NYHETER
Div 3 Mellersta Norrland

Medelpadslag i serien 2019: Lucksta IF, Stöde IF, Sund IF, Svartviks IF och Östavalls IF.

Sani Tahir är Stödes nästa präktiga nyförvärv i raden. Sani Tahir är Stödes nästa präktiga nyförvärv i raden.

Svartviks succémittfältare tar steget över till Stöde: "Kvick, teknisk och kreativ"


(2019-12-16)
Stödes värvningshov är stor.
Nu plockar man 27-årige Sani Tahir från Svartvik där mittfältaren gjorde succé den gångna säsongen.
– Han är liten, kvick, teknisk och kreativ som dessutom har en bra vänsterfot, säger Stödetränaren Anders Strandlund.


Ifjol gjorde den lille liraren succé i Svartviks IF i trean.
Nu tar den 27-årge mittfältaren Sani Tahir steget över till nypromoverade division 2-laget Stöde IF vars värvarframfart man inte kan sluta frapperas över.
– Han är en kvick, teknisk och kreativ mittfältare som dessutom har en bra vänsterfot, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– På meritlistan kan man läsa att det kommer en hel del rutin till Stöde.
2018 gjorde han 18 matcher, var av 12 från start i Syrianska FC i division 1 Norra plus att han dessutom var med och spelade 4 matcher som inhoppare när Nigeria tog sig till kvartsfinal i U20 VM 2011 säger väl en del om klassen, säger klubbens mediaansvarige Mats "Pinnen" Edlund till hemsidan.

Christoffer Nerkman återvänder till Svartvik. Christoffer Nerkman återvänder till Svartvik.

Christoffer Nerkman återvänder till Svartvik: "Hoppas bidra med mål och assists"


(2019-12-08)
I år svarade han för 16 mål på 18 matcher för Sund IF.
Nu vänder Christoffer Nerkman åter till Svartviks IF.

–Jag hoppas tillföra med mål och assist så att vi kan vara med att slåss i toppen, säger den målfarlige anfallaren.

Som Lokalfotbollen skrev tidigare idag (läs artikel här nedanför) lämnar anfallaren Christoffer Nerkman Sund IF efter degraderingen till division 4, trots hans sexton mål på arton matcher, och återvänder till Svartvik.
– Jag trivdes väldigt bra i klubben under mina två säsonger, säger 27-åringen.
Han fortsätter:
– En annan stor anledning att jag väljer Svartvik är att Ahmad Khreis kommer att vara tränare. Vi har pratat om att vi vill göra något tillsammans kommande säsong och då blev det perfekt med Svartvik.

Vad hoppas du kunna tillföra Svartvik?
– Jag hoppas naturligtvis att jag kan vara skadefri och tillföra med mål och assist så att vi kan vara med att slåss i toppen. Det är fortfarande en bit kvar tills truppen är spikad men min känsla är att vi kommer att få ihop ett slagkraftigt lag.

Christoffer Nerkmans moderklubb är GIF Sundsvall, där han blev uttagen till pojklandslaget, och därefter som senior vidare till Selånger FK (2012-2015), Svartviks IF (2016-2017) och Sund IF (2018-19) innan det nu blir "Blackbay" igen.
– En otroligt duktig fotbollsspelare som fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan och vi är mycket glada att han är tillbaka hos oss, säger Khreis till Lokalfotbollen tidigare idag och utlovar fler klara nyförvärv inom kort.

Ahmad Khreis tar steget från assisterande till huvudtränare i Svartvik Ahmad Khreis tar steget från assisterande till huvudtränare i Svartvik

Tränarklart i Svartvik  – Ahmad Khreis ersätter "Jocke" Sjödin 


(2019-12-08)
Svartvik har löst sin tränarjakt efter "Jocke" Sjödin internt.

Det blir Ahmad Khreis som steppar upp från spelande assisterande till huvudtränare.
– Känns fantastiskt kul att få prova på och inspirerande att Svartvik vågar satsa på en ganska oerfaren 30-åring som huvudtränare, säger Ahmad Khreis.


Svartviks IF har gjort klart med en ny tränare efter avgående "Jocke" Sjödin.
Det blir Ahmad Khreis som steppar upp från sin assisterande roll till huvudansvarig.
– Känns fantastiskt kul att få prova på och inspirerande att Svartvik vågar satsa på en ganska oerfaren 30-åring som huvudtränare, säger Ahmad Khreis.
Om Khreis kommer att fungera som spelande eller enbart tränare är ännu oklart.
– Klubben jobbar för fullt på att hitta en bra assisterande och förhoppningen är att denne ska kunna coacha laget på matcherna om jag spelar. Men som det ser ut nu är jag i första hand tränare och i andra hand spelare, säger Khreis.

Ahmad Khreis var assisterande tränare till Joakim "Jocle" Sjödin den gångna säsongen.
– Jag och "Jocke" har i stort sett samma fotbollsfilosofi och jag har lärt mig mycket av honom under året. Men givetvis kommer jag att hitta min nisch för att förbättra laget ytterligare, säger den nye Blackbay-tränaren.

På spelarsidan har Svartvik tappat samtliga tre målvakter! Marcus Krutzén valde division 3-nykomlingarna Matfors IF medan Henoc Ekanga och Alexander Panayioti flyttat från stan för studier på annan ort.
– Men vi har fått in unge lovande "Wille" Stenman från GIF Sundsvall U19 och jobbar på ytterligare en målvakt, säger Khreis.
I övrigt återvänder Ted Åkerlund till Essviks AIF. Försvararen skadade sig under försäsongen och är ännu inte riktigt återställd.
När det gäller den lille mittfältaren Sani Tahir jagas han av de lokala division 2-klubbarna IFK Timrå och Stöde IF plus ett par andra intressenter.
– Sani är en fantastisk fotbollsspelare som egentligen är för bra för division 3 men vi jobbar hårt för att få behålla honom. Och den övriga truppen givetvis. Det är högsta prioritet även om vi tittar på förstärkningar utifrån, säger Khreis.

Ett nyförvärv är redan klart och det är målfarlige Christoffer Nerkman som väljer att komma tillbaka till Svartvik efter en sejour i Sund IF.
– En otroligt duktig fotbollsspelare som fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan och vi är mycket glada att han är tillbaka hos oss, säger Khreis.
Det har länge varit tyst om Svartvik efter säsongsslutet men nu börjar det röra sig även uppe på Hemmanet. Får Khreis & Ciompany ordning på styrkorna där alla drar åt samma håll, får behålla stommen och krydda med ett par fin nyförvärv kan det bli ett spännande 2020.

Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde. Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde.

Nästa skyttekung klar för Stöde – Kramfors mål-spruta Petter Thelin har kritat på


(2019-12-06)
Stöde släpper ytterligare en värvarbomb!
Igår Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Idag Kramfors målspruta Petter Thelin. 24-åringen som även har ett förflutet i allsvenska toppklubben Malmö FF.
– En kille som varit med om en hel del trots sin ringa ålder, säger Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.


Igår gjorde Stöde klart med Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Nu spär man på med ytterligare en skyttekung - och en spelare som tillhört Malmö FF:s A-trupp!
Det är den 24-årige (fyller 25 i februari) anfallaren Petter Thelin som flyttat till Sundsvall vid årsskiftet och lämnar därmed moderklubben Kramfors-Alliansen.
Petter skadade sitt knä allvarligt för ett och ett halvt år sedan och gjorde comeback först inför höstspelet i tvåan i år. Trots en bra avslutning på serien trillade "Alliansen" ur tvåan med en hårsmån. För Petters del blir han nu kvar i division 2 även om tröjan blir röd och inte längre blåvit-randig.
För några år sedan var tröjan ljusblå. Den storvuxne måljägaren vann skytteligan i division 3 Mellersta Norrland 2012 med 25 mål på sina 21 matcher. Och det som blott 17-åring. Något som den skånska storklubben Malmö FF uppmärksammade och värvade helt sonika den talangfulle ynglingen. Något allsvenskt spel blev det dock inte utan han blev utlånad till Limhamn-Bunkeflo i division 1 Södra där han levererade fyra mål. Året därpå blev det en flytt till Skellefteå FF och spel i den norra division 1-serien innan han 2015 var tillbaka i sin moderklubb.

Så det är en 24-åring med en rejäl dos erfarenhet som Stöde IF knytit till sig. Bäva månde försvarsspelarna i division 2 Norrland 2020. Och då vet vi inte om fjolårets succéanfallare, Bleart Ugzmaijli, blir kvar i klubben
Det har en längre tid spekulerats till vilken klubb i Sundsvallsregionen har skulle gå till. GIF Sundsvall? IFK Timrå? Någon av division 3- eller 4-klubbarna. Svaret blev Stöde IF!
– Fått en väldigt bra bild av Petter som person och han kommer passa perfekt in hos oss i Stöde. Att han dessutom är en riktigt bra fotbollsspelare som kommer tillföra oss massor på planen gör Petter till en riktig toppvärvning, säger tränaren Anders Strandlund.
Nu gäller det för tränare Strandlund att göra plats för TVÅ kungar i sitt rike. En delikat uppgift.

Texten kan komma att uppdateras med kommentarer från Petter Thelin.

Läs mer:
• Petter Thelin klar för Stöde

Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde. Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde.

Saken är Oskar! Nordlund har skrivit på för Stöde IF – lämnar IFK Timrå


(2019-12-05)
För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde han klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!
– Varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund om klubbytet.


För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde den 27-årige anfallaren klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!

Varför föll valet på Stöde IF?
– Familjen. Och varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde då vi spelar i samma serie. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund.

Vad tror du om Stödes chanser som debutant i tvåan?
– Återkom med den frågan i februari. Som läget är nu har jag ingen aning om vad Stöde får ihop för lag men förhoppningsvis blir vi slagkraftiga.

Du som spelat flera säsonger vet ju att steget mellan trean och tvåan är stort.
– Ja, så är det men förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa till med min rutin och erfarenhet.

Och den obligatoriska frågan. Inte hört något från GIF Sundsvall i år heller? Mot IFK Norrköping i Svenska Cupen visade du att du kan skapa målchanser även mot allsvenskt motstånd. Du gjorde ju också ett mål.
– Nej, inte hört något. Hade varit kul med åtminstone någon månads provspel för att få en ärlig chans. Blir man sidsteppad efter det så har i alla fall båda parter getts en chans.

Vad händer om t ex nykomlingarna i Superettan, Umeå FC, hör av sig eller någon annan elitklubb?
– Stöde vet att jag vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och kommer inte att sätta sig på tvären. Kommer det ett seriöst anbud och att det blir en flytt får jag diskutera det med familjen. Vore kul att testa spel på en hög nivå innan man blir för gammal även om det inte blir i GIF Sundsvall...

I Stöde IF är man givetvis nöjd över sitt kap.
– Fantastiskt roligt att han valde Stöde IF. Vi har jobbat hårt med att signa Oskar och jag ä mycket glad, nöjd och stolt att vi lyckades, säger nye sportchefen Mats Carlsson.
– Viktigt med en spelare som har rutin från division 2. Att han sen har ett mycket bra målsnitt gör ju inte saken sämre, menar tränaren Anders "Strappa" Strandlund till klubbens hemsida.
– Oskar är vårt första nyförvärv men varför inte gå ut stenhårt, säger pressansvarige Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi jobbar vidare på nya och gamla spelare och hoppas kunna presentera ett och annat ytterligare förvärv inom kort, fortsätter "Pinnen".

Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF. Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF.

IFK Sundsvall bygger vidare på rutin – nu är 37-årige Pär Malmberg från Östavall klar

(2019-12-05)
Efter femton år i Östavalls IF tackade Pär Malmberg för sig i västraklubben (scrolla ner på sidan för artikel).
Nu har han kritat på för en ny förening.
Nämligen ex-allsvenska IFK Sundsvall.
– IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening, säger den rutinerade 37-åringen om valet.

 

Lokalfotbollen berättade för en knapp månad sedan om Pär Malmberg som efter femton säsonger i Östavalls IF valde att tacka för sig i västraklubben.
Nu har 38-åringen hittat en ny klubb och det är ex-allsvenska IFK Sundsvall som efter uppflyttningen från division 5 fått den rutinerade kantspelarens underskrift.
– Vi bygger vidare på rutin och erfarenhet. Pär är en allsidig spelare med utmärkt fysik, bra blick för spelet och framförallt en stor rutin av spel både i division 3 och 4, säger IFK:s spelande ass. tränare Olle Nordberg.

Så här säger nyförvärvet själv på klubbens hemsida om valet av ny klubbadress:
– Dels känner jag en revanschlust då jag var skadad stor del av den gångna säsongen. Hade redan tidigt i år deklarerat att jag slutar med trean och pendlandet till Östavall. IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening. Det kommer kännas som en ära att få dra på sig IFK tröjan. Att kusinen (Jimmy Söderberg) redan spelar i laget är också en positiv grej, vi har inte spelat ihop sedan pojkåren i Ånge så det ska bli kul.

Vad har du för förhoppningar inför året?
– Förhoppningen är att få vara skadefri. Sedan ser jag fram emot att ha fantastiskt roligt på och utanför planen. Fått en bra känsla för laget när jag testat. Sedan vore det även kul om vi kunde överraska sportsligt med såklart.

Har du något smeknamn?
– Nää, Gullriksson i Östavall försökte kalla mig "Mallis" men det fäste aldrig riktigt.
– Om Pär får något smeknamn av IFK-publiken nästa år återstår att se. Klart är i alla fall att föreningen är mycket glada över att denna 38-åriga atlet valt spel för oss 2020, säger Olle Nordberg

Några fler nyförvärv på ingång, Olle?
– Nej, men det är en hel del som är och testar med oss i nuläget så kommer nog dyka upp några fler namn klara innan årsskiftet. 

Några spelarförluster?
– Förluster hittills är ju våra studenter. Martin Eriksson och Oscar Ågren som lämnar på grund av praktik på andra orter. De utbildar sig till journalister, avslutar Olle Nordberg.

Ali Mahmoud med glasbollen som ett bevis på att han ansetts som "Årets Sundare" i år. Ali Mahmoud med glasbollen som ett bevis på att han ansetts som "Årets Sundare" i år.

Ali Mahmoud fick priset "Årets Sundare" 2019: "Hedrad och stolt"

(2019-11-29)
"Årets Sundaare" 2019 har tilldelats den 22-årige yttermittfältaren och egna produkten Ali Mahmoud.
– Har haft som mål ända sen jag blev uppflyttad till A-laget att nån gång få mitt namn ingraverat i den där bollen, säger en hedrad och stolt Ali Mahmoud.

 


Sund IF degraderades från trean i år.
Men Ali Mahmoud gjorde personligen en bra säsong och den 22-årige  yttermittfältaren fick vid klubbens avslutning utmärkelsen "Årets Sundare". Lokalfotbollen gratulerar!
– Tack, Janne. Jag känner mig hedrad och stolt över att bli utnämnd till "Årets Sundare". Har haft som mål ända sen jag blev uppflyttad till A-laget att nån gång få mitt namn ingraverat i den där bollen, och nu fick jag det, säger Ali Mahmoud.

Hur löd motiveringen?
– Klubbens motivering var att jag alltid ställer upp och alltid gett mitt allt på både träning och match. Trots vår tuffa säsong nu senast så krigade jag in i det sista.

Blir du kvar i Sund kommande säsong eller har du anbud från andra klubbar?
– Har ännu inte bestämt mig hur det blir. Ska i alla fall träna vidare med Sund i vinter men förmodligen testa med andra lag innan jag bestämmer mig. Väntar också på att Urban Hagblom ska ringa mig (skratt).

Det ryktas hett om FC Norr United som avancerade upp i Medelpads-femman?
– Jo, de har tjatat, men har erbjudit ett för dåligt kontrakt (asgarv), avslutar "Årets Sundare" 2019.

Stefan Grönlund i aktion under sin tid i IFK Timrå innan han tvingades sluta på grund av skada ifjol. Nu mår kroppen bättre och gör en omstart i Medelpadsallsvenskan och Lucksta IF. Foto: Fredrik Thimeradh.

Stefan Grönlund gör comeback efter långtidsskada – skriver på för Lucksta 

(2019-11-27)
Stefan Grönlund ger sig inte.
Efter en långtidsskada gör han nu comeback och har skrivit på för Lucksta IF, som blev degraderade från trean nu i höst och är tillbaka i Medelpadsallsvenskan.
"Ska bli ett stort nöje att se hans fruktade vänster fot på Sörforsvallen", skriver klubben på Instagram


Stefan Grönlund stämplades som "fotbollsinvalid" och tvingades lägga bollskorna på hyllan för ett drygt år sedan. Kroppen höll inte längre för fotboll på division 2-nivå för Grönlund som spelat för IFK Sundsvall, Selånger FK och IFK Timrå. Testade ifjol med Svartviks IF men det blev bara en enda kamp.
Nu gör den 27-årige försvarsspelaren ett nytt försök och har kritat på för Lucksta IF.

Så här skriver klubben på sitt instagram om nyförvärvet:
"Stefan Grönlund är klar för Lucksta IF. Stefan hade ett skadefyllt år i fjol och noterades bara för 90 minuter spel med Svartvik men nu ska kroppen vara helt återställd. Ska bli ett stort nöje att se hans fruktade vänster fot på Sörforsvallen. Grönlund ligger tätt efter världsrekordshållaren Manchester City-spelaren Ederson när det gäller längden på sina uppspel."

Lucksta har sedan tidigare gjort klart med målvakten Marcus Krutzén (scrolla ner för artikel), även han med ett förflutet i Selånger, IFK Timrå och Svartvik plus ett par klubbar ytterligare.

Det blir derbyn mellan Svartvik och Östavall i år också. Utöver dessa båda klubbar ska nykomlingarna Matfors hålla vår lokala fana högt. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alla tre Medelpadslagen i samma division 3-serie 2020

(2019-11-21)
Under den gångna säsongen deltog hela fem lag från Medelpad.
I år får vi nöja oss med tre och betydligt färre derbyn.
Svartviks IF, Östavalls IF och nykomlingarna Matfors IF blir de som får hålla fanan högt av de våra.


I år deltog hela fem Medelpadslag i division 3 Mellersta Norrland.
2020 blir det "bara" tre sedan Stöde flyttat upp i tvåan, Lucksta och Sund degraderats till Medelpadsallsvenskan samt att Matfors kvalat sig upp.
Vi hade hoppat att Lucksta skulle få en frisläng kvar i trean som bästa kvallag men så blir det inte då man i Karlstad gjorde en habrovinkel så att två division1-lag blev ett i ettan och att man fick flytta ner det andra till tvåan. Något unikt beteende i svensk fotboll så vitt jag kan minnas.

Nåväl. Här är lagen i division 3 Mellersta Norrland 2020;
• Anundsjö IF (nedflyttade från div. 2 Norrland)
• Delsbo IF (uppflyttade från div. 4 Hälsingland via kval)
• Frösö IF 
• IF Älgarna Härnösand (sammanslagn. Älgarna och Härnösands FF)
• Iggesunds IK 
• Järpens IF (uppflyttade från div. 4 Jämtland/Härjedalen)
• Kramfors-Alliansen (nedflyttade från div. 2 Norrland)
• Matfors IF (uppflyttade från div. 4 Medelpad via kval)
• Sollefteå GIF FF
• Svartviks IF
• Tegs SK (uppflyttade från div. 4 Västerbotten Södra via kval)
• Östavalls IF  

Marcus Krutzén byter till Sörforsvallen från Svartviks IP. Marcus Krutzén byter till Sörforsvallen från Svartviks IP.

Målvakternas Mecca finns i Lucksta – nu har man även införlivat Marcus Krutzén

(2019-11-17)
Precis som om det inte räckte med Mike Karinga Persson och Anton Stadling mellan stolparna.
Nu har Lucksta plockat in eminente Marcus Krutzén från Svartvik.
– Med dem kommer vi få en av Sveriges bästa målvaktstrio , säger Martin Ålin, som dock själv väljer att lägga vantarna på hyllan efter en 38-årig karriär.


Är Lucksta och Sörforsvallen fotbollsmålvakternas Mecca?
Nu har man värvat Svartviks stjärnkeeper Marcus Krutzén. Den erfarne 32-åringen har spelat division 1-fotboll med Umeå FC och i tvåan med både Selånger och Timrå. Senaste säsongerna har han tillbringat i Svartviks division 3-målbur.
– Så  har vi äntligen fått Marcus Krutzéns underskrift och som vi har jobbat på det, säger Luckstas sportchef, och målvakt, Martin Ålin.
Dessutom har klubben inför 100 års jubileumet förlängt med både Mike Karinga Persson och höstlånet från Medskogsbron Anton Stadling.
– Med dem kommer vi få en av Sveriges bästa målvakts trio , säger Martin Ålin.

Men Martin Ålin själv väljer nu att lägga vantarna på hyllan efter en 38årig karriär.
– Med spel i GIF Sundsvall, Selånger och Lucksta i sin karriär så finns det många fina matcher och vinster att minnas. Jag hade gärna spela några år till men skadorna och krämporna börjar bli för många så det fanns inga alternativ längre än att sluta spela. Nästa säsong bli det endast att fungera som målvaktstränare och köra sportchefsrollen fullt ut. säger 45-åringen.
Så här säger tränaren Paul Thompson om Martin Ålin:
- 38 years career. Great keeper and loyal servant to Lucksta over the years. Real figure head for the club. Helped me immensely when I moved here so I'm forever grateful Most of all Martin is a top bloke and we are blessed to have him as our goalkeeper trainer enjoy the retirement.

Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.
Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.

Matfors första nyförvärv – Linus Stafrin ansluter från Selånger

(2019-11-15)
Nya division 3-klubben Matfors IF har landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är den offensiva kraften Linus Stafrin, 18, som ansluter från Selånger FK.
– Vi försökte få till en övergång redan i somras men då valde han att vara kvar och rädda kvar Selånger i fyran, säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson.


Matfors IF blev i höstas klar för division 3-spel efter kvalrafflet mot Arnäs från Ö-vik.
Nu har "Brukets Blå" gjord klart med säsongens första nyförvärv. Det är unge lovande Linus Stafrin som anländer från Selångers FK.
Så här säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson om sitt nyförvärv:
– Linus är en kille som jag följ på nära håll i både sexan,femman & fyran. Trots sin unga ålder har han imponerat på mig samtliga matcher som vi har mött Selånger. Jag var redan i somras angelägen om att få honom till oss men då valde han att stanna och hjälpa SFK kvar i fyran. Det kändes tråkigt för oss då men samtidigt säger det en del om honom som person.

Men Andreas och Matfors hade större lycka nu efter avslutad säsong.
– Ja, nu har vi lyckats landa i en övergång och det är jag glad över. Linus har som sagt varit högt upp på min önskelista över en längre tid. Trots att han bara är 18 år har han god erfarenhet från spel på seniornivå. Han är en otroligt smart fotbollsspelare både med- och utan boll. Jag är övertygad om att han kommer passa bra in i våran grupp, vårt sätt att spela och att han i våran miljö kommer ta nästa steg i sin utveckling.
– Förutom en bra fotbollsspelare får vi också in en väldigt fin kille i gruppen. Övertygad om att detta kommer bli bra både för Linus och Matfors IF. Ett plus är också att Linus kan spela på flera positioner. Vi ser honom kanske främst som forward men vet även om att han har goda kvaliteter i en offensiv mittfältsroll centralt i banan.

Något klart ännu men en assisterande till dig?
- Inget klart ännu, vi väljer att ha lite is i magen på den fronten tillsvidare, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.
Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.

"Sunkan" återvänder till Sund för en sjätte säsong – får "Ryssen" som sidekick

(2019-11-12)
Ifjol lämnade Göran Sundqvist tränarsysslan i Sund för att bli assisterande i IFK Timrå.
Nu är han tillbaka på Maland för en sjätte tränarsäsong och som sidekick får han Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.


Efter en ojämn säsong med en hel del skador, inte minst i backlinjen, slutade Sunds säsong med en degradering.
Tränarduon Emad Nademi och Mikael Kotermajer slutade efter bara en säsong som huvudansvariga och ersätts nu med den den ersatte - Göran "Sunkan" Sundqvist som ifjol var assisterande till Robert Englund i Timrås division 2-lag. En syssla som de entledigades från när bara ett par omgångar återstod nu i höst.
Som sidekick får han gamle målvaktsbjässen Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.
Det ryktas om spelarflykt från Sund. Det är flera spelare som placeras i andra föreningar.
– Inget jag känner till. Men vi kommer att ha ett möte med spelartruppen nu när vi gjort klart med tränare, säger Claes Nyman.

Hur kommer det sig att du återvänder till Sund IF, "Sunkan"? Trodde att du skulle ta ett sabbatsår efter Timråäventyret?
– Mycket av beslutet att jag kör överhuvudtaget grundar sig på att jag inte kan sitta still. Sedan älskar jag fotboll och att vara ledare och att utveckla spelare. Både individuellt och som lag. Att det blev Sund är ju för att Claes (Nyman), Lasse (Edlund) och "Henke" (Henrik Öhman) har varit tydliga med vad de vill ha för karaktär som tränare och jag passar väl in på profilen de lagt fram,

Vad säger du om att få Stefan Bjertung somm assisterande?
– Att få chansen att leda laget med "Ryssen" ska bli kul, då han alltid var ett stöd till mig när han lirade under min förra period i klubben. Jag har också fått bra respons från flera av de spelare jag hade då och som kommer tillbaka eller kör vidare. Det har påverkat mycket till beslutet, avslutar Göran Sundqvist.

Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.
Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.

Linus Ljuslinder bäst i Lucksta 2019: "Mycket välförtjänt"

(2019-11-12)
Linus Ljuslinder.
Så heter Luckstas bästa spelare fotbolls-säsongen 2019.
– En mycket välförtjänt utmärkelse, säger tränaren Paul Thompson.


Lucksta åkte lite nesligt ur division 3 efter kvalspel (läs artiklar nedan) den här säsongen.
Det hindrade inte från flera bra individuella prestationer och i helgen utsågs Årets Bästa Luckstaspelare. Priset gick till nyförvärvet från IFK Timrå, Linus Ljuslinder, och detta i hård kamp med lillebror Fredrik, ny från Söråker.
Så här säger tränaren Paul Thompson om utmärkelsen på klubbens Instagram:
– Inget att klaga på. En mycket bra spelare som har lett sitt lag och uppvisat en enastående karaktär både på och utanför planen. En mycket välförtjänt utmärkelse!

Det blev 15 säsonger i ÖIF för Pär Malmberg. Det blev 15 säsonger i ÖIF för Pär Malmberg.

Slutar i Östavall efter 15 säsonger: "Fortsätter på en lägre nivå"

(2019-11-12)
Efter femton säsonger i Östavalls IF väljer profilen nu att tacka för sig i västraklubben. 
– Jag ska nog fortsätta att sparka lite boll i något år till, fast på en lägre nivå, säger Pär Malmberg, 37 år i december.


Det blev femton säsonger för Pär Malmberg i Östavalls IF. Nu väljer veteranen att avsluta sin karriär på Skogsvallen.
Lagkompisen Jesper Gulliksson intevjuade "Mallis" på klubbens hemsida efter säsongen och det tagna beslutet.

Hur var klubben när du kom hit första gången som 22-åring?
– Det är klart att det blivit bättre. Inför varje säsong så säger Fredlund att det ska bli lite bättre, lite proffsigare. Så klart att det är bättre nu än då.

Varför blev det Östavall egentligen?
- Jag spelade i Ånge IF, som då var ett lag i de nedre regionerna i division 5. Jag kände att jag ville testa på spel i en högre division. Det och att Jens Östlund var tränare gjorde att jag valde att flytta till Östavall sommaren 2004.

Hur gick det då?
– Det gick bra, vi höll på att gå upp till division 3 redan första säsongen om jag inte minns fel. Säsongen efter det åkte vi ur, som favoriter till att gå upp egentligen. 2008 vann vi division 5 och efter det har vi spelat i division 4 fram tills att vi vann kvalet för ett par år sedan och gick upp i trean.

Hur var säsongen när ni tog steget upp till division 3?
– Det var ett roligt år. Det som satte sig mest på minnet var sista hemmamatchen mot Svartvik och kvalet. I matchen mot Svartvik vände vi ett 0-3-underläge till 3-3 och jag själv fick göra det tredje målet. Nog ett av de viktigaste målen i Östavalls IF:s historia.

Hur var kvalet?
– Det blev en total överkörning i första matchen mot Stöde med 5-0. De kom då ifrån division 3. I den andra matchen spelade vi 0-0 borta mot Älgarna och i den sista matchen vann vi med 3-0 borta mot Tandsbyn. Efter det blev det fest! Elliot Kårelind var en jätte för oss i kvalet.

Ett historiskt avancemang! Har du några speciella minnen från de tre åren i division 3?
– Vår debutmatch hemma mot Sollefteå var en härlig känsla, som vi vann med 4-1. Första året fällde vi nästan alla topp 3-lagen hemma. Det var bara Kramfors som kom undan Skogsvallen med en poäng. Sedan minns jag gärna förra årets pärla borta mot Kuben.

Ja det var en riktig raket! Om du får agera expert. Hur går det för Östavall nu när du slutar? Var är klubben om fem år?
– Svårt att säga. Jag hoppas att vi klarar av att vara kvar i division 3 och att vi även i fortsättningen klarar av att göra det med en trupp bestående av större andelen spelare från närområdet.

Det låter som en bra plan. Du har blivit 36 år och fyller 37 i december. Vad blir planen nu? Kör du trav och jakt för hela slanten eller funderar du på en ny hobby istället för fotbollen?
– Jag ska nog fortsätta att sparka lite boll i något år till, fast på en lägre nivå så andra intressen och familj kan få komma i första hand, avslutar Pär Malmberg.

Pär Malmberg kommer att avtackas på Skogsvallen i någon av nästa års hemmamatcher.

Luckstas tränarduo Paul Thompson och Jimmie Nordberg (spelande) får fortsatt förtroende och ska nu försöka föra klubben tillbaka till trean.

Lucksta förlänger med sin tränarduo Nordberg & Thompson

(2019-11-07)
Degraderingen till trots.
Lucksta förlänger med sin omtyckta tränarduo Jimmie Nordberg och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dem förra veckan, säger sportchefen Martin Ålin.


Trots en riktigt bra höst tvingades Lucksta kliva ner i division 4 efter kvalspel sedan Teg i sin avslutningsmatch mot Arnäs kört över övikarna med hela 8-0 och tagit division 3-platsen tack vare bättre målskillnad.
Nu siktar laget med hemvist på Sörforsvallen på en snar comeback till trean. Till en början har man gjort klart med fjolårets tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dom förra veckan och vad det gäller spelartruppen men jag kan tänka mig att ett par spelare kommer att välja Medskogs då vi inte kommer att kunna ha något samarbete då vi spelar i samma division nästa år. Om vi nu inte får en frisläng i division 3 av någon anledning, säger sportchefen och målvakten Martin Ålin.

Inga nyförvärv klara?
– Vi har några spännande namn på gång men det får du reda på när allt är klart, säger "Ålla".

Och vad händer med den egna karriären. Du är ingen ungdom länger? (skratt)
– Sant. Jag behöver rehaba kroppen. Skulle tro att jag behöver fyra tilll sex månader för att reparera alla skador. Men till hösten kan det säkert bli någon match i fall det skulle knipa, säger den rutinerade keepern.

Om en dryg vecka vet vi om Lucksta får en frisläng eller inte. Rent statis

Luckstas match & målliga 2019

23 matcher:
Jimmie Nordberg, 4 mål
22 matcher:
Oliver Widahl, 15 mål
Linus Ljuslinder, 3 mål
21 matcher:
Eric Backlund Viitala
20 matcher:
Martin Drugge Eriksson, 2 mål
Fredrik Ljuslinder, 2 mål
18 matcher:
Anton Jonsson, 5 mål
17 matcher:
Dennis Moberg, 3 mål
16 matcher:
Hakim Rouass, 4 mål
Jimmy Ilvonen, 1 mål
14 matcher:
Ola Hagberg
13 matcher:
Elias Lindqvist, 1 mål
Mohamadou Sumareh, 1 mål
Oliwer Karlsson (plus 10 matcher för Sund IF)
Axel Drewsen
12 matcher:
Mike Karinga Persson, mv
7 matcher:
Martin Ålin, mv
Kevin Tumfart
6 matcher:
Anton Stadling, mv 
Felix Drewsen
5 matcher:
Robin Nordin, 1 mål
Innocent Manzi
Emil Norrman
4 matcher:
Joakim Edström, 1 mål
Stefan Krantz
2 matcher:
William Latifi

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Östavall förlänger med sina tränare David Nordberg och Jordan Binns. På bilden flankerad av klubbens rekryteringsansvarige Roger Pålsson. Foto: Lars-Gunnar Nordlander.

Östavall förlänger med succétränaren David Nordberg: "Något som jag uppskattar"

(2019-11-06)
Efter fjolårets lyckosamma säsong väljer, givetvis, Östavall att förlänga med succétränaren David Nordberg.
– Det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.


Östavalls IF gjorde sin bästa säsong någonsin i år då man taxade in på en jättefin femteplats, sex poäng från kvalspel till division 2.
Nu har västraklubben gjort klart med succétränaren David Nordberg och hans spelande assistent Jordan Binns för en förlängning.
– Jätteskoj! Det är något som jag uppskattar och det betyder att både styrelsen och spelarna varit nöjda med det jobb vi lagt ner tillsammans, säger David Nordberg ödmjukt.
Klubben hade en målsättning inför säsongen att spela division 3-fotboll även 2020. Något som man också infriade med råge.
– Jag ville inte riktigt tänka så utan såg en större potential i spelartruppen och jobbade mer efter prestation än målsättning. Man kan bli låst och nöjd om man klarar den uppsatta målsättning och att en mätthet kan infinna sig om den infrias tidig, säger David Nordberg.

Östavall har genom åren gjort sig kända för att ha många spelare "från stan" som pendlar de tretton milen några gånger i veckan.
– Men riktigt så är det inte längre. Vi har ett par från Sundsvall och även ett par som bor i Östersund men hela sexton av spelartruppen bor och lever i vår kommun. De som kommer till oss gör det av den anledningen att de trivs och många blir kvar flera säsonger. Se på vår målvakt Mykhailo Barabanov och offensive Yaroslav Voloshyn som spelat med oss i fyra säsonger nu. 
Rekryteringsansvarige Roger Pålsson jobbar för fullt för att få till en slagkraftig spelartrupp även 2020. Klart är att veteranen Pär Malmberg lägger bollskorna på hyllan och frågetecken gäller även för nyttige ytterbacken Mattias Deciker som fått sitt andra barn och tvekar när det gäller en fortsättning.
– Givetvis hoppas vi på att Mattias fortsätter och att vi får behålla årets trupp och kanske krydda den med ett par nya spelare. Klart är att "Jocke" Andersson gör comeback efter fjolårets time-out, säger David Nordberg.

Östavalls match & målliga 2019

24 matcher:
Yaroslav Voloshyn, 10 mål
Haik Danielian, 6 mål
Mykhailo Barabanov, mv
23 matcher:
Khoger Friad Hammad, 6 mål
22 matcher:
Daniel Wallsten, 8 mål
Jesper Gulliksson, 2 mål
21 matcher:
Ebrahim Tajik, 2 mål
20 matcher:
Jordan Binns, 2 mål
Mattias Larsson
19 matcher:
Magnus Rimeslåtten
18 matcheer:
Mattias Decker
Adam Norling
16 matcher:
André Rydén, 1 mål
14 matcher:
Elias Wennerberg
12 matcher:
Joakim Andersson, 1 mål
10 matcher:
Albin Karlsson, 1 mål
8 matcher:
Jonas Axelsson
Martin Edlund
5 matcher:
Pär Malmberg
4 matcher:
Christoffer Strandin
3 matcher:
Mathias Edlund

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Stöde IF vann division 3 Mellersta Norrland i år och kvalificerade sig för spel i tvåan 2020! Nu väntar spelarna på att styrelsen ska ta beslutet om att det även blir en verklighet. Främre raden fr v. Rabii Hamdan, Tayron Martin, Josh Chatee, Semir Salia, Mattias Norin, Bleart Ugzmajli och Ben Slade. Foto: Linnea Zätterquist.
Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020. Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020.

Stöde IF har bestämt sig för spel i division 2 – till 99 procent...

(2019-11-05)
Igår fick Lokalfotbollen det glädjande beskedet om att Stöde tackat ja till spel i division 2 Norrland nästa år.
Men idag dementerar ordföranden Mattis Backlund att så är fallet.
– Vi hade ett medlemsmöte igår kväll och vi har inte tagit något officiellt beslut ännu, men till 99 procent kommer vi nog att spela i tvåan om vi löser ett par stöttestenar, säger föreningens unge ordförande.


Det var inte bara glädje i Stöde när det röda laget kvalificerade sig för division 2-spel för första gången i klubbens 101-åriiga historia.
På sociala medier har det bildats ett "för och emot" division 2-spel där många oroat sig för klubbens ekonomi.
- Helt klart är att det är betydligt dyrare att spela i division 2 med alla resor och eventuella övernattningar och spelarkontrakt, säger unge ordföranden och förre spelaren Mattis Backlund.
Mattias fortsätter:
- Det krävs mycket även runt i kring laget med fler personer engagerade och rent administrativt från klubben. Men jag är övertygad om att det här är saker som vi kommer att hitta lösningar på. Rent formelt har vi inte tackat ja till Svenska Fotbollförbundet ännu men det är i stort sett klart till 99 procent att vi spelar i division 2 nästa år, avslutar Mattis Backlund. 
- Jag jobbar efter förutsättningarna att det är spel i division 2 som gäller och har kontakt med fjolårets spelartrupp och jobbar även på att hitta nya spelare. Det är redan många som hört av sig och vill spela i tvåan med oss, säger tränaren Anders Strandlund.
 

Stödes match & målliga 2019

23 matcher:
Semir Salia, 9 mål
22 matcher:
Charles Hornby, mv
Josh Chatee, 7 mål
21 matcher:
Niclas Möllhagen, 3 mål
20 matcher:
Mika Petteri Lindroos, 2 mål
Shane Marshall
19 matcher:
Felix Häggström, 7 mål
Rabii Hamdan, 2 mål
16 matcher:
Daniel Näslund, 1 mål
Ryan Woodside, 1 mål
Mattias Norin
15 matcher:
Ben Slade, 1 mål
14 matcher:
Ryan Jackson
13 matcher:
Thomas Colby, 6 mål
Adam Kerfstedt
12 matcher:
Bleart Ugzmajli, 12 mål (plus 10 matcher, 4 mål i Svartviks IF).
10 matcher:
Lamin Kargbo (plus 17 matcher, 1 mål för Sund IF)
Tayron Martin
7 matcher:
Robin Cardegren, 2 mål
6 matcher:
Subhan Kaki (plus 5 matcher i Sund IF)
Linus Sjölander
5 matcher:
Gjynejt Berisha (plus 6 matcher för Sund IF)
4 matcher:
Maxwell Osadolor
2 mål:
Christoffer Göransson, mv
Kim Eriksson
Håkan Helsing
Nils Högbom
Jakob Melande
Bakary Njie
Bamekee Touré (plus 7 matcher, 3 mål IFK Timrå, div 2 Norrland)
1 mål:
Joakim Strömblad, mv
Fitim Ugzmailji

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger. Tränaren "Jocke" Sjödin lämnar "Blackbay" efter fem säsonger.

"Jocke" Sjödin tackar för sig i Svartvik efter fem år: "Fått vänner för livet"

(2019-11-05)
Fem år fick räcka.
Nu väljer "Jocke" Sjödin att tacka för sig som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år och jag har fått vänner för livet, säger "Jocke" Sjödin.


Det har varit klart någon månad att Joakim "Jocke" Sjödin tackar för sig efter fem säsonger som tränare för Svartviks IF.
– Ett beslut som har växt fram under resans gång. Det har varit fem fantastiska år där resan startade som assisterande bakom Fredrik Carström, säger "Jocke" Sjödin.
Första året kom laget tvåa i Medelpadsallsvenskan och kvalade till division 3. Dock utan att gå upp.
– Men året därpå vann vi serien och gick upp i trean, säger "Jocke" Sjödin.

Svartvik har nu fullbordat sin tredje säsong i division 3.
– Jag tycker vi har etablerat oss i division 3 och tagit kliv framåt hela tiden, säger "Jocke" Sjödin, som nu alltså väljer att kliva av tåget.
– Det har varit otroligt lärorikt för mig och jag har fått vänner jag bär med mig för livet. Nu hoppas jag att Svartvik siktar mot nya mål och fortsätter att satsa på unga talanger i distriktet och att dom tar tillvara på grabbarna i 04/05 laget som är jätteduktiga, säger "Jocke" Sjödin.
Vad som händer nu för tränare Sjödin är ännu oklart.
– Jag ska ta mig en funderare på vad som händer härnäst men jag kan också tänka mig att ta en paus och ta igen förlorad tid med familjen. Eller kanske snörar på mig skorna igen och kör ett år med Essvik, avslutar "Jocke" Sjödin.
Lokalfotbollen har sökt managern Leif Wiklund hur det går i jakten på en ersättare och väntar på återkoppling.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund förde upp Matfors IF till division 3. Det blir emellertid bara Andreas som följer med Brukets Blå upp i trean då "Tobbe" nu tackar för sig efter två år som huvudansvarig. En uppgift som nu Andreas övertar. . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Succéduon spräcks – Tobias Sjölund slutar men vapendragaren Andreas Jonsson tar över som huvudtränare för Brukets Blå inför division 3-comebacken


(2019-11-04)
För en månad sedan var han med och förde upp Matfors till division 3.
Nu väljer tränaren Tobias Sjölund att kliva av.
Han ersätts av andretränaren Andreas Jonsson som nu får huvudansvaret
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt, säger Brukets Blås nye huvudtränare.

 

Tobias Sjölund, son till gamle storcentern Christer Sjölund som på 60-talet var allsvensk i IFK Norrköping, tränade under året upp Matfors IF till division 3. Nu väljer "MoDo-supportern" att kliva av uppdraget som huvudtränare. 
Ny ansvarig för Brukets Blås representationslag blir Andreas Jonsson. Andres har senaste två åren fungerat som assisterande tränare till "Tobbe"! och har samtidigt haft ansvaret för U-laget som han t ex ifjol förde till serieseger i Medelpadsfemman.
– Det känns väl som att jag och "Tobbe" haft ett väldigt bra och nära samarbete och jag tror båda två känt att det snarare varit delat ledarskap än huvudtränare/assisterande. "Tobbe" har varit väldigt prestigelös i den delen vilket givit mig utrymme att komma med tankar och ideér vilket jag är tacksam för. Tråkigt att han kliver åt sidan såklart men han blir kvar i föreningen med en roll i herrsektionen vilket vi i klubben är oerhört glada för, säger Andreas Jonsson.

Hur känns det att ändå kliva upp ett snäpp, på papperet?
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt. Jag är väldigt motiverad att forsätta denna resa med klubben i mitt hjärta.

Läget i laget just nu, några nyförvärv eller spelare som slutar?
– Stämningen är bra och samtliga blir kvar vilket känns helt fantastiskt. Självklart kommer vi förstärka men för oss som redan har en bred trupp  gäller det att hitta spelare som redan idag 1 är med och hugger om en plats i startelvan. Vi har en del på gång, det kan bli klart nästa vecka men kan likväl dröja några veckor till.

Vem blir din assisterande?
– Inget är klart, vi får se hur det blir där. Det behöver inte vara en assisterande heller utan jag kan tänka mig delat ledarskap. Huvudsaken det blir en kille eller tjej som brinner lika mycket som mig för detta. Ett alternativ kan också vara att involvera fysio/fystränare Nordell ännu mer.

Och vem blir din efterträdare i U-laget i femman? För du kör väl inte vidare även där?
– Inget klart där heller mer än att jag kommer att fokusera på A-laget nästa år. Det är upp till sektionen att hitta en lämplig ersättare, avslutar Matfors nye huvudtränare Andreas Jonsson.

NiklasNorman var svårstoppad i år igen. NiklasNorman var svårstoppad i år igen.

Iggesunds Niklas Norman målgladast i år igen
– följd av en kvintett medelpadingar


(2019-10-24)
Iggesunds Niklas Norman toppade årets skytteliga, precis som ifjol.
I år följd av en kvartett medelpadingar, varav tre av dem åkte ur trean med sinalag. En märklig bedrift i sig...


Iggesunds kvicksilver Niklas Norman vann skytteligan i division 3 Mellersta Norrland ifjol.
I år upprepades historien trots att den målglade hälsingen missade några matcher under våren då han firade sin far som fyllde 60 och således tillhör den gyllene årgången 1959!
22 mål hann Norman ändå med i år vilket var fem före Zakaria Bel Mekki i Sund. 

Även de fyra nästkommande i skyttetoppen var medelpadingar. Sunds Christoffer Nerkman nätade sexton gånger. Imponerande att "Zaka" och Nerkman kom topp tre i skytteligan med tanke på att deras Sund åkte ur. 
Bleart Ugzmajli delade tredjeplatsen med Nerkman och gjorde först fyra mål för Svartvik innan han tog steget över till seriekonkurrenten Stöde där han ökade på sin målskörd med tolv mål till och såg till att Stöde tog hem seriesegern.

Oliver Widahl landade på femton fullträffar men precis som Sund åkte Lucksta ur trean. Och detta efter efter kvalspel (läs nedan).
Sexa i skyttetoppen kom den notoriske målfabrikanten Ahmad Khreis, Svartviks IF, på fjorton "sylar". En plats han delade med bäste ångermanlänning, Eugeniu Samson, Sollefteå GIF, även han med näsa för vart målet är beläget.
Östavalls bäste var i år Yaroslav Voloshyn som precis nådde tvåsiffrigt.

Skyttetoppen i division 3 Mellersta Norrland 2019:

22 mål:
Niklas Norman, Iggesunds IK

17 mål:
Zakaria Bel Mekki, Sund IF

16 mål:
Christoffer Nerkman, Sund IF
Bleart Ugzmajli, Stöde IF (varav 4 i Svartviks IF)

15 mål:
Oliver Widahl, Lucksta IF

14 mål:
Ahmad Khreis, Svartviks IF
Eugeniu Samson, Sollefteå GIF FF

13 mål:
Ion Pavlov, Sollefteå GIF FF

12 mål:
Adrian Borostean,Härnösands FF

11 mål:
Hugo SvenssonHärnösands FF110

10 mål:
Yaroslav Voloshyn, Östavalls IF

• Komplett skytteliga

Kval till division 3:
Resultat & Matchfakta

2019-10-06:
15:00 Arnäs IF - Offerdals IF 1-3
17:00 Tegs SK - Lucksta IF 3-3

2019-10-12:
14:00 Lucksta IF - Arnäs IF 6-1
2019-10-13:
14:00 Offerdals IF - Tegs SK 2-7

2019-10-19:
14:00 Arnäs IF - Tegs SK 0-8
14:00 Lucksta IF - Offerdals IF 4-1

Klicka på resultat för matchfakta med mera, scrolla ner för referat

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher

Robin Nordin kvitterade först Offerdals ledning och här trycker han in 2-1-målet efter dryga halvtimmen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
En halvskadad Jimmie Nordberg satte två frisparksmål. En halvskadad Jimmie Nordberg satte två frisparksmål.

Kval till division 3:
Bitter seger för Lucksta när kvalet avslutades – tappar division 3-platsen på sämre målskillnad

(2019-10-19)
Lucksta avslutade kvalspelet med en 4-1-seger mot Offerdal.
Samtidigt spottade Teg in mål på Arnäs och deras 8-0-vinst gör att Umeålaget flyttar upp i trean tack vare bättre målskillnad än medelpadingarna.
– Kvitteringsmålet som vi släppte in på övertid i den första kvalmatchen borta mot Teg visade sig bli avgörande, säger besvikne Luckstatränaren Paul Thompson.


Idag skulle kvalgruppen avgöras. Och mycket talade för att det skulle bli en målskillnadshistoria mellan Lucksta och Teg. Lagen möttes i den första omgången då Lucksta vände ett 0-2-underläge till en 3-2-ledning för att sedan släppa in ett kvitteringsmål på stopptid.
Offerdal hade också chansen att ta sig upp i trean men då krävdes det först och främst seger i regnet på NP3 Arena och därefter hjälp från redan avsågade Arnäs som var tvungen att ta poäng hemma mot Teg.
Och det började bra för jämtarna som tog en tidig ledning genom Christoffer Fryklund som nickade in en hörna vid den bakre stolpen och hade då gruppsegern.
Ett till synes nervöst hemmalag hämtade sig från kallduschen och i mitten av halvleken kunde Robin Nordin påpassligt utjämna efter en fin djupledslöpning in i straffområdet och ett välplacerat skott.
Lite drygt tio minuter senare tryckte samme man in ledningsbollen (se bilden ovan) på en ny djupledsboll innan halvskadade spelande tränaren Jimmie Nordberg satte två patenterade frisparkar förbi Offerdals utespelare mellan stolparna, Waldemar Hammarberg. Hammarberg som efter det andra frisparksmålet tvingades utgå skadad. In kom reserven för reserven för reserven Jon Gudmarsson, även han utespelare. Men ett fullgott alternativ skulle det visa sig. Utöver att han visade upp en bra bollmotarskap dirigerade han sitt uteförsvar på ett imponerande sätt och höll faktiskt nollan!

I paus var Lucksta kvar i trean med sina 4-1 då Teg bara hade 2-0 på Human Resurs Arena i Arnäs.
Men i andra körde Luckstas anfallsspel fast rejält och Offerdals omställningar kändes farligare och man fick också ett mål bortdömt för offside. Samtidigt började Teg ösa in mål i Ö-vik och hann med hela sex fullträffar efter pausvilan medan Lucksta gick torr trots det strilande regnet. Detta medförde att Teg tog hem kvalgruppen på bättre målskillnad än medelpadingarna som nu får börja om från början igen i Medelpadsallsvenskan. Om man nu inte får en frisläng av någon eller några anledningar? Tackar Stöde nej till division 2-spel eller Frösö flyttas upp i tvåan till exempel. Sett till det spel Lucksta visat upp under hösten besitter man den kaliber som krävs för spel i trean och i dagsläget känns man lite för bra för Medelpads-allsvenskan. Men som läget är nu blir det inga El Fantastico mot Matfors nästa år heller då Brukets Blå lirar i trean. Men som sagt, vi hoppas att Sörforsgänget får en frisläng lite längre fram i höst eller under vintern.
Oavsett vilket gratulerar Lokalfotbollen Tegs SK till platsen i division 3. Om det blir den mellersta eller nordligaste serien återstår att se.

Tränarsnack:
• Klicka här för att se och höra Luckstas tränare Paul Thompson.

TV:
• Se höjdpunkterna från Lucksta - Offerdal

Lucksta IF - Offerdals IF 4-1
2019-10-19 - 14:00 - NP3 Arena
Mål: 0-1 Christoffer Fryklund (5), 1-1 Robin Nordin (21), 2-1 Robin Nordin (33), 3-1 Jimmie Nordberg (39), 4-1 Jimmie Nordberg (41).
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 72 i regnet
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & sluttabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordberg är precis på väg att dra in 3-1 på frispark rakt upp i det högra x-et med sin eminenta vänsterfot förbi både mur och Offerdalskeeper. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Offerdals utespelare mellan stolparna, Waldemar Hammarberg, tittar långt efter Jimmie Nordbergs frispark rakt upp i x- fram till 3-1. Nian Ola Hagberg nöjd med händelserna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hur hamnade hörnsparken uppe på hörnflaggan? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lucksta skapade många målchanser mot Offerdal sista kvarten i första halvlek. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var några tuffa närkamper i kvalmatchen mella Lucksta och Offerdal. På bilden kämpar Luckstas lagkapten Oliver Widahl i vätan på NP3 Arena Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kommer skada att stoppa Jimmie Nordbergs medverkan i dagens avslutande kvalmatch? Kommer skada att stoppa Jimmie Nordbergs medverkan i dagens avslutande kvalmatch?

Kval till division 3:
Måljaktsrysare när Lucksta avslutar kvalspelet

(2019-10-19)
Idag avslutas kvalet till division 3 och det kan bli en måljakt utan dess like när Lucksta möter Offerdal på NP3 Arena och Arnäs tar emot Teg.
– Målet är att vinna matchen och ta tre poäng, då har vi gjort det vi kan, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


I eftermiddag ska det avgöras om Lucksta spelar division 3-fotboll även nästa år. Och det kommer att bli en riktig kvalrysare i den avslutande omgången där Lucksta och Teg toppar tabellen med lika många poäng och målskillnad. Skillnaden är att Umeålaget gjort ett mål mer. Bara gruppsegraren är helt klara för spel i trean 2020.
Lucksta tar emot Offerdal, som vid seger fortfarande har chans till uppflyttning men då krävs även att ett redan avsågat Arnäs tar Tegs skalp hemma på Human Resorse Arena. Något som på förhand känns föga troligt. Istället lär Teg jaga mål, massor av mål, vilket också lär gälla för Lucksta. Så vad gäller? Återhållsam tokoffensiv, spelande Luckstatränaren Jimmie Nordberg?
– Målet är att vinna matchen och ta tre poäng, då har vi gjort det vi kan.  Sedan får man hoppas att vi kan göra några mål också, säger Luckstaikonen.

Lucksta är svårslagna hemma på Sörforsvallen men idag blir det spel inne i stan på NP3 Arena.
– Sörforsvallen håller inte för spel i mitten av oktober i år tyvärr. Förra helgen mot Arnäs var planen rena träsket men det är klart vi hade haft fördel av att spela på Sörforsvallen där vi trivs ypperligt men vi har nu tränat fyra pass på NP3 så vi är redo för match på planen, säger Jimmie Nordberg.
Dessvärre kan inte Lucksta ställa upp helt ordinarie i den här viktiga matchen.
– Det är ett gäng spelare bortresta och sjukdomar på några men som vi hoppas hinner friskna till. Sedan har Anton Jonsson och jag smärtor vilket gör att startelvan tyvärr inte är spikad ännu. Ett orosmoment såklart men vi känner oss tillfreds med truppen och kommer ha minst elva spelare redo för spel. Så vi börjar med att gå för tre poäng sedan får se hur matchen tar sin form. Vi hoppas såklart avsluta säsongen på bästa sätt, avslutar Jimmie Nordberg.

Det lär bli en "telefonmatch" där varje mål kommer att bli betydelsefullt. Och förhoppningsvis går det Luckstas väg!
Skulle Lucksta och Teg landa på lika många poäng och samma målskillnad tar medelpadingarna division 3-platsen då man vann straffläggningen efter 3-3-mötet på Tegstunet för två veckor sedan.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Robin Nordin gjorde två mål och låg bakom minst två till i 6-1-krossen. Robin Nordin gjorde två mål och låg bakom minst två till i 6-1-krossen.

Kval till division 3:

Lucksta körde över Arnäs i kvalet – vann med hela 6-1! 


(2019-10-12)
Lucksta gav inte Arnäs en chans i kvalmötet på Sörforsvallen.
Det blev en 6-1-seger i duggregnet efter bland annat två mål vardera av Robin Nordin och Jimmie Noedberg.
– Vi har greppet om matchen så när som på första kvarten i andra och hade faktiskt kunnat gjort ett par mål ytterligare, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Det började lite trevande i duggregnet på den tungsprungna Sörforsvallen när Arnäs gästade i den andra kvalserieomgången.
Gästerna hade kniven på strupen efter inledningsförlusten förra helgen mot Offerdal och var tvungna att ta hem en trepoängare.
Men det var Lucksta som vaskade fram de bästa chanserna och Oliver Widahl och Robin Nordin hade varsitt skott utanför innan den senare, framspelad av den förstnämnde klämde in 1-0 från strafflinjen med högern via bortamålvakten Daniel Johanssons händer.
Bara minuten senare kopierade spelande tränaren Jimmie Nordberg Nordins bedrift men med sin patenterade vänsterfot. Detta efter att några minuter innan varit tvungen att halta av sedan han fått en smäll på vaden men kommit in på planen igen efter "mirakelbehandling".
Strax innan halvtimmen jobbade Robin Nordin på ett hemåtpass och blev klumpigt fälld av en försvarare. Nordberg klev fram och placerade bollen utom räckhåll för mv-Johansson som ändå gick åt rätt håll.
Arnäs hade dittills inte haft så mycket framåt men i den 35:e minuten var det Simon Hanssons tur att få på en välplacerad träff från straffområdets gräns rakt framifrån och det var reducerat.

Målet verkade ge Arnäs energi och de mörkblåklädda gästerna tog hand om initiativet första kvarten av den andra halvleken men förmådde skapa ett visst tryck men inga vassa chanser.
Därefter återtog hemmalaget styrningen av matchen och med tjugo minuter kvar slog Oliwer Karlsson ett perfekt markinlägg från höger som Robin Nordin kunde stöta in i öppet mål från nära håll. Spiken!
Fem minuter senare satte Linus Ljuslinder femman efter en hörna och dubbelnick innan inhopparen Felix Drewsen från nära håll på övertid kunde trycka in Robin Nordins snett inåt bakåt passning och uppgradera segern till tennissiffrorna 6-1.
I morgon spelar Offerdal och Teg och därefter vet vi vilka förutsättningar som gäller för Lucksta i slutomgången.

Tränarsnack:
– Vi har greppet om matchen så när som på första kvarten i andra och hade faktiskt kunnat gjort ett par mål ytterligare. Vi gör på det hela en stabil laginsats och har en positiv trend i laget just nu, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Bäst på plan:
Ola Hagberg vann mycket boll på mitten, högerbacken Oliwer Karlsson var mer eller mindre felfri och framåt gjorde Robin Nordin två mål och låg bakom lika många till. Men hela laget ska ha beröm och ingen föll ur ramen där även inhopparna kom in och bidrog.
Överbetyg även till domaren Robin Albertsson som hade bra kontroll på händelserna trots den hala planen.

Lucksta IF - Arnäs IF 6-1
2019-10-12 - 14:00 - Sörforsvallen
Mål: 1-0 Robin Nordin (18), 2-0 Jimmie Nordberg (19), 3-0 Jimmie Nordberg (28, straff), 3-1 Simon Hansson (35), 4-1 Robin Nordin (70), 5-1 Linus Ljuslinder (75), 6-1 Felix Drewsen (90+1).
Domare: Robin Albertsson
Publik: 73
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordberg målade i kvalpremiären. Dacapo idag hemma mot Arnäs? Jimmie Nordberg målade i kvalpremiären. Dacapo idag hemma mot Arnäs?

Kval till division 3:
Ny måstematch i kvalet för Lucksta: "Vi måste ha tålamod i spelet" 

(2019-10-12)
Lucksta kryssade i den första kvalmatchen mot Teg på bortaplan.
Idag väntar Arnäs hemma på Sörforsvallen i den andra omgången.
– Vi har lite koll på dem och det krävs att vi har tålamod i spelet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg


Lucksta inledde kvalet i söndags med att spela 3-3 borta mot Teg sedan Umelaget kvitterat på stopptid (läs referat lite längre ner på sidan).
Idag väntar en ny så kallad "måstematch" då Arnäs gästar. Övikarna som föll i play-off-kvalet mot Matfors för ett par veckor sedan och nu återvänder till Marmeniområdet.
– Vi tränar på bra och det ser ut som det ska. Skavanker och förkylningar finns det i truppen så några osäkra kort har vi även om vi hoppas på bra sena besked, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Arnäs föll i söndags hemma mot Offerdal med 1-3 och har kniven på strupen och har inte råd med några fler poängförluster om det ska bli division 3-spel nästa år för nolaskogsklubben.
– Jag och tränarkollegan Paul Thompson har fått information från Matfors tränare Andreas Jonsson så lite koll har vi på Arnäs. Känslan är att vi måste se till att ha tålamod i spelet och lita på det spel som fungerar. Vi försökte ju ändra lite senast mot Teg och det funkade inte men i andra halvlek hittade vi tillbaka och visade att vi kan. Så jag tror och hoppas på tre poäng på hemma på Sörforsvallen i eftermiddag, säger Jimmie Nordberg.
Den andra matchen i kvalgruppen mellan Offerdal och Teg spelas i morgon söndag och nästa helg väntar de förstnämnda hemma på Sörforsvallen.

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Robin Nordin, höstförvärvet från Timrå, gjorde två av Luckstas mål mot Teg. Robin Nordin, höstförvärvet från Timrå, gjorde två av Luckstas mål mot Teg.

Kval till division 3:
Lucksta vände tidigt 0-2-underläge – men Teg kvitterade på stopptid

(2019-10-06)
Lucksta hamnade i ett tidigt 0-2-underläge på Tegstunet i Umeå.
Men två snabba mål av Robin Nordin i andra halvlek plus ett frisparksmål från egen planhalva av Jimmie Nordberg vände matchen.
– Men tyvärr kvitterade de på övertid, säger sportchefen Martin Ålin besviket.


Lucksta inledde kvalspelet darrigt och åkte på snabba omställningar där Tegs "30-målsskytt" Mikael Sellin gjorde två mål inom loppet av en minut, tionde och elfte.
Hemmalaget hade sedan bud på ett tredje mål men Mike Karinga Persson, som var tillbaka mellan stolparna efter uppehåll, höll då kvar Lucksta i matchen.
Efter snack i halvtid var det gästerna som tog tag initiativet och höstförvärvet från IFK Timrå, Robin Nordin, satte först 1-2 i den 47:e minuten med ett stenhårt skott från hörnflaggan och fem minuter senare utjämnade den kvicke anfallaren sedan Anton Jonsson hittat honom med en boll bakom backlinjen.
I mitten av halvleken satte Jimmie Nordberg även 3-2 på en frispark, med en hel del flyt måste tilläggas. På hans boll från egen planhalva missförstod hemmalagets mittback och målvakt varandra och bollen studsade hela vägen in i mål Men även dessa räknas.

Lucksta låg sedan på och hade lägen för både ett fjärde och femte mål men de brändes. Och givetvis blev man straffade. Sista fem lyfte Teg in massor av bollar in i gästernas straffiområde och i den 92:a minuten kunde Niklas Sjökvist kvittera efter att Mike karinga Persson räddat det första skotten men tvingats släppa retur.
Den efterföljande straffläggningen räddade Karinga Persson två av stramarna och slutar Luckstaoch Teg på lika många poäng och samma målskillnad placerar sig Lucksta före i tabellen.

Tränarsnack:
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek och hamnar i underläge med två mål. I andra tar vi över ocvh vänder matchen men tyvärr kvitterade de på övertid. Vi borde ha stängt den här matchen efter vårt 3-2-mål men bränner man chanserna är det lätt att bli straffad. Men visst, någ förtjänade vi att vinna den här matchen, säger sportchefen Martin Ålin besviket.

Bäst på plan:
Robin Nordin gör två mål och är hela tiden farlig i djupledsspelet men hela laget ska ha beröm för sitt lyft i andra halvlek även om det nu inte räckte hela vägen till tre poäng.

Tegs SK - Lucksta IF 3-3
2019-10-06 - 17:00 - Tegstunet
Mål: 1-0 Mikael Sellin (10),  2-0 Mikael Sellin (11),  2-1 Robin Nordin (47), 2-2 Robin Nordin (52), 2-3 Jimmie Nordberg (67), 3-3 Niklas Sjökvist  (90+2).
Utvisning Teg: Rikard Bojang (86, satt på bänken).
Domare: Jonas Häägglund
Publik: 92
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan

Jimmie Nordbergs Lucksta inleder kvalspelet idag. Jimmie Nordbergs Lucksta inleder kvalspelet idag.

Kval till division 3:
Idag börjar kvalet för Lucksta – inleder med nyckelmatch borta mot Teg

(2019-10-06)
I eftermiddag ska Lucksta ta första stegen på att klara sig kvar i division3 via kvalspel då Umelaget Teg väntar på bortagräs.
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt, sade Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg sedan man fixat kvalplatsen i den sista omgången förra helgen.


I eftermiddag inleder Lucksta kvalspelet till att försöka fixa nytt kontrakt till spel i division 3 även nästa år.
Tack vare 3-0-segern förra helgen hemma mot Härnösand såg man till att inte åka ur direkt utan få en bakdörr till att hänga kvar via kvalspel. Men det är hårda papper som gäller, bara vinnaren i fyralagsgruppen är säkra för spel i trean. För motståndet står lag från Jämtland/ Härjedalen, Ångermanland och Västerbotten.
Första matchen blir den på förhand tuffaste då man tar sig an Tegs SK på bortagräs. Teg som var en av klubbarna i satsningen Umeå FC men som sedan kickat igång på nytt igen i egen regi. 
I år kom laget tvåa i division 4 Södra Västerbotten efter Umedalens IF men formligen sprutade in mål, 95 stycken på sina 22 matcher. Så det gäller att få stopp på "Tegarnas" offensiv i eftermiddag.

Lucksta avslutar kvalspelet med två hemmamatcher.
Nästa helg väntar Arnäs IF. Ö-vikslaget blev som bekant utslagna av Matfors i play-offet till trean. 
Kvalet avslutas mot Offerdals IF som lade beslag på andraplatsen i division 4 Jämtland/Härjedalen efter Järpens SK. Offerdal har tidigare tackat nej till kvalspel men tar i år chansen att prova på.
Som jag ser det står gruppsegern mellan Lucksta och Teg och vinnaren i dagens match tar ett stadigt grepp om ratten inför fortsättningen.
Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg har rätt inställning till kvalspelet:
– Att spela fotboll är ju kul så att förlänga säsongen känns ju bara roligt, sade sade mannen med den eminenta vänsterfoten sedan man fixat kvalplatsen i den sista omgången förra helgen.
I potten ligger inte bara en plats i nästa års division 3 utan även två "wl Fantastico" mot Matfors. Och dessa för första gången i division 3-sammanhang! En morot god som någon, eller hur?

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher & spelprogram
• Skytteligan