NYHETER
Division 4 Medelpad

 MedelpadsAllsvenskan

Deltagande 10 lag i Medelpadsallsvenskan 2019: Alnö IF, Essviks AIF, Kubikenborgs IF,  Matfors IF, Medskogsbrons BK,  Nedansjö IK, Selånger FK, Sidsjö-Böle IF, Söråkers FF och Torpshammars IF.

Jesper Backlund lämnar Selånger för Nedansjö: "Utvecklingsbar"

(2019-12-16)
Nedansjö IK har gjort klart med sitt första nyförvärv efter degraderingen till Medelpadsfemman.
– Det är Jesper Backlund från Selånger, en ung utvecklingsbar spelare, säger förre tränaren Christer Söder.


Efter två raka säsonger i Medelpadsallsvenskan är Nedansjö IK tillbaka i femman efter höstens degradering.
Först gjorde man klart med en ny tränare i unge Jonathan Söder (scrolla ner för artikel) och nu har man även landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
– Det är Jesper Backlund från Selånger, en ung utvecklingsbar spelare som vi hoppas tar nästa steg i sin utveckling hos oss, han kan spela både back och mittfältare, säger förre tränaren Christer Söder.
Hur är läget i övrigt i truppen?
– Det är någa som tvekar om en fortsättning men jag hoppas givetvis att alla fortsätter, säger Christer Söder.

Christoffer Nerkman återvänder till Svartvik. Christoffer Nerkman återvänder till Svartvik.

Målfarlige Christoffer Nerkman lämnar Sund – återvänder till Svartvik


(2019-12-08)
I år svarade han för 16 mål på 18 matcher för Sund trots att Malandslaget åkte ur division 3.
Nu vänder Christoffer Nerkman åter till Svartvik.

–Jag hoppas tillföra med mål och assist så att vi kan vara med att slåss i toppen, säger den målfarlige anfallaren.

Som Lokalfotbollen skrev tidigare idag (klicka här för artikel) lämnar anfallaren Christoffer Nerkman Sund IF efter degraderingen till division 4, trots hans sexton mål på arton matcher, och återvänder till Svartvik.
– Jag trivdes väldigt bra i klubben under mina två säsonger, säger 27-åringen.
Han fortsätter:
– En annan stor anledning att jag väljer Svartvik är att Ahmad Khreis kommer att vara tränare. Vi har pratat om att vi vill göra något tillsammans kommande säsong och då blev det perfekt med Svartvik.

Vad hoppas du kunna tillföra Svartvik?
– Jag hoppas naturligtvis att jag kan vara skadefri och tillföra med mål och assist så att vi kan vara med att slåss i toppen. Det är fortfarande en bit kvar tills truppen är spikad men min känsla är att vi kommer att få ihop ett slagkraftigt lag.

Christoffer Nerkmans moderklubb är GIF Sundsvall, där han blev uttagen till pojklandslaget, och därefter som senior vidare till Selånger FK (2012-2015), Svartviks IF (2016-2017) och Sund IF (2018-19) innan det nu blir "Blackbay" igen.
– En otroligt duktig fotbollsspelare som fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan och vi är mycket glada att han är tillbaka hos oss, säger Khreis till Lokalfotbollen tidigare idag och utlovar fler klara nyförvärv inom kort.

Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF. Valet föll på IFK Sundsvall för den rutinerade Pär Malmberg efter 15 år i Östavalls IF.

IFK Sundsvall bygger vidare på rutin – nu är 38-årige Pär Malmberg klar

(2019-12-05)
Efter femton år i Östavalls IF tackade Pär Malmberg för sig i västraklubben.
Nu har han kritat på för en ny förening.
Nämligen ex-allsvenska IFK Sundsvall.
– IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening, säger den rutinerade 38-åringen om valet.

 

Lokalfotbollen berättade för en knapp månad sedan om Pär Malmberg som efter femton säsonger i Östavalls IF valde att tacka för sig i västraklubben.
Nu har 38-åringen hittat en ny klubb och det är ex-allsvenska IFK Sundsvall som efter uppflyttningen från division 5 fått den rutinerade kantspelarens underskrift.
– Vi bygger vidare på rutin och erfarenhet. Pär är en allsidig spelare med utmärkt fysik, bra blick för spelet och framförallt en stor rutin av spel både i division 3 och 4, säger IFK:s spelande ass. tränare Olle Nordberg.

Så här säger nyförvärvet själv på klubbens hemsida om valet av ny klubbadress:
– Dels känner jag en revanschlust då jag var skadad stor del av den gångna säsongen. Hade redan tidigt i år deklarerat att jag slutar med trean och pendlandet till Östavall. IFK kändes spännande eftersom det alltid varit en klassisk förening. Det kommer kännas som en ära att få dra på sig IFK tröjan. Att kusinen (Jimmy Söderberg) redan spelar i laget är också en positiv grej, vi har inte spelat ihop sedan pojkåren i Ånge så det ska bli kul.

Vad har du för förhoppningar inför året?
– Förhoppningen är att få vara skadefri. Sedan ser jag fram emot att ha fantastiskt roligt på och utanför planen. Fått en bra känsla för laget när jag testat. Sedan vore det även kul om vi kunde överraska sportsligt med såklart.

Har du något smeknamn?
– Nää, Gullriksson i Östavall försökte kalla mig "Mallis" men det fäste aldrig riktigt.
– Om Pär får något smeknamn av IFK-publiken nästa år återstår att se. Klart är i alla fall att föreningen är mycket glada över att denna 38-åriga atlet valt spel för oss 2020, säger Olle Nordberg

Några fler nyförvärv på ingång, Olle?
– Nej, men det är en hel del som är och testar med oss i nuläget så kommer nog dyka upp några fler namn klara innan årsskiftet. 

Några spelarförluster?
– Förluster hittills är ju våra studenter. Martin Eriksson och Oscar Ågren som lämnar på grund av praktik på andra orter. De utbildar sig till journalister, avslutar Olle Nordberg.

Ali Mahmoud med glasbollen som ett bevis på att han ansetts som "Årets Sundare" i år. Ali Mahmoud med glasbollen som ett bevis på att han ansetts som "Årets Sundare" i år.

Ali Mahmoud fick priset "Årets Sundare" 2019: "Hedrad och stolt"

(2019-11-29)
"Årets Sundaare" 2019 har tilldelats den 22-årige yttermittfältaren och egna produkten Ali Mahmoud.
– Har haft som mål ända sen jag blev uppflyttad till A-laget att nån gång få mitt namn ingraverat i den där bollen, säger en hedrad och stolt Ali Mahmoud.

 

Sund IF degraderades från trean i år.
Men Ali Mahmoud gjorde personligen en bra säsong och den 22-årige  yttermittfältaren fick vid klubbens avslutning utmärkelsen "Årets Sundare". Lokalfotbollen gratulerar!
– Tack, Janne. Jag känner mig hedrad och stolt över att bli utnämnd till "Årets Sundare". Har haft som mål ända sen jag blev uppflyttad till A-laget att nån gång få mitt namn ingraverat i den där bollen, och nu fick jag det, säger Ali Mahmoud.

Hur löd motiveringen?
– Klubbens motivering var att jag alltid ställer upp och alltid gett mitt allt på både träning och match. Trots vår tuffa säsong nu senast så krigade jag in i det sista.

Blir du kvar i Sund kommande säsong eller har du anbud från andra klubbar?
– Har ännu inte bestämt mig hur det blir. Ska i alla fall träna vidare med Sund i vinter men förmodligen testa med andra lag innan jag bestämmer mig. Väntar också på att Urban Hagblom ska ringa mig (skratt).

Det ryktas hett om FC Norr United som avancerade upp i Medelpads-femman?
– Jo, de har tjatat, men har erbjudit ett för dåligt kontrakt (asgarv), avslutar "Årets Sundare" 2019.

Stefan Grönlund i aktion under sin tid i IFK Timrå innan han tvingades sluta på grund av skada ifjol. Nu mår kroppen bättre och gör en omstart i Medelpadsallsvenskan och Lucksta IF. Foto: Fredrik Thimeradh.

Stefan Grönlund gör comeback efter långtidsskada – skriver på för Lucksta 

(2019-11-27)
Stefan Grönlund ger sig inte.
Efter en långtidsskada gör han nu comeback och har skrivit på för Lucksta IF, som blev degraderade från trean nu i höst och är tillbaka i Medelpadsallsvenskan.
"Ska bli ett stort nöje att se hans fruktade vänster fot på Sörforsvallen", skriver klubben på Instagram


Stefan Grönlund stämplades som "fotbollsinvalid" och tvingades lägga bollskorna på hyllan för ett drygt år sedan. Kroppen höll inte längre för fotboll på division 2-nivå för Grönlund som spelat för IFK Sundsvall, Selånger FK och IFK Timrå. Testade ifjol med Svartviks IF men det blev bara en enda kamp.
Nu gör den 27-årige försvarsspelaren ett nytt försök och har kritat på för Lucksta IF.

Så här skriver klubben på sitt instagram om nyförvärvet:
"Stefan Grönlund är klar för Lucksta IF. Stefan hade ett skadefyllt år i fjol och noterades bara för 90 minuter spel med Svartvik men nu ska kroppen vara helt återställd. Ska bli ett stort nöje att se hans fruktade vänster fot på Sörforsvallen. Grönlund ligger tätt efter världsrekordshållaren Manchester City-spelaren Ederson när det gäller längden på sina uppspel."

Lucksta har sedan tidigare gjort klart med målvakten Marcus Krutzén (scrolla ner för artikel), även han med ett förflutet i Selånger, IFK Timrå och Svartvik plus ett par klubbar ytterligare.

Anders Nyberg tränar Selånger även nästa år tillsammans med kollegan Mikael Öhman. Anders Nyberg tränar Selånger även nästa år tillsammans med kollegan Mikael Öhman.

Tränarduon Nyberg & Öhman räddade kvar Selånger – kör en säsong till

(2019-11-26)
Selånger avslutade Medelpadsallsvenskan starkt i år och svingade sig över nedflytt-ningsstrecket och säkrade nytt kontrakt som nykomling.
Nu fortsätter tränarduon Anders Nyberg och Mikael Öhman.
– Ja, det stämmer, bekräftar Anders Nyberg, 51.


Selånger FK var nykomlingar i Medelpadsallsvenskan i år och låg länge jumbo innan det unga laget fick förstärkning av några äldre rutinerade spelare och svingade sig upp ovanför nedflyttningsstrecket och fixade nytt kontrakt.
Nu kör tränarduon Anders Nyberg och Mikael Öhman på ytterligare en säsong.
– Ja, det stämmer! Vi tar hand om laget även nästa säsong, bekräftar Anders Nyberg, 51.
Några nya spelare är ännu inte klara. Däremot tappar man Linus Stafrin till nya division 3-laget Matfors medan rutinerade Tobias Gidlund åter tvingas lägga bollskorna på hyllan då inte knäna håller.
– Vi får se vad som händer på nyförvärvsfronten när vi väl kommer igång med träningarna i Nordichallen, säger Anders Nyberg.

24-årige Jonatan Söder tar över som tränare i Nedansjö efter pappa Christer. 24-årige Jonatan Söder tar över som tränare i Nedansjö efter pappa Christer.

Tränarpiskan i Nedansjö IK går i arv: "En perfekt lösning"

(2019-11-22)
Tränarjobbet i Nedansjö IK går i arv från far till son.
Christer Söder tackade för sig efter degraderingen och ersätts nu av 24-årige sonen Jonatan som kommer att fungera som spelande tränare.
– Vi är övertygade om att det blir en perfekt lösning, säger pappa Söder.


Efter två raka säsonger i Medelpadsallsvenskan degraderades Nedansjö IK till femman. nu i höst
"Historiske" Christer Söder, den första tränaren i historien som hållit kvar NIK i fyran) tackade för sig efter många år och nu står det klart med ersättaren. 
Det visar sig att tränarrollen går i arv till sonen Jonatan Söder som tar över som huvudtränare. 24-åringen kommer att fortsätta som spelare och får långtidsskadade målvaktsbjässen Simon Gröning, 30, som assisterande.
– Vi är övertygade om att det blir en perfekt lösning, då dom känner till det mesta runt föreningen. Jonatan blir med sina 24 år kanske Medelpads yngsta tränare på seniorsidan, säger avgående Christer Söder, som blir kvar i klubben men med mer ansvar för anläggningen Nedansjö IP.

Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall. Klart! Robert Englund återvänder som tränare för IFK Sundsvall.

Frågetecknet uträtat till ett utropstecken – Robert Englund återvänder till
IFK Sundsvall


(2019-11-18)
I kamp med klubbar högre upp i serie-systemet vann IFK Sundsvall kampen om Robert Englund som tränare.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer


I förrgår avslöjade Lokalfotbollen att tränaren Robert Englund funderade på att träna IFK Sundsvall 2020 trots flera fina anbud från föreningar högre upp i seriesystemet., bland annat Svartviks IF och Ytterhogdals IK (Scrolla ner här på sidan för artikel).
Nu är frågetecknet uträtat till ett utropstecken då "Robban" bestämt sig för att återvända till sin moderklubb.
– Det känns jätteskönt att "Robban" kommer in med sin erfarenhet och sitt engagemang. Vi hoppas ju att han ska kunna behålla den här sköna kamratskapen som vi satsat så hårt på där Claudio Moraga och Olle Nordberg gjort ett hästjobb. Olle som förövrigt kommer att assistera "Robban" i ledarskapet. Två drivna killar som kommer skapa nåt bra är jag övertygad om, säger avgående sportchefen Mikael Kotermajer som nu, som Lokalfotbollen skrivit om, kommer att ta över tränarrollen hos seriekonkurrenten Söråkers FF.

Så här säger "Robban" om varför det till slut blev ett återvändande till moderklubben IFK Sundsvall i division 4 och inte Ytterhogdal i tvåan eller Svartvik i trean:
– Efter fyra år på division 2 nivå känns beslutet att komma hem och bli huvudtränare för IFK Sundsvall i division 4 helt rätt. Under hösten har jag haft förmånen att få många förslag från olika klubbar vilket har varit smickrande och som jag är väldigt tacksam över. Den bekräftelsen är nyttig att få ibland, även som tränare. Rent egoistiskt så hade jag erbjudanden från högre nivå som kittlade mycket men beslutet att komma hem känns rätt utifrån två perspektiv:
– Det första och största är på det personliga planet. Med en aktiv och socialt engagerad sambo och med tre barn i åldrarna 5-11 år med sina respektive  aktiviteter samt jobbet som enhetschef på Skandia behövdes det att ta ett steg tillbaka för att kunna få en lugnare tillvaro. Åren med IFK Timrå har varit väldigt givande och lärorika men det har gått åt mycket kraft och energi.
– När jag väl valt bort erbjudandena från div 2 var inte valet så svårt egentligen då mitt hjärta och DNA finns hos IFK Sundsvall.
Jag började spela fotboll när jag var fem år i IFK och har sedan gått alla steg tills jag som 15-åring blev uppflyttad till A-laget där jag spelade 14 säsonger. Sedan inledde min tränarkarriär med B-laget i division 5 och sedan A-laget i trean. Nu är det ju en helt ny utmaning i sig i och med att jag aldrig varit tränare i Medelpadsallsvenskan tidigare vilket ska bli kul.
– Ska bli roligt att få Olle Nordberg som assisterande då han har ett stort engagemang. Sedan att få möta Göran ”Sunkan” Sundqvist, tränarkollegan i IFK Timrå och numera åter i Sund, är ju bara det en temperaturhöjare, avslutar en leende Robert Englund.

Marcus Krutzén byter till Sörforsvallen från Svartviks IP. Marcus Krutzén byter till Sörforsvallen från Svartviks IP.

Målvakternas Mecca finns i Lucksta – nu har man även införlivat Marcus Krutzén

(2019-11-17)
Precis som om det inte räckte med Mike Karinga Persson och Anton Stadling mellan stolparna.
Nu har Lucksta plockat in eminente Marcus Krutzén från Svartvik.
– Med dem kommer vi få en av Sveriges bästa målvaktstrio , säger Martin Ålin, som dock själv väljer att lägga vantarna på hyllan efter en 38-årig karriär.


Är Lucksta och Sörforsvallen fotbollsmålvakternas Mecca?
Nu har man värvat Svartviks stjärnkeeper Marcus Krutzén. Den erfarne 32-åringen har spelat division 1-fotboll med Umeå FC och i tvåan med både Selånger och Timrå. Senaste säsongerna har han tillbringat i Svartviks division 3-målbur.
– Så  har vi äntligen fått Marcus Krutzéns underskrift och som vi har jobbat på det, säger Luckstas sportchef, och målvakt, Martin Ålin.
Dessutom har klubben inför 100 års jubileumet förlängt med både Mike Karinga Persson och höstlånet från Medskogsbron Anton Stadling.
– Med dem kommer vi få en av Sveriges bästa målvakts trio , säger Martin Ålin.

Men Martin Ålin själv väljer nu att lägga vantarna på hyllan efter en 38årig karriär.
– Med spel i GIF Sundsvall, Selånger och Lucksta i sin karriär så finns det många fina matcher och vinster att minnas. Jag hade gärna spela några år till men skadorna och krämporna börjar bli för många så det fanns inga alternativ längre än att sluta spela. Nästa säsong bli det endast att fungera som målvaktstränare och köra sportchefsrollen fullt ut. säger 45-åringen.
Så här säger tränaren Paul Thompson om Martin Ålin:
- 38 years career. Great keeper and loyal servant to Lucksta over the years. Real figure head for the club. Helped me immensely when I moved here so I'm forever grateful Most of all Martin is a top bloke and we are blessed to have him as our goalkeeper trainer enjoy the retirement.

Mikael Kotermajer tränar Sölråker 2020. Mikael Kotermajer tränar Sölråker 2020.

Nu är det spikat – "Kotten" tränar Söråker: "Klubben har både ambitioner och eldsjälar"

(2019-11-17)
Jodå, det blir Mikael Kotermajer som tar över som tränare i Söråker efter Nermin Zulovic.
– Det kändes bra i samtalet med Söråker, en förening som har ambitioner och eldsjälar runt kring laget, säger Mikael Kotermajer.


Det blev som Lokalfotbollen skrev i veckan (läs medan) – Mikael "Kotten" Kotermajer tar över som tränare för Söråkers FF efter Nermin Zulovic, som efter fem år som huvudtränare nu  kommer att träna klubbens U17-lag.
"Kotten" inledde sin tränargärning i Söders BK och har sedan dess tränat IFK Sundsvall, Alnö IF, Holms SK och i år Sund IF i trean tillsammans med Emad Nademi.
– Jag hade egentligen tänkt kliva av tränarjobbet och ta ett viloår för mer tid med familjen och bara koncentrera mig på Medelpad och sysslan som sportchef i IFK Sundsvall. Men det kändes bra i samtalet med Söråker, en förening som har ambitioner och eldsjälar runt kring laget. Sedan finns det kapacitet i truppen att ligga högt i division 4 om man är redo att göra det som krävs för att nå dit, säger Mikael Kotermajer.

Hur är läget i truppen?
– Jag har pratat lite lätt med några av killarna i laget och dom flesta verkar stanna kvar vilket gjorde att det kändes mer motiverande att komma till en trupp med drivna killar.

Fortsätter Tony Andersson som assisterande tränare/lagledare?
– Ja, Tony kommer fortsätta att hjälpa laget på samma manér som tidigare. En viktig kugge och eldskäl i föreningen.

Vad händer med din roll som sportchef i IFK Sundsvall? Blir det inte att försöka sitta på två stolar samtidigt då ni spelar i samma serie i år?
Jag kommer naturligtvis inte att kunna hjälpa IFK aktivt som sportchef längre men jag har lovat att göra klart med tränare innan jag helt kliver av. Huruvida det blir Robert Englund kan jag inte kommentera mer än att han står högt på önskelistan hos IFK men säkert även hos många andra klubbar. Han har säkert lite att fundera på och ta ställning till men givetvis hoppas jag att han väljer med hjärtat, ler Mikael Kotermajer.

Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020? Blir det IFK Sundsvall för "Robban" Englund 2020?

Robert Englund återvänder till IFK Sundsvall?: "Klubben i mitt hjärta"

(2019-11-16)
Efter att ha fått silkessnöret i höstas från IFK Timrå går det rykten om vilket lag Robert Englund kommer att träna 2020.
Ett av dem är IFK Sundsvall.
– IFK är givetvis intressanta. Det är min moderförening och klubben i mitt hjärta men det finns även andra intressanta alternativ, säger "Robban".


När det bara återstod ett par omgångar av division 2 Norrland i höst entledigades tränarna Robert Englund och Göran Sundqvist från IFK Timrå till förmån för Mattias Nylund.
"Sunkan" återvände till Sund medan "Robban" ännu inte har bestämt sig. Men enligt rykten kommer även han att återvända till sin förra förening. I "Robbans" fall IFK Sundsvall.
– Ja, ett av lagen som jag fått förfrågan från är IFK Sundsvall, medger "Robban" Englund och fortsätter:
– Efter fyra säsonger i division 2, som tagit mycket kraft och tid från familjen, så är det frågan hur jag vill göra. Att IFK gått upp i fyran gör de intressantare och samtidigt är det min moderklubb som jag spelat med i fjorton säsonger i A-laget och har mitt hjärta i. Plus att Balders bara ligger ett stenkast från där jag bor. Det blir ett enklare liv och mer tid till familjen.

Men det är inte bara Sundsvallskamraterna som ligger på "Robbans" tränarsignatur.
– Nej, jag har fått många förslag från olika håll, både från lag i Sundsvall men även utanför. Det gäller klubbar som spelar i tvåan, trean och fyran. Det jag brottas med inom mig själv är vilken nivå jag vill vara på. Utöver IFK har jag en diskussion med en klubb utanför Sundsvall som också är spännande. Med andra ord är statusen sådan att jag funderar, väger alternativen mot varandra.  Jag ska bestämma mig så snabbt det går. Förhoppningsvis redan efter helgen, avslutar Robert Englund.
– Det vore ett lyft för IFK Sundsvall om "Robban" tog över,. säger Olle Nordberg, som i år fungerade som spelande tränare tillsammans med Claudio Moraga men som val att enbart satsa vidare som spelare.

Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.
Linus Stafrin har avancerat i seriesystemet med Selånger FK. Först upp från sexan till femman och därefter till fyran där han var med och räddade de blårödrandiga kvar. Nu blir det spel i trean nästa år då 18-åringen tar steget över till Matfors IF. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.

Matfors första nyförvärv – Linus Stafrin ansluter från Selånger

(2019-11-15)
Nya division 3-klubben Matfors IF har landat sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen.
Det är den offensiva kraften Linus Stafrin, 18, som ansluter från Selånger FK.
– Vi försökte få till en övergång redan i somras men då valde han att vara kvar och rädda kvar Selånger i fyran, säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson.


Matfors IF blev i höstas klar för division 3-spel efter kvalrafflet mot Arnäs från Ö-vik.
Nu har "Brukets Blå" gjord klart med säsongens första nyförvärv. Det är unge lovande Linus Stafrin som anländer från Selångers FK.
Så här säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson om sitt nyförvärv:
– Linus är en kille som jag följ på nära håll i både sexan,femman & fyran. Trots sin unga ålder har han imponerat på mig samtliga matcher som vi har mött Selånger. Jag var redan i somras angelägen om att få honom till oss men då valde han att stanna och hjälpa SFK kvar i fyran. Det kändes tråkigt för oss då men samtidigt säger det en del om honom som person.

Men Andreas och Matfors hade större lycka nu efter avslutad säsong.
– Ja, nu har vi lyckats landa i en övergång och det är jag glad över. Linus har som sagt varit högt upp på min önskelista över en längre tid. Trots att han bara är 18 år har han god erfarenhet från spel på seniornivå. Han är en otroligt smart fotbollsspelare både med- och utan boll. Jag är övertygad om att han kommer passa bra in i våran grupp, vårt sätt att spela och att han i våran miljö kommer ta nästa steg i sin utveckling.
– Förutom en bra fotbollsspelare får vi också in en väldigt fin kille i gruppen. Övertygad om att detta kommer bli bra både för Linus och Matfors IF. Ett plus är också att Linus kan spela på flera positioner. Vi ser honom kanske främst som forward men vet även om att han har goda kvaliteter i en offensiv mittfältsroll centralt i banan.

Något klart ännu men en assisterande till dig?
- Inget klart ännu, vi väljer att ha lite is i magen på den fronten tillsvidare, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Mikael Kotermajer tränar Sölråker nästa år? Mikael Kotermajer tränar Sölråker nästa år?

Lokalfotbollen erfar: "Kotten" tar över som tränare i Söråker efter "Zulan"

(2019-11-13)
Det blir Mikael Kotermajer, ifjol i Sund, som tar över efter Nermin Zulovic som tränare för Söråkers FF.
Det är i alla fall vad Lokalfotbollen erfar.
Kruxet är att "Kotten" även är sportchef i IFK Sundsvall som nästa år kommer att spela i samma serie som Lötagänget.


Efter fem säsonger som tränare för Söråker väljer Nermin Zulovic att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Söråkers herrlag.
Vad Lokalfotbollen erfar ersätts han av Mikael Kotermajer som under den här säsongen tränat Sund i trean tillsammans med Emad Nademi. Samtidigt har han varit sportchef för IFK Sundsvall. En kombination som kan bli väl så besvärlig då han kommer att sitta med dubbla lojaliteter sedan IFK tagit steget tillbaka till Medelpadsallsvenskan.
När det gäller "Zulan" blir han kvar i Söråker och kommer att ha hand om klubbens P17-lag.
Lokalfotbollen kommer att uppdatera vad som händer och om när allting är klappat & klart.

Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.
Göran Sundqvist och Stefan Bjertung - Sunds tränarpar som ska försöka föra Sund tillbaka till trean.

"Sunkan" återvänder till Sund för en sjätte säsong – får "Ryssen" som sidekick

(2019-11-12)
Ifjol lämnade Göran Sundqvist tränarsysslan i Sund för att bli assisterande i IFK Timrå.
Nu är han tillbaka på Maland för en sjätte tränarsäsong och som sidekick får han Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.


Efter en ojämn säsong med en hel del skador, inte minst i backlinjen, slutade Sunds säsong med en degradering.
Tränarduon Emad Nademi och Mikael Kotermajer slutade efter bara en säsong som huvudansvariga och ersätts nu med den den ersatte - Göran "Sunkan" Sundqvist som ifjol var assisterande till Robert Englund i Timrås division 2-lag. En syssla som de entledigades från när bara ett par omgångar återstod nu i höst.
Som sidekick får han gamle målvaktsbjässen Stefan Bjertung.
– Vi är glada att "Sunkan" återvänder till oss för en sjätte säsong och "Ryssen" kommer att bli ett jättebra komplement, säger klubbens starke man Claes Nyman.
Det ryktas om spelarflykt från Sund. Det är flera spelare som placeras i andra föreningar.
– Inget jag känner till. Men vi kommer att ha ett möte med spelartruppen nu när vi gjort klart med tränare, säger Claes Nyman.

Hur kommer det sig att du återvänder till Sund IF, "Sunkan"? Trodde att du skulle ta ett sabbatsår efter Timråäventyret?
– Mycket av beslutet att jag kör överhuvudtaget grundar sig på att jag inte kan sitta still. Sedan älskar jag fotboll och att vara ledare och att utveckla spelare. Både individuellt och som lag. Att det blev Sund är ju för att Claes (Nyman), Lasse (Edlund) och "Henke" (Henrik Öhman) har varit tydliga med vad de vill ha för karaktär som tränare och jag passar väl in på profilen de lagt fram,

Vad säger du om att få Stefan Bjertung somm assisterande?
– Att få chansen att leda laget med "Ryssen" ska bli kul, då han alltid var ett stöd till mig när han lirade under min förra period i klubben. Jag har också fått bra respons från flera av de spelare jag hade då och som kommer tillbaka eller kör vidare. Det har påverkat mycket till beslutet, avslutar Göran Sundqvist.

Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.
Linus Ljuslinder med statyetten som bevis att han utsetts till Årets Luckstaspelare 2019.

Linus Ljuslinder bäst i Lucksta 2019: "Mycket välförtjänt"

(2019-11-12)
Linus Ljuslinder.
Så heter Luckstas bästa spelare fotbolls-säsongen 2019.
– En mycket välförtjänt utmärkelse, säger tränaren Paul Thompson.


Lucksta åkte lite nesligt ur division 3 efter kvalspel (läs artiklar nedan) den här säsongen.
Det hindrade inte från flera bra individuella prestationer och i helgen utsågs Årets Bästa Luckstaspelare. Priset gick till nyförvärvet från IFK Timrå, Linus Ljuslinder, och detta i hård kamp med lillebror Fredrik, ny från Söråker.
Så här säger tränaren Paul Thompson om utmärkelsen på klubbens Instagram:
– Inget att klaga på. En mycket bra spelare som har lett sitt lag och uppvisat en enastående karaktär både på och utanför planen. En mycket välförtjänt utmärkelse!

Det blir spel i Medelpadsallsvenskan på Torpshammars IP även nästa år om det beslutas om en tolvlagsserie. Torp slipper därmed tvångsnedflyttning och får möta Kuben även 2020. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Återgång till tolvlagsserie i Medelpadsallsvenskan 2020: "Alltid varit vår ambition"


(2019-11-07)
Medelpadsallsvenskan ser ut att kunna återgå till en tolvlags-serie 2020.
Det betyder att MFF slipper tvångsned-flyttningar då det ramlade ner två lag från distriktet från trean.
– Det har hela tiden varit vår ambition att vår högsta lokala serie ska innehålla tolv lag, säger Sten-Ingvar Fredlund som sitter med i Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommité.


De tre senaste säsongerna har den lokala fyran bara innehållit tio lag.
Men inför 2020 kommer det åter att bli tolv lag i Medelpadsallsvenskan.
– Det har hela tiden varit vår ambition att vår högsta lokala serie ska innehålla tolv lag men förutsättningarna har saknats senaste åren. I år hade vi t ex hela fem lokala lag i division 3, säger Sten-Ingvar Fredlund som sitter med i Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommité.
Både 2017 och 2018 hade förbundet svårt att fylla serien då flera av lagen i division 5 tackade nej till uppflyttning.
Med tolv lag 2020 undviker MFF tvångsnedflyttningar både från fyran och femman.

Det betyder att Torpshammars IF blir kvar i Medelpads-allsvenskan plus att tvåan i femman, IFK Sundsvall, får ta steget upp.
– Vi har fått ett erbjudande och vi kommer givetvis att tacka ja om tolvlagsserien blir en verklighet, säger årets spelande tränare och skytteligavinnaren Olle Nordberg.
– Det blir både lättare för oss att rekrytera en ny tränare och nya spelare om vi spelar i fyran, fortsätter Olle Nordberg.

Däremot fortsätter man med en tiolagsserie när det gäller Medelpads-femman. Sundsvalls FF ersätter IFK Sundsvall och Kovlands IF slipper tvångsnedflyttning.
I sexan hoppas man på minst sex lag även kommande säsong. Det ryktas om att några klubbar kommer till spel med andralag. Enda frågetecknet inför 2020 av årets deltagande lag är debutanterna Ariana FC som tvekar om en fortsättning.
– Beslutet om tolv lag i fyran är inte huggit i sten utan vi måste ta ett formellt beslut i styrelsen. Men idagsläget finns det inga hinder som jag ser det, säger Sten-Ingvar Fredlund.

Så här ser en preliminär serieindelning ut vid tolv lag i vår högsta lokala herrserie.

Medelpadsallsvenskan (div 4):
• Alnö IF
• Essviks AIF
• IFK Sundsvall, (uppflyttade från div 5)
• Indals IF (uppflyttade från div 5)
• Kubikenborgs IF
• Lucksta IF (nedflyttade från div 3) 
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK
• Sidsjö-Böle IF
• Sund IF (nedflyttade från div 3) 
• Söråkers FF
• Torpshammars IF

Medelpadsfemmman:
• FC Norr United (uppflyttade från div 5)
• Fränsta IK
• Holms SK
• Kovlands IF (tvångsnedflyttade från div 4) 
• Kubikenborgs IF 2
• Matfors IF 2
• Nedansjö IK (nedflyttade från div 4) 
• Sundsvalls FF (uppflyttade från div 5)
• Wiskans IF
• Ånge IF

Medelpadssexan:
• Ariana FC
• Hassels IF (nedflyttade från div 5) 
• Ljunga IF
• Stockviks FF
• Sund IF U

Luckstas tränarduo Paul Thompson och Jimmie Nordberg (spelande) får fortsatt förtroende och ska nu försöka föra klubben tillbaka till trean.

Lucksta förlänger med sin tränarduo Nordberg & Thompson

(2019-11-07)
Degraderingen till trots.
Lucksta förlänger med sin omtyckta tränarduo Jimmie Nordberg och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dem förra veckan, säger sportchefen Martin Ålin.


Trots en riktigt bra höst tvingades Lucksta kliva ner i division 4 efter kvalspel sedan Teg i sin avslutningsmatch mot Arnäs kört över övikarna med hela 8-0 och tagit division 3-platsen tack vare bättre målskillnad.
Nu siktar laget med hemvist på Sörforsvallen på en snar comeback till trean. Till en början har man gjort klart med fjolårets tränarduo Jimmie Nordberg (spelande) och Paul Thompson.
– Vi gjorde klart med dom förra veckan och vad det gäller spelartruppen men jag kan tänka mig att ett par spelare kommer att välja Medskogs då vi inte kommer att kunna ha något samarbete då vi spelar i samma division nästa år. Om vi nu inte får en frisläng i division 3 av någon anledning, säger sportchefen och målvakten Martin Ålin.

Inga nyförvärv klara?
– Vi har några spännande namn på gång men det får du reda på när allt är klart, säger "Ålla".

Och vad händer med den egna karriären. Du är ingen ungdom länger? (skratt)
– Sant. Jag behöver rehaba kroppen. Skulle tro att jag behöver fyra tilll sex månader för att reparera alla skador. Men till hösten kan det säkert bli någon match i fall det skulle knipa, säger den rutinerade keepern.

Om en dryg vecka vet vi om Lucksta får en frisläng eller inte. Rent statis

Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund förde upp Matfors IF till division 3. Det blir emellertid bara Andreas som följer med Brukets Blå upp i trean då "Tobbe" nu tackar för sig efter två år som huvudansvarig. En uppgift som nu Andreas övertar. . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Succéduon spräcks – Tobias Sjölund slutar men vapendragaren Andreas Jonsson tar över som huvudtränare för Brukets Blå inför division 3-comebacken


(2019-11-04)
För en månad sedan var han med och förde upp Matfors till division 3.
Nu väljer tränaren Tobias Sjölund att kliva av.
Han ersätts av andretränaren Andreas Jonsson som nu får huvudansvaret
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt, säger Brukets Blås nye huvudtränare.

 

Tobias Sjölund, son till gamle storcentern Christer Sjölund som på 60-talet var allsvensk i IFK Norrköping, tränade under året upp Matfors IF till division 3. Nu väljer "MoDo-supportern" att kliva av uppdraget som huvudtränare. 
Ny ansvarig för Brukets Blås representationslag blir Andreas Jonsson. Andres har senaste två åren fungerat som assisterande tränare till "Tobbe"! och har samtidigt haft ansvaret för U-laget som han t ex ifjol förde till serieseger i Medelpadsfemman.
– Det känns väl som att jag och "Tobbe" haft ett väldigt bra och nära samarbete och jag tror båda två känt att det snarare varit delat ledarskap än huvudtränare/assisterande. "Tobbe" har varit väldigt prestigelös i den delen vilket givit mig utrymme att komma med tankar och ideér vilket jag är tacksam för. Tråkigt att han kliver åt sidan såklart men han blir kvar i föreningen med en roll i herrsektionen vilket vi i klubben är oerhört glada för, säger Andreas Jonsson.

Hur känns det att ändå kliva upp ett snäpp, på papperet?
– Att jag får fortsatt förtroende från sektion och spelarhåll är jag väldigt tacksam för och håller högt. Jag är väldigt motiverad att forsätta denna resa med klubben i mitt hjärta.

Läget i laget just nu, några nyförvärv eller spelare som slutar?
– Stämningen är bra och samtliga blir kvar vilket känns helt fantastiskt. Självklart kommer vi förstärka men för oss som redan har en bred trupp  gäller det att hitta spelare som redan idag 1 är med och hugger om en plats i startelvan. Vi har en del på gång, det kan bli klart nästa vecka men kan likväl dröja några veckor till.

Vem blir din assisterande?
– Inget är klart, vi får se hur det blir där. Det behöver inte vara en assisterande heller utan jag kan tänka mig delat ledarskap. Huvudsaken det blir en kille eller tjej som brinner lika mycket som mig för detta. Ett alternativ kan också vara att involvera fysio/fystränare Nordell ännu mer.

Och vem blir din efterträdare i U-laget i femman? För du kör väl inte vidare även där?
– Inget klart där heller mer än att jag kommer att fokusera på A-laget nästa år. Det är upp till sektionen att hitta en lämplig ersättare, avslutar Matfors nye huvudtränare Andreas Jonsson.

Danne Johansson har gjort 90 mål under sina tre senaste säsonger i Medelpadsallsvenskan. Danne Johansson har gjort 90 mål under sina tre senaste säsonger i Medelpadsallsvenskan.

Tredje skytteligatiteln i Medelpadsallsvenskan för Danne Johansson


(2019-10-25)
Efter två skytteligavinster med totalt 70 gjorda mål följde han med Svartvik upp i division 3 där det blev två säsonger.
I år återvände Danne Johansson till moderklubben Essvik och givetvis vann han skytteligan direkt med tjugo mål.
– Spelat skadad några matcher så bättre hade det kunnat gått, säger Danne Johansson självkritiskt.

 


Danne Johansson har gjort sig känd som en målskytt av rang inom den lokala fotbollen. Först i moderklubben Essvik och därefter hos grannen Svartviks IF. 
2012 svarade Danne för åtta av Essviks mål när laget vann Medelpads-femman och som nykomling i Medelpadsallsvenskan prickade den vasse anfallaren in femton mål. Något som gjorde att han värvades, som många andra Essvikare, till Kubikenborgs division 3-lag. Där hamnade han ute på en kant och det blev bara fyra fullträffar men massor av brända chanser.
Nystart i fyran året därpå i storsatsande Svartvik och där kom målskyttet igång ordentligt med 70 mål under de två säsongerna med "Blackbay" och uppflyttning till trean. Väl där blev det under två säsonger 29 nätkänningar innan han inför den här säsongen som 27 åring återvände tilll moderklubben Essviks AIF. Och givetvis blev det skytteliga seger, hans tredje i Medelpadsallsvenskan. Det blev tjugo mål efter en lite seg vår säsong och till slut landade han på två mål fler än tvåan Adam Johansson, Alnö IF.
– Tycker ändå min säsong har varit helt okej. Har spelat skadad några matcher så bättre hade det kunnat gått, säger Danne Johansson.

Det var många som trodde på en toppsäsong för Essvik i år och att de skulle vara första utmanare till Matfors om seriesegern.
– Trodde också vi skulle vara med högre upp men med bara tio man på träningar ganska ofta så kommer man inte högre upp. Så är det, säger Johansson lite besviket.
Och på frågan om den målfarliga anfallaren blir kvar i Essvik är han ganska fåordig.
– Har ej funderat över nästa säsong än, tar det beslutet framöver vintern, avslutar den trefaldiga skytteligevinnaren i Medelpadsallsvenskan.

Målstatistik Daniel Johansson:
• 2012: Essviks AIF (div 5) 8 mål
• 2013: Essvik (div 4) 15 mål
• 2014: Kubikenborgs IF (div 3) 4 mål
• 2015: Svartviks IF (div 4) 35 mål  *
• 2016: Svartviks IF (div 4) 35 mål
• 2017: Svartviks IF (div 3) 18 mål
• 2018: Svartviks IF (div 3) 11 mål
• 2019: Essviks AIF (div 4) 20 mål
* officiellt gjorde Danne bara 34 mål 2015 då en domare noterade fel målskytt och det sedan inte gått att ändra i efterhand. Lokalfotbollen har emellertid gått efter fakta.

Adam Johansson ledde skytteligan efter våren och Alnöspelaren kom till slut tvåa i skytteligan. Adam Johansson ledde skytteligan efter våren och Alnöspelaren kom till slut tvåa i skytteligan.

Skytteligan division 4 Medelpad 2019

20 mål:
Daniel Johansson, Essviks AIF

18 mål:
Adam Johansson, Alnö IF

12 mål:
Jimmy Holmgren, Matfors IF

11 mål:
Ramin Sajadi, Medskogsbrons BK

10 mål:
Joakim Hamrin, Sidsjö-Böle IF
Robin Nymo, Alnö IF

9 mål:
Louison Likita, Sidsjö-Böle IF

8 mål:
Zhaver Missilu, Medskogsbrons BK
Fitim Ugzmailji, Kubikenborgs IF

7 mål:
Jesper Andersson, Kubikenborgs IF
Mario Berlin, Matfors IF
Mårten Gräntz, Essviks AIF
Måns Lind, Alnö IF
Hussein Sadegi, Torpshammars IF

• komplett skytteliga

Upp- och nedflyttningar inom Medelpadsfotbollen – preliminär serieindelning
för 2020


(2019-10-23)
Matfors IF kvalade sig upp i division 3 medan Lucksta IF kom tvåa i sin kvalgrupp efter Tegs SK.
Lokalfotbollen har kollat läget hur det blir med upp- respektive nedflyttningar i våra lokala serier.
Torpshammar tvångsnedflyttas ner i femman medan Kovland i sin tur "tvingas" ner i sexan.
Det blir inte heller några uppflyttningar till fyran för IFK Sundsvall eller division 5-spel för Sundsvalls FF. 


Medelpadsfotbollens serier är slutspelade och många undrar över vilka lag som avancerar respektive åker ur de lokala serierna.
Om vi går efter hur läget är just nu och vi antar att Stöde IF tackar ja till division 2-spel och det inte blir några återbud i övrigt när det gäller Norrlands division 2 och 3, d v s att Lucksta IF inte får någon frisläng.
Förutsätter vi också att det blir max tio lag i våra distriktsserier ser det ut enligt följande på herrsidan:

Medelpadsallsvenskan (div 4):
• Alnö IF
• Essviks AIF
• Indals IF (uppflyttade från div 5)
• Kubikenborgs IF
• Lucksta IF (nedflyttade från div 3) 
• Medskogsbrons BK
• Selånger FK
• Sidsjö-Böle IF
• Sund IF (nedflyttade från div 3) 
• Söråkers FF

Medelpadsfemmman:
• FC Norr United (uppflyttade från div 5)
• Fränsta IK
• Holms SK
• IFK Sundsvall,
• Kubikenborgs IF 2
• Matfors IF 2
• Nedansjö IK (nedflyttade från div 4) 
• Torpshammars IF (tvångsnedflyttade från div 4) 
• Wiskans IF
• Ånge IF

Medelpadssexan:
• Ariana FC
• Hassels IF (nedflyttade från div 5) 
• Kovlands IF (tvångsnedflyttade från div 4) 
• Ljunga IF
• Stockviks FF
• Sund IF U
• Sundsvalls FF

Skulle Medelpads Fotbollförbund besluta om tolv lag i Medelpads-allsvenskan undviker Torpshammar tvångsnedflyttning plus att IFK Sundsvall flyttas upp som tvåa i femman.
Det betyder även att Kovland slipper ta steget ner i sexan.
– Vi har väl som målsättning att det ska vara tolv lag i vår högsta lokala serie men som det varit ett par år har vi haft svårt att fylla den och därför har vi bara haft tio lag de två senaste säsongerna. Något som klubbarna verkar ha tyckt varit bra, säger Claes Nyman, ordförande i Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommitté.
Claes Nyman fortsätter:
– Innan vi beslutar om en återgång till tolvlagsserie måste vi se hur det ser ut i de lägre serierna så vi t ex inte får en sexa med bara fyra lag eller ännu färre.
Kan tänka mig att MFF avvaktar om Lucksta kan få en frisläng och bli kvar i femman. I så fall behövs det inga så kallade tvångsnedflyttningar. Återkommer när jag har mer fakta på benen.

Medelpadsallsvenskans All Star Team 2019 – rekordmånga nomineringar av er läsare!


(2019-10-17)
Så var det dags igen!
Vaddå?
Jo, att utse årets All Star Team när det gäller vår lokala högstaserie – Medelpadsallsvenskan!
Och som vanligt en smått omöjlg uppgift, så kallad "utmaning".
Men en inspirerande och i år har ni läsare nominerat rekordmånga spelare, lite drygt 70 stycken, som jag ska plocka ihop en drömelva av.


Intresset för Lokalfotbollens All Star Team verkar rekordstort. Över 70 spelare är av er läsare nominerade och nu gäller det för mig att bryta ner det till en "drömelva". Ett "mission impossible" som kräver mycket huvudbry då det i vanlig ordning deltagit många duktiga spelare i vår högsta lokala serie!
Kommer att ställa upp enligt spelsystemet 4-3-3 plus målvakt då givetvis. Laget kommer att presenteras, precis som med Damtrean och Medelpadsfemman, spelare för spelare. Plus att jag även utser Årets Tränare och Årets Domare samt Årets Stjärnskott.
Drömelvan kommer att få se sitt ljus under torsdagskvällen och fredagen. Och vi börjar väl med målvakten och går sedan vidare i laget!

Målvakt:
Joakim Grannas
Alnö IF


35 år. Inte seriens längste målvakt men kompenserar detta med enorm rutin och reaktionsförmåga. Dirigerar sitt försvar på ett bra sätt och är kvickt ute ur sitt mål och rensar bort de bollar som passerat hans uteförsvar. I stort sett omöjlig att göra mål på vid frilägen. Verkar bli allt bättre med åren. Landslagsman som 50-åring?

Högerback:
Adam Forsström
Matfors IF


29 år, fyller 30 i december. Med säkert positionsspel och tajming i brytningarna stänger han oftast sin kant och framåt har han ett offensivt vapen i sin pricksäkra högerfot, både när det gäller uppspel och vid fasta situationer. En av många trotjänare hos Brukets Blå med över tvåhundra matcher i A-lagströjan. Fick i år lite av en pånyttfödelse som högerback.

Mittback:
Jonas Richnau Ersson
Matfors IF


29 år. Prenumenerar i stort sett på en plats i Lokalfotbollens All Star Team och som lirat i MIF ända sedan pappersbruket blommade som bäst. Brytsäker på såväl marken som i luften, precisa passningar både långa och korta samt ett otroligt skott oavsett om det är i spelet eller på liggande boll! Bombade in en makalös frispark från distans och sköt Brukets Blå till division 3 i kvalet mot Arnäs.

Mittback:
Marcus Berglind
Sidsjö-Böle IF


22 år. 188 cm dynamit som sällan eller aldrig släpper förbi sig en anfallare. Trots sin storlek snabb, stark och smidig. Dessutom placeringssäker och blir ytterst sällan överspelad. Gjort en mycket bra säsong i ett något svajigt Sidsjö-Böle som blandat och gett i år. Tidigare representerat IFK Sundsvall och har Kuben som moderklubb.

Vänsterback:
Vidar Hagevi
Selånger FK


16 år, fyller 17 11/11. Sin ungdom till trots uppvisar han ett moget spel med stor brytsäkerhet, hårdhet i närkamper, trygghet med bollen, utsökt blick för spelet, snabb och har rätt inställning. Besitter en bra karaktär och ger aldrig en match förlorad! Dessutom två bra fötter och kan spela på i stort sett alla platser i ett lag. Har precis som många andra i Selånger framtiden för sig.

Höger mittfält:
Olle Kankainen
Medskogsbrons BK


25 år. Ligger inne med en välfylld verktygslåda. Är en så kallad "box till box-spelare". Bolltrygg, passningsskicklig, bra driv och ett skott utöver det vanliga. Kan lura byxorna av motståndarna med sina finter i farten. Son till min förre lagkompis i IFK Sundsvall samt IFK Härnösand och Alnö IF, Lasse  Kankainen. Hade varit intressant att se hur långt Olle hade nått med full satsning på fotbollen.

Centralt mittfält:
Andreas Eriksson
Matfors IF


26 år. En slitvarg av rang som löper oavbrutet i 90 minuter plus tillägg. Vinner och fördelar bollar och dammsuger upp lösa samtidigt som han knör i bakhasorna på motståndarnas bollhållare för en erövring. Förbättrat sin offensiv i år vilket fyra mål påvisar. "Ante" har kanske seriens högsta lägstanivå. Från Gagnefs IF i Dalarna men har i trakterna här även ett förflutet i IFK Sundsvall och en kortare sejour i Östavalls IF.

Vänster mittfält:
Ramin Sajadi 
Medskogsbrons BK


19 år. En mardröm för en ytterback. Kan dribbla bort vilken försvarare som helst tack vare sin eminenta teknik och kvickhet. Skapar ofta en målchans av till synes ingenting och svarade för elva av Medskogs mål i år. En oslipad diamant som går en spännande framtid till mötes.

Högerforward:
Adam Johansson
Alnö IF


22 år. Lång och tanig men få försvarare hänger med när han växlar upp i sina djupledslöpningar. Väl fri med målvakterna brukar det sluta med avspark på mittpunkten för motståndarna. Kom tvåa i årets skytteliga med aderton nätkänningar. Skapar också ytor för sina lagkamrater med sitt löpande och är inte heller främmande för hårt jobb i defensiven.

Center:
Jimmy Holmgren
Matfors IF


30 år. Fått en bra utväxling i år på "gamla dar". En härförare i sitt Matfors och svarat för många viktiga mål och assists men framförallt har den skäggige anfallaren gått i bräschen med sin kampanda. En viktig uppspelspunkt, en klassisk targetplayer alltså som öppnar upp för sina lagkamratet i offensiven. Brukets Blås kapten och tog hem "Silverbollen", det vill säga utsett till IF:s bäst spelare 2019!

Vänsterforward:
Daniel Johansson
Essviks AIF


27 år. Tillbaka i moderklubben efter utflykter i Kuben och Svartvik och givetvis tog Danne hem skytteligan i Medelpadsallsvenskan, hans tredje titel. Har gjort fabulösa 90 mål under sina tre senaste säsonger i fyran även om det som sagt var några år sedan han spelade där. Sniffar upp målchanser från ingenstans, petar in returer och andra lösa bollar men är bäst när han får löpa sig fri på djupet och då är det en utmaning att vara keeper. Det brukar sluta med att krafsa ut bollen ur de egna nätmaskorna.

Årets stjärnskott:
Hampus Eriksson
Essviks AIF


17 år. Kom tillbaka till moderklubben efter spel i GIF Sundsvalls ungdomslag. Visade i sin första seniorsäsong att han kan balansera spelet på mittfältet och styra tempot i matcherna. Haft några magiska assist i år, inte minst till sin storebror och skytteligavinnare Daniel Johansson.

Årets tränare:
Tomas Berglund
Alnö IF


Lång erfarenhet som tränare inom Alnös ungdomsfotboll och efter några år som ansvarig för J- och U-lag fick han huvudansvaret för A-laget i samband med degraderingen till femman 2017. Såg till att vända upp direkt och i år var han på vippen att föra "Islanders" upp i division 3 som nykomlingar. En ödmjuk och klok tränare som gjort ett grymt jobb och fått laget att spela en effektiv fotboll med en imponerande lägstanivå, inte en enda förlust på hela säsongen, Har haft god hjälp av spelande tränaren Samuel Fisk. Tog hem utmärkelsen i benhård konkurrens med Matfors tränarduo Tobias Sjölund och Andreas Jonsson.

Per Backlin i aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Per Backlin i aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Årets domare:
Per Backlin
Njurunda


50 år. Tydlig och kommunikativ domare med bra löpningar och seriös framtoning. Blir bara bättre med åren då rutin betyder mycket. Återkom för ett par år sedan efter en "time-out" ännu mer stärkt. Går in till match med samma inställning oavsett nivå. Oerhört lojal och ställer upp på kort varsel och dömer om det skulle krisa för förbundet.

Sidsjö-Böles anfallare Louison Likita gjorde åtta mål på sina tio matcher och var nära att ta en plats i drömelvan. Sidsjö-Böles anfallare Louison Likita gjorde åtta mål på sina tio matcher och var nära att ta en plats i drömelvan.

Bubblare:
De som var närmast att ta en plats i Drömelvan


Över 70 spelare blev som sagt nominerade av er läsare och kampen om att ta en plats i fyrans drömelva var som vanligt tuff. Här nedan följer några av de spelare som låg närmast att ta en plats:

Målvakter:
Anton Stadling (Medskogsbron) och Petter Sjölund (Sidsjö-Böle),

Backar:
Samuel Fisk och Peter Flobecker (Alnö), Tobias Strandlund, Mitch Ryan Igiraneza och André Sjödal (Essvik), Fredrik Thelander (Kubikenborg), Oskar Åman (Matfors), Niclas Persson (Selånger), Carl-Philip Göransson (Sidsjö-Böle) och Abozar Yaghobi (Torpshammar).

Mittfältare:
Per Axelson och Jacob Larsson (Alnö), Wille Johansson (Matfors), Joakim Hamrin (Sidsjö-Böle) och Joar Steen (Söråker),

Forwards:
Måns Lind och Robin Nymo (Alnö), Mårten Gräntz (Essvik), Fitim Ugzmailji (Kubikenborg), Filip Andersson Roos och Mario Berlin (Matfors), Zhaver Missilu (Medskogsbron) och Louison Likita (Sidsjö-Böle),

Där sitter den! Jonas Richnau Erssons frispark i den 89:e minuten satt perfekt och betydde både 4-1 i matchen mot Arnäs och 4-3 totalt - och avancemang till division 3. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.