DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Medelpad 2019

IFK Timrås distriktsmästare 2019. Stående fr v: Robert Englund, Musa Angayeva, Robin Bergman, Carl Forslund, Oskar Nordlund, Mehmed Hafizovic, Samuel Kiflit, Lee Johnston, Philip Nilsson Sparf, William Lydén, Göran Sundqvist (ass. tränare), Tomas Hugoson (lagledare). Nedre raden fr v: Axel Näsholm, Amaro Bahijtar, Johan Ödmark, Alexander Vilminko Svensson, Filip Tägtström och Calle Winsten.. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

IFK Timrå bäst i Medelpad för tredje gången på raken – vann DM-finalen mot GIF Sundsvall

(2019-05-15)
IFK Timrå är svårtuggade i DM. 

I kväll vann man sin tredje raka final efter 4-1 mot GIF Sundsvall.
– Lite tur på vårt ledningsmål i första men i andra tycker jag att vi hade bra kontroll på det, säger kvällens första målskytt Robin Bergman.


GIF Sundsvalls U19 inledde DM-finalen piggt och hade både mycket boll och spring i benen men när man närmade sig Timrås straffområde ebbade anfallen ut. Efter dryga kvarten började det tyngre och mer rutinerade ta över. GIF U hade även i fortsättningen mest boll men division 2-laget kändes hetare i sina attacker samtidigt som man ganska enkelt avväpnade sina motståndare i deras offensiv.
1-0 kom i mitten av den första halvleken. Alexander Vilminko Svensson testade skott som GIF-målvakten Wilhelm Stenman  halvräddade och på returen kunde Robin Bergman (se intervju nedan) stöta in bollen i övergivet mål.
Det visade sig bli halvlekens mål i en chansfattig fyrtiofemma. Enda chansen i övrigt var strax innan målet då Mehmed Hafizovic sköt mitt på Stenman nära mål efter en indirekt frispark efter hemåtspel till målvakt.

Den andra halvleken blev öppnare och mer böljande men där IFK Timrå tog tillvara sina lägen, GIF inte. Knappt tio minuter in i andra provade Alexander Wilminko Svensson skott igen och den satt hårt och välplacerat nere vid Stenmans högra stolprot. 
Timrås assisterande tränare Göran Sundqvist utlovade två Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken. Och han blev sannspådd. Inhopparen i paus satte först 3-0 i den 79:e minuten och 4-0 fem senare.
Younes Ghafari avslutade därefter finalmatchens målskytte med sin reducering till 4-1. Ett mål som GIF-ungdomarna välförtjänt jobbat ihop till.

Förlusten till trots var inte GIF-tränarna speciellt nedslagna.
- Vi gör en förträfflig prestation och för spelet mot ett seniorlag på division 2-nivå. Vi saknade spetsen sista fjärdedelen medan Timrå hade fyra chanser på hela matchen och satte alla. Där var skillnaden. Men jag är som sagt stolt och imponerad av grabbarnas prestation, säger GIF U19:s assisterande tränare Jan-Eric "JB" Berglund.
– Skönt med en seger då vi behöver få in positiv energi inför matchen på lördag. Finalen i sig gav en ganska väntad matchbild. GIF U19 är ett skolat och duktigt lag och de hade mycket boll i inledningen vilket vi räknade med. Vi låg lite lägre och lät dem ha bollen utan att de skapade några farliga chanser. Ju längre matchen gick så vickade vi upp och kunde också gå till pausvila i ledning. I andra halvlek byter vi in Oskar Nordlund och Amaro Bahijtar vilket gör att vi skruvar upp tempot ytterligare och gör tre mål till innan de kan reducera på slutet. Vi blir till slut ett nummer större men jag är imponerad över GIF U19. Benny Matsson gör ett väldigt fint jobb med dem, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– För oss var detta en viktig seger då ett av målen 2019 var att försvara vår titel. Sedan är det viktigt för oss att få känna på den vinnande känslan igen. Nu har vi en lättare träning i morgon sen är det fullt fokus inför hemmamatchen mot Anundsjö.

DM-vinsten kvalificerar IFK Timrå till spel i Svenska Cupen där man i den första omgången möter seriekollegan IFK Östersund.
– Hade varit kul att fått möta något nytt lag. Men vinner vi så kan vi bli lottade mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan vilket vore kul, säger Göran Sundqvist avslutningsvis.


Lokalfotbollen intervjuar Robin Bergman som öppnade målskyttet i DM-finalen

IFK Timrå - GIF Sundsvall 4-1
2019-05-15 - 19:30 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Robin Bergman (21), 2-0 Alexander Vilminko Svensson (54), 3-0 Oskar Nordlund (79), 4-0 Oskar Nordlund (84), 4-1 Younes Ghafari (85). 

Domare: Arian Chalak
Publik: 100
Matchfakta

Lokalfotbollen höll på att åka på en rejäl kalldusch när sprinklersystemet gick igång precis innan avspark i DM-finalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mehmed Hafizovic har ett gyllene läge att ge Timrå ledningen i DM-finalen men skjuter den indirekta frisparken efter pet rakt på den täckande GIF-målvakten Wilhelm Stenberg som styr bollen till en resultatlös hörna, Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Den rosa pantern i GIF-målet, Wilhelm Stenman, förbannar alla makter efter att Alexander Wilminkos skott till 2-0 styrts in via ett försvarsben. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund bryter fram och krutar in 3-0 i DM-finalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Oskar Nordlund (till vänster på bilden) och Mehmed Hafizovic (t h) i kamp om bollen med en ensam GIF-spelare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Oskar Nordlund (till vänster på bilden) och Mehmed Hafizovic (t h) i kamp om bollen med en ensam GIF-spelare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Vilket herrlag blir "bäst i Medelpad"? I kväll spelas herrarnas DM-final mellan
IFK Timrå och GIF Sundsvall


(2019-05-15)
DM-finalen 2019 var planerad att gå av stapeln nästa onsdag 22 maj.
Nytt speldatum blir istället idag, den 15 maj.
– Vi har seriematch med tipselitlaget den 22:a mot Örebro borta så vi kom överens med Timrå och MFF att tidigarelägga finalen, säger Benny Matsson i GIF Sundsvall.


GIF Sundsvall spelar i Allsvenskan, men det är IFK Timrå som är distriktets bästa lag, åtminstone om man ser till de två senast spelade DM-turneringarna som tagits hem av laget med vita tröjor och blå byxor.
En av anledningarna är att våra allsvenskar inte ställer upp med spelare ur sin A-trupp utan sina ungdomsspelare i U19 och U17. Speciellt en dag som denna när representationslaget spelar mot Sirius i Uppsala i jakt på viktiga allsvenska poäng.
Men det kan bli en spännande och välspelad DM-final ändå.
Läs nedan vad lagens tränare har att säga inför finalen.

Tränarsnack:
– Ett av våra mål för 2019 var att försvara titeln som distriktsmästare och få chansen att spela Svenska Cupen. Det sistnämnda är vi redan klara för då GIF Sundsvall redan är kvalificerade till spel som allsvenskar.
För oss så är detta en viktig match och vi vill vinna och försvara titeln, men också för att få i gång ett momentum och en vinnande känsla. Det blir med all säkerhet en välspelad då GIF U19 är ett välskolat lag och har dessutom flera intressanta spelare födda 2000 som jag hoppas kommer vara delaktiga i denna match. Matchen blir ocksåintressant ur det perspektivet att flera av våra spelare kommer från just GIF miljön och vill visa att de utvecklats till duktiga seniorspelare. Med andra ord är det flera parametrar som gör denna match intressant. Skadeläget i truppen är fortfarande bekymrande och vi ska försöka se till att några spelare får vila några minuter. Oavsett vad så ställer vi upp med ett slagkraftigt lag och vi går in för att vinna DM igen, säger Timrås tränare Robert Englund..
– Vi kommer matcha spelare som är i behov av speltid, precis som tidigare i DM. Några är också med A-laget mot Sirius. Start 11:an blir ganska lik den vi hade mot Stöde i semifinalen.
IFK Timrå blir såklart en svår match för oss. Det är bara bekanta spelare hos dom och många är ju också före detta Tipselitspelare som fått erfarenhet av spel på seniornivå. Jag hoppas vi kan komma upp i en bra nivå och ge Timrå en tuff match, säger GIF Sundsvalls Tipselittränare Benny Matsson.

Lokalfotbollen tippar:
Motivation avgör antagligen denna match och vill IFK Timrå vara med oss slåss i toppen av division 2 krävs att man ympar in en vinnarkultur. Och det med detsamma. Varför inte börja med DM-finalen även om det inte ger några poäng i serietabellen? 4-2 till IFK Timrå!

IFK Timrå - GIF Sundsvall
2019-05-15 - 19:30 - NP3 Arena

Domare: Arian Chalak
Matchfakta

Hamse Nuur och hans lagkompisar i GIF Sundsvalls tipselit var i stort sett överlägsna hela matchen mot Stöde och är klara för DM-fotboll. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Zakaria Bel Mekki på väg igenom mot Svartvik i 5-0-segern. Foto: Pia Skogman.

"Titelhållarna" och "allsvenskarna" till DM-final efter solklara vinster

(2019-04-23)
Det blir titelhållarna IFK Timrå som möter allsvenska GIF Sundsvall i årets DM-final.
Distriktets två bästa lag tog sig enkelt vidare från semifinalerna efter klara segrar mot respektive division 3-motstånd.
– Vi var lite tröga i inledningen men när vi kom igång var det bara ett lag på planen, säger Timråtränaren Robert Englund efter 5-0 mot Svartvik.


I afton avgjordes DM-semifinalerna. Men det blev inga nagelbitare. GIF Sundsvalls Tipselit och IFK Timrå var för bra för sina respektive motståndare, division 3-lagen Stöde IF respektive Svartviks IF.


"Dubbelbokat" för GIF Tipselit

På Balders var GIF Sundsvalls Tipselitlag uppblandat med U17-spelare numret för stort för ett överraskande trögt och otajmat Stöde som också verkade sakna den rätta glöden. "Ungtupparna" visade sig spelskickligt och rörligt och vann ganska enkelt med 4-0 efter 1-0 i paus.
- Stöde försökte sätta hög press på oss men när vi lyckades spela oss ur den så fick vi stora ytor att operera på. Vi gör en bra första halvlek men en ännu bättre andra, säger GIF:s Tipselittränare Benny Matsson.
- Men jag vet inte hur vi ska spela finalen då vi har match mot Örebro borta den 22 maj, samma datum som finalen är planerad till, undrar Matsson.

GIF Sundsvall - Stöde IF 4-0
2019-04-23 - 20:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Mål: 1-0 Siye Abera (22), 2-0 Younes Ghafari (55), 3-0 Kbrom Brhane (59), 4-0 Abdulmannan Khalil (62).

Domare: Anton Sjöberg
Publik: 50
Matchfakta


Hattrick av Oskar Nordlund

På Timrås konstgräs tog hemmalaget en lika säker seger som Giffarna efter bland annat hattrick av Oskar Nordlund (se 4-0-målet på bild nedan).
– Vi var lite tröga i inledningen men när vi kom igång var det bara ett lag på planen. Skönt att få vinna igen och att åter kunna spela det spel som vi tränat på, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– Då Giffarna vann sin semi är vi redan klara för Svenska Cupen oavsett hur det går i DM-finalen men givetvis siktar vi på att behålla titeln.
– Vi hade två hundraprocentiga chanser att ta ledningen i början av matchen men lyckades inte förvalta dom. Då är det svårt att vinna matcher överhuvudtaget oavsett motstånd och särskilt mot ett lag av IFK Timrås kaliber. Nu laddar vi för Alsen i serien i helgen istället, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.

IFK Timrå - Svartviks IF 5-0
2019-04-23 - 20:00 - Timrå IP Konstgräs
Mål: 1-0 Axel Näsholm (9), 2-0 Oskar Nordlund (27), 3-0 Oskar Nordlund (40), 4-0 Oskar Nordlund (58), 5-0 Mehmed Hafizovic (62).
Utvisning Timrå: Osman Aksoy (90).
Domare: Rickard Lingensjö
Publik: 88
Matchfakta

Tremålsskytten Oskar Nordlund lossar kanonen och 4-0 är ett faktum när hans IFK Timrå besegrade Svartvik med 5-0 och kvalificerade sig till DM-final. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

I kväll spelas herrarnas DM-semifinaler – vilka lag tar sig till NP3 Arena den 22 maj?

(2019-04-23)
IFK Timrå är titelhållare i DM och möter i afton Svartvik i den ena semifinalen.
I den andra ställs GIF Sundsvall mot Stöde.
Vinnarna möts sedan i final på NP3 Arena den 22 maj.
– Att vinna DM, försvara vår titel och att få möjlighet att spela Svenska Cupen är ett av våra objektiv, säger Timråtränaren "Robban" Englund.


Kovlands IF tog hem finalen i damernas DM.
Herrarna är bara framme vid semifinalerna. Och båda dessa spelas i afton. 
GIF Sundsvall brukar ställa upp med ungdoms- eller juniorlag i DM och gör så även i år. Åtminstone så här långt. I kväll väntar Stöde IF uppe på Balders konstgräs. En på förhand intressant match då Stöde tillhör toppskiktet i division 3 där man inlett med en seger och ett kryss.
I den andra semifinalen ställs division 2 mot 3. Titelhållarna IFK Timrå har inlett spelet i tvåan med tre raka uddamålsförluster och satsar på att åter få känna på segerns sötma när Svartviks IF gästar konstgräset i Timrå. Svartvik är spellediga i helgen medan Timrå möter Täfteå borta.

Tränarsnack Timrå:
– Att vinna DM, försvara vår titel och att få möjlighet att spela Svenska Cupen är ett av våra objektiv och med den inställningen går vi in i dagens match. Vi har haft en utmanande inledning i serien och har efter påskledighet haft två pass samt möjlighet att snacka i hop oss om hur vi ska ta oss an framtiden. Vi har fortfarande en skadeskjuten trupp men folk är på väg tillbaka efter skador. Detta i kombination med att DM är ett av våra mål gör att vi kommer ställa upp med ett lag som är starkt, säger Timrås tränare Robert Englund.

Tränarsnack Svartvik:
– Alltid roligt med match men vi har haft stora problem med skador och sjukdomar så vi hade hellre vilat ikväll men vi kommer till spel med en stark elva ändå, säger Svartviks "Jocke" Sjödin.
"Jocke" fortsätter:
– Arwid Nyström har dragit korsbandet, Ted Åkerlund drog hälsenan tidigt och missar halva säsongen, Karl-William Svedin har skadat knät och blir borta en längre period, Stefan Grönlund nyopererad och kan bli borta hela säsongen, Oscar Lidström drog baksidan i senaste matchen, Ahmad Khreis har haft problem med baksida lår senaste tiden och nu när han är tillbaka så har han blivit sjuk. Så det är klart att skadeläget och sjukdomarna ställer till det MEN tycker fortfarande att vi har en fin trupp  och ska göra allt för att slå Timrå i kväll. Blir en tuff match där vi måste ta tillvara på våra målchanser och ha en bra defensiv. Samtidigt har vi ingen press alls och ska bara ut och njuta och ha kul.

Vinnarna i kvällens matchen möts i DM-finalen som spelas den 22 maj på NP3 Arena. Vinnaren där blir klara för spel i Svenska Cupen. Om det inte blir Giffarna vill säga som redan är kvalificerade som allsvensk klubb. I så fall blir det den andra finalisten som tar platsen.

GIF Sundsvall - Stöde IF
2019-04-23 - 20:00 - Baldershovs IP Konstgräs

Domare: Anton Sjöberg

IFK Timrå - Svartviks IF
2019-04-23 - 20:00 - Timrå IP Konstgräs
Domare: Rickard Lingensjö

Division 2-laget Kovlands IF är bästa damlaget i Medelpad. Nåja, men man vann åtminstone DM-finalen mot Elitettanlaget Sundsvalls DFF. Och man gjorde det med hela 6-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Division 2-laget Kovlands IF är bästa damlaget i Medelpad. Nåja, men man vann åtminstone DM-finalen mot Elitettanlaget Sundsvalls DFF. Och man gjorde det med hela 6-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tre mål mot SDFF - och i en DM-final. Erica Persson sover säkert gott i natt. Tre mål mot SDFF - och i en DM-final. Erica Persson sover säkert gott i natt.

Erica Persson gjorde hattrick när Kovland körde över SDFF i DM-finalen

(2019-04-10)
DM-finalen stod 1-1 och stod och vägde efter den första halvleken.
Då bytte SDFF ut åtta startspelare och Kovland satte fem bollar i andra och tog hem titeln "bäst i Medelpad".
– Vi gör en fantastisk första halvlek och jag tror faktiskt att vi hade vunnit matchen även utan deras byten, säger Kovlands tränare Emma Westlund efter matchen.


En spännande andra halvlek väntade, men...

Elitettan mot division 2 i DM-finalen. Borde bli en "skrattmatch". Och blev det också. Men kanske inte på det sätt man anat...
SDFF och Kovland bjöd på en bra första halvlek där det rutinerade division 2-laget inte på något sätt var underlägsna första halvtimmen och tog också ledningen i den 27:e minuten sedan Jenny Nordenberg spelat in till Erica Persson som satte bollen bakom SDFF:s amerikanske keepern Emily Armstrong. 
Målet ruskade om elitlaget och man tog över och kvitterade nästan omgående sedan Celina Karlsson fått fritt fram i KIF:s straffområde. SDFF dominerade därefter sista kvarten och borde sett till chanserna gått till pausvila i ledning men Emelie Bergh mellan stolparna kom ut stort ett par gånger och fredade sitt mål.
Man såg verkligen fram emot den andra halvleken.


Bytte ut åtta spelare – blev överkörda

Men i paus valde SDFF-ledningen att ta ut hela åtta startspelare för att spara dom till lördagens seriepremiär mot AIK. Något som Kovland utnyttjade genom att mer eller mindre köra över det F19-lag som ersatte. Erica Persson satte nästan direkt 2-1, Amanda Sevefjord 3-1 och innan kvarten spelad i andra satte Erica Persson sitt tredje målet för kvällen och plösen var dragen över elitettanlaget. 
Två gånger Jenny Nordenberg fastställde sedan slutsegern till hela 6-1. Ett resultat man gärna spelat på hos spelbolagen...
– Vi gör en fantastisk första halvlek och jag tror faktiskt att vi hade vunnit matchen även utan deras byten. I andra tycker jag att det bara var ett lag på planen förutom sista tio då SDFF tog över och skapade en del chanser men då visade vår målvakt Emelie Bergh klassen, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Tre mål på SDFF

Emelie Bergh var lysande men matchens store lirare var Erica Persson som prickade in ett hattrick. Erica som är ny i KIF från seriekollegan IFK Timrå inför den här säsongen.
– Jättekul att få göra tre mål på SDFF. Vi har ett supergäng och jag trivs jättebra här, säger hattrickskytten.
I och med DM-segern är Kovland kvalificerade för Svenska Cupen vilket gör att man nästa år kan få spela ute i Europa. Well, nåja. Men man kanske kan få möta Piteå eller något annat storlag i cupen i år. Och i så fall hemma på Ånäsvallen.
– Jättehäftigt. Alltid kul att spela mot bra lag, säger Erica Persson.

Lokalfotbollen intervjuar Kovlands hattrickskytt Erica Persson


Kovlands IF - Sundsvalls DFF 6-1
2019-04-10 - 19:00 - NP3 Arena
Mål: 1-0 Erica Persson (27), 1-1 Celina Karlsson (31), 2-1 Erica Persson (47), 3-1 Amanda Sevefjord (50), 4-1 Erica Persson (61), 5-1 Jenny Nordenberg (71), 6-1 Jenny Nordenberg (78)
Domare: Santiago Bedoya (felfri)
Publik: 110
Matchfakta

Greppet direkt! Kovlands målvakt Emelie Bergh höll hög klass rakt igenom DM-finalen mot SDFF. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Greppet direkt! Kovlands målvakt Emelie Bergh höll hög klass rakt igenom DM-finalen mot SDFF. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Medelpads Fotbollförbunds Roger Backlund delar ut pris och passar samtidigt på att krama om segrarnas lagkapten Ida Markström. Ida som tidigare även haft den posten i SDFF. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Medelpads Fotbollförbunds Roger Backlund delar ut pris och passar samtidigt på att krama om segrarnas lagkapten Ida Markström. Ida som tidigare även haft den posten i SDFF. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
SDFF, i vitt, slog ut division 2-laget Heffnersklubban i DM-semifinalen med 5-0. Ikväll väntar deras seriekollega Kovland i finalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
SDFF, i vitt, slog ut division 2-laget Heffnersklubban i DM-semifinalen med 5-0. Ikväll väntar deras seriekollega Kovland i finalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands tränare Emma Westlund hoppas på skräll i afton. Kovlands tränare Emma Westlund hoppas på skräll i afton.

I afton DM-final – har div. 2-laget Kovland någon suck mot elitlaget SDFF?: "Tror vi har chans att vinna"

(2019-04-10)
Davida mot Goliata i afton på NP3 Arena.
Så kan man karaktärisera årets DM-final på damsidan då division 2-laget Kovland tar sig an elitlaget Sundsvalls DFF.
– Vi är vinnarskallar och kommer inte gå in med annan inställning än att tro att vi har chans att vinna matchen, säger Kovlands tränare Emma Westlund optimistiskt.


SDFF har bara behövt spela en enda match för att ta sig till DM-final, 5-0 mot Heffnersklubban i semi, medan Kovland lirat fem kamper, samtliga med seger och 42-2 i målskillnad.
Att division 2-laget ska ha en "sportkeps" mot Elitettanlaget Sundsvalls DFF är det få som tror, men det finns dom som drömmer.
– Det ska bli roligt att möta SDFF, är alltid lärorikt & intressant att möta lag i högre serier! Vi har dessutom en tendens att höja oss mot bättre lag! Såklart ligger pressen på dom och dom ska ju vinna över oss men vi är vinnarskallar och kommer inte gå in med annan inställning än att tro att vi har chans att vinna matchen, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Kan ni ställa upp ordinarie?
– Vi har hela truppen tillgänglig, den enda som fattas är Emelie Åkersten som är bortrest, såklart tungt då hon är en viktig spelare.

Nöjd med att ta er till final?
– Skulle vara orättvis om jag inte säger att vi är nöjd då vi gått obesegrad genom gruppspel och semifinal, men finns alltid saker att förbättra och jobba på.

Lycka till då i kvällens final mot "Goliata".
– Tack!

SDFF fick så sent som igår klart med ny tränare efter Mattias Nylund som avgick för en knapp månad sedan. Det är nygamla duon Mikael Bengtsson och Sören Ericsson som ska ta hand om laget fram till sommaren är det tänkt. En given boost för SDFF-tjejerna och inte något som gör det lättare direkt för KIF-damerna. Men som det heter, bollen är rund (utom i rugby och amerikanks fotboll).
Avspark 19:00 på NP3 Arena i afton. Be there or be square.


Kovlands IF - Sundsvalls DFF 
2019-04-10 - 19:00 - NP3 Arena
Domare: Santiago Bedoya
Matchfakta

Titelhållarna vidare till semifinal i DM tillsammans med våra allsvenskar

(2019-04-03)
IFK Timrå kopierade resultatet från ifjol i mötet med Matfors i DM-kvarten och vann med 4-0.
Giffarnas ungdomar gjorde processen kort med Kuben. Med 6-2 tog man sig vidare till semifinalen efter bland annat ett äkta hattrick av Jonathan Kåreborn
.


Vinst i genrepet gav semifinalplats

Varken IFK Timrå eller GIF Sundsvall behövde förta sig över hövan mot division 4-motstånd för att ta sig vidare till semifinal i DM.
Timrå mötte Matfors även ifjol och vann då med 4-0.
Siffror som upprepades i afton.
– Vi hade nog 80-20 i bollinnehav men Matfors slet kopiöst i försvaret men vi fick isär dom när dom blev trötta, säger Timråtränaren Robert Englund.
Oskar Nordlund gav division 2-laget ledningen med dryga halvtimmen spelad sedan han brytit in från kanten med kraft och brassat in bollen i det bortre krysset. Tio minuter in i andra gjorde han om bedriften och det målet betydde 3-0. Samuel Keflit, målfarligare försäsong har han knappast gjort, avslutade målskyttet med kvarten kvar.
– Vi gick ner lite i tempo efter vårt tredje mål då vi har seriepremiären till helgen att tänka på, säger "Robban".
– Vi möter ett topplag i division 2 med flera spelare som tränat i allsvenskmiljö senaste åren, klart det ska vara klasskillnad. Självklart anpassade vi matchplanen utifrån det och vi gick in i matchen med vetskapen om att vi kommer få jobba extremt mkt utan boll idag. Tycker vi håller ihop det extremt bra under första trettio, sedan gör vi två individuella misstag innan halvtid. 
Tycker vi ändå skapar ett gäng halvchanser i våra kontringar, framförallt då i första. Vill ge en stor eloge till dom som drog på sig blåstället ikväll och försvarade klubbmärket, säger Matfors assisteerande tränare Andreas Jonsson.

IFK Timrå - Matfors IF 4-0
2019-04-03 - 20:00 - Timrå IP, konstgräs
Mål: 1-0 Oskar Nordlund (36), 2-0 Erik Karlsson (40), 3-0 Oskar Nordlund (55), 4-0 Samuel Kefilt (75).
Domare: Omar Vali 
Publik:
Matchfakta


Äkta hattrick av Jonathan

Efter två 3-1-halvlekar slog GIF Sundsvall Kuben, med flera före detta Tipselitspelare, med 6-2.
Redan innan klockan tickat upp till minut tio satte Jonathan Kårebor GIF-ungdomarnas ledningsmål och efter dryga halvtimmen hade anfallaren snickrat till ett  äkta hattrick.
I den andra halvleken prickade västratalangen (spelat i både Ånge och Ljunga) Kbrom Brhane på med två mål, det andra när han fastställde slutresultatet 6-2 i den 86:e minuten.
– Tycker nog att resultatet speglar matchen. Vårt spel utgår från stort bollinnehav och det tycker jag att vi hade och vi hade bra utdelning på våra chanser. Kanske hade vi kunnat gjort några fler mål om vi spelat rakare. Kuben backade hem och satsade på snabba omställningar vilket jag tycker vi hanterade bra, säger GIF-tränaren Håkan Stafrin.

Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall 2-6
2019-04-03 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
Mål: 0-1 Jonathan Kåreborn (9), 0-2 Jonathan Kåreborn (30), 0-3 Jonathan Kåreborn (31), 1-3 Albin Stark (44), 1-4 Kbrom Brhane (61),2-4 Bletuart Sallauka (70), 2-5 Siye Abera (71), 2-6 Kbrom Brhane (86).
Utvisning Kuben: Rasmus Nylander (90).
Domare: Santiago Bedoya
Publik:
Matchfakta

Igår kvalificerade sig division 3-lagen Svartviks IF och Stöde IF till DM-semifinalerna (läs nedan).

Robert Englunds IFK Timrå ät regeramde titelhållare i DM. Robert Englunds IFK Timrå ät regeramde titelhållare i DM.

Nya DM-kvartsfinaler ikväll – GIF Sundsvall och titelhållarna IFK Timrå går in i turneringen

(2019-04-03)
I går kväll kvalificerade sig Svartvik och Stöde till semifinal i DM.
I kväll ska dom övriga två lagen plockas fram.
Titelhållarna IFK Timrå ställs, precis som ifjol, mot Matfors medan GIF Sundsvall möter Kuben.


Ikväll spelas dom två resterande kvartsfinalerna i herrarnas DM,
Både GIF Sundsvall och titelhållarna IFK Timrå kliver in i turneringen på den här nivån och allt talar för att dom båda tar sig vidare till semifinalerna.
Även ifjol ställdes Timrå mot Matfors och vann då med 4-0 efter em mållös första halvlek.
Kubens försäsong gör att man inte för allt i världen kan tro på chans mot Giffarna även om allsvenskarna ställer upp med ett ungdomslag och ingen från A-truppen.
– Vi kommer spela med de spelare ur U19- och U17-trupperna som inte startade i seriepremiären mot BP respektive Djurgården, säger Benny Matsson.


IFK Timrå - Matfors IF
2019-04-03 - 20:00 - Timrå IP konstgräs
Domare: Omar Vali 

Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall
2019-04-03 - 20:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
Domare: Santiago Bedoya

Igår kvalificerade sig division 3-lagen Svartviks IF och Stöde IF till DM-semifinalerna (läs nedan).

"Jonte" Åhlins två mål skickade Svartvik till semifinal i DM. "Jonte" Åhlins två mål skickade Svartvik till semifinal i DM.

Skrällarna låg på lut i kvällens DM-kvartsfinaler – Sidsjö-Böle brände straff i slutminuten

(2019-04-02)
Kvällens på förhand "givna" kvartsfinaler blev riktigt spännande, båda två.
Sidsjö-Böle var t ex bara en straffmiss från att få till en oviss förlängning mot Svartvik medan Alnö hade 1-1 mot Stöde en bit in i andra halvlek innan bensinen tog slut. 


Höll inte 1-1 tillräckligt länge

Stöde ledde efter den första halvleken med 1-0 men tidigt in i andra kvitterade Alnö sedan Oliwer Lindgren satt dit bollen efter att ha fått en passning snett inåt bakåt.
Stöde svarade emellertid omgående med två mål. Vid 1-2 räddade Alnökeepern Joakim Grannas Felix Häggströms straff men var maktlös på Felix efterföljande retur.
– Efter det tog bensinen slut för oss men jag är jättenöjd med att vi pressade Stöde så pass länge, mycket tack vare bra positionsspel i defensiven och vi skapade även ett par chanser framåt. Målet vi gör är vackert då vi kommer runt på kanten och sedan ett pass snett inåt bakåt till Oliwer. Synd att vi inte kunde rida vidare efter kvitteringsmålet, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Det var lite krampaktigt i den första halvleken så i paus bytte jag in hela bänken och då fick vi en helt annan fart i såväl spel som boll, säger Stödetränaren Anders Strandlund, som var imponerad av Alnös ungs lag.

Alnö IF - Stöde IF 1-6 (0-1)
2019-04-02 - 19:30 - NP3 Arena
Mål Alnö: Oliwer Lindgren
Mål Stöde: Adam Kerfstedt 2, Robin Cardegren, Josh Chatee, Felix Häggström och Kim Eriksson.
Domare: Reza Nematbakhsh
Publik:
Matchfakta


Krutzén satte stopp för Sidsjö-Böles skräll

Sidsjö-Böle var nära att kriga ner division 3-laget Svartvik trots underläge i spel och chanser. Joakim Hamrin satte 1-0 i mitten av den första för Sidsjö-Böle sedan han tråcklat sig förbi ett par försvarare och ur snäv vinkel prickat in bollen i bortre gaveln förbi en chanslös Marcus Krutzén. Jonathan Åhlin utjämnade i stort sett omgående med ett lågt skott när inte S/B-försvaret fick bort bollen.
1-1 stod sig till det bara återstod tre minuter. Då prickade "Jonte" Åhlin in sin andra fullträff med ett välplacerat distansskott. Spänningen dock  långt ifrån över. Först sträckte Marcus Krutzém ut hela sin lekamen och tippade ett fräsande skott över från Louison Likita. Även den efterföljande hörnan blev farlig och efter en tredje hörna blev det straff för hands. Louison Likita  klev fram och satte bollen hårt till höger om Krutzén, som gick åt rätt håll och gjorde en fenomenal räddning. Därefter blåste domaren Omar Vali för full  tid och "Blackbay" var klara för semifinal.
– Surt, men jag vet ärligt talat inte om vi orkat med någon förlängning. Vi fick slita hårt i defensiven och löpa många mil. Sett till spel och chanser vinner Svartvik rättvist men det ger oss en boost att hota ett så pass bra lag som Svartvik. Särskilt efter vår forcering på slutet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
- Tycker vi rullar en ganska snabb och bra fotboll och vi parkerade mer eller mindre på Böles planhalva men Böle ska ha den största elogen som man kan få som verkligen krigar och sliter som djur därute. Vi har såklart många fina chanser att göra mål på men vi var ineffektiva idag. Självklart hade vi hoppas på fler mål men som jag sa så försvarade dom sig väldigt bra, säger Svartviks tränare Joakim Sjödin.

Sidsjö-Böle IF - Svartviks IF 1-2
2019-04-02 - 2:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Joakim Hamrin (25), 1-1 Jonathan Åhlin (28), 1-2 Jonathan Åhlin (87).
Domare: Omar Vali
Publik: 35
Matchfakta

...och i morgon onsdag spelas resterande kvartsfinaler:
20:00 IFK Timrå - Matfors IF (Timrå IP konstgräs)
20:15 Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall (Kubikenborgs IP konstgräs)

Blir det några skrällar i DM-kvartsfinalerna?

(2019-04-02)
Åtta lag är kvar i DM på herrsidan varav hälften från Medelpadsallsvenskan.
Men frågan är hur många som överlever den här rundan då man i samtliga fall möter lag från högre divisioner?
Två matcher spelas i afton och dom övriga två i morgon onsdag.
Lokalfotbollen gillar skrällar men hittar inga utan det blir Stöde, Svartvik, IFK Timrå och GIF Sundsvall U som tar sig till semifinalerna och får kämpa om en titel och spel i Svenska Cupen.


Så spelas kvällens semifinaler:

Alnö IF - Stöde IF
2019-04-02 - 19:30 - NP3 Arena
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta

Sidsjö-Böle IF - Svartviks IF
2019-04-02 - 2:00 - Westhagen
Domare: Omar Vali
Matchfakta

...och i morgon onsdag spelas resterande kvartsfinaler:
20:00 IFK Timrå - Matfors IF (Timrå IP konstgräs)
20:15 Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall (Kubikenborgs IP konstgräs)

SDFF var som väntat ett nummer för stora för Heffnersklubban i den ena DM-semifinalen och vann med 5-0. Här oroar pigge inhopparen Ellen Schedin hemmalagets Fanny Selin. I bakgrunden står Heffnersklubbans duktige målvakt Frida Forslund beredd. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
SDFF var som väntat ett nummer för stora för Heffnersklubban i den ena DM-semifinalen och vann med 5-0. Här oroar pigge inhopparen Ellen Schedin hemmalagets Fanny Selin. I bakgrunden står Heffnersklubbans duktige målvakt Frida Forslund beredd. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands Jenny Nordenberg svarade för ett hattrick mot Timrå. Kovlands Jenny Nordenberg svarade för ett hattrick mot Timrå.

SDFF och Kovland till DM-final efter klara semisegrar 

(2019-03-27)
SDFF möter Kovland i DM-finalen.
Det står klart efter 5-0 mot Heffnersklubban respektive 8-0 mot IFK Timrå.
– Det ska bli kul att mäta krafterna med ett lag från Elitettan, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


SDFF vann klart men befarad skada på amerikanska

På Nya HK-vallen gav aldrig SDFF Heffnersklubban en rejäl chans även om det tog till den första halvlekens sista minut innan Venera Rexhi kunde trycka in 2-0 på volley förbi Heffnersklubbans duktiga målvakt Frida Forslund. När sedan Maja Winsas välplacerade 3-0-skott satt perfekt i den vänstra stolpen blev resten av matchen en transportsträcka och till slut vann laget från Elitettan med 5-0.
– Vi hade en liten svacka kring halvtimmen men annars tycker jag vi har bra kontroll och sätter hög press och vinner mycket boll högt upp i planen. Nyttigt för oss att få föra en match i 90 minuter mot ett lag som backar hem och försöker täta till, säger ställföreträdande coachen i SDFF för dagen, Kristoffer "Koffa" Vestin.
– Märks att dom spelar ett par divisioner högre än oss men jag tycker att vi försvarar oss bra. Framåt var det svårare, tror vi bara hade ett avslut på hela matchen. Men bra träning att få möta lag som sätter så där tidig press på oss. Bra lärdom för tjejerna, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Värt i övrigt att nämna är att SDFF:s nya målvakt Emily Armstrong inte behövde ingripa på hela den tid hon vaktade buren i sin premiärmatch. Däremot fick inhoppande Sara Wexém rädda det enda skottet som Heffnersklubban hade mot mål.
Mindre kul var mv-Emilys landsmaninna som föll handlöst när hon halkat på asfalten utanför konstgräset. Resa till akuten med befarat nyckelbensbrott. Inte vad SDFF behöver i nuläget sett till sin tunna trupp...


Hattrick av Jenny Nordenberg

Efter en jämn första halvtimme mellan Kovland och IFK Timrå gick hemmalaget ifrån till en 3-0-ledning innan paus. När sedan 4-0 kom tidigt i andra tog både lust och orken slut hos Timråtjejerna. När Jenny Nordbenberg fullbordade sitt hattrick i den 87:e minuten fastställde hon också segersiffrorna till hela 8-0.
– Efter 4-0-målet var det bara ett lag på banan och flera av våra mål var riktigt granna spelmål. Kändes som om vi tog dom på konditionen, säger Kovlands tränare Emma Westlund och fortsätter:
– Det ska bli kul att mäta krafterna med ett lag från Elitettan.
– Vi gör en helt jämn första halvtimme men när dom får två sena mål i första och ett tidigt i andra viker vi ner oss och mer eller mindre ger upp. Det är något som vi måste lära oss att hantera, säger Timråtränaren Patrik Davis självkritiskt.
Marlene Ejerås och Ida Markström på Kovlands mittf'ält var planens giganter.
15-åriga Olivia Sundström klev inte undan för äss på mittfältet och vann en hel del dueller mot mer rutinerat motstånd.
Den 10 april möts SDFF och Kovland i finalen på NP3 Arena.
– Oavsett hur det går är vi kvalificerade för spel i Svenska Cupen, säger Kovlandstränaren Emma Westlund nöjt.

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF 0-5 
2019-03-27 - 19:00 - Nya HK Vallen
Målen: 0-1 Celina Karlsson (26), 0-2 Venera Rexhi (45), 0-3 Maja Winsa (49), 0-4 Maja Winsa (63), 0-5 Odeta Nimani (74).
Domare: Elsa Wisting
Publik: 65
Matchfakta

Kovlands IF - IFK Timrå 8-0 
2019-03-27 - 19:30 - NP3 Arena
Målen: 1-0 Jenny Nordenberg (36), 2-0 Ida Markström (42), 3-0 Amanda Sevefjord (44), 4-0 Natalie Jonasson Collett (48), 5-0 Veronica Söderström (67), 6-0 Jenny Nordenberg (76), 7-0 Ida Markström (78), 8-0 Jenny Nordenberg (87).
Domare: Mimmi Damtew
Publik: 30
Matchfakta

I kväll avgörs semifinalerna i damernas DM – kan Heffnersklubban rubba elitlaget SDFF?

(2019-03-27)
Så var vi framme vid damernas semifinaler i DM.
I den ena tar sig division 2-laget Heffnersklubban an länets enda elitlag, SDFF, där allt annat än en klar bortaseger vore en monumental skräll trots SDFF:s alla problem under vintern.
Och i den andra möts Kovland och IFK Timrå, båda tillhörande division 2 Mellersta Norrland, och en på förhand betydligt jämnare tillställning.
Lokalfotbollens inte allt för vågade tips: SDFF och Kovland till final!


Så spelas kvällens semifinaler:

Heffnersklubbans BK - Sundsvalls DFF
2019-03-07 - 19:00 - Nya HK Vallen
Domare: Elsa Wisting
Matchfakta

Kovlands IF - IFK Timrå
2019-03-07 - 19:30 - NP3 Arena
Domare: Mimmi Damtew
Matchfakta

Louison Likita hade en bra kväll och sänkte fyra baljor när Sidsjö-Böle gick vidare i DM. Louison Likita hade en bra kväll och sänkte fyra baljor när Sidsjö-Böle gick vidare i DM.

Tennissiffror när Sidsjö-Böle slog ut Indal ur DM – vindsnabbe Louison Likita fyramålsskytt!

(2019-03-20)
Det blev aldrig någon riktig spänning i den andra åttondelsfinalen i DM.
Därtill var Sidsjö-Böle för överlägsna Indal och vann med tennissiffrorna 6-1.
– Våra snabba spelare hittade ytorna bakom deras höga backlinje och vi hade faktiskt kunnat gjort ännu fler mål, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.


Sidsjö-Böle tog en rask 2-0-ledning som efter en drygt kvart utökades till 3-0. När sedan Indalmålvakten Joakim Karlsson sträckte vaden i samband med en utrusning var det kalkat ordentligt. Som lök på laxen kom även 4-0 innan pausvilan. Tre av målen inprickade av vindsnabbe Louison Likita som hade en bra afton och var inte färdig där...
Indal morskade emellertid upp sig i andra och reducerade efter knappa kvarten genom Sergio Hinestroza och låg på för ytterligare reducering för att ge nerv i matchen. Men med lite drygt 20 minuter kvar ökade Mohammed Rezaei på till 5-1 och resten av matchen spelades mer eller mindre bara av förutom det att Louison Likita drog dit sitt fjärde mål.
– Våra snabba spelare hittade ytorna bakom deras höga backlinje och kunde straffa dom. Vi hade faktiskt kunnat gjort ännu fler mål, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som fortsätter:
– Vi hade med fyra klubbdebutanter i dag. Gotländske målvakten Jonathan Blomér, Anders Bodin, med förflutet i IFK Sundsvall, engelsmannen Sam Slade, som för ett par år sedan gjorde en säsong i Svartvik, plus unge Jacob Dawidowicz, ny från Selånger. Kul för dom att få inleda sina sejourer i Sidsjö-Böle med en seger.
– Är nöjd med vår andra halvlek. Vi visade att vi kunde komma igen efter 0-4-underläge och inte falla igenom utan göra andra halvan jämn spelmässigt, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
– Lite synd att vi inte kommer att nå spel i Europa League nästa år heller, ler Wallvik, som ville hylla utespelaren Fabrizio Pisani för sin insats mellan stolparna sedan han ersatt skadade "Jocke" Karlsson efter paus.
Sidsjö-Böle får nu möta division 3-laget Svartviks IF i kvarten.

Sidsjö-Böle IF - Indals IF 6-1
2019-03-20 - 20:00 - Westhagen
Målen: 1-0 Louison Likita (7), 2-0 Casper Engstrand (9), 3-0 Louison Likita (18), 4-0 Louison Likita (37), 4-1 Sergio Hinestroza (57), 5-1 Mohammed Rezaei (68), 6-1 Louison Likita (75).
Domare: Santiago Bedoya
Publik: 20
Matchfakta

Alex Tomley svarade för ett mål och ett assist när Alnö gick vidare i DM. Alex Tomley svarade för ett mål och ett assist när Alnö gick vidare i DM.

Alnö för svåra för överrask-ningslaget Sundsvalls FF i DM – nu väntar Svartvik för ö-laget

(2019-03-19)
Sundsvalls FF:s nystartade herrlag tog sig vidare till åttondels-final i DM.
Där blev dock division 4-laget Alnö för svåra i kvällens drabbning på Westhagen.
– Sundsvalls FF spelade bra men vår tyngd blev utslagsgivande till slut, säger Alnötränaren Tomas Berglund.


Division 4 mot division 6. Skrattmatch? Nej, även om Alnö fick en bra start med en 2-0-ledning efter en kvart avgjordes det hela inte förrän i minut 87 då Adam Johansson satte 4-1-målet.
– Sundsvalls FF spelade bra men vår tyngd blev utslagsgivande till slut, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Anton Fellbrink gav ö-laget ledningen i den åttonde minuten då han nöp till direkt på Alex Tomleys passning snett inåt bakåt i straffområdet.
2-0 satte Tomley själv sedan han löpt sig fri på en stickare.
SFF reducerade strax innan paus sedan William Persson utnyttjat ett slarv i Alnöförsvaret.
Alnö hade bra kontroll i den andra halvleken och efter knappa timmen spelad satte vindsnabba Tesfalidet Elias 3-1 efter veteranen Peter Flobeckers förarbete.
Elias hade därefter ett stolpskott innan division 6-laget hade en träff i kryssribban med fem minuter kvar. Blott några centimeter från att ge matchen en avslutande nerv.
Istället kunde Adam Johansson, efter ett antal brända chanser, äntligen hitta rätt då han fann luckan mellan SFF-keepern Johan Häggkvists ben och stänga kiosken med både lås och bom.
– Det märktes att det var vår första fulltidsmatch. Vi skapade ändå en hel del chanser och släppte bara till två chanser bakåt. Kul att gå vidare i DM, avslutar Tomas Berglund.
I kvartsfinal väntar nu division 3-laget Stöde IF och i morgonkväll möts Sidsjö-Böle och Indal i den andra åttondelsfinalen. Vinnaren där får även dom ta sig an ett lag från trean, nämligen Svartviks IF.

Sundsvalls FF - Alnö IF 1-4
2019-03-19 - 20:00 - Westhagen
Målen: 0-1 Anton Fellbrink (8), 0-2 Alex Tomley (15), 1-2 William Persson (42), 1-3 Tesfalidet Elias (59), 1-4 Adam Johansson (87).
Domare: Santiago Bedoya
Publik:
Matchfakta

Sundsvalls FF vidare i DM – Fränsta tvingades lämna walk over i aftonens match

(2019-03-12)
Det blev ingen slutspelsmatch i afton mellan Sundsvalls FF och Fränsta IK då västralaget tvingades lämna walk over då man inte fick ihop fullt lag.

Så spelas resten av herrarnas slutspel (preliminärt):

Åttondelsfinaler:
20019-03-19:
Sundsvalls FF - Alnö IF (match 1)
20019-03-20:
Sídsjö-Böle IF - Indals IF (match 2)

Kvartsfinaler:
2019-04-02:
Vinnaren match 2 - Svartviks IF (match 3)
IFK Timrå - Matfors IF (match 4)
Kubikenborgs IF - GIF Sundsvall (match 5)
Vinnaren match 1 - Stöde IF (match 6)
 
Semifinaler:
2019-04-23:
Vinnaren match 3 - Vinnaren match 4
Vinnaren match 5 - Vinnaren match 6

Final:
2019-05-22 -19:00 (preliminärt)
Vinnarna i semifinalerna (Np3 Arena)

Kovlands sex måskyttar i 20-0-segern mot Njurunda i DM-kvartsfinalen. Fr v: Marlene Ejerås, Jonna Wistrand, Natalie Jonasson Colett, Emelie Birgersson, Jenny Nordenberg och Ida Markström.
Kovlands sex måskyttar i 20-0-segern mot Njurunda i DM-kvartsfinalen. Fr v: Marlene Ejerås, Jonna Wistrand, Natalie Jonasson Colett, Emelie Birgersson, Jenny Nordenberg och Ida Markström.

Kovland förkrossande överlägsna i DM-kvartsfinalen – nu väntar IFK Timrå i semi

(2019-03-06)
Idag spelades kvartsfinalen i DM på damsidan mellan Kovland och Njurunda där division 2-laget KIF var mer än överlägsna sina kombatanter och vann med förkrossande 20-0!

Kvartsfinal, damer:

Kovlands IF - Njurunda IK 20-0
2019-03-06 - 20:15 - Nordichallen
Målen: 1-0 Jonna Wistrand (2), 2-0 Emelie Birgersson (3), 3-0 Emelie Birgersson (10), 4-0 Nathalie Jonasson-Collett (13), 5-0 Ida Markström (27), 6-0 Nathalie Jonasson-Collett (32), 7-0 Jenny Nordenberg (33), 8-0 Jenny Nordenberg (36), 9-0 Marlene Ejerås (38), 10-0 Jenny Nordenberg (44), 11-0 Jonna Wistrand (47), 12-0 Nathalie Jonasson-Collett (55), 13-0 Emelie Birgersson (61), 14-0 Marlene Ejerås (66), 15-0 Ida Markström (69), 16-0 Ida Markström (73), 17-0 Jenny Nordenberg (74), 18-0 Jenny Nordenberg (79), 19-0 Amanda Sevefjord (86), 20-0 Marlene Ejerås (89).
Domare: Birile Elias
Matchfakta
Kort om matchen:
Ja, det här blev ingen jämn tillställning. Kovland var, som väntat, förkrossande överlägsna och vann med hela 20-0, jämnt fördelade över dom bägge halvlekarna. 1-0 kom redan i den andra minuten och därefter rullade målandet på i strid ström. Jenny Nordenberg målhungrigast med sina fem mål.
– Det blev väl en förväntat seger får man väl säga, men vi tar aldrig ut nånting i förskott men klart att vi hade ett bättre lag på papperet och idag även på planen, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Vi spelade fin fotboll och gör många fina mål. Vill dock tillägga att vi alla i laget var överens om att deras unga målvakt gjorde ett bra jobb och har en ljus framtid! Alla gör det dom ska på planen idag och vi är nöjda med vårat nya spelsystem, får se hur långt det tar oss!
– Alla tjejerna gör en bra insats idag men kändes lite extra roligt att se förre Timråspelaren Olivia Olofsson göra matchpremiär i Kovlands färger, avslutar Emma Westlund.
Njurundas målvakt Tindra Sjödal svarade för många fina räddningar och skötte sig mycket bra trots dom många baklängesmålen.


Så spelas resten av damernas slutspel:
 
Semifinaler:
2019-03-27, 19:00 (preliminärt)
Heffmersklubbans BK - Sundsvalls DFF (Nya HK Vallen)
Kovlands IF - IFK Timrå

Final:
2019-04-10, 19:00 (preliminärt)
Vinnarna i semifinalerna (Np3 Arena)

Svartviks IF​ besegrade Östavall med klara 4-0. Här driver William Åsenlund in i straffområdet och fastställer slutresultatet. Östavalls Magnus Rimeslåtten (# 20) hinner riktigt dit att täcka upp. "Blackbay" var ett av lagen som gick vidare från gruppspelet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Svartviks IF​ besegrade Östavall med klara 4-0. Här driver William Åsenlund in i straffområdet och fastställer slutresultatet. Östavalls Magnus Rimeslåtten (# 20) hinner riktigt dit att täcka upp. "Blackbay" var ett av lagen som gick vidare från gruppspelet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Olle Nordbeerg gjorde fyra mål på mindre än åtta minuter när IFK Sundsvall vände mot Medskogs på slutet. Olle Nordbeerg gjorde fyra mål på mindre än åtta minuter när IFK Sundsvall vände mot Medskogs på slutet.

DM-gruppspelet avslutat
– så gick det i söndagens matcher


(2019-03-03)
Idag spelades dom sista matcherna i DM-gruppspelet.
Läs här nedan vilka lag som tog sig vidare till slutspelet.
Så här gick dagens matcher i kronologisk ordning:


Grupp 4, herrar:

FK Sundsvall - Medskogsbrons BK 5-1
Målen: 0-1 Oskar Nordlander (37), 1-1 Johan Hallström (49, straff), 2-1 Olle Nordberg (51), 3-1 Olle Nordberg (53), 4-1 Olle Nordberg (54), 5-1 Olle Nordberg (59).
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta
Kort om matchen:
Efter en mållös första halvlek där IFK Sundsvall bjöd på en sprudlande passningsfotboll men kom aldrig närmare en nätkänning än en ribbträff gav Oskar Nordlander överraskande Medskogs ledningen sju minuter in i andra sedan han tagit till vara på en utboxning från IFK-keepern och dundrat upp bollen i nättaket. En ledning som stod sig till dryga tio minuter kvar då Martin Eriksson dribblat av tre "Medskogsare" innan han blev fälld av en fjärde innanför straffområdet. Johan Hallström säker från elvameterspunkten.
Därefter började "Olle Nordberg Show". På matchens sista nio minuter prickade anfallaren in hela fyra fullträffar. En mäktig bedrift som gjorde att ett hotande nederlag slutade med en fem-etta i egen favör. Märk väl att den spelande tränaren inte bytte in sig själv förrän i den andra halvleken...
– Vi spelade verkligen ut i första halvlek men fick aldri någon utdelning men vi tröttade ut Medskogs som fick löpa mycket utan boll. Trots att dom tog ledningen fortsatte vi trumma på och när vi väl fick utdelning blev det rena ketchupflaskan, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.
– Vi tvingades testa med spelare på ovana positioner då vi saknade tio man. Men det såg riktigt skapligt ut fram till det att IFK flyttade upp laget och spelade rakare med Olle Nordbeerg på topp. Då hängde vi inte med och Olle var också klinisk i sina avslut, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
När det gäller positiv spelarkritik i IFK Sundsvall är det svårt att skoja bort fyramålsskytten Olle Nordberg. Han var outstanding. På högerkanten hade Alexander Aspenrud bra fart och var svårstoppad. Centrala mittfältsduon Martin Eriksson och Robin Holmlund vann och fördelade bollar på bästa sätt.
Anfallaren "Mille" Dahlgren oroade framåt för Medskogs.


Torpshammars IF - Alnö IF 0-6
Målen: 0-1 Tobias Lodén (4), 0-2 Adam Johansson (5), 0-3 Tessfalidet Elias (8), 0-4 Måns Lind (15), 0-5 Adam Johansson (26), 0-6 Adam Johansson (44).
Domare: Roger Lundbäck
Matchfakta
Kort om matchen:
Torpshammar verkade sitta kvar i bussen när Alnö gjorde avspark inne i Nordichallen. Redan efter åtta minuters spel hade i tur och ordning Tobias Lodén, Adam Johansson och
Tessfalidet Elias målat. Efter kvarten spelad kom även Måns Linds 4-0. Innan paus satte Adam Johansson sitt andra mål fram till 5-0.
Efter att i pausvilan fått höra på tränaren Bert-Ove Bloms "förmaningar" skärpte Torpshammar till sig och hade bud flera gånger om att spräcka nollan.
Det ville sig dock inte utan i mitten av den andra halvleken kunde Adam Johansson fullborda sitt hattrick och spika Alnösegern till 6-0. Adam satte förövrigt alla sina mål inne i boxen efter inspel. Gruppsegern därmed säkrad och tillika avancemanget till slutspelet.
– Jättebra första halvlek från vår sida med högt bolltempo och få tillslag. Då hängde dom inte med och vi skapade många målchanser. I andra blev vi lite bekväma, tappade i skärpa och fokus samtidigt som dom höjde sig, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
– Vi fick bara ihop elva man p g a sjukdom och skador men det spelar ingen roll. Man måste kunna spela försvarsspel ändå och inte bara göra alibimarkeringar och inte ens jobba hemåt. Det blev bättre i andra men det är så dags att börja spela fotboll när man ligger under med 0-5, säger en besviken Bert-Ove Blom.
Överbetyg till hela Alnö men med en extra Strong till framfusige tremålsskytten Adam Johansson som utöver målen hela tiden var spelbar.
I Torpshammar var det bara lagledaren Börje Israelsson, 70+, som höll måttet.


Grupp 2, damer:

Alnö IF - Söråkers FF 1-1
Målen: 0-1 Alva Byström (38), 1-1 Emma Pettersson (51).
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Division 3-laget Söråker överraskade positivt när man tog poäng av Alnö och var bara nio minuter från segern. Alva Byström sprang sig fri på en långboll och satte ledningsmålet högt förbi Alnökeepern i inledningen av den andra halvleken innan då Emma Pettersson då kunde kvittera för laget från tvåan. Målet kom efter en hörna där Emma tryckte in 1-1 från nära håll.
– Sett till spel och chanser borde vi ha vunnit den här matchen. Zoe Tomley hade två bollar i ribban varav den ena studsade ner på mållinjen. Men en eloge till Söråker som backade hem, tätade till och gjorde det svårt för oss, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.
Mittbacken Frida Sandström var en av få som höjde sig över mängden i Alnö medan Maja Westberg på mitten var den som lyste klarast i Söråker.


Kovlands IF - Fränsta IK 6-0
Målen: 1-0 Amanda Sevefjord (11), 2-0 Jonna Wistrand (30), 3-0 Jonna Wistrand (42), 4-0 Nathalie Jonasson Collett (55), 5-0 Amanda Sevefjord (59),6-0 Jonna Wistrand (60).
Domare: Fredrik Thelander
Matchfakta
Kort om matchen:
Fränsta stod överraskande bra emot Kovland under den första halvleken. Amanda Sevefjord satte visserligen 1-0 i den elfte minuten men FIK var sedan på vippen att hålla det resultatet halvleken ut men precis innan vilan dubblade Jonna Wistrand KIF-ledningen. Ett tungt mål i baken för Fränsta i det läget.
Jonna satte sedan även trean i mitten av den andra halvleken och därefter rann det iväg till 6-0. Jonna Wistrand avslutade målskyttet i matchens absoluta slutskede då hon också fullbordade sitt hattrick. Kovland vidare till slutspelet från damernas grupp 2.


Grupp 2, herrar:

Lucksta IF - Söråkers FF 1-1
Målen: 1-0 Mohamadou Sumareh (56), 1-1 Khalil Masri (58).
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Bara ett par timmar innan Söråkers avspark mot Lucksta funderade tränaren Nermin Zulovic på att lämna walk over.
– Vi hade bara sju spelare att tillgå då vi hade skador och kräksjuka i laget plus att några av våra nyförvärv inte var spelklara ännu. Men det skulle kosta oss fem tusen kronor, säger "Zulan".
Söråker lyckades till slut få ihop en full startelva och kom till spel.
Och inte bara det. Man spelade jämnt mot division 3-laget Lucksta.
Laget från trean förde som väntat spelet men Söråker backade hem och tätade till. Dennis Moberg var närmast att bryta dödläget när han hade öppet mål, men sköt rakt i famnen på SFF-keepern Joel Nilsson - som stod utanför stolpen! Söråkers bästa chans i första hade Khalil Masri men LIF-målvakten Mike Karinga Persson var raskt ute och kvävde chansen.
Med bara fyra minuter kvar på klockan slog Jimmy Ilvonen ett inlägg från högerkanten och där kom en spänstig Mohamadou Sumareh och nickade in 1-0 med schwung. Mohamadou som i den andra halvleken flyttats upp i anfallet i jakt på tre poäng.
Tungt för ett kämpande Söråker utan avbytare. Och strax därpå såg Oliver Widahl ut att punktera matchen men sköt i stolpen.
Med bara dryga minuten kvar utnyttjade istället Khalil Masri en kommunikationsmiss i Luckstaförsvaret, vann ett hopslag med Mike Karinga Persson och rullade in kvitteringen i tom bur.
- Andra matchen på raken som vi ger bort segern i slutminuterna, suckar Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg, och fortsätter:
– Tycker ändå att vi rent spelmässigt gör en bra match, hade mycket boll men borde kanske satt några fler av våra chanser.
– Vilka tappra fotbollssoldater! Fick ringa in några stycken som inte tränat på länge och dom gick in och körde respektlöst. Mycket nöjd med försvarsspelet och att vi kunde hota med omställningar via kombinationer och överlappningar. Känner stor stolthet för killarna, säger Nermin Zulovic.
Vänsterbacken Eric Backlund (passande namn) var stark i defensiven och följde även med upp bra i anfallen. Det blev många löpmeter.
Beröm till hela Söråkers elva men med extra guldkant till mittbackslåset Victor Selander och Emil Sjögren samt till hela tiden farlige Khalil Masri i anfallet.


Matfors IF - Kubikenborgs IF 1-0
Målet: 1-0 Jimmy Holmgren (27).
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Efter det att Lucksta "bara" bemäktade ett kryss mot Söråker i sin gruppavslutning stod det klart att både Matfors och Kuben var klara för avancemang från grupp 2.
"Brukets Blå" hade inga som helst problem att kontrollera den här matchen mot ett håglöst Kuben men hade svårt att få till den rätta spetsen i offensiven. Enda målet kom efter en fast situation i början av den andra halvleken då Filip Andersson Roos frispark nådde en sopren Jimmy Holmgren vid den bortre stolpen. Anfallaren hade inga problem att nicka hem segermålet från nära håll.
– Vi hade lite brister i offensiven men samtidigt var det riktigt bra bakåt och vi släppte inte heller till några chanser, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.
– Vi var inte där idag. I första halvlek var vi urusla. Det var något bättre i andra där vi skapade ett par halvchanser som hade kunnat bli farliga om vi haft huvudet med oss. Ska vi vara med och slåss om seriesegern i fyran i år krävs betydligt bättre takter, säger Kubens tränare Åke Andersspn.
Matfors drabbades av en olycklig skada på Alex Berggren under matchen.
– Blir så förbannad att spelare kan vara så respektlösa mot varandra. En ful och onödig tackling från en av deras spelare precis vid sidlinjen när bollen redan var bortspelad därifrån. Fick besked under måndagen att Alex brutit båtbenet i handleden och blir nu borta en tid, dundrar Andreas Jonsson.


Grupp 1, herrar:

Östavalls IF - Svartviks IF 0-4
Målen: 0-1 Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire (9), 0-2 Oskar Lidström (12), 0-3 självmål (14), 0-4 William Åsenlund (52) 
Domare: Rickard Lingensjö
Matchfakta
Kort om matchen:
Svartvik tog kommandot direkt mot Östavall och redan innan kvarten var spelad hade man ryckt åt sig en 3-0-ledning och mer eller mindre säkrat segern i grupp 1.
I minut nio satte Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire 1-0, Oskar Lidström tvåan tre minuter innan Ahmad Khreis vallade in 3-0 via en Östavallsspelare.
Matchen jämnades därefter ut något men västralaget var ett nummer mindre denna eftermiddag och med åtta minuter kvar bröt William Åsenlund in från vänsterkanten (se bilden ovan) och skickade in slutresultatet 4-0.
– Vi öppnade starkt och passningsspelet flöt på bra och vi hade fin rörelse. Vi gör på det hela taget en bra insats. Luftade hela bänken och alla som fick speltid visade att man vill vara med och kämpa om en startplats, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
– Det märks att Svartvik ligger före oss i träningshänseende men vi hoppas att få komma ut på stor plan till veckan på Ånge IP och slippa gympasalen och få träna riktig fotboll, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Stöde IF - Sund IF 0-0
Domare: Rickard Lingensjö
Matchfakta
Kort om matchen:
Stöde och Sund avslutade Distriktsmästerskapets gruppspel.
Tyvärr blev den en ganska händelselös tillställning inför det dryga 50-talet åskådare som var kvar i Nordichallen.
Sund var tvungna att vinna med två måls övervikt för att "stjäla" Stödes plats. Något som Sund, med många spelare borta, inte verkade tro på och Stöde skulle tilllåta.
Det blev nästan oavkortat spel mellan straffområdena utom då västralaget kom runt på kanten men på dom efterföljande inläggen och inspelen var Sundförsvaret först på.
Föga överraskande slöt matchen mållös då båda lagens försvarsspel var klassen bättre än anfallsditot.
– Vi kom som sagt runt på kanterna några gånger men därifrån saknade vi den rätta leveransen. Tycker annars att spelet ute på planen inte var så tokigt. Det märks att vi inte haft möjlighet att fått träna på stor plan ännu, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Är nöjd med vårt försvarsspel och när det gäller det här med att träna på en fullstor planyta har vi, Stöde och dom andra division 3-klubbarna samma problem, säger Sundtränaren Mikael Kotermajer.
– Det här med division 3-fotboll är inget man satsar på i kommunen, säger "Strappa" och "Kotten" i en mun.
Lokalfotbollens förslag: Varför inte lägga på konstgräs på den upprustade gamla Spillvärmeplanen i Stockvik? Skulle inte behöva bli en speciellt kostsam lösning och ge bättre för våra division 3-klubbar plus lagen "söder om stan" bra möjligheter att förkovra sig och få behålla sina spelare längre upp i åldrarna både på herr-, pojk-, dam- och flicksidan.

Svartviks målskyttar mot Östavall i omvänd ordning: 4-0 William Åsenlund, 3-0 Ahmad Khreis (fast domaren skrev det som självmål), 2-0 Oskar Lidström samt 1-0 Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire. Längst fram Lokalfotbollens barnbarn, Lova och Tilda, iklädda varsin läcker Lokalfotbollenmössa :-). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Svartviks målskyttar mot Östavall i omvänd ordning: 4-0 William Åsenlund, 3-0 Ahmad Khreis (fast domaren skrev det som självmål), 2-0 Oskar Lidström samt 1-0 Tout Puissant Icyabiteye Kanamugire. Längst fram Lokalfotbollens barnbarn, Lova och Tilda, iklädda varsin läcker Lokalfotbollenmössa :-). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Den avslutande gruppspelsmatchen slutade mållös. För dagen gulklädda Sund var tvungna att vinna med två bollar över Stöde men hade svårt att tränga igenom dom rödkläddas försvar.Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Den avslutande gruppspelsmatchen slutade mållös. För dagen gulklädda Sund var tvungna att vinna med två bollar över Stöde men hade svårt att tränga igenom dom rödkläddas försvar.Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Om Sundsvalls FF:s William Persson var lika kamoflrad när han sköt Kovland i sank fötäljer inte historien. Om Sundsvalls FF:s William Persson var lika kamoflrad när han sköt Kovland i sank fötäljer inte historien.

Sexig seger för Sundsvalls FF och damfavoriten utslagna efter lördagens avslutande DM-gruppspel

(2019-03-02)
Selångers division 1-damer är utslagna i DM redan efter gruppspelet!
Sundsvalls FF nystartade herrlag överraskade däremot positivt när man slog ut Kovlands IF från Medelpadsfemman med utklassningssiffrorna 6-2.
Så här gick det i lördagens matcher i kronologisk ordning:


Grupp 3, damer:

Matfors IF - Njurunda IK 0-3
Målen: 0-1 Hanna Lundgren (15), 0-2 Hanna Lundgren (22), 0-3 Moa Persson (29).
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Njurunda avgjorde mötet med Matfors under andra halvan av den första halvleken. Ledningsmålet kom efter fint väggspel på mittplan och ett välavvägt högerinlägg från Alva Stridsberg som Hanna Lundgren mötte centralt på bästa sätt. Hanna satte därefter 2-0 efter ett friläge där hon distinkt satte bollen till höger om målvakten. Trean kom precis innan pausvilan då Moa Persson fick på en bra träff strax utanför straffområdeslinjen som tog vägen över målvakten men in under ribban.
– Vi ägde den första halvleken men i andra tappade vi spelet då Matfors klev upp högre på oss och satte press. Vi blev stressade och övergick till mer tjongande. Någon fara för segern eller ens en reducering var det dock inte, säger Sara Magnusson, en av Njurunda IK:s tre tränare.
I Njurunda slet Hanna Lundgren i vanlig ordning och kryddade detta med dubbla nätkänningar. "Alvorna" Brännström och Stridsberg skötte sig bra i mittförsvaret trots ovana platser och överbetyg även till ytterbacken Frida Ingerhed.
Tack vare vinsten tog man hand om gruppsegern och möter nu vinnaren i grupp 2 på onsdag i slutspelet.


Grupp 1, damer:

Selånger FK - Heffnersklubbans BK 0-0
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Frida Forslund höll tätt mellan Heffnersklubbans stolpar och nu ligger gruppfavoriten Selånger pyrt till för att gå vidare till slutspelet. Efter 0-0 krävs nu hjälp från Stöde i matchen mot Timrå för att inte division 1-laget ska bli utslagna.
– Det var en jämn match där antalet målchanser var ungefär lika många. Vi höll oss till matchplanen och visade upp ett stabilt försvarsspel och bjöd på en bra kamp matchen igenom trots att vi saknade en hel del spelare idag. Att vi nu går vidare i DM ser jag enbart som bonus, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Utöver Frida i målet plussar vi för mittbackarna Sandra Nilsson och Celina Byrén. På mitten jobbade Isabell Saarinen och Liv Lundström Lundin med både frenesi och framgång.
Värda omnämnanden är också Kicki Wiklander som var tillbaka efter långtidsskada och nyförvärvet från SDFF, Sara Kamis.
Väntar på återkoppling från Selånger FK.


IFK Timrå - Stöde IF 4-0
Målen: 1-0 Thelma Bergkvist (7), 2-0 Linnéa Jensen (40), 3-0 Thelma Bergkvist (52), 4-0 Stina Forslund (58)
Domare: Birile Elias
Matchfakta
Kort om matchen:
IFK Timrå tog hem damernas grupp 1. Detta efter en 4-0-seger mot Stöde IF. Något som samtidigt gjorde att favoriterna Selånger mycket överraskande inte tog sig vidare till slutspelet.
Stöde gav dock Timrå full huggning trots att svårfångade Thelma Bergqvist löpte ifrån Stödeförsvaret redan i den sjunde minuten och med ett säkert avslut satte ledningsmålet. Därefter dröjde det in i den andra halvleken innan Timrås Linnéa Jensen kunde öka på den sköra ledningen efter ett säkert avslut.
På slutet passade Linnéa fram Thelma Bergqvist till trean innan Stina Forslund avslutade till 4-0 efter matchens vackraste fullträff. Linnéa Jenssen hade bollen på vänsterkanten, tittade upp och fick se högerbacken Stina komma i full careta och slog en crossboll och Stina mötte passet och sköt ett hårt skott över Stödemålvakten.
– Vår första halvlek var lite seg samtidigt som Stöde kämpade på bra och gjorde det svårt för oss. I den andra halvleken fungerade våra spelvändningar bättre samtidigt som dom tröttnade och vi kunde punktera matchen, säger Timråtränaren Patrick Davis.
Patrick fortsätter:
– Jag gillar verkligen Medelpads Fotbollsförbunds upplägg med sitt DM. Bra träningsmatcher mot jämbördigt motstånd och extra kul när man går vidare från gruppen och får fler matcher nu under våren.
I IFK Timrå ska kollektivet hyllas denna dag.
Väntar på återkoppling från Stöde IF.


Grupp 5, herrar:

Indals IF - Holms SK 4-1
Målen: 1-0 Artagan Keskin (ca 3), 1-1 självmål (6), 2-1 Emil Stiernman Viklund (20), 3-1 Olof Torstensson (37), 4-1 Artagan Keskin (55).
Domare: Oskar Moss
Matchfakta
Kort om matchen:
Indal fick en smakstart mot Holm sedan Artagan Keskin snappat upp en dålig hemåtpassning till Holmkeepern redan i den tredje matchminuten.
Indal bjöd bara några minuter senare tillbaka då Niklas Wallvik oturligt råkade rensa ett inlägg in in i egen kasse.
– Tror nog att Niklas Wikholm tryckt in den annars, säger Holms lagledare Peter Lind.
I den 20:e minuten återtog Indal ledningen när en omarkerad Emil Stiernman Viklund tryckte in en retur från nära håll.
3-1 kom tidigt in i andra då Olof Torstensson mötte ett inlägg direkt.
Artagan Keskin avslutade matchen vackert med sitt andra mål för dagen när han drog till på volley efter en djupledsboll.
– Inte den bästa matchen från vår sida med många passningsmisstag men vi rodde ändå hem segern. Kändes som vi vann på bättre ork helt enkelt och inte släppte till något bakåt samtidigt som vi skapade ganska mycket framåt, säger Indalsspelaren Erik Wallvik.
– Vi saknade fem-sex ordinarie och då har man inte råd att slarva som vi gjorde vid första målet och sedan tappa markeringen vid det andra, säger Peter Lind.
Olof Torstensson var bäst på plan medan Artagan Keskin var den nyttigaste med sina två mål. Utespelaren Fabrizio Pisani hoppade in mellan stolparna och skötte sig med den äran.
I Holm höjde sig nyförvärvet Bereket Kiflay på en ovan innermittfältsposition och hemvändaren Andreas Nilsson på högerbacken över mängden. Båda nya från Selånger i år.


Grupp 3, herrar.

Sidsjö-Böle IF - Nedansjö IK 2-2
Målen: 1-0 Carl-Philip Göransson (5), 1-1 Patrik Nilsson (20), 1-2 Oskar Brusell (45), 2-2 Tim Ströberg (55) (45).
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta
Kort om matchen:
Sidsjö-Böle startade starkt och när Carl-Philip "Prinsen" Göransson tog emot ett inspel från kanten och satte 1-0 kom det inte som någon överraskning.
2-0 låg i luften när Jonathan Söders långa hörnspark nådde där en av planens kortaste spelare, Patrik "Putte" Nilssons huvud lyfte och nådde högst vid den bortre stolpen och det var istället utjämnat.
– Det var bra spänst i dom här nya skorna, kommenterade "Putte" efter matchen.
I mitten av den andra halvleken fick Nedansjös nyförvärv Oscar Brusell på en härlig träff strax utanför straffområdet och bollen curlade sig runt Petter Sjölund i S/B-målet och slickade insidan av stolpen.
NIK var sedan nära även ett tredje mål men Oskar Brusells frispark smet strax ovanför "slanan".
Med bara två minuter kvar fick Tim Ströberg på en riktigt "sorkmördare" från 30 meter som smet in vid stolproten.
Målet var viktigt och betydde att Sidsjö-Böle tog hem gruppsegern före Essvik och är klara för slutspelet.
– Det här blev jämnare än jag trodde på förhand. Efter en fint genomförd första halvlek från vår sida tappade vi slagkraft i andra efter ett par ofrivilliga byten. Är dock nöjd med att vi kunde kvittera och därmed ta oss vidare till slutspelet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Surt att tappa segern när det inte var så mycket kvar men jag är klart nöjd med spel och inställning. Var lite som natt och dag jämfört med förra matchen mot Essvik, säger Nedansjös tränare Christer Söder. som tillägger:
– Besviken på Sidsjö-Böles fula efterslängar och på domaren som inte beivrade tilltagen med gula kort. Blev därför onödigt grinigt på planen.
I Sidsjö-Böle var Markus Berglund åter stabil och en upplugnande kraft i mittförsvaret. Kevin Åhman ska ha beröm som "sittande" mittfältare.
Mittbacken Jonathan Söder, Oskar Brusell på vänsterkanten samt grovjobbaren
Patrik "Putte" Nilsson var trion som förtjänar ett klart överbetyg.


Grupp 7, herrar:

Sundsvalls FF - Kovlands IF 6-2
Målen: 1-0 ej inrapporterat ännu, 2-0 ej inrapporterat ännu, 2-1 Tobias Nilsson, 3-1 ej inrapporterat ännu, 4-1 ej inrapporterat ännu, 4-2 Tobias Nilsson (straff), 5-2 ej inrapporterat ännu straff efter hands, 6-2 ej inrapporterat ännu.
Domare: Per Pålsson
Matchfakta
Kort om matchen:
Sundsvalls FF tog ledningen redan i det första anfallet mot Kovland genom William Persson. Innan division 5-laget hämtat sig från chocken satte Pontus Mäkinen 2-0.
"Hockeyliraren" Tobias Nilsson, som gjorde comeback på en fotbollsplan efter flera års frånvaro, reducerade i den tolfte minuten. Men SFF hade mer att bjuda på och speciellt då William Persson som gjorde sitt andra mål för dagen fem minuter senare. Av bara farten kom även Eric Ellene Nelins 4-1-mål.
Tobias Nilsson reducerade ånyo knappt tio minuter in i andra på straff sedan han själv blivit fälld. En uppryckning från KIF såg ut att skönjas rent spelmässigt men närmare i målprotokollet kom man inte utan SFF kunde i slutminuterna spä på med två fullträffar ytterligare. William Persson fullbordade först sitt hattrick med en säker straffspark och därefter fastställde Pontus Mäkinen segern till mäktiga 6-2!
– Tycker vi dominerade och stundtals spelade ut dom. Vi utnyttjade hela planen, hade högt bolltempo plus bra snack inom laget, säger Sundsvalls FF:s lagkapten Adam Malmroth.
– Vi har ett ungt lag och många hade rest med sina föräldrar till fjällen. Fick ringa runt hela morgonen för att få ihop fullt lag. Men jag vill inte förringa Sundsvalls FF:s seger. Dom rullade på bra och utnyttjade verkligen våra hål därbak där jag hade en riktigt dålig dag mellan stolparna, erkänner målvakten och tränaren Charlie Mercheant.
– Vi gör ändå en ganska bra andra halvlek där vi ändå reducerat till 2-4 och hade mer på gång innan deras straffmål till 2-5 på slutet, fortsätter Charlie Mercheant
William Perssons hattrick ska givetvis hyllas och i mittförsvaret visade Douglas Kullmer lugn och samtidigt erfordelig pondus.
Inhoppande Tobias Nilsson imponerade i Kovland tillsammans med Joel Säterberg som gjorde tillfällig (?) comeback.


Grupp 6, herrar:

Hassels IF - Wiskans IF 0-2
Målen: 0-1 Tom Hultin (21), 0-2 Andreas Blom (35, straff).
Domare: Gebremeskel Elias
Matchfakta
Kort om matchen:
Tom Hultins frispark direkt i mål i den 21:a minuten och Andreas Bloms välriktade straffspark fem minuter in i den andra halvleken räckte för att Wiskan skulle ta hem hela potten mot Hassel.


Grupp 5, herrar:
Ånge IF - Selånger FK 3-1
Målen: 1-0 David Danielian (3), 1-1 Linus Stafrin (15), 2-1 Alexander Sjödin (45), 3-1 Mohammad Ahmadi (54),
Domare: Jan Öberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Ånge tog sats redan från början och tog ledningen redan i den tredje minuten då David Danielian löpte sig fri på en djupledsboll och avslutade säkert. Det var nästan som om Ånge fick en för bra start och började spela omständligt och bjöd på enkla misstag. Linus Stafrin utnyttjade ett försvarsslarv och kvitterade efter kvarten spelad. Ett så kallt bjudmål.
Ånge återtog initiativet i den andra halvleken och i den 45:e minuten var man tillbaka i ledningen. Lagkaptenen Najib Azghari nickade ner en hörna till Alexander Sjödin som mötte direkt och satte den lågt.
Selånger jobbade till sig en kvitteringschans men Abraham Brhanes avslut smet utanför stolpen. Istället kom 3-1 med sex minuter kvar. Mittbacken Mohammad Ahmadi tog en maxlöpning på 60 meter, kom fri, behöll kylan och placeradde in bollen.
- Vi hade våra bästa perioder i inledningen av matchen och den avslutande kvarten av matchen då vi rullade boll riktigt bra och skapade chanser, säger tränaren Filip Filipovic, som nu ser fram emot att få komma ut på en stor plan hemmavid.
- Ja, då kommer det att bli mycket bättre.
- Ånge var både tyngre och effektivare än oss idag och vinner rättvist. Vi slog bort lite för många andra- och tredjepassningar idag, säger Selångertränaren Andreas Nyberg.
I Ånge plussar vi för den säkra backlinjen och Mohammad Ahmadi mäktiga andra halvlek.
Jämnt överlag i Selånger där anfallaren Linus Stafrin var den som höjde sig över mängden.

Fränstas Andreas Modén utnyttjade Hassels tafatta försvarsspel och satte dit inte mindre än fem bollar. Arkivfoo: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Fränstas Andreas Modén utnyttjade Hassels tafatta försvarsspel och satte dit inte mindre än fem bollar. Arkivfoo: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Fem mål av Andreas Modén när Fränsta krossade Hassel – och så gick det i dom resterande matcherna

(2019-02-24)
Väntar ännu på fungerande synhjälpmedelsprogram.
Ber därför om överseende om det kan ta extra lång tid för inläggande av resultat, matchfakta och referat.
Något som dock inte oroade Fränstas Andreas Modén som skickade in hela fem bollar bakom Hasselmålvakten.
Så här ser söndagens program ut i kronologisk ordning:


Grupp 2, damer:

Kovlands IF - Alnö IF 5-2
Målen: 1-0 Juni Lindblom (3), 2-0 Ida Markström (14), 3-0 Jenny Nordenberg (15), 4-0 Ida Markström (27), 4-1 Ida Gustafsson (27), 4-2 Mira Hulinder (28), 5-2 Amanda Sevefjord (33).
Domare: Birile Elias
Matchfakta
Kort om matchen:
Kovland stängde den lilla seriefinalen mot seriekollegan Alnö tidigt. I minut tre hängde Juni Lindblom ettan och efter kvarten kom Jenny Nordenbergs 3-0. I slutet av den första halvleken gjorde Ida Markström sitt andra mål och ökade på till 4-0 och accentuerade ledningen.
Alnö gav emellertid inte upp och hann reducera två gånger om innan pausvilan genom Ida Gustafsson och Mira Hulinder.
Tidigt in i den andra halvleken satte Amanda Sevefjord 5-2 och tog död på all eventuell spänning och Kovland kunde därefter bevaka sin ledning utan att förta sig.


Fränsta IK - Söråkers FF 0-1
Målet: 0-1 Joanna Fuenzalida (33)
Domare: Mimmi Damtew
Matchfakta
Kort om matchen:
Förra helgen tvingades Söråker lämna w.o. mot Kovland då man av olika anledningar inte fick ihop fullt lag.
Idag mot Fränsta kom man inte bara till spel, utan vann. Efter en spel- och målmässigt jämn första halvlek fick Joanna Fuenzalida på ett bra skott tre minuter in i andra som inte Fränstamålvakten kunde hålla. Målet visade sig bli matchens enda.
– Båda lagen hade någon enstaka chans att bryta dödläget under den första halvleken. I den andra tog vi över och satte också segermålet. Fränsta avslutade dock bra och pressade oss men vi höll tätt, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist som ville berömma hela laget och då speciellt dom nya som kommit in.


Grupp 7, herrar:

Stockviks FF - Sundsvalls FF 1-3
Målen: 1-0 Andreas Nilsson (5), 1-1 Hugo Strandberg (20), 1-2 Simon Sparby Norberg (22), 1-3 William Wikman (31).
Domare: Jan Söderlund
Matchfakta
Kort om matchen:
Både Stockvik och Sundsvalls FF är nya i årets seriespel. Bredsandslaget gör comeback efter några år i malpåse medan SFF gör sin första säsong i herrsammanhang.
Stockvik förlorade i DM-premiären mot Kovland men den här gången började det i alla fall bra då Andreas Nilsson gav det röda laget en tidig ledning.
Sundsvalls FF kom emellertid tillbaka och i den 20:e minuten kvitterade Hugo Strandberg och bara två minuter senare hade man vänt på kuttingen när Simon Sparby Norberg satte 2-1.
Direkt i öppningen av den andra halvleken kom även 3-1, målgörare William Wikman. Det blev matchens sista fullträff och lagets första historiska seger var ett faktum.
Lyckades dessvärre inte få tag i lagens ledare för kommentarer.


Grupp 6, herrar:

Fränsta IK - Hassels IF 6-1
Målen: 1-0 Andreas Modén (3), 1-1 Lulzim Ugzmaijli (18), 2-1 Andreas Modén (23), 3-1 Andreas Modén (29). 4-1 Andreas Modén (34), 5-1 Andreas Modén (39), 6-1 Bahabolom Teame (58). 
Domare:  Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Fränsta säkrade i praktiken nog segern i grupp 6 efter en fem-etta mot Hassel. Och matchens store lirare var Andreas Modén som skickade in hela fyra bollar bakom Hasselmålvakten.
– Andreas hade en kanondag på jobbet men han fick också många fina bollar att jobba på från sina lagkamrater. Kul att vi idag kunde ställa upp med ett riktigt bra lag,. Vi har även fler duktiga spelare på väg in i truppen, säger tränaren Björn Östgård optimistiskt.
– Ja, så här kan det gå när man försöker spela med en trebackslinje utan markering, konstaterade Hassels team manager Seth Larsson kortfattat.


Grupp 2, herrar:

Kubikenborgs IF - Söråkers FF 4-1
Målen: 1-0 Jesper Andersson (13), 2-0 Haris Devic (18) 
2-1 Sayed Mohammed Husseini (33), 3-1 William Östman Rutenius  (42), 4-1 Fitm Ugzmaijli (58).
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta
Kort om matchen:
Söråker tackade i veckan nej till den vakanta platsen i division 3 Mellersta Norrland efter Norrala. En serie som Kuben kom sist i ifjol.
Ett spännande möte således på förhand. Men "Tigerränderna" visade sig målmässigt överlägsna och vann med klara 4-1. Redan innan klockan tickat upp till minut 20 hade både Jesper Andersson och Haris Devic nätat för dom gulsvartrandiga.
Söråkers nyförvärv från just Kuben, Sayed Mohammed Husseini, kvitterade tidigt i andra men mindre än tio minuter senare utökade William Östman Rutenius åter till ett tvåmålsöverläge. I slutet fastställde sedan Fitm Ugzmaijli slutresultatet.
Hann tyvärr inte kontakta någon av lagens tränare för kommentarer.


Matfors IF - Lucksta IF 2-2
Målen: 0-1 Oliver Widahl (40), 0-2 Dennis Moberg (51), 1-2 Filip Andesson Roos (53), 2-2 William Dalenius (59).
Domare: Henoc Ekanga    
Matchfakta
Kort om matchen:
Ifjol vann Matfors och Lucksta varsitt "El Fantastico". I år spelar lagen i olika divisioner efter dom sistnämndas avancemang till trean.
Därför kanske årets DM-möte blir den enda kraftmätningen lagen emellan.
Matfors inledde bäst och hade under första halvleken två riktigt bra chanser att ta ledningen men det var division 3-laget som tog ett målmässigt initiativ tio minuter in i andra genom notoriske målskytten Oliver Widahl. När sedan Dennis Moberg utökade med mindre än tio minuter kvar såg Sörforsgänget att gå mot segern.
"Brukets Blå" vägrade emellertid vika ner sig och Filip Andersson Roos fick först till en livlina med en rask reducering och i matchens sista minut kvitterade William Dalenius. Målet betyder att MIF leder grupp 2 på fler gjorda mål än Kuben.
– Lagen hade varsin halvlek. Vi den första med ett par kvalificerade målchanser. I andra var Lucksta klart bättre. Vårt bolltempo var för dåligt och vi hade för kort spelavstånd samtidigt som vi blev långa i laget. Starkt ändå att höja oss på slutet och kriga oss ikapp i målprotokollet, säger Matfors assisterande tränare Andreas Jonsson.


Grupp 4, herrar:

Medskogsbrons BK - Alnö IF 0-2
Målet: 0-1 Tesfalidet Elias (30), 0-2 Samuel Fisk (33)
Domare: Henrik Olsson
Matchfakta
Kort om matchen:
Både Medskogs och Alnö är nykomlingar för året och tillbaka i Medelpadsallsvenskan.
Idag möttes lagen i DM där Alnö kom från en seger medan Medskogs nollade. Tesfalidet Elias gav "ö-laget" ledningen precis i slutet av den första halvleken och när veteranen Samuel Fisk hängde tvåan nästan direkt efter paus orkade inte Medskogs resa sig utan nollade onyå samtidigt som Alnö nu toppar grupp 4 inför avslutningsmatchen mot Torpshammar.
Väntar på återkoppling från lagen.


IFK Sundsvall - Torpshammars IF 2-1
Mål: 1-0 Johan Hallström (22, straff), 2-0 Olle Nordberg (37), 2-1 Patrik Högdahl (straff, 42).
Domare: Henrik Olsson
Matchfakta
Kort om matchen:
Helgen avslutades med ett möte mellan division 5 och 4, IFK Sundsvall mot Torpshammar.
Och det var laget från Medelpadsfemman som tog ledningen då Johan Hallström exekuterade en straffspark på bästa sätt i minut 22.
Spelande tränare Olle Nordberg var på ett härligt löphumör och sju minuter in i andra satte han 2-0.
I mitten av halvleken var det västralagets tur att få chansen från elva meter. Patrik Högdahl har satt straffar förr och darrade inte på manchetterna och gav åter liv och nerv i matchen. Det var dock det närmaste Torpshammar kom och man tvingades inkassera en förlust efter förra helgens trepoängare mot Medskogs.
Tyvärr lyckades jag itne få tag i någon av lagens ledare efter matchen.

I löragens sista mach vann Sidsjö-Böle lite överraskande mot Essvik och det till stor del av bra försvarsspel av bland annat Jakob Johansson (nummer 2 i grönt). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollebn.nu.
I löragens sista mach vann Sidsjö-Böle lite överraskande mot Essvik och det till stor del av bra försvarsspel av bland annat Jakob Johansson (nummer 2 i grönt). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollebn.nu.

Sju uddamålssegrar och ett kryss i dagens DM-matcher – resultat, matchfakta och referat

(2019-02-23)
DM-gruppspelet fortsätter nu i helgen med omgång 2.
Lördagen inleddes dock med en mållös kryssmatch men därefter blev det sju uddamålssegrar.
Idel jämna matcher med andra ord.
Så här ser lördagens program ut i kronologisk ordning:


Grupp 5, herrar:

Selånger FK - Holms SK 0-0
Domare: Örjan Åström
Matchfakta
Kort om matchen:
Selånger är nyblivet division 4-lag men lördagens morgonmatch blev ingen höjdartillställning och slöt dessutom mållös. Niklas Wikholm hade ett bra läge för Holm när han vände runt i straffområdet men sköt strax utom medan Selångers bästa chans kom efter ett fint uppspel, inlägg från kanten, en skarv och bollen till en omarkerad Ivar Skoog, som sköt över.
– Idag kom vi inte upp i vår kapacitet utan hamnade i deras tempo och skapade få riktiga chanser. Hade vi spelat som i förra matchen hade vi vunnit lätt, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Markus Eriksson Hofling åter stabil mellan Selångers stolpar plus att Idris Abuukar Sheikh stod för ett piggt inhopp. I övrigt slätstruket hos dom blårödrandiga.
Väntar på kommentarer från Holm.


Ånge IF - Indals IF 1-2
Målen: 1-0 Valerik Danielian (22), 1-1 Fredrik Karström (43), 1-2 Aragan Kesin (60+1).
Domare: Örjan Åström
Matchfakta
Kort om matchen:
Indal inledde lite trögt och Ånge aktade inte på rov utan tog ledningen i den 22:a minuten efter en kanonfrispark  från Salman Alizaden som tog i ribban och sedan ner på mållinjen innan Valerik Danielian kunde forcera in returen.
Därefter vaknade Indal till något och tog över matchen ju längre den led och drygt tio minuter in i den andra halvleken kom kvitteringen. Efter lite flipper inne i Ånges straffområde hamnade bollen hos Fredrik Karström som drog till från tretton meter.
Trots övertag för Indal såg matchen ut att sluta med ett kryss då Ångespelarna var mer intresserade av att diskutera ett domslut än spela fotboll och åkte på en omställning där Indal i ett fyra mot två-läge kunde avgöra matchen. Artagan Keskin fick öppet mål efter pass från Olof Torstensson.
– Sett till hela matchen var segern rättvis men i vanlig ordning hade vi svårt att omsätta övertag och chanser i mål, säger Indals lagledare Jonas Wallvik.
– Synd på deras segermål. Först tycker jag attt vi borde haft straff på slutet när Valerik Danielian blev nerdragen i deras straffområde. Och på deras omställning efteråt är det solklar offside på deras sista pass då han som gör målet till och med är nedanför mig, säger Ångetränaren och tillika målvakten Henrik "Salle" Liivlaid besviket.
Firma Karström & Torstensson på Indals mittfält var tongivande tillsammans med vikarierande målvakten Jonas Högman.
I Ånge höll Tobias Engström och Salman Alizaden  ihop det bra i mittförsvaret.


Grupp 1, herrar:

Svartviks IF - Sund IF 1-0
Målet: 1-0 Ludvig Leman Uppling (55)
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Svartvik vann en välspelad tillställning över Sund tack vare ett sent mål efter det att Ludvig Leman Uppling runnit in från vänsterkanten och i kamp med målvakten chippat in bollen i det bortre hörnet med bara fem minuter kvar att spela.
Per Nyman var därefter ytterst nära att kvittera sedan Svartvikskeepern tappat bollen framför fötterna på honom. Keepern räddades emellertid av sin uteförsvarare som hann tillbaka och lyckades få undan bollen på mållinjen.
– Hade varit skönt med ett kvitteringsmål men jag är ändå nöjd med dagens match jämfört med den i förra helgen mot Östavall. Den här gången påminde vi i alla fall om ett division 3-lag och det var ett rejält lyft på en vecka, säger Sundtränaren Emad Nademi.
Högerbacken Mohammed Dirawi visade upp ett moget spel och bollbehandling.
Väntar på återkoppling från Svartviks IF.


Östavalls IF - Stöde IF 0-1
Målet: 0-1 Bamekee Touré (22)
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Stöde tog hem västraderbyt mot Östavall efter matchens enda mål. Efter en hörna fick inte Östavallsförsvaret bort bollen utan Bamekee Touré kunde raka in bollen efter en tilltrasslad situation.
– Trots segern kändes vi inte riktigt synkade men hade ändå bud på fler mål även om Östavall kanske var spelmässigt bättre än oss idag. Fast även om vi inte var på tå släppte vi inte till mycket bakåt vilket givetvis är en styrka i sig, säger Stödes tränare Anders Strandlund.
– Spelmässigt var vi nog det bästa laget men tyvärr brast det i dom sista avgörande momenten. Men jag är helnöjd med vår prestation och inställning där vi vann både första- och andrabollar samt närkamper. Så sammanfattningsvis - nöjd med prestationen men inte med resultatet, säger Östavalls tränare David Nordberg, som ville hylla kollektivet.
I Stöde visade mittbacken Mattias Norin både spelförståelse och pondus. På högerbacken var Kim Eriksson solid.
 

Grupp 1, damer

Stöde IF - Heffnersklubbans BK 0-1
Målet: 0-1 Felicia Andersson (51)
Domare: Hans Söderblom
Matchfakta
Kort om matchen:
Felicia Anderssons mål när mindre än tio minuter återstod blev matchens enda när Heffnersklubban besegrade Stöde. HK är därmed fortfarande utan förlust medan Stöde fortfarande har nollor i såväl mål- som poängkolumnen.
– En matchbilden som visade ett rätt jämnt spel. Tidvis blir vi ett mycket långt lag och då blir ytorna enorma för våra innermittfältare på denna stora plan, säger Stödetränaren Anette Bergman.
I Stöde ger vi en extra korv med bröd tilll ytterbacken Wilma Söderberg och Amelia Viklund på det centrala mittfältet för sitt slit och sin styrka i närkamperna.
Texten kan komma att uppdateras efter återkoppling från Heffnersklubban.


IFK Timrå - Selånger FK 1-0
1-0 Thelma Bergqvist (5) 
Domare: Fredrik Thelander
Matchfakta
Kort om matchen:
Timrå bjöd på en skräll när man lade beslag på hela potten mot division 1-laget Selånger som i den förra omgången tog en storseger mot SFK:s seriekollega Stöde.
Redan i minut fem satte Thelma Bergqvist det vinstgivande målet. Matilda Svensson slog en öppnande djupledsboll till Jonia Henriksson som därefter centrade in till Thelma som satte bollen i nät.
Selånger jagade sedan kvittering men Timrå kämpade och höll ihop sitt försvarsspel över hela planen på ett imponerande sätt. Men med bara dryga minuten kvar var man klar att notera ett kryss då veteranen Angelica Lindholm Forsell löpte sig fri men "stöp" på Timrås sista utpost Malin Pettersson som krönte sin fina insats i matchen med en mäktig parad.
– Hade varit snöpligt om vi tappat segern där då vi gör en fantastisk laginsats där alla krigade och slet för varandra. Okej, Selånger hade mest boll och spel men sett till kämpaglöden och inställningen var vi värda segern, säger Timråtränaren Patrick Davis.
Hoppas kunna komplettera referatet med Selångertränarens kommentarer.


Grupp 3, damer;

Sundsvalls FF - Matfors IF 2-1
Målen: 0-1 Felicia Karlsson (38), 1-1 Sara Johansson (51), 2-1 Lisen Becker(55).
Domare: Abraham Brhane  
Matchfakta
Kort om matchen:
Efter en mållös första halvlek gav Felicia Karlsson Matfors ledningen åtta minuter in i den andra. En fin födelsepresent till tränaren Magnus Östman som idag fyller år.
Men Magnus fick inte fira med en seger.
Sara Johansson kvitterade nämligen för Sundsvalls FF när mindre än tio minuter återstod. SFF hann även med ett segermål sedan Lisen Becker skruvat in en hörna direkt i mål.
Hann tyvärr inte kontakta lagens ledare men hoppas kunna få några kommentarer om matchen inom kort.


Grupp 3, herrar:

Sidsjö-Böle IF - Essviks AIF 1-0
Målet: 1-0 Louison Likita (10) 
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Essvik vann förra helgen men idag blev det stopp mot ett försvarsstarkt Sidsjö-Böle som i den tionde minuten tog ledningen och höll den resten av matchen. En svepande frispark från Carl Sahlin nådde Louison Likita vid den bortre stolpen och 1-0 var ett faktum.
Essvik jobbade för en kvittering men var trubbiga sista tredjedelen och det var snarare så att Sidsjö-Böle kunnat utöka på någon av sina omställningar.
Sista kvarten tryckte emellertid Essvik på lite extra men det närmaste man kom var ett vänsterinlägg (!) från inhopparen Johan Kolbäck som gick förbi allt och alla inklusive duktige S/B-keepern Petter Sjölund innan den tog i den bortre stolpen, och ut.
– Vi är nöjda med resultatet och hur vi genomförde matchen. Många positiva tecken på hög individuell nivå. Vi hade många som spelade tillsammans för första gången men det flöt på bra. Vi visade hjärta och gjorde det trångt för Essvik, speciellt på slutet när dom jagade kvittering. Hade vi utnyttjat våra omställningar hade vi kunnat gjort både ett och två mål ytterligare men 1-0 räcker, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som ville hylla hela laget för sin inställning.
– Lite extra plus för hur nyförvärven levererade tillsammans med våra mittbackar och unge, för dagen vänsterback, Taavetti Olavi Ahonen, fortsätter Eklöf.
En besviken Essvikstränare i Fredrik Martinsson hade inte tid att vänta på Lokalfotbollen för kommentarer utan hade, enligt hans spelare, "bråttom hem till Mello".

Louison Likita, målskytt, och Petter Sjölund, höll nollan, var högt bidragande orsaker till Sidsjö-Böles seger över seriekonkurrenten Essvik i lördagens avslutande DM-match. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Louison Likita, målskytt, och Petter Sjölund, höll nollan, var högt bidragande orsaker till Sidsjö-Böles seger över seriekonkurrenten Essvik i lördagens avslutande DM-match. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
"Alla sätt är bra utom dom dåliga när bollarna ska räddas" verkar Sidsjö-Böles duktiga keeper Petter Sjölund resonera. Och han höll också nollan mot Essvik under lördagen trots, eller tack vare denna posé?. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
"Alla sätt är bra utom dom dåliga när bollarna ska räddas" verkar Sidsjö-Böles duktiga keeper Petter Sjölund resonera. Och han höll också nollan mot Essvik under lördagen trots, eller tack vare denna posé?. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Christian "Chippen" Isaksson, blott en av två målgörare så här långt i dagens DM-fotboll. Christian "Chippen" Isaksson, blott en av två målgörare så här långt i dagens DM-fotboll.

Selånger FK:s damer och Essviks AIF:s herrar dagens vinnare i DM-spelet 

(2019-02-17)
Blott två segrare kunde koras under dagens DM-matcher – Essviks herrar och Selångers damer.
I övrigt var det målfattigt och tre kryss-matcher.

Söndagens matcher i kronologisk ordning med resultat, matchfakta och referat.


DM Grupp 3, herrar

Essviks AIF - Nedansjö IK 2-0
1-0 Christian Isaksson (ca 15)
2-0 Mårten Gräntz (ca 50)
Domare: Henoc Ekanga
Matchfakta
Kort om matchen:
Morgonmötet mellan division 4-kollegorna Essvik och Nedansjö bjöd på "enkelriktad" fotboll.
– Jag tror vi hade 90-10 i bollinnehav. Dom parkerade en liten buss framför sitt mål i första halvlek men efter pausvilan körde dom in en större, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.
Buss oavsett storlek kunde Essvik ändå ta ledningen efter kvarten spelad då återvändaren Christian "Chippen" Isaksson nickade in en hörna.
Trots rejält spelövertag och många målchanser dröjde det till det återstod ungefär tio minuter innan man kunde säkra segern. Och ånyo efter en hörna och nickmål sedan Mårten Gräntz satt pannan till Hampus Erikssons fina inlägg efter en korthörna.
– Skönt att få börja säsongen med en seger men ärligt talat borde vi gjort minst sju mål idag, säger Fredrik Martinsson kritiskt.
Nedansjö då? Njae, det märktes att man ligger efter träningsmässigt och fick inrikta sig uteslutande till försvarsspel. Något man gjorde bra. Framåt var det tunt men man hade ett stolpskott i slutsekunderna i alla fall.
– Jag tycker ändå att vi gör en bra match utifrån våra förutsättningar, där många spelare fick spela på nya positioner, även om vi fick försvara oss mycket mot ett lag som ska slåss om serieseger i fyran i år. Vi kan konstatera att vårat försvarsspel var bra när Essvik endast gör två mål på oss, och det på fasta situationer. Sedan får vi jobba vidare på vårat anfallsspel framöver, säger Nedansjös tränare Christer Söder.
"Chippen" Isaksson och Hampus Eriksson på det centrala mittfältet var Essviks bästa för dagen.
Simon Gröning i NIK-målet bra i vanlig ordning och räddade flera frilägen. Mittbacken Johan Keijser och anfallaren Dennis Nilsson som slet, vann närkamper och höll kvar bollen i anfallet några gånger, visade också god klass


DM Grupp 5, herrar

Indals IF - Selånger FK 0-0
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
DM-turneringens första 0-0-match. Men det saknades inte chanser. Lagen hade varsin rejäl i första och likaledes efter den korta pausvilan.
– Vår bästa chans kom med tio minuter kvar när Linus Stafrin kom helt fri men då ryckte den assisterande upp flaggan och tog död på den chansen, säger Selångers tränare Anders Nyberg besviket.
Med bara ett par minuter kvar såg Indal ut att sätta sitt segermål med ett avslut från nära håll men då svarade Selångerkeepern Markus Eriksson Hofling för en mäktig reflexräddning.
– Oavgjort var rättvist även om kanske 1-1 mer speglat matchen, säger Anders Nyberg, som ville plussa för laginsatsen.
Har inte kunnat nå Indals ledare så jag ber någon av dom slå Lokalfotbollen en signal.


DM Grupp 3, damer

Njurunda IK - Sundsvalls FF 0-0
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Årets första mållösa match följdes raskt av den andra när Njuruna tog sig an Sundsvalls FF i dagens första dammatch. Om det beror på att veteranen Nilla Sjöberg dömt båda låter jag vara osaagt...
Resultatet speglade matchen där Njurunda inledde dom bägge halvlekarna bäst för att sedan tappa initiativet till Sundsvalls FF. SFF var i andra halvlek närmast att bryta dödläget men Sara Johansson träffade stolpen och på returen missade en lagkamrat öppet mål.
– Vi var lite stirriga i inledningen av halvlekarna men vi blev bättre ju längre matchen led men oavgjort var nog rättvist ändå rent spelmässigt, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.
Anna Torstensson dominerade från sin mittbacksplats och på det centrala mittfältet imponerade Sara Johansson i Sundsvalls FF.
Har inte kunnat nå Njurundas ledare för matchkommentarer så jag ber dem slå Lokalfotbollen en signal på telefon 0730 - 49 88 88.


DM Grupp 1, damer

Selånger FK - Stöde IF 7-0
Mål Selånger. Emmie Björklund 4 och Mikaela Jensen 3.
Domare: Nilla Sjöberg
Matchfakta
Kort om matchen:
Efter en trevande inledning där Stöde höll spelet väl uppe i planen kom 1-0 i den sjätte minuten genom nummer 6, Emmie Björklund, som fick på en kanonträff från 25 meter och bollen dök in i det vänstra krysset. 2-0 kom sedan i den 17:e och passande nog var nummer 17 målskytt, nyförvärvet från IFK Timrå, Mikaela Jensen, som i fritt läge satte bollen perfekt vid den vänstra stolproten (se bilden ovan).
Trean och fyran kom innan paus, båda målen signerade Emmie Björkman, och båda efter upprullningar efter kanten, inlägg och avslut.
Firma Björklund och Jensen fortsatte sitt målande i den andra halvleken och innan krutröken lagt sig stod det 7-0 på resultattavlan, och 4-3 till Emmie Björklund i interna målkampen.
– Trots ovanan av stor plan är jag nöjd med spelet, målskyttet och sättet vi skapade våra chanser på. Samtliga sju mål var dessutom spelmål. Bakåt släppte vi inte till ett enda skott på mål, säger Selångers tränare Tommy Lerstrand.
– Vi visste att det skulle bli svårt men vi hade två målsättningar innan matchen. 1. Försöka spela oss ur situationerna även när vi blev pressade och inte bara tjonga iväg bollen i panik. 2. Hålla humöret uppe och inte tappa sugen även om det skulle trilla in några bollar bakåt. Tycker att vi lyckades med båda punkterna. Vi luftade fyra tjejer födda -04 som verkligen klev in och tog för sig mot division 1-motstånd, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Målskyttarna svåra att ignorera i Selånger när det gäller spelarkritik. Mycket bra var även Tove Hanold på det centrala mittfältet.
Båda Stödemålvakterna, stod en halvlek var, Ida Sperring, numera brunett, och Urte Meskauskaite, gjorde bra ifrån sig trots dom många målen. På innermittfältet slet Maria Gidhammar och Erika Hultin förtjänstfullt mot övermakten. Vi visste att det skulle bli svårt men vi hade två målsättningar innan matchen. 1. Försöka spdela oss ur situationerna även när vi blev pressade och inte bara tjonga iväg bollen i panik. 2. Hålla humöret uppe och inte tappa sugen även om det skulle trilla in några bollar bakåt. Tycker att vi lyckades med båda punkterna, säger Stödetränaren Anette Bergman.
Målskyttarna svåra att ignorera i Selånger när det gäller spelarkritik. Mycket bra var även Tove Hanold på det centrala mittfältet.
Båda Stödemålvakterna, stod en halvlek var, Ida Sperring, numera brunett, och Urte Meskauskaite, gjorde bra ifrån sig trots dom många målen. På innermittfältet slet Maria Gidhammar och Erika Hultin förtjänstfullt mot övermakten. Plus också till högerbacken My Brandström.


Heffnersklubbans BK - IFK Timrå 1-1
Målen: 1-0 Felicia Andersson (30), 1-1 Thelma Bergqvist (55).
Domare: David Lundgren
Matchfakta
Kort om matchen:
När Heffnersklubban och Timrå möts inbördes brukar det allt som oftast bli jämna matcher. Så även denna gång. Det syntes att det var premiär då matchen förflöt i ett lågt försäsongstempo. I dom döende sekunderna av den första halvleken inför en välbesökt läktare kom ändå matchens första mål. Isabelle Saarinen slog en frispark från kanten in i straffområdet där Felicia Andersson var först på bollen och skarvade in 1-0 till Heffnersklubban.
Med fem minuter kvar kom Timrås kvittering och var fotbollsgodis. Agnes Söderberg frispelade Thelma Bergqvist efter en snabb omställning och den förre HK-anfallaren avslutade klinisk med ett hårt och välplacerat markskott.
Timrå var i slutskedet nära ett segermål då Linnéa Jensen fick på en bra träff men då var det Frida Forslunds tur att visa sina gamla lagkompisar i Timrå hur man sträcker ut och gör en klassisk TV-räddning.
– En jämn tillställning med ett rättvist resultat även om vi hade mer boll inom laget medan Timrå satsade på längre bollar på sina snabba anfallare. Det märktes att vi var ringrostiga men kul att vara igång med säsongens matchande, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
– Vi hade mer bollinnehav än Heffners men utnyttjade inte dom oceaner av yta som fanns på mitten och längst bak var dom täta tack vare sina duktiga mittbackar och målvakt. Är nöjd med vår speluppbyggnad med tanke på att det är tidigtin i säsongen. Men det märks att det finns mycket att träna på men summa summarum är jag nöjd med prestationen, säger Timrås tränare Patrick Davis.
Frida Forslund stabil mellan Heffnersklubbans stolpar i vanlig ordning. Nya mittbacksparet Lina Liv-Lundström och Sandra Nilsson imponerade och framåt handlade det mesta om Felicia Andersson.
Även Timrå hade en duktig mittback i Desirée Öberg och på mitten skötte sig trion Agnes Söderberg, Olivia Sundström och Emma Granström med den äran.

Nyförvärvet från Timrå, Rosie Nilsson, svarade för ett hattrick i sin debut för Alnö. Nyförvärvet från Timrå, Rosie Nilsson, svarade för ett hattrick i sin debut för Alnö.

1-1 var ett gångbart resultat i dagens DM-matcher – Alnös damer målgladast

(2019-02-16)
1-1 var ett gångbart resultat i dagens gruppmatcher i DM.
Inte mindre än fyra av kamperna slutade med likaläge.
Det var jämna matcher överlag, så när som på Alnödamernas avslutande 6-1-seger över Fränsta.

Så här gick det i dagens matcher i kronologisk ordning:


Grupp 2, herrar

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 1-1
Målen: 0-1 Albin Stark (11), 1-1 Oliver Widahl (17).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
En match där Kuben inledde bäst och tog också ledningen i den 11:e minuten efter en snygg upprullning som avslutades med Haris Devics högerinlägg som Albin Stark mötte med pannan centralt inne i straffområdet.
Det tog emellertid bara lite drygt fem minuter för ständigt målfarlige Oliver Widahl att kvittera sedan han tagit ner Axel Drewsens inlägg på bröstet, låtit bollen studsa innan han drog in 1-1 på halvvolley.
Om KUben hade det mesta av den första halvleken var det mest Lucksta efter pausvilen. Men några mål blev det inte trots flera chanser.
– Vi hade inte siktet rätt inställt. Två bollar i stolpen och lika många i ribban istället för innanför målramen så jag är besviken på resultatet, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.
– Vi spelade riktigt jäkla bra i den första halvleken då vi rullade boll bra medan Lucksta körde på med sin "division 4-fotboll" med nästan bara långa bollar. I andra kroknade vi något och det blev mest ställningskrig även om Lucksta hade dom bästa chanserna, säger Kubentränaren Åke Andersson.
Jämnt överlag i Lucksta medan trion Albin Stark och "Jesprarna" Andersson och Svensson höjde sig över mängden i Kuben.


Söråkers FF - Matfors IF 1-4
Målen: 0-1 Jimmy Holmgren (8), 0-2 Jimmy Holmgren (26), 1-2 Khalil Masri (28), 1-3 Mario Berlin (57), 1-4 Mario Berlin  (60).
Utvisning Söråker: Victor Selander (45)
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Matfors tog en siffermässigt klar seger mot den förmodade värsta konkurrenten i årets Medelpadsallsvenska.
Jimmy Holmgren gav Brukets Blå en tidig ledning och samma man ökade på innan pausvilan.
Men Khalil Masri bjöds på en livlina av en schabblande MIF-keeper strax därpå och kunde rulla in reduceringsmålet.
I den andra halvleken var Khalil nära att kvittera sedan han runnit igenom.
– Men blev kapad. Tyvärr fick vi inte med oss någon straff, säger Söråkers lagledare Tony Andersson besviket.
Strax därpå blev Victor Selander målchansutvisad...
– Små marginaler. Istället för kanske 2-2 på straff fick vi avsluta sista kvarten med en man mindre, säger Tony Andersson.
Med tre minuter kvar avgjordes matchen definitivt när nyförvärvet från Ljustorp, Mario Berlin, rundade Söråkerskeepern och satte 3-1. Mario kopierade därefter sin lagkompis genom att bli tvåmålsskytt när han fastställde MIF-segerntill 4-1 i slutminuten.
Bäst i Söråker var slitvargen Joar Sten och Victor Selander fram till sin utvisning.
Väntar på återkoppling från Matforsledare för kommentarer.


Grupp 4, herrar

Torpshammars IF - Medskogsbrons BK 1-0
Målen: 1-0 Alireza Mahmoodi (28)
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Torpshammar och Medskogs tippas allmänt vara två av lagen som kommer att få kriga om att hänga kvar i årets Medelpadsallsvenska.
Idag möttes lagen i DM och där vann västralaget med matchens enda mål. Efter en upprullning i den första halvlekens slutskede slog högerbacken Fredrik Wikberg ett perfekt inlägg som Alireza Mahmoodi mötte lika perfekt och bollen satt precis innanför stolpen.
– Med tanke på att vi kom direkt från träning i gympasal och med små bollar tyckte jag vi hade ett bra passningsspel under den första alvleken. I den andra hade vi flera bra omställningslägen men då slarvade vi med passningarna och åkte på kontringar emot istället. Medskogs hade ingen riktigt het kvitteringschans så vi vinner rättvist, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Prioriteten idag var att hitta rätt i positionerna inom och mellan lagdelarna. Något som jag tycker vi gjorde mycket bra i den första halvleken. Att dom gör ett kvalitetsmål drar inte ner betyget. I andra var vi bra med spelmässigt första tio men sedan blev det mest sparka och spring. Trots det hade vi flera bra omställningslägen men vi var alldeles för uddlösa sista tredjedelen trots att Markus Holdo på kanten bredde smörmackor åt forwards, säger Medskogs lagledare "Jocke" Hedlund.
Högermittfältaren Ali Rahimi var inte bara bääst i Torp utan planens bäste aktör. Överbetyg även till ytterbackarna Daniel Lindberg och redan nämnde Fredrik Wikberg.
Hela backlinjen och kantspelaren Markus Haldo, bra i båda riktningara, bäst i Medskogs tillsammans med Olle Kankainen. När den senare tvingades halta ut på grund av ett snedtramp tappade man mycket av sitt spel.


Alnö IF - IFK Sundsvall 1-0
Målet: 1-0 Adam Johansson (40)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Matchfakta
Kort om matchen:
I höstas möttes Alnö och IFK Sundsvall i hissen mellan fyran och femman. Idag möttes lagen i DM och där drog laget som var på väg upp det längsta strået. Måns Lind serverade Adam Johansson en ett instick på djupet och en friställd Johansson satte bollen lågt bredvid målvakten cirka tio minuter in i den andra halvleken. Ett mål som visade sig bli matchens enda trots att IFK Sundsvall attackerade hårt sista tio, dock utan att få utdelning.. Närmast var ett bra skott från Martin Eriksson där Joakim Grannas i Alnömålet gjorde en grann räddning på plus ett stolpskott.
– Vi hade ett klart grepp första halvan av första men därefter jämnade matchen ut sig utan att IFK skapade någon direkt farlig kvitteringschans, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Vi är nöjd med vår insats trots att det blev förlust. Vi inledde samlat då vi har ett nytt lag och är inte alls samspelta. En jämn första halvlek men efter deras mål flyttade vi upp laget och låg på för en kvittering men marginalerna var tyvärr emot. Ett kryss var vi värda, säger IFK Sundsvalls spelande tränare Claudio Moraga.
Måns Lind, som "10:a", och den unga mittfältsduon Alex Tomley och Leon Solli övertygade i Alnö. I IFK plussar vi för helheten då alla bidrog med sitt.


Grupp 1, herrar

Sund IF - Östavalls IF 1-1
Målen: 0-1 Daniel Wallsten (35, straff), 1-1 Christoffer Nerkman (48).
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Två försvarsstarka lag så det skapades få chanser. Målen kom efter en straff och en fin offenssiv prestation.
Östavall tog ledningen fem minuter in i andra på en straffspark där upprinnelsen var en nersparkning inne i straffområdet. Daniel Wallsten i vanlig ordning drypsäker från elva meter.
Kvitteringen kom i den 48:er minuten då Christoffer Nerkman drev in längs med straffområdet från höger och avlossade ett skott som smet in till vänster om målvakten.
– Kryss var rättvist då det var få riktiga målchanser i matchen utan mest en massa halvditon. Nöjd med försvarsspelet och skönt att göra ett vackert spelmål, säger Sunds tränare Emad Nademi.
– En klart godkänd insats från vår sida sett till förutsättningarna, säger Östavalls tränare David Nordberg.
Försvaret plus en kämpande Christoffer Nerkman i sin ensamhet på topp var Sunds plusvarianter tillsammans med unge Elias Friman som gjorde ett fint  inhopp på det centrala mittfältet.
Trion Adam Norling, Jesper Gulliksson och Ebrahim Tajik var Östavalls främsta för dagen.


Stöde IF - Svartviks IF 1-1
Målen: 1-0 Bamekee Touré (33), 1-1 David Torberntsson (36)
Domare: Reza Nematbakhsh
Matchfakta
Kort om matchen:
Även den andra matchen i "elitgruppen" slutade 1-1. Det bjöd stundtals på riktigt fin fotboll och båda lagen vaskade fram bra lägen. Men det tog till inledningen av den andra halvleken innan dödläget bröts. Stödes nyförvärv Bamekee Touré visade prov på sin snabbhet när han vände runt och löpte sig fri på en stickare och placerade in 1-0.
Stödespelarna hann knappt jubla klart då förre lagkamraten David Torberntsson "bet den hand som född honom" genom att nicka in kvitteringen vid den bortre stolpen på Karl-William "KW" Svedins välavvägdainlägg.
Båda lagen hade chanser till ett segermål och närmast var Svartvik. Först sköt Bleart Ugzmaijlis rakt på Charlie Hornby men och därefter svarade Stödekeepern för en ämmu vassare parad när han reflexräddade Jonathan Åhlins nick från nära håll.
– Svartvik inledde bäst men sedan tycker jag att vi tog över det mesta av spelet. Vi har ju många nya spelare så det tar sin tid att spela ihop laget men det såg bättre ut än jag hade förväntat mig, säger Stödetränaren Anders Strandlund.
– Vi börja bra och hade fint knack sedan tappade vi lite i tempot och Stöde avslutade halvleken aningen bättre än oss. I andra lyfter vi upp spelet och
 utöver två Stödechanser är det helt klart våran halvlek. Vi har fina kombinationer och även om dom från ingdnstans gör 1-0 så viker vi oss inte utan efter ett fint anfall trycker vi in 1-1. Helt rättvist tycker jag då vi bränner 2 kanonlägen före deras ledningsmål. Vi gick för vinnarmålet och har även 2 jätte chanser till i slutskedet. Där Bleart skjuter rakt på målvakten i fritt läge. Sedan nickar Jonte från farligt läge men målvakten gör en fantom. Så 1-1 är väl rättvist men vi vi gick för ledningsmålet, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin om matchen.
Bäst på planen var Stödes Daniel Näslund som glänste mot ett av sina gamlalag. Han satt knappt en fot fel.
Extra beröm till Svartviks David Torberntsson, Hampus Andersson och till "KW" Svedins fina inhopp.


Grupp 2, damer
Alnö IF - Fränsta IK 6-1
Målen: 1-0 Rosie Nilsson (11), 2-0 Rosie Nilsson (13), 3-0 Wilma Sundin (26), 3-1 Evelina Gunnarsson (43), 4-1 Rosie Nilsson (48), 5-1 Mira Hulinder (57), 6-1 Mira Hulinder (58).
Domare: Ida Nordström (klockren insats)
Matchfakta
Kort om matchen:
Lördagens sista match blev också den mest ojämna. Men så skiljde det också en division mellan lagen. Alnös nyförvärv från Timrå, Rosie Nilsson, var riktigt på målhugget och snickrade till ett hattrick varav dom två första fullträffarna redan första kvarten. 
Fränstas fullträff kom vid ställningen 3-0 knappa kvarten in i den andra halvleken genom Evelina Gunnarsson efter en hörna. Mira Hulinder avslutade matchens tre sista minuter med att spika Alnösegern till 6-1 efter sina två mål.
– För att vara första matchen såg det riktigt bra ut och flera av målen var snygga och kom efter snabba omställningar efter att vi vunnit boll på mittplan och fyllde på med mycket folk när vi gick till anfall, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
– Med tanke på förutsättningarna med att t ex fem av tjejerna kom direkt från en innebandymatch och ett par fick göra sina första matcher sedan trettonårsåldern är jag nöjd med tjejernas prestation. Vi var med skapligt sett till spelet ute på planen men i och kring vårt straffområdet var Alnö klassen bättre och kom hela tiden till bra avslut så det är ingenting att sägga om siffrorna, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
Rosie Nilsson svarade alltså för ett hattrick i sin premiärmatch för Alnö och var en mycket svårstoppad dam denna afton.
I Fränsta gjorde Alicia Larsson i målet många fina räddningar och höll nere siffrorna. Sanna Edlund svarade för bra prestationer både på mitten och anfallet.
Men frågan är om inte domaren Ida Nordström ändå var bäst på plan?
– Otroligt bra, hon får gärna döma alla våra matcher i år, säger Fränstas tränare Peter Larssson imponerat.


Söråkers FF - Kovlands IF 0-3 (walk over)

Morgonpigg? Första avspark i DM klockan 08:00 i morgon

(2019-02-15)
DM-gruppspelet "tjuvstartade" förra söndagen med tre matcher.
I morgon och söndag är det dags på "riktigt" med massor av matcher med början redan klockan 08:00 då Lucksta tar sig an Kuben så det gäller att vara morgonpigg!
Så här ser lördagens program ut i kronologisk ordning:


Grupp 2, herrar
08:00 Lucksta IF - Kubikenborgs IF
09:15 Söråkers FF - Matfors IF

Grupp 4, herrar
12:00 Torpshammars IF - Medskogsbrons BK
13:15 Alnö IF - IFK Sundsvall

Grupp 1, herrar
16:00 Sund IF - Östavalls IF
17:15 Stöde IF - Svartviks IF

Grupp 2, damer
18:30 Alnö IF - Fränsta IK
19:45 Söråkers FF - Kovlands IF 0-3 (walk over)

Hur går det i gruppspelet då?

Tja, det är omöjligt att ens spekulera i så här tidigt på säsongen då bara ett fåtal lag varit ute på stor plan ännu.
En modig man är signaturen "Spekulant" som inte drar sig för att tippa hur det går i dom olika herrgrupperna.
Han skriver följande:

Grupp 1:
Stöde, Sund, Svartvik, Östavall
Stöde har på pappret det klart starkaste laget. jag tror att en stabil stomme i Sund håller Svartviks förhållandevis nya startelva bakom sig när allt är klart och att Östavall blir sist. Mest för sen start på säsongen och svårare träningsmöjligheter i västra. Jämnare till sommaren.

Grupp 2:
Lucksta, Söråker, Matfors, Kuben
Jämn grupp. Lucksta ser ännu starkare ut än ifjol och vann 4:an rätt komfortabelt. Söråker har värvat bra, men också tappat tongivande spelare. Satsar åter på topplacering i 4:an. Matfors har tappat några tongivande annars inte mycket nytt. Kuben sist då de inte spelat ihop sitt nya div 4 lag ännu.

Grupp 3:
Essvik, Sidsjö-Böle, Nedansjö, Ljunga
Essvik bör bli klar etta i denna grupp. Bara S-B som kan hota, och försäsongen har inte varit S-B starkaste sida de senaste åren, trots att man var riktigt formstarka i höstas. Nedansjö sist eftersom Ljunga utgår.

Grupp 4:
IFK Sundsvall, Alnö, Torpshammar, Medskogs
IFK Verkar ha tagit in rätt personer för att vända på skutan då man fallit ner till div 5. Tror att de kommer överraska i denna gruppen ändå mot ett ungt Alnö och Torpshammar som inte har samma träningsmöjligheter i Västra. Medskogs får slåss med näbbar och klor, men spelar nog bättre till sommaren när man hunnit få igång Div. 4 formen.

Grupp 5:
Indal, Ånge, Selånger, Holm
Indal har rätt enskilda spelare för att vinna den här gruppen. Ånge har börjat hitta tillbaka till en bra lagstruktur, men inte nog för att knipa hem segern. Unga Selånger får utnyttja Holms lilla spelarflykt för att hålla dem bakom sig.

Grupp 6:
Fränsta, Hassel, Viskan
Fränsta bör vara det starkaste lagen dessa lag emellan, men det kan bli jämt. Det beror nog på hur man hanterat separationen ifrån Ljunga. Kan bli flopp också. Hassel håller Viskan bakom sig.

Grupp 7:
Kovland, Stockvik, Sundsvalls FF
Kovland startar om i botten, men rutinen bör hålla två helt nya lag bakom sig. För mig är det lotto mellan Stockvik och Sundsvalls FF då jag inte har koll på någon alls av föreningarna.

Vad säger ni? Håller ni med "Spekulant"?

Ikväll inleddes gruppspelet i årets Distriktsmästerskap 

(2019-02-10)
I afton inleddes årets gruppspel i DM och herrarna var först ut i Nordicghallen.
Vinnare i premiären blev Ånge och Kovland medan Wiskan och Fränsta kryssade.

Så här gick det i kvällens matcher, speltid 2 x 30 minuter:

Grupp 5, herrar:
Holms SK - Ånge IF 1-2
Målen: 0-1 Javid Azimi (14), 1-1 Lars-Eric Sollén (20, straff), 1-2 Giorgios Johansson (50, straff).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Redan innan kvarten var spelad tog Ånge ledningen.
– Det märktes att det var första gången på stor plan för vår del men det fanns några tillfällen vi visade upp ett snabbt, rakt och effektivt spel. Som när vi tog ledningen. Lite klassiskt klapp klapp va det som. Där David Danelian hittade fram till en Javid Azimi. Som bara behövde stöta bollen i mål, säger spelande tränaren Henrik "Salle" Liivlaid i Ånge.
"Salle" som tvingades kapitulera mellan stolparna lite drygt fem minuter senare på Lars-Eric Solléns straffspark.
– Innan straffen hade Holm några chanser och bland annat räddade vår duktige mittback Najib Azghari på mållinjen med pannan. 
Den andra halvleken bjöd på böljande fotboll där Holm främst skapade chanser via frisparkar och hörnor medan Ånge stötte framåt via kontraattacker men krånglade till det för sig sista tredjedelen.
I den 50:e minuten (man spelade 2 x 30 minuter) var det Ånges tur att få straffspark i matchen sedan David Danielian dragits ner. Lagkaptenen och spelande tränaren Giorgios "Jogge" Johansson gjorde inget misstag med sin elvametersspark. 
Holm jagade kvittering på slutet men Ånge lyckades freda sitt mål.
Höjde sig över mängden i Ånge gjorde Najib Azghari tillsammans med David Danelian och ungtuppen Theo Evjen.
I Holm kämpa och slet altmeistern Niklas Wikholm föredömligt i vanlig ordning.


Grupp 6, herrar:
Wiskans IF - Fränsta IK 1-1
Målen: 1-0 Tom Hultin (2), 1-1 Henrik Larsson (52, straff)
Utvisning Per Magnus Sjödell (52).
Domare: Per Backlin
Matchfakta
Kort om matchen:
Återvändaren, från Stöde IF, Tom Hultin var tillbaka i Wiskan hel och frisk och det tog honom knappt två minuter att ge sitt lag ledningen på en egen retur efter en mindre lyckad rensning från Fränsta. En ledning som höll sig till dess att åtta minuter återstod då Henrik "Böjen" Larsson kunde kvittera på straff sedan Andreas Modén fällts i friläge.
I samband med straffen blev Wiskans Per Magnus Sjödell utvisad men dom blåvitrandiga höll undan resten av matchen trots decimeringen.
– Lagen hade varsin halvlek. Wiskan den första då vi spelade stressat men efter ett snack i pausvilan tog vi över i den andra och höll bollen efter marken och utnyttjade Andreas Modéns snabbhet på djupet, säger Fränstatränaren Björn Östgård, som ville hylla hela lagets andra halvlek. 
– Tycker vi gör en helt okej insats. Vi har ganska bra koll på matchen fram till åtta minuter från slutet då vi åker på en onödig straff och frilägesutvisning, säger Wiskans nye tränare Christian Widmark, som ville berömma målskytten Tom Hultin och mittbacksparet Niklas Wallsten och Andreas Blom lite extra.


Grupp 7, herrar:
Kovlands IF - Stockviks FF 1-0
Målet: 1-0 Jonas Nilsson (58)
Domare: Santiago Bedoya Sierra
Matchfakta
Kort om matchen:
Det blev en förlust för Stockviks FF i sin comeback. Men man var bara två minuter från att få med sig en pinne mot Kovlands IF, som ifjol spelade division 4-fotboll. Med bara två minuter kvar satte dock Jonas Nilsson KIF:s segermål med en direktvolley efter en låg hörna som målvakts-veteranen Mikael "Sparris" Nordberg var chanslös på. "Sparris" som med sina parader i matchen visade att han fortfarande håller hög klass.
– En bra match från vår sida med säkert försvarsspel där vi ställer om snabbt och skapar många chanser. Det enda vi släppter till var något skott som gick utanför, säger Kovlands tränare Charlie Mercheant.
Charlie fortsätter:
– Jättebra laginsats där det är roligt att se att dom yngre tar för sig. Extra plus till William Nilsson där framme, Håkan Åström på mitten och Albin Häggkvist där bak.

I allsvenska GIF Sundsvalls frånvaro tog division 2-laget IFK Timrå som väntat hem turneringen. I kvartsfinalen mot Matfors IF försvarade sig laget från Medelpadsfyran sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
I allsvenska GIF Sundsvalls frånvaro tog division 2-laget IFK Timrå som väntat hem turneringen. I kvartsfinalen mot Matfors IF försvarade sig laget från Medelpadsfyran sig bra och släppte sällan några Timråspelare över bron. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Så spelas gruppspelet i årets Distriktsmästerskap för Medelpad 

(2019-01-18)
IFK Timrå och Sundsvalls DFF korades, föga överraskande, till Distriktsmästare i Medelpad 2018.
Om knappt en månad är det dags för årets turnering och så här lottades gruppspelet där lagen är placerade efter sin fjolårsplaceringar i seriespelet.
Märk väl att GIF Sundsvall och IFK Timrå på herrsidan och Sundsvalls DFF på damsidan är direktkvalificerade för slutspelet.


Grupp 1, herrar:
• Stöde IF
• Sund IF
• Svartviks IF
• Östavalls IF
Spelprogrammet

Grupp 2, herrar:
• Kubikenborgs IF
• Lucksta IF
• Matfors IF
• Söråkers FF
Spelprogrammet

Grupp 3, herrar:
• Essviks AIF
• Ljunga IF / Fränsta IK
• Nedansjö IK
• Sidsjö-Böle IF
Spelprogrammet

Grupp 4, herrar:
• Alnö IF
• IFK Sundsvall
• Medskogsbrons BK
• Torpshammars IF
Spelprogrammet

Grupp 5, herrar:
• Holms SK
• Indals IF
• Selånger FK
• Ånge IF
Spelprogrammet

Grupp 6, herrar:
• Fränsta IK / Ljunga IF
• Hassels IF
• Wiskans IF
Spelprogrammet

Grupp 7, herrar:
• Kovlands IF
• Stockviks FF
• Sundsvalls FF
Spelprogrammet

Grupp 1, damer:
• Heffnersklubbans BK
• IFK Timrå
• Selånger FK
• Stöde IF
Spelprogrammet

Grupp 2, damer:
• Alnö IF
• Fränsta IK
• Kovlands IF
• Söråkers FF
Spelprogrammet

Grupp 3, damer:
Matfors IF
Njurunda IK
Sundsvalls FF
• Spelprogrammet

Fotnot:
IFK Timrå på herrsidan och Sundsvalls DFF är direktkvalificerade till slutspelet.

Slutspelet:
Återkommer där med mer info.

DISTRIKTSMÄSTERSKAP
Tidigare år

IFK Timrå var bäst i Medelpad 208! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare ifjol då inte GIF ställde upp med sitt seniorlag.
IFK Timrå var bäst i Medelpad 208! Nåja, kenske GIF Sundsvall vill ha ett ord med i bilden. Men faktum är att vårt enda division 2-lag är distriktsmästare ifjol då inte GIF ställde upp med sitt seniorlag.
Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.
Vårt enda elitlag på damsidan, Sundsvalls DFF, vann som väntat och DM. 14-0 på dom två matcherna säger det mesta om Elitettanlagets överlägsenhet även om division 3-laget Kovland gjorde bra ifrån sig i finalen och bara låg under med 0-1 första timmen. Foto: Lena Wallgren.