alla i Alnö var bra idag men med extra plus till Zoe Tomley, Rosie Nilsson och mittbackarna Emma Pettersson och Hanna Sahlin.

Alnö IF - IFK Östersund 2 2-1
2019-05-24 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Zoe Tomley (24) 1-1 Emma Wikstrand (66, straff), 2-1 Zoe Tomley Frisparksmål (80, frispark).
Straffmiss Alnö: Zoe Tomley (59)
Utvisning  Alnö: Hanna Sahlin (65)
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 28
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Kovlands målgörare mot Stöde i 7-0-segern. Fr v: Jenny Nordenberg, Alin Bisping (2), Emelie Birgersson (3), Ida Markström och målvakten som höll nollan, Emelie Bergh.

Kovland spelade ut mot Stöde – Emelie Birgersson rundade av med ett äkta hattrick


(2019-08-22)
Kovland visade upp en spelglädje hemma på Ånäsvallen när Stöde kom på besök.
Nyförvärvet från Umedalen, Alin Bisping, visade att hon blir en given tillgång och inledde med både ettan och tvåan
Därefter rullade målskyttet på innan Emelie Birgersson rundade av med ett äkta hattrick till 7-0 där sista målet var ett distansskott som satt perfekt under ribban.


Tränarsnack:
– Vi höjer oss idag jämfört med tidigare seriematcher i höst och följer vår matchplan. Vårt passningsspel satt och vi kom ofta runt på kanterna och gjorde flera av målen efter inspel. Dessutom gjorde vi åter mål på fasta situationer, en hörna och en frispark. Vi har matchen från början till slut, säger Kovlands tränare Emma Wrestlund.
– Vi mötte ett ruskigt bra lag men istället för att "parkera bussen" framför eget mål och bara hålla nere siffrorna försökte vi spela mer offensivt och bjuda upp till kamp. Men tyvärr fick vi skador på mittfältets nyckelspelare Julia Sperring och Emilia Johansson så där sprack den taktiken. Men tjejerna kämpade på så gott de kunde och stundtals rullade vi boll bra och vågade spela efter marken, säger Stödes tränare Anette Bergman.

Bäst på plan:
Emelie Birgerssons äkta hattrick ska givetvis premieras. Nyförvärvet från Umedalen Alin Bisping var rivig och framåt i anfallet, en riktig så kallad powerforward. Hon gjorde också två mål i sin debut. I övrigt ska hela laget inklusive inhopparna ha ett stort plus.
Stödes Clara Högbom löpte kopiöst över stora ytor. Ida Sperring gjorde bra ifrån sig mellan stolparna och hade inte så mycket att göra på de sju fullträffarna. På mitten fick Frida Åsell kliva in och slet föredömligt mot det övermäktiga motståndet. Kul även att se unga vänsterbacken Amelia Viklunds respektlöshet mot de mer rutinerade damerna.

Kovlands IF - Stöde IF 7-0
2019-05-22 - 18:30 - Ånäsvallen
Mål: 1-0 Alin Bisping (17), 2-0 Alin Bisping (22), 3-0 Jenny Nordenberg (29), 4-0 Ida Markström (38), 5-0 Emelie Birgersson (72), 6-0 Emelie Birgersson (81), 7-0 Emelie Birgersson (86).
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 44
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Omgång 12:

Resultat & Matchfakta

2019-08-16:
18:30 Kovlands IF - IFK Timrå 5-0
19:30 Heffnersklubbans BK - Ope IF 1-1
2019-08-17:
12:00 Krokom/Dvärsätts IF - Alnö IF 1-1
13:00 Stöde IF - Brunflo FK 8-1
2019-08-18:
14:00 Selånger FK 2 - IFK Östersund 2 4-1

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

Fyra mål på en halvlek av Alicia Holmberg. Fyra mål på en halvlek av Alicia Holmberg.

Fyra mål i andra halvlek av Alicia Holmberg och tre viktiga poäng till Selånger 2


(2019-08-18)
Efter en mållös första halvlek trampade Selånger 2:s Alicia Holmberg igång i andra och satte hela fyra bollar bakom Östersund 2:s målvakt.
Gästerna tog ledningen men hade sedan inte en suck när Alicia & Company kom igång.
– Alicia var glödhet i sin tajming och skärpa i avsluten, säger tränaren Stefan Wickström efter 4-1-segern.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna helg.

Selånger FK 2 - IFK Östersund 2 4-1
2019-05-18 - 14:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Denise Jensen, 1-1 Alicia Holmberg, 2-1 Alicia Holmberg, 3-1 Alicia Holmberg, 4-1 Alicia Holmberg.
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Femmålsskytten Clara Högbom. Alla under den andra halvleken! Femmålsskytten Clara Högbom. Alla under den andra halvleken!

Clara Högbom målfrossade i andra halvlek mot Brunflo när Stöde vann med 8-1


(2019-08-17)
Clara Högbom gick mållös under den första halvleken hemma mot Brunflo.
I den andra målexploderade Stöde-anfallaren och prickade in hela fem fullträffar, varav de fyra sista på matchens avslutande 25 minuter.
– Det var jämnt första halvlek men efter vårt 3-1-mål i andra tappade Brunflo både motivation och ork, säger Stödes tränare Anette Bergman efter 8-1-segern.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Stöde IF - Brunflo FK 8-1
2019-05-17 - 13:00 - Stöde IP
Mål: 1-0 Hannah Massagli (31), 2-0 Hannah Massagli (35), 2-1 Tuva Bystedt (42), 3-1 Clara Högbom (51), 4-1 Julia Sperring (58), 5-1 Clara Högbom (65), 6-1 Clara Högbom (68), 7-1 Clara Högbom (85), 8-1 Clara Högbom (89).
Domare: Jesper Löf
Publik: 53
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Alnö saknade inställning och skärpa
– släppte poäng till överlägsna seriejumbon


(2019-08-17)
Alnö hade läge att klättra rejält i tabellen men tappade poäng mot överlägsna jumbon Krokom/Dvärsätt som kunde ta årets blott andra poäng efter 1-1 på Hissmovallen.
– Vi gör en riktig skitmatch men skapar ändå tillräckligt med lägen att vinna denh här matchen med klara siffror men varken inställning eller skärpa fanns där idag, säger Alnötränaren Kent "Gus" Gustafsson besviket.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Krokom/Dvärsätts IF - Alnö IF 1-1
2019-05-17 - 12:00 - Hissmovallen
Mål: 0-1 Ida Gustafsson (9), 1-1 Ronja Forsberg Frisparksmål (25, frispark).
Domare: Liam Carlsson
Publik: 21
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen. Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen.

Heffnersklubban tog poäng mot topplaget Ope efter tät och tuff match


(2019-08-16)
Emma Sjölén gav Heffnersklubban ledningen sedan hon utnyttjat en djupleds-boll från Fanny Selin i den 20:e minuten.
Topplaget Ope kvitterade dock i slutet av den första halvleken och trots 60-40 i bollinnehav för gästerna höll hemmalaget tättt under den andra halvleken.
– Vi är nöjda med den poäng vi tog. Det  var en match med tufft spel och ställningskrig men vi stod upp bra, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Heffnersklubbans BK - Ope IF 1-1
2019-05-16 - 19:00 - Nya HK-vallen
Mål: 1-0 Emma Sjölén (20), 1-1 Ella Backman (44).
Domare: Hans Söderblom
Publik: 35
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Jonna Wistrand gjorde tre mål och var Matchens Lirare i derbyt på Ånäsvallen. Jonna Wistrand gjorde tre mål och var Matchens Lirare i derbyt på Ånäsvallen.

Jonna Wistrand var helt outstanding när Kovland vann derbyt mot Timrå


(2019-08-16)
Jonna Wistrand var matchens gigant när Kovland besegrade ett väl kämpande IFK Timrå med 5-0 och snickrade även till ett hattrick för egen del.
– Jonna var fantastisk. Annars fick vi inte till vårt spel ikväll men Timrå gjorde det svårt för oss och Malin Pettersson var duktig i deras mål , säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Ett utförligare referat, tränarsnack och "bäst på plan" kommer senare  oom jag hinner med då det var många lokala matcher denna fredag.

Kovlands IF - IFK Timrå 5-0
2019-05-16 - 18:30 -Ånäsvallen
Mål: 1-0 Jonna Wistrand (11), 2-0 Jenny Nordenberg (39), 3-0 Jonna Wistrand (62), 4-0 Jonna Wistrand (66), 5-0 Marlene Ejerås (t89).
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Nya derbymål av Veronica "Lonkan" Söderström ikväll? Nya derbymål av Veronica "Lonkan" Söderström ikväll?

Kovland lottades mot klassiska Umeå IK i Svenska Cupen – men ikväll väntar derby mot Timrå


(2019-08-16)
Kovland lottades i den tredje omgången av Svenska Cupen mot klassiska Umeå IK som bland annat har två Uefa Women's Cup-titlar och sju SM-guld och leder i dagsläget Elitettan.
Men ikväll väntar IFK Timrå i ett derby i division 2 Mellersta Norrland.
Kontrasternas värld!


Sju SM-guld, fyra cupguld och två Uefa Women's Cup-titlar.
Det är en meriterad motståndare som Kovlands damer ställs mot i den tredje omgången av Svenska Cupen den 18 september.
Umeå IK har emellertid tappat lite av sin forna glans senaste åren men verkar åter vara på gång och leder i dagsläget Elitettan. den serie som SDFF ligger jumbo i.
Tyvärr ser man ut att få spela på NP3 Arena men å andra sidan var det på den arenan man slog ut division 1-laget IFK Östersund med 3-0 senast (scrolla ner en bit för referat) och dessförinnan lade man Östersunds seriekollega Team Hudik på rygg med 4-0.
Men att man skulle rå på Umeå IK låter jag för osannolikt men helt klart blir det en intressant match.
– Ska bli otroligt roligt och vårt klart tuffaste motstånd någonsin!
Såklart ska vi egentligen inte ha någon chans men jag räknar aldrig bort Kiffers! Vi går alltid in med en jäkla inställning, vi får försöka spela smart och lite annorlunda mot vad vi är vana, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Matchen blir som sagt på NP3 Arena men vi hoppas på samma uppslutning på läktaren som sist. Vi är stolta över att ha gått så långt i Svenska Cupen och ser den här matchen som ren bonus!

Men först gäller derby mot IFK Timrå i den mellersta Norrlandstvåan i afton. Det gäller att fokusera på den uppgiften samtidigt som gästande Timrå kan gå ut och spela avslappnat och har allt att vinna.
När lagen i våras möttes på Timrås konstgräs vann Kovland, men "bara" med 3-1.

Omgång 11:

Resultat & Matchfakta

2019-08-09:
19:00 Ope IF - Krokom/Dvärsätts IF 13-1
2019-08-10:
13:00 Brunflo FK - IFK Timrå 0-0
13:00 Alnö IF - Selånger FK 2 5-0
14:00 IFK Östersund 2 - Stöde IF 0-0
2019-08-12:
18:30 Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 3-0

Klicka på resultatet för matchfakta med mera och scrolla ner för referat från våra lokala lags matcher

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher  
• Skytteligan

"Lonkan" avslutade målskyttet i derbyt. "Lonkan" avslutade målskyttet i derbyt.

Stumma ben för Kovland men gör tre hörnmål i derbyt mot defensivt starkt Heffnersklubban


(2019-08-12)
Heffnersklubban parkerade bussen framför det egna målet i derbyt på Ånäsvallen mot Kovland och släppte inte in ett enda spelmål.
– Vi hade lite stumma ben efter cupmatchen mot Östersund men vi var effektiva på fasta situationer och gör tre mål efter hörnor, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Vet inte om det var baksmälla efter den klockrena vinsten i cupen för ett par dagar sedan mot division 1-laget Östersund, men Kovland hade svårt att få igång sitt spel mot ett Heffnersklubban som "parkerade bussen" framför sitt eget mål. En defensiv taktik som fungerade väl då hemmalaget hade svårt att tränga igenoom det täta försvaret. Det krävdes en hörna efter halvtimmen spelad för att bryta dödläget och då var det lagkaptenen Ida Markström som satte dit en nick med schwung så nätet stod som en strut.
2-0 lät vänta på sig till inledningen av den andra halvleken då inhopparen Lina Candell fick bollen framför fötterna efter en hörna och stötte in bollen.
Med lite knappt tjugo minuter kvar kom KIF:s tredje mål då Veronica "Lonkan" Söderström fick dit en lång tå – givetvis efter en hörna. Serieledarna gjorde inga spelmål men istället var man effektiva när det gäller hörnorna denna dag.
Heffnersklubban svarade för en heroisk insats i defensiven och släppte som enda lag på flera år inte in något spelmål mot Kovland. Men någon kraft för en egen offensiv fanns dock inte. 

Tränarsnack:
– Lite stumma ben på tjejerna idag och vi får inte riktigt till spelet men vi gör tre mål och tar tre poäng trots att vi inte har vår bästa dag, även det är en styrka! Vi tar med oss andra halvlek då vi höjer oss samt att vi var effektiva på våra fasta situationer som idag är riktigt farliga och alla våra tre mål kommer efter hörnor, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– Det var många trötta ben efter Östersundsmatchen och vi hade lite svårt att få igång vårt spel. Vi lyfte oss i andra och visade mer tålamod i spelet och var effektiva när vi fick fasta situationer. Heffnersklubban backade hem och försökte inte ens anfalla så det blev en ganska ensidig match, säger Kovlands assisterande tränare Anders Westlund.
– Trots förlust är jag rätt nöjd över vår insats idag, vi följer matchplanen och utgår från försvarssida. Kovland får idag inte göra något spelmål utan samtliga tre mål blir på fasta situationer. Möter trots allt distriktets förmodligen starkaste lag just nu. Så vi jobbar på och ser fram emot nästa match, där vi tar med oss myckett från försvarsarbetet, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz från dagens insats.

Bäst på plan:
Kovlands lagkapten Ida Markström slet i vanlig ordning hårt på det defensiva mittfältet och gick också i bräschen med det snygga ledningsmålet på nick.
Heffnersklubbans mittback Ssandra Nilsson fångade upp många bollar på djupet och instick i boxen och var mycket svårpasserad. I övrigt ska kollektivet hyllas för sin försvarsinsats.

Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 3-0
2019-05-12 - 19:00 -Ånäsvallen
Mål: 1-0 Ida Markström (30), 2-0 Lina Candell (52), 3-0 Veronica Söderström (71).
Domare: Gebremeskel Elias
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Hannahh Massaglis distansskott var nära att resultera. Hannahh Massaglis distansskott var nära att resultera.

Stödes Hannah Massagli var närmast att bryta dödläget – men skottet tog i kryssribban


(2019-08-10)
Det blev mållöst på Jämtkraft Arena när Stöde gästade IFK Östersund.
Närmast att bryta dödläget var Hannah Massagli då hon prickade kryssribban med ett distansskott.
De båda lagens målvakter behövde aldrig visa sig på styva linan.

 

Tränarsnack:
– Vi gör en jättebra match då vi inte är så vana att spela på konstgräs men vi tog tag i taktpinnen första 25 minuterna men fick inte dit bollen. Vi hade många avslut utifrån men fick inte till det inne i boxen. I andra halvlek jämnade spelet ut sig men inget av lagen hade den rätta udden. Vi var närmast att spräcka nollan då Hannah Massagli prickade kryssribban med ett distansskott, säger Stödes tränare Anette Bergman.

Bäst på plan:
Stödes högerback Tilda Högbom visade upp ett modernt visade upp ett modernt ytterbackspel och följde med i offensiven utan att tumma på jobbet bakåt.

IFK Östersund 2 - Stöde IF 0-0
2019-05-10 - 14:00 - Jämtkraft Arena
Domare: Jens Östlund
Publik: 37
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Unga Ella Alm gjorde en bra match på Timrås mittfält. Unga Ella Alm gjorde en bra match på Timrås mittfält.

lFK Timrå skapade mängder av chanser – brände allt


(2019-08-10)
IFK Timrå hade ett rejält övertag på Brunflo när hösten kickade igång men trots mängder av målchanser för gästerna slöt matchen på Åkreängs fina naturgräsmatta 0-0.
 

Tränarsnack:
– Vi brände massor av chanser, hade två i ramen, tre frilöägen och andra bra möjligheter. Positivt var att vi spelade bra fotboll men det var sista tredjedelen som falerade. Lite synd då det här spelet bygger på att göra mål, säger Timrås tränare Patrick Davis.

Bäst på plan:
Stina Forslund i backlinjen och duon på mittfältet, Agnes Söderberg och Ella Alm mest framträdande i IFK Timrå denna eftermiddag.

Brunflo FK - IFK Timrå 0-0
2019-05-10 - 13:00 - Åkreäng IP
Domare: Roger Alm
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Dubbla målskytten Rosie Nilsson. Dubbla målskytten Rosie Nilsson.

Alnö förlade det mesta av spelet på Selånger 2:s plan- halva – vann med 5-0


(2019-08-10)
Alnö gav inte Selånger 2 en suck i höstpremiären och vann med klara 5-0.
Emma Petterssons 2-0 i slutet av den första halvleken kändes avgörande.
I andra halvlek satte veteranen Rosie Nilsson två mål och visade att ont krut inte förgås så lätt.

 

Tränarsnack:
– Det märktes att det var ringrostigt efter sommaruppehållet då passningsspelet och tajmingen inte var på topp. Trots det var vi ganska överlägsna och förlade det mesta av spelet på deras planhalva och gör också fem mål, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

Bäst på plan:
Alnös högeryttermittfältare Trude Burman blev utsedd till "Matchens Lirare" och var lugn och trygg ute på sin kant. Framåt rörde duon Zoe Tomley och Wilma Sundin till det för Selångerförsvaret. 

Alnö IF - Selånger FK 2 5-0
2019-05-10 - 13:00 - Släda IP
Mål: 1-0 Zoe Tomley (19), 2-0 Emma Pettersson (44), 3-0 Rosie Nilsson (49), 4-0 Rosie Nilsson (68), 5-0 Emma Sarkkinen (81).
Domare: Fredrik Thelander
Publik: 29
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan

Emelie Åkersten dundrar in sitt andra mål mot division 1-laget IFK Östersund och säkrar definitivt Kovlands avancemang till nästa omgång i Svenska Cupen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Svenska Cupen:
Kovland fick revansch för fjolårets cupförlust mot Östersund – vann med klara 3-0 mot division 1-laget


(2019-08-07)
Emelie Åkersten gav Kovland en tidig ledning i cupmatchen mot division 1-laget IFK Östersund och Jonna Wistrand ökade på i den 18:e minuten.
När timman var spelad satte Emelie Åkersten ett långskott och hennes andra fullträff betydde avancemang till den tredje omgången.
– Och det var ingen turseger utan vi var det bättre laget och gör en makalös kämpainsats, säger tränaren Emma Westlund.


Kovland inledde beslutsamt i cupmatchen mot division 1-laget IFK Östersund på NP3 Arena dit matchen flyttats från Ånäsvallen.
I den sjunde minuten drev Jenny Nordenberg ner till kortlinjen innan hon spelade snett inåt bakåt till Emelie Åkersten som satte den lågt i bortre gaveln på ett tillslag. 
Lite drygt tio minuter senare centrade Marielle Bergman in bollen i boxen där Jonna Wistrand högg och satte 2-0 med ett markskott (se bild nedan).
Hemmalaget satte en hög press på division 1-laget som hade svårt att spela sig ur situationerna och skapa något framåt. Med kvarten kvar av den första halvleken tog emellertid Östersund över händelserna men närmare än ett pressat skott precis utanför och ett par som Emelie Berg i KIF-målet parerade utan att behöva förta sig.

Östersund fortsatte ha greppet i inledningen av den andra halvleken men Kovlandsförsvaret stod upp bra och släppte inte till mycket. I den 59:e minuten fick Kovland till en omställning som Emelie Åkersten avslutade med att sätta ett direktskott från femton meter högt i det högra hörnet (se bilden ovan).
Östersund försökte få till en reducering men det var snarare så att Kovland låg närmare att kontra in ett fjärde mål. Det förelåg ingen fara för att missa avancemang till omgång 3 i Svenska Cupen. När klockan passerade 90 minuter kunde till och med den assisterande tränaren Anders Westlund slappna av och pusta ut.
– Vet inte om lagen i Damallsvenskan eller Elitettan går in i nästa omgång men det vore jättekul och spännande att få möta ett riktigt bra lag nästa gång, säger tvåmålsskytten Emelie Åkersten efter matchen.


Tränarsnack:
– Det var ingen turseger utan vi var det bättre laget och gör en makalös kämpainsats med ett fantastiskt försvarsspel över hela planen. Är så otroligt stolt över tjejerna och som får visa hur bra de egentligen är. Kul också med vår klack som bjöd både på pyroteknik, trumma och sång, säger tränaren Emma Westlund.

Bäst på plan:
Hela laget är värda superlativer men om man ska plocka ut något russin ur den goda kakan får det blir Emelie Birgersson som krigade och slet och gav ingen boll eller duell i förlorad på förhand och verkligen gick i bräschen.

Kovlands IF - IFK Östersund 3-0
2019-08-07 - 19:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Emelie Åkersten (7), 2-0 Jonna Wistrand (18), 3-0 Emelie Åkersten (59).
Domare: Anna Hörnström
Publik: 162
Matchfakta

• Svenska Cupen, damer

Jonna Wistrand tar emot Marielle Bergmans inspel innan hon skjuter in 2-0 för Kovland i den 18:e minuten. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands kantspelare Marlene Ejerås utmanar före detta SDFF-spelaren Cecilia Hallberg. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands kantspelare Marlene Ejerås utmanar före detta SDFF-spelaren Cecilia Hallberg. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Marlene Ejerås in action igen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands hejarklack. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands damer tackar sin hejarklack och i bakgrunden lyser siffrorna 3-0 på resultattavlan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Målvakten Emelie Berg höll nollan igen mot ett division 1-lag i Svenska Cupen, och flankeras av målskyttarna Jonna Wistrand (2-0) och Emelie Åkersten (1-0 och 3-0). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lagbild på glada Kovlandspelare med ledare och "knoddar". Foto:: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Avgör skytteligaledaren Jenny Nordenberg kvällens cupmatch? Avgör skytteligaledaren Jenny Nordenberg kvällens cupmatch?

Kovlands cupmatch mot IFK Östersund flyttas till NP3 Arena: "Siktar på att ta oss vidare ändå"

(2019-08-07)
1Kvällens cupmatch mot IFK Östersund är flyttad från Ånäsvallens naturgräs till NP3 Arenas konstdito.
Men målsättningen står fast.
– Ja, det är att vinna och gå vidare, säger tränaren Emma Westlund.


I den förra omgången av Svenska Cupen körde Kovlands damer över division 1-laget Team Hudik med 4-0.
Nu väntar deras seriekollegor, femteplacerade IFK Östersund. En ny utmaning.
Men någon match hemma på Ånäsvallen blir det inte då matchen flyttats till NP3 Arena.
Men målsättningen är den samma.
– Ja, det är att vinna och gå vidare, säger tränaren Emma Westlund.

Emma fortsätter:
– Vi ser framemot matchen, som lär bli jämn och tuff! Roligt också att vi har hela truppen att tillgå, inga skador och sjukdomar.
Att matchen flyttas från hemmaplanen i Kovland in till Sundsvalls huvudarena ser inte Emma som något större problem.
– Vårt passningsinriktade spel passar nog bättre på konstgräs så flytten behöver inte bli någon nackdel även om vi helst matchat på hemmaborgen. Lär i vilket fall bli vår hårdaste match, kanske någonsin, så jag hoppas att publiken kommer till NP3 arena och hejar fram oss.
Och Emma hoppas och tror på avancemang.
– Svårt att tippa men hoppas och tror att vi vinner med uddamålet.

• Svenska Cupen, damer

Jenny Nordenberg gör ett av sina 16 mål under våren när hon placerar in 3-0 förbi Timråkeepern Malin Pettersson, Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan. Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan.

Kovlands Jenny Nordenberg toppar skytteligan i paus

(2019-07-08)
16 mål.
Så många har Kovlands Jenny Nordenberg gjort under våromgången och ligger däremed i topp i skytteligan i division 2 Mellersta Norrland inför sommar-uppehållet.


Jenny Nordenberg kan det här med att hitta rätt med bollar bakom motståndarmålvakterna. 
För två år sedan vann hon tvåans skytteliga med 25 fullträffar. Ifjol stod hon över våren och en del av hösten på grund av barnafödande men är nu tillbaka för fullt och leder nu skytteligan efter vårens spel med 16 mål.
Opes Rebecka Bill ligger tvåa med 13 må och det är bara toppduon som hängt tvåsiffrigt än så länge.
Jennys lagkamrat Ida Markström och Stödes Clara Högbom har gjort nio mål vardera och delar tredjeplatsen.
Vilka är bästa nätkännare i våra övriga Medelpadsklubbar?
Timråbäst är Linnéa Jensen på sju medan unga Wilma Sundin toppar i Alnö med sex, Emma Sjölén på fyra i Heffnersklubban och Alicia Holmberg tre för Selånger 2 är lagens målgladaste.

Skyttetoppen efter tio omgångar: 
16 mål:
Jenny Nordenberg, Kovlands IF
13 mål:
Rebecca Bill, Ope IF
9 mål:
Clara Högbom, Stöde IF
Ida Markström, Kovlands IF
8 mål:
Jonna Wistrand, Kovlands IF
7 mål:
Anna Edin, Stöde IF
Linnéa Jensen, IFK Timrå
6 mål:
Josefin Håkansson, IFK Östersund 2
Karin Jonasson, Ope IF
Erica Persson, Kovlands IF
Wilma Sundin, Alnö IF

• Komplett skytteliga

TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Mell. Norrland (d)

Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Erika Engblom gjorde två av Alnös mål borta mot Krokom/Dvärsätt. Wilma Sundin (3) och Zoe Tomley svarade för dom övriga målen vid 6-1-segern. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.