NYHETER 
Division 2 Norrland

Medelpadslag i serien 2019: IFK Timrå

Sani Tahir är Stödes nästa präktiga nyförvärv i raden. Sani Tahir är Stödes nästa präktiga nyförvärv i raden.

Svartviks succémittfältare tar steget över till Stöde: "Kvick, teknisk och kreativ"


(2019-12-16)
Stödes värvningshov är stor.
Nu plockar man 27-årige Sani Tahir från Svartvik där mittfältaren gjorde succé den gångna säsongen.
– Han är liten, kvick, teknisk och kreativ som dessutom har en bra vänsterfot, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Ifjol gjorde den lille liraren succé i Svartviks IF i trean.
Nu tar den 27-årge mittfältaren Sani Tahir steget över till nypromoverade division 2-laget Stöde IF vars värvarframfart man inte kan sluta frapperas över.
– Han är en kvick, teknisk och kreativ mittfältare som dessutom har en bra vänsterfot, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– På meritlistan kan man läsa att det kommer en hel del rutin till Stöde.
2018 gjorde han 18 matcher, var av 12 från start i Syrianska FC i division 1 Norra plus att han dessutom var med och spelade 4 matcher som inhoppare när Nigeria tog sig till kvartsfinal i U20 VM 2011 säger väl en del om klassen, säger klubbens mediaansvarige Mats "Pinnen" Edlund till hemsidan.

Haris Devic spelade division 1-fotboll i IFK Timrå. Nu blir han tränare i klubben. Haris Devic spelade division 1-fotboll i IFK Timrå. Nu blir han tränare i klubben.

IFK Timrås nya tränarduo klar: "Två före detta Boden-sare"


(2019-12-13)
Han har spelat division 1-fotboll med IFK Timrå och ifjol var han spelande tränare i Kubikenborgs IF.
Nu tar han över som tränare för division 2-klubben och får Dacian Dacin som assisterande.
– Två före detta Bodenlirare som känner varandra sedan tidigare och ville ta ett lag tillsammans, säger sportchefen  Hasse Lundberg.


Det blev ingen förlängning med Mattias Nylund som tog vid efter Robert Englund och Göran Sundqvist under hösten.
Nu står det klart att Haris Devis lämnar Kuben och blir huvudtränare i IFK Timrå och får Dacian Dacin som assisterande. Dacian som ifjol hade samma roll i Härnösands FF.
– Två före detta Bodenlirare som känner varandra sedan tidigare och ville ta ett lag tillsammans. Så nu finns det tre Bodensare i IFK Timrå, säger sportchefen och Norrbottenbördige Hasse Lundberg.
Haris har ett tidigare förflutet i klubben och var bland annat med och spelade division 1-fotboll 2007

Så här säger Haris Devic om att återvända till IFK Timrå, denna gång som tränare:
– Jag får  min gamla Bodenkompis Dacian Dacin som på papperet kommer att fungera som assisterande men i verkligheten är så att Vi kommer jobba tillsammans  och fokusera på lagets och våran  utveckling.
- Att komma tillbaka till IFK Timrå blir spännande. IFK var min första klubb i Sverige och jag har fina minnen därifrån som spelare. Vi hade ett bra lag och vann tvåan och gick upp i division 1 2006 efter bland annat fjorton raka segrar. Så det känns lite som att komma hem. Kommer inte att spela något då division 2 är lite för hög nivå för mig numera utan kommer att koncentrera mig på tränarbiten även om suget att lira kommer att finnas kvar, avslutar Haris Devic. 

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg efter premiären mot GIF U19 och om valet om ny tränare

Linda Udd, ordförande i IFK Timrå. Linda Udd, ordförande i IFK Timrå.

IFK Timrås ordförande dementerar tränarfrågan: "Det handlade visst om pengar"


(2019-12-12)
Igår berättade Lokalfotbollen att Mattias Nylund tackat nej till att träna IFK Timrå 2020 men att det inte handlade om pengar.
– Det vill jag dementera. Det handlade visst om tränararvodets omfattning, säger klubbens ordförande Linda Udd.


Igår berättade Lokalfotbollen att förhandlingarna mellan IFK Timrå och Mattias Nylund runnit ut i sanden och att man inte nått något avslut. Detta enligt Nylund (läs artikel nedan).
Nu dementerar klubbens ordförande Linda Udd påståendet:
– Vi har förhandlat i flera veckor med Mattias men kom aldrig överens gällande omfattningen av tränararvodet. Han tyckte att vårt erbjudande var för lågt och det han begärde var vi inte villiga att betala. Därefter önskade vi varandra lycka till och vi gick vidare i vår jakt på en ny tränare. 
Linda Udd fortsätter:
– Därför kändes det inte kul att läsa vad Mattias sade till Lokalfotbollen igår att det inte handlade om pengar och att vi inte ens förhandlat. Det stämmer inte överens med vår verklighet. Det kom ut som om att vi varit oärliga gentemot spelartruppen vilket medförde att några hörde av sig till mig och sportchefen Hasse Lundberg i går kväll. Tråkigt då vi hela tiden varit transparanta i tränarfrågan gentemot spelarna.
IFK Timrå ligger sedan en tid i förhandlingar med en annan tränare.
– Ja, och vi hoppas få besked om hur det blir de närmaste dagarna. Kanske redan idag, avslutar Linda Udd.

Det ser inte ut att bli någon tränarförlängning i IFK Timrå med förre landslagsmannen Mattias Nylund. Det ser inte ut att bli någon tränarförlängning i IFK Timrå med förre landslagsmannen Mattias Nylund.

Ingen tränarförlängning för Mattias Nylund i IFK Timrå?: "Har trivts bra"


(2019-12-11)
Det ser inte ut att bli någon förlängning mellan IFK Timrå och tränaren Mattias Nylund.
– Det kan ha dykt upp något annat anbud men jag trivdes jättebra med både spelare och ledare i IFK Timrå, säger Nylund.


Mattias Nylund tog över tränarrollen i IFK Timrå efter Robert Englunds och Göran Sundqvists entledigande under hösten. 
Nylund lyckades bra och IFK Timrå avslutade serien starkt och fjärmade sig från nedflyttningsstriden.
Många hade trott på en förlängning men så har det ännu inte blivit.
– Det kan ha dykt upp något annat anbud men jag vill inte säga så mycket mer i dagsläget mer än jag trivdes jättebra med både spelare och ledare i IFK Timrå, säger Mattias Nylund.

Vad är då problemet och varför är ingenting klart?
– Det har med olika anledningar att göra och som sagt, det är inget jag vill gå in på. Men säg så här, Timrå har ingen tränare och jag har ingen klubb, säger Nylund lite kryptiskt.

Hänger det på slantarna?
– Det kan jag dementera. Det har ingenting med det att göra och vi har inte ens kommit så långt i våra samtal.

Enligt sportchefen Hasse Lundberg jobbar man på en snar tränarlösning.
– Ja, så är det. Vi hoppas göra klart inom kort. Utan tränare är det svårt att bedriva någon vettig träning tycker spelarna och även att försöka locka nyförvärv till klubben. Samtidigt undrar våra nuvarande spelare hur långt gånget det är med tränarbiten.

IFK Timrå har tappat målsprutan Oskar Nordlund till seriekonkurrenten och nykomlingarna Stöde och vad Lokalfotbollen erfar finns det fler spelare som kanske vill röra på sig. Och där kan det vara viktigt för klubben att få klart med en tränare "basta". Om det blir Mattias Nylund eller någon annan återstår att se. Det verkar dock luta åt det senare alternativet...

Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde. Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde.

Nästa skyttekung klar för Stöde – Kramfors mål-spruta Petter Thelin har kritat på


(2019-12-06)
Stöde släpper ytterligare en värvarbomb!
Igår Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Idag Kramfors målspruta Petter Thelin. 24-åringen som även har ett förflutet i allsvenska toppklubben Malmö FF.
– En kille som varit med om en hel del trots sin ringa ålder, säger Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.


Igår gjorde Stöde klart med Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Nu spär man på med ytterligare en skyttekung - och en spelare som tillhört Malmö FF:s A-trupp!
Det är den 24-årige (fyller 25 i februari) anfallaren Petter Thelin som flyttat till Sundsvall vid årsskiftet och lämnar därmed moderklubben Kramfors-Alliansen.
Petter skadade sitt knä allvarligt för ett och ett halvt år sedan och gjorde comeback först inför höstspelet i tvåan i år. Trots en bra avslutning på serien trillade "Alliansen" ur tvåan med en hårsmån. För Petters del blir han nu kvar i division 2 även om tröjan blir röd och inte längre blåvit-randig.
För några år sedan var tröjan ljusblå. Den storvuxne måljägaren vann skytteligan i division 3 Mellersta Norrland 2012 med 25 mål på sina 21 matcher. Och det som blott 17-åring. Något som den skånska storklubben Malmö FF uppmärksammade och värvade helt sonika den talangfulle ynglingen. Något allsvenskt spel blev det dock inte utan han blev utlånad till Limhamn-Bunkeflo i division 1 Södra där han levererade fyra mål. Året därpå blev det en flytt till Skellefteå FF och spel i den norra division 1-serien innan han 2015 var tillbaka i sin moderklubb.

Så det är en 24-åring med en rejäl dos erfarenhet som Stöde IF knytit till sig. Bäva månde försvarsspelarna i division 2 Norrland 2020. Och då vet vi inte om fjolårets succéanfallare, Bleart Ugzmaijli, blir kvar i klubben
Det har en längre tid spekulerats till vilken klubb i Sundsvallsregionen har skulle gå till. GIF Sundsvall? IFK Timrå? Någon av division 3- eller 4-klubbarna. Svaret blev Stöde IF!
– Fått en väldigt bra bild av Petter som person och han kommer passa perfekt in hos oss i Stöde. Att han dessutom är en riktigt bra fotbollsspelare som kommer tillföra oss massor på planen gör Petter till en riktig toppvärvning, säger tränaren Anders Strandlund.
Nu gäller det för tränare Strandlund att göra plats för TVÅ kungar i sitt rike. En delikat uppgift.

Texten kan komma att uppdateras med kommentarer från Petter Thelin.

Läs mer:
• Petter Thelin klar för Stöde

Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde. Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde.

Saken är Oskar! Nordlund har skrivit på för Stöde IF 

– lämnar IFK Timrå

(2019-12-05)
För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde han klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!
– Varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund om klubbytet.


För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde den 27-årige anfallaren klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!

Varför föll valet på Stöde IF?
– Familjen. Och varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde då vi spelar i samma serie. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund.

Vad tror du om Stödes chanser som debutant i tvåan?
– Återkom med den frågan i februari. Som läget är nu har jag ingen aning om vad Stöde får ihop för lag men förhoppningsvis blir vi slagkraftiga.

Du som spelat flera säsonger vet ju att steget mellan trean och tvåan är stort.
– Ja, så är det men förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa till med min rutin och erfarenhet.

Och den obligatoriska frågan. Inte hört något från GIF Sundsvall i år heller? Mot IFK Norrköping i Svenska Cupen visade du att du kan skapa målchanser även mot allsvenskt motstånd. Du gjorde ju också ett mål.
– Nej, inte hört något. Hade varit kul med åtminstone någon månads provspel för att få en ärlig chans. Blir man sidsteppad efter det så har i alla fall båda parter getts en chans.

Vad händer om t ex nykomlingarna i Superettan, Umeå FC, hör av sig eller någon annan elitklubb?
– Stöde vet att jag vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och kommer inte att sätta sig på tvären. Kommer det ett seriöst anbud och att det blir en flytt får jag diskutera det med familjen. Vore kul att testa spel på en hög nivå innan man blir för gammal även om det inte blir i GIF Sundsvall...

I Stöde IF är man givetvis nöjd över sitt kap.
– Fantastiskt roligt att han valde Stöde IF. Vi har jobbat hårt med att signa Oskar och jag ä mycket glad, nöjd och stolt att vi lyckades, säger nye sportchefen Mats Carlsson.
– Viktigt med en spelare som har rutin från division 2. Att han sen har ett mycket bra målsnitt gör ju inte saken sämre, menar tränaren Anders "Strappa" Strandlund till klubbens hemsida.
– Oskar är vårt första nyförvärv men varför inte gå ut stenhårt, säger pressansvarige Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi jobbar vidare på nya och gamla spelare och hoppas kunna presentera ett och annat ytterligare förvärv inom kort, fortsätter "Pinnen".

IFK Timrås målfarlige anfallare Oskar Nordlund fick Medelpads Fotbollförbunds utmärkelse "Årets Prestation" 2019 för sin skytteligavinst i division 2 Norrland i år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oskar Nordlund prisad av Medelpads Fotbollförbund: "Årets prestation"

(2019-12-02)
Utmärkelsen "Årets Prestation" delas i år ut till IFK Timrås anfallare Oskar Nordlund för sin skytteligaseger i division 2 Norrland.
Och det för andra året på raken!
Priset delades ikväll ut av Medelpads Fotbollförbund.


Ifjol delade Medelpads Fotbollförbund ut priset "Årets Prestation" för första gången och priset gick då till GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius för sin andraplats i den allsvenska skytteligan.
Även i år går utmärkelsen till en målfarlig forward - IFK Timrås Oskar Nordlund. Oskar som för andra gången på raken tog hem skytteligan i division 2 Norrland (scrolla ner för artikel).

Medelpads Fotbollförbunds motivering:
"Priset till årets prestation tilldelas en spelare som oavsett spelsystem alltid levererar. Kommer till match med beslutsamhet att alltid göra det som krävs av honom. Högerläge … Vänsterläge … straff … eller nick? Alla lägen är för honom det rätta läget! Hans motto ”Väntar du och börjar fundera , så är tillfället förbi!"
Denna pristagare är näst intill omöjlig att markera bort, tack vare sin mångfald av lösningar, för att fullborda sitt uppdrag, och han gör det i match efter match. Oberoende av lagets position i tabellen, oberoende av underlag så kan han likt Tom Cruise efter slutsignalen säga "Mission Completed"!
Denna pristagares styrka är förutom just styrka (omöjlig att i man man-dueller att flytta på), snabbhet, beslutsamhet, spänst och att likt Gunde Svahn tro på att "Ingenting är omöjligt"!
Två år i rad har han presterat på en nivå som man inte trodde var realistiskt, med tanke på lagets ojämna prestationsnivåer under säsongerna 2018-2019. Båda säsongerna har han gjort nästan 50 procent av lagets totala målskörd, säsongen 2018; 29 mål av lagets 67, och säsongen 2019; 26 mål av lagets 61! Bägge säsongerna har årets pristagare vunnit skytteligan i div 2 Norrland!"

Bara att stämma in i Medelpads Fotbollförbunds hyllningar!

Anders Strandlund fortsätter som tränare för Stöde IF när det nu blev klart med division 2-spel. Anders Strandlund fortsätter som tränare för Stöde IF när det nu blev klart med division 2-spel.

Här är lagen som IFK Timrå och nykomlingarna Stöde IF ställs mot i div. 2 Norrland 2020

(2019-11-20)
Vilka tolv lag blir IFK Timrås och nykomlingarna Stöde IF:s motståndare i division 2 Norrland 2020?
Det blir resor västerut till Östersund och Ytterhogdal och Boden, Piteå och Luleå längst norrut. 
– Det blir många och långa bortaresor som gräver djupt i kassakistan, men samtidigt en härlig sportslig utmaning, säger Stödes nye sportchef Mats Carlsson.


Lagen i division 2 Norrland 2020:
• Bodens BK FF (nedflyttade från division 1)
• Friska Viljor FC, Örnsköldsvik
• Gottne IF
• IFK Timrå
• IFK Umeå 
• IFK Östersund
• Morön BK (uppflyttade från division3)    
• Notvikens IK (uppflyttade från division3)
• Piteå IF FF
• Skellefteå FF 
• Stöde IF (uppflyttade från division3) 
• Umeå FC Akademi 
• Täfteå IK  
• Ytterhogdals IK

Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall. Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall.

Frågetecknet uträtat till ett utropstecken – Robert Englund återvänder till
IFK Sundsvall


(2019-11-18)
I kamp med klubbar högre upp i serie-systemet vann IFK Sundsvall kampen om Robert Englund som tränare.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer


I förrgår avslöjade Lokalfotbollen att tränaren Robert Englund funderade på att träna IFK Sundsvall 2020 trots flera fina anbud från föreningar högre upp i seriesystemet., bland annat Svartviks IF och Ytterhogdals IK (Scrolla ner här på sidan för artikel).
Nu är frågetecknet uträtat till ett utropstecken då "Robban" bestämt sig för att återvända till sin moderklubb.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang. Vi hoppas ju att han ska kunna behålla den här sköna kamratskapen som vi satsat så hårt på där Claudio Moraga och Olle Nordberg gjort ett hästjobb. Olle som förövrigt kommer att assistera "Robban" i ledarskapet. Två drivna killar som kommer skapa nåt bra är jag övertygad om, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer som nu, som Lokalfotbollen skrivit om, kommer att ta över tränarrollen hos seriekonkurrenten Söråkers FF.

Så här säger "Robban" om varför det till slut blev ett återvändande till moderklubben IFK Sundsvall i division 4 och inte Ytterhogdal i tvåan eller Svartvik i trean:
– Efter fyra år på division 2 nivå känns beslutet att komma hem och bli huvudtränare för IFK Sundsvall i division 4 helt rätt. Under hösten har jag haft förmånen att få många förslag från olika klubbar vilket har varit smickrande och som jag är väldigt tacksam över. Den bekräftelsen är nyttig att få ibland, även som tränare. Rent egoistiskt så hade jag erbjudanden från högre nivå som kittlade mycket men beslutet att komma hem känns rätt utifrån två perspektiv:
– Det första och största är på det personliga planet. Med en aktiv och socialt engagerad sambo och med tre barn i åldrarna 5-11 år med sina respektive  aktiviteter samt jobbet som enhetschef på Skandia behövdes det att ta ett steg tillbaka för att kunna få en lugnare tillvaro. Åren med IFK Timrå har varit väldigt givande och lärorika men det har gått åt mycket kraft och energi.
– När jag väl valt bort erbjudandena från div 2 var inte valet så svårt egentligen då mitt hjärta och DNA finns hos IFK Sundsvall.
Jag började spela fotboll när jag var fem år i IFK och har sedan gått alla steg tills jag som 15-åring blev uppflyttad till A-laget där jag spelade 14 säsonger. Sedan inledde min tränarkarriär med B-laget i division 5 och sedan A-laget i trean. Nu är det ju en helt ny utmaning i sig i och med att jag aldrig varit tränare i Medelpadsallsvenskan tidigare vilket ska bli kul.
– Ska bli roligt att få Olle Nordberg som assisterande då han har ett stort engagemang. Sedan att få möta Göran ”Sunkan” Sundqvist, tränarkollegan i IFK Timrå och numera åter i Sund, är ju bara det en temperaturhöjare, avslutar en leende Robert Englund.

Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020? Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020?

Robert Englund återvänder till IFK Sundsvall?: "Klubben i mitt hjärta"

(2019-11-16)
Efter att ha fått silkessnöret i höstas från IFK Timrå går det rykten om vilket lag Robert Englund kommer att träna 2020.
Ett av dem är IFK Sundsvall.
– IFK är givetvis intressanta. Det är min moderförening och klubben i mitt hjärta men det finns även andra intressanta alternativ, säger "Robban".


När det bara återstod ett par omgångar av division 2 Norrland i höst entledigades tränarna Robert Englund och Göran Sundqvist från IFK Timrå till förmån för Mattias Nylund.
"Sunkan" återvände till Sund medan "Robban" ännu inte har bestämt sig. Men enligt rykten kommer även han att återvända till sin förra förening. I "Robbans" fall IFK Sundsvall.
– Ja, ett av lagen som jag fått förfrågan från är IFK Sundsvall, medger "Robban" Englund och fortsätter:
– Efter fyra säsonger i division 2, som tagit mycket kraft och tid från familjen, så är det frågan hur jag vill göra. Att IFK gått upp i fyran gör de intressantare och samtidigt är det min moderklubb som jag spelat med i fjorton säsonger i A-laget och har mitt hjärta i. Plus att Balders bara ligger ett stenkast från där jag bor. Det blir ett enklare liv och mer tid till familjen.

Men det är inte bara Sundsvallskamraterna som ligger på "Robbans" tränarsignatur.
– Nej, jag har fått många förslag från olika håll, både från lag i Sundsvall men även utanför. Det gäller klubbar som spelar i tvåan, trean och fyran. Det jag brottas med inom mig själv är vilken nivå jag vill vara på. Utöver IFK har jag en diskussion med en klubb utanför Sundsvall som också är spännande. Med andra ord är statusen sådan att jag funderar, väger alternativen mot varandra.  Jag ska bestämma mig så snabbt det går. Förhoppningsvis redan efter helgen, avslutar Robert Englund.
– Det vore ett lyft för IFK Sundsvall om "Robban" tog över,. säger Olle Nordberg, som i år fungerade som spelande tränare tillsammans med Claudio Moraga men som val att enbart satsa vidare som spelare.

Göran Sundqvist tränar åter Sund 2020. Göran Sundqvist tränar åter Sund 2020.

Efter kicken från IFK Timrå – "Sunkan" åter-vänder till Sund för en sjätte säsong

(2019-11-12)
Ifjol lämnade Göran Sundqvist tränarsysslan i Sund för att bli assisterande i IFK Timrå.
Nu är han tillbaka på Maland för en sjätte tränarsäsong och som sidekick får han Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.


Efter en ojämn säsong med en hel del skador, inte minst i backlinjen, slutade Sunds säsong med en degradering.
Tränarduon Emad Nademi och Mikael Kotermajer slutade efter bara en säsong som huvudansvariga och ersätts nu med den den ersatte - Göran "Sunkan" Sundqvist som ifjol var assisterande till Robert Englund i Timrås division 2-lag. En syssla som de entledigades från när bara ett par omgångar återstod nu i höst.
Som sidekick får han gamle målvaktsbjässen Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.
Det ryktas om spelarflykt från Sund. Det är flera spelare som placeras i andra föreningar.
– Inget jag känner till. Men vi kommer att ha ett möte med spelartruppen nu när vi gjort klart med tränare, säger Claes Nyman.

Hur kommer det sig att du återvänder till Sund IF, "Sunkan"? Trodde att du skulle ta ett sabbatsår efter Timråäventyret?
– Mycket av beslutet att jag kör överhuvudtaget grundar sig på att jag inte kan sitta still. Sedan älskar jag fotboll och att vara ledare och att utveckla spelare. Både individuellt och som lag. Att det blev Sund är ju för att Claes (Nyman), Lasse (Edlund) och "Henke" (Henrik Öhman) har varit tydliga med vad de vill ha för karaktär som tränare och jag passar väl in på profilen de lagt fram,

Vad säger du om att få Stefan Bjertung somm assisterande?
– Att få chansen att leda laget med "Ryssen" ska bli kul, då han alltid var ett stöd till mig när han lirade under min förra period i klubben. Jag har också fått bra respons från flera av de spelare jag hade då och som kommer tillbaka eller kör vidare. Det har påverkat mycket till beslutet, avslutar Göran Sundqvist.

Stöde IF vann division 3 Mellersta Norrland i år och kvalificerade sig för spel i tvåan 2020! Nu väntar spelarna på att styrelsen ska ta beslutet om att det även blir en verklighet. Främre raden fr v. Rabii Hamdan, Tayron Martin, Josh Chatee, Semir Salia, Mattias Norin, Bleart Ugzmajli och Ben Slade. Foto: Linnea Zätterquist.
Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020. Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020.

Stöde IF har bestämt sig för spel i division 2 – till 99 procent...

(2019-11-05)
Igår fick Lokalfotbollen det glädjande beskedet om att Stöde tackat ja till spel i division 2 Norrland nästa år.
Men idag dementerar ordföranden Mattis Backlund att så är fallet.
– Vi hade ett medlemsmöte igår kväll och vi har inte tagit något officiellt beslut ännu, men till 99 procent kommer vi nog att spela i tvåan om vi löser ett par stöttestenar, säger föreningens unge ordförande.


Det var inte bara glädje i Stöde när det röda laget kvalificerade sig för division 2-spel för första gången i klubbens 101-åriiga historia.
På sociala medier har det bildats ett "för och emot" division 2-spel där många oroat sig för klubbens ekonomi.
– Helt klart är att det är betydligt dyrare att spela i division 2 med alla resor och eventuella övernattningar och spelarkontrakt, säger unge ordföranden och förre spelaren Mattis Backlund.
Mattias fortsätter:
– Det krävs mycket även runt i kring laget med fler personer engagerade och rent administrativt från klubben. Men jag är övertygad om att det här är saker som vi kommer att hitta lösningar på. Rent formelt har vi inte tackat ja till Svenska Fotbollförbundet ännu men det är i stort sett klart till 99 procent att vi spelar i division 2 nästa år, avslutar Mattis Backlund. 
– Jag jobbar efter förutsättningarna att det är spel i division 2 som gäller och har kontakt med fjolårets spelartrupp och jobbar även på att hitta nya spelare. Det är redan många som hört av sig och vill spela i tvåan med oss, säger tränaren Anders Strandlund.